Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTĂRÂRE nr. 206 din 24 decembrie 1974  privind aprobarea listei grupelor şi subgrupelor de produse şi servicii ale căror preţuri şi tarife se stabilesc, de ministere şi celelalte organe centrale, precum şi de comitetele executive ale consiliilor populare judeţene şi al municipiului Bucureşti    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 HOTĂRÂRE nr. 206 din 24 decembrie 1974 privind aprobarea listei grupelor şi subgrupelor de produse şi servicii ale căror preţuri şi tarife se stabilesc, de ministere şi celelalte organe centrale, precum şi de comitetele executive ale consiliilor populare judeţene şi al municipiului Bucureşti

EMITENT: Comitetul de Stat pentru Preţuri
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 7 din 13 ianuarie 1975
    Biroul executiv al Consiliului de conducere al Comitetului de Stat pentru Preţuri, luînd în dezbatere, în şedinţa din 2 decembrie 1974, propunerile privind lista grupelor şi subgrupelor de produse şi servicii ale căror preţuri şi tarife pentru produse, sortimente şi servicii noi se stabilesc, potrivit legii, cu acordul Comitetului de Stat pentru Preţuri, avînd în vedere prevederile art. 90 din Legea nr. 19/1971 cu privire la regimul preţurilor şi tarifelor, precum şi ale art. 6 din Decretul nr. 388/1972, publicat în Buletinul Oficial al Republicii Socialiste România, Partea I, nr. 122 din 6 noiembrie 1972, în baza Decretului nr. 317/1972 privind organizarea şi funcţionarea Comitetului de Stat pentru Preţuri, modificat prin Decretul nr. 148/1973 , hotărăşte:
    ART. 1
    Se aprobă lista grupelor şi subgrupelor de produse şi servicii ale căror preţuri şi tarife - pentru produse, sortimente şi servicii noi - se stabilesc de ministere şi celelalte organe centrale, precum şi de comitetele executive ale consiliilor populare judeţene şi al municipiului Bucureşti, cu acordul Comitetului de Stat pentru Preţuri, anexată.

    ART. 2
    Modificarea listei de acord a Comitetului de Stat pentru Preţuri se poate face în condiţiile prevăzute de art. 90 lit. c) din Legea nr. 19/1971 cu privire la regimul preţurilor şi tarifelor.

    ART. 3
    Inspectoratul de stat pentru controlul preţurilor, Direcţia sinteza, reasezare, coordonare şi control metodologic şi serviciile de specialitate din cadrul Comitetului de Stat pentru Preţuri, în activitatea lor vor urmări respectarea prevederilor legale cu privire la acordul Comitetului de Stat pentru Preţuri şi vor lua măsurile corespunzătoare în caz de nerespectare a acestor prevederi.

    ART. 4
    Prezenta hotărîre intră în vigoare la data publicării în Buletinul Oficial al Republicii Socialiste România. Pe aceeaşi dată se abroga listele de acord avizate de Comitetul de Stat pentru Preţuri în anul 1973.
    Preşedintele Comitetului de Stat pentru Preţuri,
    Gh. Gaston Marin


    LISTA
    grupelor şi subgrupelor de produse şi servicii ale căror preţuri şi tarife pentru produse, sortimente şi servicii noi se stabilesc, potrivit Legii nr. 19/1971 şi Decretului nr. 388/1972, cu acordul Comitetului de Stat pentru Preţuri
    NOTA INTRODUCTIVĂ
    1. Prezenta lista se referă exclusiv la stabilirea preţurilor şi tarifelor de către ministere şi celelalte organe centrale, precum şi de comitetele executive ale consiliilor populare judeţene şi al municipiului Bucureşti pentru produsele, sortimentele şi serviciile noi din grupele şi subgrupele prevăzute în aceasta lista şi pentru care se va solicita acordul Comitetului de Stat pentru Preţuri în conformitate cu prevederile art. 90 lit. c) din Legea nr. 19/1971*) şi art. 6 din Decretul nr. 388/1972**). Modificările de preţuri şi tarife la produsele şi serviciile existente urmează reglementările prevăzute în Legea nr. 19/1971 (art. 88 şi urm.).
    De asemenea, se va solicita avizul Comitetului de Stat pentru Preţuri pentru propunerile de preţuri şi tarife care se aproba prin decret prezidential sau de Consiliul de Miniştri (art. 90 lit. b) din Legea nr. 19/1971).
    2. Întrucît în prezenta lista sînt prevăzute grupe şi subgrupe de produse de importanţa deosebită pentru economia naţionala şi nivelul de trai al populaţiei (de exemplu energie electrica, gaz metan, cărbune, laminate, tractoare, grîu, zahăr etc.), pentru care exista preţuri stabilite de Consiliul de Stat sau de Consiliul de Miniştri numai pentru unele tipuri sau sortimente de baza (decretele nr. 388/1972, nr. 681/1973*), nr. 682/1973**) nr. 683/1973***), nr. 685/1973**** s.a.), Comitetul de Stat pentru Preţuri va putea supune aprobării conducerii superioare preţurile pentru tipurile şi sortimentele noi de serie din aceste grupe sau subgrupe de produse şi servicii.
    3. Acordul Comitetului de Stat pentru preţuri pentru stabilirea preţurilor la produsele noi din grupele şi subgrupele prevăzute în cap. I-XIII din prezenta lista se referă la preţuri de producţie şi de livrare, după caz. La produsele noi ale căror grupe şi subgrupe sînt însemnate cu asterisc, acordul Comitetului de Stat pentru Preţuri se referă şi la preţurile cu amănuntul.
    4. Acordul Comitetului de Stat pentru Preţuri pentru stabilirea preţurilor şi tarifelor la produsele, sortimentele şi serviciile noi din grupele şi subgrupele prevăzute în prezenta lista va fi solicitat atît de ministere şi celelalte organe centrale de stat, cît şi de comitetele executive ale consiliilor populare judeţene şi al municipiului Bucureşti, în măsura în care în lista nu se prevede altfel (de exemplu var pentru construcţii produs de industria republicană).
    În cazul produselor şi serviciilor executate de cooperatia mestesugareasca, de consum sau de alte organizaţii obşteşti, acordul pentru stabilirea preţurilor şi tarifelor urmează reglementările prevăzute de art. 106-108 din Legea nr. 19/1971.
    5. Comitetul de Stat pentru Preţuri îşi da acordul asupra preţurilor de producţie, de livrare sau cu amănuntul numai pentru produsele ce se executa în serie sau de masa fabricate din materie prima normală pe bază de standarde sau norme interne, precum şi pentru produsele de serie care provin din import, în măsura în care în nomenclatura nu se prevede altfel.
    În funcţie de caracterul şi importanţa produselor, precum şi de numărul şi ponderea sortimentelor acordul va fi dat asupra:
    a) nivelului de preţ pentru fiecare produs sau sortiment în parte;
    b) baremelor sau normativelor de calcul al preţurilor;
    c) nivelului de preţ la unu sau mai multe produse sau sortimente reprezentative, care au o pondere însemnată sau exprima caracteristicile de baza în cadrul grupei sau subgrupei de produse. Pentru restul produselor sau sortimentelor din grupa, preţurile se vor stabili de organele cu competenţa legală, pe baza normelor prevăzute în cadrul acordului respectiv.
    6. Pentru produsele noi din grupele şi subgrupele prevăzute în prezenta lista şi pentru care Comitetul de Stat pentru Preţuri a aprobat bareme sau normative de calcul, stabilirea preţurilor se face de către organele competente, fără acordul Comitetului de Stat pentru Preţuri.
    De asemenea, nu se va solicita acordul Comitetului de Stat pentru Preţuri la:
    - produsele aduse în ţara în cadrul micului trafic de frontieră şi al schimburilor de mărfuri intermagazine, pentru care stabilirea preţurilor se face de către Ministerul Comerţului Interior;
    - produsele, sortimentele şi serviciile noi, pentru care stabilirea preţurilor şi tarifelor a fost delegată - potrivit prevederilor legale - în competenţa unităţilor subordonate ministerelor şi celorlalte organe centrale, precum şi comitetelor executive ale consiliilor populare judeţene şi al municipiului Bucureşti.
    7. Odată cu intrarea în vigoare a prezentei liste încetează aplicarea avizului Comitetului de Stat pentru Preţuri prin care s-a precizat ca pentru stabilirea preţurilor şi tarifelor la produsele şi serviciile din grupele şi subgrupele prevăzute în listele anexa la Decretul nr. 172/1953 se va solicita în continuare acordul Comitetului de Stat pentru Preţuri.
    I. Industria energiei electrice şi termice
    - Energie electrica*)
    - Energie termica*)
    - Apa şi condensul nereturnate de consumatori
    - Reconditionarea apei tratate.
    II. Industria carbunelui
    Toate sortimentele de produse din aceasta subramura*), cu excepţia:
    - carbunelui, al cărui preţ pe tona se stabileşte pe baza preţului unitar pe gigacalorie;
    - slamului flotat.
    III. Industria petrolului şi a combustibililor gazosi
    - Ţiţei - preţuri de livrare diferenţiat pe combinate, în cadrul preţului de livrare mediu aprobat prin Decretul nr. 681/1973
    - Gaz metan, gaz de sonda sau amestecul lor pentru alte destinaţii decît cele prevăzute în Decretul nr. 681/1973 *)
    - Toate produsele din industria de prelucrare a ţiţeiului*), cu excepţia următoarelor produse:
    - acizi crezilici şi lesii crezilice;
    - aditivi pentru benzine şi uleiuri;
    - cerezine;
    - ceruri;
    - desemulsionanti;
    - diluant petrolier pentru impregnanti de conservare a lemnului;
    - emulgator pentru insecticide;
    - gaze combustibile, rezultate din chimizare;
    - gaze de rafinarie pentru ars;
    - gudroane acide de la rafinarea produselor petroliere;
    - reziduuri din prelucrarea ţiţeiului;
    - unsori consistente şi vaseline;
    - uleiuri pentru prelucrarea metalelor şi tratamente termice;
    - uleiuri cu intrebuintari diverse;
    - uleiuri minerale ale căror acte de calitate nu sînt definitive (fise de export, caiete de sarcini).
    IV. Industria metalurgiei feroase, inclusiv extractia şi prepararea minereurilor feroase
    - Minereuri şi concentrate de fier şi mangan.
    Metalurgia feroasa
    - Cocs şi semicocs (exclusiv cocsul de petrol şi cocsul de gudroane);
    - Fonta bruta de prima fuziune
    - Feroaliaje
    - Laminate din oţel (profile, table, benzi, ţevi, sirme), indiferent de format, profil, calitatea otelului, procesul tehnologic (laminat la cald, laminat la rece, tras, presat etc.) şi sursa de provenienţă (producţie interna sau import) - Produse de prelucrare metalurgica, neclasificate în alte grupe principale (electrozi sudura, fluxuri, pulberi şi piese sintetizate)
    - Tuburi turnate din fonta şi piese de legătură pentru tuburi din fonta
    - Cabluri de tracţiune.
    Sînt exceptate de la acordul Comitetului de Stat pentru Preţuri grupele de produse şi produsele care circulă în exclusivitate sau aproape în exclusivitate numai între întreprinderile Ministerului Industriei Metalurgice, şi anume:
    - fonta elaborata cu cocs pentru afinare (alba);
    - oţel brut;
    - semifabricate din oţel pentru relaminare şi anume: blumuri, brame, tagle şi platine, sleburi;
    - deşeuri şi metale vechi feroase.
    V. Industria metalurgiei neferoase, inclusiv extractia şi prepararea minereurilor neferoase, nemetalifere şi rare
    Minereuri preparate şi concentrate de metale neferoase şi rare
    - Toate sortimentele de produse din subramura extractiei şi preparării minereurilor şi concentratelor neferoase şi rare
    - Toate sortimentele de produse din subramura minereurilor nemetalifere, inclusiv:
    - sare gema industriala;
    - sare gema comestibila (standard intern)*);
    - sare gema comestibila (standard pentru export);
    - sare prin evaporare*).
    Sînt exceptate de la acordul Comitetului de Stat pentru Preţuri următoarele grupe de produse:
    - argila caolinoasa;
    - azbest;
    - bentonita;
    - boracit;
    - borax;
    - barita bulgari sau minereu;
    - creta;
    - cuart;
    - cuartit;
    - diatomita (din grupa 218 piatra; nisip, argila);
    - disten;
    - dolomita;
    - feldspat;
    - magnezita;
    - mica macinata (mica praf + mica fulgi);
    - nisip bituminos;
    - nisip refractar;
    - nisip cuartos brut;
    - ocru din apele de mina;
    - pegmatit cu mica;
    - piatra ponce;
    - pietre preţioase şi semipretioase;
    - serpentina;
    - steatit;
    - talc bulgari;
    - talc granulat;
    - whiterit;
    - wollastonit.
    Metalurgia neteroasa
    - Metale neferoase şi aliajele lor
    - Produse metalurgice din metale şi aliaje neferoase, laminate sau trase.
    Sînt exceptate de la acordul Comitetului de Stat pentru Preţuri:
    - produsele intermediare ale metalurgiei neferoase;
    - produsele metalurgice laminate sau trase şi aliajele lor din producţia interna din următoarele metale: cadmiu, staniu, stibiu, mercur, mangan, cobalt, titan, vanadiu, zirconiu, miobiu, molibden, tantal, wollram, rheniu, beriliu, magneziu, ruteniu, radiu şi paladiu;
    - deşeurile şi metalele vechi neferoase.
    VI. Industria construcţiilor de maşini şi a prelucrării metalelor

┌──────────────────────────────────────┐
│Tractoare pe roti şi pe senile │
├────────┬─────────────────────────────┤
│369.110 │Tractoare pe roti cu motor │
│ │Diesel │
├────────┼─────────────────────────────┤
│369.210 │Tractoare pe senile cu motor │
│ │Diesel │
├────────┴─────────────────────────────┤
│Autovehicule rutiere │
├────────┬─────────────────────────────┤
│371.110 │Autoturisme de teren │
├────────┼─────────────────────────────┤
│371.122 │Furgonete │
├────────┼─────────────────────────────┤
│371.141 │Microbuze │
├────────┼─────────────────────────────┤
│371.142 │Autobuze urbane │
├────────┼─────────────────────────────┤
│371.143 │Autobuze suburbane │
├────────┼─────────────────────────────┤
│371.144 │Autobuze interurbane │
├────────┼─────────────────────────────┤
│371.145 │Autobuze internaţionale │
│ │(autocare) │
├────────┼─────────────────────────────┤
│371.161 │Troleibuze │
├────────┼─────────────────────────────┤
│371.231 │Autodube şi autofurgoane │
├────────┼─────────────────────────────┤
│371.234 │Autodube şi autofurgoane cu │
│ │regim termic │
├────────┼─────────────────────────────┤
│371.241 │Autocisterne pentru │
│ │combustibil şi lubrifianţi │
├────────┼─────────────────────────────┤
│371.312 │Autotractoare cu sa │
├────────┼─────────────────────────────┤
│ │Remorci pentru autovehicule │
│372.334 │de transportat bunuri cu 2 │
│ │osii basculante cu bena │
├────────┼─────────────────────────────┤
│ │Remorci agricole cu 2 sau mai│
│372.421 │multe osii cu platforma │
│ │normală │
├────────┼─────────────────────────────┤
│372.621 │Semiremorci cu platforma │
│ │normală │
├────────┼─────────────────────────────┤
│371.620 │Motorete *) │
├────────┼─────────────────────────────┤
│304.612 │Biciclete *) │
├────────┼─────────────────────────────┤
│304.623 │ │
├────────┼─────────────────────────────┤
│ │Autobasculante cu bena - │
│371.221 │platforma (din producţie │
│ │interna). │
├────────┴─────────────────────────────┤
│Material rulant de tracţiune │
├────────┬─────────────────────────────┤
│374.110 │Locomotive electrice cu │
│ │pantograf │
├────────┼─────────────────────────────┤
│374.120 │Locomotive electrice cu │
│ │acumulatori │
├────────┼─────────────────────────────┤
│374.131-│Locomotive cu motoare Diesel │
│374.133 │cu transmisie electrica, cu │
│ │ecartament normal şi ingust │
├────────┼─────────────────────────────┤
│374.134-│Locomotive cu motoare Diesel │
│374.136 │cu transmisie hidraulica, cu │
│ │ecartament normal şi ingust │
├────────┼─────────────────────────────┤
│374.137-│Locomotive cu motoare Diesel │
│374.139 │cu transmisie mecanică, cu │
│ │ecartament normal şi ingust. │
├────────┴─────────────────────────────┤
│Material rulant tractat │
├────────┬─────────────────────────────┤
│ │Vagoane neetajate, │
│375.133 │necompartimentate, cu culoar │
│ │pe mijloc pentru călători │
├────────┼─────────────────────────────┤
│ │Vagoane de dormit cu │
│375.231 │ecartament normal, pe 4 osii,│
│ │tip cuseta │
├────────┼─────────────────────────────┤
│ │Vagoane pentru transportat │
│375.610 │mărfuri, cu ecartament │
│ │normal, pe 2 osii │
├────────┼─────────────────────────────┤
│ │Vagoane pentru transportat │
│ │mărfuri, cu ecartament │
│375.630 │normal, pe 4 osii (cu │
│ │excepţia celor acoperite, │
│ │complet metalice), │
├────────┼─────────────────────────────┤
│374.811 │Vagoane tramvai, cu │
│ │ecartament normal. │
├────────┴─────────────────────────────┤
│Nave şi ambarcatiuni maritime │
├────────┬─────────────────────────────┤
│ │Nave maritime pentru │
│376.200 │transportat mărfuri uscate, │
│ │cu propulsie proprie pînă la │
│ │10.000 tdw │
├────────┼─────────────────────────────┤
│ │Nave maritime tehnice şi │
│376.500 │speciale, cu propulsie │
│ │proprie. │
├────────┴─────────────────────────────┤
│Nave şi ambarcatiuni fluviale şi de │
│lacuri │
├────────┬─────────────────────────────┤
│ │Nave fluviale pentru │
│377.121 │transportat călători, cu │
│ │propulsie proprie cu elice │
├────────┼─────────────────────────────┤
│377.211 │Motonave fluviale cu │
│ │propulsie proprie │
├────────┼─────────────────────────────┤
│377.212 │Slepuri fluviale cu propulsie│
│ │proprie │
├────────┼─────────────────────────────┤
│ │Remorchere şi impingatoare de│
│377.311 │linie, de cursa lungă, cu │
│ │elice │
├────────┼─────────────────────────────┤
│377.516 │Nave spargatoare de gheaţa cu│
│ │propulsie proprie. │
├────────┴─────────────────────────────┤
│Cazane de abur pentru centrale │
│termoelectrice şi industriale │
├────────┬─────────────────────────────┤
│317.100 │Cazane de abur pentru │
│ │centrale termoelectrice │
├────────┼─────────────────────────────┤
│317.200 │Cazane de abur industriale. │
├────────┴─────────────────────────────┤
│Turbine cu abur şi hidraulice │
├────────┬─────────────────────────────┤
│318.700 │Turbine hidraulice de la 1 la│
│ │50 MW │
├────────┼─────────────────────────────┤
│318.100 │ │
├────────┼─────────────────────────────┤
│318.200 │Turbine cu abur pînă la 50 │
│ │MW. │
├────────┼─────────────────────────────┤
│318.300 │ │
├────────┴─────────────────────────────┤
│Maşini şi utilaje pentru forajul şi │
│exploatarea sondelor │
├────────┬─────────────────────────────┤
│ │Unităţi de pompare │
│337.510 │(instalaţii pentru acţionat │
│ │pompe de adîncime) │
├────────┼─────────────────────────────┤
│337.710 │Agregate de cimentare, │
│ │fisurare şi acidizare │
├────────┼─────────────────────────────┤
│338.312 │Sape cu role │
├────────┼─────────────────────────────┤
│338.313 │Sape cu diamante │
├────────┼─────────────────────────────┤
│ │Instalatie pentru forat sonde│
│337.320 │de ţiţei şi gaze cu sarcina │
│ │maxima de lucru la cirlig │
│ │pînă la 400 tf. │
├────────┴─────────────────────────────┤
│Maşini-unelte pentru prelucrarea │
│metalelor prin aschiere şi deformare │
├────────┬─────────────────────────────┤
│ │Strunguri normale de │
│331.112 │producţie şi filetare │
│ │(universale) │
├────────┼─────────────────────────────┤
│331.130 │Strunguri Carusel │
├────────┼─────────────────────────────┤
│331.212 │Maşini de gaurit verticale cu│
│ │coloana │
├────────┼─────────────────────────────┤
│331.221 │Maşini de gaurit radiale │
│ │normale │
├────────┼─────────────────────────────┤
│331.230 │Maşini de gaurit în │
│ │coordonate │
├────────┼─────────────────────────────┤
│331.270 │Maşini orizontale de alezat │
│ │şi frezat │
├────────┼─────────────────────────────┤
│331.310 │Maşini de frezat universale │
│ │şi orizontale │
├────────┼─────────────────────────────┤
│331.320 │Maşini de frezat verticale │
├────────┼─────────────────────────────┤
│331.330 │Maşini de frezat │
│ │longitudinate │
├────────┼─────────────────────────────┤
│331.351 │Maşini de frezat prin copiere│
│ │în doua coordonate │
├────────┼─────────────────────────────┤
│331.352 │Idem, în trei coordonate │
├────────┼─────────────────────────────┤
│331.356 │Maşini de frezat arbori │
│ │canelati │
├────────┴─────────────────────────────┤
│331.414 Maşini de rectificat rotund │
│universal │
├────────┬─────────────────────────────┤
│331.510 │Maşini de danturat prin │
│ │frezare │
├────────┼─────────────────────────────┤
│331.561 │Maşini de filetat universale │
│ │cu tarod │
├────────┼─────────────────────────────┤
│331.612 │Maşini de rabotat cu doi │
│ │montanti │
├────────┼─────────────────────────────┤
│331.371 │Maşini de debitat - │
│ │ferastraie circulare │
├────────┼─────────────────────────────┤
│332.340 │Prese mecanice de │
│ │stantat-ambutizat table. │
├────────┴─────────────────────────────┤
│Maşini şi utilaje pentru prelucrarea │
│lemnului │
├────────┬─────────────────────────────┤
│351.241 │Maşini de frezat │
├────────┼─────────────────────────────┤
│351.261 │Maşini de slefuit cu banda │
├────────┼─────────────────────────────┤
│351.272 │Maşini de lustruit cu │
│ │cilindri. │
├────────┴─────────────────────────────┤
│Maşini şi utilaje pentru construcţii │
│şi lucrări rutiere │
├────────┬─────────────────────────────┤
│364.123 │Excavatoare cu mai multe cupe│
│ │sau raclete │
├────────┼─────────────────────────────┤
│364.421 │Centrale de beton, mobile, │
│ │neautomatizate │
├────────┼─────────────────────────────┤
│364.527 │Instalaţii de preparat │
│ │mixturi asfaltice la cald │
├────────┼─────────────────────────────┤
│364.410 │Betoniere şi malaxoare de │
│ │mortar. │
├────────┴─────────────────────────────┤
│Compresoare │
├────────┬─────────────────────────────┤
│ │Compresoare volumice, │
│314.121 │stabile, pentru aer, răcire │
│ │cu aer, cu piston │
├────────┼─────────────────────────────┤
│ │Compresoare volumice, │
│314.231 │stabile, pentru gaz, racite │
│ │cu apa, cu piston │
├────────┼─────────────────────────────┤
│314.371 │Electrocompresoare volumice, │
│ │mobile │
├────────┼─────────────────────────────┤
│314.372 │Motocompresoare volumice, │
│ │mobile │
├────────┼─────────────────────────────┤
│ │Compresoare combinate, │
│314.812 │stabile, pentru aer - sau gaz│
│ │- volumice + axiale. │
├────────┴─────────────────────────────┤
│Maşini şi agregate frigorifice │
├────────┬─────────────────────────────┤
│316.142 │Agregate frigorifice cu efect│
│ │turbionar pentru congelare │
├────────┼─────────────────────────────┤
│316.421 │Dulapuri frigorifice de uz │
│ │comercial cu compresor. │
├────────┴─────────────────────────────┤
│Maşini şi utilaje pentru extractia │
│carbunilor şi minereurilor │
├────────┬─────────────────────────────┤
│339.611 │Maşini de extracţie cu tobe │
├────────┼─────────────────────────────┤
│341.530 │Malaxoare de cărbuni şi │
│ │lianti │
├────────┼─────────────────────────────┤
│339.410 │Maşini de încărcat minereu în│
│ │subteran. │
├────────┴─────────────────────────────┤
│Poduri rulante şi macarale │
├────────┬─────────────────────────────┤
│381.550 │Macarale turn │
├────────┼─────────────────────────────┤
│ │Macarale pe autocamion cu │
│381.732 │braţ, cu sarcina de 5 tone şi│
│ │peste 5 tone. │
├────────┼─────────────────────────────┤
│ │cu ardere interna Motoare cu │
│Motoare │aprindere prin compresie, în │
│319.120 │4 timpi, cu aspiratie │
│ │naturala, semirapida │
├────────┼─────────────────────────────┤
│ │Motoare cu aprindere prin │
│319.130 │compresie, în 4 timpi, cu │
│ │supraalimentare, semirapide │
├────────┼─────────────────────────────┤
│ │Motoare cu aprindere prin │
│319.130 │compresie, în 4 timpi, cu │
│ │aspiratie naturala, rapide │
├────────┼─────────────────────────────┤
│ │Motoare cu aprindere prin │
│319.160 │compresie, în 4 timpi, cu │
│ │supraalimentare, rapide. │
├────────┴─────────────────────────────┤
│Maşini şi utilaje specifice │
│agriculturii │
├────────┬─────────────────────────────┤
│348.111 │Pluguri cu brazdar │
├────────┼─────────────────────────────┤
│348.124 │Grape cu discuri │
├────────┼─────────────────────────────┤
│348.151 │Cultivatoare cu cutite fixe │
├────────┼─────────────────────────────┤
│348.152 │Cultivatoare cu cutite │
│ │rotative (fixe) │
├────────┼─────────────────────────────┤
│348.211 │Maşini de semanat cereale │
│ │paioase │
├────────┼─────────────────────────────┤
│348.212 │Maşini de semanat plante │
│ │prasitoare │
├────────┼─────────────────────────────┤
│348.413 │Maşini de greblat, aerisit şi│
│ │raspindit brazde fin │
├────────┼─────────────────────────────┤
│ │Maşini de recoltat fin şi │
│348.416 │tocat furaje (combine de │
│ │recoltat furaje) │
├────────┼─────────────────────────────┤
│348.422 │Combine de cereale paioase │
├────────┼─────────────────────────────┤
│348.433 │Combine de cartofi │
├────────┼─────────────────────────────┤
│348.461 │Maşini de recoltat mazare │
├────────┼─────────────────────────────┤
│348.482 │Batoze pentru porumb │
├────────┼─────────────────────────────┤
│348.516 │Selectoare │
├────────┼─────────────────────────────┤
│348.612 │Mori pentru furaje │
├────────┼─────────────────────────────┤
│348.615 │Tocatoare mecanice. │
├────────┴─────────────────────────────┤
│Pompe │
├────────┬─────────────────────────────┤
│ │Pompe cu rotor RDA orizontale│
│313.111 │de uz general, cu debitul de │
│ │la 4000 mc/h │
├────────┼─────────────────────────────┤
│ │Pompe cu rotor RDA verticale │
│313.121 │de uz general, cu debitul de │
│ │la 4000 mc/h. │
├────────┼─────────────────────────────┤
│Maşini s│utilaje pentru industria │
│ │alimentara │
├────────┼─────────────────────────────┤
│359.231 │Maşini de tocat carne tip │
│ │Wolf │
├────────┼─────────────────────────────┤
│359.417 │Instalaţii de pasteurizare în│
│ │flux a laptelui │
├────────┼─────────────────────────────┤
│363.711 │Linii de îmbuteliat lapte │
├────────┼─────────────────────────────┤
│359.413 │Tancuri pentru lapte │
├────────┼─────────────────────────────┤
│362.462 │Cuptoare mobile pentru copt │
│ │pîine │
├────────┼─────────────────────────────┤
│361.131 │Maşini de tăiat sfecla │
├────────┼─────────────────────────────┤
│361.751 │Tancuri pentru depozitarea │
│ │berei filtrate. │
├────────┴─────────────────────────────┤
│Maşini şi utilaje specifice industriei│
│textile │
├────────┬─────────────────────────────┤
│356.215 │Laminoare pentru fibre de │
│ │bumbac şi tip bumbac │
├────────┼─────────────────────────────┤
│356.217 │Maşini de filat fire de │
│ │bumbac │
├────────┼─────────────────────────────┤
│ │Maşini de filat fire │
│356.239 │pieptanate şi semipieptănate │
│ │din fire de lina şi tip lina │
├────────┼─────────────────────────────┤
│ │Maşini de tesut automate │
│356.322 │pentru tesaturi din fire de │
│ │bumbac │
├────────┼─────────────────────────────┤
│ │Maşini de tesut automate │
│356.332 │pentru tesaturi din fire de │
│ │lina │
├────────┼─────────────────────────────┤
│356.314 │Maşini de rasucit-cablat al │
│ │firelor de bumbac şi lina. │
├────────┴─────────────────────────────┤
│Aparate de măsura a mărfurilor │
├────────┬─────────────────────────────┤
│384.640 │Balante cu funcţionare │
│ │automată │
├────────┼─────────────────────────────┤
│ │Maşini şi aparate pentru │
│384.721 │încercarea materialelor cu │
│ │sarcina progresiva, de scurta│
│ │durata. │
├────────┴─────────────────────────────┤
│Utilaje specifice fabricării │
│materialelor de construcţii │
├────────┬─────────────────────────────┤
│354.430 │Cuptoare pentru ars var │
├────────┼─────────────────────────────┤
│322.125 │Mori cu bile, bare sau alte │
│ │corpuri de macinare. │
├────────┴─────────────────────────────┤
│Corpuri de încălzire şi cazi de baie │
├────────┬─────────────────────────────┤
│306.211 │Cazi din fonta emailata, de │
│ │baie*) │
├────────┼─────────────────────────────┤
│306.110 │Radiatoare de încălzire din │
│ │fonta*). │
├────────┴─────────────────────────────┤
│Produse de uz casnic │
├────────┬─────────────────────────────┤
│304.135 │Maşini de gătit cu │
│ │combustibili gazosi*) │
├────────┼─────────────────────────────┤
│303.710 │Butelii pentru gaze │
│ │lichefiate*). │
├────────┴─────────────────────────────┤
│Maşini, utilaje, bunuri de consum │
│electrotehnice şi electronice │
├────────┬─────────────────────────────┤
│ │Generatoare de curent │
│412.110 │alternativ pentru actionarea │
│ │prin turbina cu abur pînă la │
│ │60 MW │
├────────┼─────────────────────────────┤
│ │Generatoare de curent │
│412.120 │alternativ pentru actionare │
│ │prin turbina hidraulica pînă │
│ │la 60 MW │
├────────┼─────────────────────────────┤
│412.130 │Generatoare de curent │
│ │alternativ pentru uz general │
├────────┴─────────────────────────────┤
│Transformatoare şi autotransformatoare│
│de putere │
├────────┬─────────────────────────────┤
│ │Transformatoare şi │
│ │autotransformatoare │
│413.110 │monofazate, de uz general, în│
│ │ulei, fără reglaj sau cu │
│ │reglaj în absenta tensiunii │
│ │de la 10 MVA │
├────────┼─────────────────────────────┤
│413.120 │Idem, cu reglaj sub sarcina │
│ │de la 10 MVA │
├────────┼─────────────────────────────┤
│ │Transformatoare şi │
│ │autotransformatoare de │
│ │putere, de uz general, în │
│413.130 │ulei, trifazate, cu 2 │
│ │infasurari, fără reglaj sau │
│ │cu reglaj în absenta │
│ │tensiunii de la 10 MVA │
├────────┼─────────────────────────────┤
│413.140 │Idem, cu reglaj sub sarcina │
│ │de la 10 MVA │
├────────┼─────────────────────────────┤
│ │Transformatoare şi │
│ │autotransformatoare de │
│ │putere, de uz general, în │
│413.150 │ulei, trifazate, cu 3 │
│ │infasurari, cu reglaj sau │
│ │fără reglaj în absenta │
│ │tensiunii de la 10 MVA la 400│
│ │MVA │
├────────┼─────────────────────────────┤
│413.160 │Idem, cu reglaj sub sarcina │
│ │de la 10 MVA. │
├────────┴─────────────────────────────┤
│Transformatoare de măsura │
├────────┬─────────────────────────────┤
│413.510 │Transformatoare de curent de │
│ │la 110 kV │
├────────┼─────────────────────────────┤
│ │Transformatoare de tensiune │
│413.530 │monofazate monopolare de la │
│ │110 kV │
├────────┼─────────────────────────────┤
│ │Transformatoare de tensiune │
│413.540 │monofazate bipolare de la 35 │
│ │kV │
├────────┼─────────────────────────────┤
│413.550 │Transformatoare de tensiune │
│ │trifazate de la 35 kV │
├────────┼─────────────────────────────┤
│ │Transformatoare de măsura │
│413.570 │combinate (de tensiune şi de │
│ │curent) de la 110 kV │
├────────┼─────────────────────────────┤
│413.580 │Transformatoare de tensiune │
│ │capacitive, de la 110 kV. │
├────────┴─────────────────────────────┤
│Motoare electrice │
├────────┬─────────────────────────────┤
│ │Motoare electrice sincrone │
│411.110 │pentru uz general de la 0,6 │
│ │kW │
├────────┼─────────────────────────────┤
│411.120 │Motoare electrice sincrone │
│ │specializate de la 0,6 kW │
├────────┼─────────────────────────────┤
│ │Motoare electrice asincrone │
│411.210 │în scurt circuit pentru uz │
│ │general de la 0,6 kW │
├────────┼─────────────────────────────┤
│ │Motoare asincrone în scurt │
│ │circuit specializate │
│ │(antiexplozive,antitizutoase,│
│411.220 │pentru actionare trolii │
│ │ascensor, pentru pompe │
│ │submersibile, pentru │
│ │actionarea electrotamburilor │
│ │etc.), cu putere de la 0,6 kW│
├────────┼─────────────────────────────┤
│ │Motoare electrice asincrone │
│411.230 │cu inele colectoare pentru uz│
│ │general de la 0,6 kW │
├────────┼─────────────────────────────┤
│ │Motoare electrice asincrone │
│ │specializate cu inele │
│411.240 │colectoare (antiexplozive, │
│ │antigrizutoase, pentru │
│ │actionarea macaralelor etc.),│
│ │de la 0,6 kW │
├────────┼─────────────────────────────┤
│ │Motoare de tracţiune de │
│411.530 │curent continuu cu colector │
│ │de la 10 kW. │
├────────┴─────────────────────────────┤
│Aparataj electric de înaltă tensiune │
├────────┬─────────────────────────────┤
│416.110 │Întrerupătoare de interior, │
│ │cu ulei puţin, de la 10 kV │
├────────┼─────────────────────────────┤
│416.210 │Întrerupător de exterior, cu │
│ │ulei puţin, de la 35 kV. │
├────────┴─────────────────────────────┤
│Aparataj electric de joasa tensiune │
├────────┬─────────────────────────────┤
│417.211 │Contactoare electromagnetice │
│ │în aer │
├────────┼─────────────────────────────┤
│417.221 │Contactoare electromagnetice │
│ │cu relee termice în aer. │
├────────┴─────────────────────────────┤
│Izolatoare electrotehnice │
├────────┬─────────────────────────────┤
│ │Izolatoare din portelan │
│426.110 │electrotehnic de înaltă şi │
│ │medie tensiune │
├────────┴─────────────────────────────┤
│Echipamente pentru telecomunicaţii │
├────────┬─────────────────────────────┤
│ │Echipamente telefonice de │
│431.421 │curenţi purtători 425 cu │
│ │funcţionare pe cabluri │
│ │simetrice TT. │
├────────┴─────────────────────────────┤
│Aparate de telecomunicaţii │
├────────┬─────────────────────────────┤
│431.121 │Aparate telefonice simple de │
│ │abonat cu baterie locală. │
├────────┴─────────────────────────────┤
│Aparate electrice pentru măsurarea │
│energiei electrice │
├────────┬─────────────────────────────┤
│388.352 │Contoare de energie activa │
│ │industriale. │
├────────┴─────────────────────────────┤
│Aparate medicale │
├────────┬─────────────────────────────┤
│387.330 │Aparate şi instalaţii │
│ │Rontgen. │
├────────┴─────────────────────────────┤
│Maşini de facturat şi contabilizat │
│electronice │
├────────┬─────────────────────────────┤
│402.233 │Maşini de facturat şi │
│ │contabilizat electronice. │
├────────┴─────────────────────────────┤
│Unităţi de calcul numerice universale │
├────────┬─────────────────────────────┤
│402.510 │Unităţi de calcul numerice │
│ │universale. │
├────────┼─────────────────────────────┤
│401.100 │Maşini de scris*) │
├────────┴─────────────────────────────┤
│Surse electrice de lumina │
├────────┬─────────────────────────────┤
│ │Lampi electrice cu │
│408.100 │incandescent de uz general, │
│ │normale*) │
├────────┼─────────────────────────────┤
│427.000 │Receptoare de radiodifuziune │
│ │şi televiziune*) │
├────────┴─────────────────────────────┤
│Frigidere, maşini de spălat rufe şi │
│maşini de cusut │
├────────┬─────────────────────────────┤
│316.410 │Frigidere*) │
├────────┼─────────────────────────────┤
│409.110 │Maşini de spălat rufe*) │
├────────┼─────────────────────────────┤
│357.210 │Maşini de cusut simple*). │
├────────┴─────────────────────────────┤
│Unicate │
├──────────────────────────────────────┤
│Unicate (utilaje complexe, instalaţii,│
│linii tehnologice) pentru toate │
│ramurile din economie, cu valori de la│
│5 la 8 milioane lei exclusiv. │
└──────────────────────────────────────┘

    NOTĂ: Pentru produsele care urmează să se execute în variante ale produsului de baza - din lista, cu modificări constructive neesentiale, sau numai livrări de accesorii în plus sau în minus, preţurile se vor stabili fără acordul Comitetului de Stat pentru Preţuri.
    VII. Industria chimica
    - Acid sulfuric, exclusiv acidul sulfuric recuperat şi rezidual - Acid acetic
    - Acetona tehnica
    - Adezivi cu componenţi pe bază de fenoli şi ureoformaldehidice - Alcool metilic (metanol), exclusiv cel recuperat de la diverse sinteze
    - Ambalaje din materiale plastice*)
    - Amoniac de sinteza
    - Antidaunatori - substanţe active
    - Antidaunatori - produse condiţionate*)
    - Anvelope şi camere pentru autocamioane, autobuze, troleibuze, remorci auto, autoturisme*), microbuze*), semiremorci auto*), tractoare, maşini şi remorci agricole, motociclete*), motorete*), scutere*) şi biciclete*)
    - Benzi de transport şi curele de transmisie din cauciuc, cu insertii textile şi metalice
    - Bicromati de sodiu şi de potasiu tehnic
    - Carbura de calciu tehnica (carbid)
    - Cauciuc natural, exclusiv cauciucurile ciclizate şi clorurate, gutaperca şi balata
    - Cauciuc sintetic, exclusiv amestecuri, prelucrate şi semiprelucrate
    - Cerneluri şi tusuri de tipar
    - Clor lichid
    - Colofoniu
    - Coloranti
    - Covoare din p.v.c. plastifiat
    - Curele trapezoidale din cauciuc
    - Detergenti de tip Dero şi de tip Perlan*)
    - Explozivi
    - Fenol tehnic
    - Fibre şi fire artificiale şi sintetice
    - Folii din p.v.c. plastifiat, polietilena, polistiren şi din copolimeri stirenici
    - Glicerina
    - Îngrăşăminte simple cu azot, cu fosfor, cu potasiu
    - Îngrăşăminte complexe binare şi ternare, substanţe active
    - Lacuri şi vopsele*)
    - Miniu de plumb
    - Negru de fum
    - Oxid de zinc, exclusiv cel farmaceutic şi activ
    - Oxigen
    - Plăci, covoare, folii, placaje, pereţi, ferestre, uşi şi furtun din materiale plastice*)
    - Poliacetat de vinil, emulsie şi suspensie
    - Policlorura de vinil, emulsie şi suspensie (pulbere)
    - Policlorura de vinil de uz electrotehnic (granule)
    - Polietilena de joasa şi înaltă tensiune (granule)
    - Polietilena amil-sodiu (praf)
    - Polimetacrilat de metil (granule)
    - Polipropilena (granule)
    - Polistiren şi copolimeri ai stirenului (granule), expandat în blocuri sau plăci, perle gazeificate
    - Pungi şi saci din polietilena, exclusiv sacose
    - Rasini fenol - formaldehida - rezoli (bachelite)
    - Sapun de rufe*)
    - Soda calcinata (carbonat de sodiu anhidru tehnic)
    - Soda caustica (hidroxid de sodiu)
    - Sulfat de cupru
    - Tananti
    - Ţevi, tuburi, fitinguri şi armături din p.v.c. şi polietilena, precum şi piese fasonate pentru imbinarea lor.
    VIII. Industria materialelor de construcţii

┌┬───────────────┬──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
├┼───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││563.100-121 │Ciment Portland cu întărire normală * │
├┼───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││563.200-244 │Ciment Portland cu întărire rapidă RIM * │
├┼───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││563.300-365 │Ciment Portland cu adaosuri minerale active maxim 15% * │
├┼───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││563.400-443 │Ciment cu adaosuri minerale active peste 15% * │
├┼───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││563.500-583 │Cimenturi speciale: hidrotehnice şi rezistente la ape sulfatice * │
├┼───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││563.600-816 │Cimenturi pentru sonde colorate, aluminoase şi alte cimenturi * │
├┼───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││565.100-113 │Var pentru construcţii (produs de industria republicană) │
├┼───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││565.120-131 │Var industrial şi pentru industria prefabricatelor (produs de industria republicană) * │
├┼───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││565.200-213 │Ipsos pentru construcţii │
├┼───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││573.143 │Panouri mari pentru clădiri de locuit │
├┼───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││573.366 │Produse din beton precomprimat - stîlpi pentru linii electrice aeriene (L.E.A.) │
├┼───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││578.100-118 │Produse izolante - carton bituminat │
├┼───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││578.120-122 │Produse izolante - pînză bitumată │
├┼───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││581.100-172 │Cărămizi din argilă, obişnuite, simplu presate, cu pînă la 15% goluri de uscare (produse de industria republicană)│
├┼───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││581.200-299 │Cărămizi din argilă, speciale, pline (produse de industria republicană) │
├┼───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││581.300-335 │Cărămizi şi blocuri ceramice din argilă, cu goluri verticale (produse de industria republicană) │
├┼───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││581.400-427 │Cărămizi şi blocuri ceramice, din argilă, cu goluri orizontale (produse de industria republicană) │
├┼───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││581.600-641 │Ţigle din argilă, cu jgheaburi, coame şi olane din argilă, pentru învelitori │
├┼───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││583.300 │Plăci pentru pereţi din semiporţelan şi faianţă │
├┼───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││583.400 │Plăci CESAROM pentru pereţi şi plăci ROMCERAM pentru pereţi şi pardoseli │
├┼───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││591.400-591.445│Produse din geamuri securizate pentru industrie │
├┼───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││591.111 │Geamuri trase simple, clare, normale) │
├┼───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││591.114 │Geamuri trase simple, clare, şlefuite) │
├┼───────────────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││591.140 │Geamuri laminate, simple, clare, floate şi şlefuite. │
└┴───────────────┴──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


         Produse refractare silicioase



┌┬─┬─┬─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
├┼─┼─┴─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││-│Cărămizi refractare silica, pentru bolţile cuptoarelor electrice de topire a oţelului, STAS 4716-66│
├┼─┼─┬─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││ │ │2556-65 │
├┼─┼─┴─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││-│Produse refractare silica, pentru cuptoarele de topit sticlă, STAS 4473-65 │
├┼─┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││-│Produse refractare silica de uz general, STAS 135-66. │
└┴─┴───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

    Produse refractare silico-aluminoase

┌┬─┬───────────────────────────────────────────────────────┬┬───────────────┐
├┼─┼───────────────────────────────────────────────────────┴┴───────────────┤
││-│Blocuri de şamotă pentru cuptoare de topit sticlă, STAS 2915-66 │
├┼─┼───────────────────────────────────────────────────────┬────────────────┤
││-│Cărămizi pentru cubilouri, STAS │1627/1-70 │
├┼─┼───────────────────────────────────────────────────────┼────────────────┤
││ │ │1627/2-70 │
├┼─┼───────────────────────────────────────────────────────┴────────────────┤
││-│Cărămizi pentru cuptoare rotative din industria cimentului, STAS 2215-71│
├┼─┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││-│Cărămizi de şamotă pentru instalaţiile de cazane stabile, STAS 2496-61 │
├┼─┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││-│Produse refractare silico-argiloase de uz general, STAS 4514-70 │
├┼─┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││-│Produse refractare de şamotă de uz general, STAS 136-67 │
├┼─┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││-│Produse refractare termoizolatoare silico-aluminoase, STAS 3512/1-71 │
├┼─┼────────────────────────────────────────────────────────┬───────────────┤
││ │ │3512/2-71 │
├┼─┼────────────────────────────────────────────────────────┴───────────────┤
││-│Argilă refractară brută din intern. │
└┴─┴────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

    IX. Industria exploatării şi prelucrării lemnului, inclusiv silvicultura
    Silvicultura
    - Arbori ce se vînd, cu firul, populaţiei din mediul sătesc*)
    Exploatarea şi industrializarea lemnului
    Lemn de lucru de rasinoase, rotund, pentru construcţii:

┌┬────────────────────────────┐
├┼────────────────────────────┤
││501.118, de molid şi brad * │
├┼────────────────────────────┤
││501.138, de pin * │
├┼────────────────────────────┤
││501.148, de larice │
├┼────────────────────────────┤
││501.158, de duglas * │
└┴────────────────────────────┘


         Lemn de lucru de foioase, rotund, pentru construcţii:



┌┬───────────────────────┐
├┼───────────────────────┤
││501.218, de fag * │
├┼───────────────────────┤
││501.228, de stejar * │
├┼───────────────────────┤
││501.258, de cer * │
├┼───────────────────────┤
││501.318, de frasin * │
├┼───────────────────────┤
││501.328, de paltin * │
├┼───────────────────────┤
││501.338, de carpen * │
├┼───────────────────────┤
││501.348, de ulm * │
├┼───────────────────────┤
││501.358, de mesteacăn │
├┼───────────────────────┤
││501.368, de jugastru * │
├┼───────────────────────┤
││501.378, de arţar * │
├┼───────────────────────┤
││501.418, de salcîm * │
├┼───────────────────────┤
││501.458, de castan * │
├┼───────────────────────┤
││501.468, de sorb * │
├┼───────────────────────┤
││501.518, de anin * │
├┼───────────────────────┤
││501.528, de plop * │
├┼───────────────────────┤
││501.548, de salcie * │
├┼───────────────────────┤
││501.558, de tei * │
└┴───────────────────────┘


         Lemn de lucru rotund, pentru mina:



┌┬───────────────────┐
├┼───────────────────┤
││501.134, de pin │
├┼───────────────────┤
││501.144, de larice │
├┼───────────────────┤
││501.344, de ulm │
├┼───────────────────┤
││501.414, de salcîm │
└┴───────────────────┘


         Lemn rotund, pentru celuloza şi pasta mecanică:



┌┬──────────────────────┐
├┼──────────────────────┤
││501.335, de carpen │
├┼──────────────────────┤
││501.355, de mesteacăn │
├┼──────────────────────┤
││501.515, de anin │
├┼──────────────────────┤
││501.525, de plop │
├┼──────────────────────┤
││501.545, de salcie │
├┼──────────────────────┤
││501.555, de tei │
└┴──────────────────────┘


         Lemn de lucru în steri, pentru celuloza şi pasta mecanică:



┌┬──────────────────────────┐
├┼──────────────────────────┤
││503.115, de molid şi brad │
├┼──────────────────────────┤
││503.136, de pin │
├┼──────────────────────────┤
││503.335, de carpen │
├┼──────────────────────────┤
││503.355, de mesteacăn │
├┼──────────────────────────┤
││503.515, de anin │
├┼──────────────────────────┤
││503.525, de plop │
├┼──────────────────────────┤
││503.545, de salcie │
├┼──────────────────────────┤
││503.555, de tei │
└┴──────────────────────────┘


         Lemn de foc din exploatările forestiere:



┌┬────────────────────────────────────────────┐
├┼────────────────────────────────────────────┤
││505.110, de răşinoase, livrat din pădure │
├┼────────────────────────────────────────────┤
││505.120, de răşinoase, livrat din depozit │
├┼────────────────────────────────────────────┤
││505.210, de foioase tari, livrat din pădure │
├┼────────────────────────────────────────────┤
││505.230, de foioase tari, livrat din depozit│
├┼────────────────────────────────────────────┤
││505.510, de foioase moi, livrat din pădure │
├┼────────────────────────────────────────────┤
││505.520, de foioase moi, livrat din depozit │
└┴────────────────────────────────────────────┘


         Produse lemnoase prelucrate în exploatările forestiere:



┌┬──────────────────────────┐
├┼──────────────────────────┤
││507.218, mangal de bocşă* │
└┴──────────────────────────┘


         Cherestea (inclusiv doage şi traverse):



┌───────┬──────────────────────────────┐
│ │Cherestea de molid şi brad II │
│ │(tehnologie specială = │
│ │scînduri şi dulapi de │
│501.120│rezonanţă, dulapi de │
│ │claviatură, scînduri şi dulapi│
│ │de aviaţie, grinzi şi rigle cu│
│ │muchii teşite, dulapi │
│ │ferăstruiţi din lobde) │
├───────┼──────────────────────────────┤
│511.110│Cherestea de molid şi brad I │
│ │(tehnologie normală)* │
├───────┼──────────────────────────────┤
│511.130│Cherestea de pin* │
├───────┼──────────────────────────────┤
│511.140│Cherestea de larice* │
├───────┼──────────────────────────────┤
│511.150│Cherestea de duglas* │
├───────┼──────────────────────────────┤
│511.210│Cherestea de fag I (tehnologie│
│ │normală)* │
├───────┼──────────────────────────────┤
│ │Cherestea de fag II │
│ │(tehnologie specială = doage, │
│511.220│traverse, rigle pentru │
│ │suveici, şipci şi rigle pentru│
│ │mobilier curbat, ulucă, dulapi│
│ │ferăstruiţi din lobde) │
├───────┼──────────────────────────────┤
│511.230│Cherestea de stejar I │
│ │(tehnologie normală)* │
├───────┼──────────────────────────────┤
│ │Cherestea de stejar II │
│511.240│(tehnologie specială = doage, │
│ │traverse) │
├───────┼──────────────────────────────┤
│511.250│Cherestea de cer* │
├───────┼──────────────────────────────┤
│ │Cherestea de foioase tari II │
│511.300│(frasin, paltin, carpen, ulm, │
│ │mesteacăn, jugastru, arţar)* │
├───────┼──────────────────────────────┤
│ │Cherestea de foioase tari III │
│511.400│(salcîm, nuc, păr, cireş, │
│ │castan, sorb)* │
├───────┼──────────────────────────────┤
│511.500│Cherestea de foioase moi │
│ │(anin, plop, salcie, tei)* │
└───────┴──────────────────────────────┘


         Furnire estetice



┌┬───────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
├┼───────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││512.120│Furnire estetice de foioase tari I (fag, stejar) │
├┼───────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││512.130│Furnire estetice de foioase tari II (frasin, paltin, ulm, mesteacăn) │
├┼───────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││512.140│Furnire estetice de foioase tari III (salcîm, nuc comun, păr, cireş) │
├┼───────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││512.150│Furnire estetice de foioase moi (anin, plop, salcie, tei) │
├┼───────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││512.160│Furnire estetice de tropicale I, lemn roşu (sapeli, sipo, tiama, kosipo, mahon african, macore, kotibe, meranti) │
├┼───────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││512.170│Furnire estetice de tropicale II, lemn brun închis (nuc american, nuc australian, ovengcol, bubingo, dao, limba) │
├┼───────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││512.180│Furnire estetice de tropicale III, lemn, cu coloraţii diverse (obeche, kokrodua, okume, palisandru, tec, koto, avodire).│
└┴───────┴────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


         Placaje din lemn



┌┬───────┬───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
├┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││514.110│Placaj de răşinoase, pentru interior │
├┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││514.120│Placaje de foioase tari I, pentru interior (fag, stejar) │
├┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││514.130│Placaje de foioase tari II, pentru interior (mesteacăn) │
├┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││514.150│Placaje de foioase moi, pentru interior (anin, plop, tei) │
├┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││514.320│Placaje de foioase tari I, pentru cofraje (fag) │
├┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││514.480│Placaje de foioase tari I, pentru vagoane (fag) │
├┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││514.530│Placaje de foioase tari II, pentru aviaţie (mesteacăn) │
├┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││514.660│Placaje de tropicale I, pentru utilizări speciale (sapeli, sipo, tiama, casipo)│
├┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││514.680│Placaje de tropicale III, pentru utilizări speciale (coto). │
└┴───────┴───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


         Plăci din aschii de lemn (PAL obişnuite)



┌┬───────┬─────────────────────────────────────────────────────┐
├┼───────┼─────────────────────────────────────────────────────┤
││516.110│Semidure omogene PAL-S │
├┼───────┼─────────────────────────────────────────────────────┤
││516.120│Semidure omogene stratificate - triple PAL-3 S │
├┼───────┼─────────────────────────────────────────────────────┤
││5I6.130│Semidure structurate PAL-4 S │
├┼───────┼─────────────────────────────────────────────────────┤
││516.140│Semidure structurate - stratificate - triple PAL-3 NS│
├┼───────┼─────────────────────────────────────────────────────┤
││516.150│Semidure extrudate PAL-TP │
├┼───────┼─────────────────────────────────────────────────────┤
││516.160│Semidure extrudate cu goluri PAL-ŢG │
└┴───────┴─────────────────────────────────────────────────────┘


         Plăci din aschii de lemn (PAL) decorative



┌┬───────┬─────────────────────────────────────────────────┐
├┼───────┼─────────────────────────────────────────────────┤
││516.250│Semidure, pline, PAL-TP, furniruite │
├┼───────┼─────────────────────────────────────────────────┤
││516.260│Semidure extrudate, cu goluri, PAL-TG, furniruite│
├┼───────┼─────────────────────────────────────────────────┤
││516.270│Semidure extrudate, cu goluri, PAL-ŢG, placate │
└┴───────┴─────────────────────────────────────────────────┘


         Plăci fibrolemnoase (PFL) obişnuite



┌┬───────┬─────────────────────────────────────┐
├┼───────┼─────────────────────────────────────┤
││516.410│PFL extradure omogene │
├┼───────┼─────────────────────────────────────┤
││516.420│PFL dure omogene │
├┼───────┼─────────────────────────────────────┤
││516.430│PFL dure stratificate pentru interior│
├┼───────┼─────────────────────────────────────┤
││516.440│PFL dure stratificate pentru exterior│
├┼───────┼─────────────────────────────────────┤
││516.470│PFL moi (poroase) netede │
├┼───────┼─────────────────────────────────────┤
││516.480│PFL moi (poroase) fenoabsorbante │
└┴───────┴─────────────────────────────────────┘


         Plăci fibrolemnoase (PFL) decorative (innobilate)



┌┬───────┬─────────────────────────────────────────────────┐
├┼───────┼─────────────────────────────────────────────────┤
││516.520│PFL dure omogene, emailate, unicolore │
├┼───────┼─────────────────────────────────────────────────┤
││516.530│PFL dure omogene, emailate, imprimate cu desen │
├┼───────┼─────────────────────────────────────────────────┤
││516.540│PFL dure omogene, melaminate, unicolore │
├┼───────┼─────────────────────────────────────────────────┤
││516.550│PFL dure omogene, melaminate, imprimate cu desene│
├┼───────┼─────────────────────────────────────────────────┤
││516.560│PFL dure omogene, acoperite cu pastă mecanică │
├┼───────┼─────────────────────────────────────────────────┤
││516.570│PFL moi (poroase), acoperite cu pastă mecanică │
├┼───────┼─────────────────────────────────────────────────┤
││516.580│PFL moi (poroase), acoperite cu vopsea │
├┼───────┼─────────────────────────────────────────────────┤
││516.700│Plăci aglomerate din puzderie de cînepă (PAP) │
└┴───────┴─────────────────────────────────────────────────┘


         Plăci celulare panel şi alte produse stratificate din lemn



┌┬───────┬─────────────────────────────────────────────┐
├┼───────┼─────────────────────────────────────────────┤
││518.100│Plăci celulare din lemn pentru uşi interioare│
├┼───────┼─────────────────────────────────────────────┤
││518.410│Panel pentru mobilă │
├┼───────┼─────────────────────────────────────────────┤
││518.600│Lemn stratificat densificat │
├┼───────┼─────────────────────────────────────────────┤
││518.700│Lemn stratificat nedensificat │
└┴───────┴─────────────────────────────────────────────┘


         Elemente prefabricate din lemn pentru industria construcţiilor de maşini



┌┬───────┬───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
├┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││521.310│Elemente prefabricate din lemn pentru autocamioane şi vagoane de cale ferată │
├┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││521.320│Elemente prefabricate din lemn pentru aparate de radiorecepţie, televizoare şi combine muzicale│
└┴───────┴───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


         Elemente de construcţii şi construcţii prefabricate din lemn



┌┬───────┬──────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
├┼───────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││522.100│Uşi din lemn │
├┼───────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││522.200│Ferestre din lemn │
├┼───────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││522.300│Uşi şi ferestre pentru balcoane, ferestre fixe şi glasvanduri din lemn│
├┼───────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││522.400│Elemente diverse pentru uşi şi ferestre, obloane şi jaluzele din lemn │
└┴───────┴──────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


         Elemente pentru pardoseli din lemn



┌┬───────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
├┼───────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││522.510│Parchete din lemn masiv tip P1 - cu lambă şi uluc (din răşinoase, fag, foioase tari, stejar şi cer) * │
├┼───────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││522.520│Parchete din lemn masiv tip P2 - cu lambă, uluc şi coadă de rîndunică (din răşinoase, fag, foioase, stejar şi cer) *│
├┼───────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││522.530│Panouri de parchete mozaic (lamelar) din lemn (răşinoase, fag, foioase tari, stejar şi cer) * │
├┼───────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││522.540│Frize de perete, din lemn (din răşinoase, fag, foioase tari, stejar şi cer) * │
├┼───────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││522.550│Pervazuri pentru parchet masiv din lemn (din răşinoase, fag, foioase tari, stejar şi cer) * │
└┴───────┴────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


         Ambalaje din lemn standardizate



┌┬───────┬───────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
├┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││523.210│Lăzi şi stelaje din lemn masiv de răşinoase │
├┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││523.220│Lăzi, panouri şi stelaje din lemn masiv de fag │
├┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││523.240│Lăzi şi stelaje din lemn masiv de diverse specii foioase │
├┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││523.250│Lăzi din placaj din lemn │
├┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││523.260│Lăzi şi plăci fibrolemnoase │
├┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││523.270│Lăzi şi stelaje din lemn masiv de răşinoase, placaj şi PFL │
├┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││523.280│Lăzi şi stelaje din lemn masiv de diverse specii foioase, placaj şi PFL│
├┼───────┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││523.400│Butoaie din lemn masiv │
└┴───────┴───────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


         Mobilier standardizat din lemn sau din lemn şi metal pentru funcţiuni
        administrative, şcolare şi social-culturale



┌┬───────┬───────────────────────────────────────────────────┐
├┼───────┼───────────────────────────────────────────────────┤
││528.610│Dulapuri şi biblioteci din corpuri │
├┼───────┼───────────────────────────────────────────────────┤
││528.620│Birouri │
├┼───────┼───────────────────────────────────────────────────┤
││528.630│Mese pentru funcţiuni administrative │
├┼───────┼───────────────────────────────────────────────────┤
││528.640│Scaune pentru funcţiuni administrative │
├┼───────┼───────────────────────────────────────────────────┤
││528.650│Canapele şi fotolii pentru funcţiuni administrative│
├┼───────┼───────────────────────────────────────────────────┤
││528.660│Fişiere cu suport, rafturi şi rastele │
├┼───────┼───────────────────────────────────────────────────┤
││528.670│Catedre, podeste şi table şcolare │
├┼───────┼───────────────────────────────────────────────────┤
││528.680│Bănci şcolare │
└┴───────┴───────────────────────────────────────────────────┘


         Mobilier standardizat din lemn sau din lemn şi metal pentru laboratoare,
        ateliere şi prestări de servicii



┌┬───────┬──────────────────────────────────────────────┐
├┼───────┼──────────────────────────────────────────────┤
││528.710│Dulapuri pentru ateliere şi laboratoare │
├┼───────┼──────────────────────────────────────────────┤
││528.720│Birouri şi mese pentru experienţe de laborator│
├┼───────┼──────────────────────────────────────────────┤
││528.790│Scaune şi taburete pentru laboratoare │
└┴───────┴──────────────────────────────────────────────┘


         Mobilier standardizat din lemn sau din lemn şi metal pentru magazine,
        restaurante şi cantine



┌┬───────┬───────────────────────────────────┐
├┼───────┼───────────────────────────────────┤
││528.810│Dulapuri pentru magazine │
├┼───────┼───────────────────────────────────┤
││528.870│Mese pentru magazine şi restaurante│
└┴───────┴───────────────────────────────────┘


         Rămăşiţe de la prelucrarea lemnului pentru cornbustibili



┌┬───────┬──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
├┼───────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││529.100│Capete de buşteni pentru combustibil │
├┼───────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││529.200│Rămăşiţe de la fabricarea cherestelei, pentru combustibil │
├┼───────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││529.300│Rămăşiţe de la fabricarea furnirului, pentru combustibil │
├┼───────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││529.400│Rămăşiţe de la fabricarea placajului, panelului PAL şi PFL pentru combustibil │
├┼───────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││529.500│Rămăşiţe de la fabricarea binalelor şi mobilei, pentru combustibil │
├┼───────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││529.600│Rămăşiţe de la fabricarea parchetului, ambalajelor şi articolelor de rotărie, pentru combustibil │
├┼───────┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││529.700│Rămăşiţe de la fabricarea creioanelor, chibriturilor şi coajă de lemn nevalorificabilă, pentru tananţi│
└┴───────┴──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


        Alte produse din lemn
    ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


    - Lemn de foioase pentru construcţii şi lemn de foc (loco padure)*)

┌┬─┬─────────────────────────────────────────────────────────────────┐
├┼─┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││-│Lemn de foioase pentru construcţii şi lemn de foc (loco pădure) *│
├┼─┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││-│Pomi de iarnă * │
├┼─┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││-│Stupi sistematici * │
├┼─┼─────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││-│Chibrituri * │
└┴─┴─────────────────────────────────────────────────────────────────┘

    X. Industria celulozei şi hirtiei

┌┬─┬───────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
├┼─┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││-│Paste chimice (celuloze) din lemn de: │
├┼─┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││-│răşinoase; sulfat înnălbită (pentru scopuri papetare); │
├┼─┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││-│foioase, pentru celofibră (pentru scopuri chimice) │
├┼─┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││-│Hîrtie tipar ofset, tip S, cal. E │
├┼─┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││-│Hîrtie pentru confecţionarea ţigaretelor │
├┼─┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││-│Hîrtie pentru ţevi textile │
├┼─┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││-│Carton duplex, tip E │
├┼─┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││-│Mucava │
├┼─┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││-│Pungi de hîrtie │
├┼─┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││-│Hîrtie pentru scris tip I velină, varianta A, calitatea E, 86% grad alb│
├┼─┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││-│Hîrtie pentru ediţii, tip A, calitatea "O", 80%, grad alb │
├┼─┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││-│Hîrtie de ambalaj superioară - hîrtie rezistentă tip I │
├┼─┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││-│Hîrtie de ambalaj obişnuită sulfit, tip I │
├┼─┴───────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││532.111 - Hîrtie pentru scris tip I velină, varianta A, calitatea E * │
├┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││532.215 - Hîrtie sulfat înnălbită, pentru ambalaj, tip A * │
├┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││533.210 - Carton duplex, tip "O" *. │
└┴─────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

    NOTĂ:
    Pentru produsele acestei subramuri însemnate cu asterisc, acordul Comitetului de Stat pentru Preţuri se referă numai la preţurile cu amănuntul.
    XI. Industria textila
    A. Materii prime

┌┬───┬─┬──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
├┼───┼─┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││ │-│Bumbac fibră din sămînţă tip egipteană │
├┼───┼─┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││ │-│Bumbac fibră din sămînţă americană (Upland), inclusiv bumbac sovietic, sirian, turcesc, albanez, chinezesc│
├┼───┼─┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││601│-│Bumbac fibră (alte sorturi de fibră) │
├┼───┼─┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││602│-│Fire de bumbac şi tip bumbac │
├┼───┼─┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││603│-│Fire de vigonie şi tip vigonie │
├┼───┼─┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││ │-│Fibră de iută │
├┼───┼─┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││605│-│Fibre liberiene (alte sorturi de fibră) │
├┼───┼─┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││606│-│Fibre din fibre liberiene şi tip liberiene │
├┼───┼─┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││ │-│Lînă spălată, fină, pentru pieptene │
├┼───┼─┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││ │-│Lînă spălată, fină, pentru cardă │
├┼───┼─┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││ │-│Lînă spălată, semifină, pentru pieptene │
├┼───┼─┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││ │-│Lînă spălată, semifină, pentru cardă │
├┼───┼─┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││ │-│Lînă spălată, semigroasă, pentru pieptene │
├┼───┼─┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││ │-│Lînă spălată, semigroasă, pentru cardă │
├┼───┼─┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││ │-│Lînă spălată, groasă, pentru pieptene │
├┼───┼─┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││ │-│Lînă spălată, groasă, pentru cardă │
├┼───┼─┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││612│-│Fire de lînă şi tip lînă │
├┼───┼─┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││ │-│Fire de mătase naturală nedegomate şi degomate. │
└┴───┴─┴──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

    B. Tesaturi

┌┬─┬──────────────┬──┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
├┼─┼──────────────┴──┴────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││-│Ţesături cu pînă la 39% lînă inclusiv, din fire cardate, pentru rochii * │
├┼─┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││-│Ţesături cu pînă la 39% lînă inclusiv, din fire pieptănate semipieptănate, tors prescurtat, pentru rochii * │
├┼─┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││-│Ţesături cu 100% celolană, pentru rochii * │
├┼─┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││-│Ţesături cu 60% poliesteri şi 40% celolană, pentru rochii * │
├┼─┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││-│Ţesături cu pînă la 39% lînă inclusiv, din fire cardate pentru costume * │
├┼─┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││-│Ţesături cu pînă la 39% lînă inclusiv, din fire pieptănate, semipieptănate, tors prescurtat, pentru costume * │
├┼─┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││-│Ţesături cu 60% poliesteri şi 40% celolană, pentru costume * │
├┼─┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││-│Ţesături cu pînă la 39% lînă inclusiv, din fire cardate, pentru paltoane şi pardesie, pentru bărbaţi * │
├┼─┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││-│Ţesături cu pînă la 39% lînă inclusiv, din fire pieptănate, semipieptănate, tors prescurtat, pentru paltoane şi pardesie, pentru bărbaţi * │
├┼─┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││-│Ţesături cu pînă la 49% lînă inclusiv, din fire cardate pentru paltoane şi pardesie, pentru femei * │
├┼─┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││-│Ţesături cu pînă la 49% lînă inclusiv, din fire pieptănate, semipieptănate, tors prescurtat, pentru paltoane şi pardesie pentru femei * │
├┼─┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││-│Ţesături tip loden şi tip postav cu pînă la 39% lînă inclusiv, din fire cardate * │
├┼─┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││-│Ţesături terom, cu 45% lînă fină şi 55% poliesteri, din fire pieptănate, semipieptănate, tors prescurtat, pentru rochii * │
├┼─┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││-│Ţesături terom, cu 45% lînă fină şi 55% poliesteri, din fire pieptănate, semipieptănate, tors prescurtat, pentru costume * │
├┼─┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││-│Ţesături pentru lenjerie, în majoritate din fire cardate pînă la Nm 34 inclusiv (exclusiv jacard şi tip inlet), din fire de bumbac şi din fire tip bumbac * │
├┼─┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││-│Ţesături pentru cămăşi, bluze şi pijamale, în majoritate din fire cardate pînă la Nm 34 inclusiv, din fire de bumbac şi din fire tip bumbac * │
├┼─┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││-│Ţesături pentru rochii, în majoritate din fire cardate pînă la Nm 34 inclusiv (exclusiv tip pichet, catifea şi caşmir), din fire de bumbac şi din fire tip bumbac │
├┼─┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││-│Ţesături pentru costume şi îmbrăcăminte exterioară, în majoritate din fire cardate pînă la Nm 34 inclusiv (exclusiv tip catifea cord), din fire de bumbac şi din fire tip bumbac *│
├┼─┼──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││-│Ţesături tip mătase pentru furnituri de confecţii textile (căptuşeli), cu excepţia legăturii atlas * │
├┼─┼──────────────┬──┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││ │613.2 │- │Ţesături de lînă şi tip lînă destinate pentru Ministerul Apărării │
├┼─┼──────────────┼──┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││ │613.3 │ │Naţionale şi Ministerul de Interne │
└┴─┴──────────────┴──┴────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

    C. Tricotaje şi ciorapi
    - Maiouri de corp, din fire tip bumbac cardate *
    ▪ pentru copii;
    ▪ pentru bărbaţi

    – Pantaloni de corp scămoşaţi, din fire tip bumbac cardate, pentru copii *
    – Ciorapi pantalon (dresuri), din fire tip bumbac cardate, pentru copii *
    – Pulover din fire polinitrilacrilice (PNA), pentru bărbaţi *
    – Vestă din fire polinitrilacrilice (PNA), pentru femei *
    – Ciorapi lungi, din fire tip bumbac cardate, pentru copii *
    – Ciorapi 1/2 din fire tip bumbac cardate (exclusiv ciorapi buclaţi), pentru bărbaţi*
    – Ciorapi lungi, din fire tip bumbac cardate, pentru femei *
    – Ciorapi din fire sintetice simple 20 den, tricotaţi pe maşini circulare, pentru femei *
    – Şosete 1/4, din fire tip bumbac cardate (exclusiv şosete buclate), pentru bărbaţi *
    – Şosete 1/4, din fire sintetice, supraelastice, pentru bărbaţi *

    D. Saci

┌┬─┬────────────────────────┐
├┼─┼────────────────────────┤
││-│Saci din fire liberiene │
└┴─┴────────────────────────┘

    XII. Industria confecţiilor

┌┬─┬───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
├┼─┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││-│Cămăşi cu mîneci lungi, din ţesături de bumbac fire medii, pentru bărbaţi *│
└┴─┴───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

    Confecţii din tesaturi tip lina pentru adulti

┌┬─┬───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
├┼─┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││-│Rochii din stofe cu 60% PE + 40% celolană, pentru femei * │
├┼─┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││-│Paltoane din stofe cu pînă la 49% lînă din fire pieptănate şi fire cardate, pentru femei * │
├┼─┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││-│Costume la 1 rînd, fără vestă, din stofe cu 60% PE + 40% celolană, pentru bărbaţi * │
├┼─┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││-│Paltoane din fire cu pînă la 39% lînă din fire pieptănate şi fire cardate, pentru bărbaţi *│
└┴─┴───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

    Uniforme preşcolari din tesaturi de tip bumbac

┌┬─┬───────────────────────┐
├┼─┼───────────────────────┤
││-│Rochiţe gen şorţuleţ * │
└┴─┴───────────────────────┘

    Uniforme şcolare din tesaturi de tip bumbac

┌┬─┬──────────────────────────────────┐
├┼─┼──────────────────────────────────┤
││-│Bluze, pentru fete * │
├┼─┼──────────────────────────────────┤
││-│Rochii, pentru fete * │
├┼─┼──────────────────────────────────┤
││-│Şorţuri, pentru fete * │
├┼─┼──────────────────────────────────┤
││-│Sarafane, pentru fete * │
├┼─┼──────────────────────────────────┤
││-│Halate de protecţie, pentru fete *│
├┼─┼──────────────────────────────────┤
││-│Cămăşi (bluze), pentru băieţi * │
├┼─┼──────────────────────────────────┤
││-│Pantaloni, pentru băieţi * │
└┴─┴──────────────────────────────────┘

    Uniforme şcolare din tesaturi de tip lina

┌┬─┬─────────────────────────────┐
├┼─┼─────────────────────────────┤
││-│Sarafane, pentru fete * │
├┼─┼─────────────────────────────┤
││-│Fuste plisate, pentru fete * │
├┼─┼─────────────────────────────┤
││-│Costume pentru băieţi * │
├┼─┼─────────────────────────────┤
││-│Pantaloni pentru băieţi * │
└┴─┴─────────────────────────────┘

    Echipament de protecţie





┌┬──────┬─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
├┼──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││631.18│ │
├┼──────┤Confecţii de îmbrăcăminte exterioară pentru echipament de protecţie din ţesături de tip bumbac şi ţesături cauciucate│
││631.19│ │
├┼──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││631.60│ │
├┼──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││631.69│ │
├┼──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││631.38│ │
├┼──────┤Confecţii de îmbrăcăminte exterioară pentru echipament pentru protecţie din ţesături tip lînă │
││631.39│ │
├┼──────┼─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
││631.30│Confecţii de îmbrăcăminte exterioară pentru echipament de protecţie din ţesături tip lînă, îmblănite │
└┴──────┴─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘





    XIII. Industria pielariei şi incaltamintei
    A. Materii prime





┌┬───┬────────────────────────────────────────────────────────┐
├┼───┼────────────────────────────────────────────────────────┤
││641│Piei brute - piclate, cromate, tăbăcite crust etc. │
├┼───┼────────────────────────────────────────────────────────┤
││642│Piei moi │
├┼───┼────────────────────────────────────────────────────────┤
││843│Piei tari │
├┼───┼────────────────────────────────────────────────────────┤
││644│Piei cu blană înnobilată, semiînnobilată şi de cojocărie│
└┴───┴────────────────────────────────────────────────────────┘





    B. Încălţăminte
    a) Încălţăminte pentru copii:
    - Pantofi sau sandale cu fete din piele (cu excepţia celor cu faţa din piele presata şi a celor cu caputa trasata sau impletita) şi cu talpa bovine, grupa 3, pentru copii, mărimea 13,5-26*)
    - Pantofi sau sandale cu fete din piele (cu excepţia celor cu faţa din piele presata, precum şi a celor cu caputa trasata sau impletita) şi cu talpa din cauciuc, grupa 3, pentru copii, mărimea 13,5-26*)
    - Pantofi sau sandale cu fete din piele presata (cu excepţia celor cu caputa trasata sau impletita) şi cu talpa din cauciuc, grupa 3, pentru copii, mărimea 13,5-26*)
    b) Încălţăminte pentru adulti:
    - Pantofi sau sandale, grupa 1 "Romarta", pentru femei*)
    - Pantofi sau sandale cu faţa din piele bovine (cu excepţia celor cu faţa din piele presata) şi cu talpa din cauciuc, grupa 3, pentru femei*)
    - Pantofi sau sandale cu faţa din piele bovine presata şi cu talpa din cauciuc, grupa 3, pentru femei*)
    - Pantofi sau sandale cu faţa din piele bovine (cu excepţia celor cu faţa din piele presata) şi cu talpa din cauciuc, grupa 3, pentru bărbaţi*)
    - Pantofi sau sandale cu faţa din piele bovine presata şi cu talpa din cauciuc, grupa 3, pentru bărbaţi*)
    - Bocanci cu faţa din piele bovine presata, cu talpa din cauciuc vulcanizata, grupa 3, pentru bărbaţi*)
    C. Încălţăminte pentru sportivi*)
    XIV. Produse agroalimentare
    a) Produse agricole
    l. Vegetale
    - Grîu
    - Porumb
    - Secara
    - Orz, orzoaica
    - Ovaz
    - Orez nedecorticat
    - Floarea-soarelui
    - În pentru ulei
    - Soia
    - Ricin
    - Rapita şi camelina
    - Seminţe de dovleac pentru ulei
    - Seminţe de cinepa pentru ulei
    - Mazare boabe
    - Linte
    - Sorg boabe
    - Sfecla de zahăr
    - Cicoare
    - Bumbac
    - Fuior din în, cinepa şi cilti
    - Drojdie şi tescovina
    - Mac şi mustar
    - Plante medicinale şi aromatice din cultura şi din flora spontana
    - Fructe de padure şi ciuperci comestibile din flora spontana
    - Finuri de borceag, dughie şi otava
    - Paie de sorg
    - Turte oleaginoase
    2. Animale şi produse animale
    - Animale de muncă
    - Purcei intarcati
    - Cabaline pentru tăiere
    - Iepuri de casa
    - Blanuri provenite de la animale de crescatorie
    - Par de animale
    - Pene şi fulgi
    - Lapte de vacă
    - Lapte de oaie
    - Lapte de bivolita
    - Lapte de capra
    - Smîntînă
    - Cas de oaie şi vacă
    - Brinza framintata
    - Brinza de burduf
    - Urda
    - Unt proaspăt
    - Unt topit
    - Untura de porc
    - Seu crud
    - Grăsimi pentru sapun
    - Slanina sărată
    - Slanina afumata
    - Carne de porc sărată
    - Miere de albine
    - Oua de gaina
    b) Produse ale industriei alimentare
    - Făina
    - Malai
    - Tărîţe de grîu
    - Orez decorticat
    - Pîine simpla şi cu adaosuri
    - Produse de franzelarie şi specialităţi de panificatie, simple şi cu adaosuri (cornuri, chifle, franzelute, impletituri, covrigi, cozonac, kek, rulada, crochete)
    - Biscuiti preambalati
    - Paste fainoase
    - Uleiuri şi grăsimi vegetale comestibile
    - Uleiuri vegetale industriale
    - Zahăr
    - Glucoza
    - Produse zaharoase fabricate de către industria locală
    - Halva
    - Lapte de consum
    - Lapte praf
    - Produse lactate proaspete (iaurt, smîntînă, brinza proaspăta de vaci, tip kefir, fructola, lacto-fruct etc.)
    - Produse lactate din amestecuri de brinza proaspăta şi smîntînă
    - Brinza telemea
    - Brînzeturi fermentate, topite şi frămîntate
    - Unt
    - Caseina
    - Carne de oaie, berbec, batal şi capra
    - Carne de miel
    - Carne de bovine, în carcasa sau transata, nepreambalata şi preambalata, pentru populaţie
    - Carne de porcine, la carcasa sau transata, nepreambalata şi preambalata, pentru populaţie
    - Carne de bovine şi porcine transata, pentru alimentaţia publică
    - Carne de bovine, porcine, ovine, transata, destinată industrializarii
    - Carne de pasare
    - Carne de vinat, netransata, pentru populaţie
    - Preparate din carne de vita, porc, oaie şi pasare, nepreambalate şi preambalate - exclusiv preparatele culinare şi preparatele în aspic
    - Conserve din carne - pasteurizate sau sterilizate - inclusiv cele mixte
    - Peste viu pentru populaţie
    - Peste marin şi oceanic proaspăt şi congelat
    - Peste prelucrat (decapitat, eviscerat, filetat)
    - Peste sarat şi afumat
    - Conserve de peste
    - Oua lichide
    - Praf de oua
    - Conserve de legume sterilizate sau pasteurizate, concentrate şi condimentate
    - Conserve de fructe sterilizate sau pasteurizate, precum şi conserve de legume, de plante medicinale, de cacao şi cafea cu adaos de zahăr, alcool etc.
    - Must şi tulburel
    - Vinuri, inclusiv sampanie
    - Băuturi de tip Vermut, Bitter, Gin şi Whisky
    - Tuica şi rachiuri naturale
    - Rachiuri industriale, lichioruri şi romuri
    - Coniacuri
    - Bere la butoi şi în sticle
    - Băuturi răcoritoare cu materii prime din ţara, fabricate de industria locală
    - Alcool etilic, medicinal şi tehnic
    - Oţet
    - Tigari
    - Tutunuri fermentate
    - Dextrina
    - Drojdie comprimata
    - Melasa
    - Amidon
    - Borhoturi
    Sînt exceptate de la acordul Comitetului de Stat pentru Preţuri produsele alimentare care se produc şi se desfac în regim de alimentaţie publică.
    NOTĂ:
    Acordul Comitetului de Stat pentru Preţuri se da în următoarele cazuri:
    - pentru produsele agricole: la preţurile de producţie ale întreprinderii agricole de stat, la preţurile de contractare şi achiziţie şi la preţurile cu amănuntul, după caz;
    - pentru produsele alimentare: la preţurile de producţie, de livrare şi cu amănuntul, după caz.
    XV. Prestări de servicii
    Transporturi în trafic intern
    - Transporturi de călători, mărfuri (exclusiv cele executate în condiţii şi cu mijloace speciale), bagaje şi masagerii pe calea ferată, în trafic intern, precum şi pentru serviciile auxiliare transportului de călători
    - Transporturi de călători (pe traseele interurbane), mărfuri (exclusiv cele executate în condiţii şi cu mijloace speciale), bagaje şi mesagerii cu mijloace auto, în trafic intern, precum şi pentru serviciile auxiliare transportului de călători cu mijloacele respective
    - Transportul de călători, bagaje şi mărfuri, efectuate pe liniile ferate industriale şi forestiere
    - Transporturi de călători, bagaje şi mesagerii cu nave fluviale, în trafic intern, precum şi pentru serviciile auxiliare transportului de călători cu aceste mijloace
    - Operaţiuni de transbordari şi manipulari a mărfurilor în porturile R.S.R., precum şi pentru serviciile auxiliare acestora
    - Transporturi aeriene de călători şi mărfuri în curse regulate sau suplimentare, pe rute interne
    - Ora de zbor pentru cursele speciale de mărfuri în trafic intern
    - Transporturi cu mijloace cu tracţiune animala (tarife prin derogare de la cele aprobate prin H.C.M. nr. 2213/1955).
    Servicii interne poştale şi de radiotelecomunicatii
    - Tarifele pentru toate serviciile interne de posta, telegrafice, telefonice şi radioficare, inclusiv cele care se stabilesc numai cu avizul Ministerului Finanţelor (H.C.M. nr. 1996/1957), cu excepţia serviciilor PTTR internaţionale
    - Tarifele de abonament pentru aparatele de radioreceptie, televizoare şi staţii de amplificare folosite de organizaţiile socialiste.
    Servicii comunale
    - Apa, canal şi salubritate, prestate organizaţiilor socialiste de către întreprinderile de gospodărie oraseneasca sau comunală
    - Apa potabilă distribuita populaţiei
    - Canalizare şi salubritate, pentru populaţie:
    a) apa evacuata prin canal
    (se calculează la 50% din cantitatea de apa consumată)
    b) salubritate
    (se calculează 0,5 mc de persoana anual).
    Lucrări executate de staţiunile pentru mecanizarea agriculturii - Tarife de plată în natura şi în bani, unice sau diferenţiate pe culturi, zone şi beneficiari, pentru toate lucrările executate de staţiunile pentru mecanizarea agriculturii
    - Tarife pentru lucrările agricole executate de staţiunile pentru mecanizarea agriculturii întreprinderilor agricole de stat şi staţiunilor experimentale agricole şi pentru lucrările executate de întreprinderile agricole de stat cooperativelor agricole de producţie şi altor organizaţii agricole socialiste, în contul şi la cererea staţiunilor pentru mecanizarea agriculturii.
    Lucrări de îmbunătăţiri funciare
    - Tarife pentru prestaţiile efectuate de întreprinderile de exploatare şi întreţinere a lucrărilor de îmbunătăţiri funciare, privind:
    a) punerea sub presiune a apei livrate la irigarea culturilor;
    b) livrări de apa bruta din acumularile exploatate de Întreprinderea de exploatare şi întreţinere a lucrărilor de îmbunătăţiri funciare;
    c) distribuiri de ape pentru consum industrial, piscicultura, producere de forta şi alte folosinţe;
    d) evacuari de ape provenite de la amenajările piscicole, industrii, centre populate etc.;
    e) prestaţii privind folosirea bazinelor de acumulare pentru piscicultura şi alte scopuri:
    - Livrări de apa pentru irigarea culturilor**)
    - Apărarea terenurilor împotriva inundaţiilor.**)
──────────
**) Prestaţii efectuate prin sistemele locale de către oficiile judeţene de îmbunătăţiri funciare şi alte unităţi care nu sînt subordonate direct Ministerului Agriculturii, Industriei Alimentare şi Apelor. ──────────
    Confecţii de îmbrăcăminte şi lenjerie
    1. Confecţii de îmbrăcăminte şi lenjerie executate la comanda în alte unităţi decît cele din categoria "Casa de moda."
    a) Confecţii pentru bărbaţi:
    - costum (sacou şi pantalon) fără vesta
    - pardesiu clasic
    - palton clasic
    - vesta
    - pardesiu sport
    - palton sport
    - raglan
    - balonzaid
    - canadiana
    b) Confecţii executate în model simplu pentru femei:
    - costum taior
    - rochie
    - fusta
    - bluza
    - pardesiu
    - palton
    - rochie doua piese
    - rochie de casa
    - pantalon
    - balonzaid
    - canadiana
    c) Confecţii pentru copii:
    - costum (sacou şi pantalon scurt)
    - rochita model simplu
    - palton
    d) Lenjerie, execuţie simpla:
    - camasa barbateasca cu mineci lungi şi mansete duble
    - bluza (camasa) cu mineci lungi şi mansete duble
    - pijama pentru bărbaţi şi femei
    - combinezon
    - camasa de noapte pentru femei
    - cearsaf de plapuma cu tiv drept, fără butoniere, pentru doua persoane
    - faţă de perna mare, cu tiv drept, cu butoniere
    - faţă de perna mica, cu tiv drept, cu butoniere
    - ora de complexitate
    - cearsaf de pat, cu tiv drept.
    2. Confecţii de îmbrăcăminte şi lenjerie, executate la comanda în unităţile "Casa de moda"
    a) Confecţii pentru bărbaţi:
    - balonzaid cu doua fete, model simplu
    - balonzaid cu o faţa, captusit
    - sacou din stofa
    - pantalon din stofa
    - vesta din stofa
    - canadiana cu o faţa, model simplu
    - canadiana cu doua fete, model simplu
    - hanorac simplu
    - hanorac dublu
    b) Confecţii în execuţie simpla, pentru femei:
    - din tesaturi de lina sau mătase
    - palton
    - rochie
    - taior clasic
    - fusta
    - pardesiu
    - bluza
    - bolerou
    - vesta
    - jacheta 1/2
    - jacheta 3/4
    - din tesaturi de bumbac
    - bluza model simplu
    - bolerou model simplu
    - jacheta model simplu
    - balonzaid cu doua fete, model simplu
    - balonzaid cu o faţa, captusit
    - canadiana cu o faţa, model simplu
    - hanorac simplu
    - hanorac dublu
    - sort
    c) Confecţii pentru copii:
    - din tesaturi de lina sau bumbac
    - costum cu pantalon model simplu
    - palton model simplu
    - sacou model simplu
    - pantalon
    - canadiana model simplu
    - din tesaturi de lina, mătase sau bumbac în execuţie simpla
    - rochita
    - fusta
    - canadiana
    - bluza
    d) Confecţii de lenjerie:
    - camasa barbateasca cu mineci lungi şi mansete duble
    - camasa barbateasca cu mineci lungi şi mansete simple, cu guler şi mansete de rezerva
    - pijama simpla pentru bărbaţi
    - combinezon simplu pentru femei
    - camasa de noapte simpla
    - chiloti pentru bărbaţi
    - indispensabili
    Alte prestări de servicii:
    - documentaţii tehnico-economice pentru executarea de lucrări noi de construcţii-montaj şi de reparaţii la construcţii şi la instalaţiile aferente acestora, pentru obţinerea de autorizaţii de construcţii şi instalaţii şi pentru vînzarea de construcţii şi instalaţii, necesare populaţiei;
    - trimiterea copiilor bolnavi în staţiunile balneoclimaterice de Ministerul Sănătăţii (potrivit H.C.M. nr. 405/1965);
    - locurile din casele de odihnă destinate tratamentului balnear cu regim special de masa;
    - locurile din cabanele şi costurile cu regim de case de odihnă, aflate în staţiunile balneoclimaterice de interes general;
    - încadrarea hotelurilor în categoria de confort "lux".
    _______
──────────
*) Acordul Comitetului de Stat pentru Preţuri la poziţiile însemnate cu asterisc se referă şi la preţurile cu amănuntul. ──────────
    _______
──────────
*) Legea nr. 19/1971 cu privire la regimul preţurilor şi tarifelor. ──────────
──────────
**) Decretul nr. 388/1972 este publicat în Buletinul Oficial al Republicii Socialiste România, Partea I, nr. 122 din 6 noiembrie 1972. ──────────
    _______
──────────
***) Decretul nr. 681/1973 privind stabilirea preţurilor de producţie şi de livrare la produsele din ramurile extractia şi transportul ţiţeiului şi gazelor naturale. ──────────
──────────
****) Decretul nr. 682/1973 privind stabilirea preţurilor de producţie, de livrare şi a adaosurilor comerciale la produsele de baza din industria prelucrării ţiţeiului. ──────────
──────────
*****) Decretul nr. 683/1973 privind stabilirea preţurilor de livrare la produsele de baza din ramurile extractia şi prepararea minereurilor neferoase, feroase, a substanţelor minerale nemetalifere şi a sarii precum şi a rabatului comercial la sare. ──────────
──────────
******) Decretul nr. 685/1973 privind stabilirea preţurilor de producţie şi de livrare la produsele de baza din ramura industriei energiei electrice şi termice. ──────────
    ────────────────────

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016