Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 1.206 din 14 octombrie 2003  privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a   Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 81/2003 pentru modificarea unor reglementari privind acordarea de ajutoare pentru incalzirea locuintei si asigurarea fondurilor necesare in vederea furnizarii energiei termice si gazelor naturale pentru populatie, precum si unele masuri pentru intarirea disciplinei financiare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 1.206 din 14 octombrie 2003 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 81/2003 pentru modificarea unor reglementari privind acordarea de ajutoare pentru incalzirea locuintei si asigurarea fondurilor necesare in vederea furnizarii energiei termice si gazelor naturale pentru populatie, precum si unele masuri pentru intarirea disciplinei financiare

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 736 din 21 octombrie 2003
În temeiul art. 107 din Constituţie şi al <>art. IV din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 81/2003 pentru modificarea unor reglementãri privind acordarea de ajutoare pentru încãlzirea locuinţei şi asigurarea fondurilor necesare în vederea furnizarii energiei termice şi gazelor naturale pentru populaţie, precum şi unele mãsuri pentru întãrirea disciplinei financiare,

Guvernul României adopta prezenta hotãrâre.

ART. 1
Se aproba Normele metodologice de aplicare a <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 81/2003 pentru modificarea unor reglementãri privind acordarea de ajutoare pentru încãlzirea locuinţei şi asigurarea fondurilor necesare în vederea furnizarii energiei termice şi gazelor naturale pentru populaţie, precum şi unele mãsuri pentru întãrirea disciplinei financiare, prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.
ART. 2
Pe data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri se abroga cap. III "Ajutoare pentru încãlzirea locuinţei" şi cap. V "Dispoziţii finale" din Normele metodologice de aplicare a prevederilor <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 5/2003 privind acordarea de ajutoare pentru încãlzirea locuinţei, precum şi a unor facilitãţi populaţiei pentru plata energiei termice, aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 217/2003 , publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 144 din 5 martie 2003.

PRIM-MINISTRU
ADRIAN NASTASE

Contrasemneazã:
---------------
p. Ministrul muncii,
solidaritãţii sociale şi familiei,
Ion Giurescu,
secretar de stat

Ministrul finanţelor publice,
Mihai Nicolae Tanasescu

Ministrul administraţiei şi internelor,
Ioan Rus

Ministru delegat
pentru administraţia publica,
Gabriel Oprea

p. Ministrul economiei şi comerţului,
Iulian Iancu,
secretar de stat

Bucureşti, 14 octombrie 2003.
Nr. 1.206.


ANEXA

NORME METODOLOGICE

de aplicare a Ordonanţei de urgenta a
Guvernului nr. 81/2003 pentru modificarea unor reglementãri privind
acordarea de ajutoare pentru încãlzirea locuinţei şi
asigurarea fondurilor necesare în vederea
furnizarii energiei termice şi gazelor naturale pentru
populaţie, precum şi unele mãsuri pentru întãrirea disciplinei financiare

CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 1
Prezentele norme metodologice reglementeazã aplicarea prevederilor <>art. I din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 81/2003 pentru modificarea unor reglementãri privind acordarea de ajutoare pentru încãlzirea locuinţei şi asigurarea fondurilor necesare în vederea furnizarii energiei termice şi gazelor naturale pentru populaţie, precum şi unele mãsuri pentru întãrirea disciplinei financiare, prin care se modifica prevederile cap. II "Ajutoare pentru încãlzirea locuinţei" din <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 5/2003 privind acordarea de ajutoare pentru încãlzirea locuinţei, precum şi a unor facilitãţi populaţiei pentru plata energiei termice, aprobatã prin <>Legea nr. 245/2003 , cu modificãrile ulterioare, denumita în continuare <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 5/2003 .
ART. 2
(1) Beneficiazã de drepturile prevãzute la <>cap. II din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 5/2003 familiile şi persoanele singure, cetãţeni romani cu domiciliul sau cu resedinta în România.
(2) Beneficiazã de drepturile prevãzute la <>cap. II din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 5/2003 şi familiile şi persoanele singure care nu au cetãţenie romana, dacã se afla în una dintre urmãtoarele situaţii:
a) cetãţenii strãini, pe perioada în care au domiciliul sau, dupã caz, resedinta în România, în condiţiile legii;
b) cetãţenii strãini şi apatrizii care au dobândit, în condiţiile legii, statutul de refugiat în România sau cãrora li s-a acordat o alta forma de protecţie umanitara prevãzutã de lege;
c) apatrizii care au domiciliul sau, dupã caz, resedinta în România, în condiţiile legii.

CAP. II
Ajutorul pentru încãlzirea locuinţei cu energie termica furnizatã în sistem centralizat şi gaze naturale

ART. 3
Familiile şi persoanele singure cu venituri reduse, care utilizeazã pentru încãlzirea locuinţei energie termica furnizatã în sistem centralizat sau gaze naturale, beneficiazã, în condiţiile prevãzute de <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 5/2003 , de ajutor lunar pentru încãlzirea locuinţei, diferenţiat în raport cu venitul net mediu lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure, precum şi de sistemul de încãlzire utilizat, iar în cazul energiei termice şi de modul de facturare pentru care acestea au optat.
ART. 4
(1) Ajutorul pentru încãlzirea locuinţei se acorda pe baza cererii titularilor, însoţitã de declaraţia pe propria rãspundere privind componenta familiei şi veniturile acesteia.
(2) Formularul conţinând cererea şi declaraţia pe propria rãspundere se completeazã de cãtre persoanele care îndeplinesc condiţiile de acordare a ajutorului pentru încãlzirea locuinţei, potrivit modelului prevãzut în anexa nr. 1.
ART. 5
Furnizorii de energie termica în sistem centralizat şi gaze naturale, denumiţi în continuare furnizori, au obligaţia de a tipari formularele prevãzute la art. 4 alin. (2) şi de a le distribui titularilor de contract, respectiv consumatorilor individuali şi asociaţiilor de proprietari/chiriaşi, pana la data de 15 octombrie a fiecãrui an.
ART. 6
La stabilirea venitului net mediu lunar pe membru de familie şi, dupã caz, al persoanei singure se iau în calcul toate veniturile realizate de membrii acesteia în luna anterioarã depunerii cererii.
ART. 7
Prin membri de familie se înţelege persoanele între care nu exista relaţii de rudenie, dar care locuiesc împreunã, sunt înscrise în cartea de imobil şi sunt luate în calcul la stabilirea cheltuielilor de întreţinere a locuinţei.
ART. 8
Datele cuprinse în formularul de cerere şi declaraţia pe propria rãspundere privind componenta familiei şi veniturile acesteia sunt supuse confidenţialitãţii. Acestea vor putea fi folosite numai în scopul stabilirii dreptului de ajutor pentru încãlzirea locuinţei şi al întocmirii unor situaţii statistice.
ART. 9
(1) Formularele prevãzute la art. 4 alin. (2) se depun pana la data de 31 octombrie a fiecãrui an la primãria localitãţii sau a sectorului municipiului Bucureşti în a carei raza teritorialã se afla locuinta de domiciliu sau de resedinta a solicitantului, dupã cum urmeazã:
a) individual;
b) prin asociaţiile de proprietari/chiriaşi;
c) prin intermediul furnizorilor.
(2) În situaţia prevãzutã la alin. (1) lit. c) formularele sunt puse la dispoziţie delegaţilor furnizorilor prin asociaţiile de proprietari/chiriaşi, pana la data de 25 octombrie a fiecãrui an.
ART. 10
(1) În aplicarea prevederilor <>art. 16 alin. (3) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 5/2003 , primãrii întocmesc situaţii centralizatoare privind titularii ajutorului pentru încãlzirea locuinţei şi sumele aprobate cu acest titlu, pe care le transmit furnizorilor şi asociaţiilor de proprietari/chiriaşi.
(2) Situaţia centralizatoare transmisã furnizorilor cuprinde toţi titularii de ajutor pentru încãlzirea locuinţei şi se întocmeşte potrivit unui model stabilit de comun acord între primari şi furnizori.
ART. 11
În cazul titularilor individuali de contracte de furnizare care sunt beneficiari de ajutor pentru încãlzirea locuinţei, furnizorii transmit lunar facturile reprezentând consumul de energie termica sau de gaze naturale şi suma de plata calculatã ca diferenţa între contravaloarea consumului şi ajutorul aprobat de primar.
ART. 12
(1) Pentru asociaţiile de proprietari/chiriaşi furnizorii transmit factura lunarã reprezentând consumul de energie termica sau de gaze naturale la nivel de asociaţie.
(2) În termen de 10 zile de la primirea facturii, asociaţiile de proprietari/chiriaşi au obligaţia de a defalca valoarea facturii pe consumatori individuali.
(3) În termenul prevãzut la alin. (2), asociaţiile de proprietari/chiriaşi au obligaţia de a întocmi un borderou cuprinzând titularii de ajutor pentru încãlzirea locuinţei şi sumele cu acest titlu, stabilite dupã cum urmeazã:
a) la nivelul prevãzut de <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 5/2003 , dacã suma defalcata este mai mare sau egala cu acest nivel;
b) la nivelul sumei defalcate, dacã aceasta este mai mica decât cuantumul ajutorului prevãzut de <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 5/2003 .
ART. 13
Borderourile prevãzute la art. 12 alin. (3) pot conţine şi alte date stabilite de comun acord între asociaţiile de proprietari/chiriaşi şi furnizori.
ART. 14
În aplicarea prevederilor <>art. 16^3 alin. (3) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 5/2003 , asociaţiile de proprietari/chiriaşi vor pune la dispoziţie delegaţilor furnizorilor borderourile prevãzute la art. 12 alin. (3).
ART. 15
(1) În aplicarea <>art. 16^4 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 5/2003 , lunar, pana cel târziu la data de 10, furnizorii transmit primarilor situaţia centralizatoare cu titularii şi sumele cuvenite reprezentând ajutorul pentru încãlzirea locuinţei.
(2) Situaţia centralizatoare va fi întocmitã potrivit modelului prevãzut în anexa nr. 2.
(3) Situaţia centralizatoare prevãzutã la alin. (2) constituie document justificativ de plata şi se redacteazã în sistem electronic, fãrã modificãri manuale şi alte vicii de forma sau de fond.
ART. 16
Situaţia centralizatoare prevãzutã la art. 15, dupã verificare, este certificatã de primari şi este transmisã pana cel târziu la data de 15 a fiecãrei luni direcţiilor pentru dialog, familie şi solidaritate socialã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, denumite în continuare direcţii teritoriale.
ART. 17
Direcţia teritorialã, pe baza situaţiei centralizatoare, solicita Ministerului Muncii, Solidaritãţii Sociale şi Familiei pana cel târziu la data de 20 a fiecãrei luni, creditele bugetare corespunzãtoare ajutoarelor pentru încãlzirea locuinţei.
ART. 18
Ministerul Muncii, Solidaritãţii Sociale şi Familiei transmite Ministerului Finanţelor Publice, pana la data de 23 ale fiecãrei luni, documentaţia pentru deschiderea de credite bugetare.
ART. 19
În baza creditelor bugetare deschise de Ministerul Finanţelor Publice, direcţiile teritoriale vireazã, pana la sfârşitul lunii, sumele alocate cu titlu de ajutoare pentru încãlzirea locuinţei în conturile de tip angajament scris în pãstrarea unui terţ, escrow, deschise la bãnci de cãtre producãtorii şi distribuitorii de energie termica sau de gaze naturale.
ART. 20
Decontarea ajutoarelor pentru încãlzirea locuinţei se considera efectuatã la data la care sumele corespunzãtoare au intrat în conturile de tip angajament scris în pãstrarea unui terţ, escrow, deschise la bãnci de cãtre producãtorii şi distribuitorii de energie termica sau de gaze naturale.

CAP. III
Ajutoare pentru încãlzirea locuinţei cu lemne, cãrbuni şi combustibili petrolieri

ART. 21
(1) Ajutorul pentru încãlzirea locuinţei cu lemne, cãrbuni şi combustibili petrolieri se acorda beneficiarilor de ajutor social stabilit în condiţiile <>Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(2) Ajutorul prevãzut la alin. (1) se acorda o singura data pentru toatã perioada sezonului rece.
ART. 22
În cazul în care mai multe familii şi persoane singure beneficiare de ajutor social locuiesc împreunã, ajutorul pentru încãlzirea locuinţei cu lemne, cãrbuni şi combustibili petrolieri se acorda pentru fiecare dintre acestea.

CAP. IV
Dispoziţii finale

ART. 23
În aplicarea prevederilor <>art. 16^13 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 5/2003 , primãrii, dupã întocmirea situaţiei centralizatoare prevãzute la art. 10 alin. (2), transmit direcţiilor teritoriale, în termen de 15 zile, un raport statistic potrivit modelului prevãzut în anexa nr. 3.
ART. 24
Pe baza rapoartelor prevãzute la art. 23 direcţiile teritoriale întocmesc un raport statistic la nivelul judeţului, respectiv al municipiului Bucureşti, pe care îl transmit Ministerului Muncii, Solidaritãţii Sociale şi Familiei pana la data de 15 decembrie.
ART. 25
Pana la data de 31 mai, pe baza prevederilor <>art. 16^13 alin. (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 5/2003 , furnizorii şi primãrii au obligaţia de a pune la dispoziţie direcţiilor teritoriale date şi informaţii sintetice solicitate de acestea cu privire la numãrul de beneficiari de ajutor pentru încãlzirea locuinţei în funcţie de venituri, numãrul de persoane din familie, sistemul de încãlzire utilizat, modul de facturare a energiei termice, precum şi cheltuielile cu încãlzirea locuinţei şi gradul de acoperire a acestora prin acordarea ajutoarelor.
ART. 26
Pentru sezonul rece 1 noiembrie 2003 - 31 martie 2004 termenele prevãzute la art. 5 şi 9 se prelungesc cu 15 zile.
ART. 27
În aplicarea prezentelor norme metodologice, Ministerul Muncii, Solidaritãţii Sociale şi Familiei, Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Economiei şi Comerţului şi Ministerul Administraţiei şi Internelor pot emite precizãri sau instrucţiuni care se aproba prin ordin comun.
ART. 28
Anexele nr. 1-3 fac parte integrantã din prezentele norme metodologice.


ANEXA 1
-------
la normele metodologice
-----------------------

CERERE

şi

DECLARAŢIE PE PROPRIA RĂSPUNDERE

pentru acordarea ajutorului pentru încãlzirea locuinţei

Domnului Primar al municipiului/oraşului/comunei/sectorului



────────────────────────────────────────────────────────────

1. Subsemnatul,

Numele şi prenumele [][][][][][][][][][][][][][][][][][][][]

[][][][][][][][][][][][][][][][][][][][]

Cod numeric personal [][][][][][][][][][][][][]

Adresa: Str. [][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][]

Nr. [][][][] Bl. [][][][] Sc. [][] Ap. [][][] Sector []

Localitatea [][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][][]

Judeţul [][][][][][][][][][][]

Actul de identitate*1) [][][] Seria [][][] Nr.[][][][][][][]

Eliberat de secţia de poliţie [][][][][][][][][][][][][][][]

va rog sa-mi aprobaţi acordarea ajutorului pentru încãlzirea locuinţei.

Mentionez ca utilizez pentru încãlzirea locuinţei*2):


centralizat contract
- gaze naturale ----------------- [] carnet folio nr. -------------

--------------
*1) În cazul cetãţenilor romani se va specifica tipul de act de identitate:
- B.I. - buletin de identitate
- C.I. - carte de identitate
- C.I.P. - carte de identitate provizorie
Pentru cetãţenii strãini sau apatrizi:
- C.I. - carte de identitate
- L.S.T. - legitimatie de şedere temporarã
- D.I. - document de identitate.
*2) Se va bifa cu "X" casuta corespunzãtoare şi se va completa obligatoriu: pentru energie termica-codul titularului de contract, iar pentru gaze naturale-numãrul carnetului folio.

II. Declar pe propria rãspundere urmãtoarele:

A. Referitor la componenta familiei, urmãtorii membrii*3):

1. Numele şi prenumele [][][][][][][][][][][][][][][][][][]

Cod numeric personal [][][][][][][][][][][][][]

Act de identitate/act doveditor*4) [][][] Seria [][][] Nr. [][][][][][]


2. Numele şi prenumele [][][][][][][][][][][][][][][][][][]

Cod numeric personal [][][][][][][][][][][][][]

Act de identitate/act doveditor*4) [][][] Seria [][][] Nr. [][][][][][]


3. Numele şi prenumele [][][][][][][][][][][][][][][][][][]

Cod numeric personal [][][][][][][][][][][][][]

Act de identitate/act doveditor*4) [][][] Seria [][][] Nr. [][][][][][]


4. Numele şi prenumele [][][][][][][][][][][][][][][][][][]

Cod numeric personal [][][][][][][][][][][][][]

Act de identitate/act doveditor*4) [][][] Seria [][][] Nr. [][][][][][]


5. Numele şi prenumele [][][][][][][][][][][][][][][][][][]

Cod numeric personal [][][][][][][][][][][][][]

Act de identitate/act doveditor*4) [][][] Seria [][][] Nr. [][][][][][]

---------------
*3) În cazul familiilor cu mai mult de 6 membri se va completa o anexa. Prin membri de familie se înţeleg şi persoanele între care nu exista relaţii de rudenie, dar care locuiesc împreunã, sunt înscrise în cartea de imobil şi sunt luate în calcul la stabilirea cheltuielilor de întreţinere.
*4) În cazul copiilor sub 14 ani sau care nu au act de identitate se vor specifica datele din certificatul de naştere.


B. Referitor la veniturile realizate:
┌────────────────────────────────────────────────┬──┬──┐
│ 1. VENITURI PERMANENTE NETE REALIZATE ÎN LUNA: │ │ │
└────────────────────────────────────────────────┴──┴──┘

┌─────┬──────────────────────────────────────────┬──────────────────────────┐
│Cod │ Categoria de venituri │Venitul realizat*5) (lei) │
└─────┴──────────────────────────────────────────┴──────────────────────────┘

Salariul şi alte drepturi salariale:
┌───┬────────────────────────────────────────────┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┐
│01 │- pe baza de contract de munca │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│02 │- salariul asistentului personal al │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ persoanei cu handicap │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│03 │- salariul asistentului maternal │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│04 │- salariul ingrijitorului la domiciliu al │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ persoanei varstnice dependente │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│05 │- venitul lunar realizat ca membru asociat │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ sau persoana autorizata sa desfãşoare o │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ activitate independenta │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│06 │- indemnizaţia de şomaj şi/sau venit │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ lunar de completare │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴────────────────────────────────────────────┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘

Pensii:
┌───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Pensii de stat: │
├───┬────────────────────────────────────────────┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┤
│07 │- pensia pentru limita de varsta │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│08 │- pensia anticipata │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│09 │- pensia anticipata parţialã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│10 │- pensia de invaliditate │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│11 │- pensia de urmaş │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┴────────────────────────────────────────────┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┤
│ Pensii militare: │
├───┬────────────────────────────────────────────┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┤
│12 │- pensia de serviciu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│13 │- pensia de invaliditate │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│14 │- pensia de urmaş │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│15 │- pensia I.O.V.R │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴────────────────────────────────────────────┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘

┌───┬────────────────────────────────────────────┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┐
│16 │- indemnizaţia pentru persoanele care │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │şi-au pierdut total sau parţial capacitatea ├──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘
│ │de munca ca urmare a participãrii la │
│ │Revoluţie şi pentru urmaşii acestora │
└───┴────────────────────────────────────────────┘
┌───┬────────────────────────────────────────────┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┐
│17 │- alocaţia socialã pentru nevãzãtori │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴────────────────────────────────────────────┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘
┌───┬────────────────────────────────────────────┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┐
│18 │- indemnizaţia de insotitor pentru │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │pensionari gr. I invaliditate │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴────────────────────────────────────────────┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘

Alte drepturi de asigurãri sociale
┌───┬────────────────────────────────────────────┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┐
│19 │- indemnizaţia pentru incapacitatea │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │temporarã de munca │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│20 │- indemnizaţia pentru creşterea copilului │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │pana la varsta de 2 sau 3 ani │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│21 │- indemnizaţia de maternitate │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴────────────────────────────────────────────┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘

Indemnizaţii cu caracter permanent
┌───┬────────────────────────────────────────────┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┐
│22 │- indemnizaţia lunarã acordatã magistraţilor│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │inlaturati din justiţie din considerente │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │politice │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│23 │- indemnizaţia lunarã acordatã persoanelor │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │persecutate din motive politice sau etnice │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│24 │- indemnizaţia, sporul sau renta acordatã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │invalizilor, veteranilor şi vãduvelor de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │rãzboi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│25 │- indemnizaţia pentru pãrinţii persoanelor │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │care au decedat în timpul Revoluţiei │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │din 1989 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│26 │- indemnizaţia de îngrijire pentru │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │revolutionarii invalizi gr. I │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│27 │- suma fixa acordatã mamelor │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │eroilor - martiri │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│28 │- indemnizaţia lunarã pentru persoanele │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │care au efectuat stagiul militar în cadrul │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │Direcţiei Generale a Serviciului Muncii │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │în perioada 1950-1961 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│29 │- indemnizaţia lunarã pentru persoanele │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │cu handicap │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴────────────────────────────────────────────┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘

Alocaţii
┌───┬────────────────────────────────────────────┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┐
│30 │- alocaţia de stat pentru copii │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│31 │- alocaţia suplimentarã pentru familiile │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │cu copii │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│32 │- alocaţia de întreţinere pentru minorii │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │dati în plasament familial sau încredinţaţi,│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │potrivit legii, unor familii sau persoane │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴────────────────────────────────────────────┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘
Burse
┌───┬────────────────────────────────────────────┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┐
│33 │- pentru elevi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│34 │- pentru studenţi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴────────────────────────────────────────────┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘
Ajutoare
┌───┬────────────────────────────────────────────┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┐
│35 │- ajutorul banesc lunar pentru persoanele │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │care au devenit incapabile de munca în │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │perioada efectuãrii unei pedepse privative │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │de libertate │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│36 │- ajutorul social lunar pentru sotiile │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │celor care satisfac serviciul militar │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │obligatoriu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┴────────────────────────────────────────────┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┤
│TOTAL 1 │
└───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ 2. ALTE SURSE DE VENIT │
└───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌────────────────────────────────────────────────┬──────────────────────────┐
│ Sursa de venit │ Venitul realizat (lei) │
├────────────────────────────────────────────────┼──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┤
│a) Bunuri mobile, imobile aducatoare de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ venituri nete; │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│b) Venituri nete din dobânzi, dividente, │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ pãrţi sociale; │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│c) Activitãţi nepermanente; │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│d) Alte venituri. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│ TOTAL 2 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────────────────────────────────────────────────┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘
┌────────────────────────────────────────────────┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┐
│3. VENIT LUNAR TOTAL AL FAMILIEI │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ (Total 1+Total 2) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────────────────────────────────────────────────┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘
┌────────────────────────────────────────────────┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┐
│4. VENIT NET LUNAR PE MEMBRU DE FAMILIE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ (Venit lunar total/nr. membri familie) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────────────────────────────────────────────────┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘


--------------
*5) Pentru aceeaşi categorie de venituri se va înscrie suma totalã a acestora.


C. Având în vedere cele declarate consider ca ma incadrez pentru a beneficia de ajutor pentru încãlzirea locuinţei, în intervalul de venituri:


┌───────────────────────────────┐
│ Intervale venituri │
│ -lei- │
├───────────────────────────────┼────┐
│ pana la 880 000 │ │
├───────────────────────────────┼────┤
│ 880.001 - 1.170.000 │ │
├───────────────────────────────┼────┤
│ 1.170.001 - 1.460.000 │ │
├───────────────────────────────┼────┤
│ 1.460.001 - 1.760.000 │ │
├───────────────────────────────┼────┤
│ 1.760.001 - 2.050.000 │ │
├───────────────────────────────┼────┤
│ 2.050.001 - 2.460.000 │ │
└───────────────────────────────┴────┘
(se va bifa cu "X" casuta corespunzãtoare)


D. Am luat la cunostinta ca ajutorul pentru încãlzirea locuinţei se acorda în nivelurile prevãzute de lege, dar nu mai mult decât cheltuielile cu energia termica utilizata în scopul încãlzirii locuinţei şi preparãrii apei calde sau valoarea facturii individuale ori a cheltuielilor efectiv repartizate pentru cantitatea de gaze naturale folositã şi se achitã direct furnizorului de utilitãţi.
E. Ma oblig sa aduc la cunostinta primarului orice modificare intervenita în componenta familiei şi a veniturilor realizate, în termen de 5 zile de la data modificãrii.
F. Cunoscând prevederile art. 292 din Codul penal cu privire la falsul în declaraţii, respectiv declararea necorespunzãtoare a adevãrului facuta unui organ sau instituţii de stat se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda, declar pe proprie rãspundere ca datele şi informaţiile prezentate corespund realitãţii.


Data Semnatura solicitantului

............. ........................



ANEXA 2


la normele metodologice
-----------------------

Furnizor ............

APROB
Primar ......... L.S.

SITUAŢIA CENTRALIZATOARE
privind titularii şi sumele cuvenite cu titlu
de ajutor pentru încãlzirea locuinţei
aferente lunii .... anul ....


┌──────┬──────────────────┬──────────────────────┬───────────────────────────┐
│ Nr. │ Titular │ Adresa │ Sume cu titlu de ajutor │
│ crt. │ │ │pentru încãlzirea locuinţei│
│ │ │ │ - lei - │
├──────┼──────────────────┼──────────────────────┼───────────────────────────┤
├──────┼──────────────────┼──────────────────────┼───────────────────────────┤
├──────┼──────────────────┼──────────────────────┼───────────────────────────┤
├──────┼──────────────────┼──────────────────────┼───────────────────────────┤
├──────┼──────────────────┼──────────────────────┼───────────────────────────┤
├──────┼──────────────────┼──────────────────────┼───────────────────────────┤
├──────┼──────────────────┼──────────────────────┼───────────────────────────┤
├──────┼──────────────────┼──────────────────────┼───────────────────────────┤
├──────┼──────────────────┼──────────────────────┼───────────────────────────┤
├──────┼──────────────────┼──────────────────────┼───────────────────────────┤
├──────┼──────────────────┼──────────────────────┼───────────────────────────┤
├──────┼──────────────────┼──────────────────────┼───────────────────────────┤
├──────┼──────────────────┼──────────────────────┼───────────────────────────┤
├──────┼──────────────────┼──────────────────────┼───────────────────────────┤
├──────┼──────────────────┼──────────────────────┼───────────────────────────┤
├──────┼──────────────────┼──────────────────────┼───────────────────────────┤
├──────┼──────────────────┼──────────────────────┼───────────────────────────┤
├──────┼──────────────────┼──────────────────────┼───────────────────────────┤
├──────┼──────────────────┼──────────────────────┼───────────────────────────┤
├──────┼──────────────────┼──────────────────────┼───────────────────────────┤
├──────┴──────────────────┴──────────────────────┼───────────────────────────┤
│ TOTAL │ │
└────────────────────────────────────────────────┴───────────────────────────┘


FURNIZOR
Conducãtor unitate .............. L.S.
Compartimentul economic .........

───────────────────────────────────────────────────
Nota: Semnatura furnizorului şi a primarului se aplica pe fiecare
pagina a situaţiei centralizatoare:





ANEXA 3


la normele metodologice
-----------------------


Primãria
Judeţul/Mun. Bucureşti


RAPORT STATISTIC
privind ajutoarele pentru încãlzirea locuinţei
aprobate pentru sezonul rece noiembrie ..... - martie ......


Energie termica în sistem centralizat


┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Mod de facturare şi plata pe baza consumului efectiv │
├────────────────────────┬────────────────────────────────────────────┬────────┤
│ Venit net mediu lunar │ Numãr beneficiari │ │
│ pe membru de familie ├────┬────┬──────────────────────────────────┤ Sume │
│ sau persoana singura │To- │Per-│ Familii cu │aprobate│
│ (lei) │tal │soa-├──────┬──────┬──────┬──────┬──────┤ │
│ │din │na │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ >5 │ │
│ │care│sin-│membri│membri│membri│membri│membri│ │
│ │ │gura│ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┤
│ pana la 880.000 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┤
│ 880.001 - 1.170.000 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┤
│ 1.170.001 - 1.460.000 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┤
│ 1.460.001 - 1.760.000 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┤
│ 1.760.001 - 2.050.000 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┤
│ 2.050.001 - 2.460.000 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┤
│ TOTAL │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────────────────────────┴────┴────┴──────┴──────┴──────┴──────┴──────┴────────┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Mod de facturare şi plata în transe egale lunare pe sezon │
├────────────────────────┬────────────────────────────────────────────┬────────┤
│ Venit net mediu lunar │ Numãr beneficiari │ │
│ pe membru de familie ├────┬────┬──────────────────────────────────┤ Sume │
│ sau persoana singura │To- │Per-│ Familii cu │aprobate│
│ (lei) │tal │soa-├──────┬──────┬──────┬──────┬──────┤ │
│ │din │na │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ >5 │ │
│ │care│sin-│membri│membri│membri│membri│membri│ │
│ │ │gura│ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┤
│ pana la 880.000 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┤
│ 880.001 - 1.170.000 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┤
│ 1.170.001 - 1.460.000 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┤
│ 1.460.001 - 1.760.000 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┤
│ 1.760.001 - 2.050.000 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┤
│ 2.050.001 - 2.460.000 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┤
│ TOTAL │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────────────────────────┴────┴────┴──────┴──────┴──────┴──────┴──────┴────────┘
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Mod de facturare şi plata în transe egale lunare pe 12 luni │
├────────────────────────┬────────────────────────────────────────────┬────────┤
│ Venit net mediu lunar │ Numãr beneficiari │ │
│ pe membru de familie ├────┬────┬──────────────────────────────────┤ Sume │
│ sau persoana singura │To- │Per-│ Familii cu │aprobate│
│ (lei) │tal │soa-├──────┬──────┬──────┬──────┬──────┤ │
│ │din │na │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ >5 │ │
│ │care│sin-│membri│membri│membri│membri│membri│ │
│ │ │gura│ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┤
│ pana la 880.000 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┤
│ 880.001 - 1.170.000 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┤
│ 1.170.001 - 1.460.000 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┤
│ 1.460.001 - 1.760.000 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┤
│ 1.760.001 - 2.050.000 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┤
│ 2.050.001 - 2.460.000 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┤
│ TOTAL │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────────────────────────┴────┴────┴──────┴──────┴──────┴──────┴──────┴────────┘

Gaze naturale
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Mod de facturare şi plata în transe egale lunare pe sezon │
├────────────────────────┬────────────────────────────────────────────┬────────┤
│ Venit net mediu lunar │ Numãr beneficiari │ │
│ pe membru de familie ├────┬────┬──────────────────────────────────┤ Sume │
│ sau persoana singura │To- │Per-│ Familii cu │aprobate│
│ (lei) │tal │soa-├──────┬──────┬──────┬──────┬──────┤ │
│ │din │na │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ >5 │ │
│ │care│sin-│membri│membri│membri│membri│membri│ │
│ │ │gura│ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┤
│ pana la 880.000 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┤
│ 880.001 - 1.170.000 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┤
│ 1.170.001 - 1.460.000 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┤
│ 1.460.001 - 1.760.000 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┤
│ 1.760.001 - 2.050.000 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┤
│ 2.050.001 - 2.460.000 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────────────────┼────┼────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼────────┤
│ TOTAL │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────────────────────────┴────┴────┴──────┴──────┴──────┴──────┴──────┴────────┘

Lemne, cãrbuni, combustibili petrolieri
┌──────────────────┬────────────────────────────┬──────────────────────────────┐
│ │ Numãr beneficiari │Sume pentru ajutor încãlzire │
│ Tip ├─────────────┬──────────────┼─────────────┬────────────────┤
│ familie │ aj. social │ aj. încãlzire│ aprobate │ plãtite │
├──────────────────┼─────────────┼──────────────┼─────────────┼────────────────┤
│Persoaga singura │ │ │ │ │
├──────────────────┼─────────────┼──────────────┼─────────────┼────────────────┤
│Familii cu 2 pers.│ │ │ │ │
├──────────────────┼─────────────┼──────────────┼─────────────┼────────────────┤
│Familii cu 3 pers.│ │ │ │ │
├──────────────────┼─────────────┼──────────────┼─────────────┼────────────────┤
│Familii cu 4 pers.│ │ │ │ │
├──────────────────┼─────────────┼──────────────┼─────────────┼────────────────┤
│Familii cu 5 pers.│ │ │ │ │
├──────────────────┼─────────────┼──────────────┼─────────────┼────────────────┤
│Familii cu >5 pers│ │ │ │ │
├──────────────────┼─────────────┼──────────────┼─────────────┼────────────────┤
│ TOTAL │ │ │ │ │
└──────────────────┴─────────────┴──────────────┴─────────────┴────────────────┘


Primar, Întocmit _________________
___________________
L.S.


-------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016