Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTĂRÂRE nr. 988 din 15 septembrie 2021  privind stabilirea uniformei, a însemnelor distinctive  şi a formei şi conţinutului documentului de legitimare pentru personalul militar din unităţile aparatului central  al Ministerului Afacerilor Interne şi din structurile  subordonate acestuia    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 HOTĂRÂRE nr. 988 din 15 septembrie 2021 privind stabilirea uniformei, a însemnelor distinctive şi a formei şi conţinutului documentului de legitimare pentru personalul militar din unităţile aparatului central al Ministerului Afacerilor Interne şi din structurile subordonate acestuia

EMITENT: Guvernul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 931 din 29 septembrie 2021
    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 2 alin. (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 179/2002 privind demilitarizarea unităţilor aparatului central al Ministerului de Interne şi a structurilor subordonate acestuia, aprobată cu modificări prin Legea nr. 108/2003, cu completările ulterioare, precum şi al art. 1 şi 2 din Ordonanţa Guvernului nr. 51/1994 privind drepturile de echipament şi materiale de resortul echipamentului, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 143/1994, cu modificările ulterioare, şi al art. 9 lit. b) şi art. 109 alin. 1 din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificările şi completările ulterioare,
    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
    ART. 1
    (1) Se aprobă modelul uniformelor pentru personalul militar din unităţile aparatului central al Ministerului Afacerilor Interne şi din structurile subordonate acestuia.
    (2) Uniforma şi echipamentul special se acordă gratuit, în condiţiile prezentei hotărâri.

    ART. 2
    (1) Însemnele pentru gradele militare şi culorile pentru articolele din compunerea uniformelor pentru personalul militar din unităţile aparatului central al Ministerului Afacerilor Interne şi din structurile subordonate acestuia sunt prevăzute în anexa nr. 1.
    (2) Articolele de echipament din compunerea uniformelor, echipamentului special şi accesoriile pentru acestea se asigură pe baza normelor privind drepturile de echipament pentru personalul militar, prevăzute în anexa nr. 2.

    ART. 3
    Forma şi conţinutul documentului de legitimare pentru personalul militar din unităţile aparatului central al Ministerului Afacerilor Interne şi din structurile subordonate acestuia sunt prevăzute în anexa nr. 3.

    ART. 4
    (1) Aplicarea prevederilor prezentei hotărâri se realizează cu încadrarea în fondurile alocate anual cu această destinaţie în bugetul Ministerului Afacerilor Interne.
    (2) Achiziţionarea articolelor de echipament special se realizează eşalonat, cu încadrare în fondurile aprobate cu această destinaţie.

    ART. 5
    Anexele nr. 1-3 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.



                    PRIM-MINISTRU
                    FLORIN-VASILE CÎŢU
                    Contrasemnează:
                    Ministrul afacerilor interne,
                    Lucian Nicolae Bode
                    Ministrul finanţelor,
                    Dan Vîlceanu

    Bucureşti, 15 septembrie 2021.
    Nr. 988.
    ANEXA 1

    Însemnele pentru gradele militare şi culorile pentru articolele din compunerea uniformelor pentru personalul militar din unităţile aparatului central al Ministerului Afacerilor Interne şi din structurile subordonate acestuia
    CAP. I
    Însemnul de grad şi semnul de armă
    Însemnul de grad militar pentru personalul militar din unităţile aparatului central al Ministerului Afacerilor Interne şi din structurile subordonate acestuia este reprezentat de stele pentru generali, trese pentru ofiţeri şi galoane pentru maiştri militari şi subofiţeri, brodate pe un suport în formă dreptunghiulară, confecţionat din material textil.
    Semnul de armă este realizat prin brodare şi reprezintă un scut de culoare albastră în interiorul căruia sunt brodate, în culoarea galbenă, două ramuri de stejar având între ele literele „MAI“.
    Semnul de armă se aplică la mijlocul lăţimii suportului, pe lăţime şi la 5 mm de capătul interior.
    CAP. II
    Aplicarea însemnelor de grad militar
    SECŢIUNEA 1
    Generali
    Însemnul de grad militar pentru uniforma de ceremonie, de reprezentare şi de serviciu, reprezentat de stele în cinci colţuri, încadrate în mărimea unui cerc imaginar cu diametrul de 22 mm, se aplică prin brodare cu fir metalizat de culoare galben-aurie pe un suport textil de formă dreptunghiulară, confecţionat din material textil ţesut cu fir metalizat de culoare alb-argintie.
    Stelele sunt conturate cu fir de culoare roşie şi se aplică pe suportul textil corespunzător gradului, astfel:
    a) pentru gradul de general de brigadă - o stea;
    b) pentru gradul de general-maior - două stele;
    c) pentru gradul de general-locotenent - trei stele;
    d) pentru gradul de general - patru stele.

    SECŢIUNEA a 2-a
    Ofiţeri
    Însemnele de grad militar pentru uniforma de ceremonie, de reprezentare şi de serviciu, reprezentat de trese cu lăţimea de 8 mm, se aplică prin brodare cu fir metalizat de culoare alb-argintie pe suport textil în formă dreptunghiulară, de culoare neagră pentru uniforma de ceremonie, respectiv bleumarin pentru uniforma de reprezentare şi de serviciu.
    Pentru ofiţerii cu grad superior, suportul textil are brodat longitudinal, pe mijloc, cu fir metalizat cu culoare alb-argintie, un galon cu lăţimea de 16 mm.
    Pentru ofiţerii superiori tresele şi galonul se aplică corespunzător gradului, astfel:
    a) pentru gradul de maior - o tresă şi galonul;
    b) pentru gradul de locotenent-colonel - două trese şi galonul;
    c) pentru gradul de colonel - trei trese şi galonul.
    Pentru ofiţerii cu grad inferior tresele se aplică corespunzător gradului, astfel:

    a) pentru gradul de sublocotenent - o tresă;
    b) pentru gradul de locotenent - două trese;
    c) pentru gradul de căpitan - trei trese.

    SECŢIUNEA a 3-a
    Maiştri militari
    Însemnul de grad militar pentru uniforma de reprezentare şi de serviciu, reprezentat de galoane cu lăţimea de 8 mm, se aplică prin brodare cu fir metalizat de culoare alb-argintie, pe suport textil în formă dreptunghiulară de culoare bleumarin.
    Galoanele se aplică corespunzător gradului, astfel:
    a) pentru gradul de maistru militar clasa a IV-a - un galon în formă de unghi şi un galon drept;
    b) pentru gradul de maistru militar clasa a III-a - un galon în formă de unghi şi două galoane drepte;
    c) pentru gradul de maistru militar clasa a II-a - un galon în formă de unghi şi trei galoane drepte;
    d) pentru gradul de maistru militar clasa I - un galon în formă de unghi şi patru galoane drepte;
    e) pentru gradul de maistru militar principal - un galon în formă de unghi şi cinci galoane drepte.

    SECŢIUNEA a 4-a
    Subofiţeri
    Însemnul de grad militar pentru uniformele de reprezentare şi de serviciu, reprezentat de galoane cu lăţimea de 16 mm şi 10 mm, se aplică prin brodare cu fir metalizat de culoare alb-argintie, pe suport textil în formă dreptunghiulară de culoare bleumarin.
    Galoanele se aplică corespunzător gradului, astfel:
    a) pentru gradul de sergent major - un galon cu lăţimea de 16 mm şi unul cu lăţimea de 10 mm;
    b) pentru gradul de plutonier - două galoane cu lăţimea de 16 mm;
    c) pentru gradul de plutonier major - două galoane cu lăţimea de 16 mm şi unul cu lăţimea de 10 mm;
    d) pentru gradul de plutonier adjutant - trei galoane cu lăţimea de 16 mm;
    e) pentru gradul de plutonier adjutant şef - trei galoane cu lăţimea de 16 mm şi unul cu lăţimea de 10 mm.

    CAP. III
    Embleme pentru coifură
    SECŢIUNEA 1
    Generali
    Emblema pentru coifură se realizează pe suport textil de culoare neagră pentru uniforma de ceremonie, respectiv bleumarin pentru uniforma de reprezentare şi de serviciu, fiind formată dintr-o cunună cu câte patru rânduri de frunze de stejar, dispuse în evantai, brodată din fir metalizat de culoare alb-argintie, care încadrează acvila cruciată, încoronată, pe care se fixează un scut metalic reprezentând scutul mic din stema României.
    SECŢIUNEA a 2-a
    Ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri
    Emblema pentru coifură se realizează pe suport textil de culoare neagră pentru uniforma de ceremonie, respectiv bleumarin pentru uniforma de reprezentare şi de serviciu, fiind formată dintr-o cunună cu un număr diferit de rânduri de frunze de stejar dispuse în evantai, respectiv trei pentru ofiţeri, două pentru subofiţeri şi maiştri militari, brodată din fir metalizat de culoare alb-argintie, care încadrează acvila cruciată, încoronată, pe care se fixează un scut metalic reprezentând scutul mic din stema României.
    CAP. IV
    Culorile principalelor articole de echipament ale personalului militar din unităţile aparatului central al Ministerului Afacerilor Interne şi din structurile subordonate acestuia

┌──────────┬────────────┬───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┬─────────┐
│ │ │Articole de echipament │ │
│ │ ├─────────┬─────────┬─────────┬─────────┬─────────┬──────┬────────────┬──────┬─────────┬──────────┬────────┬────────────┤ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │Scurtă de │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │serviciu, │ │ │ │
│Categoria │ │ │ │Scurtă, │ │ │ │ │ │ │costum │ │ │ │
│de │Ţinuta │Şapcă, │Veston, │bluzon, │ │ │ │ │ │Cravată, │unic, │Pantofi,│Centură, │Accesorii│
│personal │ │basc, │frac │manta de │Pantalon │Pulover │Cămaşă│Cămaşă-bluză│Tricou│papion │costum │bocanci,│curea │ │
│ │ │căciulă │ │ploaie │ │ │ │ │ │ │izoterm, │ghete │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │costum de │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │protecţie │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │intemperii│ │ │ │
├──────────┴────────────┴─────────┴─────────┴─────────┴─────────┴─────────┴──────┴────────────┴──────┴─────────┴──────────┴────────┴────────────┴─────────┤
│Generali, ofiţeri, maiştri militari şi subofiţeri │
├──────────┬────────────┬─────────┬─────────┬─────────┬─────────┬─────────┬──────┬────────────┬──────┬─────────┬──────────┬────────┬────────────┬─────────┤
│ │Ceremonie │Negru/Alb│Negru/Alb│Negru │Negru/Alb│- │Alb │- │- │Negru │- │Negru/ │Alb-argintiu│Alb/ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │Alb │ │Argintiu │
│ ├────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼──────┼────────────┼──────┼─────────┼──────────┼────────┼────────────┼─────────┤
│Generali │Reprezentare│Bleumarin│Bleumarin│Bleumarin│Bleumarin│Bleumarin│Bleu/ │Bleu/Alb │- │Bleumarin│- │Negru │Negru │Alb/ │
│şi ofiţeri│ │ │ │ │ │ │Alb │ │ │ │ │ │ │Argintiu │
│ ├────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼──────┼────────────┼──────┼─────────┼──────────┼────────┼────────────┼─────────┤
│ │Serviciu │Bleumarin│- │- │Bleumarin│- │- │Bleu │Bleu │- │Bleumarin │Negru │Negru │Alb/ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │Argintiu │
├──────────┼────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼──────┼────────────┼──────┼─────────┼──────────┼────────┼────────────┼─────────┤
│Maiştri │Reprezentare│Bleumarin│Bleumarin│Bleumarin│Bleumarin│Bleumarin│Bleu/ │Bleu/Alb │- │Bleumarin│- │Negru │Negru │Alb/ │
│militari │ │ │ │ │ │ │Alb │ │ │ │ │ │ │Argintiu │
│şi ├────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼──────┼────────────┼──────┼─────────┼──────────┼────────┼────────────┼─────────┤
│subofiţeri│Serviciu │Bleumarin│- │- │Bleumarin│- │- │Bleu │Bleu │- │Bleumarin │Negru │Negru │Alb/ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │Argintiu │
└──────────┴────────────┴─────────┴─────────┴─────────┴─────────┴─────────┴──────┴────────────┴──────┴─────────┴──────────┴────────┴────────────┴─────────┘



    ANEXA 2

    NORME PRIVIND DREPTURILE DE ECHIPAMENT

    NORMA Nr. 1 pentru echiparea cu uniformă de ceremonie a generalilor şi ofiţerilor

┌────┬───────────┬────┬────────────────┬──────────┐
│ │Denumirea │ │Prevederi │ │
│Nr. │articolelor│U.M.├─────────┬──────┤Observaţii│
│crt.│de │ │Cantitate│Durata│ │
│ │echipament │ │ │(ani) │ │
├────┼───────────┼────┼─────────┼──────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │
├────┴───────────┴────┴─────────┴──────┴──────────┤
│A. Coifură │
├────┬───────────┬────┬─────────┬──────┬──────────┤
│ │ │ │ │ │Se asigură│
│ │ │ │ │ │una de │
│ │ │ │ │ │vară şi │
│ │Şapcă din │ │ │ │una de │
│ │stofă │ │ │ │iarnă. │
│1. │pentru │buc.│2 │8 │Pentru │
│ │ceremonie, │ │ │ │femei se │
│ │cu emblemă │ │ │ │asigură │
│ │ │ │ │ │pălărie în│
│ │ │ │ │ │loc de │
│ │ │ │ │ │şapcă. │
├────┴───────────┴────┴─────────┴──────┴──────────┤
│B. Îmbrăcăminte │
├────┬───────────┬────┬─────────┬──────┬──────────┤
│ │ │ │ │ │Se asigură│
│ │ │ │ │ │unul de │
│ │ │ │ │ │vară şi │
│ │ │ │ │ │unul de │
│ │Costum din │ │ │ │iarnă. Se │
│ │stofă │ │ │ │poate │
│ │pentru │ │ │ │substitui │
│1. │ceremonie │buc.│2 │8 │cu frac şi│
│ │(veston cu │ │ │ │pantalon. │
│ │un pantalon│ │ │ │Pentru │
│ │lung) │ │ │ │femei se │
│ │ │ │ │ │asigură │
│ │ │ │ │ │fustă în │
│ │ │ │ │ │loc de │
│ │ │ │ │ │pantalon │
│ │ │ │ │ │lung. │
├────┼───────────┼────┼─────────┼──────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │Se poate │
│2. │Scurtă din │buc.│1 │8 │substitui │
│ │stofă │ │ │ │cu │
│ │ │ │ │ │pardesiu. │
├────┴───────────┴────┴─────────┴──────┴──────────┤
│C. Lenjerie │
├────┬───────────┬────┬─────────┬──────┬──────────┤
│1. │Cămaşă albă│buc.│2 │4 │ │
├────┴───────────┴────┴─────────┴──────┴──────────┤
│D. Încălţăminte │
├────┬───────────┬────┬─────────┬──────┬──────────┤
│ │Pantofi │ │ │ │ │
│1. │pentru │per.│2 │8 │ │
│ │ceremonie │ │ │ │ │
├────┴───────────┴────┴─────────┴──────┴──────────┤
│E. Echipament divers │
├────┬───────────┬────┬─────────┬──────┬──────────┤
│ │Cravată │ │ │ │Se poate │
│1. │pentru │buc.│1 │4 │asigura │
│ │ceremonie │ │ │ │papion. │
├────┼───────────┼────┼─────────┼──────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │Se poate │
│ │Centură │ │ │ │asigura │
│2. │pentru │buc.│1 │8 │brâu │
│ │ceremonie │ │ │ │pentru │
│ │ │ │ │ │frac. │
├────┴───────────┴────┴─────────┴──────┴──────────┤
│F. Accesorii │
├────┬───────────┬────┬─────────┬──────┬──────────┤
│ │Epolet cu │ │ │ │ │
│ │însemne de │ │ │ │ │
│1. │grad şi │per.│3 │4 │ │
│ │semne de │ │ │ │ │
│ │armă │ │ │ │ │
├────┼───────────┼────┼─────────┼──────┼──────────┤
│ │Eghilet │ │ │ │ │
│2. │dublu cu │buc.│1 │4 │ │
│ │accesorii │ │ │ │ │
├────┼───────────┼────┼─────────┼──────┼──────────┤
│3. │Petliţe │per.│2 │4 │ │
└────┴───────────┴────┴─────────┴──────┴──────────┘


    NOTE:
    1. De prevederile normei beneficiază generalii şi ofiţerii numiţi în funcţii de conducere, până la comandanţi de detaşament inclusiv.
    2. Pentru pardesiu se poate asigura fular din mătase, contra cost, la preţ de achiziţie, în afara prevederilor normei.


    NORMA Nr. 2 pentru echiparea cu uniformă de reprezentare a generalilor, ofiţerilor, maiştrilor militari şi subofiţerilor

┌────┬────────────┬────┬────────────────┬──────────────┐
│ │Denumirea │ │Prevederi │ │
│Nr. │articolelor │U.M.├─────────┬──────┤Observaţii │
│crt.│de │ │Cantitate│Durata│ │
│ │echipament │ │ │(ani) │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │
├────┴────────────┴────┴─────────┴──────┴──────────────┤
│A. Coifură │
├────┬────────────┬────┬─────────┬──────┬──────────────┤
│ │Şapcă din │ │ │ │Pentru femei │
│1. │stofă de │buc.│1 │3 │se asigură │
│ │iarnă, cu │ │ │ │pălărie în loc│
│ │emblemă │ │ │ │de şapcă. │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┤Şapca/Pălăria │
│ │Şapcă din │ │ │ │se poate │
│2. │stofă de │buc.│1 │3 │substitui cu │
│ │vară, cu │ │ │ │basc, cu │
│ │emblemă │ │ │ │emblemă. │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────────┤
│ │Căciulă din │ │ │ │ │
│3. │blană │buc.│1 │5 │ │
│ │naturală, cu│ │ │ │ │
│ │emblemă │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────────┤
│ │Căciulă din │ │ │ │Pentru │
│4. │blană │buc.│1 │6 │generali şi │
│ │caracul, cu │ │ │ │colonei │
│ │emblemă │ │ │ │ │
├────┴────────────┴────┴─────────┴──────┴──────────────┤
│B. Îmbrăcăminte │
├────┬────────────┬────┬─────────┬──────┬──────────────┤
│ │Costum din │ │ │ │ │
│ │stofă │ │ │ │ │
│ │(veston cu │ │ │ │ │
│1. │doi │buc.│1 │3 │ │
│ │pantaloni │ │ │ │ │
│ │lungi) │ │ │ │Pentru femei │
│ │pentru iarnă│ │ │ │se asigură │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┤fustă în loc │
│ │Costum din │ │ │ │de un pantalon│
│ │stofă │ │ │ │lung. │
│ │(veston cu │ │ │ │ │
│2. │doi │buc.│1 │3 │ │
│ │pantaloni │ │ │ │ │
│ │lungi) │ │ │ │ │
│ │pentru vară │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────────┤
│ │Scurtă cu │ │ │ │Pentru │
│ │mesadă şi │ │ │ │generali şi │
│3. │guler din │buc.│1 │5 │colonei se │
│ │blană │ │ │ │asigură cu │
│ │naturală │ │ │ │guler din │
│ │ │ │ │ │blană caracul.│
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────────┤
│4. │Bluzon │buc.│1 │3 │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────────┤
│5. │Manta pentru│buc.│1 │4 │ │
│ │ploaie │ │ │ │ │
├────┴────────────┴────┴─────────┴──────┴──────────────┤
│C. Lenjerie │
├────┬────────────┬────┬─────────┬──────┬──────────────┤
│1. │Cămaşă │buc.│4 │2 │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────────┤
│ │ │ │ │ │Se asigură │
│ │ │ │ │ │numai │
│ │ │ │ │ │ofiţerilor │
│ │ │ │ │ │fără drept de │
│2. │Cămaşă albă │buc.│1 │4 │port uniformă │
│ │ │ │ │ │de ceremonie, │
│ │ │ │ │ │maiştrilor │
│ │ │ │ │ │militari şi │
│ │ │ │ │ │subofiţerilor.│
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────────┤
│ │Cămaşă-bluză│ │ │ │ │
│3. │cu mânecă │buc.│2 │2 │ │
│ │lungă │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────────┤
│ │Cămaşă-bluză│ │ │ │ │
│4. │cu mânecă │buc.│2 │2 │ │
│ │scurtă │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────────┤
│ │ │ │ │ │Pentru femei │
│5. │Ciorapi │per.│6 │1 │se asigură │
│ │ │ │ │ │şase perechi │
│ │ │ │ │ │ciorapi dres. │
├────┴────────────┴────┴─────────┴──────┴──────────────┤
│D. Încălţăminte │
├────┬────────────┬────┬─────────┬──────┬──────────────┤
│1. │Pantofi de │per.│1 │2 │ │
│ │iarnă │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────────┤
│2. │Pantofi de │per.│1 │1 │ │
│ │vară │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────────┤
│ │ │ │ │ │Pentru femei │
│3. │Ghete │per.│1 │4 │se asigură │
│ │ │ │ │ │cizme. │
├────┴────────────┴────┴─────────┴──────┴──────────────┤
│E. Echipament divers │
├────┬────────────┬────┬─────────┬──────┬──────────────┤
│1. │Cravată │buc.│2 │4 │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────────┤
│2. │Fular │buc.│1 │5 │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────────┤
│3. │Mănuşi din │per.│1 │2 │ │
│ │piele │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────────┤
│ │ │ │ │ │Se poate │
│ │Centură din │ │ │ │asigura tip │
│4. │piele │buc.│1 │6 │chingă, în │
│ │ │ │ │ │funcţie de │
│ │ │ │ │ │nevoi. │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────────┤
│ │ │ │ │ │Se asigură │
│ │Centură │ │ │ │numai │
│5. │pentru │buc.│1 │8 │ofiţerilor │
│ │ceremonie │ │ │ │fără drept de │
│ │ │ │ │ │port uniformă │
│ │ │ │ │ │de ceremonie. │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────────┤
│6. │Curea de │buc.│1 │6 │ │
│ │pantaloni │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────────┤
│7. │Pulover │buc.│1 │3 │ │
├────┴────────────┴────┴─────────┴──────┴──────────────┤
│F. Accesorii │
├────┬────────────┬────┬─────────┬──────┬──────────────┤
│ │Suport cu │ │ │ │ │
│1. │însemne de │per.│7 │3 │ │
│ │grad şi semn│ │ │ │ │
│ │de armă │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────────┤
│2. │Petliţe │per.│2 │3 │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────────┤
│ │ │ │ │ │Se asigură │
│ │ │ │ │ │numai │
│ │ │ │ │ │ofiţerilor │
│ │Eghilet cu │ │ │ │fără drept de │
│3. │accesorii │buc.│1 │4 │port uniformă │
│ │ │ │ │ │de ceremonie, │
│ │ │ │ │ │maiştrilor │
│ │ │ │ │ │militari şi │
│ │ │ │ │ │subofiţerilor.│
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────────┤
│4. │Ecuson │buc.│8 │3 │ │
│ │mânecă │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────────┤
│5. │Ecuson │buc.│1 │- │Se asigură │
│ │nominal │ │ │ │contra cost. │
└────┴────────────┴────┴─────────┴──────┴──────────────┘


    NOTĂ:
    La prima acordare a gradului de ofiţer, maistru militar sau subofiţer se distribuie gratuit, în natură, o singură dată, indiferent de numărul încadrărilor ulterioare în sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională: o şapcă din stofă pentru iarnă, un costum cu doi pantaloni din stofă pentru iarnă, o scurtă cu mesadă şi guler din blană naturală, 4 cămăşi, 6 perechi ciorapi, 4 cearşafuri, două feţe de pernă, o pătură, o geantă pentru transport echipament şi accesoriile aferente (suport cu însemne de grad şi semne de armă, petliţe şi ecusoane).


    NORMA Nr. 3 pentru echiparea cu uniformă de serviciu a generalilor, ofiţerilor, maiştrilor militari şi subofiţerilor

┌────┬─────────────┬────┬────────────────┬──────────┐
│ │Denumirea │ │Prevederi │ │
│Nr. │articolelor │U.M.├─────────┬──────┤Observaţii│
│crt.│de echipament│ │Cantitate│Durata│ │
│ │ │ │ │(ani) │ │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │
├────┴─────────────┴────┴─────────┴──────┴──────────┤
│A. Coifură │
├────┬─────────────┬────┬─────────┬──────┬──────────┤
│ │ │ │ │ │Se poate │
│1. │Basc cu │buc.│1 │1 │asigura │
│ │emblemă │ │ │ │fes │
│ │ │ │ │ │tricotat. │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │Se asigură│
│ │Şapcă │ │ │ │una de │
│2. │completă │buc.│2 │2 │vară şi │
│ │ │ │ │ │una de │
│ │ │ │ │ │iarnă. │
├────┴─────────────┴────┴─────────┴──────┴──────────┤
│B. Îmbrăcăminte │
├────┬─────────────┬────┬─────────┬──────┬──────────┤
│ │Costum unic │ │ │ │ │
│1. │cu doi │buc.│1 │1 │ │
│ │pantaloni │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────┤
│2. │Costum │buc.│1 │3 │ │
│ │izoterm │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────┤
│ │Costum de │ │ │ │ │
│3. │protecţie │buc.│1 │4 │ │
│ │contra │ │ │ │ │
│ │intemperiilor│ │ │ │ │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────┤
│ │Scurtă cu │ │ │ │ │
│4. │mesadă │buc.│1 │4 │ │
│ │detaşabilă │ │ │ │ │
├────┴─────────────┴────┴─────────┴──────┴──────────┤
│C. Lenjerie │
├────┬─────────────┬────┬─────────┬──────┬──────────┤
│ │Cămaşă-bluză │ │ │ │ │
│1. │cu mânecă │buc.│2 │3 │ │
│ │lungă │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────┤
│ │Cămaşă-bluză │ │ │ │ │
│2. │cu mânecă │buc.│2 │3 │ │
│ │scurtă │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────┤
│ │Lenjerie de │ │ │ │ │
│3. │corp termică │buc.│1 │2 │ │
│ │(bluză şi │ │ │ │ │
│ │pantalon) │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────┤
│4. │Tricou │buc.│2 │2 │ │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────┤
│5. │Ciorapi │per.│6 │1 │ │
├────┴─────────────┴────┴─────────┴──────┴──────────┤
│D. Încălţăminte │
├────┬─────────────┬────┬─────────┬──────┬──────────┤
│ │ │ │ │ │Pentru │
│ │ │ │ │ │femei se │
│1. │Bocanci unici│per.│1 │1 │asigură │
│ │ │ │ │ │ghete cu │
│ │ │ │ │ │şiret. │
├────┴─────────────┴────┴─────────┴──────┴──────────┤
│E. Accesorii │
├────┬─────────────┬────┬─────────┬──────┬──────────┤
│ │Suport cu │ │ │ │ │
│1. │însemne de │per.│6 │3 │ │
│ │grad şi semn │ │ │ │ │
│ │de armă │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────┤
│2. │Ecuson mânecă│buc.│6 │3 │ │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────┤
│3. │Ecuson │buc.│3 │4 │ │
│ │nominal │ │ │ │ │
└────┴─────────────┴────┴─────────┴──────┴──────────┘



    NORMA Nr. 4 pentru echiparea cadrelor militare în rezervă şi în retragere

┌────┬───────────┬────┬────────────────┬──────────┐
│ │Denumirea │ │Prevederi │ │
│Nr. │articolelor│U.M.├─────────┬──────┤Observaţii│
│crt.│de │ │Cantitate│Durata│ │
│ │echipament │ │ │(ani) │ │
├────┼───────────┼────┼─────────┼──────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │
├────┴───────────┴────┴─────────┴──────┴──────────┤
│A. Coifură │
├────┬───────────┬────┬─────────┬──────┬──────────┤
│ │Şapcă din │ │ │ │ │
│ │stofă │ │ │ │ │
│1. │pentru │buc.│1 │10 │ │
│ │ceremonie, │ │ │ │Se asigură│
│ │cu emblemă │ │ │ │de vară │
├────┼───────────┼────┼─────────┼──────┤sau de │
│ │Şapcă din │ │ │ │iarnă. │
│2. │stofă de │buc.│1 │10 │Femeile │
│ │iarnă, cu │ │ │ │primesc │
│ │emblemă │ │ │ │pălărie în│
├────┼───────────┼────┼─────────┼──────┤loc de │
│ │Şapcă din │ │ │ │şapcă. │
│3. │stofă de │buc.│1 │10 │ │
│ │vară, cu │ │ │ │ │
│ │emblemă │ │ │ │ │
├────┼───────────┼────┼─────────┼──────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │Pentru │
│ │Căciulă din│ │ │ │generali │
│4. │blană │buc.│1 │- │şi colonei│
│ │naturală │ │ │ │se asigură│
│ │ │ │ │ │din blană │
│ │ │ │ │ │caracul. │
├────┴───────────┴────┴─────────┴──────┴──────────┤
│B. Îmbrăcăminte │
├────┬───────────┬────┬─────────┬──────┬──────────┤
│ │Costum din │ │ │ │ │
│ │stofă │ │ │ │ │
│ │pentru │ │ │ │ │
│1. │ceremonie │buc.│1 │10 │ │
│ │(veston cu │ │ │ │Se asigură│
│ │pantalon │ │ │ │de vară │
│ │lung) │ │ │ │sau de │
├────┼───────────┼────┼─────────┼──────┤iarnă. │
│ │Costum din │ │ │ │Femeile │
│ │stofă cu un│ │ │ │primesc │
│2. │pantalon │buc.│1 │10 │fustă în │
│ │lung de │ │ │ │loc de un │
│ │iarnă │ │ │ │pantalon │
├────┼───────────┼────┼─────────┼──────┤lung. │
│ │Costum din │ │ │ │ │
│ │stofă cu un│ │ │ │ │
│3. │pantalon │buc.│1 │10 │ │
│ │lung de │ │ │ │ │
│ │vară │ │ │ │ │
├────┼───────────┼────┼─────────┼──────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │Pentru │
│ │Scurtă cu │ │ │ │generali │
│ │mesadă şi │ │ │ │şi colonei│
│4. │guler din │buc.│1 │- │se asigură│
│ │blană │ │ │ │cu guler │
│ │naturală │ │ │ │din blană │
│ │ │ │ │ │caracul. │
├────┼───────────┼────┼─────────┼──────┼──────────┤
│ │Manta │ │ │ │ │
│5. │pentru │buc.│1 │10 │ │
│ │ploaie │ │ │ │ │
├────┴───────────┴────┴─────────┴──────┴──────────┤
│C. Lenjerie │
├────┬───────────┬────┬─────────┬──────┬──────────┤
│ │ │ │ │ │Se poate │
│ │ │ │ │ │distribui │
│1. │Cămaşă │buc.│2 │4 │şi de │
│ │ │ │ │ │culoare │
│ │ │ │ │ │albă. │
├────┴───────────┴────┴─────────┴──────┴──────────┤
│D. Încălţăminte │
├────┬───────────┬────┬─────────┬──────┬──────────┤
│ │Pantofi │ │ │ │ │
│1. │negri │per.│1 │5 │ │
│ │pentru │ │ │ │ │
│ │ceremonie │ │ │ │ │
├────┼───────────┼────┼─────────┼──────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │Se asigură│
│2. │Pantofi │per.│1 │3 │de vară │
│ │ │ │ │ │sau de │
│ │ │ │ │ │iarnă. │
├────┴───────────┴────┴─────────┴──────┴──────────┤
│E. Echipament divers │
├────┬───────────┬────┬─────────┬──────┬──────────┤
│ │Cravată │ │ │ │ │
│1. │pentru │buc.│1 │5 │ │
│ │ceremonie │ │ │ │ │
├────┼───────────┼────┼─────────┼──────┼──────────┤
│2. │Cravată │buc.│1 │3 │ │
├────┼───────────┼────┼─────────┼──────┼──────────┤
│3. │Fular │buc.│1 │10 │ │
├────┴───────────┴────┴─────────┴──────┴──────────┤
│F. Accesorii │
├────┬───────────┬────┬─────────┬──────┬──────────┤
│ │Centură │ │ │ │ │
│1. │pentru │buc.│1 │10 │ │
│ │ceremonie │ │ │ │ │
├────┼───────────┼────┼─────────┼──────┼──────────┤
│2. │Eghilet cu │buc.│1 │10 │ │
│ │accesorii │ │ │ │ │
└────┴───────────┴────┴─────────┴──────┴──────────┘


    NOTE:
    1. Prezenta normă se aplică pentru echiparea generalilor, ofiţerilor, maiştrilor militari şi subofiţerilor în rezervă sau în retragere, care au primit dreptul de a purta uniformă. Articolele de echipament prevăzute în prezenta normă se asigură după 8 ani de la trecerea în rezervă sau în retragere.
    2. Şapca din stofă/Pălăria pentru ceremonie, costumul din stofă pentru ceremonie, pantofii negri pentru ceremonie şi cravata pentru ceremonie se asigură pentru generalii şi pentru ofiţerii încadraţi în funcţii de conducere când intervine trecerea în rezervă sau în retragere.
    3. Odată cu echipamentul prevăzut de normă se distribuie toate accesoriile de îmbrăcăminte şi însemnele de grad aferente.
    4. Cu ocazia avansării în gradul următor celui avut la data trecerii în rezervă sau în retragere, se distribuie gratuit accesoriile necesare pentru două uniforme.
    5. Ofiţerii în rezervă sau în retragere avansaţi generali primesc în dotare numai o singură dată următoarele accesorii: 4 perechi de suporţi cu însemne de grad şi semne de armă, 1 căciulă cu emblemă aferentă, 3 perechi de petliţe, 3 şepci (1 de ceremonie, 1 de vară şi 1 de iarnă).
    6. Articolele de echipament cuprinse în prezenta normă necesare pentru înlocuirea celor uzate/deteriorate, înainte de îndeplinirea duratei prevăzute de normă, se pot asigura la cerere, contra cost.
    7. În cazul când se introduc în dotare noi uniforme, acestea se vor asigura începând cu anul introducerii lor, pe măsura achiziţionării acestora.


    NORMA Nr. 5 pentru asigurarea cu echipament special

┌────┬───────────────┬────┬────────────────┬───────────┐
│ │Denumirea │ │Prevederi │ │
│Nr. │articolelor de │U.M.├─────────┬──────┤Observaţii │
│crt.│echipament │ │Cantitate│Durata│ │
│ │ │ │ │(ani) │ │
├────┼───────────────┼────┼─────────┼──────┼───────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │
├────┴───────────────┴────┴─────────┴──────┴───────────┤
│I. Materiale pentru instrucţie, aplicaţii, manevre şi │
│alte misiuni │
├────┬───────────────┬────┬─────────┬──────┬───────────┤
│ │ │ │ │ │Pentru │
│ │ │ │ │ │executarea │
│ │ │ │ │ │tragerilor │
│ │ │ │ │ │în │
│ │ │ │ │ │poligoane │
│1. │Foaie de cort │buc.│1 │inv. │se asigură │
│ │ │ │ │ │câte 1 │
│ │ │ │ │ │bucată │
│ │ │ │ │ │pentru │
│ │ │ │ │ │fiecare loc│
│ │ │ │ │ │de tragere.│
├────┼───────────────┼────┼─────────┼──────┼───────────┤
│2. │Sac de merinde │buc.│1 │inv. │ │
├────┼───────────────┼────┼─────────┼──────┼───────────┤
│3. │Raniţă │buc.│1 │inv. │ │
├────┼───────────────┼────┼─────────┼──────┼───────────┤
│4. │Cască │buc.│1 │inv. │ │
├────┼───────────────┼────┼─────────┼──────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │Cantitatea,│
│ │ │ │ │ │formatul şi│
│ │Corturi │ │ │ │mărimea se │
│5. │diferite │cpl.│- │inv. │stabilesc │
│ │ │ │ │ │prin tabele│
│ │ │ │ │ │de │
│ │ │ │ │ │înzestrare.│
├────┼───────────────┼────┼─────────┼──────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │Necesarul │
│ │Sac │ │ │ │se │
│6. │corespondenţă │buc.│- │inv. │stabileşte │
│ │ │ │ │ │în funcţie │
│ │ │ │ │ │de nevoi. │
├────┼───────────────┼────┼─────────┼──────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │Necesarul │
│ │Geantă │ │ │ │se │
│7. │corespondenţă │buc.│- │inv. │stabileşte │
│ │ │ │ │ │în funcţie │
│ │ │ │ │ │de nevoi. │
├────┼───────────────┼────┼─────────┼──────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │Se asigură │
│8. │Mănuşi albe │per.│1 │inv. │militarilor│
│ │ │ │ │ │care │
│ │ │ │ │ │participă │
├────┼───────────────┼────┼─────────┼──────┤la diferite│
│ │ │ │ │ │acţiuni │
│ │ │ │ │ │ordonate │
│9. │Centură albă │buc.│1 │inv. │(parade, │
│ │ │ │ │ │blocuri de │
│ │ │ │ │ │defilare, │
├────┼───────────────┼────┼─────────┼──────┤garda de │
│ │ │ │ │ │onoare la │
│ │ │ │ │ │nivelul │
│10. │Eşarfă albă │buc.│2 │inv. │unităţii │
│ │ │ │ │ │etc.). │
│ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼────┼─────────┼──────┼───────────┤
│ │Vestă de │ │ │ │ │
│11. │protecţie │buc.│1 │inv. │ │
│ │împotriva │ │ │ │ │
│ │frigului │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼────┼─────────┼──────┼───────────┤
│ │Scurtă cu │ │ │ │ │
│12. │elemente │buc.│1 │inv. │ │
│ │reflectorizante│ │ │ │ │
├────┼───────────────┼────┼─────────┼──────┼───────────┤
│ │Vestă (ham) cu │ │ │ │ │
│13. │elemente │buc.│1 │inv. │ │
│ │reflectorizante│ │ │ │ │
├────┼───────────────┼────┼─────────┼──────┼───────────┤
│ │Costum de │ │ │ │ │
│ │protecţie │ │ │ │ │
│14. │împotriva │buc.│1 │inv. │ │
│ │ploii, cu │ │ │ │ │
│ │elemente │ │ │ │ │
│ │reflectorizante│ │ │ │ │
├────┴───────────────┴────┴─────────┴──────┴───────────┤
│II. Pentru efectivele Comenduirii Garnizoanei │
│Bucureşti care execută activităţi pe linia muzicii │
│militare │
├────┬───────────────┬────┬─────────┬──────┬───────────┤
│1. │Şapcă stofă, cu│buc.│1 │inv. │ │
│ │emblemă │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼────┼─────────┼──────┼───────────┤
│2. │Căciulă, cu │buc.│1 │inv. │ │
│ │emblemă │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼────┼─────────┼──────┼───────────┤
│ │Costum de │ │ │ │ │
│3. │stofă, cu │buc.│1 │inv. │ │
│ │emblemă │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼────┼─────────┼──────┼───────────┤
│ │Scurtă cu │ │ │ │ │
│4. │mesadă şi guler│buc.│1 │inv. │ │
│ │din blană │ │ │ │ │
│ │naturală │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼────┼─────────┼──────┼───────────┤
│5. │Cravată │buc.│1 │inv. │ │
├────┼───────────────┼────┼─────────┼──────┼───────────┤
│6. │Fular │buc.│1 │inv. │ │
├────┼───────────────┼────┼─────────┼──────┼───────────┤
│7. │Epoleţi pentru │per.│1 │inv. │ │
│ │ceremonie │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼────┼─────────┼──────┼───────────┤
│8. │Petliţe │per.│1 │inv. │ │
├────┼───────────────┼────┼─────────┼──────┼───────────┤
│9. │Centură │buc.│1 │inv. │ │
├────┼───────────────┼────┼─────────┼──────┼───────────┤
│10. │Eghilet cu │buc.│1 │inv. │ │
│ │accesorii │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼────┼─────────┼──────┼───────────┤
│11. │Ecuson mânecă │buc.│1 │inv. │ │
└────┴───────────────┴────┴─────────┴──────┴───────────┘


    NOTE:
    1. Echipamentul special distribuit personalului Ministerului Afacerilor Interne conform prezentei norme se acordă în folosinţă temporară, gratuit, în scopul îndeplinirii activităţilor pentru care este destinat.
    2. Militarilor care participă la diferite acţiuni ordonate (parade, blocuri de defilare, garda de onoare la nivelul unităţii etc.) li se asigură ca inventar de unitate: una pereche mănuşi albe, 1 centură albă şi 1 eşarfă.
    3. În situaţii justificate, directorul general al Direcţiei generale logistice din cadrul Ministerului Afacerilor Interne poate aproba înlocuirea/substituirea unor materiale de echipament special cu altele asemănătoare care să asigure aceleaşi condiţii de protecţie.


    ANEXA 3

    FORMA ŞI CONŢINUTUL
    documentului de legitimare pentru personalul militar din unităţile aparatului central al Ministerului Afacerilor Interne şi din structurile subordonate acestuia
    I. Descrierea legitimaţiei de serviciu a personalului militar din unităţile aparatului central al Ministerului Afacerilor Interne
    1. Legitimaţia de serviciu a personalului militar din unităţile aparatului central al Ministerului Afacerilor Interne este documentul oficial care atestă calitatea de cadru militar în activitate şi va fi folosită pentru declinarea calităţii numai în exercitarea atribuţiilor de serviciu.
    2. Legitimaţia de serviciu este confecţionată în sistem duplex, faţă/verso, printr-o singură trecere pe sistemul DOCU PRINT HC 350, filigranată cu următorul conţinut:
    a) faţă - în partea de sus, central, rândul întâi „ROMÂNIA“; rândul al doilea „MINISTERUL AFACERILOR INTERNE“; colţul din stânga sus este barat cu tricolorul României; în colţul din dreapta sus stema României; rândul al treilea, aliniat la stânga „LEGITIMAŢIE“; rândul al patrulea, cu majuscule de culoare roşie „APARAT CENTRAL“; în colţul din stânga jos se înscriu unele sub altele următoarele date: gradul militar al titularului; numele titularului şi prenumele tatălui acestuia; prenumele titularului; în colţul din dreapta jos fotografia titularului, cu dimensiunile de 2,5 cm x 3,5 cm, executată color, în ţinuta de reprezentare;
    b) verso - în partea de sus, central, pe rândul întâi, unitatea; pe rândul al doilea ziua, luna şi anul emiterii legitimaţiei; în centru, însemnul heraldic al Ministerului Afacerilor Interne, încadrat la stânga-dreapta, unele sub altele, de seria, formată din 3 litere, şi numărul legitimaţiei, format din maximum 5 cifre, menţiunea „VALABILĂ PÂNĂ LA“, data valabilităţii formată din zi, lună, an, respectiv centrat unul sub celălalt „MINISTERUL AFACERILOR INTERNE“ şi semnătura scanată aparţinând ministrului afacerilor interne; în centru, sub însemnul heraldic, pe primul rând, cu majuscule de culoare roşie „ACCES GENERAL“, respectiv caseta cu nivelul de acces; pe rândul al doilea codul numeric personal al titularului.


    II. Descrierea legitimaţiei de serviciu a personalului militar din structurile subordonate aparatului central al Ministerului Afacerilor Interne
    1. Legitimaţia de serviciu a personalului militar din structurile subordonate aparatului central al Ministerului Afacerilor Interne este documentul oficial care atestă calitatea de cadru militar în activitate şi va fi folosită pentru declinarea calităţii numai în exercitarea atribuţiilor de serviciu.
    2. Legitimaţia de serviciu este confecţionată în sistem duplex, faţă/verso, printr-o singură trecere pe sistemul DOCU PRINT HC 350, filigranată cu următorul conţinut:
    a) faţă - în partea de sus, central, rândul întâi „ROMÂNIA“; rândul al doilea „MINISTERUL AFACERILOR INTERNE“; colţul din stânga sus este barat cu tricolorul României; în centru, stema României; în partea de jos, stânga, se va înscrie titulatura documentului „LEGITIMAŢIE“, în colţul din stânga jos se înscriu unele sub altele următoarele date: gradul militar al titularului; numele titularului şi prenumele tatălui acestuia; prenumele titularului; în colţul din dreapta jos fotografia titularului, cu dimensiunile de 3 cm x 3 cm, executată color, în ţinuta de reprezentare;
    b) verso - în partea de sus, central, rândul întâi „COMENDUIREA GARNIZOANEI“; pe rândul al doilea „BUCUREŞTI“; pe rândul al treilea, central, data emiterii legitimaţiei; în centru, însemnul heraldic al Ministerului Afacerilor Interne; încadrat stânga-dreapta de seria legitimaţiei, 3 litere, respectiv numărul legitimaţiei, format din maximum 5 cifre; sub numărul legitimaţiei, centrat unul sub celălalt „MINISTERUL AFACERILOR INTERNE“, respectiv semnătura scanată aparţinând ministrului afacerilor interne; în centru, sub însemnul heraldic, pe primul rând, menţiunea „VALABILĂ PÂNĂ LA“ şi data valabilităţii formată din zi, lună, an; pe rândul următor, codul numeric personal al titularului; pe ultimul rând, cu majuscule de culoare roşie „ACCES GENERAL“, respectiv caseta cu nivelul de acces.

    3. Modelul legitimaţiilor de serviciu, precum şi cromatica specifică a acestora sunt prevăzute în figurile nr. 1-4.
    4. Figurile nr. 1-4*) fac parte integrantă din prezenta anexă:
    *) Figurile nr. 1-4 sunt reproduse în facsimil.
    – Figura nr. 1 - Personalul militar din unităţile aparatului central al Ministerului Afacerilor Interne, acces general;
    – Figura nr. 2 - Personalul militar din unităţile aparatului central al Ministerului Afacerilor Interne, acces limitat;
    – Figura nr. 3 - Personalul militar din structurile subordonate unităţilor aparatului central al Ministerului Afacerilor Interne, acces general;
    – Figura nr. 4 - Personalul militar din structurile subordonate unităţilor aparatului central al Ministerului Afacerilor Interne, acces limitat.
    FIGURA Nr. 1
    Personalul militar din unităţile aparatului central al Ministerului Afacerilor Interne, acces general
 (a se vedea imaginea asociată)
    FIGURA Nr. 2
    Personalul militar din unităţile aparatului central al Ministerului Afacerilor Interne, acces limitat
 (a se vedea imaginea asociată)
    FIGURA Nr. 3
    Personalul militar din structurile subordonate unităţilor aparatului central al Ministerului Afacerilor Interne, acces general
 (a se vedea imaginea asociată)


    FIGURA Nr. 4
    Personalul militar din structurile subordonate unităţilor aparatului central al Ministerului Afacerilor Interne, acces limitat
 (a se vedea imaginea asociată)

    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016