Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 1.016 din 9 septembrie 2009  pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor   Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, aprobate prin   Hotararea Guvernului nr. 1.025/2006     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 1.016 din 9 septembrie 2009 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 1.025/2006

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 655 din 2 octombrie 2009
HOTĂ?RÂRE nr. 1.016 din 9 septembrie 2009
pentru modificarea şi completarea <>Normelor metodologice de aplicare a prevederilor <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului, aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.025/2006
EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 655 din 2 octombrie 2009


În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ART. I
Normele metodologice de aplicare a prevederilor <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului, aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.025/2006 , publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 704 din 17 august 2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. La articolul 2, dupã alineatul (4) se introduce un nou alineat, alineatul (5), cu urmãtorul cuprins:
"(5) În situaţia în care, în cadrul primelor 3 naşteri se înregistreazã sarcini gemelare, de tripleţi sau multipleţi, denumite în continuare sarcini multiple, indemnizaţia pentru creşterea copilului se calculeazã conform art. 1 alin. (1) şi art. 2 din ordonanţa de urgenţã."
2. La articolul 4 alineatul (7), dupã litera i) se introduc patru noi litere, literele i^1)- i^4), cu urmãtorul cuprins:
"i^1) frecventeazã, fãrã întrerupere, cursurile de zi ale învãţãmântului preuniversitar sau, dupã caz, universitar, organizat potrivit legii, cu excepţia situaţiei de întrerupere a cursurilor din motive medicale, considerându-se inclusiv perioada cuprinsã între absolvirea cursurilor de zi ale învãţãmântului preuniversitar, organizat potrivit legii, şi începerea învãţãmântului universitar, în acelaşi an calendaristic;
i^2) se aflã în perioada cuprinsã între încheierea unei forme de învãţãmânt preuniversitar şi începerea în acelaşi an calendaristic a unei alte forme de învãţãmânt preuniversitar, cursuri de zi, organizate potrivit legii, frecventate fãrã întrerupere, cu excepţia situaţiei de întrerupere a cursurilor din motive medicale;
i^3) se aflã în perioada cuprinsã între încheierea unei forme de învãţãmânt universitar cu sau fãrã examen de licenţã sau de diplomã şi începerea în acelaşi an calendaristic a unei alte forme de învãţãmânt universitar, cursuri de zi, organizate potrivit legii, frecventate fãrã întrerupere, cu excepţia situaţiei de întrerupere a cursurilor din motive medicale;
i^4) se aflã în perioada de 60 de zile de la finalizarea cursurilor învãţãmântului obligatoriu sau, dupã caz, de la absolvirea cursurilor de zi ale învãţãmântului preuniversitar, organizat potrivit legii, cu sau fãrã examen de absolvire, în vederea angajãrii ori, dupã caz, trecerii în şomaj."
3. La articolul 4, dupã alineatul (7) se introduc douã noi alineate, alineatele (7^1) şi (7^2), cu urmãtorul cuprins:
"(7^1) Se iau în considerare perioadele prevãzute la alin. (7) lit. i^1) - i^3), indiferent dacã persoana începe sau nu cursurile unei alte forme de învãţãmânt preuniversitar sau, dupã caz, universitar, organizat potrivit legii, doar pentru situaţiile în care persoana nu poate începe cursurile din motive medicale, inclusiv starea de graviditate.
(7^2) Condiţia prevãzutã la art. 4 alin. (7) lit. k) nu este obligatorie pentru persoanele care nu sunt apte sã participe la examenul de licenţã sau de diplomã din motive medicale, inclusiv starea de graviditate."
4. Dupã articolul 4 se introduce un nou articol, articolul 4^1, cu urmãtorul cuprins:
"Art. 4^1. - (1) În aplicarea art. 1 alin. (2) lit. m) din ordonanţa de urgenţã, prin persoanã care frecventeazã cursurile preuniversitare se înţelege orice persoanã care a dat naştere unui copil şi care frecventeazã cursurile de zi ale învãţãmântului primar, secundar sau postliceal, definit şi organizat potrivit <>Legii învãţãmântului nr. 84/1995 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(2) Cursurile preuniversitare sau universitare pot fi frecventate atât la unitãţi de învãţãmânt de stat, cât şi particulare autorizate şi acreditate, în condiţiile legii."
5. La articolul 6 alineatul (4), dupã litera f) se introduce o nouã literã, litera g), cu urmãtorul cuprins:
"g) actul doveditor care atestã calitatea de reprezentant legal al persoanei minore lipsite de capacitate deplinã de exerciţiu al drepturilor civile, îndreptãţitã sã beneficieze de indemnizaţie pentru creşterea copilului, respectiv pãrinte, tutore, curator, altã persoanã desemnatã reprezentant legal prin decizia directorului general al direcţiei generale de asistenţã socialã şi protecţia copilului sau, dupã caz, prin hotãrâre judecãtoreascã."
6. La articolul 6 alineatul (5), litera g) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"g) copia contractului de muncã sau, dupã caz, dovada eliberatã de angajatori ori de autoritãţile competente strãine sau române, tradusã şi legalizatã, care sã ateste realizarea de venituri profesionale pe baza unor contracte individuale de muncã în strãinãtate, potrivit acordurilor guvernamentale bilaterale încheiate de România cu alte state, sau, dupã caz, realizarea de venituri profesionale dobândite în urma activitãţilor salariale ori independente, inclusiv veniturile provenite din perioadele de şomaj şi concedii medicale, totalizate în baza prevederilor Regulamentului Consiliului (CEE) nr. 1.408/1971 privind aplicarea regimurilor de securitate socialã lucrãtorilor salariaţi, lucrãtorilor independenţi şi membrilor familiilor lor care se deplaseazã în interiorul Comunitãţii."
7. La articolul 6 alineatul (6), dupã litera d) se introduce o nouã literã, litera d^1), cu urmãtorul cuprins:
"d^1) adeverinţa eliberatã de instituţia de învãţãmânt preuniversitar sau, dupã caz, universitar, care sã ateste frecventarea cursurilor fãrã întrerupere, pânã la data solicitãrii acesteia, pentru situaţiile prevãzute la lit. i^1)-i^4);".
8. La articolul 6 alineatul (6), dupã litera f) se introduc douã noi litere, literele g) şi h), cu urmãtorul cuprins:
"g) dovada privind calitatea de elev sau student la o unitate de învãţãmânt preuniversitar sau, dupã caz, universitar recunoscutã pe teritoriul statului respectiv, eliberatã de Ministerul Educaţiei, Cercetãrii şi Inovãrii, prin Centrul Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor, ori de cãtre instituţiile de învãţãmânt preuniversitar sau, dupã caz, universitar abilitate pentru recunoaşterea studiilor ori a perioadelor de studii efectuate în strãinãtate, în baza procedurilor legale în vigoare, pentru situaţia prevãzutã la lit. i^1);
h) dovada eliberatã de medicul de familie sau, dupã caz, de medicul specialist pentru excepţiile prevãzute la lit. i^1)-i^3), precum şi pentru situaţiile prevãzute la art. 4 alin. (7^1) şi (7^2)."
9. La articolul 7, dupã alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (2^1), cu urmãtorul cuprins:
"(2^1) Persoanele prevãzute la art. 4 alin. (7) lit. i^1) beneficiazã de indemnizaţie pentru creşterea copilului indiferent dacã întrerup sau nu frecventarea cursurilor preuniversitare ori universitare pe perioada pânã la împlinirea de cãtre copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap."
10. Articolul 8 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 8. - (1) În cazul în care persoana îndreptãţitã, beneficiarã a stimulentului lunar sau, dupã caz, a concediului şi a indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului, pânã la împlinirea de cãtre acesta a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copiilor cu handicap, naşte în aceastã perioadã unul sau mai mulţi copii ori i se încredinţeazã spre adopţie, i se încuviinţeazã adopţia, i se dau în plasament unul sau mai mulţi copii ori este numitã tutore, se procedeazã dupã cum urmeazã:
a) dacã cele 12 luni prevãzute la art. 1 alin. (1) din ordonanţa de urgenţã sunt acoperite în totalitate de perioada de concediu şi indemnizaţia lunarã pentru creşterea copilului, acordarea acestora se prelungeşte corespunzãtor pânã la încheierea duratei de acordare pentru cel din urmã copil, conform legii, a concediului şi indemnizaţiei pentru creşterea copilului. Pe aceastã perioadã se acordã o singurã indemnizaţie, la aceeaşi valoare cu indemnizaţia primitã anterior naşterii celui din urmã copil;
b) dacã cele 12 luni prevãzute la art. 1 alin. (1) din ordonanţa de urgenţã sunt constituite şi din perioade în care persoana a realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit prevãzute la art. 5, atunci indemnizaţia lunarã pentru creşterea copilului se va calcula pe baza veniturilor realizate pe aceastã perioadã, inclusiv pe baza celor realizate în perioadele asimilate prevãzute la art. 4 alin. (7) lit. c)-g), i), l), n) şi q).
(2) În situaţiile prevãzute la alin. (1), dreptul la concediu şi indemnizaţie pentru creşterea copilului sau, dupã caz, stimulent lunar, pentru copilul anterior, înceteazã la data solicitãrii noului drept.
(3) În situaţia prevãzutã la alin. (1) lit. b), dacã din calcul rezultã un cuantum al indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului mai mic decât cuantumul indemnizaţiei primit anterior naşterii celui din urmã copil, atunci se acordã indemnizaţia lunarã pentru creşterea copilului primitã anterior."
11. Articolul 9 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 9. - (1) În situaţia în care, dupã împlinirea vârstei de 2 ani, copilul, respectiv unul dintre copiii rezultaţi din sarcini multiple este încadrat într-un grad de handicap, drepturile prevãzute de ordonanţa de urgenţã se acordã de la data depunerii cererii pânã la împlinirea de cãtre acest copil a vârstei de 3 ani.
(2) În situaţia în care unul dintre copiii rezultaţi în urma unei sarcini multiple este încadrat într-un grad de handicap pânã la împlinirea de cãtre acesta a vârstei de 3 ani, pentru acesta se va continua plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului în cuantumul prevãzut la art. 2 alin. (4). În cazul în care sunt încadraţi în grad de handicap mai mulţi copii rezultaţi în urma unei sarcini multiple, pe lângã indemnizaţia pentru creşterea copilului în cuantumul prevãzut la art. 2 alin. (4) se va acorda şi suma prevãzutã la art. 2 din ordonanţa de urgenţã, în raport cu numãrul copiilor."
12. La articolul 11, dupã alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (1^1), cu urmãtorul cuprins:
"(1^1) În situaţia în care persoana beneficiarã de stimulent lunar se aflã în una dintre situaţiile asimilate prevãzute la art. 4 alin. (7) lit. c), d), f), g), i), l) şi n), plata stimulentului lunar nu se suspendã."
13. Articolul 30^1 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 30^1. - (1) Dreptul la indemnizaţia pentru creşterea copilului în cuantumul prevãzut la art. 2 alin. (4) se acordã începând cu luna ianuarie 2009 şi persoanelor care, la data de 1 ianuarie 2009, se aflau în una dintre urmãtoarele situaţii:
a) în plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului;
b) în plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului în condiţiile prevãzute la art. 8 alin. (1);
c) în plata stimulentului lunar;
d) în concediu de maternitate şi în plata indemnizaţiei aferente;
e) ar fi fost îndreptãţite sã beneficieze de indemnizaţia pentru creşterea copilului sau de stimulentul lunar şi nu au solicitat acest drept;
f) cererile privind acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu au fost soluţionate pânã la data de 31 decembrie 2008 inclusiv.
(2) Dreptul la indemnizaţia pentru creşterea copilului în cuantumul prevãzut la art. 1 alin. (1) şi art. 2 din ordonanţa de urgenţã, aşa cum a fost acesta modificat prin <>Legea nr. 239/2009 pentru modificarea <>art. 2 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului şi, respectiv, <>Legea nr. 240/2009 pentru completarea alin. (2) al <>art. 1 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului, se acordã începând cu data intrãrii în vigoare a prevederilor acestor legi.
(3) Prevederile alin. (2) se aplicã şi urmãtoarelor persoane:
a) care beneficiazã de indemnizaţie pentru creşterea copilului şi care au în îngrijire copii proveniţi din sarcini multiple;
b) care au în îngrijire copii în vârstã de pânã la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, şi care înainte de naşterea acestuia/acestora au urmat cel puţin 12 luni cursurile de zi ale învãţãmântului preuniversitar sau universitar, organizate în condiţiile legii, luându-se în considerare şi perioadele prevãzute la art. 4 alin. (7) lit. i^1)-i^4) şi art. 4 alin. (7^1) şi (7^2)."
14. La articolul 30^2, dupã alineatul (3) se introduc douã noi alineate, alineatele (4) şi (5), cu urmãtorul cuprins:
"(4) Pentru acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului persoanelor care au în îngrijire gemeni, tripleţi, multipleţi şi au deja dreptul stabilit la indemnizaţia pentru creşterea copilului, suma prevãzutã la art. 2 din ordonanţa de urgenţã se acordã din oficiu, fãrã a fi necesarã transmiterea unei noi cereri, pe baza dosarelor administrate şi gestionate de agenţiile teritoriale.
(5) Pentru situaţia prevãzutã la alin. (4), agenţiile teritoriale, în termenul prevãzut la art. 30 alin. (2), transmit beneficiarilor o decizie de modificare a drepturilor acordate, conform modelului prevãzut la anexa nr. 3 d)."
15. Articolul 30^3 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 30^3. - (1) Pentru acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului în situaţia prevãzutã la art. 30^1 alin. (1) lit. c), persoana care doreşte sã beneficieze de concediu de creştere a copilului transmite la agenţia teritorialã cererea prevãzutã în anexa nr. 1 şi documentele doveditoare, conform prevederilor art. 6 alin. (5) şi (6).
(2) Pentru persoanele prevãzute la art. 30^1 alin. (3) lit. b), dreptul la indemnizaţie pentru creşterea copilului se acordã pe bazã de cerere şi documente doveditoare care se transmit agenţiilor teritoriale pânã cel târziu la data de 31 decembrie 2009."
16. Articolul 30^4 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 30^4. - Pentru acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului în situaţiile prevãzute la art. 30^1 alin. (1) lit. d) şi e), persoana îndreptãţitã depune la primãrie cererea prevãzutã în anexa nr. 1 şi documentele doveditoare, conform prevederilor art. 6, cu respectarea termenelor prevãzute la art. 10 alin. (1) din ordonanţa de urgenţã."
17. Anexa nr. 1 "Cerere şi declaraţie pe propria rãspundere pentru acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului/stimulentului şi alocaţiei de stat pentru copii" se modificã şi se înlocuieşte cu anexa*) care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.
ART. II
<>Hotãrârea Guvernului nr. 1.025/2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi cu cele aduse prin prezenta hotãrâre, se va republica, dându-se textelor o nouã numerotare.

PRIM-MINISTRU
EMIL BOC

Contrasemneazã:
----------------
Ministrul muncii,
familiei şi protecţiei sociale,
Marian Sârbu

Viceprim-ministru,
ministrul administraţiei şi internelor,
Dan Nica

Ministrul educaţiei,
cercetãrii şi inovãrii,
Ecaterina Andronescu

Ministrul finanţelor publice,
Gheorghe Pogea

Bucureşti, 9 septembrie 2009.
Nr. 1.016.


ANEXA
------
(Anexa nr. 1 la normele metodologice)
-------------------------------------



CERTIFICARE PRIMAR
L.S.

CERERE
şi
DECLARAŢIE PE PROPRIA RÃSPUNDERE
pentru acordarea
indemnizaţiei pentru creşterea copilului/stimulentului şi alocaţiei
de stat pentru copii

Domnului director coordonator

I. Subsemnata(ul),

Numele şi prenumele ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Cod numeric personal┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Adresa: Str. ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Nr. ┌─┬─┬─┬─┐ Bl. ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┐ Sc. ┌─┬─┐ Ap.┌─┬─┬─┐ Sector ┌─┐
└─┴─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┘ └─┴─┘ └─┴─┴─┘ └─┘
Mun./oraş ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
com.;sat ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Judeţul ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Telefon ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ Fax ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
E-mail _____________________

Actul de identitate*1,*2) ┌─┬─┬─┐ Seria ┌─┬─┬─┐ Nr. ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┘ └─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Emis de ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘

Vã rog sa-mi aprobaţi acordarea*):
- indemnizaţiei pentru creşterea copilului ┌─┐
- acolaţiei de stat pentru copii ├─┤
- stimulentului pentru creşterea copilului ├─┤
└─┘
Doresc sã primesc aceste drepturi*):
┌─┐
- la domiciliu prin mandat poştal ├─┤ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
- în cont personal └─┘ nr. └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
deschis la banca ______________________________________________________
┌─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
- în cont de card └─┘ nr. └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
deschis la banca ______________________________________________________


*1) În cazul cetãţenilor români se va specifica tipul de act de identitate:
- B.I. - buletin de identitate
- C.I. - carte de identitate
- C.I.P. - carte de identitate provizorie
*2) Pentru cetãţenii strãini sau apatrizi:
- C.I. - carte de identitate
- L.S.T. - legitimaţie de şedere temporarã
- D.I. - document de identitate.
*) Se va marca cu "X" cãsuţa corespunzãtoare.

Având calitatea de*):


┌─┐
- pãrinte natural ├─┤
- pãrinte adoptiv ├─┤
- persoanã care are în încredinţare copil în vederea adopţiei ├─┤
- tutore ├─┤
- persoanã care are copilul în plasament ├─┤
- persoanã care are copilul în plasament în regim de urgenţã └─┘

Menţionez cã, în conformitate cu <>OUG nr. 148/2005 , sunt*):
┌─┐
- persoanã îndreptãţitã ├─┤
- reprezentant legal al persoanei îndreptãţite ├─┤
- mandatar al persoanei îndreptãţite └─┘
_____________
*) Se va marca cu "X" cãsuţa corespunzãtoare.

II. Declar pe propria rãspundere urmãtoarele:

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ A. Referitor la copilul/copiii pentru care solicit dreptul: │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────┘

1. Numele şi prenumele ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Cod numeric personal ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Act de identitate/ ┌─┬─┬─┐ Seria ┌─┬─┬─┐ Nr. ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
act doveditor*3) └─┴─┴─┘ └─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘


2. Numele şi prenumele ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Cod numeric personal ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Act de identitate/ ┌─┬─┬─┐ Seria ┌─┬─┬─┐ Nr. ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
act doveditor*3) └─┴─┴─┘ └─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘


3. Numele şi prenumele ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Cod numeric personal ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Act de identitate/ ┌─┬─┬─┐ Seria ┌─┬─┬─┐ Nr. ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
act doveditor*3) └─┴─┴─┘ └─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ B. Referitor la copiii pe care îi am în întreţinere: │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────┘

1. Numele şi prenumele ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Cod numeric personal ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Act de identitate/ ┌─┬─┬─┐ Seria ┌─┬─┬─┐ Nr. ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
act doveditor*3) └─┴─┴─┘ └─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘


*3) Se vor specifica datele înscrise în certificatele de naştere ale
copiilor.

Având calitatea de copil*):


┌─┐
- Natural ├─┤
- Încredinţat în vederea adopţiei ├─┤
- Adoptat ├─┤
- Tutelat ├─┤
- Dat în plasament ├─┤
- Dat în plasament de urgenţã └─┘

2. Numele şi prenumele ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Cod numeric personal ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Act de identitate/ ┌─┬─┬─┐ Seria ┌─┬─┬─┐ Nr. ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
act doveditor*3) └─┴─┴─┘ └─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘


Având calitatea de copil*):
┌─┐
- Natural ├─┤
- Încredinţat în vederea adopţiei ├─┤
- Adoptat ├─┤
- Tutelat ├─┤
- Dat în plasament ├─┤
- Dat în plasament de urgenţã └─┘

3. Numele şi prenumele ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Cod numeric personal ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Act de identitate/ ┌─┬─┬─┐ Seria ┌─┬─┬─┐ Nr. ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
act doveditor*3) └─┴─┴─┘ └─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘

Având calitatea de copil*):
┌─┐
- Natural ├─┤
- Încredinţat în vederea adopţiei ├─┤
- Adoptat ├─┤
- Tutelat ├─┤
- Dat în plasament ├─┤
- Dat în plasament de urgenţã └─┘

4. Numele şi prenumele ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Cod numeric personal ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Act de identitate/ ┌─┬─┬─┐ Seria ┌─┬─┬─┐ Nr. ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
act doveditor*3) └─┴─┴─┘ └─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘

Având calitatea de copil*):
┌─┐
- Natural ├─┤
- Încredinţat în vederea adopţiei ├─┤
- Adoptat ├─┤
- Tutelat ├─┤
- Dat în plasament ├─┤
- Dat în plasament de urgenţã └─┘


*3) Se vor specifica datele înscrise în certificatele de naştere ale
copiilor.
*) Se va marca cu "X" cãsuţa corespunzãtoare.



┌──────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ C. Referitor la situaţia înainte de solicitarea drepturilor*): │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────┘

Menţionez cã în ultimele 12 luni în anul anterior naşterii copilului
am fost în una sau mai multe din situaţiile de mai jos, dupã cum urmeazã:

a. salariat/ã ┌──┐
└──┘
Denumire angajator ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Cod fiscal ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘

b. perioade asimilate:
┌──┐
- şi-a însoţit soţul/soţia trimis/trimisã în misiune │ │
permanentã în strãinãtate │ │
├──┤
- beneficiar de indemnizaţie de şomaj │ │
├──┤
- realizare perioade de stagiu de cotizare în sistemul public │ │
de pensii, în condiţiile prevãzute de actele normative cu │ │
caracter special care reglementeazã concedierile colective │ │
├──┤
- concedii medicale şi de indemnizaţii pentru incapacitate │ │
temporarã de muncã, cauzatã de boli obişnuite sau de │ │
accidente în afara muncii │ │
├──┤
- concedii medicale pentru prevenirea îmbolnãvirilor şi │ │
recuperarea capacitãţii de muncã, exclusiv pentru │ │
situaţiile rezultate ca urmare a unor accidente de muncã │ │
sau boli profesionale │ │
├──┤
- concedii medicale pentru maternitate │ │
├──┤
- concedii medicale pentru îngrijirea copilului bolnav │ │
├──┤
- concedii medicale de risc maternal │ │
├──┤
- beneficiar de pensie de invaliditate │ │
├──┤
- frecventare, fãrã întrerupere, a cursurilor de zi ale │ │
învãţãmântului preuniversitar, organizat potrivit legii │ │
├──┤
- frecventare, fãrã întrerupere, a cursurilor de zi ale │ │
învãţãmântului universitar, organizat potrivit legii │ │
├──┤
- în perioada cuprinsã între absolvirea cursurile de zi ale │ │
învãţãmântului preuniversitar, organizat potrivit legii, │ │
şi începerea învãţãmântului universitar, în acelaşi an │ │
calendaristic │ │
├──┤
- în perioada cuprinsã între încheierea unei forme de │ │
învãţãmânt preuniversitar şi începerea în acelaşi an │ │
calendaristic a unei alte forme de învãţãmânt preuniversitar, │ │
cursuri de zi, organizate potrivit legii, frecventate fãrã │ │
întrerupere │ │
├──┤
- în perioada cuprinsã între încheierea unei forme de învãţãmânt │ │
universitar cu sau fãrã examen de licenţã sau de diplomã şi │ │
începerea în acelaşi an calendaristic a unei alte forme de │ │
învãţãmânt universitar, cursuri de zi, organizate potrivit legii, │ │
frecventate fãrã întrerupere │ │
├──┤
- întrerupere a cursurilor de zi ale învãţãmântului preuniversitar │ │
sau, dupã caz, universitar, din motive medicale, inclusiv starea │ │
de graviditate │ │
├──┤
- în perioada de 60 de zile de la finalizarea cursurilor │ │
învãţãmântului obligatoriu sau, dupã caz, de la absolvirea │ │
cursurilor de zi ale învãţãmântului preuniversitar, organizat │ │
potrivit legii, cu sau fãrã examen de absolvire, în vederea │ │
angajãrii ori, dupã caz, trecerii în şomaj │ │
├──┤
- absolvent/ã cursuri de zi ale învãţãmântului universitar cu examen│ │
de licenţã sau de diplomã organizat în prima sesiune de licenţã │ │
├──┤
- în perioada de 60 de zile de la absolvirea cursurilor de zi ale │ │
învãţãmântului universitar, organizat potrivit legii │ │
├──┤
- în perioada cuprinsã între absolvirea cursurilor de zi ale │ │
învãţãmântului mediu superior, organizat potrivit legii, cu │ │
examen de licenţã şi începerea rezidenţiatului │ │
├──┤
- concediu fãrã platã pentru a participa la cursuri de formare şi │ │
perfecţionare profesionalã din iniţiativa angajatorului sau la │ │
care acesta şi-a dat acordul, organizate în condiţiile legii │ │
├──┤
- contract individual de muncã în strãinãtate, pe baza acordurilor │ │
guvernamentale bilaterale încheiate de România cu alte state sau │ │
în baza prevederilor Regulamentului Consiliului (CEE) 1.408/1971 │ │
├──┤
- întrerupere temporarã a activitãţii, din iniţiativa angajatorului,│ │
fãrã încetarea raportului de muncã, pentru motive economice, │ │
tehnologice, structurale sau similare, potrivit legii │ │
├──┤
- militar în termen/termen redus/concentrat, mobilizat sau în │ │
prizonierat/efectuare serviciu militar pe bazã de voluntariat │ │
├──┤
- beneficiar al indemnizaţiei pentru creşterea copilului în │ │
vârstã de pânã la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului │ │
cu handicap │ │
├──┤
- beneficiar al concediului şi indemnizaţiei pentru creşterea │ │
copilului cu handicap cu vârsta cuprinsã între 3 şi 7 ani, │ │
potrivit <>Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea │ │
drepturilor persoanelor cu handicap, republicatã, cu │ │
modificãrile ulterioare │ │
└──┘
┌──┐
c. am realizat venituri din activitãţi independente └──┘
┌──┐
d. am realizat venituri din activitãţi agricole └──┘


D. Am beneficiat de indemnizaţie DA [] NU [] de la .... la....
de maternitate

Am beneficiat de indemnizaţie DA [] NU [] de la .... la....
pentru creşterea co[ilului



E. Declar cã mã ocup de creşterea şi îngrijirea copilului, cã acesta locuieşte împreunã cu mine şi cã nu este încredinţat sau dat în plasament unei alte persoane ori unui organism privat autorizat sau serviciu public.

F. Declar cã mã oblig ca în termenul prevãzut de <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 148/2005 privin susţinerea familiei în vederea creşterii copilului aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 7/2007 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, sã comunic în scris primãriei orice modificare a situaţiei mele cu privire la creşterea şi îngrijirea copilului sau la realizarea de venituri profesionale care poate conduce la încetarea/suspendarea/modificarea drepturilor.

Cunoscând prevederile art. 292 din Codul penal cu privire la falsul în declaraţii, respectiv declararea necorespunzãtoare a adevãrului fãcutã unui organ sau instituţii de stat se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendã, declar pe proprie rãspundere cã datele şi informaţiile prezentate corespund realitãţii.

Data Semnãtura solicitantului
____________ __________________________

III. DECLARAŢIE A CELUILALT PÃRINTE (SOŢ/SOŢIE AL/A PERSOANEI SOLICITANTE)


I. Subsemnata(ul),

Numele şi prenumele ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Cod numeric personal┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Adresa: Str. ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Nr. ┌─┬─┬─┬─┐ Bl. ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┐ Sc. ┌─┬─┐ Ap.┌─┬─┬─┐ Sector ┌─┐
└─┴─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┘ └─┴─┘ └─┴─┴─┘ └─┘
Localitatea ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Judeţul ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Telefon ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ Fax ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
E-mail _____________________

Actul de identitate*1) ┌─┬─┬─┐ Seria ┌─┬─┬─┐ Nr. ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┘ └─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Emis de ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘

Declar urmãtoarele*):
┌──┐
Beneficiez de indemnizaţie pentru creşterea copilului │ │
├──┤
Nu beneficiez de indemnizaţie pentru creşterea copilului │ │
├──┤
Beneficiez de indemnizaţie de maternitate │ │
├──┤
Nu beneficiez de indemnizaţie de maternitate │ │
├──┤
Beneficiez de stimulent lunar │ │
├──┤
Nu beneficiez de stimulent lunar │ │
└──┘


Cunoscând prevederile art. 292 din Codul penal cu privire la falsul în declaraţii, respectiv declararea necorespunzãtoare a adevãrului fãcutã unui organ sau instituţii de stat se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendã, declar pe proprie rãspundere cã datele şi informaţiile prezentate corespund realitãţii.

Data Semnãtura
____________ ______________

-----------------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016