Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTĂRÂRE nr. 43 din 18 ianuarie 2024  privind modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 1.017/2018 pentru aprobarea Normelor metodologice privind modalitatea de acordare a drepturilor la transport interurban gratuit persoanelor cu handicap    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 HOTĂRÂRE nr. 43 din 18 ianuarie 2024 privind modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 1.017/2018 pentru aprobarea Normelor metodologice privind modalitatea de acordare a drepturilor la transport interurban gratuit persoanelor cu handicap

EMITENT: Guvernul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 62 din 23 ianuarie 2024
    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată,
    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
    ART. I
    Hotărârea Guvernului nr. 1.017/2018 pentru aprobarea Normelor metodologice privind modalitatea de acordare a drepturilor la transport interurban gratuit persoanelor cu handicap, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1111 din 28 decembrie 2018, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. Formula introductivă se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, al art. 24 alin. (8) şi (12) din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,"

    2. În anexă, alineatul (1) al articolului 19 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 19
    (1) În vederea asigurării transferului sumelor aferente decontării cheltuielilor efectuate de către operatorii de transport interurban de la bugetul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi, DGASPC vor depune necesarul de fonduri, întocmit conform modelului prevăzut în anexa nr. 5, până la data de 10 a lunii următoare lunii în care s-a înaintat borderoul de decont."

    3. În anexă, după articolul 19 se introduc cincisprezece noi articole, art. 19^1-19^15, cu următorul cuprins:
    "ART. 19^1
    (1) În condiţiile prevăzute la art. 24 alin. (9) şi (10) din Legea nr. 448/2006, persoanele cu handicap grav sau accentuat îşi exprimă opţiunea pentru acordarea gratuităţii la transportul interurban sau pentru acordarea de bonuri de carburant pe suport hârtie, denumite în continuare bonuri de carburant, de bonuri valorice pe suport electronic, denumite în continuare card de carburant, sau pentru decontarea carburantului necesar deplasării cu autoturismul aflat în proprietatea acestora, familiei, asistentului personal, asistentului personal profesionist sau însoţitorului, a părintelui, a tutorelui, asistentului maternal sau persoanei care se ocupă de creşterea şi îngrijirea copilului cu handicap grav sau accentuat în baza unei măsuri de protecţie specială, stabilită în condiţiile legii, pentru cheltuielile necesare alimentării cu carburant şi/sau alimentării mijloacelor de transport electrice, care nu depăşesc suma de 1.500 lei, anual, pentru persoanele cu handicap grav, respectiv 750 lei, anual, pentru persoanele cu handicap accentuat.
    (2) Bonurile de carburant sau cardurile de carburant prevăzute la alin. (1) pot fi utilizate doar pe teritoriul României, în termenul de valabilitate, şi numai în scopul pentru care au fost emise.
    (3) Opţiunea prevăzută la alin. (1) se exprimă în baza unei cereri, care poate fi transmisă prin poştă sau curier, electronic pe adresa de e-mail sau înregistrată la registratura DGASPC în a cărei rază teritorială domiciliază persoana cu handicap, inclusiv de către reprezentantul legal al acesteia, asistentul personal, asistentul personal profesionist sau însoţitorul, părintele, tutorele, asistentul maternal sau persoana care se ocupă de creşterea şi îngrijirea copilului cu handicap grav sau accentuat în baza unei măsuri de protecţie specială, stabilită în condiţiile legii, întocmită conform modelului prevăzut în anexa nr. 6.
    (4) La înregistrarea cererii la registratura DGASPC de către persoanele prevăzute la alin. (3), acestea prezintă documentele de identitate în original, precum şi documentele prin care persoana este desemnată reprezentant legal sau documentul care face dovada reprezentativităţii.
    (5) În situaţia în care a fost exprimată opţiunea pentru acordarea de bonuri de carburant, carduri de carburant sau pentru decontarea carburantului, nu se mai acordă bilete de transport interurban persoanelor prevăzute la art. 24 alin. (2) şi (4) din Legea nr. 448/2006.
    (6) Cererea pentru decontarea carburantului, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 7, se depune la DGASPC, în termen de 60 de zile de la data efectuării alimentării, şi este însoţită de bonul/bonurile fiscal (e) de carburant, emis (e) de societăţile de distribuţie a produselor petroliere.
    ART. 19^2
    (1) Acordarea de bonuri de carburant şi de carduri de carburant se face în baza formularului întocmit conform modelului prevăzut în anexa nr. 8, respectiv în anexa nr. 9. Formularul cuprinde o declaraţie pe propria răspundere potrivit căreia călătoria cu autoturismul este în interesul persoanei cu handicap, precum şi acordul privind prelucrarea datelor cu caracter personal.
    (2) Acordarea de bonuri de carburant, alimentarea cardurilor de carburant sau decontarea carburantului în condiţiile art. 19^1 alin. (1) se face astfel:
    a) semestrial, dacă documentul care atestă încadrarea în grad de handicap are valabilitate permanentă;
    b) trimestrial sau proporţional cu numărul de luni calendaristice în perioada de valabilitate a documentului/ documentelor care atestă încadrarea în grad de handicap, într-un an calendaristic.
    (3) Dreptul prevăzut de art. 24 alin. (9) şi (10) din Legea nr. 448/2006, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, nu poate fi exercitat după expirarea perioadei de valabilitate a documentului/documentelor de încadrare în grad de handicap.
    (4) Bonurile de carburant se acordă şi se consemnează în formularul întocmit conform modelului prevăzut în anexa nr. 8.
    (5) Numărul de bonuri de carburant se stabileşte corespunzător sumei prevăzute de lege şi se acordă în anul curent de DGASPC proporţional cu numărul de luni calendaristice cuprinse în perioada de valabilitate a documentului/documentelor de încadrare în grad de handicap.
    (6) În cazul în care rezultatul calculului numărului de bonuri de carburant este un număr cu zecimale, în funcţie de valoarea bonului, acesta se va rotunji în plus, dacă documentul de încadrare în grad de handicap este emis în anul calendaristic în curs sau se va rotunji în minus, dacă documentul de încadrare în grad de handicap expiră în anul calendaristic în curs.
    (7) Bonurile de carburant acordate pot fi utilizate doar în societăţi de distribuţie a produselor petroliere care au încheiate contracte de prestare/furnizare a acestor servicii cu DGASPC.
    (8) În cazul pierderii sau furtului bonurilor de carburant, persoana cu handicap grav sau accentuat sau reprezentantul acesteia anunţă de îndată DGASPC care va lua măsurile legale în vederea blocării sau anulării acestora. Dacă blocarea sau anularea nu este posibilă nu se acordă alte bonuri de carburant în schimb şi nu se emit duplicate. Acordarea se poate face doar pentru bonurile de carburant recuperate sau rămase neridicate pentru restul perioadei dintr-un an calendaristic, dacă documentul/documentele care atestă încadrarea în grad de handicap este/sunt în perioada de valabilitate.
    ART. 19^3
    (1) Cardurile de carburant se acordă persoanelor cu handicap grav sau accentuat şi se consemnează în formularul întocmit conform modelului prevăzut în anexa nr. 9.
    (2) Cardurile de carburant acordate pot fi utilizate în toate societăţile de distribuţie a produselor petroliere, precum şi la toate staţiile de alimentare a mijloacelor de transport electrice aflate pe teritoriul României.
    (3) Persoana cu handicap grav sau accentuat poate utiliza cardul de carburant numai prin prezentarea actului de identitate.
    (4) În cazul pierderii sau furtului cardului de carburant, persoana cu handicap grav sau accentuat sau reprezentantul acesteia anunţă de îndată DGASPC, care va lua măsurile legale în vederea blocării sau anulării acestuia. La solicitarea persoanei cu handicap grav sau accentuat sau reprezentantului legal al acesteia, DGASPC emite un nou card de carburant.
    ART. 19^4
    (1) Fiecare card de carburant este valabil numai dacă are înscrise pe suportul electronic sau are stocate într-un alt mod în acesta următoarele menţiuni:
    a) numele şi adresa emitentului şi datele sale de identificare;
    b) denumirea DGASPC şi datele sale de identificare;
    c) numele, prenumele şi codul numeric personal al persoanei cu handicap grav sau accentuat;
    d) interdicţia de a fi utilizat pentru alte scopuri decât cel pentru care a fost emis;
    e) numărul de identificare, unic la nivel de emitent;
    f) perioada de valabilitate a cardului de carburant;
    g) elemente de siguranţă a suportului electronic, de tip CIP;
    h) cuvintele «BON VALORIC ELECTRONIC» cu litere majuscule pe rectoul suportului electronic.
    (2) Partea din faţă a cardului de carburant conţine următoarele elemente:
    a) logoul Uniunii Europene;
    b) logoul Guvernului României;
    c) textul «BON VALORIC ELECTRONIC»;
    d) numele şi prenumele persoanei cu handicap grav sau accentuat;
    e) numărul de card: permite identificarea unică a cardului;
    f) logoul tricolor;
    g) textul «BON ELECTRONIC PENTRU ALIMENTAREA MIJLOACELOR DE TRANSPORT»;
    h) valabilitatea;
    i) CIP.
    (3) Partea verso a cardului de carburant conţine următoarele elemente:
    a) bandă magnetică;
    b) spaţiu pentru semnătura persoanei cu handicap grav sau accentuat a cardului de carburant;
    c) numărul de telefon al asistenţei utilizatorilor;
    d) interdicţiile referitoare la utilizarea cardului de carburant - informaţii cu privire la destinaţia sumelor alocate/interdicţiile de utilizare;
    e) denumirea şi logoul emitentului cardului de carburant şi logoul partener;
    f) datele de identificare ale emitentului.
    ART. 19^5
    (1) DGASPC acordă bonurile de carburant, eliberează cardurile de carburant şi decontează carburantul către persoanele cu handicap grav sau accentuat, în termen de maximum 60 de zile calendaristice de la data înregistrării cererii şi a documentelor aferente.
    (2) Răspunderea cu privire la corectitudinea acordării drepturilor prevăzute la art. 19^1 alin. (1), precum şi la identificarea persoanelor cu handicap grav sau accentuat şi atestarea faptului că acestea au dreptul de a beneficia de prevederile art. 24 alin. (9) şi (10) din Legea nr. 448/2006, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, sunt în sarcina DGASPC.
    (3) Neexercitarea acestui drept, de către persoanele cu handicap grav sau accentuat, în anul curent nu poate fi reportat pentru anul calendaristic următor.
    (4) În cazul în care persoana cu handicap schimbă domiciliul/reşedinţa dintr-un judeţ/sector în altul, dosarul prevăzut la art. 13 alin. (1) va conţine inclusiv o adeverinţă privind acordarea bonurilor de carburant, a cardurilor de carburant, alimentarea acestora ori decontarea carburantului.
    ART. 19^6
    (1) Contractarea serviciilor privind achiziţia de bonuri de carburant şi emiterea cardurilor de carburant de către DGASPC, care are calitatea de autoritate contractantă în înţelesul Legii nr. 98/2016 privind achiziţiile publice, cu modificările şi completările ulterioare, se realizează în condiţiile legislaţiei privind achiziţiile publice. La estimarea valorii contractului de achiziţie publică nu se ia în calcul valoarea nominală a bonurilor de carburant, respectiv a cardurilor de carburant.
    (2) DGASPC încheie contracte de achiziţie a cardurilor de carburant cu unităţi care desfăşoară această activitate numai în baza autorizaţiei de funcţionare, acordată de Ministerul Finanţelor, potrivit prevederilor Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare unităţi emitente.
    (3) Cardul de carburant este asimilat biletelor de valoare şi este emis de către unităţile emitente definite la art. 5 din Legea nr. 165/2018, cu modificările şi completările ulterioare, în condiţiile legislaţiei privind acordarea biletelor de valoare.
    (4) DGASPC, care achiziţionează serviciul de emitere a cardurilor de carburant cu o unitate emitentă, transferă contravaloarea nominală a cardurilor de carburant distribuite persoanelor cu handicap grav sau accentuat şi achită costul emiterii acestora.
    (5) Cardul de carburant poate fi alimentat exclusiv cu valoarea stabilită conform prevederilor art. 24 alin. (9) din Legea nr. 448/2006, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
    (6) Valoarea nominală cu care se alimentează cardurile de carburant acordate persoanelor cu handicap grav sau accentuat nu poate fi diminuată în niciun mod.
    (7) Valoarea cardurilor de carburant nu poate fi transferată persoanelor cu handicap grav sau accentuat pe suportul electronic dacă, la data stabilită pentru transfer, DGASPC nu a transferat unităţii emitente, integral, contravaloarea nominală a cardurilor de carburant achiziţionate şi a achitat costurile emiterii acestora.
    ART. 19^7
    (1) Unităţile emitente sunt obligate să selecteze societăţile de distribuţie a produselor petroliere, precum şi distribuitorii staţiilor de alimentare a mijloacelor de transport electric pe teritoriul României, astfel încât persoanele cu handicap grav sau accentuat pot să folosească cardul de carburant la orice societăţi de distribuţie a produselor petroliere, precum şi la orice staţie de alimentare a mijloacelor de transport electric pe teritoriul României.
    (2) Unităţile emitente sunt obligate să ia măsurile necesare pentru asigurarea circulaţiei cardurilor de carburant în condiţii de siguranţă.
    (3) Unităţile emitente sunt obligate să deschidă conturi sau subconturi de plăţi distincte, prin care se vor derula sumele reprezentând încasările şi plăţile aferente valorii nominale a cardurilor de carburant, astfel încât să permită o evidenţă clară a sumelor utilizate în temeiul contractelor încheiate cu DGASPC şi cu societăţile de distribuţie a produselor petroliere care acceptă cardurile de carburant.
    (4) Unităţile emitente pot organiza platforme pentru emiterea acestora sau pot încheia contracte cu organizaţii care administrează schema/aranjamentul de plată ori alte organizaţii specializate, după caz.
    (5) Decontarea cheltuielilor prin cardurile de carburant între unităţile care le acceptă şi unităţile emitente se face numai prin intermediul unităţilor bancare sau prin unităţile teritoriale ale Trezoreriei Statului, după caz, potrivit legii. Acelaşi regim de decontare se aplică şi în cazul relaţiei dintre DGASPC şi unitatea emitentă.
    (6) Sumele derulate prin operaţiunile cu carduri de carburant de către unităţile emitente nu pot fi utilizate pentru reinvestirea în alte scopuri.
    ART. 19^8
    (1) Cardurile de carburant nu permit efectuarea de operaţiuni de retragere de numerar sau de preschimbare în numerar.
    (2) Cardurile de carburant pot fi utilizate numai cu respectarea prevederilor art. 19^3 alin. (2), inclusiv pentru plăţi online.
    ART. 19^9
    (1) Societăţile de distribuţie a produselor petroliere care utilizează aparate de marcat electronice fiscale potrivit dispoziţiilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, aplică pe versoul bonului fiscal ştampila societăţii la solicitarea persoanei cu handicap grav sau accentuat.
    (2) Societăţile de distribuţie a produselor petroliere nu acordă rest de bani la utilizarea bonurilor de carburant sau a cardurilor de carburant.
    ART. 19^10
    (1) În cazul în care limitele prevăzute de lege cu privire la suma maximă decontabilă, precum şi cuantumul sumelor aferente bonurilor de carburant şi/sau cardurilor de carburant sunt atinse, persoana cu handicap nu mai poate solicita decontarea carburantului, acordarea de bonuri de carburant sau alimentarea cardurilor de carburant până la sfârşitul anului.
    (2) Structura de specialitate din cadrul DGASPC urmăreşte încadrarea sumelor decontate, acordarea bonurilor de carburant, precum şi alimentarea cardurilor de carburant, în limitele prevăzute la art. 24 alin. (9) din Legea nr. 448/2006, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
    ART. 19^11
    (1) DGASPC întocmeşte câte un centralizator pentru decontarea carburantului, pentru acordarea de bonuri de carburant, de acordare şi alimentare a cardurilor de carburant, modelul acestora fiind prevăzute în anexele nr. 10-12.
    (2) În vederea decontării carburantului, a acordării de bonuri de carburant şi a alimentării cardurilor de carburant, DGASPC întocmeşte centralizatorul borderourilor de decont, întocmit conform modelului prevăzut în anexa nr. 13, pe baza centralizatoarelor întocmite conform alin. (1), şi îl transmite Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi, denumită în continuare Autoritate, până la data de 10 a lunii. În baza acestui document, Autoritatea operează transferul sumelor către DGASPC.
    ART. 19^12
    (1) Cheltuielile pentru decontarea carburantului, a bonurilor de carburant şi alimentării cardurilor de carburant se asigură prin transferuri din bugetul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, prin Autoritate, către bugetele DGASPC până la sfârşitul lunii în care s-a transmis necesarul de fonduri.
    (2) Decontarea carburantului, a bonurilor de carburant sau a alimentării cardurilor de carburant se face cu încadrarea în creditele bugetare aprobate.
    ART. 19^13
    Sumele reprezentând cheltuielile cu bonurile de carburant acordate necuvenit sau cele plătite necuvenit pentru decontarea carburantului şi sumele rămase necheltuite în cazul cardurilor de carburant, în cazuri precum: deces al persoanei cu handicap, schimbarea gradului de handicap, neîncadrare în grad de handicap grav sau accentuat, se recuperează în cuantumul întregii valori, în măsura în care nu au fost folosite, pe baza deciziei directorului general/executiv al DGASPC, care constituie titlu de creanţă şi care se comunică debitorului în termen de 15 zile de la data emiterii acesteia. Aceasta, împreună cu dovada comunicării către debitor, se transmite organelor fiscale centrale în vederea recuperării sumelor înscrise în titlul executoriu.
    ART. 19^14
    (1) Constituie contravenţii următoarele fapte, dacă nu sunt săvârşite în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:
    a) utilizarea de către persoanele cu handicap grav sau accentuat, reprezentantul legal, asistentul personal, asistentul personal profesionist sau însoţitorul, pentru persoanele cu handicap grav sau accentuat, părinte, tutore, asistent maternal sau persoana care se ocupă de creşterea şi îngrijirea copilului cu handicap grav sau accentuat în baza unei măsuri de protecţie specială, stabilită în condiţiile legii, a bonurilor de carburant sau a cardurilor de carburant, în alt scop decât asigurarea transportului gratuit acordat persoanelor cu handicap;
    b) refuzul nejustificat al societăţilor de distribuţie a produselor petroliere, precum şi al deţinătorilor staţiilor de alimentare a mijloacelor de transport electrice de a accepta bonurile valorice pe suport electronic. Refuzul este justificat dacă există o suspiciune rezonabilă privind autenticitatea bonurilor valorice pe suport electronic sau identitatea dintre titularul bonului valoric pe suport electronic şi persoana cu handicap grav sau accentuat, reprezentantul legal, asistentul personal, asistentul personal profesionist sau însoţitorul, pentru persoanele cu handicap grav sau accentuat, părinte, tutore, asistent maternal sau persoana care se ocupă de creşterea şi îngrijirea copilului cu handicap grav sau accentuat în baza unei măsuri de protecţie specială, stabilită în condiţiile legii;
    c) comercializarea bonurilor de carburant sau a cardurilor de carburant, contra unui preţ sau a altor bunuri/servicii decât cele stabilite prin prezenta hotărâre.
    (2) Contravenţiile prevăzute la alin. (1) se sancţionează după cum urmează:
    a) de la 1 la 2 puncte-amendă, faptele prevăzute la alin. (1) lit. a);
    b) de la 10 la 15 puncte-amendă, faptele prevăzute la alin. (1) lit. b) şi c).
    (3) Un punct-amendă reprezintă contravaloarea unui salariu de bază minim brut pe ţară garantat în plată, stabilit în condiţiile legii.
    ART. 19^15
    (1) Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor prevăzute la art. 19^14 se realizează de către personalul împuternicit din cadrul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale sau de către alte organe abilitate în condiţiile legii.
    (2) Contravenţiilor prevăzute la art. 19^14 le sunt aplicabile dispoziţiile Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările şi completările ulterioare."

    4. Articolul 20 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 20
    Anexele nr. 1-13 fac parte integrantă din prezentele norme metodologice."

    5. După anexa nr. 4 la Normele metodologice se introduc nouă noi anexe, anexele nr. 5-13, având conţinutul prevăzut în anexele nr. 1-9 la prezenta hotărâre.


    ART. II
    La data intrării în vigoare a prezentei hotărâri se abrogă:
    a) articolul V şi anexa nr. 3 din Hotărârea Guvernului nr. 1.118/2020 privind modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 1.017/2018 pentru aprobarea Normelor metodologice privind modalitatea de acordare a drepturilor la transport interurban gratuit persoanelor cu handicap, precum şi pentru punerea în aplicare a prevederilor art. 24 alin. (9) şi (10) din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1297 din 28 decembrie 2020;
    b) Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi nr. 160/2023 privind aprobarea Metodologiei pentru acordarea şi decontarea de bonuri de carburant şi/sau de bonuri valorice pentru alimentarea mijloacelor de transport electrice ori pentru decontarea carburantului necesar deplasării cu autoturismul, pentru aplicarea art. 24 alin. (9) şi (10) din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 156 din 23 februarie 2023.


    ART. III
    Prezenta hotărâre intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, cu excepţia art. I pct. 3 referitor la completarea cu art. 19^14 şi 19^15 a anexei la Hotărârea Guvernului nr. 1.017/2018, care intră în vigoare la 30 de zile de la data publicării.

    ART. IV
    Hotărârea Guvernului nr. 1.017/2018 pentru aprobarea Normelor metodologice privind modalitatea de acordare a drepturilor la transport interurban gratuit persoanelor cu handicap, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1111 din 28 decembrie 2018, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cu cele aduse prin prezenta hotărâre, va fi republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, dându-se textelor o nouă numerotare.



                    PRIM-MINISTRU
                    ION-MARCEL CIOLACU
                    Contrasemnează:
                    Viceprim-ministru,
                    Marian Neacşu
                    p. Ministrul muncii şi solidarităţii sociale,
                    Mădălin-Cristian Vasilcoiu,
                    secretar de stat
                    Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei,
                    Adrian-Ioan Veştea
                    Ministrul transporturilor şi infrastructurii,
                    Sorin-Mihai Grindeanu
                    Ministrul finanţelor,
                    Marcel-Ioan Boloş

    Bucureşti, 18 ianuarie 2024.
    Nr. 43.
    ANEXA 1

    (Anexa nr. 5 la normele metodologice)
    NECESARUL DE FONDURI
    pentru plata transportului interurban (beneficiari ai art. 24 din Legea nr. 448/2006
    privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap)
    Luna ......... din anul .........
    Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului ......................
    Nr. ............ data .............

┌────┬────────────┬────────┬────────┬─────────┬─────────────────────────────┬────────┐
│ │Societatea │ │ │ │Nr. de beneficiari │ │
│Nr. │de transport│Seria │Data │Nr. de ├────────┬─────────┬──────────┤Valoarea│
│crt.│(prestatorul│şi nr. │emiterii│călătorii│persoane│asistenţi│ │(lei) │
│ │de servicii)│facturii│facturii│efectuate│cu │sociali │însoţitori│ │
│ │ │ │ │ │handicap│ │ │ │
├────┼────────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼──────────┼────────┤
│ │Total │ │ │ │ │ │ │ │
│A │transport │ │ │ │ │ │ │ │
│ │feroviar │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼──────────┼────────┤
│a1 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼──────────┼────────┤
│a2 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼──────────┼────────┤
│a3 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼──────────┼────────┤
│ │Total │ │ │ │ │ │ │ │
│B │transport │ │ │ │ │ │ │ │
│ │auto │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼──────────┼────────┤
│b1 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼──────────┼────────┤
│b2 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼──────────┼────────┤
│b3 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼──────────┼────────┤
│b4 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼──────────┼────────┤
│b5 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼──────────┼────────┤
│b6 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼──────────┼────────┤
│b7 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼──────────┼────────┤
│b8 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼──────────┼────────┤
│b9 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼──────────┼────────┤
│b10 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼──────────┼────────┤
│b11 │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼─────────┼──────────┼────────┤
│ │TOTAL │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴────────────┴────────┴────────┴─────────┴────────┴─────────┴──────────┴────────┘


    Creditele primite vor fi utilizate numai pentru destinaţia solicitată.
    Facturile enumerate mai sus nu au făcut obiectul unei cereri anterioare.
    Director general/executiv,
    ....................
    Director economic,
    .................
    CFP,
    .......................
    Întocmit,
    .....................

    ANEXA 2

    (Anexa nr. 6 la normele metodologice)
    CERERE
    privind exprimarea opţiunii pentru acordarea gratuităţii la transportul interurban sau pentru
    acordarea de bonuri de carburant pe suport hârtie, de bonuri valorice pe suport electronic
    sau pentru decontarea carburantului necesar deplasării cu autoturismul, în baza
    art. 24 alin. (1), (9) şi (10) din Legea nr. 448/2006 privind protecţia
    şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap
    - model -
    Nr. .............../..............
    Doamnă/Domnule director,
    I. (Se completează cu datele persoanei cu handicap. La solicitare se prezintă documentele în original.)
    Subsemnatul/Subsemnata:
    1. Numele şi prenumele ...................................
    2. CNP |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
    3. Domiciliul: localitatea ..........(sat, comună, oraş, municipiu)..........., sectorul/judeţul ......................., str. ...................... nr. ........, bl. ..........., sc. .........., et. ........, ap. ........., cod poştal ....................
    4. Telefon ..........................
    5. E-mail ...........................
    6. Certificat de încadrare în grad de handicap (număr/serie/dată) ............................................
    7. Gradul de handicap .....................................


    II. (Se completează de către reprezentantul legal, asistentul personal, asistentul personal profesionist sau însoţitorul, pentru persoanele cu handicap grav sau accentuat, părinte, tutore, asistent maternal sau persoana care se ocupă de creşterea şi îngrijirea copilului cu handicap grav sau accentuat în baza unei măsuri de protecţie specială, stabilită în condiţiile legii. Se prezintă documentele de identitate în original.)
    1. Numele şi prenumele ............................
    2. Domiciliul: localitatea ...........(sat, comună, oraş, municipiu)........., sectorul/judeţul ......................., str. ...................... nr. ........, bl. ......, sc. .........., et. ........, ap. ........., cod poştal .......................
    3. Telefon ...........................
    4. E-mail ............................

    Actul şi valabilitatea acestuia, prin care persoana este desemnată reprezentant legal, sau documentul care face dovada reprezentativităţii, conform pct. II: ...........................................................
    Pentru anul calendaristic ................. îmi exprim opţiunea:
    [ ] pentru acordarea gratuităţii la transportul interurban;
    [ ] pentru decontarea carburantului necesar deplasării cu autoturismul;
    [ ] acordarea bonurilor de carburant pe suport hârtie;
    [ ] acordarea de bonuri valorice pe suport electronic (card carburant).

    Cunoscând prevederile art. 326 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificările şi completările ulterioare, cu privire la falsul în declaraţii, declar pe propria răspundere că deplasările sunt efectuate numai în interesul propriu/al persoanei cu handicap.
    Sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal în conformitate cu legislaţia în vigoare.
    Data
    ................................
    Semnătura
    .................................

    ANEXA 3

    (Anexa nr. 7 la normele metodologice)
    CERERE
    pentru decontarea carburantului, în baza art. 24 alin. (9) şi (10) din Legea nr. 448/2006
    privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap
    - model -
    Nr. ................./................
    Doamnă/Domnule director,
    I. (Se completează cu datele persoanei cu handicap.)
    Subsemnatul/Subsemnata:
    1. Numele şi prenumele .......................................
    2. CNP |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
    3. Domiciliul: localitatea .........(sat, comună, oraş, municipiu)........., sectorul/judeţul ......................., str. ...................... nr. ........, bl. ..........., sc. .........., et. ........, ap. ........., cod poştal ....................
    4. Telefon .........................................................
    5. E-mail ..........................................................
    6. Certificat de încadrare în grad de handicap (număr/serie/dată) ...........................
    7. Gradul de handicap ..............................................


    II. (Se completează de către reprezentantul legal, asistentul personal, asistentul personal profesionist sau însoţitorul, pentru persoanele cu handicap grav sau accentuat, părinte, tutore, asistent maternal sau persoana care se ocupă de creşterea şi îngrijirea copilului cu handicap grav sau accentuat în baza unei măsuri de protecţie specială, stabilită în condiţiile legii. Se prezintă documentele de identitate în original.)
    1. Numele şi prenumele ...............................................
    2. Domiciliul: localitatea .............(sat, comună, oraş, municipiu)..........., sectorul/judeţul ......................., str. ...................... nr. ........, bl. ......, sc. .........., et. ........, ap. ........., cod poştal .......................
    3. Telefon ........................................................
    4. E-mail .........................................................

    Actul şi valabilitatea acestuia, prin care persoana este desemnată reprezentant legal, sau documentul care face dovada reprezentativităţii, conform pct. II: ...................................................
    Solicit decontarea carburantului pentru alimentarea mijloacelor de transport pentru care ataşez bonurile fiscale aferente:

┌────┬───────┬───────┬────────────────┬────────┐
│ │ │Nr. şi │Gradul de │ │
│Nr. │Data │seria │handicap │Valoarea│
│crt.│bonului│bonului├─────────┬──────┤de │
│ │fiscal │fiscal │Gradul │Gradul│decontat│
│ │ │ │accentuat│grav │ │
├────┼───────┼───────┼─────────┼──────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├────┼───────┼───────┼─────────┼──────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├────┴───────┴───────┴─────────┴──────┼────────┤
│TOTAL │ │
└─────────────────────────────────────┴────────┘


    Solicit ca suma reprezentând decontarea carburantului să fie:
    [ ] virată în contul ......................................
    Cunoscând prevederile art. 326 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificările şi completările ulterioare, cu privire la falsul în declaraţii, declar pe propria răspundere că deplasările sunt efectuate numai în interesul propriu/al persoanei cu handicap.
    Sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal în conformitate cu legislaţia în vigoare.
    Data
    ......................................
    Semnătura
    ...........................................
    Anexez la prezenta cerere următoarele documente:
    - bonuri fiscale nr. ........................./data ............................ în original;
    – document de cont bancar cu indicarea contului IBAN unde se va vira contravaloarea decontului de carburant.


    ANEXA 4

    (Anexa nr. 8 la normele metodologice)
    FORMULAR
    pentru acordarea bonurilor de carburant pe suport hârtie,
    în baza art. 24 alin. (9) şi (10) din Legea nr. 448/2006
    privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap
    - model -
    Nr. ................./................
    Doamnă/Domnule director,
    I. (Se completează cu datele persoanei cu handicap. La solicitare se prezintă documentele în original.)
    Subsemnatul/Subsemnata:
    1. Numele şi prenumele ..............................................
    2. CNP |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
    3. Domiciliul: localitatea ..........(sat, comună, oraş, municipiu).........., sectorul/judeţul ......................., str. ....................., nr. ........, bl. ..........., sc. .........., et. ........, ap. ........., cod poştal ....................
    4. Telefon ...............................................
    5. E-mail .................................................
    6. Certificat de încadrare în grad de handicap (număr/serie/dată) ......................................
    7. Gradul de handicap .....................................


    II. (Se completează de către reprezentantul legal, asistentul personal, asistentul personal profesionist sau însoţitorul, pentru persoanele cu handicap grav sau accentuat, părinte, tutore, asistent maternal sau persoana care se ocupă de creşterea şi îngrijirea copilului cu handicap grav sau accentuat în baza unei măsuri de protecţie specială, stabilită în condiţiile legii. Se prezintă documentele de identitate în original.)
    1. Numele şi prenumele ...........................................................................
    2. Domiciliul: localitatea .........(sat, comună, oraş, municipiu).........., sectorul/judeţul ......................., str. ....................., nr. ........, bl. ......, sc. .........., et. ........, ap. ........., cod poştal .......................
    3. Telefon ...............................................
    4. E-mail .................................................

    Actul şi valabilitatea acestuia, prin care persoana este desemnată reprezentant legal, sau documentul care face dovada reprezentativităţii, conform pct. II: .................................................
    Cunoscând prevederile art. 326 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificările şi completările ulterioare, cu privire la falsul în declaraţii, declar pe propria răspundere că deplasările sunt efectuate numai în interesul propriu/al persoanei cu handicap.
    Sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal în conformitate cu legislaţia în vigoare.
    Data
    ..................................
    Semnătura
    ..............................
    Tabel privind acordarea bonurilor de carburant pe suport hârtie

┌────┬─────────┬─────────┬─────────┬────────────────┬─────┬─────────┐
│ │ │Nr. şi │Nr. de │Gradul de │ │ │
│Nr. │Data │seria │bonuri │handicap │Total│Semnătura│
│crt.│acordării│bonului │de ├─────────┬──────┤sumă │de │
│ │ │de │carburant│Gradul │Gradul│ │primire │
│ │ │carburant│ │accentuat│grav │ │ │
├────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼──────┼─────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼──────┼─────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼──────┼─────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┴─────────┴─────────┼─────────┼─────────┼──────┼─────┼─────────┤
│TOTAL │ │ │ │ │ │
└────────────────────────┴─────────┴─────────┴──────┴─────┴─────────┘



    ANEXA 5

    (Anexa nr. 9 la normele metodologice)
    FORMULAR
    pentru acordarea bonurilor valorice pe suport electronic (card carburant),
    în baza art. 24 alin. (9) şi (10) din Legea nr. 448/2006
    privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap
    - model -
    Nr. ................./................
    Doamnă/Domnule director,
    I. (Se completează cu datele persoanei cu handicap. La solicitare se prezintă documentele în original.)
    Subsemnatul/Subsemnata:
    1. Numele şi prenumele .............................................................................
    2. CNP |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
    3. Domiciliul: localitatea .........(sat, comună, oraş, municipiu)........., sectorul/judeţul ......................., str. ...................... nr. ........, bl. ..........., sc. .........., et. ........, ap. ........., cod poştal ....................
    4. Telefon ...............................................
    5. E-mail .................................................
    6. Certificat de încadrare în grad de handicap (număr/serie/dată) ...........................................
    7. Gradul de handicap .....................................


    II. (Se completează de către reprezentantul legal, asistentul personal, asistentul personal profesionist sau însoţitorul, pentru persoanele cu handicap grav sau accentuat, părinte, tutore, asistent maternal sau persoana care se ocupă de creşterea şi îngrijirea copilului cu handicap grav sau accentuat în baza unei măsuri de protecţie specială, stabilită în condiţiile legii. Se prezintă documentele de identitate în original.)
    1. Numele şi prenumele ...........................................................................
    2. Domiciliul: localitatea .......(sat, comună, oraş, municipiu)............., sectorul/judeţul ......................., str. ...................... nr. ........, bl. ......, sc. .........., et. ........, ap. ........., cod poştal .......................
    3. Telefon ...............................................
    4. E-mail .................................................

    Actul şi valabilitatea acestuia, prin care persoana este desemnată reprezentant legal, sau documentul care face dovada reprezentativităţii, conform pct. II: ...................................................
    Cunoscând prevederile art. 326 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificările şi completările ulterioare, cu privire la falsul în declaraţii, declar pe propria răspundere că deplasările sunt efectuate numai în interesul propriu/al persoanei cu handicap.
    Sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal în conformitate cu legislaţia în vigoare.
    Data
    ........................................
    Semnătura
    ..................................
    Tabel privind acordarea bonurilor valorice pe suport electronic (card de carburant)

┌────┬─────────┬──────────┬────────────┬────────────────┬─────┬─────────┐
│ │ │Nr. bon │ │Gradul de │ │ │
│ │ │valoric │ │handicap │ │ │
│Nr. │Data │pe suport │Valabilitate│ │Total│Semnătura│
│crt.│acordării│electronic│card de ├─────────┬──────┤sumă │de │
│ │ │(card de │carburant │Gradul │Gradul│ │primire │
│ │ │carburant)│ │accentuat│grav │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼──────────┼────────────┼─────────┼──────┼─────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼──────────┼────────────┼─────────┼──────┼─────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼──────────┼────────────┼─────────┼──────┼─────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┴─────────┴──────────┴────────────┼─────────┼──────┼─────┼─────────┤
│TOTAL │ │ │ │ │
└──────────────────────────────────────┴─────────┴──────┴─────┴─────────┘


    Tabelul se completează doar la emiterea/înmânarea cardului de carburant.
    Cardul de carburant se alimentează conform prevederilor art. 19^2 alin. (2) din normele metodologice.

    ANEXA 6

    (Anexa nr. 10 la normele metodologice)
    CENTRALIZATOR
    pentru decontarea carburantului, în baza art. 24 alin. (9) şi (10) din Legea nr. 448/2006
    privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap
    - model -
    Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului ................................
    Nr. .................. data .................

┌────┬────────────┬────────────┬────────────┬────────────────┬──────────┐
│ │Numele şi │CNP-ul │Nr. şi data │Gradul de │ │
│ │prenumele │persoanei │documentului│handicap │Suma │
│Nr. │persoanei cu│cu │care atestă │ │solicitată│
│crt.│dizabilităţi│dizabilităţi│încadrarea ├─────────┬──────┤pentru │
│ │care │care │în grad de │Gradul │Gradul│decontare │
│ │solicită │solicită │handicap │accentuat│grav │ │
│ │decontarea │decontarea │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────┼────────────┼─────────┼──────┼──────────┤
│1. │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────┼────────────┼─────────┼──────┼──────────┤
│2. │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────┼────────────┼─────────┼──────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├────┴────────────┴────────────┴────────────┼─────────┼──────┼──────────┤
│TOTAL │ │ │ │
├────┬──────────────────────────────────────┼─────────┴──────┴──────────┤
│ │Nr. de persoane cu dizabilităţi care │Suma solicitată pentru │
│ │solicită decontarea │decontare │
├────┼──────────────────────────────────────┼───────────────────────────┤
│ │ │ │
└────┴──────────────────────────────────────┴───────────────────────────┘


    Semnătură autorizată
    Director general,
    .....................................

    ANEXA 7

    (Anexa nr. 11 la normele metodologice)
    CENTRALIZATOR
    de acordare a bonurilor de carburant pe suport hârtie,
    în baza art. 24 alin. (9) şi (10) din Legea nr. 448/2006
    privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap
    - model -
    Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului ................................
    Nr. .................. data .................

┌────┬────────────┬────────────┬────────────┬────────────────┬────────┬────────────────┬─────────┐
│ │Numele şi │CNP-ul │Nr./Seria/ │Gradul de │ │ │ │
│ │prenumele │persoanei │Data │handicap │ │ │ │
│Nr. │persoanei cu│cu │documentului│ │Nr. de │Nr. şi seria │Valoarea │
│crt.│dizabilităţi│dizabilităţi│care atestă ├─────────┬──────┤bonuri │bonurilor │bonurilor│
│ │care │care │încadrarea │Gradul │Gradul│acordate│ │ │
│ │solicită │solicită │în grad de │accentuat│grav │ │ │ │
│ │acordarea │acordarea │handicap │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────┼────────────┼─────────┼──────┼────────┼─────────┬──────┼─────────┤
│1. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────┼────────────┼─────────┼──────┼────────┼─────────┼──────┼─────────┤
│2. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────┼────────────┼─────────┼──────┼────────┼─────────┼──────┼─────────┤
│3. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┴────────────┴────────────┴────────────┼─────────┼──────┼────────┼─────────┼──────┼─────────┤
│TOTAL │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────────────────┼─────────┴──────┼────────┼─────────┴──────┼─────────┤
│ │din care │Nr. │din care │Valoarea │
│Nr. total de persoane cu dizabilităţi care ├─────────┬──────┤total de├─────────┬──────┤totală │
│solicită acordarea │gradul │gradul│bonuri │gradul │gradul│a │
│ │accentuat│grav │acordate│accentuat│grav │bonurilor│
├───────────────────────────────────────────┼─────────┼──────┼────────┼─────────┼──────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
└───────────────────────────────────────────┴─────────┴──────┴────────┴─────────┴──────┴─────────┘


    Semnătură autorizată
    Director general,
    .......................................

    ANEXA 8

    (Anexa nr. 12 la normele metodologice)
    CENTRALIZATOR
    de acordare a bonurilor valorice pe suport electronic (card carburant),
    în baza art. 24 alin. (9) şi (10) din Legea nr. 448/2006
    privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap
    - model -
    Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului ................................
    Nr. .................. data .................

┌────┬────────────┬────────────┬────────────┬────────────┬────────────────┬─────────┬─────────┐
│ │ │ │ │Perioada de │ │ │ │
│ │Numele şi │CNP-ul │Nr./Seria/ │valabilitate│Gradul de │ │ │
│ │prenumele │persoanei │Data │a │handicap │Numărul │ │
│Nr. │persoanei cu│cu │documentului│documentului│ │cardului │Valoarea │
│crt.│dizabilităţi│dizabilităţi│care atestă │care atestă ├─────────┬──────┤de │bonurilor│
│ │care │care │încadrarea │încadrarea │ │ │carburant│ │
│ │solicită │solicită │în grad de │în grad de │Gradul │Gradul│ │ │
│ │acordarea │acordarea │handicap │handicap │accentuat│grav │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼─────────┼──────┼─────────┼─────────┤
│1. │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼─────────┼──────┼─────────┼─────────┤
│2. │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼─────────┼──────┼─────────┼─────────┤
│3. │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┴────────────┴────────────┴────────────┼────────────┼─────────┼──────┼─────────┼─────────┤
│TOTAL │ │ │ │ │ │
├───────────────────────────────────────────┼────────────┼─────────┴──────┼─────────┼─────────┤
│ │ │din care │ │Valoarea │
│Nr. total de persoane cu dizabilităţi care │ ├─────────┬──────┤ │totală a │
│solicită acordarea │ │gradul │gradul│ │bonurilor│
│ │ │accentuat│grav │ │ │
├───────────────────────────────────────────┼────────────┼─────────┼──────┼─────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │
└───────────────────────────────────────────┴────────────┴─────────┴──────┴─────────┴─────────┘


    Semnătură autorizată
    Director general,
    ...................................

    ANEXA 9

    (Anexa nr. 13 la normele metodologice)
    CENTRALIZATOR BORDEROURI DE DECONT
    pentru decontarea carburantului, pentru acordarea bonurilor de carburant,
    în baza art. 24 alin. (9) şi (10) din Legea nr. 448/2006
    privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap
    - model -
    Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului ................................
    Nr. .................. data .................

┌─────┬────────────┬────────────────┬────────────────┬─────────┬────────────────┬──────────┬────────────────┬──────────┐
│ │ │ │ │Nr. total│ │Nr. total │ │ │
│ │Nr. total de│Nr. total de │Gradul de │de bonuri│Gradul de │de bonuri │Gradul de │ │
│ │persoane cu │bonuri fiscale │handicap │de │handicap │valorice │handicap │Suma │
│Nr. │dizabilităţi│pentru decont │ │carburant│ │pe suport │ │solicitată│
│crt. │care │combustibil ├─────────┬──────┤pe suport├─────────┬──────┤electronic├─────────┬──────┤pentru │
│ │solicită │(din │ │ │hârtie │ │ │(card │ │ │decontare │
│ │decontarea/ │centralizatoare)│Gradul │Gradul│(rândul │Gradul │Gradul│carburant)│Gradul │Gradul│ │
│ │alimentarea │(rândul 1) │accentuat│grav │2) │accentuat│grav │(rândul 3)│accentuat│grav │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────────────┼────────────────┼─────────┼──────┼─────────┼─────────┼──────┼──────────┼─────────┼──────┼──────────┤
│1. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────────────┼────────────────┼─────────┼──────┼─────────┼─────────┼──────┼──────────┼─────────┼──────┼──────────┤
│2. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────────────┼────────────────┼─────────┼──────┼─────────┼─────────┼──────┼──────────┼─────────┼──────┼──────────┤
│3. │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────────────┼────────────────┼─────────┼──────┼─────────┼─────────┼──────┼──────────┼─────────┼──────┼──────────┤
│TOTAL│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────┴────────────┴────────────────┴─────────┴──────┴─────────┴─────────┴──────┴──────────┴─────────┴──────┴──────────┘


    Semnătură autorizată
    Director general,
    ..................................

    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016