Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 1.346 din 20 decembrie 2000  pentru aprobarea Amendamentului nr. 1 la Acordul de imprumut dintre Romania si Banca Europeana de Investitii si Administratia Portului Constanta pentru finantarea Proiectului de reabilitare a Portului Constanta, semnat la Luxemburg la 13 decembrie 1995 si la Bucuresti la 18 decembrie 1995    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 1.346 din 20 decembrie 2000 pentru aprobarea Amendamentului nr. 1 la Acordul de imprumut dintre Romania si Banca Europeana de Investitii si Administratia Portului Constanta pentru finantarea Proiectului de reabilitare a Portului Constanta, semnat la Luxemburg la 13 decembrie 1995 si la Bucuresti la 18 decembrie 1995

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 710 din 30 decembrie 2000

În temeiul prevederilor art. 107 din Constituţia României şi ale <>art. 2 al cap. 1 din Ordonanta Guvernului nr. 6/1996 pentru ratificarea unor acorduri de împrumut şi de garanţie externe, aprobatã prin <>Legea nr. 60/1996 , şi ţinând seama de acordul Bãncii Europene de Investiţii exprimat prin Scrisoarea nr. 08471 din 6 noiembrie 2000,

Guvernul României adopta prezenta hotãrâre.

ARTICOL UNIC
Se aproba Amendamentul nr. 1 la Acordul de împrumut dintre România şi Banca Europeanã de Investiţii şi Administraţia Portului Constanta pentru finanţarea Proiectului de reabilitare a Portului Constanta, semnat la Luxemburg la 13 decembrie 1995 şi la Bucureşti la 18 decembrie 1995, cuprins în scrisoarea anexatã, care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.


PRIM-MINISTRU
MUGUR CONSTANTIN ISARESCU

Contrasemneazã:


───────────────
p. Ministrul finanţelor,
Valentin Lazea,
secretar de stat

p. Ministrul transporturilor,
Adrian Gheorghe Marinescu,
secretar de stat

p. Ministru de stat,
ministrul afacerilor externe,
Eugen Dijmarescu,
secretar de stat


Administraţia Porturilor Maritime Constanta - S.A.
Incinta Port, Gara Maritima 8700, Constanta, România
În atenţia domnului L. Mironescu, director general
cc:
Ministerul Finanţelor
Direcţia generalã pentru relaţii financiare internaţionale
Str. Apolodor nr. 17, sectorul 5, RO - Bucureşti 70060, România
În atenţia doamnei M. Ionescu, director general
Bucureşti, 6 noiembrie 2000 JU/Ops/GDS/cr/es Nr. 08471

Referitor la: România - Proiectul de reabilitare a Portului Constanta
(FI Nr. 1.8375)
Contract de finanţare datat 13 decembrie 1995 între România şi Banca Europeanã de Investiţii şi Administraţia
Portului Constanta (Contractul de finanţare)

Amendamentul nr. 1

Stimati domni,
Referitor la scrisoarea dumneavoastrã DT/BICE/372, datatã 31 iulie 2000, şi la corespondenta de data mai recenta cu Ministerul Finanţelor, acceptam prin aceasta solicitarea dumneavoastrã cu privire la o extindere a perioadei de tragere şi la amendamentele aferente contractului de finanţare menţionat mai sus. Propunem, de asemenea, unele amendamente formale care reflecta modificãrile produse în cadrul prevederilor noastre standard de la data semnãrii (care a avut loc în urma cu 5 ani).
Toţi termenii definiţi în contractul de finanţare şi nedefiniti altfel aici vor avea acelaşi înţeles în prezentul document.
Contractul de finanţare va fi amendat dupã cum urmeazã:
1. La paginile 1 şi 16 denumirea "Administraţia Portului Constanta" va fi înlocuitã cu denumirea "Administraţia Porturilor Maritime Constanta - S.A. (APMC)".
2. Denumirea "APC" va fi înlocuitã cu denumirea "APMC" pe parcursul întregului text.
3. Cuvântul "ECU" va fi înlocuitã cu cuvântul "euro" pe parcursul întregului text.
4. În subparagraful 1.02A cuvintele "care vor fi, fiecare, în valoare echivalenta cu cel puţin 2 (doua) milioane ECU, cu excepţia ultimei trageri, şi nu va depãşi echivalentul a 8 (opt) milioane ECU" vor fi înlocuite cu cuvintele "fiecare având o valoare echivalenta cu cel puţin 2 milioane euro şi nu va depãşi echivalentul a 8 milioane euro, cu excepţia ultimei trageri".
5. La sfârşitul subparagrafului 1.02B alin. (d) vor fi adãugate urmãtoarele cuvinte, cuprinse între paranteze: "(cu excepţia ultimei transe, care poate fi disponibilizata nu mai târziu de 31 martie 2001)".
6. În ultima propozitie a subparagrafului 1.02B data "30 septembrie 2000" se va înlocui cu "31 decembrie 2000".
7. Paragraful 1.03 va avea urmãtorul cuprins:
"Sub rezerva existenţei disponibilitãţilor, Banca va disponibiliza fiecare transa în valuta pentru care Împrumutatul, prin intermediul APMC, şi-a exprimat preferinta. Valuta tragerii va fi euro, o valuta a unuia dintre statele membre ale Bãncii care nu participa la etapa a treia a UEM sau orice alta valuta care este tranzactionata pe scara larga pe principalele pieţe valutare.
Pentru calculul sumelor ce urmeazã sa fie trase în alte valute decât euro Banca va aplica cursurile de schimb de referinta calculate şi publicate de Banca Centrala Europeanã din Frankfurt sau, în lipsa acestora, cursurile de schimb care prevaleazã pe orice alta piata financiarã aleasã de Banca, la o data cuprinsã într-un interval de 15 zile anterior efectuãrii tragerii, dupã cum va decide Banca."
8. Prima propozitie a subparagrafului 1.04B va avea urmãtorul cuprins:
"Fiecare tragere ulterioara (cu excepţia ultimei) va fi în plus condiţionatã de primirea de cãtre Banca, înainte de data cererii respective, a unor dovezi satisfãcãtoare Bãncii, ca APMC a efectuat cheltuieli în cadrul Proiectului, în suma (exclusiv impozite şi taxe vamale) cel puţin egala cu suma tuturor tragerilor disponibilizate anterior de Banca, mai puţin o suma de 2 milioane euro."
9. Prima propozitie din subparagraful 1.04C se elimina.
10. Cuvintele "Cu excepţia ultimei trageri" se vor introduce la începutul celei de-a doua propozitii a subparagrafului 1.04C.
11. La sfârşitul subparagrafului 1.04C se introduce urmãtorul text:
"Dacã pana la data de 30 aprilie 2002 Împrumutatul, prin intermediul APMC, nu va fi transmis Bãncii dovezi satisfãcãtoare ca toate sumele trase anterior (inclusiv cele aferente ultimei trageri) au fost efectuate în cadrul Proiectului, atunci Împrumutatul va rambursa anticipat Bãncii, imediat, o parte din împrumut egala cu suma pentru care o astfel de dovada nu a fost transmisã, împreunã cu dobanda datoratã şi neachitata şi cu o compensaţie, dacã este cazul, calculatã în conformitate cu subparagraful 4.02B."
12. Dupã prima propozitie a paragrafului 5.03 se introduce urmãtorul text:
"Orice plata scadenta într-o zi nelucrãtoare va fi platibila în urmãtoarea zi lucrãtoare. Zi lucrãtoare înseamnã o zi în care bãncile sunt deschise pentru tranzacţii în centrul financiar al tarii a carei moneda nationala este moneda sumei datorate, cu menţiunea ca în cazul monedei euro zi lucrãtoare înseamnã o zi în care instrucţiunile de creditare sau transfer în euro se prelucreaza prin sistemul de decontare euro numit transfer rapid automat transeuropean cu privire la decontãrile brute în timp real (TARGET)."
13. În paragraful 6.04 cuvintele "deschisã cel puţin firmelor aparţinând tuturor ţãrilor membre ale Comunitãţii Europene şi României" vor fi înlocuite cu cuvintele "deschise participanţilor din toate ţãrile".
14. În paragraful 8.01 alin. (a) (i), la sfârşit, se vor introduce urmãtoarele cuvinte: "inclusiv, începând din 31 martie 2001 şi pana la 31 martie 2002, o declaraţie privind cheltuielile efectuate în cadrul Proiectului în cursul trimestrului anterior".
15. Paragraful 8.04 va avea urmãtorul cuprins:
"A. Împrumutatul şi APMC înţeleg ca Banca poate fi obligatã sa divulge Curţii de Conturi a Comunitãţilor Europene, denumita în continuare Curtea de Conturi, acele documente referitoare la Împrumutat, APMC şi Proiect care sunt necesare pentru îndeplinirea sarcinilor Curţii de Conturi, în conformitate cu legislaţia Uniunii Europene.
B. Împrumutatul şi APMC vor permite persoanelor desemnate de Banca, care pot fi însoţite de reprezentanţi ai Curţii de Conturi, sa viziteze amplasamentele, instalaţiile şi lucrãrile incluse în Proiect şi sa efectueze acele verificãri pe care aceştia le doresc. În acest scop Împrumutatul şi APMC le vor acorda sau se vor asigura ca le va fi acordatã toatã asistenta necesarã. Cu ocazia unei astfel de vizite reprezentanţii Curţii de Conturi pot solicita Împrumutatului şi/sau APMC sa prezinte documentele care cad sub incidenta alin. A al acestui subparagraf."
16. În paragraful 12.01 cuvintele "PENTRU APC: 1)" şi adresa vor fi înlocuite cu urmãtoarele:





"PENTRU APMC: 1. Administraţia Porturilor Maritime Constanta - S.A.
Incinta Port, Gara Maritima
8700 Constanta
România"


17. Cuvintele "Anexa C - Definitia ECU" din paragraful 12.03 şi "Anexa C (ECU)" se elimina.
Toţi ceilalţi termeni şi toate condiţiile contractului de finanţare rãmân nemodificate.
Va rugãm sa aveti amabilitatea de a va exprima acordul pentru acest amendament prin initializarea fiecãrei pagini şi contrasemnarea şi datarea fiecãruia dintre cele patru exemplare originale ale acestei scrisori în locul indicat mai jos. De asemenea, va rugãm sa intreprindeti mãsurile necesare ca Ministerul Finanţelor sa fie de acord cu aceste modificãri prin initializarea şi semnarea la poziţia indicatã şi prin completarea datei semnãrii, dupã care sa ne returnati doua exemplare originale ale scrisorii.

Cu stima,
Banca Europeanã de Investiţii
G. Bruch G. Hutz

De acord şi acceptat pentru şi în numele
Administraţiei Porturilor Maritime Constanta - S.A.,
Laurentiu Mironescu, director general
Bucureşti, 6 noiembrie 2000
De acord şi acceptat pentru şi în numele României,
Valentin Lazea, secretar de stat
Bucureşti, 6 noiembrie 2000




───────────────
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016