Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 1.037 din 6 noiembrie 2000  pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a   Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 33/2000 privind finantarea de la bugetul de stat a unor masuri pentru protejarea patrimoniului genetic al animalelor    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 1.037 din 6 noiembrie 2000 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 33/2000 privind finantarea de la bugetul de stat a unor masuri pentru protejarea patrimoniului genetic al animalelor

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 570 din 16 noiembrie 2000
În temeiul prevederilor art. 107 din Constituţia României şi ale <>art. 11 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 33/2000 privind finanţarea de la bugetul de stat a unor mãsuri pentru protejarea patrimoniului genetic al animalelor,

Guvernul României adopta prezenta hotãrâre.

ARTICOL UNIC
Se aproba Normele metodologice de aplicare a <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 33/2000 privind finanţarea de la bugetul de stat a unor mãsuri pentru protejarea patrimoniului genetic al animalelor, prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.

PRIM-MINISTRU
MUGUR CONSTANTIN ISARESCU

Contrasemneazã:
---------------
p. Ministrul agriculturii
şi alimentaţiei,
Aurel Pana,
secretar de stat

p. Ministrul finanţelor,
Sebastian Vladescu,
secretar de stat


ANEXA 1

NORME METODOLOGICE
de aplicare a <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 33/2000 privind finanţarea de la bugetul de stat a unor mãsuri pentru protejarea patrimoniului genetic al animalelor

ART. 1
Patrimoniul genetic al animalelor reprezintã nucleul autohton al populatiilor de animale, sericicole şi piscicole, izolate reproductiv, al raselor, liniilor pure şi hibrizilor, categorii superioare de ameliorare a speciilor care difuzeazã progres genetic.
ART. 2
(1) Deţinãtorii de patrimoniu genetic al animalelor sunt persoanele fizice sau juridice care au în proprietate speciile, rasele, liniile pure şi hibrizii nucleelor de animale, sericicole şi piscicole, necesare în activitatea de selecţie, testare şi hibridare, în producerea de material seminal congelat, în asigurarea de armasari pentru monta publica.
(2) Deţinãtorii de patrimoniu genetic al animalelor întocmesc anual programe proprii de restructurare în vederea ameliorãrii, pe baza programului general întocmit la nivelul tarii de Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei.
(3) Anual deţinãtorii de patrimoniu genetic al animalelor sunt stabiliţi în lista întocmitã de Agenţia Nationala de Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie, avizatã de Direcţia generalã strategii, sinteze, politici agroalimentare şi politici comerciale europene din cadrul Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei şi aprobatã prin ordin al ministrului agriculturii şi alimentaţiei.
ART. 3
Lista cuprinde deţinãtorii de patrimoniu genetic ale cãror efective de animale sunt atestate pe baza rezultatului controlului oficial al productiilor, executat şi/sau avizat de Agenţia Nationala de Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie în anul anterior acordãrii sprijinului financiar, şi care sunt menţinute în control, conform programului specific fiecãrei specii în anul acordãrii acestui sprijin.
ART. 4
Efectivele de animale cuprinse în patrimoniul genetic finanţat de la bugetul de stat aparţin uneia dintre categoriile enumerate, pe specii, astfel:

A. Taurine:
a) vaci - mame de tauri, nominalizate;
b) vaci şi bivolite în rasa curata, aflate în controlul oficial al productiilor;
c) vaci primipare - fiice ale taurilor în testare;
d) tauri în exploatare, tauri în asteptare autorizaţi;
e) taurasi în testare dupã performanţe proprii şi ascendenta;
f) populaţii de taurine în conservare genetica.

B. Ovine - efectivul matca şi berbecii în rasa curata, în selecţie şi testare, specializaţi pe producţia de:
a) lapte;
b) carne;
c) lana;
d) pielicele;
e) mixte: carne-lapte, lapte-carne.

C. Porci - efectivele matca cuprinse în activitatea de selecţie şi testare, pe rase materne şi paterne:
a) rase materne: Marele Alb, Landrace;
b) rase paterne: Duroc, Hampshire, Linia sinteticã 345 Peris;
c) rase pe cale de dispariţie: Bazna, Mangalita.

D. Pãsãri - efectivele matca de pãsãri - galinacee, palmipede, curci, bibilici, prepelite din categoriile superioare aflate în selecţie dupã programul de oua şi carne:
a) populatiile în rasa curata;
b) liniile pure;
c) bunici;
d) pãrinţi;
e) genoteca de pãsãri.

E. Animale de blana - efectivele matca din categoriile superioare aflate în selecţie:
a) rase pure;
b) bunici;
c) pãrinţi.

F. Albine - efectivele de albine recordiste, identificate ca rezultat al selecţiei simultane a liniilor materne şi paterne, care afluesc cãtre stupinele de elita şi improspateaza colectiile de material biologic apicol

G. Viermi de mãtase - ouale speciilor Bombyx mori şi Phylosamia ricini.

H. Cabaline - aflate în proprietatea publica a statului care asigura ameliorarea efectivelor de cabaline:
a) iepele în rasa curata;
b) armasarii pepinieri;
c) armasarii de monta publica.

I. Peşti:
a) speciile periclitate, pe cale de dispariţie;
b) rasele pure;
c) populatiile cu origine cunoscutã, izolate reproductiv;
d) reproducatorii, materialul remont din centrele de reproducere artificiala;
e) genoteca de peşti.

ART. 5
Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei, prin direcţiile judeţene de ameliorare şi reproducţie în zootehnie, urmãreşte modul de pãstrare în siguranta şi protecţia genofondului naţional, care constituie patrimoniu genetic, modul de folosire a ingineriei genetice şi a biotehnologiilor în vederea imbogatirii acestui patrimoniu, conform Strategiei generale de dezvoltare a patrimoniului genetic al animalelor.
ART. 6
(1) Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei, prin Direcţia generalã strategii, sinteze, politici agroalimentare şi politici comerciale europene, încheie convenţii cu deţinãtorii de patrimoniu genetic al animalelor privind sumele acordate şi modul de utilizare a acestora, precum şi obligaţiile deţinãtorilor de patrimoniu genetic al animalelor.
(2) În baza sumelor repartizate pentru întreţinerea, conservarea şi perpetuarea patrimoniului genetic al animalelor, stabilite potrivit <>art. 4 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 33/2000 privind finanţarea de la bugetul de stat a unor mãsuri pentru protejarea patrimoniului genetic al animalelor, a convenţiei încheiate între Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei şi deţinãtorii de patrimoniu genetic al animalelor, precum şi a decontului justificativ al cãrui model este prezentat în anexa nr. 1 la prezentele norme metodologice, Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei întocmeşte cererea de deschidere de credite bugetare cãtre Ministerul Finanţelor la capitolul 67.01 "Agricultura şi silvicultura", titlul "Transferuri".
(3) Decontul justificativ privind încasarea de la bugetul de stat a sumelor alocate pentru întreţinerea, conservarea şi perpetuarea patrimoniului genetic al animalelor va fi verificat şi avizat de direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, dupã caz, şi va fi prezentat la Direcţia generalã strategii, sinteze, politici agroalimentare şi politici comerciale europene, în vederea verificãrii şi aprobãrii.
(4) Dupã emiterea aprobãrii Direcţia generalã economicã şi relaţii bugetare din cadrul Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei va solicita Ministerului Finanţelor deschiderea creditelor bugetare.
(5) Cererea de deschidere de credite va fi însoţitã de situaţia centralizatoare privind încasarea de la bugetul de stat a sumelor pentru întreţinerea, conservarea şi perpetuarea patrimoniului genetic al animalelor, potrivit modelului prezentat în anexa nr. 2 la prezentele norme metodologice.
ART. 7
Dupã aprobarea cererii de deschidere a creditelor de cãtre Ministerul Finanţelor Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei vireazã sumele alocate într-un cont al deţinãtorilor de patrimoniu genetic al animalelor, deschis la trezorerii sau la bãnci, dupã caz.
ART. 8
Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei, prin direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, controleazã modul de utilizare de cãtre deţinãtorii de patrimoniu genetic al animalelor a sumelor acordate, iar prin Agenţia Nationala de Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie, modul de realizare a programelor pentru care s-a acordat finanţarea.




ANEXA 1


la normele metodologice
------------------------


Deţinãtorul de patrimoniu Direcţia generalã pentru agricultura
genetic al animalelor şi industrie alimentara a judeţului
........................... ...............

Verificat şi avizat


───────────────────
pentru suma de ... lei
Director general,
.......................




DECONT JUSTIFICATIV
privind încasarea de la bugetul de stat a sumelor alocate
pentru întreţinerea, conservarea şi perpetuarea patrimoniului
genetic al animalelor, potrivit Convenţiei
nr. .../................, pe luna .../anul ...

┌───┬─────────────────────────────┬──────────────────────────────────────────┐
│ │ │ Justificare │
│ │ ├───────┬──────────┬──────────┬────────────┤
│ │ │ │ │ Suma │ Suma de │
│ │ │ │ │ alocata │ încasat │
│Nr.│ │ │ │ pe cap/ │ de la │
│crt│ │ │ Numãrul │ familie │ bugetul │
│ │ Categoria de cheltuieli │ Specia│ de capete│ /grame │ de stat │
│ │ │ │ (familii)│(mii lei) │ (mii lei) │
├───┼─────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├───┼─────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼────────────┤
│ 1.│Cheltuieli pentru întreţinere│ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼────────────┤
│ 2.│Cheltuieli pentru conservare │ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────┼───────┼──────────┼──────────┼────────────┤
│ 3.│Cheltuieli pentru perpetuare │ │ │ │ │
└───┴─────────────────────────────┴───────┴──────────┴──────────┴────────────┘

......................................................
(semnatura conducatorului persoanei juridice sau a
persoanei fizice semnatare a convenţiei)






ANEXA 2


la normele metodologice
------------------------


MINISTERUL AGRICULTURII
ŞI ALIMENTAŢIEI



SITUAŢIA CENTRALIZATOARE
privind acordarea de la bugetul de stat a sumelor pentru
întreţinerea, conservarea şi perpetuarea
patrimoniului genetic al animalelor, conform Ordonanţei de
urgenta a Guvernului nr. 33/2000 şi Hotãrârii Guvernului nr. 1.037/2000



┌────┬─────────────┬────────┬───────────┬──────┬───────┬────────────┬──────────┐
│ │ Denumirea │ Con- │ │ │ │ Suma │ Suma de │
│ │detinatoru- │ ventia │ Categoria │ │ Nr. de│ alocata pe │ încasat │
│Nr. │ lui de │ nr. .. │ de │Specia│ capete│ cap/familie│ de la │
│crt.│ patrimoniu │ din ...│ cheltuieli│ │ (fami-│ /grame │ bugetul │
│ │ genetic │ │ │ │ lii) │ │ de stat │
│ │ │........│ │ │ │ (mii lei) │ (mii lei)│
├────┼─────────────┼────────┼───────────┼──────┼───────┼────────────┼──────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 = 5x6 │
├────┼─────────────┼────────┼───────────┼──────┼───────┼────────────┼──────────┤
│ 1. │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼────────┼───────────┼──────┼───────┼────────────┼──────────┤
│ 2. │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼────────┼───────────┼──────┼───────┼────────────┼──────────┤
│ 3. │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼────────┼───────────┼──────┼───────┼────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼────────┼───────────┼──────┼───────┼────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼────────┼───────────┼──────┼───────┼────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼────────┼───────────┼──────┼───────┼────────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼────────┼───────────┼──────┼───────┼────────────┼──────────┤
│ │ TOTAL: │ │ │ │ │ │ │
└────┴─────────────┴────────┴───────────┴──────┴───────┴────────────┴──────────┘


Ordonatorul principal de credite,
....................................


-----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016