Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 1.077 din 2 octombrie 2002  privind aprobarea acordarii producatorilor agricoli, in toamna anului 2002, a unui avans de 30% din sprijinul direct al statului, pentru infiintarea culturilor de toamna, realizarea lucrarilor agricole de pregatire a terenului si fertilizarea chimica de baza la culturile agricole sustinute ca produs marfa in anul 2003    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 1.077 din 2 octombrie 2002 privind aprobarea acordarii producatorilor agricoli, in toamna anului 2002, a unui avans de 30% din sprijinul direct al statului, pentru infiintarea culturilor de toamna, realizarea lucrarilor agricole de pregatire a terenului si fertilizarea chimica de baza la culturile agricole sustinute ca produs marfa in anul 2003

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 727 din 4 octombrie 2002
În temeiul prevederilor art. 107 din Constituţia României, ale <>art. 40 alin. (2) din Legea privind finanţele publice nr. 72/1996 , cu modificãrile ulterioare, şi ale <>art. 7 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 108/2001 privind exploatatiile agricole, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 166/2002 ,

Guvernul României adopta prezenta hotãrâre.

ART. 1
(1) Producãtorii agricoli, organizati în exploataţii agricole în baza prevederilor <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 108/2001 privind exploatatiile agricole, aprobatã şi modificatã prin <>Legea nr. 166/2002 , care deţin sau administreazã exploataţii agricole şi valorifica pe piata produsele obţinute, beneficiazã de sprijinul direct al statului, prin facilitãţi financiare, în scopul îmbunãtãţirii eficientei economice, al creşterii producţiei şi indicilor de calitate a produselor agricole.
(2) De prevederile prezentei hotãrâri beneficiazã şi unitãţile de cercetare şi învãţãmânt agricol, care realizeazã producţie marfa, cu îndeplinirea condiţiilor prevãzute la <>art. 5 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 108/2001 , aprobatã şi modificatã prin <>Legea nr. 166/2002 .
ART. 2
(1) Se aproba acordarea unui avans de 30% din sprijinul direct pe produs, pentru producţia marfa livrata în anul 2003, în suma totalã de 513 miliarde lei, din bugetul Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor pe anul 2002, astfel:
a) pentru lucrãrile agricole de înfiinţare a culturilor de grâu şi secara, orzoaica, legume şi legume de sera;
b) pentru lucrãrile de pregãtire a terenului şi fertilizarea chimica de baza la culturile agricole care se înfiinţeazã în primavara: floarea-soarelui, soia, legume, legume de sera, tutun, hamei, în şi canepa pentru fibra, fructe şi struguri de masa.
(2) Cantitãţile şi sumele alocate pentru produsele marfa prevãzute la alin. (1) sunt nominalizate în anexa nr. 1.
ART. 3
(1) Beneficiarii sprijinului direct al statului acordat pentru produsele marfa prevãzute la art. 2 alin. (1) trebuie sa respecte tehnologiile agricole, astfel:
a) sa facã dovada ca au folosit la înfiinţarea culturilor agricole samanta certificatã;
b) lucrãrile mecanice de arat, pregãtirea patului germinativ şi insamantarea culturilor de toamna s-au executat la nivelul cerinţelor agrotehnice;
c) semanatul culturilor de toamna s-a efectuat în perioada optima recomandatã în literatura de specialitate;
d) sa facã dovada efectuãrii lucrãrilor specifice pentru culturile care se înfiinţeazã în primavara anului 2003;
e) sa efectueze fertilizarea de baza specifica fiecãrei culturi cu îngrãşãminte chimice;
f) sa înfiinţeze culturi de legume în sere incalzite, în ciclul I şi II, cu respectarea tehnologiei de cultura, şi sa facã dovada consumului de energie termica în perioada 15 octombrie 2002 - 30 aprilie 2003.
(2) Sumele acordate cu titlu de subventie pot fi utilizate pentru procurarea de îngrãşãminte chimice, motorina, plata lucrãrilor mecanice, plata energiei termice consumate în sere şi tratamente fitosanitare.
ART. 4
(1) Pentru a beneficia de un avans din sprijinul direct pe produs marfa, producãtorii agricoli trebuie sa prezinte la direcţiile pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, contracte de vânzare-cumpãrare încheiate cu beneficiarii pentru produsele marfa a culturilor prevãzute la art. 2 alin. (1) şi garantarea materialã a acestora cu producţia agricolã.
(2) Produsele agricole prevãzute în anexa nr. 1, care se utilizeazã ca materie prima pentru realizarea de produse alimentare şi/sau industriale, în cadrul unitãţilor proprii de producţie ale producãtorilor, sunt considerate produse marfa şi beneficiazã de prevederile prezentei hotãrâri.
ART. 5
Pentru a beneficia de prevederile prezentei hotãrâri producãtorii agricoli trebuie sa formuleze o cereretip adresatã direcţiei generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, conform modelului prevãzut în anexa nr. 2.
ART. 6
(1) În baza cererii-tip adresate direcţiei generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, se întocmesc dosare producãtorilor agricoli, care cuprind datele de identificare, dimensionarea suprafeţelor cultivate, schiţele de amplasare a culturilor, contractul de vânzare-cumpãrare a producţiei şi garanţiile materiale.
(2) Întocmirea şi verificarea dosarelor producãtorilor agricoli cu documentaţia prezentatã la alin. (1) revin direcţiei generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, prin reprezentanţii sãi teritoriali, în baza datelor furnizate de producãtorii agricoli.
(3) Dosarele întocmite de reprezentanţii direcţiei generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, se pãstreazã în original la sediul acestora şi se introduc într-un program informatic care se actualizeazã în funcţie de situaţiile deosebite apãrute în teritoriu sau ori de câte ori este necesar.
(4) Rãspunderea pentru realitatea şi exactitatea datelor cuprinse în dosarele întocmite revine reprezentanţilor direcţiilor generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti.
(5) Termenul limita pentru depunerea de cãtre producãtorii agricoli a cererii-tip pentru acordarea avansului este 15 noiembrie 2002.
(6) Direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, întocmesc situaţiile centralizatoare privind cererile pentru încasarea avansurilor conform modelului prevãzut în anexa nr. 3 şi le transmit la Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor - Direcţia generalã de patrimoniu public şi de gestiune a mijloacelor financiare.
ART. 7
Derularea fondurilor alocate ca sprijin direct al statului pe produs pentru producãtorii agricoli, în conformitate cu prevederile prezentei hotãrâri, se face prin direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti.
ART. 8
Decontarea sumelor, reprezentând fondurile alocate conform prevederilor prezentei hotãrâri, se face prin direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, prin bãnci sau, dupã caz, prin oficiile poştale, prin virament în conturile producãtorilor agricoli, iar pentru producãtorii agricoli care nu au cont deschis decontarea se face prin mandat poştal, a cãrui contravaloare este suportatã de beneficiar.
ART. 9
Direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, dupã verificarea şi aprobarea cererilor formulate de cãtre producãtorii agricoli pentru încasarea avansului de la bugetul de stat, întocmesc şi transmit pana la data de 30 noiembrie 2002 la Direcţia generalã de patrimoniu public şi de gestiune a mijloacelor financiare din cadrul Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor centralizatorul acestor cereri, conform modelului prevãzut în anexa nr. 4.
ART. 10
(1) În baza situaţiei centralizatoare privind cererile formulate pentru încasarea de la bugetul de stat a fondurilor alocate în avans, în conformitate cu anexa nr. 1, transmisã de direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor transmite Ministerului Finanţelor Publice cererea pentru deschiderea creditelor bugetare.
(2) Cererea pentru deschiderea creditelor bugetare, însoţitã de situaţia centralizatoare pe judeţe, se întocmeşte conform modelului prevãzut în anexa nr. 5.
ART. 11
Dupã aprobarea cererii pentru deschiderea creditelor bugetare de cãtre Ministerul Finanţelor Publice, din bugetul Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor, se alimenteazã conturile direcţiilor generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, care, pe baza cererilor aprobate pentru încasarea sumelor alocate de la bugetul de stat, întocmite de producãtorii agricoli, efectueazã plata cãtre aceştia, astfel:
a) pentru producãtorii agricoli cu personalitate juridicã, în conturi deschise la trezorerii sau la bãnci;
b) pentru producãtorii agricoli persoane fizice, prin casieria direcţiilor generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, sau prin mandat poştal;
c) contravaloarea mandatului poştal este suportatã de beneficiar.
ART. 12
(1) Avansul va fi justificat de producãtorii agricoli pana la data de 15 decembrie 2002, pe baza de documente care sa ateste utilizarea sumelor pentru înfiinţarea culturilor de toamna şi realizarea lucrãrilor agricole de pregãtire a terenului şi de fertilizare chimica de baza pentru culturile care se înfiinţeazã în primavara anului 2003.
(2) Documentele prevãzute la alin. (1) vor fi depuse la direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti.
(3) Sumele încasate şi nejustificate pana la data de 15 decembrie 2002 vor fi virate la bugetul de stat de cãtre direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti.
(4) Direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, vor urmãri justificarea sumelor acordate şi virarea sumelor neutilizate la bugetul de stat.
ART. 13
(1) Utilizarea de cãtre producãtorii agricoli beneficiari ai sprijinului direct acordat de stat a sumelor alocate, în alte scopuri decât cele prevãzute în prezenta hotãrâre, se sancţioneazã cu amenda civilã în cuantum fix de 30 milioane lei.
(2) Sumele care au fãcut obiectul faptei prevãzute la alin. (1) se restituie de cãtre cei în cauza la bugetul de stat, actualizate în funcţie de indicele inflaţiei pentru perioada în care au fost folosite în alte scopuri.
(3) Organele de control ale Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor vor verifica permanent modul de acordare şi utilizare a alocaţiilor de la bugetul de stat reprezentând sprijinul direct pe produs marfa.
ART. 14
Termenul "1 octombrie 2002" prevãzut la art. 5 alin. (5) şi termenul "10 octombrie 2002" prevãzut la <>art. 7 din Hotãrârea Guvernului nr. 945/2002 privind aprobarea acordãrii unui avans de 30% în anul 2002 producãtorilor agricoli cultivatori de sfecla de zahãr, pentru costul lucrãrilor agricole de pregãtire a terenului din toamna anului 2002, pentru producţia de sfecla de zahãr din anul 2003, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 664 din 6 septembrie 2002, se proroga la "15 noiembrie 2002" şi, respectiv, la "30 noiembrie 2002".
ART. 15
Anexele nr. 1-5 fac parte integrantã din prezenta hotãrâre.

PRIM-MINISTRU
ADRIAN NASTASE

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul agriculturii,
alimentaţiei şi pãdurilor,
Ilie Sarbu

p. Ministrul finanţelor publice,
Gheorghe Gherghina,
secretar de stat

Bucureşti, 2 octombrie 2002.
Nr. 1.077.




ANEXA 1

LISTA
cuprinzând cantitãţile de produse agricole marfa destinate
comercializãrii, fondurile şi sursa de finanţare a acestora
pe anul 2002-2003

┌───┬────────────────────┬───────────┬────────────┬──────────────┬───────────┐
│ │ │Producţia │Sustinere │ Susţinerea │ din care │
│Nr │ Cultura │ marfa │directa din │ pe │ în │
│crt│ │susţinutã │bugetul │ unitatea │ avans │
│ │ │ │MAAP*) │ de produs │ │
│ │ ├───────────┼────────────┼──────────────┼───────────┤
│ │ │mii tone │miliarde lei│ mii lei/tona│ mii lei/ │
│ │ │ │ │ │ tona │
├───┼────────────────────┼───────────┼────────────┼──────────────┼───────────┤
│ 1 │Grâu+secara │ 2500 │ 1000 │ 400 │ 120 │
├───┼────────────────────┼───────────┼────────────┼──────────────┼───────────┤
│ 2 │Floarea soarelui │ 650 │ 195 │ 300 │ 90 │
├───┼────────────────────┼───────────┼────────────┼──────────────┼───────────┤
│ 3 │Orzoaica pentru bere│ 300 │ 60 │ 200 │ 60 │
├───┼────────────────────┼───────────┼────────────┼──────────────┼───────────┤
│ 4 │Soia │ 250 │ 75 │ 300 │ 90 │
├───┼────────────────────┼───────────┼────────────┼──────────────┼───────────┤
│ 5 │Legume destinate │ 250 │ 65 │ 260 │ 78 │
│ │industrializarii │ │ │ │ │
│ │(conserve, congelate│ │ │ │ │
│ │şi deshidratate) │ │ │ │ │
├───┼────────────────────┼───────────┼────────────┼──────────────┼───────────┤
│ 6 │Legume de sera (din │ 50 │ 150 │ 3000 │ 900 │
│ │sere incalzite) │ │ │ │ │
├───┼────────────────────┼───────────┼────────────┼──────────────┼───────────┤
│ 7 │Fructe destinate │ 200 │ 60 │ 300 │ 90 │
│ │producerii de │ │ │ │ │
│ │conserve din │ │ │ │ │
│ │fructe, sucuri, │ │ │ │ │
│ │marmelada, fructe │ │ │ │ │
│ │uscate şi congelate │ │ │ │ │
├───┼────────────────────┼───────────┼────────────┼──────────────┼───────────┤
│ 8 │Struguri de masa │ │ │ │ │
│ │pentru │ 75 │ 24 │ 320 │ 96 │
│ │consum în stare │ │ │ │ │
│ │proaspãta, compoturi│ │ │ │ │
│ │şi sucuri │ │ │ │ │
├───┼────────────────────┼───────────┼────────────┼──────────────┼───────────┤
│ 9 │Tutun (standard) │ 15 │ 68 │ 4533 │ 1360 │
├───┼────────────────────┼───────────┼────────────┼──────────────┼───────────┤
│10 │Hamei (producţie de │ 0,4│ 3 │ 7500 │ 2250 │
│ │conuri şi refacerea │ │ │ │ │
│ │plantaţiilor) │ │ │ │ │
├───┼────────────────────┼───────────┼────────────┼──────────────┼───────────┤
│11 │În şi canepa pentru │ │ │ │ │
│ │fibra │ 25 │ 10 │ 400 │ 120 │
├───┼────────────────────┼───────────┼────────────┼──────────────┼───────────┤
│ │TOTAL │ │ 1710 │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
└───┴────────────────────┴───────────┴────────────┴──────────────┴───────────┘



Suma necesarã pentru avans: 513 miliarde lei din bugetul Ministerului Agriculturii Alimentaţiei şi Pãdurilor pe anul 2002.

-----------
*) Este inclusã şi producţia marfa ecologica, care se va produce în conformitate cu prevederile <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 34/2000 privind produsele agroalimentare ecologice, aprobatã prin <>Legea nr. 38/2001 , şi ale <>Hotãrârii Guvernului nr. 917/2001 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 34/2000 privind produsele agroalimentare ecologice.


ANEXA 2


Producãtor agricol .............
(date de identificare)
Comuna .......................
Judeţul ....................

Direcţia generalã pentru agricultura
şi industrie alimentara a judeţului ........
Nr. ........ din .........


CERERE
pentru acordarea în toamna anului 2002, a unui avans de 30 % din sprijinul direct al statului, pentru înfiinţarea culturilor de toamna, realizarea lucrãrilor agricole de pregãtire a terenului şi fertilizare chimica de baza, la culturile agricole susţinute ca produs marfa în anul 2003

I. Producãtorul agricol persoana fizica/juridicã ..................... din comuna (oraşul) .......................... judeţul ...................... reprezentat prin domnul/doamna ........................................... posesor/posesoare al/a buletinului/cãrţii de identitate seria ..... nr. .................... codul numeric personal ................................
Solicit acordarea sprijinului direct sub forma de subventie de stat pentru produsele marfa aflate în lista prezentatã în anexa nr. 1 la prezenta hotãrâre.

II. Am executat în toamna anului 2002 lucrãrile de înfiinţare a culturilor de toamna, aratura adanca de toamna + grapat şi fertilizare chimica pentru culturile înfiinţate în primavara:


┌────────┬───────────────┬─────────┬──────────────────────────────────────┐
│Nr crt. │ Cultura │Suprafata│ Producţia marfa estimatã a se realiza│
│ │ ├─────────┼──────────────────────────────────────┤
│ │ │ ha │ tone │
├────────┴───────────────┼─────────┼──────────────────────────────────────┤
│a) Culturi de toamna │ │ │
├────────┬───────────────┼─────────┼──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │ │
├────────┴───────────────┼─────────┼──────────────────────────────────────┤
│b) Culturi de primavara │ │ │
├────────┬───────────────┼─────────┼──────────────────────────────────────┤
│ │ │ │ │
└────────┴───────────────┴─────────┴──────────────────────────────────────┘



III. Anexez, la prezenta cerere, documentele prin care se justifica procurarea motorinei, ingrasamintele chimice, substantele fitosanitare cu care s-au fãcut tratamentele şi energia termica consumatã în sere.
De asemenea, se vor prezenta garanţii materiale, inclusiv producţie agricolã, pentru avansul primit.
IV. În baza prezentei cereri, solicit atribuirea în avans a unui sprijin direct al statului pe produsele marfa, care urmeazã sa se valorifice în anul 2003.
V. Solicit decontarea sumelor reprezentând fondurile alocate de cãtre direcţia generalã pentru agricultura şi industrie alimentara judeteana şi a municipiului Bucureşti, prin:


┌──────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────┐
│ Trezorerie │ Denumire, cont │
├──────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│ Banca comercialã │ Denumire, cont │
├──────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│ Oficiul poştal │ Denumire │
├──────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│ Casieria direcţiei generale pentru │ │
│ agricultura şi industrie alimentara │ │
└──────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────┘

Rãspund de exactitatea celor declarate.

Numele şi prenumele
(Ştampila)
....................


Vizat:
Primar, Secretar,
........... ............






ANEXA 3


Direcţia generalã pentru agricultura şi
industrie alimentara a judeţului ......../municipiului Bucureşti


SITUAŢIE CENTRALIZATOARE
privind cererile pentru încasarea de la bugetul de stat a
fondurilor alocate pentru plata în avans pentru culturile de toamna,
realizarea lucrãrilor agricole de pregãtire a terenului
şi fertilizare chimica de baza, la culturile
agricole susţinute ca produs marfa în anul 2003

┌───┬──────────┬────────┬────────┬─────────┬─────────┬─────────┬────────┐
│Nr.│Producãtor│ Cerere │Cultura │Suprafata│Producţie│Producţia│ Suma │
│crt│ agricol │ nr... │ │ │ estimatã│ marfa │cuvenitã│
│ │ │ din │ ├─────────┼─────────┼─────────┼────────┤
│ │ │ ...... │ │ ha │ tone │ to │ Mii lei│
├───┼──────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────┤
├───┼──────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────┤
├───┼──────────┼────────┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────┤
└───┴──────────┴────────┴────────┴─────────┴─────────┴─────────┴────────┘


Director general, Contabil-şef,
................... ..............






ANEXA 4

Direcţia generalã pentru agricultura şi industrie
alimentara a judeţului ........../municipiului Bucureşti


CENTRALIZATORUL
sumelor cuvenite ca avans pentru culturile de toamna, realizarea
lucrãrilor agricole de pregãtire a terenului şi fertilizare chimica
de baza, la culturile agricole susţinute ca produs marfa în
anul 2003

┌───┬──────────┬─────────┬─────────┬────────┐
│Nr.│ Produsul │Cantitate│ Avans │ Suma │
│ │ │─────────┼─────────┼────────┤
│ │ │ tone │mii lei/ │ mii lei│
│ │ │ │ tona │ │
├───┼──────────┼─────────┼─────────┼────────┤
├───┼──────────┼─────────┼─────────┼────────┤
├───┼──────────┼─────────┼─────────┼────────┤
└───┴──────────┴─────────┴─────────┴────────┘


Director general, Contabil-şef,
................... ...............







ANEXA 5


MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTAŢIEI ŞI PĂDURILOR


Se aproba

Ordonator principal de credite
..................


SITUAŢIA CENTRALIZATOARE
sumelor cuvenite ca avans pentru culturile de toamna, realizarea
lucrãrilor agricole de pregãtire a terenului şi fertilizare chimica
de baza, la culturile agricole susţinute ca produs marfa în anul 2003

┌─────┬──────────────────┬───────────────────┬──────────────────┐
│ Nr. │ Judeţul │ Suma cuvenitã │ Observaţii │
├─────┼──────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
│ │ │ mii lei │ │
├─────┼──────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
│ │ │ │ │
├─────┼──────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
│ │ │ │ │
├─────┼──────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
│ │ │ │ │
└─────┴──────────────────┴───────────────────┴──────────────────┘


Direcţia generalã de patrimoniu public
şi de gestiune a mijloacelor financiare


Director general,
...................




--------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016