Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 1.356 din 23 decembrie 2010  pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 442/2009 privind stabilirea cadrului general de implementare a masurilor cofinantate din Fondul European pentru Pescuit prin Programul Operational pentru Pescuit 2007-2013    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 1.356 din 23 decembrie 2010 pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 442/2009 privind stabilirea cadrului general de implementare a masurilor cofinantate din Fondul European pentru Pescuit prin Programul Operational pentru Pescuit 2007-2013

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 7 din 4 ianuarie 2011

    Având în vedere prevederile Regulamentului (CE) nr. 1.198/2006 al Consiliului din 27 iulie 2006 privind Fondul European pentru Pescuit, ale Regulamentului (CE) nr. 498/2007 al Comisiei din 26 martie 2007 de stabilire a unor norme detaliate pentru punerea în aplicare a Regulamentului (CE) nr. 1.198/2006 al Consiliului privind Fondul European pentru Pescuit, ale Regulamentului (CE, EURATOM) nr. 1.605/2002 al Consiliului din 25 iunie 2002 privind regulamentul financiar aplicabil bugetului general al Comunitãţii Europene, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi ale <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 74/2009 privind gestionarea fondurilor comunitare nerambursabile provenite din Fondul european de garantare agricolã, Fondul european agricol de dezvoltare ruralã şi Fondul european pentru pescuit şi a fondurilor alocate de la bugetul de stat, privind gestionarea fondurilor nerambursabile alocate de la Comunitatea Europeanã şi a fondurilor alocate de la bugetul de stat aferente programului de colectare şi gestionare a datelor necesare desfãşurãrii politicii comune în domeniul pescuitului şi a programului de control, inspecţie şi supraveghere în domeniul pescuitului şi pentru modificarea <>art. 10 din Legea nr. 218/2005 privind stimularea absorbţiei fondurilor SAPARD, Fondul european agricol pentru dezvoltare ruralã, Fondul european pentru pescuit, Fondul european de garantare agricolã, prin preluarea riscului de creditare de cãtre fondurile de garantare, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 371/2009, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale <>Hotãrârii Guvernului nr. 28/2008 privind aprobarea conţinutului-cadru al documentaţiei tehnico-economice aferente investiţiilor publice, precum şi a structurii şi metodologiei de elaborare a devizului general pentru obiective de investiţii şi lucrãri de intervenţii,
    în temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã,

    Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

     ARTICOL UNIC
    <>Hotãrârea Guvernului nr. 442/2009 privind stabilirea cadrului general de implementare a mãsurilor cofinanţate din Fondul European pentru Pescuit prin Programul Operaţional pentru Pescuit 2007-2013, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 320 din 14 mai 2009, cu modificãrile ulterioare, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
    1. La articolul 2 alineatul (2), litera j) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "j) cheltuieli diverse şi neprevãzute - cheltuielile prevãzute de pct. 5.3 al cap. 5 al art. 8 din anexa nr. 4 la <>Hotãrârea Guvernului nr. 28/2008 privind aprobarea conţinutului-cadru al documentaţiei tehnico-economice aferente investiţiilor publice, precum şi a structurii şi metodologiei de elaborare a devizului general pentru obiective de investiţii şi lucrãri de intervenţii."
    2. Dupã articolul 3 se introduce un nou articol, articolul 3^1, cu urmãtorul cuprins:
    "Art. 3^1 - Terenurile şi clãdirile folosite pentru realizarea unei investiţii, care nu sunt contribuţie în naturã potrivit prevederilor art. 4, trebuie sã fie libere de orice sarcini sau interdicţii şi sã nu facã obiectul unor litigii aflate în curs de soluţionare la instanţele judecãtoreşti."
    3. La articolul 4, alineatul (2) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(2) Valoarea totalã eligibilã a proiectului se va calcula astfel: din valoarea totalã a proiectului se vor deduce cheltuielile neeligibile, TVA şi contribuţia în naturã. La valoarea eligibilã rezultatã se vor aplica procentele aferente contribuţiei POP şi, respectiv, contribuţiei proprii a beneficiarului. Contribuţia în naturã pentru a fi recunoscutã de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale prin AM POP trebuie sã respecte prevederile art. 55 din Regulamentul (CE) nr. 1.198/2006 al Consiliului, precum şi prevederile prezentei hotãrâri."
    4. Articolul 11 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 11. - Cheltuielile referitoare la contractele de subantreprizã nu sunt eligibile pentru cofinanţare din FEP."
    5. Articolul 12 se abrogã.
    6. Articolul 16 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 16. - (1) Cheltuielile privind plata salariilor, remuneraţiilor şi primelor pentru personalul din cadrul echipei de implementare a proiectului/operaţiunii, respectiv un manager de proiect, un contabil şi un expert de specialitate, efectuate de beneficiar în cadrul şi exclusiv pe durata implementãrii proiectului/operaţiunii, constituie cheltuieli eligibile dacã acestea sunt în mod real şi definitiv suportate de cãtre beneficiar, în limita a maximum 1% din valoarea totalã eligibilã a proiectului. Salariile, remuneraţiile şi primele personalului sus-menţionat se stabilesc cu respectarea reglementãrilor în materie, în vigoare, corespunzãtoare fiecãrei categorii de personal.
    (2) Cheltuielile prevãzute la alin. (1) se deconteazã conform contractului de muncã sau proporţional cu procentul prevãzut în fişa postului şi în fişa de pontaj.
    (3) Cheltuielile de personal ale AM POP şi ale celorlalte structuri, inclusiv ale Agenţiei de platã, care contribuie la implementarea POP, constituie cheltuieli eligibile."
    7. La articolul 17, alineatul (2) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(2) Cheltuielile cu instruirea/formarea personalului din cadrul structurilor implicate în gestionarea POP, cheltuielile aferente schimburilor de experienţã şi cele care vizeazã dezvoltarea capacitãţii administrative de gestionare a POP, precum şi cheltuielile privind chiria, sunt eligibile."
    8. Dupã articolul 17 se introduce un nou articol, articolul 17^1, cu urmãtorul cuprins:
    "Art. 17^1. - Cheltuielile efectuate cu crearea instrumentelor de inginerie financiarã şi contribuţia la instrumentele de inginerie financiarã, constituite conform prevederilor art. 34-36 din Regulamentul (CE) nr. 498/2007 al Comisiei din 26 martie 2007 de stabilire a unor norme detaliate pentru punerea în aplicare a Regulamentului (CE) nr. 1.198/2006 al Consiliului privind Fondul European pentru Pescuit, sunt eligibile."
    9. Articolul 20 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 20. - (1) Acordul de mediu se depune la prima cerere de rambursare aferentã proiectului respectiv.
    (2) În cazul proiectelor care necesitã autorizaţie de mediu aceasta se depune la ultima cerere de rambursare aferentã proiectelor respective."
    10. Dupã articolul 20 se introduce un nou articol, articolul 20^1, cu urmãtorul cuprins:
    "Art. 20^1. - (1) Cheltuielile generale ale proiectului sunt eligibile numai în cazul în care nu depãşesc 15% din valoarea totalã eligibilã a proiectului, dacã proiectul prevede construcţiimontaj, sau 7% din valoarea totalã eligibilã a proiectului, dacã proiectul nu prevede construcţii-montaj sau nu necesitã certificat de urbanism.
    (2) Cheltuielile de actualizare a studiilor de fezabilitate pentru proiecte depuse de beneficiari, care au fost întocmite şi finanţate din alte fonduri comunitare sau bugetare, înainte de intrarea în vigoare a <>Hotãrârii Guvernului nr. 28/2008, nu vor depãşi 3% din valoarea costurilor de proiectare şi inginerie, cu menţinerea procentului de maximum 15% din cheltuielile generale ale proiectului.
    (3) Studiul de fezabilitate şi, dupã caz, documentaţia de avizare a lucrãrilor de intervenţie aferente unui proiect integrat se realizeazã potrivit prevederilor legale pentru fiecare tip de investiţie, integrarea realizându-se printr-un deviz general centralizator, întocmit de proiectantul care elaboreazã documentaţia aferentã investiţiei majoritare.
    (4) Cheltuielile pentru proiectele de investiţii sunt eligibile pentru contribuţie FEP în cazul în care au fost plãtite efectiv de cãtre beneficiar dupã 1 ianuarie 2007 şi în conformitate cu prevederile <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publicã, a contractelor de concesiune de lucrãri publice şi a contractelor de concesiune de servicii, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 337/2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, în vigoare la momentul achiziţiei. Operaţiunile cofinanţate nu trebuie sã fi fost finalizate înainte de data începerii eligibilitãţii."
    11. La articolul 22, literele d) şi e) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
    "d) activele corporale sunt utilizate în exclusivitate în punctul de lucru care a beneficiat de finanţare nerambursabilã pentru minimum 7 ani, termen calculat de la data semnãrii contractului de finanţare;
    e) activele corporale nu suferã modificãri substanţiale care sã afecteze natura sau condiţiile de implementare ori care sã ofere/sã acorde avantaj necuvenit unui operator public sau privat în termen de 7 ani, termen calculat de la data semnãrii contractului de finanţare."
    12. La articolul 26, alineatul (3) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(3) Beneficiarul nu are dreptul sã constituie garanţii sau ipoteci asupra investiţiei ce face obiectul contractului de finanţare, care sã devinã executorii mai devreme de împlinirea a 7 ani de la data semnãrii contractului de finanţare, precum şi asupra bunurilor care sunt folosite de acesta la realizarea investiţiei care face obiectul contractului de finanţare."
    13. La articolul 31, dupã alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (4), cu urmãtorul cuprins:
    "(4) Ministerul Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale prin AM POP se subrogã în contractele încheiate, în condiţiile legii, de cãtre Agenţia Naţionalã pentru Pescuit şi Acvaculturã în calitate de Autoritate de Management a Programului Operaţional pentru Pescuit 2007-2013, pânã la data încetãrii acestei calitãţi."

                                 PRIM-MINISTRU
                                    EMIL BOC

                                Contrasemneazã:
                                ---------------
                             Ministrul agriculturii
                             şi dezvoltãrii rurale,
                                 Valeriu Tabãrã

                         Ministrul finanţelor publice,
                              Gheorghe Ialomiţianu

    Bucureşti, 23 decembrie 2010.
    Nr. 1.356.
                              -------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016