Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTĂRÂRE nr. 987 din 15 septembrie 2021  pentru modificarea anexelor nr. 1-4 la Hotărârea Guvernului nr. 1.850/2005 privind stabilirea uniformei personalului militar din Jandarmeria Română, a însemnelor distinctive, a formei şi conţinutului insignei şi ale documentelor de legitimare a acestuia, precum şi a siglei Jandarmeriei Române    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 HOTĂRÂRE nr. 987 din 15 septembrie 2021 pentru modificarea anexelor nr. 1-4 la Hotărârea Guvernului nr. 1.850/2005 privind stabilirea uniformei personalului militar din Jandarmeria Română, a însemnelor distinctive, a formei şi conţinutului insignei şi ale documentelor de legitimare a acestuia, precum şi a siglei Jandarmeriei Române

EMITENT: Guvernul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 987 din 15 octombrie 2021
    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată,
    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
    ART. I
    Anexele nr. 1-4 la Hotărârea Guvernului nr. 1.850/2005 privind stabilirea uniformei personalului militar din Jandarmeria Română, a însemnelor distinctive, a formei şi conţinutului insignei şi ale documentelor de legitimare a acestuia, precum şi a siglei Jandarmeriei Române, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 81 din 30 ianuarie 2006, cu modificările ulterioare, se modifică şi se înlocuiesc cu anexele nr. 1-4 la prezenta hotărâre.

    ART. II
    (1) Modificările intervenite în uniformele personalului Jandarmeriei Române se realizează cu încadrarea în fondurile alocate anual cu această destinaţie în bugetul Ministerului Afacerilor Interne.
    (2) Achiziţionarea articolelor de echipament special se realizează eşalonat, cu încadrarea în fondurile aprobate cu această destinaţie.



                    PRIM-MINISTRU
                    FLORIN-VASILE CÎŢU
                    Contrasemnează:
                    Ministrul afacerilor interne,
                    Lucian Nicolae Bode
                    Ministrul finanţelor,
                    Dan Vîlceanu

    Bucureşti, 15 septembrie 2021.
    Nr. 987.
    ANEXA 1

    (Anexa nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 1.850/2005)
    DESCRIEREA
    însemnelor pentru gradele militare şi a culorilor pentru articolele din compunerea uniformelor Jandarmeriei Române
    Însemnul de grad al jandarmilor la uniformele militare are formă dreptunghiulară şi este confecţionat pe suport textil, având brodate stele pentru generali, trese pentru ofiţeri, galoane pentru maiştri militari, subofiţeri, studenţi, elevi, soldaţi şi gradaţi profesionişti.
    Semnul de armă este realizat prin brodare, sub formă de scut, şi conţine un romb ieşind dintr-o cunună de frunze de stejar având în centru, brodată cu fir de culoare neagră, litera „J“, stilizată. Acesta se aplică la mijlocul epoletului, pe lăţime, şi la 5 mm de capătul interior al acestuia.
    CAP. I
    Aplicarea însemnelor de grad militar şi a semnelor de armă
    SECŢIUNEA 1
    Generali
    Însemnul de grad militar pentru uniformele de ceremonie, de reprezentare şi de serviciu are formă dreptunghiulară şi este confecţionat pe suport textil, din material ţesut cu fir metalizat de culoare alb-argintie, pe care se brodează însemnele specifice gradului (stea în cinci colţuri încadrată în mărimea unui cerc imaginar cu diametrul de 22 mm), cu fir metalizat de culoare galben-aurie, conturat cu fir de culoare roşie, astfel:
    a) pentru general de brigadă - o stea;
    b) pentru general-maior - două stele;
    c) pentru general-locotenent - trei stele;
    d) pentru general - patru stele.

    SECŢIUNEA a 2-a
    Ofiţeri
    1. Însemnele de grad militar pentru uniformele de ceremonie, de reprezentare şi de serviciu se confecţionează pe suport textil de culoare bleu-jandarm pe care se brodează trese din fir metalizat de culoare alb-argintie, cu lăţimea de 8 mm, astfel:
    a) pentru gradul de sublocotenent - o tresă;
    b) pentru gradul de locotenent - două trese;
    c) pentru gradul de căpitan - trei trese.

    2. Pentru ofiţerii superiori se mai brodează longitudinal, cu fir metalizat de culoare alb-argintie, un galon cu lăţimea de 16 mm, astfel:
    a) pentru gradul de maior - o tresă şi un galon;
    b) pentru gradul de locotenent-colonel - două trese şi un galon;
    c) pentru gradul de colonel - trei trese şi un galon.

    SECŢIUNEA a 3-a
    Maiştri militari
    Însemnul de grad militar pentru uniformele de reprezentare şi serviciu se confecţionează pe suport textil de culoare bleujandarm pe care se brodează galoane din fir metalizat de culoare alb-argintie, cu lăţimea de 8 mm, astfel:
    a) maistru militar clasa a IV-a - un galon în formă de unghi şi un galon drept;
    b) maistru militar clasa a III-a - un galon în formă de unghi şi două galoane drepte;
    c) maistru militar clasa a II-a - un galon în formă de unghi şi trei galoane drepte;
    d) maistru militar clasa I - un galon în formă de unghi şi patru galoane drepte;
    e) maistru principal - un galon în formă de unghi şi cinci galoane drepte.

    SECŢIUNEA a 4-a
    Subofiţeri
    Însemnul de grad militar pentru uniformele de reprezentare şi serviciu se confecţionează pe suport textil de culoare bleujandarm pe care se brodează galoane din fir metalizat de culoare alb-argintie, cu lăţimea de 16 mm şi 10 mm, astfel:
    a) sergent major - un galon cu lăţimea de 16 mm şi unul cu lăţimea de 10 mm;
    b) plutonier - două galoane cu lăţimea de 16 mm;
    c) plutonier-major - două galoane cu lăţimea de 16 mm şi unul cu lăţimea de 10 mm;
    d) plutonier adjutant - trei galoane cu lăţimea de 16 mm;
    e) plutonier adjutant şef - trei galoane cu lăţimea de 16 mm şi unul cu lăţimea de 10 mm.

    SECŢIUNEA a 5-a
    Studenţi, elevi ai şcolilor militare, soldaţi şi gradaţi profesionişti
    Însemnul de grad militar pentru uniformele de oraş, clasă şi instrucţie se confecţionează pe suport textil de culoare bleujandarm pe care se brodează galoane din fir textil de culoare alb-argintie, cu lăţimea de 20 mm şi 13 mm, astfel:
    a) fruntaş - un galon cu lăţimea de 13 mm;
    b) caporal - două galoane cu lăţimea de 13 mm;
    c) sergent - un galon cu lăţimea de 20 mm.

    CAP. II
    Embleme pentru coifură
    SECŢIUNEA 1
    Generali
    Emblema pentru şapca de ceremonie şi reprezentare se realizează pe suport textil bleumarin, fiind formată dintr-o cunună cu câte patru rânduri de frunze de stejar, brodată din fir metalizat alb-argintiu, având nervurile centrale ale frunzelor brodate cu fir auriu, care încadrează semnul de armă. La partea superioară are acvila din stema României, brodată din fir metalizat alb-argintiu, pe care se fixează un scut metalic reprezentând scutul mic din stema României.
    Emblema pentru căciulă, pălărie, basc şi şapca de serviciu se realizează pe suport textil bleumarin, fiind formată dintr-o cunună cu câte patru rânduri de frunze de stejar, brodată din fir metalizat alb-argintiu, având nervurile centrale ale frunzelor brodate cu fir auriu, care încadrează acvila din stema României, brodată din fir metalizat alb-argintiu, pe care se fixează un scut metalic reprezentând scutul mic din stema României.
    SECŢIUNEA a 2-a
    Ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, studenţi şi elevi
    Emblema pentru şapca de ceremonie şi reprezentare/oraş se realizează pe suport textil bleumarin, fiind formată dintr-o cunună cu câte 1-3 rânduri de frunze de stejar, brodată din fir metalizat alb-argintiu, având nervurile centrale ale frunzelor brodate cu fir auriu, care încadrează semnul de armă. La partea superioară are acvila din stema României, brodată din fir metalizat alb-argintiu, pe care se fixează un scut metalic reprezentând scutul mic din stema României.
    Emblema pentru căciulă, pălărie, basc şi şapcă/şepcuţă de serviciu/instruire se realizează pe suport textil bleumarin, fiind formată dintr-o cunună cu câte 1-3 rânduri de frunze de stejar, brodată din fir metalizat alb-argintiu, având nervurile centrale ale frunzelor brodate cu fir auriu, care încadrează acvila din stema României, brodată din fir metalizat alb-argintiu, pe care se fixează un scut metalic reprezentând scutul mic din stema României.
    SECŢIUNEA a 3-a
    Soldaţi şi gradaţi profesionişti
    Emblema pentru coifură se realizează pe suport textil bleumarin, fiind formată dintr-o cunună cu un rând de frunze de stejar, brodată din fir metalizat alb-argintiu, având nervurile centrale ale frunzelor brodate cu fir auriu, care încadrează acvila din stema României, brodată din fir metalizat alb-argintiu, pe care se fixează un scut metalic reprezentând scutul mic din stema României.
    CAP. III
    Tabel cuprinzând culorile principalelor articole de echipament ale efectivelor Jandarmeriei Române

┌──────────────┬────────────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │ │ARTICOLE DE ECHIPAMENT │
│CATEGORIA DE │ ├────────────┬────────────┬────────────┬─────────┬─────────┬─────────┬────────────┬─────────┬────────────┬────────────┬───────┬────────────┬─────────┤
│PERSONAL │ŢINUTA │ŞAPCĂ │VESTON │BLUZON │ │ │ │ │ │CRAVATĂ │MANTA │PANTOFI│CENTURĂ │ │
│ │ │BASC │(FRAC) │GEACĂ │PANTALON │PULOVER │CĂMAŞĂ │CĂMAŞĂ-BLUZĂ│TRICOU │PAPION │SCURTĂ │BOCANCI│CUREA │ACCESORII│
│ │ │CĂCIULĂ │ │ │ │ │ │ │ │ │PARDESIU │GHETE │ │ │
├──────────────┴────────────┴────────────┴────────────┴────────────┴─────────┴─────────┴─────────┴────────────┴─────────┴────────────┴────────────┴───────┴────────────┴─────────┤
│I. GENERALI, OFIŢERI, MAIŞTRI MILITARI ŞI SUBOFIŢERI │
├──────────────┬────────────┬────────────┬────────────┬────────────┬─────────┬─────────┬─────────┬────────────┬─────────┬────────────┬────────────┬───────┬────────────┬─────────┤
│ │ │ │bleu-jandarm│ │bleumarin│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │Ceremonie │bleumarin/ │/ │- │/ │- │- │- │- │bleumarin/ │bleumarin │negru/ │alb-argintiu│alb/ │
│ │ │alb │alb/ │ │alb │ │ │ │ │bleu-jandarm│ │alb │ │argintiu │
│ │ │ │bleumarin │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Generali şi ├────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────────┼─────────┼────────────┼────────────┼───────┼────────────┼─────────┤
│ofiţeri │Reprezentare│bleumarin/ │bleu-jandarm│bleumarin/ │bleumarin│bleumarin│bleu │bleu/alb │- │bleumarin │bleumarin/ │negru │negru │alb/ │
│ │ │bleu-jandarm│ │bleu-jandarm│ │ │ │ │ │ │bleu-jandarm│ │ │argintiu │
│ ├────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────────┼─────────┼────────────┼────────────┼───────┼────────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │bleumarin/ │bleumarin│ │bleumarin/ │ │ │alb/ │
│ │Serviciu │bleumarin │- │bleumarin │bleumarin│- │- │bleu │/ │- │bleu-jandarm│negru │negru │argintiu │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │bleu │ │ │ │ │ │
├──────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────────┼─────────┼────────────┼────────────┼───────┼────────────┼─────────┤
│ │Reprezentare│bleumarin/ │bleu-jandarm│bleumarin/ │bleumarin│bleumarin│bleu │bleu/alb │- │bleumarin │bleumarin/ │negru │negru │alb/ │
│Maiştri │ │bleu-jandarm│ │bleu-jandarm│ │ │ │ │ │ │bleu-jandarm│ │ │argintiu │
│militari şi ├────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────────┼─────────┼────────────┼────────────┼───────┼────────────┼─────────┤
│subofiţeri │ │ │ │ │ │ │ │bleumarin/ │bleumarin│ │bleumarin/ │ │ │alb/ │
│ │Serviciu │bleumarin │- │- │bleumarin│- │- │bleu │/ │- │bleu-jandarm│negru │negru │argintiu │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │bleu │ │ │ │ │ │
├──────────────┴────────────┴────────────┴────────────┴────────────┴─────────┴─────────┴─────────┴────────────┴─────────┴────────────┴────────────┴───────┴────────────┴─────────┤
│II. STUDENŢI, ELEVI, SOLDAŢI ŞI GRADAŢI PROFESIONIŞTI │
├──────────────┬────────────┬────────────┬────────────┬────────────┬─────────┬─────────┬─────────┬────────────┬─────────┬────────────┬────────────┬───────┬────────────┬─────────┤
│ │Oraş │bleumarin/ │bleu-jandarm│- │bleumarin│bleumarin│bleu, │bleu │- │bleumarin │bleumarin/ │negru │negru │alb/ │
│ │ │bleu-jandarm│ │ │ │ │albă │ │ │ │bleu-jandarm│ │ │argintiu │
│ ├────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────────┼─────────┼────────────┼────────────┼───────┼────────────┼─────────┤
│Studenţi ai │Serviciu │bleumarin │- │bleumarin │bleumarin│bleumarin│bleu/ │bleu/ │- │bleumarin │bleumarin/ │negru │negru │alb/ │
│Academiei de │şi clasă │ │ │ │ │ │bleumarin│bleumarin │ │ │bleu-jandarm│ │ │argintiu │
│Poliţie ├────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────────┼─────────┼────────────┼────────────┼───────┼────────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │bleumarin/ │bleumarin│ │bleumarin/ │ │ │alb/ │
│ │Instrucţie │bleumarin │- │bleumarin │bleumarin│bleumarin│- │bleu │/ │- │bleu-jandarm│negru │negru │argintiu │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │bleu │ │ │ │ │ │
├──────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────────┼─────────┼────────────┼────────────┼───────┼────────────┼─────────┤
│ │Oraş │bleumarin/ │bleu-jandarm│bleumarin │bleumarin│bleumarin│bleu, │bleu │- │bleumarin │bleumarin/ │negru │negru │alb/ │
│ │ │bleu-jandarm│ │ │ │ │albă │ │ │ │bleu-jandarm│ │ │argintiu │
│Elevi ai ├────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────────┼─────────┼────────────┼────────────┼───────┼────────────┼─────────┤
│şcolilor de │Serviciu │bleumarin │- │bleumarin │bleumarin│bleumarin│bleu │bleu │- │bleumarin │bleumarin/ │negru │negru │alb/ │
│subofiţeri │şi clasă │ │ │ │ │ │ │ │ │ │bleu-jandarm│ │ │argintiu │
│jandarmi ├────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────────┼─────────┼────────────┼────────────┼───────┼────────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │bleumarin/ │bleumarin│ │bleumarin/ │ │ │alb/ │
│ │Instruire │bleumarin │- │bleumarin │bleumarin│bleumarin│- │bleu │/ │- │bleu-jandarm│negru │negru │argintiu │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │bleu │ │ │ │ │ │
├──────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────────┼─────────┼────────────┼────────────┼───────┼────────────┼─────────┤
│ │Oraş │bleumarin │bleu-jandarm│- │bleumarin│bleumarin│bleu │bleu │- │bleumarin │bleumarin/ │negru │negru │alb/ │
│Soldaţi şi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │bleu-jandarm│ │ │argintiu │
│gradaţi ├────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────────┼─────────┼────────────┼────────────┼───────┼────────────┼─────────┤
│profesionişti │ │ │ │ │ │ │ │bleumarin/ │bleumarin│ │bleumarin/ │ │ │alb/ │
│ │Instruire │bleumarin │- │bleumarin │bleumarin│bleumarin│- │bleu │/ │- │bleu-jandarm│negru │negru │argintiu │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │bleu │ │ │ │ │ │
└──────────────┴────────────┴────────────┴────────────┴────────────┴─────────┴─────────┴─────────┴────────────┴─────────┴────────────┴────────────┴───────┴────────────┴─────────┘



    ANEXA 2

    (Anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 1.850/2005)
    NORME
    privind drepturile de echipament pentru efectivele de jandarmi

    Norma nr. 1 pentru echiparea cu uniformă de ceremonie a generalilor şi ofiţerilor

┌────┬───────────┬───────┬─────────────────┬──────────┐
│ │Denumirea │ │Prevederi │ │
│Nr. │articolelor│U.M. ├──────────┬──────┤Observaţii│
│crt.│de │ │Cantitatea│Durata│ │
│ │echipament │ │ │(ani) │ │
├────┼───────────┼───────┼──────────┼──────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │
├────┴───────────┴───────┴──────────┴──────┴──────────┤
│A. Coifură │
├────┬───────────┬───────┬──────────┬──────┬──────────┤
│ │ │ │ │ │Se asigură│
│ │ │ │ │ │una de │
│ │Şapcă din │ │ │ │vară şi │
│ │stofă │ │ │ │una de │
│1 │pentru │buc. │2 │8 │iarnă. │
│ │ceremonie, │ │ │ │Femeile │
│ │cu emblemă │ │ │ │primesc │
│ │ │ │ │ │pălărie în│
│ │ │ │ │ │loc de │
│ │ │ │ │ │şapcă. │
├────┴───────────┴───────┴──────────┴──────┴──────────┤
│B. Îmbrăcăminte │
├────┬───────────┬───────┬──────────┬──────┬──────────┤
│ │ │ │ │ │Se asigură│
│ │ │ │ │ │unul de │
│ │ │ │ │ │vară şi │
│ │ │ │ │ │unul de │
│ │Costum din │ │ │ │iarnă. │
│ │stofă │ │ │ │Se poate │
│ │pentru │ │ │ │substitui │
│1 │ceremonie │buc. │2 │8 │cu frac şi│
│ │(veston cu │ │ │ │pantalon. │
│ │un pantalon│ │ │ │Femeile │
│ │lung) │ │ │ │primesc │
│ │ │ │ │ │fustă în │
│ │ │ │ │ │loc de │
│ │ │ │ │ │pantalon │
│ │ │ │ │ │lung. │
├────┼───────────┼───────┼──────────┼──────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │Se poate │
│2 │Scurtă din │buc. │1 │8 │substitui │
│ │stofă │ │ │ │cu │
│ │ │ │ │ │pardesiu. │
├────┴───────────┴───────┴──────────┴──────┴──────────┤
│C. Lenjerie │
├────┬───────────┬───────┬──────────┬──────┬──────────┤
│1 │Cămaşă albă│buc. │2 │4 │ │
├────┴───────────┴───────┴──────────┴──────┴──────────┤
│D. Încălţăminte │
├────┬───────────┬───────┬──────────┬──────┬──────────┤
│ │Pantofi │ │ │ │ │
│1 │pentru │perechi│2 │8 │ │
│ │ceremonie │ │ │ │ │
├────┴───────────┴───────┴──────────┴──────┴──────────┤
│E. Echipament divers │
├────┬───────────┬───────┬──────────┬──────┬──────────┤
│ │Cravată │ │ │ │Se poate │
│1 │pentru │buc. │1 │4 │asigura │
│ │ceremonie │ │ │ │papion. │
├────┼───────────┼───────┼──────────┼──────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │Se poate │
│ │Centură │ │ │ │asigura │
│2 │pentru │buc. │1 │8 │brâu │
│ │ceremonie │ │ │ │pentru │
│ │ │ │ │ │frac. │
├────┴───────────┴───────┴──────────┴──────┴──────────┤
│F. Accesorii │
├────┬───────────┬───────┬──────────┬──────┬──────────┤
│ │Suport cu │ │ │ │ │
│ │însemne de │ │ │ │ │
│1 │grad şi │perechi│3 │4 │ │
│ │semn de │ │ │ │ │
│ │armă │ │ │ │ │
├────┼───────────┼───────┼──────────┼──────┼──────────┤
│ │Eghilet │ │ │ │ │
│2 │dublu cu │buc. │1 │4 │ │
│ │accesorii │ │ │ │ │
├────┼───────────┼───────┼──────────┼──────┼──────────┤
│3 │Petliţe │perechi│2 │4 │ │
└────┴───────────┴───────┴──────────┴──────┴──────────┘


    NOTE:
    1. De prevederile normei beneficiază generalii şi ofiţerii numiţi în funcţii de conducere, până la comandanţi de detaşament inclusiv.
    2. Pentru pardesiu se poate asigura, contra cost, fular din mătase.


    Norma nr. 2 pentru echiparea cu uniformă de reprezentare a generalilor, ofiţerilor, maiştrilor militari şi subofiţerilor

┌────┬────────────┬───────┬─────────────────┬──────────────┐
│ │Denumirea │ │Prevederi │ │
│Nr. │articolelor │U.M. ├──────────┬──────┤Observaţii │
│crt.│de │ │Cantitatea│Durata│ │
│ │echipament │ │ │(ani) │ │
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼──────────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │
├────┴────────────┴───────┴──────────┴──────┴──────────────┤
│A. Coifură │
├────┬────────────┬───────┬──────────┬──────┬──────────────┤
│ │Şapcă din │ │ │ │Femeile │
│1 │stofă de │buc. │1 │3 │primesc │
│ │iarnă, cu │ │ │ │pălărie în loc│
│ │emblemă │ │ │ │de şapcă. │
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┤Şapca/Pălăria │
│ │Şapcă din │ │ │ │se poate │
│2 │stofă de │buc. │1 │3 │substitui cu │
│ │vară, cu │ │ │ │basc, │
│ │emblemă │ │ │ │cu emblemă. │
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼──────────────┤
│ │Căciulă din │ │ │ │ │
│3 │blană │buc. │1 │5 │ │
│ │naturală, cu│ │ │ │ │
│ │emblemă │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼──────────────┤
│ │Căciulă din │ │ │ │Pentru │
│4 │blană │buc. │1 │6 │generali şi │
│ │caracul, cu │ │ │ │colonei │
│ │emblemă │ │ │ │ │
├────┴────────────┴───────┴──────────┴──────┴──────────────┤
│B. Îmbrăcăminte │
├────┬────────────┬───────┬──────────┬──────┬──────────────┤
│ │Costum din │ │ │ │ │
│ │stofă │ │ │ │ │
│ │(veston cu │ │ │ │ │
│1 │doi │buc. │1 │3 │ │
│ │pantaloni │ │ │ │ │
│ │lungi) │ │ │ │Femeile │
│ │pentru iarnă│ │ │ │primesc fustă │
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┤în loc de un │
│ │Costum din │ │ │ │pantalon lung.│
│ │stofă │ │ │ │ │
│ │(veston cu │ │ │ │ │
│2 │doi │buc. │1 │3 │ │
│ │pantaloni │ │ │ │ │
│ │lungi) │ │ │ │ │
│ │pentru vară │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼──────────────┤
│ │Scurtă cu │ │ │ │Pentru │
│ │mesadă şi │ │ │ │generali şi │
│3 │guler din │buc. │1 │5 │colonei se │
│ │blană │ │ │ │asigură cu │
│ │naturală │ │ │ │guler din │
│ │ │ │ │ │blană caracul.│
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼──────────────┤
│4 │Pulover │buc. │1 │3 │ │
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼──────────────┤
│5 │Bluzon │buc. │1 │3 │ │
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼──────────────┤
│6 │Manta pentru│buc. │1 │4 │ │
│ │ploaie │ │ │ │ │
├────┴────────────┴───────┴──────────┴──────┴──────────────┤
│C. Lenjerie │
├────┬────────────┬───────┬──────────┬──────┬──────────────┤
│1 │Cămaşă │buc. │4 │2 │ │
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼──────────────┤
│ │ │ │ │ │Se asigură │
│ │ │ │ │ │numai │
│ │ │ │ │ │ofiţerilor │
│ │ │ │ │ │fără drept de │
│2 │Cămaşă albă │buc. │1 │4 │port uniformă │
│ │ │ │ │ │de ceremonie, │
│ │ │ │ │ │maiştrilor │
│ │ │ │ │ │militari şi │
│ │ │ │ │ │subofiţerilor.│
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼──────────────┤
│ │Cămaşă-bluză│ │ │ │ │
│3 │cu mânecă │buc. │2 │2 │ │
│ │lungă │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼──────────────┤
│ │Cămaşă-bluză│ │ │ │ │
│4 │cu mânecă │buc. │2 │2 │ │
│ │scurtă │ │ │ │ │
├────┴────────────┴───────┴──────────┴──────┴──────────────┤
│D. Încălţăminte │
├────┬────────────┬───────┬──────────┬──────┬──────────────┤
│1 │Pantofi de │perechi│1 │2 │ │
│ │iarnă │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼──────────────┤
│2 │Pantofi de │perechi│1 │1 │ │
│ │vară │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼──────────────┤
│ │ │ │ │ │Pentru femei │
│3 │Ghete │perechi│1 │4 │se distribuie │
│ │ │ │ │ │cizme. │
├────┴────────────┴───────┴──────────┴──────┴──────────────┤
│E. Echipament divers │
├────┬────────────┬───────┬──────────┬──────┬──────────────┤
│1 │Cravată │buc. │2 │4 │ │
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼──────────────┤
│2 │Fular │buc. │1 │5 │ │
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼──────────────┤
│3 │Mănuşi din │perechi│1 │2 │ │
│ │piele │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼──────────────┤
│ │ │ │ │ │Se poate │
│ │Centură din │ │ │ │asigura tip │
│4 │piele │buc. │1 │6 │chingă, în │
│ │ │ │ │ │funcţie de │
│ │ │ │ │ │nevoi. │
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼──────────────┤
│5 │Curea din │buc. │1 │6 │ │
│ │piele │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼──────────────┤
│ │ │ │ │ │Pentru femei │
│6 │Ciorapi │perechi│6 │1 │se asigură │
│ │ │ │ │ │ciorapi dres. │
├────┴────────────┴───────┴──────────┴──────┴──────────────┤
│F. Accesorii │
├────┬────────────┬───────┬──────────┬──────┬──────────────┤
│ │Suport cu │ │ │ │ │
│1 │însemne de │perechi│7 │3 │ │
│ │grad şi semn│ │ │ │ │
│ │de armă │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼──────────────┤
│2 │Petliţe │perechi│2 │3 │ │
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼──────────────┤
│ │ │ │ │ │Se asigură │
│ │ │ │ │ │numai │
│ │ │ │ │ │ofiţerilor │
│ │Eghilet cu │ │ │ │fără drept de │
│3 │accesorii │buc. │1 │4 │port uniformă │
│ │ │ │ │ │de ceremonie, │
│ │ │ │ │ │maiştrilor │
│ │ │ │ │ │militari şi │
│ │ │ │ │ │subofiţerilor.│
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼──────────────┤
│4 │Ecuson de │cpl. │8 │3 │ │
│ │mânecă │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼──────────────┤
│ │ │ │ │ │Se asigură │
│ │Centură │ │ │ │numai │
│5 │pentru │buc. │1 │8 │ofiţerilor │
│ │ceremonie │ │ │ │fără drept de │
│ │ │ │ │ │port uniformă │
│ │ │ │ │ │de ceremonie. │
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼──────────────┤
│6 │Ecuson │buc. │1 │- │Se asigură │
│ │nominal │ │ │ │contra cost. │
└────┴────────────┴───────┴──────────┴──────┴──────────────┘


    NOTĂ:
    La prima acordare a gradului de ofiţer, maistru militar sau subofiţer se distribuie gratuit, în natură, o singură dată, indiferent de numărul încadrărilor ulterioare în sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională: o şapcă din stofă pentru iarnă, un costum cu doi pantaloni din stofă pentru iarnă, o scurtă cu mesadă şi guler din blană naturală, patru cămăşi, şase perechi de ciorapi, patru cearşafuri, două feţe de pernă, o pătură, o geantă pentru transport echipament şi accesoriile aferente (suport cu însemne de grad şi semne de armă, petliţe şi ecusoane).


    Norma nr. 3 pentru echiparea cu uniformă de serviciu a generalilor, ofiţerilor, maiştrilor militari şi subofiţerilor

┌────┬─────────────┬───────┬─────────────────┬──────────┐
│ │Denumirea │ │Prevederi │ │
│Nr. │articolelor │U.M. ├──────────┬──────┤Observaţii│
│crt.│de echipament│ │Cantitatea│Durata│ │
│ │ │ │ │(ani) │ │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │
├────┴─────────────┴───────┴──────────┴──────┴──────────┤
│A. Coifură │
├────┬─────────────┬───────┬──────────┬──────┬──────────┤
│ │ │ │ │ │Se poate │
│1 │Basc, cu │buc. │1 │1 │asigura │
│ │emblemă │ │ │ │fes │
│ │ │ │ │ │tricotat. │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │Se asigură│
│ │Şapcă cu │ │ │ │una de │
│2 │emblemă │buc. │2 │2 │vară şi │
│ │ │ │ │ │una de │
│ │ │ │ │ │iarnă. │
├────┴─────────────┴───────┴──────────┴──────┴──────────┤
│B. Îmbrăcăminte │
├────┬─────────────┬───────┬──────────┬──────┬──────────┤
│ │Costum unic │ │ │ │ │
│1 │cu doi │buc. │1 │1 │ │
│ │pantaloni │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼──────────┤
│2 │Costum │buc. │1 │3 │ │
│ │izoterm │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼──────────┤
│ │Costum de │ │ │ │ │
│3 │protecţie │buc. │1 │4 │ │
│ │contra │ │ │ │ │
│ │intemperiilor│ │ │ │ │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼──────────┤
│ │Scurtă cu │ │ │ │ │
│4 │mesadă │buc. │1 │4 │ │
│ │detaşabilă │ │ │ │ │
├────┴─────────────┴───────┴──────────┴──────┴──────────┤
│C. Lenjerie │
├────┬─────────────┬───────┬──────────┬──────┬──────────┤
│ │Cămaşă-bluză │ │ │ │ │
│1 │cu mânecă │buc. │2 │3 │ │
│ │lungă │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼──────────┤
│ │Cămaşă-bluză │ │ │ │ │
│2 │cu mânecă │buc. │2 │3 │ │
│ │scurtă │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼──────────┤
│ │Lenjerie de │ │ │ │ │
│3 │corp termică │buc. │1 │2 │ │
│ │(bluză şi │ │ │ │ │
│ │pantalon) │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼──────────┤
│4 │Tricou │buc. │2 │2 │ │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼──────────┤
│5 │Ciorapi │perechi│6 │1 │ │
├────┴─────────────┴───────┴──────────┴──────┴──────────┤
│D. Încălţăminte │
├────┬─────────────┬───────┬──────────┬──────┬──────────┤
│ │ │ │ │ │Pentru │
│ │ │ │ │ │femei se │
│1 │Bocanci unici│perechi│1 │1 │asigură │
│ │ │ │ │ │ghete cu │
│ │ │ │ │ │şiret. │
├────┴─────────────┴───────┴──────────┴──────┴──────────┤
│E. Accesorii │
├────┬─────────────┬───────┬──────────┬──────┬──────────┤
│ │Suport cu │ │ │ │ │
│1 │însemne de │perechi│6 │3 │ │
│ │grad şi semn │ │ │ │ │
│ │de armă │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼──────────┤
│2 │Ecuson de │cpl. │6 │3 │ │
│ │mânecă │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼──────────┤
│3 │Ecuson │buc. │3 │4 │ │
│ │nominal │ │ │ │ │
└────┴─────────────┴───────┴──────────┴──────┴──────────┘



    Norma nr. 4 pentru echiparea cadrelor militare în retragere şi în rezervă

┌────┬───────────┬───────┬─────────────────┬──────────┐
│ │Denumirea │ │Prevederi │ │
│Nr. │articolelor│U.M. ├──────────┬──────┤Observaţii│
│crt.│de │ │Cantitatea│Durata│ │
│ │echipament │ │ │(ani) │ │
├────┼───────────┼───────┼──────────┼──────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │
├────┴───────────┴───────┴──────────┴──────┴──────────┤
│A. Coifură │
├────┬───────────┬───────┬──────────┬──────┬──────────┤
│ │Şapcă din │ │ │ │ │
│ │stofă │ │ │ │ │
│1 │pentru │buc. │1 │10 │ │
│ │ceremonie, │ │ │ │Se asigură│
│ │cu emblemă │ │ │ │de vară │
├────┼───────────┼───────┼──────────┼──────┤sau de │
│ │Şapcă din │ │ │ │iarnă. │
│2 │stofă de │buc. │1 │10 │Femeile │
│ │iarnă, cu │ │ │ │primesc │
│ │emblemă │ │ │ │pălărie în│
├────┼───────────┼───────┼──────────┼──────┤loc de │
│ │Şapcă din │ │ │ │şapcă. │
│3 │stofă de │buc. │1 │10 │ │
│ │vară, cu │ │ │ │ │
│ │emblemă │ │ │ │ │
├────┼───────────┼───────┼──────────┼──────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │Pentru │
│ │Căciulă din│ │ │ │generali │
│4 │blană │buc. │1 │- │şi colonei│
│ │naturală, │ │ │ │se asigură│
│ │cu emblemă │ │ │ │din blană │
│ │ │ │ │ │caracul. │
├────┴───────────┴───────┴──────────┴──────┴──────────┤
│B. Îmbrăcăminte │
├────┬───────────┬───────┬──────────┬──────┬──────────┤
│ │Costum din │ │ │ │ │
│ │stofă │ │ │ │ │
│ │pentru │ │ │ │ │
│1 │ceremonie │buc. │1 │10 │ │
│ │(veston cu │ │ │ │Se asigură│
│ │pantalon │ │ │ │de vară │
│ │lung) │ │ │ │sau de │
├────┼───────────┼───────┼──────────┼──────┤iarnă. │
│ │Costum din │ │ │ │Femeile │
│ │stofă cu un│ │ │ │primesc │
│2 │pantalon │buc. │1 │10 │fustă în │
│ │lung de │ │ │ │loc de un │
│ │iarnă │ │ │ │pantalon │
├────┼───────────┼───────┼──────────┼──────┤lung. │
│ │Costum din │ │ │ │ │
│ │stofă cu un│ │ │ │ │
│3 │pantalon │buc. │1 │10 │ │
│ │lung de │ │ │ │ │
│ │vară │ │ │ │ │
├────┼───────────┼───────┼──────────┼──────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │Pentru │
│ │Scurtă cu │ │ │ │generali │
│ │mesadă şi │ │ │ │şi colonei│
│4 │guler din │buc. │1 │- │se asigură│
│ │blană │ │ │ │cu guler │
│ │naturală │ │ │ │din blană │
│ │ │ │ │ │caracul. │
├────┼───────────┼───────┼──────────┼──────┼──────────┤
│ │Manta │ │ │ │ │
│5 │pentru │buc. │1 │10 │ │
│ │ploaie │ │ │ │ │
├────┴───────────┴───────┴──────────┴──────┴──────────┤
│C. Lenjerie │
├────┬───────────┬───────┬──────────┬──────┬──────────┤
│ │ │ │ │ │Se poate │
│ │ │ │ │ │distribui │
│1 │Cămaşă │buc. │2 │4 │şi de │
│ │ │ │ │ │culoare │
│ │ │ │ │ │albă. │
├────┴───────────┴───────┴──────────┴──────┴──────────┤
│D. Încălţăminte │
├────┬───────────┬───────┬──────────┬──────┬──────────┤
│ │Pantofi │ │ │ │ │
│1 │negri │perechi│1 │5 │ │
│ │pentru │ │ │ │ │
│ │ceremonie │ │ │ │ │
├────┼───────────┼───────┼──────────┼──────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │Se asigură│
│2 │Pantofi │perechi│1 │3 │de vară │
│ │ │ │ │ │sau de │
│ │ │ │ │ │iarnă. │
├────┴───────────┴───────┴──────────┴──────┴──────────┤
│E. Echipament divers │
├────┬───────────┬───────┬──────────┬──────┬──────────┤
│ │Cravată │ │ │ │ │
│1 │pentru │buc. │1 │5 │ │
│ │ceremonie │ │ │ │ │
├────┼───────────┼───────┼──────────┼──────┼──────────┤
│2 │Cravată │buc. │1 │3 │ │
├────┼───────────┼───────┼──────────┼──────┼──────────┤
│3 │Fular │buc. │1 │10 │ │
├────┴───────────┴───────┴──────────┴──────┴──────────┤
│F. Accesorii │
├────┬───────────┬───────┬──────────┬──────┬──────────┤
│ │Centură │ │ │ │ │
│1 │pentru │buc. │1 │10 │ │
│ │ceremonie │ │ │ │ │
├────┼───────────┼───────┼──────────┼──────┼──────────┤
│2 │Eghilet cu │buc. │1 │10 │ │
│ │accesorii │ │ │ │ │
└────┴───────────┴───────┴──────────┴──────┴──────────┘


    NOTE:
    1. Prezenta normă se aplică pentru echiparea cadrelor militare în rezervă sau în retragere, care au primit dreptul de a purta uniformă. Articolele de echipament prevăzute în prezenta normă se asigură după 8 ani de la trecerea în rezervă sau în retragere.
    2. Şapca din stofă/Pălăria pentru ceremonie, costumul din stofă pentru ceremonie, pantofii negri pentru ceremonie şi cravata pentru ceremonie se asigură pentru generalii şi pentru ofiţerii încadraţi în funcţii de conducere când intervine trecerea în rezervă sau în retragere.
    3. Odată cu echipamentul prevăzut de normă se distribuie toate accesoriile de îmbrăcăminte şi însemnele de grad aferente.
    4. Cu ocazia avansării în gradul următor celui avut la data trecerii în rezervă sau în retragere, se distribuie gratuit accesoriile necesare pentru două uniforme.
    5. Ofiţerii în rezervă sau în retragere avansaţi generali primesc în dotare o singură dată următoarele accesorii: 4 perechi de suporţi cu însemne de grad şi semne de armă, 1 căciulă cu emblemă aferentă, 3 perechi de petliţe, 3 şepci (1 de ceremonie, 1 de vară şi 1 de iarnă).
    6. Articolele de echipament cuprinse în prezenta normă necesare pentru înlocuirea celor uzate/deteriorate, înainte de îndeplinirea duratei prevăzute de normă, se pot asigura la cerere, contra cost.
    7. În cazul când se introduc în dotare noi uniforme, acestea se vor asigura începând cu anul introducerii lor, pe măsura achiziţionării acestora.


    Norma nr. 5 pentru echiparea studenţilor jandarmi din Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“

┌────┬────────────┬───────┬─────────────────┬─────────────┐
│ │Denumirea │ │Prevederi │ │
│Nr. │articolelor │U.M. ├──────────┬──────┤Observaţii │
│crt.│de │ │Cantitatea│Durata│ │
│ │echipament │ │ │(ani) │ │
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │
├────┴────────────┴───────┴──────────┴──────┴─────────────┤
│A. Coifură │
├────┬────────────┬───────┬──────────┬──────┬─────────────┤
│ │Şepcuţă cu │ │ │ │ │
│1 │cozoroc, cu │buc. │2 │3 │ │
│ │emblemă │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │Se asigură 1 │
│ │ │ │ │ │buc. din │
│ │ │ │ │ │stofă pentru │
│ │ │ │ │ │iarnă şi 1 │
│ │Şapcă pentru│ │ │ │buc. din │
│2 │oraş, cu │buc. │2 │3 │stofă pentru │
│ │emblemă │ │ │ │vară. │
│ │ │ │ │ │Studentele │
│ │ │ │ │ │primesc │
│ │ │ │ │ │pălărie în │
│ │ │ │ │ │loc de şapcă.│
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│3 │Basc cu │buc. │2 │3 │ │
│ │emblemă │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│4 │Căciulă cu │buc. │1 │3 │ │
│ │emblemă │ │ │ │ │
├────┴────────────┴───────┴──────────┴──────┴─────────────┤
│B. Îmbrăcăminte │
├────┬────────────┬───────┬──────────┬──────┬─────────────┤
│ │Costum de │ │ │ │ │
│1 │instruire │buc. │1 │3 │ │
│ │(bluză cu 2 │ │ │ │ │
│ │pantaloni) │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Costum │ │ │ │Se asigură un│
│ │pentru clasă│ │ │ │pantalon din │
│ │(bluzon cu │ │ │ │stofă pentru │
│2 │doi │buc. │1 │3 │iarnă şi un │
│ │pantaloni │ │ │ │pantalon din │
│ │lungi) │ │ │ │stofă pentru │
│ │ │ │ │ │vară. │
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │Se asigură un│
│ │ │ │ │ │costum din │
│ │ │ │ │ │stofă pentru │
│ │ │ │ │ │iarnă şi un │
│ │ │ │ │ │costum din │
│ │Costum │ │ │ │stofă pentru │
│ │pentru oraş │ │ │ │vară. │
│3 │(veston cu │buc. │2 │3 │Pentru │
│ │un pantalon)│ │ │ │studente se │
│ │ │ │ │ │asigură în │
│ │ │ │ │ │plus câte o │
│ │ │ │ │ │fustă din │
│ │ │ │ │ │stofă pentru │
│ │ │ │ │ │iarnă şi │
│ │ │ │ │ │pentru vară. │
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│4 │Pulover │buc. │1 │3 │ │
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│5 │Scurtă │buc. │1 │3 │ │
│ │pentru oraş │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Scurtă │ │ │ │ │
│6 │pentru │buc. │1 │3 │ │
│ │instruire │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│7 │Manta pentru│buc. │1 │3 │ │
│ │ploaie │ │ │ │ │
├────┴────────────┴───────┴──────────┴──────┴─────────────┤
│C. Lenjerie │
├────┬────────────┬───────┬──────────┬──────┬─────────────┤
│1 │Cămaşă │buc. │3 │3 │ │
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │Se asigură 3 │
│ │ │ │ │ │buc. cu │
│2 │Cămaşă-bluză│buc. │6 │3 │mânecă lungă │
│ │ │ │ │ │şi 3 buc. cu │
│ │ │ │ │ │mânecă │
│ │ │ │ │ │scurtă. │
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│3 │Tricou │buc. │3 │3 │ │
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Lenjerie de │ │ │ │ │
│4 │corp termică│buc. │3 │3 │ │
│ │(bluză şi │ │ │ │ │
│ │pantalon) │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │Pentru │
│5 │Şosete │perechi│3 │1 │studente se │
│ │ │ │ │ │pot distribui│
│ │ │ │ │ │dresuri. │
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│6 │Ciorapi │perechi│6 │1 │ │
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│7 │Pijama │buc. │3 │3 │ │
├────┴────────────┴───────┴──────────┴──────┴─────────────┤
│D. Încălţăminte │
├────┬────────────┬───────┬──────────┬──────┬─────────────┤
│ │ │ │ │ │Se asigură 2 │
│ │Pantofi │ │ │ │perechi de │
│1 │pentru oraş │perechi│4 │3 │vară şi 2 │
│ │ │ │ │ │perechi de │
│ │ │ │ │ │iarnă. │
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │Pentru │
│2 │Ghete pentru│perechi│1 │3 │studente se │
│ │oraş │ │ │ │asigură │
│ │ │ │ │ │cizme. │
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│3 │Bocanci │perechi│2 │3 │ │
│ │unici │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│4 │Papuci │perechi│1 │3 │ │
├────┴────────────┴───────┴──────────┴──────┴─────────────┤
│E. Echipament divers │
├────┬────────────┬───────┬──────────┬──────┬─────────────┤
│1 │Cravată │buc. │3 │3 │ │
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │Se poate │
│ │Centură din │ │ │ │asigura tip │
│2 │piele │buc. │1 │6 │chingă, în │
│ │ │ │ │ │funcţie de │
│ │ │ │ │ │nevoi. │
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Curea din │ │ │ │ │
│3 │piele pentru│buc. │1 │3 │ │
│ │pantaloni │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│4 │Fular │buc. │1 │3 │ │
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│5 │Mănuşi │perechi│1 │3 │ │
│ │pentru oraş │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Mănuşi │ │ │ │ │
│6 │pentru │perechi│2 │3 │ │
│ │instruire │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│7 │Prosop │buc. │3 │3 │ │
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│8 │Mănuşi albe │perechi│1 │inv. │Se asigură în│
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┤funcţie de │
│9 │Eşarfă albă │buc. │1 │inv. │nevoi. │
├────┴────────────┴───────┴──────────┴──────┴─────────────┤
│F. Cazarmament │
├────┬────────────┬───────┬──────────┬──────┬─────────────┤
│1 │Cearşaf │buc. │3 │inv. │ │
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │Se poate │
│2 │Cearşaf plic│buc. │3 │inv. │asigura şi │
│ │ │ │ │ │cearşaf │
│ │ │ │ │ │simplu. │
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│3 │Pătură/ │buc. │2 │inv. │ │
│ │Pilotă │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│4 │Faţă de │buc. │3 │inv. │ │
│ │pernă │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│5 │Saltea │buc. │1 │inv. │ │
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│6 │Pernă │buc. │1 │inv. │ │
├────┴────────────┴───────┴──────────┴──────┴─────────────┤
│G. Accesorii │
├────┬────────────┬───────┬──────────┬──────┬─────────────┤
│ │ │ │ │ │De fiecare │
│ │ │ │ │ │costum, │
│ │Suport cu │ │ │ │scurtă, │
│1 │însemne de │perechi│1 │1 │cămaşă-bluză,│
│ │grad şi semn│ │ │ │manta de │
│ │de armă │ │ │ │ploaie, la │
│ │ │ │ │ │acordarea │
│ │ │ │ │ │gradului │
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │Numai pentru │
│2 │Petliţe │perechi│2 │3 │costumul │
│ │ │ │ │ │pentru oraş │
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│3 │Însemne an │buc. │1 │inv. │ │
│ │de studiu │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┤ │
│4 │Ecuson de │buc. │1 │3 │ │
│ │mânecă │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│5 │Ecuson │buc. │1 │3 │ │
│ │nominal │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│6 │Eghilet cu │buc. │1 │inv. │ │
│ │accesorii │ │ │ │ │
└────┴────────────┴───────┴──────────┴──────┴─────────────┘


    NOTĂ:
    Articolele de echipament care, în urma modificării şi completării uniformei, au devenit atipice se vor purta până la epuizarea stocurilor.


    Norma nr. 6 pentru echiparea elevilor din şcolile militare de maiştri militari şi subofiţeri jandarmi

┌────┬─────────────┬───────┬─────────────────┬─────────────┐
│ │Denumirea │ │Prevederi │ │
│Nr. │articolelor │U.M. ├──────────┬──────┤Observaţii │
│crt.│de echipament│ │Cantitatea│Durata│ │
│ │ │ │ │(ani) │ │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │
├────┴─────────────┴───────┴──────────┴──────┴─────────────┤
│A. Coifură │
├────┬─────────────┬───────┬──────────┬──────┬─────────────┤
│ │ │ │ │ │Elevele │
│ │ │ │ │ │primesc │
│ │ │ │ │ │pălărie în │
│ │ │ │ │ │loc de şapcă.│
│ │Şapcă pentru │ │ │ │Durata de │
│1 │oraş, cu │buc. │1 │inv. │utilizare în │
│ │emblemă │ │ │ │serviciu este│
│ │ │ │ │ │egală │
│ │ │ │ │ │cu perioada │
│ │ │ │ │ │de │
│ │ │ │ │ │şcolarizare. │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Basc cu │ │ │ │Se poate │
│2 │emblemă │buc. │1 │inv. │asigura fes │
│ │ │ │ │ │tricotat. │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │Se asigură de│
│ │ │ │ │ │vară sau de │
│ │ │ │ │ │iarnă. │
│ │Şapcă/Şepcuţă│ │ │ │Durata de │
│3 │pentru │buc. │1 │inv. │utilizare în │
│ │instruire, cu│ │ │ │serviciu este│
│ │emblemă │ │ │ │egală │
│ │ │ │ │ │cu perioada │
│ │ │ │ │ │de │
│ │ │ │ │ │şcolarizare. │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│4 │Căciulă cu │buc. │1 │inv. │ │
│ │emblemă │ │ │ │ │
├────┴─────────────┴───────┴──────────┴──────┴─────────────┤
│B. Îmbrăcăminte │
├────┬─────────────┬───────┬──────────┬──────┬─────────────┤
│ │ │ │ │ │Durata de │
│ │ │ │ │ │utilizare în │
│ │Costum unic │ │ │ │serviciu este│
│1 │cu doi │buc. │1 │inv. │egală │
│ │pantaloni │ │ │ │cu perioada │
│ │ │ │ │ │de │
│ │ │ │ │ │şcolarizare. │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │Pentru eleve │
│ │ │ │ │ │se asigură în│
│ │Costum pentru│ │ │ │plus o fustă.│
│ │oraş (veston │ │ │ │Durata de │
│2 │cu un │buc. │1 │inv. │utilizare în │
│ │pantalon │ │ │ │serviciu este│
│ │lung) │ │ │ │egală │
│ │ │ │ │ │cu perioada │
│ │ │ │ │ │de │
│ │ │ │ │ │şcolarizare. │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Costum pentru│ │ │ │Durata de │
│ │clasă (bluzon│ │ │ │utilizare în │
│3 │cu un │buc. │1 │inv. │serviciu este│
│ │pantalon │ │ │ │egală cu │
│ │lung) │ │ │ │perioada de │
│ │ │ │ │ │şcolarizare. │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Scurtă cu │ │ │ │ │
│ │mesadă │ │ │ │ │
│4 │detaşabilă │buc. │1 │inv. │ │
│ │pentru │ │ │ │ │
│ │instruire │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│5 │Scurtă pentru│buc. │1 │inv. │ │
│ │oraş │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│6 │Manta pentru │buc. │1 │inv. │ │
│ │ploaie │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Costum de │ │ │ │ │
│7 │protecţie │buc. │1 │inv. │ │
│ │contra │ │ │ │ │
│ │intemperiilor│ │ │ │ │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│8 │Pulover │buc. │1 │inv. │ │
├────┴─────────────┴───────┴──────────┴──────┴─────────────┤
│C. Lenjerie │
├────┬─────────────┬───────┬──────────┬──────┬─────────────┤
│ │ │ │ │ │Durata de │
│ │ │ │ │ │utilizare în │
│1 │Cămaşă │buc. │2 │inv. │serviciu este│
│ │ │ │ │ │egală cu │
│ │ │ │ │ │perioada de │
│ │ │ │ │ │şcolarizare. │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │Se poate │
│ │ │ │ │ │asigura cu │
│ │ │ │ │ │mânecă scurtă│
│ │ │ │ │ │sau mânecă │
│2 │Cămaşă-bluză │buc. │2 │inv. │lungă. Durata│
│ │ │ │ │ │de utilizare │
│ │ │ │ │ │în serviciu │
│ │ │ │ │ │este egală cu│
│ │ │ │ │ │perioada de │
│ │ │ │ │ │şcolarizare. │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │Durata de │
│ │Lenjerie de │ │ │ │utilizare în │
│3 │corp termică │buc. │2 │inv. │serviciu este│
│ │(bluză şi │ │ │ │egală cu │
│ │pantalon) │ │ │ │perioada de │
│ │ │ │ │ │şcolarizare. │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│4 │Batistă │buc. │2 │inv. │ │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │Durata de │
│ │ │ │ │ │utilizare în │
│5 │Tricou │buc. │2 │inv. │serviciu este│
│ │ │ │ │ │egală cu │
│ │ │ │ │ │perioada de │
│ │ │ │ │ │şcolarizare. │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │Durata de │
│ │ │ │ │ │utilizare în │
│6 │Pijama │buc. │1 │inv. │serviciu este│
│ │ │ │ │ │egală cu │
│ │ │ │ │ │perioada de │
│ │ │ │ │ │şcolarizare. │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │Durata de │
│ │ │ │ │ │utilizare în │
│7 │Ciorapi │perechi│6 │- │serviciu este│
│ │ │ │ │ │egală cu │
│ │ │ │ │ │perioada de │
│ │ │ │ │ │şcolarizare. │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │Pentru eleve │
│8 │Şosete │perechi│4 │- │se pot │
│ │ │ │ │ │distribui │
│ │ │ │ │ │dresuri. │
├────┴─────────────┴───────┴──────────┴──────┴─────────────┤
│D. Încălţăminte │
├────┬─────────────┬───────┬──────────┬──────┬─────────────┤
│ │ │ │ │ │Durata de │
│ │ │ │ │ │utilizare în │
│1 │Pantofi │perechi│1 │inv. │serviciu este│
│ │pentru oraş │ │ │ │egală cu │
│ │ │ │ │ │perioada de │
│ │ │ │ │ │şcolarizare. │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │Durata de │
│ │ │ │ │ │utilizare în │
│2 │Bocanci unici│perechi│1 │inv. │serviciu este│
│ │ │ │ │ │egală cu │
│ │ │ │ │ │perioada de │
│ │ │ │ │ │şcolarizare. │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │Pentru eleve │
│ │ │ │ │ │se asigură │
│ │ │ │ │ │cizme. Durata│
│3 │Ghete pentru │perechi│1 │inv. │de utilizare │
│ │oraş │ │ │ │în serviciu │
│ │ │ │ │ │este egală cu│
│ │ │ │ │ │perioada de │
│ │ │ │ │ │şcolarizare. │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │Durata de │
│ │ │ │ │ │utilizare în │
│4 │Papuci │perechi│1 │inv. │serviciu este│
│ │ │ │ │ │egală cu │
│ │ │ │ │ │perioada de │
│ │ │ │ │ │şcolarizare. │
├────┴─────────────┴───────┴──────────┴──────┴─────────────┤
│E. Echipament divers │
├────┬─────────────┬───────┬──────────┬──────┬─────────────┤
│1 │Cravată │buc. │1 │inv. │ │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│2 │Fular │buc. │1 │inv. │ │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│3 │Mănuşi pentru│perechi│1 │inv. │ │
│ │oraş │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│4 │Mănuşi pentru│perechi│1 │inv. │ │
│ │instruire │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│5 │Centură │buc. │1 │2 │ │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│6 │Curea de │buc. │1 │2 │ │
│ │pantaloni │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │Durata de │
│ │ │ │ │ │utilizare în │
│7 │Prosop │buc. │2 │inv. │serviciu este│
│ │ │ │ │ │egală cu │
│ │ │ │ │ │perioada de │
│ │ │ │ │ │şcolarizare. │
├────┴─────────────┴───────┴──────────┴──────┴─────────────┤
│F. Cazarmament │
├────┬─────────────┬───────┬──────────┬──────┬─────────────┤
│1 │Cearşaf │buc. │2 │inv. │ │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │Se poate │
│2 │Cearşaf plic │buc. │2 │inv. │asigura şi │
│ │ │ │ │ │cearşaf │
│ │ │ │ │ │simplu. │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│3 │Faţă de pernă│buc. │2 │inv. │ │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│4 │Saltea │buc. │2 │inv. │ │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│5 │Pernă │buc. │2 │inv. │ │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│6 │Pătură/Pilotă│buc. │2 │inv. │ │
├────┴─────────────┴───────┴──────────┴──────┴─────────────┤
│G. Accesorii │
├────┬─────────────┬───────┬──────────┬──────┬─────────────┤
│ │ │ │ │ │Numai pentru │
│1 │Petliţe │perechi│1 │inv. │costumul de │
│ │ │ │ │ │oraş │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │De fiecare │
│ │ │ │ │ │costum, │
│ │ │ │ │ │veston, │
│ │Suport cu │ │ │ │bluzon, │
│ │însemne de │ │ │ │scurtă, │
│2 │grad şi semn │perechi│1 │- │cămaşă-bluză,│
│ │de armă │ │ │ │manta de │
│ │ │ │ │ │ploaie, o │
│ │ │ │ │ │singură dată │
│ │ │ │ │ │la avansarea │
│ │ │ │ │ │în grad │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│3 │Însemne an de│buc. │6 │1 │ │
│ │studiu │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │De fiecare │
│ │ │ │ │ │costum, │
│4 │Ecuson de │buc. │1 │2 │scurtă, │
│ │mânecă │ │ │ │cămaşă-bluză,│
│ │ │ │ │ │manta de │
│ │ │ │ │ │ploaie │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│5 │Ecuson │buc. │1 │inv. │ │
│ │nominal │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Eghilet │ │ │ │ │
│6 │simplu cu │buc. │1 │inv. │ │
│ │accesorii │ │ │ │ │
└────┴─────────────┴───────┴──────────┴──────┴─────────────┘


    NOTĂ:
    Articolele de echipament care, în urma modificării şi completării uniformei, au devenit atipice se vor purta până la epuizarea stocurilor.


    Norma nr. 7 pentru echiparea soldaţilor şi gradaţilor profesionişti

┌────┬─────────────┬───────┬─────────────────┬─────────────┐
│ │Denumirea │ │Prevederi │ │
│Nr. │articolelor │U.M. ├──────────┬──────┤Observaţii │
│crt.│de echipament│ │Cantitatea│Durata│ │
│ │ │ │ │(ani) │ │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │
├────┴─────────────┴───────┴──────────┴──────┴─────────────┤
│A. Coifură │
├────┬─────────────┬───────┬──────────┬──────┬─────────────┤
│ │Basc cu │ │ │ │Se poate │
│1 │emblemă │buc. │1 │2 │asigura şi │
│ │ │ │ │ │fes tricotat.│
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Şapcă pentru │ │ │ │ │
│2 │oraş, cu │buc. │1 │4 │ │
│ │emblemă │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Şapcă/şepcuţă│ │ │ │Se asigură │
│3 │pentru │buc. │2 │2 │una de vară │
│ │instruire, cu│ │ │ │şi una de │
│ │emblemă │ │ │ │iarnă. │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│4 │Căciulă, cu │buc. │1 │4 │ │
│ │emblemă │ │ │ │ │
├────┴─────────────┴───────┴──────────┴──────┴─────────────┤
│B. Îmbrăcăminte │
├────┬─────────────┬───────┬──────────┬──────┬─────────────┤
│ │Costum unic │ │ │ │ │
│1 │cu doi │buc. │2 │2 │ │
│ │pantaloni │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Costum pentru│ │ │ │ │
│2 │oraş cu doi │buc. │1 │4 │ │
│ │pantaloni │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│3 │Scurtă pentru│buc. │1 │4 │ │
│ │instruire │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│4 │Scurtă pentru│buc. │1 │4 │ │
│ │oraş │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│5 │Costum │buc. │1 │4 │ │
│ │izoterm │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Costum de │ │ │ │ │
│6 │protecţie │buc. │1 │4 │ │
│ │contra │ │ │ │ │
│ │intemperiilor│ │ │ │ │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│7 │Pulover │buc. │1 │3 │ │
├────┴─────────────┴───────┴──────────┴──────┴─────────────┤
│C. Lenjerie │
├────┬─────────────┬───────┬──────────┬──────┬─────────────┤
│1 │Cămaşă │buc. │2 │2 │ │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Cămaşă-bluză │ │ │ │ │
│2 │cu mânecă │buc. │2 │2 │ │
│ │lungă │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Cămaşă-bluză │ │ │ │ │
│3 │cu mânecă │buc. │2 │2 │ │
│ │scurtă │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Lenjerie de │ │ │ │ │
│4 │corp termică │buc. │2 │2 │ │
│ │(bluză şi │ │ │ │ │
│ │pantalon) │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│5 │Tricou │buc. │2 │1 │ │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │Se asigură 4 │
│ │ │ │ │ │perechi de │
│6 │Ciorapi │perechi│12 │1 │iarnă şi 8 │
│ │ │ │ │ │perechi de │
│ │ │ │ │ │vară. │
├────┴─────────────┴───────┴──────────┴──────┴─────────────┤
│D. Încălţăminte │
├────┬─────────────┬───────┬──────────┬──────┬─────────────┤
│1 │Bocanci unici│perechi│2 │2 │ │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│2 │Pantofi │perechi│1 │4 │ │
├────┴─────────────┴───────┴──────────┴──────┴─────────────┤
│E. Echipament divers │
├────┬─────────────┬───────┬──────────┬──────┬─────────────┤
│1 │Cravată │buc. │2 │4 │ │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│2 │Fular │buc. │1 │4 │ │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│3 │Mănuşi pentru│perechi│1 │1 │ │
│ │instruire │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│4 │Mănuşi pentru│perechi│1 │1 │ │
│ │oraş │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│5 │Centură │buc. │1 │4 │ │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│6 │Curea din │buc. │1 │4 │ │
│ │piele │ │ │ │ │
├────┴─────────────┴───────┴──────────┴──────┴─────────────┤
│F. Cazarmament │
├────┬─────────────┬───────┬──────────┬──────┬─────────────┤
│1 │Cearşaf │buc. │4 │inv. │ │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │Se poate │
│2 │Cearşaf plic │buc. │4 │inv. │asigura şi │
│ │ │ │ │ │cearşaf │
│ │ │ │ │ │simplu. │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│3 │Faţă de pernă│buc. │4 │inv. │ │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│4 │Saltea │buc. │1 │inv. │ │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│5 │Pernă │buc. │1 │inv. │ │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│6 │Pătură/pilotă│buc. │2 │inv. │ │
├────┴─────────────┴───────┴──────────┴──────┴─────────────┤
│G. Accesorii │
├────┬─────────────┬───────┬──────────┬──────┬─────────────┤
│ │ │ │ │ │Pentru │
│ │Suport │ │ │ │fiecare │
│1 │însemne de │perechi│1 │- │costum, │
│ │grad şi semn │ │ │ │scurtă, │
│ │de armă │ │ │ │cămaşă-bluză,│
│ │ │ │ │ │tricou │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │Pentru │
│ │ │ │ │ │fiecare │
│2 │Ecuson mânecă│buc. │1 │- │costum, │
│ │ │ │ │ │scurtă, │
│ │ │ │ │ │cămaşă-bluză,│
│ │ │ │ │ │tricou │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│3 │Ecuson │buc. │3 │4 │ │
│ │nominal │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │Numai pentru │
│4 │Petliţe │perechi│1 │4 │costumul de │
│ │ │ │ │ │oraş │
└────┴─────────────┴───────┴──────────┴──────┴─────────────┘


    NOTĂ:
    Articolele de echipament care în urma modificării şi completării uniformei au devenit atipice se vor purta până la epuizarea stocurilor.


    Norma nr. 8 echipament pentru muzica reprezentativă şi a formaţiunilor echipelor artistice

┌────┬────────────┬───────┬─────────────────┬──────────┐
│ │Denumirea │ │Prevederi │ │
│Nr. │articolelor │U.M. ├──────────┬──────┤Observaţii│
│crt.│de │ │Cantitatea│Durata│ │
│ │echipament │ │ │(ani) │ │
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │
├────┴────────────┴───────┴──────────┴──────┴──────────┤
│A. Coifură │
├────┬────────────┬───────┬──────────┬──────┬──────────┤
│ │ │ │ │ │Se asigură│
│ │ │ │ │ │una de │
│ │ │ │ │ │vară şi │
│ │Şapcă pentru│ │ │ │una de │
│1 │ceremonie, │buc. │2 │8 │iarnă. │
│ │cu emblemă │ │ │ │Femeile │
│ │ │ │ │ │primesc │
│ │ │ │ │ │pălărie în│
│ │ │ │ │ │loc de │
│ │ │ │ │ │şapcă. │
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼──────────┤
│2 │Căciulă, cu │buc. │1 │6 │ │
│ │emblemă │ │ │ │ │
├────┴────────────┴───────┴──────────┴──────┴──────────┤
│B. Îmbrăcăminte │
├────┬────────────┬───────┬──────────┬──────┬──────────┤
│ │ │ │ │ │Se asigură│
│ │ │ │ │ │unul de │
│ │Costum │ │ │ │vară şi │
│ │pentru │ │ │ │unul de │
│ │ceremonie │ │ │ │iarnă. │
│1 │(veston cu │buc. │2 │8 │Femeile │
│ │un pantalon │ │ │ │primesc │
│ │lung) │ │ │ │fustă în │
│ │ │ │ │ │loc de │
│ │ │ │ │ │pantalon │
│ │ │ │ │ │lung. │
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼──────────┤
│ │Scurtă cu │ │ │ │ │
│ │mesadă şi │ │ │ │ │
│2 │guler din │buc. │1 │8 │ │
│ │blană │ │ │ │ │
│ │naturală │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼──────────┤
│3 │Manta pentru│buc. │1 │8 │ │
│ │ploaie │ │ │ │ │
├────┴────────────┴───────┴──────────┴──────┴──────────┤
│C. Lenjerie │
├────┬────────────┬───────┬──────────┬──────┬──────────┤
│1 │Cămaşă │buc. │4 │4 │ │
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼──────────┤
│2 │Cămaşă-bluză│buc. │2 │2 │ │
├────┴────────────┴───────┴──────────┴──────┴──────────┤
│D. Încălţăminte │
├────┬────────────┬───────┬──────────┬──────┬──────────┤
│1 │Pantofi de │perechi│1 │2 │ │
│ │iarnă │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼──────────┤
│2 │Pantofi de │perechi│1 │2 │ │
│ │vară │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼──────────┤
│3 │Ghete │perechi│1 │4 │ │
│ │îmblănite │ │ │ │ │
├────┴────────────┴───────┴──────────┴──────┴──────────┤
│E. Echipament divers şi accesorii │
├────┬────────────┬───────┬──────────┬──────┬──────────┤
│1 │Cravată │buc. │2 │4 │ │
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼──────────┤
│2 │Fular │buc. │1 │4 │ │
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼──────────┤
│3 │Ciorapi │perechi│3 │1 │ │
├────┴────────────┴───────┴──────────┴──────┴──────────┤
│F. Accesorii │
├────┬────────────┬───────┬──────────┬──────┬──────────┤
│ │Epolet │ │ │ │ │
│1 │pentru │perechi│2 │8 │ │
│ │ceremonie │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼──────────┤
│2 │Petliţe │perechi│2 │8 │ │
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼──────────┤
│ │Centură │ │ │ │ │
│3 │pentru │buc. │1 │4 │ │
│ │ceremonie │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼──────────┤
│4 │Eghilet cu │buc. │1 │4 │ │
│ │accesorii │ │ │ │ │
├────┼────────────┼───────┼──────────┼──────┼──────────┤
│5 │Ecuson de │buc. │5 │4 │ │
│ │mânecă │ │ │ │ │
└────┴────────────┴───────┴──────────┴──────┴──────────┘



    Norma nr. 9 pentru asigurarea cu echipament special

┌────┬────────────────┬───────┬─────────────────┬─────────────┐
│ │Denumirea │ │Prevederi │ │
│Nr. │articolelor de │U.M. ├──────────┬──────┤Observaţii │
│crt.│echipament │ │Cantitatea│Durata│ │
│ │ │ │ │(ani) │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │
├────┴────────────────┴───────┴──────────┴──────┴─────────────┤
│I. Pentru cadrele militare din structurile Jandarmeriei │
│Române │
├────┬────────────────┬───────┬──────────┬──────┬─────────────┤
│1 │Insignă │buc. │1 │inv. │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Ecuson │ │ │ │ │
│2 │alfanumeric de │buc. │1 │inv. │ │
│ │identificare* │ │ │ │ │
├────┴────────────────┴───────┴──────────┴──────┴─────────────┤
│* Pe timpul misiunilor specifice, militarii din Jandarmeria │
│Română care acţionează în uniformă sau în echipament special │
│poartă pe articolul vestimentar exterior, în mod obligatoriu,│
│şi un ecuson alfanumeric de identificare. Datele alfanumerice│
│inscripţionate pe acesta sunt identice cu elementul unic de │
│identificare înscris pe insigna de jandarmi. Modelul │
│ecusonului se stabileşte la nivelul inspectoratului general. │
├─────────────────────────────────────────────────────────────┤
│II. Pentru efectivele care execută pază şi protecţie │
│instituţională (posturi fixe şi mobile exterioare) │
├────┬────────────────┬───────┬──────────┬──────┬─────────────┤
│1 │Capişon din lână│buc. │1 │5 │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│2 │Şubă (scurtă) │buc. │1 │6 │ │
│ │îmblănită │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│3 │Şoşoni protecţie│perechi│1 │6 │ │
│ │termică │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│4 │Mănuşi îmblănite│perechi│1 │3 │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│5 │Ciorapi din lână│perechi│3 │1 │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│6 │Cizme protecţie │perechi│1 │6 │ │
│ │termică │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │De fiecare │
│ │ │ │ │ │post aflat în│
│ │ │ │ │ │zona de │
│7 │Cizme din │perechi│1 │2 │precipitaţii │
│ │cauciuc │ │ │ │frecvente, │
│ │ │ │ │ │păduri sau │
│ │ │ │ │ │zone │
│ │ │ │ │ │mlăştinoase │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│8 │Pelerină de │buc. │1 │inv. │ │
│ │ploaie │ │ │ │ │
├────┴────────────────┴───────┴──────────┴──────┴─────────────┤
│III. Pentru efectivele care execută paza ambasadelor şi │
│obiectivelor consulare │
├────┬────────────────┬───────┬──────────┬──────┬─────────────┤
│ │Basc cu emblemă/│ │ │ │ │
│1 │şepcuţă cu │buc. │1 │inv. │ │
│ │cozoroc │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│2 │Căciulă cu │buc. │1 │inv. │ │
│ │emblemă │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│3 │Scurtă îmblănită│buc. │1 │inv. │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Bluză de vânt │ │ │ │Poate fi │
│ │impermeabilă cu │ │ │ │substituită │
│4 │mâneci │buc. │1 │inv. │cu manta │
│ │detaşabile │ │ │ │pentru │
│ │ │ │ │ │ploaie. │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│5 │Cămaşă/tricou │buc. │2 │inv. │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│6 │Bocanci │perechi│1 │inv. │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│7 │Mănuşi îmblănite│perechi│1 │inv. │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│8 │Ciorapi din lână│perechi│4 │inv. │ │
├────┴────────────────┴───────┴──────────┴──────┴─────────────┤
│IV. Pentru efectivele care execută paza şi protecţia │
│obiectivelor unde se desfăşoară activităţi permanente sau │
│temporare de protocol la nivelul instituţiilor statului şi │
│pentru efectivele gărzii de onoare din Jandarmeria Română │
├────┬────────────────┬───────┬──────────┬──────┬─────────────┤
│ │Basc complet │ │ │ │ │
│1 │(şepcuţă cu │buc. │1 │inv. │ │
│ │cozoroc/bonetă) │ │ │ │ │
│ │sau coif │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Căciulă din │ │ │ │ │
│2 │blană naturală │buc. │1 │inv. │ │
│ │cu emblemă │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│3 │Chipiu cu │buc. │1 │inv. │ │
│ │emblemă │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Veston tip │ │ │ │ │
│4 │tunică din stofă│buc. │1 │inv. │ │
│ │pentru iarnă │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Pantalon lung │ │ │ │ │
│5 │din stofă pentru│buc. │1 │inv. │ │
│ │iarnă │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Pantalon golf │ │ │ │ │
│6 │din stofă pentru│buc. │1 │inv. │ │
│ │iarnă │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Pantalon pentru │ │ │ │ │
│7 │cizmă din stofă │buc. │1 │inv. │ │
│ │pentru iarnă │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Veston tip │ │ │ │ │
│8 │tunică din stofă│buc. │1 │inv. │ │
│ │pentru vară │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Pantalon lung │ │ │ │ │
│9 │din stofă pentru│buc. │1 │inv. │ │
│ │vară │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Pantalon golf │ │ │ │ │
│10 │din stofă pentru│buc. │1 │inv. │ │
│ │vară │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Pantalon pentru │ │ │ │ │
│11 │cizmă din stofă │buc. │1 │inv. │ │
│ │pentru vară │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│12 │Manta din stofă │buc. │1 │inv. │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│13 │Manta de ploaie │buc. │1 │4 │ │
│ │cu epoleţi │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│14 │Fular (eşarfă) │buc. │1 │inv. │ │
│ │alb │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│15 │Pantofi de iarnă│perechi│1 │2 │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│16 │Pantofi de vară │perechi│1 │2 │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│17 │Bocanci │perechi│1 │2 │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│18 │Cizme din piele │perechi│1 │2 │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│19 │Centură │buc. │1 │inv. │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│20 │Cămaşă │buc. │2 │inv. │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│21 │Eghilet cu │buc. │1 │inv. │ │
│ │accesorii │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │Pentru │
│22 │Epoleţi │perechi│1 │- │fiecare │
│ │ │ │ │ │veston, manta│
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│23 │Mănuşi albe de │perechi│1 │inv. │ │
│ │iarnă │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│24 │Mănuşi albe de │perechi│1 │inv. │ │
│ │vară │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │Pentru │
│25 │Petliţe │perechi│1 │- │fiecare │
│ │ │ │ │ │veston, manta│
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│26 │Garnitură mânecă│perechi│1 │- │Pentru veston│
│ │ │ │ │ │/manta │
├────┴────────────────┴───────┴──────────┴──────┴─────────────┤
│V. Pentru efectivele care execută misiuni de intervenţie, │
│ordine publică, prevenire şi combatere a actelor teroriste, │
│transporturi speciale de bunuri şi valori │
├────┬────────────────┬───────┬──────────┬──────┬─────────────┤
│1 │Cort grupă │cpl. │1 │inv. │Pentru │
│ │ │ │ │ │fiecare grupă│
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │Pentru │
│ │ │ │ │ │fiecare │
│ │ │ │ │ │luptător din │
│ │ │ │ │ │serviciul │
│2 │Cort individual │cpl. │1 │inv. │cercetare. │
│ │ │ │ │ │Câte trei │
│ │ │ │ │ │pentru │
│ │ │ │ │ │fiecare │
│ │ │ │ │ │detaşament │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│3 │Cizme din │perechi│1 │2 │ │
│ │cauciuc │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Mănuşi de piele │ │ │ │ │
│4 │cu întăritură │perechi│1 │inv. │ │
│ │antitraumă │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Cagulă de │ │ │ │ │
│5 │mascare pentru │buc. │1 │inv. │ │
│ │iarnă │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Cagulă de │ │ │ │ │
│6 │mascare pentru │buc. │1 │inv. │ │
│ │vară │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Complet │ │ │ │ │
│ │apărătoare │ │ │ │ │
│7 │antitraumă corp,│cpl. │1 │inv. │ │
│ │membre şi │ │ │ │ │
│ │articulaţii │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │Pentru │
│8 │Şubă îmblănită │buc. │5 │inv. │fiecare │
│ │ │ │ │ │detaşament │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│9 │Bocanci cu │perechi│1 │inv. │ │
│ │inserţie │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │Pentru │
│10 │Pâslari │perechi│5 │inv. │fiecare │
│ │ │ │ │ │detaşament │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│11 │Vestă │buc. │1 │inv. │ │
│ │multifuncţională│ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│12 │Pelerină de │buc. │1 │inv. │ │
│ │ploaie │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│13 │Saltea │buc. │1 │inv. │ │
│ │pneumatică │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│14 │Pătură din lână │buc. │2 │6 │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│15 │Pernă │buc. │1 │5 │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│16 │Faţă de pernă │buc. │1 │3 │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│17 │Cearşaf │buc. │4 │4 │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │Pentru 1/3 │
│18 │Sac de dormit │buc. │1 │inv. │din efectivul│
│ │ │ │ │ │unităţii │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │De fiecare │
│ │ │ │ │ │cadru şi │
│ │Şepcuţă cu │ │ │ │militar │
│19 │emblemă │buc. │1 │inv. │voluntar ce │
│ │ │ │ │ │execută │
│ │ │ │ │ │misiuni │
│ │ │ │ │ │estivale │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │De fiecare │
│ │ │ │ │ │cadru şi │
│ │Tricou cu mânecă│ │ │ │militar │
│20 │scurtă │buc. │2 │inv. │voluntar ce │
│ │inscripţionat │ │ │ │execută │
│ │ │ │ │ │misiuni │
│ │ │ │ │ │estivale │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │De fiecare │
│ │ │ │ │ │cadru şi │
│ │Pantaloni scurţi│ │ │ │militar │
│21 │tip bermude │buc. │1 │inv. │voluntar ce │
│ │ │ │ │ │execută │
│ │ │ │ │ │misiuni │
│ │ │ │ │ │estivale │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │De fiecare │
│ │ │ │ │ │cadru şi │
│ │Pantofi tip │ │ │ │militar │
│22 │sport │perechi│1 │inv. │voluntar ce │
│ │ │ │ │ │execută │
│ │ │ │ │ │misiuni │
│ │ │ │ │ │estivale │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │De fiecare │
│ │ │ │ │ │cadru şi │
│ │Ochelari de │ │ │ │militar │
│23 │soare │perechi│1 │inv. │voluntar ce │
│ │ │ │ │ │execută │
│ │ │ │ │ │misiuni │
│ │ │ │ │ │estivale │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│24 │Costum de │buc. │1 │inv. │ │
│ │trening │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│25 │Pantofi │perechi│1 │inv. │ │
│ │antrenament │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│26 │Costum judo │buc. │1 │inv. │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│27 │Raniţă │buc. │1 │inv. │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│28 │Foaie de cort │buc. │1 │inv. │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│29 │Sac de merinde │buc. │1 │inv. │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Geantă (sac) │ │ │ │Pentru 50% │
│30 │pentru transport│buc. │1 │inv. │din efective │
│ │echipament │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │De fiecare │
│ │ │ │ │ │cadru şi │
│ │Mască de │ │ │ │militar │
│ │protecţie (nas │ │ │ │voluntar ce │
│31 │gură) pentru │buc. │1 │- │execută │
│ │praf substanţe │ │ │ │misiuni în │
│ │toxice etc. │ │ │ │medii toxice,│
│ │ │ │ │ │arhivă, │
│ │ │ │ │ │laboratoare │
│ │ │ │ │ │etc. │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │De fiecare │
│ │ │ │ │ │cadru şi │
│ │ │ │ │ │militar │
│ │ │ │ │ │voluntar ce │
│32 │Mănuşi model │perechi│1 │- │execută │
│ │chirurgical │ │ │ │misiuni în │
│ │ │ │ │ │medii toxice,│
│ │ │ │ │ │arhivă, │
│ │ │ │ │ │laboratoare │
│ │ │ │ │ │etc. │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Vestă │ │ │ │Pentru 1/3 │
│33 │reflectorizantă │buc. │1 │inv. │din efectivul│
│ │inscripţionată │ │ │ │unităţii │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│34 │Combinezon de │buc. │1 │inv. │ │
│ │vară │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│35 │Combinezon de │buc. │1 │inv. │ │
│ │iarnă │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│36 │Portcarnet │buc. │1 │inv. │ │
├────┴────────────────┴───────┴──────────┴──────┴─────────────┤
│VI. Pentru efectivele care execută misiuni în zone montane şi│
│efectivele care se instruiesc pe schiuri │
├────┬────────────────┬───────┬──────────┬──────┬─────────────┤
│ │ │ │ │ │În funcţie de│
│ │ │ │ │ │nevoi se pot │
│ │ │ │ │ │achiziţiona │
│1 │Bocanci de munte│perechi│1 │inv. │alternativ │
│ │ │ │ │ │bocanci │
│ │ │ │ │ │pentru 3 │
│ │ │ │ │ │sezoane sau │
│ │ │ │ │ │de iarnă. │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│2 │Schiuri alpin │perechi│1 │inv. │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│3 │Legături schi │perechi│1 │- │ │
│ │alpin │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│4 │Beţe schi alpin │perechi│1 │- │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│5 │Clăpari pentru │perechi│1 │inv. │ │
│ │schi alpin │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│6 │Schiuri tură │perechi│1 │inv. │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│7 │Legături schi │perechi│1 │- │ │
│ │tură │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│8 │Beţe schi tură │perechi│1 │- │ │
│ │(trekking) │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│9 │Piei de focă │perechi│1 │inv. │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│10 │Clăpari pentru │perechi│1 │inv. │ │
│ │schi tură │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│11 │Husă pentru │buc. │2 │inv. │ │
│ │clăpari schi │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│12 │Colţari pentru │perechi│1 │inv. │ │
│ │zăpadă │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│13 │Husă pentru │buc. │1 │inv. │ │
│ │colţari │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│14 │Chingă colţari │ml │2 │- │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│15 │Mănuşi schi │perechi│1 │inv. │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│16 │Mănuşi protecţie│perechi│1 │inv. │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│17 │Supramănuşi │perechi│1 │inv. │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│18 │Costum pentru │buc. │1 │inv. │ │
│ │schi │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│19 │Parazăpezi │perechi│1 │inv. │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│20 │Scurtă protecţie│buc. │1 │inv. │ │
│ │termică │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│21 │Căciulă pentru │buc. │1 │inv. │ │
│ │schi │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│22 │Cagulă pentru │buc. │1 │inv. │ │
│ │schi │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│23 │Cască pentru │buc. │1 │inv. │ │
│ │schi │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│24 │Ochelari pentru │buc. │1 │inv. │ │
│ │schi │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│25 │Ochelari │buc. │1 │inv. │ │
│ │protecţie UV │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│26 │Şnur roşu pentru│ml │2 │inv. │ │
│ │avalanşă │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Dispozitiv │ │ │ │ │
│ │electronic │ │ │ │Cele 3 │
│27 │pentru căutare/ │buc. │1 │inv. │elemente │
│ │salvare din │ │ │ │formează │
│ │avalanşă (DVA) │ │ │ │kitul de │
│ │ │ │ │ │salvare din │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┤avalanşă. În │
│ │Lopată pentru │ │ │ │funcţie de │
│28 │avalanşă │buc. │1 │inv. │nevoi acestea│
│ │ │ │ │ │pot fi │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┤achiziţionate│
│29 │Sondă avalanşă │buc. │1 │inv. │şi separat. │
│ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│30 │Pitoane pentru │buc. │20 │- │Pentru │
│ │gheaţă │ │ │ │fiecare grupă│
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│31 │Pitoane pentru │buc. │20 │- │Pentru │
│ │zăpadă │ │ │ │fiecare grupă│
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│32 │Rachete pentru │perechi│1 │inv. │ │
│ │mers pe zăpadă │ │ │ │ │
├────┴────────────────┴───────┴──────────┴──────┴─────────────┤
│VII. Pentru efectivele care execută misiuni şi instrucţie │
│alpină (inclusiv luptători antitero) │
├────┬────────────────┬───────┬──────────┬──────┬─────────────┤
│1 │Anou asigurare │buc. │2 │inv. │ │
│ │chingă │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Anou asigurare │ │ │ │ │
│2 │coardă statică │buc. │1 │- │ │
│ │5-10 │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│3 │Anou cordelină │buc. │2 │- │ │
│ │1,75 ml │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│4 │Coardă dinamică │ml │100 │inv. │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│5 │Coardă statică │ml │200 │inv. │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│6 │Semicoardă │ml │200 │inv. │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│7 │Cordelină │ml │50 │- │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│8 │Manşon protecţie│buc. │1 │inv. │ │
│ │coardă │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Protecţie │ │ │ │ │
│9 │articulată cu │buc. │2 │inv. │Pentru │
│ │role pentru │ │ │ │fiecare grupă│
│ │coardă │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Săculeţ de │ │ │ │ │
│10 │picior pentru │buc. │1 │inv. │ │
│ │coardă │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│11 │Bandă adezivă │rolă │1 │- │ │
│ │marcare coardă │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│12 │Cască alpinism │buc. │1 │inv. │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│13 │Ham alpinism │buc. │1 │inv. │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│14 │Zelp cu două │buc. │1 │inv. │ │
│ │lonje │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│15 │Ham salvare │buc. │2 │inv. │Pentru │
│ │ │ │ │ │fiecare grupă│
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│16 │Triunghi salvare│buc. │2 │inv. │Pentru │
│ │persoane │ │ │ │fiecare grupă│
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│17 │Carabinieră cu │buc. │8 │inv. │ │
│ │siguranţă │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│18 │Bucle echipate │buc. │10 │inv. │ │
│ │cu carabiniere │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│19 │Inel ancorare │buc. │3 │- │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Dispozitiv de │ │ │ │ │
│20 │coborâre în │buc. │2 │inv. │ │
│ │rapel │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Dispozitiv de │ │ │ │ │
│21 │blocare pe │buc. │2 │inv. │ │
│ │coardă │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Dispozitiv de │ │ │ │ │
│22 │asigurare pe │buc. │2 │inv. │ │
│ │coardă │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│23 │Dispozitiv de │buc. │10 │- │Pentru │
│ │regrupare │ │ │ │fiecare grupă│
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Dispozitive │ │ │ │Pentru │
│24 │mobile de │set │2 │inv. │fiecare grupă│
│ │ancorare │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│25 │Placă pentru │buc. │1 │inv. │Pentru 50% │
│ │ancorare │ │ │ │din efective │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│26 │Role gemene │buc. │2 │inv. │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│27 │Rolă cu blocator│buc. │2 │inv. │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│28 │Rolă simplă │buc. │2 │inv. │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│29 │Rolă simplă de │buc. │4 │inv. │Pentru │
│ │salvare │ │ │ │fiecare grupă│
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│30 │Rolă tandem │buc. │2 │inv. │Pentru │
│ │pentru cablu │ │ │ │fiecare grupă│
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│31 │Rolă tandem │buc. │4 │inv. │Pentru │
│ │pentru coardă │ │ │ │fiecare grupă│
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│32 │Tandem coborâre │cpl. │2 │inv. │Pentru │
│ │funicular │ │ │ │fiecare grupă│
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│33 │Piolet tură │buc. │1 │inv. │ │
│ │(semitehnic) │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│34 │Piolet tehnic │buc. │2 │inv. │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│35 │Pitoane pentru │buc. │50 │- │Pentru │
│ │stâncă │ │ │ │fiecare grupă│
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│36 │Ciocan pentru │buc. │2 │inv. │Pentru │
│ │bătut pitoane │ │ │ │fiecare grupă│
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Spituri - │ │ │ │Pentru │
│37 │pitoane cu │buc. │50 │- │fiecare grupă│
│ │expansiune │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│38 │Urechi pentru │buc. │50 │- │Pentru │
│ │spituri │ │ │ │fiecare grupă│
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│39 │Scăriţe │buc. │2 │inv. │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Bocanci/ │ │ │ │ │
│40 │Încălţăminte │perechi│1 │inv. │ │
│ │tură │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│41 │Ghete de │perechi│1 │inv. │ │
│ │alpinism │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│42 │Espadrile de │perechi│1 │inv. │ │
│ │căţărare │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Costum de │ │ │ │ │
│43 │alpinism cu │buc. │1 │inv. │ │
│ │şapcă, pentru │ │ │ │ │
│ │vară │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Costum de │ │ │ │ │
│44 │alpinism cu │buc. │1 │inv. │ │
│ │şapcă, pentru │ │ │ │ │
│ │iarnă │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│45 │Vestă protecţie │buc. │1 │inv. │ │
│ │termică │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │Se asigură │
│46 │Bluză tură │buc. │4 │inv. │două pentru │
│ │ │ │ │ │vară şi două │
│ │ │ │ │ │pentru iarnă.│
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│47 │Tricou tehnic │buc. │1 │inv. │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│48 │Pantaloni │buc. │1 │inv. │ │
│ │trekking │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Pelerină de │ │ │ │ │
│49 │protecţie contra│buc. │1 │inv. │ │
│ │intemperiilor │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│50 │Mănuşi alpinism │perechi│1 │inv. │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│51 │Mănuşi manevră │perechi│1 │inv. │ │
│ │corzi │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│52 │Mănuşi de rapel │perechi│1 │inv. │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│53 │Cort izoterm │buc. │1 │inv. │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│54 │Sac de dormit │buc. │1 │inv. │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│55 │Suprasac pentru │buc. │1 │inv. │ │
│ │sac de dormit │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│56 │Saltea izopren │buc. │1 │inv. │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Geantă (sac) │ │ │ │ │
│57 │transport │buc. │1 │inv. │ │
│ │echipament │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│58 │Rucsac tură │buc. │1 │inv. │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│59 │Suprasac pentru │buc. │1 │inv. │ │
│ │rucsac │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│60 │Rucsac transport│buc. │1 │inv. │Pentru 50% │
│ │materiale │ │ │ │din efective │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Rucsac salvare │ │ │ │ │
│61 │avalanşă cu │buc. │1 │inv. │ │
│ │airbag │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│62 │Troliu pentru │buc. │1 │inv. │Pentru │
│ │salvare │ │ │ │fiecare grupă│
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│63 │Trusă pentru │buc. │1 │inv. │Pentru │
│ │salvare │ │ │ │fiecare grupă│
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│64 │Lanternă │buc. │1 │inv. │ │
│ │frontală │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Proiector │ │ │ │ │
│65 │(portabil de │buc. │1 │inv. │ │
│ │mână) │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│66 │Foaie de cort │buc. │1 │inv. │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Trusă de prim │ │ │ │ │
│67 │ajutor │buc. │1 │inv. │ │
│ │individuală │ │ │ │ │
├────┴────────────────┴───────┴──────────┴──────┴─────────────┤
│VIII. Echipament pentru efectivele din unităţile şi │
│subunităţile care execută misiuni de scafandri şi misiuni în │
│deltă │
├────┬────────────────┬───────┬──────────┬──────┬─────────────┤
│1 │Fes │buc. │1 │inv. │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│2 │Ciorapi din lână│perechi│2 │inv. │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│3 │Trening │buc. │1 │2 │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│4 │Tricou │buc. │2 │2 │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│5 │Chiloţi pentru │buc. │2 │1 │ │
│ │baie (slip) │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Combinezon │ │ │ │ │
│6 │impermeabil de │buc. │1 │2 │ │
│ │vară │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Combinezon │ │ │ │ │
│7 │impermeabil de │buc. │1 │4 │ │
│ │iarnă │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│8 │Pulover │buc. │1 │4 │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Mănuşi pentru │ │ │ │ │
│9 │mediu rece şi │perechi│1 │3 │ │
│ │umed │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│10 │Pantaloni scurţi│buc. │1 │2 │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Ghete pentru │ │ │ │ │
│11 │mediu rece şi │perechi│1 │5 │ │
│ │umed │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│12 │Prosop pluşat │buc. │3 │3 │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│13 │Cearşaf pluşat │buc. │2 │4 │ │
│ │pentru baie │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│14 │Insignă de │buc. │1 │- │La brevetare │
│ │scafandru │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Sac de transport│ │ │ │ │
│15 │materiale şi │buc. │1 │inv. │ │
│ │echipament în │ │ │ │ │
│ │mediu subacvatic│ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Sac (geantă) de │ │ │ │ │
│16 │transport │buc. │1 │inv. │ │
│ │echipament │ │ │ │ │
├────┴────────────────┴───────┴──────────┴──────┴─────────────┤
│IX. Echipament pentru motociclişti │
├────┬────────────────┬───────┬──────────┬──────┬─────────────┤
│1 │Ochelari │buc. │1 │inv. │ │
│ │motociclist │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│2 │Costum moto │buc. │1 │inv. │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Combinezon din │ │ │ │ │
│3 │material │buc. │1 │inv. │ │
│ │impermeabil cu │ │ │ │ │
│ │fermoar │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │Se asigură │
│4 │Combinezon moto │buc. │2 │2 │unul de vară │
│ │ │ │ │ │şi unul de │
│ │ │ │ │ │iarnă. │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│5 │Bluză de vânt │buc. │1 │inv. │ │
│ │căptuşită │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │Se asigură o │
│ │ │ │ │ │pereche de │
│6 │Cizme moto │perechi│2 │inv. │vară şi o │
│ │ │ │ │ │pereche de │
│ │ │ │ │ │iarnă. │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │Se asigură o │
│ │Mănuşi tip │ │ │ │pereche de │
│7 │muschetar │perechi│2 │inv. │vară şi o │
│ │ │ │ │ │pereche de │
│ │ │ │ │ │iarnă. │
├────┴────────────────┴───────┴──────────┴──────┴─────────────┤
│X. Echipament pentru paraşutişti │
├────┬────────────────┬───────┬──────────┬──────┬─────────────┤
│1 │Capişon din lână│buc. │1 │inv. │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│2 │Cască de │buc. │1 │10 │ │
│ │paraşutist │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │Se asigură o │
│ │Mănuşi tip │ │ │ │pereche de │
│3 │muschetar │perechi│2 │5 │vară şi o │
│ │ │ │ │ │pereche de │
│ │ │ │ │ │iarnă. │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│4 │Combinezon │buc. │1 │inv. │ │
│ │îmblănit │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│5 │Combinezon │buc. │1 │inv. │ │
│ │neîmblănit │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│6 │Ochelari de │buc. │1 │inv. │ │
│ │paraşutism │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│7 │Insignă de │buc. │1 │- │La brevetare │
│ │paraşutist │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│8 │Bocanci de │perechi│1 │4 │ │
│ │paraşutist │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│9 │Scurtă de │buc. │1 │5 │ │
│ │paraşutist │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│10 │Vestă │buc. │1 │5 │ │
│ │multifuncţională│ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│11 │Cort izoterm │cpl. │1 │inv. │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│12 │Sac pentru │buc. │1 │inv. │ │
│ │dormit │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│13 │Foaie de cort │buc. │1 │inv. │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Sac paraşutare │ │ │ │ │
│14 │echipament şi │buc. │1 │inv. │ │
│ │materiale │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Sac (geantă) de │ │ │ │ │
│15 │transport │buc. │1 │inv. │ │
│ │echipament │ │ │ │ │
├────┴────────────────┴───────┴──────────┴──────┴─────────────┤
│XI. Pentru efectivele ce execută misiuni călare │
├────┬────────────────┬───────┬──────────┬──────┬─────────────┤
│1 │Caschetă (tocă │buc. │2 │inv. │ │
│ │echitaţie) │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│2 │Căciulă cu │buc. │1 │inv. │ │
│ │emblemă │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│3 │Cămaşă-bluză │buc. │2 │inv. │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│4 │Pulover │buc. │1 │inv. │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Geacă/Bluzon │ │ │ │Se asigură │
│5 │pentru │buc. │2 │inv. │una de vară │
│ │antrenament │ │ │ │şi una de │
│ │ │ │ │ │iarnă. │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│6 │Costum de │buc. │1 │inv. │ │
│ │călărie (bluză) │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Costum de │ │ │ │ │
│7 │călărie │buc. │2 │inv. │ │
│ │(pantalon) │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│8 │Pelerină de │buc. │1 │inv. │ │
│ │ploaie cu glugă │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│9 │Scurtă │buc. │1 │inv. │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│10 │Vestă │buc. │1 │inv. │ │
│ │reflectorizantă │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│11 │Cravată │buc. │1 │inv. │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│12 │Mănuşi din piele│perechi│1 │inv. │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│13 │Brâu de călărie │buc. │1 │inv. │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│14 │Cravaşă │buc. │1 │inv. │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │Se asigură o │
│ │ │ │ │ │pereche de │
│15 │Cizme de călărie│perechi│2 │inv. │vară şi o │
│ │ │ │ │ │pereche de │
│ │ │ │ │ │iarnă. │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│16 │Pinteni de │perechi│1 │inv. │ │
│ │cavalerie │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Complet │ │ │ │ │
│ │apărătoare │ │ │ │ │
│17 │articulaţii şi │cpl. │1 │inv. │ │
│ │membre (gambă, │ │ │ │ │
│ │genunchi, │ │ │ │ │
│ │cotieră) │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│18 │Vestă │buc. │1 │inv. │ │
│ │multifuncţională│ │ │ │ │
├────┴────────────────┴───────┴──────────┴──────┴─────────────┤
│XII. Pentru efectivele care participă la ceremonii călare │
│(cavalerie) │
├────┬────────────────┬───────┬──────────┬──────┬─────────────┤
│1 │Coif de paradă │buc. │2 │inv. │ │
│ │cavalerie │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│2 │Şapcă cu emblemă│buc. │1 │inv. │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│3 │Veston ceremonie│buc. │1 │inv. │ │
│ │cu eghileţi │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│4 │Cămaşă albă │buc. │2 │inv. │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│5 │Cravată │buc. │1 │inv. │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│6 │Centură de │buc. │2 │inv. │ │
│ │ceremonie │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Pantalon de │ │ │ │Se asigură │
│7 │cizmă pentru │buc. │2 │inv. │unul de vară │
│ │călărie │ │ │ │şi unul de │
│ │ │ │ │ │iarnă. │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│8 │Cizme pentru │perechi│1 │inv. │ │
│ │călărie │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│9 │Pinteni │perechi│1 │inv. │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│10 │Mănuşi │perechi│1 │inv. │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│11 │Scurtă de │buc. │1 │inv. │ │
│ │ceremonie │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│12 │Leduncă │buc. │1 │inv. │ │
├────┴────────────────┴───────┴──────────┴──────┴─────────────┤
│XIII. Pentru efectivele care participă la misiuni │
│internaţionale │
├────┬────────────────┬───────┬──────────┬──────┬─────────────┤
│1 │Şapcă cu emblemă│buc. │1 │0,5 │ │
│ │(basc) │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│2 │Pălărie cu │buc. │1 │0,5 │ │
│ │emblemă │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│3 │Capişon de lână │buc. │1 │0,5 │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│4 │Căciulă cu │buc. │1 │0,5 │ │
│ │emblemă │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Costum de │ │ │ │ │
│5 │protecţie │buc. │2 │0,5 │ │
│ │(bluzon) │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Costum de │ │ │ │ │
│6 │protecţie │buc. │4 │0,5 │ │
│ │(pantalon) │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│7 │Cămaşă-bluză cu │buc. │3 │0,5 │ │
│ │mânecă scurtă │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│8 │Cămaşă-bluză cu │buc. │3 │0,5 │ │
│ │mânecă lungă │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│9 │Tricou │buc. │6 │0,5 │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Lenjerie de corp│ │ │ │ │
│10 │termică (bluză │buc. │1 │0,5 │ │
│ │şi pantalon) │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│11 │Pulover │buc. │1 │0,5 │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│12 │Bluză de vânt │buc. │1 │0,5 │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Scurtă de │ │ │ │ │
│13 │protecţie │buc. │1 │0,5 │ │
│ │termică │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│14 │Ciorapi scurţi │perechi│3 │0,5 │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│15 │Ciorapi lungi │perechi│3 │0,5 │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│16 │Bocanci │perechi│1 │0,5 │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│17 │Ghete │perechi│1 │0,5 │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│18 │Cizme de cauciuc│perechi│1 │inv. │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│19 │Mănuşi de │perechi│2 │0,5 │ │
│ │protecţie │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│20 │Mănuşi îmblănite│perechi│1 │0,5 │ │
│ │/tip lână │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│21 │Centură chingă │buc. │1 │0,5 │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│22 │Curea chingă │buc. │1 │0,5 │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│23 │Ochelari de │buc. │1 │0,5 │ │
│ │soare │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│24 │Mască protecţie │buc. │1 │- │ │
│ │praf │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Eşarfă de │ │ │ │ │
│25 │protecţie │buc. │1 │- │ │
│ │împotriva │ │ │ │ │
│ │prafului │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│26 │Costum trening │buc. │1 │0,5 │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│27 │Pantaloni scurţi│buc. │1 │0,5 │ │
│ │sport │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│28 │Tricou cu mânecă│buc. │2 │0,5 │ │
│ │scurtă sport │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│29 │Pantofi tip │perechi│1 │0,5 │ │
│ │sport │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│30 │Prosop │buc. │4 │0,5 │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Geantă de │ │ │ │ │
│31 │transport │buc. │2 │inv. │ │
│ │echipament │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│32 │Rucsac pentru │buc. │1 │inv. │ │
│ │materiale │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│33 │Sac de dormit │buc. │1 │inv. │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Folie de │ │ │ │ │
│34 │protecţie │buc. │1 │inv. │ │
│ │împotriva │ │ │ │ │
│ │umezelii │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│35 │Plasă de ţânţari│buc. │1 │- │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │Se asigură │
│36 │Steag drapel │buc. │- │inv. │conform │
│ │naţional │ │ │ │cerinţelor │
│ │ │ │ │ │misiunii. │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│37 │Suport grade │perechi│4 │0,5 │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│38 │Ecuson text │buc. │4 │0,5 │ │
│ │România │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│39 │Ecuson nominal │buc. │4 │0,5 │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│40 │Ecuson drapel │buc. │4 │0,5 │ │
│ │România │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│41 │Ecuson │buc. │4 │0,5 │ │
│ │Jandarmeria │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Semn personal de│ │ │ │Se distribuie│
│42 │identitate │buc. │1 │- │o dată pentru│
│ │ │ │ │ │totdeauna. │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Complet │ │ │ │ │
│43 │apărători coate │cpl. │1 │inv. │ │
│ │şi genunchi │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│44 │Foaie de cort │buc. │1 │inv. │ │
├────┴────────────────┴───────┴──────────┴──────┴─────────────┤
│NOTE: │
├─────────────────────────────────────────────────────────────┤
│1. Articolele de echipament prevăzute la cap. XIII se acordă │
│personalului care participă la misiuni internaţionale care │
│durează 6 luni sau mai mult. Baza legală a echipării o │
│constituie aprobarea structurilor competente privind │
│trimiterea în misiuni internaţionale. │
├─────────────────────────────────────────────────────────────┤
│2. Pentru misiunile cu durata de până la 6 luni se va │
│solicita prin raport către ordonatorul secundar de credite │
│folosirea materialelor la următoarele misiuni, în funcţie de │
│starea acestora. │
├─────────────────────────────────────────────────────────────┤
│3. Pentru echiparea observatorilor militari români │
│participanţi la misiunile desfăşurate sub egida O.N.U., │
│O.S.C.E. sau a altor organisme de securitate regională şi a │
│căror durată este de 1 an sau mai mult, durata de folosinţă a│
│articolelor de echipament se dublează. │
├─────────────────────────────────────────────────────────────┤
│4. Articolele de echipament menţionate la pct. 9, 10, 14, 15 │
│şi 37-41 din cap. XIII se distribuie din echivalentul valoric│
│al coteipărţi anuale a drepturilor de echipament şi se scad │
│din evidenţa cantitativ-valorică odată cu distribuţia, │
│rămânând în proprietatea participantului. │
├─────────────────────────────────────────────────────────────┤
│5. Cadrele militare care nu fac parte din detaşamentele │
│constituite şi participă la diverse activităţi (controale, │
│rotiri, zile festive etc.) pot fi echipate cu articole de │
│echipament din prezenta normă, în baza aprobării │
│ordonatorului secundar de credite. Cu aprobarea ministrului │
│afacerilor interne, se pot echipa, gratuit, persoanele civile│
│care însoţesc delegaţiile militare în teatrele de operaţii. │
│La terminarea activităţii, articolele de echipament se │
│restituie unităţilor militare care execută distribuţia. │
├─────────────────────────────────────────────────────────────┤
│6. De aceste prevederi beneficiază şi ofiţerii şi subofiţerii│
│care îşi desfăşoară activitatea în comandamentele întrunite │
│din teatrele de operaţii. │
├─────────────────────────────────────────────────────────────┤
│XIV. Materiale pentru instrucţie, aplicaţii, manevre şi alte │
│misiuni │
├────┬────────────────┬───────┬──────────┬──────┬─────────────┤
│ │ │ │ │ │Pentru │
│ │ │ │ │ │executarea │
│ │ │ │ │ │tragerilor în│
│ │ │ │ │ │poligoane se │
│1 │Foaie de cort │buc. │1 │inv. │asigură câte │
│ │ │ │ │ │o bucată │
│ │ │ │ │ │pentru │
│ │ │ │ │ │fiecare loc │
│ │ │ │ │ │de tragere. │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│2 │Sac de merinde │buc. │1 │inv. │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│3 │Raniţă │buc. │1 │inv. │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│4 │Cască │buc. │1 │inv. │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │Cantitatea, │
│ │ │ │ │ │formatul şi │
│ │ │ │ │ │mărimea se │
│5 │Corturi diferite│cpl. │- │inv. │stabilesc │
│ │ │ │ │ │prin tabele │
│ │ │ │ │ │de │
│ │ │ │ │ │înzestrare. │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │Pentru │
│ │ │ │ │ │fiecare 50 de│
│ │ │ │ │ │militari; la │
│ │Sac pentru │ │ │ │unităţile cu │
│6 │transport │buc. │1 │inv. │efective de │
│ │echipament │ │ │ │până la 50 de│
│ │ │ │ │ │militari se │
│ │ │ │ │ │asigură câte │
│ │ │ │ │ │două bucăţi. │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │Necesarul se │
│7 │Sac de │buc. │- │inv. │stabileşte în│
│ │corespondenţă │ │ │ │funcţie de │
│ │ │ │ │ │nevoi. │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │Necesarul se │
│8 │Geantă de │buc. │- │inv. │stabileşte în│
│ │corespondenţă │ │ │ │funcţie de │
│ │ │ │ │ │nevoi. │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│9 │Pelerină de │buc. │1 │inv. │ │
│ │protecţie │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│10 │Cizme de cauciuc│perechi│1 │inv. │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Costum (bluză + │ │ │ │Se asigură │
│11 │pantaloni) de │buc. │2 │inv. │unul de vară │
│ │protecţie │ │ │ │şi unul de │
│ │ │ │ │ │iarnă. │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│12 │Şapcă de │buc. │1 │inv. │ │
│ │protecţie │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│13 │Căciulă de │buc. │1 │inv. │ │
│ │protecţie │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│14 │Bluzon pentru │buc. │1 │inv. │ │
│ │protecţie │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│15 │Scurtă pentru │buc. │1 │inv. │ │
│ │protecţie │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │Se asigură │
│16 │Mănuşi de │perechi│2 │inv. │una de vară │
│ │protecţie │ │ │ │şi una de │
│ │ │ │ │ │iarnă. │
├────┴────────────────┴───────┴──────────┴──────┴─────────────┤
│XV. Pentru efectivele care participă ocazional la misiuni de │
│înlăturare a efectelor nedorite în caz de calamităţi naturale│
│(inundaţii, căderi masive de zăpadă, cutremure etc.) │
├────┬────────────────┬───────┬──────────┬──────┬─────────────┤
│1 │Cască de │buc. │1 │inv. │ │
│ │protecţie │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│2 │Pelerină │buc. │1 │inv. │ │
│ │impermeabilă │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Vestă cu │ │ │ │ │
│3 │elemente │buc. │1 │inv. │ │
│ │reflectorizante │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│4 │Combinezon de │buc. │1 │inv. │ │
│ │vară │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│5 │Combinezon de │buc. │1 │inv. │ │
│ │iarnă │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Cizme din │ │ │ │ │
│6 │cauciuc │buc. │1 │inv. │ │
│ │(diferite │ │ │ │ │
│ │mărimi) │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│7 │Salopetă din │buc. │1 │inv. │ │
│ │neopren │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│8 │Bocanci de vară │perechi│1 │inv. │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│9 │Bocanci de iarnă│perechi│1 │inv. │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│10 │Mănuşi │perechi│1 │inv. │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│11 │Mască praf │buc. │1 │inv. │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│12 │Ochelari de │buc. │1 │inv. │ │
│ │protecţie │ │ │ │ │
├────┴────────────────┴───────┴──────────┴──────┴─────────────┤
│XVI. Pentru asigurarea cu uniforme cu ocazia participării │
│instituţionale la activităţi de reprezentare prin │
│Inspectoratul General │
├─────────────────────────────────────────────────────────────┤
│A. Pentru prezentarea uniformei la activităţi cu ocazia Zilei│
│Naţionale, Zilei Armei, Zilei Porţilor Deschise sau cu ocazia│
│altor acţiuni cu caracter mediatic, precum în cadrul unor │
│activităţi organizate de structurile internaţionale similare │
│şi desfăşurate în afara teritoriului naţional sau în cadrul │
│unor muzee │
├─────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Uniformă de ceremonie a generalilor şi ofiţerilor │
├────┬────────────────┬───────┬──────────┬──────┬─────────────┤
│ │Uniformă │ │ │ │ │
│1 │completă de │cpl. │1 │5 │ │
│ │general │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Uniformă │ │ │ │ │
│2 │completă de │cpl. │1 │5 │ │
│ │ofiţer │ │ │ │ │
├────┴────────────────┴───────┴──────────┴──────┴─────────────┤
│Uniformă de reprezentare a generalilor, ofiţerilor, │
│maiştrilor militari şi subofiţerilor │
├────┬────────────────┬───────┬──────────┬──────┬─────────────┤
│ │Uniformă │ │ │ │ │
│1 │completă de │cpl. │1 │5 │ │
│ │general │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Uniformă │ │ │ │ │
│2 │completă de │cpl. │1 │5 │ │
│ │ofiţer │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Uniformă │ │ │ │ │
│3 │completă de │cpl. │1 │5 │ │
│ │maistru militar │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Uniformă │ │ │ │ │
│4 │completă de │cpl. │1 │5 │ │
│ │subofiţer │ │ │ │ │
├────┴────────────────┴───────┴──────────┴──────┴─────────────┤
│Uniformă de serviciu a generalilor, ofiţerilor, maiştrilor │
│militari şi subofiţerilor │
├────┬────────────────┬───────┬──────────┬──────┬─────────────┤
│ │Uniformă │ │ │ │ │
│1 │completă de │cpl. │1 │5 │ │
│ │general │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Uniformă │ │ │ │ │
│2 │completă de │cpl. │1 │5 │ │
│ │ofiţer │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Uniformă │ │ │ │ │
│3 │completă de │cpl. │1 │5 │ │
│ │maistru militar │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Uniformă │ │ │ │ │
│4 │completă de │cpl. │1 │5 │ │
│ │subofiţer │ │ │ │ │
├────┴────────────────┴───────┴──────────┴──────┴─────────────┤
│Uniformă pentru echiparea studenţilor jandarmi din Academia │
│de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“ │
├────┬────────────────┬───────┬──────────┬──────┬─────────────┤
│ │Uniformă │ │ │ │ │
│1 │completă de │cpl. │1 │5 │ │
│ │student │ │ │ │ │
├────┴────────────────┴───────┴──────────┴──────┴─────────────┤
│Uniformă pentru echiparea elevilor din şcolile militare de │
│maiştri militari şi subofiţeri │
├────┬────────────────┬───────┬──────────┬──────┬─────────────┤
│1 │Uniformă │cpl. │1 │5 │ │
│ │completă de elev│ │ │ │ │
├────┴────────────────┴───────┴──────────┴──────┴─────────────┤
│B. Pentru participarea în cadrul detaşamentelor constituite │
│pentru defilare la parade militare │
├────┬────────────────┬───────┬──────────┬──────┬─────────────┤
│ │Replica unei │ │ │ │ │
│ │uniforme │ │ │ │ │
│1 │complete de │cpl. │52 │5 │ │
│ │ofiţer/subofiţer│ │ │ │ │
│ │din perioada │ │ │ │ │
│ │1850-1949 │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │Replica unei │ │ │ │ │
│ │uniforme │ │ │ │ │
│2 │complete de │cpl. │50 │5 │ │
│ │soldat din │ │ │ │ │
│ │perioada │ │ │ │ │
│ │1850-1949 │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │Se asigură în│
│3 │Mănuşi albe │perechi│1 │inv. │funcţie de │
│ │ │ │ │ │nevoi. │
├────┼────────────────┼───────┼──────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │Se asigură în│
│4 │Eşarfă albă │buc. │1 │inv. │funcţie de │
│ │ │ │ │ │nevoi. │
├────┴────────────────┴───────┴──────────┴──────┴─────────────┤
│C. Pentru participarea cadrelor militare la activităţi unde │
│s-a ordonat purtarea uniformei de ceremonie │
├────┬────────────────┬───────┬──────────┬──────┬─────────────┤
│ │ │ │ │ │Se asigură în│
│1 │Stilet artizanal│cpl. │1 │inv. │funcţie de │
│ │ │ │ │ │nevoi. │
└────┴────────────────┴───────┴──────────┴──────┴─────────────┘


    NOTĂ CU CARACTER GENERAL:
    În situaţii justificate, directorul general al Direcţiei generale logistice din cadrul Ministerului Afacerilor Interne poate aproba înlocuirea/substituirea unor materiale de echipament special cu altele asemănătoare care să asigure aceleaşi condiţii de protecţie.


    ANEXA 3

    (Anexa nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 1.850/2005)
    Documentele de legitimare şi insigna pentru personalul militar din Jandarmeria Română
    I. Descrierea legitimaţiei de serviciu
    1. Legitimaţia de serviciu a personalului militar din Jandarmeria Română este documentul oficial care atestă calitatea de jandarm în activitate şi va fi folosită pentru declinarea calităţii numai în exercitarea atribuţiilor de serviciu.
    2. Legitimaţia de serviciu este confecţionată în sistem duplex (faţă-verso) printr-o singură trecere pe sistemul DOCU PRINT HC 350, filigranată cu următorul conţinut:
    - faţă:
    ● în partea de sus, central, rândul întâi „ROMÂNIA“, rândul al doilea „MINISTERUL AFACERILOR INTERNE“, rândul al treilea „JANDARMERIA ROMÂNĂ“;
    ● colţul din stânga sus este barat cu tricolorul României;
    ● în centru se află acvila de aur cu capul spre dreapta încoronată, cu ciocul şi ghearele roşii, cu aripile deschise, ţinând în cioc o cruce ortodoxă din aur, în gheara dreaptă o sabie, iar în gheara stângă un buzdugan, având pe piept scutul mic sfertuit cu insiţiune, din stema României;
    ● în partea de jos, stânga, se va înscrie titulatura documentului „LEGITIMAŢIE“, iar sub aceasta, unul sub celălalt, se vor înscrie gradul militar, numele, prenumele tatălui şi prenumele titularului;
    ● în partea de jos, dreapta, fotografia titularului, cu dimensiunile de 3 x 3 cm, executată color (în ţinuta de reprezentare);

    – verso:
    ● în partea de sus, central, rândul întâi şi al doilea (în funcţie de denumirea unităţii) unitatea din care face parte titularul, pe rândul al treilea, central, data emiterii legitimaţiei;
    ● în centru, însemnul heraldic al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, încadrat stânga-dreapta de seria (3 litere), respectiv numărul legitimaţiei (5 cifre);
    ● sub numărul legitimaţiei, după caz, în raport cu nivelul de acces aprobat pentru titularul legitimaţiei, funcţia „MINISTRUL AFACERILOR INTERNE“ şi semnătura scanată a ministrului afacerilor interne, pentru treapta de acces general, respectiv funcţia „INSPECTOR GENERAL“ şi semnătura scanată a inspectorului general, pentru treptele de acces limitat;
    ● în partea de jos, sub însemnul heraldic, se consemnează valabilitatea legitimaţiei, codul numeric personal al titularului şi treptele ce conţin nivelul de acces aprobat pentru titularul legitimaţiei.


    3. Modelul legitimaţiilor de serviciu şi cromatica specifică fiecăreia sunt prezentate în figurile nr. 1-3*) din prezenta anexă.

    II. Descrierea insignei
    1. Insigna atestă împreună cu legitimaţia de serviciu descrisă la pct. I calitatea de jandarm în activitate.
    2. Insigna este confecţionată din aliaj neferos şi prevăzută cu sistem de fixare pe articolele de îmbrăcăminte, pe centură sau pe suportul de piele aferent în care se poate introduce şi legitimaţia de serviciu, prin lamelă metalică şi agrafă.
    3. Faţa insignei conţine următoarele elemente de identificare:
    - fondul insignei este de culoare bleumarin;
    – în partea de sus, central, se află drapelul tricolor, iar pe culoarea galbenă a acestuia este înscris „ROMÂNIA“ cu culoarea bleumarin;
    – în partea centrală însemnul heraldic al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, având pe părţile laterale frunza de laur şi frunza de stejar, ambele de culoare aurie;
    – în partea de jos este înscris „JANDARMERIA“ de culoare albastră cu margini aurii, iar dedesubt, pe plăcuţa dreptunghiulară de culoare galbenă, sunt înscrise cu culoarea bleumarin seria formată din 3 litere ce reprezintă identificarea alfabetică a unităţii din care face parte titularul şi numărul insignei format din 5 cifre care reprezintă identificarea numerică a jandarmului.

    4. Modelul insignei şi cromatica specifică acesteia sunt prezentate în figura nr. 4*) din prezenta anexă.
    5. Metodologia privind emiterea, evidenţa, folosirea, înlocuirea şi distrugerea insignelor se stabileşte prin ordin al inspectorului general al Jandarmeriei Române.
    *) Figurile nr. 1-4 sunt reproduse în facsimil.
    Figura nr. 1 MODEL LEGITIMAŢIE PENTRU INSPECTORATUL GENERAL AL JANDARMERIEI
    (acces general)
 (a se vedea imaginea asociată)

    Figura nr. 2 MODEL LEGITIMAŢIE PENTRU INSPECTORATUL GENERAL AL JANDARMERIEI
    (acces limitat)
 (a se vedea imaginea asociată)

    Figura nr. 3 MODEL LEGITIMAŢIE PENTRU UNITĂŢI SUBORDONATE INSPECTORATULUI GENERAL AL JANDARMERIEI
    (acces limitat)
 (a se vedea imaginea asociată)

    Figura nr. 4 MODEL INSIGNĂ
 (a se vedea imaginea asociată)




    ANEXA 4

    (Anexa nr. 4 la Hotărârea Guvernului nr. 1.850/2005)
    Sigla Jandarmeriei Române*)
    *) Modelul siglei este reprodus în facsimil.

    I. Descrierea siglei
    Sigla Jandarmeriei Române este formată din grupul de litere JRO.

    II. Reprezentarea grafică a siglei
    Reprezentarea grafică a siglei este de forma unui pătrat de culoare albastră în care se află dispus în partea de jos grupul de litere JRO de culoare albă.
    La baza pătratului, în exterior, este înscris textul JANDARMERIA ROMANA, cu culoare albastră.
    Modelul reprezentării grafice şi cromatica specifică acesteia sunt prezentate în figura nr. 1 din prezenta anexă.

    Figura nr. 1 MODEL REPREZENTARE GRAFICĂ SIGLĂ
 (a se vedea imaginea asociată)


    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016