Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTĂRÂRE nr. 740 din 31 august 2020  pentru modificarea anexelor nr. 1 şi 2 la Hotărârea Guvernului nr. 1.301/2006 privind stabilirea uniformei şi a însemnelor distinctive pentru personalul militar din Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi din unităţile şi instituţiile subordonate acestuia    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 HOTĂRÂRE nr. 740 din 31 august 2020 pentru modificarea anexelor nr. 1 şi 2 la Hotărârea Guvernului nr. 1.301/2006 privind stabilirea uniformei şi a însemnelor distinctive pentru personalul militar din Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi din unităţile şi instituţiile subordonate acestuia

EMITENT: Guvernul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 851 din 17 septembrie 2020
    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată,
    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
    ART. I
    Anexele nr. 1 şi 2 la Hotărârea Guvernului nr. 1.301/2006 privind stabilirea uniformei şi a însemnelor distinctive pentru personalul militar din Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi din unităţile şi instituţiile subordonate acestuia, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 813 din 3 octombrie 2006, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se înlocuiesc cu anexele nr. 1 şi 2 la prezenta hotărâre.

    ART. II
    Aplicarea prevederilor prezentei hotărâri se realizează cu încadrarea în fondurile alocate anual cu această destinaţie în bugetul Ministerului Afacerilor Interne, achiziţionarea articolelor de echipament special realizându-se eşalonat.



                    PRIM-MINISTRU
                    LUDOVIC ORBAN
                    Contrasemnează:
                    Ministrul afacerilor interne,
                    Marcel Ion Vela
                    Ministrul finanţelor publice,
                    Vasile-Florin Cîţu

    Bucureşti, 31 august 2020.
    Nr. 740.
    ANEXA 1

    (Anexa nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 1.301/2006)
    DESCRIEREA
    însemnelor pentru gradele militare, a semnelor de armă şi a emblemelor pentru coifură din compunerea uniformelor pentru Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi pentru unităţile şi instituţiile subordonate acestuia
    CAP. I
    Însemnul de grad şi semnul de armă
    Însemnul de grad militar pentru personalul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi al unităţilor şi instituţiilor subordonate este reprezentat de stele pentru generali, trese pentru ofiţeri, galoane pentru maiştri militari, subofiţeri, studenţi, elevi, soldaţi şi gradaţi profesionişti, brodate pe un suport în formă dreptunghiulară, confecţionat din material textil.
    Semnul de armă este realizat prin brodare, conţine elemente din însemnul heraldic al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, respectiv casca dispusă pe două toporaşe încrucişate, în săritoare, având la bază grenada explodând, îmbinând culorile alb-argintiu şi roşu-purpură. Semnul de armă se aplică pe mijlocul lăţimii suportului textil şi la 5 mm de capătul interior al acestuia.
    CAP. II
    Aplicarea însemnelor de grad militar
    SECŢIUNEA 1
    Generali
    Însemnul de grad militar pentru uniforma de ceremonie, de reprezentare şi de serviciu, reprezentat de stele în cinci colţuri, încadrate în mărimea unui cerc imaginar cu diametrul de 22 mm, se aplică prin brodare, cu fir metalizat de culoare galben-auriu, pe un suport textil în formă dreptunghiulară, de culoare neagră pentru uniforma de ceremonie, respectiv bleu-navy pentru uniforma de reprezentare şi serviciu. Faţa suportului textil este ţesută cu fir metalizat de culoare alb-argintie. Stelele sunt conturate cu fir de culoare roşie şi se aplică pe suportul textil/epolet corespunzător gradului, astfel:
    a) pentru gradul de general de brigadă - o stea;
    b) pentru gradul de general-maior - două stele;
    c) pentru gradul de general-locotenent - trei stele;
    d) pentru gradul de general - patru stele.

    SECŢIUNEA a 2-a
    Ofiţeri
    Însemnul de grad militar pentru uniforma de ceremonie, de reprezentare şi de serviciu, reprezentat de trese cu lăţimea de 8 mm, se aplică prin brodare, cu fir metalizat de culoare alb-argintie, pe un suport textil în formă dreptunghiulară, de culoare neagră pentru uniforma de ceremonie, respectiv bleu-navy pentru uniforma de reprezentare şi serviciu, ajurat cu fir de culoare roşie la ambele capete.
    Pentru ofiţerii cu grad superior, suportul textil are brodat longitudinal, pe mijloc, cu fir metalizat de culoare alb-argintie, un galon cu lăţimea de 16 mm.
    Pentru ofiţerii superiori, tresele şi galonul se aplică corespunzător gradului, astfel:
    a) pentru gradul de maior - o tresă şi galonul;
    b) pentru gradul de locotenent-colonel - două trese şi galonul;
    c) pentru gradul de colonel - trei trese şi galonul.

    Pentru ofiţerii cu grad inferior, tresele se aplică pe suportul textil, corespunzător gradului, astfel:
    a) pentru gradul de sublocotenent - o tresă;
    b) pentru gradul de locotenent - două trese;
    c) pentru gradul de căpitan - trei trese.

    SECŢIUNEA a 3-a
    Maiştri militari
    Însemnul de grad militar pentru uniforma de reprezentare şi de serviciu, reprezentat de galoane cu lăţimea de 8 mm, se aplică prin brodare cu fir metalizat de culoare alb-argintie, pe suport textil în formă dreptunghiulară, de culoare bleu-navy, ajurat cu fir de culoare roşie la ambele capete.
    Galoanele se aplică corespunzător gradului, astfel:
    a) pentru gradul de maistru militar clasa a IV-a - un galon sub formă de unghi şi un galon drept;
    b) pentru gradul de maistru militar clasa a III-a - un galon sub formă de unghi şi două galoane drepte;
    c) pentru gradul de maistru militar clasa a II-a - un galon sub formă de unghi şi trei galoane drepte;
    d) pentru gradul de maistru militar clasa I - un galon sub formă de unghi şi patru galoane drepte;
    e) pentru gradul de maistru militar principal - un galon sub formă de unghi şi cinci galoane drepte.

    SECŢIUNEA a 4-a
    Subofiţeri
    Însemnul de grad militar pentru uniforma de reprezentare şi de serviciu, reprezentat de galoane cu lăţimea de 16 mm şi 10 mm, se aplică prin brodare cu fir metalizat de culoare alb-argintie, pe suport textil în formă dreptunghiulară, de culoare bleu-navy, ajurat cu fir de culoare roşie la ambele capete.
    Galoanele se aplică corespunzător gradului, astfel:
    a) pentru gradul de sergent-major - un galon cu lăţimea de 16 mm şi unul cu lăţimea de 10 mm;
    b) pentru gradul de plutonier - două galoane cu lăţimea de 16 mm;
    c) pentru gradul de plutonier-major - două galoane cu lăţimea de 16 mm şi unul cu lăţimea de 10 mm;
    d) pentru gradul de plutonier-adjutant - trei galoane cu lăţimea de 16 mm;
    e) pentru gradul de plutonier-adjutant-şef - trei galoane cu lăţimea de 16 mm şi unul cu lăţimea de 10 mm.

    SECŢIUNEA a 5-a
    Studenţi, elevi din instituţiile de învăţământ, soldaţi şi gradaţi profesionişti
    Însemnele de grad militar pentru uniforma de oraş, clasă şi instruire, reprezentat de galoane cu lăţimea de 16 mm şi 10 mm, se aplică prin brodare cu fir metalizat de culoare alb-argintie, pe suport textil în formă dreptunghiulară, de culoare bleu-navy, ajurat cu fir de culoare roşie la ambele capete.
    Galoanele se aplică corespunzător gradului, astfel:
    a) pentru gradul de fruntaş - un galon cu lăţimea de 10 mm;
    b) pentru gradul de caporal - două galoane de 10 mm;
    c) pentru gradul de sergent - un galon cu lăţimea de 16 mm.

    CAP. III
    Embleme pentru coifură
    SECŢIUNEA 1
    Generali
    Emblema pentru coifură se realizează pe suport textil de culoare neagră pentru uniforma de ceremonie şi căciulă, respectiv bleu-navy pentru uniforma de reprezentare şi serviciu, prin brodare, şi conţine elemente din însemnul heraldic al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, respectiv casca dispusă pe două toporaşe încrucişate în săritoare, având la bază grenada explodând. Elementele din însemnul heraldic sunt încadrate de patru rânduri de frunze de stejar, dispuse în evantai. Broderia se realizează din fire metalizate de culoare alb-argintie, pentru frunze, cască, toporaşe şi grenadă, şi fire metalizate de culoare roşie, pentru spaţiul rămas neocupat de acestea.
    Deasupra emblemei, la toate articolele pentru coifură, cu excepţia bascului, se montează acvila cruciată, încoronată, pe care se fixează un scut metalic reprezentând scutul mic din stema României.
    SECŢIUNEA a 2-a
    Ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, studenţi şi elevi
    Emblema pentru coifură se realizează pe suport textil de culoare neagră pentru uniforma de ceremonie şi căciulă, respectiv bleu-navy pentru uniforma de reprezentare şi serviciu, prin brodare, şi conţine elemente din însemnul heraldic al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, respectiv casca dispusă pe două toporaşe încrucişate în săritoare, având la bază grenada explodând. Elementele din însemnul heraldic sunt încadrate de un număr diferit de rânduri de frunze de stejar, respectiv trei pentru ofiţeri, două pentru subofiţeri şi maiştri militari, unul pentru studenţi şi elevi, dispuse în evantai. Broderia se realizează utilizând fire metalice de culoare alb-argintie, pentru frunze, cască, toporaşe şi grenadă, şi fire metalizate de culoare roşie, pentru spaţiul rămas neocupat de acestea.
    Deasupra emblemei, la toate articolele pentru coifură, cu excepţia bascului, se montează acvila cruciată, încoronată, pe care se fixează un scut metalic reprezentând scutul mic din stema României.
    SECŢIUNEA a 3-a
    Soldaţi şi gradaţi profesionişti
    Emblema pentru coifură se realizează pe suport textil de culoare neagră pentru căciulă şi bleu-navy pentru celelalte articole de coifură, prin brodare, şi conţine elemente din însemnul heraldic al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, respectiv casca dispusă pe două toporaşe încrucişate, în săritoare, având la bază grenada explodând. Elementele din însemnul heraldic sunt încadrate de un rând de frunze de stejar. Broderia se realizează utilizând fire metalice de culoare alb-argintie, pentru frunze, cască, toporaşe şi grenadă, şi fire metalizate de culoare roşie, pentru spaţiul rămas neocupat de acestea.
    Deasupra emblemei, la toate articolele pentru coifură, cu excepţia bascului, se montează acvila cruciată, încoronată, pe care se fixează un scut metalic reprezentând scutul mic din stema României.
    NOTĂ:
    Însemnele de grad şi semnele de armă pentru toate categoriile de efective, precum şi emblema de coifură a studenţilor, elevilor, soldaţilor şi gradaţilor profesionişti, model vechi, existente în stocul aflat la uzul curent, se utilizează în continuare până la epuizarea acestora.

    CAP. IV
    Culorile principalelor articole de echipament ale efectivelor Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă

┌─────────────┬────────────┬─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │ │ARTICOLE DE ECHIPAMENT │
│ │ ├─────────┬───────┬─────────┬─────────────┬──────┬─────────┬─────────┬─────────┬─────────────┬─────────┬─────────┬────────┬────────────┬─────┬────────────┤
│ │ │ │ │ │Scurtă │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │serviciu, │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│Arma şi │ │ │ │ │costum unic, │ │Scurtă, │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│specialitatea│Ţinuta │Şapcă, │ │Costum │costum │Scurtă│manta │ │ │Cămaşă-bluză,│ │ │Pantofi,│ │ │ │
│ │ │basc │Căciulă│din stofă│izoterm, │din │pentru │Pulover │Cămaşă │tricou │Fular │Cravată │ghete, │Centură │Curea│Accesorii │
│ │ │ │ │ │costum de │stofă │ploaie, │ │ │ │ │ │bocanci │ │ │ │
│ │ │ │ │ │protecţie │ │bluzon │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │contra │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │intemperiilor│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┴────────────┴─────────┴───────┴─────────┴─────────────┴──────┴─────────┴─────────┴─────────┴─────────────┴─────────┴─────────┴────────┴────────────┴─────┴────────────┤
│I. Generali, ofiţeri, maiştri militari şi subofiţeri, soldaţi şi gradaţi │
│profesionişti │
├─────────────┬────────────┬─────────┬───────┬─────────┬─────────────┬──────┬─────────┬─────────┬─────────┬─────────────┬─────────┬─────────┬────────┬────────────┬─────┬────────────┤
│ │Ceremonie │Negru │- │Negru │- │Negru │- │- │Alb │- │- │Negru │Negru │Alb-argintiu│- │Alb-argintiu│
│ ├────────────┼─────────┼───────┼─────────┼─────────────┼──────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────────┼─────────┼─────────┼────────┼────────────┼─────┼────────────┤
│Generali şi │Reprezentare│Bleu-navy│Negru │Bleu- │- │- │Bleu-navy│Bleu-navy│Bleu-ciel│Bleu-ciel/Alb│Bleu-navy│Bleu-navy│Negru │Negru │Negru│Alb-argintiu│
│ofiţeri │ │ │ │navy │ │ │ │ │/Alb │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├────────────┼─────────┼───────┼─────────┼─────────────┼──────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────────┼─────────┼─────────┼────────┼────────────┼─────┼────────────┤
│ │Serviciu │Bleu-navy│- │- │Bleu-navy │- │- │- │- │Bleu-navy │- │- │Negru │Negru │Negru│Alb-argintiu│
├─────────────┼────────────┼─────────┼───────┼─────────┼─────────────┼──────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────────┼─────────┼─────────┼────────┼────────────┼─────┼────────────┤
│Maiştri │Reprezentare│Bleu-navy│Negru │Bleu-navy│- │- │Bleu-navy│Bleu-navy│Bleu-ciel│Bleu-ciel/Alb│Bleu-navy│Bleu-navy│Negru │Negru │Negru│Alb- │
│militari şi │ │ │ │ │ │ │ │ │/Alb │ │ │ │ │ │ │argintiu │
│subofiţeri ├────────────┼─────────┼───────┼─────────┼─────────────┼──────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────────┼─────────┼─────────┼────────┼────────────┼─────┼────────────┤
│ │Serviciu │Bleu-navy│- │- │Bleu-navy │- │- │- │- │Bleu-navy │- │- │Negru │Negru │Negru│Alb-argintiu│
├─────────────┼────────────┼─────────┼───────┼─────────┼─────────────┼──────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────────┼─────────┼─────────┼────────┼────────────┼─────┼────────────┤
│Soldaţi şi │Oraş │Bleu-navy│Negru │Bleu-navy│- │- │Bleu-navy│Bleu-navy│Bleu-ciel│Bleu-ciel │Bleu-navy│Bleu-navy│Negru │Negru │Negru│Alb-argintiu│
│gradaţi ├────────────┼─────────┼───────┼─────────┼─────────────┼──────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────────┼─────────┼─────────┼────────┼────────────┼─────┼────────────┤
│profesionişti│Instruire │Bleu-navy│- │- │Bleu-navy │- │- │- │- │Bleu-navy │- │- │Negru │Negru │Negru│Alb-argintiu│
└─────────────┴────────────┴─────────┴───────┴─────────┴─────────────┴──────┴─────────┴─────────┴─────────┴─────────────┴─────────┴─────────┴────────┴────────────┴─────┴────────────┘


┌─────────────┬─────────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │ │ARTICOLE DE ECHIPAMENT │
│ │ ├─────────┬─────────┬─────────┬─────────┬─────────┬─────────┬─────────┬─────────┬────────────┬─────────┬─────────┬────────┬───────┬─────┬────────────┤
│Arma şi │Ţinuta │ │ │Costum │ │ │Scurtă, │ │ │ │ │ │Pantofi,│ │ │ │
│specialitatea│ │Şapcă, │Căciulă │(sacou, │Costum de│Costum │manta │Pulover │Cămaşă │Cămaşă-bluză│Fular │Cravată │ghete, │Centură│Curea│Accesorii │
│ │ │basc │ │pantalon)│clasă │unic │pentru │ │ │ │ │ │bocanci │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ploaie │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────────┴─────────┴─────────┴─────────┴─────────┴─────────┴─────────┴─────────┴─────────┴─────────┴────────────┴─────────┴─────────┴────────┴───────┴─────┴────────────┤
│II. Studenţi şi elevi │
├─────────────┬─────────┬─────────┬─────────┬─────────┬─────────┬─────────┬─────────┬─────────┬─────────┬────────────┬─────────┬─────────┬────────┬───────┬─────┬────────────┤
│Academia de │Oraş │Bleu-navy│Bleumarin│Bleu-navy│- │- │Bleu-navy│- │Alb │Bleu-ciel │Bleu-navy│Bleu-navy│Negru │Negru │Negru│Alb-argintiu│
│Poliţie - ├─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────────┼─────────┼─────────┼────────┼───────┼─────┼────────────┤
│Facultatea de│Clasă │Bleumarin│Bleumarin│- │Bleumarin│- │- │Bleumarin│Bleumarin│Bleumarin │- │- │Negru │Negru │Negru│Alb-argintiu│
│Pompieri ├─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────────┼─────────┼─────────┼────────┼───────┼─────┼────────────┤
│ │Instruire│Bleumarin│Bleumarin│- │- │Bleumarin│Bleumarin│Bleumarin│- │Bleumarin │- │- │Negru │Negru │Negru│Alb-argintiu│
├─────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────────┼─────────┼─────────┼────────┼───────┼─────┼────────────┤
│ │Oraş │Bleu-navy│Negru │Bleu-navy│- │- │Bleu-navy│- │Alb │Bleu-ciel │Bleu-navy│Bleu-navy│Negru │Negru │Negru│Alb-argintiu│
│Şcoala de ├─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────────┼─────────┼─────────┼────────┼───────┼─────┼────────────┤
│Subofiţeri │Clasă │Bleu-navy│Negru │- │Bleu-navy│- │- │Bleu-navy│Bleu-ciel│Bleu-navy │- │- │Negru │Negru │Negru│Alb-argintiu│
│ ├─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼────────────┼─────────┼─────────┼────────┼───────┼─────┼────────────┤
│ │Instruire│Bleu-navy│Negru │- │- │Bleu-navy│Bleu-navy│Bleu-navy│- │Bleu-navy │- │- │Negru │Negru │Negru│Alb-argintiu│
└─────────────┴─────────┴─────────┴─────────┴─────────┴─────────┴─────────┴─────────┴─────────┴─────────┴────────────┴─────────┴─────────┴────────┴───────┴─────┴────────────┘


    ANEXA 2

    (Anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 1.301/2006)
    NORME PRIVIND DREPTURILE DE ECHIPAMENT
    pentru personalul militar din Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi unităţile şi instituţiile subordonate acestuia
    Norma nr. 1
    pentru echiparea cu uniformă de ceremonie a generalilor şi ofiţerilor

┌────┬───────────┬────┬────────────────┬──────────┐
│ │Denumirea │ │Prevederi │ │
│Nr. │articolelor│U.M.├─────────┬──────┤Observaţii│
│crt.│de │ │Cantitate│Durată│ │
│ │echipament │ │ │(ani) │ │
├────┼───────────┼────┼─────────┼──────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │
├────┴───────────┴────┴─────────┴──────┴──────────┤
│A. Coifură │
├────┬───────────┬────┬─────────┬──────┬──────────┤
│ │Şapcă din │ │ │ │Se asigură│
│ │stofă │ │ │ │una de │
│1 │pentru │buc.│2 │8 │vară şi │
│ │ceremonie, │ │ │ │una de │
│ │completă │ │ │ │iarnă. │
├────┴───────────┴────┴─────────┴──────┴──────────┤
│B. Îmbrăcăminte │
├────┬───────────┬────┬─────────┬──────┬──────────┤
│ │ │ │ │ │Se asigură│
│ │Costum din │ │ │ │unul de │
│ │stofă │ │ │ │vară şi │
│ │pentru │ │ │ │unul de │
│1 │ceremonie │buc.│2 │8 │iarnă. Se │
│ │(veston cu │ │ │ │poate │
│ │un pantalon│ │ │ │substitui │
│ │lung) │ │ │ │cu frac şi│
│ │ │ │ │ │pantalon. │
├────┼───────────┼────┼─────────┼──────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │Se poate │
│2 │Scurtă din │buc.│1 │8 │substitui │
│ │stofă │ │ │ │cu │
│ │ │ │ │ │pardesiu. │
├────┴───────────┴────┴─────────┴──────┴──────────┤
│C. Lenjerie │
├────┬───────────┬────┬─────────┬──────┬──────────┤
│1 │Cămaşă albă│buc.│2 │4 │ │
├────┴───────────┴────┴─────────┴──────┴──────────┤
│D. Încălţăminte │
├────┬───────────┬────┬─────────┬──────┬──────────┤
│ │Pantofi │ │ │ │ │
│1 │pentru │per.│2 │8 │ │
│ │ceremonie │ │ │ │ │
├────┴───────────┴────┴─────────┴──────┴──────────┤
│E. Echipament divers │
├────┬───────────┬────┬─────────┬──────┬──────────┤
│ │Cravată │ │ │ │Se poate │
│1 │pentru │buc.│1 │4 │asigura │
│ │ceremonie │ │ │ │papion. │
├────┼───────────┼────┼─────────┼──────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │Se poate │
│ │Centură │ │ │ │asigura │
│2 │pentru │buc.│1 │8 │brâu │
│ │ceremonie │ │ │ │pentru │
│ │ │ │ │ │frac. │
├────┴───────────┴────┴─────────┴──────┴──────────┤
│F. Accesorii │
├────┬───────────┬────┬─────────┬──────┬──────────┤
│ │Suport/ │ │ │ │ │
│ │Epolet cu │ │ │ │ │
│1 │însemne de │per.│3 │4 │ │
│ │grad şi │ │ │ │ │
│ │semne de │ │ │ │ │
│ │armă │ │ │ │ │
├────┼───────────┼────┼─────────┼──────┼──────────┤
│ │Eghilet │ │ │ │ │
│2 │dublu cu │buc.│1 │4 │ │
│ │accesorii │ │ │ │ │
├────┼───────────┼────┼─────────┼──────┼──────────┤
│3 │Petliţe │per.│2 │4 │ │
└────┴───────────┴────┴─────────┴──────┴──────────┘


    NOTE:
    1. De prevederile normei beneficiază generalii şi ofiţerii numiţi în funcţii de conducere, până la comandanţi de detaşament (similari) inclusiv.
    2. Femeile primesc fustă în loc de pantalon lung şi pălărie în loc de şapcă.
    3. Pentru pardesiu se poate asigura fular din mătase, contra cost, la preţ de achiziţie, în afara prevederilor normei.

    Norma nr. 2
    pentru echiparea cu uniformă de reprezentare a generalilor, ofiţerilor, maiştrilor militari şi subofiţerilor

┌────┬────────────┬────┬────────────────┬──────────────┐
│ │Denumirea │ │Prevederi │ │
│Nr. │articolelor │U.M.├─────────┬──────┤Observaţii │
│crt.│de │ │Cantitate│Durată│ │
│ │echipament │ │ │(ani) │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │
├────┴────────────┴────┴─────────┴──────┴──────────────┤
│A. Coifură │
├────┬────────────┬────┬─────────┬──────┬──────────────┤
│ │Şapcă din │ │ │ │ │
│1 │stofă de │buc.│1 │3 │ │
│ │iarnă, │ │ │ │ │
│ │completă │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────────┤
│ │Şapcă din │ │ │ │ │
│2 │stofă de │buc.│1 │3 │ │
│ │vară, │ │ │ │ │
│ │completă │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────────┤
│ │Căciulă din │ │ │ │ │
│3 │blană │buc.│1 │5 │ │
│ │naturală │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────────┤
│ │Căciulă din │ │ │ │Pentru │
│4 │blană │buc.│1 │6 │generali şi │
│ │caracul │ │ │ │colonei │
├────┴────────────┴────┴─────────┴──────┴──────────────┤
│B. Îmbrăcăminte │
├────┬────────────┬────┬─────────┬──────┬──────────────┤
│ │Costum din │ │ │ │ │
│ │stofă │ │ │ │ │
│ │(veston cu │ │ │ │ │
│1 │doi │buc.│1 │3 │ │
│ │pantaloni │ │ │ │ │
│ │lungi) │ │ │ │ │
│ │pentru iarnă│ │ │ │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────────┤
│ │Costum din │ │ │ │ │
│ │stofă │ │ │ │ │
│ │(veston cu │ │ │ │ │
│2 │doi │buc.│1 │3 │ │
│ │pantaloni │ │ │ │ │
│ │lungi) │ │ │ │ │
│ │pentru vară │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────────┤
│ │Scurtă cu │ │ │ │Pentru │
│ │misadă şi │ │ │ │generali şi │
│3 │guler din │buc.│1 │5 │colonei se │
│ │blană │ │ │ │asigură cu │
│ │naturală │ │ │ │guler din │
│ │ │ │ │ │blană caracul.│
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────────┤
│4 │Bluzon │buc.│1 │3 │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────────┤
│5 │Manta pentru│buc.│1 │4 │ │
│ │ploaie │ │ │ │ │
├────┴────────────┴────┴─────────┴──────┴──────────────┤
│C. Lenjerie │
├────┬────────────┬────┬─────────┬──────┬──────────────┤
│1 │Cămaşă │buc.│4 │2 │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────────┤
│ │ │ │ │ │Se asigură │
│ │ │ │ │ │numai │
│ │ │ │ │ │ofiţerilor │
│ │ │ │ │ │fără drept de │
│2 │Cămaşă albă │buc.│1 │4 │port uniformă │
│ │ │ │ │ │de ceremonie, │
│ │ │ │ │ │maiştrilor │
│ │ │ │ │ │militari şi │
│ │ │ │ │ │subofiţerilor.│
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────────┤
│ │Cămaşă-bluză│ │ │ │ │
│3 │cu mânecă │buc.│2 │2 │ │
│ │lungă │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────────┤
│ │Cămaşă-bluză│ │ │ │ │
│4 │cu mânecă │buc.│2 │2 │ │
│ │scurtă │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────────┤
│ │ │ │ │ │Pentru femei │
│5 │Ciorapi │per.│6 │1 │se asigură │
│ │ │ │ │ │şase perechi │
│ │ │ │ │ │ciorapi dres. │
├────┴────────────┴────┴─────────┴──────┴──────────────┤
│D. Încălţăminte │
├────┬────────────┬────┬─────────┬──────┬──────────────┤
│1 │Pantofi de │per.│1 │2 │ │
│ │iarnă │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────────┤
│2 │Pantofi de │per.│1 │1 │ │
│ │vară │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────────┤
│ │ │ │ │ │Pentru femei │
│3 │Ghete │per.│1 │4 │se distribuie │
│ │ │ │ │ │cizme. │
├────┴────────────┴────┴─────────┴──────┴──────────────┤
│E. Echipament divers │
├────┬────────────┬────┬─────────┬──────┬──────────────┤
│1 │Cravată │buc.│2 │4 │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────────┤
│2 │Fular │buc.│1 │5 │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────────┤
│ │ │ │ │ │Se distribuie │
│ │ │ │ │ │alternativ o │
│3 │Mănuşi din │per.│1 │2 │pereche pentru│
│ │piele │ │ │ │iarnă şi o │
│ │ │ │ │ │pereche pentru│
│ │ │ │ │ │vară. │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────────┤
│ │ │ │ │ │Se poate │
│ │Centură din │ │ │ │asigura tip │
│4 │piele │buc.│1 │6 │chingă, în │
│ │ │ │ │ │funcţie de │
│ │ │ │ │ │nevoi. │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────────┤
│5 │Curea de │buc.│1 │6 │ │
│ │pantaloni │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────────┤
│6 │Pulover │buc.│1 │3 │ │
├────┴────────────┴────┴─────────┴──────┴──────────────┤
│F. Accesorii │
├────┬────────────┬────┬─────────┬──────┬──────────────┤
│ │Emblemă │ │ │ │Pentru fiecare│
│1 │pentru │buc.│1 │- │căciulă │
│ │coifură │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────────┤
│ │Suport cu │ │ │ │ │
│2 │însemne grad│per.│7 │3 │ │
│ │şi semne │ │ │ │ │
│ │armă │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────────┤
│3 │Petliţe │per.│2 │3 │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────────┤
│ │ │ │ │ │Se asigură │
│ │ │ │ │ │numai │
│ │ │ │ │ │ofiţerilor │
│ │Eghilet cu │ │ │ │fără drept de │
│4 │accesorii │buc.│1 │4 │port uniformă │
│ │ │ │ │ │de ceremonie, │
│ │ │ │ │ │maiştrilor │
│ │ │ │ │ │militari şi │
│ │ │ │ │ │subofiţerilor.│
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────────┤
│ │Ecuson │ │ │ │ │
│5 │pentru │buc.│8 │3 │ │
│ │mânecă │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────────┤
│ │ │ │ │ │Se asigură │
│ │Centură │ │ │ │numai │
│6 │pentru │buc.│1 │8 │ofiţerilor │
│ │ceremonie │ │ │ │fără drept de │
│ │ │ │ │ │port uniformă │
│ │ │ │ │ │de ceremonie. │
└────┴────────────┴────┴─────────┴──────┴──────────────┘


    NOTE:
    1. La prima acordare a gradului de ofiţer, maistru militar sau subofiţer se distribuie o singură dată, indiferent de numărul încadrărilor ulterioare în sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională: o şapcă din stofă pentru iarnă, un costum cu doi pantaloni din stofă pentru iarnă, o scurtă cu misadă şi guler din blană naturală, patru cămăşi, şase perechi ciorapi, patru cearşafuri, două feţe de pernă, o pătură, o geantă pentru transport echipament şi accesoriile aferente (suport cu însemne de grad şi semne de armă, suport de grad pentru mânecă, petliţe şi ecusoane).
    2. Femeile primesc pălărie în loc de şapcă şi fustă în loc de un pantalon lung.
    3. Bluzonul şi scurta se pot confecţiona din piele, în acelaşi model, şi se achiziţionează de către cadrele militare, contra cost, la preţul de achiziţie, în afara prevederilor normei.

    Norma nr. 3
    pentru echiparea cu uniformă de serviciu a generalilor, ofiţerilor, maiştrilor militari şi subofiţerilor

┌────┬─────────────┬────┬────────────────┬──────────┐
│ │Denumirea │ │Prevederi │ │
│Nr. │articolelor │U.M.├─────────┬──────┤Observaţii│
│crt.│de echipament│ │Cantitate│Durată│ │
│ │ │ │ │(ani) │ │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │
├────┴─────────────┴────┴─────────┴──────┴──────────┤
│A. Coifură │
├────┬─────────────┬────┬─────────┬──────┬──────────┤
│ │ │ │ │ │Se poate │
│1 │Basc cu │buc.│1 │1 │asigura │
│ │emblemă │ │ │ │fes │
│ │ │ │ │ │tricotat. │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │Se asigură│
│ │Şapcă │ │ │ │una de │
│2 │completă │buc.│2 │2 │vară şi │
│ │ │ │ │ │una de │
│ │ │ │ │ │iarnă. │
├────┴─────────────┴────┴─────────┴──────┴──────────┤
│B. Îmbrăcăminte │
├────┬─────────────┬────┬─────────┬──────┬──────────┤
│ │Costum unic │ │ │ │ │
│1 │cu doi │buc.│1 │1 │ │
│ │pantaloni │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────┤
│2 │Costum │buc.│1 │3 │ │
│ │izoterm │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────┤
│ │Costum de │ │ │ │ │
│3 │protecţie │buc.│1 │4 │ │
│ │contra │ │ │ │ │
│ │intemperiilor│ │ │ │ │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────┤
│ │Scurtă cu │ │ │ │ │
│4 │misadă │buc.│1 │4 │ │
│ │detaşabilă │ │ │ │ │
├────┴─────────────┴────┴─────────┴──────┴──────────┤
│C. Lenjerie │
├────┬─────────────┬────┬─────────┬──────┬──────────┤
│ │Cămaşă-bluză │ │ │ │ │
│1 │cu mânecă │buc.│2 │3 │ │
│ │lungă │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────┤
│ │Cămaşă-bluză │ │ │ │ │
│2 │cu mânecă │buc.│2 │3 │ │
│ │scurtă │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────┤
│ │Lenjerie de │ │ │ │ │
│3 │corp termică │buc.│1 │2 │ │
│ │(bluză şi │ │ │ │ │
│ │pantalon) │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────┤
│4 │Tricou │buc.│2 │2 │ │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────┤
│5 │Ciorapi │per.│6 │1 │ │
├────┴─────────────┴────┴─────────┴──────┴──────────┤
│D. Încălţăminte │
├────┬─────────────┬────┬─────────┬──────┬──────────┤
│ │ │ │ │ │Pentru │
│ │ │ │ │ │femei se │
│1 │Bocanci unici│per.│1 │1 │asigură │
│ │ │ │ │ │ghete cu │
│ │ │ │ │ │şiret. │
├────┴─────────────┴────┴─────────┴──────┴──────────┤
│E. Accesorii │
├────┬─────────────┬────┬─────────┬──────┬──────────┤
│ │Suport cu │ │ │ │ │
│1 │însemne de │per.│6 │3 │ │
│ │grad şi semne│ │ │ │ │
│ │de armă │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────┤
│2 │Ecuson pentru│buc.│6 │3 │ │
│ │mânecă │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │Când se │
│ │ │ │ │ │asigură │
│ │Ecuson │ │ │ │din metal,│
│3 │nominal │buc.│3 │4 │durata de │
│ │ │ │ │ │serviciu │
│ │ │ │ │ │este de 10│
│ │ │ │ │ │ani. │
└────┴─────────────┴────┴─────────┴──────┴──────────┘


    Norma nr. 4
    pentru echiparea cadrelor militare în rezervă şi în retragere

┌────┬───────────┬────┬────────────────┬──────────┐
│ │Denumirea │ │Prevederi │ │
│Nr. │articolelor│U.M.├─────────┬──────┤Observaţii│
│crt.│de │ │Cantitate│Durată│ │
│ │echipament │ │ │(ani) │ │
├────┼───────────┼────┼─────────┼──────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │
├────┴───────────┴────┴─────────┴──────┴──────────┤
│A. Coifură │
├────┬───────────┬────┬─────────┬──────┬──────────┤
│ │Şapcă din │ │ │ │Se asigură│
│ │stofă │ │ │ │de vară │
│1 │pentru │buc.│1 │10 │sau de │
│ │ceremonie, │ │ │ │iarnă. │
│ │completă │ │ │ │ │
├────┼───────────┼────┼─────────┼──────┼──────────┤
│ │Şapcă din │ │ │ │ │
│2 │stofă de │buc.│1 │10 │ │
│ │iarnă, │ │ │ │ │
│ │completă │ │ │ │ │
├────┼───────────┼────┼─────────┼──────┼──────────┤
│ │Şapcă din │ │ │ │ │
│3 │stofă de │buc.│1 │10 │ │
│ │vară, │ │ │ │ │
│ │completă │ │ │ │ │
├────┼───────────┼────┼─────────┼──────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │Pentru │
│ │Căciulă din│ │ │ │generali │
│4 │blană │buc.│1 │- │şi colonei│
│ │naturală │ │ │ │se asigură│
│ │ │ │ │ │din blană │
│ │ │ │ │ │caracul. │
├────┴───────────┴────┴─────────┴──────┴──────────┤
│B. Îmbrăcăminte │
├────┬───────────┬────┬─────────┬──────┬──────────┤
│ │Costum din │ │ │ │ │
│ │stofă │ │ │ │Se asigură│
│ │pentru │ │ │ │de vară │
│1 │ceremonie │buc.│1 │10 │sau de │
│ │(veston cu │ │ │ │iarnă. │
│ │pantalon │ │ │ │ │
│ │lung) │ │ │ │ │
├────┼───────────┼────┼─────────┼──────┼──────────┤
│ │Costum din │ │ │ │ │
│ │stofă cu un│ │ │ │ │
│2 │pantalon │buc.│1 │10 │ │
│ │lung de │ │ │ │ │
│ │iarnă │ │ │ │ │
├────┼───────────┼────┼─────────┼──────┼──────────┤
│ │Costum din │ │ │ │ │
│ │stofă cu un│ │ │ │ │
│3 │pantalon │buc.│1 │10 │ │
│ │lung de │ │ │ │ │
│ │vară │ │ │ │ │
├────┼───────────┼────┼─────────┼──────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │Pentru │
│ │Scurtă cu │ │ │ │generali │
│ │misadă şi │ │ │ │şi colonei│
│4 │guler din │buc.│1 │- │se asigură│
│ │blană │ │ │ │cu guler │
│ │naturală │ │ │ │din blană │
│ │ │ │ │ │caracul. │
├────┼───────────┼────┼─────────┼──────┼──────────┤
│ │Manta │ │ │ │ │
│5 │pentru │buc.│1 │10 │ │
│ │ploaie │ │ │ │ │
├────┴───────────┴────┴─────────┴──────┴──────────┤
│C. Lenjerie │
├────┬───────────┬────┬─────────┬──────┬──────────┤
│ │ │ │ │ │Se poate │
│ │ │ │ │ │distribui │
│1 │Cămaşă │buc.│2 │4 │şi de │
│ │ │ │ │ │culoare │
│ │ │ │ │ │albă. │
├────┴───────────┴────┴─────────┴──────┴──────────┤
│D. Încălţăminte │
├────┬───────────┬────┬─────────┬──────┬──────────┤
│ │Pantofi │ │ │ │ │
│1 │negri │per.│1 │5 │ │
│ │pentru │ │ │ │ │
│ │ceremonie │ │ │ │ │
├────┼───────────┼────┼─────────┼──────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │Se asigură│
│2 │Pantofi │per.│1 │3 │de vară │
│ │ │ │ │ │sau de │
│ │ │ │ │ │iarnă. │
├────┴───────────┴────┴─────────┴──────┴──────────┤
│E. Echipament divers │
├────┬───────────┬────┬─────────┬──────┬──────────┤
│ │Cravată │ │ │ │ │
│1 │pentru │buc.│1 │5 │ │
│ │ceremonie │ │ │ │ │
├────┼───────────┼────┼─────────┼──────┼──────────┤
│2 │Cravată │buc.│1 │3 │ │
├────┼───────────┼────┼─────────┼──────┼──────────┤
│3 │Fular │buc.│1 │10 │ │
├────┼───────────┼────┼─────────┼──────┼──────────┤
│ │Centură │ │ │ │ │
│4 │pentru │buc.│1 │10 │ │
│ │ceremonie │ │ │ │ │
├────┴───────────┴────┴─────────┴──────┴──────────┤
│F. Accesorii │
├────┬───────────┬────┬─────────┬──────┬──────────┤
│1 │Eghilet cu │buc.│1 │10 │ │
│ │accesorii │ │ │ │ │
└────┴───────────┴────┴─────────┴──────┴──────────┘


    NOTE:
    1. Prezenta normă se aplică pentru echiparea cadrelor militare în rezervă sau în retragere, cu drept de a purta uniformă - cu asigurarea gratuită a articolelor de echipament. Articolele de echipament prevăzute în prezenta normă se asigură după 8 ani de la trecerea în rezervă sau în retragere.
    2. Şapca din stofă pentru ceremonie, costumul din stofă pentru ceremonie, pantofii negri pentru ceremonie şi cravata pentru ceremonie se asigură pentru generali şi ofiţerii care au deţinut funcţii de conducere la data trecerii în rezervă.
    3. Odată cu echipamentul prevăzut de normă se distribuie toate accesoriile de îmbrăcăminte şi însemnele de grad aferente.
    4. Cu ocazia avansării în gradul următor celui avut la data trecerii în rezervă sau în retragere se distribuie gratuit accesoriile necesare pentru două uniforme.
    5. Accesoriile de îmbrăcăminte şi însemnele de grad necesare pentru înlocuirea celor uzate, înainte de îndeplinirea duratei prevăzute de normă, precum şi alte articole de echipament se pot asigura la cerere, contra cost, la preţul de achiziţie. Femeile primesc pălărie în loc de şapcă şi fustă în loc de pantalon lung.
    6. În cazul când se introduc în dotare noi uniforme, acestea se vor asigura începând cu anul introducerii lor, pe măsura achiziţionării acestora.

    Norma nr. 5
    pentru echiparea studenţilor pompieri din Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“

┌────┬────────────┬────┬────────────────┬─────────────┐
│ │Denumirea │ │Prevederi │ │
│Nr. │articolelor │U.M.├─────────┬──────┤Observaţii │
│crt.│de │ │Cantitate│Durată│ │
│ │echipament │ │ │(ani) │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │
├────┴────────────┴────┴─────────┴──────┴─────────────┤
│A. Coifură │
├────┬────────────┬────┬─────────┬──────┬─────────────┤
│ │Şepcuţă cu │ │ │ │ │
│1 │cozoroc şi │buc.│2 │4 │ │
│ │emblemă │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │Se asigură o │
│ │ │ │ │ │bucată din │
│ │Şapcă de │ │ │ │stofă pentru │
│2 │oraş cu │buc.│2 │4 │iarnă şi o │
│ │emblemă │ │ │ │bucată din │
│ │ │ │ │ │stofă pentru │
│ │ │ │ │ │vară. │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│3 │Basc cu │buc.│2 │4 │ │
│ │emblemă │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│4 │Căciulă cu │buc.│1 │4 │ │
│ │emblemă │ │ │ │ │
├────┴────────────┴────┴─────────┴──────┴─────────────┤
│B. Îmbrăcăminte │
├────┬────────────┬────┬─────────┬──────┬─────────────┤
│ │Costum │ │ │ │ │
│ │pentru │ │ │ │ │
│1 │instruire │buc.│1 │4 │ │
│ │(bluză cu 2 │ │ │ │ │
│ │pantaloni) │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│ │Costum │ │ │ │Se asigură un│
│ │pentru clasă│ │ │ │pantalon din │
│ │(bluzon din │ │ │ │stofă pentru │
│2 │tercot cu │buc.│1 │4 │iarnă şi un │
│ │doi │ │ │ │pantalon din │
│ │pantaloni │ │ │ │stofă pentru │
│ │lungi) │ │ │ │vară. │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │Se asigură un│
│ │Costum │ │ │ │costum din │
│ │pentru oraş │ │ │ │stofă pentru │
│3 │(veston cu │buc.│2 │4 │iarnă şi un │
│ │un pantalon)│ │ │ │costum din │
│ │ │ │ │ │stofă pentru │
│ │ │ │ │ │vară. │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│4 │Pulover │buc.│1 │4 │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│5 │Scurtă │buc.│1 │4 │ │
│ │pentru oraş │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│ │Scurtă │ │ │ │ │
│6 │pentru │buc.│1 │4 │ │
│ │instruire │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│7 │Manta pentru│buc.│1 │4 │ │
│ │ploaie │ │ │ │ │
├────┴────────────┴────┴─────────┴──────┴─────────────┤
│C. Lenjerie │
├────┬────────────┬────┬─────────┬──────┬─────────────┤
│1 │Batistă │buc.│4 │4 │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│2 │Cămaşă │buc.│3 │4 │ │
│ │pentru oraş │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│3 │Cămaşă │buc.│3 │4 │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│4 │Cămaşă-bluză│buc.│6 │4 │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│5 │Chiloţi │buc.│4 │4 │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│6 │Izmene │buc.│3 │4 │ │
│ │flanelate │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│7 │Bluză │buc.│3 │4 │ │
│ │flanelată │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│8 │Tricou │buc.│4 │4 │ │
│ │(maiou) │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│9 │Şosete │per.│4 │1 │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │Pentru │
│ │ │ │ │ │studente se │
│10 │Ciorapi │per.│6 │1 │pot distribui│
│ │ │ │ │ │ciorapi cu │
│ │ │ │ │ │chilot │
│ │ │ │ │ │(dresuri). │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│11 │Pijama │buc.│3 │4 │ │
├────┴────────────┴────┴─────────┴──────┴─────────────┤
│D. Încălţăminte │
├────┬────────────┬────┬─────────┬──────┬─────────────┤
│ │ │ │ │ │Se asigură │
│ │Pantofi │ │ │ │două perechi │
│1 │pentru oraş │per.│4 │4 │de vară şi │
│ │ │ │ │ │două perechi │
│ │ │ │ │ │de iarnă. │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │Pentru │
│2 │Ghete │per.│1 │4 │studente se │
│ │ │ │ │ │asigură cizme│
│ │ │ │ │ │scurte. │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │Pentru │
│3 │Bocanci cu │per.│2 │4 │studente se │
│ │şiret │ │ │ │asigură ghete│
│ │ │ │ │ │cu şiret. │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│4 │Papuci │per.│2 │4 │ │
├────┴────────────┴────┴─────────┴──────┴─────────────┤
│E. Echipament divers │
├────┬────────────┬────┬─────────┬──────┬─────────────┤
│1 │Cravată │buc.│2 │2 │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │Se poate │
│ │Centură din │ │ │ │asigura tip │
│2 │piele │buc.│1 │6 │chingă, în │
│ │ │ │ │ │funcţie de │
│ │ │ │ │ │nevoi. │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│ │Curea din │ │ │ │ │
│3 │piele pentru│buc.│1 │4 │ │
│ │pantaloni │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│4 │Fular │buc.│1 │4 │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│ │Mănuşi din │ │ │ │ │
│5 │lână pentru │per.│1 │4 │ │
│ │oraş │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│ │Mănuşi din │ │ │ │ │
│6 │pânză │per.│2 │4 │ │
│ │căptuşite │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│7 │Prosop │buc.│4 │4 │ │
├────┴────────────┴────┴─────────┴──────┴─────────────┤
│F. Cazarmament │
├────┬────────────┬────┬─────────┬──────┬─────────────┤
│1 │Cearşaf │buc.│4 │4 │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │Se poate │
│2 │Cearşaf plic│buc.│4 │4 │asigura şi │
│ │ │ │ │ │cearşaf │
│ │ │ │ │ │simplu. │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│3 │Pătură │buc.│2 │6 │ │
│ │(pled) │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│4 │Faţă de │buc.│4 │4 │ │
│ │pernă │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│5 │Saltea │buc.│1 │6 │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│6 │Pernă │buc.│1 │6 │ │
├────┴────────────┴────┴─────────┴──────┴─────────────┤
│G. Accesorii │
├────┬────────────┬────┬─────────┬──────┬─────────────┤
│ │ │ │ │ │Pentru │
│ │ │ │ │ │fiecare │
│ │Suport cu │ │ │ │costum, │
│ │însemne de │ │ │ │scurtă, │
│1 │grad şi │per.│1 │- │cămaşă-bluză,│
│ │semne de │ │ │ │manta pentru │
│ │armă │ │ │ │ploaie, la │
│ │ │ │ │ │acordarea │
│ │ │ │ │ │gradului │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │Numai pentru │
│2 │Petliţe │per.│2 │4 │costumul de │
│ │ │ │ │ │oraş │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│ │Însemne de │ │ │ │ │
│3 │an de studiu│per.│1 │- │Pentru │
│ │ │ │ │ │fiecare │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┤veston, │
│4 │Ecuson │buc.│1 │- │scurtă, manta│
│ │ │ │ │ │pentru │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┤ploaie, │
│ │Ecuson │ │ │ │cămaşă-bluză,│
│5 │nominal │buc.│1 │- │pulover │
│ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│6 │Eghilet cu │buc.│1 │4 │ │
│ │accesorii │ │ │ │ │
└────┴────────────┴────┴─────────┴──────┴─────────────┘


    NOTE:
    1. La costumul de oraş, studentelor li se asigură în plus câte o fustă din stofă de iarnă şi din stofă de vară.
    2. În loc de şapcă de oraş cu emblemă, studentele primesc pălărie.
    3. Articolele de echipament care, în urma modificării şi completării uniformei, au devenit atipice se vor purta până la epuizarea stocurilor.

    Norma nr. 6
    pentru echiparea elevilor din şcolile militare de maiştri militari şi subofiţeri

┌────┬─────────────┬────┬────────────────┬─────────────┐
│ │Denumirea │ │Prevederi │ │
│Nr. │articolelor │U.M.├─────────┬──────┤Observaţii │
│crt.│de echipament│ │Cantitate│Durată│ │
│ │ │ │ │(ani) │ │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │
├────┴─────────────┴────┴─────────┴──────┴─────────────┤
│A. Coifură │
├────┬─────────────┬────┬─────────┬──────┬─────────────┤
│ │Şapcă de │ │ │ │ │
│1 │oraş, │buc.│1 │2 │ │
│ │completă │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│2 │Basc cu │buc.│1 │1 │ │
│ │emblemă │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│ │Şapcă pentru │ │ │ │Se asigura de│
│3 │instruire, │buc.│1 │1 │vară sau de │
│ │completă │ │ │ │iarnă. │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│4 │Căciulă │buc.│1 │4 │ │
├────┴─────────────┴────┴─────────┴──────┴─────────────┤
│B. Îmbrăcăminte │
├────┬─────────────┬────┬─────────┬──────┬─────────────┤
│ │Costum unic │ │ │ │ │
│1 │cu doi │buc.│1 │1 │ │
│ │pantaloni │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│ │Costum pentru│ │ │ │ │
│ │oraş (veston │ │ │ │ │
│2 │cu un │buc.│1 │2 │ │
│ │pantalon │ │ │ │ │
│ │lung) │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│ │Costum pentru│ │ │ │ │
│ │clasă (bluzon│ │ │ │Se poate │
│3 │cu un │buc.│1 │1 │asigura şi │
│ │pantalon │ │ │ │geacă. │
│ │lung) │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│ │Scurtă cu │ │ │ │ │
│ │misadă │ │ │ │ │
│4 │detaşabilă │buc.│1 │2 │ │
│ │pentru │ │ │ │ │
│ │instruire │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│5 │Scurtă pentru│buc.│1 │4 │ │
│ │oraş │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│6 │Manta pentru │buc.│1 │4 │ │
│ │ploaie │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│ │Costum de │ │ │ │ │
│7 │protecţie │buc.│1 │4 │ │
│ │contra │ │ │ │ │
│ │intemperiilor│ │ │ │ │
├────┴─────────────┴────┴─────────┴──────┴─────────────┤
│C. Lenjerie │
├────┬─────────────┬────┬─────────┬──────┬─────────────┤
│ │ │ │ │ │Poate fi şi │
│1 │Cămaşă │buc.│2 │1 │de culoare │
│ │ │ │ │ │albă. │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │Se asigură │
│ │ │ │ │ │pentru │
│2 │Cămaşă-bluză │buc.│2 │1 │uniforma de │
│ │ │ │ │ │oraş sau de │
│ │ │ │ │ │instruire. │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│ │Lenjerie de │ │ │ │ │
│3 │corp termică │buc.│1 │1 │ │
│ │(bluză şi │ │ │ │ │
│ │pantalon) │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│4 │Batistă │buc.│2 │1 │ │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│5 │Chiloţi │buc.│4 │1 │ │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│6 │Maiou │buc.│2 │1 │ │
│ │(tricou) │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│7 │Pijama │buc.│1 │1 │ │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│8 │Ciorapi │per.│6 │1 │ │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │Pentru eleve │
│ │ │ │ │ │se distribuie│
│9 │Şosete │per.│4 │1 │ciorapi cu │
│ │ │ │ │ │chilot │
│ │ │ │ │ │(dresuri). │
├────┴─────────────┴────┴─────────┴──────┴─────────────┤
│D. Încălţăminte │
├────┬─────────────┬────┬─────────┬──────┬─────────────┤
│1 │Pantofi │per.│1 │1 │ │
│ │pentru oraş │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │Pentru eleve │
│2 │Bocanci unici│per.│1 │1 │se asigură │
│ │ │ │ │ │ghete cu │
│ │ │ │ │ │şiret. │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│ │Ghete pentru │ │ │ │Pentru eleve │
│3 │oraş │per.│1 │1 │se asigură │
│ │ │ │ │ │cizme scurte.│
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│4 │Papuci │per.│1 │2 │ │
├────┴─────────────┴────┴─────────┴──────┴─────────────┤
│E. Echipament divers │
├────┬─────────────┬────┬─────────┬──────┬─────────────┤
│1 │Cravată │buc.│1 │2 │ │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│2 │Fular │buc.│1 │4 │ │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│3 │Mănuşi pentru│per.│1 │4 │ │
│ │oraş │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│4 │Mănuşi pentru│per.│1 │2 │ │
│ │instruire │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│5 │Centură │buc.│1 │6 │Când se │
│ │ │ │ │ │asigură tip │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┤chingă, │
│ │Curea de │ │ │ │durata de │
│6 │pantaloni │buc.│1 │6 │serviciu este│
│ │ │ │ │ │de 4 ani. │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│7 │Pulover │buc.│1 │4 │ │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│8 │Prosop │buc.│4 │1 │ │
├────┴─────────────┴────┴─────────┴──────┴─────────────┤
│F. Cazarmament │
├────┬─────────────┬────┬─────────┬──────┬─────────────┤
│1 │Cearşaf │buc.│4 │4 │ │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │Se poate │
│2 │Cearşaf plic │buc.│4 │4 │asigura şi │
│ │ │ │ │ │cearşaf │
│ │ │ │ │ │simplu. │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│3 │Faţă de pernă│buc.│4 │4 │ │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│4 │Saltea │buc.│1 │10 │ │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│5 │Pernă │buc.│1 │6 │ │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│6 │Pătură din │buc.│2 │6 │ │
│ │lână │ │ │ │ │
├────┴─────────────┴────┴─────────┴──────┴─────────────┤
│G. Accesorii │
├────┬─────────────┬────┬─────────┬──────┬─────────────┤
│ │Emblemă │ │ │ │Pentru │
│1 │pentru │buc.│1 │- │fiecare │
│ │coifură │ │ │ │căciulă │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │Numai pentru │
│2 │Petliţe │per.│1 │2 │costumul de │
│ │ │ │ │ │oraş │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │Pentru │
│ │ │ │ │ │fiecare │
│ │ │ │ │ │costum, │
│ │ │ │ │ │veston, │
│ │Suport cu │ │ │ │bluzon, │
│3 │însemne de │per.│1 │- │scurtă, │
│ │grad şi semne│ │ │ │cămaşă-bluză,│
│ │de armă │ │ │ │manta pentru │
│ │ │ │ │ │ploaie, o │
│ │ │ │ │ │singură dată │
│ │ │ │ │ │la avansarea │
│ │ │ │ │ │în grad │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │Pentru │
│ │ │ │ │ │fiecare │
│ │ │ │ │ │costum, │
│4 │Ecuson │buc.│1 │- │scurtă, │
│ │ │ │ │ │cămaşă-bluză,│
│ │ │ │ │ │manta pentru │
│ │ │ │ │ │ploaie │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│5 │Ecuson │buc.│1 │1 │ │
│ │nominal │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│ │Eghilet │ │ │ │ │
│6 │simplu cu │buc.│1 │4 │ │
│ │accesorii │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │Pentru │
│ │ │ │ │ │fiecare │
│ │ │ │ │ │costum, │
│7 │Însemn de an │buc.│1 │- │scurtă, │
│ │de studiu │ │ │ │cămaşă-bluză,│
│ │ │ │ │ │pulover, │
│ │ │ │ │ │manta pentru │
│ │ │ │ │ │ploaie │
└────┴─────────────┴────┴─────────┴──────┴─────────────┘


    NOTE:
    1. La costumul de oraş, elevelor li se asigură un pantalon lung şi o fustă.
    2. În loc de şapcă de oraş, elevele primesc pălărie.
    3. Articolele de echipament care, în urma modificării şi completării uniformei, au devenit atipice se vor purta până la epuizarea stocurilor.

    Norma nr. 7
    pentru echiparea soldaţilor şi gradaţilor profesionişti

┌────┬─────────────┬────┬────────────────┬─────────────┐
│ │Denumirea │ │Prevederi │ │
│Nr. │articolelor │U.M.├─────────┬──────┤Observaţii │
│crt.│de echipament│ │Cantitate│Durată│ │
│ │ │ │ │(ani) │ │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │
├────┴─────────────┴────┴─────────┴──────┴─────────────┤
│A. Coifură │
├────┬─────────────┬────┬─────────┬──────┬─────────────┤
│ │ │ │ │ │Se poate │
│1 │Basc complet │buc.│1 │2 │asigura şi │
│ │ │ │ │ │fes tricotat.│
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│ │Şapcă pentru │ │ │ │ │
│2 │oraş, │buc.│1 │4 │ │
│ │completă │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│ │Şapcă/Şepcuţă│ │ │ │Se asigură │
│3 │pentru │ │2 │2 │una de vară │
│ │instruire, │ │ │ │şi una de │
│ │completă │ │ │ │iarnă. │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│4 │Căciulă │buc.│1 │4 │ │
├────┴─────────────┴────┴─────────┴──────┴─────────────┤
│B. Îmbrăcăminte │
├────┬─────────────┬────┬─────────┬──────┬─────────────┤
│ │Costum unic │ │ │ │ │
│1 │cu doi │buc.│2 │2 │ │
│ │pantaloni │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│ │Costum pentru│ │ │ │ │
│2 │oraş cu doi │buc.│1 │4 │ │
│ │pantaloni │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│3 │Scurtă pentru│buc.│1 │4 │ │
│ │instruire │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│4 │Scurtă pentru│buc.│1 │4 │ │
│ │oraş │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│5 │Costum │buc.│1 │3 │ │
│ │izoterm │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│ │Costum de │ │ │ │ │
│6 │protecţie │buc.│1 │4 │ │
│ │contra │ │ │ │ │
│ │intemperiilor│ │ │ │ │
├────┴─────────────┴────┴─────────┴──────┴─────────────┤
│C. Lenjerie │
├────┬─────────────┬────┬─────────┬──────┬─────────────┤
│1 │Cămaşă │buc.│2 │2 │ │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│ │Cămaşă-bluză │ │ │ │ │
│2 │cu mânecă │buc.│2 │2 │Se asigură │
│ │lungă │ │ │ │pentru │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┤uniforma de │
│ │Cămaşă-bluză │ │ │ │oraş şi de │
│3 │cu mânecă │buc.│2 │2 │instruire. │
│ │scurtă │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│ │Lenjerie de │ │ │ │ │
│4 │corp termică │buc.│2 │2 │ │
│ │(bluză şi │ │ │ │ │
│ │pantalon) │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│5 │Tricou cu │buc.│2 │1 │ │
│ │mânecă scurtă│ │ │ │ │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │Se asigură │
│ │ │ │ │ │patru perechi│
│6 │Ciorapi │per.│12 │1 │de iarnă şi │
│ │ │ │ │ │opt perechi │
│ │ │ │ │ │de vară. │
├────┴─────────────┴────┴─────────┴──────┴─────────────┤
│D. Încălţăminte │
├────┬─────────────┬────┬─────────┬──────┬─────────────┤
│ │ │ │ │ │Pentru femei │
│1 │Bocanci unici│per.│2 │2 │se asigură │
│ │ │ │ │ │ghete cu │
│ │ │ │ │ │şiret. │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│2 │Pantofi │per.│1 │4 │ │
├────┴─────────────┴────┴─────────┴──────┴─────────────┤
│E. Echipament divers │
├────┬─────────────┬────┬─────────┬──────┬─────────────┤
│1 │Cravată │buc.│2 │4 │ │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│2 │Fular │buc.│1 │4 │ │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│3 │Mănuşi pentru│per.│1 │1 │ │
│ │instruire │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│4 │Mănuşi din │per.│1 │1 │ │
│ │lână │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│5 │Centură │buc.│1 │4 │Cele din │
│ │ │ │ │ │piele au │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┤durata de │
│6 │Curea │buc.│1 │4 │serviciu de 6│
│ │ │ │ │ │ani. │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│7 │Pulover │buc.│1 │3 │ │
├────┴─────────────┴────┴─────────┴──────┼─────────────┤
│F. Cazarmament │Numai 1/3 din│
│ │efective │
├────┬─────────────┬────┬─────────┬──────┼─────────────┤
│1 │Cearşaf │buc.│4 │4 │ │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │Se poate │
│2 │Cearşaf plic │buc.│4 │4 │asigura şi │
│ │ │ │ │ │cearşaf │
│ │ │ │ │ │simplu. │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│3 │Faţă de pernă│buc.│4 │4 │ │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │După │
│4 │Saltea │buc.│1 │10 │folosirea a 1│
│ │ │ │ │ │/2 din durata│
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┤de serviciu │
│ │ │ │ │ │se pot │
│5 │Pernă │buc.│1 │6 │recondiţiona.│
│ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│6 │Pătură din │buc.│2 │6 │ │
│ │lână │ │ │ │ │
├────┴─────────────┴────┴─────────┴──────┴─────────────┤
│G. Accesorii │
├────┬─────────────┬────┬─────────┬──────┬─────────────┤
│ │Emblemă │ │ │ │Pentru │
│1 │pentru │buc.│1 │- │fiecare │
│ │coifură │ │ │ │căciulă │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │Pentru │
│ │Suport cu │ │ │ │fiecare │
│2 │însemne de │per.│1 │- │costum, │
│ │grad şi semne│ │ │ │scurtă, │
│ │de armă │ │ │ │cămaşă-bluză,│
│ │ │ │ │ │tricou │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │Pentru │
│ │ │ │ │ │fiecare │
│3 │Ecuson │buc.│1 │- │costum, │
│ │ │ │ │ │scurtă, │
│ │ │ │ │ │cămaşă-bluză,│
│ │ │ │ │ │tricou │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│4 │Ecuson │buc.│3 │4 │ │
│ │nominal │ │ │ │ │
├────┼─────────────┼────┼─────────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │Numai pentru │
│5 │Petliţe │per.│1 │2 │costumul de │
│ │ │ │ │ │oraş │
└────┴─────────────┴────┴─────────┴──────┴─────────────┘


    NOTE:
    1. Articolele de echipament care, în urma modificării şi completării uniformei, au devenit atipice se vor purta până la epuizarea stocurilor.
    2. Ofiţerii, maiştrii militari, subofiţerii, gradaţii şi soldaţii în rezervă, chemaţi pentru concentrare, se echipează pe toată durata concentrării conform acestei norme.

    Norma nr. 8
    echipament pentru muzica reprezentativă şi a formaţiunilor, echipelor artistice

┌────┬────────────┬────┬────────────────┬──────────┐
│ │Denumirea │ │Prevederi │ │
│Nr. │articolelor │U.M.├─────────┬──────┤Observaţii│
│crt.│de │ │Cantitate│Durată│ │
│ │echipament │ │ │(ani) │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │
├────┴────────────┴────┴─────────┴──────┴──────────┤
│A. Coifură │
├────┬────────────┬────┬─────────┬──────┬──────────┤
│ │ │ │ │ │Se asigură│
│ │Şapcă pentru│ │ │ │una de │
│1 │ceremonie, │buc.│2 │8 │vară şi │
│ │completă │ │ │ │una de │
│ │ │ │ │ │iarnă. │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────┤
│2 │Căciulă │buc.│1 │6 │ │
├────┴────────────┴────┴─────────┴──────┴──────────┤
│B. Îmbrăcăminte │
├────┬────────────┬────┬─────────┬──────┬──────────┤
│ │Costum │ │ │ │Se asigură│
│ │pentru │ │ │ │unul de │
│1 │ceremonie │buc.│2 │8 │vară şi │
│ │(veston cu │ │ │ │unul de │
│ │un pantalon │ │ │ │iarnă. │
│ │lung) │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────┤
│ │Scurtă cu │ │ │ │ │
│ │misadă şi │ │ │ │ │
│2 │guler din │buc.│1 │8 │ │
│ │blană │ │ │ │ │
│ │naturală │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────┤
│3 │Manta pentru│buc.│1 │8 │ │
│ │ploaie │ │ │ │ │
├────┴────────────┴────┴─────────┴──────┴──────────┤
│C. Lenjerie │
├────┬────────────┬────┬─────────┬──────┬──────────┤
│1 │Cămaşă │buc.│4 │4 │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────┤
│2 │Cămaşă-bluză│buc.│2 │2 │ │
├────┴────────────┴────┴─────────┴──────┴──────────┤
│D. Încălţăminte │
├────┬────────────┬────┬─────────┬──────┬──────────┤
│1 │Pantofi de │per.│1 │2 │ │
│ │iarnă │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────┤
│2 │Pantofi de │per.│1 │2 │ │
│ │vară │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────┤
│3 │Ghete │per.│1 │4 │ │
├────┴────────────┴────┴─────────┴──────┴──────────┤
│E. Echipament divers şi accesorii │
├────┬────────────┬────┬─────────┬──────┬──────────┤
│1 │Cravată │buc.│2 │4 │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────┤
│2 │Fular │buc.│1 │4 │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────┤
│3 │Ciorapi │per.│3 │1 │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────┤
│ │Emblemă │ │ │ │Pentru │
│4 │pentru │buc.│1 │- │fiecare │
│ │coifură │ │ │ │căciulă │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────┤
│ │Epolet │ │ │ │ │
│ │format │ │ │ │ │
│5 │treflă │per.│2 │8 │ │
│ │pentru │ │ │ │ │
│ │ceremonie │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────┤
│6 │Semne de │buc.│4 │8 │ │
│ │armă │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────┤
│7 │Petliţe │per.│2 │8 │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────┤
│ │Centură │ │ │ │ │
│8 │pentru │buc.│1 │4 │ │
│ │ceremonie │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────┤
│9 │Eghilet cu │buc.│1 │4 │ │
│ │accesorii │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────┼─────────┼──────┼──────────┤
│10 │Ecuson │buc.│5 │4 │ │
└────┴────────────┴────┴─────────┴──────┴──────────┘


    NOTĂ:
    Pentru femei se asigură pălărie în loc de şapcă şi fustă în loc de pantalon lung.

    Norma nr. 9
    pentru asigurarea cu echipament special

┌────┬──────────────────┬────┬────────────────┬────────────────┐
│ │Denumirea │ │Prevederi │ │
│Nr. │articolelor de │U.M.├─────────┬──────┤Observaţii │
│crt.│echipament │ │Cantitate│Durată│ │
│ │ │ │ │(ani) │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │
├────┴──────────────────┴────┴─────────┴──────┴────────────────┤
│I. Pompieri │
├──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│a) Pentru efectivele care participă la intervenţii, aplicaţii,│
│concursuri, exerciţii şi experimentări cu autospecialele PSI │
│din înzestrare │
├────┬──────────────────┬────┬─────────┬──────┬────────────────┤
│1 │Cască de protecţie│cpl.│1 │inv. │ │
│ │cu vizor │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│ │Costum de │ │ │ │ │
│2 │protecţie tip │buc.│1 │inv. │ │
│ │pompier │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│ │Subvestimentar │ │ │ │Se poartă sub │
│3 │protecţie pentru │buc.│2 │inv. │costumul de │
│ │pompieri (bluză şi│ │ │ │protecţie pentru│
│ │pantaloni) │ │ │ │pompieri. │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│4 │Vestă impermeabilă│buc.│1 │inv. │ │
│ │îmblănită │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│ │ │ │ │ │Se asigură numai│
│ │ │ │ │ │pentru │
│5 │Combinezon │buc.│2 │inv. │conducătorii │
│ │(salopetă) │ │ │ │auto de pe │
│ │ │ │ │ │autospecialele │
│ │ │ │ │ │PSI. │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│6 │Mănuşi de │per.│1 │inv. │ │
│ │protecţie │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│ │Cizme scurte din │ │ │ │ │
│7 │piele cu branţ de │per.│1 │inv. │ │
│ │protecţie │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│ │Brâu pentru │ │ │ │ │
│8 │pompieri (centură │buc.│1 │inv. │ │
│ │de siguranţă) │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│ │ │ │ │ │Se poartă sub │
│ │Cagulă de │ │ │ │casca de │
│9 │protecţie │buc.│1 │inv. │protecţie cu │
│ │ │ │ │ │vizor pentru │
│ │ │ │ │ │pompieri. │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│ │ │ │ │ │Numai pentru │
│ │ │ │ │ │cadrele militare│
│ │ │ │ │ │şi personalul │
│ │ │ │ │ │contractual din │
│ │ │ │ │ │compartimentele │
│10 │Halat din pânză │buc.│1 │inv. │de prevenire a │
│ │ │ │ │ │incendiilor care│
│ │ │ │ │ │execută │
│ │ │ │ │ │controale │
│ │ │ │ │ │tehnice de │
│ │ │ │ │ │specialitate. │
├────┴──────────────────┴────┴─────────┴──────┴────────────────┤
│b) Articole de echipament al căror necesar se stabileşte prin │
│tabela de înzestrare │
├────┬──────────────────┬────┬─────────┬──────┬────────────────┤
│ │Costum de │ │ │ │ │
│1 │protecţie │buc.│- │inv. │ │
│ │anticaloric │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│2 │Cizme lungi din │per.│- │inv. │ │
│ │cauciuc (şold) │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│3 │Sac de salvare │buc.│- │inv. │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│4 │Coş de salvare │buc.│- │inv. │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│5 │Plasă de salvare │buc.│- │inv. │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│6 │Vestă │buc.│- │inv. │ │
│ │reflectorizantă │ │ │ │ │
├────┴──────────────────┴────┴─────────┴──────┴────────────────┤
│II. Protecţia civilă │
├──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│a) Pentru efectivele care execută misiuni pirotehnice │
├────┬──────────────────┬────┬─────────┬──────┬────────────────┤
│1 │Cască de protecţie│cpl.│1 │inv. │ │
│ │cu vizor │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│ │ │ │ │ │Numai pentru │
│2 │Bocanci unici │per.│1 │inv. │personalul │
│ │ │ │ │ │contractual │
├────┴──────────────────┴────┴─────────┴──────┴────────────────┤
│b) Pentru efectivele care execută misiuni de cercetare şi │
│evaluare CBRN, decontaminarea chimică, bacteriologică sau │
│radiologică a personalului, tehnicii şi terenului │
├────┬──────────────────┬────┬─────────┬──────┬────────────────┤
│ │Cască cu │ │ │ │ │
│1 │dispozitiv de │cpl.│1 │inv. │ │
│ │iluminare │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│ │ │ │ │ │Numai pentru │
│ │ │ │ │ │personalul de │
│2 │Vestă tactică │buc.│1 │inv. │cercetare │
│ │(multifuncţională)│ │ │ │chimică, │
│ │ │ │ │ │bacteriologică │
│ │ │ │ │ │sau radiologică │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│ │ │ │ │ │Numai pentru │
│ │ │ │ │ │personalul de │
│3 │Vestă cu dungi │buc.│1 │inv. │decontaminare │
│ │reflectorizante │ │ │ │chimică, │
│ │ │ │ │ │bacteriologică │
│ │ │ │ │ │sau radiologică │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│ │ │ │ │ │Numai pentru │
│ │Vestă de salvare │ │ │ │personalul de │
│4 │cu deschidere │buc.│1 │inv. │decontaminare │
│ │automată │ │ │ │chimică, │
│ │ │ │ │ │bacteriologică │
│ │ │ │ │ │sau radiologică │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│5 │Ochelari de │buc.│1 │inv. │ │
│ │protecţie │ │ │ │ │
├────┴──────────────────┴────┴─────────┴──────┴────────────────┤
│c) Pentru efectivele echipelor de căutare-salvare constituite │
│la subunităţile de intervenţie │
├────┬──────────────────┬────┬─────────┬──────┬────────────────┤
│1 │Combinezon/ │buc.│2 │inv. │ │
│ │Salopetă │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│2 │Ochelari de │buc.│1 │inv. │ │
│ │protecţie │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│ │Vestă de salvare │ │ │ │ │
│3 │cu deschidere │buc.│1 │inv. │ │
│ │automată │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│ │Echipament pentru │ │ │ │Pentru fiecare │
│4 │căţărat pe stâlpi │cpl.│2 │inv. │echipă de │
│ │ │ │ │ │căutare-salvare │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│5 │Set cotiere şi │buc.│1 │inv. │ │
│ │genunchiere │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│ │ │ │ │ │Pentru fiecare │
│ │Tunel de salvare │ │ │ │unitate care are│
│6 │de la înălţime │buc.│2 │inv. │prevăzute echipe│
│ │ │ │ │ │de │
│ │ │ │ │ │căutare-salvare.│
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│ │Complet salvare de│ │ │ │ │
│ │la înălţime (cadru│ │ │ │ │
│ │metalic cu │ │ │ │ │
│ │scripete, coş de │ │ │ │Pentru fiecare │
│7 │salvare din │cpl.│1 │inv. │echipă de │
│ │material textil, │ │ │ │căutare-salvare │
│ │complet de │ │ │ │ │
│ │frânghii pentru │ │ │ │ │
│ │susţinere şi │ │ │ │ │
│ │ghidare) │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│ │Cască de protecţie│ │ │ │ │
│8 │cu vizor şi │cpl.│1 │inv. │ │
│ │dispozitiv de │ │ │ │ │
│ │iluminare │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│9 │Mănuşi de │per.│1 │inv. │ │
│ │protecţie │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│ │Scurtă modulară cu│ │ │ │ │
│10 │elemente │buc.│1 │inv. │ │
│ │reflectorizante │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│ │Cizme scurte din │ │ │ │ │
│11 │piele (bocanci) cu│per.│1 │inv. │ │
│ │branţ de protecţie│ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│12 │Centură siguranţă │buc.│1 │inv. │ │
├────┴──────────────────┴────┴─────────┴──────┴────────────────┤
│III. Pentru efectivele de alpinişti de intervenţie în situaţii│
│de urgenţă şi scafandri │
├──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│a) Numai pentru salvatori de la înălţime (alpinişti de │
│intervenţie în situaţii de urgenţă) │
├────┬──────────────────┬────┬─────────┬──────┬────────────────┤
│1 │Centură complexă │buc.│1 │inv. │ │
│ │de alpinism │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│2 │Cască de protecţie│cpl.│1 │inv. │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│3 │Lanternă frontală │buc.│1 │inv. │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│4 │Ochelari de │buc.│1 │inv. │ │
│ │protecţie │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│5 │Cagulă de │buc.│1 │inv. │ │
│ │protecţie │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│6 │Mănuşi de │per.│1 │inv. │ │
│ │protecţie alpinism│ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│7 │Mănuşi de │per.│1 │inv. │ │
│ │protecţie termică │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│ │Costum de │ │ │ │ │
│8 │protecţie │buc.│1 │inv. │ │
│ │impermeabil │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│9 │Bocanci │per.│1 │inv. │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│ │Piesă de legătură │ │ │ │ │
│10 │(carabinieră) tip │buc.│15 │inv. │ │
│ │H cu filet │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│ │Piesă de legătură │ │ │ │ │
│11 │(carabinieră) tip │buc.│8 │inv. │ │
│ │H autoblocantă │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│ │Piesă de legătură │ │ │ │ │
│12 │(carabinieră) │buc.│8 │inv. │ │
│ │ovală │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│ │Piesă de legătură │ │ │ │ │
│13 │(carabinieră) tip │buc.│8 │inv. │ │
│ │K cu filet │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│14 │Piesă de legătură │buc.│2 │inv. │ │
│ │(conector) tip A │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│15 │Buclă de asigurare│buc.│10 │inv. │ │
│ │60 cm │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│16 │Buclă de asigurare│buc.│2 │inv. │ │
│ │120 cm │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│17 │Buclă de asigurare│buc.│2 │inv. │ │
│ │150 cm │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│18 │Absorbitor de │buc.│1 │inv. │ │
│ │energie │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│19 │Coborâtor cu │buc.│1 │inv. │ │
│ │frânare asistată │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│ │Coborâtor cu │ │ │ │ │
│20 │frânare asistată │buc.│1 │inv. │ │
│ │şi blocare │ │ │ │ │
│ │automată │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│21 │Blocator mânecă │buc.│1 │inv. │ │
│ │dreaptă/stângă │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│22 │Blocator pentru │buc.│1 │inv. │ │
│ │centură │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│23 │Pedală blocator │buc.│1 │inv. │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│24 │Scripete cu rolă │buc.│1 │inv. │ │
│ │dublă (paralel) │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│25 │Scripete cu rolă │buc.│2 │inv. │ │
│ │dublă (serie) │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│ │Scripete de │ │ │ │ │
│26 │salvare (cu o │buc.│2 │inv. │ │
│ │rolă) │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│27 │Scripete cu o rolă│buc.│1 │inv. │ │
│ │şi blocator │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│28 │Opritor de cădere │buc.│1 │inv. │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│29 │Lonjă de asigurare│buc.│2 │inv. │ │
│ │60 cm │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│30 │Scăriţă pentru │buc.│2 │inv. │ │
│ │escaladă │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│ │Rucsac pentru │ │ │ │ │
│31 │coardă 40 l - tip │buc.│1 │inv. │ │
│ │extensie prelată │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│32 │Fluier │buc.│1 │inv. │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│33 │Cuţit pliabil │buc.│1 │inv. │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│34 │Placă de ancorare │buc.│1 │inv. │ │
│ │tip 1/3 │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│35 │Placă de ancorare │buc.│1 │inv. │ │
│ │tip 3/5 │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│ │Coardă de alpinism│ │ │ │ │
│36 │statică Φ 10,5 mm │buc.│1 │inv. │ │
│ │- 100 ml │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│ │Coardă de alpinism│ │ │ │ │
│37 │dinamică Φ 10,5 mm│buc.│1 │inv. │ │
│ │- 60 ml │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│ │Coardă de alpinism│ │ │ │ │
│38 │ignifugă Φ 12 mm -│buc.│1 │inv. │ │
│ │100 ml │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│ │Cordelină de │ │ │ │ │
│39 │alpinism Φ 6 mm - │buc.│1 │inv. │ │
│ │20 ml │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│40 │Protecţie de │buc.│2 │inv. │ │
│ │coardă statică │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│41 │Protecţie de │set │1 │inv. │ │
│ │coardă dinamică │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│42 │Rucsac pentru │buc.│1 │inv. │ │
│ │accesorii 30 l │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│43 │Trepied cu troliu │buc.│1 │inv. │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┤ │
│44 │Targa de salvare │buc.│1 │inv. │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┤ │
│45 │Husă targă de │buc.│1 │inv. │ │
│ │salvare │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┤ │
│46 │Dispozitiv de │buc.│1 │inv. │Pentru fiecare │
│ │ancorare a tărgii │ │ │ │echipaj de │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┤alpinişti de │
│47 │Triunghi de │buc.│3 │inv. │intervenţie în │
│ │salvare │ │ │ │situaţii de │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┤urgenţă │
│48 │Scaun de alpinism │buc.│1 │inv. │ │
│ │pentru centură │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┤ │
│49 │Perforator cu │buc.│1 │inv. │ │
│ │acumulatori │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┤ │
│50 │Ancoră alpinism │buc.│50 │inv. │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│ │ │ │ │ │Pentru │
│ │Centură de │ │ │ │echipajele │
│51 │poziţionare │buc.│1 │inv. │colective de │
│ │ │ │ │ │salvatori care │
│ │ │ │ │ │utilizează │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┤platforme │
│ │ │ │ │ │aeriene/sisteme │
│52 │Lonjă de asigurare│buc.│1 │inv. │de salvare şi │
│ │ │ │ │ │transfer de │
│ │ │ │ │ │persoane │
├────┴──────────────────┴────┴─────────┴──────┴────────────────┤
│b) Numai pentru scafandri │
├────┬──────────────────┬────┬─────────┬──────┬────────────────┤
│1 │Cearşaf pluşat │buc.│2 │4 │ │
│ │pentru baie │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│2 │Chiloţi pentru │buc.│2 │1 │ │
│ │baie (slip) │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│3 │Cizme din piele │per.│1 │5 │ │
│ │bord │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│4 │Costum pentru │buc.│1 │5 │ │
│ │iarnă │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│5 │Costum pentru vară│buc.│1 │2 │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│6 │Mănuşi │per.│1 │3 │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│7 │Pantaloni scurţi │buc.│1 │2 │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│8 │Pantofi gabier │per.│1 │2 │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│9 │Trening │buc.│1 │2 │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│10 │Prosop pluşat │buc.│3 │3 │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│11 │Tricou │buc.│2 │2 │ │
├────┴──────────────────┴────┴─────────┴──────┴────────────────┤
│IV. Pentru efectivele echipajelor de descarcerare │
├────┬──────────────────┬────┬─────────┬──────┬────────────────┤
│ │Costum de │ │ │ │ │
│1 │protecţie tip │buc.│1 │inv. │ │
│ │pompier │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│2 │Cască de protecţie│cpl.│1 │inv. │ │
│ │cu vizor │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│3 │Ochelari de │buc.│1 │inv. │ │
│ │protecţie │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│4 │Mănuşi de │per.│1 │inv. │ │
│ │protecţie │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│5 │Combinezon de │buc.│2 │inv. │ │
│ │protecţie │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│ │Cizme scurte din │ │ │ │ │
│6 │piele cu branţ de │per.│1 │inv. │ │
│ │protecţie │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│7 │Centură de │buc.│1 │inv. │ │
│ │siguranţă │ │ │ │ │
├────┴──────────────────┴────┴─────────┴──────┴────────────────┤
│V. Pentru efectivele care deservesc ambulanţele Serviciului │
│Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) sau │
│încadrează centrele de formare şi pregătire în descarcerare şi│
│asistenţă medicală de urgenţă │
├────┬──────────────────┬────┬─────────┬──────┬────────────────┤
│1 │Şapcă completă │buc.│1 │inv. │ │
│ │pentru vară │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│2 │Şapcă completă │buc.│1 │inv. │ │
│ │pentru iarnă │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│3 │Combinezon │buc.│2 │inv. │ │
│ │(salopetă) special│ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│ │Complet modular │ │ │ │ │
│4 │(scurtă + │buc.│1 │inv. │ │
│ │pantalon) │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│5 │Ghete unice │per.│1 │inv. │ │
│ │(vară-iarnă) │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│6 │Tricou │buc.│2 │inv. │ │
├────┴──────────────────┴────┴─────────┴──────┴────────────────┤
│VI. Pentru efectivele care au în primire motociclete şi │
│ATV-uri │
├────┬──────────────────┬────┬─────────┬──────┬────────────────┤
│1 │Costum de │buc.│1 │inv. │ │
│ │motociclist │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│2 │Cască de protecţie│cpl.│1 │inv. │ │
│ │motociclist │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│ │Cizme de │ │ │ │ │
│3 │motociclist pentru│per.│1 │inv. │ │
│ │iarnă │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│ │Cizme de │ │ │ │ │
│4 │motociclist pentru│per.│1 │inv. │ │
│ │vară │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│5 │Ochelari de │buc.│1 │inv. │ │
│ │motociclist │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│6 │Mănuşi de │per.│1 │inv. │ │
│ │motociclist │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│7 │Ochelari de │buc.│1 │inv. │ │
│ │protecţie solară │ │ │ │ │
├────┴──────────────────┴────┴─────────┴──────┴────────────────┤
│VII. Pentru efectivele care execută misiuni estivale în │
│prevenirea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă │
├────┬──────────────────┬────┬─────────┬──────┬────────────────┤
│1 │Şepcuţă cu emblemă│buc.│1 │inv. │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│ │Tricou cu mânecă │ │ │ │ │
│2 │scurtă │buc.│2 │inv. │ │
│ │inscripţionat │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│3 │Pantaloni scurţi │buc.│1 │inv. │ │
│ │tip bermude │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│4 │Pantofi tip sport │per.│1 │inv. │ │
├────┴──────────────────┴────┴─────────┴──────┴────────────────┤
│VIII. Pentru efectivele Gărzii de onoare de la nivelul │
│Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă │
├────┬──────────────────┬────┬─────────┬──────┬────────────────┤
│1 │Coif │buc.│1 │inv. │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│2 │Chipiu complet │buc.│1 │inv. │ │
│ │pentru iarnă │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│3 │Chipiu complet │buc.│1 │inv. │ │
│ │pentru vară │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│4 │Capelă completă │buc.│1 │inv. │ │
│ │pentru iarnă │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│5 │Capelă completă │buc.│1 │inv. │ │
│ │pentru vară │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│6 │Veston tip tunică │buc.│1 │inv. │ │
│ │pentru iarnă │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│7 │Pantalon lung │buc.│1 │inv. │ │
│ │pentru iarnă │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│8 │Pantalon golf │buc.│1 │inv. │ │
│ │pentru iarnă │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│9 │Pantalon de cizmă │buc.│1 │inv. │ │
│ │pentru iarnă │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│10 │Veston tip tunică │buc.│1 │inv. │ │
│ │pentru vară │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│11 │Pantalon lung │buc.│1 │inv. │ │
│ │pentru vară │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│12 │Pantalon golf │buc.│1 │inv. │ │
│ │pentru vară │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│13 │Pantalon de cizmă │buc.│1 │inv. │ │
│ │pentru vară │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│14 │Manta │buc.│1 │inv. │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│15 │Manta de ploaie │buc.│1 │4 │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│16 │Cămaşă │buc.│1 │inv. │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│17 │Fular/Eşarfă │buc.│1 │inv. │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│18 │Pantofi de iarnă │per.│1 │2 │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│19 │Pantofi de vară │per.│1 │2 │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│20 │Bocanci │per.│1 │2 │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│21 │Cizme │per.│1 │2 │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│ │ │ │ │ │Pentru ofiţeri │
│22 │Centură │buc.│1 │inv. │este prevăzută │
│ │ │ │ │ │cu atârnători de│
│ │ │ │ │ │sabie. │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│23 │Eghilet cu │buc.│1 │inv. │ │
│ │accesorii │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│24 │Epoleţi cu solzi │per.│1 │- │Pentru fiecare │
│ │şi franjuri │ │ │ │veston │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│25 │Epoleţi împletiţi │per.│1 │- │Pentru fiecare │
│ │ │ │ │ │manta │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│ │ │ │ │ │Pentru fiecare │
│26 │Ecuson │buc.│1 │inv. │veston, manta, │
│ │ │ │ │ │cămaşă │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│27 │Mănuşi din lână │per.│1 │inv. │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│28 │Mănuşi de vară │per.│1 │inv. │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│29 │Petliţe │per.│1 │- │Pentru fiecare │
│ │ │ │ │ │veston, manta │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│30 │Garnitură mânecă │per.│1 │- │Pentru fiecare │
│ │ │ │ │ │veston, manta │
├────┴──────────────────┴────┴─────────┴──────┴────────────────┤
│NOTE: │
│1. Pentru asigurarea unor nevoi operative se constituie un │
│stoc de rulaj în limita a 25% din necesar la principalele │
│articole de echipament special. Modul de constituire şi │
│utilizare a stocului se stabileşte de Inspectoratul General │
│pentru Situaţii de Urgenţă. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│2. Articolele de echipament prevăzute la cap. I-V se pot │
│acorda personalului care participă la misiuni şi exerciţii │
│internaţionale în domeniul situaţiilor de urgenţă. Baza legală│
│a echipării o constituie aprobarea structurilor competente │
│privind trimiterea în misiuni şi exerciţii internaţionale. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│3. Articolele de echipament prevăzute în normă se acordă şi │
│voluntarilor care se instruiesc şi execută misiuni de │
│intervenţie la situaţii de urgenţă, în condiţiile legii. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────┤
│IX. Materiale pentru instrucţie, aplicaţii, manevre şi alte │
│misiuni │
├────┬──────────────────┬────┬─────────┬──────┬────────────────┤
│ │ │ │ │ │Pentru │
│ │ │ │ │ │executarea │
│ │ │ │ │ │tragerilor în │
│1 │Foaie de cort │buc.│1 │inv. │poligoane se │
│ │ │ │ │ │asigură câte 1 │
│ │ │ │ │ │bucată pentru │
│ │ │ │ │ │fiecare loc de │
│ │ │ │ │ │tragere. │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│2 │Sac de merinde │buc.│1 │inv. │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│3 │Raniţă │buc.│1 │inv. │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│4 │Cască │buc.│1 │inv. │ │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│ │ │ │ │ │Cantitatea, │
│ │ │ │ │ │formatul şi │
│5 │Corturi diferite │cpl.│- │inv. │mărimea se │
│ │ │ │ │ │stabilesc prin │
│ │ │ │ │ │tabele de │
│ │ │ │ │ │înzestrare. │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│ │ │ │ │ │Pentru fiecare │
│ │ │ │ │ │50 de militari. │
│ │Sac pentru │ │ │ │La unităţile cu │
│6 │transportul │buc.│1 │inv. │efective până la│
│ │echipamentului │ │ │ │50 de militari │
│ │ │ │ │ │se asigură câte │
│ │ │ │ │ │două bucăţi. │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│ │ │ │ │ │Necesarul se │
│7 │Sac de │buc.│- │inv. │stabileşte în │
│ │corespondenţă │ │ │ │funcţie de │
│ │ │ │ │ │nevoi. │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│ │ │ │ │ │Necesarul se │
│8 │Geantă de │buc.│- │inv. │stabileşte în │
│ │corespondenţă │ │ │ │funcţie de │
│ │ │ │ │ │nevoi. │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┼────────────────┤
│ │ │ │ │ │Pentru │
│9 │Pelerină de │buc.│1 │inv. │efectivele care │
│ │protecţie │ │ │ │participă la │
│ │ │ │ │ │limitarea şi │
├────┼──────────────────┼────┼─────────┼──────┤înlăturarea │
│ │ │ │ │ │dezastrelor │
│10 │Cizme de cauciuc │per.│1 │inv. │naturale │
│ │ │ │ │ │ │
└────┴──────────────────┴────┴─────────┴──────┴────────────────┘


    NOTĂ CU CARACTER GENERAL:
    1. Prezenta normă se aplică personalului Ministerului Afacerilor Interne încadrat conform statului de organizare pe funcţiile prevăzute în cuprinsul normei, precum şi celui care participă la cursuri de pregătire/instruire pentru aceste misiuni (cu excepţiile arătate în dreptul fiecărei categorii de materiale la coloana „Observaţii“).
    2. Pentru specialităţile neprevăzute în prezenta normă, echipamentul special necesar pentru militari, precum şi durata de folosinţă a acestuia se aprobă de ministrul afacerilor interne.
    3. Echipamentul special distribuit personalului Ministerului Afacerilor Interne conform prezentei norme se acordă în folosinţă temporară, gratuit, în scopul îndeplinirii activităţilor pentru care este destinat.
    4. Militarilor care participă la diferite acţiuni ordonate (parade, blocuri de defilare, garda de onoare la nivelul unităţii etc.) li se asigură ca inventar de unitate: o pereche de mănuşi albe, o centură albă şi o eşarfă.
    5. În situaţii justificate, directorul general al Direcţiei generale logistice din cadrul Ministerului Afacerilor Interne poate aproba înlocuirea/substituirea unor materiale de echipament special cu altele asemănătoare care să asigure aceleaşi condiţii de protecţie.

    ----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016