Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 1.100 din 30 august 2006  privind acordarea unui sprijin financiar in anul 2006 pentru functionarea grupurilor de producatori pentru comercializarea legumelor si fructelor    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 1.100 din 30 august 2006 privind acordarea unui sprijin financiar in anul 2006 pentru functionarea grupurilor de producatori pentru comercializarea legumelor si fructelor

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 762 din 7 septembrie 2006
În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, al <>art. 17 alin. (1) şi (2) din Ordonanţa Guvernului nr. 37/2005 privind recunoaşterea şi funcţionarea grupurilor şi organizaţiilor de producãtori, pentru comercializarea produselor agricole şi silvice, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 338/2005 ,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ART. 1
(1) Se aprobã acordarea în anul 2006 a unui sprijin financiar pentru funcţionarea grupurilor de producãtori pentru comercializarea legumelor şi fructelor, denumite în continuare grupuri de producãtori, în valoare de 1.000 mii lei.
(2) Suma alocatã pentru fiecare grup de producãtori este de 40 mii lei.
ART. 2
Beneficiarii sprijinului financiar acordat în condiţiile prezentei hotãrâri sunt grupurile de producãtori recunoscute de cãtre autoritatea competentã a statului, în conformitate cu legislaţia în vigoare.
ART. 3
(1) Pentru a beneficia de sprijinul acordat în condiţiile prezentei hotãrâri, grupurile de producãtori trebuie sã formuleze o cerere-tip, în douã exemplare, al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 1, pe care o înainteazã reprezentantului sucursalei Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, însoţitã de documentele justificative.
(2) În baza cererilor depuse, reprezentanţii sucursalei Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, verificã dosarul cu documentele justificative depuse de preşedintele grupului de producãtori sau de împuternicitul acestuia, care cuprinde:
a) copia legalizatã a actului constitutiv, cu lista de identificare a membrilor;
b) copia avizului de recunoaştere a grupului de producãtori;
c) dovada depunerii contribuţiei financiare a membrilor;
d) hotãrârea adunãrii generale a grupului de producãtori, prin care se aprobã solicitarea sprijinului financiar, semnatã de toţi membrii grupului de producãtori;
e) angajamentul grupului de producãtori de a valorifica în comun produsele realizate pe o perioadã de 5 ani de la data obţinerii sprijinului;
f) angajamentul grupului de producãtori de a nu înstrãina, timp de 5 ani de la data achiziţionãrii, mijloacele fixe ce vor fi dobândite prin sprijinul financiar alocat în condiţiile prevãzute de prezenta hotãrâre.
ART. 4
Suma acordatã ca sprijin financiar completeazã fondul constituit din cotizaţia membrilor, stabilitã prin statut, şi se utilizeazã pentru realizarea urmãtoarelor obiective necesare funcţionãrii grupului de producãtori:
a) amenajarea sediului;
b) plata chiriei sediului, când este cazul;
c) plata chiriei pentru spaţiul necesar pregãtirii produselor colectate de la membri, în vederea livrãrii pe piaţã, când este cazul;
d) plata chiriei pentru spaţiile de expunere şi livrare, în cazul în care produsele se comercializeazã pe pieţele de gros sau pe piaţa organizatã;
e) avans pentru procurarea unui mijloc de transport autoutilitar frigorific pentru transporturi tehnologice în interesul grupului de producãtori;
f) procurarea ambalajelor necesare membrilor grupului de producãtori la pregãtirea produselor pentru livrare în conformitate cu standardele de comercializare.
ART. 5
(1) Alocarea sumelor se face în ordinea depunerii cererilor, pânã la utilizarea în întregime a fondului alocat ca sprijin financiar de la bugetul de stat pentru funcţionarea grupurilor de producãtori pentru comercializarea legumelor şi fructelor.
(2) Plata sprijinului financiar alocat în condiţiile prezentei hotãrâri pentru grupurile de producãtori se face de cãtre Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, prin transfer în contul beneficiarului deschis la bancã.
(3) Suma reprezentând sprijinul financiar acordat grupurilor de producãtori se elibereazã din contul beneficiarului deschis la bancã, pe baza documentelor de platã - facturi ale acţiunilor pentru realizarea obiectivelor prevãzute la art. 4.
(4) Documentaţia privind sprijinul financiar şi un exemplar al cererii se pãstreazã în original la sediul sucursalei Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, şi se introduc într-un program informaţional care se actualizeazã în funcţie de situaţiile deosebite care apar în teritoriu, ori de câte ori este necesar.
(5) Rãspunderea pentru realitatea şi exactitatea datelor înscrise în documentaţiile grupurilor de producãtori revine exclusiv solicitanţilor sprijinului financiar.
ART. 6
(1) Reprezentanţii sucursalei Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, verificã îndeplinirea condiţiilor de acordare a sprijinului financiar, aprobã cererile, întocmesc şi depun la Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã Centralizatorul cererilor pentru încasarea sprijinului financiar al statului acordat pentru funcţionarea grupurilor de producãtori pentru comercializarea legumelor şi fructelor, în anul 2006, al cãrui model este prevãzut în anexa nr. 2, însoţit de un exemplar al cererilor privind acordarea sprijinului financiar.
(2) Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã întocmeşte Centralizatorul sumelor cuvenite grupurilor de producãtori ca sprijin financiar al statului, care se acordã în anul 2006, al cãrui model este prevãzut în anexa nr. 3.
ART. 7
Acordarea sprijinului financiar se face în urma solicitãrii Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, adresatã Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale, şi are la bazã Centralizatorul justificativ al sumelor alocate ca sprijin financiar pentru funcţionarea grupurilor de producãtori pentru comercializarea legumelor şi fructelor, în anul 2006, al cãrui model este prevãzut în anexa nr. 4.
ART. 8
În baza situaţiei centralizatoare privind încasarea sprijinului financiar, transmisã de Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale solicitã Ministerului Finanţelor Publice deschiderea creditelor bugetare la capitolul 83.01 "Agriculturã, silviculturã, pisciculturã şi vânãtoare", titlul "Subvenţii".
ART. 9
Dupã aprobarea cererii pentru deschiderea creditelor bugetare de cãtre Ministerul Finanţelor Publice, din bugetul Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale se alimenteazã contul Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, care vireazã sumele cuvenite în conturile deschise cu aceastã destinaţie la bancã.
ART. 10
Sucursalele Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, au obligaţia de a înregistra şi monitoriza toţi beneficiarii sprijinului financiar.
ART. 11
Încasarea sumelor de bani de la bugetul de stat, în mod necuvenit, de cãtre solicitantul sprijinului financiar al statului, prin înscrierea sau atestarea de date ori de situaţii nereale în documentele de decontare, constituie contravenţie şi se sancţioneazã cu amendã de la 10.000 lei la 30.000 lei, precum şi cu obligarea la restituirea sumelor încasate nejustificat şi la plata penalitãţilor prevãzute de legislaţia fiscalã în vigoare.
ART. 12
(1) Constatarea contravenţiei şi aplicarea sancţiunii prevãzute la art. 11 se fac de cãtre persoanele împuternicite de Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale.
(2) Contravenientul poate achita în termen de 48 de ore de la data încheierii procesului-verbal ori, dupã caz, de la data comunicãrii acestuia jumãtate din minimul amenzii prevãzute la art. 11, agentul constatator fãcând menţiune despre aceastã posibilitate în procesul-verbal.
ART. 13
Prevederile art. 11 şi 12 referitoare la contravenţii se completeazã cu dispoziţiile <>Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 180/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 14
Persoanele împuternicite de Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale au obligaţia de a verifica permanent modul de acordare a sumelor alocate potrivit prezentei hotãrâri.
ART. 15
Anexele nr. 1-4 fac parte integrantã din prezenta hotãrâre.

PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemneazã:


────────────────
Ministrul agriculturii,
pãdurilor şi dezvoltãrii rurale,
Gheorghe Flutur

Ministrul finanţelor publice,
Sebastian Teodor Gheorghe Vlãdescu

Bucureşti, 30 august 2006.
Nr. 1.100.

ANEXA 1





CERERE
pentru acordarea sprijinului financiar al statului pentru funcţionarea
grupurilor de producãtori pentru comercializarea legumelor şi fructelor,
în anul 2006

Grupul de producãtori .......... Sucursala Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie
................................ pentru Agriculturã
................................ Judeţul ................................
Oraşul/Comuna ..................
Judeţul ........................

I. Preşedinte ............./Împuternicit ........., având Împuternicirea
nr. ....., din localitatea .........., judeţul ..........., posesor al
B.I./C.I. seria ..... nr. ........., cod numeric personal .............,
solicit acordarea sprijinului financiar al statului pentru grupul de
producãtori ................................ .
II. Anexez documente doveditoare.
III. Solicit acordarea sprijinului financiar al statului prevãzut la
art. 2 din hotãrâre, de cãtre Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru
Agriculturã.
┌────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────┐
│Banca │Numãrul de cont │
├────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────┤
│Banca comercialã │Numãrul de cont │
└────────────────────────────────────┴───────────────────────────────────┘
Declar pe propria rãspundere cã datele înscrise şi prezentate sunt
conforme cu realitatea.

Semnãtura şi ştampila
.....................




ANEXA 2



AGENŢIA DE PLĂŢI ŞI INTERVENŢIE PENTRU AGRICULTURĂ
Sucursala judeţului/municipiului Bucureşti


CENTRALIZATORUL
cererilor pentru încasarea sprijinului financiar al statului acordat
pentru funcţionarea grupurilor de producãtori pentru comercializarea
legumelor şi fructelor, în anul 2006
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Grupul Judeţul Preşedinte/ Numãrul Numãrul Suma totalã
crt. de împuternicit de cont/ cererii cuvenitã
producãtori Banca (mii lei)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL:
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Director,
...........



ANEXA 3



AGENŢIA DE PLĂŢI ŞI INTERVENŢIE PENTRU AGRICULTURĂ

CENTRALIZATORUL
sumelor cuvenite grupurilor de producãtori ca sprijin financiar al
statului, care se acordã în anul 2006
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Numãrul de cont Suma acordatã
Nr. Grupul de al grupului pe grupul Suma totalã
crt. producãtori de producãtori/ de producãtori (mii lei)
Banca (mii lei)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL:
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Director general,
.................



ANEXA 4


MINISTERUL AGRICULTURII, PĂDURILOR ŞI DEZVOLTĂRII RURALE

Se aprobã,
Ordonator principal de credite

CENTRALIZATORUL JUSTIFICATIV
al sumelor alocate ca sprijin financiar pentru funcţionarea grupurilor de
producãtori pentru comercializarea legumelor şi fructelor,
în anul 2006
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Suma acordatã
Nr. Grupuri pe grupul Suma totalã
crt. de producãtori de producãtori (mii lei)
(mii lei)
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1.
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2.
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL:
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Direcţia buget-finanţe

Director,
..........


___________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016