Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 1.212 din 12 decembrie 2012  privind aplicarea corectiilor financiare solicitate de Comisia Europeana asupra cheltuielilor finantate din Programul operational sectorial Dezvoltarea resurselor umane    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 1.212 din 12 decembrie 2012 privind aplicarea corectiilor financiare solicitate de Comisia Europeana asupra cheltuielilor finantate din Programul operational sectorial Dezvoltarea resurselor umane

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 852 din 17 decembrie 2012
    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 57^1 alin. (5) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 66/2011 privind prevenirea, constatarea şi sancţionarea neregulilor apărute în obţinerea şi utilizarea fondurilor europene şi/sau a fondurilor publice naţionale aferente acestora, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 142/2012, cu modificările şi completările ulterioare,

    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

    ART. 1
    Se aprobă Metodologia privind modul de calcul al sumelor pentru care se aplică decertificarea definitivă şi deducerea procentuală definitivă din declaraţiile de cheltuieli care se transmit Comisiei Europene, pentru perioada de programare 2007-2013, aferente cheltuielilor finanţate din axa prioritară 1 "Educaţia şi formarea profesională în sprijinul creşterii economice şi dezvoltării societăţii bazate pe cunoaştere", axa prioritară 2 "Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii", axa prioritară 3 "Creşterea adaptabilităţii lucrătorilor şi a întreprinderilor", axa prioritară 4 "Modernizarea Serviciului Public de Ocupare", axa prioritară 5 "Promovarea măsurilor active de ocupare", axa prioritară 6 "Promovarea incluziunii sociale" şi axa prioritară 7 "Asistenţă tehnică" ale Programului operaţional sectorial Dezvoltarea resurselor umane prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
    ART. 2
    Se aprobă aplicarea procentului de 25% utilizat pentru stabilirea sumelor pentru care se aplică decertificarea definitivă şi deducerea procentuală definitivă, aferente cheltuielilor certificate până la data de 31 mai 2012, respectiv cheltuielilor care se vor declara Comisiei Europene, pentru perioada de programare 2007-2013, realizate în cadrul contractelor de finanţare aferente Programului operaţional sectorial Dezvoltarea resurselor umane şi care au fost verificate cu aplicarea prevederilor oricăror instrucţiuni anterioare Instrucţiunii nr. 62/2012 emise de Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.
    ART. 3
    Se autorizează Autoritatea de Certificare şi Plată din cadrul Ministerului Finanţelor Publice să efectueze decertificarea prin reducerea din sumele totale eligibile declarate în prima declaraţie de cheltuieli transmisă Comisiei Europene, ulterior intrării în vigoare a prezentei hotărâri, a sumei de 79.760.091,55 euro conform metodologiei prevăzute la art. 1.
    ART. 4
    Se autorizează Autoritatea de Certificare şi Plată din cadrul Ministerului Finanţelor Publice să efectueze deducerea procentuală definitivă din declaraţiile de cheltuieli care se vor transmite Comisiei Europene, pentru perioada de programare 2007-2013, cu aplicarea corespunzătoare a prevederilor art. 2, a sumelor care sunt calculate conform metodologiei prevăzute la art. 1.
    ART. 5
    Se autorizează Autoritatea de Certificare şi Plată din cadrul Ministerului Finanţelor Publice să efectueze operaţiunile de regularizare financiară a sumelor pentru care sau aplicat măsuri de reducere temporară a sumelor declarate la Comisia Europeană, în perioada aprilie-mai 2012.
    ART. 6
    Aplicarea prevederilor art. 57^1 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 66/2011 privind prevenirea, constatarea şi sancţionarea neregulilor apărute în obţinerea şi utilizarea fondurilor europene şi/sau a fondurilor publice naţionale aferente acestora, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 142/2012, cu modificările şi completările ulterioare, nu exclude obligaţia Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane de a aplica prevederile legale în vigoare privind constatarea, recuperarea creanţelor bugetare şi stabilirea debitorilor, inclusiv pentru cheltuielile realizate în cadrul contractelor de finanţare aferente Programului operaţional sectorial Dezvoltarea resurselor umane şi care au fost verificate cu aplicarea prevederilor oricăror instrucţiuni anterioare Instrucţiunii nr. 62/2012 emise de Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

                      PRIM-MINISTRU
                   VICTOR-VIOREL PONTA

                     Contrasemnează:
                     ---------------
                    Viceprim-ministru,
                ministrul finanţelor publice,
                     Florin Georgescu

                    Ministrul muncii,
              familiei şi protecţiei sociale,
                    Mariana Câmpeanu

               Ministrul afacerilor europene,
                     Leonard Orban

    Bucureşti, 12 decembrie 2012.
    Nr. 1.212.

    ANEXĂ

                        METODOLOGIE
   privind modul de calcul al sumelor pentru care se aplică
        decertificarea definitivă şi deducerea procentuală
   definitivă din declaraţiile de cheltuieli care se transmit
    Comisiei Europene, pentru perioada de programare 2007-2013,
       aferente cheltuielilor finanţate din axa prioritară 1
      "Educaţia şi formarea profesională în sprijinul creşterii
      economice şi dezvoltării societăţii bazate pe cunoaştere",
    axa prioritară 2 "Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii
    cu piaţa muncii", axa prioritară 3 "Creşterea adaptabilităţii
        lucrătorilor şi a întreprinderilor", axa prioritară 4
    "Modernizarea Serviciului Public de Ocupare", axa prioritară 5
    "Promovarea măsurilor active de ocupare", axa prioritară 6
      "Promovarea incluziunii sociale" şi axa prioritară 7
        "Asistenţă tehnică" ale Programului operaţional
            sectorial Dezvoltarea resurselor umane

    I. Indicatori
    Metodologia are în vedere calculul unor indicatori aferenţi cheltuielilor rambursate beneficiarilor în cadrul contractelor de finanţare aferente Programului operaţional sectorial Dezvoltarea resurselor umane şi care au fost verificate cu aplicarea prevederilor oricăror instrucţiuni anterioare Instrucţiunii nr. 62/2012 emise de Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, după cum urmează:
    a) valoarea totală a cheltuielilor incluse de Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane în Declaraţii de Cheltuieli transmise la Autoritatea de Certificare şi Plată;
    b) valoarea totală a cheltuielilor neeligibile aferente creanţelor bugetare constituite de Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane ca urmare a identificării unor abateri de la reglementările naţionale şi europene în vigoare, recuperate de la debitori şi deduse de către Autoritatea de Certificare şi Plată din declaraţiile de cheltuieli şi aplicaţiile de plată transmise/care vor fi transmise Comisiei Europene;
    c) valoarea totală a cheltuielilor declarate de Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, care au fost considerate neeligibile/susceptibile a nu fi eligibile de către Autoritatea de Certificare şi Plată şi pentru care este activă măsura Autorităţii de Certificare şi Plată a neincluderii temporare a acestora în declaraţii de cheltuieli.
    II. Modul de calcul al sumei care se decertifică/se deduce definitiv (SD)
    SD = (a - c) * 25% - b
    III. Reguli de aplicare
    (i) Calculul sumelor care se decertifică definitiv se efectuează distinct, la nivel de axă prioritară.
    (ii) În scopul evitării unei duble corecţii, încetează măsura suspendării temporare de la certificare operată pentru cheltuielile menţionate la pct. I lit. c), aferentă cheltuielilor certificate CE până la data de 31 mai 2012, cu excepţia suspendărilor operate ca urmare a formulării unor suspiciuni de fraudă.
    (iii) În scopul evitării unei duble corecţii, pentru cheltuielile menţionate la pct. I, Autoritatea de Certificare şi Plată nu va mai deduce debitele recuperate şi nu va mai opera suspendări temporare de la certificare, cu excepţia debitelor şi suspendărilor operate ca urmare a formulării unor suspiciuni de fraudă.
    (iv) Sunt exceptate de la aplicarea procedurii de decertificare definitivă şi deducere procentuală definitivă cheltuielile aferente avansurilor acordate beneficiarilor schemelor de ajutor de stat, care au fost incluse şi se vor include în declaraţii de cheltuieli transmise Comisiei Europene şi care nu au fost justificate prin cheltuieli efectuate de beneficiari şi verificate cu aplicarea prevederilor oricăror instrucţiuni anterioare Instrucţiunii nr. 62/2012 emise de Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

                         ---------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016