Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 1.099 din 18 septembrie 2008  privind sustinerea din fonduri bugetare, in anul 2008, a achizitiei de berbeci si/sau tapi pentru reproductie    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 1.099 din 18 septembrie 2008 privind sustinerea din fonduri bugetare, in anul 2008, a achizitiei de berbeci si/sau tapi pentru reproductie

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 666 din 25 septembrie 2008

În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, şi al <>art. 11 alin. (2) din Legea zootehniei nr. 72/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ART. 1
(1) În anul 2008 se acordã de la bugetul de stat sprijin financiar sub formã de primã la cumpãrare pentru achiziţia de berbeci şi/sau ţapi pentru reproducţie, din rase de lapte, carne sau pielicele, atestaţi prin certificat de origine, în cuantum de 60% din preţul de achiziţie cu TVA inclus, dar nu mai mult de 1.000 lei/ berbec sau ţap.
(2) Beneficiarii sprijinului pentru achiziţia de berbeci şi/sau ţapi pentru reproducţie sunt :
a) crescãtorii de animale, membri ai unei asociaţii de crescãtori de ovine şi/sau caprine legal constituite, ale cãror efective sunt înscrise în controlul oficial al producţiei şi care:
1. au parcurs sau parcurg o formã de pregãtire profesionalã în domeniul creşterii animalelor, respectiv au studii superioare ori medii de profil, un curs de specializare de scurtã duratã, sau, în cazul persoanelor juridice, au angajatã o persoanã care îndeplineşte aceste condiţii;
2. au în proprietate un numãr de femele ovine/caprine care sã asigure utilizarea eficientã la reproducţie a berbecilor sau ţapilor, respectiv minimum 30 de capete de femele ovine/caprine pentru fiecare berbec/ţap achiziţionat;
3. achiziţioneazã un numãr de berbeci/ţapi cuprins între 2 şi 25 de capete;
b) asociaţiile de crescãtori de ovine şi/sau caprine legal constituite, ai cãror membri au efective înscrise în controlul oficial al producţiei, care:
1. au angajat cel puţin un inginer zootehnist;
2. achiziţioneazã un numãr de berbeci/ţapi cuprins între 10 şi 200 de capete, în vederea utilizãrii la însãmânţãri artificiale sau montã dirijatã.
(3) Prima prevãzutã la alin. (1) se acordã pentru animalele achiziţionate dupã data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri.
ART. 2
Rasele de lapte, carne sau pielicele, din speciile ovine şi caprine, care se pot achiziţiona în baza prezentei hotãrâri, se stabilesc prin ordin al ministrului agriculturii şi dezvoltãrii rurale, la propunerea Agenţiei Naţionale pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie "Prof. Dr. K. Constantinescu", în conformitate cu obiectivele programelor de ameliorare.
ART. 3
Plafonul fondurilor pentru susţinerea achiziţiei de berbeci şi/sau ţapi pentru reproducţie, în anul 2008, este de 25.000 mii lei şi se asigurã de la bugetul de stat, prin bugetul aprobat Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale, pentru anul 2008.
ART. 4
Sprijinul financiar se acordã în limita fondurilor aprobate, iar în cazul depãşirii acestora, cuantumul sprijinului se diminueazã proporţional pentru toţi beneficiarii.
ART. 5
Cererea pentru solicitarea sprijinului financiar, avizatã, în cazul crescãtorilor de ovine/caprine de asociaţia de crescãtori din care fac parte, al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 1, se depune la direcţia pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţeanã, respectiv a municipiului Bucureşti, dupã caz, pânã la data de 25 noiembrie 2008, însoţitã de urmãtoarele documente:
a) copie de pe diploma de studii sau atestatul cursurilor de pregãtire profesionalã de scurtã duratã a solicitantului ori a persoanei angajate sau copie de pe contractul de muncã al inginerului zootehnist, dupã caz, ori adeverinţã care sã ateste parcurgerea unei forme de pregãtire profesionalã în domeniul creşterii animalelor;
b) adeverinţã eliberatã de consiliul local, din care sã rezulte numãrul de femele ovine/caprine deţinute de solicitant, conform registrului agricol, în cazul crescãtorilor;
c) copie de pe factura pentru achiziţia berbecilor/ţapilor;
d) copie de pe certificatele de origine ale berbecilor şi/sau ţapilor;
e) copie de pe avizul de import al berbecilor şi/sau ţapilor, aprobat de Agenţia Naţionalã pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie "Prof. Dr. K. Constantinescu", dacã este cazul.
ART. 6
(1) Animalele achiziţionate potrivit prevederilor prezentei hotãrâri se utilizeazã, cel puţin 3 ani, pentru reproducţie dirijatã în scopul ameliorãrii genetice a efectivelor de ovine/caprine, perioadã în care reprezentantul oficiului judeţean pentru ameliorare şi reproducţie în zootehnie verificã existenţa acestora în exploataţie.
(2) Reformarea reproducãtorilor masculi prevãzuţi la alin. (1) se realizeazã la cererea crescãtorilor, în urma controlului zooveterinar efectuat de cãtre medicul veterinar concesionar împuternicit şi de reprezentantul oficiului judeţean pentru ameliorare şi reproducţie în zootehnie şi încheierii unui proces-verbal de constatare care trebuie sã cuprindã motivele reformãrii.
ART. 7
(1) Direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, dupã caz, întocmesc şi transmit Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale, respectiv Direcţiei generale buget-finanţe şi fonduri europene, pânã la data de 5 decembrie 2008, centralizatorul privind fondurile necesare susţinerii din fonduri bugetare a achiziţiei de berbeci şi/sau ţapi pentru reproducţie, al cãrui model este prevãzut în anexa nr. 2.
(2) În cazul depãşirii fondurilor alocate, Direcţia generalã buget-finanţe şi fonduri europene stabileşte cuantumul diminuãrii valorii sprijinului financiar care se acordã beneficiarilor şi îl comunicã direcţiilor pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene în vederea efectuãrii plãţilor.
(3) Ministerul Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale transmite Ministerului Economiei şi Finanţelor cererea de deschidere a creditelor bugetare, împreunã cu situaţia fundamentãrii sumelor ce se solicitã de la bugetul de stat, al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 3.
(4) Dupã aprobarea cererii pentru deschiderea creditelor bugetare de cãtre Ministerul Economiei şi Finanţelor, din bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale, se alimenteazã conturile direcţiilor pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, care vireazã sumele în conturile beneficiarilor.
ART. 8
Anexele nr. 1-3 fac parte integrantã din prezenta hotãrâre.

PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemneazã:

Ministrul agriculturii şi dezvoltãrii rurale,
Dacian Cioloş

Ministrul economiei şi finanţelor,
Varujan Vosganian

Bucureşti, 18 septembrie 2008.
Nr. 1.099.


ANEXA 1



Direcţia pentru Agriculturã Verificat şi aprobat
şi Dezvoltare Ruralã a Judeţului .......... suma de ................ lei
Nr. de înregistrare....... din ............ la data de .................

Director executiv,

Viza
pentru confirmarea înscrierii
efectivelor de ovine/caprine în
controlul oficial al producţiei

Vizat
Asociaţia de crescãtori de ovine/caprine Oficiul pentru Ameliorare şi
...................................... Reproducţie în Zootehnie
(denumirea, localitatea, al Judeţului ..............
judeţul şi ştampila)

Director executiv,
Preşedinte,
.........................................
(nume, prenume şi semnãturã)
Nr. de înregistrare ....................


CERERE
pentru încasarea de la bugetul de stat a sprijinului financiar
pentru achiziţionarea de berbeci şi ţapi pentru reproducţie,
din rase de lapte, carne şi pielicele

1. Persoanã fizicã
Numele şi prenumele ...................................., domiciliat (ã) în
..............................., str. .........................................
nr. ............., judeţul ................................, posesor (posesoare)
al/a actului de identitate (BI/CI) seria .......... nr ........................,
emis(ã) de ........................................................, CNP
...................................................., membru al Asociaţiei de
crescãtori de ovine/caprine ...................................................,
sau
2. Persoanã juridicã
Denumirea ............................................................, cod
unic de înregistrare ......................, cod CAEN principal ...............,
cod CAEN secundar ............................, cu sediul în localitatea .......
............................................, str .......................
nr. ........, judeţul ...................., cont nr. ..........................,
deschis la ...................., reprezentatã prin: numele şi prenumele
................................., BI/CI seria ........ nr ....................,
eliberat(ã) de ........................................................
la data de .........................., CNP ....................................,
având funcţia de ......................................................., membru
al Asociaţiei de crescãtori de ovine/caprine ..................................,
3. Asociaţie de crescãtori de ovine/caprine
Denumirea .................................................................,
cu sediul în localitatea ......................................................,
str ............................... nr........., judeţul ......................,
cont nr. ........................., deschis la ................................,
reprezentatã prin: numele şi prenumele ........................................,
BI/CI seria ......... nr. .............., eliberat(ã) de.......................
la data de ........................., CNP .....................................,
având funcţia de ............................................, în calitate de
beneficiar, solicit acordarea sprijinului financiar pentru achiziţia de
....................... capete berbeci şi/sau ţapi pentru reproducţie, din rase
de lapte, carne şi pielicele.
Valoarea totalã a sprijinului este de ................................. lei.
Suma va fi viratã în contul nr. .........................................,
deschis la Banca .......................................................,
Sucursala ............................................ .

Numele şi prenumele ....................
Semnãtura ..............................
(ştampila pentru persoane juridice)

Data .................




ANEXA 2

Direcţia pentru Agriculturã şi Dezvoltare
Ruralã a Judeţului ..................


CENTRALIZATOR
privind fondurile necesare susţinerii din fonduri bugetare
a achiziţiei de berbeci şi/sau ţapi pentru reproducţie


┌────┬──────────────┬─────────────────────────┬──────────┬──────────┬────────┐
│Nr. │ │ Animale achiziţionate │Preţul de │ Valoarea │Suma de │
│crt.│ Numele şi ├────────┬──────┬─────────┤achiziţie │animalelor│platã de│
│ │ prenumele │ Specia │ Rasa │ Nr. de │pe cap de │achiziţi- │la buge-│
│ │beneficiarilor│ │ │ capete │ animal │ onate │tul de │
│ │ │ │ │ │ │(col. 4 x │ │
│ │ │ │ │ │ │ col. 5) │ │
├────┼──────────────┼────────┼──────┼─────────┼──────────┼──────────┼────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │
├────┼──────────────┼────────┼──────┼─────────┼──────────┼──────────┼────────┤
│ 1. │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────────┼──────┼─────────┼──────────┼──────────┼────────┤
│ 2. │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────────┼──────┼─────────┼──────────┼──────────┼────────┤
│ 3. │ │ │ │ │ │ │ │
├────┴──────────────┼────────┼──────┼─────────┼──────────┼──────────┼────────┤
│ TOTAL: │ │ │ │ │ │ │
└───────────────────┴────────┴──────┴─────────┴──────────┴──────────┴────────┘

Director executiv, Director executiv adjunct (economic),
.................. ......................




ANEXA 3


MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTĂRII RURALE
Aprobat
Ordonator principal de credite

SITUAŢIA
fundamentãrii sumelor ce se solicitã de la bugetul de stat
potrivit Hotãrârii Guvernului nr. 1.099/2008 privind susţinerea
din fonduri bugetare, în anul 2008, a achiziţiei de berbeci
şi/sau ţapi pentru reproducţie


┌────┬──────────────┬─────────────────────────┬──────────┬──────────┬────────┐
│Nr. │ │ Animale achiziţionate │Preţul de │ Valoarea │Suma de │
│crt.│ Judeţul ├────────┬──────┬─────────┤achiziţie │animalelor│platã de│
│ │ │ Specia │ Rasa │ Nr. de │pe cap de │achiziţi- │la buge-│
│ │ │ │ │ capete │ animal │ onate │tul de │
├────┼──────────────┼────────┼──────┼─────────┼──────────┼──────────┼────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │
├────┼──────────────┼────────┼──────┼─────────┼──────────┼──────────┼────────┤
│ 1. │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────────┼──────┼─────────┼──────────┼──────────┼────────┤
│ 2. │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼────────┼──────┼─────────┼──────────┼──────────┼────────┤
│ 3. │ │ │ │ │ │ │ │
├────┴──────────────┼────────┼──────┼─────────┼──────────┼──────────┼────────┤
│ TOTAL: │ │ │ │ │ │ │
└───────────────────┴────────┴──────┴─────────┴──────────┴──────────┴────────┘

Directorul general al
Direcţiei generale buget-finanţe
şi fonduri europene,
............................



-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016