Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 1.088 din 16 august 2006  privind infiintarea Centrului Cultural Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 1.088 din 16 august 2006 privind infiintarea Centrului Cultural "Sala Palatului"

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 731 din 28 august 2006

În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, al art. 8 alin. (1), <>art. 12 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 213/1998 privind proprietatea publicã şi regimul juridic al acesteia, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, al <>art. 30 alin. (2) din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi al <>art. 11 din Legea bugetului de stat pe anul 2006 nr. 379/2005 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ART. 1
(1) Se înfiinţeazã Centrul Cultural "Sala Palatului", denumit în continuare Centrul, instituţie publicã cu personalitate juridicã, aflatã în subordinea Ministerului Culturii şi Cultelor.
(2) Se aprobã transmiterea unor imobile, având datele de identificare prevãzute în anexa nr. 1, împreunã cu bunurile şi dotãrile aferente acestor imobile, din domeniul privat al statului şi din administrarea Regiei Autonome "Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat" în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Culturii şi Cultelor pentru Centrul Cultural "Sala Palatului".
ART. 2
Centrul are sediul în municipiul Bucureşti, str. Ion Câmpineanu nr. 28, sectorul 1.
ART. 3
(1) Cheltuielile curente şi de capital ale Centrului se finanţeazã din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii şi Cultelor.
(2) Veniturile proprii necesare realizãrii activitãţilor specifice se pot obţine din:
a) organizarea şi participarea în colaborare cu alte instituţii la realizarea de spectacole şi alte manifestãri cultural-artistice;
b) vânzarea biletelor de intrare la spectacole;
c) vânzarea programelor de spectacol;
d) prestarea unor servicii culturale;
e) valorificarea drepturilor de autor în raport cu alte persoane fizice sau juridice;
f) valorificarea bunurilor care fac parte din patrimoniul sãu;
g) sponsorizãri sau donaţii ale persoanelor fizice ori juridice, române sau strãine;
h) alte activitãţi specifice, realizate de Centru, în conformitate cu atribuţiile sale legale stabilite prin regulamentul de organizare şi funcţionare.
ART. 4
(1) Centrul este condus de un director general, numit prin ordin al ministrului culturii şi cultelor, potrivit legii.
(2) Directorul general al Centrului conduce întreaga activitate a instituţiei, pe care o reprezintã în raporturile cu autoritãţile publice, cu instituţii şi organizaţii, precum şi cu persoanele fizice şi juridice din ţarã şi/sau din strãinãtate.
(3) Directorul general al Centrului este ordonator terţiar de credite.
(4) Directorul general al Centrului numeşte în şi elibereazã din funcţie, în condiţiile legii, personalul din aparatul propriu.
(5) Personalul Sucursalei "Sala Palatului" a Regiei Autonome "Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat", în numãr de 125 de angajaţi, este preluat de Centru, pe bazã de examen pentru verificarea aptitudinilor profesionale, corespunzãtor atribuţiilor şi structurii organizatorice ale Centrului, organizat în termen de 60 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri.
(6) Salarizarea personalului contractual al Centrului se va face potrivit prevederilor legale aplicabile personalului contractual din unitãţile bugetare de subordonare centralã.
ART. 5
Regulamentul de organizare şi funcţionare, precum şi organigrama Centrului se aprobã prin ordin al ministrului culturii şi cultelor în termen de 60 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri.
ART. 6
(1) Finanţarea cheltuielilor curente şi de capital ale Centrului pe anul 2006 se asigurã din bugetul Ministerului Culturii şi Cultelor, în limita sumei de 3.000 mii lei.
(2) Se aprobã suplimentarea bugetului Ministerului Culturii şi Cultelor cu suma de 3.000 mii lei din Fondul de rezervã bugetarã la dispoziţia Guvernului, prevãzut în bugetul de stat pe anul 2006, destinatã cheltuielilor prevãzute la alin. (1), la capitolul 67.01 "Culturã, recreere şi religie", titlul 51 "Transferuri între unitãţi ale administraţiei publice".
ART. 7
Se autorizeazã Ministerul Finanţelor Publice sã introducã, la propunerea ordonatorului principal de credite, modificãrile corespunzãtoare în structura bugetului de stat şi în volumul şi structura bugetului Ministerului Culturii şi Cultelor pe anul 2006.
ART. 8
Predarea-preluarea imobilelor prevãzute la art. 1 alin. (2), a bunurilor şi dotãrilor aferente acestor imobile se va face pe bazã de protocol încheiat între pãrţile interesate, în termen de 60 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri.
ART. 9
La data semnãrii protocolului de predare-preluare prevãzut la art. 8, Ministerul Culturii şi Cultelor dobândeşte toate drepturile şi este ţinut de toate obligaţiile Regiei Autonome "Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat", care afecteazã imobilele care se transmit, prevãzute în anexa nr. 2, stabilite prin acte normative, precum şi prin convenţii şi contracte încheiate în condiţiile legii.
ART. 10
Patrimoniul Regiei Autonome "Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat" se diminueazã cu valoarea de inventar a imobilelor prevãzute la art. 1 alin. (2) şi a bunurilor şi dotãrilor aferente acestor imobile, iar patrimoniul Ministerului Culturii şi Cultelor se majoreazã cu valoarea de inventar a imobilelor prevãzute la art. 1 alin. (2) şi a bunurilor şi dotãrilor aferente acestor imobile.
ART. 11
Anexa nr. 2 la <>Hotãrârea Guvernului nr. 78/2005 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Culturii şi Cultelor, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 137 din 15 februarie 2005, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. La punctul II "Organe de specialitate ale administraţiei publice centrale şi instituţii publice finanţate din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat", dupã numãrul curent 37 se introduce numãrul curent 37^1 , cu urmãtorul cuprins:



──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
"37^1 . Centrul Cultural Venituri proprii şi subvenţii
«Sala Palatului» acordate de la bugetul de stat"
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



2. La punctul II, nota va avea urmãtorul cuprins:
"NOTĂ: Unitãţile menţionate la nr. crt. 4-51 pot utiliza un numãr maxim de 6.335 de posturi."

ART. 12
La data semnãrii protocolului de predare-preluare prevãzut la art. 8, Sucursala "Sala Palatului", unitate fãrã personalitate juridicã aflatã în administrarea Regiei Autonome "Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat" se desfiinţeazã.
ART. 13
La data prevãzutã la <>art. 12, Hotãrârea Guvernului nr. 60/2005 privind organizarea şi funcţionarea Regiei Autonome "Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat", publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 105 din 1 februarie 2005, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. La anexa nr. 2 "Lista cuprinzând sucursalele din structura Regiei Autonome «Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat»", numãrul curent 12 se abrogã.
2. La anexa nr. 4 "Lista bunurilor imobile din domeniul privat al statului, aflate în administrarea Regiei Autonome «Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat»", dupã numãrul curent 85 se introduc numerele curente 85^1 şi 85^2 , cu urmãtorul cuprins:



──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Denumirea Teren
crt. imobilului şi adresa - mp -
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
"85^1. Imobil - str. Ion Câmpineanu nr. 27,
parter, bl. 7, sectorul 1, Bucureşti 126,80
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
85^2. Imobil - Calea Victoriei nr. 68-70,
sectorul 1, Bucureşti 180,31"
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



3. La anexa nr. 4, numerele curente 781 şi 782 se abrogã.
ART. 14
Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantã din prezenta hotãrâre.

PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemneazã:
---------------
p. Ministrul culturii
şi cultelor,
Ioan Onisei,
secretar de stat

Ministrul delegat pentru coordonarea
Secretariatului General al Guvernului,
Radu Stroe

Ministrul muncii,
solidaritãţii sociale şi familiei,
Gheorghe Barbu

Ministrul finanţelor publice,
Sebastian Teodor Gheorghe Vlãdescu

Bucureşti, 16 august 2006.
Nr. 1.088.


ANEXA 1

DATELE DE IDENTIFICARE
a imobilelor care se transmit din proprietatea privatã a statului şi din
administrarea Regiei Autonome "Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat"
în proprietatea publicã a statului şi în administrarea Ministerului Culturii şi Cultelor




────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
N Denumirea Persoana juridica Persoana juridica Caracteristicile
r si locul de la care se la care se tehnice ale
c unde este transmite transmite imobilului
r situat
t imobilul
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Sala Palatului Statul român, din Statul român, în Suprafaţa terenului
- str. Ion administrarea Regiei administrarea = 8.955 mp
Câmpineanu nr. 28, Autonome "Administ- Ministerului Suprafaţa utilã =
sectorul 1 raţia Patrimoniului Culturii şi 20.287,52 mp
Bucureşti Protocolului Cultelor Suprafaţa construi-
de Stat" tã la sol =6.998 mp
Suprafaţa desfãşu-
ratã = 21.212 mp
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2. Imobil - str. Statul român, din Statul român, în Suprafaţa utila =
Valeriu Braniste administrarea Regiei administrarea = 166,56 mp
nr. 54-56, bl.2, Autonome "Administ- Ministerului
parter raţia Patrimoniului Culturii şi
Protocolului Cultelor
de Stat"
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3. Imobil - str. Statul român, din Statul român, în Suprafaţa utila =
Valeriu Braniste administrarea Regiei administrarea = 230,70 mp
nr. 54-56, bl.2, Autonome "Administ- Ministerului Depozit Sala
subsol raţia Patrimoniului Culturii şi Palatului
Protocolului Cultelor
de Stat"
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4. Imobil - str. Statul român, din Statul român, în Suprafaţa utila =
Valeriu Braniste administrarea Regiei administrarea = 128,22 mp
nr. 54-56, bl.5, Autonome "Administ- Ministerului Depozit Sala
parter raţia Patrimoniului Culturii şi Palatului
Protocolului Cultelor
de Stat"
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
5. Imobil - str. Statul român, din Statul român, în Suprafaţa utila =
Valeriu Braniste administrarea Regiei administrarea = 43,92 mp
nr. 54-56, bl.5, Autonome "Administ- Ministerului Depozit Sala
subsol raţia Patrimoniului Culturii şi Palatului
Protocolului Cultelor
de Stat"
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
6. Imobil - str. Statul român, din Statul român, în Suprafaţa utila =
Valeriu Braniste administrarea Regiei administrarea = 34,67 mp
nr. 54-56, bl.4, Autonome "Administ- Ministerului Depozit Sala
subsol raţia Patrimoniului Culturii şi Palatului
Protocolului Cultelor
de Stat"
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────




ANEXA 2

SARCINILE
care afecteazã imobilele care se transmit din proprietatea privatã a statului şi din administrarea
Regiei Autonome "Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat" în proprietatea publicã a statului
şi în administrarea Ministerului Culturii şi Cultelor





───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Denumirea şi locul
crt. unde este Caracteristicile tehnice Sarcinile care afecteazã
situat imobilul imobilul
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Sala Palatului, str. Ion Suprafaţa terenului = Contract de închiriere nr. 605
Câmpineanu nr. 28, 8.955 mp - SAS parter, Societatea
sectorul 1, Bucureşti Suprafaţa utilã = Comercialã "INTERTOP" - S.R.L.,
20.287,52 mp data expirãrii 15 iulie 2007
Suprafaţa construitã Contract de închiriere nr. 482
la sol = 6.998 mp - C305, C306, A9 -
Suprafaţa desfãşuratã = Societatea Comercialã "GAS
21.212 mp EXPERT" - S.R.L., data
expirãrii 1 iunie 2006
Contract de închiriere nr. 544 -
C301-303, 307,
salon 1, 2, 3 - M.L.N.R., data
expirãrii 17 iunie 2006
Contract de închiriere nr. 867 -
A1, A2, A3 - Societatea
Comercialã "ROINVEST CONSTRUCT"
- S.A., data expirãrii
1 octombrie 2006
Contract de închiriere nr. 868 -
A4, A5 - Societatea Comercialã
"ROINVEST" - S.A., data expirãrii
1 octombrie 2006
Contract de închiriere nr.
10.195/2002 cu actul adiţional
nr. 4 - C202-206, 210 - M.L.N.R,
data expirãrii 10 octombrie 2006
Contract de închiriere nr. 241 -
C304 - Asociaţia O.S.M.T.H.,
data expirãrii 1 martie 2006
Contract de închiriere nr. 25
cu actul adiţional nr. 2 -
A6, A7, A8 - Camera de Comerţ
şi Industrie România-China,
data expirãrii 15 ianuarie 2007
Contract de asociere nr. 175 -
subsol Sala Palatului,
Societatea Comercialã "INTERTOP"
- S.R.L., data expirãrii
1 ianuarie 2010
Contract de închiriere nr. 210 -
C109 - Fundaţia Culturalã Delta,
data expirãrii 15 decembrie 2006
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2. Imobil - str. Valeriu Suprafaţa utilã = 166,56 mp Contract de închiriere nr. 1.239
Branişte nr. 54-56, - Societatea Comercialã
bl. 2, parter, "PRODUCTION" - S.R.L., data expi-
sectorul 3, rãrii 1 ianuarie 2007
Bucureşti
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016