Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 1.104 din 22 septembrie 2003  privind cheltuielile pentru organizarea si desfasurarea referendumului national privind revizuirea Constitutiei    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 1.104 din 22 septembrie 2003 privind cheltuielile pentru organizarea si desfasurarea referendumului national privind revizuirea Constitutiei

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 674 din 24 septembrie 2003
În temeiul art. 107 din Constituţie, art. 48 şi al <>art. 61 lit. a) din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfãşurarea referendumului,

Guvernul României adopta prezenta hotãrâre.

ART. 1
Cheltuielile pentru organizarea şi desfãşurarea referendumului naţional privind revizuirea Constituţiei din data de 19 octombrie 2003, denumit în continuare referendumul naţional, se asigura de la bugetul de stat.
ART. 2
(1) Pentru efectuarea cheltuielilor necesare în vederea pregãtirii, organizãrii şi desfãşurãrii referendumului naţional se suplimenteaza bugetul Ministerului Administraţiei şi Internelor, bugetul Secretariatului General al Guvernului, pentru Institutul Naţional de Statistica şi pentru Agenţia pentru Strategii Guvernamentale, şi bugetul Ministerului Afacerilor Externe din Fondul de rezerva bugetarã la dispoziţia Guvernului cu sumele prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.
(2) Cheltuielile pentru organizarea, dotarea şi funcţionarea Biroului Electoral Central se vor suporta de Ministerul Administraţiei şi Internelor din bugetul suplimentat conform alin. (1).
(3) Sediul Biroului Electoral Central va fi pus la dispoziţie Ministerului Administraţiei şi Internelor de cãtre Regia Autonomã "Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat", în conformitate cu prevederile art. 6 alin. (1) din Hotãrârea Guvernului nr. 533/2002 privind organizarea şi funcţionarea Regiei Autonome "Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat", cu modificãrile ulterioare.
(4) Ministerul Administraţiei şi Internelor va repartiza, pe prefecturi, sumele cu care se majoreazã alocaţiile bugetare ale acestora, necesare pentru organizarea şi desfãşurarea referendumului naţional.
(5) Ministerul Administraţiei şi Internelor va asigura achiziţionarea hârtiei pentru tipãrirea buletinelor de vot de la Administraţia Nationala a Rezervelor de Stat.
(6) Prefecturile vor asigura imprimarea buletinelor de vot cu garantarea securitãţii acestor documente, precum şi tipãrirea machetei proceselor-verbale pentru constatarea rezultatului referendumului naţional.
ART. 3
(1) În cadrul bugetului aprobat, efectuarea cheltuielilor pentru organizarea şi desfãşurarea referendumului naţional se va realiza sub supravegherea Comisiei pentru informare publica şi transparenta.
(2) Comisia prevãzutã la alin. (1) se compune din câte un reprezentant al partidelor parlamentare, din doi reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale şi doi reprezentanţi ai Clubului Roman de Presa.
(3) Componenta nominalã a comisiei prevãzute la alin. (1) se stabileşte de cãtre preşedintele Comisiei tehnice centrale, pe baza propunerilor formulate de partidele politice parlamentare, organizaţiile neguvernamentale şi Clubul Roman de Presa.
(4) Comisia prevãzutã la alin. (1) îşi desemneazã preşedintele dintre membrii nominalizaţi potrivit alin. (3).
ART. 4
Bunurile materiale aflate în stare buna recuperate de la alegerile anterioare şi aflate la consiliile locale, consiliile judeţene, precum şi la prefecturi vor fi utilizate şi cu ocazia referendumului naţional.
ART. 5
(1) Pe toatã perioada exercitãrii atribuţiilor privind organizarea şi desfãşurarea referendumului naţional, instituţiile la care sunt angajaţi membrii birourilor electorale, informaticienii, statisticienii şi personalul tehnic auxiliar le asigura acestora drepturile salariale cuvenite, potrivit legii.
(2) Pentru membrii Biroului Electoral Central, începând cu data constituirii acestuia se acorda o indemnizaţie de 300.000 lei pe zi, pe intreaga perioada de activitate, care se suporta de Ministerul Administraţiei şi Internelor din bugetul suplimentat conform art. 2 alin. (1).
(3) Informaticienii, statisticienii şi personalul tehnic auxiliar care participa la executarea operaţiunilor generate de activitatea la Biroul Electoral Central vor primi o indemnizaţie de 150.000 lei pe zi, pe intreaga perioada de activitate, care se suporta de Ministerul Administraţiei şi Internelor din bugetul suplimentat conform art. 2 alin. (1).
(4) Membrii birourilor electorale de circumscripţie beneficiazã de o indemnizaţie de 200.000 lei pe zi, pe intreaga perioada de activitate, începând cu data constituirii acestora. Informaticienii, statisticienii şi personalul tehnic auxiliar care participa la efectuarea operaţiunilor generate de desfãşurarea referendumului naţional pe lângã birourile electorale de circumscripţie vor primi o indemnizaţie de 150.000 lei pe zi, pe intreaga perioada de activitate.
(5) Membrii birourilor electorale ale secţiilor de votare beneficiazã de o indemnizaţie de 150.000 lei pe zi de activitate, dar nu mai mult de 3 zile. Informaticienii, statisticienii şi personalul tehnic auxiliar care participa la executarea operaţiunilor generate de desfãşurarea referendumului naţional pe lângã birourile electorale ale secţiilor de votare vor primi o indemnizaţie de 150.000 lei pe zi de activitate, dar nu mai mult de 3 zile.
(6) Membrilor Biroului Electoral Central, precum şi membrilor birourilor electorale de circumscripţie, ai birourilor electorale ale secţiilor de votare, informaticienilor, statisticienilor şi personalului tehnic auxiliar al acestora, care participa la realizarea operaţiunilor legate de desfãşurarea referendumului naţional, precum şi personalului Ministerului Administraţiei şi Internelor sau al Ministerului Apãrãrii Naţionale care este în misiune de paza a acestor birouri li se vor asigura în ziua votarii bãuturi racoritoare, cafea şi gustari, în limita sumei de 45.000 lei de persoana.
(7) Plata indemnizaţiilor prevãzute la alin. (4) şi (5) se face de cãtre prefecturi, din sumele repartizate conform art. 2 alin. (4), pe baza listelor de prezenta avizate de preşedinţii birourilor electorale.
(8) Veniturile din indemnizaţiile mai sus menţionate se impoziteazã conform prevederilor <>art. 43 din Ordonanta Guvernului nr. 7/2001 privind impozitul pe venit, aprobatã şi modificatã prin <>Legea nr. 493/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(9) Prin zi de activitate se înţelege munca desfasurata pe parcursul unei zile calendaristice, indiferent de numãrul de ore prestate, dar nu mai puţin de 8 ore pe zi.
(10) Prefecturile asigura cheltuielile de protocol prevãzute la alin. (6) pentru membrii birourilor electorale de circumscripţie, precum şi pentru informaticienii, statisticienii şi personalul tehnic auxiliar care participa la realizarea activitãţilor acestor birouri, din sumele repartizate conform art. 2 alin. (4), iar pentru membrii Biroului Electoral Central şi celelalte categorii de personal care participa la desfãşurarea activitãţii acestuia cheltuielile de protocol se asigura de Ministerul Administraţiei şi Internelor.
(11) Pe lângã drepturile prevãzute la alin. (4) şi (5) membrii birourilor electorale care domiciliazã în alte localitãţi beneficiazã de indemnizaţia de delegare, precum şi de decontarea cheltuielilor de transport şi cazare, potrivit reglementãrilor în vigoare care stabilesc aceste drepturi pentru personalul din instituţiile publice.
ART. 6
(1) Cheltuielile necesare pentru transportul buletinelor de vot, al listelor electorale, al proceselor-verbale şi al altor documente prevãzute de lege se asigura de prefecturi din sumele repartizate conform prevederilor art. 2 alin. (4).
(2) Cheltuielile suplimentare cu consumul de carburanţi ocazionate de activitãţile specifice legate de referendumul naţional, efectuate de cãtre prefecturi, se aproba prin ordin al ministrului administraţiei şi internelor.
ART. 7
(1) Ştampila Biroului Electoral Central şi stampilele cu menţiunea "Votat" se confectioneaza de Ministerul Administraţiei şi Internelor.
(2) Stampilele birourilor electorale de circumscripţie, precum şi cele de control ale secţiilor de votare se asigura de prefecturi.
ART. 8
Sediile şi dotarea birourilor electorale de circumscripţie se asigura de cãtre prefecţi şi preşedinţii consiliilor judeţene, iar ale secţiilor de votare de cãtre primari împreunã cu prefectii, potrivit prevederilor <>art. 83 alin. (2) din Legea nr. 68/1992 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 9
Sumele puse la dispoziţie Ministerului Administraţiei şi Internelor, Secretariatului General al Guvernului, pentru Institutul Naţional de Statistica şi pentru Agenţia pentru Strategii Guvernamentale, şi Ministerului Afacerilor Externe, rãmase neutilizate, se vor restitui în vederea reintregirii Fondului de rezerva bugetarã la dispoziţia Guvernului, în termen de 30 de zile de la data publicãrii rezultatului referendumului naţional în Monitorul Oficial al României, Partea I, dar nu mai târziu de 10 decembrie 2003.
ART. 10
Ministerul Finanţelor Publice va introduce modificãrile ce decurg din aplicarea prevederilor prezentei hotãrâri în bugetul de stat, bugetul Ministerului Administraţiei şi Internelor, bugetul Secretariatului General al Guvernului, pentru Institutul Naţional de Statistica şi pentru Agenţia pentru Strategii Guvernamentale, şi în bugetul Ministerului Afacerilor Externe pe anul 2003.
ART. 11
Pentru respectarea termenelor prevãzute de Programul calendaristic pentru realizarea acţiunilor referitoare la organizarea şi desfãşurarea referendumului naţional din data de 19 octombrie 2003 privind revizuirea Constituţiei, aprobat prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.101/2003 , toate achiziţiile de bunuri şi servicii necesare desfãşurãrii în bune condiţii a acestuia se vor face potrivit prevederilor <>art. 12 lit. h) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 60/2001 privind achiziţiile publice, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 212/2002 .

PRIM-MINISTRU
ADRIAN NASTASE

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul administraţiei şi internelor,
Ioan Rus

Ministru delegat pentru administraţia publica,
Gabriel Oprea

Ministrul pentru coordonarea
Secretariatului General al Guvernului,
Petru Şerban Mihailescu

p. Ministrul finanţelor publice,
Gheorghe Gherghina,
secretar de stat

Bucureşti, 22 septembrie 2003.
Nr. 1.104.




ANEXA

SUMELE
alocate pentru efectuarea cheltuielilor necesare
în vederea pregãtirii, organizãrii şi desfãşurãrii
referendumului naţional privind revizuirea Constituţiei
şi repartizarea acestora

- miliarde lei -
┌───────────────────────────────────┬───────┬──────────────────────────┬───────┐
│ Instituţii │Capitol│ Cheltuieli │ Total │
│ │ ├────────┬─────────┬───────┤ │
│ │ │personal│materiale│capital│ │
├───────────────────────────────────┼───────┼────────┼─────────┼───────┼───────┤
│Ministerul Administraţiei şi │ │ │ │ │ │
│Internelor │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────────┼───────┼────────┼─────────┼───────┼───────┤
│Evidenta informatizata a persoanei │ 55.01 │ │ 6,4 │ 28 │ 34,4 │
├───────────────────────────────────┼───────┼────────┼─────────┼───────┼───────┤
│Biroul Electoral Central, │ │ │ │ │ │
│prefecturi │ 51.01 │ 55,3 │ 101,8 │ 6,5 │ 163,6 │
├───────────────────────────────────┼───────┼────────┼─────────┼───────┼───────┤
│Total │ │ │ │ │ │
│Ministerul Administraţiei şi │ │ │ │ │ │
│Internelor: │ │ 55,3 │ 108,2 │ 34,5 │ 198 │
├───────────────────────────────────┼───────┼────────┼─────────┼───────┼───────┤
│Secretariatul General al Guvernului│ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────────┼───────┼────────┼─────────┼───────┼───────┤
│Agenţia pentru Strategii │ │ │ │ │ │
│Guvernamentale │ 59.01 │ │ 15 │ │ 15 │
├───────────────────────────────────┼───────┼────────┼─────────┼───────┼───────┤
│Institutul Naţional de Statistica │ 51.01 │ 0,5 │ 1,5 │ 2,5 │ 4,5 │
├───────────────────────────────────┼───────┼────────┼─────────┼───────┼───────┤
│Total │ │ │ │ │ │
│Secretariatul General al │ │ │ │ │ │
│Guvernului: │ │ 0,5 │ 16,5 │ 2,5 │ 19,5 │
├───────────────────────────────────┼───────┼────────┼─────────┼───────┼───────┤
│Ministerul Afacerilor Externe │ 51.01 │ 0,5 │ 5,0 │ │ 5,5 │
├───────────────────────────────────┼───────┼────────┼─────────┼───────┼───────┤
│Total │ │ │ │ │ │
│Ministerul Afacerilor Externe: │ │ 0,5 │ 5,0 │ │ 5,5 │
├───────────────────────────────────┼───────┼────────┼─────────┼───────┼───────┤
│TOTAL GENERAL: │ │ 56,3 │ 129,7 │ 37 │223,0 │
└───────────────────────────────────┴───────┴────────┴─────────┴───────┴───────┘


------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016