Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTĂRÂRE nr. 69 din 31 ianuarie 2024  privind aprobarea normelor metodologice pentru determinarea costului standard  per antepreşcolar/preşcolar/elev, pentru finanţarea de bază a unităţilor de învăţământ preuniversitar particular şi confesional acreditate şi autorizate, fără taxă    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 HOTĂRÂRE nr. 69 din 31 ianuarie 2024 privind aprobarea normelor metodologice pentru determinarea costului standard per antepreşcolar/preşcolar/elev, pentru finanţarea de bază a unităţilor de învăţământ preuniversitar particular şi confesional acreditate şi autorizate, fără taxă

EMITENT: Guvernul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 96 din 1 februarie 2024
    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 138 alin. (7) din Legea învăţământului preuniversitar nr. 198/2023, cu modificările şi completările ulterioare,
    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
    ART. 1
    (1) Statul asigură finanţarea de bază de la bugetul de stat, din sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat, prin bugetele locale, pe baza şi în limitele costului standard per antepreşcolar/preşcolar/elev, pentru toţi antepreşcolarii şi preşcolarii din învăţământul preuniversitar particular şi confesional acreditat, precum şi pentru toţi elevii din învăţământul preuniversitar particular şi confesional acreditat pe durata învăţământului obligatoriu.
    (2) Statul asigură finanţarea de bază şi pentru unităţile de învăţământ particular şi confesional autorizate care nu percep taxe de studiu de la beneficiarii primari.
    (3) Finanţarea cheltuielilor cu salariile, sporurile, indemnizaţiile şi alte drepturi salariale în bani, stabilite prin lege, precum şi a contribuţiilor aferente acestora pentru unităţile de învăţământ se face pe baza costului standard per antepreşcolar/preşcolar/elev. Nu sunt incluse în această categorie de cheltuieli alocaţiile pentru transportul la şi de la locul de muncă, precum şi cheltuielile salariale în natură, acestea nefăcând parte din finanţarea de bază.
    (4) Costul standard per antepreşcolar/preşcolar/elev pentru cheltuielile prevăzute la alin. (3) se determină pentru fiecare nivel de învăţământ, filieră, profil, specializare/domeniu, în funcţie de numărul de antepreşcolari/preşcolari/elevi, de limba de predare şi de mediul urban/rural.
    (5) Finanţarea cheltuielilor cu formarea continuă, a cheltuielilor cu bunuri şi servicii se face pe baza costului standard per antepreşcolar/preşcolar/elev.
    (6) Costul standard per antepreşcolar/preşcolar/elev se determină pentru fiecare nivel de învăţământ, filieră, profil, specializare/domeniu, în funcţie de mărimea şi tipul unităţilor de învăţământ, mediul urban/rural şi coeficienţii de temperatură pe zone geografice, după caz, pentru cheltuielile prevăzute la alin. (5).

    ART. 2
    (1) Costurile standard per antepreşcolar/ preşcolar/elev pentru cheltuielile cu salariile, sporurile, indemnizaţiile şi alte drepturi salariale în bani, stabilite prin lege, precum şi contribuţiile aferente acestora pentru unităţile de învăţământ particular şi confesional acreditate şi autorizate, fără taxă, pentru coeficientul 1, corespunzător costului standard per elev din învăţământul gimnazial din mediul urban, sunt identice cu cele din învăţământul preuniversitar de stat.
    (2) Pentru anul 2024, valoarea costului standard pentru coeficientul 1 este de 9.431 lei.
    (3) Costurile standard per antepreşcolar/preşcolar/elev pentru cheltuielile cu salariile, sporurile, indemnizaţiile şi alte drepturi salariale în bani, stabilite prin lege, precum şi contribuţiile aferente acestora pentru unităţile de învăţământ particular şi confesional acreditate şi autorizate, fără taxă, pentru anul 2024, sunt prevăzute în anexa nr. 1.
    (4) Costurile standard per antepreşcolar/preşcolar/elev pentru cheltuielile cu salariile, sporurile, indemnizaţiile şi alte drepturi salariale în bani, stabilite prin lege, precum şi contribuţiile aferente acestora pentru unităţile de învăţământ particular şi confesional acreditate şi autorizate, fără taxă, sunt determinate prin aplicarea coeficienţilor de diferenţiere şi de corecţie, prevăzuţi în anexa nr. 2, la valoarea costului standard per elev corespunzător coeficientului 1.
    (5) Unităţilor de învăţământ care au în componenţă şi clase cu elevi ce studiază în limba maternă a minorităţilor li se alocă suplimentar sume aferente coeficienţilor de diferenţiere şi de corecţie prevăzuţi în anexa nr. 2.

    ART. 3
    (1) Costul standard per antepreşcolar/ preşcolar/ elev privind cheltuielile cu formarea continuă, cheltuielile cu bunuri şi servicii este identic cu cel din învăţământul preuniversitar de stat.
    (2) Pentru anul 2024, valoarea costului standard pentru coeficientul 1 este de 649 lei.
    (3) Costurile standard per antepreşcolar/preşcolar/elev privind cheltuielile cu formarea continuă, cheltuielile cu bunuri şi servicii, pentru anul 2024, sunt prevăzute în anexa nr. 3.
    (4) Costurile standard per antepreşcolar/preşcolar/elev privind cheltuielile cu formarea continuă, cheltuielile cu bunuri şi servicii sunt determinate prin aplicarea coeficienţilor de diferenţiere şi de corecţie, prevăzuţi în anexa nr. 4, la valoarea costului standard corespunzător coeficientului 1.

    ART. 4
    (1) Unităţile de învăţământ particular şi confesional transmit proiectul planului de şcolarizare inspectoratelor şcolare spre verificare şi aprobare, în raport cu capacitatea de şcolarizare a unităţilor de învăţământ, iar până la data de 15 octombrie a fiecărui an calendaristic transmit inspectoratelor şcolare numărul de antepreşcolari/preşcolari/elevi pe nivel de învăţământ, filieră, profil, specializare/domeniu, pentru toţi antepreşcolarii şi preşcolarii din învăţământul preuniversitar particular şi confesional acreditat, precum şi pentru toţi elevii din învăţământul preuniversitar particular şi confesional acreditat pe durata învăţământului obligatoriu, din unitatea de învăţământ, pe structura prevăzută în anexele nr. 1 şi 3. Directorii unităţilor de învăţământ particular răspund de corectitudinea datelor transmise.
    (2) Inspectoratele şcolare, după efectuarea verificării şi aprobării planului de şcolarizare, în raport cu capacitatea de şcolarizare a unităţii de învăţământ, validează numărul de antepreşcolari/preşcolari/elevi pe nivel de învăţământ, filieră, profil, specializare/domeniu, pentru toţi antepreşcolarii şi preşcolarii din învăţământul preuniversitar particular şi confesional acreditat, precum şi pentru toţi elevii din învăţământul preuniversitar particular şi confesional acreditat pe durata învăţământului obligatoriu, din unitatea de învăţământ.
    (3) Inspectoratele şcolare solicită unităţilor de învăţământ particular şi confesional autorizate numărul de antepreşcolari/preşcolari/elevi pentru care nu percep taxe de studiu, pe structura prevăzută în anexele nr. 1 şi 3. Anexele vor fi însoţite de o declaraţie pe propria răspundere a directorului unităţii de învăţământ că nu sunt percepute taxe de studiu de la beneficiarii primari.
    (4) După validarea numărului de elevi de către inspectoratele şcolare, unităţile de învăţământ particular transmit către unităţile/subdiviziunile administrativ-teritoriale în raza cărora îşi au sediul numărul de antepreşcolari/preşcolari/elevi pe nivel de învăţământ, filieră, profil, specializare/domeniu, pentru toţi antepreşcolarii şi preşcolarii din învăţământul preuniversitar particular şi confesional acreditat, precum şi pentru toţi elevii din învăţământul preuniversitar particular şi confesional acreditat pe durata învăţământului obligatoriu, din unitatea de învăţământ, pe structura prevăzută în anexele nr. 1 şi 3.
    (5) Inspectoratele şcolare pot efectua activităţi de verificare şi control la unităţile de învăţământ particular, ori de câte ori este nevoie, privind numărul de elevi înmatriculaţi conform planului de şcolarizare aprobat.
    (6) Ordonatorii principali de credite ai bugetelor locale transmit direcţiilor generale regionale ale finanţelor publice/administraţiilor judeţene ale finanţelor publice, respectiv Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti, până la data de 10 decembrie, datele primite de la unităţile de învăţământ potrivit alin. (1), pe structura prevăzută în anexele nr. 1 şi 3, atât pentru întreaga unitate/subdiviziune administrativ-teritorială, cât şi pentru fiecare unitate de învăţământ cu personalitate juridică, în vederea repartizării sumelor defalcate din unele venituri ale bugetului de stat.
    (7) Repartizarea sumelor defalcate din unele venituri ale bugetului de stat, aprobate prin legea anuală a bugetului de stat, pe comune, oraşe, municipii şi sectoare ale municipiului Bucureşti, se face prin decizie a directorului direcţiei generale regionale a finanţelor publice/şefului administraţiei judeţene a finanţelor publice, respectiv decizie a directorului Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti, cu asistenţa tehnică de specialitate a inspectoratului şcolar.
    (8) Stabilirea nivelului sumelor aferente unei unităţi/ subdiviziuni administrativ-teritoriale se face prin înmulţirea numărului de antepreşcolari/preşcolari/elevi cu costurile standard prevăzute în anexele nr. 1 şi 3.

    ART. 5
    (1) Sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat repartizate potrivit prevederilor art. 4 alin. (7) se repartizează integral de către ordonatorii principali de credite ai bugetelor locale, în limita costului standard, unităţilor de învăţământ particular şi confesional acreditate şi autorizate, care nu percep taxe de studiu de la beneficiarii primari, pe baza numărului de antepreşcolari/preşcolari/elevi şi a costurilor standard prevăzute în anexele nr. 1 şi 3 şi se supun aprobării autorităţilor deliberative.
    (2) Sumele ce se virează de unitatea/subdiviziunea administrativ-teritorială în conturile unităţilor de învăţământ cu personalitate juridică, comunicate ordonatorilor principali de credite ai bugetelor locale de către acestea, se reflectă în bugetul local cu ajutorul indicatorului „Finanţarea învăţământului particular sau confesional acreditat“, cod 55.01.63.

    ART. 6
    (1) Unităţile de învăţământ particular şi confesional acreditate şi autorizate, care nu percep taxe de studiu de la beneficiarii primari, care beneficiază de finanţare de bază din sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat au obligaţia de a face publice informaţii cu privire la sumele primite, numărul de antepreşcolari/preşcolari/elevi şi formaţiunile de studiu pentru învăţământul acreditat şi autorizat, fără taxe, modul de utilizare a sumelor defalcate din unele venituri ale bugetului de stat primite de la bugetul local.
    (2) Sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat rămase neutilizate la finele anului bugetar vor fi restituite bugetului local în termenele prevăzute de normele metodologice de închidere a exerciţiului bugetar, aprobate anual prin ordin al ministrului finanţelor, pentru a fi regularizate cu bugetul de stat. În acest scop, unităţile de învăţământ particular şi confesional vor prezenta ordonatorului principal de credite al bugetului local o situaţie justificativă, potrivit anexei nr. 5.
    (3) Ordonatorii principali de credite ai bugetelor locale, pe baza procedurilor şi metodologiilor proprii, verifică modul de utilizare a sumelor alocate pentru finanţarea unităţilor de învăţământ particular şi confesional acreditate şi autorizate, care nu percep taxe de studiu de la beneficiarii primari.

    ART. 7
    La data intrării în vigoare a prezentei hotărâri se abrogă Hotărârea Guvernului nr. 136/2016 privind aprobarea normelor metodologice pentru determinarea costului standard per antepreşcolar/preşcolar/elev şi stabilirea finanţării de bază de la bugetul de stat, din sume defalcate din T.V.A. prin bugetele locale, pe baza costului standard per antepreşcolar/ preşcolar/elev, pentru toţi preşcolarii şi elevii din învăţământul general obligatoriu particular şi confesional acreditat, precum şi pentru cei din învăţământul profesional şi liceal acreditat, particular şi confesional, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 188 din 14 martie 2016, cu modificările şi completările ulterioare.

    ART. 8
    Anexele nr. 1-5 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.



                    PRIM-MINISTRU
                    ION-MARCEL CIOLACU
                    Contrasemnează:
                    Viceprim-ministru,
                    Marian Neacşu
                    Ministrul educaţiei,
                    Ligia Deca
                    Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei,
                    Adrian-Ioan Veştea
                    p. Ministrul finanţelor,
                    Carmen Moraru,
                    secretar de stat

    Bucureşti, 31 ianuarie 2024.
    Nr. 69.
    ANEXA 1

    COSTURI STANDARD
    per antepreşcolar/preşcolar/elev pentru cheltuielile cu salariile,
    sporurile, indemnizaţiile şi alte drepturi salariale în bani,
    stabilite prin lege, precum şi contribuţiile aferente acestora
    pentru unităţile de învăţământ particular şi
    confesional acreditate şi autorizate, fără taxă, pentru anul 2024

┌────┬───────────────┬──────────┬─────────────┬─────────────┐
│ │ │ │ │Standarde de │
│ │ │ │ │cost per │
│ │ │ │Standarde de │antepreşcolar│
│ │ │ │cost per │/preşcolar/ │
│ │ │ │antepreşcolar│elev, pe │
│ │ │ │/preşcolar/ │medii şi pe │
│Nr. │Nivel/Filieră/ │Forma de │elev, pe │niveluri │
│crt.│Profil │învăţământ│medii şi pe │(pentru │
│ │ │ │niveluri │învăţământul │
│ │ │ │- lei - │în limbile │
│ │ │ │ │minorităţilor│
│ │ │ │ │naţionale) │
│ │ │ │ │- lei - │
│ │ │ ├──────┬──────┼──────┬──────┤
│ │ │ │Urban │Rural │Urban │Rural │
├────┼───────────────┼──────────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│1 │Învăţământ │zi │23150 │23150 │23150 │23150 │
│ │antepreşcolar │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │
│ │preşcolar cu │ │ │ │ │ │
│ │program normal │ │ │ │ │ │
│ │(inclusiv │ │ │ │ │ │
│2 │copiii cu │zi │6253 │6838 │6253 │6838 │
│ │vârsta de │ │ │ │ │ │
│ │minimum 2 ani │ │ │ │ │ │
│ │înscrişi în │ │ │ │ │ │
│ │învăţământul │ │ │ │ │ │
│ │preşcolar) │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │
│ │preşcolar cu │ │ │ │ │ │
│ │program │ │ │ │ │ │
│ │prelungit/ │ │ │ │ │ │
│ │săptămânal │ │ │ │ │ │
│3 │(inclusiv │zi │11469 │11469 │11469 │11469 │
│ │copiii cu │ │ │ │ │ │
│ │vârsta de │ │ │ │ │ │
│ │minimum 2 ani │ │ │ │ │ │
│ │înscrişi în │ │ │ │ │ │
│ │învăţământul │ │ │ │ │ │
│ │preşcolar) │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│4 │Învăţământ │zi │7196 │8573 │8420 │10031 │
│ │primar │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │
│4.1 │primar │zi │12233 │12233 │14313 │14313 │
│ │integrat* │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │
│5 │primar │zi │11469 │11469 │13419 │13419 │
│ │„step-by-step“ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│6 │Învăţământ │zi │9431 │10846 │10780 │12397 │
│ │gimnazial │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │
│6.1 │gimnazial │zi │16033 │16033 │18326 │18326 │
│ │integrat* │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│7 │Învăţământ │zi │9431 │9431 │10563 │10563 │
│ │liceal teoretic│ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│8 │Învăţământ │seral │6989 │6989 │7828 │7828 │
│ │liceal teoretic│ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │
│ │liceal │ │ │ │ │ │
│9 │tehnologic, │zi │9752 │9752 │10923 │10923 │
│ │pedagogic şi │ │ │ │ │ │
│ │confesional │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │
│10 │liceal │seral │7602 │7602 │8515 │8515 │
│ │tehnologic │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │
│ │liceal artistic│ │ │ │ │ │
│ │(toate │ │ │ │ │ │
│11 │specializările,│zi │12449 │12449 │13943 │13943 │
│ │excepţie │ │ │ │ │ │
│ │specializarea │ │ │ │ │ │
│ │muzică) şi │ │ │ │ │ │
│ │sportiv │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│12 │Învăţământ │FR │3679 │3679 │4121 │4121 │
│ │liceal │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │
│12.1│liceal │zi │16033 │16033 │18326 │18326 │
│ │integrat* │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │
│ │profesional, │ │ │ │ │ │
│ │inclusiv │ │ │ │ │ │
│13 │stagiile de │zi │10327 │10327 │11360 │11360 │
│ │pregătire │ │ │ │ │ │
│ │practică/ │ │ │ │ │ │
│ │Învăţământ dual│ │ │ │ │ │
└────┴───────────────┴──────────┴──────┴──────┴──────┴──────┘


    * Standardele de cost se aplică numai elevilor cu cerinţe educative speciale integraţi individual în clasele/grupele unităţilor de învăţământ particular şi confesional acreditate şi autorizate, fără taxă, care urmează curriculumul acestora.

    ANEXA 2

    COEFICIENŢI DE DIFERENŢIERE
    pentru costurile standard per antepreşcolar/preşcolar/elev şi
    coeficienţii de corecţie pentru învăţământul în limbile
    minorităţilor naţionale, pentru cheltuielile cu salariile, sporurile,
    indemnizaţiile şi alte drepturi salariale în bani,
    stabilite prin lege, precum şi contribuţiile aferente acestora

┌────┬───────────────┬──────────┬─────────────┬─────────────┐
│ │ │ │Coeficienţi │ │
│ │ │ │de │Coeficienţi │
│ │ │ │diferenţiere │de corecţie │
│ │ │ │pentru │pentru │
│Nr. │Nivel/Filieră/ │Forma de │costurile │învăţământul │
│crt.│Profil │învăţământ│standard per │în limbile │
│ │ │ │antepreşcolar│minorităţilor│
│ │ │ │/preşcolar/ │naţionale │
│ │ │ │elev │ │
│ │ │ ├──────┬──────┼──────┬──────┤
│ │ │ │Urban │Rural │Urban │Rural │
├────┼───────────────┼──────────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│1 │Învăţământ │zi │2,4546│2,4546│0,000 │0,000 │
│ │antepreşcolar │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │
│ │preşcolar cu │ │ │ │ │ │
│ │program normal │ │ │ │ │ │
│ │(inclusiv │ │ │ │ │ │
│2 │copiii cu │zi │0,663 │0,725 │0,000 │0,000 │
│ │vârsta de │ │ │ │ │ │
│ │minimum 2 ani │ │ │ │ │ │
│ │înscrişi în │ │ │ │ │ │
│ │învăţământul │ │ │ │ │ │
│ │preşcolar) │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │
│ │preşcolar cu │ │ │ │ │ │
│ │program │ │ │ │ │ │
│ │prelungit/ │ │ │ │ │ │
│ │săptămânal │ │ │ │ │ │
│3 │(inclusiv │zi │1,216 │1,216 │0,000 │0,000 │
│ │copiii cu │ │ │ │ │ │
│ │vârsta de │ │ │ │ │ │
│ │minimum 2 ani │ │ │ │ │ │
│ │înscrişi în │ │ │ │ │ │
│ │învăţământul │ │ │ │ │ │
│ │preşcolar) │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│4 │Învăţământ │zi │0,763 │0,909 │0,170 │0,170 │
│ │primar │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │
│4.1 │primar │zi │1,297 │1,297 │0,170 │0,170 │
│ │integrat* │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │
│5 │primar │zi │1,216 │1,216 │0,170 │0,170 │
│ │„step-by-step“ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│6 │Învăţământ │zi │1,000 │1,150 │0,143 │0,143 │
│ │gimnazial │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │
│6.1 │gimnazial │zi │1,700 │1,700 │0,143 │0,143 │
│ │integrat* │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│7 │Învăţământ │zi │1,000 │1,000 │0,120 │0,120 │
│ │liceal teoretic│ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│8 │Învăţământ │seral │0,741 │0,741 │0,120 │0,120 │
│ │liceal teoretic│ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │
│ │liceal │ │ │ │ │ │
│9 │tehnologic, │zi │1,034 │1,034 │0,120 │0,120 │
│ │pedagogic şi │ │ │ │ │ │
│ │confesional │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │
│10 │liceal │seral │0,806 │0,806 │0,120 │0,120 │
│ │tehnologic │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │
│ │liceal artistic│ │ │ │ │ │
│ │(toate │ │ │ │ │ │
│11 │specializările,│zi │1,320 │1,320 │0,120 │0,120 │
│ │excepţie │ │ │ │ │ │
│ │specializarea │ │ │ │ │ │
│ │muzică) şi │ │ │ │ │ │
│ │sportiv │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│12 │Învăţământ │FR │0,390 │0,390 │0,120 │0,120 │
│ │liceal │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │
│12.1│liceal │zi │1,700 │1,700 │0,143 │0,143 │
│ │integrat* │ │ │ │ │ │
├────┼───────────────┼──────────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │
│ │profesional, │ │ │ │ │ │
│ │inclusiv │ │ │ │ │ │
│13 │stagiile de │zi │1,095 │1,095 │0,100 │0,100 │
│ │pregătire │ │ │ │ │ │
│ │practică/ │ │ │ │ │ │
│ │Învăţământ dual│ │ │ │ │ │
└────┴───────────────┴──────────┴──────┴──────┴──────┴──────┘


    * Coeficienţii de diferenţiere şi coeficienţii de corecţie se aplică numai elevilor cu cerinţe educative speciale integraţi individual în clasele/grupele unităţilor de învăţământ particular şi confesional acreditate şi autorizate, fără taxă, care urmează curriculumul acestora.

    ANEXA 3

    COSTURI STANDARD
    per antepreşcolar/preşcolar/elev privind cheltuielile cu
    formarea continuă, cheltuielile cu bunuri şi servicii, pentru anul 2024

┌───────────┬─────────────┬─────────────────────────────┐
│ │ │Cost standard per │
│Praguri │ │antepreşcolar/preşcolar/elev/│
│numerice │ │an, conform zonei de │
│pentru │Nivel de │temperatură, pentru mediul │
│unităţile │învăţământ │urban │
│de │ │- lei - │
│învăţământ │ ├────┬────┬────┬────┬────┬────┤
│ │ │Zona│Zona│Zona│Zona│Zona│Zona│
│ │ │1 │2 │3 │4 │5 │6 │
├───────────┼─────────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │Antepreşcolar│836 │844 │862 │887 │913 │941 │
│ ├─────────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │Preşcolar │696 │703 │716 │737 │758 │779 │
│ ├─────────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │Gimnazial/ │667 │674 │687 │707 │727 │747 │
│1-300 │Primar │ │ │ │ │ │ │
│ ├─────────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │Liceal/ │ │ │ │ │ │ │
│ │Profesional/ │757 │765 │780 │803 │825 │848 │
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │ │
│ │dual │ │ │ │ │ │ │
├───────────┼─────────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │Antepreşcolar│895 │903 │922 │949 │978 │1007│
│ ├─────────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │Preşcolar │699 │706 │720 │741 │762 │783 │
│ ├─────────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │Gimnazial/ │670 │677 │690 │710 │731 │751 │
│301-800 │Primar │ │ │ │ │ │ │
│ ├─────────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │Liceal/ │ │ │ │ │ │ │
│ │Profesional/ │761 │768 │783 │806 │829 │852 │
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │ │
│ │dual │ │ │ │ │ │ │
└───────────┴─────────────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┘


┌───────────┬─────────────┬─────────────────────────────┐
│Praguri │ │Cost standard per │
│numerice │ │antepreşcolar/preşcolar/elev/│
│pentru │Nivel de │an, conform zonei de │
│unităţile │învăţământ │temperatură, pentru mediul │
│de │ │rural │
│învăţământ │ │- lei - │
├───────────┼─────────────┼────┬────┬────┬────┬────┬────┤
│ │ │Zona│Zona│Zona│Zona│Zona│Zona│
│ │ │1 │2 │3 │4 │5 │6 │
├───────────┼─────────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │Antepreşcolar│877 │886 │905 │932 │959 │988 │
│ ├─────────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │Preşcolar │854 │863 │880 │906 │931 │957 │
│ ├─────────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │Gimnazial/ │819 │828 │844 │868 │893 │918 │
│1-300 │Primar │ │ │ │ │ │ │
│ ├─────────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │Liceal/ │ │ │ │ │ │ │
│ │Profesional/ │930 │940 │958 │986 │1014│1042│
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │ │
│ │dual │ │ │ │ │ │ │
├───────────┼─────────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │Antepreşcolar│939 │948 │968 │997 │1027│1058│
│ ├─────────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │Preşcolar │858 │867 │884 │910 │936 │961 │
│ ├─────────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │Gimnazial/ │823 │832 │848 │873 │897 │922 │
│301-800 │Primar │ │ │ │ │ │ │
│ ├─────────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤
│ │Liceal/ │ │ │ │ │ │ │
│ │Profesional/ │934 │944 │962 │990 │1018│1046│
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │ │
│ │dual │ │ │ │ │ │ │
└───────────┴─────────────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┘



┌───────────────────────────────────────┐
│Zone de temperatură: │
├───────────────────────────────────────┤
│Zona 1 - Călăraşi, Constanţa, Dolj, │
│Giurgiu, Olt, Tulcea, Teleorman │
├───────────────────────────────────────┤
│Zona 2 - Arad, Bucureşti, Brăila, │
│Dâmboviţa, Gorj, Galaţi, Ilfov, │
│Ialomiţa, Mehedinţi, Timiş │
├───────────────────────────────────────┤
│Zona 3 - Argeş, Bihor, Buzău, Iaşi, │
│Prahova, Satu Mare, Vaslui │
├───────────────────────────────────────┤
│Zona 4 - Botoşani, Cluj, Mureş, Sălaj, │
│Vrancea │
├───────────────────────────────────────┤
│Zona 5 - Alba, Bacău, Braşov, │
│Caraş-Severin, Neamţ, Sibiu, Vâlcea │
├───────────────────────────────────────┤
│Zona 6 - Bistriţa-Năsăud, Covasna, │
│Hunedoara, Harghita, Maramureş, Suceava│
└───────────────────────────────────────┘



    ANEXA 4

    COEFICIENŢI DE DIFERENŢIERE
    pentru costurile standard per antepreşcolar/preşcolar/elev
    pentru cheltuielile cu formarea continuă şi cheltuielile cu bunuri şi servicii

┌──────────┬─────────────┬─────────────────────────────────────────┐
│Praguri │ │Coeficient final, conform zonei de │
│numerice │ │temperatură, pentru mediul urban │
│pentru │Nivel de │ │
│unităţile │învăţământ ├──────┬──────┬──────┬──────┬──────┬──────┤
│de │ │Zona 1│Zona 2│Zona 3│Zona 4│Zona 5│Zona 6│
│învăţământ│ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ │Antepreşcolar│1,2867│1,3000│1,3267│1,3667│1,4067│1,4489│
│ ├─────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ │Preşcolar │1,0710│1,0817│1,1031│1,1352│1,1674│1,1995│
│ ├─────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ │Gimnazial/ │1,0270│1,0373│1,0578│1,0886│1,1194│1,1502│
│1-300 │Primar │ │ │ │ │ │ │
│ ├─────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ │Liceal/ │ │ │ │ │ │ │
│ │Profesional/ │1,1661│1,1778│1,2011│1,2361│1,2711│1,3061│
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │ │
│ │dual │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ │Antepreşcolar│1,3778│1,3911│1,4200│1,4622│1,5067│1,5511│
│ ├─────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ │Preşcolar │1,0760│1,0868│1,1083│1,1406│1,1728│1,2051│
│ ├─────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ │Gimnazial/ │1,0320│1,0423│1,0630│1,0939│1,1249│1,1559│
│301-800 │Primar │ │ │ │ │ │ │
│ ├─────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ │Liceal/ │ │ │ │ │ │ │
│ │Profesional/ │1,1711│1,1829│1,2063│1,2414│1,2765│1,3117│
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │ │
│ │dual │ │ │ │ │ │ │
└──────────┴─────────────┴──────┴──────┴──────┴──────┴──────┴──────┘


┌──────────┬─────────────┬─────────────────────────────────────────┐
│Praguri │ │Coeficient final, conform zonei de │
│numerice │ │temperatură, pentru mediul rural │
│pentru │Nivel de │ │
│unităţile │învăţământ ├──────┬──────┬──────┬──────┬──────┬──────┤
│de │ │Zona 1│Zona 2│Zona 3│Zona 4│Zona 5│Zona 6│
│învăţământ│ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ │Antepreşcolar│1,3510│1,3650│1,3930│1,4350│1,4770│1,5213│
│ ├─────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ │Preşcolar │1,3158│1,3289│1,3551│1,3946│1,4342│1,4736│
│ ├─────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ │Gimnazial/ │1,2617│1,2743│1,2995│1,3374│1,3752│1,4130│
│1-300 │Primar │ │ │ │ │ │ │
│ ├─────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ │Liceal/ │ │ │ │ │ │ │
│ │Profesional/ │1,4325│1,4469│1,4756│1,5185│1,5616│1,6045│
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │ │
│ │dual │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ │Antepreşcolar│1,4467│1,4607│1,4910│1,5353│1,5820│1,6287│
│ ├─────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ │Preşcolar │1,3218│1,3352│1,3615│1,4012│1,4408│1,4805│
│ ├─────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ │Gimnazial/ │1,2678│1,2805│1,3059│1,3439│1,3819│1,4200│
│301-800 │Primar │ │ │ │ │ │ │
│ ├─────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┤
│ │Liceal/ │ │ │ │ │ │ │
│ │Profesional/ │1,4387│1,4532│1,4820│1,5250│1,5682│1,6114│
│ │Învăţământ │ │ │ │ │ │ │
│ │dual │ │ │ │ │ │ │
└──────────┴─────────────┴──────┴──────┴──────┴──────┴──────┴──────┘


┌──────────────────────────────────────┐
│Zone de temperatură: │
├──────────────────────────────────────┤
│Zona 1 - Călăraşi, Constanţa, Dolj, │
│Giurgiu, Olt, Tulcea, Teleorman │
├──────────────────────────────────────┤
│Zona 2 - Arad, Bucureşti, Brăila, │
│Dâmboviţa, Gorj, Galaţi, Ilfov, │
│Ialomiţa, Mehedinţi, Timiş │
├──────────────────────────────────────┤
│Zona 3 - Argeş, Bihor, Buzău, Iaşi, │
│Prahova, Satu Mare, Vaslui │
├──────────────────────────────────────┤
│Zona 4 - Botoşani, Cluj, Mureş, Sălaj,│
│Vrancea │
├──────────────────────────────────────┤
│Zona 5 - Alba, Bacău, Braşov, │
│Caraş-Severin, Neamţ, Sibiu, Vâlcea │
├──────────────────────────────────────┤
│Zona 6 - Bistriţa-Năsăud, Covasna, │
│Hunedoara, Harghita, Maramureş, │
│Suceava │
└──────────────────────────────────────┘


    NOTĂ:
    Pentru unităţile de învăţământ preuniversitar particular şi confesional acreditate şi autorizate, fără taxă, care au în componenţa lor mai multe niveluri de învăţământ, calculul finanţării de bază se va face prin ponderarea numărului de elevi cu costul standard per antepreşcolar/preşcolar/elev pentru fiecare nivel de învăţământ.


    ANEXA 5

    SITUAŢIE JUSTIFICATIVĂ
    privind utilizarea sumelor defalcate din unele venituri ale
    bugetului de stat, adăugată pentru finanţarea de bază a
    unităţilor de învăţământ particular şi confesional
    acreditate şi autorizate, fără taxă

┌───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│- lei - │
├────┬────┬──────────┬──────────────┬─────────────────────────┬───────────────────────────┬────────────────────────────┬────────────────────────────┤
│ │ │ │ │ │Sume calculate (nr. efectiv│ │ │
│ │ │ │ │Standard de cost aprobat │antepreşcolari/ preşcolari/│Sume primite de la bugetul │Sume rămase neutilizate de │
│ │ │ │ │potrivit legii pentru: │elevi x cost standard) │local pentru finanţarea: │restituit din finanţarea: │
│ │ │ │ │ │pentru: │ │ │
│ │ │ │ ├──────────────┬──────────┼──────────────┬────────────┼──────────────┬─────────────┼──────────────┬─────────────┤
│ │ │ │ │cheltuieli cu │ │cheltuielile │ │cheltuielilor │ │cheltuielilor │ │
│ │ │ │ │salariile, │ │cu salariile, │ │cu salariile, │ │cu salariile, │ │
│ │ │ │Nr. efectiv de│sporurile, │cheltuieli│sporurile, │ │sporurile, │ │sporurile, │ │
│Nr. │ │Tip de │antepreşcolari│indemnizaţiile│cu │indemnizaţiile│cheltuielile│indemnizaţiile│cheltuielilor│indemnizaţiile│cheltuielilor│
│crt.│Luna│unitate de│/ preşcolari/ │şi alte │formarea │şi alte │cu formarea │şi alte │cu formarea │şi alte │cu formarea │
│ │ │învăţământ│elevi │drepturi │continuă, │drepturi │continuă, │drepturi │continuă, │drepturi │continuă, │
│ │ │ │ │salariale în │precum şi │salariale în │precum şi │salariale în │precum şi a │salariale în │precum şi a │
│ │ │ │ │bani, │cheltuieli│bani, │cheltuielile│bani, │cheltuielilor│bani, │cheltuielilor│
│ │ │ │ │stabilite prin│cu bunuri │stabilite prin│cu bunuri şi│stabilite prin│cu bunuri şi │stabilite prin│cu bunuri şi │
│ │ │ │ │lege, precum │şi │lege, precum │servicii │lege, precum │servicii │lege, precum │servicii │
│ │ │ │ │şi │servicii │şi │ │şi a │ │şi a │ │
│ │ │ │ │contribuţiile │ │contribuţiile │ │contribuţiilor│ │contribuţiilor│ │
│ │ │ │ │aferente │ │aferente │ │aferente │ │aferente │ │
│ │ │ │ │acestora │ │acestora │ │acestora │ │acestora │ │
├────┼────┼──────────┼──────────────┼──────────────┼──────────┼──────────────┼────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┼─────────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │6 = 3 * 4 │7 = 3 * 5 │8 │9 │10 = 8 – 6 │11 = 9 – 7 │
├────┼────┼──────────┼──────────────┼──────────────┼──────────┼──────────────┼────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┼─────────────┤
├────┴────┴──────────┴──────────────┼──────────────┼──────────┼──────────────┼────────────┼──────────────┼─────────────┼──────────────┼─────────────┤
│TOTAL │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───────────────────────────────────┴──────────────┴──────────┴──────────────┴────────────┴──────────────┴─────────────┴──────────────┴─────────────┘



Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016