Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 1.401 din 28 decembrie 2010  pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 207/2005 privind stabilirea cerintelor esentiale de securitate ale explozivilor de uz civil si a conditiilor pentru introducerea lor pe piata    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 1.401 din 28 decembrie 2010 pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 207/2005 privind stabilirea cerintelor esentiale de securitate ale explozivilor de uz civil si a conditiilor pentru introducerea lor pe piata

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 43 din 18 ianuarie 2011

    În temeiul <>art. 108 din Constituţia României, republicatã,

    Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

    ART. I
    <>Hotãrârea Guvernului nr. 207/2005 privind stabilirea cerinţelor esenţiale de securitate ale explozivilor de uz civil şi a condiţiilor pentru introducerea lor pe piaţã, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 286 din 6 aprilie 2005, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
    1. La articolul 2 alineatul (1), literele b) şi f) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
    "b) recomandãrile Naţiunilor Unite - recomandãrile stabilite de Comitetul de experţi ai Naţiunilor Unite privind transportul produselor periculoase, aşa cum au fost publicate de aceastã organizaţie (Cartea Portocalie), cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
    .....................................................................
    f) transfer - orice deplasare fizicã a explozivilor în interiorul graniţelor României, precum şi dinspre statele membre ale Uniunii Europene cãtre România sau invers, cu excepţia deplasãrilor în cadrul aceluiaşi amplasament;".
    2. La articolul 2 alineatul (1), dupã litera f) se introduce o nouã literã, litera f^1), cu urmãtorul cuprins:
    "f^1) tranzit - transportul de explozivi de uz civil ce implicã traversarea teritoriului unuia sau mai multor state membre, altele decât statul de origine sau cel de destinaţie;".
    3. La articolul 2, alineatul (2) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(2) Termenii şi expresiile definite la alin. (1) se completeazã cu termenii şi expresiile definite la <>art. 2 din Ordonanţa Guvernului nr. 20/2010 privind stabilirea unor mãsuri pentru aplicarea unitarã a legislaţiei Uniunii Europene care armonizeazã condiţiile de comercializare a produselor."
    4. La articolul 11, alineatele (1) şi (2) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 11. - (1) Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale notificã Comisiei Europene şi statelor membre ale Uniunii Europene organismele desemnate sã realizeze procedurile de evaluare a conformitãţii prevãzute la art. 10, împreunã cu sarcinile specifice pe care aceste organisme au fost desemnate sã le îndeplineascã şi numãrul de identificare alocat acestora anterior de cãtre Comisia Europeanã.
    (2) Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale desemneazã în vederea notificãrii prevãzute la alin. (1) organisme de evaluare a conformitãţii a cãror competenţã a fost evaluatã prin raportare la criteriile minime prevãzute în anexa nr. 4 şi atestatã în prealabil prin acreditare de cãtre organismul naţional de acreditare recunoscut, potrivit prevederilor <>Ordonanţei Guvernului nr. 23/2009 privind activitatea de acreditare a organismelor de evaluare a conformitãţii."
    5. La articolul 11, dupã alineatul (4) se introduce un nou alineat, alineatul (5), cu urmãtorul cuprins:
    "(5) În cazul în care se retrage notificarea unui anumit organism, atestãrile conformitãţii şi documentele aferente emise de respectivul organism rãmân valabile, cu excepţia cazului în care se constatã cã existã un risc iminent pentru securitatea persoanelor, siguranţa şi ordinea publicã."
    6. Dupã articolul 20 se introduce un nou articol, articolul 20^1, cu urmãtorul cuprins:
    "Art. 20^1. - În cazul în care statul membru de origine, statul membru de destinaţie şi toate statele membre de tranzit utilizeazã sistemul electronic comun pentru autorizarea transferului de explozivi pe teritoriul Uniunii Europene, se aplicã procedura prevãzutã de Decizia Comisiei 2004/388/CE din 15 aprilie 2004 privind un document pentru transferul intracomunitar de explozibili, modificatã prin Decizia Comisiei 2010/347/UE din 19 iunie 2010 de modificare a Deciziei 2004/388/CE privind un document pentru transferul intracomunitar de explozibili."
    7. La articolul 23, alineatul (3) se abrogã.
    8. Dupã articolul 23 se introduc douã noi articole, articolele 23^1 şi 23^2, cu urmãtorul cuprins:
    "Art. 23^1. - (1) Tranzitul explozivilor de uz civil pe teritoriul României se efectueazã numai dupã obţinerea autorizaţiei de tranzit eliberate de cãtre Inspectoratul General al Poliţiei Române, modelul documentului fiind prevãzut în anexa nr. 7.
    (2) Pentru obţinerea autorizaţiei de tranzit, solicitantul trebuie sã furnizeze, pe lângã informaţiile prevãzute la art. 22, o copie a autorizaţiei de transfer şi/sau a acordului prealabil emis de autoritatea competentã din statul de destinaţie, precum şi dovada îndeplinirii condiţiilor stipulate în documentele internaţionale privind transportul mãrfurilor periculoase la care România este parte.
    (3) Inspectoratul General al Poliţiei Române analizeazã toate condiţiile în care are loc tranzitul, acordând o atenţie deosebitã asigurãrii cerinţelor specifice de siguranţã.
    (4) Prevederile art. 20^1 referitoare la obţinerea autorizaţiei de transfer de explozivi prin sistemul electronic se aplicã în mod corespunzãtor şi la obţinerea autorizaţiei de tranzit de explozivi.
    Art. 23^2. - Pentru importurile de explozivi în România dintr-un stat terţ se aplicã în mod corespunzãtor prevederile referitoare la transfer, fiind eliberat documentul prevãzut în anexa nr. 8 ce reprezintã autorizaţia."
    9. Articolul 25 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 25. - Transferul de explozivi se poate efectua numai în cazul în care destinatarul a obţinut toate aprobãrile necesare pentru transfer, potrivit prevederilor art. 18 alin. (1) şi (3), art. 20 alin. (1)-(3), art. 20^1, 21, 22, 23^1 şi 23^2."
    10. La articolul 40, alineatul (1) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 40. - (1) Constituie contravenţii şi se sancţioneazã, dupã cum urmeazã:
    a) nerespectarea prevederilor art. 6 atrage sancţionarea producãtorului, reprezentantului sãu autorizat sau a persoanei responsabile pentru introducerea pe piaţã cu amendã de la 5.000 lei la 10.000 lei, retragerea de pe piaţã, interzicerea utilizãrii şi introducerii pe piaţã a explozivilor neconformi;
    b) nerespectarea prevederilor art. 12 sau 14 atrage sancţionarea producãtorului, reprezentantului sãu autorizat sau a persoanei responsabile pentru introducerea pe piaţã cu amendã de la 2.500 lei la 5.000 lei, retragerea de pe piaţã şi/sau interzicerea introducerii pe piaţã a explozivilor fãrã marcajul de conformitate sau cu marcajul incorect;
    c) nerespectarea prevederilor art. 23^1, 23^2 sau 25 atrage sancţionarea persoanei responsabile cu amendã de la 2.500 lei la 5.000 lei şi interzicerea efectuãrii transferului de explozivi pânã la obţinerea autorizaţilor şi informaţiilor solicitate;
    d) nerespectarea prevederilor art. 27 ori art. 28 alin. (4) atrage sancţionarea persoanei responsabile cu amendã de la 2.500 lei la 5.000 lei şi interzicerea efectuãrii transferului de muniţie pânã la obţinerea autorizaţiei şi a informaţiilor solicitate;
    e) nerespectarea prevederilor art. 10 atrage sancţionarea persoanei responsabile pentru introducerea pe piaţã cu amendã de la 2.500 lei la 5.000 lei pentru neaplicarea sau aplicarea necorespunzãtoare a procedurilor pentru evaluarea conformitãţii explozivilor."
    11. La articolul 40, dupã alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu urmãtorul cuprins:
    "(3) Bunurile destinate, folosite sau rezultate din sãvârşirea contravenţiilor prevãzute la alin. (1) sunt supuse confiscãrii, potrivit legii."
    12. Articolele 42, 44, 45 şi 46 se abrogã.
    13. Articolul 50 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 50. - Prezenta hotãrâre transpune prevederile Directivei 93/15/CEE a Consiliului din 5 aprilie 1993 privind armonizarea dispoziţiilor referitoare la introducerea pe piaţã şi controlul explozivilor de uz civil, publicatã în Jurnalul Oficial al Comunitãţilor Europene (JOCE) nr. L 121 din 15 mai 1993, ale Directivei 2004/57/CEE a Comisiei din 23 aprilie 2004 privind identificarea articolelor pirotehnice şi a anumitor muniţii în sensul Directivei 93/15/CEE a Consiliului de armonizare a dispoziţiilor privind introducerea pe piaţã şi controlul explozibililor de uz civil, publicatã în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE) nr. L 127 din 29 aprilie 2004, ale Deciziei Comisiei 2004/388/CE din 15 aprilie 2004 privind un document pentru transferul intracomunitar de explozibili, publicatã în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE) nr. L 120 din 24 aprilie 2004, precum şi ale Deciziei Comisiei 2010/347/UE din 19 iunie 2010 de modificare a Deciziei 2004/388/CE privind un document pentru transferul intracomunitar de explozibili, publicatã în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE) nr. L 155 din 22 iunie 2010."
    14. La anexa nr. 3 "Proceduri pentru evaluarea conformitãţii", titlurile punctelor 2 şi 6 se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
    "2. Modulul C: Conformitatea cu tipul
    ........................................................................
    "6. Modulul G: Verificarea unitãţii de produs".
    15. La anexa nr. 6 "Modelul documentului pentru transferul explozivilor" punctul 2.2, termenul "Semnãtura" se eliminã.
    16. La anexa nr. 6, a doua notã explicativã se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "2. În paralel cu obţinerea autorizaţiei de la autoritatea competentã din locul de destinaţie (rubrica 6), persoana responsabilã pentru transfer trebuie sã îl notifice autoritãţilor competente din statele tranzitate şi din statul de origine, a cãror autorizare este, în egalã mãsurã, necesarã (rubrica 5). Autorizarea poate fi prezentatã pe acelaşi document sau pe documente diferite. În toate cazurile autorizarea trebuie sã facã obiectul unei identificãri de siguranţã. Acest punct nu se aplicã în cazul în care se utilizeazã sistemul electronic comun prevãzut la art. 20^1 din hotãrâre."
    17. Dupã anexa nr. 6 se introduc douã noi anexe, anexele nr. 7 şi 8, al cãror conţinut este prevãzut în anexele nr. 1 şi 2, care fac parte integrantã din prezenta hotãrâre.
    ART. II
    <>Hotãrârea Guvernului nr. 207/2005 privind stabilirea cerinţelor esenţiale de securitate ale explozivilor de uz civil şi a condiţiilor pentru introducerea lor pe piaţã, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 286 din 6 aprilie 2005, cu modificãrile şi completãrile aduse prin prezenta hotãrâre, se va republica în Monitorul Oficial al României, Partea I, dându-se textelor o nouã numerotare.
    ART. III
    Prezenta hotãrâre intrã în vigoare în termen de 30 de zile de la data publicãrii în Monitorul Oficial al României, Partea I.

                                 PRIM-MINISTRU
                                    EMIL BOC

                                Contrasemneazã:
                                ---------------
                               Ministrul muncii,
                        familiei şi protecţiei sociale,
                                Ioan Nelu Botiş

                    Ministrul administraţiei şi internelor,
                             Constantin-Traian Igaş

                              Ministrul economiei,
                       comerţului şi mediului de afaceri,
                                   Ion Ariton

                             Şeful Departamentului
                            pentru Afaceri Europene,
                                 Bogdan Mãnoiu

    Bucureşti, 28 decembrie 2010.
    Nr. 1.401.

    ANEXA 1
(Anexa nr. 7 la <>Hotãrârea Guvernului nr. 207/2005)

                    Documentul pentru tranzitul explozivilor
                                   - model -



┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Tranzit de explozivi pe teritoriul României (cu excepţia muniţiilor) │
├──────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────┤
│ 1. Data eliberãrii: │Data expirãrii: │
├──────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────┤
│ Transfer unic │Tranzituri multiple-duratã determinatã │
├──────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────┤
│ 2. Informaţii asupra operatorilor │ │
├──────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────┤
│ 2.1. Destinatar*) │2.2. Furnizor │
│ Denumirea: │Denumirea: │
│ Adresa (sediu social): │Adresa (sediu social): │
│ Nr. telefon: │Nr. telefon: │
│ Fax: │Fax: │
│ E-mail: │E-mail: │
│ Semnãtura: │ │
├──────────────────────────────────────┴───────────────────────────────────────┤
│ 2.3. Transportator/Transportatori │
├─────────────────────────┬──────────────────────────┬─────────────────────────┤
│ Denumirea: │ Denumirea: │ Denumirea: │
│ Adresa (sediu social): │ Adresa (sediu social): │ Adresa (sediu social): │
│ Nr. telefon: │ Nr. telefon: │ Nr. telefon: │
│ Fax: │ Fax: │ Fax: │
│ E-mail: │ E-mail: │ E-mail: │
├─────────────────────────┴──────────────────────────┴─────────────────────────┤
│ 3. Descrierea completã a explozivilor │
├──────────┬───────────────┬──────────────────────┬──────────┬─────────────────┤
│Numãr NU*)│Clasã/Diviziune│Denumirea comercialã*)│Cantitatea│ Alte informaţii │
│ │ │ │ │ utile │
├──────────┼───────────────┼──────────────────────┼──────────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├──────────┼───────────────┼──────────────────────┼──────────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├──────────┼───────────────┼──────────────────────┼──────────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├──────────┼───────────────┼──────────────────────┼──────────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├──────────┼───────────────┼──────────────────────┼──────────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├──────────┼───────────────┼──────────────────────┼──────────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├──────────┼───────────────┼──────────────────────┼──────────┼─────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├──────────┴───────────────┴──────────────────────┴──────────┴─────────────────┤
│ 4. Documente din care sã rezulte cã accesul pe teritoriul statului de │
│ destinaţie este permis şi autoritatea emitentã: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 5. Documentele care atestã provenienţa explozivilor: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 6. Informaţii asupra tranzitului │
│ Locul de intrare în România: │
│ Data estimativã a intrãrii: │
│ Locul de ieşire din România: │
│ Data estimativã a ieşirii: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 7. Particularitãţile generale ale itinerarului şi itinerarul propus: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 8. Modul de asigurare a securitãţii tranzitului: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Data: │
│ Funcţia semnatarului: │
│ L.S. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Semnãtura │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



    Note explicative:
    1. Persoana responsabilã de tranzitul explozivilor completeazã rubricile de la pct. 1-8 ale documentului pentru tranzitul explozivilor pe teritoriul României şi transmite acest document autoritãţii competente în România, pentru autorizare.
    2. În toate cazurile documentul trebuie sã însoţeascã explozivii pe teritoriul României.
    3. "Descrierea completã a explozivilor" cuprinde denumirea comercialã şi/sau numãrul NU (Naţiunile Unite) corect, precum şi toate celelalte informaţii pertinente care permit identificarea elementelor. În cazul în care explozivii nu dispun de marcajul CE, acest lucru trebuie indicat clar. Dacã autoritãţile menţionate mai sus nu apreciazã cã exigenţe particulare de siguranţã trebuie respectate, numai cererile de informaţii prevãzute cu asterisc (*) trebuie sã fie completate.
    4. "Cantitatea" înseamnã, dupã caz, numãrul articolelor sau masa netã a explozivilor.
    5. "Documente din care sã rezulte cã accesul pe teritoriul statului de destinaţie este permis şi autoritatea emitentã" a actului - la acest punct se vor înscrie seria, numãrul şi valabilitatea documentului (de exemplu, autorizaţia de transfer, permis de import etc.), precum şi autoritatea emitentã.
    6. Prin "Documentele care atestã provenienţa explozivilor" se înţelege facturã proforma/invoice sau echivalent, urmând a fi înscrise seria, numãrul şi data eliberãrii.
    7. La punctul "Modul de asigurare a securitãţii tranzitului" se vor înscrie contractul prin care este asiguratã paza transportului, conform normelor legale, precum şi orice alte informaţii relevante, conform normelor de securitate internaţionale.

    ANEXA 2
(Anexa nr. 8 la <>Hotãrârea Guvernului nr. 207/2005)

                     Document pentru importul explozivilor
                               dintr-un stat terţ
                                   - model -


┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Importul de explozivi pe teritoriul României dintr-un stat terţ, nemembru al │
│Uniunii Europene (cu excepţia muniţiilor), conform art. 23^2 din Hotãrârea │
│Guvernului <>nr. 207/2005 privind stabilirea cerinţelor esenţiale de securitate │
│ ale explozivilor de uz civil şi a condiţiilor pentru introducerea lor pe │
│ piaţã │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 1. Tipul autorizaţiei │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Data expirãrii*): │
├──────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────┤
│ Import unic │Importuri multiple - duratã determinatã│
├──────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────┤
│ 2. Informaţii asupra operatorilor │ │
├──────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────┤
│ 2.1. Destinatar*) │2.2. Furnizor │
├──────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────┤
│ Denumirea: │Denumirea: │
│ Adresa (sediu social): │Adresa (sediu social): │
│ Nr. telefon: │Nr. telefon: │
│ Fax: │Fax: │
│ E-mail: │E-mail: │
│ Semnãtura: │ │
│ │
│ 2.3. Transportator/transportatori │
│ Denumirea: │ Denumirea: │ Denumirea: │
│ Adresa (sediu social): │ Adresa (sediu social): │ Adresa (sediu social): │
│ Nr. telefon: │ Nr. telefon: │ Nr. telefon: │
│ Fax: │ Fax: │ Fax: │
│ E-mail: │ E-mail: │ E-mail: │
├─────────────────────────┴──────────────────────────┴─────────────────────────┤
│ 3. Descrierea completã a explozivilor │
├─────┬──────────┬────────────┬───────┬─────────────────┬──────────┬───────────┤
│Numãr│ │ Denumirea │ Marcaj│ Adresa │ │ Alte │
│ NU*)│ Clasã/ │comercialã*)│ CE │ întreprinderii/ │Cantitatea│ informaţii│
│ │Diviziune │ │(Da/Nu)│ operatorului │ │ utile │
│ │ │ │ │ economic │ │ │
├─────┼──────────┼────────────┼───────┼─────────────────┼──────────┼───────────┤
├─────┼──────────┼────────────┼───────┼─────────────────┼──────────┼───────────┤
├─────┼──────────┼────────────┼───────┼─────────────────┼──────────┼───────────┤
├─────┴──────────┴────────────┴───────┴─────────────────┴──────────┴───────────┤
│ 4. Informaţii asupra importului │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 4.1. Localizare şi calendar │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Locul de plecare: Data plecãrii: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Locul de livrare: Data estimativã a sosirii: │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 4.2. Particularitãţile generale ale itinerarului │
├────────────────┬──────────────────┬───────────────────┬──────────────────────┤
│ Statul │ Punctul │ Punctul │ Mijloacele │
│ │ de intrare │ de ieşire │ de transport │
├────────────────┼──────────────────┼───────────────────┼──────────────────────┤
├────────────────┼──────────────────┼───────────────────┼──────────────────────┤
├────────────────┼──────────────────┼───────────────────┼──────────────────────┤
├────────────────┼──────────────────┼───────────────────┼──────────────────────┤
├────────────────┴──────────────────┴───────────────────┴──────────────────────┤
│ 5. Autorizaţii de tranzit eliberate de cãtre autoritãţile competente din │
│ statele tranzitate, incluzând identificarea de siguranţã (de exemplu, │
│ ştampila) │
├────────────┬────────────┬──────────────┬───────────┬─────────────────────────┤
│ Ţara │ Data │ Numãrul │ Data │ │
│ de origine │autorizãrii │autorizaţiei │ expirãrii │ │
├────────────┼────────────┼──────────────┼───────────┤ │
├────────────┼────────────┼──────────────┼───────────┤ │
├────────────┼────────────┼──────────────┼───────────┤ │
│ Ţara │ Data │ Numãrul │ Data │ L.S. │
│ de tranzit │autorizãrii │ autorizaţiei │ expirãrii │ │
├────────────┼────────────┼──────────────┼───────────┤ │
├────────────┼────────────┼──────────────┼───────────┤ │
├────────────┼────────────┼──────────────┼───────────┤ │
├────────────┼────────────┼──────────────┼───────────┤ │
├────────────┼────────────┼──────────────┼───────────┤ │
├────────────┴────────────┴──────────────┴───────────┴─────────────────────────┤
│ 6. Autorizaţia eliberatã de cãtre autoritãţile române din locul de destinaţie│
│ (cu identificarea de siguranţã) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Data: │
│ │
│ Funcţia semnatarului: │
│ L.S. │
│ Semnãtura │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



    Note explicative:
    1. Destinatarul explozivilor completeazã rubricile de la pct. 1-4 ale documentului pentru importul explozivilor pe teritoriul României şi transmite acest document autoritãţii competente din locul de destinaţie, pentru autorizare.
    2. În paralel cu obţinerea autorizaţiei de la autoritatea competentã din locul de destinaţie (rubrica 6), persoana responsabilã pentru import trebuie sã îl notifice autoritãţilor competente din statele tranzitate şi din statul de origine, a cãror autorizare este, în egalã mãsurã, necesarã (rubrica 5). Autorizarea poate fi prezentatã pe acelaşi document sau pe documente diferite. În toate cazurile autorizarea trebuie sã facã obiectul unei identificãri de siguranţã.
    3. Atunci când Direcţia Generalã de Poliţie a Municipiului Bucureşti sau inspectoratul judeţean de poliţie considerã cã exigenţele particulare de siguranţã sunt necesare, toate informaţiile cerute în document trebuie sã fie comunicate în prealabil. Dacã autoritãţile menţionate mai sus nu apreciazã cã exigenţe particulare de siguranţã trebuie respectate, numai cererile de informaţii prevãzute cu asterisc (*) trebuie sã fie completate.
    4. În toate cazurile documentul trebuie sã însoţeascã explozivii pânã la destinaţie.
    5. "Descrierea completã a explozivilor" cuprinde denumirea comercialã şi/sau numãrul NU (Naţiunile Unite) corect, precum şi toate celelalte informaţii pertinente care permit identificarea elementelor. În cazul în care explozivii nu dispun de marcajul CE, acest lucru trebuie indicat clar.
    6. "Cantitatea" înseamnã, dupã caz, numãrul articolelor sau masa netã a explozivilor.

                                   --------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016