Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 1.274 din 21 decembrie 2011  privind metodologia de calcul pentru determinarea costului standard pe elev/prescolar/an si finantarea unitatilor de invatamant preuniversitar de stat, finantate din bugetele locale, pe baza standardelor de cost pe elev/prescolar pentru anul 2012    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 1.274 din 21 decembrie 2011 privind metodologia de calcul pentru determinarea costului standard pe elev/prescolar/an si finantarea unitatilor de invatamant preuniversitar de stat, finantate din bugetele locale, pe baza standardelor de cost pe elev/prescolar pentru anul 2012

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 937 din 29 decembrie 2011
    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, al art. 104 alin. (3) şi (4) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi al art. 9 alin. (1) şi (3) din Legea-cadru a descentralizãrii nr. 195/2006,

    Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

    CAP. I
    Dispoziţii generale

    ART. 1
    (1) Finanţarea de bazã a unitãţilor de învãţãmânt preuniversitar de stat se asigurã prin bugetele locale ale unitãţilor administrativ-teritoriale de care aparţin unitãţile de învãţãmânt preuniversitar de stat, denumite în continuare unitãţi de învãţãmânt, din sumele defalcate din taxa pe valoarea adãugatã.
    (2) Finanţarea cheltuielilor cu salariile, sporurile, indemnizaţiile şi alte drepturi salariale în bani, stabilite prin lege, precum şi a contribuţiilor aferente acestora pentru unitãţile de învãţãmânt se face pe baza standardelor de cost pe elev/preşcolar/an.
    (3) Standardele de cost pe elev/preşcolar/an pentru cheltuielile prevãzute la alin. (2) se determinã pentru fiecare nivel de învãţãmânt, filierã, profil, specializare/domeniu, în funcţie de numãrul de elevi, de limba de predare, de alţi indicatori specifici de învãţãmânt şi de mediul urban/rural.
    (4) Finanţarea cheltuielilor cu formarea continuã şi evaluarea personalului, a cheltuielilor cu evaluarea periodicã internã a elevilor, a cheltuielilor materiale şi pentru servicii, precum şi a cheltuielilor cu întreţinerea curentã se face pe baza standardelor de cost pe elev/preşcolar/an.
    (5) Standardele de cost pe elev/preşcolar/an se determinã pentru fiecare nivel de învãţãmânt, filierã, profil, specializare/domeniu în funcţie de mãrimea şi tipul unitãţilor de învãţãmânt, mediul urban/rural şi coeficienţii de temperaturã pe zone geografice.

    CAP. II
    Metodologia de calcul

    ART. 2
    (1) Fundamentarea standardului de cost pe elev pentru cheltuielile cu salariile, sporurile, indemnizaţiile şi alte drepturi salariale în bani, stabilite prin lege, precum şi contribuţiile aferente acestora, pentru coeficientul 1, corespunzãtor standardului de cost pe elev din învãţãmântul gimnazial din mediul urban, se realizeazã potrivit metodologiei prevãzute în anexa nr. 1.
    (2) Standardele de cost per elev/preşcolar/an pentru cheltuielile prevãzute la art. 1 alin. (2) sunt prevãzute în anexa nr. 2.
    (3) Standardele de cost per elev/preşcolar/an prevãzute în anexa nr. 2 sunt determinate prin aplicarea coeficienţilor de diferenţiere, prevãzuţi în anexa nr. 3, la valoarea coeficientului 1. Standardul de cost pe elev/an pentru coeficientul 1 este 2.230 lei.
    (4) Pentru învãţãmântul în limbile minoritãţilor naţionale, standardul de cost pe elev/preşcolar/an pentru cheltuielile prevãzute la art. 1 alin. (2) este determinat prin aplicarea coeficienţilor de corecţie aferenţi, prevãzuţi în anexa nr. 3, la standardul de cost pe elev/preşcolar/an pentru nivel de învãţãmânt, filierã, profil, specializare/domeniu.
    (5) Unitãţilor de învãţãmânt care au în componenţã şi elevi ce studiazã numai limba maternã a minoritãţilor li se alocã suplimentar coeficientul prevãzut în anexa nr. 3.
    (6) Standardele de cost pe elev pentru cheltuieli cu salariile stabilite prin lege şi contribuţiile aferente acestora, pentru activitatea de cãmine-cantine, se calculeazã în funcţie de numãrul de elevi cazaţi din şcoli gimnaziale, licee şi şcoli în care se desfãşoarã învãţãmânt profesional. Sumele se alocã unitãţilor de învãţãmânt cu personalitate juridicã în a cãror administrare se aflã cãminele-cantinele, indiferent de unitatea de învãţãmânt la care studiazã elevii.
    ART. 3
    (1) Fundamentarea standardului de cost per elev/preşcolar/an privind cheltuielile cu formarea continuã şi evaluarea personalului, cheltuielile cu evaluarea periodicã internã a elevilor, cheltuielile materiale şi pentru servicii, precum şi cheltuielile cu întreţinerea curentã - coeficientul 1 se realizeazã conform anexei nr. 4.
    (2) Standardele de cost pe elev/preşcolar/an pentru cheltuielile prevãzute la art. 1 alin. (4) sunt prevãzute în anexa nr. 5.
    (3) Standardele de cost pe elev/preşcolar/an prevãzute în anexa nr. 5 sunt determinate prin aplicarea coeficienţilor de diferenţiere, prevãzuţi în anexa nr. 6, la valoarea coeficientului 1. Standardul de cost pe elev/preşcolar/an pentru coeficientul 1 este de 264 lei.

    CAP. III
    Modalitatea de alocare

    ART. 4
    (1) Unitãţile de învãţãmânt cu personalitate juridicã transmit în termen de 15 zile, la începutul anului bugetar, ordonatorilor principali de credite ai bugetelor locale de care aparţin şi inspectoratelor şcolare numãrul de elevi/preşcolari pe nivel de învãţãmânt, filierã, profil, specializare/domeniu pentru întreaga unitate cu personalitate juridicã. Directorii unitãţilor de învãţãmânt cu personalitate juridicã rãspund de corectitudinea datelor transmise.
    (2) Ordonatorii principali de credite ai bugetelor locale transmit datele comunicate conform alin. (1) direcţiei generale a finanţelor publice judeţene atât pentru întreaga unitate administrativ-teritorialã, cât şi pentru fiecare unitate de învãţãmânt cu personalitate juridicã, în vederea repartizãrii sumelor defalcate din taxa pe valoarea adãugatã.
    (3) Repartizarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adãugatã, aprobate prin legea bugetului de stat pentru anul 2012, pe comune, oraşe, municipii şi sectoare ale municipiului Bucureşti se face prin decizie a directorului direcţiei generale a finanţelor publice judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, cu asistenţa tehnicã de specialitate a inspectoratelor şcolare.
    (4) Stabilirea nivelului sumelor aferente unei unitãţi administrativ-teritoriale se face prin înmulţirea numãrului de elevi/preşcolari cu standardele de cost prevãzute în anexele nr. 2 şi 5.
    (5) Creditele bugetare destinate finanţãrii cheltuielilor prevãzute la art. 1 alin. (2) şi (4) ale unitãţilor de învãţãmânt a cãror finanţare se asigurã din sume defalcate din taxa pe valoarea adãugatã se modificã în mod corespunzãtor numãrului de elevi/preşcolari care frecventeazã efectiv unitatea de învãţãmânt. Numãrul efectiv de elevi care frecventeazã unitatea de învãţãmânt, pe baza cãruia se recalculeazã bugetele, se stabileşte conform unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului educaţiei, cercetãrii, tineretului şi sportului.
    (6) Pentru unitãţile de învãţãmânt din zonele izolate în care numãrul de elevi este redus, fiind generat de izolare lingvisticã, pot fi alocate sume suplimentare, potrivit prevederilor art. 5 alin. (4).
    ART. 5
    (1) Ordonatorii principali de credite ai bugetelor locale rãspund de repartizarea sumelor pe unitãţi de învãţãmânt, pe baza numãrului de elevi/preşcolari şi a standardelor de cost prevãzute în anexele nr. 2 şi 5, şi le supun aprobãrii autoritãţilor deliberative.
    (2) Directorul unitãţii de învãţãmânt cu personalitate juridicã, în calitate de ordonator terţiar de credite, rãspunde de încadrarea în bugetul aprobat pe baza standardelor de cost pe elev/preşcolar/an.
    (3) Plata cheltuielilor cu salariile stabilite conform legii şi a contribuţiilor aferente acestora se face pe baza statelor de platã ale unitãţilor de învãţãmânt verificate şi validate de cãtre inspectoratele şcolare judeţene, respectiv de inspectoratul şcolar al municipiului Bucureşti, potrivit precizãrilor aprobate prin ordin comun al ministrului educaţiei, cercetãrii, tineretului şi sportului, al ministrului administraţiei şi internelor şi al ministrului finanţelor publice.
    (4) În cazuri excepţionale, inclusiv cele prevãzute la art. 4 alin. (6), atunci când sumele calculate nu asigurã plata drepturilor salariale prevãzute la art. 1 alin. (2) sau nu asigurã plata cheltuielilor prevãzute la art. 1 alin. (4) la unele unitãţi de învãţãmânt cu personalitate juridicã, în cadrul sumelor defalcate din taxa pe valoarea adãugatã, aprobate judeţului/municipiului Bucureşti prin legea bugetului de stat pe anul 2012, direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, cu asistenţa tehnicã de specialitate a inspectoratelor şcolare, pot efectua redistribuiri ale sumelor repartizate pe comune, oraşe, municipii şi sectoare ale municipiului Bucureşti cu aceastã destinaţie.
    (5) În situaţia prevãzutã la alin. (4) redistribuirea sumelor între unitãţi de învãţãmânt cu personalitate juridicã din cadrul aceleiaşi unitãţi administrativ-teritoriale se aprobã de consiliul local, la propunerea primarului, cu avizul conform al inspectoratului şcolar.
    (6) Redistribuirea sumelor între unitãţi de învãţãmânt cu personalitate juridicã, potrivit prevederilor alin. (4) şi (5), conduce implicit la modificarea bugetelor iniţiale aprobate, calculate pe baza standardelor de cost.
    (7) Aprobarea redistribuirii sumelor pentru cheltuielile prevãzute la art. 1 alin. (2) si (4) în cadrul unitãţii de învãţãmânt care solicitã suplimentarea sumelor alocate se va face dupã verificarea de cãtre inspectoratul şcolar a modului de angajare şi utilizare a cheltuielilor alocate pe baza standardelor de cost, care fac parte din finanţarea de baza.
    ART. 6
    Pentru finanţarea cheltuielilor prevãzute la art. 1, autoritãţile administraţiei publice locale alocã pe lângã sumele defalcate din taxa pe valoarea adãugatã şi sume din bugetele proprii ale acestora.
    ART. 7
    Din sumele defalcate din taxa pe valoarea adãugatã, pentru cheltuielile prevãzute la ar. 1 alin. (4), se suportã exclusiv cheltuielile aferente anului 2012.
    ART. 8
    Prevederile prezentei hotãrâri nu se aplicã pentru învãţãmântul special şi centrele de resurse şi asistenţã educaţionalã, finanţarea acestora realizându-se în conformitate cu prevederile art. 110 alin. (3) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    ART. 9
    Anexele nr. 1-6 fac parte integrantã din prezenta hotãrâre.

                                 PRIM-MINISTRU
                                    EMIL BOC

                                Contrasemneazã:
                                ---------------
                              Ministrul educaţiei,
                     cercetãrii, tineretului şi sportului,
                              Daniel Petru Funeriu

                    Ministrul administraţiei şi internelor,
                             Constantin-Traian Igaş

                         Ministrul finanţelor publice,
                              Gheorghe Ialomiţianu

    Bucureşti, 21 decembrie 2011.
    Nr. 1.274.


    ANEXA 1


                             METODOLOGIA DE CALCUL
      pentru determinarea costului standard per elev pentru coeficientul 1

    CAP. I
    Costul standard per elev pentru coeficientul 1 pentru cheltuielile cu salariile calculate conform legii şi contribuţiile aferente

    ART. 1
    (1) Prin cost standard per elev se înţelege suma medie necesarã acoperirii cheltuielilor de bazã cu pregãtirea didacticã a unui elev etalon pe parcursul unui an calendaristic.
    (2) Costul standard se calculeazã anual, fiind aplicabil începând cu anul urmãtor stabilirii acestuia.
    (3) Modelul de referinţã pentru calcularea costului standard îl reprezintã elevul din nivelul de şcolarizare gimnazial, filiera teoreticã, mediul urban.
    ART. 2
    Costul standard se realizeazã prin determinarea şi însumarea tuturor componentelor care intrã în cadrul cheltuielilor cu salariile şi contribuţiile aferente în cuantum corespunzãtor pentru un elev care urmeazã un proces didactic la nivelul de calitate specificat prin lege.
    ART. 3
    Costul standard per elev se determinã potrivit formulei: cost standard total = cost standard personal didactic de predare + cost standard alt personal, în care costul standard total reprezintã suma dintre costul standard personal didactic de predare la catedrã şi costul standard pentru celelalte activitãţi/persoane care nu desfãşoarã activitate didacticã de predare, respectiv directorii de şcoli, directorii adjuncţi pentru activitatea degrevatã, de conducere, îndrumare şi control, precum şi personalul didactic auxiliar şi personalul nedidactic.

    CAP. II
    Costul standard/elev pentru personalul didactic de predare

    ART. 4
    Principala componentã a costului normativ o reprezintã cheltuielile cu personalul de predare, respectiv costul standard didactic per elev, şi reprezintã cheltuielile salariale anuale brute medii pentru un cadru didactic împãrţite la numãrul mediu de elevi pe cadru didactic.
    ART. 5
    (1) Costul standard/elev pentru personalul didactic de predare se determinã potrivit formulei: cost standard didactic/(elev) = cheltuielile salariale brute (cadru didactic)/(elevi/cadru didactic).
    (2) Salariul brut reprezintã salariul de încadrare la care se adaugã sporurile şi indemnizaţiile, precum şi contribuţiile angajatorului cãtre bugete.
    (3) Determinarea cheltuielilor salariale medii anuale brute cu un cadru didactic se obţin ca medie ponderatã a cheltuielilor cu fiecare categorie de cadre didactice ponderate cu procentul existent al membrilor din categoria respectivã în sistemul actual din învãţãmântul românesc gimnazial. Ponderile se stabilesc prin prelucrarea datelor privind personalul didactic activ în învãţãmântul gimnazial la nivel naţional.
    (4) Valoarea cheltuielilor salariale pentru fiecare categorie este determinatã pe baza reglementãrilor legale în vigoare. În cadrul cheltuielilor salariale brute sunt incluse toate tipurile de cheltuieli: salarii, sporuri, sume compensatorii, contribuţii etc.
    ART. 6
    (1) Raportul elevi-cadre didactice, respectiv numãrul mediu de elevi per cadru didactic, se determinã potrivit formulei: elevi pe cadru didactic = medie elevi(clasa) * ore pe sãptãmânã(cadru didactic)/ore pe sãptãmânã(elev), prin multiplicarea numãrul mediu de elevi pe clasã cu norma didacticã medie şi raportând rezultatul la numãrul mediu de ore ale unui elev pe sãptãmânã, stabilit conform prevederilor Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    (2) Pentru numãrul de elevi pe clasã se folosesc valorile medii stabilite prin lege diminuate pentru mediul rural.
    (3) Numãrul de ore pentru un cadru didactic pe sãptãmânã, respectiv norma didacticã, reprezintã numãrul de ore pe sãptãmânã pe care trebuie sã le predea la o clasã un cadru didactic pentru normã întreagã. Norma didacticã este consideratã cea standard, excepţiile fiind integrate prin creşterea proporţionalã a cheltuielilor salariale pentru simplitate. Pentru numãrul de ore este utilizatã valoarea maximã, singura specificatã de lege.

    CAP. III
    Costul standard pentru personalul de conducere, îndrumare şi control, personalul didactic auxiliar şi personalul nedidactic

    ART. 7
    Personalul, altul decât cadrele didactice de predare, ale cãrui salarii trebuie incluse în finanţarea de bazã este format din:
    a) directorii de şcoalã;
    b) directorii adjuncţi de şcoalã;
    c) personalul didactic auxiliar;
    d) personalul nedidactic.
    ART. 8
    Metodologia de repartizare a finanţãrii de bazã are în vedere aplicarea standardelor de calitate pentru învãţãmântul preuniversitar, actele normative care reglementeazã salarizarea personalului didactic şi nedidactic, reglementãrile privind volumul şi structura personalului nedidactic, obligaţiile privind formarea continuã, schimbãrile curriculare cu impact asupra necesarului de manuale.
    ART. 9
    (1) Repartizarea alocaţiei bugetare pentru finanţarea de bazã a învãţãmântului preuniversitar pe entitãţi, respectiv judeţe, autoritãţi locale, şcoli, se face pe baza cuantumului total al sumei alocate şi a unor informaţii specifice, precum numãrul şi structura elevilor fizici.
    (2) Informaţiile prevãzute la alin. (1) sunt transmise de cãtre entitãţi în termen de 15 zile de la începutul anului/semestrului şcolar.
    ART. 10
    (1) Repartizarea sumelor se realizeazã luându-se în calcul numãrul de elevi fizici pe diferite niveluri de învãţãmânt, medii de învãţãmânt, respectiv urban/rural, filierã, profil, limba de predare, cu o eventualã ajustare în funcţie de densitatea populaţiei şcolare şi/sau a elevilor în clasã şi coeficienţii de diferenţiere a costurilor pe elev.
    (2) Coeficienţii de diferenţiere prevãzuţi la alin. (1) se calculeazã, pentru fiecare nivel de învãţãmânt, pe baza costului standard, care determinã numãrul de elevi echivalenţi, şi alţi indicatori de calitate asociaţi nivelului de calificare al cadrelor didactice.

    ANEXA 2


                   STANDARDELE DE COST PER ELEV/PREŞCOLAR/AN
                  pentru cheltuielile cu salariile, sporurile,
    indemnizaţiile şi alte drepturi salariale în bani, stabilite prin lege,
                   precum şi contribuţiile aferente acestora



┌────┬────────────────────────────────────────────────────────┬─────┬─────────────┬─────────────┬─────────────┐
│Nr. │ │Forma│Numãrul mediu│Standardele │Standardele │
│crt.│ Nivelul/filiera/profilul │ de │de elevi pe │de cost pe │de cost pe │
│ │ │învã-│ clasã │elev, pe │elev, pe │
│ │ │ţã- │ │medii şi pe │medii şi pe │
│ │ │mânt │ │ niveluri │niveluri │
│ │ │ │ │ - lei - │(pentru │
│ │ │ │ │ │învãţãmântul │
│ │ │ │ │ │ în limbile │
│ │ │ │ │ │minoritã- │
│ │ │ │ │ │ţilor) │
│ │ │ │ │ │ - lei - │
│ │ │ ├──────┬──────┼──────┬──────┼──────┬──────┤
│ │ │ │ Urban│ Rural│ Urban│ Rural│ Urban│ Rural│
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 1│Învãţãmânt preşcolar cu program normal │ zi│ 20│ 18│ 1.478│ 1.617│ 1.478│ 1.617│
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 2│Învãţãmânt preşcolar cu program prelungit/sãptãmânal │ zi│ 20│ 20│ 2.712│ 2.712│ 2.712│ 2.712│
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 3│Învãţãmânt primar │ zi│ 22│ 18│ 1.701│ 2.027│ 2.041│ 2.432│
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 3.1│Învãţãmânt primar care integreazã copii cu cerinţe │ │ │ │ │ │ │ │
│ │educative speciale* │ zi│ │ │ 2.892│ 3.445│ 3.470│ 4.134│
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 4│Învãţãmânt primar "step-by-step" │ zi│ 22│ 18│ 3.167│ 3.167│ 3.800│ 3.800│
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 5│Învãţãmânt primar "A doua şansã" │ - │ 15│ 12│ 1.311│ 1.579│ 1.573│ 1.895│
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 6│Învãţãmânt primar vocaţional (altul decât specializarea │ │ │ │ │ │ │ │
│ │muzicã) │ zi│ 22│ 18│ 2.141│ 2.560│ 2.505│ 2.995│
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 7│Învãţãmânt primar cu specializarea muzicã │ zi│ 22│ 18│ 3.791│ 3.791│ 4.175│ 4.991│
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 7.1│Învãţãmânt primar cu specializarea muzicã în regim │ │ │ │ │ │ │ │
│ │suplimentar │ zi│ │ │ 1.867│ 2.239│ 1.867│ 2.239│
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 8│Învãţãmânt gimnazial │ zi│ 25│ 20│ 2.230│ 2.727│ 2.549│ 3.117│
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 8.1│Învãţãmânt gimnazial care integreazã copii cu cerinţe │ │ │ │ │ │ │ │
│ │educative speciale* │ zi│ │ │ 3.791│ 4.636│ 4.333│ 5.299│
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 9│Învãţãmânt gimnazial "A doua şansã" │ - │ 15│ 12│ 1.485│ 1.784│ 1.697│ 2.039│
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 10│Învãţãmânt gimnazial vocaţional (altul decât │ │ │ │ │ │ │ │
│ │specializarea muzicã) │ zi│ 25│ 20│ 2.676│ 3.280│ 3.024│ 3.706│
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│10.1│Învãţãmânt gimnazial vocaţional (altul decât │ │ │ │ │ │ │ │
│ │specializarea muzicã) în regim suplimentar │ zi│ │ │ 446│ 553│ 446│ 553│
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 11│Învãţãmânt gimnazial cu specializarea muzicã │ zi│ 25│ 20│ 4.906│ 4.906│ 5.040│ 6.179│
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│11.1│Învãţãmânt gimnazial cu specializarea muzicã în regim │ │ │ │ │ │ │ │
│ │suplimentar │ zi│ │ │ 2.230│ 2.741│ 2.230│ 2.741│
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 12│Învãţãmânt gimnazial │ FR│ 25│ 20│ 903│ 1.070│ 1.032│ 1.223│
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 13│Învãţãmânt liceal teoretic │ zi│ 28**│ 28│ 2.119│ 2.119│ 2.401│ 2.401│
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 14│Învãţãmânt liceal teoretic │seral│ 28**│ 28│ 1.652│ 1.652│ 1.872│ 1.872│
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 15│Învãţãmânt liceal tehnologic, militar, pedagogic │ │ │ │ │ │ │ │
│ │şi teologic │ zi│ 28**│ 28│ 2.306│ 2.306│ 2.612│ 2.612│
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 16│Învãţãmânt liceal tehnologic │seral│ 28**│ 28│ 1.797│ 1.797│ 2.036│ 2.036│
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 17│Învãţãmânt liceal de arte plastice şi vizuale, │ │ │ │ │ │ │ │
│ │coregrafie, teatru, arhitecturã şi sportiv │ zi│ 28**│ 28│ 2.944│ 2.944│ 3.297│ 3.297│
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 18│Învãţãmânt liceal specializarea muzicã │ zi│ 28**│ 28│ 6.021│ 6.021│ 5.744│ 5.744│
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 19│Învãţãmânt liceal │ FR│ 28**│ 28│ 870│ 870│ 986│ 986│
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 20│Învãţãmânt şcoli de arte si meserii, an de completare │ zi│ 24│ 22│ 2.442│ 2.656│ 2.686│ 2.922│
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 21│Învãţãmânt postliceal/maiştri │ zi│ 30│ 30│ 2.442│ 2.442│ 2.686│ 2.686│
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 22│Cantine-cãmine (elevi cazaţi) │ │ │ │ 883│ 883│ 883│ 883│
└────┴────────────────────────────────────────────────────────┴─────┴──────┴──────┴──────┴──────┴──────┴──────┘


-----------
    * Standardele de cost se aplicã numai elevilor cu cerinţe educative speciale integraţi în şcoala de masã.
    ** Începând cu anul şcolar 2012-2013, pentru clasele de intrare vor fi 30 de elevi/clasã, iar pentru clasele a XII-a pot fi 28 elevi/clasã.


    ANEXA 3


                          COEFICIENŢII DE DIFERENŢIERE
                  pentru standardele de cost/elev/preşcolar/an
                şi coeficienţii de corecţie pentru învãţãmântul
           în limbile minoritãţilor naţionale, pentru cheltuielile cu
        salariile, sporurile, indemnizaţiile şi alte drepturi salariale
    în bani, stabilite prin lege, precum şi contribuţiile aferente acestora




┌────┬────────────────────────────────────────────────────────┬─────┬─────────────┬─────────────┐
│Nr. │ │Forma│Coeficienţii │Coeficienţi │
│crt.│ Nivelul/filiera/profilul │ de │de diferen- │de corecţie │
│ │ │învã-│ţiere ai │pentru │
│ │ │ţã- │standardelor │învãţãmântul │
│ │ │mânt │de cost pe │în limbile │
│ │ │ │medii şi pe │minoritãţilor│
│ │ │ │niveluri, │ │
│ │ │ │faţã de │ │
│ │ │ │coeficient 1 │ │
│ │ │ │(urban │ │
│ │ │ │gimnazial) │ │
│ │ │ ├──────┬──────┼──────┬──────┤
│ │ │ │ Urban│ Rural│ Urban│ Rural│
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 1│Învãţãmânt preşcolar cu program normal │ zi│ 0,663│ 0,725│ 0,000│ 0,000│
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 2│Învãţãmânt preşcolar cu program prelungit/sãptãmânal │ zi│ 1,216│ 1,216│ 0,000│ 0,000│
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 3│Învãţãmânt primar │ zi│ 0,763│ 0,909│ 0,200│ 0,200│
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 3.1│Învãţãmânt primar integrat*) │ zi│ 1,297│ 1,545│ 0,200│ 0,200│
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 4│Învãţãmânt primar step-by-step │ zi│ 1,420│ 1,420│ 0,200│ 0,200│
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 5│Învãţãmânt primar A doua şansã │ - │ 0,588│ 0,708│ 0,200│ 0,200│
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 6│Învãţãmânt primar vocaţional (fãrã muzicã) │ zi│ 0,960│ 1,148│ 0,170│ 0,170│
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 7│Învãţãmânt primar cu profil de muzicã │ zi│ 1,700│ 1,700│ 0,170│ 0,170│
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 7.1│Învãţãmânt primar cu profil de muzicã suplimentar │ zi│ 0,837│ 1,004│ 0,000│ 0,000│
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 8│Învãţãmânt gimnazial │ zi│ 1,000│ 1,223│ 0,143│ 0,143│
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 8.1│Învãţãmânt gimnazial integrat* │ zi│ 1,700│ 2,079│ 0,143│ 0,143│
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 9│Învãţãmânt gimnazial A doua şansã │ - │ 0,666│ 0,800│ 0,143│ 0,143│
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 10│Învãţãmânt gimnazial vocaţional (fãrã muzicã) │ zi│ 1,200│ 1,471│ 0,130│ 0,130│
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│10.1│Învãţãmânt gimnazial vocaţional (fãrã muzicã) │ │ │ │ │ │
│ │suplimentar │ zi│ 0,200│ 0,248│ 0,000│ 0,000│
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 11│Învãţãmânt gimnazial cu profil muzicã │ zi│ 2,200│ 2,200│ 0,130│ 0,130│
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│11.1│Învãţãmânt gimnazial cu profil muzicã suplimentar │ zi│ 1,000│ 1,229│ 0,000│ 0,000│
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 12│Învãţãmânt gimnazial │ FR│ 0,405│ 0,480│ 0,143│ 0,143│
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 13│Învãţãmânt liceal teoretic │ zi│ 0,950│ 0,950│ 0,133│ 0,133│
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 14│Învãţãmânt liceal teoretic │seral│ 0,741│ 0,741│ 0,133│ 0,133│
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 15│Învãţãmânt liceal tehnologic, militar, pedagogic şi │ │ │ │ │ │
│ │teologic │ zi│ 1,034│ 1,034│ 0,133│ 0,133│
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 16│Învãţãmânt liceal tehnologic │seral│ 0,806│ 0,806│ 0,133│ 0,133│
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 17│Învãţãmânt liceal de arte plastice şi vizuale, │ │ │ │ │ │
│ │coreografie, teatru, arhitectura şi sportiv │ zi│ 1,320│ 1,320│ 0,120│ 0,120│
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 18│Învãţãmânt liceal de muzicã │ zi│ 2,700│ 2,700│ 0,120│ 0,120│
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 19│Învãţãmânt liceal │ FR│ 0,390│ 0,390│ 0,133│ 0,133│
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 20│Învãţãmânt şcoli de arte şi meserii, an de completare │ zi│ 1,095│ 1,191│ 0,100│ 0,100│
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 21│Postliceal/maiştrii │ zi│ 1,095│ 1,095│ 0,100│ 0,100│
├────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 22│Cantine-cãmine (elevi cazaţi) │ - │ 0,396│ 0,396│ 0,000│ 0,000│
└────┴────────────────────────────────────────────────────────┴─────┴──────┴──────┴──────┴──────┘


--------------
    *) Coeficienţii de diferenţiere se aplicã numai elevilor cu cerinţe educative speciale integraţi în şcoala de masã.



    ANEXA 4


                                 FUNDAMENTAREA
               costului standard per elev privind cheltuielile cu
           formarea continuã şi evaluarea personalului, cheltuielile
                   cu evaluarea periodicã internã a elevilor,
       cheltuielile materiale şi pentru servicii, precum şi cheltuielile
                    cu întreţinerea curentã - coeficientul 1


    ART. 1
    Termeni şi definiţii
    (1) Criteriul de calcul reprezintã mulţimea elementelor de aceeaşi naturã care influenţeazã variaţia cheltuielilor cu formarea continuã şi evaluarea personalului, a cheltuielilor cu evaluarea periodicã internã a elevilor, a cheltuielilor materiale şi pentru servicii, precum şi a cheltuielilor cu întreţinerea curentã, denumite în continuare cheltuieli materiale, în unitãţile de învãţãmânt preuniversitar de stat, la nivel naţional.
    (2) Criteriile de calcul reprezentative sunt acele criterii de calcul considerate a influenţa în mod direct variaţia cheltuielilor materiale la nivel naţional.
    (3) Criteriile de calcul suplimentare sunt acele criterii de calcul necesare determinãrii cu acurateţe sporitã a costului standard per elev, considerate a influenţa în mod indirect variaţia cheltuielilor materiale, generând coeficienţi specifici de corecţie.
    (4) Criteriile de calcul reprezentative sunt folosite la determinarea costului standard per elev privind "Cheltuielile materiale" - coeficientul 1.
    (5) Criteriile de calcul reprezentative sunt folosite la determinarea coeficienţilor de corecţie aferenţi costului standard per elev.
    (6) Coeficienţii de corecţie sunt acei factori determinaţi pe baza criteriilor de calcul reprezentative care adapteazã situaţional costul standard per elev.
    ART. 2
    Criterii de calcul
    Criteriile de calcul utilizate, care guverneazã variaţia cheltuielilor materiale la nivel naţional, sunt:
    1. Criteriul de calcul 1: Praguri numerice de elevi/preşcolari cumulat, în unitãţile de învãţãmânt preuniversitar de stat din România
    2. Criteriul de calcul 2: Tipurile de unitãţi de învãţãmânt preuniversitar de stat din România
    3. Criteriul de calcul 3: Mediul administrativ-teritorial în care este localizatã unitatea de învãţãmânt
    4. Criteriul de calcul 4*): Zona de temperaturã în care este încadrat judeţul unde este situatã unitatea de învãţãmânt preuniversitar de stat, conform hãrţii de temperaturi medii multianuale elaboratã de Institutul Naţional de Meteorologie şi Hidrologie (INMH).
---------------
    *) Criteriul de calcul 4 genereazã coeficienţi de corecţie specifici prezentaţi în anexa nr. 5 şi în anexa nr. 6. Criteriul de calcul 4 nu este folosit pentru determinarea costului standard per elev privind "Cheltuielile materiale" - coeficientul 1.
    ART. 3
    Criterii de calcul reprezentative
    Se considerã criterii de calcul reprezentative:
    1. criteriul de calcul 1
    2. criteriul de calcul 2
   3. criteriul de calcul 3
    ART. 4
    Criterii de calcul suplimentare
    Se considerã criteriu de calcul suplimentar criteriul de calcul 4.
    ART. 5
    Elementele componente ale criteriilor de calcul
    (1) Criteriul de calcul 1 corespunzãtor pragurilor numerice de elevi/preşcolari cumulat, în unitãţile de învãţãmânt preuniversitar de stat din România



 ┌──────────────────────────────────────┐
 │ Criteriul de calcul 1 │
 ├──────────────────────────────────────┤
 │ 0-150 elevi/preşcolari │
 ├──────────────────────────────────────┤
 │ 151-300 elevi/preşcolari │
 ├──────────────────────────────────────┤
 │ 301-600 elevi/preşcolari │
 ├──────────────────────────────────────┤
 │ 601-1.000 elevi/preşcolari │
 ├──────────────────────────────────────┤
 │ peste 1.000 elevi/preşcolari │
 └──────────────────────────────────────┘



    (2) Criteriul de calcul 2 corespunzãtor tipurilor de unitãţi de învãţãmânt preuniversitar de stat din România


 ┌──────────────────────────────────────┐
 │ Criteriul de calcul 2*) │
 ├──────────────────────────────────────┤
 │ Grãdiniţã │
 ├──────────────────────────────────────┤
 │ Şcoalã I-IV │
 ├──────────────────────────────────────┤
 │ Şcoalã I-VIII │
 ├──────────────────────────────────────┤
 │ Şcoalã V-VIII │
 ├──────────────────────────────────────┤
 │ Grup şcolar │
 ├──────────────────────────────────────┤
 │ Liceu │
 ├──────────────────────────────────────┤
 │ Colegiu │
 ├──────────────────────────────────────┤
 │ Şcoalã postlicealã │
 ├──────────────────────────────────────┤
 │ SAM - şcoalã de arte şi meserii │
 └──────────────────────────────────────┘


----------
    *) Pentru unitãţile de învãţãmânt preuniversitar de stat care au în componenţa lor mai multe tipuri de învãţãmânt, conform clasificaţiei criteriului de calcul 2, se va lua în calcul forma cea mai înaltã de învãţãmânt.

    (3) Criteriul de calcul 3 corespunzãtor mediului administrativ-teritorial în care este localizatã unitatea de învãţãmânt



 ┌──────────────────────────────────────┐
 │ Criteriul de calcul 3 │
 ├──────────────────────────────────────┤
 │ Mediu urban │
 ├──────────────────────────────────────┤
 │ Mediu rural │
 └──────────────────────────────────────┘



    (4) Criteriul de calcul 4 corespunzãtor zonei de temperaturã în care este încadrat judeţul unde este situatã unitatea de învãţãmânt preuniversitar de stat, conform hãrţii temperaturilor medii multianuale elaborate de INMH



 ┌──────────────────────────────────────┐
 │ Criteriul de calcul 4'*) │
 ├──────────────────────────────────────┤
 │ Zona 1 │
 ├──────────────────────────────────────┤
 │ Zona 2 │
 ├──────────────────────────────────────┤
 │ Zona 3 │
 ├──────────────────────────────────────┤
 │ Zona 4 │
 ├──────────────────────────────────────┤
 │ Zona 5 │
 ├──────────────────────────────────────┤
 │ Zona 6 │
 └──────────────────────────────────────┘


---------
    *) Clasificaţia zonelor de temperaturã conform hãrţii temperaturilor medii multianuale elaborate de INMH.



 ┌───────────────────────────────────────────────────────────┐
 │ Criteriul de calcul 4"*) │
 ├───────────────────────────────────────────────────────────┤
 │Zona 1 - Cãlãraşi, Constanţa, Dolj, Giurgiu, Olt, Tulcea, │
 │Teleorman │
 ├───────────────────────────────────────────────────────────┤
 │Zona 2 - Arad, Bucureşti, Brãila, Dâmboviţa, Gorj, Galaţi, │
 │Ilfov, Ialomiţa, Mehedinţi , Timiş │
 ├───────────────────────────────────────────────────────────┤
 │Zona 3 - Argeş, Bihor, Buzãu, Iaşi, Prahova, Satu Mare │
 ├───────────────────────────────────────────────────────────┤
 │Zona 4 - Botoşani, Cluj, Mureş, Sãlaj, Vrancea │
 ├───────────────────────────────────────────────────────────┤
 │Zona 5 - Alba, Bacãu, Braşov, Caraş-Severin, Neamţ, Sibiu, │
 │Vâlcea │
 ├───────────────────────────────────────────────────────────┤
 │Zona 6 - Bistriţa-Nãsãud, Covasna, Hunedoara, Harghita, │
 │Maramureş, Suceava │
 └───────────────────────────────────────────────────────────┘


----------
    *) Apartenenţa judeţelor la zonele de temperaturã conform hãrţii temperaturilor medii multianuale furnizate de INMH. Criteriul 4 corespunzãtor zonei de temperaturã va fi folosit în cadrul metodologiei de calcul al coeficienţilor de corecţie.

    ART. 6
    Coeficienţii de corecţie
    Coeficienţii de corecţie sunt determinaţi utilizându-se o metodologie unicã de calcul pe baza criteriilor de calcul reprezentative stabilite la art. 3. Coeficienţii de corecţie sunt prezentaţi în anexa nr. 5.
    ART. 7
    Procedura de calcul al costului standard per elev privind "Cheltuielile materiale" - coeficientul 1
    (1) Etapele de calcul al valorilor "cheltuielii medii per elev" pentru fiecare element al criteriilor de calcul sunt urmãtoarele:
    Etapa 1: Se utilizeazã datele privind cheltuielile materiale referitoare la un exerciţiu bugetar finalizat.
    Etapa 2: Se iau în calcul cheltuielile materiale, conform clasificaţiei bugetare în vigoare.
    Etapa 3: Se utilizeazã succesiv criteriile de calcul 1, 2, 3, respectiv elementele acestora, definite la art. 5.
    Etapa 4: Se determinã numãrul unitãţilor de învãţãmânt atât la nivel naţional, cât şi la nivel judeţean, iar în interiorul judeţelor discretizat pe mediul unitãţii administrativ-teritoriale, respectiv urban şi rural, corespunzãtor fiecãrui element al criteriilor de calcul reprezentative.
    Etapa 5: Se determinã cheltuielile aferente numãrului unitãţilor de învãţãmânt determinate la etapa 4, atât la nivel naţional, cât şi la nivel judeţean, iar în interiorul judeţelor discretizat pe mediul unitãţii administrativ-teritoriale, respectiv urban şi rural, corespunzãtor fiecãrui element al criteriilor de calcul reprezentative.
    Etapa 6: Se determinã numãrul de elevi/preşcolari cumulat, corespunzãtor numãrului unitãţilor de învãţãmânt determinate la etapa 4, atât la nivel naţional, cât şi la nivel judeţean, iar în interiorul judeţelor discretizat pe mediul unitãţii administrativ-teritoriale, respectiv urban şi rural, corespunzãtor fiecãrui element al criteriilor de calcul reprezentative.
    Etapa 7: Se determinã cheltuiala medie per elev pentru fiecare criteriu de calcul reprezentativ, respectiv pentru fiecare element al criteriului de calcul reprezentativ utilizat, dupã formulele:
    7.1. La nivel naţional:



                                        Cheltuielile totale ale unitãţilor de învãţãmânt (naţional)
Cheltuiala medie per elev (naţional) = ------------------------------------------------------------
                                                Nr. total [elevi + preşcolari](naţional)



    7.2. La nivel judeţean, atât pentru mediul urban, cât şi pentru mediul rural:




                                       Cheltuielile totale ale unitãţilor de învãţãmânt (judeţean)
Cheltuiala medie per elev (judeţean) = -----------------------------------------------------------
                                            Nr. total [elevi + preşcolari](judeţean)



                                             Cheltuielile totale ale unitãţilor de învãţãmânt (judeţean urban)
Cheltuiala medie per elev (judeţean urban) = ----------------------------------------------------------------
                                                       Nr. total [elevi + preşcolari] (judeţean urban)


                                             Cheltuielile totale ale unitãţilor de învãţãmânt (judeţean rural)
Cheltuiala medie per elev (judeţean rural) = -----------------------------------------------------------------
                                                     Nr. total [elevi + preşcolari] (judeţean rural)



    (2) Agregarea rezultatelor obţinute în vederea calculãrii costului standard per elev privind "Cheltuielile materiale" - coeficientul 1
    Etapa 1: Pentru fiecare criteriu de calcul, pe baza rezultatelor obţinute utilizând metodologia de calcul descrisã la alin. (1), se determinã media valorilor obţinute la nivel naţional pentru fiecare element al criteriului.
    Etapa 2: Pentru fiecare criteriu de calcul, pe baza rezultatelor obţinute utilizând metodologia de calcul descrisã la alin. (1), se determinã media valorilor obţinute la nivel judeţean pentru fiecare element al criteriului.
    Etapa 3: Pentru fiecare criteriu de calcul, pe baza rezultatelor obţinute utilizând metodologia de calcul descrisã la alin. (1), se determinã media valorilor obţinute la nivel judeţean - mediul urban, pentru fiecare element al criteriului.
    Etapa 4: Pentru fiecare criteriu de calcul, pe baza rezultatelor obţinute utilizând metodologia de calcul descrisã la alin. (1), se determinã media valorilor obţinute la nivel judeţean - mediul rural, pentru fiecare element al criteriului.
    Etapa 5: Utilizând cele 4 valori medii obţinute pentru fiecare criteriu de calcul, reprezentând variaţia cheltuielilor medii per elev în cele 4 paliere analizate, respectiv naţional, judeţean, judeţean urban şi judeţean rural, se calculeazã o medie, obţinând astfel câte un cost mediu per elev specific fiecãrui criteriu.
    Etapa 6: Pentru a obţine costul standard per elev privind "Cheltuielile materiale" - coeficientul 1 se realizeazã media între costurile medii per elev specifice fiecãrui criteriu, acestea reprezentând variaţia cheltuielilor medii per elev în funcţie de fiecare criteriu de calcul utilizat.



    ANEXA 5

                     STANDARDELE DE COST PER ELEV/PREŞCOLAR
      pentru cheltuielile cu formarea continuã şi evaluarea personalului,
                  cheltuielile cu evaluarea periodicã internã
                  a elevilor, cheltuielile materiale şi pentru
            servicii, precum şi cheltuielile cu întreţinerea curentã





                                                                                               lei
┌────────────┬──────────────────┬──────────────────┬────────────────────────────────────────────────────┐
│Criteriul 1:│Criteriul 2:Tipuri│Criteriul 3: Mediu│Cost Standard per elev, conform zonei de temperatura│
│ Praguri │de unitãţi │ Urban/Rural ├────────┬────────┬────────┬────────┬────────┬───────┤
│ │ │ │ Zona 1 │ Zona 2 │ Zona 3 │ Zona 4 │ Zona 5 │ Zona 6│
├────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 268 │ 270 │ 276 │ 284 │ 292 │ 300 │
│ │Grãdiniţa ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 228 │ 230 │ 235 │ 241 │ 248 │ 255 │
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 252 │ 254 │ 259 │ 267 │ 274 │ 282 │
│ │Scoalã I-IV ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 212 │ 214 │ 218 │ 225 │ 231 │ 237 │
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 256 │ 259 │ 264 │ 271 │ 279 │ 287 │
│ │Scoalã I-VIII ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 216 │ 218 │ 223 │ 229 │ 236 │ 242 │
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 267 │ 270 │ 275 │ 283 │ 291 │ 299 │
│ │Scoalã V-VIII ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 227 │ 229 │ 234 │ 241 │ 248 │ 254 │
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 264 │ 267 │ 272 │ 280 │ 288 │ 296 │
│ 0-150 │Gr. Şcolar ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 224 │ 227 │ 231 │ 238 │ 245 │ 251 │
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 285 │ 288 │ 294 │ 303 │ 311 │ 320 │
│ │Liceu ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 246 │ 248 │ 253 │ 260 │ 268 │ 275 │
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 293 │ 296 │ 301 │ 310 │ 319 │ 328 │
│ │Colegiu ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 253 │ 255 │ 260 │ 268 │ 276 │ 283 │
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 196 │ 198 │ 202 │ 208 │ 214 │ 219 │
│ │Sc. Postlic. ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 156 │ 158 │ 161 │ 165 │ 170 │ 175 │
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 244 │ 247 │ 251 │ 259 │ 266 │ 273 │
│ │SAM ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 204 │ 206 │ 210 │ 217 │ 223 │ 229 │
├────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 283 │ 286 │ 291 │ 300 │ 308 │ 317 │
│ │Grãdiniţa ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 243 │ 245 │ 250 │ 257 │ 265 │ 272 │
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 267 │ 270 │ 275 │ 283 │ 291 │ 299 │
│ │Scoalã I-IV ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 227 │ 229 │ 234 │ 241 │ 247 │ 254 │
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 271 │ 274 │ 279 │ 287 │ 296 │ 304 │
│ │Scoalã I-VIII ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 231 │ 234 │ 238 │ 245 │ 252 │ 259 │
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 282 │ 285 │ 291 │ 299 │ 307 │ 316 │
│ │Scoalã V-VIII ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 242 │ 245 │ 249 │ 257 │ 264 │ 271 │
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 279 │ 282 │ 288 │ 296 │ 304 │ 313 │
│ 151 - 300 │Gr. Şcolar ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 240 │ 242 │ 247 │ 254 │ 261 │ 268 │
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 301 │ 304 │ 310 │ 319 │ 328 │ 337 │
│ │Liceu ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 261 │ 263 │ 269 │ 276 │ 284 │ 292 │
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 308 │ 311 │ 317 │ 326 │ 336 │ 345 │
│ │Colegiu ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 268 │ 271 │ 276 │ 284 │ 292 │ 300 │
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 211 │ 213 │ 217 │ 224 │ 230 │ 236 │
│ │Sc. Postlic. ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 171 │ 173 │ 176 │ 182 │ 187 │ 192 │
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 259 │ 262 │ 267 │ 275 │ 283 │ 290 │
│ │SAM ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 219 │ 222 │ 226 │ 233 │ 239 │ 246 │
├────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 284 │ 287 │ 293 │ 301 │ 310 │ 318 │
│ │Grãdiniţa ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 244 │ 247 │ 252 │ 259 │ 266 │ 274 │
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 268 │ 271 │ 276 │ 284 │ 292 │ 300 │
│ │Scoalã I-IV ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 228 │ 231 │ 235 │ 242 │ 249 │ 256 │
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 272 │ 275 │ 281 │ 289 │ 297 │ 305 │
│ │Scoalã I-VIII ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 233 │ 235 │ 240 │ 247 │ 254 │ 261 │
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 283 │ 286 │ 292 │ 300 │ 309 │ 317 │
│ │Scoalã V-VIII ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 244 │ 246 │ 251 │ 258 │ 265 │ 273 │
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 281 │ 283 │ 289 │ 298 │ 306 │ 314 │
│ 301 - 600 │Gr. Şcolar ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 241 │ 243 │ 248 │ 255 │ 263 │ 270 │
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 302 │ 305 │ 311 │ 320 │ 329 │ 338 │
│ │Liceu ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 262 │ 265 │ 270 │ 278 │ 286 │ 294 │
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 309 │ 312 │ 318 │ 328 │ 337 │ 346 │
│ │Colegiu ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 269 │ 272 │ 277 │ 286 │ 294 │ 302 │
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 212 │ 215 │ 219 │ 225 │ 232 │ 238 │
│ │Sc. Postlic. ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 173 │ 174 │ 178 │ 183 │ 188 │ 193 │
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 261 │ 263 │ 268 │ 276 │ 284 │ 292 │
│ │SAM ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 221 │ 223 │ 227 │ 234 │ 241 │ 247 │
├────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 287 │ 290 │ 296 │ 304 │ 313 │ 321 │
│ │Grãdiniţa ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 247 │ 250 │ 255 │ 262 │ 269 │ 277 │
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 271 │ 274 │ 279 │ 287 │ 295 │ 304 │
│ │Scoalã I-IV ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 231 │ 234 │ 238 │ 245 │ 252 │ 259 │
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 275 │ 278 │ 284 │ 292 │ 300 │ 308 │
│ │Scoalã I-VIII ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 236 │ 238 │ 243 │ 250 │ 257 │ 264 │
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 286 │ 289 │ 295 │ 303 │ 312 │ 321 │
│ │Scoalã V-VIII ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 246 │ 249 │ 254 │ 261 │ 269 │ 276 │
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 284 │ 286 │ 292 │ 301 │ 309 │ 318 │
│ 601 - 1000 │Gr. Şcolar ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 244 │ 246 │ 251 │ 258 │ 266 │ 273 │
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 305 │ 308 │ 314 │ 323 │ 332 │ 341 │
│ │Liceu ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 265 │ 268 │ 273 │ 281 │ 289 │ 297 │
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 312 │ 315 │ 321 │ 331 │ 340 │ 350 │
│ │Colegiu ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 272 │ 275 │ 280 │ 289 │ 297 │ 305 │
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 215 │ 217 │ 222 │ 228 │ 235 │ 241 │
│ │Sc. Postlic. ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 175 │ 177 │ 181 │ 186 │ 191 │ 197 │
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 264 │ 266 │ 271 │ 279 │ 287 │ 295 │
│ │SAM ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 224 │ 226 │ 230 │ 237 │ 244 │ 251 │
├────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 281 │ 284 │ 290 │ 298 │ 307 │ 315 │
│ │Grãdiniţa ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 241 │ 244 │ 249 │ 256 │ 263 │ 270 │
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 265 │ 268 │ 273 │ 281 │ 289 │ 297 │
│ │Scoalã I-IV ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 226 │ 228 │ 232 │ 239 │ 246 │ 253 │
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 270 │ 272 │ 278 │ 286 │ 294 │ 302 │
│ │Scoalã I-VIII ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 230 │ 232 │ 237 │ 244 │ 250 │ 257 │
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 281 │ 283 │ 289 │ 297 │ 306 │ 314 │
│ │Scoalã V-VIII ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 241 │ 243 │ 248 │ 255 │ 262 │ 270 │
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 278 │ 281 │ 286 │ 295 │ 303 │ 311 │
│ peste 1000 │Gr. Şcolar ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 238 │ 240 │ 245 │ 252 │ 259 │ 267 │
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 299 │ 302 │ 308 │ 317 │ 326 │ 335 │
│ │Liceu ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 259 │ 262 │ 267 │ 275 │ 283 │ 290 │
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 306 │ 309 │ 316 │ 325 │ 334 │ 343 │
│ │Colegiu ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 267 │ 269 │ 275 │ 283 │ 290 │ 298 │
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 210 │ 212 │ 216 │ 222 │ 228 │ 235 │
│ │Sc. Postlic. ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 170 │ 171 │ 175 │ 180 │ 185 │ 190 │
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 258 │ 260 │ 265 │ 273 │ 281 │ 289 │
│ │SAM ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 218 │ 220 │ 224 │ 231 │ 238 │ 244 │
└────────────┴──────────────────┴──────────────────┴────────┴────────┴────────┴────────┴────────┴───────┘





 ┌───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
 │ Zone de temperatura: │
 ├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │Zona 1 - Cãlãraşi, Constanţa, Dolj, Giurgiu, Olt, Tulcea, Teleorman │
 ├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │Zona 2 - Arad, Bucureşti, Brãila, Dâmboviţa, Gorj, Galaţi, Ilfov, Ialomiţa,│
 │ Mehedinţi, Timiş │
 ├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │Zona 3 - Argeş, Bihor, Buzãu, Iaşi, Prahova, Satu Mare │
 ├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │Zona 4 - Botoşani, Cluj, Mureş, Sãlaj, Vrancea │
 ├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │Zona 5 - Alba, Bacãu, Braşov, Caraş-Severin, Neamţ, Sibiu, Vâlcea │
 ├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │Zona 6 - Bistriţa-Nãsãud, Covasna, Hunedoara, Harghita, Maramureş, │
 │ Suceava │
 └───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘




    ANEXA 6


                          COEFICIENŢII DE DIFERENŢIERE
               pentru standardele de cost per elev/preşcolar pentru
           cheltuielile cu formarea continuã şi evaluarea personalului,
             cheltuielile cu evaluarea periodicã internã a elevilor,
               cheltuielile materiale şi pentru servicii, precum
                    şi cheltuielile cu întreţinerea curentã




┌────────────┬──────────────────┬──────────────────┬────────────────────────────────────────────────────┐
│Criteriul 1:│Criteriul 2:Tipuri│Criteriul 3: Mediu│ Coeficient final, conform zonei de temperatura │
│ Praguri │de unitãţi │ Urban/Rural ├────────┬────────┬────────┬────────┬────────┬───────┤
│ │ │ │ Zona 1 │ Zona 2 │ Zona 3 │ Zona 4 │ Zona 5 │ Zona 6│
├────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 1,0136│ 1,0237│ 1,0440│ 1,0744│ 1,1048│ 1,1352│
│ │Grãdiniţa ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 0,8627│ 0,8713│ 0,8886│ 0,9144│ 0,9403│ 0,9662│
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 0,9534│ 0,9629│ 0,9820│ 1,0106│ 1,0392│ 1,0678│
│ │Scoalã I-IV ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 0,8025│ 0,8105│ 0,8266│ 0,8506│ 0,8747│ 0,8988│
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 0,9696│ 0,9793│ 0,9987│ 1,0278│ 1,0569│ 1,0859│
│ │Scoalã I-VIII ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 0,8187│ 0,8269│ 0,8433│ 0,8678│ 0,8924│ 0,9170│
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 1,0110│ 1,0211│ 1,0413│ 1,0716│ 1,1020│ 1,1323│
│ │Scoalã V-VIII ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 0,8601│ 0,8687│ 0,8859│ 0,9117│ 0,9375│ 0,9633│
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 1,0008│ 1,0108│ 1,0308│ 1,0608│ 1,0908│ 1,1208│
│ 0-150 │Gr. Şcolar ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 0,8499│ 0,8584│ 0,8754│ 0,9009│ 0,9264│ 0,9519│
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 1,0812│ 1,0920│ 1,1136│ 1,1460│ 1,1785│ 1,2109│
│ │Liceu ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 0,9303│ 0,9396│ 0,9582│ 0,9861│ 1,0140│ 1,0419│
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 1,1087│ 1,1198│ 1,1420│ 1,1752│ 1,2085│ 1,2418│
│ │Colegiu ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 0,9578│ 0,9674│ 0,9866│ 1,0153│ 1,0440│ 1,0728│
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 0,7421│ 0,7495│ 0,7643│ 0,7866│ 0,8088│ 0,8311│
│ │Sc. Postlic. ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 0,5912│ 0,5971│ 0,6089│ 0,6267│ 0,6444│ 0,6621│
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 0,9247│ 0,9339│ 0,9524│ 0,9802│ 1,0079│ 1,0356│
│ │SAM ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 0,7738│ 0,7815│ 0,7970│ 0,8202│ 0,8434│ 0,8666│
├────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 1,0710│ 1,0817│ 1,1031│ 1,1352│ 1,1674│ 1,1995│
│ │Grãdiniţa ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 0,9201│ 0,9293│ 0,9477│ 0,9753│ 1,0029│ 1,0305│
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 1,0108│ 1,0209│ 1,0411│ 1,0714│ 1,1017│ 1,1321│
│ │Scoalã I-IV ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 0,8599│ 0,8685│ 0,8857│ 0,9115│ 0,9373│ 0,9631│
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 1,0270│ 1,0373│ 1,0578│ 1,0886│ 1,1194│ 1,1502│
│ │Scoalã I-VIII ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 0,8761│ 0,8849│ 0,9024│ 0,9287│ 0,9550│ 0,9813│
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 1,0684│ 1,0791│ 1,1004│ 1,1325│ 1,1645│ 1,1966│
│ │Scoalã V-VIII ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 0,9175│ 0,9267│ 0,9450│ 0,9726│ 1,0001│ 1,0276│
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 1,0582│ 1,0688│ 1,0899│ 1,1217│ 1,1534│ 1,1851│
│ 151 - 300 │Gr. Şcolar ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 0,9073│ 0,9164│ 0,9345│ 0,9617│ 0,9889│ 1,0162│
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 1,1386│ 1,1500│ 1,1727│ 1,2069│ 1,2411│ 1,2752│
│ │Liceu ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 0,9877│ 0,9976│ 1,0173│ 1,0470│ 1,0766│ 1,1062│
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 1,1661│ 1,1778│ 1,2011│ 1,2361│ 1,2711│ 1,3061│
│ │Colegiu ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 1,0152│ 1,0254│ 1,0457│ 1,0762│ 1,1066│ 1,1371│
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 0,7995│ 0,8075│ 0,8235│ 0,8474│ 0,8714│ 0,8954│
│ │Sc. Postlic. ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 0,6486│ 0,6551│ 0,6681│ 0,6875│ 0,7070│ 0,7264│
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 0,9821│ 0,9919│ 1,0115│ 1,0410│ 1,0705│ 1,0999│
│ │SAM ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 0,8312│ 0,8395│ 0,8561│ 0,8811│ 0,9060│ 0,9310│
├────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 1,0760│ 1,0868│ 1,1083│ 1,1406│ 1,1728│ 1,2051│
│ │Grãdiniţa ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 0,9251│ 0,9344│ 0,9529│ 0,9805│ 1,0084│ 1,0361│
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 1,0158│ 1,0260│ 1,0463│ 1,0767│ 1,1072│ 1,1377│
│ │Scoalã I-IV ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 0,8649│ 0,8736│ 0,8909│ 0,9168│ 0,9428│ 0,9687│
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 1,0320│ 1,0423│ 1,0630│ 1,0939│ 1,1249│ 1,1559│
│ │Scoalã I-VIII ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 0,8811│ 0,8900│ 0,9076│ 0,9340│ 0,9604│ 0,9869│
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 1,0734│ 1,0841│ 1,1056│ 1,1378│ 1,1700│ 1,2022│
│ │Scoalã V-VIII ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 0,9225│ 0,9318│ 0,9502│ 0,9779│ 1,0056│ 1,0332│
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 1,0632│ 1,0738│ 1,0951│ 1,1270│ 1,1589│ 1,1908│
│ 301 - 600 │Gr. Şcolar ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 0,9123│ 0,9214│ 0,9397│ 0,9670│ 0,9944│ 1,0218│
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 1,1436│ 1,1550│ 1,1779│ 1,2122│ 1,2465│ 1,2808│
│ │Liceu ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 0,9927│ 1,0026│ 1,0225│ 1,0523│ 1,0821│ 1,1118│
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 1,1711│ 1,1829│ 1,2063│ 1,2414│ 1,2765│ 1,3117│
│ │Colegiu ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 1,0203│ 1,0305│ 1,0509│ 1,0815│ 1,1121│ 1,1427│
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 0,8045│ 0,8125│ 0,8286│ 0,8528│ 0,8769│ 0,9010│
│ │Sc. Postlic. ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 0,6536│ 0,6602│ 0,6732│ 0,6928│ 0,7124│ 0,7320│
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 0,9871│ 0,9970│ 1,0167│ 1,0463│ 1,0759│ 1,1056│
│ │SAM ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 0,8362│ 0,8446│ 0,8613│ 0,8864│ 0,9115│ 0,9366│
├────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 1,0870│ 1,0979│ 1,1197│ 1,1523│ 1,1849│ 1,2175│
│ │Gradinita ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 0,9362│ 0,9455│ 0,9643│ 0,9923│ 1,0204│ 1,0485│
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 1,0268│ 1,0371│ 1,0577│ 1,0885│ 1,1193│ 1,1501│
│ │Scoala I-IV ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 0,8760│ 0,8847│ 0,9022│ 0,9285│ 0,9548│ 0,9811│
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 1,0431│ 1,0535│ 1,0744│ 1,1057│ 1,1370│ 1,1682│
│ │Scoala I-VIII ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 0,8922│ 0,9011│ 0,9190│ 0,9457│ 0,9725│ 0,9993│
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 1,0845│ 1,0953│ 1,1170│ 1,1495│ 1,1821│ 1,2146│
│ │Scoala V-VIII ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 0,9336│ 0,9429│ 0,9616│ 0,9896│ 1,0176│ 1,0456│
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 1,0742│ 1,0850│ 1,1065│ 1,1387│ 1,1709│ 1,2032│
│601 -1000 │Gr. Scolar ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 0,9234│ 0,9326│ 0,9511│ 0,9788│ 1,0065│ 1,0342│
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 1,1547│ 1,1662│ 1,1893│ 1,2239│ 1,2586│ 1,2932│
│ │Liceu ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 1,0038│ 1,0138│ 1,0339│ 1,0640│ 1,0941│ 1,1242│
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 1,1822│ 1,1940│ 1,2177│ 1,2531│ 1,2886│ 1,3241│
│ │Colegiu ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 1,0313│ 1,0416│ 1,0623│ 1,0932│ 1,1241│ 1,1551│
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 0,8155│ 0,8237│ 0,8400│ 0,8645│ 0,8889│ 0,9134│
│ │Sc. Postlic. ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 0,6647│ 0,6713│ 0,6846│ 0,7045│ 0,7245│ 0,7444│
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 0,9982│ 1,0081│ 1,0281│ 1,0580│ 1,0880│ 1,1179│
│ │SAM ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 0,8473│ 0,8558│ 0,8727│ 0,8981│ 0,9235│ 0,9490│
├────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 1,0653│ 1,0759│ 1,0972│ 1,1292│ 1,1611│ 1,1931│
│ │Gradinita ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 0,9144│ 0,9235│ 0,9418│ 0,9692│ 0,9967│ 1,0241│
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 1,0051│ 1,0151│ 1,0352│ 1,0654│ 1,0955│ 1,1257│
│ │Scoala I-IV ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 0,8542│ 0,8627│ 0,8798│ 0,9054│ 0,9310│ 0,9567│
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 1,0213│ 1,0315│ 1,0519│ 1,0826│ 1,1132│ 1,1438│
│ │Scoala I-VIII ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 0,8704│ 0,8791│ 0,8965│ 0,9226│ 0,9487│ 0,9749│
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 1,0627│ 1,0733│ 1,0945│ 1,1264│ 1,1583│ 1,1902│
│ │Scoala V-VIII ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 0,9118│ 0,9209│ 0,9391│ 0,9665│ 0,9938│ 1,0212│
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 1,0524│ 1,0630│ 1,0840│ 1,1156│ 1,1472│ 1,1787│
│peste 1000 │Gr. Scolar ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 0,9016│ 0,9106│ 0,9286│ 0,9557│ 0,9827│ 1,0098│
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 1,1329│ 1,1442│ 1,1668│ 1,2008│ 1,2348│ 1,2688│
│ │Liceu ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 0,9820│ 0,9918│ 1,0114│ 1,0409│ 1,0704│ 1,0998│
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 1,1604│ 1,1720│ 1,1952│ 1,2300│ 1,2648│ 1,2996│
│ │Colegiu ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 1,0095│ 1,0196│ 1,0398│ 1,0701│ 1,1004│ 1,1307│
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 0,7938│ 0,8017│ 0,8176│ 0,8414│ 0,8652│ 0,8890│
│ │Sc. Postlic. ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 0,6429│ 0,6493│ 0,6622│ 0,6814│ 0,7007│ 0,7200│
│ ├──────────────────┼──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Urban │ 0,9764│ 0,9861│ 1,0057│ 1,0349│ 1,0642│ 1,0935│
│ │SAM ├──────────────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼────────┼───────┤
│ │ │Rural │ 0,8255│ 0,8337│ 0,8502│ 0,8750│ 0,8998│ 0,9245│
└────────────┴──────────────────┴──────────────────┴────────┴────────┴────────┴────────┴────────┴───────┘






 ┌───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
 │ Zone de temperatura: │
 ├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │Zona 1 - Cãlãraşi, Constanţa, Dolj, Giurgiu, Olt, Tulcea, Teleorman │
 ├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │Zona 2 - Arad, Bucureşti, Brãila, Dâmboviţa, Gorj, Galaţi, Ilfov, Ialomiţa,│
 │Mehedinţi , Timiş │
 ├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │Zona 3 - Argeş, Bihor, Buzãu, Iaşi, Prahova, Satu Mare │
 ├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │Zona 4 - Botoşani, Cluj, Mureş, Sãlaj, Vrancea │
 ├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │Zona 5 - Alba, Bacãu, Braşov, Caraş-Severin, Neamţ, Sibiu, Vâlcea │
 ├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │Zona 6 - Bistriţa-Nãsãud, Covasna, Hunedoara, Harghita, Maramureş, │
 │Suceava │
 └───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



                                      -------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016