Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 1.061 din 25 septembrie 2002  privind stabilirea uniformei, echipamentului specific, insemnelor distinctive, insignei si documentului de legitimare pentru politisti    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 1.061 din 25 septembrie 2002 privind stabilirea uniformei, echipamentului specific, insemnelor distinctive, insignei si documentului de legitimare pentru politisti

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 776 din 24 octombrie 2002

În temeiul art. 107 din Constituţie, al <>art. 51 din Legea nr. 218/2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Romane, precum şi al art. 28 alin. (1) lit. c) şi al <>art. 75 din Legea nr. 360/2002 privind Statutul politistului,

Guvernul României adopta prezenta hotãrâre.

ART. 1
Se aproba modelul noilor uniforme pentru efectivele din Poliţia Romana, Poliţia de Frontiera Romana, Direcţia Generalã de Evidenta Informatizata a Persoanei, Oficiul Naţional pentru Refugiati, Direcţia Generalã de Informaţii şi Protecţie Interna, unitãţile de învãţãmânt ale poliţiei şi structurile corespondente din Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza". Uniforma şi echipamentul specific se acorda gratuit, conform prevederilor legale, în condiţiile prezentei hotãrâri.
ART. 2
(1) Însemnele pentru gradele profesionale, însemnul de identificare şi culorile pentru articolele din compunerea uniformelor sunt prevãzute în anexa nr. 1.
(2) Articolele de echipament din compunerea uniformelor şi accesoriile pentru acestea se asigura pe baza normelor privind drepturile de echipament pentru efectivele de poliţie, prevãzute în anexa nr. 2.
ART. 3
(1) Valoarea financiarã a normelor de echipare se stabileşte anual, în funcţie de preţurile la care se achiziţioneazã articolele cuprinse în norme, şi se aproba de ministrul de interne.
(2) Pana la stabilirea noii valori financiare a drepturilor de echipament ce se cuvin personalului din structurile prevãzute la art. 1, acestuia îi sunt aplicabile cotele-pãrţi anuale din drepturile de echipament pentru cadrele militare din structurile Ministerului de Interne.
(3) Efectivele structurilor prevãzute la art. 1, care, prin natura activitãţii, sunt obligate sa poarte în majoritatea timpului ţinuta civilã, pot primi drepturile de echipament sub forma bãneascã, integral sau numai o parte din acestea, şi diferenţa în articole de echipament pentru completarea uniformei.
(4) Restantele de echipament se pot acorda şi sub forma bãneascã dacã nu a fost posibila acordarea în natura la termenul legal. Valoarea restantelor se calculeazã în funcţie de preţurile la care se achiziţioneazã articolele pentru anul în care se acorda.
(5) La încetarea raporturilor de serviciu efectivele structurilor prevãzute la art. 1, precum şi urmaşii personalului decedat în timpul serviciului primesc valoarea echipamentului neacordat în ultimii 3 ani, precum şi valoarea cotei-pãrţi anuale din drepturile ce li se cuvin, aferente timpului trecut de la începutul anului pana inclusiv în luna în care au încetat raporturile de serviciu sau a intervenit decesul. Dacã valoarea articolelor de echipament primitã pana la data încetãrii raporturilor de serviciu sau când a intervenit decesul este mai mare decât cota valoricã stabilitã, diferenţa nu se restituie. La solicitarea urmaşilor decedatului se poate asigura gratuit o uniforma pentru inhumare.
ART. 4
Structura normelor de echipare se poate modifica prin ordin al ministrului de interne. Valoarea articolelor introduse în norma nu va depãşi valoarea articolelor scoase din norma.
ART. 5
(1) Structurile prevãzute la art. 1 pot constitui un stoc de siguranta la principalele articole prevãzute în normele de echipare, care nu va depãşi 10% din valoarea integrala a necesarului la articolele prevãzute în norme.
(2) Echipamentul prevãzut de norme pentru sezonul cald poate fi achiziţionat cu un an înainte, în proporţie de pana la 50% din necesar.
ART. 6
Regulamentul pentru compunerea şi portul uniformelor, precum şi regulile de aplicare a normelor se aproba prin ordin al ministrului de interne.
ART. 7
Articolele din compunerea uniformei efectivelor structurilor prevãzute la art. 1 şi echipamentul specific se achiziţioneazã conform legislaţiei privind achiziţiile de bunuri şi servicii.
ART. 8
Producerea şi comercializarea unor articole din compunerea uniformelor prevãzute la art. 7, de cãtre persoane fizice sau juridice, în afarã procedurilor legale de achiziţie, sunt interzise.
ART. 9
Normele de echipare şi de asigurare cu materiale de resortul echipamentului, specifice altor structuri din sistemul de apãrare nationala, ordine publica şi siguranta nationala, pot fi aplicate şi pentru efectivele structurilor prevãzute la art. 1, dacã au intervenit situaţii similare care nu sunt prevãzute în normele proprii.
ART. 10
(1) Pentru activitãţi culturale şi filmari uniforma pentru efectivele structurilor prevãzute la art. 1 poate fi închiriatã persoanelor juridice. Tarifele de închiriere se stabilesc anual de cãtre formaţiunile de logistica şi se aproba de ministrul de interne.
(2) Sumele încasate din închirieri se vãrsa la bugetul din care au fost finanţate structurile prevãzute la art. 1.
ART. 11
Insigna şi documentul de legitimare pentru poliţiştii care fac parte din structurile menţionate la art. 1 sunt prevãzute în anexa nr. 3*).



──────────────
*) Anexa nr. 3 se comunica Ministerului de Interne.

ART. 12
Anexele nr. 1, 2 şi 3 fac parte integrantã din prezenta hotãrâre.
ART. 13
Trecerea la noua uniforma se face eşalonat, mentinandu-se criteriul de tranzitie pana la data de 31 decembrie 2005.


PRIM-MINISTRU
ADRIAN NASTASE

Contrasemneazã:
──────────────────
p. Ministrul de interne,
Nicolae Berechet,
secretar de stat

Ministrul finanţelor publice,
Mihai Nicolae Tanasescu

Bucureşti, 25 septembrie 2002.
Nr. 1.061.

ANEXA 1

DESCRIEREA
însemnelor pentru gradele profesionale, a insemnului de
identificare şi a culorilor pentru articolele din
compunerea uniformelor

Gradele profesionale ale politistilor sunt reprezentate prin însemne de forma dreptunghiulara aplicate pe pieptul stang al articolelor de îmbrãcãminte, precum şi prin garnituri de benzi brodate, aplicate pe manecile sacourilor şi scurtei din stofa, sau vipusca de manseta.
Însemnul de grad profesional pentru piept la uniforma de serviciu şi de reprezentare are forma dreptunghiulara (4,5 x 9 cm), cu linii de contur de culoare neagra pe margini, materialul de fond fiind de culoare gri-bleu pentru efectivele Inspectoratului General al Poliţiei, Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Interna şi de culoare gri-fer pentru efectivele Inspectoratului General al Poliţiei de Frontiera, Direcţiei Generale de Evidenta Informatizata a Persoanei şi Oficiului Naţional pentru Refugiati. Elementele componente ale fiecãrui grad profesional (stele sau barete în forma dreptunghiulara, dupã caz) sunt de culoare alba pentru efectivele Inspectoratului General al Poliţiei, Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Interna şi de culoare galbena pentru efectivele din celelalte structuri, realizate prin brodare cu fir canetil. Stelele au dimensiuni şi linii de conturi diferite, respectiv: 2,5 cm şi linie de contur de culoare roşie, pentru chestori, 2 cm şi linie de contur de culoare albastra, pentru comisari şi subcomisari, şi 1,5 cm şi linie de contur de culoare neagra, pentru inspectori şi subinspectori.
Însemnul de grad profesional pentru piept la uniforma de ceremonie are forma dreptunghiulara (4,5 x 9 cm), având pe margini linie de contur de culoare neagra, materialul de fond fiind de culoare gri-bleu pentru efectivele Inspectoratului General al Poliţiei, Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Interna şi de culoare gri-fer pentru efectivele din celelalte structuri. În interiorul liniei de contur, în partea stanga este brodat scutul cu însemnul heraldic specific fiecãrei structuri, iar în partea dreapta este înscris cu majuscule de culoare neagra gradul profesional, sub care se aplica stelele aferente.
Însemnul de grad profesional la uniforma de reprezentare este montat şi la sacou, pe fata manecii, din cusatura în cusatura, la o distanta de 8 cm de la terminatie. Este realizat prin brodare pe suport textil şi reprezintã benzi brodate cu frunze de stejar cu lãţimi diferite de 2 cm şi 3 cm, specifice pentru inspectori, comisari şi chestori. Agenţii au vipusca de manseta de culoare gri-bleu pentru efectivele Inspectoratului General al Poliţiei, Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Interna şi de culoare gri-fer pentru efectivele din celelalte structuri.
Uniforma de serviciu pentru corpul ofiţerilor şi pentru corpul agenţilor de poliţie nu are prevãzute însemne de grad profesional pentru maneca.
Însemnul de grad profesional la uniforma de ceremonie este montat şi la sacou, pe fata manecii, din cusatura în cusatura, la o distanta de 8 cm de la terminatie, şi este realizat prin brodare pe suport textil, reprezentând doua benzi sub forma de arc de cerc, care se unesc la 8 cm înãlţime de banda sau benzile orizontale, de culoare alba pentru efectivele Inspectoratului General al Poliţiei, Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Interna şi de culoare gri-fer pentru efectivele din celelalte structuri, cu broderie reprezentând frunze de stejar. Benzile orizontale paralele, cu lãţimi diferite de 2 cm, 2,5 cm şi 3 cm, sunt specifice pentru inspectori, comisari şi chestori şi au brodate pe ultima banda (sau pe una dintre ele) stele de marimi şi linii de contur de culori diferite, respectiv: 2,5 cm şi linie de contur de culoare roşie, pentru chestori, 2 cm şi linie de contur de culoare albastra, pentru comisari şi subcomisari, şi 1,5 cm şi linie de contur de culoare neagra, pentru inspectori şi subinspectori.
La uniforma de ceremonie sunt prevãzuţi epoleti trefla, dubli, de culoare alba pentru efectivele Inspectoratului General al Poliţiei, Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Interna şi de culoare gri-fer pentru efectivele din celelalte structuri, cu doua barete pentru chestori, cu o bareta pentru comisari şi subcomisari şi simpli pentru inspectori şi subinspectori.

Însemnele de grad profesional pentru corpul
ofiţerilor de poliţie

Chestori de poliţie
I. Însemnele de grad profesional pentru uniforma de serviciu şi de reprezentare
1. Însemnul de grad profesional pentru piept are forma dreptunghiulara (4,5 x 9 cm), având pe margini linie de contur de culoare neagra, materialul de fond fiind de culoare gri-bleu pentru efectivele Inspectoratului General al Poliţiei şi Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Interna şi de culoare gri-fer pentru efectivele din celelalte structuri.
În interior, în partea superioarã, central, sunt înscrise cu majuscule de culoare neagra cuvintele CHESTOR ŞEF sau CHESTOR, iar în partea inferioarã sunt brodate 1-4 stele mari, cu linie de contur de culoare roşie şi cu diametrul de 2,5 cm, astfel:
a) pentru chestor de poliţie - o stea;
b) pentru chestor principal de poliţie - doua stele;
c) pentru chestor şef adjunct de poliţie - trei stele;
d) pentru chestor şef de poliţie - patru stele.
2. Însemnul de grad profesional pentru maneca este compus din 3 benzi cu lãţimea de 3 cm, 2,5 cm şi 2 cm, de culoare gribleu pentru efectivele Inspectoratului General al Poliţiei şi Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Interna şi gri-fer pentru efectivele din celelalte structuri, reprezentând frunze de stejar.
II. Însemnele de grad profesional pentru uniforma de ceremonie
1. Însemnul de grad profesional pentru piept are forma dreptunghiulara (4,5 x 9 cm), având pe margini linie de contur de culoare neagra, materialul de fond fiind broderie de culoare gri bleu pentru efectivele Inspectoratului General al Poliţiei şi Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Interna şi gri-fer pentru efectivele din celelalte structuri. În interiorul liniei de contur, în partea stanga este brodat scutul cu însemnul heraldic specific fiecãrei structuri, iar în partea dreapta sunt înscrise cu majuscule de culoare neagra cuvintele CHESTOR ŞEF sau CHESTOR, sub care se aplica stelele aferente gradului profesional.
2. Însemnul de grad profesional pentru maneca este compus din doua benzi sub forma de arc de cerc, care se unesc la 8 cm înãlţime de banda orizontala de 3 cm latime. Pe banda orizontala de 3 cm latime sunt brodate 1-4 stele de 2,5 cm diametru şi linie de contur de culoare roşie, specifica chestorilor, astfel:
a) pentru chestor de poliţie - o stea;
b) pentru chestor principal de poliţie - doua stele;
c) pentru chestor şef adjunct de poliţie - trei stele;
d) pentru chestor şef de poliţie - patru stele.
Sub banda cu stele brodate sunt montate doua benzi orizontale late de 2,5 cm prima şi 2 cm ultima.
Benzile sunt de culoare alba pentru efectivele Inspectoratului General al Poliţiei şi Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Interna şi gri-fer pentru efectivele din celelalte structuri, cu broderie reprezentând frunze de stejar.
Epoletii trefla, dubli, sunt de culoare alba pentru efectivele Inspectoratului General al Poliţiei şi Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Interna şi gri-fer pentru efectivele din celelalte structuri, cu doua barete.
Subcomisari şi comisari de poliţie
I. Însemnele de grad profesional pentru uniforma de serviciu şi de reprezentare
1. Însemnul de grad profesional pentru piept are forma dreptunghiulara (4,5 x 9 cm), având pe margini linie de contur de culoare neagra, materialul de fond fiind de culoare gri-bleu pentru efectivele Inspectoratului General al Poliţiei şi Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Interna şi gri-fer pentru efectivele din celelalte structuri.
În interior, în partea superioarã, central, sunt înscrise cu majuscule de culoare neagra cuvintele COMISAR ŞEF, COMISAR sau SUBCOMISAR, iar în partea inferioarã sunt brodate 1-3 stele mijlocii, cu linie de contur de culoare albastra şi cu diametrul de 2 cm, astfel:
a) pentru subcomisar - o stea;
b) pentru comisar de poliţie - doua stele;
c) pentru comisar şef de poliţie - trei stele.
2. Însemnul de grad profesional pentru maneca este compus din doua benzi cu lãţimea de 2,5 cm şi 2 cm, de culoare gribleu pentru efectivele Inspectoratului General al Poliţiei şi Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Interna şi gri-fer pentru efectivele din celelalte structuri, reprezentând frunze de stejar.
II. Însemnele de grad profesional pentru uniforma de ceremonie
1. Însemnul de grad profesional pentru piept are forma dreptunghiulara (4,5 x 9 cm), având pe margini linie de contur de culoare neagra, materialul de fond fiind de culoare gri-bleu pentru efectivele Inspectoratului General al Poliţiei şi Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Interna şi gri-fer pentru efectivele din celelalte structuri. În interiorul liniei de contur, în partea stanga este brodat scutul cu însemnul heraldic specific fiecãrei structuri, iar în partea dreapta sunt înscrise cu majuscule de culoare neagra cuvintele COMISAR ŞEF, COMISAR sau SUBCOMISAR, sub care se aplica stelele aferente gradului profesional.
2. Însemnul de grad profesional pentru maneca este compus din doua benzi sub forma de arc de cerc, care se unesc la 8 cm înãlţime de banda orizontala de 2,5 cm latime. Pe banda orizontala de 2,5 cm latime sunt brodate 1-3 stele de 2 cm diametru şi cu linie de contur de culoare albastra, specifica comisarilor şi subcomisarilor, astfel:
a) pentru subcomisar - o stea;
b) pentru comisar de poliţie - doua stele;
c) pentru comisar şef de poliţie - trei stele.
Sub banda cu stele brodate este montata încã o banda orizontala lata de 2 cm.
Benzile sunt de culoare alba pentru efectivele Inspectoratului General al Poliţiei şi Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Interna şi gri-fer pentru efectivele din celelalte structuri, cu broderie reprezentând frunze de stejar.
Epoletii trefla, dubli, sunt de culoare alba pentru efectivele Inspectoratului General al Poliţiei şi Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Interna şi gri-fer pentru efectivele din celelalte structuri, cu o bareta.
Subinspectori şi inspectori de poliţie
I. Însemnele de grad profesional pentru uniforma de serviciu şi de reprezentare
1. Însemnul de grad profesional pentru piept are forma dreptunghiulara (4,5 x 9 cm), având pe margini linie de contur de culoare neagra, materialul de fond fiind de culoare gri-bleu pentru efectivele Inspectoratului General al Poliţiei şi Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Interna şi gri-fer pentru efectivele din celelalte structuri.
În interior, în partea superioarã, central, sunt înscrise cu majuscule de culoare neagra cuvintele INSPECTOR PRINCIPAL, INSPECTOR sau SUBINSPECTOR, iar în partea inferioarã sunt brodate 1-3 stele mici, cu linie de contur de culoare neagra şi cu diametrul de 1,5 cm, astfel:
a) pentru subinspector de poliţie - o stea;
b) pentru inspector de poliţie - doua stele;
c) pentru inspector principal de poliţie - trei stele.
2. Însemnul de grad profesional pentru maneca este compus dintr-o banda de culoare gri-bleu pentru efectivele Inspectoratului General al Poliţiei şi Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Interna şi gri-fer pentru efectivele din celelalte structuri, cu lãţimea de 2 cm.
II. Însemnele de grad profesional pentru uniforma de ceremonie
1. Însemnul de grad profesional pentru piept are forma dreptunghiulara (4,5 x 9 cm), având pe margini linie de contur de culoare neagra, materialul de fond fiind de culoare gri-bleu pentru efectivele Inspectoratului General al Poliţiei şi Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Interna şi gri-fer pentru efectivele din celelalte structuri. În interiorul liniei de contur, în partea stanga este brodat scutul cu însemnul heraldic specific fiecãrei structuri, iar în partea dreapta sunt înscrise cu majuscule de culoare neagra cuvintele INSPECTOR PRINCIPAL, INSPECTOR sau SUBINSPECTOR, sub care se aplica stelele aferente gradului profesional.
2. Însemnul de grad profesional pentru maneca este compus din doua benzi sub forma de arc de cerc, care se unesc la 8 cm înãlţime de banda orizontala de 2 cm latime. Pe banda de 2 cm latime sunt brodate 1-3 stele de 1,5 cm diametru şi linie de contur de culoare neagra, specifica inspectorilor şi subinspectorilor, astfel:
a) pentru subinspector de poliţie - o stea;
b) pentru inspector de poliţie - doua stele;
c) pentru inspector principal de poliţie - trei stele.
Benzile sunt de culoare alba pentru efectivele Inspectoratului General al Poliţiei şi Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Interna şi gri-fer pentru efectivele din celelalte structuri, cu broderie reprezentând frunze de stejar.
Epoletii trefla sunt simpli, de culoare alba pentru efectivele Inspectoratului General al Poliţiei şi Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Interna şi gri-fer pentru efectivele din celelalte structuri.

Însemnele de grad profesional pentru corpul
agenţilor de poliţie

Însemnele de grad profesional pentru uniforma de serviciu şi de reprezentare
Agent şef principal de poliţie
1. Însemnul de grad profesional pentru piept are forma dreptunghiulara (4,5 x 9 cm), având pe margini linie de contur de culoare neagra, materialul de fond fiind de culoare gri-bleu pentru efectivele Inspectoratului General al Poliţiei şi Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Interna şi gri-fer pentru efectivele din celelalte structuri.
În interior, în partea superioarã, central este înscris cu majuscule de culoare neagra cuvântul AGENT, iar în partea inferioarã sunt brodate, cu fir canetil de culoare alba pentru efectivele Inspectoratului General al Poliţiei şi Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Interna şi galbena pentru efectivele din celelalte structuri, 5 barete dreptunghiulare, verticale, cu dimensiuni de 2 x 1 cm.
2. Însemnul de grad profesional pentru maneca este compus dintr-o vipusca de culoare gri-bleu pentru efectivele Inspectoratului General al Poliţiei şi Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Interna şi gri-fer pentru efectivele din celelalte structuri, de 0,25 cm, montata în manseta.
Agent şef de poliţie
1. Însemnul de grad profesional pentru piept are forma dreptunghiulara (4,5 x 9 cm), având pe margini linie de contur de culoare neagra, materialul de fond fiind de culoare gri-bleu pentru efectivele Inspectoratului General al Poliţiei şi Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Interna şi gri-fer pentru efectivele din celelalte structuri.
În interior, în partea superioarã, central, este înscris cu majuscule de culoare neagra cuvântul AGENT, iar în partea inferioarã sunt brodate, cu fir canetil de culoare alba, pentru efectivele Inspectoratului General al Poliţiei şi Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Interna şi galbena pentru efectivele din celelalte structuri, 4 barete dreptunghiulare, verticale, cu dimensiuni de 2 x 1 cm.
2. Însemnul de grad profesional pentru maneca este compus dintr-o vipusca de culoare gri-bleu pentru efectivele Inspectoratului General al Poliţiei şi Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Interna şi gri-fer pentru efectivele din celelalte structuri, de 0,25 cm, montata în manseta.
Agent şef adjunct de poliţie
1. Însemnul de grad profesional pentru piept are forma dreptunghiulara (4,5 x 9 cm), având pe margini linie de contur de culoare neagra, materialul de fond fiind de culoare gri-bleu pentru efectivele Inspectoratului General al Poliţiei şi Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Interna şi gri-fer pentru efectivele din celelalte structuri.
În interior, în partea superioarã, central, este înscris cu majuscule de culoare neagra cuvântul AGENT, iar în partea inferioarã sunt brodate, cu fir canetil de culoare alba pentru efectivele Inspectoratului General al Poliţiei şi Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Interna şi galbena pentru efectivele din celelalte structuri, 3 barete dreptunghiulare, verticale, cu dimensiuni de 2 x 1 cm.
2. Însemnul de grad profesional pentru maneca este compus dintr-o vipusca de culoare gri-bleu pentru efectivele Inspectoratului General al Poliţiei şi Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Interna şi gri-fer pentru efectivele din celelalte structuri, de 0,25 cm, montata în manseta.
Agent principal de poliţie
1. Însemnul de grad profesional pentru piept are forma dreptunghiulara (4,5 x 9 cm), având pe margini linie de contur de culoare neagra, materialul de fond fiind de culoare gri-bleu pentru efectivele Inspectoratului General al Poliţiei şi Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Interna şi gri-fer pentru efectivele din celelalte structuri.
În interior, în partea superioarã, central, este înscris cu majuscule de culoare neagra cuvântul AGENT, iar în partea inferioarã sunt brodate, cu fir canetil de culoare alba pentru efectivele Inspectoratului General al Poliţiei şi Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Interna şi gri-fer pentru efectivele din celelalte structuri, doua barete dreptunghiulare, verticale, cu dimensiuni de 2 x 1 cm.
2. Însemnul de grad profesional pentru maneca este compus dintr-o vipusca de culoare gri-bleu pentru efectivele Inspectoratului General al Poliţiei şi Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Interna şi gri-fer pentru efectivele din celelalte structuri, de 0,25 cm, montata în manseta.
Agent de poliţie
1. Însemnul de grad profesional pentru piept are forma dreptunghiulara (4,5 x 9 cm), având pe margini linie de contur de culoare neagra, materialul de fond fiind de culoare gri-bleu pentru efectivele Inspectoratului General al Poliţiei şi Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Interna şi gri-fer pentru efectivele din celelalte structuri.
În interior, în partea superioarã, central, este înscris cu majuscule de culoare neagra cuvântul AGENT, iar partea inferioarã este brodata, cu fir canetil de culoare alba pentru efectivele Inspectoratului General al Poliţiei şi Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Interna şi galbena pentru efectivele din celelalte structuri, o bareta dreptunghiulara, verticala, cu dimensiuni de 2 x 1 cm.
2. Însemnul de grad profesional pentru maneca este compus dintr-o vipusca de culoare gri-bleu pentru efectivele Inspectoratului General al Poliţiei şi Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Interna şi gri-fer pentru efectivele din celelalte structuri, de 0,25 cm, montata în manseta.

Însemnul de identificare individualã

Însemnul de identificare este o insigna specifica fiecãrei structuri, de forma ovala, reprezentând stema tarii, sub care se înscrie numãrul individual.
Insigna se aplica pe pieptul drept la partea superioarã şi se poarta atât la uniforma de reprezentare, cat şi la uniforma de serviciu.





TABEL
──────
la anexa nr. 1
──────────────

TABEL
cuprinzând culorile principalelor articole de echipament
┌─────────┬─┬──────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ ARMA │T│ ARTICOLE DE ECHIPAMENT │
│ ŞI │I├───┬─────┬─────┬────┬─────┬─────┬─────┬───┬─┬─────┬─────┬───┬─────┤
│SPECIA- │N│Sap│Sacou│Bluza│Pan-│Pulo-│Cama-│Cama-│Cra│F│Manta│Pan- │Cen│Acce-│
│LITATEA │U│ca,│ │exte-│ta- │ver │sa │sa │va-│u│Scur-│tofi │tu │sorii│
│ │T│ca-│ │rioa-│lon │ │ │blu- │ta │l│ta, │Ghe- │ra │ │
│ │A│ca-│ │ra, │ │ │ │za │ │a│Manta│te │ │ │
│ │ │pe-│ │blu- │ │ │ │ │ │r│ploa-│ │ │ │
│ │ │la │ │zon │ │ │ │ │ │ │ie │ │ │ │
│ │ │sep│ │(mo │ │ │ │ │ │ │(im- │ │ │ │
│ │ │cu-│ │dol) │ │ │ │ │ │ │per- │ │ │ │
│ │ │ta │ │bluza│ │ │ │ │ │ │mea- │ │ │ │
│ │ │ │ │matla│ │ │ │ │ │ │bil) │ │ │ │
│ │ │ │ │sata,│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │Blu- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │zon │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────┴─┴───┴─────┴─────┴────┴─────┴─────┴─────┴───┴─┴─────┴─────┴───┴─────┤
│1. Chestori, comisari, inspectori, agenţi │
├─────────┬─┬───┬─────┬─────┬────┬─────┬─────┬─────┬───┬─┬─────┬─────┬───┬─────┤
│POLIŢIA │C│Ne-│Negru│ - │Ne- │ - │Alb │ - │Ne-│ │Negru│Alb, │ │Gri, │
│ROMANA, │e│gru│alb │ │gru,│ │ │ │gru│ │ │negru│ │Alb │
│DIRECŢIA │r│ │ │ │alb │ │ │ │cu │ │ │ │ │ │
│DE INFOR-│e│alb│ │ │ │ │ │ │du │ │ │ │ │ │
│MATII ŞI │m│ │ │ │ │ │ │ │ngi│ │ │ │ │ │
│PROTECŢIE│o│ │ │ │ │ │ │ │al-│ │ │ │ │ │
│INTERNA │n│ │ │ │ │ │ │ │be │ │ │ │ │ │
│ │i│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │e│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├─┼───┼─────┼─────┼────┼─────┼─────┼─────┼───┼─┼─────┼─────┼───┼─────┤
│ │S│Ble│ - │Bleu-│Bleu│Bleu-│gri- │Gri- │Ble│G│Bleu-│Negru│Ne-│Gri- │
│ │e│uma│ │marin│ma- │marin│bleu │bleu │uma│r│marin│ │gru│bleu │
│ │r│rin│ │cu │rin │ │ │ şi │rin│i│ │ │ │ │
│ │v│ │ │gri │ │ │ │gri- │cu │-│ │ │ │ │
│ │i│ │ │ │ │ │ │bleu │dun│b│ │ │ │ │
│ │c│ │ │ │ │ │ │ cu │gi │l│ │ │ │ │
│ │i│ │ │ │ │ │ │alb │gri│e│ │ │ │ │
│ │u│ │ │ │ │ │ │ │b │u│ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │l │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │e │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │u │ │ │ │ │ │
│ ├─┼───┼─────┼─────┼────┼─────┼─────┼─────┼───┼─┼─────┼─────┼───┼─────┤
│ │R│Ble│Bleu-│ │Ble-│Bleu-│Gri- │Gri- │Ble│G│Bleu-│Negru│Ne-│Gri- │
│ │e│uma│marin│ - │ma- │marin│bleu │bleu │uma│r│marin│ │gru│bleu │
│ │p│rin│ │ │rin │ │ │ şi │rin│i│ │ │ │ │
│ │r│ │ │ │ │ │ │gri- │cu │-│ │ │ │ │
│ │e│ │ │ │ │ │ │bleu │dun│b│ │ │ │ │
│ │z│ │ │ │ │ │ │ cu │gi │l│ │ │ │ │
│ │e│ │ │ │ │ │ │alb │gri│e│ │ │ │ │
│ │n│ │ │ │ │ │ │ │b │u│ │ │ │ │
│ │t│ │ │ │ │ │ │ │l │ │ │ │ │ │
│ │a│ │ │ │ │ │ │ │e │ │ │ │ │ │
│ │r│ │ │ │ │ │ │ │u │ │ │ │ │ │
│ │e│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────┼─┼───┼─────┼─────┼────┼─────┼─────┼─────┼───┼─┼─────┼─────┼───┼─────┤
│POLIŢIE │C│Ble│Bleu-│ - │Bleu│ - │Alb │ - │B │B│Bleu-│Negru│ │Gal- │
│ DE │e│uma│marin│ │ma- │ │ │ │l │l│marin│alb │ │ben │
│FRONTIERA│r│rin│ │ │rin │ │ │ │e │e│ │ │ │şi │
│OFICIUL │e│alb│ │ │ │ │ │ │u │u│ │ │ │gri- │
│NAŢIONAL │m│ │ │ │ │ │ │ │m │m│ │ │ │fer │
│PENTRU │o│ │ │ │ │ │ │ │a │a│ │ │ │ │
│REFUGIATI│n│ │ │ │ │ │ │ │r │r│ │ │ │ │
│DIRECŢIA │i│ │ │ │ │ │ │ │i │i│ │ │ │ │
│GENERALĂ │e│ │ │ │ │ │ │ │n │n│ │ │ │ │
│ DE │ │ │ │ │ │ │ │ │alb│ │ │ │ │ │
│EVIDENTA │ │ │ │ │ │ │ │ │ │a│ │ │ │ │
│INFORMA- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │l│ │ │ │ │
│TIZATA A │ │ │ │ │ │ │ │ │ │b│ │ │ │ │
│PERSOANEI├─┼───┼─────┼─────┼────┼─────┼─────┼─────┼───┼─┼─────┼─────┼───┼─────┤
│ │S│Ble│ - │Bleu-│Gri-│Bleu-│Gri │Gri │Ble│G│ │Negru│N │Gal- │
│ │e│uma│ │marin│fer │marin│ │ │uma│r│ │ │e │ben │
│ │r│rin│ │ │ │ │ │ │rin│i│ │ │g │ şi │
│ │v│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │r │gri- │
│ │i│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │u │fer │
│ │c│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │i│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │u│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├─┼───┼─────┼─────┼────┼─────┼─────┼─────┼───┼─┼─────┼─────┼───┼─────┤
│ │R│Ble│Bleu-│ - │Gri-│Bleu-│Gri, │Gri │Ble│G│Bleu-│Negru│N │Gal- │
│ │e│uma│marin│ │fer │marin│alb │ │uma│r│marin│ │e │ben │
│ │p│rin│ │ │ │ │ │ │rin│i│ │ │g │ şi │
│ │r│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │r │gri- │
│ │e│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │u │fer │
│ │z│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │e│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │n│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │t│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │a│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │r│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │e│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────┴─┴───┴─────┴─────┴────┴─────┴─────┴─────┴───┴─┴─────┴─────┴───┴─────┤
│ │
├─────────┬─┬──────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ ARMA │T│ ARTICOLE DE ECHIPAMENT │
│ ŞI │I├───┬─────┬─────┬────┬─────┬─────┬─────┬───┬─┬─────┬─────┬───┬─────┤
│SPECIA- │N│Sap│Sacou│Bluza│Pan-│Pulo-│Cama-│Cama-│Cra│F│S │Pan- │Cen│Acce-│
│LITATEA │U│ca,│ │exte-│ta- │ver │sa │sa │va-│u│c │tofi │tu │sorii│
│ │T│ca-│ │rioa-│lon │ │ │Blu- │ta │l│u │Ghe- │ra │ │
│ │A│ca-│ │ra, │ │ │ │za │ │a│r │te │C │ │
│ │ │pe-│ │blu- │ │ │ │ │ │r│t │cu │u │ │
│ │ │la │ │zon │ │ │ │ │ │ │a │siret│r │ │
│ │ │sep│ │(mo │ │ │ │ │ │ │Imper│şi │e │ │
│ │ │cu-│ │dol) │ │ │ │ │ │ │mea- │ca- │a │ │
│ │ │ta │ │bluza│ │ │ │ │ │ │bil │ramb │ │ │
│ │ │ │ │matla│ │ │ │ │ │ │ │înalt│ │ │
│ │ │ │ │sata,│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │Blu- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │zon │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────┴─┴───┴─────┴─────┴────┴─────┴─────┴─────┴───┴─┴─────┴─────┴───┴─────┤
│1. Studenţi şi elevi │
├─────────┬────┬──────┬─────┬────┬─────┬─┬─┬─┬─────┬─────┬─┬─────┬─┬─┬─────────┤
│Academia │ │Poli- │Bleu-│Bleu│ - │B│B│G│Gri- │Bleu │G│Blue │N│N│Gri-bleu │
│de │ │tie │marin│ma- │ │l│l│r│bleu,│marin│r│marin│e│e│ │
│Poliţie │ │DGIPJ │ │rin │ │e│e│i│gri- │ cu │i│ │g│g│ │
│ │ │ │ │ │ │u│u│-│bleu │dungi│-│ │r│r│ │
│ │ │ │ │ │ │m│m│b│ şi │gri- │b│ │u│u│ │
│ │ │ │ │ │ │a│a│l│alb │bleu │l│ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │r│r│e│ │ │e│ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │i│i│u│ │ │u│ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │n│n│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │Oraş├──────┼─────┼────┼─────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼─┼─────┼─┼─┼─────────┤
│ │ │PF ONR│Bleu-│Bleu│ - │G│B│A│Gri │Bleu-│B│Bleu-│N│N│Galben şi│
│ │ │DGEIP │marin│ma- │ │r│l│l│ │marin│l│marin│e│e│gri-fer │
│ │ │ │ │rin │ │i│e│b│ │ │e│ │g│g│ │
│ │ │ │ │ │ │-│u│ │ │ │u│ │r│r│ │
│ │ │ │ │ │ │f│m│ │ │ │m│ │u│u│ │
│ │ │ │ │ │ │e│a│ │ │ │a│ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │r│r│ │ │ │r│ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │i│ │ │ │i│ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │n│ │ │ │n│ │ │ │ │
│ ├────┼──────┼─────┼────┼─────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼─┼─────┼─┼─┼─────────┤
│ │Cla-│Toate │Bleu-│ │Bleu-│B│ │G│Gri- │Bleu-│-│ - │N│N│ Alb │
│ │sa │specia│marin│ │marin│l│-│r│bleu │marin│ │ │e│e│ │
│ │ │litati│ │ │ │e│ │i│ │ │ │ │g│g│ │
│ │ │le │ │ │ │u│ │-│ │ │ │ │r│r│ │
│ │ │ │ │ │ │m│ │b│ │ │ │ │u│u│ │
│ │ │ │ │ │ │a│ │l│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │r│ │e│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │i│ │u│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │n│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├────┼──────┼─────┼────┼─────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼─┼─────┼─┼─┼─────────┤
│ │În- │Toate │Bleu-│Bleu│ │B│ │G│Gri- │ - │-│Bleu-│N│N│ Alb │
│ │stru│specia│marin│ma- │ - │l│-│r│bleu │ │ │marin│e│e│ │
│ │ire │litati│ │rin │ │e│ │i│ │ │ │ │g│g│ │
│ │ │le │ │ │ │u│ │-│ │ │ │ │r│r│ │
│ │ │ │ │ │ │m│ │b│ │ │ │ │u│u│ │
│ │ │ │ │ │ │a│ │l│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │r│ │e│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │i│ │u│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │n│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────┼────┼──────┼─────┼────┼─────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼─┼─────┼─┼─┼─────────┤
│Şcoli │ │Poli- │Bleu-│Bleu│ - │B│B│A│Gri- │Bleu │G│Blue │N│N│Portoca- │
│pentru │ │tie │marin│ma- │ │l│l│l│bleu,│marin│r│marin│e│e│liu │
│formarea │ │ │ │rin │ │e│e│b│ │ cu │i│ │g│g│ │
│politisti│ │ │ │ │ │u│u│-│ │dungi│-│ │r│r│ │
│lor │ │ │ │ │ │m│m│g│ │gri- │b│ │u│u│ │
│ │ │ │ │ │ │a│a│r│ │bleu │l│ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │r│r│i│ │ │e│ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │i│i│ │ │ │u│ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │n│n│b│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │l│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │e│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │u│ │ │ │ │ │ │ │
│ │Oraş├──────┼─────┼────┼─────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼─┼─────┼─┼─┼─────────┤
│ │ │PF │Bleu-│Bleu│ - │G│B│A│Gri │Bleu-│B│Bleu-│N│N│Galben şi│
│ │ │ │marin│ma- │ │r│l│l│ │marin│l│marin│e│e│gri-fer │
│ │ │ │ │rin │ │i│e│b│ │ │e│ │g│g│ │
│ │ │ │ │ │ │-│u│ │ │ │u│ │r│r│ │
│ │ │ │ │ │ │f│m│ │ │ │m│ │u│u│ │
│ │ │ │ │ │ │e│a│ │ │ │a│ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │r│r│ │ │ │r│ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │i│ │ │ │i│ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │n│ │ │ │n│ │ │ │ │
│ ├────┼──────┼─────┼────┼─────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼─┼─────┼─┼─┼─────────┤
│ │ │Poli- │Bleu-│ - │Bleu-│B│B│G│Gri- │Bleu-│G│Bleu-│N│N│Porto- │
│ │ │tie │marin│ │marin│l│l│r│bleu │marin│r│marin│e│e│caliu │
│ │ │ │ │ │cu │e│e│i│ │cu │i│ │g│g│ │
│ │ │ │ │ │gri │u│u│-│ │dungi│-│ │r│r│ │
│ │ │ │ │ │ │m│m│b│ │gri- │b│ │u│u│ │
│ │ │ │ │ │ │a│a│l│ │bleu │l│ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │r│r│e│ │ │e│ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │i│i│u│ │ │u│ │ │ │ │
│ │În- │ │ │ │ │n│n│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │stru├──────┼─────┼────┼─────┼─┼─┼─┼─────┼─────┼─┼─────┼─┼─┼─────────┤
│ │ire │PF │Bleu-│ - │Bleu-│G│B│G│Gri │ - │G│Bleu-│N│N│Porto- │
│ │ │ │marin│ │marin│r│l│r│ │ │r│marin│e│e│caliu │
│ │ │ │ │ │ │i│e│i│ │ │i│ │g│g│ │
│ │ │ │ │ │ │-│u│ │ │ │ │ │r│r│ │
│ │ │ │ │ │ │f│m│ │ │ │ │ │u│u│ │
│ │ │ │ │ │ │e│a│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │r│r│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │i│ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │n│ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────────┴────┴──────┴─────┴────┴─────┴─┴─┴─┴─────┴─────┴─┴─────┴─┴─┴─────────┘







ANEXA 2
NORME
privind drepturile de echipament pentru efectivele de poliţie

NORMA NR.1
pentru asigurarea uniformei de ceremonie
┌───────────────────────────┬────┬───────────────┬─────────────────────────────┐
│Denumirea articolelor de │ │ │ │
│echipament │ UM │ PREVEDERI │ Observaţii │
│ │ ├────────┬──────┤ │
│ │ │Canti- │Durata│ │
│ │ │tate │în ani│ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │
├───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│a) Coifura │
├───────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│Sapca pentru ceremonie │buc │ 2 │ 8 │Se asigura una de vara │
│ │ │ │ │ şi una de iarna │
├───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│b) îmbrãcãminte │
├───────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│Costum din stofa pentru │ │ │ │ │
│ceremonie: │ │ │ │ Se asigura, unul de vara │
│sacou cu pantalon lung │buc │ 2 │ 8 │ şi unul de iarna │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Scurta din stofa │buc │ 1 │ 8 │ │
├───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│c) Lenjerie │
├───────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│Camasa alba │buc │ 2 │ 8 │ │
├───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│d) Incaltaminte │
├───────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│Pantofi negri, pentru │per.│ 2 │ 8 │Se asigura una per. pentru │
│ceremonie │ │ │ │vara şi una per. pentru iarna│
├───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│e) Echipament divers │
├───────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│Cravata pentru ceremonie │buc │ 1 │ 4 │ │
├───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│f) Epoleti şi accesorii │
├───────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│Ecuson textil cu grad │ │ │ │ │
│profesional │buc │ 3 │ 8 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Snur pentru ceremonie │buc │ 2 │ 8 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Epoleti trefla │per.│ 3 │ 8 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Suport de grad pentru │gar │ 3 │ 8 │ │
│maneca │ni │ │ │ │
│ │turi│ │ │ │
└───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┘
NOTA:
1. De prevederile normei beneficiazã ofiţerii cu funcţii de conducere,
pana la şef de serviciu, inclusiv.
2. Femeile primesc palarie în loc de sapca şi fusta în loc de pantalon lung.


NORMA NR.2
pentru asigurarea uniformei de reprezentare la ofiţerii de poliţie
┌───────────────────────────┬────┬───────────────┬─────────────────────────────┐
│Denumirea articolelor de │ │ │ │
│ echipament │ UM │ PREVEDERI │ Observaţii │
│ │ ├────────┬──────┤ │
│ │ │Canti- │Durata│ │
│ │ │tate │în ani│ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │
├───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│a) Coifura │
├───────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│Sapca din stofa pentru │ │ │ │ │
│iarna │buc.│ 1 │ 3 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Sapca din stofa pentru vara│buc.│ 1 │ 3 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Caciula │buc.│ 1 │ 6 │ │
├───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│b) Îmbrãcãminte │
├───────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│Costum din stofa camgarn: │ │ │ │ │
│- sacou cu 2 pantaloni │ │ │ │ │
│ lungi │buc.│ 1 │ 3 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Costum din stofa tergal: │ │ │ │ │
│- sacou cu 2 pantaloni │ │ │ │ │
│ lungi │buc.│ 1 │ 3 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Pulover cu ancheor │buc.│ 1 │ 3 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Scurta din tercot cu mesada│ │ │ │ │
│şi guler din blana │buc.│ 1 │ 6 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Impermeabil pentru ploaie │buc.│ 1 │ 4 │ │
├───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│c) Lenjerie │
├───────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│Camasa gri bleu │buc.│ 4 │ 2 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Camasa alba │buc.│ 2 │ 8 │Se asigura numai ofiţerilor │
│ │ │ │ │fãrã drept de uniforma de │
│ │ │ │ │ceremonie │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Camasa bluza gri bleu cu │ │ │ │ │
│maneca scurta │buc.│ 4 │ 4 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Camasa bluza gri bleu cu │ │ │ │ │
│maneca lungã │buc.│ 2 │ 2 │ │
├───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│d) Incaltaminte │
├───────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│Pantofi negri din piele, │ │ │ │ │
│de iarna │per.│ 1 │ 2 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Pantofi negri din piele, │ │ │ │ │
│de vara │per.│ 1 │ 1 │ │
├───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│e) Echipament divers │
├───────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│Cravata bleumarin │buc.│ 2 │ 4 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Fular din lana │buc.│ 1 │ 6 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Manusi din piele │per.│ 1 │ 2 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Curea pentru pantaloni │buc.│ 1 │ 6 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Ciorapi │per.│ 6 │ 1 │ │
├───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│f) Accesorii │
├───────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│Ecuson textil cu grad │ │ │ │ │
│profesional. │buc.│ 7 │ 3 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Ecuson │buc.│ 7 │ 3 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Ecuson metalic │buc.│ 1 │ 10 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Suport de grad pentru │ga- │ │ │ │
│maneca │mit │ 2 │ 3 │ │
│ │uri │ │ │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Insigna cu numãr de │ │ │ │ │
│identificare │buc.│ 1 │ 10 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Epoleti impletiti │per.│ 1 │ 3 │Pentru fiecare sacou │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Snur pentru ceremonie │buc.│ 2 │ 8 │Se asigura numai ofiţerilor │
│ │ │ │ │fãrã drept de uniforma de │
│ │ │ │ │ceremonie │
└───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┘

NOTA:

1. Femeile primesc palarie în loc de sapca şi fusta în loc de pantaloni;
2. Uniformele de vara şi de iarna se poarta în perioadele stabilite
prin ordin.

NORMA NR.3
pentru asigurarea uniformei de serviciu la ofiţerii de poliţie
┌───────────────────────────┬────┬───────────────┬─────────────────────────────┐
│Denumirea articolelor de │ │ │ │
│ echipament │ UM │ PREVEDERI │ Observaţii │
│ │ ├────────┬──────┤ │
│ │ │Canti- │Durata│ │
│ │ │tate │în ani│ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │
├───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│a) Coifura │
├───────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│Sepcuta de vara │buc.│ 1 │ 3 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Capela captusita cu monton │buc.│ 1 │ 3 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Caciula │buc.│ 1 │ 5 │ │
├───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│b) Îmbrãcãminte │
├───────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│Complet modular (scurta │ │ │ │ │
│impermeabila exterioarã din│ │ │ │ │
│tesatura lamelara cu fire │ │ │ │ │
│filamentare aramidice şi │ │ │ │ │
│bluzon din tesatura │buc.│ 1 │ 3 │ │
│lamelara cu fire │ │ │ │ │
│filamentare aramidice │ │ │ │ │
│şi tercot) │ │ │ │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Bluza matlasata (din │ │ │ │ │
│tesatura lamelara cu fire │ │ │ │ │
│filamentare aramidice şi │ │ │ │ │
│tercot) cu maneci │ │ │ │ │
│detasabile │buc.│ 1 │ 3 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Pantalon din tercot pentru │ │ │ │ │
│vara │buc.│ 2 │ 3 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Pantalon din tercot, cu │ │ │ │ │
│mesada din tesatura │ │ │ │ │
│lamelara din fire │ │ │ │ │
│filamentare aramidice, │ │ │ │ │
│pentru iarna │buc.│ 2 │ 4 │ │
├───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│c) Lenjerie │
├───────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│Tricou cu maneca scurta │buc.│ 2 │ 2 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Camasa bluza gri bleu │buc.│ 4 │ 2 │Se asigura 2 cu maneca lungã │
│ │ │ │ │şi 2 cu maneca scurta. La │
│ │ │ │ │cerere se poate asigura cu │
│ │ │ │ │banda la terminatie │
├───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│d) Incaltaminte │
├───────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│Pantofi negri din piele, │ │ │ │ │
│de iarna │per.│ 1 │ 2 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Pantofi negri din piele, │ │ │ │ │
│de vara │per.│ 1 │ 1 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Ghete negre, cu siret, │ │ │ │ │
│pentru iarna │per.│ 1 │ 3 │Pentru femei se distribuie │
│ │ │ │ │1 per. cizme scurte. │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Ghete negre, cu siret, │ │ │ │ │
│pentru vara │per.│ 1 │ 2 │Pentru femei se distribuie │
│ │ │ │ │1 per. ghete cu siret. │
├───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│e) Echipament divers │
├───────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│Centura din piele │buc.│ 1 │ 6 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Ciorapi │per.│ 6 │ 1 │ │
├───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│f) Accesorii │
├───────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│Ecuson textil cu grad │ │ │ │ │
│profesional │buc.│ 7 │ 3 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Ecuson │buc.│ 7 │ 3 │ │
└───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┘


NORMA NR.4
pentru asigurarea uniformei de reprezentare la agenţii de poliţie
┌───────────────────────────┬────┬───────────────┬─────────────────────────────┐
│Denumirea articolelor de │ │ │ │
│ echipament │ UM │ PREVEDERI │ Observaţii │
│ │ ├────────┬──────┤ │
│ │ │Canti- │Durata│ │
│ │ │tate │în ani│ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │
├───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│a) Coifura │
├───────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│Sapca din stofa pentru │ │ │ │ │
│iarna │buc.│ 1 │ 3 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Sapca din stofa pentru vara│buc.│ 1 │ 3 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Caciula din blana naturala │buc.│ 1 │ 6 │ │
├───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│b) Îmbrãcãminte │
├───────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│Costum din stofa camgarn: │ │ │ │ │
│- sacou cu 2 pantaloni │ │ │ │ │
│ lungi │buc.│ 1 │ 4 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Costum din stofa tergal: │ │ │ │ │
│- sacou cu 2 pantaloni │ │ │ │ │
│ lungi │buc.│ 1 │ 4 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Scurta din tercot cu mesada│ │ │ │ │
│şi guler din blana │buc.│ 1 │ 6 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Pulover cu ancheor │buc.│ 1 │ 3 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Impermeabil pentru ploaie │buc.│ 1 │ 4 │ │
├───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│c) Lenjerie │
├───────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│Camasa gri bleu │buc.│ 2 │ 3 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Camasa alba │buc.│ 2 │ 8 │Se asigura pentru constitu- │
│ │ │ │ │irea unei uniforme de │
│ │ │ │ │ceremonie │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Camasa bluza gri bleu cu │ │ │ │ │
│maneca lungã │buc.│ 3 │ 2 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Camasa bluza gri bleu cu │ │ │ │ │
│maneca scurta │buc.│ 3 │ 2 │La cerere se poate asigura │
│ │ │ │ │cu banda la terminatie │
├───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│d) Incaltaminte │
├───────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│Pantofi negri din piele, │ │ │ │ │
│de iarna │per.│ 1 │ 2 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Pantofi negri din piele, │ │ │ │ │
│de vara │per.│ 1 │ 1 │ │
├───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│e) Echipament divers │
├───────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│Cravata bleumarin │buc.│ 2 │ 4 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Fular dîn lana │buc.│ 1 │ 6 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Manusi din piele │per.│ 1 │ 2 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Curea pentru pantaloni │buc.│ 1 │ 6 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Ciorapi │per.│ 6 │ 1 │ │
├───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│f) Accesorii │
├───────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│Ecuson textil cu grad │ │ │ │ │
│profesional │buc.│ 7 │ 4 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Ecuson │buc.│ 7 │ 4 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Ecuson metalic │buc.│ 1 │ 10 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Insigna cu numãr de │ │ │ │ │
│identificare │buc.│ 1 │ 10 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Epoleti impletiti │per.│ 1 │ 4 │ Pentru fiecare sacou │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Snur pentru ceremonie │buc.│ 2 │ 8 │Se asigura pentru constitu- │
│ │ │ │ │irea unei uniforme de │
│ │ │ │ │ceremonie │
└───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┘


NOTA:
1. Femeile primesc palarie în loc de sapca şi fusta în loc de pantaloni;
2. Uniformele de vara şi de iarna se poarta în perioadele stabilite
prin ordin.

NORMA NR.5
pentru asigurarea uniformei de serviciu la agenţii de poliţie
┌───────────────────────────┬────┬───────────────┬─────────────────────────────┐
│Denumirea articolelor de │ │ │ │
│ echipament │ UM │ PREVEDERI │ Observaţii │
│ │ ├────────┬──────┤ │
│ │ │Canti- │Durata│ │
│ │ │tate │în ani│ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │
├───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│a) Coifura │
├───────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│Sepcuta de vara │buc.│ 2 │ 3 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Capela captusita cu molton │buc.│ 1 │ 3 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Caciula │buc.│ 1 │ 4 │ │
├───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│b) Îmbrãcãminte │
├───────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│Complet modular (scurta │ │ │ │ │
│impermeabila exterioarã din│ │ │ │ │
│tesatura lamelara cu fire │ │ │ │ │
│filamentare aramidice şi │ │ │ │ │
│bluzon din tesatura │ │ │ │ │
│lamelara cu fire │ │ │ │ │
│filamentare aramidice şi │ │ │ │ │
│tercot) │buc.│ 1 │ 2 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Bluza matlasata (din │ │ │ │ │
│tesatura lamelara cu fire │ │ │ │ │
│filamentare aramidice şi │ │ │ │ │
│tercot)cu maneci │ │ │ │ │
│detasabile │buc.│ 1 │ 2 │ │
│ │ │ │ │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Pantalon din tercot pentru │ │ │ │ │
│vara │buc.│ 2 │ 3 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Pantalon din tercot, cu │ │ │ │ │
│mesada din tesatura │ │ │ │ │
│lamelara cu fire │ │ │ │ │
│filamentare, pentru iarna │ │ 2 │ 4 │ │
├───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│c) Lenjerie │
├───────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│Tricou cu maneca scurta │buc.│ 2 │ 1 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Camasa bluza gri bleu cu │ │ │ │ │
│maneca scurta │buc.│ 6 │ 2 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Camasa bluza gri bleu cu │ │ │ │ │
│maneca lungã │buc.│ 6 │ 2 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│d) Incaltaminte │ │ │ │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Pantofi negri din piele, │ │ │ │ │
│de iarna │per.│ 1 │ 2 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Pantofi negri din piele, │ │ │ │ │
│de vara │per.│ 1 │ 1 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Ghete negre, cu siret, │ │ │ │ │
│pentru iarna │per.│ 1 │ 3 │Pentru femei se distribuie │
│ │ │ │ │1 per. cizme scurte. │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Ghete negre, cu siret, │ │ │ │ │
│pentru vara │per.│ 1 │ 2 │Pentru femei se distribuie │
│ │ │ │ │1 per. ghete cu siret. │
├───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│e) Echipament divers │
├───────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│Centura din piele │buc.│ 1 │ 6 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Ciorapi │per.│ 10 │ 1 │ │
├───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│f) Accesorii │
├───────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│Ecuson textil cu grad │ │ │ │ │
│profesional │buc.│ 7 │ 2 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Ecuson │buc.│ 7 │ 2 │ │
└───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┘


NORMA Nr. 6
pentru echiparea politistilor dupã încetarea raporturilor de serviciu

a. pentru echiparea politistilor din corpul ofiţerilor care au avut
funcţii de conducere, cu drept de a primi uniforma de ceremonie
┌──┬────────────────────────┬────┬───────────────┬─────────────────────────────┐
│Nr│ DENUMIREA ARTICOLELOR │ │ │ │
│ │ DE ECHIPAMENT │U/M │ PREVEDERI │ │
│c │ │ ├────────┬──────┤ Observaţii │
│r │ │ │Canti- │Durata│ │
│t │ │ │tatea │(ani) │ │
├──┼────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│ 0│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├──┼────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│1 │Sapca pentru ceremonie │buc.│ 1 │ 10 │ │
├──┼────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│2 │Caciula │buc.│ 1 │ - │ │
├──┼────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│3 │Costum din stofa pentru │ │ │ │Se asigura unul de vara şi │
│ │ceremonie sacou cu un │ │ │ │unul pentru iarna la cerere, │
│ │pantalon lung │buc.│ 2 │ 10 │costumul de vara se poate │
│ │ │ │ │ │asigura de culoare alba │
├──┼────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│4 │Scurta din stofa │buc.│ 1 │ - │ │
├──┼────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│5 │Camasi albe │buc.│ 2 │ 4 │ │
├──┼────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│6 │Pantofi pentru ceremonie│per.│ 1 │ 5 │La cerere, se poate asigura │
│ │ │ │ │ │de culoare alba │
├──┼────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│7 │Cravata pentru ceremonie│buc.│ 1 │ 5 │ │
├──┼────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│8 │Snur pentru ceremonie │buc.│ 1 │ 10 │ │
└──┴────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┘

b. pentru echiparea politistilor care au fãcut parte din corpul
ofiţerilor
┌──┬────────────────────────┬────┬───────────────┬─────────────────────────────┐
│Nr│ DENUMIREA ARTICOLELOR │ │ │ │
│ │ DE ECHIPAMENT │U/M │ PREVEDERI │ │
│c │ │ ├────────┬──────┤ Observaţii │
│r │ │ │Canti- │Durata│ │
│t │ │ │tatea │(ani) │ │
├──┼────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│ 0│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├──┼────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│1 │Sapca din stofa pentru │ │ │ │ │
│ │iarna │buc.│ 1 │ 10 │ │
├──┼────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│2 │Sapca din stofa pentru │ │ │ │ │
│ │vara │buc.│ 1 │ 10 │ │
├──┼────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│3 │Caciula │buc.│ 1 │ - │ │
├──┼────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│4 │Costum din stofa pentru │ │ │ │ │
│ │iarna - sacou cu un │ │ │ │ │
│ │pantalon lung │buc.│ 1 │ 10 │ │
├──┼────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│5 │Costum din stofa pentru │ │ │ │ │
│ │vara - sacou cu un │ │ │ │ │
│ │pantalon lung │buc.│ 1 │ 10 │ │
├──┼────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│6 │Scurta imblanita │buc.│ 1 │ - │ │
├──┼────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│7 │Camasi gri bleu │buc.│ 2 │ 10 │Chestorii de poliţie primesc │
│ │ │ │ │ │camasi de culoare alba │
├──┼────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│8 │Pantofi │per.│ 2 │ 10 │ │
├──┼────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│9 │Cravata │buc.│ 1 │ 5 │ │
├──┼────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│10│Fular │buc.│ 1 │ 10 │ │
└──┴────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┘

┌──┬────────────────────────┬────┬───────────────┬─────────────────────────────┐
│Nr│ DENUMIREA ARTICOLELOR │ │ │ │
│ │ DE ECHIPAMENT │U/M │ PREVEDERI │ │
│c │ │ ├────────┬──────┤ Observaţii │
│r │ │ │Canti- │Durata│ │
│t │ │ │tatea │(ani) │ │
├──┼────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│ 0│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├──┼────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│1 │Sapca din stofa pentru │ │ │ │ │
│ │iarna │buc.│ 1 │ 10 │ │
├──┼────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│2 │Sapca din stofa pentru │ │ │ │ │
│ │vara │buc.│ 1 │ 10 │ │
├──┼────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│3 │Caciula │buc.│ 1 │ - │ │
├──┼────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│4 │Costum din stofa pentru │ │ │ │ │
│ │iarna - sacou cu un │ │ │ │ │
│ │pantalon lung │buc.│ 1 │ 10 │ │
├──┼────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│5 │Costum din stofa pentru │ │ │ │ │
│ │vara - sacou cu un │ │ │ │ │
│ │pantalon lung │buc.│ 1 │ 10 │ │
├──┼────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│6 │Scurta imblanita │buc.│ 1 │ - │ │
├──┼────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│7 │Camasi gri bleu │buc.│ 2 │ 4 │ │
├──┼────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│8 │Pantofi │per.│ 2 │ 10 │ │
├──┼────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│9 │Cravata bleumarin │buc.│ 1 │ 5 │ │
├──┼────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│10│Fular │buc.│ 1 │ 10 │ │
└──┴────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┘



NOTA:
1. Prezenta norma se aplica pentru echiparea politistilor din corpul ofiţerilor şi agenţilor de poliţie, dupã încetarea raporturilor de serviciu, cu drept de a purta uniforma - cu asigurarea gratuita a articolelor de echipament. Articolele de echipament prevãzute în prezenta norma se asigura dupã 8 ani de la încetarea raporturilor de serviciu.
2. Odatã cu echipamentul prevãzut de norma se distribuie toate accesoriile de îmbrãcãminte şi însemnele gradelor profesionale aferente.
3. Cu ocazia acordãrii gradului profesional urmãtor celui avut la data încetãrii raporturilor de serviciu se distribuie gratuit accesoriile necesare pentru 2 uniforme.

Comisarii şefi avansati chestori dupã data încetãrii raporturilor de serviciu primesc în dotare numai o singura data urmãtoarele accesorii: 4 însemne de grad profesional, paspoal pentru vipusca şi lampas pentru doua costume şi 2 cozoroace cu 3 randuri de frunze de stejar.

4. Accesoriile de îmbrãcãminte şi însemnele de grad profesional necesare pentru înlocuirea celor uzate, precum şi alte articole de echipament se pot asigura la cerere, contra cost, la preţul de achizitionare. Femeile primesc palarie în loc de sapca şi fusta în loc de pantaloni.


NORMA NR. 7
pentru echiparea studenţilor din Academia de Poliţie "ALEXANDRU IOAN CUZA"


┌───────────────────────────┬────┬───────────────┬─────────────────────────────┐
│Denumirea articolelor de │ │ │ │
│ echipament │ UM │ PREVEDERI │ Observaţii │
│ │ ├────────┬──────┤ │
│ │ │Canti- │Durata│ │
│ │ │tate │în ani│ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │
├───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│a) Coifura │
├───────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│Sapca panza cu cozoroc │buc.│ 2 │ 4 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Sapca completa │buc.│ 2 │ 4 │Se asigura 1 buc. camgarn │
│ │ │ │ │şi 1 buc. tergal │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Basc │buc.│ 2 │ 4 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Caciula │buc.│ 1 │ 4 │ │
├───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│b) Îmbrãcãminte │
├───────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│Costum instruire vara │ │ │ │ │
│( bluza cu 2 pantaloni │ │ │ │ │
│golf) │buc.│ 1 │ 4 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Costum pentru clasa │ │ │ │ │
│( bluzon tercot cu 2 │ │ │ │ │
│pantaloni lungi) │buc.│ 1 │ 4 │Se asigura 1 pantalon din │
│ │ │ │ │camgarn şi 1 pantalon din │
│ │ │ │ │tergal │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Costum oraş (veston cu un │ │ │ │ │
│pantalon) │buc.│ 2 │ 4 │Se asigura 1 costum din │
│ │ │ │ │camgarn şi 1 costum din │
│ │ │ │ │tergal │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Pulover │buc.│ 1 │ 4 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Scurta pentru oraş │buc.│ 1 │ 4 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Scurta pentru instruire │buc.│ 1 │ 4 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Manta pentru ploaie │buc.│ 1 │ 4 │ │
├───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│c) Lenjerie │
├───────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│Batista │buc.│ 4 │ 4 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Camasa pentru oraş │buc.│ 3 │ 4 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Camasa │buc.│ 3 │ 4 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Camasa bluza │buc.│ 6 │ 4 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Chiloti │buc.│ 3 │ 4 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Izmene flanelate │buc.│ 3 │ 4 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Tricou (maiou) │buc.│ 3 │ 4 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Sosete │per.│ 4 │ 1 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Ciorapi │per.│ 6 │ 1 │Pentru studente se distribuie│
│ │ │ │ │ciorapi cu chilot (dresuri) │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Pijama │buc.│ 3 │ 4 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Bluza flanelata │buc.│ 3 │ 4 │ │
├───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│d) Incaltaminte │
├───────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│Pantofi pentru oraş │per.│ 4 │ 4 │Se asigura 2 per. de vara │
│ │ │ │ │şi 2 per. de iarna │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Ghete cu fermoar │per.│ 1 │ 4 │Pentru studente se asigura │
│ │ │ │ │cizme scurte │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Bocanci cu siret │per.│ 2 │ 4 │Pentru studente se asigura │
│ │ │ │ │ghete │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Papuci │per.│ 1 │ 4 │ │
├───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│e) Echipament divers │
├───────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│Cravata │buc.│ 2 │ 2 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Centura din piele │buc.│ 1 │ 8 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Curea din piele pentru │ │ │ │ │
│pantaloni │buc.│ 1 │ 4 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Fular │buc.│ 1 │ 4 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Manusi din lana pentru │ │ │ │ │
│oraş │per.│ 1 │ 4 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Manusi din panza captusite │per.│ 2 │ 4 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Prosop │buc.│ 4 │ 4 │ │
├───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│f) Cazarmament │
├───────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│Cearsaf │buc.│ 4 │ 4 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Cearsaf plic │buc.│ 4 │ 4 │Se poate asigura şi cearsaf │
│ │ │ │ │simplu │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Patura (pled) │buc.│ 1 │ 6 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Fata de perna │buc.│ 4 │ 4 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Saltea │buc.│ 1 │ 10 │Dupã folosirea a 1/2 din │
│ │ │ │ │durata de serviciu se pot │
│ │ │ │ │reconditiona │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Perna │buc.│ 1 │ 5 │Dupã folosirea a 1/2 din │
│ │ │ │ │durata de serviciu se pot │
│ │ │ │ │reconditiona │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Accesorii │ │ │ │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Emblema pentru coifura │buc.│ 1 │ │De fiecare sapca panza, │
│ │ │ │ │basc şi caciula │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Ecuson (insigna) │ │ │ │ │
│specialitate │buc.│ 1 │ │De fiecare veston, scurta, │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┤camasa bluza, pulover │
│Însemne an de studiu │per.│ 1 │ │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┤ │
│Ecuson │buc.│ 1 │ │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┤ │
│Ecuson nominal │buc.│ 1 │ │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Eghilet cu accesorii │buc.│ 1 │ 4 │ │
└───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┘

Nota:
conform acestei norme se echipeaza şi studentele cu urmãtoarele deosebiri:
- în loc de sapca de oraş se distribuie palarie:
- la costumul de oraş se asigura în plus câte o fusta din camgarn şi tergal


NORMA NR.8
pentru asigurarea uniformei la efectivele unitãţilor de învãţãmânt
pentru formarea politistilor
┌───────────────────────────┬────┬───────────────┬─────────────────────────────┐
│Denumirea articolelor de │ │ │ │
│ echipament │ UM │ PREVEDERI │ Observaţii │
│ │ ├────────┬──────┤ │
│ │ │Canti- │Durata│ │
│ │ │tate │în ani│ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │
├───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│a) Coifura │
├───────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│Sepcuta │buc.│ 2 │ 2 │Se asigura una de vara şi │
│ │ │ │ │una de iarna │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Sapca de oraş │buc.│ 1 │ 2 │Pentru eleve se distribuie │
│ │ │ │ │palarie │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Capela captusita cu molton │buc.│ 1 │ 2 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Caciula │buc.│ 1 │ 4 │ │
├───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│b) Îmbrãcãminte │
├───────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│Complet modular din │ │ │ │ │
│tesatura lamelara din fire │ │ │ │ │
│filamentare aramidice şi │ │ │ │ │
│tercot (scurta impermeabila│ │ │ │ │
│exterioarã şi bluzon) │buc.│ 1 │ 4 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Bluza matlasata, cu maneci │ │ │ │ │
│detasabile │buc.│ 1 │ 4 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Pantalon din tercot pentru │ │ │ │ │
│vara │buc.│ 2 │ 4 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Pantalon din tercot, cu │ │ │ │ │
│mesada din tesatura │ │ │ │ │
│lamelara cu fire │ │ │ │ │
│filamentare, pentru iarna │ │ 2 │ 4 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Pulover │buc.│ 1 │ 2 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Costum (sacou+1 pantalon │ │ │ │ │
│lung) pentru oraş │buc.│ 1 │ 2 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Scurta imblanita pentru │ │ │ │ │
│oraş │buc.│ 1 │ 6 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Impermeabil pentru ploaie │buc.│ 1 │ 4 │ │
├───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│c) Lenjerie │
├───────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│Batista │buc.│ 3 │ 2 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Camasa alba │buc.│ 1 │ 2 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Camasa gri bleu │buc.│ 4 │ 2 │Se poate asigura tricou pe │
│ │ │ │ │gat cu maneca │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Camasa bluza gri bleu │buc.│ 4 │ 2 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Chiloti │buc.│ 3 │ 1 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Izmene │buc.│ 3 │ 2 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Maiou │buc.│ 2 │ 1 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Sosete │per.│ 4 │ 1 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Ciorapi │per.│ 10 │ 1 │Pentru eleve se distribuie │
│ │ │ │ │ciorapi cu chilot (dresuri) │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Pijama │buc.│ 2 │ 2 │ │
├───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│d) Incaltaminte │
├───────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│Pantofi, pentru oraş │per.│ 2 │ 2 │Se asigura 1 per. pentru │
│ │ │ │ │vara şi 1 per. pentru iarna │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Ghete negre, cu siret │per.│ 2 │ 2 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Papuci │per.│ 1 │ 2 │ │
├───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│e) Echipament divers │
├───────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│Cravata │buc.│ 1 │ 2 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Centura din piele │buc.│ 1 │ 6 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Curea din piele pentru │ │ │ │ │
│pantaloni │buc.│ 1 │ 6 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Fular │buc.│ 1 │ 4 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Manusi din lana pentru oraş│per.│ 1 │ 2 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Manusi din panza captusite │per.│ 1 │ 2 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Prosop │buc.│ 2 │ 1 │ │
├───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│f) Cazarmament │
├───────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│Cearsaf │buc.│ 4 │ 4 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Cearsaf plic │buc.│ 4 │ 4 │Se poate asigura şi cearsaf │
│ │ │ │ │simplu │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Patura │buc.│ 1 │ 6 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Fata de perna │buc.│ 4 │ 4 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Saltea │buc.│ 1 │ 10 │Dupã folosirea a 1/2 din │
│ │ │ │ │durata de serviciu se pot │
│ │ │ │ │reconditiona │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Perna │buc.│ 1 │ 5 │Dupã folosirea a 1/2 din │
│ │ │ │ │durata de serviciu se pot │
│ │ │ │ │reconditiona │
├───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┤
│g) Accesorii │
├───────────────────────────┬────┬────────┬──────┬─────────────────────────────┤
│Însemne an de studiu │per.│ 6 │ 1 │ │
├───────────────────────────┼────┼────────┼──────┼─────────────────────────────┤
│Ecuson │buc.│ 6 │ 1 │ │
└───────────────────────────┴────┴────────┴──────┴─────────────────────────────┘


NORMA NR.9
pentru asigurarea echipamentului specific formatiunilor de poliţie
┌────────────────────────────────┬───────────────┬─────────────────────────────┐
│Denumirea articolelor de │ │ │
│ echipament │ PREVEDERI │ OBSERVAŢII │
│ ├─────┬─────────┤ │
│ │Canti│ Durata- │ │
│ │tate │ ani │ │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │
├────────────────────────────────┴─────┴─────────┴─────────────────────────────┤
│I. POLIŢIA RUTIERA (inclusiv politisti care executa ocazional controlul şi │
│dirijarea circulaţiei, personalul Serviciului Trafic Internaţional de │
│autoturisme furate şi personalul Serviciului prinderi în flagrant din cadru │
│Direcţiei Generale de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog) │
├────────────────────────────────┬─────┬─────────┬─────────────────────────────┤
│Coafa alba │ │inventar │ │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Sepcuta alba │ 2 │inventar │ │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Vesta pentru protecţie │ │ │ │
│impotriva frigului │ 1 │inventar │Numai pentru agenţii de │
│ │ │ │poliţie rutiera permanenţi │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Scurta reflectorizanta │ 1 │inventar │Numai pentru poliţiştii din │
│ │ │ │formaţiunile de poliţie │
│ │ │ │rutiera. Se poarta numai în │
│ │ │ │sezonul rece şi pe timp │
│ │ │ │ploios. │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Vesta (ham) cu elemente │ 1 │inventar │Se asigura câte 1 buc pentru │
│reflectorizante │ │ │poliţiştii din formaţiunile │
│ │ │ │poliţie rutiera, câte 1 buc. │
│ │ │ │la fiecare post de poliţie. │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Costum (bluza+ pantalon) de │ │ │ │
│protecţie impotriva ploii, cu │ │ │ │
│elemente reflectorizante │ 1 │inventar │Numai pentru poliţiştii din │
│ │ │ │formaţiunile poliţie rutiera.│
│ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Manusi albe+A9 │ 4 │inventar │Numai pentru poliţiştii din │
│ │ │ │formaţiunile poliţie rutiera.│
│ │ │ │Se asigura 2 per. pentru vara│
│ │ │ │şi 2 per. pentru iarna. │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Ochelari de soare │ 1 │inventar │Numai pentru agenţii de │
│ │ │ │poliţie rutiera permanenţi. │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Pantaloni scurti - tip bermude │ 1 │inventar │Se asigura numai timpul │
│ │ │ │misiunilor în sezonul estival│
│ │ │ │pe litoral. │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Tricou cu maneca scurta+A16 │ 1 │inventar │Se asigura numai timpul │
│ │ │ │misiunilor în sezonul estival│
│ │ │ │pe litoral. │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Pantofi sport │ 1 │inventar │Se asigura numai timpul │
│ │ │ │misiunilor în sezonul estival│
│ │ │ │pe litoral. │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Fluier │ 1 │inventar │Numai pentru poliţiştii din │
│ │ │ │formaţiunile poliţie rutiera.│
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Port carnet │ 1 │inventar │Numai pentru poliţiştii din │
│ │ │ │formaţiunile de poliţie │
│ │ │ │rutiera. │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Costum moto │ 1 │inventar │Numai pentru poliţiştii din │
│ │ │ │formaţiunile de poliţie │
│ │ │ │rutiera, care au în primire │
│ │ │ │şi exploatare motociclete. │
├────────────────────────────────┴─────┴─────────┴─────────────────────────────┤
│II. POLIŢIA DE ORDINE PUBLICA │
├────────────────────────────────┬─────┬─────────┬─────────────────────────────┤
│Sepcuta │ 1 │inventar │Se asigura numai timpul │
│ │ │ │misiunilor în sezonul estival│
│ │ │ │pe litoral. │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Bluza de vant pentru misiuni │ │ │ │
│speciale de ordine │ 1 │inventar │Pentru efectivele care │
│ │ │ │asigura ordinea pe stadioane,│
│ │ │ │sali de sport, manifestatii │
│ │ │ │etc. │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Pantaloni scurti - tip bermude │ │ │ │
│ │ 1 │inventar │ │
│ │ │ │Se asigura numai timpul │
│ │ │ │misiunilor în sezonul estival│
│ │ │ │pe litoral. │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Tricou cu maneca scurta │ │ │ │
│ │ 1 │inventar │ │
│ │ │ │Se asigura numai timpul │
│ │ │ │misiunilor în sezonul estival│
│ │ │ │pe litoral. │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Pantofi sport │ │ │ │
│ │ 1 │inventar │ │
│ │ │ │Se asigura numai timpul │
│ │ │ │misiunilor în sezonul estival│
│ │ │ │pe litoral. │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Fluier │ 1 │inventar │ │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Port catuse │ 1 │inventar │ │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Port carnet │ 1 │inventar │ │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Vesta (ham) cu elemente │ │ │ │
│reflectorizante │ 1 │inventar │ │
│ │ │ │Se asigura câte 2 buc pentru │
│ │ │ │patrulele constituite la │
│ │ │ │nivelul politiilor orãşeneşti│
│ │ │ │şi câte 3 pentru patrulele │
│ │ │ │constituite la nivelul │
│ │ │ │politiilor municipale. │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Costum moto │ 1 │ inventar│ │
│ │ │ │Numai pentru poliţiştii care │
│ │ │ │au în primire şi exploatare │
│ │ │ │motociclete. │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Insigna POLIŢIA DE ORDINE │ │ │ │
│PUBLICA │ 1 │inventar │ │
├────────────────────────────────┴─────┴─────────┴─────────────────────────────┤
│III. Personalul care participa la cercetãri la fata locului faptei sau alte │
│evenimente similare, din formaţiunile: judiciar, crima organizatã inclusiv │
│laboratoare foto, chimie şi droguri, poliţie economico-financiarã, cercetãri │
│penale, arme explozivi şi substanţe toxice, criminalistic, pirotehnic, │
│poliţia de ordine publica inclusiv instructori şi conductori caini. │
├────────────────────────────────┬─────┬─────────┬─────────────────────────────┤
│Costum de protecţie pentru iarna│ │ │ │
│(scurta matlasata şi pantaloni) │ │ │ │
│ │ 1 │inventar │ │
│ │ │ │Numai pentru cei care │
│ │ │ │executa misiuni în teren │
│ │ │ │Scurta este inscriptionata │
│ │ │ │POLIŢIA ROMANA şi cu │
│ │ │ │elemente de identificare a │
│ │ │ │formatiunii prin ecuson. │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Costum de protecţie pentru vara │ │ │ │
│(bluza + pantalon) │ │ │ │
│ │ 1 │inventar │ │
│ │ │ │Numai pentru cei care executa│
│ │ │ │misiuni în teren.) Bluza este│
│ │ │ │inscriptionata POLIŢIA ROMANA│
│ │ │ │Şi cu elemente de identi- │
│ │ │ │ficare a formatiunii, │
│ │ │ │prin ecuson. │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Bluza cu elemente de material │ │ │ │
│flourescent, inscriptionata cu │ │ │ │
│denumirea formatiunii. │ 1 │inventar │Se poate asigura şi │
│ │ │ │confectionata din tercot. │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Pantaloni din tercot bleumarin │ 2 │inventar │Pentru instructori şi │
│ │ │ │conductori caini. Se asigura │
│ │ │ │1buc pentru iarna şi 1 buc │
│ │ │ │pentru vara. │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Ghete negre, cu siret şi caramb │ │ │ │
│înalt │ 2 │inventar │Se asigura 1 per. de vara şi │
│ │ │ │1 per. de iarna.Se distribuie│
│ │ │ │pentru folosinta numai pe │
│ │ │ │timpul misiunilor în teren. │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Ecuson specific formatiunilor │ 1 │inventar │Pentru fiecare scurta, bluza │
│ │ │ │şi camasa bluza │
├────────────────────────────────┴─────┴─────────┴─────────────────────────────┤
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│IV. Pentru formaţiunile de poliţie transporturi feroviare, navale, aeriene │
│ şi metrou │
├────────────────────────────────┬─────┬─────────┬─────────────────────────────┤
│Costum de protecţie pentru iarna│ │ │ │
│(scurta matlasata şi pantaloni) │ 1 │inventar │Numai pentru cei carei │
│ │ │ │executa misiuni în teren. │
│ │ │ │Scurta este inscriptionata │
│ │ │ │cu elemente de identificare │
│ │ │ │a formatiunii. │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Costum de protecţie pentru vara │ │ │ │
│(bluza + pantalon) │ 1 │inventar │Numai pentru cei care executa│
│ │ │ │misiuni în teren. Bluza este │
│ │ │ │inscriptionata POLIŢIA ROMANA│
│ │ │ │şi cu elemente de identifi- │
│ │ │ │care a formatiunii prin │
│ │ │ │ecuson. │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Bluza din material flourescent, │ │ │ │
│inscriptionata cu elemente de │ │ │ │
│identificare a formatiunii. │ 1 │inventar │ │
│ │ │ │ │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Manusi din panza captusite │ 1 │inventar │ │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Ghete cu siret şi caramb înalt │ 2 │inventar │Se asigura 1 per. de vara şi │
│ │ │ │1 per. de iarna.Se distribuie│
│ │ │ │pentru folosinta numai pe │
│ │ │ │timpul misiunilor în teren. │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Ecuson specific │ 1 │inventar │Pentru fiecare scurta şi │
│ │ │ │bluza. │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Capison din lana │ 1 │inventar │Se asigura la efectivele care│
│ │ │ │executa misiuni de gardare │
│ │ │ │trenuri de marfa. │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Costum flanelat de corp │ 1 │inventar │Se asigura la efectivele care│
│ │ │ │executa misiuni de gardare │
│ │ │ │trenuri de marfa. │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Scurta imblanita cu blana │ │ │ │
│naturala │ 1 │inventar │Se asigura la efectivele care│
│ │ │ │executa misiuni de gardare │
│ │ │ │trenuri de marfa. │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Cizme din pasla │ 1 │inventar │Se asigura la efectivele care│
│ │ │ │executa misiuni de gardare │
│ │ │ │trenuri de marfa. │
├────────────────────────────────┴─────┴─────────┴─────────────────────────────┤
│V. Pentru efectivele Direcţiei Generale de Combatere a Crimei Organizate şi │
│Antidrog şi ale Centrelor zonale de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog │
├────────────────────────────────┬─────┬─────────┬─────────────────────────────┤
│Bluza din material poliesteric │ │ │ │
│flourescent, inscriptionata cu │ │ │ │
│elemente de identificare a │ │ │ │
│formatiunii │ 2 │inventar │De fiecare cadru. Se poate │
│ │ │ │asigura şi confectionata din │
│ │ │ │tercot, pentru vara şi iarna.│
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Combinezon - Costum de │ │ │ │
│intervenţie pentru iarna, │ │ │ │
│inscripţionat cu elemente de │ │ │ │
│identificare a formatiunii │ │ │ │
│(bluza + pantaloni) │ 1 │inventar │Pentru fiecare cadru │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Combinezon - Costum de inter- │ │ │ │
│ventie pentru vara, inscriptio- │ │ │ │
│nat cu elemente de identificare │ │ │ │
│a formatiunii (bluza + │ │ │ │
│pantaloni) │ 1 │inventar │Pentru fiecare cadru │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Costum moto din piele, cu mesada│ │ │ │
│din blana naturala, detasabila │ 1 │inventar │Pentru fiecare cadru din │
│ │ │ │serviciul prinderi în │
│ │ │ │flagrant │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Cagula de mascare │ 2 │inventar │Pentru fiecare cadru. Se │
│ │ │ │asigura 1 de vara şi 1 de │
│ │ │ │iarna. │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Trening de antrenament │ 1 │inventar │Pentru fiecare cadru │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Pantofi - ghete pentru │ │ │ │
│antrenament │ 1 │inventar │Pentru fiecare cadru │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Ciorapi bumbac │ 10 │inventar │Pentru fiecare cadru │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Ciorapi lana │ 4 │inventar │Pentru fiecare cadru │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Ghete cu caramb înalt, cu siret,│ │ │ │
│pentru intervenţii │ 2 │inventar │Pentru fiecare cadru. Se │
│ │ │ │asigura 1 per. de vara şi │
│ │ │ │1 per. de iarna.Se distribuie│
│ │ │ │pentru folosinta la antrena- │
│ │ │ │ment şi pe timpul misiunilor │
│ │ │ │în teren. │
├────────────────────────────────┴─────┴─────────┴─────────────────────────────┤
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│VI. Serviciul de Intervenţii şi Acţiuni Speciale, inclusiv Serviciile │
│judeţene de poliţie de intervenţie rapida │
├────────────────────────────────┬─────┬─────────┬─────────────────────────────┤
│Bluza din material flourescent,│ │ │ │
│inscriptionata cu elemente de │ │ │ │
│identificare a formatiunii. │ 2 │inventar │De fiecare cadru. Se poate │
│ │ │ │asigura şi confectionata din │
│ │ │ │tercot, pentru vara şi iarna.│
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Combinezon - Costum de │ │ │ │
│intervenţie pentru iarna, cu │ │ │ │
│sepcuta │ 2 │inventar │Pentru fiecare cadru. Se │
│ │ │ │asigura 1 buc cu rezistenta │
│ │ │ │la foc │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Combinezon - Costum de │ │ │ │
│intervenţie pentru vara, cu │ │ │ │
│sepcuta │ 2 │inventar │Pentru fiecare cadru. Se │
│ │ │ │asigura 1 buc cu rezistenta │
│ │ │ │la foc │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Costum de camuflaj de culoare │ │ │ │
│alba │ 5 │inventar │Ptr. fiecare detasament │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Vesta multifunctionala │ 1 │inventar │Pentru fiecare cadru │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Camasa bluza cu maneca lungã │ 2 │inventar │Pentru fiecare cadru │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Camasa bluza cu maneca scurta │ 2 │inventar │Pentru fiecare cadru │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Tricou negru inscripţionat │ 2 │inventar │Pentru fiecare cadru │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Costum flanelat de corp │ 1 │inventar │Pentru fiecare cadru │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Trening de antrenament │ 1 │inventar │Pentru fiecare cadru │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Ghete cu caramb înalt, cu siret.│ │ │ │
│pentru intervenţii │ 2 │inventar │Pentru fiecare cadru. Se │
│ │ │ │asigura 1 per. de vara şi │
│ │ │ │1 per. de iarna. Se distri- │
│ │ │ │buie pentru folosinta la │
│ │ │ │antrenament şi pe timpul │
│ │ │ │misiunilor în teren. │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Centura din chinga, cu catarama │ │ │ │
│metalicã │ 1 │inventar │Pentru fiecare cadru │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Pantofi - ghete pentru │ │ │ │
│antrenament │ 1 │inventar │Pentru fiecare cadru │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Manusi din piele, pentru │ │ │ │
│coborare pe coarda │ 1 │inventar │Pentru fiecare cadru │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Ciorapi bumbac │ 10 │inventar │Pentru fiecare cadru │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Ciorapi lana │ 4 │inventar │Pentru fiecare cadru │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Ochelari tip schi pentru │ │ │ │
│intervenţie │ 1 │inventar │Pentru fiecare cadru │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Cagula de mascare │ 2 │inventar │Pentru fiecare cadru. Se │
│ │ │ │asigura 1 de vara şi 1 de │
│ │ │ │iarna. │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Complet aparatoare articulatii │ │ │ │
│(aparatoare gamba, genunchi, │ │ │ │
│cotiera) │ 1 │inventar │Pentru fiecare cadru │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Costum judo │ 1 │inventar │Pentru 50% din efectiv │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Scurta imblanita cu blana │ │ │ │
│naturala │ 5 │inventar │Ptr. fiecare detasament │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Paslari │ 5 │inventar │Ptr. fiecare detasament │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Ranita │ 5 │inventar │Ptr. fiecare detasament │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Foaie de cort │ 1 │inventar │Pentru 50% din efectiv │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Patura │ 1 │inventar │Pentru 50% din efectiv │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Perna │ 1 │inventar │Pentru 50% din efectiv │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Cearsaf │ 3 │inventar │Pentru 50% din efectiv │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Fata perna │ 3 │inventar │Pentru 50% din efectiv │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Manusi de box │ 5 │inventar │Ptr. fiecare detasament │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Manusi pentru sac │ 5 │inventar │Ptr. fiecare detasament │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Sac de box din piele │ 1 │inventar │Ptr. fiecare detasament │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Piesa de coborare tip 8 │ 2 │inventar │Pentru fiecare cadru │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Coarda coborare ultrausoara │ 10 │inventar │Ptr. fiecare detasament │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Cordelina asigurare │50ml │inventar │Ptr. fiecare detasament │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Carabiniere cu asigurare │ 3 │inventar │Pentru fiecare cadru │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Carabiniere alpinism, cu bucla │ 10 │inventar │Ptr. fiecare detasament │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Casca alpinism │ 10 │inventar │Rr. fiecare detasament │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Ham salvare, dintr-o bucata │ 2 │inventar │Ptr. fiecare detasament │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Blocatoare │ 5 │inventar │Ptr. fiecare detasament │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Ham pentru alpinism │ 2 │inventar │Ptr. fiecare detasament. La │
│ │ │ │Serviciul de Intervenţii şi │
│ │ │ │Acţiuni Speciale se asigura │
│ │ │ │1buc pentru fiecare cadru │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Troliu │ 1 │inventar │Ptr. fiecare detasament │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Coarda statica │200 │ │ │
│ │m.l. │inventar │Ptr. fiecare detasament │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Coarda Himalaia, diametru │2500 │ │ │
│11,5 mm │m.l. │inventar │Ptr. fiecare detasament │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Manson protecţie coarda │ 15 │inventar │Ptr. fiecare detasament │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Coltar de trecere │ 5 │inventar │Ptr. fiecare detasament │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Schi de tura │ 5 │inventar │Ptr. fiecare detasament. │
│ │ │ │La Serviciul de Intervenţii │
│ │ │ │şi Acţiuni Speciale se │
│ │ │ │asigura 15 perechi │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Clapari │ 5 │inventar │Ptr. fiecare detasament. │
│ │ │ │La Serviciul de Intervenţii │
│ │ │ │şi Acţiuni Speciale se │
│ │ │ │asigura 15 perechi │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Costum de schi │ 5 │inventar │Ptr. fiecare detasament La │
│ │ │ │Serviciul de Intervenţii şi │
│ │ │ │Acţiuni Speciale se asigura │
│ │ │ │15 buc. │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Manusi de schi │ 5 │inventar │Ptr. fiecare detasament La │
│ │ │ │Serviciul de Intervenţii şi │
│ │ │ │Acţiuni Speciale se asigura │
│ │ │ │15 perechi │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Capison din lana │ 5 │inventar │Ptr. fiecare detasament La │
│ │ │ │Serviciul de Intervenţii şi │
│ │ │ │Acţiuni Speciale se asigura │
│ │ │ │15 buc. │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Bete de schi │ 5 │inventar │Ptr. fiecare detasament La │
│ │ │ │Serviciul de Intervenţii şi │
│ │ │ │Acţiuni Speciale se asigura │
│ │ │ │15 perechi │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Rachete de zapada │ 15 │inventar │Ptr. fiecare detasament │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Ecuson specific │ 1 │inventar │Ptr. fiecare combinezon, │
│ │ │ │costum, camasa şi camasa │
│ │ │ │bluza. │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Ecuson textil cu însemne grad │ │ │ │
│profesional │ 1 │inventar │Ptr. fiecare combinezon, │
│ │ │ │costum, camasa şi camasa │
│ │ │ │bluza. │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Geanta transport echipament │ 1 │inventar │ Pentru fiecare cadru │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Costum moto │ 1 │inventar │Numai pentru poliţiştii care │
│ │ │ │au în primire şi exploatare │
│ │ │ │motociclete │
├────────────────────────────────┴─────┴─────────┴─────────────────────────────┤
│VII. Motociclisti │
├────────────────────────────────┬─────┬─────────┬─────────────────────────────┤
│Costum moto din piele cu mesada │ │ │ │
│din blana naturala detasabila │ 1 │inventar │ │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Combinezon matlasat din material│ │ │ │
│poliesteric │ 1 │inventar │ │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Vesta matlasata │ 1 │inventar │ │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Combinezon din tercot │ 1 │inventar │ │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Cizme moto, din piele │ 1 │inventar │ │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Ochelari moto │ 1 │inventar │ │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Manusi din piele, tip muschetar │ 1 │inventar │ │
├────────────────────────────────┴─────┴─────────┴─────────────────────────────┤
│VIII. Pentru personalul care deserveste navele şi barcile cu motor, │
│din dotarea unitãţilor │
├────────────────────────────────┬─────┬─────────┬─────────────────────────────┤
│Palarie impermeabila │ 1 │inventar │Se asigura pentru folosinta │
│ │ │ │pe timpul misiunilor │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Costum moto din piele cu mesada │ │ │ │
│din blana naturala detasabila │ 1 │inventar │Se asigura pentru folosinta │
│ │ │ │pe timpul misiunilor │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Costum impermeabil cu gluga, │ │ │ │
│neimblanit │ 1 │inventar │Se asigura pentru folosinta │
│ │ │ │pe timpul misiunilor │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Pulover cu guler înalt │ 1 │inventar │Se asigura pentru folosinta │
│ │ │ │pe timpul misiunilor │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Manusi impermeabile imblanite │ 1 │inventar │Se asigura pentru folosinta │
│ │ │ │pe timpul misiunilor │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Combinezon imblanit │ 1 │inventar │Se asigura pentru folosinta │
│ │ │ │pe timpul misiunilor │
├────────────────────────────────┴─────┴─────────┴─────────────────────────────┤
│ IX. Poliţia cãlare │
├────────────────────────────────┬─────┬─────────┬─────────────────────────────┤
│Casca protecţie cu vizor │ 1 │ inventar│ │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Pelerina pentru ploaie │ 1 │ inventar│ │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Vesta reflectorizanta │ 1 │ inventar│ │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Cizme din piele │ 1 │ inventar│ │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Manusi tip muschetar │ 1 │ inventar│ │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Pinteni │ 1 │ inventar│ │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Aparatoare pentru genunchi │ 1 │ inventar│ │
├────────────────────────────────┴─────┴─────────┴─────────────────────────────┤
│X. Personalul care executa misiuni în teren din formaţiunile operative, │
│cercetãri penale, arme, instructori şi conductori caini - poliţia de │
│frontiera │
├────────────────────────────────┬─────┬─────────┬─────────────────────────────┤
│Sepcuta de vara │ 1 │inventar │Numai pentru instructori şi │
│ │ │ │conductori caini │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Sepcuta matlasata de iarna │ 1 │inventar │Numai pentru instructori şi │
│ │ │ │conductori caini │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Costum de protecţie pentru iarna│ │ │ │
│(scurta matlasata şi pantaloni) │ │ │ │
│mozaic de culori tipPF │ 1 │inventar │Numai pentru cei care executa│
│ │ │ │misiuni în teren. Scurta este│
│ │ │ │inscriptionata cu elemente de│
│ │ │ │identificare a formatiunii. │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Costum de protecţie pentru vara │ │ │ │
│(bluza şi pantaloni) mozaic de │ │ │ │
│culori tip PF │ 1 │inventar │Numai pentru cei care executa│
│ │ │ │misiuni în teren. Bluza este │
│ │ │ │inscriptionata cu elemente de│
│ │ │ │identificare a formatiunii. │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Bluza cu elemente de material │ │ │ │
│fluorescent, inscriptionata cu │ │ │ │
│denumirea formatiunii │ 1 │ inventar│Se poatea sigura şi confec- │
│ │ │ │tionata din tercot │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Tricou negru inscripţionat │ 1 │ inventar│ │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Camasa bluza cu maneca lungã │ 1 │ inventar│Pentru instructori şi │
│ │ │ │conductori caini │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Pantaloni din tercot negru │ 2 │ inventar│Pentru instructori şi │
│ │ │ │conductori caini. Se asigura │
│ │ │ │1 pereche pentru iarna şi │
│ │ │ │1 pereche pentru vara │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Ghete negre, cu siret şi caramb │ │ │ │
│înalt │ 2 │ inventar│Se distribuie pentru │
│ │ │ │folosinta numai pe timpul │
│ │ │ │misiunilor în teren │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Ecuson specific formatiunilor │ 1 │ inventar│Pentru fiecare scurta, bluza │
│ │ │ │şi camasa bluza │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Vesta cu elemente │ │ │ │
│reflectorizante │ 1 │ inventar│ │
├────────────────────────────────┴─────┴─────────┴─────────────────────────────┤
│XI. Pentru formaţiunile de poliţia de frontiera din P.P.F. feroviar, P.P.F. │
│rutier sil P.P.T.N. │
├────────────────────────────────┬─────┬─────────┬─────────────────────────────┤
│Costum de protecţie pentru iarna│ │ │ │
│(scurta matlasata şi pantaloni │ │ │ │
│din material poliesteric) │ 1 │ inventar│Numai pentru cei carei │
│ │ │ │executa misiuni în teren. │
│ │ │ │Scurta este inscriptionata │
│ │ │ │cu elemente de identificare │
│ │ │ │a formatiunii. │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Costum de protecţie pentru vara │ │ │ │
│(bluza şi pantaloni din material│ │ │ │
│poliesteric) │ 1 │ inventar│Numai pentru cei care │
│ │ │ │executa misiuni în teren. │
│ │ │ │Bluza este inscriptionata │
│ │ │ │cu elemente de identificare │
│ │ │ │a formatiunii. │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Bluza din material fluorescent, │ │ │ │
│inscriptionata cu elemente de │ │ │ │
│identificare a formatiunii │ 1 │ inventar│Se poate asigura şi │
│ │ │ │confectionata din tercot │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Manusi din panza captusite │ 1 │ inventar│ │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Ghete cu siret │ 2 │ inventar│Se asigura 1 per de vara şi │
│ │ │ │1 per de iarna. Se distribuie│
│ │ │ │pentru folosinta numai pe │
│ │ │ │timpul misiunilor în teren │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Ecuson specific │ 1 │inventar │Pentru fiecare scurta şi │
│ │ │ │bluza │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Capison din lana │ 1 │inventar │Se asigura la efectivele care│
│ │ │ │executa misiuni de gardare │
│ │ │ │trenuri de marfa │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Costum flanelat de corp │ 1 │ inventar│Se asigura la efectivele care│
│ │ │ │executa misiuni de gardare │
│ │ │ │trenuri de marfa │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Suba scurta imblanita cu blana │ │ │ │
│naturala │ 1 │inventar │Se asigura la efectivele care│
│ │ │ │executa misiuni de gardare │
│ │ │ │trenuri de marfa │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Cizme din pasla │ 1 │ inventar│Se asigura la efectivele care│
│ │ │ │executa misiuni de gardare │
│ │ │ │trenuri de marfa │
├────────────────────────────────┴─────┴─────────┴─────────────────────────────┤
│XII. Pentru personalul care deserveste navele şi barcile cu motor, din dotarea│
│unitãţilor poliţiei de frontiera │
├────────────────────────────────┬─────┬─────────┬─────────────────────────────┤
│Palarie impermeabila │ 1 │inventar │Se asigura pentru folosinta │
│ │ │ │pe timpul misiunilor │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Costum impermeabil cu gluga, │ │ │ │
│neimblanit │ 1 │inventar │Se asigura pentru folosinta │
│ │ │ │pe timpul misiunilor │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Costum impermeabil cu gluga, │ │ │ │
│imblanit │ 1 │inventar │Se asigura pentru folosinta │
│ │ │ │pe timpul misiunilor │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Pulover cu guler în jurul │ │ │ │
│gatului │ 1 │inventar │Se asigura pentru folosinta │
│ │ │ │pe timpul misiunilor │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Manusi impermeabile imblanite │ 1 │inventar │Se asigura pentru folosinta │
│ │ │ │pe timpul misiunilor │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Maleta cu guler înalt │ 2 │ 2 │Pentru echipajele navelor ce │
│ │ │ │ies în Marea Neagra │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Scurta impermeabila imblanita │ │ │ │
│pentru ploaie │ 1 │ 4 │ │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Cizme din piele pentru bord │ 1 │ 4 │ │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Pantofi gabier │ 1 │ 2 │ │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Cizme din cauciuc │ 1 │ 3 │ │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Ochelari apãrãtori de soare │ │ │ │
│şi vant │ 1 │ 3 │Pentru 60% din echipaj │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Manusi de cauciuc pentru │ │ │ │
│electricieni │ 1 │ 3 │Pentru fiecare nava câte │
│ │ │ │trei perechi │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Suspensoare │ 2 │ 2 │ │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Costum salopeta pentru vara │ 2 │ 2 │Pentru personalul tehnic │
│ │ │ │de pe nave │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Pantaloni scurti │ 1 │ 2 │ │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Cazarmament pentru cusete nave │ │ │ │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Cearceaf (cearceaf plic) │ 4 │ 4 │Cearceafurile plic se asigura│
│ │ │ │numai pentru pleduri │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Fata perna │ 3 │ 4 │ │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Patura (pled) │ 1 │ 6 │ │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Perna │ 1 │ 5 │ │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Saltea │ 1 │ 6 │ │
├────────────────────────────────┴─────┴─────────┴─────────────────────────────┤
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│XIII. Pentru efectivele detasamentelor de intervenţii şi din cadrul │
│sectoarelor poliţiei de frontiera din zonele muntoase │
├────────────────────────────────┬─────┬─────────┬─────────────────────────────┤
│Bluza din material poliesteric │ │ │ │
│flourescent, inscriptionata cu │ │ │ │
│elemente de identificare a │ │ │ │
│formatiunii. │ 2 │ inventar│De fiecare cadru. Se poate │
│ │ │ │asigura şi confectionata din │
│ │ │ │tercot, pentru vara şi iarna.│
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Costum de intervenţie pentru │ │ │ │
│iarna mozaic de culori tip PF │ 2 │inventar │Pentru fiecare cadru. │
│ │ │ │Se asigura 1 buc cu │
│ │ │ │rezistenta la foc │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Costum de intervenţie pentru │ │ │ │
│vara mozaic de culori tip PF │ 2 │inventar │Pentru fiecare cadru. Se │
│ │ │ │asigura 1 buc cu rezistenta │
│ │ │ │la foc │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Costum de camuflaj de culoare │ │ │ │
│alba │ 5 │inventar │Ptr. fiecare detasament │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Vesta multifunctionala │ 1 │inventar │Pentru fiecare cadru │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Camasa bluza maneca lungã │ │ │ │
│mozaic PF │ 2 │inventar │Pentru fiecare cadru │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Camasa bluza cu maneca scurta │ │ │ │
│mozaic PF │ 2 │inventar │Pentru fiecare cadru │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Tricou negru inscripţionat │ 2 │inventar │Pentru fiecare cadru │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Costum flanelat de corp │ 1 │inventar │Pentru fiecare cadru │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Trening de antrenament │ 1 │inventar │Pentru fiecare cadru │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Ghete cu caramb înalt, cu siret,│ │ │ │
│pentru intervenţii │ 2 │inventar │Pentru fiecare cadru. │
│ │ │ │Se asigura 1 per. de vara şi │
│ │ │ │1 per. de iarna.Se distribuie│
│ │ │ │pentru folosinta la │
│ │ │ │antrenament şi pe timpul │
│ │ │ │misiunilor în teren. │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Centura din chinga, cu catarama│ │ │ │
│metalicã │ 1 │inventar │Pentru fiecare cadru │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Pantofi - ghete pentru │ │ │ │
│antrenament │ 1 │inventar │Pentru fiecare cadru │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Manusi din piele, pentru │ │ │ │
│coborare pe coarda │ 1 │inventar │Pentru fiecare cadru │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Ciorapi bumbac │ 6 │inventar │Pentru fiecare cadru │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Ciorapi lana │ 4 │inventar │Pentru fiecare cadru │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Ochelari tip schi pentru │ │ │ │
│intervenţie │ 1 │inventar │Pentru fiecare cadru │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Cagula de mascare │ 2 │inventar │Pentru fiecare cadru. │
│ │ │ │Se asigura 1 de vara şi │
│ │ │ │1 de iarna. │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Complet aparatoare articulatii │ │ │ │
│(aparatoare gamba, genunchi, │ │ │ │
│cotiera) │ 1 │inventar │Pentru fiecare cadru │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Costum judo │ 1 │inventar │Pentru 50% din efectiv │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Scurta imblanita cu blana │ │ │ │
│naturala │ 5 │inventar │Ptr. fiecare detasament │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Paslari │ 5 │inventar │Ptr. fiecare detasament │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Ranita │ 5 │inventar │Ptr. fiecare detasament │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Foaie de cort │ 1 │inventar │Pentru 50% din efectiv │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Patura │ 1 │inventar │Pentru 50% din efectiv │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Perna │ 1 │inventar │Pentru 50% din efectiv │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Cearsaf │ 3 │inventar │Pentru 50% din efectiv │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Fata perna │ 3 │inventar │Pentru 50% din efectiv │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Manusi de box │ 5 │inventar │Ptr. fiecare detasament │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Manusi pentru sac │ 5 │inventar │Ptr. fiecare detasament │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Sac de box din piele │ 1 │inventar │Ptr. fiecare detasament │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Piesa de coborare tip 8 │ 2 │inventar │Ptr. fiecare sector P.P.F. │
│ │ │ │din zona muntoasa │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Coarda coborare ultrausoara │ 10 │inventar │Ptr. fiecare sector P.P.F. │
│ │ │ │din zona muntoasa │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Cordelina asigurare │50ml │inventar │Ptr. fiecare sector P.P.F. │
│ │ │ │din zona muntoasa │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Carabiniere cu asigurare │ 3 │inventar │Ptr. fiecare sector P.P.F. │
│ │ │ │din zona muntoasa │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Carabiniere alpinism, cu bucla │ 10 │inventar │Ptr. fiecare sector P.P.F. │
│ │ │ │din zona muntoasa │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Casca alpinism │ 10 │inventar │Ptr. fiecare sector P.P.F. │
│ │ │ │din zona muntoasa │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Ham salvare, dintr-o bucata │ 2 │inventar │Ptr. fiecare sector P.P.F. │
│ │ │ │din zona muntoasa │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Blocatoare │ 5 │inventar │Ptr. fiecare sector P.P.F. │
│ │ │ │din zona muntoasa │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Ham pentru alpinism │ 2 │inventar │Ptr. fiecare sector P.P.F. │
│ │ │ │din zona muntoasa │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Troliu │ 1 │inventar │Ptr. fiecare sector P.P.F. │
│ │ │ │din zona muntoasa │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Coarda statica │200 │ │ │
│ │m.l. │inventar │Ptr. fiecare sector P.P.F. │
│ │ │ │din zona muntoasa │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Coarda Himalaia, diametru │2500 │ │ │
│11,5 mm │m.l. │inventar │Ptr. fiecare sector P.P.F. │
│ │ │ │din zona muntoasa │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Manson protecţie coarda │ 15 │inventar │Ptr. fiecare sector P.P.F. │
│ │ │ │din zona muntoasa │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Coltar de trecere │ 5 │inventar │Ptr. fiecare sector P.P.F. │
│ │ │ │din zona muntoasa │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Schi de tura │ 15 │inventar │Ptr. fiecare sector P.P.F. │
│ │ │ │din zona muntoasa │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Clapari │ 15 │inventar │Ptr. fiecare sector P.P.F. │
│ │ │ │din zona muntoasa │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Costum de schi │ 15 │inventar │Ptr. fiecare sector P.P.F. │
│ │ │ │din zona muntoasa │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Manusi de schi │ 15 │inventar │Ptr. fiecare sector P.P.F. │
│ │ │ │din zona muntoasa │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Capison din lana │ 15 │inventar │Ptr. fiecare sector P.P.F. │
│ │ │ │din zona muntoasa │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Bete de schi │ 15 │inventar │Ptr. fiecare sector P.P.F. │
│ │ │ │din zona muntoasa │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Rachete de zapada │ 15 │inventar │Ptr. fiecare sector P.P.F. │
│ │ │ │din zona muntoasa │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Ecuson specific │ 1 │inventar │Ptr. fiecare combinezon, │
│ │ │ │costum, camasa şi camasa │
│ │ │ │bluza. │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Ecuson textil cu însemne grad │ │ │ │
│profesional │ 1 │inventar │Ptr. fiecare combinezon, │
│ │ │ │costum, camasa şi camasa │
│ │ │ │bluza. │
├────────────────────────────────┼─────┼─────────┼─────────────────────────────┤
│Geanta transport echipament │ 1 │inventar │Pentru fiecare cadru │
└────────────────────────────────┴─────┴─────────┴─────────────────────────────┘





───────────────────
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016