Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
HOTĂRÂRE nr. 904 din 25 iulie 2024 privind aprobarea stemei comunei Valea Doftanei, judeţul Prahova
În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 10 din Legea nr. 102/1992 privind stema ţării şi sigiliul statului, cu modificările ulterioare, Guvernul României adoptă prezenta hotărâre. ARTICOL UNIC (1) Se aprobă stema comunei Valea Doftanei, judeţul Prahova, prevăzută în anexa nr. 1. (2) Descrierea şi semnificaţiile elementelor însumate ale stemei comunei Valea Doftanei, judeţul Prahova, sunt prevăzute în anexa nr. 2. (3) Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.
PRIM-MINISTRU ION-MARCEL CIOLACU Contrasemnează: Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, Adrian-Ioan Veştea
Bucureşti, 25 iulie 2024. Nr. 904. ANEXA 1 *) Anexa nr. 1 este reprodusă în facsimil. STEMA comunei Valea Doftanei, judeţul Prahova (a se vedea imaginea asociată)
ANEXA 2 DESCRIEREA ŞI SEMNIFICAŢIILE elementelor însumate ale stemei comunei Valea Doftanei, judeţul Prahova
Descrierea stemei Stema comunei Valea Doftanei se compune dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite, tăiat. În partea superioară, în câmp roşu, se află un munte de argint cu trei piscuri, având deasupra un cap de cerb de aur. În partea inferioară, în câmp albastru, se află un zid semicircular cu contraforţi, de argint. Scutul este timbrat de o coroană murală de argint cu un turn crenelat.
Semnificaţia elementelor însumate Muntele cu trei piscuri reprezintă cadrul natural în care este situată localitatea. Capul de cerb reprezintă bogăţia cinegetică a zonei. Câmpul albastru şi barajul de argint simbolizează edificiile realizate în zonă, respectiv barajul Paltinul şi lacul de acumulare Păltinoasa. Coroana murală de argint cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.
-----
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email