Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 1.204 din 4 octombrie 2007  privind asigurarea fortei de munca necesare pe timpul starii de asediu, la mobilizare si pe timpul starii de razboi    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 1.204 din 4 octombrie 2007 privind asigurarea fortei de munca necesare pe timpul starii de asediu, la mobilizare si pe timpul starii de razboi

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 699 din 17 octombrie 2007

În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, al <>art. 29 din Legea nr. 477/2003 privind pregãtirea economiei naţionale şi a teritoriului pentru apãrare şi al <>art. 21 din Legea nr. 446/2006 privind pregãtirea populaţiei pentru apãrare,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 1
(1) Prezenta hotãrâre stabileşte condiţiile şi modalitãţile prin care se asigurã forţa de muncã necesarã ministerelor, autoritãţilor administraţiei publice centrale şi locale, celorlalte instituţii publice şi operatorilor economici, denumite în continuare instituţii publice şi operatori economici, în scopul punerii în aplicare a Planului de mobilizare a economiei naţionale pentru apãrare, denumit în continuare plan de mobilizare, satisfacerii nevoilor de apãrare şi asigurãrii continuitãţii activitãţilor economico-sociale pe timpul stãrii de asediu, la mobilizare şi pe timpul stãrii de rãzboi.
(2) Forţa de muncã necesarã în scopul prevãzut la alin. (1) se asigurã, în condiţiile prezentei hotãrâri, prin mobilizarea la locul de muncã a specialiştilor strict necesari, cu obligaţii militare, şi prin utilizarea personalului fãrã obligaţii militare.

CAP. II
Responsabilitãţi şi criterii privind mobilizarea la locul de muncã

ART. 2
(1) În sensul prezentei hotãrâri, specialiştii strict necesari, cu obligaţii militare, care se pot mobiliza la locul de muncã se stabilesc dintre cetãţenii încorporabili şi rezerviştii din rezerva generalã.
(2) Specialiştii cu obligaţii militare prevãzuţi la alin. (1) pot fi: personal încadrat pe funcţii de conducere, specialişti de înaltã calificare şi personal de execuţie strict necesar desfãşurãrii activitãţilor.
(3) Rezerviştii voluntari, precum şi rezerviştii care au îndeplinit serviciul militar activ în ultimii 5 ani şi sunt cuprinşi în rezerva operaţionalã nu pot fi mobilizaţi la locul de muncã.
ART. 3
(1) În sensul prezentei hotãrâri, personalul fãrã obligaţii militare care asigurã forţa de muncã prevãzutã la art. 1 alin. (2) se compune din cetãţenii apţi de muncã, alţii decât cei prevãzuţi la art. 2 alin. (2), care sunt:
a) necesari la punerea în aplicare a planului de mobilizare; sau
b) cuprinşi în formele de pregãtire privind modul de acţiune în situaţii de urgenţã ori de pregãtire în formaţiuni sanitar-voluntare.
(2) Personalul prevãzut la alin. (1) se asigurã prin chemare la prestãri de servicii în interes public, potrivit legii, sau prin continuarea activitãţii la locul de muncã.
ART. 4
(1) Calitatea de mobilizat la locul de muncã nu îngrãdeşte sau anuleazã dreptul unui rezervist sau cetãţean încorporabil de a deveni rezervist voluntar.
(2) Persoanele care compun forţa de muncã mobilizatã la locul de muncã nu mai primesc alte însãrcinãri din partea organelor de evidenţã militarã.
ART. 5
(1) Stabilirea forţei de muncã necesare în scopul prevãzut la art. 1 alin. (1) pentru fiecare instituţie publicã şi operator economic se face pe baza structurii organizatorice de funcţionare pe timp de rãzboi, necesarã realizãrii sarcinilor prevãzute în planul de mobilizare şi satisfacerii nevoilor de apãrare.
(2) Instituţiile publice şi operatorii economici cu sarcini la mobilizare au obligaţia sã îşi asigure forţa de muncã necesarã pentru realizarea integralã a sarcinilor cuprinse în planul de mobilizare şi pentru satisfacerea nevoilor de apãrare pe timpul stãrii de urgenţã, al stãrii de asediu, la mobilizare şi pe timpul stãrii de rãzboi şi totodatã sã disponibilizeze personalul cu obligaţii militare stabilit din timp de pace pentru completarea unitãţilor militare, în situaţiile prevãzute de lege.
(3) La chemarea cetãţenilor încorporabili şi rezerviştilor din rezerva generalã, pentru completarea forţelor destinate apãrãrii, se are în vedere ca la instituţiile publice şi operatorii economici sã rãmânã personalul strict necesar realizãrii sarcinilor prevãzute în planul de mobilizare şi satisfacerii nevoilor de apãrare.
ART. 6
(1) Instituţiile publice şi operatorii economici cu sarcini la mobilizare care au în structura organizatoricã de funcţionare pe timp de pace specialişti de înaltã calificare în producţia de tehnicã militarã, în domeniul comunicaţiilor, transporturilor feroviare, navale şi aeriene, precum şi al asistenţei sanitare au obligaţia sã îi menţinã în evidenţa proprie pânã la împlinirea vârstei prevãzute de lege în vederea aducerii lor pentru asigurarea forţei de muncã la rãzboi.
(2) În cazul în care specialiştii prevãzuţi la alin. (1) îşi schimbã locul de muncã, noua instituţie publicã sau operator economic cu care acesta are raporturi de muncã sau de serviciu are obligaţia sã înştiinţeze instituţia publicã sau operatorul economic la care acesta este menţinut în evidenţã.
ART. 7
Persoanele destinate sã asigure forţa de muncã prevãzutã la art. 1 alin. (2) urmeazã:
a) sã îşi continue activitatea la locul de muncã;
b) sã respecte programul de lucru al instituţiei publice şi operatorului economic stabilit pentru situaţiile prevãzute la art. 1;
c) sã îndeplineascã sarcinile privind limitarea urmãrilor acţiunilor militare, care pot afecta funcţionarea instituţiei publice sau a operatorului economic.
ART. 8
(1) Se mobilizeazã la locul de muncã în procent de 100%, cu excepţia celor care se încadreazã în prevederile art. 2 alin. (3), urmãtoarele persoane:
a) cele alese sau numite în funcţii de demnitate publicã, precum şi cele asimilate acestora;
b) înalţii funcţionari publici;
c) cele care încadreazã instituţia prefectului;
d) cele alese în administraţia publicã localã;
e) secretarii unitãţilor administrativ-teritoriale;
f) cele care ocupã funcţii de conducere în instituţii publice şi operatori economici cu atribuţii în domeniul apãrãrii;
g) specialiştii de înaltã calificare din domeniile nuclearo-electric, apã grea şi industrie de apãrare;
h) cele din poliţia comunitarã.
(2) Se mobilizeazã la locul de muncã în procent de pânã la 100%, cu excepţia celor care se încadreazã în prevederile art. 2 alin. (3), persoanele care ocupã funcţii de conducere în administraţia publicã centralã de specialitate şi specialiştii de înaltã calificare din urmãtoarele domenii:
a) siderurgie;
b) metalurgie;
c) minerit;
d) extracţia şi prelucrarea petrolului şi gazelor;
e) cercetare;
f) producţie şi distribuţie de energie;
g) comunicaţii;
h) radiocomunicaţii;
i) poştã;
j) transport prin conducte;
k) transport feroviar, aerian şi naval.

CAP. III
Întocmirea, avizarea şi aprobarea documentelor de mobilizare la locul de muncã

ART. 9
(1) Documentele care se întocmesc pentru mobilizarea la locul de muncã sunt:
a) cererea de mobilizare la locul de muncã;
b) formularul de actualizare a cererii de mobilizare la locul de muncã;
c) cererea de anulare a mobilizãrii la locul de muncã.
(2) Întocmirea documentelor de mobilizare la locul de muncã la instituţiile publice şi operatorii economici se face de cãtre responsabilul cu evidenţa militarã care face parte din comisia pentru probleme de apãrare, numit potrivit dispoziţiilor legale în domeniu.
(3) Instruirea responsabililor cu evidenţa militarã se efectueazã anual sau ori de câte ori este nevoie de cãtre centrul militar zonal/judeţean/de sector, denumit în continuare centrul militar, şi de cãtre structura judeţeanã a Oficiului Central de Stat pentru Probleme Speciale, denumitã în continuare oficiul judeţean, în baza programelor stabilite în comun de cãtre cele douã structuri, conform competenţelor teritoriale.
(4) Documentele prevãzute la alin. (1) se transmit obligatoriu la oficiul judeţean pentru avizare şi ulterior la centrul militar pentru aprobare.
(5) Documentele prevãzute la alin. (1) se întocmesc astfel:
a) cererea de mobilizare - în termen de pânã la 60 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri, precum şi de la data primirii sarcinilor din planul de mobilizare ori a încadrãrii instituţiei publice sau operatorului economic în categoria celor care desfãşoarã activitãţi necesare satisfacerii nevoilor de apãrare;
b) formularul de actualizare a cererii de mobilizare la locul de muncã - în termen de pânã la 30 de zile de la data apariţiei unuia dintre cazurile prevãzute la art. 16 alin. (2);
c) cererea de anulare a mobilizãrii la locul de muncã - în termen de pânã la 30 de zile de la data apariţiei uneia dintre situaţiile prevãzute la art. 17 alin. (1).
ART. 10
(1) Cererea de mobilizare la locul de muncã, denumitã în continuare cerere de mobilizare, prevãzutã în anexa nr. 1, este documentul în baza cãruia se asigurã mobilizarea la locul de muncã a personalului solicitat de instituţia publicã sau operatorul economic.
(2) Cererea de mobilizare se întocmeşte în 3 exemplare şi se înainteazã spre avizare oficiului judeţean pe raza cãruia se aflã sediul instituţiei publice şi operatorului economic, iar acesta o trimite spre aprobare centrului militar pe a cãrui razã de responsabilitate îşi au domiciliul persoanele care pot fi mobilizate la locul de muncã.
(3) În cazul în care persoanele care pot fi mobilizate la locul de muncã au domiciliul pe raza teritorialã a altor judeţe/sectoare, instituţia publicã şi operatorul economic întocmesc cerere de mobilizare pentru fiecare judeţ/sector în parte şi o transmit spre avizare şi aprobare conform prevederilor alin. (2).
(4) Pentru sucursalele/filialele fãrã personalitate juridicã ce aparţin instituţiei publice şi operatorului economic obligaţia întocmirii cererii de mobilizare revine structurii ierarhic superioare cu personalitate juridicã.
(5) Pentru entitãţile prevãzute la alin. (4) cererile de mobilizare se întocmesc separat pe sucursale sau filiale şi aparatul propriu, în condiţiile alin. (2) şi (3).
(6) Avizul şefului oficiului judeţean pe cererea de mobilizare este obligatoriu înainte de aprobarea cererii de cãtre comandantul centrului militar şi atestã includerea instituţiei publice şi operatorului economic în categoria entitãţilor prevãzute la art. 1 alin. (1).
(7) Şeful oficiului judeţean poate consemna în rubrica "Observaţii" avizul nefavorabil privind mobilizarea la locul de muncã a unor persoane care prin profesia/meseria lor nu sunt strict necesare a fi mobilizate la locul de muncã.
(8) Dupã aprobare, centrul militar trimite exemplarele nr. 1 şi 2 ale cererii de mobilizare la oficiul judeţean şi reţine exemplarul nr. 3. Oficiul judeţean trimite exemplarul nr. 1 al cererii de mobilizare la instituţia publicã sau operatorul economic şi reţine exemplarul nr. 2.
(9) Valabilitatea cererii de mobilizare începe la data aprobãrii de cãtre comandantul centrului militar şi înceteazã la data anulãrii acesteia de cãtre aceeaşi autoritate.
(10) În cazul modificãrii sarcinilor din planul de mobilizare, al comasãrii ori divizãrii instituţiei publice sau operatorului economic ori în alte cazuri majore, cererea de mobilizare se analizeazã împreunã cu oficiul judeţean care hotãrãşte luarea mãsurilor corespunzãtoare.
ART. 11
(1) Formularul de actualizare a cererii de mobilizare la locul de muncã, denumit în continuare formular de actualizare, prevãzut în anexa nr. 2, este documentul ce evidenţiazã modificãrile periodice care apar în evidenţa persoanelor mobilizate la locul de muncã.
(2) Formularul de actualizare se întocmeşte, se avizeazã şi se aprobã similar cererii de mobilizare, având aceleaşi destinaţii.
(3) Formularul de actualizare cuprinde numai modificãrile intervenite în evidenţa personalului mobilizat la locul de muncã, dupã aprobarea cererii de mobilizare sau a formularului de actualizare anterior.
(4) În baza formularului de actualizare, dupã aprobarea radierii din tabelul nominal prevãzut în formular, oficiul judeţean, centrul militar şi instituţia publicã sau operatorul economic opereazã modificãrile în cererea de mobilizare.
(5) Modificãrile cuprinse în formularul de actualizare intrã în vigoare la data aprobãrii de cãtre comandantul centrului militar.
(6) Formularul de actualizare se ataşeazã la cererea de mobilizare la locul de muncã, devenind parte integrantã a acesteia.
ART. 12
(1) Cererea de anulare a mobilizãrii la locul de muncã, denumitã în continuare cerere de anulare, prevãzutã în anexa nr. 3, este documentul în baza cãruia se dispune anularea cererii de mobilizare.
(2) Cererea de anulare se întocmeşte, se avizeazã şi se aprobã similar cererii de mobilizare, având aceleaşi destinaţii.
(3) Dupã aprobarea cererii de anulare, centrul militar şi oficiul judeţean opereazã în documentele proprii şi întreprinde mãsurile stabilite de prevederile legale.
ART. 13
Dupã aprobarea fiecãrui document de mobilizare la locul de muncã, în documentele militare ale personalului mobilizat la locul de muncã reprezentantul centrului militar aplicã în rubrica destinatã ştampila de mobilizare sau anulare a mobilizãrii la locul de muncã, dupã caz.
ART. 14
Întocmirea documentelor de mobilizare la locul de muncã pentru persoanele din cadrul instituţiei prefectului se face sub coordonarea oficiului judeţean.
ART. 15
(1) Persoanele din instituţiile cu atribuţii în domeniul apãrãrii, ordinii publice, siguranţei şi securitãţii naţionale, încadrate pe posturi de funcţionar public sau personal civil contractual pe timp de pace, ale cãror funcţii îşi pãstreazã statutul şi pe timp de rãzboi, se mobilizeazã la locul de muncã în procent de 100%.
(2) Instituţiile prevãzute la alin. (1) întocmesc documentele prevãzute la art. 9 alin. (1) în câte douã exemplare şi le înainteazã direct centrelor militare în vederea aprobãrii.
(3) Pe documentele de mobilizare la locul de muncã întocmite de instituţiile prevãzute la alin. (1) nu se înscriu date privind structura organizatoricã.
(4) Dupã aprobarea documentelor, centrul militar trimite exemplarul nr. 1 instituţiilor respective şi reţine exemplarul nr. 2.

CAP. IV
Actualizarea, anularea şi pãstrarea documentelor de mobilizare la locul de muncã

ART. 16
(1) Actualizarea cererii de mobilizare se face prin formularul de actualizare, conform prevederilor prezentei hotãrâri.
(2) Cazurile care pot determina actualizarea prin radiere a persoanelor mobilizate la locul de muncã sunt:
a) încetarea raporturilor de muncã sau transferare, respectiv mutarea în alt loc de muncã în afara instituţiei publice sau a operatorului economic;
b) scoaterea din evidenţa militarã, pensionarea, invaliditatea sau decesul;
c) obţinerea calitãţii de rezervist voluntar.
ART. 17
(1) Anularea mobilizãrii la locul de muncã poate interveni atunci când instituţia publicã sau operatorul economic se aflã în una dintre urmãtoarele situaţii:
a) s-a desfiinţat sau dizolvat ori se aflã în procedurã de lichidare judiciarã sau insolvenţã;
b) şi-a schimbat obiectul de activitate sau nu mai funcţioneazã la sediul declarat, dar nu s-a radiat din evidenţe;
c) nu mai are cetãţeni încorporabili şi rezervişti în evidenţã;
d) nu mai are sarcini din planul de mobilizare.
(2) Oficiul judeţean poate întocmi cerere de anulare, în condiţiile alin. (1), dacã instituţia sau operatorul economic nu are iniţiativa acestei acţiuni.
ART. 18
Pãstrarea documentelor de mobilizare la locul de muncã se face în condiţiile prevãzute de legislaţia privind înregistrarea şi arhivarea documentelor.

CAP. V
Controlul activitãţilor în domeniu. Contravenţii şi sancţiuni

ART. 19
(1) Controlul activitãţilor privind mobilizarea la locul de muncã se face de cãtre Oficiul Central de Stat pentru Probleme Speciale, Statul Major General, oficiul judeţean şi centrul militar, prin personalul împuternicit de cãtre şefii acestor structuri.
(2) Constatãrile fãcute cu ocazia controalelor se consemneazã în documentele cu aceastã tematicã existente la instituţia publicã şi operatorul economic controlat.
(3) Pentru instituţiile cu atribuţii în domeniul apãrãrii, ordinii publice, siguranţei şi securitãţii naţionale, controlul activitãţilor privind mobilizarea la locul de muncã se organizeazã şi se executã de cãtre acestea.
ART. 20
Nerespectarea prevederilor prezentei hotãrâri atrage rãspunderea contravenţionalã sau disciplinarã, dupã caz, şi se sancţioneazã conform prevederilor legale.
ART. 21
(1) Urmãtoarele fapte constituie contravenţii:
a) neîntocmirea documentelor de mobilizare la locul de muncã în cadrul termenelor prevãzute la art. 9 alin. (5) lit. a) şi b);
b) întocmirea necorespunzãtoare, cu intenţie, a documentelor de mobilizare la locul de muncã;
c) împiedicarea sub orice formã a persoanelor împuternicite potrivit alin. (4) şi (5) de a-şi exercita atribuţiile de control al documentelor de mobilizare la locul de muncã.
(2) Contravenţiile prevãzute la alin. (1) lit. a) şi b) se sancţioneazã cu amendã de la 1.000 la 10.000 lei, iar cea prevãzutã la alin. (1) lit. c) se sancţioneazã cu amendã de la 5.000 la 50.000 lei.
(3) Sancţiunile contravenţionale se aplicã persoanelor fizice sau juridice, dupã caz.
(4) Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac de cãtre persoanele din cadrul Oficiului Central de Stat pentru Probleme Speciale, împuternicite de şeful acestuia, precum şi de cãtre persoanele împuternicite de şeful Statului Major General.
(5) Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor la instituţiile cu atribuţii în domeniul apãrãrii, ordinii publice, siguranţei şi securitãţii naţionale se fac de cãtre persoanele anume împuternicite de conducãtorii acestora.
ART. 22
Contravenţiilor prevãzute în prezenta hotãrâre le sunt aplicabile dispoziţiile <>Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 180/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.

CAP. VI
Dispoziţii finale

ART. 23
Anual, oficiul judeţean şi centrul militar au obligaţia de a efectua analiza activitãţii de mobilizare la locul de muncã la nivel de judeţ şi de a adopta în comun mãsuri corespunzãtoare.
ART. 24
Anual, în baza instrucţiunilor şefului Oficiului Central de Stat pentru Probleme Speciale, fiecare oficiu judeţean transmite situaţia asigurãrii forţei de muncã prin mobilizarea la locul de muncã, necesarã îndeplinirii sarcinilor din planul de mobilizare şi satisfacerii nevoilor de apãrare.
ART. 25
Oficiul Central de Stat pentru Probleme Speciale şi Statul Major General îşi stabilesc, la nevoie, documente de evidenţã internã privind înregistrarea, pãstrarea, transmiterea şi urmãrirea dinamicii modificãrilor în domeniul mobilizãrii la locul de muncã.
ART. 26
La data aprobãrii noilor documente de mobilizare la locul de muncã, lucrãrile de mobilizare la locul de muncã, întocmite în conformitate cu prevederile <>Hotãrârii Guvernului nr. 338/2002 pentru asigurarea forţei de muncã necesare la mobilizare şi pe timp de rãzboi cu personal cu obligaţii militare, îşi înceteazã valabilitatea.
ART. 27
(1) Prezenta hotãrâre intrã în vigoare în termen de 60 de zile de la data publicãrii în Monitorul Oficial al României, Partea I.
(2) La data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri se abrogã <>Hotãrârea Guvernului nr. 338/2002 pentru asigurarea forţei de muncã necesare la mobilizare şi pe timp de rãzboi cu personal cu obligaţii militare, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 294 din 30 aprilie 2002.
ART. 28
Anexele nr. 1-3 fac parte integrantã din prezenta hotãrâre.

PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul internelor
şi reformei administrative,
Cristian David

Ministrul apãrãrii,
Teodor Viorel Meleşcanu

Ministrul muncii, familiei
şi egalitãţii de şanse,
Paul Pãcuraru

p. Şeful Oficiului Central de
Stat pentru Probleme Speciale,
Ion Mavrodin

Bucureşti, 4 octombrie 2007.
Nr. 1.204.


ANEXA 1

Nesecret
Exemplar nr. ........

ANTET
(instituţie/operator economic)
Nr. ........ din .......

AVIZAT APROB
Şeful Oficiului de Mobilizare a Comandantul Centrului Militar
Economiei şi Pregãtirea Teritoriului .............................
pentru Apãrare al Judeţului (numele, prenumele, semnãtura,
................................ L.S.)
(numele, prenumele, semnãtura, L.S.)

Data ..............

CERERE DE MOBILIZARE LA LOCUL DE MUNCĂ

În conformitate cu prevederile art. 9 alin. (4) şi ale <>art. 10 alin. (2) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.204/2007 privind asigurarea forţei de muncã necesare pe timpul stãrii de asediu, la mobilizare şi pe timpul stãrii de rãzboi, vã adresez urmãtoarea cerere privind avizarea/aprobarea mobilizãrii la locul de muncã a personalului strict necesar pentru satisfacerea nevoilor de apãrare şi asigurãrii continuitãţii activitãţii proprii, având în vedere urmãtoarele:

1 - Structura organizatoricã de funcţionare a instituţiei/operatorului economic cuprinde ...... posturi.
2 - Instituţia/operatorul economic are ca angajaţi ....... persoane care pot fi mobilizate la locul de muncã. Dintre acestea cer sã se avizeze/sã se aprobe mobilizarea la locul de muncã a unui numãr de ...... persoane strict necesare desfãşurãrii activitãţii, prezentate în tabelul urmãtor:



┌───┬─────────────┬────────┬──────────┬───────┬─────────────┬────────────┬─────┐
│ │Numele şi │ │ │ │Calitatea │Modificãri │ │
│Nr.│prenumele │Codul │Profesia │Gradul │(rezervist │în evidenţa │Ob- │
│crt│(cu prenumele│numeric │(meseria)/│militar│sau cetãţean │militarã/ │ser- │
│ │ pãrintelui) │personal│MLM 100%*)│ │încorporabil)│numãrul │va- │
│ │ │ │ │ │ **) │formularului│ţii │
│ │ │ │ │ │ │de actuali- │****)│
│ │ │ │ │ │ │ zare***) │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┴─────────────┴────────┴──────────┴───────┴─────────────┴────────────┴─────┤
│ Pe posturi de conducere │
├───┬─────────────┬────────┬──────────┬───────┬─────────────┬────────────┬─────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┴─────────────┴────────┴──────────┴───────┴─────────────┴────────────┴─────┤
│ Specialişti de înaltã calificare │
├───┬─────────────┬────────┬──────────┬───────┬─────────────┬────────────┬─────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┴─────────────┴────────┴──────────┴───────┴─────────────┴────────────┴─────┤
│ Alte persoane │
├───┬─────────────┬────────┬──────────┬───────┬─────────────┬────────────┬─────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴─────────────┴────────┴──────────┴───────┴─────────────┴────────────┴─────┘

Conducãtor, Întocmit
(instituţie/operator economic) Responsabil cu evidenţa militarã,
.............................. ................................
(numele, prenumele, semnãtura, L.S.) (numele, prenumele, semnãtura)



NOTĂ:
*) Corespunzãtor Catalogului profesiilor şi meseriilor din România; la numitor se consemneazã MLM 100% doar pentru persoanele care se încadreazã în prevederile art. 4 alin. (1) - de exemplu: manager general/MLM 100%.
**) Se completeazã în baza documentelor de evidenţã militarã eliberate potrivit legii.
***) Se consemneazã modificãrile care anuleazã calitatea de mobilizat la locul de muncã: ieşirea din evidenţã ca urmare a împlinirii limitei de vârstã; trecerea în rândul rezerviştilor voluntari, decesul etc. Se trece şi numãrul de înregistrare al formularului de actualizare a cererii de mobilizare la locul de muncã transmis centrului militar.
****) La rubrica "Observaţii" se poate consemna neavizarea sau neaprobarea mobilizãrii la locul de muncã a unei persoane prin menţiunea "NU", urmatã de semnãturã.


ANEXA 2

Nesecret
Exemplar nr. ........

ANTET
(instituţie/operator economic)
Nr. ........ din .......

AVIZAT APROB
Şeful Oficiului de Mobilizare a Comandantul Centrului Militar
Economiei şi Pregãtirea Teritoriului .............................
pentru Apãrare al Judeţului (numele, prenumele, semnãtura,
................................ L.S.)
(numele, prenumele, semnãtura, L.S.)

Data ..............

FORMULAR DE ACTUALIZARE*) A CERERII DE MOBILIZARE LA LOCUL DE MUNCĂ

În conformitate cu prevederile art. 9 alin. (4) şi ale <>art. 11 alin. (2) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.204/2007 privind asigurarea forţei de muncã necesare pe timpul stãrii de asediu, la mobilizare şi pe timpul stãrii de rãzboi, vã supunem spre avizare/aprobare actualizarea Cererii de mobilizare la locul de muncã, transmisã cu nr. ........ din ........, astfel:

a) sã se radieze din tabelul nominal urmãtoarele persoane:


┌───────────────┬─────────────────────────┬──────────────────────┬─────────────┐
│ Nr. crt. │Numele şi prenumele │Codul numeric│ Motivul│Observaţii**)│
│ │(cu prenumele pãrintelui)│ personal │radierii│ │
└───────────────┴─────────────────────────┴─────────────┴────────┴─────────────┘

b) sã avizaţi/aprobaţi mobilizarea la locul de muncã a urmãtoarelor persoane:

┌───┬─────────────┬────────┬──────────┬───────┬─────────────┬────────────┬─────┐
│ │Numele şi │ │ │ │Calitatea │Modificãri │ │
│Nr.│prenumele │Codul │Profesia │Gradul │(rezervist │în evidenţa │Ob- │
│crt│(cu prenumele│numeric │(meseria)/│militar│sau cetãţean │militarã/ │ser- │
│ │ pãrintelui) │personal│MLM 100%*)│ │încorporabil)│numãrul │va- │
│ │ │ │ │ │ **) │formularului│ţii │
│ │ │ │ │ │ │de actuali- │****)│
│ │ │ │ │ │ │ zare***) │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┴─────────────┴────────┴──────────┴───────┴─────────────┴────────────┴─────┤
│ Pe posturi de conducere │
├───┬─────────────┬────────┬──────────┬───────┬─────────────┬────────────┬─────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┴─────────────┴────────┴──────────┴───────┴─────────────┴────────────┴─────┤
│ Specialişti de înaltã calificare │
├───┬─────────────┬────────┬──────────┬───────┬─────────────┬────────────┬─────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┴─────────────┴────────┴──────────┴───────┴─────────────┴────────────┴─────┤
│ Alte persoane │
├───┬─────────────┬────────┬──────────┬───────┬─────────────┬────────────┬─────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴─────────────┴────────┴──────────┴───────┴─────────────┴────────────┴─────┘


Date generale actualizate:
1 - Structura organizatoricã de funcţionare a instituţiei/operatorului economic cuprinde ......... posturi.
2 - Instituţia/operatorul economic are ca angajaţi ....... persoane care pot fi mobilizate la locul de muncã. Dintre aceste persoane un numãr de ....... sunt aprobate a fi mobilizate la locul de muncã.

Conducãtor, Întocmit
(instituţie/operator economic) Responsabil cu evidenţa militarã,
.............................. ................................
(numele, prenumele, semnãtura, L.S.) (numele, prenumele, semnãtura, L.S.)
--------------
*) Formularul de actualizare se transmite când situaţia se impune.
**) La rubrica "Observaţii" se poate consemna neavizarea sau neaprobarea mobilizãrii la locul de muncã a unei persoane prin menţiunea "NU", urmatã de semnãturã.


ANEXA 3

Nesecret
Exemplar nr. ........

ANTET
(instituţie/operator economic)
Nr. ........ din .......

AVIZAT APROB
Şeful Oficiului de Mobilizare a Comandantul Centrului Militar
Economiei şi Pregãtirea Teritoriului .............................
pentru Apãrare al Judeţului (numele, prenumele, semnãtura,
................................ L.S.)
(numele, prenumele, semnãtura, L.S.)
Data ..............


CERERE DE ANULARE A MOBILIZĂRII LA LOCUL DE MUNCĂ

În conformitate cu prevederile art. 9 alin. (4) şi ale <>art. 12 alin. (2) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.204/2007 privind asigurarea forţei de muncã necesare pe timpul stãrii de asediu, la mobilizare şi pe timpul stãrii de rãzboi, vã rog sã dispuneţi anularea avizului/aprobãrii acordate pe Cererea de mobilizare la locul de muncã, transmisã dumneavoastrã cu nr. ...... din ....... şi actualizatã prin formularele de actualizare nr. ....... din ....., deoarece începând cu data de ........., în baza Înştiinţãrii nr. ......... din ....... a ......, instituţia/operatorul economic pe care o/îl conduc ........ (se specificã motivul anulãrii, de exemplu: "a devenit insolvabilã/s-a desfiinţat") şi nu îşi mai poate îndeplini obligaţiile pe linie de apãrare.


Conducãtor, Întocmit
(instituţie/operator economic) Responsabil cu evidenţa militarã,
.............................. ................................
(numele, prenumele, semnãtura, L.S.) (numele, prenumele, semnãtura)

-------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016