Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 1.395 din 19 noiembrie 2007  pentru modificarea anexei nr. 6 la   Hotararea Guvernului nr. 850/2003 privind interoperabilitatea sistemului feroviar conventional si a anexei nr. 6 la   Hotararea Guvernului nr. 1.533/2003 privind interoperabilitatea sistemului de transport feroviar de mare viteza    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 1.395 din 19 noiembrie 2007 pentru modificarea anexei nr. 6 la Hotararea Guvernului nr. 850/2003 privind interoperabilitatea sistemului feroviar conventional si a anexei nr. 6 la Hotararea Guvernului nr. 1.533/2003 privind interoperabilitatea sistemului de transport feroviar de mare viteza

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 804 din 26 noiembrie 2007
HOTĂ?RÂRE nr. 1.395 din 19 noiembrie 2007
pentru modificarea anexei nr. 6 la <>Hotãrârea Guvernului nr. 850/2003 privind interoperabilitatea sistemului feroviar convenţional şi a anexei nr. 6 la <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.533/2003 privind interoperabilitatea sistemului de transport feroviar de mare vitezã
EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 804 din 26 noiembrie 2007


În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre:

ART. I
Anexa nr. 6 la <>Hotãrârea Guvernului nr. 850/2003 privind interoperabilitatea sistemului feroviar convenţional, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 529 din 23 iulie 2003, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se modificã şi se înlocuieşte cu anexa nr. 1.
ART. II
Anexa nr. 6 la <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.533/2003 privind interoperabilitatea sistemului de transport feroviar de mare vitezã, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 18 din 9 ianuarie 2004, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se modificã şi se înlocuieşte cu anexa nr. 2.
ART. III
Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantã din prezenta hotãrâre.
ART. IV
Prezenta hotãrâre intrã în vigoare la data de 1 decembrie 2007.

*

Prezenta hotãrâre transpune în totalitate prevederile Directivei Comisiei 2007/32/CE de modificare a anexei VI la Directiva Consiliului 96/48/CE privind interoperabilitatea sistemului feroviar transeuropean de mare vitezã şi a anexei VI la Directiva 2001/16/CE a Parlamentului European şi a Consiliului privind interoperabilitatea sistemului feroviar transeuropean convenţional, publicatã în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE) nr. L 141 din 2 iunie 2007.

PRIM-MINISTRU
CÃLIN POPESCU-TÃRICEANU

Contrasemneazã:


────────────────
p. Ministrul transporturilor,
Barna Tanczos,
secretar de stat

Departamentul pentru Afaceri Europene,
Adrian Ciocãnea,
secretar de stat

Bucureşti, 19 noiembrie 2007.
Nr. 1.395.

ANEXA 1
───────
(Anexa nr. 6 la <>Hotãrârea Guvernului nr. 850/2003 )
──────────────────────────────────────────────────

PROCEDURA
de verificare a subsistemelor

Sistemul feroviar convenţional

1. Introducere
Verificarea "CE" reprezintã procedura prin care un organism notificat verificã şi certificã faptul cã un subsistem:
- respectã prevederile prezentei hotãrâri;
- respectã celelalte reglementãri care derivã din Tratatul de aderare a României la Uniunea Europeanã şi pot fi puse în aplicare.
2. Etapele
Subsistemul este verificat la fiecare dintre urmãtoarele etape:
- proiectare globalã;
- producţie: construcţii de subsisteme, inclusiv, de exemplu, activitãţi de construcţii civile, fabricaţie, asamblare de componente, ajustare generalã;
- testarea finalã a subsistemului.
Pentru faza de proiectare, inclusiv testele de tip, şi pentru faza de producţie principalul contractant sau producãtor ori reprezentantul autorizat al acestuia, cu sediul în Comunitate, poate solicita o evaluare ca prim pas.
În acest caz, o astfel de evaluare conduce la elaborarea unor declaraţii intermediare de verificare (DIV) eliberate de organismul notificat ales de contractantul principal sau de producãtor. La rândul sãu, acesta întocmeşte o declaraţie "CE" de conformitate intermediarã a subsistemului pentru fazele respective.
3. Certificatul
Organismul notificat responsabil cu verificarea "CE" întocmeşte certificatul de verificare destinat entitãţii contractante sau reprezentantului autorizat al acesteia, cu sediul în Comunitate, care la rândul sãu întocmeşte declaraţia "CE" de verificare destinatã autoritãţii de supraveghere din statul membru în care se aflã şi/sau funcţioneazã subsistemul.
Organismul notificat responsabil cu verificarea "CE" evalueazã proiectarea şi producţia subsistemului.
Dacã este cazul, organismul notificat ia în considerare DIV-urile şi, pentru a elibera certificatul "CE" de verificare, acesta trebuie sã verifice dacã subsistemul:
- face obiectul DIV-urilor privind proiectarea şi producţia eliberate contractantului principal sau producãtorului, dacã acesta a solicitat organismului notificat aceste douã etape;
- sau respectã, din punct de vedere al producţiei, toate aspectele incluse în DIV a proiectãrii eliberatã contractantului principal sau producãtorului, dacã acesta a solicitat organismului notificat doar etapa de proiectare;
- sã verifice dacã acestea includ corect cerinţa STI şi sã evalueze elementele de proiectare şi producţie care nu sunt incluse în DIV a proiectãrii şi/sau a producţiei, eliberatã contractantului principal sau producãtorului.
4. Dosarul tehnic
Dosarul tehnic care însoţeşte declaraţia de verificare trebuie sã conţinã:
- pentru infrastructurã: planuri ale lucrãrilor, aprobãri pentru excavãri şi consolidãri, rapoarte de testare şi inspecţie pentru beton etc.;
- pentru alte subsisteme: scheme generale şi detaliate conform execuţiei, scheme electrice şi hidraulice, scheme ale circuitelor de comandã, descrierea sistemelor automate şi de procesare a datelor, manuale de utilizare şi de întreţinere etc.;
- lista componentelor de interoperabilitate, menţionate la art. 3 din prezenta hotãrâre, incluse în subsistem;
- copii ale declaraţiilor "CE" de conformitate sau de aptitudine pentru utilizare care trebuie sã însoţeascã componentele de interoperabilitate incluse în sistem, în conformitate cu art. 13 din prezenta hotãrâre, la care se anexeazã, acolo unde este cazul, note de calcul corespunzãtoare şi o copie a înregistrãrilor testelor şi a examinãrilor efectuate de organismele notificate în baza specificaţiilor tehnice comune;
- dacã este cazul, DIV şi, în acest caz, declaraţia/ declaraţiile "CE" de conformitate intermediarã a subsistemului, care însoţesc certificatul de verificare "CE", inclusiv rezultatul verificãrii efectuate de organismul notificat cu privire la valabilitatea acestora;
- certificatul eliberat de organismul notificat responsabil cu verificarea "CE", însoţit de notele de calcul corespunzãtoare contrasemnate de acesta, care atestã cã proiectul respectã prezenta hotãrâre şi care menţioneazã orice reţineri înregistrate în timpul executãrii activitãţilor şi care nu au fost retrase; certificatul trebuie sã fie însoţit, de asemenea, de rapoartele de inspecţie şi de audit întocmite de acelaşi organism în legãturã cu obiectivul acestuia, aşa cum se specificã la pct. 5.3 şi 5.4.
5. Monitorizarea
5.1. Obiectivul monitorizãrii "CE" este acela de a se asigura cã obligaţiile ce derivã din dosarul tehnic au fost îndeplinite pe durata producţiei subsistemului.
5.2. Organismul notificat responsabil cu verificarea producţiei trebuie sã aibã acces permanent la şantiere, la atelierele de producţie, la zonele de depozitare şi, dacã este cazul, la unitãţile de prefabricare sau de testare, precum şi, în general, la toate locurile considerate necesare îndeplinirii misiunii sale. Autoritatea contractantã sau reprezentanţii autorizaţi ai acesteia din Comunitate trebuie sã îi trimitã sau sã facã sã îi parvinã acestuia toate documentele necesare în acest scop şi, în special, planurile de punere în aplicare şi documentaţia tehnicã referitoare la subsistem.
5.3. Organismul notificat responsabil cu verificarea punerii în aplicare trebuie sã efectueze periodic audituri pentru a confirma respectarea hotãrârii. Acesta trebuie sã prezinte persoanelor responsabile cu punerea în aplicare un raport de audit. Organismul notificat poate solicita sã fie convocat la anumite etape ale operaţiunilor de construcţie.
5.4. În plus, organismul notificat poate efectua vizite neanunţate pe şantier sau în atelierele de producţie. În timpul acestor vizite, organismul notificat poate efectua audituri complete sau parţiale. Acesta trebuie sã prezinte persoanelor responsabile cu punerea în aplicare un raport de inspecţie şi, dacã este necesar, un raport de audit.
6. Depunerea
Dosarul complet, prevãzut la pct. 4, trebuie înaintat autoritãţii contractante sau reprezentantului autorizat al acesteia, cu sediul în Comunitate, în sprijinul certificatului de verificare eliberat de organismul notificat responsabil cu verificarea subsistemului în stare de funcţionare.
Dosarul trebuie anexat unei declaraţii "CE" de verificare pe care autoritatea contractantã o trimite autoritãţii de supraveghere din statul membru în cauzã.
Entitatea contractantã trebuie sã pãstreze o copie a dosarului pe toatã durata de funcţionare a subsistemului. Acesta trebuie trimis statelor membre care îl solicitã.
7. Publicarea
Fiecare organism notificat trebuie sã publice periodic informaţii relevante cu privire la:
- cererile de verificare "CE" primite;
- DIV eliberate sau refuzate;
- certificatele de verificare eliberate sau refuzate.
8. Limba
Dosarul şi corespondenţa privind procedurile "CE" de verificare trebuie întocmite într-una din limbile oficiale ale statului membru în care îşi are sediul entitatea contractantã sau reprezentantul autorizat al acesteia din Comunitate sau într-o limbã acceptatã de entitatea contractantã.

ANEXA 2
───────
(Anexa nr. 6 la <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.533/2003 )
────────────────────────────────────────────────────

PROCEDURA
de verificare a subsistemelor

Sistemul feroviar de mare vitezã

1. Introducere
Verificarea "CE" reprezintã procedura prin care un organism notificat verificã şi certificã faptul cã un subsistem:
- respectã prevederile prezentei hotãrâri;
- respectã celelalte reglementãri care derivã din Tratatul de aderare a României la Uniunea Europeanã şi pot fi puse în aplicare.
2. Etapele
Subsistemul este verificat la fiecare dintre urmãtoarele etape:
- proiectare globalã;
- producţie: construcţii de subsisteme, inclusiv, de exemplu, activitãţi de construcţii civile, fabricaţie, asamblare de componente, ajustare generalã;
- testarea finalã a subsistemului.
Pentru faza de proiectare, inclusiv testele de tip, şi pentru faza de producţie principalul contractant sau producãtor ori reprezentantul autorizat al acestuia, cu sediul în Comunitate, poate solicita o evaluare ca prim pas.
În acest caz, o astfel de evaluare conduce la elaborarea unor declaraţii intermediare de verificare (DIV) eliberate de organismul notificat ales de contractantul principal sau de producãtor. La rândul sãu, acesta întocmeşte o declaraţie "CE" de conformitate intermediarã a subsistemului pentru fazele respective.
3. Certificatul
Organismul notificat responsabil cu verificarea "CE" întocmeşte certificatul de verificare destinat entitãţii contractante sau reprezentantului autorizat al acesteia, cu sediul în Comunitate, care, la rândul sãu, întocmeşte declaraţia "CE" de verificare destinatã autoritãţii de supraveghere din statul membru în care se aflã şi/sau funcţioneazã subsistemul.
Organismul notificat responsabil cu verificarea "CE" evalueazã proiectarea şi producţia subsistemului.
Dacã este cazul, organismul notificat ia în considerare DIV-urile şi, pentru a elibera certificatul "CE" de verificare, acesta trebuie sã verifice dacã subsistemul:
- face obiectul DIV-urilor privind proiectarea şi producţia eliberate contractantului principal sau producãtorului, dacã acesta a solicitat organismului notificat aceste douã etape;
- sau respectã, din punct de vedere al producţiei, toate aspectele incluse în DIV a proiectãrii, eliberatã contractantului principal sau producãtorului, dacã acesta a solicitat organismului notificat doar etapa de proiectare;
- sã verifice dacã acestea includ corect cerinţa STI şi sã evalueze elementele de proiectare şi producţie care nu sunt incluse în DIV a proiectãrii şi/sau a producţiei, eliberatã contractantului principal sau producãtorului.
4. Dosarul tehnic
Dosarul tehnic care însoţeşte declaraţia de verificare trebuie sã conţinã:
- pentru infrastructurã: planuri ale lucrãrilor, aprobãri pentru excavãri şi consolidãri, rapoarte de testare şi inspecţie pentru beton etc.;
- pentru alte subsisteme: scheme generale şi detaliate conform execuţiei, scheme electrice şi hidraulice, scheme ale circuitelor de comandã, descrierea sistemelor automate şi de procesare a datelor, manuale de utilizare şi de întreţinere etc.;
- lista componentelor de interoperabilitate, menţionate la art. 3 din prezenta hotãrâre, incluse în subsistem;
- copii ale declaraţiilor "CE" de conformitate sau de aptitudine pentru utilizare care trebuie sã însoţeascã componentele de interoperabilitate incluse în sistem, în conformitate cu art. 13 din prezenta hotãrâre, la care se anexeazã, acolo unde este cazul, note de calcul corespunzãtoare şi o copie a înregistrãrilor testelor şi a examinãrilor efectuate de organismele notificate în baza specificaţiilor tehnice comune;
- dacã este cazul, DIV şi, în acest caz, declaraţia/declaraţiile "CE" de conformitate intermediarã a subsistemului, care însoţesc certificatul de verificare "CE", inclusiv rezultatul verificãrii efectuate de organismul notificat cu privire la valabilitatea acestora;
- certificatul eliberat de organismul notificat responsabil cu verificarea "CE", însoţit de notele de calcul corespunzãtoare contrasemnate de acesta, care atestã cã proiectul respectã prezenta hotãrâre şi care menţioneazã orice reţineri înregistrate în timpul executãrii activitãţilor şi care nu au fost retrase; certificatul trebuie sã fie însoţit, de asemenea, de rapoartele de inspecţie şi de audit întocmite de acelaşi organism în legãturã cu obiectivul acestuia, aşa cum se specificã la pct. 5.3 şi 5.4.
5. Monitorizarea
5.1. Obiectivul monitorizãrii "CE" este acela de a se asigura cã obligaţiile ce derivã din dosarul tehnic au fost îndeplinite pe durata producţiei subsistemului.
5.2. Organismul notificat responsabil cu verificarea producţiei trebuie sã aibã acces permanent la şantiere, la atelierele de producţie, la zonele de depozitare şi, dacã este cazul, la unitãţile de prefabricare sau de testare, precum şi, în general, la toate locurile considerate necesare îndeplinirii misiunii sale. Autoritatea contractantã sau reprezentanţii autorizaţi ai acesteia din Comunitate trebuie sã îi trimitã sau sã facã sã îi parvinã acestuia toate documentele necesare în acest scop şi, în special, planurile de punere în aplicare şi documentaţia tehnicã referitoare la subsistem.
5.3. Organismul notificat responsabil cu verificarea punerii în aplicare trebuie sã efectueze periodic audituri pentru a confirma respectarea hotãrârii. Acesta trebuie sã prezinte persoanelor responsabile cu punerea în aplicare un raport de audit. Organismul notificat poate solicita sã fie convocat la anumite etape ale operaţiunilor de construcţie.
5.4. În plus, organismul notificat poate efectua vizite neanunţate pe şantier sau în atelierele de producţie. În timpul acestor vizite, organismul notificat poate efectua audituri complete sau parţiale. Acesta trebuie sã prezinte persoanelor responsabile cu punerea în aplicare un raport de inspecţie şi, dacã este necesar, un raport de audit.
6. Depunerea
Dosarul complet, prevãzut la pct. 4, trebuie înaintat autoritãţii contractante sau reprezentantului autorizat al acesteia, cu sediul în Comunitate, în sprijinul certificatului de verificare eliberat de organismul notificat responsabil cu verificarea subsistemului în stare de funcţionare.
Dosarul trebuie anexat unei declaraţii "CE" de verificare pe care autoritatea contractantã o trimite autoritãţii de supraveghere din statul membru în cauzã.
Entitatea contractantã trebuie sã pãstreze o copie a dosarului pe toatã durata de funcţionare a subsistemului. Acesta trebuie trimis statelor membre care îl solicitã.
7. Publicarea
Fiecare organism notificat trebuie sã publice periodic informaţii relevante cu privire la:
- cererile de verificare "CE" primite;
- DIV eliberate sau refuzate;
- certificatele de verificare eliberate sau refuzate.
8. Limba
Dosarul şi corespondenţa privind procedurile "CE" de verificare trebuie întocmite într-una din limbile oficiale ale statului membru în care îşi are sediul entitatea contractantã sau reprezentantul autorizat al acesteia din Comunitate sau într-o limbã acceptatã de entitatea contractantã.
__________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016