Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 1.154 din 27 noiembrie 2012  privind stabilirea fructelor distribuite, a perioadei si frecventei distributiei, a limitei valorii zilnice/elev si a fondurilor necesare pentru distributia fructelor si a masurilor adiacente distributiei de fructe, a bugetului aferent acestora, precum si a modalitatii de implementare efectiva si de gestionare la nivelul administratiei publice, in cadrul programului de incurajare a consumului de fructe proaspete in scoli in anul scolar 2012-2013    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 1.154 din 27 noiembrie 2012 privind stabilirea fructelor distribuite, a perioadei si frecventei distributiei, a limitei valorii zilnice/elev si a fondurilor necesare pentru distributia fructelor si a masurilor adiacente distributiei de fructe, a bugetului aferent acestora, precum si a modalitatii de implementare efectiva si de gestionare la nivelul administratiei publice, in cadrul programului de incurajare a consumului de fructe proaspete in scoli in anul scolar 2012-2013

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 810 din 3 decembrie 2012

    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, al art. 1 alin. (2) şi (5) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 24/2010 privind implementarea programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli, aprobată cu modificări prin Legea nr. 195/2010, cu modificările şi completările ulterioare,

    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

    ART. 1
    Pentru anul şcolar 2012-2013 se vor acorda gratuit mere, în limita valorii zilnice de 0,37 lei/elev, pentru o perioadă de maximum 89 de zile de şcolarizare, începând cu 3 decembrie 2012.
    ART. 2
    (1) Măsurile adiacente distribuţiei de mere în anul şcolar 2012-2013 sunt următoarele:
    a) organizarea de vizite la ferme pomicole ori legumicole, la staţiuni de cercetare pomicolă sau legumicolă, la zilele recoltei, expoziţii, târguri ori alte evenimente şi/sau activităţi similare;
    b) organizarea de concursuri tematice cu premii ca modalităţi practice educative care să contribuie la dezvoltarea competenţelor elevilor şi prin activităţi de grădinărit.
    (2) Sumele necesare implementării măsurilor adiacente se suportă din bugetele locale ale judeţelor, respectiv din bugetele sectoarelor municipiului Bucureşti, din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată şi nu vor putea depăşi 10% din fondurile alocate consiliilor judeţene şi consiliilor locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti, pentru acordarea gratuită a merelor, aşa cum sunt prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
    (3) Consiliile judeţene şi consiliile locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti optează, în funcţie de preferinţe şi buget, pentru măsurile adiacente pe care le vor implementa şi vor pune în aplicare în mod obligatoriu cel puţin una dintre măsurile adiacente prevăzute la alin. (1).
    (4) Consiliile judeţene şi consiliile locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti şi unităţile şcolare vor lua măsurile necesare astfel încât numai elevii prezenţi la cursuri să beneficieze de implementarea măsurilor adiacente.
    (5) Consiliile judeţene şi consiliile locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti sunt responsabile de implementarea măsurilor adiacente prevăzute la alin. (1) şi respectiv de organizarea procedurilor de achiziţie publică, desemnarea câştigătorilor, încheierea contractelor cu furnizorii sau prestatorii, monitorizarea şi controlul implementării măsurilor adiacente prevăzute la alin. (1).
    (6) În funcţie de specificul măsurilor adiacente pe care le vor implementa, consiliile judeţene şiconsiliile locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti vor beneficia de asistenţă din partea inspectoratelor şcolare judeţene, respectiv a Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, a direcţiilor de sănătate publică, respectiv a Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti şi din partea direcţiilor judeţene pentru agricultură, respectiv din partea Direcţiei pentru Agricultură a Municipiului Bucureşti, după caz, potrivit prevederilor legale în vigoare.
    (7) Consiliile judeţene şi consiliile locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti au obligaţia informării Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, cu privire la măsurile adiacente implementate.
    ART. 3
    (1) Consiliile judeţene şi consiliile locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti vor recupera de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, sumele plătite pentru implementarea măsurilor adiacente, pe care le virează la bugetul de stat.
    (2) Recuperarea sumelor plătite pentru implementarea măsurilor adiacente este condiţionată de distribuţia merelor şi se realizează pe baza numărului de elevi cărora le-au fost distribuite mere.
    (3) Finanţarea sumelor aprobate de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, care reprezintă sprijinul financiar pentru implementarea măsurilor adiacente, se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, de la titlul "Proiecte cu finanţare din fonduri externe nerambursabile post-aderare", articolul "Programe din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA)", reprezentând contribuţie publică naţională totală.
    (4) În privinţa măsurilor adiacente, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură are atribuţiile prevăzute la art. 12 alin. (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 24/2010 privind implementarea programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli, aprobată cu modificări prin Legea nr. 195/2010, cu modificările şi completările ulterioare.
    ART. 4
    (1) În vederea acordării sprijinului financiar pentru implementarea măsurilor adiacente potrivit art. 2 alin. (1), consiliile judeţene şi consiliile locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti depun la centrele judeţene ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură cereri de plată, la sfârşitul fiecărui semestru al anului şcolar, conform structurii anului şcolar aprobate de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, până în ultima zi a celei de-a treia luni care urmează perioadei ce face obiectul respectivei cereri.
    (2) Cererea de plată include informaţii referitoare la:
    a) măsurile adiacente implementate potrivit art. 2 alin. (3);
    b) unităţile de învăţământ unde au fost implementate măsurile adiacente;
    c) numărul de elevi beneficiari din fiecare unitate de învăţământ în care au fost implementate sau care au participat la implementarea măsurilor adiacente;
    d) suma solicitată în conformitate cu documentele justificative.%0D
    ART. 5
    (1) În situaţia în care nu se pot aplica prevederile art. 2 alin. (2), sumele necesare pentru realizarea măsurilor adiacente prevăzute la art. 2 alin. (1) se suportă din bugetele locale ale judeţelor şi ale sectoarelor municipiului Bucureşti.
    (2) În situaţia prevăzută la alin. (1), sumele reprezentând sprijinul financiar pentru implementarea măsurilor adiacente, recuperate potrivit art. 3 alin. (2), se fac venit la bugetele locale ale judeţelor şi ale sectoarelor municipiului Bucureşti.
    ART. 6
    (1) Bugetul pentru implementarea programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli pentru anul şcolar 2012-2013 este de 63.558,36 mii lei, reprezentând fondurile aferente acordării drepturilor prevăzute la art. 1 şi realizării măsurilor adiacente prevăzute la art. 2 alin. (1), potrivit prevederilor anexei.
    (2) În situaţia în care fondurile necesare pentru distribuţia merelor şi/sau implementarea măsurilor adiacente prevăzute la art. 2 alin. (1) nu sunt disponibile în anul 2012, prevederile prezentei hotărâri se aplică începând cu luna ianuarie 2013, din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru anul 2013 şi/sau din bugetele locale ale judeţelor şi ale sectoarelor municipiului Bucureşti, în cuantum total aferent întregului program, prevăzut în anexă.

                                 PRIM-MINISTRU
                              VICTOR-VIOREL PONTA

                                Contrasemnează:
                                ---------------
                 Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale,
                               Daniel Constantin

           Ministrul educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului,
                              Ecaterina Andronescu

                              Ministrul sănătăţii,
                                  Raed Arafat

                    Ministrul administraţiei şi internelor,
                                  Mircea Duşa

                   p. Ministrul delegat pentru administraţie,
                           Constantin Cătălin Chiper,
                                secretar de stat

                       p. Ministrul afacerilor europene,
                               Răzvan Cotovelea,
                                secretar de stat

                Viceprim-ministru, ministrul finanţelor publice,
                                Florin Georgescu

    Bucureşti, 27 noiembrie 2012.
    Nr. 1.154.


    ANEXĂ

                  Bugetul pentru implementarea programului de
                  încurajare a consumului de fructe în şcoli -
                     fonduri pentru distribuţia merelor şi
            implementarea măsurilor adiacente - an şcolar 2012-2013


                                                                                  - mii lei -
 ┌─────────┬─────────┬───────────┬─────────────┬─────────┬───────────┬─────────────┬─────────┐
 │ │ │ Fondurile │ Fondurile │ │ Fondurile │ Fondurile │ │
 │ │ Total │ alocate │ alocate în │ Total │ alocate │ alocate în │ Total │
 │ Judeţul │ fonduri │ în 2012 │ 2012 pentru │ fonduri │ în 2013 │ 2013 pentru │ fonduri │
 │ │an şcolar│ pentru │implementarea│ 2012 │ pentru │implementarea│ 2013 │
 │ │2012-2013│distribuţia│ măsurilor │ │distribuţia│ măsurilor │ │
 │ │ │ de mere │ adiacente │ │ de mere │ adiacente │ │
 ├─────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┤
 │Alba │ 1.060,39│ 162,47│ 16,25│ 178,72│ 801,52│ 80,15│ 881,67│
 ├─────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┤
 │Arad │ 1.570,70│ 240,66│ 24,07│ 264,73│ 1.187,25│ 118,73│ 1.305,98│
 ├─────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┤
 │Argeş │ 1.865,88│ 285,89│ 28,59│ 314,47│ 1.410,37│ 141,04│ 1.551,41│
 ├─────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┤
 │Bacău │ 2.192,65│ 335,95│ 33,60│ 369,55│ 1.657,37│ 165,74│ 1.823,10│
 ├─────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┤
 │Bihor │ 1.855,70│ 284,33│ 28,43│ 312,76│ 1.402,68│ 140,27│ 1.542,95│
 ├─────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┤
 │Bistriţa-│ 1.049,71│ 160,83│ 16,08│ 176,92│ 793,45│ 79,34│ 872,79│
 │Năsăud │ │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┤
 │Botoşani │ 1.602,80│ 245,58│ 24,56│ 270,13│ 1.211,51│ 121,15│ 1.332,66│
 ├─────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┤
 │Braşov │ 1.605,73│ 246,03│ 24,60│ 270,63│ 1.213,73│ 121,37│ 1.335,10│
 ├─────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┤
 │Brăila │ 964,80│ 147,82│ 14,78│ 162,61│ 729,27│ 72,93│ 802,19│
 ├─────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┤
 │Buzău │ 1.388,14│ 212,69│ 21,27│ 233,96│ 1.049,26│ 104,93│ 1.154,18│
 ├─────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┤
 │Caraş- │ 829,62│ 127,11│ 12,71│ 139,82│ 627,08│ 62,71│ 689,79│
 │Severin │ │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┤
 │Călăraşi │ 1.002,54│ 153,61│ 15,36│ 168,97│ 757,80│ 75,78│ 833,58│
 ├─────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┤
 │Cluj │ 1.985,60│ 304,23│ 30,42│ 334,65│ 1.500,86│ 150,09│ 1.650,95│
 ├─────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┤
 │Constanţa│ 2.152,88│ 329,86│ 32,99│ 362,84│ 1.627,30│ 162,73│ 1.790,03│
 ├─────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┤
 │Covasna │ 745,25│ 114,19│ 11,42│ 125,60│ 563,32│ 56,33│ 619,65│
 ├─────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┤
 │Dâmboviţa│ 1.594,39│ 244,29│ 24,43│ 268,72│ 1.205,16│ 120,52│ 1.325,67│
 ├─────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┤
 │Dolj │ 1.911,45│ 292,87│ 29,29│ 322,15│ 1.444,82│ 144,48│ 1.589,30│
 ├─────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┤
 │Galaţi │ 1.692,05│ 259,25│ 25,93│ 285,18│ 1.278,97│ 127,90│ 1.406,87│
 ├─────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┤
 │Giurgiu │ 862,51│ 132,15│ 13,22│ 145,37│ 651,95│ 65,19│ 717,14│
 ├─────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┤
 │Gorj │ 1.460,80│ 223,82│ 22,38│ 246,20│ 1.104,18│ 110,42│ 1.214,60│
 ├─────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┤
 │Harghita │ 1.035,11│ 158,60│ 15,86│ 174,46│ 782,41│ 78,24│ 860,65│
 ├─────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┤
 │Hunedoara│ 1.231,51│ 188,69│ 18,87│ 207,56│ 930,87│ 93,09│ 1.023,95│
 ├─────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┤
 │Ialomiţa │ 877,65│ 134,47│ 13,45│ 147,92│ 663,39│ 66,34│ 729,73│
 ├─────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┤
 │Iaşi │ 2.874,51│ 440,43│ 44,04│ 484,47│ 2.172,77│ 217,28│ 2.390,04│
 ├─────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┤
 │Ilfov │ 1.043,58│ 159,90│ 15,99│ 175,89│ 788,82│ 78,88│ 867,70│
 ├─────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┤
 │Maramureş│ 1.724,90│ 264,29│ 26,43│ 290,71│ 1.303,81│ 130,38│ 1.434,19│
 ├─────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┤
 │Mehedinţi│ 788,10│ 120,75│ 12,08│ 132,83│ 595,71│ 59,57│ 655,28│
 ├─────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┤
 │Mureş │ 1.846,83│ 282,97│ 28,30│ 311,26│ 1.395,97│ 139,60│ 1.535,57│
 ├─────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┤
 │Neamţ │ 1.638,04│ 250,98│ 25,10│ 276,07│ 1.238,15│ 123,82│ 1.361,97│
 ├─────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┤
 │Olt │ 1.284,94│ 196,88│ 19,69│ 216,56│ 971,25│ 97,13│ 1.068,3│
 ├─────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┤
 │Prahova │ 2.272,49│ 348,18│ 34,82│ 383,00│ 1.717,71│ 171,77│ 1.889,48│
 ├─────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┤
 │Satu Mare│ 1.121,46│ 171,83│ 17,18│ 189,01│ 847,68│ 84,77│ 932,45│
 ├─────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┤
 │Sălaj │ 763,00│ 116,91│ 11,69│ 128,60│ 576,73│ 57,67│ 634,41│
 ├─────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┤
 │Sibiu │ 1.294,68│ 198,37│ 19,84│ 218,20│ 978,62│ 97,86│ 1.076,48│
 ├─────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┤
 │Suceava │ 2.458,17│ 376,63│ 37,66│ 414,30│ 1.858,06│ 185,81│ 2.043,87│
 ├─────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┤
 │Teleorman│ 952,63│ 145,96│ 14,60│ 160,56│ 720,07│ 72,01│ 792,07│
 ├─────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┤
 │Timiş │ 1.834,44│ 281,07│ 28,11│ 309,18│ 1.386,61│ 138,66│ 1.525,27│
 ├─────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┤
 │Tulcea │ 675,31│ 103,47│ 10,35│ 113,82│ 510,45│ 51,04│ 561,49│
 ├─────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┤
 │Vaslui │ 1.612,36│ 247,04│ 24,70│ 271,75│ 1.218,74│ 121,87│ 1.340,61│
 ├─────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┤
 │Vâlcea │ 1.124,00│ 172,22│ 17,22│ 189,44│ 849,60│ 84,96│ 934,56│
 ├─────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┤
 │Vrancea │ 1.097,81│ 168,20│ 16,82│ 185,02│ 829,81│ 82,98│ 912,79│
 ├─────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┤
 │Munici- │ 4.613,25│ 706,83│ 70,68│ 777,51│ 3.487,03│ 348,70│ 3.835,74│
 │piul │ │ │ │ │ │ │ │
 │Bucureşti│ │ │ │ │ │ │ │
 ├─────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┼───────────┼─────────────┼─────────┤
 │TOTAL │63.558,36│ 9.738,26│ 973,83│10.712,08│ 48.042,07│ 4.804,21│52.846,28│
 └─────────┴─────────┴───────────┴─────────────┴─────────┴───────────┴─────────────┴─────────┘


                                    -------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016