Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTĂRÂRE nr. 2 din 17 martie 2014  privind procedura de eliberare a adeverinţelor care atestă îndeplinirea condiţiilor prevăzute de art. 73 alin. (3) şi (4) din Legea nr. 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, precum şi procedura de acreditare a observatorilor externi şi a reprezentanţilor externi ai mass-mediei la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2014    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 HOTĂRÂRE nr. 2 din 17 martie 2014 privind procedura de eliberare a adeverinţelor care atestă îndeplinirea condiţiilor prevăzute de art. 73 alin. (3) şi (4) din Legea nr. 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, precum şi procedura de acreditare a observatorilor externi şi a reprezentanţilor externi ai mass-mediei la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2014

EMITENT: AUTORITATEA ELECTORALĂ PERMANENTĂ
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 199 din 21 martie 2014

    Având în vedere dispoziţiile art. 73 din Legea nr. 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, republicată, cu modificările ulterioare,
    luând în considerare faptul că Hotărârea Autorităţii Electorale Permanente nr. 4/2009 privind procedura de eliberare a adeverinţelor prin care se atestă îndeplinirea condiţiilor prevăzute de art. 25 alin. (3) şi (4) din Legea nr. 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, cu modificările şi completările ulterioare, şi procedura de acreditare a observatorilor externi şi a reprezentanţilor externi ai mass-mediei la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2009 a fost aplicabilă numai alegerilor din anul 2009,
    ţinând cont de notificarea Autorităţii Electorale Permanente, înregistrată în Registrul de evidenţă a prelucrărilor de date cu caracter personal gestionat de Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal cu nr. 9.289 din 23 aprilie 2013,
    în temeiul art. 65 alin. (4) din Legea nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, a Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001 şi a Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare,

    Autoritatea Electorală Permanentă adoptă prezenta hotărâre.

    ART. 1
    (1) Până cel mai târziu cu 15 zile înaintea zilei de referinţă, organizaţia neguvernamentală din România care doreşte să participe cu observatori interni la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2014 trebuie să transmită Autorităţii Electorale Permanente o cerere, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 1, prin care solicită eliberarea adeverinţei care atestă îndeplinirea condiţiilor prevăzute de art. 73 alin. (3) din Legea nr. 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, republicată, cu modificările ulterioare.
    (2) Cererea prevăzută la alin. (1) va fi însoţită de o copie a statutului şi o copie a hotărârii judecătoreşti de înfiinţare a organizaţiei neguvernamentale.
    (3) Documentele prevăzute la alin. (2) pot fi transmise prin fax, poştă sau e-mail ori pot fi depuse la registratura Autorităţii Electorale Permanente.
    (4) Până cel mai târziu cu 10 zile înaintea zilei de referinţă, Autoritatea Electorală Permanentă eliberează organizaţiilor neguvernamentale din România care îndeplinesc condiţiile prevăzute de art. 73 alin. (3) din Legea nr. 33/2007, republicată, cu modificările ulterioare, o adeverinţă, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 2.
    ART. 2
    (1) Până cel mai târziu cu cincisprezece zile înaintea zilei de referinţă, instituţia mass-media din România care doreşte să desemneze reprezentanţi interni la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2014 trebuie să transmită Autorităţii Electorale Permanente o cerere, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 3, prin care solicită eliberarea adeverinţei care atestă îndeplinirea condiţiilor prevăzute de art. 73 alin. (4) din Legea nr. 33/2007, republicată, cu modificările ulterioare.
    (2) Cererea prevăzută la alin. (1) poate fi transmisă prin fax, poştă sau e-mail ori poate fi depusă la registratura Autorităţii Electorale Permanente.
    (3) Până cel mai târziu cu 10 zile înaintea zilei de referinţă, Autoritatea Electorală Permanentă eliberează instituţiilor mass-media din România care îndeplinesc condiţiile prevăzute de art. 73 alin. (4) din Legea nr. 33/2007, republicată, cu modificările ulterioare, o adeverinţă, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 4.
    (4) Până cel mai târziu cu 10 zile înaintea zilei de referinţă, Autoritatea Electorală Permanentă transmite Biroului Electoral Central, în copie, adeverinţele care atestă îndeplinirea condiţiilor prevăzute de art. 73 alin. (4) din Legea nr. 33/2007, republicată, cu modificările ulterioare, acesta urmând să le transmită, de îndată, birourilor electorale judeţene, birourilor electorale ale sectoarelor municipiului Bucureşti şi biroului electoral pentru secţiile de votare din străinătate.
    ART. 3
    (1) La propunerea Ministerului Afacerilor Externe, făcută până cel mai târziu cu 15 zile înaintea zilei de referinţă, Autoritatea Electorală Permanentă acreditează observatorii externi şi reprezentanţii externi ai mass-mediei pe lângă toate birourile electorale constituite pentru buna organizare şi desfăşurare a alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2014.
    (2) Modelul acreditării eliberate observatorilor externi şi reprezentanţilor externi ai mass-mediei la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2014 este prevăzut în anexa nr. 5.
    ART. 4
    Autoritatea Electorală Permanentă afişează pe pagina proprie de internet adeverinţele eliberate potrivit art. 1 şi 2, precum şi acreditările acordate potrivit art. 3.
    ART. 5
    Anexele nr. 1-5 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.
    ART. 6
    Prezenta hotărâre se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

                            Preşedintele Autorităţii
                             Electorale Permanente,
                                Ana Maria Pătru


                                Contrasemnează:
                                ---------------
                                Vicepreşedinte,
                                   Dan Vlaicu

                                Vicepreşedinte,
                                 Marian Muhuleţ

    Bucureşti, 17 martie 2014.
    Nr. 2.


    ANEXA 1

             Modelul Cererii de eliberare a adeverinţei care atestă
             îndeplinirea de către organizaţiile neguvernamentale a
                 condiţiilor prevăzute de art. 73 alin. (3) din
             Legea nr. 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea
              alegerilor pentru Parlamentul European, republicată,
                           cu modificările ulterioare

                                     CERERE
              de eliberare a adeverinţei care atestă îndeplinirea
             de către organizaţiile neguvernamentale a condiţiilor
              prevăzute de art. 73 alin. (3) din Legea nr. 33/2007
             privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru
                       Parlamentul European, republicată,
                           cu modificările ulterioare

    Subsemnatul, ........*), .......**), în cadrul .......***), solicit
eliberarea adeverinţei care atestă îndeplinirea condiţiilor prevăzute de art. 73
alin. (3) din Legea nr. 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor
pentru Parlamentul European, republicată, cu modificările ulterioare.
    ................................................................ ****)
    ............................................................... *****)

-----------
    *) Se trec numele şi prenumele persoanei care face cererea din partea organizaţiei neguvernamentale.
    **) Se trece funcţia pe care persoana care face cererea o are în organizaţia neguvernamentală.
    ***) Se trece denumirea organizaţiei neguvernamentale.
    ****) Se trec numele şi prenumele persoanei care face cererea din partea organizaţiei neguvernamentale, semnătura acesteia şi se aplică ştampila organizaţiei neguvernamentale.
    *****) Se trece data.


    ANEXA 2

            Modelul adeverinţei care atestă îndeplinirea condiţiilor
              prevăzute de art. 73 alin. (3) din Legea nr. 33/2007
             privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru
         Parlamentul European, republicată, cu modificările ulterioare


    (SIGLĂ) AUTORITATEA ELECTORALĂ PERMANENTĂ
               -------------------------------------------------------------
               Str. Stavropoleos, nr. 6, Bucureşti, Sector 3, 030084
               Telefon/fax 021.310.13.86, www.roaep.ro, e-mail: office@roaep.ro

               Autoritatea Electorală Permanentă prelucrează date cu caracter
               personal, în conformitate cu prevederile Legii nr. 677/2001,
               potrivit notificărilor nr. 5615/27.03.2013 şi
               nr. 5622/27.03.2013, în scopul îndeplinirii atribuţiilor legale
               în materie electorală şi de control al finanţării partidelor
               politice şi a campaniilor electorale.

                                                                 ............*)

                                   ADEVERINŢĂ

    În temeiul art. 73 alin. (7) din Legea nr. 33/2007 privind organizarea şi
desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, republicată, cu
modificările ulterioare, adeverim prin prezenta că organizaţia neguvernamentală
.......**) îndeplineşte condiţiile prevăzute de art. 73 alin. (3) din
Legea nr. 33/2007, republicată, cu modificările ulterioare, pentru a participa
cu observatori interni la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul
European din anul 2014.

                                  Preşedinte,
                               ..............***)

--------
    *) Se trece numărul de înregistrare.
    **) Se trece denumirea organizaţiei neguvernamentale.
    ***) Se trec numele şi prenumele preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, se trece semnătura preşedintelui sau a persoanei împuternicite de acesta să semneze şi se aplică ştampila Autorităţii Electorale Permanente.

    NOTĂ:
    Prezenta adeverinţă (în original sau în copie) permite organizaţiei neguvernamentale să obţină de la birourile electorale judeţene, birourile electorale ale sectoarelor municipiului Bucureşti şi biroul electoral pentru secţiile de votare din străinătate acreditarea ca observatori interni a persoanelor pe care le propun acestora, sub rezerva depunerii de declaraţii pe propria răspundere de către persoanele propuse privind faptul că nu au apartenenţă politică.
    Prezenta adeverinţă se publică pe pagina de internet a Autorităţii Electorale Permanente.


    ANEXA 3

             Modelul cererii de eliberare a adeverinţei care atestă
          îndeplinirea de către instituţiile mass-media a condiţiilor
              prevăzute de art. 73 alin. (4) din Legea nr. 33/2007
             privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru
         Parlamentul European, republicată, cu modificările ulterioare

                                     CERERE
              de eliberare a adeverinţei care atestă îndeplinirea
                 de către instituţiile mass-media a condiţiilor
              prevăzute de art. 73 alin. (4) din Legea nr. 33/2007
             privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru
                       Parlamentul European, republicată,
                           cu modificările ulterioare

    Subsemnatul, .......*), ...... **), în cadrul ......***), solicit eliberarea
adeverinţei care atestă îndeplinirea condiţiilor prevăzute de art. 73 alin. (4)
din Legea nr. 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru
Parlamentul European, republicată, cu modificările ulterioare.
    Cunoscând prevederile art. 326 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal,
cu modificările şi completările ulterioare, cu privire la falsul în declaraţii,
declar pe propria răspundere că persoanele prevăzute în tabelul de mai jos se
află în relaţii contractuale cu instituţia mass-media pe care o reprezint şi
desfăşoară pentru aceasta activităţi în domeniul mass-media.
    1. ............................................................ ****);
    2. ..................................................................;
    3. ..................................................................;
    ......................................................................

                                    ...........*****)


    ...........******)

-------------
    *) Se trec numele şi prenumele persoanei care face cererea din partea instituţiei mass-media.
    **) Se trece funcţia pe care persoana care face cererea o are în instituţia mass-media.
    ***) Se trece denumirea instituţiei mass-media.
    ****) Se trec numele şi prenumele persoanelor desemnate ca reprezentanţi interni ai instituţiei mass-media.
    *****) Se trec numele şi prenumele persoanei care face cererea din partea instituţiei mass-media, semnătura acesteia şi se aplică ştampila instituţiei mass-media.
    ******) Se trece data.

    NOTĂ:
    Pe fiecare pagină se aplică, după înregistrare, ştampila Autorităţii Electorale Permanente.


    ANEXA 4

            Modelul adeverinţei care atestă îndeplinirea condiţiilor
              prevăzute de art. 73 alin. (4) din Legea nr. 33/2007
             privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru
                       Parlamentul European, republicată,
                           cu modificările ulterioare

    (SIGLĂ) AUTORITATEA ELECTORALĂ PERMANENTĂ
               -------------------------------------------------------------
               Str. Stavropoleos, nr. 6, Bucureşti, Sector 3, 030084
               Telefon/fax 021.310.13.86, www.roaep.ro, e-mail: office@roaep.ro

               Autoritatea Electorală Permanentă prelucrează date cu caracter
               personal, în conformitate cu prevederile Legii nr. 677/2001,
               potrivit notificărilor nr. 5615/27.03.2013 şi
               nr. 5622/27.03.2013, în scopul îndeplinirii atribuţiilor legale
               în materie electorală şi de control al finanţării partidelor
               politice şi a campaniilor electorale.

    .............*)

                                   ADEVERINŢĂ

    În temeiul art. 73 alin. (8) din Legea nr. 33/2007 privind organizarea şi
desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, republicată, cu
modificările ulterioare, adeverim prin prezenta că instituţia mass-media
......**) îndeplineşte condiţiile prevăzute de art. 73 alin. (4) din
Legea nr. 33/2007, republicată, cu modificările ulterioare, pentru a participa
cu reprezentanţi interni la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul
European din anul 2014.

                                  Preşedinte,
                             .................***)

-----------
    *) Se trece numărul de înregistrare.
    **) Se trece denumirea instituţiei mass-media.
    ***) Se trec numele şi prenumele preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, semnătura preşedintelui sau a persoanei împuternicite de acesta să semneze şi se aplică ştampila Autorităţii Electorale Permanente.

    NOTĂ:
    Prezenta adeverinţă (în original sau în copie) permite instituţiei mass-media să obţină de la birourile electorale judeţene, birourile electorale ale sectoarelor municipiului Bucureşti şi biroul electoral pentru secţiile de votare din străinătate acreditarea ca reprezentanţi interni a persoanelor pe care le propun acestora, sub rezerva depunerii de declaraţii pe propria răspundere de către persoanele propuse privind faptul că nu au apartenenţă politică.
    Prezenta adeverinţă se publică pe pagina de internet a Autorităţii Electorale Permanente, împreună cu cererea de eliberare a acesteia.


    ANEXA 5

               Modelul acreditării pentru observatorii externi şi
               reprezentanţii externi ai mass-mediei la alegerile
               pentru membrii din România în Parlamentul European
                                 din anul 2014

    (SIGLĂ) AUTORITATEA ELECTORALĂ PERMANENTĂ
               -------------------------------------------------------------
               Str. Stavropoleos, nr. 6, Bucureşti, Sector 3, 030084
               Telefon/fax 021.310.13.86, www.roaep.ro, e-mail: office@roaep.ro

               Autoritatea Electorală Permanentă prelucrează date cu caracter
               personal, în conformitate cu prevederile Legii nr. 677/2001,
               potrivit notificărilor nr. 5615/27.03.2013 şi
               nr. 5622/27.03.2013, în scopul îndeplinirii atribuţiilor legale
               în materie electorală şi de control al finanţării partidelor
               politice şi a campaniilor electorale.

                                                             ..........*)

                                   ACREDITARE

    Având în vedere Propunerea Ministerului Afacerilor Externe cu nr. .......,
înregistrată la Autoritatea Electorală Permanentă cu nr. .......,
    în temeiul prevederilor art. 73 alin. (6) din Legea nr. 33/2007 privind
organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, republicată,
cu modificările ulterioare, Autoritatea Electorală Permanentă acreditează ca
......**) pe lângă toate birourile electorale constituite pentru buna organizare
şi desfăşurare a alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European
din anul 2014 următoarele persoane:
    1. ...............................................................***);
    2. ...................................................................;
    3. ...................................................................;
    4. ...................................................................

                                  Preşedinte,
                               .............****)

------------
    *) Se trece numărul de înregistrare.
    **) Se trece "observatori externi" sau "reprezentanţi externi ai mass-mediei", după caz, precum şi denumirea organizaţiei sau a instituţiei mass-media străine.
    ***) Se trec numele şi prenumele observatorului extern sau ale reprezentantului extern al mass-mediei, după caz.
    ****) Se trec numele şi prenumele preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, semnătura preşedintelui sau a persoanei împuternicite de acesta să semneze şi se aplică ştampila Autorităţii Electorale Permanente.

    NOTĂ:
    Prezenta acreditare (în original sau în copie), însoţită de actul de identitate al persoanei acreditate, permite acesteia din urmă accesul în spaţiile special amenajate în acest sens la Biroul Electoral Central, birourile electorale judeţene, birourile electorale ale sectoarelor municipiului Bucureşti, biroul electoral pentru secţiile de votare din străinătate şi la birourile electorale ale secţiilor de votare.
    La birourile electorale ale secţiilor de votare, persoanele acreditate pot asista la operaţiunile electorale în ziua votării, începând cu ora 6,00 şi terminând cu momentul încheierii şi semnării de către membrii biroului electoral al secţiei de votare a procesului-verbal de constatare a rezultatelor votării în secţia respectivă, numai dacă prezintă actul de acreditare, care este valabil şi în copie. Persoanele acreditate nu pot interveni în niciun mod în organizarea şi desfăşurarea alegerilor, având numai dreptul de a sesiza în scris preşedintele biroului electoral în cazul constatării unei neregularităţi. Orice act de propagandă electorală, precum şi încălcarea în orice mod a actului de acreditare atrag aplicarea sancţiunilor legale, suspendarea acreditării de către biroul electoral care a constatat abaterea, iar în ziua votării, îndepărtarea imediată a persoanei respective din secţia de votare.
    Prezenta acreditare se publică pe pagina de internet a Autorităţii Electorale Permanente.

                                     -------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016