Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTĂRÂRE nr. 884 din 19 august 2021  pentru aprobarea Strategiei naţionale privind imigraţia pentru perioada 2021-2024, a Planului de acţiune pe perioada 2021-2022 pentru implementarea Strategiei naţionale privind imigraţia pentru perioada 2021-2024, precum şi pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 572/2008 privind constituirea Grupului de coordonare a implementării Strategiei naţionale privind imigraţia    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 HOTĂRÂRE nr. 884 din 19 august 2021 pentru aprobarea Strategiei naţionale privind imigraţia pentru perioada 2021-2024, a Planului de acţiune pe perioada 2021-2022 pentru implementarea Strategiei naţionale privind imigraţia pentru perioada 2021-2024, precum şi pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 572/2008 privind constituirea Grupului de coordonare a implementării Strategiei naţionale privind imigraţia

EMITENT: Guvernul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 839 din 2 septembrie 2021
    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 25 lit. e) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare,
    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
    ART. I
    Se aprobă Strategia naţională privind imigraţia pentru perioada 2021-2024, denumită în continuare Strategia naţională, prevăzută în anexa nr. 1.

    ART. II
    Se aprobă Planul de acţiune pe perioada 2021-2022 pentru implementarea Strategiei naţionale, prevăzut în anexa nr. 2.

    ART. III
    Fondurile necesare implementării activităţilor cuprinse în Planul de acţiune pe perioada 2021-2022 se asigură de către fiecare instituţie publică cu atribuţii în realizarea obiectivelor, în raport cu priorităţile, resursele disponibile şi etapele de realizare a acestora, cu încadrarea în bugetele anuale aprobate, precum şi din alte surse legal constituite, potrivit legii.

    ART. IV
    Hotărârea Guvernului nr. 572/2008 privind constituirea Grupului de coordonare a implementării Strategiei naţionale privind imigraţia, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 439 din 11 iunie 2008, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică după cum urmează:
    1. Titlul va avea următorul cuprins:
    "HOTĂRÂREA GUVERNULUI
    privind constituirea Comisiei pentru Managementul Imigraţiei"

    2. La articolul 1, alineatul (1) va avea următorul cuprins:
    "ART. 1
    (1) Se constituie Comisia pentru Managementul Imigraţiei (CMI), organism consultativ, fără personalitate juridică, care funcţionează pe lângă Ministerul Afacerilor Interne, denumită în continuare Comisia, în scopul coordonării implementării documentelor strategice periodice din domeniul imigraţiei în cadrul unui mecanism de cooperare interinstituţională."

    3. La articolul 3, alineatul (1) partea introductivă şi literele A, C şi D, precum şi alineatele (1^1), (5), (5^2), (6) şi (8) vor avea următorul cuprins:
    "(1) Comisia se constituie din câte un reprezentant permanent, numit prin act administrativ emis de conducătorul entităţii din care face parte, din cadrul următoarelor autorităţi/instituţii publice:
    A. din cadrul Ministerului Afacerilor Interne:
    a) Inspectoratul General pentru Imigrări;
    b) Poliţia de Frontieră Română;
    c) Poliţia Română;
    d) Direcţia generală afaceri europene, Schengen şi relaţii internaţionale;
    e) Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane;
    f) Jandarmeria Română;
    g) Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă;
    h) Direcţia generală de protecţie internă;
    i) Direcţia generală management operaţional;
    (...)
    C. din cadrul, din subordinea sau aflate sub autoritatea Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale:
    a) Direcţia politici de ocupare, competenţe şi mobilitate profesională;
    b) Direcţia politici servicii sociale;
    c) Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă;
    d) Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii;
    e) Inspecţia Muncii;
    f) Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi;
    g) Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială;
    D. din cadrul Ministerului Educaţiei:
    a) Direcţia generală învăţământ preuniversitar;
    b) Direcţia generală relaţii internaţionale şi afaceri europene.
    (...)
(1^1) Pentru asigurarea suportului necesar gestionării situaţiei determinate de apariţia pe teritoriul României sau la frontieră, într-o perioadă de timp scurtă, a unui aflux de imigranţi ilegali şi/sau persoane aflate în nevoie de protecţie internaţională care generează depăşirea capacităţii operaţionale a Inspectoratului General pentru Imigrări, denumită în continuare situaţie de criză în domeniul imigraţiei, componenţa Comisiei prevăzută la alin. (1) se completează cu câte un reprezentant permanent, desemnat prin act administrativ al conducătorilor următoarelor autorităţi/instituţii publice:
    a) Ministerul Apărării Naţionale;
    b) Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii;
    c) Serviciul Român de Informaţii;
    d) Serviciul de Informaţii Externe;
    e) Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.
    (...)
(5) Activitatea Comisiei se desfăşoară prin reuniuni semestriale şi ori de câte ori este nevoie, la convocarea preşedintelui, iar în absenţa acestuia, la convocarea vicepreşedintelui. La reuniunile Comisiei pot fi invitaţi pentru consultări şi reprezentanţi ai societăţii civile, ai patronatelor şi sindicatelor din România, ai organizaţiilor neguvernamentale ale căror acţiuni au legătură cu activitatea Comisiei, ai organizaţiilor internaţionale din domeniul migraţiei şi azilului, ai instituţiilor Uniunii Europene, precum şi experţi din statele membre.
    (...)
(5^2) În funcţie de ordinea de zi stabilită pentru şedinţă şi situaţia operativă existentă sau previzionată, prin raportare la competenţele instituţiilor componente din cadrul Comisiei, vicepreşedintele propune preşedintelui spre aprobare membrii Comisiei care urmează a fi convocaţi la şedinţa respectivă.
(6) Membrii Comisiei sunt convocaţi individual, data, locul de desfăşurare şi ordinea de zi ale şedinţelor de lucru fiind comunicate acestora cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte de reuniunile semestriale şi cu cel puţin 3 zile lucrătoare înainte de reuniunile extraordinare.
    (...)
(8) Deciziile Comisiei au caracter de recomandare şi se adoptă cu votul majorităţii simple a membrilor prezenţi. În caz de egalitate, votul preşedintelui, iar în lipsa acestuia, al vicepreşedintelui este hotărâtor."

    4. La articolul 3, alineatul (10) se abrogă.
    5. La articolul 4 alineatul (1), literele c), i) şi k) vor avea următorul cuprins:
    "c) urmăreşte adaptarea politicilor strategiei în funcţie de evoluţia în domeniu existentă la nivel naţional şi internaţional;
    (...)
i) propune măsuri specifice instituţiilor reprezentate, conform atribuţiilor, în vederea elaborării planurilor de acţiune pentru implementarea strategiei şi transmiterii acestora Guvernului spre aprobare;
    (...)
k) informează, la solicitare, Consiliul interministerial pentru afaceri interne şi justiţie cu privire la activitatea desfăşurată."

    6. La articolul 4 alineatul (1), litera j) se abrogă.
    7. La articolul 4 alineatul (2), literele b), e) şi g) vor avea următorul cuprins:
    "b) prezintă Comisiei, la solicitare, note de informare, statistici, analize şi prognoze întocmite pe baza datelor furnizate de reprezentanţii instituţiilor din cadrul Comisiei, precum şi ai altor instituţii cu atribuţii în domeniul migraţiei, azilului şi integrării;
    (...)
e) în baza propunerilor reprezentanţilor instituţiilor din cadrul Comisiei, elaborează proiectul planului de acţiune pentru implementarea Strategiei naţionale privind imigraţia, care urmează să fie aprobat prin hotărâre a Guvernului;
    (...)
g) întocmeşte şi înaintează spre aprobare conducerii Ministerului Afacerilor Interne raportul de activitate privind stadiul îndeplinirii activităţilor cuprinse în planul de acţiune."

    8. Articolul 6 va avea următorul cuprins:
    "ART. 6
    În baza informării realizate de preşedintele Comisiei, ministrul afacerilor interne prezintă Guvernului raportul de activitate privind stadiul implementării strategiei şi supune aprobării planul de acţiune pentru următoarele 24 luni."

    9. În tot cuprinsul hotărârii, termenul „Grup“ se înlocuieşte cu termenul „Comisie“.


    ART. V
    În cuprinsul actelor normative în vigoare, denumirea „Grupul de coordonare a implementării Strategiei naţionale privind imigraţia“ se înlocuieşte, în mod corespunzător, cu denumirea „Comisia pentru Managementul Imigraţiei“.

    ART. VI
    Comisia pentru Managementul Imigraţiei preia atribuţiile Grupului de coordonare a implementării Strategiei naţionale privind imigraţia.

    ART. VII
    Anexele nr. 1 şi 2*) fac parte integrantă din prezenta hotărâre.
    *) Anexele nr. 1 şi 2 se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 839 bis, care se poate achiziţiona de la Biroul pentru relaţii cu publicul din Str. Parcului nr. 65, intrarea A, sectorul 1, Bucureşti.


    ART. VIII
    Hotărârea Guvernului nr. 572/2008 privind constituirea Grupului de coordonare a implementării Strategiei naţionale privind imigraţia, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 439 din 11 iunie 2008, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cu modificările aduse prin prezenta hotărâre, se va republica în Monitorul Oficial al României, Partea I, dându-se textelor o nouă numerotare.



                    PRIM-MINISTRU
                    FLORIN-VASILE CÎŢU
                    Contrasemnează:
                    Ministrul afacerilor interne,
                    Lucian Nicolae Bode
                    p. Ministrul muncii şi protecţiei sociale,
                    Mihnea-Claudiu Drumea,
                    secretar de stat
                    Ministrul educaţiei,
                    Sorin-Mihai Cîmpeanu
                    Ministrul afacerilor externe,
                    Bogdan Lucian Aurescu
                    Ministrul apărării naţionale,
                    Nicolae-Ionel Ciucă
                    Ministrul sănătăţii,
                    Ioana Mihăilă
                    p. Ministrul economiei, antreprenoriatului şi turismului,
                    Paul Ene,
                    secretar de stat
                    Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei,
                    Cseke Attila Zoltán
                    Ministrul finanţelor,
                    Dan Vîlceanu

    Bucureşti, 19 august 2021.
    Nr. 884.
    ANEXA 1

    STRATEGIA NAŢIONALĂ

    ANEXA 2

    PLAN DE ACŢIUNE

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016