Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTĂRÂRE nr. 694 din 25 mai 2022  privind aprobarea scoaterii din rezervele de stat şi acordarea de către România  a unui ajutor umanitar extern de urgenţă, cu titlu gratuit, pentru Republica Ucraina,  pentru protecţia populaţiei refugiate în contextul escaladării conflictului de pe teritoriul ucrainean    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 HOTĂRÂRE nr. 694 din 25 mai 2022 privind aprobarea scoaterii din rezervele de stat şi acordarea de către România a unui ajutor umanitar extern de urgenţă, cu titlu gratuit, pentru Republica Ucraina, pentru protecţia populaţiei refugiate în contextul escaladării conflictului de pe teritoriul ucrainean

EMITENT: Guvernul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 521 din 26 mai 2022
    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 4^1 alin. 2, art. 5 alin. 1 lit. a) şi alin. 3, al art. 8 alin. 3, precum şi al art. 13 din Legea nr. 82/1992 privind rezervele de stat, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,
    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
    ART. 1
    (1) Se aprobă scoaterea din rezervele de stat şi acordarea de către România a unui ajutor umanitar extern de urgenţă, cu titlu gratuit, pentru Republica Ucraina, constând în cantităţile de produse prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre, în valoare de 9.815.369,37 lei, exclusiv TVA, exclusiv transportul.
    (2) Cantitatea de benzină şi motorină prevăzută în anexă se scoate din stocul rezervă de stat, la parametrii specificaţiilor tehnice ale produsului aflat pe stoc, şi poate fi diminuată în funcţie de posibilităţile tehnologice de încărcare la capacitatea maximă a cisternelor de transport.

    ART. 2
    Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale scade din gestiune, la preţurile de înregistrare, prin debitarea contului 6890100 „Cheltuieli privind rezerva de stat“, cantităţile de produse prevăzute în anexă, aprobate a fi scoase din rezervele de stat potrivit prezentei hotărâri, pe baza documentelor justificative întocmite conform prevederilor legale.

    ART. 3
    Ministerul Afacerilor Externe întreprinde, pe cale diplomatică, demersurile necesare în vederea predării ajutorului umanitar.

    ART. 4
    (1) Transportul cantităţii de 500 tone benzină şi 500 tone motorină din cantitatea totală prevăzută în anexă se declanşează prompt, ca măsură absolut necesară în cadrul acţiunilor imediate de intervenţie operativă, şi se realizează de către Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale prin achiziţionarea serviciilor de transport feroviar şi a celor anexe şi auxiliare acestora, prevăzute de Regulamentul privind transportul pe căile ferate din România, aprobat prin Ordonanţa Guvernului nr. 7/2005, republicată, cu modificările ulterioare, precum şi de Normele uniforme privind transporturile pe căile ferate din România, aprobate prin Ordinul ministrului transporturilor nr. 655/2007, cu modificările şi completările ulterioare.
    (2) Transportul celorlalte cantităţi de 526 tone benzină şi 474 tone motorină din cantitatea totală prevăzută în anexă se asigură cu mijloace de transport ale Ministerului Apărării Naţionale.
    (3) Transportul cazarmamentului prevăzut în anexă se asigură cu mijloace de transport ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.
    (4) Transportul celorlalte cantităţi de produse prevăzute în anexă se asigură cu mijloace de transport ale Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.
    (5) Cheltuielile aferente participării la acţiune pentru personalul din cadrul unităţilor teritoriale subordonate Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, cheltuielile de transport pe parcurs intern, cheltuielile ocazionate de golirea vagoanelor-cisternă şi orice alte cheltuieli ocazionate de îndeplinirea acţiunii prevăzute la alin. (1), realizată cu mijloace puse la dispoziţie de Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale prevăzute la alin. (4), precum şi orice alte cheltuieli ocazionate de îndeplinirea acţiunii prevăzute la art. 1 se suportă din bugetul activităţii finanţate integral din venituri proprii al Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, aprobat conform reglementărilor legale în vigoare.

    ART. 5
    Predarea produselor prevăzute în anexă se realizează în punctele de frontieră, pe bază de proces-verbal de predare-preluare, de către reprezentanţii Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, Ministerului Apărării Naţionale şi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă autorităţilor abilitate de Guvernul Republicii Ucraina.

    ART. 6
    Ministerul Apărării Naţionale, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale prin unităţile teritoriale subordonate vor întreprinde demersurile necesare pentru rambursarea procentuală de către Comisia Europeană a cheltuielilor de transport efectuate, acestea fiind virate în bugetele instituţiilor implicate, corespunzător sursei de finanţare din care au fost efectuate cheltuielile respective.

    ART. 7
    Fondurile necesare reîntregirii stocului rezervă de stat diminuat cu cantităţile prevăzute în anexă se asigură din veniturile proprii ale Activităţii pentru intervenţii operative şi reîntregirea stocurilor diminuate, înfiinţată pe lângă Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, conform art. 1 alin. (2) lit. a) din Hotărârea Guvernului nr. 598/2014 privind înfiinţarea pe lângă Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale şi pe lângă fiecare unitate teritorială a unor activităţi finanţate integral din venituri proprii, cu modificările şi completările ulterioare, cu modificarea corespunzătoare a programului anual pentru constituirea şi reîntregirea stocurilor rezervă de stat, elaborat pe surse de finanţare.

    ART. 8
    Pentru reîntregirea stocurilor diminuate ca urmare a acordării ajutoarelor umanitare prevăzute la art. 1 se aprobă achiziţionarea ca stocuri de urgenţă a cantităţilor deficitare, necesare susţinerii continue a acţiunilor umanitare, pe fondul intensificării crizei umanitare regionale, care se poate realiza în aplicarea art. 1^1 lit. g) din Legea nr. 82/1992 privind rezervele de stat, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, de către Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, în limita bugetului de venituri şi cheltuieli al Activităţii finanţate integral din venituri proprii pentru intervenţii operative şi reîntregirea stocurilor diminuate, aprobat conform reglementărilor legale în vigoare.                    PRIM-MINISTRU
                    NICOLAE-IONEL CIUCĂ
                    Contrasemnează:
                    Secretarul general al Guvernului,
                    Marian Neacşu
                    Preşedintele Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale,
                    Georgian Pop
                    p. Ministrul afacerilor externe,
                    Daniela Anda Grigore Gîtman,
                    secretar de stat
                    Ministrul apărării naţionale,
                    Vasile Dîncu
                    Ministrul afacerilor interne,
                    Lucian Nicolae Bode
                    Ministrul finanţelor,
                    Adrian Câciu

    Bucureşti, 25 mai 2022.
    Nr. 694.
    ANEXA 1

    LISTA
    produselor scoase din rezervele de stat şi acordate de către România
    ca ajutor umanitar extern de urgenţă, cu titlu gratuit, pentru Republica Ucraina

┌────┬────────────────┬─────┬──────────┬────────────┬─────────────┐
│Nr. │ │ │ │Valoarea │Valoarea cu │
│crt.│Produsul │U.M. │Cantitatea│fără TVA │TVA (lei) │
│ │ │ │ │(lei) │ │
├────┼────────────────┼─────┼──────────┼────────────┼─────────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │
├────┼────────────────┼─────┼──────────┼────────────┼─────────────┤
│1 │Paturi │buc. │500 │135.000 │160.650 │
├────┼────────────────┼─────┼──────────┼────────────┼─────────────┤
│2 │Saltele de pat │buc. │500 │85.000 │101.150 │
├────┼────────────────┼─────┼──────────┼────────────┼─────────────┤
│3 │Pături │buc. │500 │32.500 │38.675 │
├────┼────────────────┼─────┼──────────┼────────────┼─────────────┤
│4 │Cearşafuri de │buc. │1.000 │30.000 │35.700 │
│ │pat │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼─────┼──────────┼────────────┼─────────────┤
│5 │Perne │buc. │500 │17.500 │20.825 │
├────┼────────────────┼─────┼──────────┼────────────┼─────────────┤
│6 │Feţe de pernă │buc. │1.000 │6.000 │7.140 │
├────┼────────────────┼─────┼──────────┼────────────┼─────────────┤
│7 │Benzină │tone │1.026 │4.104.000 │4.883.760 │
├────┼────────────────┼─────┼──────────┼────────────┼─────────────┤
│8 │Motorină │tone │974 │4.870.000 │5.795.300 │
├────┼────────────────┼─────┼──────────┼────────────┼─────────────┤
│9 │Conserve de │kg │5.850 │67.977 │74.094,93 │
│ │carne de porc │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼─────┼──────────┼────────────┼─────────────┤
│10 │Conserve din │kg │6.300 │70.371 │76.704,39 │
│ │legume │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼─────┼──────────┼────────────┼─────────────┤
│11 │Conserve de │kg │6.240 │55.848 │60.874,32 │
│ │pateu de ficat │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼─────┼──────────┼────────────┼─────────────┤
│ │Conserve de │ │ │ │ │
│12 │fasole cu │kg │600 │8.532,11 │9.300 │
│ │costiţă │ │ │ │ │
├────┼────────────────┼─────┼──────────┼────────────┼─────────────┤
│13 │Ulei rafinat din│litri│4.860 │43.740 │47.676,60 │
│ │floarea-soarelui│ │ │ │ │
├────┼────────────────┼─────┼──────────┼────────────┼─────────────┤
│14 │Paste făinoase │kg │5.000 │47.522,94 │51.800 │
├────┼────────────────┼─────┼──────────┼────────────┼─────────────┤
│15 │Lapte praf │kg │294 │13.027,52 │14.200 │
├────┼────────────────┼─────┼──────────┼────────────┼─────────────┤
│16 │Mălai │kg │11.000 │33.000 │35.970 │
├────┼────────────────┼─────┼──────────┼────────────┼─────────────┤
│17 │Făină │kg │10.660 │31.980 │34.852,20 │
├────┼────────────────┼─────┼──────────┼────────────┼─────────────┤
│18 │Zahăr │kg │9.600 │35.520 │38.716,80 │
├────┼────────────────┼─────┼──────────┼────────────┼─────────────┤
│19 │Orez │kg │9.800 │34.006 │37.066,54 │
├────┼────────────────┼─────┼──────────┼────────────┼─────────────┤
│20 │Apă minerală │litri│47.880 │93.844,80 │102.290,83 │
├────┴────────────────┴─────┴──────────┼────────────┼─────────────┤
│Total produse │9.815.369,37│11.626.746,61│
└──────────────────────────────────────┴────────────┴─────────────┘


    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016