Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 1.301 din 20 septembrie 2006  privind stabilirea uniformei si a insemnelor distinctive pentru personalul militar din Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta si din unitatile si institutiile subordonate acestuia    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 1.301 din 20 septembrie 2006 privind stabilirea uniformei si a insemnelor distinctive pentru personalul militar din Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta si din unitatile si institutiile subordonate acestuia

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 813 din 3 octombrie 2006
Având în vedere prevederile <>art. 9 lit. b) din Legea nr. 80/1995 privind Statutul cadrelor militare, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, ale <>art. 1 şi 2 din Ordonanţa Guvernului nr. 51/1994 privind drepturile de echipament şi materiale de resortul echipamentului, în timp de pace, ale personalului din sectorul apãrare naţionalã, ordine publicã şi siguranţã naţionalã, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 143/1994 , şi ale <>art. 23 alin. (2) din Ordonanţa Guvernului nr. 88/2001 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţã, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 363/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
în temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ART. 1
(1) Se aprobã modelul uniformelor pentru personalul militar din Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţã şi din unitãţile şi instituţiile subordonate acestuia.
(2) Uniforma şi echipamentul special se acordã gratuit conform prevederilor legale, în condiţiile prezentei hotãrâri.
ART. 2
(1) Descrierea însemnelor pentru gradele militare, a semnelor de armã şi a emblemelor pentru coifurã din compunerea uniformelor, pentru efectivele prevãzute la art. 1 alin. (1), este prevãzutã în anexa nr. 1.
(2) Articolele de echipament din compunerea uniformelor şi accesoriile pentru acestea se asigurã pe baza normelor privind drepturile de echipament pentru personalul militar din Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţã şi din unitãţile şi instituţiile subordonate acestuia, prevãzute în anexa nr. 2.
ART. 3
(1) Valoarea financiarã a normelor de echipare se stabileşte anual, în funcţie de preţurile la care se achiziţioneazã articolele cuprinse în norme, şi se aprobã de cãtre ministrul administraţiei şi internelor.
(2) Pânã la stabilirea noii valori financiare a drepturilor de echipament ce se cuvin personalului militar prevãzut la art. 1 alin. (1), acestuia îi sunt aplicabile cotele-pãrţi anuale din drepturile de echipament pentru cadrele militare din celelalte structuri ale Ministerului Administraţiei şi Internelor.
(3) Cadrele militare care, prin natura activitãţii, sunt obligate sã poarte în majoritatea timpului ţinutã civilã pot primi drepturile de echipament sub formã bãneascã, integral sau numai o parte din acestea, şi diferenţa în articole de echipament, pentru completarea uniformei.
(4) Restanţele de echipament se pot acorda şi sub formã bãneascã, dacã nu a fost posibilã acordarea în naturã la termenul legal. Valoarea restanţelor se calculeazã în funcţie de preţurile la care se achiziţioneazã articolele pentru anul în care se acordã.
(5) La trecerea în rezervã sau în retragere, cadrele militare, precum şi urmaşii personalului decedat în timpul serviciului primesc contravaloarea echipamentului neacordat în ultimii 3 ani, precum şi valoarea cotei-pãrţi anuale din drepturile ce li se cuvin, aferentã timpului trecut de la începutul anului pânã inclusiv în luna când sunt trecute în rezervã, în retragere sau când a intervenit decesul. Dacã valoarea articolelor de echipament primite pânã la data trecerii în rezervã, în retragere sau când a intervenit decesul este mai mare decât cota valoricã stabilitã, diferenţa nu se restituie.
(6) La solicitarea urmaşilor decedatului se poate asigura gratuit o uniformã pentru înhumare.
ART. 4
Structura normelor de echipare se poate modifica prin ordin al ministrului administraţiei şi internelor. Valoarea articolelor introduse în normã nu va depãşi valoarea articolelor scoase din normã.
ART. 5
(1) Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţã şi unitãţile şi instituţiile subordonate acestuia pot constitui un stoc de siguranţã la principalele articole de echipament din compunerea uniformelor, care nu va depãşi 10% din valoarea integralã a necesarului la articolele prevãzute în norme, pentru un an calendaristic, respectiv un stoc de rulaj la principalele articole de echipament special, care nu va depãşi 25% din cantitatea integralã a necesarului de articole prevãzute în norme, pentru un an calendaristic.
(2) Echipamentul prevãzut de norme pentru sezonul cald poate fi achiziţionat cu un an înainte, în proporţie de pânã la 50% din necesar.
ART. 6
Regulamentul pentru compunerea şi portul uniformelor, precum şi regulile de aplicare a normelor se aprobã prin ordin al ministrului administraţiei şi internelor.
ART. 7
Normele de echipare şi de asigurare cu materiale de resortul echipamentului, specifice altor structuri din sistemul de apãrare naţionalã, ordine publicã şi siguranţã naţionalã, pot fi aplicate şi pentru efectivele Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţã şi ale unitãţilor şi instituţiilor din subordinea acestuia, dacã au intervenit situaţii similare care nu sunt prevãzute în normele proprii.
ART. 8
Articolele din compunerea uniformei efectivelor prevãzute la art. 1 alin. (1) şi echipamentul specific se achiziţioneazã conform legislaţiei privind achiziţiile publice de bunuri şi servicii.
ART. 9
(1) Pentru activitãţi culturale şi filmãri, uniforma poate fi închiriatã persoanelor juridice. Tarifele de închiriere se stabilesc în condiţiile legii.
(2) Sumele încasate din închirieri se varsã la bugetul de stat.
ART. 10
Sumele necesare pentru aplicarea prezentei hotãrâri se asigurã anual de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Administraţiei şi Internelor.
ART. 11
Trecerea la noile uniforme ale personalului Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţã şi al unitãţilor şi instituţiilor subordonate acestuia se va realiza eşalonat pânã la data de 31 decembrie 2009.
ART. 12
Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantã din prezenta hotãrâre.

PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemneazã:
---------------
p. Ministrul administraţiei
şi internelor,
Mircea Nicu Toader,
secretar de stat

p. Ministrul finanţelor publice,
Doina-Elena Dascãlu,
secretar de stat

Bucureşti, 20 septembrie 2006.
Nr. 1.301.

ANEXA 1

DESCRIEREA
însemnelor pentru gradele militare, a semnelor de armã şi a emblemelor
pentru coifurã din compunerea uniformelor pentru Inspectoratul General
pentru Situaţii de Urgenţã şi pentru unitãţile şi instituţiile subordonate acestuia

Însemnele pentru gradele militare ale personalului Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţã şi al unitãţilor şi instituţiilor subordonate acestuia se poartã pe umerii articolelor de îmbrãcãminte. Însemnele pentru gradele militare se aplicã pe epoleţii treflã la uniforma de ceremonie şi pe un suport textil la celelalte uniforme. Acestea sunt:
a) stele pentru generali;
b) trese pentru ofiţeri;
c) galoane pentru maiştrii militari subofiţeri, studenţi, elevi şi militarii angajaţi pe bazã de contract.
Semnele de armã conţin elemente din însemnul heraldic al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţã (casca şi toporaşele), combinate cu elemente specifice care sunt acceptate şi la nivel european. Semnele de armã sunt realizate din metal având îmbinate culorile alb-argintiu şi roşu-purpurã.
Semnele de armã se aplicã pe epoleţii treflã sau pe suportul textil pe care sunt aplicate şi însemnele de grad.
Aplicarea însemnelor de grad militar şi a semnelor de armã
Generali
1. Însemnele de grad militar pentru uniforma de ceremonie sunt epoleţii treflã realizaţi din trei şnururi de culoare alb-argintie, pe care se aplicã stele metalice argintate, astfel:
a) pentru gradul de general de brigadã - o stea;
b) pentru gradul de general maior - douã stele;
c) pentru gradul de general locotenent - trei stele;
d) pentru gradul de general - patru stele.
2. Însemnele de grad militar pentru uniformele de reprezentare şi serviciu sunt epoleţi sub formã dreptunghiularã, confecţionaţi dintr-un suport tare, acoperit cu un material textil ţesut de culoare alb-argintie, pe care se aplicã semnele specifice gradului, respectiv stele în cinci colţuri. Stelele sunt brodate cu fir metalizat de culoare galbenã, fiind conturate cu un fir de culoare roşie. Ca dimensiuni, stelele vor fi încadrate într-un cerc (imaginar) având diametrul de 22 mm. Numãrul de stele aplicat pe fiecare epolet va fi:
a) pentru gradul de general de brigadã - o stea;
b) pentru gradul de general maior - douã stele;
c) pentru gradul de general locotenent - trei stele;
d) pentru gradul de general - patru stele.
Ofiţeri
1. Însemnele de grad militar pentru uniforma de ceremonie sunt epoleţi treflã, pe care se aplicã trese cu lãţimea de 8 mm. Atât epoleţii, cât şi tresele au culoarea alb-argintie.
1.1. Pentru ofiţerii cu grad superior, epoleţii treflã se realizeazã din douã şnururi dispuse sub formã de treflã la un capãt, continuat pe lungime cu un şnur în care sunt aplicate douã rânduri de şnur împletit, pe care se aplicã trese, corespunzãtor gradului, dupã cum urmeazã:
a) pentru gradul de maior - o tresã;
b) pentru gradul de locotenent-colonel - douã trese;
c) pentru gradul de colonel - trei trese.
1.2. Pentru ofiţerii cu grad inferior, epoleţii treflã se realizeazã din douã şnururi dispuse sub formã de treflã la un capãt, continuat pe lungime cu douã rânduri cu câte douã şnururi pe care se aplicã trese, corespunzãtor gradului, dupã cum urmeazã:
a) pentru gradul de sublocotenent - o tresã;
b) pentru gradul de locotenent - douã trese;
c) pentru gradul de cãpitan - trei trese.
2. Însemnele de grad militar pentru uniforma de reprezentare şi serviciu se confecţioneazã din paspoal, de culoare bleu-navy, ajurat cu fir de culoare roşie la ambele capete, pe care se aplicã trese de culoare alb-argintie.
Însemnele de grad pentru ofiţerii superiori au aplicate longitudinal pe mijlocul epoleţilor din paspoal un galon de culoare alb-argintie.
Tresele şi galonul se aplicã pe acesta corespunzãtor gradului, astfel:
a) pentru gradul de sublocotenent - o tresã;
b) pentru gradul de locotenent - douã trese;
c) pentru gradul de cãpitan - trei trese;
d) pentru gradul de maior - o tresã şi galonul;
e) pentru gradul de locotenent-colonel - douã trese şi galonul;
f) pentru gradul de colonel - trei trese şi galonul.
Semnul de armã se fixeazã pe mijlocul lãţimii epoletului, la 5 mm de capãtul interior al acestuia.
Maiştri militari
Însemnul de grad pentru uniforma de reprezentare şi serviciu se confecţioneazã din paspoal de culoare bleu-navy, pe care se aplicã un galon sub formã de unghi şi galoane drepte, de culoare alb-argintie, corespunzãtor gradului, astfel:
a) pentru gradul de maistru militar clasa a IV-a - un galon sub formã de unghi şi un galon drept;
b) pentru gradul de maistru militar clasa a III-a - un galon sub formã de unghi şi douã galoane drepte;
c) pentru gradul de maistru militar clasa a II-a - un galon sub formã de unghi şi trei galoane drepte;
d) pentru gradul de maistru militar clasa I - un galon sub formã de unghi şi patru galoane drepte;
e) pentru gradul de maistru militar principal - un galon sub formã de unghi şi cinci galoane drepte.
Semnul de armã se fixeazã pe mijlocul lãţimii epoletului, la 5 mm de capãtul interior al acestuia.
Subofiţeri
Însemnul de grad pentru uniforma de reprezentare şi serviciu se confecţioneazã din paspoal de culoare bleu-navy, pe care se aplicã galoane cu lãţimea de 20 mm şi 13 mm, de culoare alb-argintie, corespunzãtor gradului, astfel:
a) pentru gradul de sergent major - un galon de 20 mm şi unul de 13 mm;
b) pentru gradul de plutonier - douã galoane de 20 mm;
c) pentru gradul de plutonier major - douã galoane de 20 mm şi unul de 13 mm;
d) pentru gradul de plutonier adjutant - trei galoane de 20 mm;
e) pentru gradul de plutonier adjutant şef - patru galoane de 20 mm.
Semnul de armã se fixeazã pe mijlocul lãţimii epoletului, la 5 mm de capãtul interior al acestuia.
Studenţi şi elevi din şcolile militare
Însemnele de grad militar pentru uniformele de oraş, clasã şi instrucţie sunt confecţionate din material fond, având aplicate galoane confecţionate din fir textil de culoare alb-argintie, astfel:
a) pentru gradul de fruntaş - un galon cu lãţimea de 13 mm;
b) pentru gradul de caporal - douã galoane de 13 mm;
c) pentru gradul de sergent - un galon cu lãţimea de 20 mm.
Semnul de armã este de culoare alb-argintie şi se fixeazã la mijlocul epoletului, pe lãţime, şi la 5 mm de capãtul interior al acestuia.
Militari angajaţi pe bazã de contract şi militari în termen
Însemnele de grad militar pentru uniformele de oraş şi instrucţie sunt confecţionate din material fond, având aplicate galoane confecţionate din fir textil de culoare alb-argintie, astfel:
a) pentru gradul de fruntaş - un galon cu lãţimea de 13 mm;
b) pentru gradul de caporal - douã galoane de 13 mm;
c) pentru gradul de sergent - un galon cu lãţimea de 20 mm.
Semnul de armã este de culoare alb-argintie şi se fixeazã la mijlocul epoletului, pe lãţime, şi la 5 mm de capãtul interior al acestuia.
Pentru militarii cu termen redus, ca semn distinctiv se va folosi un galon roşu, bordurat cu zig-zag alb, lat de 10 mm, aplicat lângã gradul respectiv.
Embleme pentru coifurã
Generali
Emblema pentru coifurã a generalilor este brodatã. Broderia se executã pe un suport textil de culoarea coifurii (negru pentru uniforma de ceremonie şi cãciulã, respectiv bleu-navy pentru uniforma de reprezentare şi serviciu). Emblema pentru coifurã conţine elemente din însemnul heraldic al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţã (casca dispusã pe douã toporaşe încrucişate, având la bazã grenada explodând). Elementele din însemnul heraldic sunt încadrate de 4 rânduri de frunze de stejar, dispuse în evantai. Broderia se realizeazã utilizând fire metalice de culoare alb-argintie, pentru frunze, cascã, toporaşe şi grenadã, şi fire metalizate de culoare roşie, pentru spaţiul rãmas neocupat de acestea. Deasupra emblemei, la toate articolele pentru coifurã, se monteazã stema ţãrii.
Ofiţeri
Emblema pentru coifurã a ofiţerilor este brodatã. Broderia se executã pe un suport textil de culoarea coifurii (negru pentru uniforma de ceremonie şi cãciulã, respectiv bleu-navy pentru uniforma de reprezentare şi serviciu). Emblema pentru coifurã conţine aceleaşi elemente din însemnul heraldic al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţã ca şi emblema pentru coifurã a generalilor. Elementele din însemnul heraldic sunt încadrate de 3 rânduri de frunze de stejar dispuse în evantai. Broderia se executã utilizând aceleaşi tipuri şi culori de fire ca şi la emblema pentru coifurã a generalilor. Deasupra emblemei, la toate articolele pentru coifurã, se monteazã stema ţãrii.
Maiştri militari şi subofiţeri
Emblema pentru coifurã a maiştrilor militari şi a subofiţerilor este brodatã. Ea conţine aceleaşi elemente din însemnul heraldic al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţã ca şi emblema pentru coifurã a ofiţerilor. Elementele din însemnul heraldic sunt încadrate de douã ramuri de frunze de stejar dispuse în evantai. Deasupra emblemei, la toate articolele pentru coifurã, se monteazã stema ţãrii.
Studenţi şi elevi din şcolile militare
Emblema pentru coifurã a studenţilor şi elevilor din şcolile militare este realizatã din metal alb-argintiu, conţinând aceleaşi elemente ca şi emblema pentru coifurã a maiştrilor militari şi subofiţerilor. Elementele din însemnul heraldic sunt încadrate de un rând de frunze de stejar, dispuse în evantai. Spaţiul rãmas liber între elementele însemnului heraldic şi frunzele de stejar se vopseşte cu vopsea metalizatã de culoare roşie. Deasupra emblemei, la toate articolele pentru coifurã, se monteazã stema ţãrii.
Militari angajaţi pe bazã de contract şi militari în termen
Emblema pentru coifurã a gradaţilor profesionişti şi a militarilor în termen (casca suprapusã peste douã toporaşe) este ovalã, având fondul vopsit cu vopsea metalizatã de culoare roşie.
Casca şi toporaşele au culoarea alb-argintie.
Deasupra emblemei, la toate articolele pentru coifurã, se monteazã stema ţãrii.


TABELUL Nr. 1 la anexa nr. 1
cuprinzând culorile principalelor articole de echipament





┌──────────┬──────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Arma si │ │ ARTICOLE DE ECHIPAMENT │
│speciali- │ ├──────┬──────┬──────┬─────────┬─────┬───────┬───────┬──────┬──────┬─────┬───────┬───────┬───────┬─────┬─────────┤
│tatea │Tinuta│Sapca │Caciu-│Costum│Costum │Manta│Scurta,│Pulover│Camasa│Camasa│Fular│Cravata│Pantofi│Centura│Curea│Accesorii│
│ │ │stofa,│la │stofa │unic, │stofa│manta │ │ │bluza,│ │ │ghete, │ │ │ │
│ │ │sapca │ │ │costum │ │ploaie │ │ │Tricou│ │ │bocanci│ │ │ │
│ │ │tercot│ │ │izoterm, │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │costum │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │protectie│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │contra │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │intempe- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │riilor │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┴──────┴──────┴──────┴──────┴─────────┴─────┴───────┴───────┴──────┴──────┴─────┴───────┴───────┴───────┴─────┴─────────┤
│I. GENERALI, OFITERI SUPERIORI, OFITERI INFERIORI, MAISTRI MILITARI SI SUBOFITERI │
├──────────┬──────┬──────┬──────┬──────┬─────────┬─────┬───────┬───────┬──────┬──────┬─────┬───────┬───────┬───────┬─────┬─────────┤
│Inspecto- │Cere- │Negru │ - │Negru │ - │Negru│ - │ - │Alb │ - │ - │Negru │Negru │Ceremo-│ │Alb- │
│ratul Ge- │monie │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │nie │ │Argintiu │
│neral pen-├──────┼──────┼──────┼──────┼─────────┼─────┼───────┼───────┼──────┼──────┼─────┼───────┼───────┼───────┼─────┼─────────┤
│tru Si- │Repre-│Bleu │Negru │Bleu │ - │ - │Bleu │Bleu │Bleu │Bleu │Bleu │Bleu │Negru │Negru │Negru│Alb- │
│tuatii de │zenta-│navy │ │navy │ │ │navy │navy │ciel │ciel │navy │navy │ │ │ │Argintiu │
│Urgenta si│re │ │ │ │ │ │ │ │ │ │alb │ │ │ │ │ │
│unitatile ├──────┼──────┼──────┼──────┼─────────┼─────┼───────┼───────┼──────┼──────┼─────┼───────┼───────┼───────┼─────┼─────────┤
│si insti- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│tutiile │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│subordona-│ │Bleu │ - │Bleu │Bleu │ - │Bleu │Bleu │ - │Bleu │ - │ - │Negru │Negru │Negru│Alb- │
│te acestu-│Servi-│navy │ │navy │navy │ │navy │navy │ │navy │ │ │ │ │ │Argintiu │
│ia │ciu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──────────┴──────┴──────┴──────┴──────┴─────────┴─────┴───────┴───────┴──────┴──────┴─────┴───────┴───────┴───────┴─────┴─────────┘

┌──────────┬──────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Arma si │ │ ARTICOLE DE ECHIPAMENT │
│speciali- │ ├──────┬──────┬──────┬─────────┬─────┬───────┬───────┬──────┬──────┬─────┬───────┬───────┬───────┬─────┬─────────┤
│tatea │Tinuta│Sapca │Caciu-│Costum│Costum │Cos- │Scurta,│Pulover│Camasa│Camasa│Fular│Cravata│Pantofi│Centura│Curea│Accesorii│
│ │ │stofa,│la │(sacou│de clasa │tum │manta │ │ │bluza │ │ │ghete, │ │ │ │
│ │ │sapca │ │panta-│ │unic │ploaie │ │ │ │ │ │bocanci│ │ │ │
│ │ │tercot│ │lon) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │basc │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┴──────┴──────┴──────┴──────┴─────────┴─────┴───────┴───────┴──────┴──────┴─────┴───────┴───────┴───────┴─────┴─────────┤
│II. STUDENTI SI ELEVI │
├──────────┬──────┬──────┬──────┬──────┬─────────┬─────┬───────┬───────┬──────┬──────┬─────┬───────┬───────┬───────┬─────┬─────────┤
│Academia │Oras │Bleu │Bleu- │Bleu │ - │ - │Bleu │ - │Alb │ - │Bleu │Bleu │Negru │Negru │Negru│Alb- │
│de Politie│ │navy │marin │navy │ │ │navy │ │ │ │navy │navy │ │ │ │argintiu │
│- facul- ├──────┼──────┼──────┼──────┼─────────┼─────┼───────┼───────┼──────┼──────┼─────┼───────┼───────┼───────┼─────┼─────────┤
│tatea de │Clasa │bleu- │Bleu- │ - │bleumarin│ - │ - │Bleuma-│Bleu- │Bleu- │ │ │ │ │ │Alb- │
│pompieri │ │marin │marin │ │ │ │ │rin │marin │marin │ - │ - │Negru │Negru │Negru│argintiu │
│ ├──────┼──────┼──────┼──────┼─────────┼─────┼───────┼───────┼──────┼──────┼─────┼───────┼───────┼───────┼─────┼─────────┤
│ │Ins- │bleu- │Bleu- │ - │ - │Bleu-│Bleu- │Bleuma-│ │Bleu- │ │ │ │ │ │Alb- │
│ │truire│marin │marin │ │ │marin│marin │rin │ - │marin │ - │ - │Negru │Negru │Negru│argintiu │
├──────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼─────────┼─────┼───────┼───────┼──────┼──────┼─────┼───────┼───────┼───────┼─────┼─────────┤
│Scoala │Oras │Bleu │Negru │Bleu │ - │ - │Bleu │ - │Alb │ - │Bleu │Bleu │ │ │ │Alb- │
│de │ │navy │ │navy │ │ │navy │ │ │ │navy │navy │Negru │Negru │Negru│argintiu │
│Subofiteri├──────┼──────┼──────┼──────┼─────────┼─────┼───────┼───────┼──────┼──────┼─────┼───────┼───────┼───────┼─────┼─────────┤
│ │Clasa │Bleu │Negru │ - │Bleu │ - │ - │Bleu │Bleu │Bleu │ - │ - │ │ │ │Alb- │
│ │ │navy │ │ │navy │ │ │navy │ciel │navy │ │ │Negru │Negru │Negru│argintiu │
│ ├──────┼──────┼──────┼──────┼─────────┼─────┼───────┼───────┼──────┼──────┼─────┼───────┼───────┼───────┼─────┼─────────┤
│ │Ins- │Bleu │Negru │ - │ - │Bleu │Bleu │Bleu │ - │Bleu │ - │ - │ │ │ │Alb- │
│ │truire│navy │ │ │ │navy │navy │navy │ │navy │ │ │Negru │Negru │Negru│argintiu │
└──────────┴──────┴──────┴──────┴──────┴─────────┴─────┴───────┴───────┴──────┴──────┴─────┴───────┴───────┴───────┴─────┴─────────┘



ANEXA 2

NORME PRIVIND DREPTURILE DE ECHIPAMENT
pentru personalul militar din Inspectoratul General pentru
Situatii de Urgenta si unitatile si institutiile subordonate acestuia

NORMA nr. 1
pentru echiparea cu uniforma de ceremonie a generalilor si ofiterilor




┌──┬────────────────────────────────────┬───┬──────────┬─────────────────────────────────────┐
│Nr│ DENUMIREA ARTICOLELOR DE │ │ PREVEDERI│ │
│c │ ECHIPAMENT │U/M├────┬─────┤ OBSERVATII │
│r │ │ │Can-│Du- │ │
│t │ │ │ti- │rata │ │
│ │ │ │ta- │(ani)│ │
│ │ │ │te │ │ │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼─────────────────────────────────────┤
│ 0│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴─────────────────────────────────────┘
│ A. COIFURA
├──┬────────────────────────────────────┬───┬────┬─────┬─────────────────────────────────────┤
│1 │Sapca din stofa pentru ceremonie │buc│ 2 │ 8 │Se asigura una de vara si
│ │completa │ │ │ │una de iarna
├──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴──────────────────────────────────────
│ B. IMBRACAMINTE
├──┬────────────────────────────────────┬───┬────┬─────┬──────────────────────────────────────
│1 │Costum din stofa pentru ceremonie │buc│ 2 │ 8 │Se asigura unul de vara si unul de
│ │(veston cu un pantalon lung) │ │ │ │iarna
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│2 │Manta din stofa │buc│ 1 │ 8 │
├──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴──────────────────────────────────────
│ C. LENJERIE
├──┬────────────────────────────────────┬───┬────┬─────┬──────────────────────────────────────
│ 1│Camasa alba │buc│ 2 │ 4 │
├──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴──────────────────────────────────────
│ D. INCALTAMINTE
├──┬────────────────────────────────────┬───┬────┬─────┬──────────────────────────────────────
│ 1│Pantofi negri din piele pentru │per│ 2 │ 8 │ Se asigura o per. de vara si una de
│ │ceremonie │ │ │ │ iarna
├──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴──────────────────────────────────────
│ E. ECHIPAMENT DIVERS
├──┬────────────────────────────────────┬───┬────┬─────┬──────────────────────────────────────
│ 1│Cravata pentru ceremonie │buc│ 1 │ 4 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│ 2│Centura pentru ceremonie │buc│ 1 │ 8 │
├──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴──────────────────────────────────────
│ F. EPOLETI SI ACCESORII
├──┬────────────────────────────────────┬───┬────┬─────┬──────────────────────────────────────
│ 1│Epoleti cu insemne de grad │per│ 3 │ 4 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│ 2│Eghilet dublu cu accesorii │buc│ 1 │ 4 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│ 3│Petlite │per│ 2 │ 4 │
└──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴──────────────────────────────────────

NOTA:
1. De prevederile normei beneficiaza generalii si ofiterii cu functii de
conducere, pana la comandanti de detasament inclusiv;
2. Femeile primesc fusta in loc de pantalon lung si palarie in loc de sapca
3. Pardesiul, fularul din matase pentru pardesiu si haina lunga din piele se
achizitioneaza contracost de catre cadrele militare, la pretul de
aprovizionare, in afara prevederilor normei.



NORMA nr. 2
pentru echiparea cu uniforma de reprezentare a generalilor, ofiterilor,
maistrilor militari si subofiterilor




┌──┬────────────────────────────────────┬───┬──────────┬─────────────────────────────────────┐
│Nr│ DENUMIREA ARTICOLELOR DE │ │ PREVEDERI│ │
│c │ ECHIPAMENT │U/M├────┬─────┤ OBSERVATII │
│r │ │ │Can-│Du- │ │
│t │ │ │ti- │rata │ │
│ │ │ │ta- │(ani)│ │
│ │ │ │te │ │ │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼─────────────────────────────────────┤
│ 0│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴─────────────────────────────────────┘
│ A. COIFURA
├──┬────────────────────────────────────┬───┬────┬─────┬──────────────────────────────────────
│ 1│Sapca stofa iarna completa │buc│ 1 │ 3 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│ 2│Sapca stofa vara completa │buc│ 1 │ 3 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│ 3│Caciula din blana naturala │buc│ 1 │ 5 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│ 4│Caciula din blana caracul │buc│ 1 │ 6 │Pentru generali si ofiteri cu gradul
│ │ │ │ │ │de colonel
├──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴──────────────────────────────────────
│ B. IMBRACAMINTE
├──┬────────────────────────────────────┬───┬────┬─────┬──────────────────────────────────────
│1 │Costum stofa iarna cu doi │buc│ 1 │ 3 │
│ │pantaloni lungi │ │ │ │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│2 │Costum stofa vara cu doi │buc│ 1 │ 3 │
│ │pantaloni lungi │ │ │ │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│3 │Scurta cu mesada si guler │buc│ 1 │ 5 │Pentru generalii si ofiterii cu gradul
│ │blana naturala │ │ │ │colonel se asigura cu guler din blana
│ │ │ │ │ │caracul
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│4 │Bluzon │buc│ 1 │ 3 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│5 │Manta pentru ploaie │buc│ 1 │ 4 │
├──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴──────────────────────────────────────
│ C. LENJERIE
├──┬────────────────────────────────────┬───┬────┬─────┬──────────────────────────────────────
│1 │Camasa │buc│ 4 │ 2 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│ │ │ │ │ │Se asigura numai ofiterilor fara
│2 │Camasa alba │buc│ 1 │ 4 │drept de port uniforma de ceremonie,
│ │ │ │ │ │maistrilor militari si subofiterilor
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│3 │Camasa bluza maneca lunga │buc│ 2 │ 2 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│4 │Camasa bluza maneca scurta │buc│ 2 │ 2 │
├──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴──────────────────────────────────────
│ D. INCALTAMINTE
├──┬────────────────────────────────────┬───┬────┬─────┬──────────────────────────────────────
│1 │Pantofi din piele pentru iarna │per│ 1 │ 2 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│2 │Pantofi din piele pentru vara │per│ 1 │ 1 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│3 │Ghete din piele │per│ 1 │ 4 │Pentru femei se distribuie cizme
│ │ │ │ │ │scurte
├──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴──────────────────────────────────────
│ E. ECHIPAMENT DIVERS
├──┬────────────────────────────────────┬───┬────┬─────┬──────────────────────────────────────
│1 │Cravata │buc│ 2 │ 4 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│2 │Fular lana │buc│ 1 │ 5 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│ │ │ │ │ │Se distribuie alternativ o per.pt.
│3 │Manusi din piele │per│ 1 │ 2 │iarna si o per. pt. vara
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│4 │Centura din piele │buc│ 1 │ 6 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│5 │Curea pantaloni din piele │buc│ 1 │ 6 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│6 │Pulover │buc│ 1 │ 3 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│7 │Ciorapi │per│ 6 │ 1 │Pt. femei se asigura 6 per ciorapi dres
├──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴──────────────────────────────────────
│ F. EPOLETI SI ACCESORII
├──┬────────────────────────────────────┬───┬────┬─────┬──────────────────────────────────────
│1 │Emblema pentru coifura │buc│ 1 │ 5 │ Pentru fiecare caciula
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│2 │Suport cu insemne de grad │per│ 7 │ 3 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│3 │Petlite │per│ 2 │ 3 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│4 │Semne de arma │buc│ 18 │ 3 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│ │ │ │ │ │Se asigura numai ofiterilor fara drept
│5 │Eghilet cu accesorii │buc│ 1 │ 4 │de port uniforma de ceremonie
│ │ │ │ │ │maistrilor militari si subofiterilor
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│6 │Ecuson │buc│ 10 │ 3 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│7 │Centura pentru ceremonie │buc│ 1 │ 8 │Se asigura numai ofiterilor fara drept
│ │ │ │ │ │de port uniforma de ceremonie
└──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴──────────────────────────────────────

NOTA:
1. La prima acordare a gradului de ofiter, maistru militar sau subofiter
se distribuie o singura data pentru totdeauna: o sapca din stofa
pentru iarna, un costum cu doi pantaloni din stofa pentru iarna, o scurta
imblanita, patru camasi, sase perechi ciorapi, patru cearsafuri, doua fete
de perna, o patura, o geanta pentru transport echipament si accesoriile
aferente (suport cu insemne de grad, semne de arma, petlite si ecusoane).
2. Femeile primesc palarie cu emblema in loc de sapca si fusta in loc de
un pantalon lung.
3. Pardesiul, fularul din matase pentru pardesiu, acul de cravata, haina
lunga din piele, bluzonul si scurta se pot confectiona din piele se pot
confectiona, in acelasi model si se achizitioneaza contra cost de catre
cadrele militare in afara prevederilor normei.



NORMA nr. 3

pentru echiparea cu uniforma de serviciu a generalilor, ofiterilor, maistrilor
militari si subofiterilor




┌──┬────────────────────────────────────┬───┬──────────┬─────────────────────────────────────┐
│Nr│ DENUMIREA ARTICOLELOR DE │ │ PREVEDERI│ │
│c │ ECHIPAMENT │U/M├────┬─────┤ OBSERVATII │
│r │ │ │Can-│Du- │ │
│t │ │ │ti- │rata │ │
│ │ │ │ta- │(ani)│ │
│ │ │ │te │ │ │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼─────────────────────────────────────┤
│ 0│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴─────────────────────────────────────┘
│ A. COIFURA
├──┬────────────────────────────────────┬───┬────┬─────┬──────────────────────────────────────
│1 │Basc cu emblema │buc│ 1 │ 1 │Se poate achizitiona fes tricotat
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│2 │Sapca din tercot completa │buc│ 2 │ 2 │Se asigura una de vara si una de iarna
├──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴──────────────────────────────────────
│ B. IMBRACAMINTE
├──┬────────────────────────────────────┬───┬────┬─────┬──────────────────────────────────────
│1 │Costum unic cu doi pantaloni │buc│ 1 │ 1 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│2 │Costum izoterm │buc│ 1 │ 3 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│3 │Costum de protectie contra │ │ │ │
│ │intemperiilor │buc│ 1 │ 4 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│4 │Scurta de instructie │buc│ 1 │ 4 │
├──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴──────────────────────────────────────
│ C. LENJERIE
├──┬────────────────────────────────────┬───┬────┬─────┬──────────────────────────────────────
│1 │Camasa bluza maneca lunga │buc│ 2 │ 3 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│2 │Camasa bluza maneca scurta │buc│ 2 │ 3 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│3 │Costum flausat(bluza si pantalon) │buc│ 1 │ 2 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│4 │Tricou cu maneca scurta │buc│ 2 │ 2 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│5 │Ciorapi din bumbac │per│ 6 │ 1 │
├──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴──────────────────────────────────────
│ D. INCALTAMINTE
├──┬────────────────────────────────────┬───┬────┬─────┬──────────────────────────────────────
│1 │Bocanci unici │per│ 1 │ 1 │Pt.femei se asigura ghete cu siret
├──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴──────────────────────────────────────
│ E. ACCESORII
├──┬────────────────────────────────────┬───┬────┬─────┬──────────────────────────────────────
│1 │Suport cu insemne de grad │per│ 6 │ 3 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│2 │Semn arma │buc│ 12 │ 3 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│3 │Ecuson │buc│ 6 │ 3 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│4 │Ecuson nominal │buc│ 3 │ 4 │
└──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴──────────────────────────────────────




NORMA nr. 4
pentru echiparea generalilor si ofiterilor in rezerva si in retragere





┌──┬────────────────────────────────────┬───┬──────────┬─────────────────────────────────────┐
│Nr│ DENUMIREA ARTICOLELOR DE │ │ PREVEDERI│ │
│c │ ECHIPAMENT │U/M├────┬─────┤ OBSERVATII │
│r │ │ │Can-│Du- │ │
│t │ │ │ti- │rata │ │
│ │ │ │ta- │(ani)│ │
│ │ │ │te │ │ │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼─────────────────────────────────────┤
│ 0│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼─────────────────────────────────────┘
│ │ │ │ │ │Pentru generali si ofiterii care au
│1 │Sapca stofa pentru ceremonie │buc│ 1 │ 10 │detinut functii de conducere la data
│ │completa │ │ │ │trecerii in rezerva
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│2 │Sapca stofa iarna pt. oras │buc│ 1 │ 10 │
│ │cu emblema │ │ │ │ │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│3 │Sapca stofa vara pt. oras │buc│ 1 │ 10 │
│ │cu emblema │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│4 │Caciula │buc│ 1 │ - │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│ │ │ │ │ │Pentru generali si ofiterii care au
│ │Costum din stofa pentru ceremonie │ │ │ │detinut functii de conducere la data
│5 │(veston cu pantalon lung) │buc│ 1 │ 10 │trecerii in rezerva
│ │ │ │ │ │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│6 │Costum stofa cu un pant. lung iarna │buc│ 1 │ 10 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│7 │Costum stofa cu un pant. lung vara │buc│ 1 │ 10 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│8 │Scurta cu mesada si guler blana │ │ │ │
│ │naturala │buc│ 1 │ - │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│9 │Manta pentru ploaie │buc│ 1 │ 10 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│10│Camasa │buc│ 2 │ 4 │ Se poate distribui si de culoare alba
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│ │ │ │ │ │Pentru generali si ofiterii care au
│ │ │ │ │ │detinut functii de conducere la data
│ │ │ │ │ │trecerii in rezerva
│11│Pantofi pentru ceremonie │per│ 1 │ 5 │Se asigura o per. de vara si una
│ │ │ │ │ │de iarna
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│12│Pantofi │per│ 1 │ 3 │La cerere se poate asigura o per. de
│ │ │ │ │ │vara
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│ │ │ │ │ │Pentru generali si ofiterii care au
│13│Cravata pentru ceremonie │buc│ 1 │ 5 │detinu functii de conducere la data
│ │ │ │ │ │trecerii in rezerva
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│14│Cravata │buc│ 1 │ 3 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│15│Fular │buc│ 1 │ 10 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│16│Centura pentru ceremonie │buc│ 1 │ 10 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│17│Eghilet cu accesorii │buc│ 1 │ 10 │
└──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴──────────────────────────────────────

NOTA:
1. Prezenta norma se aplica pentru echiparea generalilor si ofiterilor in
rezerva sau in retragere cu drept de a purta uniforma - cu asigurarea
gratuita a articolelor de echipament. Articolele de echipament
prevazute in prezenta norma se asigura dupa 8 ani de la trecerea in
rezerva sau in retragere.
2. Odata cu echipamentul prevazut de norma se distribuie toate accesoriile
de imbracaminte si insemnele de grad aferente.
3. Cu ocazia avansarii in gradul urmator celui avut la data trecerii in
rezerva sau retragere, se distribuie gratuit accesoriile necesare pentru
2 uniforme. Ofiterii in rezerva (retragere) avansati generali, primesc in
dotare numai o singura data urmatoarele accesorii: 4 per. de epoleti
3 embleme pentru coifura 3 per. petlite paspoal pentru vipusca si
lampas pentru doua costume, 3 buc. parmace si 3 cozoroace cu 3 randuri
de frunze de stejar.
4. Accesoriile de imbracaminte si insemnele de grad necesare pentru
inlocuirea celor uzate, precum si alte articole de echipament se pot
asigura la cerere, contra cost, la pretul de achizitie. Femeile primesc
palarie in loc de sapca si fusta in loc de pantaloni.
5. In cazul cand se introduc in dotare noi uniforme, acestea se vor asigura
in anul introducerii lor.



NORMA NR. 5
pentru echiparea studentilor pompieri din Academia de Politie "ALEXANDRU IOAN CUZA"




┌──┬────────────────────────────────────┬───┬──────────┬─────────────────────────────────────┐
│Nr│ Denumirea articolelor de │ │ PREVEDERI│ │
│c │ echipament │U/M├────┬─────┤ OBSERVATII │
│r │ │ │Can-│Du- │ │
│t │ │ │ti- │rata │ │
│ │ │ │ta- │(ani)│ │
│ │ │ │te │ │ │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼─────────────────────────────────────┤
│ 0│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴─────────────────────────────────────┘
│ A. COIFURA
├──┬────────────────────────────────────┬───┬────┬─────┬──────────────────────────────────────
│1 │Sepcuta cu cozoroc │buc│ 2 │ 4 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│ │ │ │ │ │Se asigura 1 buc din camgarn si 1 buc
│2 │Sapca completa │buc│ 2 │ 4 │din tergal
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│3 │Basc │buc│ 2 │ 4 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│4 │Caciula │buc│ 1 │ 4 │
├──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴──────────────────────────────────────
│ B. Imbracaminte
├──┬────────────────────────────────────┬───┬────┬─────┬──────────────────────────────────────
│1 │Costum instruire (bluza cu 2 │ │ │ │
│ │pantaloni golf) │buc│ 1 │ 4 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│2 │Costum pentru clasa (bluzon tercot │ │ │ │Se asigura 1 pantalon din camgarn si 1
│ │cu 2 pantaloni lungi) │buc│ 1 │ 4 │pantalon din tergal
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│ │ │ │ │ │Se asigura 1 costum din camgarn si 1
│ 3│Costum oras (veston cu un pantalon) │buc│ 2 │ 4 │costum din tergal
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│4 │Pulover │buc│ 1 │ 4 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│5 │Scurta pentru oras │buc│ 1 │ 4 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│6 │Scurta pentru instruire │buc│ 1 │ 4 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│7 │Manta pentru ploaie │buc│ 1 │ 4 │
├──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴──────────────────────────────────────
│ C. Lenjerie
├──┬────────────────────────────────────┬───┬────┬─────┬──────────────────────────────────────
│1 │Batista │buc│ 4 │ 4 │
├──┴────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│2 │Camasa pentru oras │buc│ 3 │ 4 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│3 │Camasa │buc│ 3 │ 4 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│4 │Camasa bluza │buc│ 6 │ 4 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│5 │Chiloti │buc│ 3 │ 4 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│6 │Izmene flanelate │buc│ 3 │ 4 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│7 │Tricou (maiou) │buc│ 3 │ 4 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│8 │Sosete │per│ 4 │ 1 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│ │ │ │ │ │Pentru studente se distribuie ciorapi
│9 │Ciorapi │per│ 6 │ 1 │cu chilot (dresuri)
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│10│Pijama │buc│ 3 │ 4 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│11│Bluza flanelata │buc│ 3 │ 4 │
├──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴──────────────────────────────────────
│ D. Incaltaminte
├──┬────────────────────────────────────┬───┬────┬─────┬──────────────────────────────────────
│ │ │ │ │ │Se asigura 2 per.de vara si 2 per de
│1 │Pantofi pentru oras │per│ 4 │ 4 │iarna
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│2 │Ghete cu fermoar │per│ 1 │ 4 │Pentru studente se asigura cizme scurte
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│3 │Bocanci cu siret │per│ 2 │ 4 │Pentru studente se asigura ghete
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│4 │Papuci │per│ 1 │ 4 │
├──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴──────────────────────────────────────
│ E. Echipament divers
├──┬────────────────────────────────────┬───┬────┬─────┬──────────────────────────────────────
│1 │Cravata │buc│ 2 │ 2 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│2 │Centura din piele │buc│ 1 │ 8 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│3 │Curea din piele pentru pantaloni │buc│ 1 │ 4 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│4 │Fular │buc│ 1 │ 4 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│5 │Manusi din lana pentru oras │per│ 1 │ 4 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│6 │Manusi din panza captusite │per│ 2 │ 4 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│7 │Prosop │buc│ 4 │ 4 │
├──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴──────────────────────────────────────
│ F. Cazarmament
├──┬────────────────────────────────────┬───┬────┬─────┬──────────────────────────────────────
│1 │Cearsaf │buc│ 4 │ 4 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│2 │Cearsaf plic │buc│ 4 │ 4 │Se poate asigura si cearsaf simplu
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│3 │Patura (pled) │buc│ 1 │ 6 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│4 │Fata de perna │buc│ 4 │ 4 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│5 │Saltea │buc│ 1 │10 │Dupa folosirea a 1/2 din durata de
│ │ │ │ │ │serviciu se pot reconditiona
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│6 │Perna │buc│ 1 │ 5 │Dupa folosirea a 1/2 din durata de
│ │ │ │ │ │serviciu se pot reconditiona
├──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴──────────────────────────────────────
│ G. Accesorii
├──┬────────────────────────────────────┬───┬────┬─────┬──────────────────────────────────────
│1 │Emblema pentru coifura │buc│ 1 │ - │De fiecare sepcuta, basc si caciula
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│2 │Insemn de grad │per│ 1 │ - │De fiecare costum, scurta,camasa bluza
│ │ │ │ │ │manta ploaie la acordarea gradului
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│3 │Semne de arma │buc│ 10 │ 4 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│4 │Petlite │per│ 2 │ 4 │Numai pentru costumul de oras
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│5 │Ecuson (insigna) specialitate │buc│ 1 │ - │De fiecare veston,scurta,manta ploaie
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┤camasa bluza, pulover
│6 │Insemne an de studiu │per│ 1 │ - │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┤
│7 │Ecuson │buc│ 1 │ - │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│8 │Ecuson nominal │buc│ 1 │ 4 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│9 │Eghilet cu accesorii │buc│ 1 │ 4 │
└──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴──────────────────────────────────────

Nota:
1. Conform acestei norme se echipeaza si studentele cu urmatoarele deosebiri:
- in loc de sapca de oras se distribuie palarie;
- la costumul de oras se asigura in plus cate o fusta din camgarn si tergal
2. Articolele de echipament care in urma modificarii si completarii uniformei
au devenit atipice se vor purta pana la epuizarea stocurilor.



NORMA NR. 6
pentru echiparea elevilor din scolile militare de maistri militari si subofiteri




┌──┬────────────────────────────────────┬───┬──────────┬─────────────────────────────────────┐
│Nr│ DENUMIREA ARTICOLELOR DE │ │ PREVEDERI│ │
│c │ ECHIPAMENT │U/M├────┬─────┤ OBSERVATII │
│r │ │ │Can-│Du- │ │
│t │ │ │ti- │rata │ │
│ │ │ │ta- │(ani)│ │
│ │ │ │te │ │ │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼─────────────────────────────────────┤
│ 0│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴─────────────────────────────────────┘
│ A. COIFURA
├──┬────────────────────────────────────┬───┬────┬─────┬──────────────────────────────────────
│1 │Sapca stofa pentru oras completa │buc│ 1 │ 2 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│2 │Basc cu emblema │buc│ 1 │ 2 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│3 │Sapca tercot cu emblema │buc│ 1 │ 2 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│4 │Caciula │buc│ 1 │ 4 │
├──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴──────────────────────────────────────
│ B. IMBRACAMINTE
├──┬────────────────────────────────────┬───┬────┬─────┬──────────────────────────────────────
│1 │Costum unic cu doi pantaloni │buc│ 1 │ 2 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│2 │Costum pt. oras (veston cu un │ │ │ │
│ │pantalon lung) │buc│ 1 │ 2 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│3 │Costum pentru clasa (bluzon cu un │ │ │ │
│ │pantalon lung) │buc│ 1 │ 2 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│4 │Scurta cu mesada detasabila pentru │ │ │ │
│ │instruire │buc│ 1 │ 4 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│5 │Scurta pentru oras │buc│ 1 │ 4 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│6 │Manta pentru ploaie │buc│ 1 │ 4 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│7 │Costum de protectie contra │ │ │ │
│ │intemperiilor │buc│ 1 │ 4 │
├──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴──────────────────────────────────────
│ C. LENJERIE
├──┬────────────────────────────────────┬───┬────┬─────┬──────────────────────────────────────
│1 │Camasa │buc│ 2 │ 2 │Poate fi si de culoare alba
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│2 │Camasa bluza cu epoleti │buc│ 4 │ 2 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│3 │Costum flausat (bluza si pantalon) │buc│ 2 │ 2 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│4 │Batista │buc│ 4 │ 2 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│5 │Chiloti │buc│ 4 │ 2 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│6 │Izmene │buc│ 2 │ 2 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│7 │Tricou (maiou) │buc│ 4 │ 2 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│8 │Pijama │buc│ 2 │ 2 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│9 │Ciorapi din bumbac │per│ 12 │ 2 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│ │ │ │ │ │
│10│Sosete │per│ 4 │ 2 │
├──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴──────────────────────────────────────
│ D. INCALTAMINTE
├──┬────────────────────────────────────┬───┬────┬─────┬──────────────────────────────────────
│1 │Pantofi pentru oras │per│ 1 │ 2 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│2 │Bocanci unici │per│ 2 │ 2 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│3 │Ghete imblanite pentru oras │per│ 1 │ 2 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│4 │Papuci │per│ 1 │ 2 │
├──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴──────────────────────────────────────
│ E. ECHIPAMENT DIVERS
├──┬────────────────────────────────────┬───┬────┬─────┬──────────────────────────────────────
│1 │Cravata │buc│ 1 │ 2 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│2 │Fular │buc│ 1 │ 4 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│3 │Manusi din lana pentru oras │per│ 1 │ 4 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│4 │Manusi din panza captusite │per│ 1 │ 2 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│5 │Centura │buc│ 1 │ 6 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│6 │Curea pentru pantaloni │buc│ 1 │ 6 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│7 │Pulover │buc│ 1 │ 4 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│8 │Prosop │buc│ 4 │ 2 │
├──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴──────────────────────────────────────
│ F. CAZARMAMENT
├──┬────────────────────────────────────┬───┬────┬─────┬──────────────────────────────────────
│1 │Cearsaf panza │buc│ 4 │ 4 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│2 │Cearsaf plic │buc│ 4 │ 4 │Se poate asigura si cearsaf simplu
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│3 │Fata perna │buc│ 4 │ 4 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│4 │Saltea │buc│ 1 │ 10 │Dupa folosirea a 1/2 din durata de
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┤serviciu se pot reconditiona
│5 │Perna │buc│ 1 │ 5 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│6 │Patura lana │buc│ 1 │ 6 │
├──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴──────────────────────────────────────
│ G. EPOLETI SI ACCESORII
├──┬────────────────────────────────────┬───┬────┬─────┬──────────────────────────────────────
│1 │Emblema pentru coifura │buc│ 1 │ - │Pentru fiecare caciula
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│2 │Petlite │per│ 1 │ 2 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│ │ │ │ │ │De fiecare costum unic, veston bluzon
│3 │Semne arma │buc│ 2 │ - │scurta, camasa bluza, manta ploaie
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│ │ │ │ │ │De fiecare costum unic, veston bluzon,
│4 │Suport cu insemne grad │per│ 1 │ - │scurta, camasa bluza, manta ploaie,
│ │ │ │ │ │o data la avansarea in grad
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│ │ │ │ │ │De fiecare costum unic, veston, bluzon
│5 │Ecuson │buc│ 1 │ - │scurta, camasa bluza, manta ploaie
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│6 │Ecuson nominal │buc│ 1 │ 2 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│7 │Eghilet simplu cu accesorii │buc│ 1 │ 4 │
└──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴──────────────────────────────────────

Nota:
2. Articolele de echipament care in urma schimbarii uniformei au
devenit atipice, se vor purta pana la epuizarea stocurilor.




NORMA nr. 7
pentru echiparea militarilor angajati pe baza de contract si a militarilor in termen




┌──┬────────────────────────────────────┬───┬──────────┬─────────────────────────────────────┐
│Nr│ DENUMIREA ARTICOLELOR DE │ │ PREVEDERI│ │
│c │ ECHIPAMENT │U/M├────┬─────┤ OBSERVATII │
│r │ │ │Can-│Du- │ │
│t │ │ │ti- │rata │ │
│ │ │ │ta- │(ani)│ │
│ │ │ │te │ │ │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼─────────────────────────────────────┤
│ 0│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴─────────────────────────────────────┘
│ A. COIFURA
├──┬────────────────────────────────────┬───┬────┬─────┬──────────────────────────────────────
│1 │Fes tricotat │buc│ 1 │ 1 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│2 │Sepcuta vara cu emblema │buc│ 1 │ 2 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│3 │Sepcuta iarna cu emblema │buc│ 1 │ 2 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│4 │Caciula │buc│ 1 │ 4 │
├──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴──────────────────────────────────────
│ B. IMBRACAMINTE
├──┬────────────────────────────────────┬───┬────┬─────┬──────────────────────────────────────
│1 │Costum unic cu doi pantaloni │buc│ 2 │ 2 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│2 │Costum pentru oras cu doi pantaloni │buc│ 1 │ 4 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│3 │Scurta pentru instruire │buc│ 1 │ 4 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│4 │Scurta pentru oras │buc│ 1 │ 4 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│5 │Costum de protectie contra │ │ │ │
│ │intemperiilor │buc│ 1 │ 4 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│6 │Costum izoterm │buc│ 1 │ 4 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│7 │Pulover │buc│ 1 │ 3 │
├──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴──────────────────────────────────────
│ C. LENJERIE
├──┬────────────────────────────────────┬───┬────┬─────┬──────────────────────────────────────
│1 │Camasa │buc│ 2 │ 2 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│2 │Camasa bluza m.l. cu epoleti │buc│ 2 │ 2 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│3 │Camasa bluza m.s. cu epoleti │buc│ 2 │ 2 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│4 │Tricou cu maneca scurta │buc│ 2 │ 1 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│5 │Costum flausat (bluza si pantalon) │buc│ 2 │ 2 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│6 │Batista │buc│ 2 │ 1 │Numai pentru militari in termen
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│7 │Chiloti │buc│ 2 │ 1 │Numai pentru militari in termen
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│8 │Maiou │ │ 2 │ 1 │Numai pentru militari in termen
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│ 9│Pijama │buc│ 2 │ 2 │Numai pentru militari in termen
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│10│Ciorapi │per│ 12 │ 1 │Se asigura 4 per. de iarna si 8 per.
│ │ │ │ │ │pentru vara
├──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴──────────────────────────────────────
│ D. INCALTAMINTE
├──┬────────────────────────────────────┬───┬────┬─────┬──────────────────────────────────────
│1 │Bocanci unici │per│ 2 │ 2 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│2 │Pantofi │per│ 1 │ 4 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│3 │Papuci de casa │per│ 1 │ 2 │Numai pentru militari in termen
│ │ │ │ │ │si 1/3 din efective profesioniste
├──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴──────────────────────────────────────
│ E. ECHIPAMENT DIVERS
├──┬────────────────────────────────────┬───┬────┬─────┬──────────────────────────────────────
│1 │Cravata │buc│ 2 │ 4 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│2 │Manusi din panza captusite │per│ 1 │ 1 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│3 │Manusi lana │per│ 1 │ 1 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│ │ │ │ │ │Cele din piele au durata de serviciu
│4 │Centura neagra │buc│ 1 │ 4 │de 6 ani
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│ │ │ │ │ │Cele din piele au durata de serviciu
│5 │Curea neagra pentru pantaloni │buc│ 1 │ 4 │de 6 ani
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│ │ │ │ │ │Numai pentru militari in termen si
│6 │Prosop │buc│ 3 │ 3 │termen redus
├──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴──────────────────────────────────────
│ Se acorda numai pentru militari in
│ F. CAZARMAMENT termen si 1/3 din
│ efective profesioniste
├──┬────────────────────────────────────┬───┬────┬─────┬──────────────────────────────────────
│1 │Cearsaf panza │buc│ 4 │ 4 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│2 │Cearsaf plic │buc│ 4 │ 4 │Se poate asigura si cearsaf simplu
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│3 │Fata perna │buc│ 4 │ 4 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│4 │Saltea │buc│ 1 │ 10 │Dupa folosirea a 1/2 din durata de
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┤serviciu se pot reconditiona
│5 │Perna │buc│ 1 │ 5 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│6 │Patura lana │buc│ 1 │ 6 │
├──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴──────────────────────────────────────
│ G. EPOLETI SI ACCESORII
├──┬────────────────────────────────────┬───┬────┬─────┬──────────────────────────────────────
│1 │Emblema pentru coifura │buc│ 1 │ - │Pentru fiecare caciula
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│ │ │ │ │ │De fiecare costum, scurta, manta
│2 │Suport insemne de grad │buc│ 1 │- │ploaie si o pereche pentru camasile
│ │ │ │ │ │bluza, la acordarea gradului
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│ │ │ │ │ │De fiecare veston, scurta, manta
│3 │Ecuson │buc│ 1 │ - │ploaie si o bucata pentru camasile
│ │ │ │ │ │bluza
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│4 │Ecuson nominal │buc│ 3 │ 4 │Numai pentru efectivele profesioniste
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│ │ │ │ │ │De fiecare veston, scurta, manta
│5 │Semne de arma │buc│ 2 │ - │ploaie, camasa bluza
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│6 │Petlite │per│ 1 │ 2 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│ │ │ │ │ │Pentru militarii cu termen redus pe
│7 │Galon cu zig-zag │ ml│1,5 │ - │toata perioada instruirii
└──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴──────────────────────────────────────

NOTA:
1. Articolele de echipament care in urma modificarii si completarii
uniformei au devenit atipice, se vor purta pana la epuizarea stocurilor.
2. Ofiterii, maistrii militari subofiterii, gradatii si soldatii in rezerva
chemati pentru concentrare, se echipeaza pe toata durata concentrarii,
conform acestei norme.



NORMA nr. 8
privind echipamentul pentru muzica reprezentativa
si a formatiunilor si echipelor artistice




┌──┬────────────────────────────────────┬───┬──────────┬─────────────────────────────────────┐
│Nr│ DENUMIREA ARTICOLELOR DE │ │ PREVEDERI│ │
│c │ ECHIPAMENT │U/M├────┬─────┤ OBSERVATII │
│r │ │ │Can-│Du- │ │
│t │ │ │ti- │rata │ │
│ │ │ │ta- │(ani)│ │
│ │ │ │te │ │ │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼─────────────────────────────────────┤
│ 0│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴─────────────────────────────────────┘
│ A. COIFURA
├──┬────────────────────────────────────┬───┬────┬─────┬──────────────────────────────────────
│1 │Sapca stofa pentru ceremonie │buc│ 2 │ 8 │Se asigura una de vara si una de iarna
│ │cu emblema │ │ │ │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│2 │Caciula din blana naturala │buc│ 1 │ 6 │
├──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴──────────────────────────────────────
│ B. IMBRACAMINTE
├──┬────────────────────────────────────┬───┬────┬─────┬──────────────────────────────────────
│1 │Costum din stofa pentru ceremonie, │ │ │ │Se asigura unul de vara si unul de
│ │ veston cu un pantalon lung │buc│ 2 │ 8 │iarna
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│2 │Manta din stofa │buc│ 1 │ 8 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│3 │Manta pentru ploaie │buc│ 1 │ 8 │
├──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴──────────────────────────────────────
│ C. LENJERIE
├──┬────────────────────────────────────┬───┬────┬─────┬──────────────────────────────────────
│1 │Camasa │buc│ 4 │ 4 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│2 │Camasa bluza │buc│ 2 │ 2 │
├──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴──────────────────────────────────────
│ D. INCALTAMINTE
├──┬────────────────────────────────────┬───┬────┬─────┬──────────────────────────────────────
│1 │Pantofi de iarna │per│ 1 │ 2 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│2 │Pantofi de vara │per│ 1 │ 2 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│3 │Ghete imblanite │per│ 1 │ 4 │
├──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴──────────────────────────────────────
│ E. ECHIPAMENT DIVERS SI ACCESORII
├──┬────────────────────────────────────┬───┬────┬─────┬──────────────────────────────────────
│1 │Cravata │buc│ 2 │ 4 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│2 │Fular │buc│ 1 │ 4 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│3 │Ciorapi (sosete) │buc│ 3 │ 1 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│4 │Emblema pentru coifura │per│ 1 │ - │De fiecare caciula
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│5 │Epolet format trefla pt. ceremonie │per│ 2 │ 8 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│6 │Semne de arma │buc│ 4 │ 8 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│7 │Petlite │per│ 2 │ 8 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│8 │Centura pt ceremonie │buc│ 1 │ 4 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│9 │Eghilet cu accesorii │buc│ 1 │ 4 │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│10│Ecuson │buc│ 5 │ 4 │
└──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴──────────────────────────────────────

NOTA:
Pentru femei se asigura palarie in loc de sapca si fusta
in loc de pantalon



NORMA nr. 9
pentru asigurarea cu echipament special




┌──┬────────────────────────────────────┬───┬──────────┬─────────────────────────────────────┐
│Nr│ DENUMIREA ARTICOLELOR DE │ │ PREVEDERI│ │
│c │ ECHIPAMENT │U/M├────┬─────┤ OBSERVATII │
│r │ │ │Can-│Du- │ │
│t │ │ │ti- │rata │ │
│ │ │ │ta- │(ani)│ │
│ │ │ │te │ │ │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼─────────────────────────────────────┤
│ 0│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴─────────────────────────────────────┘
│ I. POMPIERI
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
│ a) De fiecare cadru militar, militar angajat pe baza de contract, militar in termen si
│ personal contractual care participa la interventii, aplicatii, concursuri, exercitii
│ si experimentari cu autospecialele psi din inzestrare
├──┬────────────────────────────────────┬───┬────┬─────┬──────────────────────────────────────
│1 │Casca de protectie cu vizor │buc│ 1 │ inv │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│2 │Costum de protectie tip pompier │buc│ 1 │ inv │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│3 │Vesta impermeabila imblanita │buc│ 1 │ inv │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│4 │Combinezon (salopeta) │buc│ 2 │ inv │Se asigura numai pentru conducatorii
│ │ │ │ │ │auto de pe auto specialele psi
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│5 │Manusi de protectie │per│ 1 │ inv │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│6 │Cizme scurte din piele cu brant │per│ 1 │ inv │
│ │metalic │ │ │ │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│7 │Brau pompieri(centura de siguranta) │buc│ 1 │ inv │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│ │Masca de protectie contra fumului │ │ │ │
│8 │de CO(2) │per│ 1 │ inv │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│9 │Halat din panza │ │ │ │numai pentru cadrele militare si
│ │ │buc│ 1 │ inv │personalul civil din compartimentele
│ │ │ │ │ │de prevenire a incendiilor care exe-
│ │ │ │ │ │cuta controale tehnice de specialitate
├──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴──────────────────────────────────────
│ NOTA: Pentru asigurarea unor nevoi operative din materialele prevazute la litera "a" se
│ constituie un stoc de rulaj in limita a 25% din necesar. Modul de constituire si
│ utilizare a stocului se stabileste de Inspectoratul general pentru Situatii de Urgenta
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
│ b) necesar ce se stabileste prin tabela de inzestrare
├──┬────────────────────────────────────┬───┬────┬─────┬──────────────────────────────────────
│1 │Costum de protectie anticaloric │buc│ - │ inv │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│2 │Cizme lungi din cauciuc │per│ - │ inv │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│3 │Sac de salvare │buc│ - │ inv │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│4 │Cos de salvare │buc│ - │ inv │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│5 │Plasa de salvare │buc│ - │ inv │
├──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴──────────────────────────────────────
│ II. PROTECTIA CIVILA
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
│ a) De fiecare cadru militar, militar angajat pe baza de contract, militar in termen si
│ personal contractual din subunitatile pirotehnice
├──┬────────────────────────────────────┬───┬────┬─────┬──────────────────────────────────────
│1 │Casca de protectie cu vizor │buc│ 1 │ inv │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│2 │Bocanci unic instructie │per│ 1 │ inv │numai pentru personalul contractual
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│3 │Complet salvare de la inaltime │cpl│ 1 │ inv │de fiecare echipa de pirotehnicieni
│ │(cadru metalic cu scripete, cos de │ │ │ │
│ │salvare din material textil, │ │ │ │
│ │complet de franghii pentru sustinere│ │ │ │
│ │si ghidare) │ │ │ │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│4 │Masca de protectie contra fumului │per│ 1 │ inv │
│ │si CO(2) │ │ │ │
├──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴──────────────────────────────────────
│ b) De fiecare cadru militar, militar angajat pe baza de contract, militar in termen si
│ personal contractual din subunitatile de cercetare si decontaminare chimica,
│ bacteriologica sau radiologica.
├──┬────────────────────────────────────┬───┬────┬─────┬──────────────────────────────────────
│1 │Casca cu dispozitiv de iluminare │buc│ 1 │inv │
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│2 │Vesta tactica (multifunctionala) │ │ │ │numai pentru personalul de cercetare
│ │ │buc│ 1 │inv │chimica, bacteriologica sau
│ │ │ │ │ │radiologica
├──┼────────────────────────────────────┼───┼────┼─────┼──────────────────────────────────────
│3 │Vesta cu dungi reflectorizante │ │ │ │numai pentru personalul de decontami-
│ │ │buc│ 1 │inv │nare chimica, bacteriologica sau
│ │ │ │ │ │radiologica
└──┴────────────────────────────────────┴───┴────┴─────┴──────────────────────────────────────


-----------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016