Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 1.303 din 15 decembrie 2010  pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 755/2010 privind schema de ajutor specific acordat producatorilor de lapte de vaca din zonele defavorizate si a Hotararii Guvernului nr. 759/2010 privind acordarea de ajutoare specifice pentru imbunatatirea calitatii produselor agricole in sectorul de agricultura ecologica    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 1.303 din 15 decembrie 2010 pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 755/2010 privind schema de ajutor specific acordat producatorilor de lapte de vaca din zonele defavorizate si a Hotararii Guvernului nr. 759/2010 privind acordarea de ajutoare specifice pentru imbunatatirea calitatii produselor agricole in sectorul de agricultura ecologica

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 874 din 28 decembrie 2010
    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã,

    Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

    ART. I
    <>Hotãrârea Guvernului nr. 755/2010 privind schema de ajutor specific acordat producãtorilor de lapte de vacã din zonele defavorizate, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 543 din 3 august 2010, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:

    1. Articolul 1 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 1. - (1) Producãtorii agricoli, persoane fizice, persoane fizice autorizate constituite potrivit prevederilor <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 44/2008 privind desfãşurarea activitãţilor economice de cãtre persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, cu modificãrile ulterioare, sau persoane juridice, crescãtori de vaci de lapte, denumiţi în continuare beneficiari, înregistraţi în sistemul de administrare a cotelor de lapte pentru livrãri şi/sau vânzãri directe şi cu exploataţii localizate în zonele defavorizate din România, prevãzute în anexa nr. 4 A la Programul naţional de dezvoltare ruralã 2007-2013, beneficiazã de un ajutor specific pe exploataţie pentru a compensa dezavantajele specifice zonei, sub forma unei plãţi suplimentare, calculatã şi acordatã anual, în funcţie de efectivul de vaci de lapte deţinut.
    (2) În sensul prevederilor prezentei hotãrâri, vaca de lapte se defineşte ca fiind femela din categoria bovine care a fãtat cel puţin o datã pânã la termenul-limitã de depunere a cererilor.
    (3) Termenul-limitã de depunere a cererilor este data de 31 august a anului pentru care se face solicitarea ajutorului specific.
    (4) Prin excepţie de la prevederile alin. (3), pentru anul 2010, perioada de depunere pentru a doua etapã este 1-29 octombrie 2010, iar pentru a treia etapã este 15 decembrie 2010-21 ianuarie 2011.
    (5) Beneficiarii a cãror formã de organizare se modificã, în sensul autorizãrii potrivit prevederilor <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 44/2008, cu modificãrile ulterioare, fac dovada actualizãrii datelor în sistemul de administrare a cotelor de lapte din cadrul Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã şi în Registrul naţional al exploataţiilor al Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi anexeazã la cererea depusã documentele justificative corespunzãtoare şi copia de pe certificatul de înregistrare la registrul comerţului pânã la data de 21 ianuarie 2011 inclusiv.
    (6) Persoanele fizice care au depus cerere de platã în prima sau a doua etapã de depunere şi nu s-au autorizat potrivit prevederilor <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 44/2008, cu modificãrile ulterioare, nu vor depune o nouã cerere; cererea iniţialã depusã ca persoanã fizicã va fi reverificatã şi acceptatã la platã cu respectarea condiţiilor de eligibilitate."

    2. La articolul 4, alineatul (2) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(2) Cuantumul ajutorului specific pe cap de vacã de lapte se calculeazã de cãtre Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, dupã finalizarea verificãrilor, prin raportarea plafonului maxim la efectivul de vaci de lapte eligibile, fãrã a depãşi 250 euro/cap de vacã de lapte."

    3. Articolul 6 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 6. - Plãţile pentru ajutorul specific anual, prevãzut la art. 1 alin. (1), se efectueazã pânã la data de 30 iunie a anului urmãtor."

    4. La articolul 8 alineatul (2), litera a) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "a) copie a certificatului de înregistrare de la oficiul registrului comerţului/a certificatului de înregistrare fiscalã/carte de identitate, dupã caz;".

    5. La articolul 9, alineatul (2^1) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(2^1) Prin excepţie de la prevederile alin. (2), pentru anul 2010, controlul la faţa locului se efectueazã pânã la data de 10 martie 2011 inclusiv, conform manualului de proceduri elaborat de Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã."

    6. Dupã articolul 9 se introduce un nou articol, articolul 9^1, cu urmãtorul cuprins:
    "Art. 9^1. - În cazul în care între data depunerii cererii şi data emiterii deciziei de platã are loc un transfer integral de exploataţie, potrivit prevederilor art. 82 din Regulamentul Consiliului (CE) nr. 1.122/2009 din 30 noiembrie 2009 de stabilire a unor norme de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 73/2009 al Consiliului în ceea ce priveşte ecocondiţionalitatea, modularea şi sistemul integrat de administrare şi control în cadrul schemelor de ajutor direct pentru agricultori prevãzute de regulamentul respectiv, precum şi de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 1.234/2007 al Consiliului în ceea ce priveşte ecocondiţionalitatea în cadrul schemei de ajutoare prevãzute pentru sectorul vitivinicol, ajutorul solicitat de cedent se acordã cesionarului cu respectarea condiţiilor prevãzute la art. 82 alin. (3) din Regulamentul (CE) nr. 1.122/2009."

    ART. II
    <>Hotãrârea Guvernului nr. 759/2010 privind acordarea de ajutoare specifice pentru îmbunãtãţirea calitãţii produselor agricole în sectorul de agriculturã ecologicã, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 552 din 5 august 2010, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:

    1. La articolul 3, alineatul (1) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 3. - (1) Beneficiarii ajutorului specific sunt producãtorii agricoli, persoane fizice, persoane juridice şi/sau persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau întreprinderi familiale constituite potrivit prevederilor <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 44/2008 privind desfãşurarea activitãţilor economice de cãtre persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, cu modificãrile ulterioare, active, înregistrate în fiecare an în sistemul de agriculturã ecologicã şi care se aflã sub contract cu un organism de inspecţie şi certificare acreditat pe teritoriul Uniunii Europene/aprobat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale, denumiţi în continuare beneficiari."

    2. La articolul 5, alineatul (5) se abrogã.

    3. La articolul 8, alineatele (1^1) şi (2^1) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
    "(1^1) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), pentru anul 2010, perioada de depunere pentru a doua etapã este 1-29 octombrie 2010, iar pentru a treia etapã este 15 decembrie 2010-21 ianuarie 2011.
    ..................................................................................................
    (2^1) Prin excepţie de la prevederile alin. (2), pentru anul 2010, beneficiarii solicitã organismelor de inspecţie şi certificare eliberarea, pânã la data de 21 ianuarie 2011 inclusiv, a certificatului de conformitate/master certificatului/certificatului de confirmare a conversiei."

    4. Dupã articolul 8 se introduce un nou articol, articolul 8^1, cu urmãtorul cuprins:
    "Art. 8^1. - Persoanele fizice care au depus cerere de platã în prima sau a doua etapã de depunere şi nu s-au autorizat potrivit prevederilor <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 44/2008, cu modificãrile ulterioare, nu vor depune o nouã cerere; cererea iniţialã depusã ca persoanã fizicã va fi reverificatã şi acceptatã la platã cu respectarea condiţiilor de eligibilitate."

    5. Articolul 10 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 10. - Plãţile pentru ajutorul specific anual prevãzut la art. 1 se efectueazã pânã la data de 30 iunie a anului urmãtor."

    6. La articolul 12, alineatul (2^1) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(2^1) Prin excepţie de la prevederile alin. (2), pentru anul 2010, controlul la faţa locului se efectueazã pânã la data de 10 martie 2011 inclusiv, conform manualului de proceduri elaborat de Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã."

    7. Dupã articolul 12 se introduce un nou articol, articolul 12^1, cu urmãtorul cuprins:
    "Art. 12^1. - În cazul în care între data depunerii cererii şi data emiterii deciziei de platã are loc un transfer integral de exploataţie, potrivit prevederilor art. 82 din Regulamentul Consiliului (CE) nr. 1.122/2009 din 30 noiembrie 2009 de stabilire a unor norme de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 73/2009 al Consiliului în ceea ce priveşte ecocondiţionalitatea, modularea şi sistemul integrat de administrare şi control în cadrul schemelor de ajutor direct pentru agricultori prevãzute de regulamentul respectiv, precum şi de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 1.234/2007 al Consiliului în ceea ce priveşte ecocondiţionalitatea în cadrul schemei de ajutoare prevãzute pentru sectorul vitivinicol, ajutorul solicitat de cedent se acordã cesionarului cu respectarea condiţiilor prevãzute la art. 82 alin. (3) din Regulamentul (CE) nr. 1.122/2009."

                    PRIM-MINISTRU
                      EMIL BOC

                          Contrasemneazã:
                          ---------------
              Ministrul agriculturii şi dezvoltãrii rurale,
                         Valeriu Tabãrã

                    Ministrul finanţelor publice,
                       Gheorghe Ialomiţianu

    Bucureşti, 15 decembrie 2010.
    Nr. 1.303.

                ----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016