Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 1.033 din 6 noiembrie 2000  pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a   Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2000 privind aprobarea compensatiei de 500 lei/kg producatorilor agricoli pentru graul de panificatie livrat din recolta anului 2000, destinat consumului intern    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 1.033 din 6 noiembrie 2000 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2000 privind aprobarea compensatiei de 500 lei/kg producatorilor agricoli pentru graul de panificatie livrat din recolta anului 2000, destinat consumului intern

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 558 din 10 noiembrie 2000
În temeiul prevederilor art. 107 din Constituţia României şi ale <>art. 8 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2000 privind aprobarea compensatiei de 500 lei/kg producãtorilor agricoli pentru graul de panificatie livrat din recolta anului 2000, destinat consumului intern,

Guvernul României adopta prezenta hotãrâre.

ARTICOL UNIC
Se aproba Normele metodologice de aplicare a <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 158/2000 privind aprobarea compensatiei de 500 lei/kg producãtorilor agricoli pentru graul de panificatie livrat din recolta anului 2000, destinat consumului intern, prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.

PRIM-MINISTRU
MUGUR CONSTANTIN ISARESCU

Contrasemneazã:
---------------
p. Ministrul agriculturii şi
alimentaţiei,
Aurel Pana,
secretar de stat

p. Ministrul finanţelor,
Sebastian Vladescu,
secretar de stat

ANEXA 1

NORME METODOLOGICE
privind modul de acordare şi decontare a compensatiei de 500 lei/kg producãtorilor agricoli pentru graul de panificatie livrat din recolta anului 2000, destinat consumului intern

ART. 1
Potrivit prevederilor <>art. 1 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2000 se acorda o compensaţie de 500 lei/kg grâu STAS producãtorilor agricoli care au livrat şi livreaza grâu de panificatie din recolta anului 2000, destinat consumului intern, pana la data de 30 mai 2001, agenţilor economici cu activitate de morarit şi/sau de panificatie cu licenta de fabricaţie, agenţilor economici care efectueazã operaţiuni de receptionare, condiţionare, depozitare şi pãstrare a cerealelor în spaţii special amenajate sau agenţilor economici care constituie sau reimprospateaza rezerva de stat în vederea folosirii acestuia pentru consumul intern.
ART. 2
Beneficiarii compensatiei de 500 lei/kg grâu STAS sunt:
a) producãtorii agricoli, astfel cum sunt definiţi la <>art. 2 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2000 , care au livrat şi livreaza grâu de panificatie din recolta anului 2000 agenţilor economici cu activitate de morarit şi/sau de panificatie cu licenta de fabricaţie sau agenţilor economici care efectueazã operaţiuni de receptionare, condiţionare, depozitare şi pãstrare a cerealelor în spaţii special amenajate, destinat consumului intern;
b) producãtorii agricoli care sunt şi agenţi economici cu activitãţi de morarit şi/sau de panificatie cu licenta de fabricaţie care au livrat şi livreaza grâu de panificatie din recolta anului 2000 obţinut din exploataţii proprii, secţiilor de morarit şi/sau de panificatie.
ART. 3
Compensaţia de 500 lei/kg se acorda pentru cantitãţile de grâu de panificatie livrate de producãtorii agricoli, recalculate în echivalent STAS-813-1968, respectiv greutate hectolitrica 75 kg, umiditate 14% şi corpuri strãine 3%.
ART. 4
Plata compensatiei de 500 lei/kg se acorda în limita cantitãţii de 1.500 mii tone grâu STAS livrat din recolta anului 2000.
ART. 5
Compensaţia de 500 lei/kg grâu STAS se acorda producãtorilor agricoli de cãtre direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, dupã caz.
ART. 6
Calitatea de producãtor agricol se probeazã prin înscrisuri justificative care atesta încadrarea producãtorilor agricoli în prevederile <>art. 2 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2000 .
Agenţii economici care au executat prestaţii în agricultura sau au livrat seminţe, îngrãşãminte chimice ori pesticide producãtorilor agricoli cu plata sub forma de grâu de panificatie trebuie sa facã dovada provenientei graului prin înscrisuri justificative.
ART. 7
Decontarea compensatiei de 500 lei/kg producãtorilor agricoli care au livrat grâu de panificatie din recolta anului 2000, destinat consumului intern, se face pe baza unei cereri întocmite potrivit modelului prezentat în anexa nr. 1.
ART. 8
Cererea pentru încasarea compensatiei de 500 lei/kg de la bugetul de stat va fi înaintatã direcţiilor generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, dupã caz, în vederea verificãrii şi aprobãrii, şi va fi însoţitã de înscrisuri justificative care sa ateste:
a) calitatea de producãtor agricol;
b) adeverinta eliberata de primãrie, prin care producãtorul agricol sa facã dovada ca a cultivat cu grâu o suprafata de teren de pe care a fost recoltata cantitatea livrata;
c) copie de pe factura, respectiv de pe borderoul de achiziţie, sau de pe procesul-verbal de compensare şi de pe contractul de prestãri de servicii cu plata sub forma de grâu de panificatie;
d) copie de pe avizul de expediţie care sa justifice livrarea cantitãţilor de grâu de panificatie obţinute de pe exploatatiile agricole proprii cãtre secţiile de morarit şi/sau de panificatie, în cazul producãtorilor agricoli care sunt şi agenţi economici cu activitãţi de morarit şi/sau de panificatie;
e) adeverinta eliberata de agentul economic cãruia i-a fost livrat graul de panificatie, din care sa rezulte ca acesta este destinat consumului intern conform prevederilor <>art. 1 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2000 , însoţitã de factura şi ordinul de plata avizat de banca plãtitoare sau de chitanţa de casa.
ART. 9
Direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, dupã caz, dupã verificarea şi aprobarea cererilor pentru încasarea compensatiei întocmesc şi transmit în termen de doua zile Direcţiei generale economice şi relaţii bugetare din cadrul Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei situaţia centralizatoare a acestor cereri, conform modelului prezentat în anexa nr. 2.
ART. 10
În baza situaţiei centralizatoare a cererilor pentru încasarea compensatiei, transmisã de direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, dupã caz, Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei trimite Ministerului Finanţelor cererea de deschidere a creditelor bugetare.
Cererea de deschidere a creditelor bugetare este însoţitã de situaţia centralizata pe judeţe, întocmitã potrivit modelului prezentat în anexa nr. 3, a cererilor privind încasarea de la bugetul de stat a compensatiei pentru graul de panificatie, acordatã conform <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 158/2000 .
ART. 11
Dupã aprobarea cererii pentru deschiderea creditelor bugetare de cãtre Ministerul Finanţelor, din bugetul Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei se alimenteazã conturile direcţiilor generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, dupã caz, care, pe baza cererilor aprobate de încasare a compensatiei, întocmite de producãtorii agricoli, efectueazã plata compensatiei de 500 lei/kg astfel:
a) producãtorilor agricoli, persoane juridice, în conturile deschise la trezorerii;
b) producãtorilor agricoli, persoane fizice, prin casieria direcţiilor generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, dupã caz, sau prin mandat poştal. Contravaloarea mandatului poştal este suportatã de beneficiarul compensatiei.
ART. 12
Anexele nr. 1-3 fac parte integrantã din prezentele norme metodologice.



ANEXA 1

Producãtorul agricol ......................
(denumirea completa)
...........................................
...........................................
(date de identificare)


Direcţia generalã pentru agricultura şi industrie
alimentara a judeţului ..... /municipiului Bucureşti

Verificat şi aprobat


pentru suma de ......... lei
la data de .........

Director general, Contabil-şef,
.................. ................

CERERE
pentru încasarea de la bugetul de stat a compensatiei de
500 lei/kg pentru graul livrat în perioada ......., acordatã
conform <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 158/2000



──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Denumirea Documentul Compensaţia Valoarea
agentului pentru unitarã de compensatiei
economic justificarea Cantitatea primit de la de încasat
Nr. care a livrãrii STAS bugetul de de la bugetul
crt. achiziţionat graului (kg) stat de stat
graul de nr. ..... din (lei/kg STAS) - lei -
panificatie data de ...... (col.3xcol.4)
în perioada
..........
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4 5
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. 500
2. 500
3. 500
.
.
.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL:
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



Declaram pe propria rãspundere, sub sancţiunea legii, ca pana în prezent nu am încasat de la bugetul de stat compensaţia de 500 lei/kg grâu STAS, conform <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 158/2000 , şi am luat cunostinta de faptul ca, dacã în urma verificãrilor efectuate de organele abilitate, datele din prezenta cerere nu corespund cu realitatea, aceasta constituie contravenţie şi se sancţioneazã potrivit legii şi atrage restituirea compensatiei încasate nejustificat de la bugetul de stat.


Producãtor agricol,
.......................
(numele şi prenumele)

Semnatura ............





ANEXA 2

DIRECŢIA GENERALĂ PENTRU AGRICULTURA ŞI INDUSTRIE
ALIMENTARA A JUDEŢULUI ..../MUNICIPIULUI BUCUREŞTI

SITUAŢIA CENTRALIZATOARE
a cererilor pentru încasarea de la bugetul de stat a
compensatiei de 500 lei/kg pentru graul de panificatie,
acordatã conform Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr.
158/2000, în perioada .................

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Denumirea Cantitatea pentru Compensaţia unitarã Valoarea totalã
producãtorului care s-a aprobat de primit de la a compensatiei
Nr. agricol acordarea bugetul de stat de primit de la
crt. compensatiei de (lei/kg STAS) bugetul de stat
500 lei/kg grâu - lei -
STAS (col.2xcol.3)
(kg)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. 500
2. 500
3. 500
.
.
.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL:
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Director general, Contabil-şef,
............... ............





ANEXA 3

MINISTERUL AGRICULTURII ŞI ALIMENTAŢIEI

SITUAŢIA
centralizata de la nivelul judeţelor sau al municipiului
Bucureşti a cererilor privind încasarea de la bugetul de stat a
compensatiei pentru graul de panificatie, acordatã conform
<>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 158/2000

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Cantitatea livrata Valoarea totalã
crt. Judeţul pentru care valoarea Compensaţia de la a compensatiei
a fost încasatã bugetul de stat de primit de la
(kg STAS) (lei/kg STAS) bugetul de stat
- lei -
(col.2xcol.3)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. 500
2. 500
3. 500
.
.
.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL:
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Ordonator principal de credite,
...............................


---------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016