Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTĂRÂRE nr. 642 din 27 iulie 2023  privind aprobarea Programului naţional de dotare cu echipamente a cabinetelor  medicilor de familie sau pentru cabinetele medicale asociate, a Programului naţional de dotare  cu echipamente a cabinetelor de planificare familială, a Programului naţional de dotare  cu echipamente a centrelor comunitare integrate, a Programului naţional de dotare  cu unităţi mobile de terapie intensivă neonatală şi a Programului naţional de dotare  cu unităţi mobile de screening pentru cancer, precum şi pentru modificarea unor acte normative    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 HOTĂRÂRE nr. 642 din 27 iulie 2023 privind aprobarea Programului naţional de dotare cu echipamente a cabinetelor medicilor de familie sau pentru cabinetele medicale asociate, a Programului naţional de dotare cu echipamente a cabinetelor de planificare familială, a Programului naţional de dotare cu echipamente a centrelor comunitare integrate, a Programului naţional de dotare cu unităţi mobile de terapie intensivă neonatală şi a Programului naţional de dotare cu unităţi mobile de screening pentru cancer, precum şi pentru modificarea unor acte normative

EMITENT: Guvernul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 705 din 1 august 2023
    Având în vedere prevederile Regulamentului (UE) 2021/241 al Parlamentului European şi al Consiliului din 12 februarie 2021 de instituire a Mecanismului de redresare şi rezilienţă, ale Deciziei de punere în aplicare a Consiliului din 3 noiembrie 2021 de aprobare a evaluării planului de redresare şi rezilienţă al României, ale Regulamentului (UE, Euratom) 2018/1.046 al Parlamentului European şi al Consiliului din 18 iulie 2018 privind normele financiare aplicabile bugetului general al Uniunii, de modificare a Regulamentelor (UE) nr. 1.296/2013, (UE) nr. 1.301/2013, (UE) nr. 1.303/2013, (UE) nr. 1.304/2013, (UE) nr. 1.309/2013, (UE) nr. 1.316/2013, (UE) nr. 223/2014, (UE) nr. 283/2014 şi a Deciziei nr. 541/2014/UE şi de abrogare a Regulamentului (UE, Euratom) nr. 966/2012, ale Regulamentului (UE) 2020/2.094 al Consiliului din 14 decembrie 2020 de instituire a unui instrument de redresare al Uniunii Europene pentru a sprijini redresarea în urma crizei provocate de COVID-19, ale Regulamentului (UE) 2021/240 al Parlamentului European şi al Consiliului din 10 februarie 2021 de instituire a unui Instrument de sprijin tehnic, precum şi ale Acordului privind contribuţia financiară şi Acordului de împrumut, încheiate în cadrul Mecanismului de redresare şi rezilienţă pentru finanţarea Planului naţional de redresare şi rezilienţă al României, denumit în continuare PNRR,
    ţinând cont de prevederile art. 3 lit. k) din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 46/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Oficiului Naţional pentru Achiziţii Centralizate şi pentru modificarea anexei nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 502/2018, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 119/2019,
    în temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată,
    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
    ART. I
    (1) În vederea achiziţionării de echipamente şi/sau dotări pentru cabinetele medicilor de familie sau pentru cabinetele medicale asociate, în calitate de beneficiari ai contractelor de finanţare în cadrul componentei 12 - Sănătate, investiţia: I1.1. Cabinete ale medicilor de familie sau pentru cabinetele medicale asociate, pentru dezvoltarea asistenţei medicale primare în România - 3.000 de unităţi, se aprobă Programul naţional de dotare cu echipamente a cabinetelor medicilor de familie sau pentru cabinetele medicale asociate. Programul se derulează la nivelul Ministerului Sănătăţii şi se implementează în vederea îndeplinirii ţintelor şi jaloanelor din cadrul investiţiei: I1.1. Cabinete ale medicilor de familie sau pentru cabinetele medicale asociate, aferentă componentei 12 - Sănătate din cadrul PNRR.
    (2) În vederea achiziţionării de echipamente şi/sau dotări necesare cabinetelor de planificare familială, în calitate de beneficiari ai contractelor de finanţare în cadrul componentei 12 - Sănătate, investiţia: I1.5. Cabinete de planificare familială - 119 unităţi, se aprobă Programul naţional de dotare cu echipamente a cabinetelor de planificare familială. Programul se derulează la nivelul Ministerului Sănătăţii şi se implementează în vederea îndeplinirii ţintelor şi jaloanelor din cadrul investiţiei: I1.5. Cabinete de planificare familială, aferentă componentei 12 - Sănătate din cadrul PNRR.
    (3) În vederea achiziţionării de echipamente şi/sau dotări necesare centrelor comunitare integrate, în calitate de beneficiari ai contractelor de finanţare în cadrul componentei 12 - Sănătate, investiţia: I1.4. Centre comunitare integrate - 200 de unităţi, se aprobă Programul naţional de dotare cu echipamente a centrelor comunitare integrate. Programul se derulează la nivelul Ministerului Sănătăţii şi se implementează în vederea îndeplinirii ţintelor şi jaloanelor din cadrul investiţiei: I1.4. Centre comunitare integrate, aferentă componentei 12 - Sănătate din cadrul PNRR.
    (4) În vederea achiziţionării a 12 unităţi mobile de terapie intensivă neonatală, repartizate pe regiuni către unităţi sanitare spitaliceşti nivel 3, spitale de pediatrie, spitale aflate în subordinea Academiei Române ce au în componenţă clinici universitare coordonatoare de rezidenţiat neonatologie sau secţii de neonatologie cu personal medical ce deţine experienţa în transportul pacientului critic neonatal, pentru asigurarea transportului medicalizat de înaltă calitate pentru pacienţii nou-născuţi aflaţi în stare critică, în calitate de beneficiari ai contractelor de finanţare în cadrul componentei 12 - Sănătate, investiţia: I2.3. Secţii de terapie intensivă pentru nou-născuţi, se aprobă Programul naţional de dotare cu unităţi mobile de terapie intensivă neonatală. Programul se derulează la nivelul Ministerului Sănătăţii şi se implementează în vederea îndeplinirii ţintelor şi jaloanelor din cadrul investiţiei: I2.3. Secţii de terapie intensivă pentru nou-născuţi, aferentă componentei 12 - Sănătate din cadrul PNRR.
    (5) În vederea achiziţionării de unităţi mobile de screening pentru cancer, repartizate centrelor regionale care derulează în acest moment activităţi de screening cervical şi care au deja expertiză în astfel de activităţi, în vederea diagnosticării precoce a cancerului cervical şi mamar, în calitate de beneficiari ai contractelor de finanţare în cadrul componentei 12 - Sănătate, investiţia: I1.2. Unităţi medicale mobile - 10 unităţi, se aprobă Programul naţional de dotare cu unităţi mobile de screening pentru cancer. Programul se derulează la nivelul Ministerului Sănătăţii şi se implementează în vederea îndeplinirii ţintelor şi jaloanelor din cadrul investiţiei: I1.2. Unităţi medicale mobile, aferentă componentei 12 - Sănătate din cadrul PNRR.

    ART. II
    (1) Finanţarea programelor prevăzute la art. I este asigurată prin bugetul Ministerului Sănătăţii, din fondurile alocate pentru România în cadrul Mecanismului de redresare şi rezilienţă, aprobat prin Regulamentul (UE) 2021/241 al Parlamentului European şi al Consiliului, componenta 12 - Sănătate, investiţia: I1.1. Cabinete ale medicilor de familie sau pentru cabinetele medicale asociate, investiţia: I1.5. Cabinete de planificare familială, investiţia: I1.4. Centre comunitare integrate, investiţia: I2.3. Secţii de terapie intensivă pentru nou-născuţi şi investiţia: I1.2. Unităţi medicale mobile.
    (2) În sensul prezentei hotărâri şi conform Deciziei de punere în aplicare a Consiliului din 3 noiembrie 2021 de aprobare a evaluării Planului de redresare şi rezilienţă al României, prin echipamente şi/sau dotări se înţeleg bunurile necesar a fi achiziţionate în cadrul componentei C12 - Sănătate, investiţia: I1.1. Cabinete ale medicilor de familie sau pentru cabinetele medicale asociate, investiţia: I1.5. Cabinete de planificare familială, investiţia: I1.4. Centre comunitare integrate, investiţia: I2.3. Secţii de terapie intensivă pentru nou-născuţi şi investiţia: I1.2. Unităţi medicale mobile, prevăzute la art. I, incluse în anexele ghidurilor specifice.

    ART. III
    (1) Organizarea procedurilor de achiziţie pentru echipamentele prevăzute la art. I se realizează la solicitarea Ministerului Sănătăţii, în baza fundamentării necesarului, de către Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate, denumit în continuare ONAC, şi se finalizează prin încheierea de acorduri-cadru, în numele şi pentru Ministerul Sănătăţii.
    (2) Ministerul Sănătăţii pune la dispoziţia ONAC centralizatorul cu necesităţile colectate pentru fiecare beneficiar (inclusiv datele de identificare şi adresele de livrare), respectiv cantitatea minimă şi maximă estimată pentru acordul-cadru, precum şi cantitatea pentru cel mai mic şi pentru cel mai mare contract subsecvent, durata acordului-cadru, valoarea estimată pentru fiecare produs în parte, specificaţiile tehnice, caietul de sarcini, precum şi specialiştii care vor acorda suport tehnic pe toată durata procesului de achiziţie, precum şi persoanele care vor face parte din comisiile de evaluare, în termen de maximum 10 zile lucrătoare de la solicitarea ONAC.
    (3) Specialiştii prevăzuţi la alin. (2) sunt desemnaţi de către Ministerul Sănătăţii şi transmit informaţiile solicitate în termenele solicitate de către ONAC.
    (4) În cazul în care acordul-cadru centralizat este încheiat cu mai mulţi operatori economici, iar contractele subsecvente urmează să fie atribuite prin reluarea competiţiei, ONAC reia competiţia între operatorii economici semnatari ai acordului-cadru, potrivit prevederilor art. 110 din Normele metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractului de achiziţie publică/acordului-cadru din Legea nr. 98/2016 privind achiziţiile publice, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 395/2016, cu modificările şi completările ulterioare.
    (5) ONAC pune la dispoziţia Ministerului Sănătăţii acordurile-cadru atribuite, în termen de 5 zile lucrătoare de la semnare.
    (6) Monitorizarea acordurilor-cadru pentru achiziţiile prevăzute la art. I se realizează de către ONAC.
    (7) Monitorizarea încheierii contractelor subsecvente pentru achiziţiile prevăzute la art. I, de furnizare echipamente pentru beneficiarii cererilor de finanţare aprobate, se realizează de către Ministerul Sănătăţii.
    (8) Pentru respectarea prevederilor alin. (6), Ministerul Sănătăţii pune la dispoziţia ONAC un tabel centralizator cu informaţii actualizate privind contractele subsecvente încheiate, în termen de 10 zile lucrătoare de la încheierea fiecărui trimestru. Ministerul Sănătăţii transmite către ONAC, în format electronic, documentul constatator emis conform prevederilor art. 166 alin. (5) din normele metodologice, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 395/2016, cu modificările şi completările ulterioare, în termen de maximum 40 de zile de la data emiterii documentului constatator.
    (9) În vederea îndeplinirii atribuţiilor ONAC, se suplimentează cu 9 posturi numărul maxim de posturi prevăzut la art. 4 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 502/2018 privind organizarea şi funcţionarea Oficiului Naţional pentru Achiziţii Centralizate şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, cu modificările ulterioare.

    ART. IV
    Ministerul Sănătăţii, în calitate de coordonator de reforme şi investiţii pentru componenta 12 - Sănătate, investiţia: I1.1. Cabinete ale medicilor de familie sau pentru cabinetele medicale asociate, investiţia: I1.5. Cabinete de planificare familială, investiţia: I1.4. Centre comunitare integrate, investiţia: I2.3. Secţii de terapie intensivă pentru nou-născuţi şi investiţia: I1.2. Unităţi medicale mobile prevăzute la art. I alin. (1)-(5), încheie în condiţiile legii contracte subsecvente care se atribuie în executarea acordurilor-cadru încheiate de ONAC, prevăzute la art. III alin. (1). Lista cu echipamentele/ dotările şi modul de livrare către beneficiarii finali ai contractelor de finanţare pentru programele prin care este asigurată achiziţia de echipamente/dotări se aprobă prin ordin al ministrului sănătăţii.

    ART. V
    Hotărârea Guvernului nr. 502/2018 privind organizarea şi funcţionarea Oficiului Naţional pentru Achiziţii Centralizate şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 614 din 17 iulie 2018, cu modificările ulterioare, se modifică după cum urmează:
    1. La articolul 4, alineatul (4) va avea următorul cuprins:
    "(4) Numărul maxim de posturi al ONAC este de 52, exclusiv demnitarul."

    2. Anexa nr. 1 se modifică şi se înlocuieşte cu anexa la prezenta hotărâre.


    ART. VI
    Hotărârea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 52 din 28 ianuarie 2009, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică după cum urmează:
    1. La articolul 7, alineatul (3) va avea următorul cuprins:
    "(3) Numărul maxim de posturi pentru aparatul propriu al Ministerului Finanţelor este de 1.998, exclusiv demnitarii."

    2. La anexa nr. 1, nota privind numărul maxim de posturi va avea următorul cuprins:
    "Numărul maxim de posturi = 1.998 (exclusiv demnitarii)"

    3. La anexa nr. 2, la litera A punctul I, subpunctele 1, 2 şi 5 vor avea următorul cuprins:
    "

┌───────────────────────────────┬──────┐
│1. Agenţia Naţională de │22.241│
│Administrare Fiscală │^1) │
├───────────────────────────────┼──────┤
│2. Oficiul Naţional pentru │52^2) │
│Achiziţii Centralizate │ │
├───────────────────────────────┼──────┤
│................ │ │
├───────────────────────────────┼──────┤
│5. Autoritatea Vamală Română │3.090^│
│ │5) │
└───────────────────────────────┴──────┘

"



    ART. VII
    Hotărârea Guvernului nr. 520/2013 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 473 din 30 iulie 2013, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică după cum urmează:
    1. La articolul 9, alineatul (6) va avea următorul cuprins:
    "(6) Numărul maxim de posturi pentru aparatul propriu al Agenţiei şi structuri subordonate este de 22.241, inclusiv preşedintele, vicepreşedinţii şi posturile aferente cabinetelor demnitarilor."

    2. La anexa nr. 1, nota privind numărul maxim de posturi va avea următorul cuprins:
    "Numărul maxim de posturi: 22.241 posturi (inclusiv preşedintele, vicepreşedinţii şi posturile aferente cabinetelor demnitarilor)"



    ART. VIII
    Hotărârea Guvernului nr. 237/2022 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Vamale Române şi pentru modificarea pct. 1 de la lit. C din cadrul anexei nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 791/2009 privind condiţiile pentru certificarea aeroporturilor civile internaţionale sau deschise traficului aerian internaţional, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 167 din 18 februarie 2022, cu modificările ulterioare, se modifică după cum urmează:
    1. La articolul 10, alineatul (8) va avea următorul cuprins:
    "(8) Numărul maxim de posturi pentru aparatul central al Autorităţii şi structurile teritoriale este de 3.090, inclusiv preşedintele, vicepreşedintele şi posturile aferente cabinetelor demnitarilor."

    2. La anexa nr. 2, nota privind numărul maxim de posturi va avea următorul cuprins:
    "Numărul maxim de posturi: 3.090 de posturi (inclusiv preşedintele, vicepreşedintele şi posturile aferente cabinetelor demnitarilor)"





                    PRIM-MINISTRU
                    ION-MARCEL CIOLACU
                    Contrasemnează:
                    p. Viceprim-ministru,
                    Mihaela-Ioana Kaitor,
                    secretar de stat
                    Ministrul sănătăţii,
                    Alexandru Rafila
                    Ministrul finanţelor,
                    Marcel-Ioan Boloş
                    Ministrul investiţiilor şi proiectelor europene,
                    Adrian Câciu
                    Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei,
                    Adrian-Ioan Veştea

    Bucureşti, 27 iulie 2023.
    Nr. 642.
    ANEXA 1

    (Anexa nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 502/2018)
    *) Anexa este reprodusă în facsimil.
    STRUCTURA ORGANIZATORICĂ
    a Oficiului Naţional pentru Achiziţii Centralizate
    Numărul maxim de posturi = 52 (exclusiv demnitarul)
 (a se vedea imaginea asociată)

    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016