Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTĂRÂRE nr. 9 din 29 martie 2024  privind aprobarea modelului cererii pentru desemnarea în calitate de  preşedinte al biroului electoral al secţiei de votare din străinătate sau de locţiitor al acestuia,  al declaraţiei de acceptare formulate de către persoana propusă ca reprezentant  al formaţiunii politice în biroul electoral al secţiei de votare din străinătate  şi al declaraţiei pe propria răspundere privind îndeplinirea condiţiilor prevăzute de lege  pentru desemnarea ca membru în biroul electoral al secţiei de votare din străinătate,  care vor fi folosite la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 HOTĂRÂRE nr. 9 din 29 martie 2024 privind aprobarea modelului cererii pentru desemnarea în calitate de preşedinte al biroului electoral al secţiei de votare din străinătate sau de locţiitor al acestuia, al declaraţiei de acceptare formulate de către persoana propusă ca reprezentant al formaţiunii politice în biroul electoral al secţiei de votare din străinătate şi al declaraţiei pe propria răspundere privind îndeplinirea condiţiilor prevăzute de lege pentru desemnarea ca membru în biroul electoral al secţiei de votare din străinătate, care vor fi folosite la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024

EMITENT: Autoritatea Electorală Permanentă
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 275 din 29 martie 2024
    Având în vedere dispoziţiile art. 3 şi ale art. 12 alin. (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 21/2024 privind unele măsuri pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 şi a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2024,
    în temeiul art. 3 alin. (12) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 21/2024, precum şi al art. 104 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, cu modificările şi completările ulterioare,
    Autoritatea Electorală Permanentă adoptă prezenta hotărâre.
    ART. 1
    (1) Se aprobă modelul cererii pentru desemnarea în calitate de preşedinte al biroului electoral al secţiei de votare din străinătate sau de locţiitor al acestuia la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024, prevăzut în anexa nr. 1.
    (2) Cererea prevăzută la alin. (1) va fi completată de către persoanele prevăzute la art. 3 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 21/2024 privind unele măsuri pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 şi a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2024.

    ART. 2
    Se aprobă modelul declaraţiei de acceptare formulate de către persoana propusă ca reprezentant al formaţiunii politice în biroul electoral al secţiei de votare din străinătate la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024, prevăzut în anexa nr. 2.

    ART. 3
    (1) Se aprobă modelul declaraţiei pe propria răspundere privind îndeplinirea condiţiilor prevăzute de lege pentru desemnarea ca membru în biroul electoral al secţiei de votare din străinătate care vor fi folosite la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024, prevăzut în anexa nr. 3.
    (2) Declaraţia pe propria răspundere prevăzută la alin. (1) va fi completată de către cetăţenii români cu drept de vot prevăzuţi la art. 3 alin. (8)-(10) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 21/2024, cu excepţia supleanţilor propuşi, potrivit legii, de către formaţiunile politice.

    ART. 4
    Toate entităţile implicate în prelucrarea datelor cu caracter personal cuprinse în documentele prevăzute la art. 1-3 au obligaţia să respecte prevederile Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor), inclusiv în ceea ce priveşte confidenţialitatea şi securitatea prelucrărilor.

    ART. 5
    Anexele nr. 1-3 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.

    ART. 6
    Prezenta hotărâre se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    p. Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente,
                    Vajda Zsombor
                    Contrasemnează:
                    Vicepreşedinte,
                    Marian Muhuleţ
                    Vicepreşedinte,
                    Vajda Zsombor

    Bucureşti, 29 martie 2024.
    Nr. 9.
    ANEXA 1

    MODELUL
    cererii pentru desemnarea în calitate de preşedinte al biroului electoral
    al secţiei de votare din străinătate sau de locţiitor al acestuia la alegerile
    pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024
    CERERE
    pentru desemnarea în calitate de preşedinte al biroului electoral
    al secţiei de votare din străinătate sau de locţiitor al acestuia la alegerile
    pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024
    Către:
    Misiunea diplomatică/Oficiul consular .................................................................
    Subsemnata/Subsemnatul, ...................................................., CNP ........................................, domiciliat(ă) în ....................................., cu reşedinţa în (dacă este cazul) ................................., telefon ......................................., e-mail ...................................., având ocupaţia de ....................................., de profesie .......................,
    solicit să fiu desemnat ca:
    [ ] preşedinte al biroului electoral al secţiei de votare din străinătate
    [ ] locţiitor al preşedintelui biroului electoral al secţiei de votare din străinătate

    în localitatea ............................................ din statul ................................
    În cazul în care voi fi desemnat în biroul electoral al unei secţii de votare din străinătate
    [ ] voi îndeplini/[ ] nu voi îndeplini atribuţiile care revin, potrivit legii, operatorilor de calculator în birourile electorale ale secţiilor de votare din străinătate.
    Pentru exercitarea funcţiei de membru al biroului electoral al secţiei de votare din străinătate sunt dispus să mă deplasez la o distanţă de maximum ........ km de localitatea mai sus menţionată, şi anume .......................................................
    Declar, cunoscând prevederile art. 326 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificările şi completările ulterioare, cu privire la falsul în declaraţii, următoarele:
    - sunt cetăţean român cu drept de vot;
    – cunosc limba română, scris şi vorbit;
    – sunt apt fizic şi psihic pentru exercitarea funcţiei;
    – nu sunt membru al unui partid politic;
    – nu sunt urmărit penal, trimis în judecată penală sau condamnat penal.

    Menţionez că am luat cunoştinţă de atribuţiile şi obligaţiile care revin, potrivit legii, membrilor birourilor electorale ale secţiilor de votare din străinătate şi operatorilor de calculator.
    Data ........................
    Semnătura ............................
    Notă de informare privind protecţia datelor personale:
    Ministerul Afacerilor Externe, cu sediul în aleea Modrogan nr. 14, sectorul 1, Bucureşti, CP 011826, telefon: +40214311100, e-mail: opinia_ta@mae.ro, prelucrează datele cu caracter personal furnizate de către dumneavoastră prin acest document în scopul organizării procedurilor de constituire a birourilor electorale ale secţiilor de votare din străinătate la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024. Prelucrarea este necesară în vederea îndeplinirii unei obligaţii legale conform art. 6 alin. (1) lit. c) din Regulamentul (UE) nr. 679/2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor - RGPD), temeiul legal al prelucrării fiind prevederile art. 3 şi art. 12 alin. (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 21/2024 privind unele măsuri pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 şi a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2024.
    Datele vor fi dezvăluite birourilor electorale, Autorităţii Electorale Permanente, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, iar dacă este cazul, organelor de poliţie, organelor de urmărire penală şi instanţelor judecătoreşti. De asemenea numele dumneavoastră va fi dezvăluit publicului în cadrul procedurilor legale de aducere la cunoştinţă a componenţei birourilor electorale, respectiv de publicare pe internet a proceselor-verbale privind rezultatele votării.
    Pe viitor, datele privind numele şi prenumele, codul numeric personal, telefonul şi e-mailul ne permit să vă ţinem la curent cu activitatea noastră.
    Datele dumneavoastră cu caracter personal sunt stocate pe perioada necesară îndeplinirii scopurilor pentru care au fost colectate, precum şi pe durata prevenirii, combaterii şi sancţionării fraudelor electorale, acestea nefiind transferate către state din cadrul/din afara Uniunii Europene.
    Menţionăm că responsabilul cu protecţia datelor cu caracter personal din cadrul Ministerului Afacerilor Externe poate fi contactat la adresa de corespondenţă dpo@mae.ro, respectiv la următoarele numere de telefon: tel: +40214311100; +40214311562; +40213192108; +40213192125.
    Conform RGPD, beneficiaţi de dreptul de acces (art. 15 din RGPD), dreptul la rectificare (art. 16 din RGPD) şi dreptul la restricţionarea prelucrării (art. 18 din RGPD).
    Pentru exercitarea acestor drepturi, puteţi adresa o cerere scrisă, datată şi semnată olograf, care va conţine în mod obligatoriu codul numeric personal. Cererea poate fi depusă la registratura Ministerului Afacerilor Externe, poate fi transmisă prin poştă, prin fax sau prin e-mail (scanată).
    În cazul în care consideraţi că drepturile cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal au fost încălcate, aveţi dreptul de a depune o plângere la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal sau de a vă adresa instanţei de judecată competente.
    Data ........................
    Semnătura ............................

    ANEXA 2

    MODELUL
    declaraţiei de acceptare formulate de către persoana propusă
    ca reprezentant al formaţiunii politice în biroul electoral al secţiei de votare din străinătate
    la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024
    DECLARAŢIE DE ACCEPTARE
    Subsemnata/Subsemnatul, ..................................................., CNP ..................................., declar prin prezenta că accept să fiu reprezentant în Biroul electoral al secţiei de votare nr. ............ din statul ...................................., la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024, din partea ...................................................*) în calitate de titular/supleant.
    *) Se înscrie denumirea formaţiunii politice.

    În cazul în care voi fi desemnat în biroul electoral al unei secţii de votare din străinătate
    [ ] voi îndeplini/[ ] nu voi îndeplini atribuţiile care revin, potrivit legii, operatorilor de calculator în birourile electorale ale secţiilor de votare din străinătate.
    Data..............
    Semnătura ......................

    ANEXA 3

    MODELUL
    declaraţiei pe propria răspundere privind îndeplinirea condiţiilor prevăzute de lege
    pentru desemnarea ca membru în biroul electoral al secţiei de votare din străinătate
    care vor fi folosite la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024
    DECLARAŢIE
    privind îndeplinirea condiţiilor prevăzute de lege pentru desemnarea ca membru
    în biroul electoral al secţiei de votare din străinătate la alegerile
    pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024
    Subsemnata/Subsemnatul, ...................................., CNP ..................................., domiciliat(ă) în ............................................., cu reşedinţa în (dacă este cazul) ..........................................................., telefon .........................................., e-mail ...................................., având ocupaţia de ................................., de profesie ................................., declar, cunoscând prevederile art. 326 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificările şi completările ulterioare, cu privire la falsul în declaraţii, următoarele:
    - sunt cetăţean român cu drept de vot;
    – cunosc limba română, scris şi vorbit;
    – sunt apt fizic şi psihic pentru exercitarea funcţiei;
    – nu sunt membru al unui partid politic;
    – nu sunt urmărit penal, trimis în judecată penală sau condamnat penal.

    În cazul în care voi fi desemnat în biroul electoral al unei secţii de votare din străinătate
    [ ] voi îndeplini/[ ] nu voi îndeplini atribuţiile care revin, potrivit legii, operatorilor de calculator în birourile electorale ale secţiilor de votare din străinătate.
    Menţionez că am luat cunoştinţă de atribuţiile şi obligaţiile care revin, potrivit legii, membrilor birourilor electorale ale secţiilor de votare din străinătate.
    Data ..............
    Semnătura ......................
    Notă de informare privind protecţia datelor personale:
    Ministerul Afacerilor Externe, cu sediul în aleea Modrogan nr. 14, sectorul 1, Bucureşti, CP 011826, telefon: +40214311100, e-mail: opinia_ta@mae.ro, prelucrează datele cu caracter personal furnizate de către dumneavoastră prin acest document în scopul organizării procedurilor de constituire a birourilor electorale ale secţiilor de votare din străinătate la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024. Prelucrarea este necesară în vederea îndeplinirii unei obligaţii legale conform art. 6 alin. (1) lit. c) din Regulamentul (UE) nr. 679/2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor - RGPD), temeiul legal al prelucrării fiind prevederile art. 3 şi art. 12 alin. (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 21/2024 privind unele măsuri pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 şi a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2024.
    Datele vor fi dezvăluite birourilor electorale, Autorităţii Electorale Permanente, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, iar dacă este cazul, organelor de poliţie, organelor de urmărire penală şi instanţelor judecătoreşti. De asemenea, numele şi prenumele dumneavoastră vor fi dezvăluite publicului în cadrul procedurilor legale de aducere la cunoştinţă a componenţei birourilor electorale, respectiv de publicare pe internet a proceselor-verbale privind rezultatele votării.
    Pe viitor, datele privind numele şi prenumele, codul numeric personal, telefonul şi e-mailul ne permit să vă ţinem la curent cu activitatea noastră.
    Datele dumneavoastră cu caracter personal sunt stocate pe perioada necesară îndeplinirii scopurilor pentru care au fost colectate, precum şi pe durata prevenirii, combaterii şi sancţionării fraudelor electorale, acestea nefiind transferate către state din cadrul/din afara Uniunii Europene.
    Menţionăm că responsabilul cu protecţia datelor cu caracter personal din cadrul Ministerului Afacerilor Externe poate fi contactat la adresa de corespondenţă dpo@mae.ro, respectiv la următoarele numere de telefon: tel: +40214311100; +40214311562; +40213192108; +40213192125.
    Conform RGPD, beneficiaţi de dreptul de acces (art. 15 din RGPD), dreptul la rectificare (art. 16 din RGPD) şi dreptul la restricţionarea prelucrării (art. 18 din RGPD).
    Pentru exercitarea acestor drepturi, puteţi adresa o cerere scrisă, datată şi semnată olograf, care va conţine în mod obligatoriu codul numeric personal. Cererea poate fi depusă la registratura Ministerului Afacerilor Externe, poate fi transmisă prin poştă, prin fax sau prin e-mail (scanată).
    În cazul în care consideraţi că drepturile cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal au fost încălcate, aveţi dreptul de a depune o plângere la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal sau de a vă adresa instanţei de judecată competente.
    Data ..............
    Semnătura ......................

    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016