Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 1.040 din 23 septembrie 2009  pentru aprobarea amendamentului convenit prin schimb de scrisori semnate la Bucuresti si Washington la 31 martie 2009 si, respectiv, la Bucuresti la 29 aprilie 2009 si la Washington la 30 aprilie 2009 intre Guvernul Romaniei si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare, la Acordul de imprumut dintre Romania si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare pentru finantarea Proiectului sectorial de sprijinire a transporturilor, semnat la Bucuresti la 27 noiembrie 2006    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 1.040 din 23 septembrie 2009 pentru aprobarea amendamentului convenit prin schimb de scrisori semnate la Bucuresti si Washington la 31 martie 2009 si, respectiv, la Bucuresti la 29 aprilie 2009 si la Washington la 30 aprilie 2009 intre Guvernul Romaniei si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare, la Acordul de imprumut dintre Romania si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare pentru finantarea Proiectului sectorial de sprijinire a transporturilor, semnat la Bucuresti la 27 noiembrie 2006

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 693 din 15 octombrie 2009
HOTĂ?RÂRE nr. 1.040 din 23 septembrie 2009
pentru aprobarea amendamentului convenit prin schimb de scrisori semnate la Bucureşti şi Washington la 31 martie 2009 şi, respectiv, la Bucureşti la 29 aprilie 2009 şi la Washington la 30 aprilie 2009 între Guvernul României şi Banca Internaţionalã pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, la <>Acordul de împrumut dintre România şi Banca Internaţionalã pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare pentru finanţarea Proiectului sectorial de sprijinire a transporturilor, semnat la Bucureşti la 27 noiembrie 2006
EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 693 din 15 octombrie 2009


În temeiul <>art. 108 din Constituţia României, republicatã , şi al <>art. 4 alin. (2) din Legea nr. 184/2007 privind ratificarea Acordului de împrumut dintre România şi Banca Internaţionalã pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare pentru finanţarea Proiectului sectorial de sprijinire a transporturilor, semnat la Bucureşti la 27 noiembrie 2006, cu completãrile ulterioare,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ARTICOL UNIC
Se aprobã amendamentul convenit prin schimb de scrisori*) semnate la Bucureşti şi Washington la 31 martie 2009 şi, respectiv, la Bucureşti la 29 aprilie 2009 şi la Washington la 30 aprilie 2009 între Guvernul României, prin Ministerul Finanţelor Publice, şi Banca Internaţionalã pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, la <>Acordul de împrumut dintre România şi Banca Internaţionalã pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare pentru finanţarea Proiectului sectorial de sprijinire a transporturilor, semnat la Bucureşti la 27 noiembrie 2006, ratificat prin <>Legea nr. 184/2007 , cu completãrile ulterioare.
-------
*) Traducere.

PRIM-MINISTRU
EMIL BOC

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul finanţelor publice,
Gheorghe Pogea

Ministrul transporturilor şi infrastructurii,
Radu Mircea Berceanu

p. Ministrul afacerilor externe,
Bogdan Mazuru,
secretar de stat

Bucureşti, 23 septembrie 2009.
Nr. 1.040.



Ministerul Finanţelor Publice
Cabinet ministru

Nr. 502.999/31 martie 2009
Banca Mondialã
Doamnei Orsalia Kalantzopoulos
Director - Europa Centralã şi Ţãrile Baltice, Regiunea Europa şi Asia Centralã

Referitor la: Împrumutul nr. 4.842 RO - Proiectul privind sprijinirea sectorului transporturi (TSSP) şi nr. 4.839 RO - Proiectul privind prevenirea şi combaterea extinderii gripei aviare

Stimatã doamnã,
Ca urmare a discuţiilor referitoare la proiectele sus-menţionate, dorim sã vã informãm asupra urmãtoarelor:
1. Având în vedere cã data-limitã de tragere a Proiectului TSSP este astãzi şi în lipsa unei decizii a Guvernului pânã în prezent, Ministerul Finanţelor Publice solicitã extinderea împrumutului cu o lunã, respectiv de la 31 martie 2009 pânã la 30 aprilie 2009.
2. În ceea ce priveşte Proiectul privind prevenirea şi combaterea extinderii gripei aviare, Ministerul Finanţelor Publice solicitã BIRD acordul pentru realocarea sumei de 3,9 milioane dolari S.U.A. de la componenta ANSVSA pentru sãnãtate animalã cãtre componenta de sãnãtate umanã a Ministerului Sãnãtãţii. În acelaşi timp, avem rugãmintea sã fiţi de acord cu anularea fondurilor ANSVSA rãmase în urma realocãrii. În aceste circumstanţe, obiectivele de dezvoltare ale Proiectului vor fi ajustate în mod corespunzãtor.

Cu stimã,
Gheorghe Pogea


Copie: Domnului Benoît Blarel, director de ţarã
Oficiul Bãncii Mondiale în România
Banca Internaţionalã pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare

Banca Mondialã
Washington D.C. 20433
SUA

Orsalia Kalantzopoulos
Director
Europa Centralã şi Ţãrile Baltice, Regiunea Europa şi Asia Centralã

31 martie 2009

Excelenţei Sale
Gheorghe Pogea
Ministerul Finanţelor Publice
Bucureşti, România

Stimate domnule ministru,

Referitor la: România - Proiectul privind sprijinirea sectorului transporturi (Împrumutul nr. 4.842-RO) - A doua extindere a datei de închidere

Îmi face plãcere sã vã informez cã Banca a stabilit data de 30 aprilie 2009 ca ultimã datã pentru realizarea scopurilor <>secţiunii 2.02 a Acordului de împrumut dintre România şi Bancã, datat 27 noiembrie 2006, ca urmare a: (i) scrisorii dumneavoastrã din 17 octombrie 2008 prin care solicitaţi Bãncii Internaţionale pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (Banca) sã extindã data de închidere a împrumutului de mai sus pânã la 31 decembrie 2010; (ii) scrisorii noastre din 11 noiembrie 2008 prin care suntem de acord sã extindem data de închidere a împrumutului pânã la 31 martie 2009, cu posibilitatea prelungirii ulterioare a acestui termen în funcţie de evaluarea Bãncii asupra disponibilitãţilor de alocaţii bugetare pe anul 2009 acordate acestui proiect; (iii) recentei evaluãri fãcute asupra modului de implementare în timpul misiunii de restructurare a portofoliului Bãncii; şi (iv) scrisorii dumneavoastrã din 31 martie 2009 prin care solicitaţi extinderea datei de închidere a împrumutului pânã la 30 aprilie 2009.
În momentul de faţã aşteptãm decizia Guvernului asupra închiderii proiectului în aşa fel încât sã se maximizeze sprijinul Bãncii în ceea ce priveşte programul de investiţii pe anul 2009 şi sã se poatã stabili suma din împrumut care poate fi anulatã.
Recenta evaluare asupra stadiului Proiectului a demonstrat cã procesul de implementare a acestuia s-a îmbunãtãţit şi singura constrângere majorã este cea legatã de limitarea bugetului statului, respectiv a alocaţiilor bugetare aferente tragerilor din împrumut.
În funcţie de nivelul acestor limitãri ale alocaţiilor bugetare, existã câteva opţiuni care conduc la totala sau parţiala realizare a celor mai importante obiective ale proiectului ce pot fi îndeplinite în funcţie de fondurile avute la dispoziţie.
Prin urmare, am dori sã primim înaintea datei de 24 aprilie 2009 indicaţii clare şi un angajament ferm din partea Guvernului asupra nivelului fondurilor aferente proiectului pe anul 2009. Nivelul finanţãrii ce va fi angajat va determina scopul activitãţilor în vederea acordãrii unei noi extinderi, respectiv pânã la 31 decembrie 2009.

Cu stimã,
Orsalia Kalantzopoulos


Nr. 503.610/29 aprilie 2009

Banca Mondialã
Doamnei Orsalia Kalantzopoulos
Director - Europa Centralã şi Ţãrile Baltice, Regiunea Europa şi Asia Centralã

Referitor la: Împrumutul nr. 4.842 RO - Proiectul privind sprijinirea sectorului transporturi (TSSP)

Stimatã doamnã,

Facem referire la Împrumutul nr. 4.842 RO pentru Proiectul privind sprijinirea sectorului transporturi semnat în data de 27 noiembrie 2006, în sumã de 180.000.000 dolari S.U.A., şi la scrisoarea dumneavoastrã din 31 martie 2009 prin care aţi acordat a doua extindere a datei de închidere a Împrumutului, respectiv pânã la 30 aprilie 2009.
Aşa cum reiese de la ultima evaluare efectuatã, dezvoltarea obiectivelor proiectului pot fi realizate numai parţial pânã la data menţionatã mai sus.
În acelaşi timp am dori sã subliniem faptul cã obiectivele acestui proiect au o importanţã vitalã pentru procesul de dezvoltare socialã şi economicã a ţãrii, de aceea el trebuie sã continue.
Astfel, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Compania Naţionalã de Autostrãzi şi Drumuri Naţionale din România - S.A. (C.N. A.D.N.R. - S.A.) şi Compania Naţionalã de Cãi Ferate "C.F.R." - S.A. au decis sã solicite extinderea datei de închidere a proiectului pânã la 31 decembrie 2009 şi în acelaşi timp ne-au informat cã, în ceea ce priveşte continuarea procesului de implementare a obiectivelor proiectului, au decis sã aleagã varianta doi atât pentru componenta drumuri, cât şi pentru cea feroviarã.
În acest sens, avem rugãmintea sã fiţi de acord cu extinderea datei de închidere a acordului de împrumut de la 30 aprilie 2009 pânã la 31 decembrie 2009 şi sã agreaţi de asemenea opţiunea numãrul doi pentru cele douã componente ale proiectului, anulând în acelaşi timp şi suma de 35 milioane dolari S.U.A. din împrumut, aferentã componentei feroviare.

Cu stimã,
Bogdan Drãgoi,
secretar de stat

Banca Mondialã
Washington D.C. 20433
SUA

Orsalia Kalantzopoulos
Director
Europa Centralã şi Ţãrile Baltice, Regiunea Europa şi Asia Centralã

30 aprilie 2009

Excelenţei Sale
Gheorghe Pogea
Ministerul Finanţelor Publice
Bucureşti, România

Stimate domnule ministru,

Referitor la: România - Proiectul privind sprijinirea sectorului transporturi (Împrumutul nr. 4.842-RO) - A treia extindere a datei de închidere şi anulare parţialã a sumei împrumutului
Îmi face plãcere sã vã informez cã Banca Internaţionalã pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (Banca) a stabilit data de 31 decembrie 2009 ca ultimã datã pentru realizarea scopurilor paragrafului B.2 al secţiunii a IV-a din anexa nr. 2 la Acordul de împrumut (Acordul) dintre România şi Bancã, datat 27 noiembrie 2006, ca urmare a: (i) scrisorii dumneavoastrã din 29 aprilie 2009 prin care solicitaţi Bãncii sã extindã data de închidere a împrumutului de mai sus pânã la 31 decembrie 2010; (ii) scrisorii noastre din 31 martie 2009 prin care suntem de acord sã extindem data de închidere a împrumutului pânã la 30 aprilie 2009, solicitând în acelaşi timp o indicaţie clarã şi un angajament ferm al Guvernului privind nivelul fondurilor alocate acestui proiect pentru anul 2009.
Extinderea datei de închidere este necesarã realizãrii activitãţilor Proiectului, aşa cum sunt ele detaliate în Programul anual de întreţinere a infrastructurii, pentru restul perioadei de timp rãmase din anul calendaristic 2009 şi pentru a fi finalizate în anul 2009 (program anexat la prezenta scrisoare - anexele nr. 2 şi 3). Suma totalã a împrumutului corespunzãtoare activitãţilor mai sus menţionate, precum şi activitãţilor rãmase de finalizat nu va depãşi 145 milioane dolari S.U.A.
Noua datã de închidere a împrumutului este stabilitã în condiţiile în care resursele bugetare vor fi asigurate în mod suficient (atât cele din împrumut, cât şi cele aferente componentei locale), în vederea finalizãrii complete a obiectivelor Proiectului care fac obiectul extinderii pânã la 31 decembrie 2009. Vã rugãm, de asemenea, sã notaţi faptul cã Banca nu va mai acorda o altã extindere a datei de închidere acestui împrumut. În consecinţã, Guvernul trebuie sã se asigure cã orice activitate a Proiectului care va depãşi data de 31 decembrie 2009 va fi finanţatã de la acea datã din surse proprii.
Mai mult decât atât, ca urmare a solicitãrii dumneavoastrã adresate cu scrisoarea din data de 29 aprilie 2009 primitã de Bancã pe data de 30 aprilie 2009 şi ca urmare a prevederilor secţiunii 7.01 din Condiţiile generale, Banca anuleazã începând cu data de 30 aprilie 2009 suma de 35 milioane dolari S.U.A. aferentã categoriei 2 - Bunuri, lucrãri şi servicii de consultanţã, partea a doua a Proiectului, aşa cum a fost identificatã în Programul anual de întreţinere a infrastructurii pentru partea a doua a Proiectului, şi taxele de angajament aplicate acestei sume nu se mai aplicã începând cu data de 30 aprilie 2009.
Astfel, graficul revizuit din paragraful A2 al secţiunii a IV-a din anexa nr. 2 la Acordul de împrumut este indicat în anexa nr. 1 la aceastã scrisoare. Graficul revizuit este în conformitate cu anularea sumei de 35 milioane dolari S.U.A. din împrumut.
Anexa nr. 3 "Graficul rambursãrilor" este revizuitã de Bancã ca rezultat al anulãrii, iar cifrele revizuite vã vor fi transmise în curând.
Vã rugãm sã confirmaţi acordul dumneavoastrã cu cele de mai sus prin semnarea, datarea şi returnarea unui exemplar al acestei scrisori.
Cu stimã,

Orsalia Kalantzopoulos,
director
Europa Centralã şi Ţãrile Baltice, Regiunea Europa şi Asia Centralã

De acord

ROMÂNIA

Reprezentant autorizat

Bogdan Drãgoi,
secretar de stat
Ministerul Finanţelor Publice

19 mai 2009


ANEXA 1

Graficul revizuit al rambursãrilor
30 aprilie 2009




┌───────────────────────────────────────────┬────────────────────────────┬────────────┐
│ │ │ Procent │
│ Categoria │ Suma alocatã din împrumut │finanţat din│
│ │(exprimatã în dolari S.U.A.)│ cheltuieli │
├───────────────────────────────────────────┼────────────────────────────┼────────────┤
│(1) Bunuri, lucrãri şi servicii de │ │ │
│consultanţã pentru partea I a Proiectului, │ 90.000.000 dolari S.U.A. │ 80% │
│aşa cum este identificat în Programul │ │ │
│anual de întreţinere a infrastructurii │ │ │
│pentru partea I a Proiectului │ │ │
├───────────────────────────────────────────┼────────────────────────────┼────────────┤
│(2) Bunuri, lucrãri şi servicii de │ │ │
│consultanţã pentru partea a II-a a │ 55.000.000 dolari S.U.A. │ 80% │
│Proiectului aşa cum este identificat în │ │ │
│Programul anual de întreţinere a │ │ │
│infrastructurii pentru partea a II-a a │ │ │
│Proiectului │ │ │
├───────────────────────────────────────────┼────────────────────────────┼────────────┤
│SUBTOTAL │ 145.000.000 dolari S.U.A. │ │
├───────────────────────────────────────────┼────────────────────────────┼────────────┤
│Anulare începând cu data de 30 aprilie 2009│ 35.000.000 dolari S.U.A. │ │
├───────────────────────────────────────────┼────────────────────────────┼────────────┤
│SUMA TOTALÃ │ 180.000.000 dolari S.U.A. │ │
└───────────────────────────────────────────┴────────────────────────────┴────────────┘



------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016