Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 1.052 din 6 noiembrie 2000  pentru aprobarea Protocolului dintre Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului din Romania si Ministerul Mediului si Amenajarii Teritoriului din Republica Moldova privind cooperarea in domeniul lucrarilor publice, amenajarii teritoriului si gospodariei comunale, semnat la Iasi la 20 iulie 2000    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 1.052 din 6 noiembrie 2000 pentru aprobarea Protocolului dintre Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului din Romania si Ministerul Mediului si Amenajarii Teritoriului din Republica Moldova privind cooperarea in domeniul lucrarilor publice, amenajarii teritoriului si gospodariei comunale, semnat la Iasi la 20 iulie 2000

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 611 din 28 noiembrie 2000
În temeiul prevederilor art. 107 din Constituţia României şi ale <>art. 5 alin. 1 din Legea nr. 4/1991 privind încheierea şi ratificarea tratatelor,

Guvernul României adopta prezenta hotãrâre.

ARTICOL UNIC
Se aproba Protocolul dintre Ministerul lucrãrilor Publice şi Amenajãrii Teritoriului din România şi Ministerul Mediului şi Amenajãrii Teritoriului din Republica Moldova privind cooperarea în domeniul lucrãrilor publice, amenajãrii teritoriului şi gospodãriei comunale, semnat la Iaşi la 20 iulie 2000.

PRIM-MINISTRU
MUGUR CONSTANTIN ISARESCU

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul lucrãrilor publice
şi amenajãrii teritoriului,
Nicolae Noica

p. Ministru de stat,
ministrul afacerilor externe,
Eugen Dijmarescu,
secretar de stat

p. Ministrul finanţelor,
Sebastian Vladescu,
secretar de stat


PROTOCOL
între Ministerul lucrãrilor Publice şi Amenajãrii Teritoriului din România şi Ministerul Mediului şi Amenajãrii Teritoriului din Republica Moldova privind cooperarea în domeniul lucrãrilor publice, amenajãrii teritoriului şi gospodãriei comunale

Ministerul lucrãrilor Publice şi Amenajãrii Teritoriului din România şi Ministerul Mediului şi Amenajãrii Teritoriului din Republica Moldova, denumite în continuare pãrţi,
exprimand dorinta comuna de a dezvolta colaborarea în domeniul lucrãrilor publice, amenajãrii teritoriului şi gospodãriei comunale,

au convenit urmãtoarele:

ART. 1
Pãrţile îşi vor acorda reciproc facilitãţile necesare pentru dezvoltarea cooperãrii economice şi tehnico-ştiinţifice în domeniul amenajãrii teritoriului, urbanismului, arhitecturii, lucrãrilor publice, construcţiilor şi gospodãriei comunale.
ART. 2
(1) Pãrţile vor constitui împreunã Grupul de lucru de cooperare economicã şi tehnico-ştiinţificã, denumit în continuare grup de lucru.
(2) Conducerea grupului de lucru va reveni inspectorului de stat şef al Inspecţiei de Stat în Construcţii, Lucrãri Publice, Urbanism şi Amenajarea Teritoriului din cadrul Ministerului lucrãrilor Publice şi Amenajãrii Teritoriului din România, respectiv prim-viceministrului din cadrul Ministerului Mediului şi Amenajãrii Teritoriului din Republica Moldova, care vor fi copresedinti.
(3) Regulamentul grupului de lucru se anexeazã la prezentul protocol şi face parte integrantã din acesta.
(4) Grupul de lucru se reuneste ori de câte ori este necesar, dar cel puţin o data pe semestru.
(5) La reuniunile grupului de lucru vor putea fi invitaţi şi experţi din diverse instituţii guvernamentale şi neguvernamentale, inclusiv universitare, cu atribuţii şi preocupãri în domeniu.
(6) Hotãrârile privind funcţionarea grupului de lucru, propunerile şi recomandãrile vor fi adoptate prin consens.
(7) Reuniunile grupului de lucru vor fi organizate alternativ pe teritoriul statelor pãrţilor. Partea gazda a reuniunii grupului de lucru va suporta cheltuielile legate de cazare, masa şi transport intern, precum şi cheltuielile legate de pregãtirea şi organizarea reuniunii, în conformitate cu legislaţia în vigoare din fiecare ţara.
(8) Pãrţile, prin grupul de lucru, îşi vor desfasura activitatea pe baza programelor anuale care vor stabili modalitãţile concrete de acţiune (teme, programe, proiecte etc.) pentru domeniile de interes reciproc, în scopul:
a) elaborãrii, corelãrii şi armonizarii cadrului lor legislativ şi de reglementãri tehnice şi standarde, ţinând seama de practica şi tendintele existente pe plan european şi internaţional;
b) armonizarii metodelor şi principiilor de exercitare a controlului investiţiilor şi al utilizatorilor de construcţii cu privire la calitatea construcţiilor;
c) extinderii sub diverse forme a schimbului reciproc de informaţii şi de experienta, prin promovarea activitãţilor de consultanţa, know-how în domeniul cercetãrii, proiectãrii, informatizarii, asistenţei (economice, financiar-bancare, tehnice etc.), licenţelor şi tehnologiilor noi etc.;
d) intensificãrii cooperãrii dintre agenţii economici ai pãrţilor, prin promovarea de forme moderne de conlucrare: societãţi mixte, investiţii comune de capital pentru realizarea unor obiective;
e) cooperãrii în vederea formãrii şi perfecţionãrii personalului în domeniul managementului administrativ, gestiunii şi serviciilor urbane, amenajãrii teritoriului, urbanismului, construcţiilor şi gospodãriei comunale.
ART. 3
Programele anuale de acţiuni în domeniile de interes reciproc vor fi definitivate de cãtre ambele pãrţi pana la finele trimestrului IV al anului premergãtor, convenindu-se asupra obligaţiilor reciproce, termenelor de soluţionare şi formelor de cooperare (convenţii, protocoale, contracte etc.).
ART. 4
(1) Pentru realizarea cooperãrii pãrţile se vor informa reciproc şi sistematic asupra problemelor economice, tehnico-ştiinţifice, legislative, financiare, de piata, prognoza şi altele.
(2) Partea care a primit propunerea cu privire la realizarea în comun a unei teme neprevãzute în programul anual de cooperare se obliga sa rãspundã celeilalte pãrţi în termen de 30 de zile de la primirea informatiei în legatura cu oportunitatea şi modul de angajare.
ART. 5
(1) Trimiterea de specialişti în cadrul derulãrii acţiunilor şi termenelor stabilite se va efectua pe baza de schimb (numãr-om-zile).
(2) Cheltuielile de transport internaţional vor fi suportate de partea trimitatoare.
(3) Cheltuielile legate de asigurarea condiţiilor tehnice de lucru ale specialiştilor pe timpul deplasarii, precum şi transmiterea documentaţiilor necesare se vor suporta de ţara gazda, detaliile urmând sa fie definitivate în funcţie de tema.
(4) Durata şi numãrul de specialişti vor fi convenite pentru fiecare tema prin planurile de lucru (Programul comun de mãsuri).
ART. 6
Pãrţile vor conveni asupra schimbului de specialişti dintre cele doua instituţii, pe baza de reciprocitate, cu desfãşurarea activitãţii acestora în administraţia publica centrala şi/sau localã, în vederea implicarii directe pentru cunoaşterea practica a procesului de trecere la economia de piata în domeniul construcţiilor, serviciilor comunale şi realizãrii integrãrii economice.
ART. 7
Cheltuielile şi decontarea acestora, rezultate în urma derulãrii acţiunilor conform programelor comune de mãsuri anuale - altele decât cele generate de deplasarea specialiştilor -, se vor realiza pe baza de reciprocitate sau sub alte forme reciproc avantajoase.
ART. 8
Pãrţile convin sa acţioneze pentru armonizarea reglementãrilor tehnice în domeniile lor de activitate, în vederea utilizãrii şi difuzãrii lor în cele doua state.
ART. 9
Publicarea informaţiilor cu privire la desfãşurarea şi modul de soluţionare a lucrãrilor realizate se va face numai prin consimţãmântul reciproc al pãrţilor, dupã asigurarea de la caz la caz a protecţiei juridice convenite a rezultatelor.
ART. 10
(1) Prezentul protocol va intra în vigoare la data ultimei notificãri de cãtre pãrţi a îndeplinirii procedurilor prevãzute de legislaţia interna a statelor pãrţilor pentru aprobarea acestuia.
(2) Prezentul protocol se încheie pe o perioada de 5 ani. Protocolul se va prelungi automat pe noi perioade de câte 2 ani, dacã nici una dintre pãrţi nu îl va denunta în scris, pe cale diplomaticã, cu cel puţin 6 luni înainte de expirarea termenului de valabilitate.
(3) Oricare dintre pãrţi va putea iniţia modificarea prezentului protocol, iar pe baza luãrii de poziţie în comun, amendamentele vor intra în vigoare în conformitate cu dispoziţiile alin. (1).
(4) Orice problema de interpretare a textului prezentului protocol va fi rezolvatã de pãrţi pe baza de înţelegere reciprocã.
Semnat la Iaşi la 20 iulie 2000, în doua exemplare originale, ambele texte fiind egal autentice.

Pentru Ministerul lucrãrilor Publice
şi Amenajãrii Teritoriului din România,
Nicolae Noica,
ministru

Pentru Ministerul Mediului şi Amenajãrii
Teritoriului din Republica Moldova,
Arcadie Capcelea,
ministru


ANEXA 1

REGULAMENTUL
Grupului de lucru pentru cooperare economicã şi tehnico-ştiinţificã în domeniul amenajãrii teritoriului, urbanismului, arhitecturii, lucrãrilor publice, construcţiilor şi gospodãriei comunale între Ministerul lucrãrilor Publice şi Amenajãrii Teritoriului din România şi Ministerul Mediului şi Amenajãrii Teritoriului din Republica Moldova

1. Sarcinile principale ale grupului de lucru:
- urmãrirea modului de punere în practica a prevederilor Protocolului de cooperare economicã şi tehnico-ştiinţificã;
- examinarea, iniţierea, sprijinirea şi promovarea de noi acţiuni care sa conducã la dezvoltarea şi consolidarea cooperãrii economice şi tehnico-ştiinţifice dintre cele doua pãrţi în perspectiva accelerarii procesului de integrare;
- analiza periodicã a stadiului programelor, precum şi a altor înţelegeri ce decurg din protocol.
2. Modul de lucru:
- data şi ordinea de zi a reuniunilor grupului de lucru se precizeazã cu cel puţin o luna înainte de data întrunirii, pe baza propunerilor prezentate de copresedintii pãrţilor în grupul de lucru;
- cele doua pãrţi îşi vor comunica, cu cel puţin 10 zile înainte de începerea lucrãrilor reuniunii, componenta delegatiilor;
- la reuniunea grupului de lucru pot participa, în funcţie de necesitaţi, experţi şi personal tehnic din România şi Republica Moldova;
- rezultatele reuniunii grupului de lucru se vor consemna în procesele-verbale încheiate cu aceasta ocazie;
- elaborarea programelor concrete de lucru pentru domeniile specifice activitãţii ministerelor enunţate în protocol, cu stabilirea responsabilitãţilor şi termenelor, se realizeazã în cadrul grupului de lucru.

-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016