Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 1.352 din 20 decembrie 2000  pentru aprobarea amendamentelor, convenite la Washington la 22 septembrie 2000 si la Bucuresti la 12 octombrie 2000 intre Guvernul Romaniei si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare, la Acordul de imprumut dintre Romania si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare cu privire la reforma invatamantului preuniversitar, semnat la Washington la 23 mai 1994    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 1.352 din 20 decembrie 2000 pentru aprobarea amendamentelor, convenite la Washington la 22 septembrie 2000 si la Bucuresti la 12 octombrie 2000 intre Guvernul Romaniei si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare, la Acordul de imprumut dintre Romania si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare cu privire la reforma invatamantului preuniversitar, semnat la Washington la 23 mai 1994

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 7 din 8 ianuarie 2001
În temeiul prevederilor art. 107 din Constituţia României şi ale <>art. 2 din Ordonanta Guvernului nr. 24/1994 pentru ratificarea Acordului de împrumut dintre România şi Banca Internationala pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare cu privire la reforma învãţãmântului preuniversitar, semnat la Washington la 23 mai 1994, aprobatã prin <>Legea nr. 126/1994 ,

Guvernul României adopta prezenta hotãrâre.

ARTICOL UNIC
Se aproba amendamentele convenite, prin schimb de scrisori, la Washington la 22 septembrie 2000 şi la Bucureşti la 12 octombrie 2000 între Guvernul României, prin Ministerul Finanţelor, şi Banca Internationala pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, la Acordul de împrumut dintre România şi Banca Internationala pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare cu privire la reforma învãţãmântului preuniversitar, semnat la Washington la 23 mai 1994, dupã cum urmeazã:

1. Paragraful 1 din anexa nr. 1 "Tragerea sumelor împrumutului" la acordul de împrumut se modifica şi va avea cuprinsul prezentat în anexa nr. I la prezenta hotãrâre.

2. Litera c) a paragrafului 2 din anexa nr. 1 "Tragerea sumelor împrumutului" la acordul de împrumut se modifica şi va avea urmãtorul cuprins:
"c) termenul costuri operationale suplimentare înseamnã costurile, altele decât salariile legate de administrarea proiectului, incluzând bunuri, alte materiale consumabile, asistenta pentru diseminarea materialelor aferente proiectului, posta, telefon şi cheltuieli administrative, precum şi costuri pentru: audit, desfãşurarea sistemului de evaluare (materiale şi transport, onorarii şi diurna pentru operatori), conferinţe, ateliere de lucru, transport şi diurna pentru participanţii la programele de pregãtire şi onorarii pentru formatorii locali."

3. Se introduce subparagraful (8) în cadrul partii A din anexa nr. 2 "Descrierea proiectului" la acordul de împrumut, care va avea urmãtorul cuprins:
"(8) a) Dezvoltarea şi realizarea unui program-pilot de învãţãmânt rural; b) furnizarea de materiale didactice de baza, echipamente pentru pregãtirea activitãţii de învãţãmânt şi mobilier pentru şcoli rurale din 7 judeţe-pilot; c) pregãtirea de studii pentru evaluarea impactului proiectului asupra activitãţii de învãţãmânt în şcolile rurale; şi d) pregãtirea personalului din şcolile rurale în asociere cu activitãţile descrise în cadrul pãrţilor A(2) şi B(2) din aceasta anexa."

4. Data de finalizare a proiectului, menţionatã în anexa nr. 2 "Descrierea proiectului" la acordul de împrumut, se înlocuieşte cu data de 31 martie 2001.

5. Se completeazã paragraful 1 din cadrul partii A "Licitaţia competitivã internationala", secţiunea I, din anexa nr. 4 "Achizitionare şi servicii de consultanţa" la acordul de împrumut cu urmãtorul text:
"Contractele pentru bunuri procurate dupã 30 iunie 2000 vor fi adjudecate în concordanta cu procedurile corespunzãtoare cu cele prezentate în secţiunile II şi III din Ghidurile privind achiziţiile în cadrul creditelor IDA şi împrumuturilor BIRD, publicate de Banca în ianuarie 1995, revizuite în ianuarie şi august 1996, septembrie 1997 şi ianuarie 1999 (Ghidurile revizuite)."

6. Paragraful 3 din partea C "Alte proceduri de achiziţii", secţiunea I, din anexa nr. 4 "Achizitionare şi servicii de consultanţa" la acordul de împrumut se modifica şi va avea urmãtorul cuprins:
"3. Bunurile sau grupurile de bunuri estimate sa coste echivalentul a 50.000 $ sau mai puţin pe contract, pana la o suma totalã echivalenta cu 900.000 $, pot fi procurate prin contracte adjudecate pe baza comparãrii cotatiilor de preţ obţinute de la cel puţin 3 furnizori calificaţi, eligibili conform Ghidurilor revizuite, potrivit procedurilor acceptabile Bãncii."

7. Secţiunea II "Angajarea consultantilor" din anexa nr. 4 "Achizitionare şi servicii de consultanţa" la acordul de împrumut se modifica şi va avea cuprinsul prezentat în anexa nr. II la prezenta hotãrâre.

PRIM-MINISTRU
MUGUR CONSTANTIN ISARESCU

Contrasemneazã:
---------------
p. Ministrul finanţelor,
Valentin Lazea,
secretar de stat

p. Ministrul educaţiei naţionale,
Adrian Gorun,
secretar de stat

p. Ministru de stat,
ministrul afacerilor externe,
Eugen Dijmarescu,
secretar de stat

Ministru de stat,
preşedintele Consiliului
de Coordonare Economico-Financiarã,
Mircea Ciumara


ANEXA 1

TRAGEREA SUMELOR ÎMPRUMUTULUI

"1. Tabelul de mai jos precizeazã categoriile de elemente care vor fi finanţate din sumele împrumutului, alocarea sumelor din împrumut pentru fiecare categorie şi procentul de cheltuieli pentru elementele care urmeazã sa fie finanţate în cadrul fiecãrei categorii:



──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Suma alocata %
din împrumut din
Categoria (exprimatã cheltuielile
în echivalent care urmeazã
dolari sa fie finanţate
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
(1) Bunuri 38.191.581 100% cheltuieli externe
100% cheltuieli locale
a) Pentru partea A(5) a proiectului 500.000 (franco-uzina) şi 95%
cheltuieli
b) Pentru celelalte pãrţi ale locale pentru alte
proiectului 26.201.581 articole
c) Pentru partea A(8) a proiectului 11.490.000 procurate local

(2) Servicii de consultanţa, studii, 10.132.204 100%
cercetare şi pregãtire
a) Pentru partea A(5) a proiectului 1.778.000
b) Pentru celelalte pãrţi ale
proiectului 8.319.204
c) Pentru partea A(8) a proiectului 35.000

(3) Costuri operationale suplimentare 1.676.215 100%

(4) Nealocate 0
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL: 50.000.000"
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



ANEXA 2

ACHIZITIONARE ŞI SERVICII DE CONSULTANŢA

"SECŢIUNEA II
Angajarea consultantilor

Partea A - Generalitati
Serviciile de consultanţa vor fi achiziţionate în cadrul contractelor adjudecate consultantilor ale cãror calificãri, experienta, termeni şi condiţii de angajare vor fi satisfãcãtoare pentru Banca. Aceşti consultanţi vor fi selectaţi în concordanta cu principiile şi procedurile satisfãcãtoare pentru Banca, pe baza Ghidurilor pentru utilizarea consultantilor de cãtre imprumutatii Bãncii Mondiale şi de Banca Mondialã ca agenţie executorie, publicate de Banca în august 1981 (Ghidurile consultantilor). Pentru sarcini complexe şi de durata Împrumutatul va angaja asemenea consultanţi în cadrul contractelor, utilizând forma standard de contract pentru serviciile de consultanţa, publicatã de Banca, cu acele modificãri care vor fi agreate de Banca. Dacã nu au fost publicate documente relevante de contract standard, Împrumutatul va utiliza alte forme standard agreate de Banca. Contractele pentru serviciile de consultanţa achiziţionate dupã 30 iunie 2000 vor fi adjudecate în concordanta cu prevederile Introducerii şi secţiunii IV din Ghidurile pentru selectarea şi angajarea consultantilor de cãtre imprumutatii Bãncii Mondiale, publicate de Banca în ianuarie 1997, revizuite în septembrie 1997 şi în ianuarie 1999 (Ghidurile revizuite ale consultantilor), şi cu urmãtoarele prevederi ale prezentei secţiuni.

Partea B - Selecţia pe baza calitãţii şi costului
Cu excepţia celor prevãzute în partea C din aceasta secţiune, serviciile de consultanţa achiziţionate dupã 30 iunie 2000 vor fi procurate în cadrul contractelor adjudecate în conformitate cu prevederile secţiunii II din Ghidurile revizuite ale consultantilor, ale paragrafului 3 din anexa nr. 1 şi anexa nr. 2 la acestea, precum şi cu prevederile paragrafelor 3.13-3.18 din acestea, aplicabile selecţiei consultantilor pe baza de calitate şi cost.

Partea C - Alte proceduri pentru selecţia consultantilor
1. Selecţia pe baza calificãrii consultantilor
Serviciile pentru pregãtirea studiilor de impact pentru dezvoltare ruralã, dezvoltare curriculum şi pregãtire profesori, formula de finanţare şi pregãtire a profesorilor pana la o suma totalã la echivalentul a 350.000 $ vor fi achiziţionate în cadrul contractelor adjudecate în conformitate cu prevederile paragrafului 3.7 din Ghidurile revizuite ale consultantilor.
2. Selecţia pe baza costului minim
Serviciile pentru audit estimate sa coste pana la o suma totalã ce nu depãşeşte echivalentul a 40.000 $ pot fi achiziţionate în cadrul contractelor adjudecate în conformitate cu prevederile paragrafelor 3.1 şi 3.6 din Ghidurile revizuite ale consultantilor.

Partea D - Analiza de cãtre Banca a deciziilor de achiziţie
Independent de prevederile partii A din aceasta secţiune, prevederile Ghidurilor consultantilor care solicita analiza anterioarã a Bãncii sau aprobãri ale bugetelor, liste scurte, selecţia procedurilor, scrisori de invitaţie, oferte, rapoarte de evaluare şi contracte nu se vor aplica la contractele estimate sa coste mai puţin de 100.000 $ echivalent fiecare. Totuşi aceasta excepţie de la revizia anterioarã a Bãncii nu se va aplica la termenii de referinta pentru acele contracte şi nici la angajarea persoanelor fizice, la selecţia de firme din sursa unica, la sarcini de o natura specialã, determinate de Banca în mod rezonabil, pentru amendamente de contracte care se ridica la echivalentul a 100.000 $ sau mai mult şi la 20 de contracte pentru partea A(5) din proiect, selectate pentru reanalizare de cãtre Banca."

-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016