Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTĂRÂRE nr. 317 din 4 aprilie 2002  privind modificarea şi completarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 1.365/2000 pentru aprobarea schemei de microcredite în vederea administrării fondului de 3,6 milioane dolari S.U.A. prevăzut în Acordul de împrumut nr. 4.509-RO acordat României de Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 HOTĂRÂRE nr. 317 din 4 aprilie 2002 privind modificarea şi completarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 1.365/2000 pentru aprobarea schemei de microcredite în vederea administrării fondului de 3,6 milioane dolari S.U.A. prevăzut în Acordul de împrumut nr. 4.509-RO acordat României de Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare

EMITENT: Guvernul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 263 din 18 aprilie 2002
    În temeiul prevederilor art. 107 din Constituţia României,
    Guvernul României adopta prezenta hotărâre.
    ART. I
    Anexa la Hotărârea Guvernului nr. 1.365/2000 pentru aprobarea schemei de microcredite în vederea administrării fondului de 3,6 milioane dolari S.U.A. prevăzut în Acordul de împrumut nr. 4.509-RO acordat României de Banca Internationala pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 29 din 16 ianuarie 2001, se modifica şi se completează după cum urmează:
    1. În cuprinsul anexei denumirea Ministerul Industriei şi Comerţului (MIC) se înlocuieşte cu denumirea Ministerul Industriei şi Resurselor (MIR) şi denumirea Ministerul Finanţelor (MF) se înlocuieşte cu denumirea Ministerul Finanţelor Publice (MFP).
    2. Articolul 4 litera i) va avea următorul cuprins:
    "i) acreditarea agentiilor de credit - desemnarea, în baza condiţiilor prevăzute în Ordonanţa Guvernului nr. 40/2000 şi a criteriilor din schema de microcredite, a persoanelor juridice fără scop lucrativ, constituite sau recunoscute potrivit legii, cărora le pot fi acordate în administrare fonduri pentru microcredite din fonduri publice, certificate de către agenţiile guvernamentale conform actului de autorizare prezentat în anexa nr. 9, supuse anual auditului în vederea reînnoirii autorizării;"

    3. Articolul 4 litera z) va avea următorul cuprins:
    "z) costuri operationale - costurile serviciilor prestate de agenţia de credit pentru administrarea fondului de microcredite specificat în contract. Costurile operationale calculate de fiecare agenţie de credit sunt prezentate în oferta financiară. În perioada de iniţiere a schemei de microcredite, care nu poate depăşi 24 de luni, costurile operationale vor fi finanţate: din împrumutul BIRD (conform caietului de sarcini, secţiunea a IV-a "Oferta financiară IV G - Formatul- tip al bugetului") şi din contribuţia României la realizarea proiectului, în conformitate cu Ordonanţa Guvernului nr. 11/2000. În perioada de funcţionare a schemei de microcredite costurile agenţiei de credit, organizată în aceeaşi structura ca şi pentru perioada de iniţiere a schemei de microcredite, vor fi finanţate din dobânda percepută de la beneficiarii de microcredite;"

    4. Articolul 8 va avea următorul cuprins:
    "ART. 8
    (1) Schema de microcredite va avea o durată de aplicabilitate de 56 de luni pentru fiecare contract semnat cu agenţiile de credit, cu începere de la data aplicării acestor contracte, dacă printr-un alt act normativ nu se va prevedea altfel.
    (2) Schema de microcredite se va finaliza în 92 de luni pentru fiecare contract semnat cu agenţiile de credit, cu începere de la data aplicării acestor contracte, moment în care vor fi recuperate şi virate la bugetul statului fondurile publice de microcredite date în administrare."

    5. Articolul 25 va avea următorul cuprins:
    "ART. 25
    Caietul de sarcini, astfel cum este prezentat în anexa nr. 3, întocmit conform formatului standard de selecţie a consultantilor pe baza costului şi a calităţii sau a altei metode de selecţie agreate de Banca Mondială, format editat de Banca Mondială în ianuarie 1997 şi revizuit în septembrie 1997 şi ianuarie 1999, va conţine următoarele:
    a) scrisoarea de invitaţie la licitaţie (secţiunea I);
    b) informaţii pentru agenţiile de credit (secţiunea a II-a);
    c) formatul standard al ofertei tehnice (secţiunea a III-a);
    d) formatul standard al ofertei financiare (secţiunea a IV-a);
    e) termenii de referinţa pentru cererea de oferta (secţiunea a V-a)."

    6. Articolul 55 va avea următorul cuprins:
    "ART. 55
    Sumele colectate de agenţiile de credit, în contul deschis conform art. 43, din rambursarea microcreditelor de către beneficiari, începând cu a 57-a luna de la data aplicării fiecărui contract semnat cu agenţiile de credit, se vor vira în contul de disponibil în lei destinat rambursarilor de microcredite. Contul va fi deschis de către ANDIPRZM la trezoreria statului. Numărul de cont va fi comunicat în timp util de Ministerul Finanţelor Publice."

    7. Partea introductivă a articolului 63 va avea următorul cuprins:
    "ART. 63
    În termen de 30 de zile calendaristice de la data aplicării contractului semnat cu fiecare agenţie de credit, aceasta va proceda la promovarea unei campanii iniţiale de informare publică, constând în:"

    8. Articolul 83 va avea următorul cuprins:
    "ART. 83
    Agenţia de credit va furniza ANDIPRZM, până la data stabilită prin contract, următoarele raportări:
    a) raportul costurilor operationale (al cărui format este prezentat în anexa nr. 8.1);
    b) raportul portofoliului de credite (anexa nr. 8.2);
    c) raportul acordării de microcredite pe categorii de beneficiari (anexa nr. 8.3);
    d) raport anual cu privire la progresul contractului pentru acordarea de microcredite încheiat între ANDIPRZM şi agenţia de credit (pct. 40 din secţiunea a V-a din anexa nr. 3);
    e) raport final la încheierea contractului (pct. 40 din secţiunea a V-a din anexa nr. 3);
    f) orice alt raport pe care ANDIPRZM îl solicita motivat."

    9. Punctul IV D "Detalierea retributiei pe activităţi" al secţiunii a IV-a din anexa nr. 3 la schema de microcredite va avea următorul cuprins:
    "IV. D. Detalierea retribuţiei pe activităţi

┌───────────┬───────────────────────────────────┐
│Activitatea│ │
│nr. │Numele:.............. │
│.......... │ │
├───────────┼───────┬─────────┬────────────┬────┤
│Numele şi │Funcţia│Date de │Rata │Suma│
│prenumele │ │intrare4)│remuneraţiei│ │
├───────────┴───────┴─────────┴────────────┴────┤
│Personalul obişnuit │
├───────────────────────────────────────────────┤
│Personal local │
├───────────────────────────────────────────────┤
│Consultanţi │
├───────────────────────────────────────────────┤
│Total general │
└───────────────────────────────────────────────┘

    4) Luni, zile sau ore."

    10. Punctul 18 din secţiunea a V-a litera B.2 "Înfiinţarea fondului de microcredite" din anexa nr. 3 la schema de microcredite va avea următorul cuprins:
    "18. În vederea realizării scopurilor şi obiectivelor activităţii de microcreditare au fost alocate sume din împrumutul BIRD pentru înfiinţarea şi operarea unui fond pentru acordarea de microcredite (FMC) în valoare de 3,60 milioane dolari S.U.A. O alta suma din împrumut a fost alocata pentru serviciile de administrare a fondului pentru o perioadă determinata. Aceasta perioada, denumita perioada de iniţiere, va fi negociata de ANDIPRZM, dar nu va putea depăşi 24 de luni. În conformitate cu Ordonanţa Guvernului nr. 40/2000 valoarea maxima a sumei ce poate fi data în administrare ca fond pentru microcredite agentiilor de credit este de maximum 1 milion euro pentru un contract."

    11. Punctul 41 din secţiunea a V-a litera D.3 "Documente şi rapoarte" din anexa nr. 3 la schema de microcredite va avea următorul cuprins:
    "41. Rapoarte privind progresul contractului pentru acordarea de microcredite, încheiat între ANDIPRZM şi agenţia de credit. Agenţiile de credit vor inainta ANDIPRZM: lunar, rapoarte privind progresul şi trimestrial, rapoarte financiare. Rapoartele se vor întocmi într-un format standard. Pe măsura ce schema se implementeaza ANDIPRZM poate modifica aceste formulare, cu consultarea agenţiei de credit. Data raportarilor va fi stabilită prin contract. Toate aceste rapoarte vor fi prezentate la ANDIPRZM la data stabilită prin contract. La solicitarea ANDIPRZM agenţia de credit va participa la întrunirile pentru verificarea implementarii proiectului şi va pune la dispoziţie toate înregistrările şi evidentele pe care ANDIPRZM le considera necesare pentru confirmarea sau infirmarea conformitatii cu mandatul acordat agenţiei de credit."

    12. Anexa nr. 1 la schema de microcredite se înlocuieşte cu anexa nr. 1 la prezenta hotărâre.
    13. Schema de microcredite se completează cu anexa nr. 9 ce constituie anexa nr. 2 la prezenta hotărâre.

    ART. II
    Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.



                    PRIM-MINISTRU
                    ADRIAN NASTASE
                    Contrasemnează:
                    Ministrul industriei şi resurselor,
                    Dan Ioan Popescu
                    Ministrul finanţelor publice,
                    Mihai Nicolae Tanasescu

    ANEXA 1

                                         LISTA
          cuprinzând localităţile în care funcţionează schema de microcredite

┌──────────┬────────────────────────────────────────────┬────────────┬────────────────────────────────────────────────────┐
│ │Regiunea 1 │Regiunea 2 │Regiunea 3 │
├──────────┼──────────────────┬─────────────┬───────────┼────────────┼─────────────┬────────────┬────────────┬────────────┤
│Judeţul │Gorj │Mehedinti │Vâlcea │Hunedoara │Caraş-Severin│Hunedoara │Tulcea │Alba │
├──────────┼──────────────────┼─────────────┼───────────┼────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│Colectiv │ │ │ │ │Anina/Moldova│ │ │ │
│zonal │Târgu Jiu │Târgu Jiu │Târgu Jiu │Petrosani │Nouă │Deva-Brad │Deva-Brad │Alba │
│ANDIPRZM │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼──────────────────┼─────────────┼───────────┼────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│Total │ │ │ │ │ │ │ │ │
│localităţi│39 │16 │21 │6 │31 │22 │2 │35 │
│miniere │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼──────────────────┼─────────────┼───────────┼────────────┼─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │Alba Iulia, │
│ │ │ │ │ │ │ │ │Aiud, Albac,│
│ │ │ │ │ │ │ │ │Arieşeni, │
│ │Târgu Jiu, Padeş, │ │ │ │ │ │ │Avram │
│ │Tismana,Peştişani,│ │ │ │Bigăr, Cozla,│ │ │Iancu, │
│ │Drăguteşti, │ │ │ │Jitin, │ │ │Câmpeni, │
│ │Borăscu, │ │ │ │Liubcova, │ │ │Garda de │
│ │Bolboşi, │ │ │ │Gârnic, │ │ │Sus, Horea, │
│ │Slivileşti, │ │ │ │Pojejena, │Deva, │ │Ighiu, │
│ │Văgiuleşti, │ │ │ │Socol, │Ghelari, │ │Întregalde, │
│ │Turceni, │ │ │ │Dalboşeţ, │Teliucu │ │Livezile, │
│ │Ioneşti, │ │ │ │Doclin, │Inferior, │Baia │Metes, Ocna │
│ │Ciuperceni, │ │ │ │Eftimie │Hunedoara, │ │Mureş, │
│ │Godineşti, │ │Alunu, │ │Murgu, │Răchitova, │ │Ocolis, │
│ │Alimpeşti, │ │Râmnicu │ │Iablaniţa, │Unirea, │ │Poiana │
│ │Prigoria, │Baia de │Vâlcea, │ │Lăpuşnicu │Călan │ │Vadului, │
│ │Bengeşti- │Aramă, │Voineasa, │ │Mare, │ │ │Ponor, │
│ │Ciocadia, Săcelu, │Floresti, │Băbeni, │ │Răcăşdia, │ │ │Poşaga, │
│ │Crasna,Muşeteşti, │Baia, Baia │Drăgăşani, │ │Şopotu Nou │ │ │Râmeţ, │
│ │Săuleşti │Nouă, │Bălceşti, │ │ │ │ │Scărişoara, │
│ │ │Corcova, │Mălaia, │ │ │ │ │Sântimbru, │
│ │ │Căzăneşti, │Berbeşti, │Zona Minieră│ │ │ │Unirea, Vadu│
│ │ │Husnicioara, │Cernişoara,│defavorizată│ │ │ │Moţilor, │
│ │ │Şimian, │Copăceni, │Valea │ │ │ │Vidra │
│Localităţi├──────────────────┤Grozeşti, │Oteşani, │Jiului, ├─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│miniere │Zona minieră │Sovarna, │Horezu, │conform │Zona minieră │Zona minieră│Zona minieră│Zona minieră│
│ │defavorizată │Dobova, │Costeşti, │Hotărârii │defavorizată │defavorizată│defavorizată│defavorizată│
│ │Motru- │Izverna, │Ocnele │Guvernului │Rusca │Brad, │Altan- │"Apuseni", │
│ │Rovinari,conform │Ponoarele, │Mari, │nr. 992/1998│Montană, │conform │Tepe, │conform │
│ │Hotărârii │Obârşia- │Brezoi, │ │conform │Hotărârii │conform │Hotărârii │
│ │Guvernului │Closani, │Popeşti, │ │Hotărârii │Guvernului │Hotărârii │Guvernului │
│ │nr. 193/1999 │Broşteni, │Sineşti, │ │Guvernului │nr. 991/1998│Guvernului │nr. 813/1999│
│ │ │Drobeta-Turnu│Roşiile, │ │nr. 197/1999 │ │nr. 210/1999│ │
│ ├──────────────────┤Severin │Lăpuşata, │ ├─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ │Zona minieră │ │Stroieşti, │ │Zona minieră │ │ │ │
│ │defavorizată │ │Mateeşti │ │defavorizată │ │ │ │
│ │Albeni, conform │ │ │ │Bocsa, │ │ │ │
│ │Hotărârii │ │ │ │conform │ │ │ │
│ │Guvernului │ │ │ │Hotărârii │ │ │ │
│ │nr. 191/1999 │ │ │ │Guvernului │ │ │ │
│ │ │ │ │ │nr. 198/1999 │ │ │ │
│ ├──────────────────┤ │ │ ├─────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │Zona minieră │ │ │ │
│ │Zona minieră │ │ │ │defavorizată │ │ │ │
│ │defavorizată │ │ │ │Moldova Nouă-│ │ │ │
│ │Schela, conform │ │ │ │Anina, │ │ │ │
│ │Hotărârii │ │ │ │conform │ │ │ │
│ │Guvernului │ │ │ │Hotărârii │ │ │ │
│ │nr. 192/1999 │ │ │ │Guvernului │ │ │ │
│ │ │ │ │ │nr. 199/1999 │ │ │ │
└──────────┴──────────────────┴─────────────┴───────────┴────────────┴─────────────┴────────────┴────────────┴────────────┘


┌──────────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │Regiunea 4 │
├──────────┼──────────────────┬────────────────┬──────────────────┬───────────────┬─────────┬───────────────┤
│Judeţul │Bihor │Sălaj │Maramureş │Bistriţa-Năsăud│Cluj │Suceava │
├──────────┼──────────────────┼────────────────┼──────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────────┤
│Colectiv │ │ │ │ │ │ │
│zonal │Voivozi │Voivozi │Baia Mare/Borsa │Rodna │Rodna │Gura Humorului │
│ANDIPRZM │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼──────────────────┼────────────────┼──────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────────┤
│Total │ │ │ │ │ │ │
│localităţi│18 │12 │38 │14 │5 │27 │
│miniere │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼──────────────────┼────────────────┼──────────────────┼───────────────┼─────────┼───────────────┤
│ │ │ │Sighetu Marmaţiei,│ │ │ │
│ │ │ │Sein, Târgu Lăpuş,│ │ │ │
│ │ │ │Budeşti, Cerneşti,│ │ │ │
│ │ │ │Copâlnic-Mănăştur,│ │ │Drăgoieşti, │
│ │ │ │Cupşeni, │ │ │Păltinoasa │
│ │ │ │Dumbrăviţa │ │ │Valea Moldovei,│
│ │Roşia, Bratca, │ │Fărcaşa, Groşi, │Lesu Ilvei, │ │Vama, │
│ │Pomezeu, Astileu, │Măierişte, │Lăpuş, Ocna │Măgura │ │Mănăstirea │
│ │Tăuteu, Câmpani, │Bocşa, │Şugatag, Recea, │Ilvei, Ilva │ │Humorului, │
│ │Brusturi, Suplacu │Nuşfalău, Samsud│Săcălăşeni, Suciu │Mare, │ │Izvoarele │
│ │de │ │de │Năsăud │ │Sucevei, │
│ │Barcău │ │Sus, Moisei, │ │ │Sadova, │
│ │ │ │Săliştea │ │ │Moldova-Suliţa,│
│ │ │ │de Sus, Săcel, │ │ │Dorna Cândreni │
│ │ │ │Vişeu │ │ │ │
│ │ │ │de Jos, Repedea, │ │ │ │
│ │ │ │Poienile de sub │ │ │ │
│ │ │ │Munte, Rozavlea │ │ │ │
│ ├──────────────────┼────────────────┼──────────────────┼───────────────┤ ├───────────────┤
│ │Zona minieră │Zona minieră │Zona minieră │ │Aghiresu,│ │
│ │defavorizata │defavorizată │defavorizată Baia │ │Iara, │ │
│Localităţi│Popesti-Derna- │Ip, conform │Mare, conform │ │Ticu │ │
│minere │Aleşd, conform │Hotărârii │Hotărârii │ │Băişoara,│ │
│ │Hotărârii │Guvernului │Guvernului │ │Căpuşu │ │
│ │Guvernului │nr. 200/1999 │nr. 203/1999 │ │Mare │ │
│ │nr. 196/1999 │ │ │ │ │ │
│ ├──────────────────┼────────────────┼──────────────────┤ │ ├───────────────┤
│ │ │Zona minieră │ │ │ │ │
│ │Zona minieră │defavorizată │ │ │ │ │
│ │defavorizată Stei-│Hida- │ │Zona minieră │ │ │
│ │Nucet, conform │Surduc-Jibou- │ │defavorizată │ │ │
│ │Hotărârii │Bălan, conform │ │Rodna, conform │ │ │
│ │Guvernului │Hotărârii │Zona minieră │Hotărârii │ │Zona minieră │
│ │nr. 194/1999 │Guvernului │defavorizată │Guvernului │ │defavorizată │
│ │ │nr. 201/1999 │Borsa- │nr. 640/1999 │ │Bucovina, │
│ ├──────────────────┼────────────────┤Vişeu, conform │ │ │conform │
│ │Zona minieră │ │Hotărârii │ │ │Hotărârii │
│ │defavorizată │Zona minieră │Guvernului │ │ │Guvernului │
│ │Borod- │defavorizată │nr. 204/1999 │ │ │nr. 208/1999 │
│ │Suncuius-Dobresti-│Sarmasag-Chiejd-│ │ │ │ │
│ │Vadu Crisului, │Bobota, conform │ │ │ │ │
│ │conform │Hotărârii │ │ │ │ │
│ │Hotărârii │Guvernului │ │ │ │ │
│ │Guvernului │nr. 202/1999 │ │ │ │ │
│ │nr. 195/1999 │ │ │ │ │ │
└──────────┴──────────────────┴────────────────┴──────────────────┴───────────────┴─────────┴───────────────┘


┌──────────┬──────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │Regiunea 5 │
├──────────┼────────────┬────────────┬────────────┬────────────┬────────────┬─────────┤
│Judeţul │Harghita │Bacău │Prahova │Argeş │Covasna │Dâmboviţa│
├──────────┼────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼─────────┤
│Colectiv │ │ │ │ │ │ │
│zonal │Bălan │Comăneşti │Ploieşti │Ploieşti │Ploieşti │Ploieşti │
│ANDIPRZM │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼─────────┤
│Total │ │ │ │ │ │ │
│localităţi│2 │7 │5 │7 │2 │2 │
│miniere │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼─────────┤
│ │ │Asău, │ │ │ │ │
│ │Sândominic │Brusturoasa,│Urlaţi │ │Valea │ │
│ │ │Palanca, │ │ │Crişului │ │
│ │ │Dofteana │ │ │ │ │
│ ├────────────┼────────────┼────────────┤ ├────────────┤ │
│ │ │ │Zona minieră│Aninoasa, │ │ │
│ │ │ │defavorizată│Berevoieşti,│ │ │
│ │ │ │Filipeşti, │Boteni, │ │ │
│ │ │ │conform │Câmpulung │ │ │
│Localităţi│Zona minieră│Zona minieră│Hotărârii │Muscel, │Zona minieră│Şotânga, │
│miniere │defavorizată│defavorizată│Guvernului │Godeni, │defavorizată│Tătărani │
│ │Bălan, │Comăneşti │nr. 205/1999│Poenari de │Baraolt │ │
│ │conform │conform ├────────────┤Muscel, │conform │ │
│ │Hotărârii │Hotărârii │Zona minieră│Schitu │Hotărârii │ │
│ │Guvernului │Guvernului │defavorizată│Goleşti │Guvernului │ │
│ │nr. 993/1998│nr. 207/1999│Ceptura │ │nr. 209/1999│ │
│ │ │ │conform │ │ │ │
│ │ │ │Hotărârii │ │ │ │
│ │ │ │Guvernului │ │ │ │
│ │ │ │nr. 206/1999│ │ │ │
└──────────┴────────────┴────────────┴────────────┴────────────┴────────────┴─────────┘


    ANEXA 2

    (Anexa nr. 9 la schema de microcredite)
    MINISTERUL INDUSTRIEI ŞI RESURSELOR
    AGENŢIA NAŢIONALA PENTRU DEZVOLTAREA ŞI IMPLEMENTAREA
    PROGRAMELOR DE RECONSTRUCŢIE A ZONELOR MINIERE
    Nr......./ data.........
    ADEVERINŢĂ DE AUTORIZARE
    Se autorizează:
    Agenţia de credit.................., persoana juridică fără scop lucrativ, înregistrată la .......................... cu nr. ........................./data ...................., sa deruleze în baza contractului nr. ....................../data ............................, încheiat cu MIR-ANDIPRZM, schema de microcredite aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 1.365/2000, modificată prin Hotărârea Guvernului nr. 317/2002, în regiunea nr. .... şi i se acordă în administrare un fond în valoare de ................, având ca scop acordarea de microcredite în condiţiile metodologiei şi procedurilor specificate în contract.
    Aceasta autorizare este valabilă pentru anul fiscal ............. .
    ANDIPRZM
    Director general,
    ............................

    ------------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016