Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 1.289 din 20 septembrie 2006  privind acordarea indemnizatiei compensatorii pentru handicap natural producatorilor agricoli din zona montana care detin in proprietate vaci si/sau bivolite de lapte    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 1.289 din 20 septembrie 2006 privind acordarea indemnizatiei compensatorii pentru handicap natural producatorilor agricoli din zona montana care detin in proprietate vaci si/sau bivolite de lapte

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 807 din 26 septembrie 2006

În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, şi al <>art. 11 din Legea muntelui nr. 347/2004 ,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ART. 1
(1) Statul acordã o indemnizaţie compensatorie pentru handicap natural, denumitã în continuare indemnizaţie compensatorie, de la bugetul de stat, producãtorilor agricoli din zona montanã, care deţin în proprietate vaci şi/sau bivoliţe de lapte, sub forma unui sprijin financiar în valoare de 150 lei/cap de animal.
(2) Indemnizaţia compensatorie care se acordã producãtorilor agricoli din zona montanã este de 68,0 milioane lei şi se asigurã de la bugetul de stat, din prevederile bugetare aprobate Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale pentru anul 2006.
(3) Beneficiarii sprijinului financiar prevãzut la alin. (1) sunt producãtorii agricoli din zona montanã delimitatã conform Ordinului ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale şi al ministrului de stat, ministrul administraţiei şi internelor nr. 328/321/2004 pentru aprobarea delimitãrii municipiilor, oraşelor şi comunelor din zona montanã, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 758 din 19 august 2004, cu modificãrile ulterioare.
ART. 2
(1) Prin producãtori agricoli din zona montanã, în sensul prezentei hotãrâri, se înţeleg persoanele fizice care deţin în proprietate efective de vaci şi/sau bivoliţe de lapte şi care îndeplinesc, cumulativ, urmãtoarele condiţii:
a) domiciliazã într-o localitate montanã;
b) exploataţia este situatã în zona montanã;
c) efectivele de vaci şi/sau bivoliţie de lapte sunt înscrise în registrul agricol al localitãţii la data de 30 septembrie 2006.
(2) Producãtorii agricoli beneficiazã o singurã datã de indemnizaţia compensatorie acordatã de stat, conform prezentei hotãrâri.
ART. 3
(1) Indemnizaţia compensatorie de la bugetul de stat se acordã beneficiarilor prevãzuţi la art. 2 alin. (1), pe baza cererii scrise, al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 1.
(2) Cererile solicitanţilor sprijinului financiar se depun la direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, însoţite de urmãtoarele documente:
a) copie de pe actul de identitate;
b) copie de pe biletul de proprietate a animalelor, eliberat de consiliul local, în care se va menţiona numãrul de vaci şi/sau bivoliţe de lapte deţinute de proprietar, şi înscris în Registrul agricol.
(3) Cererile solicitanţilor sprijinului financiar sunt înregistrate într-un registru special pentru evidenţa beneficiarilor sprijinului, denumit în continuare registru, întocmit în conformitate cu modelul prevãzut în anexa nr. 2.
ART. 4
Data limitã pentru depunerea cererilor pentru acordarea sprijinului financiar este 15 noiembrie 2006.
ART. 5
(1) Persoanele din cadrul direcţiilor pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, nominalizate pentru verificarea solicitãrilor, întocmesc lista producãtorilor agricoli care solicitã indemnizaţie compensatorie, conform modelului prevãzut în anexa nr. 3.
(2) Lista producãtorilor agricoli care solicitã indemnizaţie compensatorie se afişeazã la sediul direcţiilor pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, în termen de 5 zile de la data limitã de depunere a cererilor.
(3) Producãtorii agricoli care au fost omişi din listã pot depune contestaţii la registratura direcţiilor pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, în termen de 5 zile de la data afişãrii listei.
(4) Directorii executivi ai direcţiilor pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, în termen de 5 zile de la data depunerii contestaţiilor, le soluţioneazã şi dispun, dupã caz, întocmirea listelor suplimentare.
(5) Direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene întocmesc centralizatorul sumelor corespunzãtoare cererilor aprobate pentru acordarea sprijinului financiar, conform modelului prezentat în anexa nr. 4, pe care îl înainteazã Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale pânã la data de 5 decembrie 2006.
(6) Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale, pe baza centralizatoarelor cuprinzând sumele necesare acordãrii indemnizaţiei compensatorii, transmise de cãtre direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, va solicita Ministerului Finanţelor Publice deschiderea de credite bugetare, pentru alimentarea conturilor direcţiilor pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã, însoţitã de situaţia justificativã întocmitã conform modelului prevãzut în anexa nr. 5.
(7) Plata sumelor acordate beneficiarilor se efectueazã de cãtre direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, în numerar sau prin virare în cont bancar, dupã caz.
ART. 6
(1) Urmãtoarele fapte constituie contravenţie şi se sancţioneazã dupã cum urmeazã, dacã acestea nu constituie infracţiuni:
a) înstrãinarea, deteriorarea sau pierderea registrului special pentru evidenţa beneficiarilor sprijinului financiar de la bugetul de stat, cu amendã de la 10.000 lei la 30.000 lei;
b) încasarea sumelor de la bugetul de stat, în mod necuvenit, prin înscrierea sau atestarea de date nereale pe documente, cu amendã de la 10.000 lei la 30.000 lei, precum şi cu obligarea la restituirea sumelor încasate nejustificat, majorate cu indicele de inflaţie.
(2) Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac de cãtre persoane cu atribuţii de control, împuternicite de Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale.
(3) Contravenientul poate achita pe loc sau în termen de 48 de ore de la data încheierii procesului-verbal de contravenţie ori, dupã caz, de la data comunicãrii acestuia jumãtate din minimul amenzii, agentul constatator fãcând menţiune despre aceastã posibilitate în procesul-verbal.
ART. 7
Dispoziţiile art. 6 referitoare la contravenţii se completeazã cu prevederile <>Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 180/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 8
Persoanele împuternicite de Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale verificã permanent modul de acordare şi utilizare a sumelor alocate potrivit prezentei hotãrâri.
ART. 9
Anexele nr. 1-5 fac parte integrantã din prezenta hotãrâre.

PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul agriculturii,
pãdurilor şi dezvoltãrii rurale,
Gheorghe Flutur

p. Ministrul finanţelor publice,
Doina-Elena Dascãlu,
secretar de stat

Bucureşti, 20 septembrie 2006.
Nr. 1.289.


ANEXA 1

Direcţia pentru Agriculturã şi Dezvoltare Ruralã ..............
Numãr de înregistrare ......... din ...........................

Verificat şi aprobat
--------------------
suma de .......... lei
la data de ............

Director executiv,
.................

CERERE
pentru aprobarea indemnizaţiei compensatorii de la bugetul de stat
producãtorilor agricoli din zona montanã care deţin în proprietate
vaci şi/sau bivoliţe de lapte



Numele şi prenumele ........., domiciliat/domiciliatã în ..........,
str. ....... nr. .........., judeţul ........., posesor/posesoare al/a
actului de identitate B.I./C.I. seria .......... nr. .........,
emis/emisã de ............., CNP ............... .
Deţin în proprietate ......... capete vaci de lapte şi/sau ........
capete bivoliţe de lapte .........., înscrise în Registrul agricol din
localitatea ........, la poziţia nr. ...../(Se vor anexa acte doveditoare
conform alin. (2) al art. 3 din hotãrâre.)......................... .
Valoarea totalã a sprijinului solicitat este de ................... lei.
Suma va fi viratã în contul nr. ........., deschis la .....,
din localitatea ...................... .
În baza datelor prezentate, solicit acordarea avizului pentru primirea
indemnizaţiei compensatorii de la bugetul de stat pentru capetele de vaci
şi/sau bivoliţe de lapte avute în proprietate.

Numele şi prenumele ..............................
Semnãtura ........................................
Data .............................................



ANEXA 2

Direcţia pentru Agriculturã şi Dezvoltare Ruralã .................
Numãr de înregistrare ......... din ..............................

REGISTRUL
producãtorilor agricoli din zona montanã care deţin în proprietate
vaci şi/sau bivoliţe de lapte şi care beneficiazã de indemnizaţie
compensatorie de la bugetul de stat



──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Numele si Domiciliul Vaci si/sau Suma alocata Suma
crt. prenumele bivolite cu - lei/cap - totala
lapte detinute aprobata
in proprietate - lei-
- numar de
capete -
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4 5
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL GENERAL:
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



Întocmit,
...../(numele şi prenumele)....
Semnãtura .....................
Data ..........................

ANEXA 3

Direcţia pentru Agriculturã şi Dezvoltare Ruralã .............
Numãr de înregistrare ......... din ..........................

Verificat şi aprobat
--------------------
la data de .........

Director executiv,
..................

LISTA
producãtorilor agricoli din zona montanã care deţin în
proprietate vaci şi/sau bivoliţe de lapte şi care solicitã
indemnizaţie compensatorie de la bugetul de stat



──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Numele si Domiciliul Vaci si/sau Suma alocata Suma
crt. prenumele bivolite cu - lei/cap - totala
lapte detinute aprobata
in proprietate - lei-
- numar de
capete -
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4 5
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL GENERAL:
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



Întocmit,
..../(numele şi prenumele).....
Semnãtura .....................
Data ..........................

ANEXA 4

Direcţia pentru Agriculturã şi Dezvoltare Ruralã ......................
Numãr de înregistrare ............... din .............................

CENTRALIZATORUL
sumelor corespunzãtoare cererilor aprobate pentru acordarea
indemnizaţiei compensatorii de la bugetul de stat producãtorilor
agricoli din zona montanã care deţin în proprietate vaci
şi/sau bivoliţe de lapte



──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Localitatea Numar de Efective Suma Suma totala
crt. (comuna, orasul, producatori de vaci alocata aprobata
municipiul) agricoli si/sau - lei/cap - - lei -
care au so- bivolite
licitat in- cu lapte
demnizatie - numar
compensatorie de capete -
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4 5
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL GENERAL:
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



Director executiv, Director executiv adjunct,
...................... ............................
Semnãtura şi ştampila
........................ Întocmit,
..../(numele şi prenumele)....
Semnãtura ....................
Data .........................

ANEXA 5

MINISTERUL AGRICULTURII, PĂDURILOR ŞI DEZVOLTĂRII RURALE

Se aprobã,
----------
ORDONATOR PRINCIPAL DE CREDITE

SITUAŢIA
justificativã a sumelor privind indemnizaţia compensatorie
de la bugetul de stat acordatã producãtorilor agricoli din
zona montanã care deţin în proprietate vaci şi/sau bivoliţe de lapte



──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Explicatie Numar de Efective Suma Suma totala
crt. producatori de vaci alocata solicitata
agricoli si/sau - lei/cap - - lei -
care au so- bivolite
licitat in- cu lapte
demnizatie - numar
compensatorie de capete -
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4 5
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Vaci de lapte
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Bivolite de lapte
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL:
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



Direcţia buget-finanţe
Director,
.........................
Semnãtura şi ştampila
.........................


------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016