Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 1.133 din 30 august 2006  pentru modificarea   Hotararii Guvernului nr. 1.061/2002 privind stabilirea uniformei, echipamentului specific, insemnelor distinctive, insignei si documentului de legitimare pentru politisti    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 1.133 din 30 august 2006 pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 1.061/2002 privind stabilirea uniformei, echipamentului specific, insemnelor distinctive, insignei si documentului de legitimare pentru politisti

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 765 din 7 septembrie 2006

În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ARTICIOL UNIC
<>Hotãrârea Guvernului nr. 1.061/2002 privind stabilirea uniformei, echipamentului specific, însemnelor distinctive, insignei şi documentului de legitimare pentru poliţişti, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 776 din 24 octombrie 2002, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se modificã dupã cum urmeazã:
1. Anexa nr. 1 "Descrierea însemnelor pentru gradele profesionale, a însemnului de identificare şi a culorilor pentru articolele din compunerea uniformelor pentru Poliţia Românã, Direcţia Generalã de Informaţii şi Protecţie Internã, Academia de Poliţie, Poliţia de Frontierã, Oficiul Naţional pentru Refugiaţi, Direcţia generalã de paşapoarte, Autoritatea pentru strãini, Direcţia regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor, Centrul Naţional de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenţa Persoanelor, Inspectoratul Naţional pentru Evidenţa Persoanelor, servicii comunitare" se înlocuieşte cu anexa nr. 1 care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.
2. Anexa nr. 1A "Descrierea însemnelor pentru gradele profesionale, a însemnului de identificare şi a culorilor pentru articolele din compunerea uniformelor pentru aparatul central şi structurile subordonate acestuia, Agenţia Naţionalã Antidrog, Arhivele Naţionale, liceele M.A.I., Grupul Special de Protecţie şi Intervenţie «ACVILA», Direcţia economico-administrativã, Baza Centralã pentru Asigurarea Tehnicã a Misiunilor, Centrul de Cooperare Poliţieneascã Internaţionalã, cluburile sportive «Dinamo»" se înlocuieşte cu anexa nr. 1A care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.
3. La anexa nr. 2 "Norme privind drepturile de echipament pentru efectivele de poliţie", Norma nr. 1 pentru asigurarea uniformei de ceremonie, Norma nr. 2 pentru asigurarea uniformei de reprezentare la ofiţerii de poliţie, Norma nr. 3 pentru asigurarea uniformei de serviciu la ofiţerii de poliţie, Norma nr. 4 pentru asigurarea uniformei de reprezentare la agenţii de poliţie, Norma nr. 5 pentru asigurarea uniformei de serviciu la agenţii de poliţie şi Norma nr. 6 pentru echiparea poliţiştilor dupã încetarea raporturilor de serviciu se înlocuiesc în mod corespunzãtor cu normele cuprinse în anexa nr. 2 care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.

PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemneazã:


────────────────
p. Ministrul administraţiei şi internelor,
Mircea Nicu Toader,
secretar de stat

Ministrul finanţelor publice,
Sebastian Teodor Gheorghe Vlãdescu

Bucureşti, 30 august 2006.
Nr. 1.133.

ANEXA 1

DESCRIEREA
însemnelor pentru gradele profesionale, a însemnului de identificare şi a culorilor pentru articolele din compunerea uniformelor pentru Poliţia Românã, Direcţia Generalã de Informaţii şi Protecţie Internã, Academia de Poliţie, Poliţia de Frontierã, Oficiul Naţional pentru Refugiaţi, Direcţia generalã de paşapoarte, Autoritatea pentru strãini, Direcţia regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor, Centrul Naţional de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenţa Persoanelor, Inspectoratul Naţional pentru Evidenţa Persoanelor, servicii comunitare

Gradele profesionale ale poliţiştilor sunt reprezentate prin stele de diferite mãrimi şi barete aplicate pe epoleţi fond sau fond brodat, precum şi prin garnituri de benzi brodate, aplicate pe mânecile sacourilor şi ale scurtei din stofã, sau bandã (vipuşcã) de manşetã.
Însemnele de grad profesional la uniforma de reprezentare şi serviciu se aplicã pe epoletul fond de culoare bleumarin indigo, de la sacou, complet modular, cãmãşi bluzã, epoletul fiind bordurat cu o linie de contur de culoare albã pentru efectivele Inspectoratului General al Poliţiei Române, Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internã, Academiei de Poliţie şi gri-fer pentru celelalte structuri.
Elementele componente ale fiecãrui grad profesional (stele sau barete de formã dreptunghiularã, dupã caz) sunt de culoare albã pentru efectivele Inspectoratului General al Poliţiei Române, Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internã, Academiei de Poliţie şi de culoare galben-auriu pentru celelalte structuri, realizate prin brodare cu fir metalizat.
Însemnele de grad profesional pentru uniforma de ceremonie se aplicã pe epoletul având fondul brodat cu fir metalizat de culoare alb-argintiu pentru efectivele Inspectoratului General al Poliţiei Române, Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internã, Academiei de Poliţie şi gri-fer pentru celelalte structuri.
Este reprezentat prin stele, brodate cu fir metalizat de culoare galben-auriu, cu dimensiuni şi linii de contur diferite.
Însemnele de mânecã pentru ofiţeri la uniforma de reprezentare sunt montate, pe faţa mânecii sacoului, din cusãturã în cusãturã, aplicate la 8 cm de la terminaţie.
Sunt realizate prin brodare, cu aţã de brodat, pe suport textil şi reprezintã 1-3 benzi cu frunze de stejar de culoare albã pentru efectivele Inspectoratului General al Poliţiei Române, Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internã, Academiei de Poliţie şi de culoare gri-fer pentru celelalte structuri.
Benzile au dimensiuni diferite în funcţie de categoriile de ofiţeri.
Agenţii de poliţie au pe mâneca sacoului aplicatã o bandã de manşetã de culoare albã pentru efectivele Inspectoratului General al Poliţiei Române, Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internã, Academiei de Poliţie şi de culoare gri-fer pentru celelalte structuri.
Însemnul de mânecã pentru uniforma de ceremonie este aplicat pe sacou şi scurta din stofã şi este reprezentat din 1-3 benzi realizate prin brodare cu fir metalizat de culoare alb-argintiu pentru efectivele Inspectoratului General al Poliţiei Române, Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internã, Academiei de Poliţie şi de culoare gri-fer pentru celelalte structuri, cu dimensiuni diferite, în funcţie de categoria de poliţişti.
Pe gulerul sacoului la uniforma de ceremonie şi reprezentare se aplicã petliţe realizate prin brodare. Petliţele sunt de culoare albã pentru efectivele Inspectoratului General al Poliţiei Române, Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internã, Academiei de Poliţie şi de culoare gri-fer pentru celelalte structuri.
Petliţele au numãr diferit de frunze de stejar, dispuse în arc de cerc, care diferã în funcţie de categoriile de poliţişti.
Uniforma de ceremonie
Însemnul de grad profesional se monteazã pe epolet, pe un fond brodat cu fir metalizat de culoare alb-argintiu pentru efectivele Inspectoratului General al Poliţiei Române, Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internã, Academiei de Poliţie şi gri-fer pentru celelalte structuri, reprezentând frunze de stejar, şi constã din stele de culoare galben-auriu, brodate în relief, de dimensiuni şi linii de contur diferite, astfel:
■ Pentru corpul chestorilor sunt brodate 1-4 stele, cu linie de contur de culoare roşie şi cu diametrul de 3 cm, dupã cum urmeazã:
a) pentru chestor de poliţie - o stea;
b) pentru chestor principal de poliţie - douã stele;
c) pentru chestor şef de poliţie - trei stele;
d) pentru chestor general de poliţie - patru stele.
■ Pentru corpul comisarilor sunt brodate 1-3 stele, cu linie de contur de culoare albastrã şi cu diametrul de 2,5 cm, dupã cum urmeazã:
a) pentru subcomisar de poliţie - o stea;
b) pentru comisar de poliţie - douã stele;
c) pentru comisar şef de poliţie - trei stele.
■ Pentru corpul inspectorilor sunt brodate 1-3 stele, cu linie de contur de culoare neagrã şi cu diametrul de 2 cm, dupã cum urmeazã:
a) pentru subinspector de poliţie - o stea;
b) pentru inspector de poliţie - douã stele;
c) pentru inspector principal de poliţie - trei stele.
Însemnul de mânecã se aplicã pe faţa mânecii sacoului şi scurta din stofã, la 8 cm de la terminaţie, şi este constituit din 1-3 benzi brodate, reprezentând frunze de stejar, cu dimensiuni diferite în funcţie de categoriile de ofiţeri, dupã cum urmeazã:
a) pentru corpul chestorilor - 3 benzi, cu lãţimea de 3 cm, 2,5 cm şi 2 cm;
b) pentru corpul comisarilor - 2 benzi, cu lãţimea de 2,5 cm şi 2 cm;
c) pentru corpul inspectorilor - o bandã cu lãţimea de 2 cm.
Broderia frunzelor de stejar se realizeazã cu fir metalizat de culoare alb-argintiu pentru efectivele Inspectoratului General al Poliţiei Române, Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internã, Academiei de Poliţie şi de culoare gri-fer pentru celelalte structuri.
Petliţele se aplicã pe gulerul sacoului şi al scurtei din stofã şi sunt realizate prin brodare, cu fir metalizat de culoare alb-argintiu pentru efectivele Inspectoratului General al Poliţiei Române, Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internã, Academiei de Poliţie şi de culoare gri-fer pentru celelalte structuri.
Petliţele reprezintã frunze de stejar, aşezate în arc de cerc, cuprinzând un numãr diferit de frunze, dupã cum urmeazã:
a) pentru corpul chestorilor - 6 frunze;
b) pentru corpul comisarilor - 5 frunze;
c) pentru corpul inspectorilor - 3 frunze.
Uniforma de reprezentare şi de serviciu
Însemnele de grad profesional la uniforma de reprezentare şi de serviciu se aplicã pe epoletul fond de culoare bleumarin indigo.
Epoletul este bordurat cu o linie de contur de culoare albã pentru efectivele Inspectoratului General al Poliţiei Române, Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internã, Academiei de Poliţie şi gri-fer pentru celelalte structuri.
Elementele componente ale fiecãrui grad profesional (stele sau barete de formã dreptunghiularã, dupã caz) sunt de culoare alb-argintiu pentru efectivele Inspectoratului General al Poliţiei Române, Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internã, Academiei de Poliţie şi de culoare galben-auriu pentru celelalte structuri, realizate prin brodare, în relief, cu fir metalizat.
■ Pentru corpul chestorilor sunt brodate 1-4 stele, cu linie de contur de culoare roşie şi cu diametrul de 3 cm, dupã cum urmeazã:
a) pentru chestor de poliţie - o stea;
b) pentru chestor principal de poliţie - douã stele;
c) pentru chestor şef de poliţie - trei stele;
d) pentru chestor general de poliţie - patru stele.
■ Pentru corpul comisarilor sunt brodate 1-3 stele, cu linie de contur de culoare albastrã şi cu diametrul de 2,5 cm, dupã cum urmeazã:
a) pentru subcomisar de poliţie - o stea;
b) pentru comisar de poliţie - douã stele;
c) pentru comisar şef de poliţie - trei stele.
■ Pentru corpul inspectorilor sunt brodate 1-3 stele, cu linie de contur de culoare neagrã şi cu diametrul de 2 cm, dupã cum urmeazã:
a) pentru subinspector de poliţie - o stea;
b) pentru inspector de poliţie - douã stele;
c) pentru inspector principal de poliţie - trei stele.
■ Pentru corpul agenţilor sunt brodate 1-5 barete, dupã cum urmeazã:
a) agent de poliţie - o baretã;
b) agent principal de poliţie - 2 barete;
c) agent şef adjunct de poliţie - 3 barete;
d) agent şef de poliţie - 4 barete;
e) agent şef principal - 5 barete.
Însemnul de grad profesional pentru mânecã - corpul ofiţerilor de poliţie - se aplicã pe faţa mânecii sacoului, la 8 cm de la terminaţie, şi este constituit din 1-3 benzi brodate, reprezentând frunze de stejar, cu dimensiuni diferite, în funcţie de categoria de poliţişti, dupã cum urmeazã:
a) pentru corpul chestorilor - 3 benzi cu lãţimea de 3 cm, 2,5 cm şi 2 cm;
b) pentru corpul comisarilor - 2 benzi cu lãţimea de 2,5 cm şi 2 cm;
c) pentru corpul inspectorilor - o bandã cu lãţimea de 2 cm.
Broderia se realizeazã cu aţã de brodat de culoare albã pentru efectivele Inspectoratului General al Poliţiei Române, Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internã, Academiei de Poliţie şi de culoare gri-fer pentru celelalte structuri.
Agenţii de poliţie au pe mâneca sacoului aplicatã o bandã realizatã prin brodare, cu lãţimea de 0,5 cm, de culoare albã pentru efectivele Inspectoratului General al Poliţiei Române, Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internã, Academiei de Poliţie şi de culoare gri-fer pentru celelalte structuri.
Petliţele se aplicã pe gulerul sacoului şi sunt realizate prin brodare, în relief, cu aţã de brodat de culoare albã pentru efectivele Inspectoratului General al Poliţiei Române, Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internã, Academiei de Poliţie şi de culoare gri-fer pentru celelalte structuri.
Petliţele reprezintã frunze de stejar, aşezate în arc de cerc, cuprinzând un numãr diferit de frunze, dupã cum urmeazã:
a) pentru corpul chestorilor - 6 frunze;
b) pentru corpul comisarilor - 5 frunze;
c) pentru corpul inspectorilor - 3 frunze;
d) pentru corpul agenţilor - 2 frunze.
Însemnul de identificare
Însemnul de identificare individualã este o insignã specificã fiecãrei structuri, de formã ovalã, reprezentând însemnele heraldice, sub care este înscris numãrul individual.
Insigna se aplicã în partea superioarã a pieptului drept şi se poartã atât la uniforma de reprezentare, cât şi la uniforma de serviciu.

TABEL
────────
la anexa nr. 1
────────────────

TABEL Nr. 1
cuprinzând culorile principalelor articole de echipament







┌────────────┬────────┬───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
│ARMA ŞI SPE-│TINUTA │ ARTICOLE DE ECHIPAMENT
│CIALITATEA │ ├───────┬─────────┬────────────┬──────────┬────────┬───────┬────────┬────────┬──────┬───────┬──────┬──────────┬─────
│ │ │Şapcã, │ │Scurta │ │ │ │ │ │ │Scurtã,│Pan- │Centura │Acce-
│ │ │şepcuţã│Sacou │exterioarã, │Pantalon │Pulover │Cãmaşã │Cãmaşã │Cravatã │Fular │Imper- │tofi, │curea │sorii
│ │ │ │ │bluzon(mo- │ │ │ │bluzã, │ │ │meabil │Ghete │ │
│ │ │ │ │dul), bluzã │ │ │ │Tricou │ │ │ │cu │ │
│ │ │ │ │matlasatã │ │ │ │ │ │ │ │şiret │ │
└────────────┴────────┴───────┴─────────┴────────────┴──────────┴────────┴───────┴────────┴────────┴──────┴───────┴──────┴──────────┴─────
I. Chestori, comisari, inspectori, agenţi
─────────────┬────────┬───────┬─────────┬────────────┬──────────┬────────┬───────┬────────┬────────┬──────┬───────┬──────┬──────────┬─────
POLIŢIA │Ceremo- │Negru, │Negru,alb│ - │Negru,alb │ - │Alb │ - │Negru cu│Gri │Negru │Alb, │Negru, alb│Alb cu
ROMÂNA, │nie │alb │ │ │ │ │ │ │dungi │bleu- │ │negru │ │gal-
DIRECŢIA │ │ │ │ │ │ │ │ │albe │alb │ │ │ │ben
GENERALĂ DE ├────────┼───────┼─────────┼────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼──────────┼─────
DE INFOR- │Serviciu│ │ - │Bleuma- │Bleumarin │Bleuma- │gri- │Gri- │Bleuma- │Gri- │ - │Negru │Negru │Alb
MAŢII ŞI │ │Bleuma │ │rin indigo │indigo │rin │bleu │bleu cu │rin cu │bleu │ │ │ │
PROTECŢIE │ │rin │ │cu gri │ │indigo │ │bleuma- │dungi │ │ │ │ │
INTERNĂ, │ │indigo │ │petrol │ │ │ │rin, │gri- │ │ │ │ │
ACADEMIA DE │ │ │ │ │ │ │ │gri- │bleu │ │ │ │ │
POLIŢIE │ │ │ │ │ │ │ │bleu cu │ │ │ │ │ │
PERSONALUL │ │ │ │ │ │ │ │alb si │ │ │ │ │ │
EXAMINATOR │ │ │ │ │ │ │ │bleuma │ │ │ │ │ │
DIN CADRUL │ │ │ │ │ │ │ │rin │ │ │ │ │ │
DIRECŢIEI │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
REGIM │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
PERMISE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
CONDUCERE ŞI │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
ÎNMATRICULARE│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
VEHICULE ├────────┼───────┼─────────┼────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼──────────┼─────
│Reprezen│Bleuma │Bleumarin│ - │Bleumarin │Bleuma- │Gri- │Gri-bleu│Bleuma │Gri- │Bleuma │Neru │Negru │Alb
│tare │rin │indigo │ │ │rin │bleu, │cu │rin cu │bleu │rin │ │ │
│ │indigo │ │ │ │indigo │alb │bleuma- │dungi │ │indigo │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │rin │gri-bleu│ │gri │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │petrol │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
─────────────┼────────┼───────┼─────────┼────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼──────────┼─────
ARMA ŞI SPE- │ŢINUTA │Şapcã, │ │Scurta │ │ │ │ │ │ │Scurtã,│Pan- │Centurã │Acce-
CIALITATEA │ │şepcuţã│Sacou │exterioarã, │Pantalon │Pulover │Cãmaşã │Cãmaşã │Cravatã │Fular │ │tofi │curea │sorii
│ │ │ │bluzon(mo │ │ │ │bluza │ │ │Imperm │Ghete │ │
│ │ │ │dul), bluzã │ │ │ │ │ │ │eabil │cu │ │
│ │ │ │matlasatã │ │ │ │ │ │ │ │siret │ │
─────────────┴────────┴───────┴─────────┴────────────┴──────────┴────────┴───────┴────────┴────────┴──────┴───────┴──────┴──────────┴─────
I. Chestori, comisari, inspectori, agenţi
─────────────┬────────┬───────┬─────────┬────────────┬──────────┬────────┬───────┬────────┬────────┬──────┬───────┬──────┬──────────┬─────
POLIŢIE DE │Ceremo- │Bleuma │Bleumarin│ - │Bleumarin │ - │Alb │- │Bleuma- │Gri, │Bleuma-│Negru,│Negru │Gal-
FRONTIERĂ, │nie │rin in-│indigo, │ │indigo, │ │ │ │rin │alb │rin │alb │alb │ben
OFICIUL │ │digo, │alb │ │alb │ │ │ │ │ │indigo │ │ │si
NAŢIONAL │ │alb │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │gri
PENTRU │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │fer
REFUGIAŢI, │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
DIRECŢIA │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
GENERALĂ DE ├────────┼───────┼─────────┼────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼──────────┼─────
PAŞAPOARTE, │Serviciu│Bleuma │ - │Bleumarin │Gri-fer │Bleuma- │Gri │Gri │Bleuma- │Gri │- │Negru │Negru │Gal-
AUTORITATEA │ │rin │ │indigo cu │ │rin │ │ │rin │ │ │ │ │ben
PENTRU │ │ │ │gri fer │ │indigo │ │ │ │ │ │ │ │si
STRĂINI, │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │gri
DIRECŢIA │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │fer
REGIM │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
PERMISE DE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
CONDUCERE ŞI │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
ÎNMATRICULARE│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
A VEHICULELOR│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
CENTRUL │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
NAŢIONAL DE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
ADMINISTRARE ├────────┼───────┼─────────┼────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼──────────┼─────
A BAZELOR DE │Reprezen│Bleuma │Bleumarin│ - │Gri-fer │Bleuma- │Gri, │Gri │Bleuma- │Gri │Bleuma │Negru │Negru │Gal-
DATE PRIVIND │tare │rin │indigo │ │ │rin │alb │ │rin │ │rin │ │ │ben
EVIDENŢA │ │indigo │ │ │ │indigo │ │ │ │ │indigo │ │ │si
PERSOANELOR, │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │Si gri │ │ │gri
INSPECTORATUL│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │fer │ │ │fer
NAŢIONAL │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
PENTRU │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
EVIDENŢA │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
PERSOANELOR, │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
SERVICII │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
COMUNITARE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
─────────────┼────────┼───────┼─────────┼────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼──────────┼─────
ARMA ŞI SPE- │ŢINUTA │Şapcã, │Sacou │Scurta │Pantaloni │Pulover │Cãmaşã │Cãmaşã │Cravatã │Fular │Scurtã │Panto-│Centurã │Acce-
CIALITATEA │ │şepcuţã│ │exterioarã │ │ │ │Bluzã │ │ │Imperme│fi │Curea │sorii
│ │ │ │bluzon(mo │ │ │ │ │ │ │abil │Ghete │ │
│ │ │ │dul), bluzã │ │ │ │ │ │ │ │cu │ │
│ │ │ │matlasatã, │ │ │ │ │ │ │ │siret │ │
│ │ │ │Bluzon │ │ │ │ │ │ │ │si ca-│ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ramb │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │inalt │ │
─────────────┴────────┴───────┴─────────┴────────────┴──────────┴────────┴───────┴────────┴────────┴──────┴───────┴──────┴──────────┴─────
I. Studenţi şi elevi
─────────────┬─┬───────┬──────┬─────────┬────────────┬──────────┬────────┬───────┬────────┬────────┬──────┬───────┬──────┬──────────┬─────
│O│Poliţie│Bleuma│Bleumarin│ - │Bleumarin │Bleuma- │Gri- │Gri-bleu│Bleuma- │Gri- │Bleuma │Negru │Negru │Porto
│R│DGIPI. │rin │indigo │ │indigo │rin │bleu │gri-bleu│rin cu │bleu │rin │ │ │caliu
│A│ │indigo│ │ │ │indigo │alb │si alb │dungi │ │indigo │ │ │alb
│S│ │ │ │ │ │ │ │ │gri- │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │bleu │ │ │ │ │
│ ├───────┼──────┼─────────┼────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼──────────┼─────
│ │P.F. │Bleuma│Bleumarin│ - │Gri fer │Bleu- │Alb,gri│Gri │Bleuma- │gri │Bleuma │Negru │Negru │Gal-
Academia de │ │ │rin │indigo │ │ │marin │ │ │rin │ │rin │ │ │ben
Poliţie │ │ │indigo│ │ │ │indigo │ │ │ │ │indigo │ │ │si
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │Porto
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │caliu
├─┼───────┼──────┼─────────┼────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼──────────┼─────
│C│Toate │Bleuma│Bleumarin│Bleumarin │Bleumarin │Bleuma │Gri- │Bleuma │Bleu- │ - │ - │Negru │Negru │Porto
│L│specia │rin │indigo │indigo │indigo │rin │bleu │rin │marin │ │ │ │ │caliu
│A│litãţi │indigo│ │ │ │indigo │ │gri │ │ │ │ │ │gal-
│S│le │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ben
│A│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─┼───────┼──────┼─────────┼────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼──────────┼─────
│I│Toate │Bleuma│ - │Bleumarin │Bleumarin │Bleuma- │Gri- │Bleuma │ - │ - │Bleuma │Negru │Negru │Porto
│N│specia │rin │ │indigo │indigo │rin │bleu │rin gri│ │ │rin │ │ │caliu
│S│litã │indigo│ │ │ │indigo │ │ │ │ │indigo │ │ │alb
│T│tile │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │gal-
│R│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ben
│U│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│I│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│R│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│E│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
─────────────┼─┼───────┼──────┼─────────┼────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼──────────┼─────
│O│Poliţie│Bleuma│Bleumarin│ - │Bleumarin │Bleuma- │Alb, │Gri-bleu│Bleuma- │Gri- │Bleuma │Negru │Negru │Porto
│R│ │rin │indigo │ │indigo │rin │gri │ │rin cu │bleu │rin │ │ │caliu
│A│ │indigo│ │ │ │indigo │bleu │ │dungi │ │indigo │ │ │alb
│S│ │ │ │ │ │ │ │ │gri- │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │bleu │ │ │ │ │
│ ├───────┼──────┼─────────┼────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼──────────┼─────
Scoli pentru│ │P.F. │Bleuma│Bleumarin│ - │Gri fer │Bleu- │Alb,gri│Gri │Bleuma- │gri │Bleuma │Negru │Negru │Gal-
formarea │ │ │rin │indigo │ │ │marin │ │ │rin │ │rin │ │ │ben
politistilor│ │ │indigo│ │ │ │indigo │ │ │ │ │indigo │ │ │si
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │Porto
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │caliu
├─┼───────┼──────┼─────────┼────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼──────────┼─────
│I│Poliţie│Bleuma│ - │Bleomarin │Bleumarin │Bleuma- │Gri- │Gri-bleu│Bleuma- │Gri- │Bleuma │Negru │Negru │Porto
│N│ │rin │ │indigo │indigo │rin │bleu │ │rin cu │bleu │rin │ │ │caliu
│S│ │indigo│ │ │ │indigo │ │ │dungi │ │indigo │ │ │alb
│T│ │ │ │ │ │ │ │ │gri- │ │ │ │ │
│R│ │ │ │ │ │ │ │ │bleu │ │ │ │ │
│U├───────┼──────┼─────────┼────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼──────────┼─────
│I│P.F. │Bleuma│ - │Bleomarin │Gri fer │Bleu- │Gri │Gri │ - │Gri │Bleuma │Negru │Negru │Prto
│R│ │rin │ │indigo │ │marin │ │ │ │ │rin │ │ │caliu
│E│ │indigo│ │ │ │indigo │ │ │ │ │indigo │ │ │gal-
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ben
─────────────┴─┴───────┴──────┴─────────┴────────────┴──────────┴────────┴───────┴────────┴────────┴──────┴───────┴──────┴──────────┴─────





ANEXA 1A

DESCRIEREA
însemnelor pentru gradele profesionale, a însemnului de identificare şi a culorilor pentru articolele din compunerea uniformelor pentru aparatul central şi structurile subordonate acestuia, Agenţia Naţionalã Antidrog, Arhivele Naţionale, liceele M.A.I., Grupul Special de Protecţie şi Intervenţie "ACVILA", Direcţia economico-administrativã, Baza Centralã pentru Asigurarea Tehnicã a Misiunilor, Centrul de Cooperare Poliţieneascã Internaţionalã, cluburile sportive "Dinamo"

Gradele profesionale ale poliţiştilor sunt reprezentate prin stele de diferite mãrimi şi barete aplicate pe epoleţi fond sau fond brodat, precum şi prin garnituri de benzi brodate, aplicate pe mânecile sacourilor şi ale scurtei din stofã, sau bandã (vipuşcã) de manşetã.
Însemnele de grad profesional la uniforma de reprezentare şi de serviciu se aplicã pe epoletul fond de culoare bleumarin indigo, de la sacou, complet modular, cãmãşi bluzã, epoletul fiind bordurat cu o linie de contur de culoare albã.
Elementele componente ale fiecãrui grad profesional (stele sau barete de formã dreptunghiularã, dupã caz) sunt de culoare alb-argintiu, realizate prin brodare cu fir metalizat.
Însemnele de grad profesional pentru uniforma de ceremonie se aplicã pe epoletul având fondul brodat cu fir metalizat de culoare alb-argintiu, reprezentând frunze de stejar, şi este reprezentat prin stele, brodate cu fir metalizat de culoare galben-auriu, cu dimensiuni şi linii de contur diferite.
Însemnele de mânecã pentru ofiţeri, la uniforma de reprezentare, sunt montate pe faţa mânecii sacoului, din cusãturã în cusãturã, aplicate la 8 cm de la terminaţie.
Sunt realizate prin brodare, cu aţã de brodat, pe suport textil şi reprezintã 1-3 benzi cu frunze de stejar de culoare albã. Benzile au dimensiuni diferite în funcţie de categoriile de ofiţeri.
Agenţii de poliţie au aplicatã pe faţa mânecii sacoului o bandã (vipuşcã) de manşetã de culoare albã.
Însemnul de mânecã pentru uniforma de ceremonie este aplicat pe sacou şi scurta din stofã şi este reprezentat de 1-3 benzi, realizate prin brodare cu fir metalizat de culoare alb-argintiu. Benzile au dimensiuni diferite, în funcţie de categoria de poliţişti.
Pe gulerul sacoului la uniforma de ceremonie şi reprezentare se aplicã petliţe brodate cu fir de culoare albã.
Petliţele au numãr diferit de frunze de stejar, dispuse în arc de cerc, care diferã în funcţie de categoriile de poliţişti.
Uniforma de ceremonie
Însemnul de grad profesional se monteazã pe epolet, pe un fond brodat cu fir metalizat de culoare alb-argintiu, reprezentând frunze de stejar, şi constã din stele de culoare galben-auriu, brodate în relief, de dimensiuni şi linii de contur diferite, astfel:
■ Pentru corpul chestorilor sunt brodate 1-4 stele, cu linie de contur de culoare roşie şi cu diametrul de 3 cm, dupã cum urmeazã:
a) pentru chestor de poliţie - o stea;
b) pentru chestor principal de poliţie - douã stele;
c) pentru chestor şef de poliţie - trei stele;
d) pentru chestor general de poliţie - patru stele.
■ Pentru corpul comisarilor sunt brodate 1-3 stele, cu linie de contur de culoare albastrã şi cu diametrul de 2,5 cm, dupã cum urmeazã:
a) pentru subcomisar de poliţie - o stea;
b) pentru comisar de poliţie - douã stele;
c) pentru comisar şef de poliţie - trei stele.
■ Pentru corpul inspectorilor sunt brodate 1-3 stele, cu linie de contur de culoare neagrã şi cu diametrul de 2 cm, dupã cum urmeazã:
a) pentru subinspector de poliţie - o stea;
b) pentru inspector de poliţie - douã stele;
c) pentru inspector principal de poliţie - trei stele.
Însemnul de mânecã se aplicã pe faţa mânecii sacoului şi scurta din stofã, la 8 cm de la terminaţie, şi este constituit din 1-3 benzi brodate, reprezentând frunze de stejar, cu dimensiuni diferite, în funcţie de categoria de poliţişti, dupã cum urmeazã:
a) pentru corpul chestorilor - 3 benzi cu lãţimea de 3 cm, 2,5 cm şi 2 cm;
b) pentru corpul comisarilor - 2 benzi cu lãţimea de 2,5 cm şi 2 cm;
c) pentru corpul inspectorilor - o bandã cu lãţimea de 2 cm.
Broderia frunzelor de stejar se realizeazã cu fir metalizat de culoare alb-argintiu.
Petliţele se aplicã pe gulerul sacoului şi al scurtei din stofã şi sunt realizate prin brodare cu fir metalizat de culoare alb-argintiu.
Petliţele reprezintã frunze de stejar, aşezate în arc de cerc, cuprinzând un numãr diferit de frunze, dupã cum urmeazã:
a) pentru corpul chestorilor - 6 frunze;
b) pentru corpul comisarilor - 5 frunze;
c) pentru corpul inspectorilor - 3 frunze.
Uniforma de reprezentare şi de serviciu
Însemnele de grad profesional la uniforma de reprezentare şi de serviciu se aplicã pe epoletul fond de culoare bleumarin indigo. Epoletul este bordurat cu o linie de contur de culoare albã.
Elementele componente ale fiecãrui grad profesional (stele sau barete de formã dreptunghiularã, dupã caz) sunt de culoare alb-argintiu, realizate prin brodare, în relief, cu fir metalizat.
■ Pentru corpul chestorilor sunt brodate 1-4 stele, cu linie de contur de culoare roşie şi cu diametrul de 3 cm, dupã cum urmeazã:
a) pentru chestor de poliţie - o stea;
b) pentru chestor principal de poliţie - douã stele;
c) pentru chestor şef de poliţie - trei stele;
d) pentru chestor general de poliţie - patru stele.
■ Pentru corpul comisarilor sunt brodate 1-3 stele, cu linie de contur de culoare albastrã şi cu diametrul de 2,5 cm, dupã cum urmeazã:
a) pentru subcomisar de poliţie - o stea;
b) pentru comisar de poliţie - douã stele;
c) pentru comisar şef de poliţie - trei stele.
■ Pentru corpul inspectorilor sunt brodate 1-3 stele, cu linie de contur de culoare neagrã şi cu diametrul de 2 cm, dupã cum urmeazã:
a) pentru subinspector de poliţie - o stea;
b) pentru inspector de poliţie - douã stele;
c) pentru inspector principal de poliţie - trei stele.
■ Pentru corpul agenţilor sunt brodate 1-5 barete, dupã cum urmeazã:
a) agent de poliţie - o baretã;
b) agent principal de poliţie - 2 barete;
c) agent şef adjunct de poliţie - 3 barete;
d) agent şef de poliţie - 4 barete;
e) agent şef principal - 5 barete.
Însemnul de grad profesional pentru mânecã - corpul ofiţerilor de poliţie - se aplicã pe faţa mânecii sacoului, la 8 cm de la terminaţie, şi este constituit din 1-3 benzi brodate, reprezentând frunze de stejar, cu dimensiuni diferite, în funcţie de categoria de ofiţeri, dupã cum urmeazã:
a) pentru corpul chestorilor - 3 benzi cu lãţimea de 3 cm, 2,5 cm şi 2 cm;
b) pentru corpul comisarilor - 2 benzi cu lãţimea de 2,5 cm şi 2 cm;
c) pentru corpul inspectorilor - o bandã cu lãţimea de 2 cm.
Broderia se realizeazã cu aţã de brodat de culoare albã.
Agenţii de poliţie au aplicatã pe mâneca sacoului o bandã (vipuşcã) realizatã prin brodare, cu lãţimea de 0,5 cm, de culoare albã.
Petliţele se aplicã pe gulerul sacoului şi sunt realizate prin brodare, în relief, cu aţã de brodat de culoare albã.
Petliţele reprezintã frunze de stejar, aşezate în arc de cerc, cuprinzând un numãr diferit de frunze, dupã cum urmeazã:
a) pentru corpul chestorilor - 6 frunze;
b) pentru corpul comisarilor - 5 frunze;
c) pentru corpul inspectorilor - 3 frunze;
d) pentru corpul agenţilor - 2 frunze.
Însemnul de identificare
Însemnul de identificare individualã este o insignã de formã ovalã, reprezentând însemnul heraldic, sub care este înscris numãrul individual.
Insigna se aplicã în partea superioarã a pieptului drept şi se poartã atât la uniforma de reprezentare, cât şi la uniforma de serviciu.


TABELUL 2
cuprinzand culorile principalelor articole de echipament




┌────────────┬────────┬───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
│ARMA ŞI SPE-│TINUTA │ ARTICOLE DE ECHIPAMENT
│CIALITATEA │ ├───────┬─────────┬────────────┬──────────┬────────┬───────┬────────┬────────┬──────┬───────┬──────┬──────────┬─────
│ │ │Şapcã, │ │Scurta │ │ │ │ │ │ │Scurtã,│Pan- │Centura │Acce-
│ │ │şepcuţã│Sacou │exterioarã, │Pantalon │Pulover │Cãmaşã │Cãmaşã │Cravatã │Fular │imper- │tofi, │curea │sorii
│ │ │ │ │bluzon(mo- │ │ │ │bluza │ │ │meabil │Ghete │ │
│ │ │ │ │dul), bluzã │ │ │ │tricou │ │ │ │cu │ │
│ │ │ │ │matlasatã │ │ │ │ │ │ │ │şiret │ │
├────────────┴────────┴───────┴─────────┴────────────┼──────────┴────────┴───────┼────────┴────────┴──────┴───────┴──────┴──────────┴─────
│ I. Chestori, comisari, inspectori, agenţi │ │
├────────────┬────────┬───────┬─────────┬────────────┼──────────┬────────┬───────┼────────┬────────┬──────┬───────┬──────┬──────────┬─────
│APARATUL │Ceremo- │Bleuma-│Blauma- │ - │Bleumarin │ - │Alb │ - │Bleuma │Bleuma│Blauma-│Alb, │Negru, alb│Alb cu
│CENTRAL ŞI │nie │rin │rin │ │alb │ │ │ │rin │rin, │rin │negru │ │gal-
│STRUCTURILE │ │alb │alb │ │ │ │ │ │ │alb │ │ │ │ben
│SUBORDONATE ├────────┼───────┼─────────┼────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼──────────┼─────
│ACESTUIA, │Serviciu│ │ - │Bleumarin │Bleumarin │Bleuma- │Bleu │Bleu, │Bleuma- │Bleuma│ - │Negru │Negru │Alb
│AGENŢIA │ │Bleuma │ │ │ │rin │ │bleuma- │rin │rin │ │ │ │
│NAŢIONALA │ │rin │ │ │ │ │ │rin │cu dungi│ │ │ │ │
│ANTIDROG, │ │ │ │ │ │ │ │ │galbene │ │ │ │ │
│ARHIVELE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│NAŢIONALE, │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│LICEELE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│M.A.I │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│GRUPUL │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│SPECIAL DE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│PROTECŢIE ŞI│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│INTERVENŢIE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ACVILA, │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│DIRECŢIA │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ECONOMICO │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ADMINISTRA- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TIVA BAZA │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│CENTRALA │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│PENTRU │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ASIGURAREA │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TEHNICA A │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│MISIUNILOR ├────────┼───────┼─────────┼────────────┼──────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼──────────┼─────
│CENTRUL DE │Reprezen│Bleuma │Bleumarin│ - │Bleumarin │Bleuma- │Bleu, │Bleu │Bleuma │Bleuma│Bleuma │Neru │Negru │Alb
│COOPERARE │tare │rin │ │ │ │rin │alb │ │rin cu │rin │rin │ │ │
│POLIŢIENEASCĂ │ │ │ │ │ │ │ │dungi │ │ │ │ │
│CLUBURILE │ │ │ │ │ │ │ │ │galbene │ │ │ │ │
│SPORTIVE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│DINAMO │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────────────┴────────┴───────┴─────────┴────────────┴──────────┴────────┴───────┴────────┴────────┴──────┴───────┴──────┴──────────┴─────




ANEXA 2

NORMA NR.1
pentru asigurarea uniformei de ceremonie




┌──┬────────────────────────────┬────┬───────────────┬─────────────────────────────┐
│Nr│ Denumirea articolelor de │ │ │ │
│ │ echipament │ UM │ PREVEDERI │ Observatii │
│c │ │ ├────────┬──────┤ │
│r │ │ │Canti- │Durata│ │
│t │ │ │tate │in ani│ │
├──┼────────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│1 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├──┴────────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│ a) Coifura │
├──┬────────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│1 │ Sapca pentru ceremonie │buc │ 2 │ 8 │Se asigura una de vara │
│ │ │ │ │ │ si una de iarna │
├──┴────────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│ b) Imbracaminte │
├──┬────────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│1 │ Costum din stofa pentru │ │ │ │ │
│ │ ceremonie: │ │ │ │ Se asigura, unul de vara │
│ │-sacou cu pantalon lung │buc │ 2 │ 8 │ si unul de iarna │
├──┼────────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│2 │ Scurta din stofa │buc │ 1 │ 8 │ │
├──┴────────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│ c) Lenjerie │
├──┬────────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│1 │ Camasa alba │buc │ 2 │ 8 │ │
├──┴────────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│ d) Incaltaminte │
├──┬────────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│1 │ Pantofi negri, pentru │per.│ 2 │ 8 │Se asigura una per. pentru │
│ │ ceremonie │ │ │ │vara si una per. pentru iarna│
├──┴────────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│ e) Echipament divers │
├──┬────────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│1 │ Cravata pentru ceremonie │buc │ 1 │ 4 │ │
├──┴────────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│ f) Epoleti si accesorii │
├──┬───────────────────────────┬────┬────────┬──────┬──────────────────────────────┤
│1 │ Epoleti cu grad │ │ │ │ │
│ │ profesional │per │ 3 │ 8 │ │
├──┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼──────────────────────────────┤
│2 │ Petlite │per │ 2 │ 8 │ │
├──┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼──────────────────────────────┤
│3 │ Suport de grad pentru │gar │ 3 │ 8 │ │
│ │ maneca │ni │ │ │ │
│ │ │turi│ │ │ │
├──┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼──────────────────────────────┤
│4 │Eghilet cu accesorii │buc │ 2 │ 8 │ │
└──┴───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴──────────────────────────────┘



NOTA:
1. De prevederile normei beneficiaza ofiterii cu functii de conducere, pana la sef de serviciu, inclusiv.
2. Femeile primesc palarie in loc de sapca si fusta in loc de pantalon lung.



NORMA NR.2
pentru asigurarea uniformei de reprezentare la ofiterii de politie





┌───┬───────────────────────────┬────┬───────────────┬─────────────────────────────┐
│Nr │Denumirea articolelor de │ │ │ │
│ │ echipament │ UM │ PREVEDERI │ Observatii │
│c │ │ ├────────┬──────┤ │
│r │ │ │Canti- │Durata│ │
│r │ │ │tate │in ani│ │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├───┴───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│ A. ARTICOLE DE ECHIPAMENT CE SE DISTRIBUIE GRATUIT │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ a) Coifura │
├───┬───────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│1 │Sapca din stofa pentru │ │ │ │ │
│ │iarna │buc.│ 1 │ 3 │ │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│2 │Sapca din stofa pentru vara│buc.│ 1 │ 3 │ │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│3 │Caciula din blana │buc.│ 1 │ 6 │Pentru comisarii sefi si │
│ │ │ │ │ │chestori se asigura din blana│
│ │ │ │ │ │caracul │
├───┴───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│ b) Imbracaminte │
├───┬───────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│1 │Costum din stofa camgarn: │ │ │ │ │
│ │- sacou cu 2 pantaloni │ │ │ │ │
│ │ lungi │buc.│ 1 │ 3 │ │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│2 │Costum din stofa tergal: │ │ │ │ │
│ │- sacou cu 2 pantaloni │ │ │ │ │
│ │ lungi │buc.│ 1 │ 3 │ │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│3 │Pulover cu ancheor │buc.│ 1 │ 3 │ │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│4 │Scurta din tercot cu mesada│ │ │ │Pentru comisari sefi si │
│ │si guler din blana │buc.│ 1 │ 6 │chestori se asigura cu guler │
│ │ │ │ │ │din blana caracul │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│5 │Impermeabil pentru ploaie │buc.│ 1 │ 4 │ │
├───┴───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│ c) Lenjerie │
├───┬───────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│1 │Camasa │buc.│ 4 │ 2 │ │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│2 │Camasa alba │buc.│ 2 │ 8 │Se asigura numai ofiterilor │
│ │ │ │ │ │fara drept de uniforma de │
│ │ │ │ │ │ceremonie │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│3 │Camasa bluza cu maneca │ │ │ │ │
│ │scurta │buc.│ 4 │ 4 │ │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│4 │Camasa bluza cu maneca │ │ │ │ │
│ │lunga │buc.│ 2 │ 2 │ │
├───┴───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│ d) Incaltaminte │
├───┬───────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│1 │Pantofi negri din piele, │ │ │ │ │
│ │de iarna │per.│ 1 │ 2 │ │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│2 │Pantofi negri din piele, │ │ │ │ │
│ │de vara │per.│ 1 │ 2 │ │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│3 │Gheata scurta cu siret │per.│ 1 │ 3 │Pentru femei se distribuie 1 │
│ │ │ │ │ │per. cizme scurte │
├───┴───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│ e) Echipament divers │
├───┬───────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│1 │Cravata │buc.│ 2 │ 4 │ │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│2 │Fular din lana │buc.│ 1 │ 6 │ │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│3 │Manusi din piele │per.│ 1 │ 2 │ │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│4 │Curea pentru pantaloni │buc.│ 1 │ 6 │ │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│5 │Ciorapi │per.│ 6 │ 1 │ │
├───┴───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│ f) Accesorii │
├───┬───────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│1 │Suport cu grad profesional │per │ 5 │ 3 │ │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│2 │Ecuson maneca │cpl.│ 7 │ 3 │ │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│3 │Ecuson nominal │buc.│ 1 │ 10 │ │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│4 │Suport de grad pentru │garn│ │ │ │
│ │maneca │ │ 2 │ 3 │ │
│ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│5 │Insigna cu numar de │ │ │ │ │
│ │identificare │buc.│ 1 │ 10 │ │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│6 │Epoleti cu grad profesional│per │ 1 │ 3 │Pentru fiecare sacou │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│7 │Petlite │per │ 1 │ 3 │Pentru fiecare sacou │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│8 │Eghilet cu accesorii │buc │ 1 │ 3 │Se asigura numai ofiterilor │
│ │ │ │ │ │fara drept de uniforma de │
│ │ │ │ │ │ceremonie │
├───┴───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│B. ARTICOLE DE ECHIPAMENT CE SE ACHIZITIONEAZA CONTRA COST │
├───┬───────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│1 │Scurta din piele │buc │ 1 │ - │Aceste articole se │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┤confectioneaza in acelasi │
│2 │Bluzon din piele │buc │ 1 │ - │model si se achizitioneaza │
│ │ │ │ │ │contra cost, la pret de │
│ │ │ │ │ │aprovizionare, de catre │
│ │ │ │ │ │politisti, in afara prevede- │
│ │ │ │ │ │rilor normei │
└───┴───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┘



NOTA:
1. Femeile primesc palarie in loc de sapca si fusta in loc de pantaloni;
2. Uniformele de vara si de iarna se poarta in perioadele stabilite prin ordin.
3. La prima incadrare se distribuie o singura data, indiferent de numarul reincadrarilor in sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala: o sapca din stofa pentru iarana, un costum cu doi pantaloni din stofa pentru iarna, o scurta imblanita, patru camasi, sase perechi ciorapi, patru cearsafuri, doua fete de perna, o patura, o geanta transport echipament si accesoriile aferente (suport cu grad profesional, suport de grad pentru maneca, epoleti, petlite, ecusoane, etc.).


NORMA NR.3
pentru asigurarea uniformei de serviciu la ofiterii de politie




┌───┬───────────────────────────┬────┬───────────────┬─────────────────────────────┐
│Nr │Denumirea articolelor de │ │ │ │
│ │ echipament │ UM │ PREVEDERI │ Observatii │
│c │ │ ├────────┬──────┤ │
│r │ │ │Canti- │Durata│ │
│t │ │ │tate │in ani│ │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├───┴───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│ a) Coifura │
├───┬───────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│ 1 │Sepcuta de vara │buc.│ 1 │ 3 │ │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│ 2 │Sapcuta din tercot │buc.│ 1 │ 4 │ │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│ 3 │Caciula │buc.│ 1 │ 6 │ │
├───┴───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│ b) Imbracaminte │
├───┬───────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│ 1 │Complet modular (scurta │ │ │ │Partile componente │
│ │impermeabila exterioara din│ │ │ │se pot asigur si │
│ │tesatura lamelara cu fire │ │ │ │separat │
│ │filamentare aramidice si │ │ │ │ │
│ │bluzon din tesatura │buc.│ 1 │ 3 │ │
│ │lamelara cu fire │ │ │ │ │
│ │filamentare aramidice │ │ │ │ │
│ │si tercot) │ │ │ │ │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│ 2 │Bluza matlasata (din │ │ │ │ │
│ │tesatura lamelara cu fire │ │ │ │ │
│ │filamentare aramidice si │ │ │ │ │
│ │tercot) cu maneci │ │ │ │ │
│ │detasabile │buc.│ 1 │ 3 │ │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│ 3 │Pantalon din tercot pentru │ │ │ │ │
│ │vara │buc.│ 2 │ 3 │ │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│ 4 │Pantalon din tercot, cu │ │ │ │ │
│ │mesada din tesatura │ │ │ │ │
│ │lamelara din fire │ │ │ │ │
│ │filamentare aramidice, │ │ │ │ │
│ │pentru iarna │buc.│ 2 │ 4 │ │
├───┴───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│c) Lenjerie │
├───┬───────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│ 1 │Tricou cu maneca scurta │buc.│ 2 │ 2 │ │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│ 2 │Camasa bluza │buc.│ 4 │ 2 │Se asigura 2 cu maneca lunga │
│ │ │ │ │ │si 2 cu maneca scurta. │
├───┴───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│d) Incaltaminte │
├───┬───────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│ 1 │Pantofi negri din piele, │ │ │ │ │
│ │de iarna │per.│ 1 │ 2 │ │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│ 2 │Pantofi negri din piele, │ │ │ │ │
│ │de vara │per.│ 1 │ 1 │ │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│ 3 │Ghete negre, cu siret, │ │ │ │ │
│ │pentru iarna │per.│ 1 │ 3 │ │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│ 4 │Ghete negre, cu siret, │ │ │ │ │
│ │pentru vara │per.│ 1 │ 2 │ │
├───┴───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│e) Echipament divers │
├───┬───────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│ 1 │Centura │buc.│ 1 │ 6 │Se poate asigura din piele │
│ │ │ │ │ │sau tip chinga in functie de │
│ │ │ │ │ │nevoi │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│ 2 │Ciorapi │per.│ 6 │ 1 │ │
├───┴───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│f) Accesorii │
├───┬───────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│ 1 │Suport cu grad profesional │per.│ 6 │ 3 │ │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│ 2 │Ecuson maneca │cpl.│ 7 │ 3 │ │
└───┴───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┘




NOTA:
1. Sapca din tercot pentru serviciu se poate utiliza cu doua coafe, in functie de nevoile activitatii desfasurate.
2. Capelele captusite cu molton aflate in depozite se vor distribui si utiliza pana la epuizare.


NORMA NR.4
pentru asigurarea uniformei de reprezentare la agentii de politie




┌───┬───────────────────────────┬────┬───────────────┬─────────────────────────────┐
│Nr │Denumirea articolelor de │ │ │ │
│ │ echipament │ UM │ PREVEDERI │ Observatii │
│c │ │ ├────────┬──────┤ │
│r │ │ │Canti- │Durata│ │
│t │ │ │tate │in ani│ │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├───┴───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│ A. ARTICOLE DE ECHIPAMENT CE SE DISTRIBUIE GRATUIT │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│a) Coifura │
├───┬───────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│ 1 │Sapca din stofa pentru │ │ │ │ │
│ │iarna │buc.│ 1 │ 3 │ │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│ 2 │Sapca din stofa pentru vara│buc.│ 1 │ 3 │ │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│ 3 │Caciula din blana naturala │buc.│ 1 │ 6 │ │
├───┴───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│b) Imbracaminte │
├───┬───────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│ 1 │Costum din stofa camgarn: │ │ │ │ │
│ │- sacou cu 2 pantaloni │ │ │ │ │
│ │ lungi │buc.│ 1 │ 4 │ │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│ 2 │Costum din stofa tergal: │ │ │ │ │
│ │- sacou cu 2 pantaloni │ │ │ │ │
│ │ lungi │buc.│ 1 │ 4 │ │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│ 3 │Scurta din tercot cu mesada│ │ │ │ │
│ │si guler din blana │buc.│ 1 │ 6 │ │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│ 4 │Pulover cu ancheor │buc.│ 1 │ 3 │ │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│ 5 │Impermeabil pentru ploaie │buc.│ 1 │ 4 │ │
├───┴───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│c) Lenjerie │
├───┬───────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│ 1 │Camasa │buc.│ 2 │ 3 │ │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│ 2 │Camasa alba │buc.│ 2 │ 8 │Se asigura pentru constitu- │
│ │ │ │ │ │irea unei uniforme de │
│ │ │ │ │ │ceremonie │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│ 3 │Camasa bluza cu maneca │ │ │ │ │
│ │lunga │buc.│ 3 │ 2 │ │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│ 4 │Camasa bluza cu maneca │ │ │ │ │
│ │scurta │buc.│ 3 │ 2 │ │
├───┴───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│d) Incaltaminte │
├───┬───────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│ 1 │Pantofi negri din piele, │ │ │ │ │
│ │de iarna │per.│ 1 │ 2 │ │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│ 2 │Pantofi negri din piele, │ │ │ │ │
│ │de vara │per.│ 1 │ 2 │ │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│ 3 │Gheata scurta cu siret │per.│ 1 │ 3 │Pentru femei se distribuie │
│ │ │ │ │ │1 per. cizme scurte │
│ │ │ │ │ │ │
├───┴───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│e) Echipament divers │
├───┬───────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│ 1 │Cravata │buc.│ 2 │ 4 │ │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│ 2 │Fular din lana │buc.│ 1 │ 6 │ │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│ 3 │Manusi din piele │per.│ 1 │ 2 │ │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│ 4 │Curea pentru pantaloni │buc.│ 1 │ 6 │ │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│ 4 │Ciorapi │per.│ 6 │ 1 │ │
├───┴───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│f) Accesorii │
├───┬───────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│ 1 │Suport cu grad profesional │per.│ 5 │ 4 │ │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│ 2 │Ecuson maneca │cpl.│ 7 │ 4 │ │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│ 3 │Ecuson nominal │buc.│ 1 │ 10 │ │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│ 4 │Insigna cu numar de │ │ │ │ │
│ │identificare │buc.│ 1 │ 10 │ │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│ 5 │Epoleti cu grad profesional│per.│ 1 │ 4 │Pentru fiecare sacou │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│ 6 │Petlite │per.│ 1 │ 4 │Pentru fiecare sacou │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│ 7 │Snur pentru ceremonie │buc.│ 1 │ 3 │Se asigura pentru constitu- │
│ │ │ │ │ │irea unei uniforme de │
│ │ │ │ │ │ceremonie │
├───┴───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│ B. ARTICOLE DE ECHIPAMENT CE SE ACHIZITIONEAZA CONTRA COST │
├───┬───────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│ 1 │Scurta din piele │buc │ 1 │ - │Aceste articole se confectio-│
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┤neaza in acelasi model si se │
│ 2 │Bluza din piele │buc │ 1 │ - │achizitioneaza contra cost, │
│ │ │ │ │ │la pret de aprovezionare, de │
│ │ │ │ │ │catre politisti, in afara │
│ │ │ │ │ │prevederilor normei │
│ │ │ │ │ │ │
└───┴───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┘



NOTA:
1. Femeile primesc palarie in loc de sapca si fusta in loc de pantalon.
2. Uniformele de vara si de iarna se poarta in perioadele stabilite prin ordin.
3. La prima incadrare se distribuie o singura data, indiferent de numarul reincadrarilor in sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala: o spaca din stofa pentru iarna, un costum cu doi pantaloni din stofa pentru iarna, o scurta imblanita, patru camasi, sase perechi ciorapi, patru cearsafuri, doua fete de perna, o patura, o geanta transport echipament si accesoriile aferente (suport cu grad profesional, epoleti, petlite, ecusoane, etc.).

NORMA NR.5
pentru asigurarea uniformei de serviciu la agentii de politie




┌───┬───────────────────────────┬────┬───────────────┬─────────────────────────────┐
│Nr │ Denumirea articolelor de │ │ │ │
│ │ echipament │ UM │ PREVEDERI │ Observatii │
│c │ │ ├────────┬──────┤ │
│r │ │ │Canti- │Durata│ │
│t │ │ │tate │in ani│ │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├───┴───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│a) Coifura │
├───┬───────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│ 1 │Sepcuta de vara │buc.│ 2 │ 3 │ │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│ 2 │Sapca din tercot │buc.│ 1 │ 4 │ │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│ 3 │Caciula │buc.│ 1 │ 5 │ │
├───┴───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│b) Imbracaminte │
├───┬───────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│ 1 │Complet modular (scurta │ │ │ │Partile componente se pot │
│ │impermeabila exterioara din│ │ │ │asigura si separat │
│ │tesatura lamelara cu fire │ │ │ │ │
│ │filamentare aramidice si │ │ │ │ │
│ │bluzon din tesatura │ │ │ │ │
│ │lamelara cu fire │ │ │ │ │
│ │filamentare aramidice si │ │ │ │ │
│ │tercot) │buc.│ 1 │ 2 │ │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│ 2 │Bluza matlasata (din │ │ │ │ │
│ │tesatura lamelara cu fire │ │ │ │ │
│ │filamentare aramidice si │ │ │ │ │
│ │tercot) cu maneci │ │ │ │ │
│ │detasabile │buc.│ 1 │ 2 │ │
│ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│ 3 │Pantalon din tercot pentru │ │ │ │ │
│ │vara │buc.│ 2 │ 3 │ │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│ 4 │Pantalon din tercot, cu │ │ │ │ │
│ │mesada din tesatura │ │ │ │ │
│ │lamelara cu fire │ │ │ │ │
│ │filamentare, pentru iarna │ │ 2 │ 4 │ │
├───┴───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│c) Lenjerie │
├───┬───────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│ 1 │Tricou cu maneca scurta │buc.│ 2 │ 1 │ │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│ 2 │Camasa bluza cu maneca │ │ │ │ │
│ │scurta │buc.│ 6 │ 2 │ │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│ 3 │Camasa bluza cu maneca │ │ │ │ │
│ │lunga │buc.│ 6 │ 2 │ │
├───┴───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│d) Incaltaminte │ │ │ │ │
├───┬───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│ 1 │Pantofi negri din piele, │ │ │ │ │
│ │de iarna │per.│ 1 │ 2 │ │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│ 2 │Pantofi negri din piele, │ │ │ │ │
│ │de vara │per.│ 1 │ 1 │ │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│ 3 │Ghete negre, cu siret, │ │ │ │ │
│ │pentru iarna │per.│ 1 │ 3 │ │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│ 4 │Ghete negre, cu siret, │ │ │ │ │
│ │pentru vara │per.│ 1 │ 2 │ │
├───┴───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│e) Echipament divers │
├───┬───────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│ 1 │Centura │buc.│ 1 │ 6 │Se poate asigura din piele │
│ │ │ │ │ │sau tip chinga in functie │
│ │ │ │ │ │de nevoi │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│ 2 │Ciorapi │per.│ 10 │ 1 │ │
├───┴───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│f) Accesorii │
├───┬───────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│ 1 │Suport cu grad profesional │per.│ 6 │ 2 │ │
├───┼───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│ 2 │Ecuson maneca │buc.│ 7 │ 2 │ │
└───┴───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┘



NOTA:
1. Sapca din tercot pentru serviciu se poate utiliza cu doua coafe, in functie de nevoile activitatii desfasurate.
2. Capelele captusite cu molton aflate in depozite se vor distribui si utiliza pana la epuizare.



NORMA Nr. 6
pentru echiparea politistilor dupa incetarea raporturilor de serviciu




┌──┬────────────────────────┬────┬───────────────┬─────────────────────────────┐
│Nr│ Denumirea articolelor │ │ │ │
│ │ de echipament │U/M │ PREVEDERI │ │
│c │ │ ├────────┬──────┤ Observatii │
│r │ │ │Canti- │Durata│ │
│t │ │ │tatea │(ani) │ │
├──┼────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│ 0│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├──┴────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│ a. pentru echiparea chestorilor si ofiterilor care au avut functii de │
│ conducere, la data incetarii raporturilor de serviciu │
├──┬────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│1 │Sapca pentru ceremonie │buc.│ 2 │ 10 │Se asigura una de vara si │
│ │ │ │ │ │una de iarna. La cerere sapca│
│ │ │ │ │ │de vara se poate asigura │
│ │ │ │ │ │de culoare alba. │
│ │ │ │ │ │ │
├──┼────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│2 │Caciula │buc.│ 1 │ - │ │
├──┼────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│3 │Costum din stofa pentru │ │ │ │Se asigura unul de vara si │
│ │ceremonie sacou cu un │ │ │ │unul pentru iarna. La cerere │
│ │pantalon lung │buc.│ 2 │ 10 │costumul de vara se poate │
│ │ │ │ │ │asigura de culoare alba │
├──┼────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│4 │Scurta din stofa │buc.│ 1 │ - │ │
├──┼────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│5 │Camasi albe │buc.│ 2 │ 4 │ │
├──┼────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│6 │Pantofi pentru ceremonie│per.│ 1 │ 5 │La cerere, se poate asigura │
│ │ │ │ │ │de culoare alba │
├──┼────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│7 │Cravata pentru ceremonie│buc.│ 1 │ 5 │ │
├──┼────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│8 │Fular │buc.│ 1 │ 10 │ │
├──┼────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│9 │Eghilet cu accesorii │buc.│ 1 │ 10 │ │
├──┴────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│ b. pentru echiparea politistilor care au facut parte din corpul │
│ ofiterilor sau agentilor │
├──┬────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│1 │Sapca din stofa pentru │ │ │ │ │
│ │iarna │buc.│ 1 │ 10 │ │
├──┼────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│2 │Sapca din stofa pentru │ │ │ │ │
│ │vara │buc.│ 1 │ 10 │ │
├──┼────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│3 │Caciula │buc.│ 1 │ - │ │
├──┼────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│4 │Costum din stofa pentru │ │ │ │ │
│ │iarna - sacou cu un │ │ │ │ │
│ │pantalon lung │buc.│ 1 │ 10 │ │
├──┼────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│5 │Costum din stofa pentru │ │ │ │ │
│ │vara - sacou cu un │ │ │ │ │
│ │pantalon lung │buc.│ 1 │ 10 │ │
├──┼────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│6 │Scurta imblanita │buc.│ 1 │ - │ │
├──┼────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│7 │Camasa │buc.│ 2 │ 4 │La cerere se pot asigura │
│ │ │ │ │ │de culoare alba │
│ │ │ │ │ │ │
├──┼────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│8 │Pantofi │per.│ 2 │ 10 │ │
├──┼────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│9 │Cravata │buc.│ 1 │ 5 │ │
├──┼────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│10│Fular │buc.│ 1 │ 10 │ │
├──┼────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│11│Eghilet cu accesorii │buc.│ 1 │ 10 │Pentru agenti se asigura │
│ │ │ │ │ │snur ceremonie │
└──┴────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┘



NOTA:
1. Prezenta norma se aplica pentru echiparea politistilor din corpul ofiterilor si agentilor de politie, dupa incetarea raporturilor de serviciu, cu drept de a purta uniforma - cu asigurarea gratuita a articolelor de echipament. Articolele de echipament prevazute in prezenta norma se asigura dupa 8 ani de la incetarea raporturilor de serviciu.
2. Odata cu echipamentul prevazut de norma se distribuie toate accesoriile de imbracaminte si insemnele gradelor profesionale aferente (epoleti cu grad profesional, suporti de grad peantru maneca, ecusoane pentru maneca, petlite).
3. Cu ocazia acordarii gradului profesional urmator celui avut la data incetarii raporturilor de serviciu se distribuie gratuit accesoriile necesare pentru 2 uniforme.
4. Comisarii sefi avansati chestori dupa data incetarii raporturilor de serviciu primesc in dotare numai o singura data urmatoarele accesorii: 4 per. epoleti cu grad profesional, 2 per. petlite, paspoal pentru vipusca si lampas pentru doua costume, 2 buc. parmace si 2 cozoroace cu 3 randuri de frunze de stejar.
5. Accesoriile de imbracaminte si insemnele de grad profesional necesare pentru inlocuirea celor uzate, precum si alte articole de echipament se pot asigura la cerere, contra cost, la pretul de achizitionare. Femeile primesc palarie in loc de sapca si fusta in loc de pantaloni.
___________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016