Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 1.349 din 27 noiembrie 2002  privind colectarea, transportul, distribuirea si protectia, pe teritoriul Romaniei, a corespondentei clasificate    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 1.349 din 27 noiembrie 2002 privind colectarea, transportul, distribuirea si protectia, pe teritoriul Romaniei, a corespondentei clasificate

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 909 din 13 decembrie 2002
În temeiul art. 107 din Constituţie şi al <>art. 42 lit. b) şi h) din Legea nr. 182/2002 privind protecţia informaţiilor clasificate,

Guvernul României adopta prezenta hotãrâre.

CAP. 1
Dispoziţii generale

SECŢIUNEA 1
Principii

ART. 1
(1) Serviciul Roman de Informaţii organizeazã şi rãspunde, potrivit legii, de colectarea, transportul, distribuirea şi protecţia, pe teritoriul României, a corespondentei ce conţine informaţii secrete de stat şi informaţii secrete de serviciu dintre autoritãţile şi instituţiile publice, agenţii economici cu capital integral sau parţial de stat, precum şi alte persoane de drept public ori privat, deţinãtoare de asemenea informaţii, denumite în continuare unitãţi beneficiare.
(2) În aplicarea dispoziţiilor alin. (1) Serviciul Roman de Informaţii realizeazã pe teritoriul României, prin unitatea specializatã, sistemul de colectare, transport, distribuire şi protecţie a corespondentei clasificate, denumit în continuare sistem.
ART. 2
(1) Conducãtorii unitãţilor beneficiare selectioneaza, numesc şi pregãtesc, din structura de securitate proprie, cel puţin un delegat pentru executarea operaţiunilor de transport, predare şi primire a corespondentei clasificate.
(2) Delegaţilor li se elibereazã de cãtre conducãtorii prevãzuţi la alin. (1) delegaţii-tip, conform modelului prevãzut în anexa nr. 1, corespunzãtoare clasei şi nivelului cel mai înalt de secretizare a informaţiilor încredinţate pentru transport, predare sau primire.
(3) Este interzisã eliberarea delegaţiei, în cazul încredinţãrii pentru transport, predare sau primire a corespondentei ce conţine informaţii secrete de stat, persoanelor care nu poseda certificat de securitate sau autorizaţie de acces corespunzãtoare.
ART. 3
(1) Unitãţile beneficiare care expediazã sau primesc corespondenta clasificata sunt obligate sa solicite în scris, unitãţii specializate a Serviciului Roman de Informaţii, includerea în sistem.
(2) Cererea de includere în sistem cuprinde datele prevãzute în anexa nr. 2.
(3) Parlamentul, Administraţia Prezidentiala, Guvernul, Consiliul Suprem de Apãrare a Tarii şi ministerele se includ în sistem din oficiu şi sunt obligate sa transmitã în scris, unitãţii specializate a Serviciului Roman de Informaţii, datele referitoare la adresa şi la delegaţii desemnaţi.
ART. 4
Zilele şi orele în care se realizeazã predarea-primirea între echipele de curieri militari şi delegaţi a corespondentei clasificate se stabilesc de cãtre unitatea specializatã a Serviciului Roman de Informaţii, împreunã cu unitãţile beneficiare.
ART. 5
Ministerul Apãrãrii Naţionale, Ministerul de Interne, Serviciul de Informaţii Externe, Serviciul de Protecţie şi Paza, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Ministerul Justiţiei îşi pot organiza echipe de curieri militari sau politisti şi puncte de colectare-distribuire proprii, cu respectarea prevederilor prezentei hotãrâri.

SECŢIUNEA a 2-a
Definiţii

ART. 6
În sensul prevederilor prezentei hotãrâri, urmãtorii termeni se definesc astfel:
a) sistem de colectare, transport, distribuire şi protecţie a corespondentei clasificate - ansamblul resurselor umane şi materiale, punctelor de lucru, punctelor de colectare-distribuire şi traseelor de deplasare a echipelor de curieri militari, organizate într-o conceptie unitarã de unitatea specializatã a Serviciului Roman de Informaţii, în scopul asigurãrii între unitãţile beneficiare, în condiţii de siguranta şi operativitate, a circulaţiei corespondentei clasificate;
b) corespondenta clasificata - documente sau materiale ce conţin informaţii clasificate secrete de stat sau secrete de serviciu, introduse în plicuri, colete, genti, valize, containere sau alte asemenea dispozitive, pregãtite pentru expediere;
c) colectare - activitate prin care o echipa de curieri primeşte corespondenta clasificata de la expeditori pe un traseu de deplasare sau în punctele de colectare-distribuire;
d) distribuire - activitate prin care o echipa de curieri preda corespondenta clasificata la destinatari pe un traseu de deplasare;
e) protecţie - sistem integrat de mãsuri de natura juridicã, procedurala şi fizica, destinate:
- asigurãrii securitãţii fizice a corespondentei clasificate pe timpul colectãrii, transportului, distribuirii şi în punctele de lucru impotriva acţiunilor de sustragere, deteriorare, distrugere, terorism şi acces neautorizat;
- garantarii predãrii corespondentei clasificate, exclusiv persoanelor autorizate sa o primeascã;
- asigurãrii securitãţii persoanelor destinatare impotriva oricãror acţiuni periculoase ce pot fi executate prin intermediul trimiterilor poştale;
f) control antiterorist - operaţiune de verificare a corespondentei introduse în sistem din punct de vedere al existenţei mijloacelor explozive, toxice, incendiare sau de alta natura, ce pun în pericol viata, integritatea fizica ori sãnãtatea persoanelor destinatare;
g) punct de colectare-distribuire - loc special amenajat, conform standardelor de protecţie în vigoare, în care se realizeazã predarea-primirea, între o echipa de curieri şi delegaţii unitãţilor beneficiare, a corespondentei clasificate;
h) punct de lucru - loc special amenajat, conform standardelor de protecţie în vigoare, în care se executa operaţiuni specifice de evidenta şi manipulare a corespondentei clasificate: cartare, înregistrare, control antiterorist, pregãtire pentru distribuire, întocmire a situaţiei zilnice privind evidenta corespondentei clasificate tranzitate prin sistem, arhivare a borderourilor şi condicilor de expediţie;
i) delegat - persoana imputernicita de conducãtorul unitãţii beneficiare sa transporte, sa predea sau sa primeascã corespondenta clasificata;
j) echipa de curieri - subunitate înarmatã, compusa dintr-un numãr adecvat de militari sau politisti, care executa o misiune specialã ce consta în colectarea, transportul, distribuirea şi protecţia corespondentei clasificate, pe un traseu de deplasare.

CAP. 2
Colectarea, transportul, distribuirea şi protecţia corespondentei clasificate

SECŢIUNEA 1
Pregãtirea pentru expediere a corespondentei clasificate

ART. 7
(1) Dupã înregistrare documentele şi materialele clasificate destinate expedierii se impacheteaza în plicuri opace şi rezistente la transport; plicurile voluminoase ce depãşesc greutatea de 500 g se leagã cu sfoara rezistenta, în sistem plasa.
(2) Corespondenta clasificata care datoritã volumului nu poate fi introdusã în plicuri se expediazã în colete. Greutatea unui colet nu va depãşi 5 kg, cu excepţia cazurilor în care conţinutul nu poate fi divizat. Coletele se confectioneaza din hârtie rezistenta, se leagã cu sfoara în sistem plasa şi se sigileaza cu plumb sau ceara. Corespondenta clasificata, sub forma de broşuri, se impacheteaza pe un singur rând, pentru prevenirea deteriorarii ambalajului pe timpul transportului şi manipulãrii.
(3) Pe plic/colet este obligatorie înscrierea urmãtoarelor date: clasa/nivelul de secretizare, denumirea şi adresa complete ale expeditorului şi destinatarului, numãrul de înregistrare şi, dacã este necesar, menţiunea "Personal" urmatã de rangul, funcţia, numele şi prenumele persoanei respective.
(4) Dacã la denumirea expeditorului/destinatarului se utilizeazã indicativul numeric, se menţioneazã ca date de identificare: ministerul, indicativul numeric propriu-zis, localitatea şi judeţul unde se afla unitatea respectiva.
(5) Plicul/coletul se transporta la destinaţie într-un ambalaj exterior, securizat, care poate fi: o servieta, geanta, mapa sau container (sac) din panza ori un alt asemenea dispozitiv, ce nu va depãşi greutatea de 20 kg şi dimensiunile de 350 mm înãlţime, 600 mm lungime şi 350 mm latime.
(6) În situaţia în care un ambalaj exterior, de tipul celor menţionate la alin. (5), în care sunt introduse plicuri/colete adresate aceluiaşi destinatar, constituie o singura trimitere, pe acesta se înscriu toate datele necesare operaţiunilor de predare-primire.
(7) Când în ambalajul exterior sunt introduse plicuri/colete adresate mai multor destinatari, pe acesta nu se inscriptioneaza clasa/nivelul de secretizare şi nici menţiunea ca trimiterea conţine informaţii clasificate.
(8) Datele ce se inscriptioneaza pe plic/colet sau, dupã caz, pe ambalajul exterior, se scriu clar, citeţ şi fãrã modificãri, conform modelului prevãzut în anexa nr. 3.
(9) Nu se primesc corespondenta clasificata impachetata în ambalaj metalic şi nici trimiteri ce conţin filme nedevelopate.
(10) Prin excepţie de la prevederile alin. (9), cu aprobarea comandantului unitãţii centrale specializate a Serviciului Roman de Informaţii, în situaţii în care acest lucru se impune, sunt acceptate corespondente în ambalaje metalice, expedierea de filme nedevelopate sau a altor trimiteri poştale, caz în care se fac menţiuni pe colet cu privire la conţinutul acestuia. Ambalarea şi asigurarea acestor trimiteri se fac în prezenta şefului echipei de curieri militari.
ART. 8
(1) Corespondenta clasificata se închide, se lipeşte şi se sigileaza. Sigilarea plicurilor se efectueazã prin aplicarea în locul punctelor de legatura a ştampilei de expediţie sau a ştampilei cu denumirea unitãţii expeditoare, iar coletele, prin imprimarea unui sigiliu în plumb sau ceara la capetele innodate ale sforii, astel încât sa fie imposibila despachetarea/scoaterea conţinutului fãrã violarea acestora.
(2) Documentele şi materialele clasificate de nivel strict secret de importanta deosebita se impacheteaza separat şi se înregistreazã în borderouri distincte de celelalte categorii de corespondenta.
(3) Corespondenta clasificata ce se expediazã în aceeaşi zi la acelaşi destinatar se introduce într-un singur ambalaj, împreunã cu un borderou în care se înscriu numerele de înregistrare a documentelor impachetate. Pe plicul/coletul astfel rezultat, în locul numãrului de înregistrare se scrie litera "B", urmatã de numãrul borderoului, iar acesta precedat de litera "S" sau de numãrul de zerouri corespunzãtor celui mai înalt nivel de secretizare atribuit documentelor conţinute.
(4) Când împreunã cu un plic se expediazã ca anexe ale acestuia unul sau mai multe colete, dupã numãrul de înregistrare de pe plic se scrie numãrul de colete. Pe colet se menţioneazã toate datele înscrise pe plic, iar în locul numãrului de înregistrare se scrie "Anexa la nr. ....". Dacã sunt mai multe colete, acestea se numeroteaza, iar în locul numãrului de înregistrare se scrie "Anexa nr. ......... la nr. ............".
(5) Stampilelor care imprima denumirea EXPEDIŢIE şi pastilelor pentru aplicarea sigiliilor li se atribuie numere de serie din evidenta specifica fiecãrei unitãţi beneficiare.

SECŢIUNEA a 2-a
Predarea-primirea corespondentei clasificate

ART. 9
(1) Predarea-primirea, între echipele de curieri militari şi delegaţii unitãţilor beneficiare, a corespondentei clasificate se executa numai în punctele de colectare-distribuire.
(2) Predarea-primirea corespondentei clasificate, între curier şi delegat, se face dupã ce aceştia se identifica reciproc prin legitimare. Curierul prezintã legitimatia de serviciu şi delegaţia anume eliberata, iar delegatul, cartea/buletinul de identitate şi delegaţia corespunzãtoare clasei/nivelului de secretizare a documentelor pe care le preda sau le primeşte.
ART. 10
(1) Corespondenta clasificata se preda, respectiv se primeşte, pe baza de semnatura în borderou, conform formularului tipizat prevãzut în anexa nr. 4, întocmit în doua exemplare, verificandu-se numãrul trimiterilor, concordanta dintre datele înscrise pe trimiteri şi cele de pe borderou, integritatea ambalajului, stampilelor şi sigiliilor aplicate. Exemplarul nr. 1 al borderoului însoţeşte corespondenta, iar exemplarul nr. 2 rãmâne la unitatea expeditoare.
(2) Borderoul se completeazã clar, citeţ, fãrã modificãri sau adaugari pe text, la toate rubricile. Corespondenta clasificata adresatã de unitãţile beneficiare din municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov destinatarilor aflaţi pe raza altor judeţe se înregistreazã în borderouri distincte.
ART. 11
(1) Corespondenta clasificata ce nu corespunde regulilor de pregãtire pentru expediere prevãzute la art. 7 şi 8 se refuza la primire, consemnându-se despre aceasta în borderoul aferent.
(2) În cazul în care, la predare, corespondenta clasificata transportatã prezintã deteriorãri ale ambalajului ori se constata violari sau urme de violare a stampilelor sau sigiliilor aplicate, se întocmeşte proces-verbal de constatare, conform modelului prevãzut în anexa nr. 5. În situaţia în care, dupã primire, o unitate beneficiara constata ca trimiterea nu îi este destinatã, o returneazã imediat echipei de curieri. Şeful unitãţii specializate a Serviciului Roman de Informaţii în a carei evidenta se afla unitatea destinatara este obligat sa dispunã verificarea împrejurãrilor în care s-au comis neregulile şi sa ia ori, dupã caz, sa propunã mãsuri corespunzãtoare.

SECŢIUNEA a 3-a
Transportul corespondentei clasificate

ART. 12
(1) Transportul corespondentei clasificate de cãtre echipele de curieri militari se executa cu mijloace auto, feroviare, aeriene sau navale.
(2) Autovehiculele folosite pentru transportul corespondentei clasificate trebuie sa corespundã din punct de vedere tehnic şi sa asigure securitatea încãrcãturii transportate.
(3) Societatea Nationala de Transport Feroviar de Cãlãtori "C.F.R. Cãlãtori" - S.A. este obligatã sa punã la dispoziţie unitãţii specializate a Serviciului Roman de Informaţii, la cerere, contra cost, compartimente rezervate în vagoanele de cãlãtori pentru transportul echipelor de curieri militari şi al corespondentei clasificate.
(4) În situaţiile în care expedierea trebuie efectuatã urgent, la cererea unitãţii specializate a Serviciului Roman de Informaţii, societãţile comerciale de transporturi aeriene romane, precum şi cele navale pun la dispoziţie, contra cost, locuri rezervate pentru transportul echipelor de curieri militari şi al corespondentei clasificate.
(5) În cazuri deosebite sau când nu pot fi folosite alte mijloace de transport, la cererea conducerii Serviciului Roman de Informaţii, Ministerul Apãrãrii Naţionale va asigura transportul fãrã plata al corespondentei clasificate şi al echipelor de curieri militari cu aeronave şi cu alte mijloace de transport adecvate, aflate în administrarea acestuia.
ART. 13
(1) Corespondenta ce conţine informaţii secrete de stat se transporta numai prin echipe de curieri militari.
(2) Corespondenta ce conţine informaţii secrete de serviciu poate fi transportatã, în aceeaşi localitate sau pe raza altei localitãţi, şi prin personal propriu, autorizat de conducãtorul unitãţii beneficiare, cu respectarea prevederilor prezentei hotãrâri şi a regulilor interne stabilite, potrivit legii, pentru protecţia informaţiilor din aceasta clasa.

SECŢIUNEA a 4-a
Protecţia corespondentei clasificate

ART. 14
(1) Punctele de lucru şi cele de colectare-distribuire în care se gestioneazã corespondenta clasificata se amenajeaza conform standardelor de protecţie în vigoare, în raport cu nivelul de secretizare a informaţiilor pe care le conţine.
(2) În toate etapele misiunii echipa de curieri militari adopta dispozitive adecvate de paza şi protecţie a corespondentei clasificate, astfel încât aceasta sa fie supravegheatã în permanenta.
ART. 15
(1) Pentru paza şi protecţia corespondentei clasificate, pe timpul colectãrii, transportului şi distribuirii echipele de curieri militari pot face uz de arma în situaţiile şi în condiţiile prevãzute de lege.
(2) În scopul prevenirii oricãror acţiuni periculoase ce pot fi executate prin intermediul trimiterilor poştale, unitatea specializatã a Serviciului Roman de Informaţii executa controlul antiterorist al tuturor categoriilor de corespondenta care prezintã suspiciuni ca ar conţine materiale explozive, substanţe toxice ori de alta natura, ce pun în pericol viata, integritatea fizica sau sãnãtatea persoanelor destinatare.

CAP. 3
Obligaţii, raspunderi şi sancţiuni

ART. 16
Conducãtorii unitãţilor beneficiare sunt obligaţi:
a) sa stabileascã şi sa controleze respectarea mãsurilor de protecţie a corespondentei clasificate pana la predarea şi dupã primirea acesteia la/de la echipele de curieri militari;
b) sa permitã accesul în punctele de colectare-distribuire organizate în sediile proprii numai echipelor de curieri militari, delegaţilor desemnaţi sa efectueze predarea-primirea corespondentei clasificate şi persoanelor abilitate cu sarcini de control;
c) sa înlesneascã echipelor de curieri militari aflate în misiune folosirea cu prioritate a mijloacelor de comunicaţie de care dispun, pentru a lua legatura cu unitatea din care fac parte;
d) sa sprijine echipele de curieri militari în cazul în care, din motive justificate, nu mai pot continua misiunea cu mijlocul de transport folosit.
ART. 17
Conducãtorii unitãţilor beneficiare rãspund de instruirea delegaţilor proprii cu privire la asigurarea protecţiei corespondentei clasificate pe timpul transportului la/de la punctele de colectare-distribuire şi la efectuarea operaţiunilor de predare-primire a acesteia, potrivit dispoziţiilor legale în vigoare.
ART. 18
(1) Constituie contravenţii la prevederile prezentei hotãrâri urmãtoarele fapte:
a) colectarea, transportul, distribuirea sau protecţia corespondentei clasificate, în alte condiţii sau locuri ori de cãtre alte persoane decât cele prevãzute, dupã caz, la art. 1 alin. (2), art. 3, art. 8 alin. (1) şi (2), art. 9 alin. (1), art. 10 alin. (1), art. 13 alin. (1) şi art. 14 alin. (1);
b) nerespectarea de cãtre conducãtorii unitãţilor beneficiare a obligaţiilor prevãzute la art. 16;
c) introducerea în corespondenta clasificata a altor materiale care nu fac obiectul colectãrii, transportului, distribuirii şi protecţiei acesteia, de cãtre echipele de curieri militari.
(2) Contravenţiile prevãzute la alin. (1) se sancţioneazã cu amenda de la 5.000.000 lei la 50.000.000 lei.
ART. 19
(1) Contravenţiile prevãzute la art. 18 se constata şi sancţiunile se aplica de cãtre conducãtorii unitãţilor beneficiare, pentru personalul propriu, şi de cãtre ofiţerii desemnaţi din cadrul Serviciului Roman de Informaţii, pentru toate persoanele juridice sau fizice cu atribuţii pe linia activitãţilor de colectare, transport, distribuire şi protecţie a corespondentei clasificate, cu excepţia celor prevãzute la art. 5.
(2) Contravenţiilor prevãzute la <>art. 18 le sunt aplicabile prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 180/2002 .

CAP. 4
Dispoziţii finale

ART. 20
(1) Cheltuielile privind colectarea, transportul, distribuirea, protecţia şi controlul antiterorist al corespondentei clasificate, aparţinând unitãţilor beneficiare, se suporta de cãtre Serviciul Roman de Informaţii.
(2) Cheltuielile necesare amenajãrii punctelor de colectare-distribuire în alte locuri decât sediile unitãţilor Serviciului Roman de Informaţii se suporta de cãtre unitãţile beneficiare pentru a cãror deservire se organizeazã.
(3) În conformitate cu prevederile legale în vigoare, la cererea persoanelor juridice şi cu aprobarea directorului Serviciului Roman de Informaţii, unitatea specializatã poate transporta documente şi materiale neclasificate, contra cost, potrivit tarifelor convenite, iar sumele încasate se constituie venit la bugetul de stat.
(4) Corespondenta neclasificata elaborata de Parlament, Administraţia Prezidentiala, Guvern, Consiliul Suprem de Apãrare a Tarii, ministere, prefecturi şi unitãţi din sectorul de apãrare nationala, ordine publica şi siguranta nationala şi care circula între acestea se colecteazã, se transporta, se distribuie şi i se asigura protecţia, fãrã plata, în conformitate cu prevederile prezentei hotãrâri.
(5) La expedierea documentelor şi materialelor neclasificate se întocmesc borderouri distincte; acestea se ambaleaza şi se transporta separat de corespondenta clasificata.
ART. 21
(1) Unitatea specializatã a Serviciului Roman de Informaţii acorda asistenta de specialitate delegaţilor unitãţilor beneficiare, la cerere, cu privire la colectarea, transportul, distribuirea şi protecţia corespondentei clasificate.
(2) Pentru relaţii asupra corespondentei clasificate expediate prin sistemul organizat de Servicului Roman de Informaţii unitãţile beneficiare se pot adresa unitãţii specializate în termen de cel mult 2 ani de la data expedierii.
(3) Condicile, borderourile şi procesele-verbale întocmite în procesul de colectare, transport şi distribuire a corespondentei clasificate se înregistreazã, se pãstreazã şi se distrug, potrivit dispoziţiilor legale în vigoare.
ART. 22
În caz de instituire a stãrii de urgenta, la declararea mobilizãrii, stãrii de rãzboi sau a altor situaţii deosebite colectarea, transportul, distribuirea şi protecţia corespondentei clasificate se vor efectua potrivit normelor specifice elaborate de Serviciului Roman de Informaţii împreunã cu instituţiile prevãzute la art. 5.
ART. 23
Prezenta hotãrâre va intra în vigoare la 90 de zile de la data publicãrii ei în Monitorul Oficial al României, Partea I.
ART. 24
Anexele nr. 1-5 fac parte integrantã din prezenta hotãrâre.
ART. 25
Pe data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri se abroga <>Hotãrârea Guvernului nr. 426/1992 privind colectarea, transportul şi distribuirea corespondentei secrete, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 206 din 24 august 1992.

PRIM-MINISTRU
ADRIAN NASTASE

Contrasemneazã:
---------------
Directorul Serviciului Roman de Informaţii,
Alexandru Radu Timofte

Ministrul administraţiei publice,
Octav Cozmanca

Ministrul lucrãrilor publice,
transporturilor şi locuinţei,
Miron Tudor Mitrea

p. Ministrul apãrãrii naţionale,
George Cristian Maior,
secretar de stat

p. Ministru de interne,
Alexandru Farcas,
secretar de stat

p. Ministrul finanţelor publice,
Enache Jiru,
secretar de stat

Ministrul justiţiei,
Rodica Mihaela Stanoiu

Bucureşti, 27 noiembrie 2002.
Nr. 1.349.


ANEXA 1
--------
(Formular tipizat)
-------------------

..................................
(denumirea unitãţii beneficiare) Secret de serviciu
Nr. S/ ..... din .... Ex. nr. ...


DELEGAŢIE

Prin prezenta imputernicim pe domnul/doamna ......................., posesor/posesoare al/a Certificatului de securitate/autorizaţiei de acces seria .......... nr. ...................., sa execute transportul, predarea şi primirea corespondentei clasificate, din clasa ............, nivelul ....... .
Se legitimeazã cu cartea/buletinul de identitate seria ............ nr. .............. .


Specimen de semnatura ............


Conducãtorul unitãţii,
L.S.
..................


ANEXA 2

...............................
(denumirea unitãţii beneficiare) Secret de serviciu
Nr. S/ ..... din .... Ex. nr. ...


Cãtre

UNITATEA MILITARĂ*) .......

Rugãm sa dispuneti includerea unitãţii noastre, cu sediul în ........................, str. ........................ nr. ....., telefon ............................, în sistemul de colectare, transport, distribuire şi protecţie a corespondentei clasificate, organizat de Serviciul Roman de Informaţii.
În calitate de delegaţi pentru predarea, transportul şi primirea corespondentei clasificate aparţinând unitãţii noastre, au fost numiţi:
1. ............................, nãscut(a) în ......................, judeţul ....................., la data de ..........................., posesor/posesoare al/a Certificatului de securitate/autorizaţiei de acces seria ..................... nr. ....................., având funcţia de ..................... .

Specimen de semnatura ...............

2. ..........................., nãscut(a) în ....................., judeţul ....................., la data de ..........................., posesor/posesoare al/a Certificatului de securitate/autorizaţiei de acces seria ........ nr. .............., având funcţia de ................. .

Specimen de semnatura .................

Propunem ca predarea-primirea corespondentei clasificate sa se realizeze la sediul unitãţii noastre, etajul ......, camera .......... sau la .................... . În caz ca nu poate fi satisfacuta propunerea noastrã, acceptam sa ne prezentam la un punct de colectare-distribuire stabilit de comun acord.
Menţionãm ca vom asigura colectarea şi distribuirea corespondentei clasificate pentru urmãtoarele unitãţi subordonate: ................. .
Ne obligam sa asiguram accesul echipelor de curieri şi al persoanelor abilitate cu sarcini de control din partea Serviciului Roman de Informaţii, sa comunicãm în scris orice modificare privind denumirea sau adresa unitãţii noastre, numele delegaţilor împuterniciţi, numãrul de telefon, locul de predare-primire şi, dacã se impune, scoatarea din sistem.

Conducãtorul unitãţii
.......................


Şeful structurii de securitate,
.................................


-------------
*) Unitatea specializatã a Serviciului Roman de Informaţii, în a carei raza de responsabilitate îşi are sediul unitatea solicitanta.


ANEXA 3
-------
(Model)
-------

CLASA/NIVELUL DE SECRETIZARE

EXPEDITOR ..............
Localitatea, judeţul ...., str. ..... nr. ....


DESTINATAR ..................................
Localitatea, judeţul ...., str. ..... nr. ...
Dacã este necesar, menţiunea PERSONAL
domnului/doamnei ............................
rangul, funcţia, numele şi prenumele.


Nr. .......




ANEXA 4


(Formular tipizat)
------------------


.............................

.............................
(Expeditor)


...............
(Destinatar)

SERIA*) .......


BORDEROU Nr.**)
Ziua ...., luna ....., anul ....


┌────┬────────────┬────────────┬────────────┬─────────┬───┐
│Nr. │Expeditorul │Destinatarul│Nr. de inre-│Semnatura│Ora│
│crt.│ │ │gistrare al │ │ │
│ │ │ │coresponden-│ │ │
│ │ │ │tei şi nr. │ │ │
│ │ │ │anexelor │ │ │
├────┼────────────┼────────────┼────────────┼─────────┼───┤
│***)│ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────┼────────────┼─────────┼───┤
│ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────┼────────────┼─────────┼───┤
│ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────┼────────────┼─────────┼───┤
│ │ │ │ │ │ │
└────┴────────────┴────────────┴────────────┴─────────┴───┘


Întocmit Primit
...................... .....................
(Numele şi prenumele) (Numele şi prenumele)
...................... .....................
(Semnatura) (Semnatura)



--------------
*) Formularul se inseriaza de cãtre fiecare unitate beneficiara şi se leagã într-un carnet ce va conţine, de regula, 100 de file; se atribuie aceeaşi serie la câte doua file.
**) Numãrul este format din: numãrul propriu-zis, în ordine crescatoare în cadrul unui carnet, initialele numelui şi prenumelui şi un cod ale persoanei care întocmeşte borderoul (de exemplu: Borderou nr. 13/B.G./134 din 20.02.2002).
***) Nu se folosesc mai multe rubrici la înregistrarea unei corespondente.


ANEXA 5
-------
(Model)


....................
(denumirea unitãţii)


Se aproba
---------


PROCES - VERBAL Nr. ...........
Ziua ........, luna ......., anul ........

Subsemnaţii, ...................................................., şi ....................................................., am constatat ca plicul/coletul cu nr. ..........................................
.....................................................................
.....................................................................
.....................................................................
.....................................................................
.....................................................................
.....................................................................
.....................................................................

Drept care s-a încheiat prezentul proces-verbal în ....... exemplare, din care:

exemplarul nr. 1 la: ..............................................
(destinatar)
exemplarul nr. 2 la: ..............................................
(expeditor)
exemplarul nr. 3 la: ..............................................
(unitatea din care face parte curierul)


Întocmit
..........

NOTA:
Procesul-verbal se anexeazã la borderoul în care este înregistrat plicul/coletul respectiv.

-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016