Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTĂRÂRE nr. 240 din 21 martie 2024  pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolvenţii de învăţământ superior, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 473/2014     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 HOTĂRÂRE nr. 240 din 21 martie 2024 pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolvenţii de învăţământ superior, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 473/2014

EMITENT: Guvernul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 264 din 27 martie 2024
    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. III din Legea nr. 408/2023 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolvenţii de învăţământ superior,
    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
    ARTICOL UNIC
    Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolvenţii de învăţământ superior, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 473/2014, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 449 din 19 iunie 2014, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. Articolul 14 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 14
    (1) În vederea evaluării stagiarului, mentorul întocmeşte, în conformitate cu prevederile art. 8 alin. (1) din lege, referatul de evaluare.
    (2) Modelul referatului de evaluare menţionat la alin. (1) este prevăzut în anexa nr. 2."

    2. Articolul 15 se abrogă.
    3. Articolul 16 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 16
    (1) Conducătorul compartimentului în care îşi desfăşoară activitatea stagiarul realizează evaluarea activităţii stagiarului în condiţiile art. 12 din lege, cu 5 zile lucrătoare înainte de terminarea perioadei de stagiu.
    (2) Referatul de evaluare întocmit de mentor, prevăzut la art. 14, se aprobă de conducătorul compartimentului în care îşi desfăşoară activitatea stagiarul."

    4. Articolul 17 se abrogă.
    5. Articolul 19 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 19
    Referatul de evaluare, aprobat de conducătorul compartimentului în care îşi desfăşoară activitatea stagiarul, se întocmeşte în 2 exemplare, după cum urmează:
    a) un exemplar pentru stagiar;
    b) un exemplar pentru reprezentantul legal al angajatorului."

    6. Articolul 20 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 20
    Pe baza referatului de evaluare întocmit de mentor şi aprobat de conducătorul compartimentului în care stagiarul îşi desfăşoară activitatea sau, după caz, de comisia de soluţionare a contestaţiilor, angajatorul eliberează acestuia un certificat sau, după caz, o adeverinţă de finalizare a stagiului."

    7. La articolul 21, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(2) Procedura de evaluare realizată de comisia de contestaţii se finalizează prin completarea referatului de evaluare al cărui model este prevăzut în anexa nr. 3."

    8. La articolul 21, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alin. (3), cu următorul cuprins:
    "(3) La data completării referatului prevăzut la alin. (2), secretarul comisiei de contestaţii înmânează un exemplar reprezentantului legal al angajatorului şi un exemplar stagiarului."

    9. Titlul capitolului IV se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "    CAP. IV
    Constituirea comisiei de soluţionare a contestaţiilor
"

    10. Articolul 25 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 25
    (1) Comisia de soluţionare a contestaţiilor se constituie prin decizie a angajatorului, cu cel puţin 20 de zile lucrătoare înaintea desfăşurării evaluării.
    (2) Comisia de soluţionare a contestaţiilor este compusă din 3 membri şi are un secretar, numiţi prin actul prevăzut la alin. (1).
    (3) Secretarul comisiei de soluţionare a contestaţiilor poate fi ales sau numit dintre salariaţii angajatorului din cadrul compartimentului de resurse umane sau dintre salariaţii cu atribuţii în acest domeniu, prevăzute în fişa postului.
    (4) În situaţia în care angajatorul şi-a externalizat activitatea de resurse umane, secretarul comisiei de soluţionare a contestaţiilor poate fi ales sau numit dintre oricare salariaţi ai respectivului angajator."

    11. Articolul 26 se abrogă.
    12. Articolul 27 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 27
    Comisia de soluţionare a contestaţiilor este compusă din următoarele persoane:
    a) conducătorul unui compartiment al angajatorului, altul decât conducătorul compartimentului în care stagiarul efectuează perioada de stagiu - preşedinte;
    b) un reprezentant din cadrul compartimentului în care stagiarul efectuează stagiul - membru;
    c) un reprezentant al sindicatului sau, după caz, un reprezentant al salariaţilor, dacă angajaţii nu sunt organizaţi în sindicat - membru."

    13. La articolul 28, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(2) Condiţiile prevăzute la alin. (1) trebuie îndeplinite şi de persoana prevăzută la art. 27 lit. c)."

    14. Anexa nr. 1 se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 1 la prezenta hotărâre.
    15. Anexa nr. 2 se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 2 la prezenta hotărâre.
    16. Anexa nr. 3 se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 3 la prezenta hotărâre.
    17. În tot cuprinsul actului normativ sintagma „Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice“ se înlocuieşte cu sintagma „Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale“, iar sintagma „ministrului muncii, familiei, protecţiei sociale şi persoanelor vârstnice“ se înlocuieşte cu sintagma „ministrului muncii şi solidarităţii sociale“.




                    PRIM-MINISTRU
                    ION-MARCEL CIOLACU
                    Contrasemnează:
                    Viceprim-ministru,
                    Marian Neacşu
                    Ministrul muncii şi solidarităţii sociale,
                    Simona Bucura-Oprescu
                    Ministrul economiei, antreprenoriatului şi turismului,
                    Ştefan-Radu Oprea

    Bucureşti, 21 martie 2024.
    Nr. 240.
    ANEXA 1

    (Anexa nr. 1 la normele metodologice)
    Modelul-cadru al contractului de stagiu
    CONTRACT DE STAGIU,
    anexă la Contractul individual de muncă nr. .... din .........
    A. Părţile contractante
    1. Angajatorul ......................(denumirea).............................., cu sediul în ..................................................................., str. .............................................................. nr. ......., bl. ......., sc. ...., ap. ....., judeţul/sectorul ....................................................., înregistrat la registrul comerţului/autorităţile administraţiei publice locale din .................................................. cu nr. ....................., codul de identificare fiscală (C.I.F.) ..............................., telefon ..................., reprezentat legal prin doamna/domnul ......................................................................, în calitate de ....................................................., având obiectul de activitate^1) ........................., cod CAEN ..........................,
    şi
    2. Domnul/Doamna .................................., în calitate de stagiar, domiciliat(ă) în localitatea ......................................., str. ..................................... nr. ...., bl. ...., ap. ...., sectorul/judeţul ............................, posesor/posesoare al/a BI/CI/paşaport seria ..... nr. ..........., eliberat(ă) de .............................. la data de ............................, CNP .............................., Autorizaţie de muncă/Permis de şedere în scop de muncă seria ........ nr. ......................... din data de ...................................,
    am încheiat prezentul contract de stagiu, anexă la Contractual individual de muncă nr. ......./........................., în următoarele condiţii asupra cărora am convenit.

    B. Obiectul contractului
    Obiectul contractului îl reprezintă efectuarea perioadei de stagiu de către stagiar, pe baza unui program de activităţi aprobat de angajator, în conformitate cu prevederile art. 3 din Legea nr. 335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolvenţii de învăţământ superior, cu modificările şi completările ulterioare.

    C. Durata contractului de stagiu
    C.1. Prezentul contract de stagiu se încheie pe o perioadă de ........ luni, cuprinsă între data de ................................. şi data de .................................. .
    C.2. Suspendarea contractului individual de muncă şi cea a concediului medical mai mare de 30 de zile nu se iau în considerare la calculul perioadei de stagiu.

    D. Locul de efectuare a perioadei de stagiu
    D.1. Perioada de stagiu se desfăşoară la locul/locurile de muncă
    ..............(secţia/atelierul/biroul/serviciul/compartimentul etc.)............
    ............... (denumirea acestuia)...........

    D.2. Mentorul
    1. Numele şi prenumele: ...................................................
    2. Calificarea: ....................................................................


    E. Evaluarea activităţii stagiarului se realizează în conformitate cu prevederile art. 12, 14 şi 15 din Legea nr. 335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolvenţii de învăţământ superior, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale normelor metodologice aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 473/2014, cu modificările şi completările ulterioare.
    F. Alte clauze
    ...................................................................

    G. Drepturi şi obligaţii generale ale părţilor
    1. Stagiarul are, în principal, următoarele drepturi:
    a) dreptul de a i se stabili un program de activităţi, în vederea consolidării competenţelor şi dobândirii deprinderilor practice;
    b) dreptul de a beneficia de coordonarea şi sprijinul unui mentor;
    c) dreptul de a participa la formele de pregătire profesională organizate pentru stagiari;
    d) dreptul de a i se asigura timpul necesar pregătirii individuale, în vederea consolidării competenţelor şi dobândirii deprinderilor practice;
    e) dreptul de a i se comunica referatul de evaluare, elaborat de mentor sau, după caz, de comisia de soluţionare a contestaţiilor;
    f) dreptul de a contesta referatul de evaluare în situaţia în care nu este de acord cu unele dintre informaţiile cuprinse în el;
    g) dreptul de a solicita orice document referitor la activitatea desfăşurată pe perioada efectuării stagiului;
    h) dreptul de a beneficia de evaluare obiectivă;
    i) dreptul de a primi certificatul/adeverinţa de finalizare a stagiului.

    2. Stagiarul are, în principal, următoarele obligaţii:
    a) obligaţia de a realiza activităţile stabilite în programul de activităţi aprobat de angajator;
    b) obligaţia de a se pregăti profesional în domeniul în care efectuează stagiul;
    c) obligaţia de a respecta indicaţiile mentorului;
    d) obligaţia de a consulta mentorul pentru realizarea lucrărilor repartizate de conducătorul compartimentului.

    3. Angajatorul are, în principal, următoarele drepturi:
    a) dreptul de a exercita controlul asupra modului de îndeplinire a sarcinilor de serviciu pe durata efectuării stagiului;
    b) dreptul de a constata săvârşirea abaterilor disciplinare şi de a aplica sancţiunile corespunzătoare, potrivit legii, contractului colectiv de muncă aplicabil şi regulamentului intern;
    c) dreptul de a stabili obiectivele de performanţă individuală ale stagiarului şi criteriile de evaluare.

    4. Angajatorul are, în principal, următoarele obligaţii:
    a) obligaţia de a asigura stagiarului un mentor;
    b) obligaţia de a asigura verificarea periodică a modului în care se desfăşoară activitatea stagiarului;
    c) obligaţia de a asigura toate condiţiile necesare astfel încât mentorul să îşi îndeplinească sarcinile în ceea ce priveşte coordonarea stagiarului pe durata stagiului;
    d) obligaţia de a nu folosi stagiarul la prestarea altor activităţi şi/sau exercitarea altor atribuţii în afara celor prevăzute în fişa postului şi în prezentul contract;
    e) obligaţia de a desemna, prin decizie, comisia de soluţionare a contestaţiilor;
    f) obligaţia de a asigura toate condiţiile necesare pentru evaluarea stagiarului;
    g) obligaţia de a elibera stagiarului certificatul sau adeverinţa de finalizare a stagiului^2);
    h) obligaţia de a elibera, la cerere, orice document referitor la activitatea desfăşurată de stagiar pe perioada efectuării stagiului;
    i) obligaţia de a-i stabili stagiarului un program de activităţi în domeniul în care se realizează stagiul.


    H. Dispoziţii finale
    Prevederile prezentului contract de stagiu se completează cu dispoziţiile:
    a) Legii nr. 335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolvenţii de învăţământ superior, cu modificările şi completările ulterioare;
    b) contractului colectiv de muncă aplicabil încheiat la nivelul angajatorului/grupului de angajatori/sectoarelor de activitate, înregistrat cu nr. ...../............... la Inspectoratul Teritorial de Muncă al Judeţului ........................./Municipiului Bucureşti/Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, în conformitate cu prevederile Legii nr. 367/2022 privind dialogul social, cu modificările şi completările ulterioare;
    c) regulamentului intern.


    I. Programul de activităţi aprobat de angajator se anexează la prezentul contract.
    Prezentul contract de stagiu se încheie în două exemplare originale, câte unul pentru fiecare parte, iar o copie a contractului de stagiu se depune la inspectoratul teritorial de muncă în termen de 10 zile după înregistrarea contractului individual de muncă în Registrul general de evidenţă a salariaţilor şi transmiterea acestuia potrivit legii.
    Numele şi prenumele stagiarului
    .........................................
    Semnătura
    Data ........................
    Angajatorul .............................,
    Reprezentant legal^3),
    ..........................
    Semnătura
    (L.S.)
    Data ....................
    ^1) Se va specifica numai obiectul de activitate care are legătură cu contractul de stagiu.
    ^2) Angajatorul va elibera, după caz, certificatul sau adeverinţa, în conformitate cu prevederile art. 14 alin. (2) şi (3) din Legea nr. 335/2013, cu modificările şi completările ulterioare.
    ^3) Se completează în clar numele şi prenumele reprezentantului legal al angajatorului.

    ANEXA 2

    (Anexa nr. 2 la normele metodologice)
    Modelul referatului de evaluare care se întocmeşte de mentor
    Aprobat
    .....................................…
    (numele şi prenumele conducătorului compartimentului)
    Semnătura
    ..............
    REFERAT DE EVALUARE^1)
    Numele şi prenumele salariatului stagiar ...........................................................
    Ocupaţia ...........................................................................
    Compartimentul ................................................................
    Numele şi prenumele mentorului desemnat ......................................................
    Perioada de stagiu: de la data .................. la data ................
    Data completării referatului ...............................................
    1. Descrierea activităţii desfăşurate de stagiar:
    ............................................................
    ..........................................................


    2. Gradul de realizare a obiectivelor şi a indicatorilor de performanţă stabiliţi în programul de activităţi desfăşurat în perioada de stagiu

┌────────────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────┐
│Criteriile de evaluare a activităţii stagiarului│Nota obţinută │
│^2) │ │
├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
│........................................ │.................................│
│................................... │.................................│
│….................... │................. │
├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
│Nota finală^3): │................. │
├────────────────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────┤
│Calificativul^4) obţinut: │
│..................................................................................│
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



    3. Competenţele şi deprinderile practice pe care le-a dobândit stagiarul:
    ............................................................
    .............................................................

    4. Modul de îndeplinire a atribuţiilor corespunzătoare postului ocupat şi clauzelor contractului de stagiu:
    ............................................................
    ..............................................................

    5. Conduita şi gradul de implicare a stagiarului pe perioada stagiului:
    ............................................................
    ............................................................

    6. Concluzii privind desfăşurarea perioadei de stagiu:
    ............................................................
    ............................................................

    7. Alte menţiuni:
    .............................................................
    ............................................................

    Având în vedere raportul întocmit de mentor^5) [în situaţia prevăzută la art. 9 alin. (1) din Legea nr. 335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolvenţii de învăţământ superior, cu modificările şi completările ulterioare], calificativul de evaluare stabilit în urma notării criteriilor de evaluare a activităţii stagiarului, precum şi prezentul referat,
    mentorul propune spre aprobare conducătorului compartimentului în care stagiarul îşi desfăşoară activitatea prezentul referat.
    Pe baza referatului de evaluare, angajatorul eliberează certificatul/adeverinţa^6) de finalizare a stagiului.
    Numele şi prenumele mentorului ......................................, funcţia/ocupaţia ....................................
    Semnătura
    .................................
    Data completării^7)
    ............................
    Numele şi prenumele salariatului stagiar ..................................
    Data luării la cunoştinţă ...........................
    ^1) Se completează de mentor potrivit prevederilor art. 8 alin. (1) din Legea nr. 335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolvenţii de învăţământ superior, cu modificările şi completările ulterioare.
    ^2) Se vor nota criteriile de evaluare stabilite de angajator, conform prevederilor art. 9 din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolvenţii de învăţământ superior, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 473/2014, cu modificările şi completările ulterioare.
    ^3) Se completează în conformitate cu art. 18 alin. (2) lit. b) din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolvenţii de învăţământ superior, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 473/2014, cu modificările şi completările ulterioare.
    ^4) Se completează, după caz, „corespunzător“ sau „necorespunzător“.
    ^5) Se completează, după caz, numai în situaţia prevăzută la art. 9 alin. (1) din Legea nr. 335/2013, cu modificările şi completările ulterioare.
    ^6) Se completează, după caz, certificatul sau adeverinţa conform art. 14 alin. (2) şi (3) din Legea nr. 335/2013, cu modificările şi completările ulterioare.
    ^7) Potrivit art. 14 alin. (1) din Legea nr. 335/2013, cu modificările şi completările ulterioare.

    ANEXA 3

    (Anexa nr. 3 la normele metodologice)
    Modelul referatului de evaluare care se întocmeşte de comisia de soluţionare a contestaţiilor
    Comisia de soluţionare a contestaţiilor
    ai cărei membri sunt desemnaţi conform Deciziei nr. ....../..........................
    REFERAT DE EVALUARE^1)
    Numele şi prenumele salariatului stagiar ..........................................
    Ocupaţia ...........................................................................
    Compartimentul ................................................................
    Perioada de stagiu: de la data .................. la data ....................
    Data completării referatului .................................
    1. Descrierea activităţii desfăşurate de stagiar:
    ............................................................
    ............................................................

    2. Gradul de realizare a obiectivelor şi a indicatorilor de performanţă stabiliţi în programul de activităţi desfăşurat în perioada de stagiu

┌────────────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────┐
│Criteriile de evaluare a activităţii stagiarului│Nota obţinută │
│^2) │ │
├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
│........................................ │.................................│
│................................... │.................................│
│….................... │................. │
├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
│Nota finală^3): │................. │
├────────────────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────┤
│Calificativul^4) obţinut: │
│..................................................................................│
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



    3. Competenţele şi deprinderile practice pe care le-a dobândit stagiarul:
    ............................................................
    ............................................................

    4. Modul de îndeplinire a atribuţiilor corespunzătoare postului ocupat şi clauzelor contractului de stagiu:
    ....................................................................
    .............................................................

    5. Conduita şi gradul de implicare a stagiarului pe perioada stagiului:
    ............................................................
    ............................................................

    6. Concluzii privind desfăşurarea perioadei de stagiu:
    ............................................................
    ..............................................................

    7. Alte menţiuni:
    ............................................................
    ............................................................

    Având în vedere raportul întocmit de mentor^5) [în situaţia prevăzută la art. 9 alin. (1) din Legea nr. 335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolvenţii de învăţământ superior, cu modificările şi completările ulterioare], calificativul de evaluare stabilit în urma notării criteriilor de evaluare a activităţii stagiarului, precum şi prezentul referat,
    comisia de soluţionare a contestaţiilor decide că doamna/domnul ............................ a promovat/nu a promovat^6) evaluarea şi, ca urmare, propune angajatorului eliberarea certificatului/adeverinţei^7) de finalizare a stagiului.
    Membrii comisiei de soluţionare a contestaţiilor:

┌──────────────────────┬───────────────┐
│Numele şi prenumele │Funcţia/ │
│ │Ocupaţia │
├──────────────────────┴───────────────┤
│Semnătura │
├──────────────────────┬───────────────┤
│Preşedinte - ………………………│……………………………… │
├──────────────────────┼───────────────┤
│Membru - ………………………… │……………………………… │
├──────────────────────┼───────────────┤
│Membru - ………………………… │…………………………………. │
├──────────────────────┴───────────────┤
│………………………………………………………….. │
├──────────────────────────────────────┤
│Numele şi prenumele salariatului │
│stagiar ……………………………… │
└──────────────────────────────────────┘

    Data luării la cunoştinţă^8): ...........................
    ^1) Se completează de comisia de soluţionare a contestaţiilor potrivit prevederilor Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolvenţii de învăţământ superior, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 473/2014, cu modificările şi completările ulterioare.
    ^2) Se vor nota criteriile de evaluare stabilite de angajator, conform prevederilor art. 9 din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolvenţii de învăţământ superior, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 473/2014, cu modificările şi completările ulterioare.
    ^3) Se completează în conformitate cu art. 18 alin. (2) lit. b) din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolvenţii de învăţământ superior, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 473/2014, cu modificările şi completările ulterioare.
    ^4) Se completează, după caz, „corespunzător“ sau „necorespunzător“.
    ^5) Se completează, după caz, numai în situaţia prevăzută la art. 9 alin. (1) din Legea nr. 335/2013, cu modificările şi completările ulterioare.
    ^6) Se completează, după caz, „a promovat“ sau „nu a promovat evaluarea“.
    ^7) Se completează, după caz, certificatul sau adeverinţa conform art. 14 alin. (2) şi (3) din Legea nr. 335/2013, cu modificările şi completările ulterioare.
    ^8) Potrivit art. 14 alin. (1) din Legea nr. 335/2013, cu modificările şi completările ulterioare.

    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016