Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 1.010 din 9 august 2006  pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor   Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificarile si completarile ulterioare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 1.010 din 9 august 2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificarile si completarile ulterioare

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 690 din 11 august 2006

În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, şi al <>art. III din Legea nr. 115/2006 pentru modificarea şi completarea <>Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ART. 1
Se aprobã Normele metodologice de aplicare a prevederilor <>Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 401 din 20 iulie 2001, prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.
ART. 2
La data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri se abrogã <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.099/2001 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor <>Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 719 din 12 noiembrie 2001, cu modificãrile ulterioare.

PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemneazã:
--------------
Ministrul muncii, solidaritãţii sociale şi familiei,
Gheorghe Barbu

p. Ministrul administraţiei şi internelor,
Paul Victor Dobre,
secretar de stat

Ministrul agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale,
Gheorghe Flutur

Ministrul apãrãrii,
Teodor Atanasiu

p. Ministrul finanţelor publice,
Doina-Elena Dascãlu,
secretar de stat

Bucureşti, 9 august 2006.
Nr. 1.010.


ANEXĂ


NORME METODOLOGICE
de aplicare a prevederilor <>Legii nr. 416/2001 privind
venitul minim garantat,
cu modificãrile şi completãrile ulterioare

CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 1
Beneficiazã de drepturile prevãzute de <>Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, denumitã în continuare <>Legea nr. 416/2001 , familiile şi persoanele singure care au domiciliul sau, dupã caz, reşedinţa în România, cu sau fãrã cetãţenie românã, precum şi apatrizii.
ART. 2
Familiile şi persoanele singure care nu au cetãţenie românã beneficiazã de prevederile <>Legii nr. 416/2001 dacã se aflã în una dintre urmãtoarele situaţii:
a) cetãţenii strãini sau apatrizii pe perioada în care au domiciliul sau, dupã caz, reşedinţa în România, în condiţiile legislaţiei române;
b) cetãţenii strãini şi apatrizii care au dobândit, în condiţiile legii, statutul de refugiat în România sau cãrora li s-a acordat o altã formã de protecţie prevãzutã de lege.
ART. 3
(1) Prin sintagma se gospodãresc împreunã, prevãzutã la <>art. 2 alin. (1) din Legea nr. 416/2001 , se înţelege persoanele care îndeplinesc cumulativ urmãtoarele condiţii:
a) au domiciliul sau reşedinţa comunã, prevãzutã în actele de identitate;
b) contribuie împreunã la achiziţionarea sau la realizarea unor bunuri şi a unor venituri din valorificarea acestora ori la consumul acestora.
(2) În cazul soţilor despãrţiţi în fapt, beneficiazã de prevederile <>Legii nr. 416/2001 fiecare dintre aceştia, dacã au domicilii declarate diferite şi dacã sunt îndeplinite condiţiile prevãzute de aceastã lege.
ART. 4
Prin sintagma copiii aflaţi în întreţinere, prevãzutã la <>art. 2 alin. (2) din Legea nr. 416/2001 , se înţelege, dupã caz:
a) copiii pânã la vârsta de 18 ani sau, dacã urmeazã o formã de învãţãmânt la cursuri de zi, prevãzutã de lege, pânã la finalizarea acestor cursuri, fãrã a depãşi vârsta de 26 de ani;
b) ţinerii în vârstã de peste 18 ani care, în condiţiile legii, sunt declaraţi persoane cu handicap grav sau accentuat ori sunt încadraţi în gradul I sau ÎI de invaliditate.
ART. 5
Prin sintagma persoane fãrã domiciliu sau reşedinţã şi fãrã locuinţã, prevãzutã la <>art. 3 alin. (2) din Legea nr. 416/2001 , se înţelege persoanele care nu deţin o locuinţã principalã sau, dupã caz, o locuinţã secundarã, în condiţiile legii.
ART. 6
(1) În vederea asigurãrii evidenţei persoanelor fãrã locuinţã, care trãiesc în adãposturi improvizate cu destinaţie de locuinţe şi nu îndeplinesc exigenţele minimale pentru locuinţã prevãzute în anexa nr. 1 la <>Legea locuinţei nr. 114/1996 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, denumitã în continuare <>Legea nr. 114/1996 , serviciile publice de asistenţã socialã din cadrul unitãţilor administrativ-teritoriale, în colaborare cu poliţia, iau mãsuri pentru identificarea acestor persoane.
(2) Pentru cazurile prevãzute la alin. (1) serviciul public de asistenţã socialã din cadrul unitãţilor administrativ-teritoriale are obligaţia de a ţine evidenţa acestor persoane.
ART. 7
(1) Potrivit <>Legii nr. 416/2001 , locuinţa de domiciliu este construcţia închiriatã sau aflatã în proprietate personalã, cu dependinţele, dotãrile şi utilitãţile necesare, formatã din una sau mai multe camere, care acoperã condiţiile minimale de odihnã, preparare a hranei, educaţie şi igienã ale persoanei singure sau familiei, conform anexei nr. 1 la <>Legea nr. 114/1996 .
(2) Se asimileazã locuinţei de domiciliu şi locuinţa de necesitate, precum şi locuinţa socialã, astfel cum sunt acestea definite potrivit prevederilor <>Legii nr. 114/1996 .

CAP. ÎI
Ajutorul social

SECŢIUNEA 1
Primirea şi soluţionarea cererilor pentru acordarea ajutorului social

ART. 8
Ajutorul social se acordã în completarea veniturilor nete lunare ale familiei sau ale persoanei singure, pentru asigurarea venitului minim garantat lunar, prevãzut la <>art. 4 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 416/2001 .
ART. 9
(1) Ajutorul social se acordã pe bazã de cerere şi declaraţie pe propria rãspundere, însoţite de actele doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile realizate în luna anterioarã depunerii cererii de cãtre membrii acesteia.
(2) Cererea şi declaraţia pe propria rãspundere prevãzute la alin. (1) se completeazã de cãtre reprezentantul familiei.
(3) Reprezentantul familiei poate fi, dupã caz, unul dintre membrii familiei care are capacitate deplinã de exerciţiu ori, în cazurile prevãzute de lege, tutorele sau curatorul persoanei îndreptãţite sã beneficieze de ajutor social.
(4) În situaţiile prevãzute la <>art. 2 alin. (2) din Legea nr. 416/2001 , reprezentantul familiei este persoana care asigurã creşterea şi îngrijirea copiilor, dacã aceasta are capacitate deplinã de exerciţiu, sau, dupã caz, reprezentantul legal al acesteia.
(5) Modelul cererii şi declaraţiei pe propria rãspundere pentru acordarea ajutorului social este prevãzut în anexa nr. 1.
ART. 10
(1) Cererea şi declaraţia pe propria rãspundere prevãzute la art. 9, însoţite de actele doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile realizate de membrii acesteia, se înregistreazã într-un registru special la primarul comunei, oraşului, municipiului sau, dupã caz, al sectorului municipiului Bucureşti în a cãrui razã teritorialã solicitantul are domiciliul ori, dupã caz, reşedinţa.
(2) În cazul persoanelor fãrã domiciliu sau reşedinţã şi fãrã locuinţã, cererea însoţitã de documentele prevãzute la alin. (1) se înregistreazã într-un registru special la primarul comunei, oraşului, municipiului sau, dupã caz, al sectorului municipiului Bucureşti în a cãrui razã teritorialã solicitantul trãieşte şi se aflã în evidenţa serviciului public de asistenţã socialã.
(3) În situaţia în care un membru al familiei sau persoana singurã care solicitã ajutorul social are domiciliul sau reşedinţa în altã unitate administrativ-teritorialã, cererea va fi însoţitã de o adeverinţã eliberatã de primarul comunei, oraşului, municipiului sau, dupã caz, al sectorului municipiului Bucureşti în care aceasta are domiciliul sau reşedinţa, din care sã rezulte cã nu beneficiazã de ajutor social.
(4) Adeverinţa prevãzutã la alin. (3) poate fi înlocuitã, pentru motive temeinic justificate, de o declaraţie pe propria rãspundere datã în faţa secretarului comunei, oraşului, municipiului sau, dupã caz, al sectorului municipiului Bucureşti unde depune cererea solicitantul ajutorului social.
(5) Pentru situaţia prevãzutã la alin. (4) serviciul public de asistenţã socialã din subordinea consiliului local sau, dupã caz, persoana cu atribuţii în domeniul asistenţei sociale din aparatul de specialitate al primarului va solicita secretarului comunei, oraşului, municipiului sau, dupã caz, al sectorului municipiului Bucureşti unde îşi are domiciliul sau, dupã caz, reşedinţa persoana solicitantã de ajutor social confirmarea faptului cã aceasta nu beneficiazã de ajutor social.
ART. 11
(1) Componenţa familiei se dovedeşte cu actele de identitate ale solicitantului şi ale membrilor familiei şi, dupã caz, cu urmãtoarele acte, în copie:
a) certificatele de naştere ale copiilor;
b) livretul de familie;
c) certificatul de cãsãtorie;
d) hotãrârea definitivã de încuviinţare a adopţiei, de plasament familial al minorului, potrivit legii;
e) actul din care sã rezulte calitatea solicitantului de tutore sau curator;
f) acte din care sã rezulte cã un membru al familiei urmeazã o formã de învãţãmânt în condiţiile prevãzute la art. 4 lit. a);
g) acte din care sã rezulte încadrarea, potrivit legii, în categoria persoanelor cu handicap accentuat sau grav ori în gradul I sau ÎI de invaliditate, pentru persoanele aflate în întreţinere;
h) dupã caz, alte acte doveditoare privind componenţa familiei.
(2) Actele prevãzute la alin. (1) lit. a), c) şi d) pot fi înlocuite, dupã caz, şi de livretul de familie.
(3) Actele de identitate prevãzute la alin. (1) sunt, dupã caz, urmãtoarele:
a) buletinul de identitate, cartea de identitate sau cartea de identitate provizorie, în cazul cetãţenilor români;
b) permis de şedere temporarã, permis de şedere permanentã sau document de identitate, eliberat de autoritãţile române competente, sau, dupã caz, paşaportul, în cazul cetãţenilor strãini sau apatrizi.
(4) Potrivit prevederilor <>art. 7 alin. (1) din Legea nr. 416/2001 , persoanele apte de muncã ce nu realizeazã venituri din salarii sau din alte activitãţi prezintã adeverinţã cã sunt în evidenţa agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncã, respectiv a agenţiei pentru ocuparea forţei de muncã a municipiului Bucureşti, denumite în continuare agenţii teritoriale pentru ocuparea forţei de muncã, pentru încadrare în muncã şi nu au refuzat un loc de muncã, precum şi adeverinţa privind participarea la serviciile pentru stimularea ocupãrii şi de formare profesionalã oferite de aceste agenţii.
ART. 12
Cererile pentru acordarea ajutorului social se soluţioneazã, în termen de maximum 30 de zile de la data înregistrãrii, de cãtre persoanele din cadrul serviciului public de asistenţã socialã desemnate prin dispoziţie a primarului.
ART. 13
(1) Pentru fiecare solicitant se întocmeşte o documentaţie distinctã, pãstrându-se actele care au stat la baza stabilirii dreptului la ajutor social, cele emise ulterior de primar, precum şi cele depuse ulterior de solicitant.
(2) Datele cuprinse în formularul de cerere şi declaraţia pe propria rãspundere privind componenţa familiei şi veniturile acesteia sunt supuse confidenţialitãţii. Acestea vor putea fi folosite numai în scopul stabilirii dreptului la ajutor social şi al întocmirii unor situaţii statistice, precum şi în eventualitatea solicitãrii de cãtre organele de anchetã.
ART. 14
(1) În vederea soluţionãrii cererii pentru acordarea ajutorului social primarul dispune, în mod obligatoriu, efectuarea anchetei sociale la domiciliul sau, dupã caz, la reşedinţa solicitantului ajutorului social, pentru verificarea situaţiei ce rezultã din datele înscrise în actele doveditoare.
(2) Ancheta socialã se realizeazã de personalul serviciului public de asistenţã socialã din subordinea consiliului local sau, dupã caz, de persoanele cu atribuţii în domeniul asistenţei sociale din aparatul de specialitate al primarului, în termen de 15 zile lucrãtoare de la data înregistrãrii cererii. Datele referitoare la familia sau persoana singurã se înregistreazã în formularul de anchetã socialã potrivit modelului prezentat în anexa nr. 2.
(3) La definitivarea anchetei sociale se pot utiliza şi informaţii de la cel puţin douã persoane care cunosc situaţia materialã, socialã şi civilã a persoanelor din gospodãria solicitantului de ajutor social. În acest caz, declaraţiile persoanelor se consemneazã de personalul prevãzut la alin. (2) şi se semneazã de persoanele în cauzã.
(4) La efectuarea anchetei sociale pot participa şi reprezentanţi ai instituţiilor publice sau ai organizaţiilor neguvernamentale care au ca obiect de activitate acest domeniu şi care îşi desfãşoarã activitatea pe teritoriul unitãţii administrativ-teritoriale respective.
(5) În cazul persoanelor prevãzute la art. 5 ancheta socialã se efectueazã la locul desemnat de solicitant.
(6) În cazul gospodãriilor definite la <>art. 8 alin. (8) din Legea nr. 416/2001 , ancheta socialã se va completa pentru fiecare familie sau persoanã singurã.
(7) Rãspunderea asupra conţinutului anchetei sociale revine şi persoanelor care au efectuat şi au semnat ancheta socialã.
(8) În cazul în care solicitantul refuzã sã furnizeze informaţiile necesare pentru întocmirea anchetei sociale, se considerã cã familia acestuia nu îndeplineşte condiţiile de acordare a ajutorului social.

SECŢIUNEA a 2-a
Stabilirea cuantumului şi plata ajutorului social

ART. 15
(1) Cuantumul ajutorului social se stabileşte ca diferenţã între nivelurile prevãzute la <>art. 4 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 416/2001 şi venitul net lunar al familiei sau persoanei singure, rezultat din fişa de calcul.
(2) Dreptul la ajutorul social se acordã începând cu luna urmãtoare înregistrãrii cererii.
(3) În vederea stabilirii cuantumului ajutorului social persoana desemnatã de primar completeazã fişa de calcul al ajutorului social pe baza datelor din cerere şi din declaraţia pe propria rãspundere, din actele doveditoare depuse de solicitant, precum şi a celor rezultate din ancheta socialã.
(4) Modelul fişei de calcul al ajutorului social este prevãzut în anexa nr. 3.
(5) În cazul soţilor despãrţiţi în fapt, la stabilirea venitului net lunar al familiei sau al persoanei singure nu se iau în considerare veniturile celuilalt soţ, dacã se constatã prin ancheta socialã cã nu au domiciliu comun şi nu se gospodãresc împreunã.
ART. 16
(1) În cazul în care un membru al familiei sau persoana singurã beneficiarã de ajutor social face dovada cã lucreazã pe bazã de contract individual de muncã, are statut de funcţionar public sau presteazã o activitate realizând venituri cu caracter salarial, cuantumul ajutorului social, calculat în condiţiile prevãzute la art. 15 alin. (1), se majoreazã cu 15%.
(2) Majorarea cuantumului ajutorului social, prevãzutã la alin. (1), se aplicã o singurã datã, indiferent de numãrul membrilor de familie care lucreazã pe bazã de contract individual de muncã, au statut de funcţionar public sau presteazã o activitate realizând venituri cu caracter salarial.
ART. 17
La stabilirea venitului net lunar al familiei şi, dupã caz, al persoanei singure se iau în considerare toate veniturile pe care membrii acesteia le realizeazã, inclusiv cele care provin din drepturi de asigurãri sociale de stat, asigurãri de şomaj, obligaţii legale de întreţinere, indemnizaţii cu caracter permanent, alocaţii şi ajutoare cu caracter permanent şi alte creanţe legale.
ART. 18
(1) Stabilirea dreptului la ajutor social se realizeazã ţinându-se seama de bunurile familiei sau, dupã caz, ale persoanei singure, cuprinse în urmãtoarele liste:
a) Lista bunurilor considerate de strictã necesitate pentru nevoile familiale, prevãzutã în anexa nr. 4;
b) Lista bunurilor care nu sunt considerate de strictã necesitate pentru nevoile familiale, prevãzutã în anexa nr. 5;
c) Criteriile privind limitele minime şi maxime ale veniturilor potenţiale provenite din valorificarea bunurilor ce depãşesc cantitativ categoriile de bunuri considerate de strictã necesitate pentru nevoile familiale, prevãzute în anexa nr. 6.
(2) Listele, precum şi criteriile prevãzute la alin. (1) se completeazã şi se actualizeazã anual de Ministerul Muncii, Solidaritãţii Sociale şi Familiei, cu consultarea Institutului Naţional de Statisticã, şi se aprobã prin hotãrâre a Guvernului.
ART. 19
(1) Familiile şi persoanele singure care au în proprietate numai categoriile de bunuri considerate de strictã necesitate pentru nevoile familiale beneficiazã, în condiţiile legii, de ajutor social, luându-se în calcul numai veniturile prevãzute la art. 17.
(2) Prin bunuri considerate de strictã necesitate se înţelege acele bunuri destinate uzului personal sau pentru necesitãţile gospodãreşti, proviziile pentru gospodãrie corespunzãtoare unei aprovizionãri familiale normale, animalele de casã şi cele de tracţiune, precum şi instrumentele portabile pentru exercitarea profesiunilor libere.
(3) Bunurile de strictã necesitate prevãzute la alin. (1) nu trebuie sã permitã, prin natura sau prin cantitatea lor, desfãşurarea unei activitãţi cu caracter comercial.
ART. 20
Familiile şi persoanele singure care au în proprietate cel puţin unul dintre bunurile cuprinse în Lista bunurilor care nu sunt considerate de strictã necesitate pentru nevoile familiale nu beneficiazã de ajutor social.
ART. 21
În vederea acordãrii ajutorului social, la stabilirea venitului net lunar al familiei sau al persoanei singure care are în proprietate bunuri ce depãşesc cantitativ categoriile de bunuri prevãzute în anexa nr. 4, se iau în calcul veniturile prevãzute la art. 17, precum şi veniturile potenţiale provenite din valorificarea bunurilor respective, stabilite potrivit criterilor prevãzute la art. 18 lit. c).
ART. 22
Potrivit prevederilor <>art. 8 alin. (6) din Legea nr. 416/2001 , consiliile locale pot aproba, prin hotãrâre, şi alte criterii proprii de evaluare a veniturilor potenţiale în funcţie de condiţiile specifice, dupã cum urmeazã:
a) stabilesc veniturile potenţiale care se pot obţine din valorificarea bunurilor cuprinse în anexa nr. 6, luând în considerare limitele minime şi maxime prevãzute în aceasta, fãrã a le depãşi;
b) completeazã cu alte categorii de bunuri care nu sunt cuprinse în anexa nr. 6, precum şi cu veniturile potenţiale provenite din valorificarea acestora.
ART. 23
Listele prevãzute la art. 18 lit. a) şi b), precum şi criteriile prevãzute la art. 22 se afişeazã într-un loc vizibil la sediul consiliului local al comunei, oraşului, municipiului sau, dupã caz, al sectorului municipiului Bucureşti.
ART. 24
(1) Cererea şi declaraţia pe propria rãspundere pentru acordarea ajutorului social, însoţite de actele doveditoare, fişa de calcul al ajutorului social şi ancheta socialã, sunt prezentate primarului de cãtre persoanele prevãzute la art. 14, care dispune prin dispoziţie scrisã acordarea sau, dupã caz, neacordarea ajutorului social.
(2) În termen de maximum 10 zile lucrãtoare de la efectuarea anchetei sociale, primarul are obligaţia sã emitã dispoziţia de acordare sau de respingere a cererii privind ajutorul social.
(3) Dispoziţia scrisã a primarului, întocmitã conform modelului prevãzut în anexa nr. 7, se comunicã solicitantului în termen de maximum 5 zile de la emiterea acesteia.
ART. 25
Schimbarea titularului ajutorului social, în condiţiile prevãzute la <>art. 13 din Legea nr. 416/2001 , se realizeazã pe bazã de anchetã socialã, prin dispoziţie scrisã a primarului, care se comunicã celor interesaţi în termen de maximum 5 zile de la emiterea acesteia.
ART. 26
(1) Plata ajutorului social se efectueazã lunar, prin stat de platã sau, dupã caz, pe bazã de mandat poştal, în cont curent personal sau prin alte forme de platã stabilite de ordonatorul principal de credite, ţinând seama de solicitarea beneficiarului.
(2) Plata ajutorului social şi data efectuãrii acesteia se stabilesc de cãtre primar, prin dispoziţie scrisã a acestuia, care se comunicã titularilor în termenul prevãzut la art. 24 alin. (3).
ART. 27
(1) În aplicarea prevederilor <>art. 28 alin. (3) din Legea nr. 416/2001 , în funcţie de rezultatele anchetei sociale, acordarea ajutorului social se poate organiza şi în naturã, prin asigurarea, pentru toţi sau pentru o parte din membrii familiei, respectiv pentru persoana singurã, a unor cheltuieli de întreţinere şi încãlzire a locuinţei, precum şi obligaţii faţã de bugetele locale, la preţurile şi tarifele stabilite potrivit legii.
(2) Contravaloarea serviciilor prevãzute la alin. (1) nu poate depãşi cuantumul ajutorului social calculat pentru luna în care se acordã.

SECŢIUNEA a 3-a
Obligaţiile titularilor şi ale beneficiarilor de ajutor social

ART. 28
Titularul ajutorului social are obligaţia sã comunice primarului, în scris, orice modificare intervenitã cu privire la domiciliul, veniturile şi la numãrul membrilor familiei, în termen de 15 zile de la data la care a intervenit aceasta.
ART. 29
(1) Pentru sumele acordate ca ajutor social, una dintre persoanele majore apte de muncã din familia beneficiarã are obligaţia de a presta lunar, la solicitarea primarului, acţiuni sau lucrãri de interes local, fãrã a se putea depãşi regimul normal de lucru şi cu respectarea normelor de securitate şi igienã a muncii.
(2) În vederea aplicãrii prevederilor alin. (1), primãrii au urmãtoarele obligaţii:
a) sã întocmeascã lunar un plan de acţiuni sau de lucrãri de interes local pentru repartizarea orelor de muncã;
b) sã ţinã evidenţa efectuãrii orelor prevãzute la lit. a) într-un registru;
c) sã asigure instructajul privind normele de tehnicã a securitãţii muncii;
d) sã afişeze la loc vizibil lista cu beneficiarii de ajutor social, precum şi cu persoanele care urmeazã sã efectueze orele de muncã prevãzute la alin. (1).
(3) Pentru persoanele prevãzute la alin. (1) numãrul orelor de muncã se calculeazã proporţional cu cuantumul ajutorului social de care beneficiazã familia sau persoana singurã, cu un tarif orar corespunzãtor salariului de bazã minim brut pe ţarã garantat în platã, raportat la durata medie lunarã a timpului de muncã.
(4) Formula de calcul al numãrului de ore este urmãtoarea:

169,333 ore*) x cuantumul
ajutorului social
Numãrul de ore de muncã = -----------------------------
salariul de bazã minim brut
pe ţarã garantat în platã**)

---------
*) 169,333 ore reprezintã numãrul mediu de ore aferente salariului de bazã minim brut pe ţarã garantat în platã în anul 2006. Numãrul de ore se modificã anual.
**) Salariul de bazã minim brut pe ţarã garantat în platã este cel aprobat anual prin hotãrâre a Guvernului; în prezent, potrivit prevederilor <>Hotãrârii Guvernului nr. 1.766/2005 , salariul de bazã minim brut pe ţarã garantat în platã este 330 lei.

(5) Fac excepţie de la obligaţia de a presta orele de muncã persoanele prevãzute la <>art. 7^2 din Legea nr. 416/2001 .
ART. 30
(1) În cazul incapacitãţii temporare de muncã sau, dupã caz, al pierderii totale sau parţiale a capacitãţii de muncã a persoanei nominalizate sã efectueze acţiunile sau lucrãrile de interes local, obligaţia de a presta orele de muncã poate fi transferatã altor persoane din familia beneficiarã de ajutor social numai cu acordul primarului.
(2) Actele doveditoare privind incapacitatea temporarã de muncã sau, dupã caz, pierderea totalã sau parţialã a capacitãţii de muncã sunt urmãtoarele:
a) decizia medicalã emisã de medicul expert al asigurãrilor sociale din cadrul casei judeţene de pensii şi alte drepturi de asigurãri sociale, pentru pensionãrii de invaliditate;
b) certificatul emis de comisia de expertizã medicalã a persoanelor cu handicap, pentru persoanele cu handicap;
c) certificatul medical de constatare a capacitãţii de muncã, emis de medicul expert al asigurãrilor sociale din cadrul casei judeţene de pensii şi alte drepturi de asigurãri sociale, pentru persoanele cu afecţiuni cronice invalidante şi care nu sunt asigurate în sistemul public de pensii, al cãrui model este prezentat în anexa nr. 8;
d) adeverinţã medicalã emisã de medicul de familie sau, dupã caz, de medicul specialist, pentru persoanele cu afecţiuni ce determinã incapacitate temporarã de muncã.
ART. 31
(1) Persoanele apte de muncã pentru care se acordã ajutorul social şi care nu realizeazã venituri din salarii sau din alte activitãţi, potrivit legii, au obligaţia sã dovedeascã, din 3 în 3 luni, cu adeverinţã eliberatã de agenţia teritorialã pentru ocuparea forţei de muncã, urmãtoarele:
a) sunt înregistrate ca persoane în cãutarea unui loc de muncã în evidenţa agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncã;
b) nu au refuzat un loc de muncã;
c) nu au refuzat participarea la servicii pentru stimularea ocupãrii forţei de muncã şi la servicii de formare profesionalã şi, dupã caz, participã la un program de pregãtire profesionalã.
(2) Fac excepţie de la obligaţia prevãzutã la alin. (1) persoanele apte de muncã pentru care se acordã ajutorul social şi care se aflã în una dintre situaţiile prevãzute la <>art. 7^2 din Legea nr. 416/2001 .
ART. 32
(1) În aplicarea prevederilor art. 7 alin. (2), respectiv ale <>art. 15 alin. (2) din Legea nr. 416/2001 , agenţia teritorialã pentru ocuparea forţei de muncã transmite primarilor, în scris şi în format electronic, pânã la data de 20 din prima lunã a fiecãrui trimestru, pentru trimestrul anterior, un tabel nominal cu persoanele care sunt în cãutarea unui loc de muncã, înregistrate în evidenţa agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncã, pentru care s-au eliberat adeverinţe în condiţiile art. 11 alin. (4), conform modelului prevãzut în anexa nr. 9.
(2) În aplicarea <>art. 15 alin. (2) din Legea nr. 416/2001 , Oficiul pentru Migraţia Forţei de Muncã are obligaţia de a transmite primarilor pânã la data de 20 din prima lunã a fiecãrui trimestru, pentru trimestrul anterior, un tabel nominal cu persoanele din familiile beneficiare de ajutor social care au plecat cu contract de muncã în strãinãtate, conform modelului prevãzut în anexa nr. 9.
ART. 33
Datele transmise în condiţiile art. 32 alin. (1) cuprind şi informaţiile de la furnizorii de servicii specializate pentru stimularea ocupãrii forţei de muncã şi furnizorii de servicii de formare profesionalã din sectorul public sau privat, acreditaţi în condiţiile legii, care, potrivit prevederilor legale în vigoare, oferã servicii pentru stimularea ocupãrii şi de formare profesionalã, altele decât cele oferite de agenţiile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncã.

SECŢIUNEA a 4-a
Modificarea cuantumului ajutorului social, suspendarea şi încetarea plãţii ajutorului social

ART. 34
(1) Cuantumul ajutorului social se modificã în situaţia în care venitul net lunar al familiei sau, dupã caz, al persoanei singure ori numãrul membrilor familiei diferã faţã de cel avut iniţial în vedere la calculul ajutorului social.
(2) Modificarea cuantumului ajutorului social se face prin dispoziţie scrisã a primarului, începând cu luna urmãtoare celei în care s-a efectuat ancheta socialã şi s-au constatat motivele prevãzute la alin. (1) şi se comunicã titularului în termen de 15 zile de la data emiterii acesteia.
ART. 35
(1) Plata ajutorului social se suspendã pentru întreaga familie sau, dupã caz, pentru persoana singurã, în urmãtoarele situaţii:
a) nu prezintã, din 3 în 3 luni, adeverinţa eliberatã de agenţia teritorialã pentru ocuparea forţei de muncã, prevãzutã la art. 31 alin. (1);
b) refuzã nejustificat efectuarea acţiunilor sau lucrãrilor de interes local prevãzute la art. 29 alin. (1);
c) în situaţia în care se constatã cã dreptul la ajutorul social a fost stabilit pe baza unor date eronate privind componenţa familiei sau veniturile realizate ori pe parcursul acordãrii au intervenit modificãri ale acestora.
(2) Suspendarea plãţii ajutorului social se face prin dispoziţie scrisã a primarului, începând cu luna urmãtoare celei în care s-au constatat motivele prevãzute la alin. (1), şi se comunicã titularului în termen de 15 zile de la data emiterii acesteia.
ART. 36
(1) În cazul suspendãrii ajutorului social în condiţiile prevãzute la art. 35 alin. (1) lit. a), prezentarea de cãtre titular, în termen de 3 luni de la data suspendãrii efective a plãţii, a adeverinţei eliberate de agenţia teritorialã pentru ocuparea forţei de muncã atrage reluarea plãţii ajutorului social pentru întreaga familie sau, dupã caz, pentru persoana singurã.
(2) Reluarea plãţii ajutorului social se face prin dispoziţie scrisã a primarului, începând cu luna urmãtoare prezentãrii adeverinţei eliberate de agenţia teritorialã pentru ocuparea forţei de muncã.
ART. 37
(1) Plata ajutorului social înceteazã începând cu luna urmãtoare celei în care a fost constatatã una dintre urmãtoarele situaţii:
a) veniturile nete lunare ale familiei sau ale persoanei singure depãşesc nivelurile prevãzute la <>art. 4 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 416/2001 ;
b) plata ajutorului social a fost suspendatã şi în termen de 3 luni de la data suspendãrii nu a fost depusã adeverinţa prevãzutã la art. 31 alin. (1) sau, dupã caz, nu au fost efectuate acţiunile sau lucrãrile de interes local prevãzute la art. 29 alin. (1);
c) în situaţia în care familia sau persoana singurã beneficiarã de ajutor social îşi schimbã domiciliul sau reşedinţa în altã unitate administrativ-teritorialã.
(2) Încetarea plãţii ajutorului social se face prin dispoziţie a primarului şi se comunicã în scris titularului în termen de 5 zile de la data emiterii acesteia.
(3) Plata ajutorului social înceteazã începând cu luna urmãtoare celei în care se constatã situaţiile prevãzute la alin. (1).

CAP. III
Ajutorul social care se acordã soţiilor celor care satisfac serviciul militar obligatoriu

ART. 38
În aplicarea prevederilor <>art. 23 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 416/2001 , centrele militare organizeazã activitatea de primire, înregistrare şi soluţionare a cererilor pentru acordarea ajutoarelor sociale, asigurã evidenţa şi plata acestora.
ART. 39
(1) Acordarea ajutorului social lunar se realizeazã la cererea soţiei celui care satisface serviciul militar obligatoriu, înregistratã la centrul militar care a efectuat încorporarea.
(2) La cererea prevãzutã la alin. (1) se anexeazã actul de identitate al solicitantei, certificatul de cãsãtorie, actele doveditoare privind veniturile nete realizate în luna anterioarã depunerii cererii, precum şi, dupã caz, urmãtoarele acte doveditoare:
a) certificatele de naştere ale copiilor în vârstã de pânã la 7 ani;
b) dovada din care sã rezulte cã solicitanta este gravidã, începând cu luna a IV-a de sarcinã;
c) decizia de încadrare în gradul I sau ÎI de invaliditate;
d) dupã caz, actele prevãzute la art. 11 alin. (1) lit. d) şi e).
ART. 40
Stabilirea veniturilor se realizeazã pe baza cererii şi a declaraţiei pe propria rãspundere, prevãzute la art. 9 alin. (5).
ART. 41
(1) În urma verificãrii îndeplinirii condiţiilor pentru acordarea ajutorului social lunar, cererile sunt aprobate sau, dupã caz, respinse de comandantul centrului militar, în termen de 15 zile de la data înregistrãrii acestora.
(2) În cazul respingerii cererii, se comunicã solicitantei motivele care au stat la baza acestei decizii.
ART. 42
Plata ajutorului social se efectueazã începând cu luna urmãtoare depunerii cererii şi înceteazã începând cu luna urmãtoare celei în care nu mai sunt îndeplinite condiţiile legale care au stat la baza acordãrii acestuia.
ART. 43
Plata ajutorului social se efectueazã lunar, prin mandat poştal, stat de platã sau în cont curent personal.
ART. 44
Soţiile celor care satisfac serviciul militar obligatoriu, beneficiare de ajutor social, au obligaţia sã comunice în scris centrelor militare orice modificare a situaţiilor care au stat la baza acordãrii acestuia, în termen de 15 zile de la data la care a intervenit modificarea.
ART. 45
Fondurile necesare plãţii ajutorului social pentru soţiile celor care satisfac serviciul militar obligatoriu se suportã din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Apãrãrii.
ART. 46
Ministerul Apãrãrii poate elabora instrucţiuni privind procedura de acordare de cãtre centrele militare a ajutorului social soţiilor celor care satisfac serviciul militar obligatoriu, care se aprobã prin ordin al ministrului.

CAP. IV
Alocaţia pentru copiii nou-nãscuţi

ART. 47
(1) Alocaţia pentru copiii nou-nãscuţi se acordã la cerere, o singurã datã, pentru fiecare dintre primii 4 copii nou-nãscuţi vii.
(2) Solicitarea acordãrii alocaţiei pentru copiii nou-nã scuţi se face pânã la împlinirea de cãtre copil a vârstei de 12 luni.
(3) Cererea prevãzutã la alin. (1) se înregistreazã la primarul comunei, oraşului, municipiului sau, dupã caz, al sectorului municipiului Bucureşti în care domiciliazã mama sau, dupã caz, în care a fost înregistratã naşterea copilului.
(4) În cazul în care naşterea a fost înregistratã în altã comunã, alt oraş, municipiu sau, dupã caz, alt sector al municipiului Bucureşti decât cea/cel în care domiciliazã mama, cererea va fi însoţitã de o adeverinţã eliberatã de primarul localitãţii de domiciliu sau, dupã caz, al celei în care a fost înregistratã naşterea, din care sã rezulte cã nu a beneficiat de alocaţia pentru copilul nou-nãscut.
(5) Actele doveditoare pentru stabilirea şi acordarea dreptului privind alocaţia pentru copiii nou-nãscuţi sunt certificatul de naştere, în original şi în copie, al copilului pentru care se solicitã alocaţia, declaraţia pe propria rãspundere privind rangul copilului nou-nãscut, precum şi, dupã caz, copiile de pe certificatele de naştere ale copiilor nãscuţi anterior.
ART. 48
(1) În urma analizei cererii şi a actelor doveditoare primarul dispune, în cel mult 10 zile de la data înregistrãrii cererii, dupã caz, acordarea sau neacordarea alocaţiei pentru copiii nou-nãscuţi, prin dispoziţie scrisã.
(2) În cazul neacordãrii alocaţiei pentru copiii nou-nã scuţi dispoziţia scrisã a primarului, cuprinzând şi motivele de respingere, este comunicatã solicitantului în termen de 5 zile de la data emiterii acesteia.
ART. 49
(1) Alocaţia pentru copiii nou-nãscuţi se acordã în cuantumul prevãzut de actele normative în vigoare la data naşterii copilului.
(2) Fondurile necesare pentru plata alocaţiei pentru copiii nou-nãscuţi se suportã din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii, Solidaritãţii Sociale şi Familiei.
ART. 50
(1) Dispoziţiile primarului privind acordarea alocaţiilor pentru copiii nou-nãscuţi se transmit direcţiei de muncã, solidaritate socialã şi familie judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, denumitã în continuare direcţie teritorialã.
(2) Pe baza dispoziţiilor prevãzute la alin. (1) direcţia teritorialã solicitã Ministerului Muncii, Solidaritãţii Sociale şi Familiei necesarul de credite bugetare în vederea plãţii alocaţiilor pentru copiii nou-nãscuţi.
ART. 51
(1) Sumele primite de la Ministerul Muncii, Solidaritãţii Sociale şi Familiei sunt virate de direcţia teritorialã în conturile deschise cu aceastã destinaţie de cãtre primar.
(2) Plata alocaţiei pentru copiii nou-nãscuţi se efectueazã de primar, pe stat de platã, în termen de 10 zile de la data primirii sumelor prevãzute la alin. (1).
ART. 52
Dupã efectuarea plãţii alocaţiei pentru copiii nou-nãscuţi plãtitorul are obligaţia de a înscrie pe versoul certificatului de naştere original menţiunea "Achitat alocaţia pentru copilul nou-nãscut", data, semnãtura şi ştampila.

CAP. V
Alte ajutoare

ART. 53
Guvernul poate aproba prin hotãrâre, la propunerea Ministerului Muncii, Solidaritãţii Sociale şi Familiei, acordarea de ajutoare de urgenţã familiilor sau persoanelor singure aflate în una dintre situaţiile prevãzute la <>art. 28 alin. (1) din Legea nr. 416/2001 .
ART. 54
(1) Propunerea de acordare a ajutoarelor de urgenţã are la bazã solicitarea unui membru de familie sau a persoanei singure, precum şi ancheta socialã prin care se certificã existenţa situaţiilor de necesitate sau, dupã caz, a situaţiilor deosebite în care se aflã familiile ori persoanele singure.
(2) Ancheta socialã prevãzutã la alin. (1) este efectuatã de direcţia teritorialã în colaborare cu personalul serviciului public de asistenţã socialã din subordinea consiliului local al comunei, oraşului, municipiului sau, dupã caz, al sectorului municipiului Bucureşti ori, dupã caz, al compartimentului de asistenţã socialã din aparatul de specialitate al primarului comunei, oraşului, municipiului sau, dupã caz, al sectorului municipiului Bucureşti, în a cãrui razã teritorialã locuieşte solicitantul. Datele referitoare la familia sau persoana singurã se înregistreazã în formularul de anchetã socialã potrivit modelului prezentat în anexa nr. 10.
(3) Ancheta socialã este avizatã de primar şi de prefect.
ART. 55
Ajutoarele de urgenţã prevãzute la art. 53 se acordã pentru acoperirea nevoilor de bazã ale familiei sau persoanei singure aflate în situaţiile prevãzute la <>art. 28 alin. (1) din Legea nr. 416/2001 , în vederea susţinerii acestora.
ART. 56
Fondurile necesare pentru plata ajutoarelor de urgenţã prevãzute la art. 53 se suportã din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii, Solidaritãţii Sociale şi Familiei.
ART. 57
Primarul poate acorda ajutoare de urgenţã familiilor sau persoanelor singure aflate în situaţii de necesitate datorate calamitãţilor naturale, incendiilor, accidentelor, precum şi pentru alte situaţii deosebite stabilite prin hotãrâre a consiliului local.
ART. 58
Dispoziţia primarului de acordare a ajutoarelor de urgenţã are la bazã solicitarea scrisã a unui membru de familie sau a persoanei singure, precum şi ancheta socialã efectuatã de personalul serviciului public de asistenţã socialã din subordinea consiliului local sau, dupã caz, al compartimentului de asistenţã socialã din aparatul de specialitate al primarului comunei, oraşului, municipiului ori, dupã caz, al sectorului municipiului Bucureşti, prevãzutã la art. 54, prin care se certificã situaţiile de necesitate sau, dupã caz, situaţiile deosebite în care se aflã familiile ori persoanele singure.
ART. 59
Fondurile necesare pentru plata ajutoarelor de urgenţã prevãzute la art. 57 se suportã din bugetele locale.
ART. 60
Ajutoarele de urgenţã prevãzute la art. 57 se pot acorda în bani şi/sau în naturã.
ART. 61
Familiile şi persoanele singure care se aflã în una dintre situaţiile prevãzute la <>art. 28 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 416/2001 pot primi, pentru aceeaşi situaţie, ajutoare de urgenţã suportate atât de la bugetul de stat, cât şi de la bugetul local.
ART. 62
În cazul decesului unei persoane din familia beneficiarã de ajutor social sau al persoanei singure beneficiare de ajutor social, primãrii pot dispune acordarea unui ajutor reprezentând o parte din cheltuielile cu înmormântarea.
ART. 63
Ajutorul prevãzut la art. 62 se acordã unei singure persoane care poate fi, dupã caz, soţul sau soţia supravieţuitoare, copilul, pãrintele, tutorele, curatorul, moştenitorul în condiţiile dreptului comun sau, în lipsa acestuia, persoana care dovedeşte cã a suportat cheltuielile cu înmormântarea.
ART. 64
(1) Ajutorul prevãzut la art. 62 se acordã pe bazã de cerere însoţitã de urmãtoarele acte, dupã caz:
a) certificatul de deces, în original şi în copie;
b) actul de identitate al solicitantului;
c) acte de stare civilã ale solicitantului din care sã rezulte relaţia de rudenie cu decedatul sau, dupã caz, acte care atestã calitatea de moştenitor, tutore, curator;
d) dovezi privind suportarea cheltuielilor cu înmormântarea.
(2) Cererea şi actele doveditoare prevãzute la alin. (1) se înregistreazã la primarul comunei, oraşului, municipiului sau, dupã caz, al sectorului municipiului Bucureşti unde familia din care a fãcut parte persoana decedatã sau, dupã caz, persoana singurã decedatã a beneficiat de ajutor social.
(3) Ajutorul prevãzut la alin. (1) se suportã din bugetul local, din fondurile alocate pentru plata ajutorului social şi poate fi acordat în bani şi/sau în naturã.

CAP. VI
Dispoziţii finale

ART. 65
(1) Fondurile necesare pentru plata ajutorului social se suportã din bugetele locale, în principal din sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat.
(2) Cheltuielile administrative pentru verificarea îndeplinirii condiţiilor şi stabilirii dreptului la ajutorul social, inclusiv pentru activitãţile legate de acţiunile sau lucrãrile de interes local organizate de primari, se suportã din venituri proprii ale bugetelor locale.
ART. 66
(1) Repartizarea pe unitãţi administrativ-teritoriale, respectiv pe sectoare ale municipiului Bucureşti, a sumelor defalcate din unele venituri ale bugetului de stat se realizeazã prin hotãrâre a consiliului judeţean, respectiv a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, la solicitarea primarilor.
(2) La repartizarea sumelor defalcate din unele venituri ale bugetului de stat cãtre bugetele locale se vor avea în vedere numãrul beneficiarilor de ajutor social şi nivelurile fondurilor alocate cu aceastã destinaţie din bugetele locale.
ART. 67
Dispoziţia primarului privind acordarea, neacordarea, modificarea, suspendarea, încetarea plãţii drepturilor prevãzute de prezenta lege, schimbarea titularului acestora, precum şi cea de recuperare a sumelor încasate necuvenit se pot ataca potrivit prevederilor <>Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004 , cu modificãrile ulterioare.
ART. 68
(1) În aplicarea prevederilor <>art. 31 alin. (3) din Legea nr. 416/2001 , primãrii au obligaţia sã transmitã direcţiilor teritoriale, pânã la data de 10 a fiecãrei luni pentru luna anterioarã, un raport statistic privind aplicarea prevederilor <>Legii nr. 416/2001 , conform modelului prevãzut în anexa nr. 11.
(2) Transmiterea raportului statistic, prevãzut la alin. (1), precum şi a oricãror comunicãri operative între primari şi direcţiile teritoriale se face şi prin intermediul poştei electronice. În acest sens, primãrii, precum şi direcţiile teritoriale au obligaţia reciprocã de a-şi face cunoscute adresele de poştã electronicã prin intermediul cãrora pot face comunicãrile respective. În conţinutul raportului statistic, precum şi în cel al oricãror alte adrese ce privesc activitatea specificã <>Legii nr. 416/2001 primãrii au obligaţia inserãrii adreselor de poştã electronicã pe care le utilizeazã.
(3) Pânã la data de 20 a fiecãrei luni, direcţiile teritoriale transmit Ministerului Muncii, Solidaritãţii Sociale şi Familiei Raportul statistic lunar privind aplicarea prevederilor <>Legii nr. 416/2001 la nivelul judeţului, respectiv al municipiului Bucureşti.
ART. 69
Ministerul Apãrãrii va transmite semestrial Ministerului Muncii, Solidaritãţii Sociale şi Familiei, pânã la data de 20 a lunii urmãtoare expirãrii semestrului, numãrul de beneficiari ai ajutorului social lunar acordat soţiilor celor care satisfac serviciul militar obligatoriu.
ART. 70
În aplicarea prevederilor <>art. 33 din Legea nr. 416/2001 , Ministerul Muncii, Solidaritãţii Sociale şi Familiei, prin direcţiile teritoriale, verificã respectarea prevederilor <>Legii nr. 416/2001 şi rãspunde sesizãrilor adresate de beneficiari legate de modul de acordare al ajutorului social.
ART. 71
În aplicarea prevederilor <>art. 28^1 şi 33 din Legea nr. 416/2001 , Ministerul Muncii, Solidaritãţii Sociale şi Familiei va elabora instrucţiuni de îndrumare, verificare şi control de cãtre direcţiile teritoriale a prevederilor legii, care se aprobã prin ordin al ministrului.
ART. 72
În vederea asigurãrii venitului minim garantat, direcţiile teritoriale şi serviciul public de asistenţã socialã din subordinea consiliului local al comunei, oraşului, municipiului sau, dupã caz, al sectorului municipiului Bucureşti ori compartimentul de asistenţã socialã din aparatul de specialitate al primarului comunei, oraşului, municipiului sau, dupã caz, al sectorului municipiului Bucureşti acordã gratuit consultanţã de specialitate prin îndrumarea persoanelor şi familiilor în vederea întocmirii actelor necesare, identificã persoanele şi familiile îndreptãţite sã beneficieze de ajutor social şi realizeazã mediatizarea prevederilor <>Legii nr. 416/2001 .
ART. 73
Anexele nr. 1-11 fac parte integrantã din prezentele norme metodologice.


ANEXA 1
la normele metodologice



CERERE
şi
DECLARAŢIE PE PROPRIE RĂSPUNDERE
pentru acordarea ajutorului social

Domnului Primar al municipiului/oraşului/comunei/sectorului
____________________________________

I. Subsemnatul,

┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
Numele şi prenumele │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
Cod numeric personal │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘

┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
Adresa: Str. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌─┬─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ ┌─┬─┐ ┌─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
Nr. │ │ │ │ │ Bl. │ │ │ │ │ │ │ │ │ Sc. │ │ │Ap.│ │ │ │ Sector │ │ │ │ │ │ │ │
└─┴─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ └─┴─┘ └─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘

┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
Localitatea │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
Judeţul │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
Telefon │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ Fax │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Email _________________________

┌─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
Actul de identitate*1) │ │ │ │ Seria │ │ │ │ Nr. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─┴─┴─┘ └─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
Eliberat de secţia de poliţie │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
Paşaport*2) Seria │ │ │ │ Nr. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘

vã rog sa-mi aprobaţi acordarea ajutorului social.



*1) În cazul cetãţenilor români se va specifica tipul de act de identitate:
- B.I. - buletin de identitate
- C.I. - carte de identitate
- C.I.P. - carte de identitate provizorie,
Pentru cetãţenii strãini sau apatrizi
- P.S.T. - permis de şedere temporarã
- P.S.P. - permis de şedere permanenta
- D.I. - document de identitate
În cazul soţilor despãrţiţi în fapt se va solicita şi actul din care sã
rezulte dovada demersurilor de desfacere a cãsãtoriei.
*2) Se va anexa o copie dupã paşaport, în cazul în care persoana posedã
acest act.


ÎI. Declar pe propria rãspundere urmãtoarele:

A. Referitor la componenţa familiei, urmãtorii membri*3):



┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
1. Numele şi prenumele │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
Relaţia de rudenie*4) │ │ │ Cod numeric personal │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘

┌─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
Act doveditor*5) │ │ │ │ Seria │ │ │ │ Nr. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─┴─┴─┘ └─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
2. Numele şi prenumele │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
Relaţia de rudenie*4) │ │ │ Cod numeric personal │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘

┌─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
Act doveditor*5) │ │ │ │ Seria │ │ │ │ Nr. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─┴─┴─┘ └─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
3. Numele şi prenumele │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
Relaţia de rudenie*4) │ │ │ Cod numeric personal │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
Act doveditor*5) │ │ │ │ Seria │ │ │ │ Nr. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─┴─┴─┘ └─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
4. Numele şi prenumele │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
Relaţia de rudenie*4) │ │ │ Cod numeric personal │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘

┌─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
Act doveditor*5) │ │ │ │ Seria │ │ │ │ Nr. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─┴─┴─┘ └─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
5. Numele şi prenumele │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
Relaţia de rudenie*4) │ │ │ Cod numeric personal │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘

┌─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
Act doveditor*5) │ │ │ │ Seria │ │ │ │ Nr. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─┴─┴─┘ └─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
6. Numele şi prenumele │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
Relaţia de rudenie*4) │ │ │ Cod numeric personal │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘

┌─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┐ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
Act doveditor*5) │ │ │ │ Seria │ │ │ │ Nr. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─┴─┴─┘ └─┴─┴─┘ └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘


*3) În cazul familiilor cu mai mult de 6 membri se va completa o anexã. Prin
membri de familie se înteleg şi persoanele între care nu existã relaţii de
rudenie, dar care locuiesc înmpreunã şi contribuie la achiziţionarea sau la
realizarea unor bunuri şi a unor venituri din valorificarea acestora ori la
consumul acestora.
*4) Se va completa cu urmãtoarele coduri, în funcţie de relaţia de rudenie:
- 02 - pentru soţie;
- 03 - pentru relaţie de concubinaj;
- 04 - pentru copil
*5) - Se vor prezenta, dupã caz:
- certificat(e) de naştere al(e) copilului/copiilor;
- certificat de cãsãtorie;
- hotãrâre definitivã de încuviinţarea adopţiei, de plasament familial al
minorului;
- actul din care sã rezulte calitatea de tutore sau curator;
- acte din care sã rezulte încadrarea în categoria persoanelor cu
handicap sau invaliditate.


B. Referitor la veniturile realizate:


┌──────────────────────────────────────────────────────────┬─┬─┐
│1. VENITURI PERMANENTE NETE REALIZATE ÎN LUNA: │ │ │
└──────────────────────────────────────────────────────────┴─┴─┘
┌───┬────────────────────────┬─────────────────────────────┬───────────────────┐
│Cod│Categoria de venituri │ Actul doveditor*6) │Venitul realizat*7)│
│ │ │ │ (RON) │
└───┴────────────────────────┴─────────────────────────────┴───────────────────┘
Salariul şi alte drepturi salariale:
┌───┬────────────────────────┬─────────────────────────────┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
│ 01│- pe baza de contract │- adeverinta eliberata de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │de munca │angajator │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────┼─────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ 02│- salariul asistentului │- adeverinta eliberata de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │personal al persoanei cu│angajator │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │handicap │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────┼─────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ 03│- salariul asistentului │- adeverinta eliberata de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │maternal │angajator │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────┼─────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ 04│- salariul ingrijitoru- │- adeverinta eliberata de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │lui la domiciliu al per-│angajator │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │soanei varstnice │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │dependente │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────┼─────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ 05│- venitul lunar realizat│- adeverinta eliberata de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ca membru asociat sau │Administraţia Financiarã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │persoana autorizata sa │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │desfãşoare o activitate │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │independenta │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────┼─────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ 06│- indemnizaţia de şomaj │- talon de plata │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │şi/sau venit lunar de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │completare │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴────────────────────────┴─────────────────────────────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Pensii:
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Pensii de stat │
├───┬────────────────────────┬─────────────────────────────┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┤
│ 07│- pensia pentru limita │- mandat │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │de varsta │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────┼─────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ 08│- pensia anticipata │- mandat │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────┼─────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ 09│- pensia anticipata │- mandat │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │parţialã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────┼─────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ 10│- pensia de invaliditate│- mandat │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────┼─────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ 11│- pensia de urmaş │- mandat │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┴────────────────────────┴─────────────────────────────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┤
│Pensii agricultori: │
├───┬────────────────────────┬─────────────────────────────┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┤
│ 12│- pensia de agricultor │- mandat │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┴────────────────────────┴─────────────────────────────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┤
│Pensii militare: │
├───┬────────────────────────┬─────────────────────────────┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┤
│ 13│- pensia de serviciu │- mandat │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────┼─────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ 14│- pensia de invaliditate│- mandat │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────┼─────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ 15│- pensia de urmaş │- mandat │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴────────────────────────┴─────────────────────────────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌───┬────────────────────────┬─────────────────────────────┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
│ 16│- pensia I.O.V.R. │- mandat │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴────────────────────────┴─────────────────────────────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌───┬────────────────────────┬─────────────────────────────┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
│ 17│- indemnizaţia pentru │- talon │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │persoanele care şi-au │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │pierdut total sau pãrţi-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │al capacitatea de munca │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ca urmare a participãrii│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │la Revoluţie şi pentru │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │urmaşii acestora │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────┼─────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ 18│- pensia socialã pentru │- mandat │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │nevãzãtori │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴────────────────────────┴─────────────────────────────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌───┬────────────────────────┬─────────────────────────────┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
│ 19│- alocaţia socialã │ - │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │pentru nevãzãtori │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴────────────────────────┴─────────────────────────────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌───┬────────────────────────┬─────────────────────────────┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
│ 20│- indemnizaţia de inso- │- mandat │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │titor pentru pensionari │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │gr. I invaliditate │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴────────────────────────┴─────────────────────────────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Alte drepturi de asigurãri sociale
┌───┬────────────────────────┬─────────────────────────────┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
│ 21│- indemnizaţia pentru │- adeverinta eliberata de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │incapacitatea temporarã │angajator │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │de munca │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────┼─────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ 22│- indemnizaţia pentru │- decizia de aprobare elibe- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │creşterea copilului pana│rata de direcţia teritorialã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │la varsta de 2 sau 3 ani│de munca, solidaritate soci- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ala şi familie │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────┼─────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ │- stimulentul lunar │- decizia de aprobare elibe- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │rata de direcţia teritorialã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │de munca, solidaritate soci- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ala şi familie │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────┼─────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ 23│- indemnizaţia pentru în│- adeverinta eliberata de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │grijirea copilului bol- │angajator │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │nav în varsta de pana la│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │7 sau 18 ani │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────┼─────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ 24│- indemnizaţia de │- adeverinta eliberata de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │maternitate │angajator sau, dupã caz, de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │casa de pensii │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────┼─────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ │- indemnizaţia lunarã │ - │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │pentru activitatea de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │liber-profesionist a │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │artiştilor interpreti │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │sau executanti │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴────────────────────────┴─────────────────────────────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Indemnizaţii cu caracter permanent
┌───┬────────────────────────┬─────────────────────────────┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
│ 25│- indemnizaţia lunarã │- talon de plata │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │acordatã magistraţilor │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │inlaturati din justiţie │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │din considerente politi-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ce │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────┼─────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ 26│- indemnizaţia lunarã │- talon de plata │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │acordatã persoanelor │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │persecutate din motive │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │politice sau etnice │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────┼─────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ 27│- indemnizaţia, sporul │- talon de plata │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │sau renta acordatã în- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │valizilor, veteranilor │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │şi vãduvelor de rãzboi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────┼─────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ 28│- indemnizaţia lunarã │- talon de plata │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │pentru persoanele care │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │au efectuat stagiul │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │militar în cadrul Direc-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │tiei Generale a Servi- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ciului Muncii în perioada │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │1950-1961 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────┼─────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ │- indemnizaţia lunarã │- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │pentru pensionãrii sis- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │temului de pensii, mem- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │bri ai uniunilor de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │creatori, legal consti- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │tuite şi recunoscute ca │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │persoane juridice de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │utilitate publica │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────┼─────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ 29│- indemnizaţia lunarã │- talon de plata │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │pentru persoanele cu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │handicap │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────┼─────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ 30│- indemnizaţia cuvenitã │- talon de plata │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │revoluţionarilor │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────┼─────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ 31│- indemnizaţia de merit │- talon de plata │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │acordatã în temeiul │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │Legii nr. 118/2002 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────┼─────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ 32│- renta viagerã pentru │- talon de plata │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │sportivi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴────────────────────────┴─────────────────────────────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Alocaţii
┌───┬────────────────────────┬─────────────────────────────┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
│ 33│- alocaţia de stat pen- │- adeverinta │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │tru copii │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────┼─────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ │- alocaţia lunarã de │- adeverinta │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │plasament pentru fiecare│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │copil încredinţat, dat │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │în plasament sau asupra │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │cãruia s-a instituit │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │tutela │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────┼─────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ 34│- alocaţia de intreti- │- hotãrâre judecãtoreascã │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │nere │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴────────────────────────┴─────────────────────────────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Burse
┌───┬────────────────────────┬─────────────────────────────┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
│ 35│- pentru elevi │- adeverinta eliberata de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │unitatea de învãţãmânt │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────┼─────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ 36│- pentru studenţi │- adeverinta eliberata de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │unitatea de învãţãmânt │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴────────────────────────┴─────────────────────────────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Ajutoare
┌───┬────────────────────────┬─────────────────────────────┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
│ 37│- ajutorul banesc lunar │- talon de plata │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │pentru persoanele care │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │au devenit incapabile de│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │munca în perioada efec- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │tuarii unei pedepse pri-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │vative de libertate │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────┼─────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ 38│- ajutorul special acor-│- talon de plata │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │dat persoanelor cu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │handicap │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────────────────┼─────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ 39│- ajutorul social lunar │- adeverinta eliberata de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │pentru sotiile celor ca-│centrul militar │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │re satisfac serviciul │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │militar obligatoriu │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┴────────────────────────┴─────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ TOTAL 1 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──────────────────────────────────────────────────────────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘


*6) Se vor anexa pentru fiecare membru al familiei
*7) Pentru aceeaşi categorie de venituri se va înscrie suma totalã a
acestora.



┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│2. VENITURI NETE ANUALE REALIZATE DIN VÂNZAREA/UTILIZAREA TERENURILOR, │
│CLĂDIRILOR, SPAŢIILOR LOCATIVE SAU ALTOR BUNURI MOBILE ŞI IMOBILE │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌─────────────────────────────────┬────────────────────────┬───────────────────┐
│ Sursa de venit │ Actul doveditor │Venitul realizat*8)│
├───────────────────┬─────────────┼────────────────────────┼─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┤
│ a) Terenuri │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │- din valo- │- prezumat prin HL │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ b) Venituri din │rificare │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│activitãţi agricole│- din inchi- │- contract (copie) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │riere │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │- din vânzare│- contract (copie) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────┼─────────────┼────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ c) Venituri din │- din inchi- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│cedarea folosinţei │riere │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│bunurilor (clãdiri,│- din vânzare│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│altele decât locu- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│inta principala) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────┼─────────────┼────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ d) Alte bunuri │- din inchi- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│mobile şi imobile │riere │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │- din vânzare│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────┼─────────────┼────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ e) Renta viagerã │ │- carnet rentier agricol│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│agricolã │ │(copie) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────┴─────────────┴────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ TOTAL 2 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──────────────────────────────────────────────────────────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│3. ALTE SURSE DE VENIT │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌─────────────────────────────────┬────────────────────────┬───────────────────┐
│ Sursa de venit │ Actul doveditor │Venitul realizat*8)│
├─────────────────────────────────┼────────────────────────┼─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┤
│a) Venituri nete din dobânzi, │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│dividende, pãrţi sociale │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────────────┼────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│b) Activitãţi nepermanente │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────────────┼────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│c) Depozite bancare │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────────────┼────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│d) Alte venituri │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────────────────────────┴────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ TOTAL 3 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──────────────────────────────────────────────────────────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌──────────────────────────────────────────────────────────┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
│4. VENIT LUNAR TOTAL AL FAMILIEI (Total 1+Total 2+Total 3)│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──────────────────────────────────────────────────────────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌──────────────────────────────────────────────────────────┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
│5. VENIT NET LUNAR PE MEMBRU DE FAMILIE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│(Venit lunar total/ nr. membru familie) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──────────────────────────────────────────────────────────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘


*8) Se va înscrie venitul realizat în anul precedent. Pentru veniturile
care nu pot fi dovedite prin acte eliberate de autoritãţile competente, vor fi
consemnate sumele aprobate prin hotãrârea consiliului local în baza criteriilor
cuprinse în anexa nr. 6.

C. Am luat la cunostinta ca ajutorul social se calculeazã ca diferenţa între
nivelurile lunare ale venitului minim garantat prevãzute la art. 4 alin. (1)
din <>Legea nr. 416/2001 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare şi venitul
net lunar al familiei/persoanei singure.

D. Declar ca ma oblig sa aduc la cunostinta primarului orice modificare
intervenita în componenta familiei şi a veniturilor realizate, precum şi la
domiciliu, în termen de 15 zile de la data la care a intervenit modificarea.

Prin semnarea prezentei, am luat la cunostinta ca cele declarate sunt
corecte şi complete, iar declararea necorespunzãtoare a adevãrului se pedepseşte
conform legii penale.


Data Semnatura solicitantului
______________ ______________________




ANEXA 2
la normele metodologice



ROMÂNIA
Judeţul/Mun. Bucureşti..................
(cod, denumire)
Primar comuna/oraş/municipiu/sector mun. Bucureşti
.......................
(cod, denumire)

ANCHETA SOCIALĂ*1)
pentru acordarea ajutorului social
Formular familie/persoana singura
efectuatã la data ................ anul ......

Urmare cererii d-lui (d-nei) ............... înregistratã sub
nr. ........ la data de ........, prin care s-a solicitat acordarea ajutorului
social pentru familia/persoana singura.................. s-a procedat la
verificarea situaţiei de fapt, din care s-au constatat urmãtoarele:

A. Date privind familia/persoana singura:



1. Componenta familiei şi veniturile acesteia:
-------------------------------------------------



┌────┬─────────────────────────────────────────────┬─────────────────┬────────┐
│ │ │ Veniturile │ Alte │
│ │ Componenta familiei/Persoana singura │ familiei/per- │venituri│
│ │ │soanei singure*3)│ │
│ ├───────┬─────────────┬───────────┬───────────┼────────┬────────┼────────┤
│ │Nume şi│ C.N.P. │Relaţia de │ Statutul │ Sursa │ Cuantum│Cuantum │
│Nr. │Prenume│data naşterii│ rudenie │ocupational│ cod** │ │ │
│crt.│ │*2)(ZZ/LL/AA)│ │ │ │ │ │
├────┼───────┼─────────────┼────┬──────┼────┬──────┼────────┼────────┼────────┤
│ │ │ │ în │ cod* │ în │ cod* │ │ │ │
│ │ │ │clar│ │clar│ │ │ │ │
├────┼───────┼─────────────┼────┼──────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼─────────────┼────┼──────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┴─────────────┴────┴──────┴────┴──────┼────────┼────────┼────────┤
│ │ TOTAL │ │ │ │
└────┴─────────────────────────────────────────────┴────────┴────────┴────────┘

2. Locuinta:


Tipul locuinţei*:

Regimul juridic al locuinţei*:

Nr. camere .........................
Suprafata utila (mp) ..............
Dotarea cu bunuri de folosinta îndelungatã ........................
...................................................................
Condiţii de igiena ................................................
...................................................................
...................................................................
Încãlzirea locuinţei:
- sistem centralizat de furnizare a energiei termice []
- gaze naturale []
- lemne []
- cãrbuni []
- combustibili petrolieri []
- alte forme de încãlzire []

3. Locuieşte împreunã cu alte
-----------------------------
- familii []
- persoane singure []

4. Familia/persoana singura deţine în proprietate/folosinta
-----------------------------------------------------------
Terenuri:
- tipul de teren .............. suprafata ....................
- tipul de teren .............. suprafata ....................
- tipul de teren .............. suprafata ....................
Clãdiri (altele decât locuinta) ......................................
......................................................................
Spaţii locative (altele decât locuinta) ..............................
......................................................................
Alte bunuri ..........................................................
......................................................................

5. Starea de sãnãtate a membrilor familiei/persoanei singure..........
------------------------------------------------------------
......................................................................
......................................................................

6. Nevoi speciale ale membrilor familiei/persoanei singure............
----------------------------------------------------------
......................................................................
......................................................................

B. Alte aspecte constatate ...........................................
---------------------------
......................................................................
......................................................................

C. Se propune acordarea ajutorului social ............................
-----------------------------------------
......................................................................

D. Opţiunea solicitantului privind acordarea ajutorului social
- în bani []
- în natura*4) []
......................................................................
......................................................................

E. Nu se propune acordarea ajutorului social, deoarece:
-------------------------------------------------------
......................................................................
......................................................................


Am luat la cunostinta Întocmit ______________

Solicitant ____________ Semnatura ______________

---------------
*1) În cazul gospodãriei definitã la <>art. 8, alin (8) din Legea nr. 416/2001
cu modificãrile şi completãrile ulterioare se va întocmi separat pentru fiecare
familie/persoana singura;
*2) În cazul persoanelor care nu deţin CNP se va trece doar data naşterii
*3) În cazul gospodãriei se va evidenţia distinct venitul obţinut în comun
de membrii acesteia;
*4) Se vor mentiona produsele solicitate (alimente, medicamente,
îmbrãcãminte etc.)
* Se va trece codul prevãzut în tabele Relaţia de rudenie, Ocupaţia,
Tipul locuinţei şi Regimul juridic al locuinţei;
** Se va trece, dupã caz, codul, în cazul veniturilor permanente, sau
sursele de venit în cazul veniturilor prevãzute la capitolele B şi C din
Cererea şi Declaraţia pe proprie rãspundere privind acordarea ajutorului social.


Coduri utilizate în ancheta socialã:


┌───┬──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Cod│ Relaţia de rudenie │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 01│titularul │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 02│soţ/sotie │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 03│concubin │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 04│copil (inclusiv copilul luat în adopţie, plasament familial, încredinţare,│
│ │tutela, sau curatela) │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 05│alte persoane │
└───┴──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌───┬──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Cod│ Statutul ocupational │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 01│salariat │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 02│persoana autorizata sa desfãşoare activitãţi independente/agricole │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 03│somer (care primeşte indemnizaţie de şomaj) │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 04│lucrator ocazional │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 05│pensionar │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 06│fãrã loc de munca │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 07│casnic │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 08│elev, student │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 09│copil de varsta şcolarã care nu urmeazã o forma de învãţãmânt organizatã │
│ │potrivit legii │
├───┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 10│copil de varsta prescolara │
└───┴──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

┌───┬─────────────────────────────────────┐
│Cod│ Tipul locuinţei │
├───┼─────────────────────────────────────┤
│ 01│casa cu curte │
├───┼─────────────────────────────────────┤
│ 02│casa fãrã curte │
├───┼─────────────────────────────────────┤
│ 03│apartament la bloc │
├───┼─────────────────────────────────────┤
│ 04│locuinta socialã │
├───┼─────────────────────────────────────┤
│ 05│locuinta de necesitate │
├───┼─────────────────────────────────────┤
│ 06│nu are locuinta/adapost improvizata │
└───┴─────────────────────────────────────┘

┌───┬─────────────────────────────────────┐
│Cod│ Regimul juridic al locuinţei │
├───┼─────────────────────────────────────┤
│ 01│în proprietate │
├───┼─────────────────────────────────────┤
│ 02│în închiriere(public/privat) │
├───┼─────────────────────────────────────┤
│ 03│alte situaţii │
└───┴─────────────────────────────────────┘




ANEXA 3
la normele metodologice



FIŞA DE CALCUL
AL AJUTORULUI SOCIAL ŞI AL NUMĂRULUI DE ORE
DE ACŢIUNI SAU LUCRĂRI DE INTERES LOCAL

TITULAR
Numãrul de înregistrare a cererii Numele: ....................
............../................ Prenumele: .................

A. AJUTOR SOCIAL
┌───┬───────────────────────────────────────────────────────────┬──────────────┐
│ 1 │Numãrul total al membrilor de familie care se ia în calcul │ .....persoane│
│ │la stabilirea ajutorului social │ │
├───┼───────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 2 │Venituri net lunar pe familie*) │ │
│ │ din care: │ ... lei │
│ ├───────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ │a) Venituri permanente nete realizate în luna anterioarã │ ... lei │
│ ├───────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ │b) Venituri nete anuale realizate din vânzarea/utilizarea │ │
│ │terenurilor, clãdirilor, spaţiilor locative sau altor bu- │ │
│ │nuri mobile şi imobile altele decât locuinta minima │ │
│ │şi bunurile necesare nevoilor familiale**) │ ... lei │
│ ├───────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ │c) Alte surse de venit**) │ ... lei │
├───┼───────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 3 │Nivelul venitului minim garantat pe familie, stabilit în │ │
│ │condiţiile legii │ ... lei │
├───┼───────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 4 │Cuantumul ajutorului social │ │
│ │pct.3 - pct.2 │ ... lei/luna│
├───┼───────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 5 │Majorãri ale ajutorului social │ │
│ │Ajutor social (pct. 4) x 15% │ │
│ │(se aplica numai pentru situaţiile în care persoana singura│ │
│ │sau cel puţin un membru din familie face dovada ca lucrea- │ │
│ │za pe baza de contract de munca sau convenţie civilã de │ │
│ │prestãri servicii) │ ... lei/luna│
├───┼───────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│ 6 │Ajutorul social propus pentru plata │ │
│ │pct.4 + pct.5 │ ... lei/luna│
└───┴───────────────────────────────────────────────────────────┴──────────────┘


Întocmit Viza de control financiar preventiv,
Data ................
Semnatura............



*) Veniturile nete lunare se calculeazã pe baza datelor înscrise în
Capitolul ÎI, pct. B şi C din Cererea şi declaraţia pe proprie rãspundere pentru
acordarea ajutorului social
**) Veniturile lunare se calculeazã prin împãrţirea la 12 a veniturilor
anuale.

B. NUMĂR DE ORE DE ACŢIUNI SAU LUCRĂRI DE INTERES LOCAL

Formula de calcul a numãrului de ore este urmãtoarea:

169,33 ore*) X cuantum ajutor
Numãr ore de munca = --------------------------------------
salariul de baza minim brut pe ţara
garantat în plata**)

----------
*) 169,33 ore reprezintã numãrul de ore medii aferente salariului de baza
minim brut pe ţara garantat în plata. Numãrul de ore se modifica anual.
**) Salariul de baza minim brut pe ţara garantat în plata este cel aprobat
anual prin hotãrâre a Guvernului. În prezent, potrivit prevederilor Hotãrârii
Guvernului nr. 1766/2005, salariul de baza minim brut pe ţara garantat în
plata este 330 lei.



ANEXA 4
la normele metodologice



LISTA
BUNURILOR CONSIDERATE DE STRICTĂ NECESITATE PENTRU
NEVOILE UNEI FAMILII

┌────────────────┐
│ BUNURI IMOBILE │:
└────────────────┘
1. locuinţa de domiciliu, conform art. 7 din prezentele Norme metodologice;
2. anexele gospodãreşti (grajduri, coteţe, magazii, fanare, hambare,
rezervor pentru apa-consum menajer, pompa hidrofor şi altele asemenea);
┌────────────────────────────────────────┐
│BUNURI MOBILE NECESARE ÎNTR-O G0SP0DĂRIE│:
└────────────────────────────────────────┘
1. o maşinã de gãtit*);
2. un frigider şi/sau un congelator sau o combinã frigorificã*);
3. o maşinã de spãlat, automatã sau neautomatã*);
4. un aspirator de praf*);
5. un televizor (color sau alb-negru)*);
6. un (radio)casetofon*);
7. un telefon fix sau un telefon mobil*);
8. aparaturã şi instalaţia destinatã încãlzirii locuinţei şi preparãrii apei
calde menajere;
9. un calculator personal;
10. mobilier aferent locuinţei;
11. mijloace de transport individual pentru persoanele cu handicap sau
dependente*);
12. o bicicletã;
13. o barcã fãrã motor;
14. aparate medicale destinate recuperãrii sau pentru efectuarea unui
tratament medical*);
15. maşina de cusut;
16. aparaturã electrocasnicã: mixer, râşniţã de cafea şi altele asemenea*;
17. unelte de stricta necesitate gospodãriilor agricole din mediul rural:
lopata, sapa, zdrobitor de struguri, aparate manuale de stropit şi de combatere
boli şi dãunãtori, cãruţa, alte utilaje agricole manevrate manual sau cu
tracţiune animalã;
18. unelte, instrumentar mãrunt necesare exercitãrii profesiei.


*) aflate în stare de funcţionare;



┌───────────────────────┐
│TERENURI/CURSURI DE APA│:
└───────────────────────┘
┌──────────────────────────────┬────────────────────┬─────────────────────────┐
│ TERENURI/CURSURI DE APA │ FAMILII CU 1-3 │ FAMILII CU PESTE 3 │
│ │ PERSOANE │ PERSOANE │
├──────────────────────────────┴────────────────────┴─────────────────────────┤
│1. Terenul pe care se aflã locuinţa de domiciliu │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│2. Terenuri de împrejmuire a locuinţei şi curtea aferentã (teren intravilan),│
│dar nu mai mult de 500 mp în zona urbanã şi 1000 mp în zona ruralã │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│3.Terenuri în zona colinarã şi de şes │
├──────────────────────────────┬────────────────────┬─────────────────────────┤
│- arabil şi fâneaţã │ 0,50 ha │ 1,00 ha │
│ ├────────────────────┼─────────────────────────┤
│- forestier │ 0,25 ha │ 0,30 ha │
│ ├────────────────────┼─────────────────────────┤
│- vii, livezi, grãdini de │ 0,15 ha │ 0,25 ha │
│legume şi flori │ │ │
├──────────────────────────────┴────────────────────┴─────────────────────────┤
│4. Terenuri în zona montanã │
├──────────────────────────────┬────────────────────┬─────────────────────────┤
│- arabil │ 0,50 ha │ 0,75 ha │
│ ├────────────────────┼─────────────────────────┤
│- forestier │ 0,25 ha │ 0,50 ha │
│ ├────────────────────┼─────────────────────────┤
│- vii, livezi, grãdini de │ 0,25 ha │ 0,50 ha │
│legume şi flori │ │ │
│ ├────────────────────┼─────────────────────────┤
│- pãşuni şi fâneţe │ 1,00 ha │ 1,25 ha │
├──────────────────────────────┴────────────────────┴─────────────────────────┤
│5. Terenuri declarate de primãrie neproductive (care nu sunt exploatabile), │
│indiferent de suprafaţã; │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│6. Terenuri cu apã declarate neexploatabile de cãtre primãrie. │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

┌─────────────────────────────┐
│CATEGORII DE ANIMALE/ PĂSĂRI │:
└─────────────────────────────┘
1. o bovinã: vaci, bivoliţe - (în lactaţie); boi, bivoli; tineret de
înlocuire
2. 2 porcine: porci la îngrãşat; - scroafe cu purcei
3. 4 ovine: ovine de reproducţie, tineret de înlocuire sau caprine: caprine
de reproducţie, tineret de înlocuire;
4. o cabalinã: cal; mãgar; catâr
5. 10 capete de iepuri de casã;
6. 15 capete de pãsãri: raţe; gãini; gâşte; curci; bibilici;
7. 5 familii de albine;

┌───────────┐
│ALTE BUNURI│:
└───────────┘
a) bunuri individuale de folosinţã zilnicã: îmbrãcãminte, lenjerii, produse
de igienã personalã şi altele asemenea
b) bunuri provenite din ajutoare şi donaţii cu caracter social sau medical
de uz personal;
c) decoraţii, medalii, cupe, insigne, etc. primite în nume personal cu titlu
onorific.



NOTA:
Toate bunurile imobile, mobile, terenuri / cursuri de apã, categorii de animale / pãsãri şi alte bunuri cuprinse în aceastã listã pot fi deţinute cumulativ de o familie/ persoanã singurã, cu excepţia celor prevãzute la punctele 3 şi 4 de la categoria terenuri / cursuri de apã care se iau în considerare individual.


ANEXA 5
la normele metodologice

LISTA
BUNURILOR CARE NU SUNT CONSIDERATE
DE STRICTĂ NECESITATE PENTRU NEVOILE FAMILIALE


┌────────────────┐
│ BUNURI IMOBILE │:
└────────────────┘
- clãdiri sau alte spaţii locative în afarã locuinţei de domiciliu, aşa cum
este definitã la art. 7 din prezentele Norme metodologice şi a anexelor
gospodãreşti, conform Anexei nr. 4 (case de vacanţã, piscine, saune şi altele)
sau alte imobile aflate în una din urmãtoarele forme de deţinere: proprietate,
închiriere, concesiune, comodat ş.a;
┌───────────────┐
│ BUNURI MOBILE │:
└───────────────┘
1. aparatura electronicã: aparate de filmat, camere video, video interfon,
amplificatoare audio, combine audio-video, laptop-uri, copiatoare xerox).
2. obiecte de valoare: tablouri şi obiecte de artã, obiecte ornamentale din
metale preţioase, obiecte de cristal şi porţelan de mare valoare, blãnuri de
valoare mare, în stare vandabilã;
3. mijloace de transport*: autoturisme, autoutilitare, autocamioane de orice
fel şi remorci, şalupe, bãrci cu motor, scutere de apã, iahturi, rulote,
autobuze, microbuze, motociclete, motorete şi scutere, şi altele asemenea;
4. utilaje agricole: tractor, combinã, semãnãtoare, secerãtoare şi alte
utilaje agricole cu tracţiune mecanicã;
5. utilaje de prelucrare agricolã: presã de ulei, moarã de cereale, aparat
de dãrãcit, cazan de fabricat rachiu şi altele asemenea;
6. utilaje pentru mica producţie: maşinã de tricotat, rãzboi de ţesut şi
altele asemenea;
7. utilaje de prelucrat lemnul: drujbã utilizatã în scop comercial, gater
sau alte utilaje de prelucrat lemnul acţionate hidraulic, mecanic sau electric;
8. depozite bancare, care cumulate depãşesc ca valoare nivelul venitului
minim garantat pentru tipul respectiv de familie, calculat pentru un an
de zile**.


* se excepteazã mijloacele de transport adaptate din proprietatea
persoanelor cu handicap, precum şi cele necesare pentru uzul personal al
persoanelor care locuiesc în Rezervaţia biosferei "Delta Dunãrii";
** se verificã prin Declaraţia pe proprie rãspundere prevãzutã în Anexa
nr. 1 la normele metodologice.




┌───────────────────────┐
│TERENURI/CURSURI DE APA│:
└───────────────────────┘
┌──────────────────────────────┬────────────────────┬─────────────────────────┐
│ TERENURI/CURSURI DE APA │ FAMILII CU 1-3 │ FAMILII CU PESTE 3 │
│ │ PERSOANE │ PERSOANE │
├──────────────────────────────┴────────────────────┴─────────────────────────┤
│1. Terenuri de împrejmuire a locuinţei şi curtea aferentã (teren intravilan),│
│care depãşesc 1000 mp în zona urbanã şi 2000 mp în zona ruralã │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│2. Terenuri în zona colinarã şi de şes │
├──────────────────────────────┬────────────────────┬─────────────────────────┤
│- arabil şi fâneaţã │ 2,00 ha │ 3,00 ha │
│ ├────────────────────┼─────────────────────────┤
│- forestier │ 1,00 ha │ 1,50 ha │
│ ├────────────────────┼─────────────────────────┤
│- vii, livezi, grãdini de │ 0,50 ha │ 0,75 ha │
│legume şi flori │ │ │
├──────────────────────────────┴────────────────────┴─────────────────────────┤
│3. Terenuri în zona montanã │
├──────────────────────────────┬────────────────────┬─────────────────────────┤
│- arabil şi fâneaţã │ 3,00 ha │ 3,50 ha │
│ ├────────────────────┼─────────────────────────┤
│- forestier │ 1,00 ha │ 1,50 ha │
│ ├────────────────────┼─────────────────────────┤
│- vii, livezi, grãdini de │ 0,50 ha │ 0,75 ha │
│legume şi flori │ │ │
│ ├────────────────────┼─────────────────────────┤
│- pãşuni şi fanete │ 1,50 ha │ 2,00 ha │
└──────────────────────────────┴────────────────────┴─────────────────────────┘


┌─────────────────────┐
│CATEGORII DE ANIMALE │:
└─────────────────────┘
1. peste 3 bovine: vaci, bivoliţe - (în lactaţie); boi, bivoli; tineret de
înlocuire;
2. peste 5 porcine: porci la îngrãşat; - scroafe cu purcei;
3. peste 20 ovine/caprine: ovine de reproducţie, tineret de înlocuire sau
caprine: caprine de reproducţie, tineret de înlocuire;
4. peste 2 cabaline: cai; mãgari; catâri;
5. peste 50 de capete iepuri de casã;
6. peste 80 de capete pãsãri: raţe, gãini, gâşte, curci, bibilici.
7. peste 15 familii de albine.

┌─────────────────────────────────────────────────┐
│CRESCATORII A CĂROR PRODUCŢIE SE COMERCIALIZEAZĂ │:
└─────────────────────────────────────────────────┘
1. crescãtorie de melci;
2. crescãtorie de struţi;
3. crescãtorie fazani;
4. crescãtorie de pãuni;
5. crescãtorie de pãsãri sau peşti exotici;
6. crescãtorie de nurci, nutrii;
7. crescãtorie de prepeliţe;
8. crescãtorie viermi de mãtase;
9. pisciculturi/ iaz de peşte productiv.

┌───────────────┐
│ALTE CATEGORII │:
└───────────────┘
- ciupercarie.



NOTĂ:
Familiile şi persoanele singure care au în proprietate cel puţin unul din bunurile cuprinse în aceastã Listã nu beneficiazã de ajutor social.

SURSA:
Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale pentru stabilirea suprafeţelor terenurilor şi cursurilor de apã precum şi pentru stabilirea numãrului de categorii de animale.


ANEXA 6
la normele metodologice

CRITERII
privind limitele minime şi maxime ale
veniturilor potenţiale provenite din valorificarea
bunurilor ce depãşesc cantitativ categoriile de
bunuri prevãzute în anexa nr. 4


┌─────────────────────────────────────┬────────────────────┬───────────────────┐
│ BUNURI MOBILE NECESARE ÎNTR-O │ LIMITE │ LIMITE │
│ GOSPODĂRIE*: │ MINIME/buc │ MAXIME/buc │
│ │ - LEl - │ - LEl - │
├─────────────────────────────────────┼────────────────────┼───────────────────┤
│1. maşinã de gãtit (aragaz cu patru │ │ │
│ochiuri) │ 460 │ 820 │
├─────────────────────────────────────┼────────────────────┼───────────────────┤
│2. frigider │ 560 │ 1568 │
├─────────────────────────────────────┼────────────────────┼───────────────────┤
│3. combinã frigorificã │ 899 │ 2000 │
├─────────────────────────────────────┼────────────────────┼───────────────────┤
│4. congelator │ 595 │ 920 │
├─────────────────────────────────────┼────────────────────┼───────────────────┤
│5. maşinã de spãlat automatã │ 849 │ 1650 │
├─────────────────────────────────────┼────────────────────┼───────────────────┤
│6. maşina de spãlat neautomata │ 438 │ 1013 │
├─────────────────────────────────────┼────────────────────┼───────────────────┤
│7. aspirator de praf │ 124 │ 550 │
├─────────────────────────────────────┼────────────────────┼───────────────────┤
│8. televizor color │ 279 │ 2000 │
├─────────────────────────────────────┼────────────────────┼───────────────────┤
│9. video (DVD player) │ 240 │ 1650 │
├─────────────────────────────────────┼────────────────────┼───────────────────┤
│10. radiocasetofon dublu casete │ 60 │ 699 │
├─────────────────────────────────────┼────────────────────┼───────────────────┤
│11. telefon mobil │ 84 │ 1112 │
├─────────────────────────────────────┼────────────────────┼───────────────────┤
│12. calculator personal │ 3311 │ 3577 │
├─────────────────────────────────────┼────────────────────┼───────────────────┤
│13. drujbã │ 349 │ 1500 │
└─────────────────────────────────────┴────────────────────┴───────────────────┘


* Pentru bunurile mobile menţionate mai sus, folosite mai mult 24 de luni,
limitele minime şi maxime vor fi stabilite la jumãtatea valorilor din tabel.



┌─────────────────────────────────────┬────────────────────┬───────────────────┐
│ VENITURILE POTENŢIALE PROVENITE DIN │ LIMITE │ LIMITE │
│ VÂNZAREA TERENURILOR ŞI DIN │ MINIME/buc │ MAXIME/buc │
│ VALORIFICAREA CULTURILOR AGRICOLE: │ - LEl - │ - LEl - │
├─────────────────────────────────────┼────────────────────┼───────────────────┤
│1. terenuri arabile │ 600* │ 28000* │
├─────────────────────────────────────┼────────────────────┼───────────────────┤
│2. teren intravilan │ 2000* │ 220000* │
├─────────────────────────────────────┼────────────────────┴───────────────────┤
│3. teren intravilan municipiul │ │
│Bucureşti │ 2300000* │
├─────────────────────────────────────┼────────────────────┬───────────────────┤
│4. teren forestier │ 2500* │ 10000* │
├─────────────────────────────────────┼────────────────────┼───────────────────┤
│5. pãşuni │ 500* │ 27000* │
├─────────────────────────────────────┼────────────────────┼───────────────────┤
│6. fineţe │ 500* │ 27000* │
├─────────────────────────────────────┼────────────────────┼───────────────────┤
│7. vii nobile │ 15000* │ 50000* │
├─────────────────────────────────────┼────────────────────┼───────────────────┤
│8. culturi agricole: - UM - │ │ │
│venit net/ha/an │ │ │
│ - grâu │ 90** │ 169** │
│ - porumb │ 90** │ 126** │
│ - fasole │ 90** │ 145,6** │
│ - orz │ 95** │ 203,6** │
│ - floarea soarelui │ 92,4** │ 110** │
│ - cartofi │ 700** │ 5000** │
│ - pepeni │ 400** │ 4000** │
│ - sfeclã │ 150** │ 334** │
│ - Vie - struguri de masa │ 400** │ 800** │
│ - struguri de vin │ 200** │ 400** │
│ - tutun │ 90** │ 1200** │
│ - soia │ 90** │ 160** │
├─────────────────────────────────────┼────────────────────┼───────────────────┤
│9. livezi │ 500** │ 700** │
├─────────────────────────────────────┼────────────────────┼───────────────────┤
│10. legume │ 500** │ 1500** │
└─────────────────────────────────────┴────────────────────┴───────────────────┘


* preţul de vânzare în lei a unui hectar
** venitul net în lei/ha



┌─────────────────────────────────────┬────────────────────┬───────────────────┐
│ │ LIMITE │ LIMITE │
│ CATEGORII DE ANIMALE: │ MINIME/buc │ MAXIME/buc │
│ │ - LEl - │ - LEl - │
├─────────────────────────────────────┼────────────────────┼───────────────────┤
│1. bovine: vaci, bivoliţe - (în │ │ │
│lactaţie); boi, bivoli; viţei pana │ 1000* │ 4000* │
│la 6 luni; tãuraşi │ │ │
├─────────────────────────────────────┼────────────────────┼───────────────────┤
│2. porcine: porci la îngrãşat; │ │ │
│scroafe cu purcei │ 300* │ 1000* │
├─────────────────────────────────────┼────────────────────┼───────────────────┤
│3. ovine: oi; miei │ 80* │ 200* │
├─────────────────────────────────────┼────────────────────┼───────────────────┤
│4. caprine: tineret caprin │ 100* │ 200* │
├─────────────────────────────────────┼────────────────────┼───────────────────┤
│5. cabaline: cai; mãgari; catâri │ 400* │ 3000* │
├─────────────────────────────────────┼────────────────────┼───────────────────┤
│6. pãsãri: raţe; gãini; gâşte; curci;│ │ │
│bibilici; │ 25* │ 30* │
├─────────────────────────────────────┼────────────────────┼───────────────────┤
│7. familii de albine │ 100* │ 200* │
├─────────────────────────────────────┼────────────────────┼───────────────────┤
│8. iepuri de casã │ 30* │ 50* │
└─────────────────────────────────────┴────────────────────┴───────────────────┘


* preţul de vânzare în lei pe cap de animal, sau dupã caz, a unei familii
de albine


NOTA:
Preţurile stabilite în prezenta Anexã se folosesc la evaluarea bunurilor calculate ca diferenţã între bunurile cuprinse în Anexa nr. 5 şi bunurile cuprinse în Anexa nr. 4.

SURSA:
- Institutul Naţional de Statisticã pentru bunurile mobile necesare într-o gospodãrie;
- Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale pentru veniturile potenţiale provenite din vânzarea terenurilor şi din valorificarea culturilor agricole şi pentru categoriile de animale.


ANEXA 7
la normele metodologice



ROMÂNIA
Judeţ/Mun. Bucureşti ...................
(cod, denumire)
Primar comuna/oraş/municipiu/sector mun. Bucureşti
........................
(cod, denumire)

DISPOZIŢIE
nr............../................

Începând cu data de ........, se acorda / nu se acorda/ se modifica /
se suspenda / înceteazã ajutorul social în cuantum de ........... lei, pentru
familia dlui (d-nei) .............., cu domiciliul/ resedinta/ care locuieşte
în ..................................................... potrivit cererii nr.
........ /........... .
Motivul neacordarii/modificãrii/suspendãrii/încetãrii ajutorului social:
.......................................................................
.......................................................................
.......................................................................
Plata ajutorului social se efectueazã prin .............................
(mandat poştal/stat de plata/
cont personal/cont de card)
în perioada .................. ale lunii.


Primar,
.................

Dispoziţia se poate ataca pe calea contenciosului administrativ în termen
de 30 de zile de la data emiterii.




ANEXA 8
la normele metodologice



CASA NAŢIONALĂ DE PENSII ŞI ALTE DREPTURI DE ASIGURĂRI
SOCIALE
CASA JUDEŢEANĂ DE PENSII / MUNICIPIULUI BUCUREŞTI

Nr........../.................200...

CERTIFICAT MEDICAL
DE CONSTATARE A CAPACITĂŢII DE MUNCĂ

Subsemnatul, dr..............................., medic expert al cabinetului
de expertizã medicalã şi recuperare a capacitãţii de muncã din localitatea
................ judeţul.............. examinând azi ............... pe dl/d-na
........................... în vârstã de ............ ani, ocupaţia............
.................., domiciliat/ã în localitatea......................... str.
................... judeţul /sectorul, am constatat cã suferã de:
Diagnostic clinic..........................................................
...............................................................................
Diagnostic funcţional.....................................................
...............................................................................

Concluzie: Capacitatea de muncã *) redusã [ ]
pierdutã [ ]

Este încadrabil în gradul.................. de invaliditate.

Termen de valabilitate............................................

Prezentul certificat s-a eliberat pentru a beneficia de prevederile Legii
nr. 416/2001 privind venitul minim garantat.

MEDIC EXPERT AL ASIGURĂRILOR SOCIALE
..................................
(semnãturã, parafa, stampilã)


*) Se va bifa cãsuţa corespunzãtoare capacitãţii de muncã constatate.



ANEXA 9
la normele metodologice


TABEL NOMINAL
cu persoanele în cãutarea unui Ioc de munca înregistrate în evidenţa
Agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de
muncã................, pentru care s-au
eliberat adeverinţe în condiţiile <>Legii nr. 416/2001 privind
venitul minim garantat, cu modificãrile şi completãrile ulterioare

anul........ Trimestrul.............


┌────┬─────────┬──────────┬──────────┬────────────────┬──────────┬─────────────┐
│Nr. │ Nume, │Domiciliu/│Adeverinta│Loc de munca │ Data │Program de │
│crt.│prenume, │Resedinta │nr şi data│oferit încadrat/│încadrãrii│ formare │
│ │iniţiala │ │ │neincadrat/refuz│în muncã, │profesionalã │
│ │tatãlui │ │ │ loc de munca │dupã caz │curs / refuz │
│ │ │ │ │ │ │ curs │
├────┼─────────┼──────────┼──────────┼────────────────┼──────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼──────────┼──────────┼────────────────┼──────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼──────────┼──────────┼────────────────┼──────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼──────────┼──────────┼────────────────┼──────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼──────────┼──────────┼────────────────┼──────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
└────┴─────────┴──────────┴──────────┴────────────────┴──────────┴─────────────┘



Director executiv,
...............


ANEXA 10
la normele metodologice



ROMÂNIA
Judeţ/Mun. Bucureşti ...................
(cod, denumire) ( L.S. *a) )
Primar comuna/oraş/municipiu/sector mun. Bucureşti
........................
(cod, denumire)

ANCHETA SOCIALĂ*1)
pentru acordarea ajutorului de urgenta
în temeiul <>art. 28 alin.(1) din Legea nr. 416/2001
cu modificãrile şi completãrile ulterioare
Formular familie/persoana singura

efectuatã la data ___________ anul _______

Urmare verificãrii efectuate la domiciliul/resedinta/locuinta d-lui(d-nei)
................................. adresa ..........................,
s-au constatat urmãtoarele:

A. Date privind familia/persoana singura:



1. Componenta familiei şi veniturile*2) acesteia:
-------------------------------------------------



┌────┬─────────────────────────────────────────────┬─────────────────┬────────┐
│ │ │ Veniturile │ Alte │
│ │ Componenta familiei/Persoana singura │familiei/per- │venituri│
│ │ │soanei singure*2)│ │
│ ├───────┬─────────────┬───────────┬───────────┼────────┬────────┼────────┤
│ │Nume şi│ C.N.P. │Relaţia de │ Statutul │ Sursa │ Cuantum│Cuantum │
│Nr. │Prenume│data naşterii│ rudenie │ocupational│cod** │ │ │
│crt.│ │*3)(ZZ/LL/AA)├────┬──────┼────┬──────┤ │ │ │
│ │ │ │ în │cod* │ în │cod* │ │ │ │
│ │ │ │clar│ │clar│ │ │ │ │
├────┼───────┼─────────────┼────┼──────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼─────────────┼────┼──────┼────┼──────┼────────┼────────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┴─────────────┴────┴──────┴────┴──────┼────────┼────────┼────────┤
│ │ TOTAL │ │ │ │
└────┴─────────────────────────────────────────────┴────────┴────────┴────────┘

2. Locuinta:


Tipul locuinţei*:

Regimul juridic al locuinţei*:

Nr. camere .........................
Suprafata locuibilã (mp) ............
Dotare cu bunuri de folosinta îndelungatã ........................
..................................................................
Condiţii de igiena ...............................................
..................................................................
..................................................................
Încãlzirea locuinţei:
- sistem centralizat de furnizare a energiei termice []
- gaze naturale []
- lemne []
- cãrbuni []
- combustibili petrolieri []
- alte forme de încãlzire []

B. Descrierea situaţiei pentru care se solicita ajutorul de urgenta
(cauze, pagube înregistrate, evaluarea pagubelor s.a.) ..................
.....................................................................
.....................................................................
.....................................................................
.....................................................................

C. A beneficiat de alte ajutoare pentru situaţia prezentatã:
- în bani (suma/sursa): ...................................
- în natura (tipul/valoarea/sursa):........................
...........................................................
D. Alte aspecte constatate.................................
...........................................................
...........................................................
...........................................................
E. Opţiunea beneficiarilor de acordare a ajutorului de urgenta
- în bani []
- în natura*5) []
..............................................................
..............................................................
F. Propuneri:
- suma ....................
- modul de acordare ...................................

Întocmit______________
Semnatura_____________
Am luat la cunostinta
Solicitant ______________

( L.S. *b) ) ( L.S. *c) )

------------
*1) În cazul gospodãriei definitã la <>art. 8, alin (8) din Legea nr. 416/2001
cu modificãrile şi completãrile ulterioare se va întocmi separat pentru fiecare
familie/persoana singura;
*2) În cazul gospodãriei se va evidenţia distinct venitul obţinut în comun
de membrii acesteia;
*3) În cazul persoanelor care nu deţin CNP se va trece doar data naşterii
*4) Se va mentiona ce anume solicita beneficiarul (plata unor cheltuieli
de întreţinere şi încãlzire a locuinţei, obligaţii fata de bugetele locale)
* Se va trece codul prevãzut în tabele Relaţia de rudenie, Ocupaţia,
Tipul locuinţei şi Regimul juridic al locuinţei;
** Se va trece, dupã caz, codul, în cazul veniturilor permanente, sau
sursele de venit în cazul veniturilor prevãzute la capitolele B şi C din
Cererea şi Declaraţia pe proprie rãspundere privind acordarea ajutorului social.

NOTA:
- În cazul în care ajutorul de urgenta se acorda de la bugetul de stat,
ancheta socialã va fi semnatã de directorul direcţiei teritoriale de munca şi
solidaritate socialã [L.S. *b)] şi de primarul comunei, oraşului, municipiului
sau, dupã caz, al sectorului municipiului Bucureşti unde locuieşte solicitantul
[L.S. *c)] şi va fi avizatã de prefect [L.S. *a)];
- În cazul în care ajutorul de urgenta se acorda de la bugetul local,
ancheta socialã va fi semnatã de personalul serviciului public de asistenta
socialã din subordinea consiliului local al comunei, oraşului, municipiului sau,
dupã caz, al sectorului municipiului Bucureşti, sau dupã caz al compartimentului
de asistenta socialã din aparatul de specialitate al primarului comunei,
oraşului municipiului, sau dupã caz, al sectorului municipiului Bucureşti
[L.S. *b)] şi avizatã de primarul comunei, oraşului, municipiului sau, dupã caz,
al sectorului municipiului Bucureşti unde locuieşte solicitantul [L.S. *a)].



ANEXA 11
la normele metodologice



Primarul ...................
(cod, denumire)
Judeţ/Mun. Bucureşti ...................
(cod, denumire)


RAPORT STATISTIC
privind aplicarea prevederilor <>Legii nr. 416/2001 privind
venitul minim garantat
modificatã şi completatã prin <>legea nr. 115/2006
luna ...... anul ......

1. Ajutorul social

1.1. Situaţia cererilor aprobate pentru acordarea ajutorului social
┌─┬────────┬────────────┬─────────┬───────────┬───────┬──────┬────────┬────────┐
│N│ Tipul │Numãr cereri│Existente│Aprobate(şi│Suspen-│Ieşite│Existen-│ Sume │
│r│familiei│înregistrate│la incepu│repuse în │date │ din │te la │aprobate│
│ │ │în registrul│tul lunii│plata) în │din pla│plata │sfarsi- │ │
│c│ │ special │raportate│luna rapor-│ta în │ în │ tul │ │
│r│ │ │ │ tata │luna │luna │ lunii │ │
│t│ ├────┬───────┤ ├────┬──────┤rapor- │rapor-│ rapor- │ │
│ │ │în │Cumulat│ │în │Cumu- │tata │tata │ tate │ │
│ │ │luna│de la │ │luna│lat de│ │ │ │ │
│ │ │ra- │incepu-│ │ra- │la în-│ │ │ │ │
│ │ │por-│tul │ │por-│cepu- │ │ │ │ │
│ │ │tata│anului │ │tata│tul │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │anului│ │ │ │ │
├─┼────────┼────┼───────┼─────────┼────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┤
│ │ │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 = │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │3+4-6-7 │ │
├─┼────────┼────┼───────┼─────────┼────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┤
│1│persoane│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │singure │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─┼────────┼────┼───────┼─────────┼────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┤
│2│familii │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │cu 2 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │persoane│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─┼────────┼────┼───────┼─────────┼────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┤
│3│familii │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │cu 3 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │persoane│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─┼────────┼────┼───────┼─────────┼────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┤
│4│familii │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │cu 4 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │persoane│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─┼────────┼────┼───────┼─────────┼────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┤
│5│familii │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │cu 5 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │persoane│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─┼────────┼────┼───────┼─────────┼────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┤
│6│familii │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │cu peste│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │5 pers. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─┼────────┼────┼───────┼─────────┼────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┤
│ │TOTAL: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─┴────────┴────┴───────┴─────────┴────┴──────┴───────┴──────┴────────┴────────┘

1.2. Ajutoare sociale plãtite
┌────┬─────────────────────────────┬─────────────────┬─────────────────┐
│Nr. │ Tipul familiei │Numãr familii şi │ Sume plãtite │
│crt.│ │ beneficiare │ │
│ │ ├─────────┬───────┼─────────┬───────┤
│ │ │în luna │Cumulat│în luna │Cumulat│
│ │ │raportatã│de la │raportatã│de la │
│ │ │ │incepu-│ │incepu-│
│ │ │ │ tul │ │ tul │
│ │ │ │anului │ │anului │
├────┼─────────────────────────────┼─────────┼───────┼─────────┼───────┤
│ │ │ 1 │ 2 │ 4 │ 5 │
├────┼─────────────────────────────┼─────────┼───────┼─────────┼───────┤
│ 1. │persoane singure │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼─────────┼───────┼─────────┼───────┤
│ 2. │familii cu 2 persoane │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼─────────┼───────┼─────────┼───────┤
│ 3. │familii cu 3 persoane │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼─────────┼───────┼─────────┼───────┤
│ 4. │familii cu 4 persoane │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼─────────┼───────┼─────────┼───────┤
│ 5. │familii cu 5 persoane │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼─────────┼───────┼─────────┼───────┤
│ 6. │familii cu peste 5 persoane │ │ │ │ │
├────┼─────────────────────────────┼─────────┼───────┼─────────┼───────┤
│ │ TOTAL: │ │ │ │ │
└────┴─────────────────────────────┴─────────┴───────┴─────────┴───────┘

2. Ajutor de urgenta
┌───────────────────────┬────────────────────────┐
│ Numãr beneficiari │ Sume plãtite │
├─────────┬─────────────┼─────────┬──────────────┤
│în luna │cumulat de la│în luna │cumulat de la │
│raportatã│ începutul │raportatã│ începutul │
│ │ anului │ │ anului │
├─────────┼─────────────┼─────────┼──────────────┤
│ │ │ │ │
└─────────┴─────────────┴─────────┴──────────────┘


3. Ajutorul pentru inmormantare
┌───────────────────────┬────────────────────────┐
│ Numãr beneficiari │ Sume plãtite │
├─────────┬─────────────┼─────────┬──────────────┤
│în luna │cumulat de la│în luna │cumulat de la │
│raportatã│ începutul │raportatã│ începutul │
│ │ anului │ │ anului │
├─────────┼─────────────┼─────────┼──────────────┤
│ │ │ │ │
└─────────┴─────────────┴─────────┴──────────────┘

Primar,
.................. Întocmit ...............

Data ...................
( L.S. )



---------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016