Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 1.211 din 5 octombrie 2005  privind sprijinul direct al statului pentru activitatea de neutralizare a deseurilor de origine animala    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 1.211 din 5 octombrie 2005 privind sprijinul direct al statului pentru activitatea de neutralizare a deseurilor de origine animala

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 936 din 20 octombrie 2005
În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, şi al <>art. 13 alin. (1), (2) şi (4) din Ordonanţa Guvernului nr. 47/2005 privind reglementãri de neutralizare a deşeurilor de origine animalã,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ART. 1
Concesionarii activitãţii de neutralizare a deşeurilor de origine animalã, activitate publicã de interes naţional, precum şi persoanele fizice sau juridice care desfãşoarã activitãţi de neutralizare a deşeurilor de origine animalã în unitãţile proprii prevãzute la <>art. 9 alin. (1) lit. a) şi alin. (3) din Ordonanţa Guvernului nr. 47/2005 privind reglementãri de neutralizare a deşeurilor de origine animalã beneficiazã de sprijinul direct al statului, de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale.
ART. 2
(1) Nivelul sprijinului pe categorii de deşeuri de origine animalã şi în funcţie de provenienţa acestora este prevãzut în anexa nr. 1.
(2) Nivelul sprijinului este raportat la tariful stabilit prin contractul de concesiune pentru fiecare regiune de dezvoltare.
ART. 3
Persoanele fizice sau juridice care desfãşoarã activitãţi de neutralizare a deşeurilor de origine animalã în unitãţile proprii prevãzute la <>art. 9 alin. (1) lit. a) şi alin. (3) din Ordonanţa Guvernului nr. 47/2005 , care beneficiazã de sprijin direct al statului în condiţiile prevãzute la art. 2, garanteazã şi rãspund de colectarea, transportul, manipularea, depozitarea, procesarea şi neutralizarea finalã, în conformitate cu legislaţia în vigoare.
ART. 4
(1) Sprijinul de la bugetul de stat se acordã pe bazã de cerere, al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 2, înaintatã de solicitant la sucursalele Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, Industrie Alimentarã şi Dezvoltare Ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, însoţitã de documente justificative pentru fiecare categorie de beneficiar.
(2) Documentele justificative necesare pentru acordarea sprijinului concesionarilor pentru activitatea de neutralizare a deşeurilor de origine animalã sunt urmãtoarele:
a) decontul justificativ al cãrui model este prezentat în anexa nr. 3a);
b) copii de pe Documentul de mişcare a subproduselor animale ce nu sunt destinate consumului uman, Partea I: Original - exemplarul destinatarului, al cãrui model este prevãzut în anexa nr. 5a) la Norma sanitarã veterinarã şi pentru siguranţa alimentelor privind stabilirea documentelor şi evidenţelor veterinare necesare în cadrul activitãţii de neutralizare a deşeurilor de origine animalã, aprobatã prin Ordinul preşedintelui Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 80/2005;
c) avizul reprezentantului Agenţiei Domeniilor Statului din teritoriu privind achitarea la zi a redevenţei.
(3) Documentele justificative necesare pentru persoanele fizice sau juridice care desfãşoarã activitãţi de neutralizare a deşeurilor de origine animalã în unitãţile proprii prevãzute la <>art. 9 alin. (1) lit. a) şi alin. (3) din Ordonanţa Guvernului nr. 47/2005 sunt urmãtoarele:
a) decontul justificativ al cãrui model este prezentat în anexa nr. 3b);
b) copii de pe Certificatul sanitar veterinar pentru subprodusele animale ce nu sunt destinate consumului uman, al cãrui model este prevãzut în anexa nr. 6 la Norma sanitarã veterinarã şi pentru siguranţa alimentelor privind stabilirea documentelor şi evidenţelor veterinare necesare în cadrul activitãţii de neutralizare a deşeurilor de origine animalã, aprobatã prin Ordinul preşedintelui Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 80/2005;
c) copie de pe Registrul de evidenţã a neutralizãrii/procesãrii subproduselor animale ce nu sunt destinate consumului uman, al cãrui model este prevãzut în anexa nr. 3 la Norma sanitarã veterinarã şi pentru siguranţa alimentelor privind stabilirea documentelor şi evidenţelor veterinare necesare în cadrul activitãţii de neutralizare a deşeurilor de origine animalã, aprobatã prin Ordinul preşedintelui Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 80/2005.
ART. 5
(1) Sucursalele Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, Industrie Alimentarã şi Dezvoltare Ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, dupã verificarea documentaţiei, întocmesc şi transmit Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, Industrie Alimentarã şi Dezvoltare Ruralã situaţia centralizatoare, conform modelului prevãzut în anexa nr. 4, pânã la data de 5 a fiecãrei luni, pentru solicitãrile înregistrate în luna precedentã.
(2) Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, Industrie Alimentarã şi Dezvoltare Ruralã întocmeşte şi transmite Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale situaţia centralizatoare, conform modelului prevãzut în anexa nr. 5, pânã la data de 10 a fiecãrei luni, pentru solicitãrile înregistrate în luna precedentã.
ART. 6
În baza situaţiei centralizatoare a cererilor pentru încasarea subvenţiilor, transmisã de Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, Industrie Alimentarã şi Dezvoltare Ruralã, Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale transmite Ministerului Finanţelor Publice cererea de deschidere a creditelor bugetare la capitolul 67.01 "Agriculturã şi silviculturã", titlul "Transferuri". Cererea de deschidere a creditelor bugetare va fi însoţitã de situaţia justificativã a sprijinului direct al statului, întocmitã potrivit modelului prevãzut în anexa nr. 6.
ART. 7
Dupã aprobarea cererii pentru deschiderea creditelor bugetare de cãtre Ministerul Finanţelor Publice, din bugetul Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale se alimenteazã contul Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, Industrie Alimentarã şi Dezvoltare Ruralã, care vireazã sumele în conturile solicitanţilor astfel: pentru persoane juridice, la trezorerii, iar pentru persoane fizice, în contul deschis de acestea la bãncile comerciale sau la Casa de Economii şi Consemnaţiuni - C.E.C. - S.A. ori prin mandat poştal, dupã caz.
ART. 8
(1) Achitarea sumelor de la bugetul de stat în mod necorespunzãtor, prin înscrierea sau atestarea de date ori de situaţii nereale pe documentele de decontare, constituie contravenţie şi se sancţioneazã cu amendã de la 10.000 lei (RON) la 30.000 lei (RON), precum şi cu obligarea la restituirea contravalorii stimulentelor încasate nejustificat, majorate potrivit indicelui de inflaţie.
(2) Sancţiunile prevãzute la alin. (1) se aplicã şi persoanelor juridice.
(3) Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor prevãzute la alin. (1) se fac de cãtre persoane împuternicite de Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale şi de Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, Industrie Alimentarã şi Dezvoltare Ruralã.
(4) Contravenientul poate achita, pe loc sau în termen de 48 de ore de la data încheierii procesului-verbal ori, dupã caz, de la data comunicãrii acestuia, jumãtate din minimul amenzii prevãzute la alin. (1), agentul constatator fãcând menţiune despre aceastã posibilitate în procesul-verbal.
(5) Prevederile alin. (1)-(4) referitoare la contravenţii se completeazã cu dispoziţiile <>Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 180/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 9
Persoanele împuternicite de Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale şi de Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, Industrie Alimentarã şi Dezvoltare Ruralã verificã permanent modul de acordare şi utilizare a sumelor alocate potrivit prezentei hotãrâri.
ART. 10
Anexele nr. 1-6 fac parte integrantã din prezenta hotãrâre.

PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemneazã:
---------------
p. Ministrul agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale,
Nicolae Flaviu Lazin,
secretar de stat

Preşedintele Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare
şi pentru Siguranţa Alimentelor,
Ion Agafiţei

p. Ministrul finanţelor publice,
Mara Rîmniceanu,
secretar de stat

Bucureşti, 5 octombrie 2005.
Nr. 1.211.



ANEXA 1

Nivelul sprijinului pe categorii de deseuri de origine animalã şi în funcţie de provenienţa acestora



───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Categoria de deseuri de origine animala Proportia
sprijinului
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Animalele moarte provenita de la crescãtori individuali de
animale definiţi ca persoane fizice care cresc sau deţin
animale de interes economic în gospodariile individuale
pentru consum propriu 100%
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Animalele gãsite moarte sau alte animale a cãror colectare
şi neutralizare intra in sarcina consiliilor locale 100%
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Animale moarte din fermele de animale:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Bovine, bubaline, ovine/caprine 50%
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Pasãri, porcine, cabaline 50%
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Animale de blanã, iepuri, ........ etc. 50%
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Deseuri de origine animala provenite din activitatea industriei
de taiere a animalelor sau de procesare a carnii sau altor produse
de origine animala:
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Materiale cu risc specific (SRM) 50%
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Alte subproduse de origine animala ce nu sunt destinate
consumului uman din Categoria I 50%
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Subproduse de origine animala ce nu sunt destinate
consumului uman din Categoria II 50%
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Subproduse de origine animala ce nu sunt destinate
consumului uman din Categoria III 50%
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



ANEXA 2



Denumirea operatorului economic ..........
Sediul ...................................
Codul unic de înregistrare ...............
Cont nr. .................................
Banca ....................................


Aprobat pentru suma de ............
Agenţia de plãţi şi interventie pentru
agriculturã, industrie alimentarã şi
dezvoltare ruralã

DIRECTOR GENERAL,



CERERE
pentru încasarea sprijinului acordat de la bugetul de stat pentru
activitatea de neutralizare a deşeurilor de origine animalã
pe luna .........


┌────────┬───────────┬─────────┬────────┬────────┬───────────┬─────────────┐
│Nr. crt.│Provenienta│Cantitate│ Tarif │Valoarea│ Nivelul │Suma de plata│
│ │deseurilor │ (kg) │stabilit│ (lei) │sprijinului│de la bugetul│
│ │ │ │(lei/kg)│ │ % │de stat │
├────────┼───────────┼─────────┼────────┼────────┼───────────┼─────────────┤
│ 1. │ │ │ │ │ │ │
├────────┼───────────┼─────────┼────────┼────────┼───────────┼─────────────┤
│ 2. │ │ │ │ │ │ │
├────────┼───────────┼─────────┼────────┼────────┼───────────┼─────────────┤
│ 3. │ │ │ │ │ │ │
├────────┼───────────┼─────────┼────────┼────────┼───────────┼─────────────┤
│ 4. │ │ │ │ │ │ │
├────────┴───────────┼─────────┼────────┼────────┼───────────┼─────────────┤
│ TOTAL │ │ │ │ │ │
└────────────────────┴─────────┴────────┴────────┴───────────┴─────────────┘

Rãspund pentru realitatea şi legalitatea datelor


Beneficiarul ajutorului financiar,
(operator economic)


Manager (Director general), Director economic,
Nume prenume Nume prenume


VERIFICAT CEREREA ŞI DOCUMENTELE ÎNSOŢITOARE,
Agentia de plãti şi interventie pentru agriculturã,
industrie alimentarã şi dezvoltare rurala
Sucursala judeţeanã ..............

Şef sucursalã,




ANEXA 3a)



Denumirea operatorului economic (concesionar) .........
Sediul ...................................
Codul unic de înregistrare ...............
codul fiscal .............................
Cont nr. .................................
Banca ....................................


Agenţia de plãţi şi interventie pentru
agriculturã, industrie alimentarã şi
dezvoltare ruralã
Sucursala judeţeanã ..............


Şef sucursalã,



DECONT JUSTIFICATIV
privind sprijinul acordat de la bugetul de stat
pentru activitatea de neutralizare a deşeurilor
de origine animalã pe luna .....

┌────────┬───────────┬─────────┬────────┬────────┬───────────┬─────────────┐
│Nr. crt.│Provenienta│Cantitate│ Tarif │Valoarea│ Nivelul │Suma de plata│
│ │deseurilor │ (kg) │stabilit│ (lei) │sprijinului│de la bugetul│
│ │ │ │(lei/kg)│ │ % │de stat │
├────────┼───────────┼─────────┼────────┼────────┼───────────┼─────────────┤
│ 1. │ │ │ │ │ │ │
├────────┼───────────┼─────────┼────────┼────────┼───────────┼─────────────┤
│ 2. │ │ │ │ │ │ │
├────────┼───────────┼─────────┼────────┼────────┼───────────┼─────────────┤
│ 3. │ │ │ │ │ │ │
├────────┼───────────┼─────────┼────────┼────────┼───────────┼─────────────┤
│ 4. │ │ │ │ │ │ │
├────────┴───────────┼─────────┼────────┼────────┼───────────┼─────────────┤
│ TOTAL │ │ │ │ │ │
└────────────────────┴─────────┴────────┴────────┴───────────┴─────────────┘

Declar pe propria rãspundere cã datele înscrise în decont sunt reale.

Anexez urmãtoarele documente:
1. Copie de pe contractul de concesiune
2. Lista generatorilor de deşeuri de origine animalã, nr. şi data facturii
(anexatã în copie), categoria de deşeuri neutralizatã, cantitatea neutralizatã,
tariful stabilit pe regiune de dezvoltare, nivelul sprijinului şi totalul
sprijinului acordat.


Manager (Director general), Director economic,
Nume prenume Nume prenume





ANEXA 3b)




Denumirea operatorului economic (care desfãşoarã
activitãţi de neutralizare în unitãţi proprii) ..........
Sediul ..................................................
Codul unic de înregistrare ..............................
codul fiscal ............................................
C.N.P. ..................................................
Cont nr. ................................................
Banca


Agenţia de plãţi şi intervenţie pentru agriculturã,
industrie alimentarã si dezvoltare rurala

Sucursala judeţeanã ......................


Şef sucursalã


DECONT JUSTIFICATIV
privind sprijinul acordat de la bugetul de stat
pentru activitatea de neutralizare a deşeurilor
de origine animalã pe luna ............

┌────────┬───────────┬─────────┬────────┬────────┬───────────┬─────────────┐
│Nr. crt.│Provenienta│Cantitate│ Tarif │Valoarea│ Nivelul │Suma de plata│
│ │deseurilor │ (kg) │stabilit│ (lei) │sprijinului│de la bugetul│
│ │ │ │(lei/kg)│ │ % │de stat │
├────────┼───────────┼─────────┼────────┼────────┼───────────┼─────────────┤
│ 1. │ │ │ │ │ │ │
├────────┼───────────┼─────────┼────────┼────────┼───────────┼─────────────┤
│ 2. │ │ │ │ │ │ │
├────────┼───────────┼─────────┼────────┼────────┼───────────┼─────────────┤
│ 3. │ │ │ │ │ │ │
├────────┼───────────┼─────────┼────────┼────────┼───────────┼─────────────┤
│ 4. │ │ │ │ │ │ │
├────────┴───────────┼─────────┼────────┼────────┼───────────┼─────────────┤
│ TOTAL │ │ │ │ │ │
└────────────────────┴─────────┴────────┴────────┴───────────┴─────────────┘


Declar pe propria raspundere cã datele inscrise in decont sunt reale


Manager (Director general), Director economic,
Nume prenume Nume prenume






ANEXA 4




Agentia de plati şi intervenţie
pentru agriculturã, industrie
alimentara şi dezvoltare ruralã
Sucursala judeţeanã ...............
Nr. .........../.............


CENTRALIZATORUL
sumelor reprezentând sprijinul acordat de la bugetul
de stat pentru activitatea de neutralizare a deşeurilor
de origine animalã pe luna ..........

┌────┬───────┬───────────┬─────────┬────────┬────────┬───────────┬─────────────┐
│Nr. │Benefi-│Provenienta│Cantitate│ Tarif │Valoarea│ Nivelul │Suma de plata│
│crt.│ciarul │deseurilor │ (kg) │stabilit│ (lei) │sprijinului│de la bugetul│
│ │ │ │ │(lei/kg)│ │ % │de stat │
├────┼───────┼───────────┼─────────┼────────┼────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ ├───────────┼─────────┼────────┼────────┼───────────┼─────────────┤
│ 1.│ ├───────────┼─────────┼────────┼────────┼───────────┼─────────────┤
├────┼───────┼───────────┼─────────┼────────┼────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ ├───────────┼─────────┼────────┼────────┼───────────┼─────────────┤
│ 2.│ ├───────────┼─────────┼────────┼────────┼───────────┼─────────────┤
├────┼───────┼───────────┼─────────┼────────┼────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ ├───────────┼─────────┼────────┼────────┼───────────┼─────────────┤
│ 3.│ ├───────────┼─────────┼────────┼────────┼───────────┼─────────────┤
├────┼───────┼───────────┼─────────┼────────┼────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ ├───────────┼─────────┼────────┼────────┼───────────┼─────────────┤
│ 4.│ ├───────────┼─────────┼────────┼────────┼───────────┼─────────────┤
└────┴───────┴───────────┴─────────┴────────┴────────┴───────────┴─────────────┘


Şef sucursalã,




ANEXA 5





Agentia de plati şi intervenţie
pentru agriculturã, industrie
alimentara şi dezvoltare ruralã
Nr. .........../.............



CENTRALIZATORUL
sumelor reprezentând sprijinul acordat de la bugetul
de stat pentru activitatea de neutralizare a deşeurilor
de origine animalã pe luna ..........

┌────┬───────┬───────────┬─────────┬────────┬────────┬───────────┬─────────────┐
│Nr. │Benefi-│Provenienta│Cantitate│ Tarif │Valoarea│ Nivelul │Suma de plata│
│crt.│ciarul │deseurilor │ (kg) │stabilit│ (lei) │sprijinului│de la bugetul│
│ │ │ │ │(lei/kg)│ │ % │de stat │
├────┼───────┼───────────┼─────────┼────────┼────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ ├───────────┼─────────┼────────┼────────┼───────────┼─────────────┤
│ 1.│ ├───────────┼─────────┼────────┼────────┼───────────┼─────────────┤
├────┼───────┼───────────┼─────────┼────────┼────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ ├───────────┼─────────┼────────┼────────┼───────────┼─────────────┤
│ 2.│ ├───────────┼─────────┼────────┼────────┼───────────┼─────────────┤
├────┼───────┼───────────┼─────────┼────────┼────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ ├───────────┼─────────┼────────┼────────┼───────────┼─────────────┤
│ 3.│ ├───────────┼─────────┼────────┼────────┼───────────┼─────────────┤
├────┼───────┼───────────┼─────────┼────────┼────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ ├───────────┼─────────┼────────┼────────┼───────────┼─────────────┤
│ 4.│ ├───────────┼─────────┼────────┼────────┼───────────┼─────────────┤
└────┴───────┴───────────┴─────────┴────────┴────────┴───────────┴─────────────┘


Director general,




ANEXA 6




MINISTERUL AGRICULTURII, PĂDURILOR ŞI DEZVOLTĂRII RURALE


Se aprobã,
Ordonator principal de credite



Situaţia justificativã privind încasarea de la
bugetul de stat a sumelor reprezentând sprijinul
acordat pentru activitatea de neutralizare a
deşeurilor de origine animalã pe luna ........

┌────┬───────┬───────────┬─────────┬────────┬────────┬───────────┬─────────────┐
│Nr. │Benefi-│Provenienta│Cantitate│ Tarif │Valoarea│ Nivelul │Suma de plata│
│crt.│ciarul │deseurilor │ (kg) │stabilit│ (lei) │sprijinului│de la bugetul│
│ │ │ │ │(lei/kg)│ │ % │de stat │
├────┼───────┼───────────┼─────────┼────────┼────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ ├───────────┼─────────┼────────┼────────┼───────────┼─────────────┤
│ 1.│ ├───────────┼─────────┼────────┼────────┼───────────┼─────────────┤
├────┼───────┼───────────┼─────────┼────────┼────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ ├───────────┼─────────┼────────┼────────┼───────────┼─────────────┤
│ 2.│ ├───────────┼─────────┼────────┼────────┼───────────┼─────────────┤
├────┼───────┼───────────┼─────────┼────────┼────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ ├───────────┼─────────┼────────┼────────┼───────────┼─────────────┤
│ 3.│ ├───────────┼─────────┼────────┼────────┼───────────┼─────────────┤
├────┼───────┼───────────┼─────────┼────────┼────────┼───────────┼─────────────┤
│ │ ├───────────┼─────────┼────────┼────────┼───────────┼─────────────┤
│ 4.│ ├───────────┼─────────┼────────┼────────┼───────────┼─────────────┤
└────┴───────┴───────────┴─────────┴────────┴────────┴───────────┴─────────────┘




DIRECŢIA BUGET FINANŢE

DIRECTOR,



-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016