Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 1.076 din 23 septembrie 2009  pentru aprobarea Regulamentului de paza a fondului forestier    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 1.076 din 23 septembrie 2009 pentru aprobarea Regulamentului de paza a fondului forestier

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 721 din 26 octombrie 2009
HOTĂ?RÂRE nr. 1.076 din 23 septembrie 2009
pentru aprobarea Regulamentului de pazã a fondului forestier
EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 721 din 26 octombrie 2009


În temeiul <>art. 108 din Constituţia României, republicatã , şi al <>art. 124 din Legea nr. 46/2008 - Codul silvic, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ART. 1
Paza fondului forestier naţional împotriva ocupãrilor ilegale de terenuri din fondul forestier, a tãierilor ilegale de arbori, a furturilor, a distrugerilor şi a degradãrii pãdurilor sau a obiectivelor de orice fel amplasate în fond forestier, a pãşunatului, precum şi împotriva altor fapte pãgubitoare pentru integritatea fondului forestier se organizeazã şi se executã potrivit Regulamentului de pazã a fondului forestier, prevãzut în anexa care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.
ART. 2
Asigurarea pazei în fondul forestier naţional se face numai prin ocoalele silvice prevãzute la <>art. 10 alin. (2) din Legea nr. 46/2008 - <>Codul silvic , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 3
Paza împotriva tãierilor ilegale de arbori, a furturilor, a distrugerilor, a degradãrilor, a pãşunatului şi a altor fapte pãgubitoare pentru fondul forestier naţional se face numai de cãtre personalul silvic autorizat pentru portul armamentului de serviciu, potrivit prevederilor legale.
ART. 4
Paza fondului forestier naţional constituie serviciu silvic obligatoriu în cuprinsul contractelor de administrare sau de servicii silvice încheiate de proprietari cu ocoalele silvice.
ART. 5
Organizarea pazei prevãzute la art. 1 se face cu respectarea principiului teritorialitãţii şi principiului de asigurare a nivelului adecvat de continuitate juridicã, instituţionalã şi operaţionalã în gestionarea pãdurilor, potrivit prevederilor <>art. 5 lit. e) şi <>art. 16 alin. (1) din Legea nr. 46/2008 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 6
În exercitarea atribuţiilor de serviciu privind paza fondului forestier şi controlul respectãrii regimului silvic personalul silvic este asimilat personalului care îndeplineşte funcţii ce implicã exerciţiul autoritãţii publice, fiind competent sã constate contravenţii silvice, precum şi fapte care prin natura lor pot constitui infracţiuni silvice, încheind în acest sens actele de constatare, potrivit prevederilor legale.
ART. 7
Ocoalele silvice şi celelalte structuri ierarhic superioare au obligaţia sã sesizeze, în termen de 24 de ore, organele de urmãrire penalã competente cu privire la faptele care pot fi încadrate ca infracţiuni comise asupra personalului silvic cu atribuţii de pazã aflat în exerciţiul funcţiunii.
ART. 8
Evaluarea pagubelor produse vegetaţiei forestiere din fondul forestier naţional şi din afara acestuia se face potrivit reglementãrilor în vigoare, la data constatãrii.
ART. 9
Pagubele produse fondului forestier naţional, cauzate de neîndeplinirea, totalã sau parţialã, a atribuţiilor de serviciu privind paza fondului forestier, se imputã celor responsabili, în solidar cu pãdurarul titular de canton silvic, precum şi cu alte persoane cu atribuţii pe linie de pazã, potrivit fişei postului.
ART. 10
Pagubele rãmase imputabile personalului silvic se recupereazã prin una dintre urmãtoarele modalitãţi:
a) prin reţinere pe statul de platã în tranşe lunare;
b) din garanţia gestionarã constituitã, caz în care aceasta se reconstituie în perioada urmãtoare în limitele şi în termenele stabilite de reglementãrile specifice privind gestiunea;
c) alte mijloace prevãzute de lege.
ART. 11
Urmãtoarele categorii de personal au dreptul sã efectueze controlul respectãrii prevederilor Regulamentului de pazã a fondului forestier prevãzut în anexã, potrivit competenţelor teritoriale:
a) personalul silvic cu atribuţii de control din cadrul autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã, precum şi din cadrul structurilor teritoriale subordonate, potrivit competenţelor teritoriale, asupra deţinãtorilor cu orice titlu de fond forestier;
b) personalul silvic din cadrul Regiei Naţionale a Pãdurilor - Romsilva şi unitãţilor acesteia, asupra personalului silvic din structurile silvice de administrare subordonate;
c) personalul silvic din cadrul structurilor silvice de rang superior, altele decât cele ale Regiei Naţionale a Pãdurilor - Romsilva, înfiinţate potrivit reglementãrilor în vigoare, asupra personalului silvic din structurile silvice de administrare subordonate;
d) personalul silvic din cadrul structurilor silvice de administrare, potrivit dispoziţiilor regulamentului prevãzut în anexã.
ART. 12
Încãlcarea prevederilor prezentei hotãrâri atrage, dupã caz, rãspunderea disciplinarã, civilã, contravenţionalã sau penalã a persoanei vinovate, potrivit reglementãrilor legale în vigoare.
ART. 13
Prezenta hotãrâre intra în vigoare la 90 de zile de la data publicãrii în Monitorul Oficial al României, Partea I.

PRIM-MINISTRU
EMIL BOC

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul agriculturii,
pãdurilor şi dezvoltãrii rurale,
Ilie Sârbu

Ministrul finanţelor publice,
Gheorghe Pogea

Bucureşti, 23 septembrie 2009.
Nr. 1.076.


ANEXÃ

REGULAMENT
de pazã a fondului forestier

CAP. I
Organizarea pazei şi obligaţiile personalului silvic

ART. 1
(1) Unitatea de bazã pentru asigurarea pazei este cantonul silvic.
(2) La nivelul ocolului silvic se pot constitui districte silvice având în componenţã mai multe cantoane silvice.
ART. 2
Paza fondului forestier dintr-un canton se executã şi se asigurã de cãtre pãdurarul titular de canton printr-o supraveghere permanentã, luând mãsuri speciale în locurile în care se înregistreazã frecvent tãieri ilegale de arbori, pãşunat neautorizat, incendii sau alte fapte ce contravin regimului silvic.
ART. 3
Personalul silvic cu atribuţii de pazã a fondului forestier are obligaţia sã ia mãsuri de prevenire a sãvârşirii de fapte care, potrivit prevederilor legale, constituie contravenţii sau infracţiuni silvice, sã identifice persoanele care le-au sãvârşit şi sã ia mãsuri în vederea sancţionãrii acestora şi recuperãrii pagubelor, potrivit legii.
ART. 4
(1) Predarea-primirea cantonului silvic se face pe bazã de control de fond, de cãtre şeful ocolului silvic sau împuternicitul acestuia, în urma cãruia se încheie procesulverbal de predare-primire a cantonului, potrivit modelului prevãzut în anexa nr. 1.
(2) Odatã cu primirea cantonului pãdurarul primeşte condica de serviciu, al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 2, pe care o completeazã cu evidenţele specifice, precum şi harta cantonului.
ART. 5
(1) În situaţii deosebite, când din motive întemeiate pãdurarul care predã nu poate participa la controlul de fond pentru predarea-primirea cantonului şi la întocmirea procesului-verbal, la control participã, pe lângã personalul prevãzut la art. 4, 2 pãdurari de la cantoanele învecinate, precum şi un membru major al familiei pãdurarului titular de canton, înştiinţat în scris, în timp util, despre acţiunea de predare-primire a cantonului silvic.
(2) Neparticiparea sau refuzul titularului de canton/membrului major al familiei de a participa la predarea-primirea cantonului se va consemna în procesul-verbal şi nu va determina împiedicarea acţiunii de predare-primire a cantonului respectiv. În aceastã situaţie la controlul de fond va participa şi un reprezentant al structurii teritoriale de specialitate a autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã.
(3) În situaţia în care la data predãrii cantonului silvic nu existã un salariat disponibil pentru preluarea cantonului, şeful ocolului silvic va desemna unul sau mai mulţi pãdurari din cantoanele învecinate care sã ia în primire cantonul respectiv pe o perioadã de maximum 60 de zile, cu respectarea condiţiilor minime de autorizare şi funcţionare a ocolului silvic, prevãzute de legislaţia în vigoare.
ART. 6
Pãdurarul poartã rãspunderea pentru modul în care îşi desfãşoarã activitatea de pazã a cantonului şi are în principal urmãtoarele atribuţii:
a) apãrã integritatea fondului forestier împotriva ocupãrii sau folosirii ilegale de terenuri, a tãierilor ilegale de arbori şi a sustragerii de lemn sau a altor produse ale pãdurii, distrugerii construcţiilor, instalaţiilor, bornelor, culturilor, degradãrii arborilor, puieţilor şi lãstarilor, precum şi a oricãror fapte ilegale;
b) menţine în bunã stare bornele de hotar şi limitele amenajistice, semnaleazã în scris şefului ierarhic eventualele încãlcãri ale limitelor fondului forestier sau ocuparea de terenuri din acest fond fãrã aprobare legalã;
c) identificã arborii infestaţi, rupţi, doborâţi de fenomene naturale şi raporteazã în scris şefului ierarhic;
d) participã la stabilirea prejudiciului produs în raza cantonului prin tãierea, scoaterea din rãdãcini, distrugerea, degradarea sau sustragerea arborilor, puieţilor şi lãstarilor şi acţioneazã pentru identificarea autorilor acestor fapte;
e) identificã cioatele arborilor tãiaţi ilegal şi locurile arborilor scoşi din pãmânt şi le înregistreazã în condica de serviciu;
f) încheie acte de constatare a contravenţiilor şi infracţiunilor silvice şi ţine evidenţa acestora în condica de serviciu;
g) confiscã sau reţine, dupã caz, materialele lemnoase provenite din sãvârşirea faptelor ilegale, în condiţiile prevãzute de lege;
h) depune la sediul ocolului silvic, în termen de 5 zile de la data încheierii, actele de constatare a contravenţiilor şi infracţiunilor silvice;
i) delimiteazã suprafeţele aprobate pentru pãşunat sau pentru trecerea animalelor prin pãduri şi urmãreşte respectarea condiţiilor stabilite prin aprobãrile emise potrivit legii;
j) pãstreazã în stare de funcţionare pichetele de incendiu şi mijloacele pentru prevenirea şi stingerea incendiilor din dotarea cantonului;
k) executã patrulãri în vederea prevenirii incendiilor în zonele şi perioadele de risc, iar în cazul declanşãrii unui incendiu alarmeazã ocolul silvic şi celelalte instituţii abilitate pentru astfel de situaţii şi acţioneazã imediat pentru localizarea şi stingerea incendiului;
l) urmãreşte ca accesul şi circulaţia persoanelor, autovehiculelor, motocicletelor, ATV-urilor sau mopedelor în fondul forestier sã se facã în condiţii legale;
m) supravegheazã amenajãrile şi lucrãrile silvice de combatere a eroziunii solului din pãdure şi din perimetrele de ameliorare şi construcţiile aflate în raza cantonului, în vederea menţinerii acestora în bunã stare de funcţionare;
n) ia mãsuri de prevenire a depozitãrii de gunoaie, moloz, resturi menajere şi altele asemenea, pe terenurile forestiere şi în albiile cursurilor de apã din raza de competenţã, aplicã prevederile legale în cazul constatãrii unor astfel de fapte;
o) urmãreşte ca recoltarea, din pãduri sau alte terenuri din fondul forestier, de fructe de pãdure, ciuperci comestibile, plante medicinale, seminţe, rãşinã, litierã, strat fertil de sol, nisip, piatrã şi altele asemenea sã se facã de cãtre persoane legal autorizate;
p) controleazã circulaţia materialului lemnos în fondul forestier în vederea stabilirii provenienţei şi legalitãţii transportului de materiale lemnoase;
q) instaleazã tãbliţe avertizoare şi de popularizare privind paza pãdurilor, prevenirea şi stingerea incendiilor de pãdure, accesul şi parcarea autovehiculelor în pãduri;
r) identificã şi semnaleazã organelor abilitate apariţia cazurilor de poluare din raza cantonului;
s) completeazã corespunzãtor evidenţele specifice în condica de serviciu şi anexa la condicã.
ART. 7
În situaţia în care în structura organizatoricã a ocolului silvic sunt organizate districte silvice, şeful de district organizeazã, coordoneazã şi controleazã permanent activitatea de pazã desfãşuratã de cãtre pãdurarii din subordine, având în principal urmãtoarele atribuţii:
a) organizeazã, coordoneazã şi controleazã activitatea de pazã desfãşuratã de cãtre pãdurarii titulari de canton din raza sa de competenţã, purtând rãspunderea, în solidar cu pãdurarul, pentru pagubele ce se aduc fondului forestier ca urmare a neîndeplinirii atribuţiilor de serviciu;
b) organizeazã patrulãri şi controale la punctele fixe constituite pentru asigurarea pazei pãdurilor şi a legalitãţii provenienţei şi circulaţiei materialului lemnos;
c) participã la patrulãri de pazã, organizate de ocolul silvic sau de alte organe abilitate, acţionând în vederea depistãrii faptelor şi fãptuitorilor care aduc prejudicii fondului forestier;
d) efectueazã controale de fond şi parţiale în cantoanele din subordine sau în alte cantoane ori de câte ori se impune;
e) raporteazã imediat şefului ocolului despre producerea de evenimente deosebite - incendii, inundaţii, doborâturi, rupturi de vânt sau zãpadã, furturi organizate, tãieri ilegale, abateri ale personalului silvic, atacuri de dãunãtori - şi ia mãsuri de primã intervenţie pentru limitarea pagubelor;
f) verificã şi înainteazã în maximum 5 zile rapoartele pãdurarilor cãtre ocolul silvic;
g) solicitã sprijin de specialitate în organizarea pazei pãdurilor, de la unitãţile de poliţie şi jandarmi;
h) realizeazã lucrãri de depistare, statisticã, prognozã şi, dupã caz, de combatere a bolilor şi dãunãtorilor pãdurii, în conformitate cu normele tehnice privind protecţia pãdurilor împotriva bolilor şi dãunãtorilor;
i) ia mãsuri pentru respectarea prevederilor planului de intervenţie în pãduri şi pentru organizarea apãrãrii împotriva incendiilor de pãdure şi aplicã normele specifice de prevenire şi stingere a incendiilor de pãdure;
j) semnaleazã în scris şefului de ocol eventualele încãlcãri ale limitelor fondului forestier sau ocuparea de terenuri din acest fond fãrã aprobare legalã;
k) identificã arborii infestaţi, uscaţi, rupţi, doborâţi de fenomene naturale şi raporteazã despre aceasta în scris în maximum 48 de ore şefului de ocol, participã la evaluarea acestor arbori şi asigurã preluarea acestora în gestiunea pãdurarului titular de canton;
l) stabileşte prejudiciul produs prin tãierea ilegalã, scoaterea din rãdãcini, distrugerea, degradarea sau sustragerea arborilor, puieţilor şi lãstarilor şi identificã autorii acestor fapte, inventariazã cioatele sau locurile arborilor scoşi din rãdãcinã şi le înregistreazã în condica de serviciu a pãdurarului titular de canton;
m) asigurã depunerea la sediul ocolului, în termen de cel mult 5 zile de la data încheierii acestora, a actelor de constatare a contravenţiilor şi infracţiunilor silvice, încheiate de acesta sau de pãdurarii din subordine;
n) încheie acte de constatare a contravenţiilor şi infracţiunilor silvice şi dispune confiscarea sau reţinerea materialelor lemnoase provenite din sãvârşirea acestor fapte, potrivit prevederilor legale;
o) are competenţa sã identifice şi sã inventarieze materialele lemnoase provenite din sãvârşirea unor fapte ce pot fi calificate ca infracţiuni sau contravenţii silvice;
p) asigurã delimitarea suprafeţelor aprobate pentru pãşunat sau pentru trecerea animalelor domestice prin pãduri şi urmãreşte respectarea prevederilor stabilite prin aprobãrile emise potrivit legii;
q) ia mãsuri pentru prevenirea depozitãrii de gunoaie, moloz, resturi menajere şi altele asemenea pe terenurile forestiere şi în albiile cursurilor de apã din raza de competenţã, aplicã prevederile legale în cazul constatãrii unor astfel de fapte;
r) identificã şi semnaleazã organelor abilitate apariţia cazurilor de poluare din raza cantonului;
s) urmãreşte completarea corespunzãtoare a condicii de serviciu şi a anexei la condicã de cãtre pãdurarii din subordine.
ART. 8
Şeful ocolului silvic rãspunde de organizarea şi desfãşurarea activitãţii de pazã a fondului forestier pe care îl are în administrare sau pentru care ocolul silvic presteazã servicii silvice, având urmãtoarele atribuţii:
a) ia mãsuri pentru asigurarea integritãţii fondului forestier administrat de ocolul silvic şi a celui pentru care acesta asigurã servicii silvice;
b) ia mãsuri pentru asigurarea cu continuitate a pazei fondului forestier administrat de ocolul silvic şi a celui pentru care acesta asigurã servicii silvice;
c) organizeazã arondarea cantoanelor şi stabileşte pentru titularii acestora, prin fişele posturilor, atribuţiile specifice activitãţii de pazã;
d) ia mãsuri pentru întocmirea planului acţiunilor de pazã şi al controalelor de fond şi parţiale şi urmãreşte îndeplinirea acestora, potrivit prevederilor prezentului regulament;
e) coordoneazã şi controleazã activitatea personalului cu atribuţii de pazã din subordine;
f) organizeazã, în colaborare cu organele de poliţie, instruirea personalului silvic dotat, potrivit legii, cu armã de serviciu şi ia mãsuri de pãstrare a armamentului şi muniţiei în condiţiile legale;
g) acţioneazã în colaborare cu structurile locale de poliţie, jandarmerie şi Garda de Mediu, în baza planurilor comune, pentru prevenirea, constatarea şi sancţionarea infracţiunilor şi contravenţiilor silvice;
h) solicitã sprijinul structurilor teritoriale de poliţie, jandarmerie şi pompieri, în situaţii deosebite, pentru desfãşurarea acţiunilor de prevenire şi stingere a incendiilor în fondul forestier;
i) rãspunde de completarea evidenţelor din Registrul contravenţiilor şi infracţiunilor, al cãrui model este prevãzut în anexa nr. 3;
j) analizeazã lunar activitatea de pazã, precum şi modul de soluţionare a actelor încheiate în cazul constatãrii sãvârşirii de contravenţii şi infracţiuni silvice, stabilind mãsurile care se impun;
k) executã controale de fond şi parţiale;
l) rãspunde de finalizarea controalelor de fond sau parţiale, inclusiv a acţiunilor de predare-primire a cantoanelor silvice;
m) aprobã actele de control de fond sau parţiale, rezultatele acţiunilor de control al circulaţiei materialului lemnos, precum şi alte note de control şi stabileşte sarcinile de serviciu pentru realizarea mãsurilor specificate în aceste acte;
n) asigurã transmiterea directã sau prin structurile ierarhic superioare, dupã caz, a situaţiilor statistice privind activitatea de pazã solicitate de cãtre structurile teritoriale ale autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã.
ART. 9
Conducãtorul direcţiei silvice sau al structurii silvice de rang superior are, în principal, urmãtoarele atribuţii:
a) organizeazã activitatea de pazã a fondului forestier din raza de activitate a direcţiei/structurii de rang superior;
b) dispune mãsuri de asigurare a integritãţii fondului forestier în cazul ocupãrii fãrã aprobare legalã de terenuri din acesta ori în cazul neredãrii în termen a terenurilor ocupate temporar;
c) asigurã instruirea personalului silvic cu atribuţii de pazã din subordine;
d) coordoneazã şi controleazã activitatea ocoalelor silvice în domeniul pazei fondului forestier;
e) aprobã actele de control de fond întocmite de şefii de ocoale silvice şi de personalul din subordine directã;
f) ia mãsuri pentru recuperarea pagubelor produse fondului forestier şi finalizarea acţiunilor întreprinse în acest sens;
g) reprezintã structura silvicã pe care o conduce în cadrul planurilor de acţiune intersectoriale, încheie protocoale de colaborare cu alte instituţii sau organizaţii implicate în activitatea de pazã a pãdurilor şi urmãreşte realizarea obiectivelor propuse în cadrul acestora;
h) asigurã asistenţa juridicã gratuitã pentru personalul silvic din subordine, în cauzele care au legãturã cu activitatea de pazã.

CAP. II
Asigurarea pazei pãdurilor în cadrul contractelor de administrare/servicii silvice

ART. 10
Preluarea unei suprafeţe de fond forestier pentru care nu este încheiat contract de administrare sau de servicii silvice, pentru care contractul a încetat ori ocolului silvic care asigura administrarea sau serviciile silvice i s-a retras autorizaţia de funcţionare se face prin control de fond.
ART. 11
Contractul de administrare sau de servicii silvice se semneazã odatã cu procesul-verbal de predare-primire încheiat în baza controlului de fond.
ART. 12
Controlul de fond se face, în cel mult 30 de zile de la data solicitãrii, de cãtre un reprezentant al structurii teritoriale de specialitate din subordinea autoritãţii publice care rãspunde de silviculturã, în prezenţa proprietarului sau a unui împuternicit al acestuia, a unui delegat al ocolului silvic care urmeazã sã asigure administrarea sau serviciile silvice, împuternicit de cãtre şeful de ocol, a pãdurarului care preia şi, dupã caz, a pãdurarului care predã suprafaţa de fond forestier.
ART. 13
Controlul de fond prevãzut la art. 10 are ca obiect:
a) limitele fondului forestier pentru a stabili eventualele încãlcãri de hotar;
b) starea bornelor de hotar şi a limitelor amenajistice;
c) identificarea arborilor, puieţilor sau lãstarilor, tãiaţi, rupţi sau scoşi din rãdãcini, fãrã drept, prin parcurgerea întregii suprafeţe, evaluarea prejudiciilor şi calculul pagubelor;
d) modul de delimitare pe teren a zonelor şi traseelor autorizate pentru pãşunat, adãpat şi adãpostire, dupã caz.

CAP. III
Controlul de fond şi controlul parţial

ART. 14
Inginerii şi tehnicienii silvici de la ocoale silvice, direcţii silvice, structuri de rang superior, precum şi personalul silvic de specialitate din cadrul autoritãţii publice centrale teritoriale care rãspunde de silviculturã executã sistematic, integral sau parţial, controale în cantoane privind aplicarea mãsurilor de pazã, conservare şi protejare a fondului forestier.
ART. 15
Controlul de fond are ca obiect:
a) verificarea limitelor fondului forestier pentru a stabili eventualele încãlcãri de hotar;
b) verificarea stãrii bornelor de hotar şi a limitelor amenajistice;
c) identificarea arborilor, puieţilor sau lãstarilor, tãiaţi, rupţi sau scoşi din rãdãcini, fãrã drept, prin parcurgerea întregii suprafeţe, evaluarea prejudiciilor şi calculul pagubelor;
d) verificarea modului în care s-a realizat delimitarea pe teren a zonelor şi traseelor autorizate pentru pãşunat, adãpat şi adãpostire, dupã caz;
e) verificarea modului de gestionare a patrimoniului încredinţat;
f) verificarea modului de îndeplinire a sarcinilor privind prevenirea şi stingerea incendiilor de pãdure;
g) verificarea modului în care s-a completat condica de serviciu cu evidenţele specifice: autorizaţii de pãşunat sau trecere, autorizaţii de exploatare a partizilor, acte de contravenţie şi infracţiune, suprafeţele regenerate pe cale naturalã, mixtã sau artificialã.
ART. 16
(1) Fiecare canton se parcurge anual cu cel puţin douã controale de fond, în situaţia în care condiţiile atmosferice permit identificarea eventualelor prejudicii.
(2) Controale de fond se efectueazã şi în situaţia în care cantonul trebuie predat unei alte persoane din diverse motive - plecarea sau întoarcerea din concediu, internarea în spital, suspendarea din funcţie, preluarea suprafeţelor de fond forestier în baza contractelor de administrare/prestãri servicii silvice, rearondãri.
ART. 17
Controlul parţial vizeazã aceleaşi obiective ca şi controlul de fond, dar se desfãşoarã pe o parte determinatã din canton în baza unei sesizãri, în cazul semnalãrii unor tãieri ilegale sau cu ocazia verificãrii unor lucrãri în curs de executare.
ART. 18
Controalele de fond sau controalele parţiale se executã în prezenţa pãdurarului titular al cantonului, precum şi a unui asistent, personal silvic delegat de şeful de ocol.
ART. 19
(1) În timpul controlului se identificã cioatele care provin de la arborii tãiaţi ilegal.
(2) Cioatele prevãzute la alin. (1) se numeroteazã, se marcheazã cu dispozitivul de marcat specific şi se inventariazã pe specii şi diametre.
(3) Numerotarea se face în continuare pentru toate cioatele gãsite într-un an în canton.
(4) Determinarea diametrelor cioatelor provenite de la arborii tãiaţi ilegal se face conform prevederilor legale în vigoare.
ART. 20
Pãdurarul titular de canton rãspunde patrimonial, potrivit prevederilor legale, pentru arborii, puieţii şi lãstarii tãiaţi ilegal, scoşi din pãmânt, distruşi sau degradaţi, sustraşi ori aflaţi pe teren, nejustificaţi prin procese-verbale de constatare a contravenţiilor şi infracţiunilor încheiate anterior declanşãrii controlului sau justificaţi prin acte care ulterior controlului s-au dovedit, prin decizii definitive ale instanţelor judecãtoreşti, a fi neîntemeiate, precum şi pentru orice alte pagube produse patrimoniului aflat în gestiune, stabilite potrivit prevederilor legale.
ART. 21
(1) La începerea şi terminarea controlului înregistrãrile din condica de serviciu se vor închide/deschide cu urmãtoarea formulare:
"Început (terminat) controlul de fond (parţial) azi, data ......, ora ....., în prezenţa ............., semnãtura .........."
(2) Pe durata controlului, la sfârşitul fiecãrei zile, evidenţa cioatelor arborilor tãiaţi ilegal din condica de serviciu se bareazã şi se semneazã de persoana care controleazã, persoana controlatã şi asistenţi.
(3) Persoana juridicã angajatoare poate aproba, potrivit prevederilor legale, limitarea rãspunderii patrimoniale a personalului silvic cu atribuţii de pazã.
ART. 22
(1) Constatãrile în urma controlului de fond sau controlului parţial se înscriu într-un act de control, încheiat pentru fiecare deţinãtor în parte, al cãrui model este prevãzut în anexa nr. 4.
(2) Fiecare paginã a actului de control se semneazã de persoana care efectueazã controlul, de persoana controlatã şi de asistenţi.
(3) Actul de control de fond se depune la registratura ocolului silvic în termen de cel mult 5 zile de la data încheierii controlului.
(4) Evidenţa controalelor de fond şi a controalelor parţiale executate se pãstreazã la ocolul silvic în Registrul de evidenţã a controalelor, al cãrui model este prevãzut în anexa nr. 5.
ART. 23
Actele controlului de fond sau ale controlului parţial se aprobã în termen de 5 zile de la data depunerii, dupã cum urmeazã:
a) de cãtre conducãtorul structurii de control din cadrul autoritãţii publice centrale care rãspunde de silviculturã sau de cãtre conducãtorul structurilor teritoriale de specialitate subordonate;
b) de conducerea Regiei Naţionale a Pãdurilor - Romsilva, a direcţiei silvice şi a structurilor silvice de rang superior, dupã caz, pentru actele de control întocmite de personalul din subordine; dupã aprobare, un exemplar se transmite şefului ocolului silvic în raza cãruia a fost executat controlul pentru evidenţã şi aplicarea mãsurilor ce se impun, precum şi termenele şi responsabilitãţile pentru realizarea acestora;
c) de cãtre şeful ocolului silvic pentru actele de control întocmite de personalul din subordine; acesta dispune şi aplicarea mãsurilor ce se impun, precum şi termenele şi responsabilitãţile pentru realizarea acestora.

CAP. IV
Dispoziţii finale

ART. 24
(1) Ocoalele silvice vor organiza lunar acţiuni de instruire privind folosirea şi întreţinerea armamentului din dotare şi de analizã a activitãţii pe linie de pazã a pãdurilor, precum şi de prezentare a reglementãrilor privind paza pãdurii.
(2) Acţiunile prevãzute la alin. (1) se fac sub conducerea şefului ocolului silvic, cu participarea întregului personal cu atribuţii privind paza pãdurii.
(3) Pe durata acţiunilor prevãzute la alin. (1), şeful ocolului silvic asigurã continuitatea pazei fondului forestier cu personalul silvic disponibil şi cu sprijinul personalului de poliţie şi jandarmerie.
(4) Instruirea personalului de teren privind folosirea, pãstrarea şi întreţinerea armamentului şi muniţiei din dotare se face de organele de poliţie abilitate, sub coordonarea directã a şefului ocolului silvic.
ART. 25
Evidenţa proceselor-verbale de constatare a contravenţiilor şi infracţiunilor se înscrie în "Registrul contravenţiilor şi infracţiunilor", al cãrui model este prevãzut în anexa nr. 3.
ART. 26
Anexele nr. 1-5 fac parte integrantã din prezentul regulament.

ANEXA 1
-------
la regulament
-------------

PROCES-VERBAL
de predare-primire

- integralã/parţialã a cantonului .........................
- a suprafeţei preluate pe bazã de contract

Data ...........

Subsemnaţii, în conformitate cu prevederile Regulamentului de pazã a fondului forestier, aprobat prin Hotãrârea Guvernului nr. 1.076/2009, am procedat la predarea-primirea totalã/parţialã a cantonului silvic .............de la pãdurarul ............. cãtre pãdurarul .........../a suprafeţei preluate pe bazã de contract de la .......... dupã cum urmeazã:
1. Suprafaţa fondului forestier pe categorii de folosinţã
1.1. Suprafaţa care face obiectul predãrii-primirii de ............. ha în urmãtoarea structurã:


┌─────────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │ din care pe categorii de folosinţã: │
│Suprafaţa├─────────┬───────────┬────────────┬──────────┬─────────────┬────────┤
│ totalã │Terenuri │ Terenuri │ Terenuri │ Ocupaţii │ Alte │ Alte │
│ - ha - │acoperite│ afectate │neproductive│şi litigii│ categorii │terenuri│
│ │cu pãdure│împãduririi│ P.N. │ P.T. │de folosinţã │ │
│ │ P.D. │ P.I. │ │ │ │ │
├─────────┼─────────┼───────────┼────────────┼──────────┼─────────────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
└─────────┴─────────┴───────────┴────────────┴──────────┴─────────────┴────────┘



1.2. Pepinierã în suprafaţã de............ ari, cu urmãtoarele culturi:


┌───────────────┬─────────────┬───────────┬───────────┬───────────┬───────────┐
│Specia │ │ │ │ │ │
├───────────────┼─────────────┼───────────┼───────────┼───────────┼───────────┤
│Vârsta │ │ │ │ │ │
├───────────────┼─────────────┼───────────┼───────────┼───────────┼───────────┤
│Suprafaţa - ari│ │ │ │ │ │
├───────────────┼─────────────┼───────────┼───────────┼───────────┼───────────┤
│Reuşita - % - │ │ │ │ │ │
└───────────────┴─────────────┴───────────┴───────────┴───────────┴───────────┘



1.3. Suprafaţa de culturi specializate de ............. ha, din care pe specii:


┌───────────────┬───────────┬─────────────┬───────────┬───────────┬───────────┐
│Specia │ │ │ │ │ │
├───────────────┼───────────┼─────────────┼───────────┼───────────┼───────────┤
│Suprafaţa - ha │ │ │ │ │ │
└───────────────┴───────────┴─────────────┴───────────┴───────────┴───────────┘


1.4. Suprafaţa de .......... ha rezervaţie de seminţe, din care pe specii:


┌───────────────┬─────────────┬─────────────┬─────────────┬───────────┬────────┐
│Specia │ │ │ │ │ │
├───────────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼───────────┼────────┤
│Suprafaţa - ha │ │ │ │ │ │
└───────────────┴─────────────┴─────────────┴─────────────┴───────────┴────────┘



1.5. Pãstrãvãria ............. cu .................. mp luciu de apã
1.6. Regenerãri naturale, artificiale şi mixte în suprafaţã totalã de .............. ha, dupã cum urmeazã:


┌────────────────────┬────────────────────────────────────────────────────────┐
│Suprafaţã regenerãri│ din care: │
│ TOTALÃ ├─────────────────┬───────────────────┬──────────────────┤
│ - ha - │ naturale │ artificiale │ mixte │
├────────────────────┼─────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
│ │ │ │ │
└────────────────────┴─────────────────┴───────────────────┴──────────────────┘



Locul amplasãrii obiectivelor de la pct.: 1.2-1.6 se va detalia în anexa la condica de serviciu.
2. Alte bunuri aflate în gestiune
2.1. Materiale lemnoase aflate în gestiunea pãdurarului:


┌─────────────────────────┬────────────────────────┬──────────────────────────┐
│ Sortiment │ U.M. │ Cantitãţi │
├─────────────────────────┼────────────────────────┼──────────────────────────┤
│ │ │ │
└─────────────────────────┴────────────────────────┴──────────────────────────┘



2.2. Un numãr de ............. borne parcelare specificate în anexa la condica de serviciu.
2.3. Unelte şi materiale, dupã cum urmeazã:
2.3.1. Unelte şi materiale P.S.I.


┌────────────────────────────┬─────────────────────┬───────────────────────────┐
│ Uneltele şi materiale │ U.M. │ Cantitãţi │
├────────────────────────────┼─────────────────────┼───────────────────────────┤
│ │ │ │
└────────────────────────────┴─────────────────────┴───────────────────────────┘



2.3.2. Mecanisme, utilaje, unelte, materiale, obiecte de inventar şi mijloace fixe:


┌────────────────────┬───────────────┬─────────────────────┬───────────────────┐
│ Denumire │ U.M. │ Cantitãţi │ Nr. de inventar │
├────────────────────┼───────────────┼─────────────────────┼───────────────────┤
│ │ │ │ │
└────────────────────┴───────────────┴─────────────────────┴───────────────────┘



2.4. Construcţii
2.4.1. Sediul de canton format din ............ camere şi care au un grad de uzurã ...........
2.4.2. Dependinţe formate din:
- ..................... grad de uzurã ................;
- ..................... grad de uzurã ................;
- ..................... grad de uzurã ...............;
- ..................... grad de uzurã ............... .
2.4.3. Împrejmuiri din ........... pe .......... m, cu gradul de uzurã ..............
2.5. Alte categorii de bunuri mobile şi imobile
.................................................................
.................................................................
.................................................................
.................................................................
.................................................................

Prezentul proces-verbal a fost încheiat în ........ exemplare, câte unul pentru fiecare semnatar.


┌───────────────────────────┬──────────────────────────┬───────────────────────┐
│ Numele şi prenumele │ În calitate de: │ Semnãtura │
├───────────────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────┤
├───────────────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────┤
├───────────────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────┤
├───────────────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────┤
├───────────────────────────┼──────────────────────────┼───────────────────────┤
└───────────────────────────┴──────────────────────────┴───────────────────────┘

Am predat. Am primit.
Pãdurar (împuternicit), Pãdurar,
.......................... .................

Proprietar/Deţinãtor,
........................



NOTĂ?:
Se întocmeşte de cãtre comisia stabilitã conform prevederilor Regulamentului de pazã a fondului forestier, aprobat prin Hotãrârea Guvernului nr. 1.076/2009, cu date ce se preiau din anexa la condica de serviciu, din evidenţele tehnice şi contabile ale ocolului silvic.
Nu se tipãreşte. Se completeazã pe format A 4 faţã-verso.


ANEXA 2
-------
la regulament
-------------






CONDICA CONDICA
DE DE
SERVICIU SERVICIU


(Coperta) (Infracoperta)

Districtul ..................
Cantonul ....................
Numele şi prenumele titularului
de canton
..............................
............................

1. PLANIFICAREA ŞI FOLOSIREA TIMPULUI DE LUCRU
┌────────────┬───────────────────────────────────┐ ┌────────────┬───────────────────────────────────┐
│ Data │ Planificarea timpului de lucru │ │ Data │ Folosirea timpului de lucru, │
│ │ │ │ │ observaţii şi constatãri │
├────────────┼───────────────────────────────────┤ ├────────────┼───────────────────────────────────┤
│ Luni │ │ │ Luni │ │
│............│ │ │............│ │
├────────────┼───────────────────────────────────┤ ├────────────┼───────────────────────────────────┤
│ Marţi │ │ │ Marţi │ │
│............│ │ │............│ │
├────────────┼───────────────────────────────────┤ ├────────────┼───────────────────────────────────┤
│ Miercuri │ │ │ Miercuri │ │
│............│ │ │............│ │
├────────────┼───────────────────────────────────┤ ├────────────┼───────────────────────────────────┤
│ Joi │ │ │ Joi │ │
│............│ │ │............│ │
├────────────┼───────────────────────────────────┤ ├────────────┼───────────────────────────────────┤
│ Vineri │ │ │ Vineri │ │
│............│ │ │............│ │
├────────────┼───────────────────────────────────┤ ├────────────┼───────────────────────────────────┤
│ Sâmbãtã │ │ │ Sâmbãtã │ │
│............│ │ │............│ │
├────────────┼───────────────────────────────────┤ ├────────────┼───────────────────────────────────┤
│ Duminicã │ │ │ Duminicã │ │
│............│ │ │............│ │
└────────────┴───────────────────────────────────┘ └────────────┴───────────────────────────────────┘
1 2







2. ARBORI AFECTAŢI/PREJUDICIAŢI/TÃIAŢI ILEGAL 3. CAZURI DE PÃŞUNAT ILEGAL
┌────────┬───────┬────┬──────┬──────────┬───────┬────────┐ ┌────┬───────┬────┬─────────┬─────────────────────┬────────┐
│ │ │ │ │ │ │Proces- │ │ │ │ │ │ Prejudicii │Proces- │
│Nr. crt.│ Data │U.P.│Specia│Diametrul │Obser- │ verbal │ │ │ │ │ │ │ verbal │
│ al │consta-│u.a.│ │ mãsurat │vaţii*)├───┬────┤ │Nr. │ Data │U.P.│Suprafaţa├──────────┬──────────┼───┬────┤
│cioatei │tãrii │ │ │al cioatei│ │Nr.│Data│ │crt.│consta-│u.a.│afectatã │ Puieţi │ Lãstari │ │ │
│ │ │ │ │ - cm - │ │ │ │ │ │tãrii │ │ - mp - ├───┬──────┼───┬──────┤Nr.│Data│
├────────┼───────┼────┼──────┼──────────┼───────┼───┼────┤ │ │ │ │ │Nr.│Specia│Nr.│Specia│ │ │
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ ├────┼───────┼────┼─────────┼───┼──────┼───┼──────┼───┼────┤
├────────┼───────┼────┼──────┼──────────┼───────┼───┼────┤ │ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │
├────────┼───────┼────┼──────┼──────────┼───────┼───┼────┤ ├────┼───────┼────┼─────────┼───┼──────┼───┼──────┼───┼────┤
├────────┼───────┼────┼──────┼──────────┼───────┼───┼────┤ ├────┼───────┼────┼─────────┼───┼──────┼───┼──────┼───┼────┤
├────────┼───────┼────┼──────┼──────────┼───────┼───┼────┤ ├────┼───────┼────┼─────────┼───┼──────┼───┼──────┼───┼────┤
├────────┼───────┼────┼──────┼──────────┼───────┼───┼────┤ ├────┼───────┼────┼─────────┼───┼──────┼───┼──────┼───┼────┤
├────────┼───────┼────┼──────┼──────────┼───────┼───┼────┤ ├────┼───────┼────┼─────────┼───┼──────┼───┼──────┼───┼────┤
├────────┼───────┼────┼──────┼──────────┼───────┼───┼────┤ ├────┼───────┼────┼─────────┼───┼──────┼───┼──────┼───┼────┤
├────────┼───────┼────┼──────┼──────────┼───────┼───┼────┤ ├────┼───────┼────┼─────────┼───┼──────┼───┼──────┼───┼────┤
└────────┴───────┴────┴──────┴──────────┴───────┴───┴────┘ └────┴───────┴────┴─────────┴───┴──────┴───┴──────┴───┴────┘
3 4

*) Se vor folosi urmãtoarele simboluri:
TT - arbore tãiat care se gãseşte pe teren;
TL - arbore tãiat care nu se mai gãseşte pe teren;
ST - arbore scos din pãmânt care se gãseşte pe teren;
SL - arbore scos din pãmânt care nu se mai gãseşte pe teren;
C - crãci tãiate din arbori pe picior;
S - arbore secuit;
PC - pom de Crãciun.







4. CONTRAVENŢII ŞI INFRACŢIUNI (DIVERSE) 5. PÃŞUNAT AUTORIZAT

┌───┬───────┬────┬──────────────────────────┬────────┐ ┌────┬──────────┬───────────┬──────────────────┐
│ │ │ │Specificaţia contravenţiei│Proces- │ │ │ │ │Suprafaţa aprobatã│
│ │ │ │ sau infracţiunii │verbal │ │Nr. │Beneficiar│ Document ├────────┬─────────┤
│Nr.│ Data │U.P.├────────────┬─────────────┼───┬────┤ │crt.│ │de aprobare│ U.P │Suprafaţa│
│crt│consta-│u.a.│Act normativ│ Valoare │ │ │ │ │ │ │ u.a │ - ha - │
│ │tãrii │ │- articol - │ amendã │Nr.│Data│ ├────┼──────────┼───────────┼────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ - lei - │ │ │ │ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │
├───┼───────┼────┼────────────┼─────────────┼───┼────┤ ├────┼──────────┼───────────┼────────┼─────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ ├────┼──────────┼───────────┼────────┼─────────┤
├───┼───────┼────┼────────────┼─────────────┼───┼────┤ ├────┼──────────┼───────────┼────────┼─────────┤
├───┼───────┼────┼────────────┼─────────────┼───┼────┤ ├────┼──────────┼───────────┼────────┼─────────┤
├───┼───────┼────┼────────────┼─────────────┼───┼────┤ ├────┼──────────┼───────────┼────────┼─────────┤
├───┼───────┼────┼────────────┼─────────────┼───┼────┤ ├────┼──────────┼───────────┼────────┼─────────┤
└───┴───────┴────┴────────────┴─────────────┴───┴────┘ └────┴──────────┴───────────┴────────┴─────────┘
5 6

6. CORESPONDENŢA 7. CONSTATÃRI ŞI SARCINI
┌────┬────────────┬────────────────────┬────────────┐ ┌───────────────────────────────────────────────┐
│ │ │Nr. de înregistrare │ │ │ │
│Nr. │ Felul ├─────────┬──────────┤Semnãtura de│ │ │
│crt.│documentului│Structura│ Alte │ primire │ │ │
│ │ │ silvicã │instituţii│ │ │ │
├────┼────────────┼─────────┼──────────┼────────────┤ │ │
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ │ │
├────┼────────────┼─────────┼──────────┼────────────┤ │ │
├────┼────────────┼─────────┼──────────┼────────────┤ │ │
├────┼────────────┼─────────┼──────────┼────────────┤ │ │
├────┼────────────┼─────────┼──────────┼────────────┤ │ │
├────┼────────────┼─────────┼──────────┼────────────┤ │ │
├────┼────────────┼─────────┼──────────┼────────────┤ │ │
├────┼────────────┼─────────┼──────────┼────────────┤ │ │
└────┴────────────┴─────────┴──────────┴────────────┘ └───────────────────────────────────────────────┘
7 8


1. STRUCTURA CANTONULUI
┌────┬─────────┬───────┬─────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │ │ │ Categoria de folosinţã │
│ │ │ ├─────────┬───────────┬────────┬────────┬─────────┬───────┤
│U.P.│Suprafaţa│Grupa │Terenuri │ Terenuri │Terenuri│Ocupaţii│ Alte │ │
│u.a.│ totalã │func- │acoperite│ afectate │nepro- │ şi │categorii│ Alte │
ANEXà │ │ - ha - │ţionalã│cu pãdure│împãduririi│ductive │litigii │ de │tere- │
LA │ │ │ ├─────────┼───────────┼────────┼────────┤ folo- │nuri**)│
CONDICA DE SERVICIU │ │ │ │ P.D. │ P.I. │ P.N. │ P.T. │ sinţã*)│ │
├────┼─────────┼───────┼─────────┼───────────┼────────┼────────┼─────────┼───────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │
├────┼─────────┼───────┼─────────┼───────────┼────────┼────────┼─────────┼───────┤
├────┼─────────┼───────┼─────────┼───────────┼────────┼────────┼─────────┼───────┤
├────┼─────────┼───────┼─────────┼───────────┼────────┼────────┼─────────┼───────┤
├────┼─────────┼───────┼─────────┼───────────┼────────┼────────┼─────────┼───────┤
├────┼─────────┼───────┼─────────┼───────────┼────────┼────────┼─────────┼───────┤
├────┼─────────┼───────┼─────────┼───────────┼────────┼────────┼─────────┼───────┤
└────┴─────────┴───────┴─────────┴───────────┴────────┴────────┴─────────┴───────┘

*) Coloana 8 include: P.C. - terenuri care servesc nevoilor de culturã;
P. S. - terenuri care servesc nevoilor de producţie silvicã;
P. A. - terenuri care servesc nevoilor de administraţie forestierã.
**) Coloana 9 include: terenuri agricole preluate, perimetre de ameliorare,
terenuri forestiere neamenajate ş.a. (Se completeazã numai coloanele 2 şi 9.)

9 10







2. INTRÃRI ŞI IEŞIRI DE TERENURI
┌────┬───────┬─────┬───────────────────────────────┬─────┬─────────┐ ┌────┬──────┬─────┬───────────────────────────────┬─────┬─────────┐
│ │ │ │ Categoria funcţionalã │ │ Nr. şi │ │ │ │ │ Categoria funcţionalã │ │ Nr. şi │
│U.P.│Supra- │ ├──────┬──────┬─────┬─────┬─────┤ │data docu│ │U.P.│Supra-│ ├──────┬──────┬─────┬─────┬─────┤ │data docu│
│ *)│faţa │Grupa│Tere- │Tere- │Tere-│Ocu- │Alte │Alte │mentului │ │ *)│faţa │Grupa│Tere- │Tere- │Tere-│Ocu- │Alte │Alte │mentului │
│u.a.│totalã │func │nuri │nuri │nuri │paţii│cate │tere-│ de │ │u.a.│totalã│func │nuri │nuri │nuri │paţii│cate │tere-│ de │
│ **)│ - ha -│ţio │acope-│afec- │nepro│ şi │gorii│nuri │intrare │ │ **)│- ha -│ţio │acope-│afec- │nepro│ şi │gorii│nuri │ieşire │
│ │ │nalã │rite │tate │duc- │liti-│ de │ ├────┬────┤ │ │ │nalã │rite │tate │duc- │liti-│ de │ ├────┬────┤
│ │ │ │ cu │împãdu│tive │gii │folo-│ │Doc.│Nr. │ │ │ │ │ cu │împãdu│tive │gii │folo-│ │Doc.│Nr. │
│ │ │ │pãdure│ririi │ │ │sinţã│ │***)│data│ │ │ │ │pãdure│ririi │ │ │sinţã│ │***)│data│
│ │ │ ├──────┼──────┼─────┼─────┤ │ │ │ │ │ │ │ ├──────┼──────┼─────┼─────┤ │ │ │ │
│ │ │ │ P.D.│ P.I. │ P.N.│P.T. │ │ │ │ │ │ │ │ │ P.D.│ P.I. │ P.N.│P.T. │ │ │ │ │
├────┼───────┼─────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┤ ├────┼──────┼─────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │ │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │
├────┼───────┼─────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┤ ├────┼──────┼─────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┤
├────┼───────┼─────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┤ ├────┼──────┼─────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┤
├────┼───────┼─────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┤ ├────┼──────┼─────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┤
├────┼───────┼─────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┤ ├────┼──────┼─────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┤
├────┼───────┼─────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┤ ├────┼──────┼─────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┤
├────┼───────┼─────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┤ ├────┼──────┼─────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┤
├────┼───────┼─────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┤ ├────┼──────┼─────┼──────┼──────┼─────┼─────┼─────┼─────┼────┼────┤
└────┴───────┴─────┴──────┴──────┴─────┴─────┴─────┴─────┴────┴────┘ └────┴──────┴─────┴──────┴──────┴─────┴─────┴─────┴─────┴────┴────┘
11 12
*) U.P. - unitatea de producţie.
**) u.a. - unitatea amenajisticã. *) PP - proces-verbal de predare-primire.
***) PP - proces-verbal de predare-primire. PvPP - proces-verbal de punere în posesie.
S.D. - scoatere definitivã.

3. SUPRAFAŢA CANTONULUI LA DATA DE 31.12.20.... 4. PEPINIERE, CULTURI SPECIALIZATE, FAZANERII,
PÃSTRÃVÃRII, REZERVAŢII DE SEMINŢE ETC.
┌───────────┬───────────┬───────────┬────────────┬────────┐ ┌────┬────────────┬─────────┬─────────┬───────────┐
│ Suprafaţa │ Intrãri │ Ieşiri │ Suprafaţa │ │ │Nr. │ Denumirea │ U.P. │ u.a. │Observaţii │
│cantonului │de terenuri│de terenuri│ cantonului │ Vizat │ │crt.│obiectivului│ │ │ │
│la data de │ în cursul │ în cursul │ la data de │şef ocol│ ├────┼────────────┼─────────┼─────────┼───────────┤
󧓧.12.20...│ anului │ anului 󧓧.12.20... │ │ │ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │
│ - ha - │ - ha - │ - ha - │ - ha - │ │ ├────┼────────────┼─────────┼─────────┼───────────┤
├───────────┼───────────┼───────────┼────────────┼────────┤ ├────┼────────────┼─────────┼─────────┼───────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ ├────┼────────────┼─────────┼─────────┼───────────┤
├───────────┼───────────┼───────────┼────────────┼────────┤ ├────┼────────────┼─────────┼─────────┼───────────┤
├───────────┼───────────┼───────────┼────────────┼────────┤ ├────┼────────────┼─────────┼─────────┼───────────┤
├───────────┼───────────┼───────────┼────────────┼────────┤ ├────┼────────────┼─────────┼─────────┼───────────┤
└───────────┴───────────┴───────────┴────────────┴────────┘ └────┴────────────┴─────────┴─────────┴───────────┘
13 14

5. REGENERÃRI NATURALE, ARTIFICIALE ŞI MIXTE 6. PARCHETE/SUPRAFEŢE AFECTATE DE PRODUSE
CU REUŞITÃ PROVIZORIE ACCIDENTALE, AUTORIZATE LA EXPLOATARE
┌───────────┬────┬───────────┬───────────────────┬──────────┐ ┌───────┬─────────────┬────┬──────┬───────┬────────┬───────────┐
│ │ │ Suprafaţa │ din care: │ Anul │ │ │ Natura │ │Supra-│ Numãr │ Data │ Data │
│ Anul │U.P.│ totalã în ├─────┬───────┬─────┤ reuşitei │ │Partida│ produselor/ │U.P.│faţa │ de │predãrii│reprimirii │
│înfiinţãrii│u.a.│ evidenţa │ │ │ │definitive│ │ nr. │felul tãierii│u.a.│-ha- │arbori │parche- │parchetului│
│ │ │controlului│natu-│artifi-│mixtã│planificat│ │ │ │ │ │marcaţi│tului │ │
│ │ │ anual │ralã │cialã │ │ │ ├───────┼─────────────┼────┼──────┼───────┼────────┼───────────┤
│ │ │ - ha - │ │ │ │ │ │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │
├───────────┼────┼───────────┼─────┼───────┼─────┼──────────┤ ├───────┼─────────────┼────┼──────┼───────┼────────┼───────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ ├───────┼─────────────┼────┼──────┼───────┼────────┼───────────┤
├───────────┼────┼───────────┼─────┼───────┼─────┼──────────┤ ├───────┼─────────────┼────┼──────┼───────┼────────┼───────────┤
├───────────┼────┼───────────┼─────┼───────┼─────┼──────────┤ ├───────┼─────────────┼────┼──────┼───────┼────────┼───────────┤
├───────────┼────┼───────────┼─────┼───────┼─────┼──────────┤ ├───────┼─────────────┼────┼──────┼───────┼────────┼───────────┤
├───────────┼────┼───────────┼─────┼───────┼─────┼──────────┤ ├───────┼─────────────┼────┼──────┼───────┼────────┼───────────┤
├───────────┼────┼───────────┼─────┼───────┼─────┼──────────┤ ├───────┼─────────────┼────┼──────┼───────┼────────┼───────────┤
└───────────┴────┴───────────┴─────┴───────┴─────┴──────────┘ └───────┴─────────────┴────┴──────┴───────┴────────┴───────────┘
15 16

7. EVIDENŢA BORNELOR 8. OBIECTE DE INVENTAR
ŞI MIJLOACE FIXE
┌────┬───────┬──────┬───────────┬────┬───────┬──────┬───────────┐ ┌──────────┬────┬──────────┬────────┬─────────────┐
│ │ │ │ Parcelele │ │ │ │ Parcelele │ │ │ │ │ │Data primirii│
│Nr. │Numãrul│Natura│ (u.a.) │Nr. │Numãrul│Natura│ (u.a.) │ │Denumirea │U.M.│Cantitatea│ Nr. de ├─────────────┤
│crt.│bornei │bornei│pe care le │crt.│bornei │bornei│pe care le │ │obiectelor│ │ │inventar│ Data │
│ │ │ │delimiteazã│ │ │ │delimiteazã│ │ │ │ │ │ predãrii │
├────┼───────┼──────┼───────────┼────┼───────┼──────┼───────────┤ ├──────────┼────┼──────────┼────────┼─────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────┼───────┼──────┼───────────┼────┼───────┼──────┼───────────┤ ├──────────┼────┼──────────┼────────┼─────────────┤
├────┼───────┼──────┼───────────┼────┼───────┼──────┼───────────┤ │ │ │ │ ├─────────────┤
├────┼───────┼──────┼───────────┼────┼───────┼──────┼───────────┤ ├──────────┼────┼──────────┼────────┼─────────────┤
├────┼───────┼──────┼───────────┼────┼───────┼──────┼───────────┤ │ │ │ │ ├─────────────┤
├────┼───────┼──────┼───────────┼────┼───────┼──────┼───────────┤ ├──────────┼────┼──────────┼────────┼─────────────┤
├────┼───────┼──────┼───────────┼────┼───────┼──────┼───────────┤ │ │ │ │ ├─────────────┤
└────┴───────┴──────┴───────────┴────┴───────┴──────┴───────────┘ └──────────┴────┴──────────┴────────┴─────────────┘
17 18






9. EVIDENŢA SUPRAFEŢELOR PE PROPRIETARI
┌────┬────────────┬────┬────┬─────────┬─────────────┬──────────┐
│ │ │ │ │ │ Contract de │ │
│Nr. │Proprietar*)│U.P.│u.a.│Suprafaţa│administrare/│Observaţii│
│crt.│ │ │ │ - ha - │ servicii │ │
│ │ │ │ │ │ silvice │ │
│ │ │ │ │ │ nr./data │ │
├────┼────────────┼────┼────┼─────────┼─────────────┼──────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │
├────┼────────────┼────┼────┼─────────┼─────────────┼──────────┤
├────┼────────────┼────┼────┼─────────┼─────────────┼──────────┤
├────┼────────────┼────┼────┼─────────┼─────────────┼──────────┤
├────┼────────────┼────┼────┼─────────┼─────────────┼──────────┤
├────┼────────────┼────┼────┼─────────┼─────────────┼──────────┤
├────┼────────────┼────┼────┼─────────┼─────────────┼──────────┤
└────┴────────────┴────┴────┴─────────┴─────────────┴──────────┘
19


-------------
*) Se completeazã numai pentru proprietatea publicã şi privatã a unitãţilor administrativ-teritoriale şi proprietatea privatã a persoanelor fizice şi juridice.


ANEXA 3
-------
la regulament
-------------





REGISTRUL
contravenţiilor şi infracţiunilor

- faţã -
┌────┬────────────────┬──────────┬───────────┬───────────────────┬───────────┬───────┬──────────────────┐
│ │ Proces-verbal │ │ │ │Domiciliul │ Dacã │Valori consemnate │
│Nr. ├────────────────┤Data şi │ Numele │Numele şi prenumele│contrave- │ este │în procesul-verbal│
│crt.│Data constatãrii│numãrul de│ agentului │ contravenientului │nientului │recidi-│ - lei - │
│ ├─────┬────┬─────┤ înregis- │constatator│ sau infractorului │sau infrac-│vist*) ├────────┬─────────┤
│ │Anul │Ziua│Luna │trare │ │ │torului │ │ Amendã │ Pagubã │
│ │ │ │ │la ocol │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────┴────┴─────┼──────────┼───────────┼───────────────────┼───────────┼───────┼────────┼─────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │
├────┼─────┬────┬─────┼──────────┼───────────┼───────────────────┼───────────┼───────┼────────┼─────────┤
├────┼─────┼────┼─────┼──────────┼───────────┼───────────────────┼───────────┼───────┼────────┼─────────┤
├────┼─────┼────┼─────┼──────────┼───────────┼───────────────────┼───────────┼───────┼────────┼─────────┤
├────┼─────┼────┼─────┼──────────┼───────────┼───────────────────┼───────────┼───────┼────────┼─────────┤
├────┼─────┼────┼─────┼──────────┼───────────┼───────────────────┼───────────┼───────┼────────┼─────────┤
├────┼─────┼────┼─────┼──────────┼───────────┼───────────────────┼───────────┼───────┼────────┼─────────┤
└────┴─────┴────┴─────┴──────────┴───────────┴───────────────────┴───────────┴───────┴────────┴─────────┘

*) Se înscriu numerele de înregistrare anterioare.
- verso -
┌─────────────────────────────┬─────────────────────────────────┬────────────┬─────────────────────┐
│ │ Materiale confiscate/reţinute │ │ │
│Comunicarea valorii pagubelor├──────────────────┬──────────────┤ Valoarea │ Numãrul şi data │
│ şi amenzii la: │Materiale lemnoase│ │materialului│confirmãrii încasãrii│
├───────────────┬─────────────┼─────────┬────────┤ │ confiscat │ debitului │
│ Contravenient │ Nr. şi data │ │ Volum │Alte materiale│ - lei - │ │
│ Instanţã │înregistrãrii│Sortiment│ - mc- │ │ │ │
│Finanţe publice│ comunicãrii │ │ │ │ │ │
├───────────────┼─────────────┼─────────┼────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────────┤
│ 9 │ 10 │ 11 │ 12 │ 13 │ 14 │ 15 │
├───────────────┼─────────────┼─────────┼────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────────┤
├───────────────┼─────────────┼─────────┼────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────────┤
├───────────────┼─────────────┼─────────┼────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────────┤
├───────────────┼─────────────┼─────────┼────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────────┤
├───────────────┼─────────────┼─────────┼────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────────┤
├───────────────┼─────────────┼─────────┼────────┼──────────────┼────────────┼─────────────────────┤
└───────────────┴─────────────┴─────────┴────────┴──────────────┴────────────┴─────────────────────┘



NOTĂ?:
Se întocmeşte la ocolul silvic de cãtre responsabilul cu probleme de pazã a pãdurilor cu date ce se preiau din Procesul-verbal de constatare a infracţiunii şi Procesul-verbal de constatare a contravenţiei silvice ori de câte ori este necesar.
Se completeazã într-un exemplar.
Se tipãreşte pe format A4 faţã-verso, în carnete de 100 file.


ANEXA 4
-------
la regulament
-------------

ACT DE CONTROL
parţial/de fond
nr. ...............


al cantonului nr. ........., denumirea .........., executat de la ......... pânã la ........., în u.a.*) ..............
Subsemnatul, .........., în prezenţa ..........., pãdurar titular al cantonului, şi în asistenţa ..........., am constatat:
1. Cantonul are suprafaţa de ................... ha.
2. Data ultimului control de fond .............................
3. Integritatea fondului forestier arondat ...........................
......................................................................
4. Starea semnelor de hotar şi a bornelor amenajistice ...............
..............................................................
5. Cioatele arborilor tãiaţi ilegal au fost marcate cu ciocanul ........... nr. ........... .
6. Prejudicii:
a) Arbori


┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ CIOATE │
├─────────────────────────┬─────────────────────────┬─────────────────────────┤
│ Justificate │ Nejustificate │ TOTAL │
├────────┬───────┬────────┼────────┬───────┬────────┼────────┬───────┬────────┤
│Numãrul │Volumul│Valoarea│Numãrul │Volumul│Valoarea│Numãrul │Volumul│Valoarea│
│- buc. -│- mc - │- lei - │- buc. -│- mc - │- lei - │- buc. -│- mc - │- lei - │
├────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┼────────┼───────┼────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │
└────────┴───────┴────────┴────────┴───────┴────────┴────────┴───────┴────────┘



Fişa de calcul al volumului şi valorii arborilor afectaţi/prejudiciaţi/tãiaţi ilegal şi nejustificaţi conform anexei a) la actul de control.
b) Puieţi şi lãstari




┌────┬────────────┬─────────┬───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │ │ │ VALORI │
│ │ │ │ - lei - │
│Nr. │Specificaţii│Cantitãţi├─────────────────────────────────┬─────────────────────────────────┬───────────────┤
│crt.│ │ - mp - │ Justificate │ Nejustificate │ TOTAL │
│ │ │ ├─────┬───────────────────┬───────┼─────┬───────────────────┬───────┼──────┬────────┤
│ │ │ │Rãşi-│Cvercinee, paltin, │ Alte │Rãşi-│Cvercinee, paltin, │ Alte │Justi-│Nejusti-│
│ │ │ │noase│frasin, cireş, sorb│foioase│noase│frasin, cireş, sorb│foioase│ficate│ficate │
├────┼────────────┼─────────┼─────┼───────────────────┼───────┼─────┼───────────────────┼───────┼──────┼────────┤
│ 0 │ 1 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │
├────┼────────────┼─────────┼─────┼───────────────────┼───────┼─────┼───────────────────┼───────┼──────┼────────┤
│ 1 │Puieţi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼─────────┼─────┼───────────────────┼───────┼─────┼───────────────────┼───────┼──────┼────────┤
│ 2 │Lãstari │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼─────────┼─────┼───────────────────┼───────┼─────┼───────────────────┼───────┼──────┼────────┤
│ │TOTAL: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴────────────┴─────────┴─────┴───────────────────┴───────┴─────┴───────────────────┴───────┴──────┴────────┘



Fişa de calcul al volumului şi valorii nejustificate a pagubelor produse prin prejudicierea puieţilor sau lãstarilor, conform anexei b) la actul de control.
c) Pomi de Crãciun





┌───────────────────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────────────────┬────────────┐
│ Justificate │ Nejustificate │ │
├────────────┬────────────┬────────────┬────────────┼────────────┬────────────┬────────────┬────────────┤ TOTAL │
│ Brad │ Molid │ Alte │ TOTAL │ Brad │ Molid │ Alte │ TOTAL │ │
│ │ │rãşinoase │ │ │ │ rãşinoase │ │ │
├─────┬──────┼─────┬──────┼─────┬──────┼─────┬──────┼─────┬──────┼─────┬──────┼─────┬──────┼─────┬──────┼─────┬──────┤
│Volu-│Valoa-│Volu-│Valoa-│Volu-│Valoa-│Volu-│Valoa-│Volu-│Valoa-│Volu-│Valoa-│Volu-│Valoa-│Volu-│Valoa-│Volu-│Valoa-│
│ mul │rea │ mul │rea │ mul │rea │ mul │rea │ mul │rea │ mul │rea │ mul │rea │ mul │rea │ mul │rea │
│-mc- │-lei- │-mc- │-lei- │-mc- │-lei- │-mc- │-lei- │-mc- │-lei- │-mc- │-lei- │-mc- │-lei- │-mc- │-lei- │-mc- │-lei- │
├─────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │ 12 │ 13 │ 14 │ 15 │ 16 │ 17 │ 18 │
├─────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┼─────┼──────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────┴──────┴─────┴──────┴─────┴──────┴─────┴──────┴─────┴──────┴─────┴──────┴─────┴──────┴─────┴──────┴─────┴──────┘




Fişa de calcul al volumului şi valorii nejustificate a pagubelor produse prin prejudicierea pomilor de Crãciun, conform anexei c) la actul de control.

6.1. Alte pagube:
..........................................................................
..........................................................................
..........................................................................
6.2. Valoarea totalã a pagubelor constatate în urma controlului este de ................. lei, din care justificate ............. lei.
7. Delimitarea pe teren a zonelor şi traseelor autorizate pentru pãşunat, adãpat şi adãpostire:
..........................................................................
..........................................................................
..........................................................................
8. Obiecte de inventar şi mijloace fixe (arme, cartuşe, echipament, materiale etc.):
..........................................................................
..........................................................................
..........................................................................
9. Completarea evidenţelor specifice în Condica de serviciu şi anexa la condicã:
..........................................................................
..........................................................................
10. Alte constatãri:
..........................................................................
..........................................................................
..........................................................................
..........................................................................

Semnãtura celui care a controlat Asistenţi,
.................................... .......................
........................

Semnãtura celui controlat
..........................


NOTÃ:
Se tipãreşte pe format A4, în blocuri de 100 de file.
------------
*) Se completeazã la controlul parţial.


ANEXA a)
--------
la actul de control
-------------------






FIŞA DE CALCUL
al volumului şi valorii arborilor afectaţi/prejudiciaţi/tãiaţi
ilegal şi nejustificaţi

┌────┬───────┬─────────────────┬────────────────┬───────────────────┬────────────────┐
│ │Numãrul│ │ Rãşinoase │Cvercinee, paltin, │ Alte │
│Nr. │ curent│Diametrul mãsurat│ │frasin, cireş, sorb│ foioase │
│crt.│ al │ al cioatei ├───────┬────────┼───────┬───────────┼───────┬────────┤
│ │cioatei│ │Volumul│Valoarea│Volumul│ Valoarea │Volumul│Valoarea│
│ │ │ │- mc - │- lei - │- mc - │ - lei - │- mc - │- lei - │
├────┼───────┼─────────────────┼───────┼────────┼───────┼───────────┼───────┼────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │
├────┼───────┼─────────────────┼───────┼────────┼───────┼───────────┼───────┼────────┤
├────┼───────┼─────────────────┼───────┼────────┼───────┼───────────┼───────┼────────┤
├────┼───────┼─────────────────┼───────┼────────┼───────┼───────────┼───────┼────────┤
├────┼───────┼─────────────────┼───────┼────────┼───────┼───────────┼───────┼────────┤
├────┼───────┼─────────────────┼───────┼────────┼───────┼───────────┼───────┼────────┤
├────┼───────┼─────────────────┼───────┼────────┼───────┼───────────┼───────┼────────┤
├────┼───────┼─────────────────┼───────┼────────┼───────┼───────────┼───────┼────────┤
├────┴───────┴─────────────────┼───────┼────────┼───────┼───────────┼───────┼────────┤
│ TOTAL: │ │ │ │ │ │ │
└──────────────────────────────┴───────┴────────┴───────┴───────────┴───────┴────────┘



Volumul total afectat/prejudiciat/tãiat ilegal şi nejustificat este de ....... mc, cu o valoare totalã nejustificatã de ......... lei.


ANEXA b)
--------
la actul de control
-------------------





FIŞA DE CALCUL
al volumului şi valorii nejustificate a pagubelor produse prin
prejudicierea puieţilor sau lãstarilor

┌──────┬───────────────────────────────────────────────────────┬────────────────────────────────────────────────────────┬─────────────┐
│ │ Puieţi │ Lãstari │ │
│ ├─────────────┬─────────────┬─────────────┬─────────────┼─────────────┬──────────────┬─────────────┬─────────────┤ │
│ │ │ Cvercinee, │ │ │ │ Cvercinee, │ │ │ TOTAL │
│ U.P. │ Rãşinoase │paltin,frasin│ Alte foioase│ Total puieţi│ Rãşinoase │paltin, frasin│ Alte foioase│ Total puieţi│ │
│ u.a. │ │ cireş, sorb │ │ │ │ cireş, sorb │ │ │ │
│ ├──────┬──────┼──────┬──────┼──────┬──────┼──────┬──────┼──────┬──────┼──────┬───────┼──────┬──────┼──────┬──────┼──────┬──────┤
│ │Supra-│Valoa-│Supra-│Valoa-│Supra-│Valoa-│Supra-│Valoa-│Supra-│Valoa-│Supra-│Valoa- │Supra-│Valoa-│Supra-│Valoa-│Supra-│Valoa-│
│ │ faţa │ rea │ faţa │ rea │ faţa │ rea │ faţa │ rea │ faţa │ rea │ faţa │ rea │ faţa │ rea │ faţa │ rea │ faţa │ rea │
│ │- mp -│-lei- │- mp -│-lei- │- mp -│- lei-│- mp -│- lei-│- mp -│- lei-│- mp -│- lei -│- mp -│- lei-│- mp -│- lei-│- mp -│- lei-│
├──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │ 12 │ 13 │ 14 │ 15 │ 16 │ 17 │ 18 │ 19 │
├──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
├──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
├──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
├──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
├──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
├──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
├──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
├──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
├──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
├──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
├──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
├──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
├──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│TOTAL:│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──────┴──────┴──────┴──────┴──────┴──────┴──────┴──────┴──────┴──────┴──────┴──────┴───────┴──────┴──────┴──────┴──────┴──────┴──────┘




ANEXA c)
--------
la actul de control
-------------------

FIŞA DE CALCUL
al volumului şi valorii nejustificate a pagubelor produse
prin prejudicierea pomilor de Crãciun*)




┌────┬──────────┬──────────────────────────┬──────────────────────────┬──────────────────────────┬────────────────┐
│ │ │ Brad │ Molid │ Alte rãşinoase │ TOTAL │
│Nr. │ Numãrul ├─────────┬───────┬────────┼─────────┬───────┬────────┼─────────┬───────┬────────┼───────┬────────┤
│crt.│ curent │Diametrul│Volumul│Valoarea│Diametrul│Volumul│Valoarea│Diametrul│Volumul│Valoarea│Volumul│Valoarea│
│ │al cioatei│ - cm - │- mc - │- lei - │ - cm - │- mc - │- lei - │ - cm - │- mc - │- lei - │- mc - │- lei - │
├────┼──────────┼─────────┼───────┼────────┼─────────┼───────┼────────┼─────────┼───────┼────────┼───────┼────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │ 12 │ 13 │
├────┼──────────┼─────────┼───────┼────────┼─────────┼───────┼────────┼─────────┼───────┼────────┼───────┼────────┤
├────┼──────────┼─────────┼───────┼────────┼─────────┼───────┼────────┼─────────┼───────┼────────┼───────┼────────┤
├────┼──────────┼─────────┼───────┼────────┼─────────┼───────┼────────┼─────────┼───────┼────────┼───────┼────────┤
├────┼──────────┼─────────┼───────┼────────┼─────────┼───────┼────────┼─────────┼───────┼────────┼───────┼────────┤
├────┼──────────┼─────────┼───────┼────────┼─────────┼───────┼────────┼─────────┼───────┼────────┼───────┼────────┤
├────┼──────────┼─────────┼───────┼────────┼─────────┼───────┼────────┼─────────┼───────┼────────┼───────┼────────┤
├────┴──────────┼─────────┼───────┼────────┼─────────┼───────┼────────┼─────────┼───────┼────────┼───────┼────────┤
│ TOTAL: │ X │ │ │ X │ │ │ X │ │ │ │ │
└───────────────┴─────────┴───────┴────────┴─────────┴───────┴────────┴─────────┴───────┴────────┴───────┴────────┘


-------------
*) Se întocmeşte pentru pagubele produse în perioada 1 noiembrie-31 decembrie în arborete şi în tot cursul anului în culturile specializate pentru producerea pomilor de Crãciun.


ANEXA 5
-------
la regulament
-------------

REGISTRU DE EVIDENŢÃ
a controalelor




┌────┬────────────────┬────────────────────────────┬───────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │ │ Control executat de: │ │ CONSTATÃRI │
│ │Data controlului├─────────┬───────┬──────────┤ ├────────────────────────────────────────┬───────────────────────────┤
│Nr. │ │ │ │ │ │ Cioate │ Alte pagube │
│crt.├────┬────┬──────┤ │ │Structura │ Felul ├───────────────┬────────────────────────┼────────┬─────────┬────────┤
│ │ │ │ │Numele şi│Funcţia│ silvicã/ │contro-│ Justificate │ Nejustificate │ │ │ │
│ │Anul│Luna│Ziua │prenumele│ │Instituţia│lului*)├───────┬───────┼───────┬───────┬────────┤Natura │Cantitãţi│Valoarea│
│ │ │ │ │ │ │ │ │Numãrul│Volumul│Numãrul│Volumul│Valoarea│preju- │- U.M. - │- lei - │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │- mc - │ │- mc - │- lei - │diciului│ │ │
├────┼────┴────┴──────┼─────────┼───────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼────────┼────────┼─────────┼────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │ 12 │ 13 │
├────┼────┬────┬──────┼─────────┼───────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼────────┼────────┼─────────┼────────┤
├────┼────┼────┼──────┼─────────┼───────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼────────┼────────┼─────────┼────────┤
├────┼────┼────┼──────┼─────────┼───────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼────────┼────────┼─────────┼────────┤
├────┼────┼────┼──────┼─────────┼───────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼────────┼────────┼─────────┼────────┤
├────┼────┼────┼──────┼─────────┼───────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼────────┼────────┼─────────┼────────┤
├────┼────┼────┼──────┼─────────┼───────┼──────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼────────┼────────┼─────────┼────────┤
└────┴────┴────┴──────┴─────────┴───────┴──────────┴───────┴───────┴───────┴───────┴───────┴────────┴────────┴─────────┴────────┘


------------
*) Se înscriu simbolurile:
P - control parţial;
F - control de fond.

NOTÃ:
Se completeazã la ocolul silvic de cãtre responsabilul cu probleme de pazã a pãdurilor cu date ce se preiau din Actul de control, ori de câte ori se înregistreazã actele de control.
Se completeazã în registru într-un exemplar ce se pãstreazã de cãtre responsabilul cu probleme de pazã a pãdurilor.
Se tipãreşte pe format A4 faţã-verso, în carnete de 100 de file.

---------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016