Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTĂRÂRE nr. 120 din 16 februarie 2024  pentru aprobarea atestării unor localităţi sau părţi din localităţi ca staţiuni turistice de interes naţional şi local, precum şi pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 852/2008 pentru aprobarea normelor şi criteriilor de atestare a staţiunilor turistice    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 HOTĂRÂRE nr. 120 din 16 februarie 2024 pentru aprobarea atestării unor localităţi sau părţi din localităţi ca staţiuni turistice de interes naţional şi local, precum şi pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 852/2008 pentru aprobarea normelor şi criteriilor de atestare a staţiunilor turistice

EMITENT: Guvernul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 147 din 22 februarie 2024
    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 10 din Ordonanţa Guvernului nr. 58/1998 privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de turism în România, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 755/2001, cu modificările şi completările ulterioare,
    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
    ART. I
    Se aprobă atestarea ca staţiune turistică de interes naţional a Zonei turistice a municipiului Baia Mare, judeţul Maramureş.

    ART. II
    Se aprobă atestarea ca staţiuni turistice de interes local a următoarelor localităţi sau părţi din localităţi:
    a) comuna Lereşti, judeţul Argeş;
    b) Zona turistică Vârtop-Nucet, judeţul Bihor;
    c) comuna Sâncraiu, judeţul Cluj;
    d) comuna Sita Buzăului, judeţul Covasna;
    e) Zona turistică a oraşului Vlăhiţa, judeţul Harghita;
    f) Zona turistică Cinciş-Cerna, comuna Teliucu Inferior, judeţul Hunedoara;
    g) comuna Râu de Mori, judeţul Hunedoara;
    h) Zona turistică a comunei Şişeşti, judeţul Maramureş;
    i) comuna Ieud, judeţul Maramureş;
    j) oraşul Broşteni, judeţul Suceava;
    k) comuna Fârdea, judeţul Timiş;
    l) comuna Murighiol, judeţul Tulcea;
    m) Zona turistică a comunei Costeşti, judeţul Vâlcea;
    n) comuna Urecheşti, judeţul Vrancea.


    ART. III
    Hotărârea Guvernului nr. 852/2008 pentru aprobarea normelor şi criteriilor de atestare a staţiunilor turistice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 613 din 20 august 2008, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. Articolul 1 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 1
    Prezenta hotărâre reglementează normele şi criteriile de atestare a staţiunilor turistice în scopul protejării, conservării şi valorificării resurselor turistice, în conformitate cu obiectivele de dezvoltare durabilă şi de protecţie a mediului."

    2. La articolul 4, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 4
    (1) Autorităţile administraţiei publice locale transmit, atât în format fizic, cât şi în format electronic, autorităţii administraţiei publice centrale responsabile în domeniul turismului o cerere-tip, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 2, şi documentaţia pentru atestarea staţiunii turistice, care trebuie să cuprindă:
    a) monografia turistică;
    b) dovada publicării în Observatorul teritorial naţional, gestionat de autoritatea administraţiei publice centrale responsabilă cu domeniul urbanismului, a documentaţiei de urbanism aflate în perioada de valabilitate, realizate în conformitate cu anexa nr. 5 la Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul şi de elaborare şi actualizare a documentaţiilor de urbanism, aprobate prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, nr. 233/2016, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv planul urbanistic general şi/sau, după caz, planul urbanistic zonal, în cadrul cărora perimetrul viitoarei staţiuni turistice va fi delimitat pe planşa de încadrare şi pe planşa de reglementare a planului urbanistic general, respectiv a planului urbanistic zonal, după caz;
    c) fişa staţiunii turistice, conform modelului prevăzut în anexa nr. 3 pentru staţiunile turistice de interes naţional şi conform modelului prevăzut în anexa nr. 4 pentru staţiunile turistice de interes local;
    d) studii şi documente care să argumenteze atestarea staţiunii turistice şi a specificului ei determinat de resursele turistice de care dispune, după caz;
    e) strategia de dezvoltare în domeniul turismului."

    3. La articolul 4 alineatul (2), litera b) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "b) analiza potenţialului turistic în funcţie de tipul staţiunii turistice: descrierea obiectivelor naturale şi antropice, destinaţiile ecoturistice, rutele culturale, factorii naturali de cură, bioclimatul zonei, domeniul schiabil;"

    4. La articolul 4 alineatul (2), după litera c) se introduce o nouă literă, lit. d), cu următorul cuprins:
    "d) argumentarea şi descrierea detaliată a criteriilor minime obligatorii de atestare, evidenţiate în fişa staţiunii, precum şi a punctajului îndeplinit conform criteriilor suplimentare."

    5. Articolul 5 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 5
    (1) Documentaţia pentru atestarea staţiunii turistice se depune, inclusiv prin mijloace electronice, la autoritatea administraţiei publice centrale responsabilă în domeniul turismului, care, în termen de 90 de zile de la data verificării la faţa locului a îndeplinirii condiţiilor şi criteriilor de atestare a staţiunilor turistice, întocmeşte proiectul de hotărâre a Guvernului pentru atestarea staţiunii turistice.
    (2) În cazul în care se constată că documentaţia depusă este incompletă, se va informa în scris, în termen de 30 de zile de la data înregistrării acesteia, autoritatea administraţiei publice locale interesată, în vederea completării documentaţiei. Dacă în termen de 6 luni de la data emiterii notificării documentaţia nu este completată, aceasta se clasează.
    (3) În termen de 90 de zile de la data depunerii documentaţiei complete, autoritatea administraţiei publice centrale responsabilă în domeniul turismului are obligaţia de a verifica la faţa locului îndeplinirea condiţiilor şi criteriilor de atestare ca staţiune turistică a localităţii, a părţii unei localităţi ori a zonei formate din localităţi învecinate sau părţi ale unor localităţi învecinate, supuse procedurii de atestare ca staţiune turistică de interes local/naţional.
    (4) Verificarea la faţa locului se realizează de către o comisie constituită din personal de specialitate nominalizat prin ordin al conducătorului autorităţii administraţiei publice centrale responsabile în domeniul turismului. Comisia efectuează verificarea doar în prezenţa reprezentantului legal al autorităţii administraţiei publice locale sau a persoanei împuternicite de către acesta.
    (5) În situaţia în care la data verificării la faţa locului se constată deficienţe care pot fi remediate, comisia prevăzută la alin. (4) poate acorda un termen de 30 de zile în vederea remedierii. Autoritatea administraţiei publice locale are obligaţia ca după remedierea deficienţelor, fără să depăşească termenul acordat, să facă dovada remedierii acestora prin transmiterea, inclusiv prin mijloace electronice, de documente justificative către autoritatea administraţiei publice centrale responsabilă în domeniul turismului, în caz contrar documentaţia fiind clasată."

    6. Articolul 7 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 7
    În scopul unei mai bune informări a turiştilor şi pentru îmbunătăţirea cadrului de protejare, conservare şi valorificare a resurselor turistice, localitatea, partea unei localităţi ori zona formată din localităţi învecinate sau părţi ale unor localităţi învecinate, atestate ca staţiuni turistice de interes naţional sau local, vor fi semnalizate pe drumurile naţionale şi judeţene cu panouri indicatoare, la intrarea în staţiunea turistică."

    7. La articolul 9, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 9
    (1) Staţiunea turistică atestată este administrată de consiliul local al unităţii administrativ-teritoriale pe a cărei rază teritorială se află sau de către reprezentantul legal al formei de asociere legal constituite, în cazul în care staţiunea turistică este o zonă formată din localităţi învecinate sau părţi ale unor localităţi învecinate, care au o limită teritorială comună."

    8. Articolul 11 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 11
    (1) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 2.000 lei la 5.000 lei nerespectarea de către autorităţile executive ale administraţiei publice locale:
    a) a criteriilor prevăzute în anexa nr. 1 la rubrica «Criterii obligatorii de atestare a staţiunii turistice», nr. crt. 3, 4, 8, 9, 11-14, 20-27, care au condus la atestarea ca staţiune turistică de interes naţional;
    b) a criteriilor prevăzute în anexa nr. 1 la rubrica «Criterii obligatorii de atestare a staţiunii turistice», nr. crt. 3, 4, 8, 10-14, 21-27, care au condus la atestarea ca staţiune turistică de interes local;
    c) a unuia sau mai multor criterii prevăzute în anexa nr. 1 care au condus la atestarea ca staţiune turistică de interes naţional/local şi au ca efect neîndeplinirea, ulterior atestării, a punctajului minim obligatoriu.
    (2) Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor prevăzute la alin. (1) se realizează de către personalul de specialitate cu atribuţii de control din cadrul autorităţii administraţiei publice centrale responsabile în domeniul turismului.
    (3) Contravenţiilor prevăzute la alin. (1) le sunt aplicabile dispoziţiile Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările şi completările ulterioare.
    (4) Pe lângă aplicarea sancţiunii contravenţionale principale, autoritatea administraţiei publice centrale responsabilă în domeniul turismului poate propune retragerea atestării unei staţiuni turistice, prin hotărâre a Guvernului, în cazul în care în termen de cel mult 6 luni de la aplicarea sancţiunii nu remediază deficienţele constatate privind îndeplinirea criteriilor obligatorii, precum şi a punctajului minim de atestare aferent, prevăzute în anexa nr. 1."

    9. Anexele nr. 1-5 se modifică şi se înlocuiesc cu anexele nr. 1-5 la prezenta hotărâre.
    10. În cuprinsul hotărârii, sintagma „Ministerul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale“ se înlocuieşte cu sintagma „autoritatea administraţiei publice centrale responsabilă în domeniul turismului“.


    ART. IV
    (1) În termen de 3 ani de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, autorităţile administraţiei publice locale care au în administrare localităţi sau părţi de localităţi ori zone formate din localităţi învecinate sau părţi ale unor localităţi învecinate, atestate ca staţiuni turistice de interes naţional sau local, prezentate în anexa nr. 5 la Hotărârea Guvernului nr. 852/2008 pentru aprobarea normelor şi criteriilor de atestare a staţiunilor turistice, cu modificările şi completările ulterioare, au obligaţia de a transmite, inclusiv în format electronic, autorităţii administraţiei publice centrale responsabile în domeniul turismului, în vederea reevaluării statutelor acordate ca urmare a actualizării normelor şi criteriilor de atestare a staţiunilor pentru dezvoltarea zonelor turistice, următoarele documente:
    a) fişa staţiunii turistice, conform modelului prevăzut în anexa nr. 3 sau anexa nr. 4 la Hotărârea Guvernului nr. 852/2008, cu modificările şi completările ulterioare, după caz;
    b) dovada publicării în Observatorul teritorial naţional, gestionat de autoritatea administraţiei publice centrale responsabilă cu domeniul urbanismului, a documentaţiei de urbanism aflate în perioada de valabilitate, realizate în conformitate cu anexa nr. 5 la Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul şi de elaborare şi actualizare a documentaţiilor de urbanism, aprobate prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, nr. 233/2016, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv planul urbanistic general şi/sau, după caz, planul urbanistic zonal, în cadrul cărora perimetrul staţiunii turistice va fi delimitat pe planşa de încadrare şi pe planşa de reglementare a planului urbanistic general, respectiv a planului urbanistic zonal, după caz;
    c) strategia de dezvoltare turistică a staţiunii.

    (2) Netransmiterea documentelor prevăzute la alin. (1) în termenul specificat atrage retragerea statutului de staţiune turistică al localităţii sau părţii de localitate ori zonei formate din localităţi învecinate sau părţi ale unor localităţi învecinate, atestate ca staţiune turistică.
    (3) Documentaţia transmisă conform alin. (1) va fi analizată în termen de 30 de zile lucrătoare de comisia constituită prin ordin al conducătorului autorităţii administraţiei publice centrale responsabile în domeniul turismului. În cazul transmiterii unei documentaţii incomplete, autoritatea administraţiei publice locale va fi informată printr-o notificare. În cazul netransmiterii documentelor solicitate în notificare în termen de 3 luni de la data emiterii acesteia, se va întocmi în termen de 30 de zile un proiect de hotărâre a Guvernului pentru retragerea statutului de staţiune turistică al localităţii sau părţii de localitate ori zonei formate din localităţi învecinate sau părţi ale unor localităţi învecinate, atestate ca staţiune turistică.
    (4) Sancţiunile prevăzute la art. 11 alin.(1) din Hotărârea Guvernului nr. 852/2008, cu modificările şi completările ulterioare, nu se aplică staţiunilor turistice atestate anterior intrării în vigoare a prezentei hotărâri şi nici celor atestate prin prezenta hotărâre, pe perioada reglementată la alin. (1).

    ART. V
    Prezenta hotărâre intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, cu excepţia art. III pct. 8, care intră în vigoare la 30 de zile de la publicare.



                    PRIM-MINISTRU
                    ION-MARCEL CIOLACU
                    Contrasemnează:
                    Viceprim-ministru,
                    Marian Neacşu
                    Ministrul economiei, antreprenoriatului şi turismului,
                    Ştefan-Radu Oprea
                    p. Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei,
                    Marin Ţole,
                    secretar de stat

    Bucureşti, 16 februarie 2024.
    Nr. 120.
    ANEXA 1

    (Anexa nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 852/2008)

┌────┬───────────────┬────────┬────────┐
│ │Criterii │Staţiune│Staţiune│
│Nr. │obligatorii de │de │de │
│crt.│atestare a │interes │interes │
│ │staţiunii │naţional│local │
│ │turistice │ │ │
├────┴───────────────┴────────┴────────┤
│Cadrul natural, factorii naturali de │
│cură şi calitatea aerului │
├────┬───────────────┬────────┬────────┤
│ │Amplasarea │ │ │
│ │într-un cadru │ │ │
│1. │natural fără │x │x │
│ │factori │ │ │
│ │poluanţi │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼────────┤
│ │Existenţa │ │ │
│ │studiilor şi │ │ │
│ │documentelor │ │ │
│ │care atestă │ │ │
│ │prezenţa şi │ │ │
│ │valoarea │ │ │
│ │factorilor │ │ │
│ │naturali de │ │ │
│2. │cură (ape │x │x │
│ │minerale, │ │ │
│ │nămol, lacuri │ │ │
│ │terapeutice, │ │ │
│ │saline, │ │ │
│ │bioclimat etc.)│ │ │
│ │din punct de │ │ │
│ │vedere │ │ │
│ │calitativ şi │ │ │
│ │cantitativ │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼────────┤
│ │Spaţiile verzi,│ │ │
│ │zonele de │ │ │
│ │agrement, │ │ │
│ │terenurile │ │ │
│ │ambientale şi │ │ │
│3. │alte dotări │x │x │
│ │exterioare │ │ │
│ │amplasate pe │ │ │
│ │domeniul public│ │ │
│ │trebuie să fie │ │ │
│ │bine │ │ │
│ │întreţinute. │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼────────┤
│ │Plantarea de │ │ │
│ │perdele şi │ │ │
│ │garduri verzi │ │ │
│ │de protecţie în│ │ │
│ │zonele │ │ │
│ │destructurate │ │ │
│ │ale staţiunii │ │ │
│4. │(localitatea, │x │x │
│ │partea unei │ │ │
│ │localităţi ori │ │ │
│ │zona formată │ │ │
│ │din localităţi │ │ │
│ │învecinate sau │ │ │
│ │părţi ale unor │ │ │
│ │localităţi │ │ │
│ │învecinate) │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼────────┤
│ │Delimitarea │ │ │
│ │distinctă a │ │ │
│ │zonelor │ │ │
│ │prevăzute │ │ │
│5. │pentru agrement│x │x │
│ │şi servicii în │ │ │
│ │planul │ │ │
│ │urbanistic │ │ │
│ │general (PUG) │ │ │
│ │valabil │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼────────┤
│ │Constituirea │ │ │
│ │perimetrelor de│ │ │
│ │protecţie │ │ │
│ │ecologică, │ │ │
│ │hidrogeologică │ │ │
│ │şi sanitară a │ │ │
│6. │factorilor │x │x │
│ │naturali de │ │ │
│ │cură, în │ │ │
│ │conformitate cu│ │ │
│ │legislaţia în │ │ │
│ │vigoare, după │ │ │
│ │caz │ │ │
├────┴───────────────┴────────┴────────┤
│Accesul şi drumurile spre/în staţiune │
├────┬───────────────┬────────┬────────┤
│ │Accesibilitate │ │ │
│ │facilă pe căi │ │ │
│7. │rutiere │x │x │
│ │modernizate sau│ │ │
│ │căi feroviare │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼────────┤
│ │Asigurarea unor│ │ │
│ │linii de │ │ │
│ │transport în │ │ │
│ │comun (autobuze│ │ │
│8. │/microbuze/ │x │x │
│ │servicii de │ │ │
│ │taxi) dinspre │ │ │
│ │gara/autogara │ │ │
│ │care deserveşte│ │ │
│ │staţiunea │ │ │
├────┴───────────────┴────────┴────────┤
│Utilităţi urban-edilitare │
├────┬───────────────┬────────┬────────┤
│ │Asistenţă │ │ │
│ │medicală │ │ │
│ │permanentă şi │ │ │
│9. │mijloc de │x │- │
│ │transport │ │ │
│ │pentru urgenţe │ │ │
│ │medicale │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼────────┤
│ │Punct de prim │ │ │
│ │ajutor şi │ │ │
│10. │mijloc de │- │x │
│ │transport │ │ │
│ │pentru urgenţe │ │ │
│ │medicale │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼────────┤
│11. │Punct │x │x │
│ │farmaceutic │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼────────┤
│ │Locuri de │ │ │
│12. │promenadă, │x │x │
│ │iluminate pe │ │ │
│ │timp de noapte │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼────────┤
│ │Amenajarea de │ │ │
│ │parcări publice│ │ │
│13. │în procent de │x │x │
│ │20% din numărul│ │ │
│ │minim de locuri│ │ │
│ │de cazare │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼────────┤
│ │Dotarea cu │ │ │
│14. │grupuri │x │x │
│ │sanitare │ │ │
│ │ecologice │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼────────┤
│ │Apă curentă │ │ │
│ │deservită de │ │ │
│ │sistemul public│ │ │
│ │de alimentare │ │ │
│ │cu apă │ │ │
│ │NOTĂ: │ │ │
│ │Pentru │ │ │
│ │localităţile │ │ │
│ │situate în zone│ │ │
│ │montane cu │ │ │
│15. │relief │x │x │
│ │neuniform sau │ │ │
│ │care cuprind │ │ │
│ │arii protejate │ │ │
│ │în care nu se │ │ │
│ │poate interveni│ │ │
│ │sunt permise │ │ │
│ │sisteme │ │ │
│ │individuale de │ │ │
│ │alimentare cu │ │ │
│ │apă curentă. │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼────────┤
│ │Canalizare │ │ │
│ │NOTĂ: │ │ │
│ │Pentru │ │ │
│ │localităţile │ │ │
│ │situate în zone│ │ │
│ │montane cu │ │ │
│ │relief │ │ │
│ │neuniform sau │ │ │
│ │care cuprind │ │ │
│ │arii protejate │ │ │
│ │în care nu se │ │ │
│16. │poate interveni│x │x │
│ │sunt permise │ │ │
│ │sisteme │ │ │
│ │individuale de │ │ │
│ │colectare şi │ │ │
│ │epurare, care │ │ │
│ │asigură acelaşi│ │ │
│ │nivel de │ │ │
│ │protecţie ca şi│ │ │
│ │sistemele │ │ │
│ │centralizate de│ │ │
│ │canalizare şi │ │ │
│ │epurare. │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼────────┤
│17. │Energie │x │x │
│ │electrică │ │ │
├────┴───────────────┴────────┴────────┤
│Structuri de primire turistice şi de │
│agrement │
├────┬───────────────┬────────┬────────┤
│ │Număr minim de │ │ │
│ │locuri în │ │ │
│ │structuri de │ │ │
│ │primire │ │ │
│ │turistice cu │ │ │
│ │funcţiuni de │ │ │
│ │cazare │ │ │
│ │clasificate, cu│ │ │
│ │excepţia │ │ │
│ │unităţilor de │ │ │
│ │tip camping, │ │ │
│ │din care │ │ │
│18. │minimum 40% │- │100 │
│ │sunt │ │ │
│ │clasificate la │ │ │
│ │categoriile 3-5│ │ │
│ │stele/ │ │ │
│ │margarete, şi │ │ │
│ │cu funcţiuni de│ │ │
│ │alimentaţie │ │ │
│ │publică, în │ │ │
│ │procent de 10% │ │ │
│ │din numărul │ │ │
│ │minim al │ │ │
│ │locurilor de │ │ │
│ │cazare │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼────────┤
│ │Număr minim de │ │ │
│ │locuri în │ │ │
│ │structuri de │ │ │
│ │primire │ │ │
│ │turistice cu │ │ │
│ │funcţiuni de │ │ │
│ │cazare │ │ │
│ │clasificate, cu│ │ │
│ │excepţia │ │ │
│ │unităţilor de │ │ │
│ │tip camping, │ │ │
│ │din care │ │ │
│ │minimum 20% │ │ │
│ │sunt în unităţi│ │ │
│19. │de tip hotel şi│500 │- │
│ │minimum 40% │ │ │
│ │sunt │ │ │
│ │clasificate la │ │ │
│ │categoriile 3-5│ │ │
│ │stele/ │ │ │
│ │margarete, şi │ │ │
│ │cu funcţiuni de│ │ │
│ │alimentaţie │ │ │
│ │publică, în │ │ │
│ │procent de 10% │ │ │
│ │din numărul │ │ │
│ │minim al │ │ │
│ │locurilor de │ │ │
│ │cazare │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼────────┤
│ │Centru de │ │ │
│ │informare şi │ │ │
│ │promovare │ │ │
│ │turistică, cu │ │ │
│20. │personal │x │- │
│ │permanent care │ │ │
│ │să deservească │ │ │
│ │exclusiv │ │ │
│ │centrul, │ │ │
│ │acreditat │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼────────┤
│ │Localităţile │ │ │
│ │sau părţile de │ │ │
│ │localităţi de │ │ │
│ │pe litoral │ │ │
│ │trebuie să │ │ │
│ │dispună de │ │ │
│21. │plajă │x │x │
│ │amenajată, │ │ │
│ │posturi de │ │ │
│ │salvare │ │ │
│ │acvatică - │ │ │
│ │salvamar şi │ │ │
│ │posturi de prim│ │ │
│ │ajutor. │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼────────┤
│ │Localităţile │ │ │
│ │montane care au│ │ │
│ │amenajate │ │ │
│ │pârtii de schi │ │ │
│ │şi trasee │ │ │
│ │turistice │ │ │
│22. │montane │x │x │
│ │omologate │ │ │
│ │trebuie să │ │ │
│ │dispună de │ │ │
│ │servicii de │ │ │
│ │salvare montană│ │ │
│ │- salvamont. │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼────────┤
│ │Amenajări şi │ │ │
│ │dotări pentru │ │ │
│ │agrement │ │ │
│ │(terenuri de │ │ │
│ │sport, piscine,│ │ │
│ │piste de │ │ │
│ │biciclete │ │ │
│23. │etc.), relaxare│x │x │
│ │şi plimbări în │ │ │
│ │aer liber │ │ │
│ │(chioşcuri, │ │ │
│ │pavilioane, │ │ │
│ │terase │ │ │
│ │acoperite, │ │ │
│ │drumuri │ │ │
│ │pietonale etc.)│ │ │
├────┼───────────────┼────────┼────────┤
│ │Terenuri de │ │ │
│24. │joacă pentru │x │x │
│ │copii │ │ │
├────┴───────────────┴────────┴────────┤
│Dezvoltare, informare şi promovare │
│turistică │
├────┬───────────────┬────────┬────────┤
│ │Semnalizarea │ │ │
│ │obiectivelor │ │ │
│ │turistice cu │ │ │
│ │indicatoare de │ │ │
│25. │orientare şi │x │x │
│ │informare, atât│ │ │
│ │fizic, cât şi │ │ │
│ │pe suport │ │ │
│ │electronic sau │ │ │
│ │website │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼────────┤
│ │Realizarea de │ │ │
│ │materiale de │ │ │
│ │promovare a │ │ │
│ │staţiunii │ │ │
│26. │turistice şi a │x │x │
│ │zonei, │ │ │
│ │tipărite, │ │ │
│ │website şi │ │ │
│ │social media │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼────────┤
│ │Realizarea unei│ │ │
│ │hărţi turistice│ │ │
│ │a staţiunii, de│ │ │
│ │dimensiuni mari│ │ │
│ │(circa 1,5-2,0 │ │ │
│ │m), iluminată │ │ │
│ │pe timp de │ │ │
│ │noapte, │ │ │
│ │amplasată │ │ │
│ │într-o zonă │ │ │
│ │intens │ │ │
│ │circulată de │ │ │
│ │turişti, pe │ │ │
│ │care să fie │ │ │
│ │amplasate toate│ │ │
│ │obiectivele │ │ │
│27. │turistice, │x │x │
│ │structurile de │ │ │
│ │primire │ │ │
│ │turistice cu │ │ │
│ │funcţiuni de │ │ │
│ │cazare şi │ │ │
│ │alimentaţie │ │ │
│ │publică, │ │ │
│ │punctul │ │ │
│ │farmaceutic şi │ │ │
│ │cel de prim │ │ │
│ │ajutor, │ │ │
│ │telefoanele │ │ │
│ │utile şi alte │ │ │
│ │informaţii │ │ │
│ │necesare │ │ │
│ │turiştilor │ │ │
├────┼───────────────┼────────┼────────┤
│ │Strategia de │ │ │
│28. │dezvoltare în │x │x │
│ │domeniul │ │ │
│ │turismului │ │ │
└────┴───────────────┴────────┴────────┘



┌────┬────────────────────────┬────────┐
│Nr. │Criterii suplimentare de│Punctaj │
│crt.│atestare a staţiunii │acordat │
│ │turistice │ │
├────┼────────────────────────┼────────┤
│ │Trenurile cu regim de │ │
│ │rezervare a locurilor, │ │
│ │inclusiv cu vagoane de │ │
│1. │dormit, trebuie să │10 │
│ │oprească în gara care │ │
│ │deserveşte staţiunea │ │
│ │turistică. │ │
├────┼────────────────────────┼────────┤
│ │Autobuze de linie care │ │
│2. │deservesc zilnic │10 │
│ │autogara │ │
├────┼────────────────────────┼────────┤
│ │Spaţii comerciale şi │ │
│ │pentru activităţi de │ │
│3. │prestări de servicii: │10 │
│ │bancă, schimb valutar, │ │
│ │agenţie de turism │ │
├────┼────────────────────────┼────────┤
│ │Săli de spectacole şi de│ │
│ │conferinţe cu o │ │
│4. │capacitate totală egală │20 │
│ │cu minimum 40% din │ │
│ │numărul locurilor │ │
│ │existente în staţiune │ │
├────┼────────────────────────┼────────┤
│ │Asistenţă medicală │ │
│ │balneară, bază de │ │
│5. │tratament acreditată │30 │
│ │conform normelor legale │ │
│ │în vigoare │ │
├────┼────────────────────────┼────────┤
│ │Dotări tehnice pentru │ │
│6. │exploatarea, protecţia │20 │
│ │şi utilizarea resurselor│ │
│ │minerale terapeutice │ │
├────┼────────────────────────┼────────┤
│ │Amenajări şi dotări │ │
│ │pentru servicii de │ │
│7. │revigorare în spaţii │10 │
│ │construite, săli pentru │ │
│ │întreţinere (fitness) │ │
├────┼────────────────────────┼────────┤
│ │Parc amenajat (cu o │ │
│ │suprafaţă de minimum 1 │ │
│ │ha, potrivit │ │
│ │dispoziţiilor Legii nr. │5 puncte│
│ │24/2007 privind │pentru │
│8. │reglementarea şi │fiecare,│
│ │administrarea spaţiilor │maximum │
│ │verzi din intravilanul │30 de │
│ │localităţilor, │puncte │
│ │republicată, cu │ │
│ │modificările şi │ │
│ │completările ulterioare)│ │
├────┼────────────────────────┼────────┤
│ │ │5 puncte│
│ │Trasee turistice montane│pentru │
│9. │omologate, marcate şi │fiecare,│
│ │afişate, dacă este cazul│maximum │
│ │ │30 de │
│ │ │puncte │
├────┼────────────────────────┼────────┤
│ │Bază pentru │ │
│ │valorificarea resurselor│ │
│ │naturale terapeutice, │ │
│10. │respectiv hoteluri cu │30 │
│ │bază de tratament, │ │
│ │piscine cu apă termală, │ │
│ │dacă este cazul │ │
├────┼────────────────────────┼────────┤
│ │Amenajări şi dotări │ │
│ │pentru practicarea │ │
│11. │sporturilor (agrement │15 │
│ │nautic, tenis, fotbal │ │
│ │etc.) │ │
├────┼────────────────────────┼────────┤
│ │Localităţile sau părţile│ │
│ │de localităţi care │10 │
│ │dispun de condiţii │puncte │
│ │pentru practicarea │pentru │
│12. │schiului trebuie să aibă│fiecare,│
│ │amenajate cel puţin o │maximum │
│ │pârtie de schi omologată│50 de │
│ │şi mijloacele de │puncte │
│ │transport pe cablu │ │
│ │corespunzătoare. │ │
├────┼────────────────────────┼────────┤
│ │Organizarea de │10 │
│ │evenimente turistice, │puncte │
│ │culturale, sportive, cu │pentru │
│13. │caracter de │fiecare,│
│ │repetabilitate pe bază │maximum │
│ │de calendar │30 de │
│ │ │puncte │
├────┼────────────────────────┼────────┤
│ │Centru de informare şi │ │
│ │promovare turistică, cu │ │
│ │personal permanent care │ │
│14. │să deservească exclusiv │20 │
│ │centrul, acreditat (Se │ │
│ │punctează numai pentru │ │
│ │staţiunile de interes │ │
│ │local.) │ │
├────┼────────────────────────┼────────┤
│ │Asigurarea legăturii │ │
│ │permanente online dintre│ │
│ │structurile de primire │ │
│15. │turistice cu funcţiuni │10 │
│ │de cazare şi centrul de │ │
│ │informare şi promovare │ │
│ │turistică │ │
├────┼────────────────────────┼────────┤
│ │Organizaţie de │ │
│ │management al │ │
│ │destinaţiei (OMD) │ │
│ │certificată de │ │
│ │autoritatea │ │
│ │administraţiei publice │ │
│16. │centrale responsabile în│20 │
│ │domeniul turismului şi │ │
│ │care să organizeze anual│ │
│ │cel puţin un schimb de │ │
│ │bune practici cu │ │
│ │staţiuni similare, cu │ │
│ │rezultate deosebite │ │
├────┼────────────────────────┼────────┤
│17. │Canalizare centralizată │20 │
├────┼────────────────────────┼────────┤
│ │ │10 │
│ │ │puncte │
│ │ │pentru │
│18. │Punct gastronomic local │fiecare,│
│ │ │maximum │
│ │ │50 de │
│ │ │puncte │
├────┼────────────────────────┼────────┤
│ │ │10 │
│ │ │puncte │
│ │Rute culturale, │pentru │
│19. │destinaţii ecoturistice │fiecare,│
│ │ │maximum │
│ │ │30 de │
│ │ │puncte │
├────┴────────────────────────┴────────┤
│Punctaj minim pentru atestarea ca │
│staţiune de interes naţional - 160 de │
│puncte │
│Punctaj minim pentru atestarea ca │
│staţiune de interes local - 100 de │
│puncte │
└──────────────────────────────────────┘



    ANEXA 2

    (Anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 852/2008)
    CERERE
    de atestare ca staţiune turistică de interes naţional/local (după caz)
    (model)
    Către: autoritatea administraţiei publice centrale responsabilă în domeniul turismului
    Domnule ministru,
    Consiliul Local ........., judeţul ......., vă înaintează documentaţia prevăzută la art. 4 din Hotărârea Guvernului nr. 852/2008 pentru aprobarea normelor şi criteriilor de atestare a staţiunilor turistice, cu modificările şi completările ulterioare, în vederea atestării ca staţiune turistică de interes naţional/local (după caz) a localităţii/părţii unei localităţi/zonei formate din localităţi învecinate sau părţi ale unor localităţi învecinate ................................................................. .
    Reprezentantul consiliului local,
    ..................................
        (numele şi prenumele)
    Semnătura ..................................
    Data ............................

    ANEXA 3

    (Anexa nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 852/2008)
    FIŞA
    staţiunii turistice de interes naţional
    Declar pe propria răspundere că îndeplinim criteriile de atestare obligatorii şi suplimentare mai jos prezentate.

┌────┬──────────────┬───────────┬───────────┐
│ │Criterii │ │ │
│Nr. │obligatorii de│Criterii │Sunt │
│crt.│atestare a │obligatorii│îndeplinite│
│ │staţiunii │ │Da/Nu │
│ │turistice │ │ │
├────┴──────────────┴───────────┴───────────┤
│Cadrul natural, factorii naturali de cură │
│şi calitatea mediului │
├────┬──────────────┬───────────┬───────────┤
│ │Amplasarea │ │ │
│ │într-un cadru │ │ │
│1. │natural fără │x │ │
│ │factori │ │ │
│ │poluanţi │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│ │Existenţa │ │ │
│ │studiilor şi │ │ │
│ │documentelor │ │ │
│ │care atestă │ │ │
│ │prezenţa şi │ │ │
│ │valoarea │ │ │
│ │factorilor │ │ │
│ │naturali de │ │ │
│ │cură (ape │ │ │
│2. │minerale, │x │ │
│ │nămol, lacuri │ │ │
│ │terapeutice, │ │ │
│ │saline, │ │ │
│ │bioclimat │ │ │
│ │etc.) din │ │ │
│ │punct de │ │ │
│ │vedere │ │ │
│ │calitativ şi │ │ │
│ │cantitativ │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│ │Spaţiile │ │ │
│ │verzi, zonele │ │ │
│ │de agrement, │ │ │
│ │terenurile │ │ │
│ │ambientale şi │ │ │
│3. │alte dotări │x │ │
│ │exterioare │ │ │
│ │amplasate pe │ │ │
│ │domeniul │ │ │
│ │public trebuie│ │ │
│ │să fie bine │ │ │
│ │întreţinute │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│ │Plantarea de │ │ │
│ │perdele şi │ │ │
│ │garduri verzi │ │ │
│ │de protecţie │ │ │
│ │în zonele │ │ │
│ │destructurate │ │ │
│ │ale staţiunii │ │ │
│4. │(localitatea, │x │ │
│ │partea unei │ │ │
│ │localităţi ori│ │ │
│ │zona formată │ │ │
│ │din localităţi│ │ │
│ │învecinate sau│ │ │
│ │părţi ale unor│ │ │
│ │localităţi │ │ │
│ │învecinate) │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│ │Delimitarea │ │ │
│ │distinctă a │ │ │
│ │zonelor │ │ │
│ │prevăzute │ │ │
│ │pentru │ │ │
│5. │agrement şi │x │ │
│ │servicii în │ │ │
│ │planul │ │ │
│ │urbanistic │ │ │
│ │general (PUG) │ │ │
│ │valabil │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│ │Constituirea │ │ │
│ │perimetrelor │ │ │
│ │de protecţie │ │ │
│ │ecologică, │ │ │
│ │hidrogeologică│ │ │
│ │şi sanitară a │ │ │
│6. │factorilor │x │ │
│ │naturali de │ │ │
│ │cură, în │ │ │
│ │conformitate │ │ │
│ │cu legislaţia │ │ │
│ │în vigoare, │ │ │
│ │după caz │ │ │
├────┴──────────────┴───────────┴───────────┤
│Accesul şi drumurile spre/în staţiune │
├────┬──────────────┬───────────┬───────────┤
│ │Accesibilitate│ │ │
│ │facilă pe căi │ │ │
│7. │rutiere │x │ │
│ │modernizate │ │ │
│ │sau căi │ │ │
│ │feroviare │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│ │Asigurarea │ │ │
│ │unor linii de │ │ │
│ │transport în │ │ │
│ │comun │ │ │
│ │(autobuze/ │ │ │
│8. │microbuze/ │x │ │
│ │servicii de │ │ │
│ │taxi) dinspre │ │ │
│ │gara/autogara │ │ │
│ │care │ │ │
│ │deserveşte │ │ │
│ │staţiunea │ │ │
├────┴──────────────┴───────────┴───────────┤
│Utilităţi urban-edilitare │
├────┬──────────────┬───────────┬───────────┤
│ │Asistenţă │ │ │
│ │medicală │ │ │
│ │permanentă şi │ │ │
│9. │mijloc de │x │ │
│ │transport │ │ │
│ │pentru urgenţe│ │ │
│ │medicale │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│ │Punct de prim │ │ │
│ │ajutor şi │ │ │
│10. │mijloc de │- │ │
│ │transport │ │ │
│ │pentru urgenţe│ │ │
│ │medicale │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│11. │Punct │x │ │
│ │farmaceutic │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│ │Locuri de │ │ │
│12. │promenadă, │x │ │
│ │iluminate pe │ │ │
│ │timp de noapte│ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│ │Amenajarea de │ │ │
│ │parcări │ │ │
│ │publice în │ │ │
│13. │procent de 20%│x │ │
│ │din numărul │ │ │
│ │minim de │ │ │
│ │locuri de │ │ │
│ │cazare │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│ │Dotarea cu │ │ │
│14. │grupuri │x │ │
│ │sanitare │ │ │
│ │ecologice │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│ │Apă curentă │ │ │
│ │deservită de │ │ │
│15. │sistemul │x │ │
│ │public de │ │ │
│ │alimentare cu │ │ │
│ │apă │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│16. │Canalizare │x │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│17. │Energie │x │ │
│ │electrică │ │ │
├────┴──────────────┴───────────┴───────────┤
│Structuri de primire turistice şi de │
│agrement │
├────┬──────────────┬───────────┬───────────┤
│ │Număr minim de│ │ │
│ │locuri în │ │ │
│ │structuri de │ │ │
│ │primire │ │ │
│ │turistice cu │ │ │
│ │funcţiuni de │ │ │
│ │cazare │ │ │
│ │clasificate, │ │ │
│ │cu excepţia │ │ │
│ │unităţilor de │ │ │
│ │tip camping, │ │ │
│ │din care │ │ │
│ │minimum 20% │ │ │
│ │sunt în │ │ │
│18. │unităţi de tip│500 │ │
│ │hotel şi │ │ │
│ │minimum 40% │ │ │
│ │sunt │ │ │
│ │clasificate la│ │ │
│ │categoriile │ │ │
│ │3-5 stele/ │ │ │
│ │margarete, şi │ │ │
│ │cu funcţiuni │ │ │
│ │de alimentaţie│ │ │
│ │publică, în │ │ │
│ │procent de 10%│ │ │
│ │din numărul │ │ │
│ │minim al │ │ │
│ │locurilor de │ │ │
│ │cazare │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│ │Centru de │ │ │
│ │informare şi │ │ │
│ │promovare │ │ │
│ │turistică, cu │ │ │
│19. │personal │x │ │
│ │permanent care│ │ │
│ │să deservească│ │ │
│ │exclusiv │ │ │
│ │centrul, │ │ │
│ │acreditat │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│ │Localităţile │ │ │
│ │sau părţile de│ │ │
│ │localităţi de │ │ │
│ │pe litoral │ │ │
│ │trebuie să │ │ │
│ │dispună de │ │ │
│20. │plajă │x │ │
│ │amenajată, │ │ │
│ │posturi de │ │ │
│ │salvare │ │ │
│ │acvatică - │ │ │
│ │salvamar şi │ │ │
│ │posturi de │ │ │
│ │prim ajutor. │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│ │Localităţile │ │ │
│ │montane care │ │ │
│ │au amenajate │ │ │
│ │pârtii de schi│ │ │
│ │şi trasee │ │ │
│ │turistice │ │ │
│21. │montane │x │ │
│ │omologate │ │ │
│ │trebuie să │ │ │
│ │dispună de │ │ │
│ │servicii de │ │ │
│ │salvare │ │ │
│ │montană - │ │ │
│ │salvamont. │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│ │Amenajări şi │ │ │
│ │dotări pentru │ │ │
│ │agrement │ │ │
│ │(terenuri de │ │ │
│ │sport, │ │ │
│ │piscine, piste│ │ │
│ │de biciclete │ │ │
│ │etc.), │ │ │
│22. │relaxare şi │x │ │
│ │plimbări în │ │ │
│ │aer liber │ │ │
│ │(chioşcuri, │ │ │
│ │pavilioane, │ │ │
│ │terase │ │ │
│ │acoperite, │ │ │
│ │drumuri │ │ │
│ │pietonale │ │ │
│ │etc.) │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│ │Terenuri de │ │ │
│23. │joacă pentru │x │ │
│ │copii │ │ │
├────┴──────────────┴───────────┴───────────┤
│Dezvoltare, informare şi promovare │
│turistică │
├────┬──────────────┬───────────┬───────────┤
│ │Semnalizarea │ │ │
│ │obiectivelor │ │ │
│ │turistice cu │ │ │
│ │indicatoare de│ │ │
│ │orientare şi │ │ │
│24. │informare, │x │ │
│ │atât fizic, │ │ │
│ │cât şi pe │ │ │
│ │suport │ │ │
│ │electronic sau│ │ │
│ │website │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│ │Realizarea de │ │ │
│ │materiale de │ │ │
│ │promovare a │ │ │
│ │staţiunii │ │ │
│25. │turistice şi a│x │ │
│ │zonei, │ │ │
│ │tipărite, │ │ │
│ │website şi │ │ │
│ │social media │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│ │Realizarea │ │ │
│ │unei hărţi │ │ │
│ │turistice a │ │ │
│ │staţiunii, de │ │ │
│ │dimensiuni │ │ │
│ │mari (circa │ │ │
│ │1,5-2,0 m), │ │ │
│ │iluminată pe │ │ │
│ │timp de │ │ │
│ │noapte, │ │ │
│ │amplasată │ │ │
│ │într-o zonă │ │ │
│ │intens │ │ │
│ │circulată de │ │ │
│ │turişti, pe │ │ │
│ │care să fie │ │ │
│ │amplasate │ │ │
│26. │toate │x │ │
│ │obiectivele │ │ │
│ │turistice, │ │ │
│ │structurile de│ │ │
│ │primire │ │ │
│ │turistice cu │ │ │
│ │funcţiuni de │ │ │
│ │cazare şi │ │ │
│ │alimentaţie │ │ │
│ │publică, │ │ │
│ │punctul │ │ │
│ │farmaceutic şi│ │ │
│ │cel de prim │ │ │
│ │ajutor, │ │ │
│ │telefoanele │ │ │
│ │utile şi alte │ │ │
│ │informaţii │ │ │
│ │necesare │ │ │
│ │turiştilor │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│ │Strategia de │ │ │
│27. │dezvoltare în │x │ │
│ │domeniul │ │ │
│ │turismului │ │ │
└────┴──────────────┴───────────┴───────────┘



┌────┬────────────────┬────────┬──────────┐
│ │Criterii │ │ │
│Nr. │suplimentare de │Punctaj │Punctaj │
│crt.│atestare a │acordat │îndeplinit│
│ │staţiunii │ │ │
│ │turistice │ │ │
├────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Trenurile cu │ │ │
│ │regim de │ │ │
│ │rezervare a │ │ │
│ │locurilor, │ │ │
│ │inclusiv cu │ │ │
│1. │vagoane de │10 │ │
│ │dormit, trebuie │ │ │
│ │să oprească în │ │ │
│ │gara care │ │ │
│ │deserveşte │ │ │
│ │staţiunea │ │ │
│ │turistică. │ │ │
├────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Autobuze de │ │ │
│2. │linie care │10 │ │
│ │deservesc zilnic│ │ │
│ │autogara │ │ │
├────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Spaţii │ │ │
│ │comerciale şi │ │ │
│ │pentru │ │ │
│ │activităţi de │ │ │
│3. │prestări de │10 │ │
│ │servicii: bancă,│ │ │
│ │schimb valutar, │ │ │
│ │agenţie de │ │ │
│ │turism │ │ │
├────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Săli de │ │ │
│ │spectacole şi de│ │ │
│ │conferinţe cu o │ │ │
│ │capacitate │ │ │
│4. │totală egală cu │20 │ │
│ │minimum 40% din │ │ │
│ │numărul │ │ │
│ │locurilor │ │ │
│ │existente în │ │ │
│ │staţiune │ │ │
├────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Asistenţă │ │ │
│ │medicală │ │ │
│ │balneară, bază │ │ │
│5. │de tratament │30 │ │
│ │acreditată │ │ │
│ │conform normelor│ │ │
│ │legale în │ │ │
│ │vigoare │ │ │
├────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Dotări tehnice │ │ │
│ │pentru │ │ │
│ │exploatarea, │ │ │
│6. │protecţia şi │20 │ │
│ │utilizarea │ │ │
│ │resurselor │ │ │
│ │minerale │ │ │
│ │terapeutice │ │ │
├────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Amenajări şi │ │ │
│ │dotări pentru │ │ │
│ │servicii de │ │ │
│ │revigorare în │ │ │
│7. │spaţii │10 │ │
│ │construite, săli│ │ │
│ │pentru │ │ │
│ │întreţinere │ │ │
│ │(fitness) │ │ │
├────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Parc amenajat │ │ │
│ │(cu o suprafaţă │ │ │
│ │de minimum 1 ha,│ │ │
│ │conform Legii │ │ │
│ │nr. 24/2007 │5 puncte│ │
│ │privind │pentru │ │
│ │reglementarea şi│fiecare,│ │
│8. │administrarea │maximum │ │
│ │spaţiilor verzi │30 de │ │
│ │din intravilanul│puncte │ │
│ │localităţilor, │ │ │
│ │republicată, cu │ │ │
│ │modificările şi │ │ │
│ │completările │ │ │
│ │ulterioare) │ │ │
├────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Trasee turistice│5 puncte│ │
│ │montane │pentru │ │
│9. │omologate, │fiecare,│ │
│ │marcate şi │maximum │ │
│ │afişate, dacă │30 de │ │
│ │este cazul │puncte │ │
├────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Bază pentru │ │ │
│ │valorificarea │ │ │
│ │resurselor │ │ │
│ │naturale │ │ │
│ │terapeutice, │ │ │
│10. │respectiv │30 │ │
│ │hoteluri cu bază│ │ │
│ │de tratament, │ │ │
│ │piscine cu apă │ │ │
│ │termală, dacă │ │ │
│ │este cazul │ │ │
├────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Amenajări şi │ │ │
│ │dotări pentru │ │ │
│ │practicarea │ │ │
│11. │sporturilor │15 │ │
│ │(agrement │ │ │
│ │nautic, tenis, │ │ │
│ │fotbal etc.) │ │ │
├────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Localităţile sau│ │ │
│ │părţile de │ │ │
│ │localităţi care │ │ │
│ │dispun de │ │ │
│ │condiţii pentru │10 │ │
│ │practicarea │puncte │ │
│ │schiului trebuie│pentru │ │
│12. │să aibă │fiecare,│ │
│ │amenajate cel │maximum │ │
│ │puţin o pârtie │50 de │ │
│ │de schi │puncte │ │
│ │omologată şi │ │ │
│ │mijloacele de │ │ │
│ │transport pe │ │ │
│ │cablu │ │ │
│ │corespunzătoare.│ │ │
├────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Organizarea de │ │ │
│ │evenimente │10 │ │
│ │turistice, │puncte │ │
│ │culturale, │pentru │ │
│13. │sportive, cu │fiecare,│ │
│ │caracter de │maximum │ │
│ │repetabilitate │30 de │ │
│ │pe bază de │puncte │ │
│ │calendar │ │ │
├────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Centru de │ │ │
│ │informare şi │ │ │
│ │promovare │ │ │
│ │turistică, cu │ │ │
│14. │personal │- │ │
│ │permanent care │ │ │
│ │să deservească │ │ │
│ │exclusiv │ │ │
│ │centrul, │ │ │
│ │acreditat │ │ │
├────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Asigurarea │ │ │
│ │legăturii │ │ │
│ │permanente │ │ │
│ │online dintre │ │ │
│ │structurile de │ │ │
│ │primire │ │ │
│15. │turistice cu │10 │ │
│ │funcţiuni de │ │ │
│ │cazare şi │ │ │
│ │centrul de │ │ │
│ │informare şi │ │ │
│ │promovare │ │ │
│ │turistică │ │ │
├────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Organizaţie de │ │ │
│ │management al │ │ │
│ │destinaţiei │ │ │
│ │(OMD) │ │ │
│ │certificată de │ │ │
│ │autoritatea │ │ │
│ │administraţiei │ │ │
│ │publice centrale│ │ │
│ │responsabile în │ │ │
│16. │domeniul │20 │ │
│ │turismului şi │ │ │
│ │care să │ │ │
│ │organizeze anual│ │ │
│ │cel puţin un │ │ │
│ │schimb de bune │ │ │
│ │practici cu │ │ │
│ │staţiuni │ │ │
│ │similare, cu │ │ │
│ │rezultate │ │ │
│ │deosebite │ │ │
├────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│17. │Canalizare │20 │ │
│ │centralizată │ │ │
├────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│ │ │10 │ │
│ │ │puncte │ │
│ │Punct │pentru │ │
│18. │gastronomic │fiecare,│ │
│ │local │maximum │ │
│ │ │50 de │ │
│ │ │puncte │ │
├────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│ │ │10 │ │
│ │ │puncte │ │
│ │Rute culturale, │pentru │ │
│19. │destinaţii │fiecare,│ │
│ │ecoturistice │maximum │ │
│ │ │30 de │ │
│ │ │puncte │ │
├────┴────────────────┼────────┴──────────┤
│ │Sunt necesare │
│Total │minimum 160 de │
│ │puncte. │
└─────────────────────┴───────────────────┘


    Preşedintele consiliului local,
    ..............................................
               (numele şi prenumele)
    Semnătura
    ..............................................
    Data
    ..............................................

    ANEXA 4

    (Anexa nr. 4 la Hotărârea Guvernului nr. 852/2008)
    FIŞA
    staţiunii turistice de interes local
    Declar pe propria răspundere că îndeplinim criteriile de atestare obligatorii şi suplimentare mai jos prezentate.

┌────┬──────────────┬───────────┬───────────┐
│ │Criterii │ │ │
│Nr. │obligatorii de│Criterii │Sunt │
│crt.│atestare a │obligatorii│îndeplinite│
│ │staţiunii │ │Da/Nu │
│ │turistice │ │ │
├────┴──────────────┴───────────┴───────────┤
│Cadrul natural, factorii naturali de cură │
│şi calitatea mediului │
├────┬──────────────┬───────────┬───────────┤
│ │Amplasarea │ │ │
│ │într-un cadru │ │ │
│1. │natural fără │x │ │
│ │factori │ │ │
│ │poluanţi │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│ │Existenţa │ │ │
│ │studiilor şi │ │ │
│ │documentelor │ │ │
│ │care atestă │ │ │
│ │prezenţa şi │ │ │
│ │valoarea │ │ │
│ │factorilor │ │ │
│ │naturali de │ │ │
│ │cură (ape │ │ │
│2. │minerale, │x │ │
│ │nămol, lacuri │ │ │
│ │terapeutice, │ │ │
│ │saline, │ │ │
│ │bioclimat │ │ │
│ │etc.) din │ │ │
│ │punct de │ │ │
│ │vedere │ │ │
│ │calitativ şi │ │ │
│ │cantitativ │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│ │Spaţiile │ │ │
│ │verzi, zonele │ │ │
│ │de agrement, │ │ │
│ │terenurile │ │ │
│ │ambientale şi │ │ │
│3. │alte dotări │x │ │
│ │exterioare │ │ │
│ │amplasate pe │ │ │
│ │domeniul │ │ │
│ │public trebuie│ │ │
│ │să fie bine │ │ │
│ │întreţinute. │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│ │Plantarea de │ │ │
│ │perdele şi │ │ │
│ │garduri verzi │ │ │
│ │de protecţie │ │ │
│ │în zonele │ │ │
│ │destructurate │ │ │
│ │ale staţiunii │ │ │
│4. │(localitatea, │x │ │
│ │partea unei │ │ │
│ │localităţi ori│ │ │
│ │zona formată │ │ │
│ │din localităţi│ │ │
│ │învecinate sau│ │ │
│ │părţi ale unor│ │ │
│ │localităţi │ │ │
│ │învecinate) │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│ │Delimitarea │ │ │
│ │distinctă a │ │ │
│ │zonelor │ │ │
│ │prevăzute │ │ │
│ │pentru │ │ │
│5. │agrement şi │x │ │
│ │servicii în │ │ │
│ │planul │ │ │
│ │urbanistic │ │ │
│ │general (PUG) │ │ │
│ │valabil │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│ │Constituirea │ │ │
│ │perimetrelor │ │ │
│ │de protecţie │ │ │
│ │ecologică, │ │ │
│ │hidrogeologică│ │ │
│ │şi sanitară a │ │ │
│6. │factorilor │x │ │
│ │naturali de │ │ │
│ │cură, în │ │ │
│ │conformitate │ │ │
│ │cu legislaţia │ │ │
│ │în vigoare, │ │ │
│ │după caz │ │ │
├────┴──────────────┴───────────┴───────────┤
│Accesul şi drumurile spre/în staţiune │
├────┬──────────────┬───────────┬───────────┤
│ │Accesibilitate│ │ │
│ │facilă pe căi │ │ │
│7. │rutiere │x │ │
│ │modernizate │ │ │
│ │sau căi │ │ │
│ │feroviare │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│ │Asigurarea │ │ │
│ │unor linii de │ │ │
│ │transport în │ │ │
│ │comun │ │ │
│ │(autobuze/ │ │ │
│8. │microbuze/ │x │ │
│ │servicii de │ │ │
│ │taxi) dinspre │ │ │
│ │gara/autogara │ │ │
│ │care │ │ │
│ │deserveşte │ │ │
│ │staţiunea │ │ │
├────┴──────────────┴───────────┴───────────┤
│Utilităţi urban-edilitare │
├────┬──────────────┬───────────┬───────────┤
│ │Punct de prim │ │ │
│ │ajutor şi │ │ │
│9. │mijloc de │x │ │
│ │transport │ │ │
│ │pentru urgenţe│ │ │
│ │medicale │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│10. │Punct │x │ │
│ │farmaceutic │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│ │Locuri de │ │ │
│11. │promenadă, │x │ │
│ │iluminate pe │ │ │
│ │timp de noapte│ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│ │Amenajarea de │ │ │
│ │parcări │ │ │
│ │publice în │ │ │
│12. │procent de 20%│x │ │
│ │din numărul │ │ │
│ │minim de │ │ │
│ │locuri de │ │ │
│ │cazare │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│ │Dotarea cu │ │ │
│13. │grupuri │x │ │
│ │sanitare │ │ │
│ │ecologice │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│14. │Apă curentă │x │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│15. │Canalizare │x │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│16. │Energie │x │ │
│ │electrică │ │ │
├────┴──────────────┴───────────┴───────────┤
│Structuri de primire turistice şi de │
│agrement │
├────┬──────────────┬───────────┬───────────┤
│ │Număr minim de│ │ │
│ │locuri în │ │ │
│ │structuri de │ │ │
│ │primire │ │ │
│ │turistice cu │ │ │
│ │funcţiuni de │ │ │
│ │cazare │ │ │
│ │clasificate, │ │ │
│ │cu excepţia │ │ │
│ │unităţilor de │ │ │
│ │tip camping, │ │ │
│ │din care │ │ │
│17. │minimum 40% │100 │ │
│ │sunt │ │ │
│ │clasificate la│ │ │
│ │categoriile │ │ │
│ │3-5 stele/ │ │ │
│ │margarete, şi │ │ │
│ │cu funcţiuni │ │ │
│ │de alimentaţie│ │ │
│ │publică, în │ │ │
│ │procent de 10%│ │ │
│ │din numărul │ │ │
│ │minim al │ │ │
│ │locurilor de │ │ │
│ │cazare │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│ │Localităţile │ │ │
│ │sau părţile de│ │ │
│ │localităţi de │ │ │
│ │pe litoral │ │ │
│ │trebuie să │ │ │
│ │dispună de │ │ │
│18. │plajă │x │ │
│ │amenajată, │ │ │
│ │posturi de │ │ │
│ │salvare │ │ │
│ │acvatică - │ │ │
│ │salvamar şi │ │ │
│ │posturi de │ │ │
│ │prim ajutor. │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│ │Localităţile │ │ │
│ │montane care │ │ │
│ │au amenajate │ │ │
│ │pârtii de schi│ │ │
│ │şi trasee │ │ │
│ │turistice │ │ │
│19. │montane │x │ │
│ │omologate │ │ │
│ │trebuie să │ │ │
│ │dispună de │ │ │
│ │servicii de │ │ │
│ │salvare │ │ │
│ │montană - │ │ │
│ │salvamont. │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│ │Amenajări şi │ │ │
│ │dotări pentru │ │ │
│ │agrement │ │ │
│ │(terenuri de │ │ │
│ │sport, │ │ │
│ │piscine, piste│ │ │
│ │de biciclete │ │ │
│ │etc.), │ │ │
│20. │relaxare şi │x │ │
│ │plimbări în │ │ │
│ │aer liber │ │ │
│ │(chioşcuri, │ │ │
│ │pavilioane, │ │ │
│ │terase │ │ │
│ │acoperite, │ │ │
│ │drumuri │ │ │
│ │pietonale │ │ │
│ │etc.) │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│ │Terenuri de │ │ │
│21. │joacă pentru │x │ │
│ │copii │ │ │
├────┴──────────────┴───────────┴───────────┤
│Dezvoltare, informare şi promovare │
│turistică │
├────┬──────────────┬───────────┬───────────┤
│ │Semnalizarea │ │ │
│ │obiectivelor │ │ │
│ │turistice cu │ │ │
│ │indicatoare de│ │ │
│ │orientare şi │ │ │
│22. │informare, │x │ │
│ │atât fizic, │ │ │
│ │cât şi pe │ │ │
│ │suport │ │ │
│ │electronic sau│ │ │
│ │website │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│ │Realizarea de │ │ │
│ │materiale de │ │ │
│ │promovare a │ │ │
│ │staţiunii │ │ │
│23. │turistice şi a│x │ │
│ │zonei, │ │ │
│ │tipărite, │ │ │
│ │website şi │ │ │
│ │social media │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│ │Realizarea │ │ │
│ │unei hărţi │ │ │
│ │turistice a │ │ │
│ │staţiunii, de │ │ │
│ │dimensiuni │ │ │
│ │mari (circa │ │ │
│ │1,5-2,0 m), │ │ │
│ │iluminată pe │ │ │
│ │timp de │ │ │
│ │noapte, │ │ │
│ │amplasată │ │ │
│ │într-o zonă │ │ │
│ │intens │ │ │
│ │circulată de │ │ │
│ │turişti, pe │ │ │
│ │care să fie │ │ │
│ │amplasate │ │ │
│24. │toate │x │ │
│ │obiectivele │ │ │
│ │turistice, │ │ │
│ │structurile de│ │ │
│ │primire │ │ │
│ │turistice cu │ │ │
│ │funcţiuni de │ │ │
│ │cazare şi │ │ │
│ │alimentaţie │ │ │
│ │publică, │ │ │
│ │punctul │ │ │
│ │farmaceutic şi│ │ │
│ │cel de prim │ │ │
│ │ajutor, │ │ │
│ │telefoanele │ │ │
│ │utile şi alte │ │ │
│ │informaţii │ │ │
│ │necesare │ │ │
│ │turiştilor │ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───────────┤
│ │Strategia de │ │ │
│25. │dezvoltare în │x │ │
│ │domeniul │ │ │
│ │turismului │ │ │
└────┴──────────────┴───────────┴───────────┘



┌────┬────────────────┬────────┬──────────┐
│ │Criterii │ │ │
│Nr. │suplimentare de │Punctaj │Punctaj │
│crt.│atestare a │acordat │îndeplinit│
│ │staţiunii │ │ │
│ │turistice │ │ │
├────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Trenurile cu │ │ │
│ │regim de │ │ │
│ │rezervare a │ │ │
│ │locurilor, │ │ │
│ │inclusiv cu │ │ │
│1. │vagoane de │10 │ │
│ │dormit, trebuie │ │ │
│ │să oprească în │ │ │
│ │gara care │ │ │
│ │deserveşte │ │ │
│ │staţiunea │ │ │
│ │turistică. │ │ │
├────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Autobuze de │ │ │
│2. │linie care │10 │ │
│ │deservesc zilnic│ │ │
│ │autogara │ │ │
├────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Spaţii │ │ │
│ │comerciale şi │ │ │
│ │pentru │ │ │
│ │activităţi de │ │ │
│3. │prestări de │10 │ │
│ │servicii: bancă,│ │ │
│ │schimb valutar, │ │ │
│ │agenţie de │ │ │
│ │turism │ │ │
├────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Săli de │ │ │
│ │spectacole şi de│ │ │
│ │conferinţe cu o │ │ │
│ │capacitate │ │ │
│4. │totală egală cu │20 │ │
│ │minimum 40% din │ │ │
│ │numărul │ │ │
│ │locurilor │ │ │
│ │existente în │ │ │
│ │staţiune │ │ │
├────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Asistenţă │ │ │
│ │medicală │ │ │
│ │balneară, bază │ │ │
│5. │de tratament │30 │ │
│ │acreditată │ │ │
│ │conform normelor│ │ │
│ │legale în │ │ │
│ │vigoare │ │ │
├────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Dotări tehnice │ │ │
│ │pentru │ │ │
│ │exploatarea, │ │ │
│6. │protecţia şi │20 │ │
│ │utilizarea │ │ │
│ │resurselor │ │ │
│ │minerale │ │ │
│ │terapeutice │ │ │
├────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Amenajări şi │ │ │
│ │dotări pentru │ │ │
│ │servicii de │ │ │
│ │revigorare în │ │ │
│7. │spaţii │10 │ │
│ │construite, săli│ │ │
│ │pentru │ │ │
│ │întreţinere │ │ │
│ │(fitness) │ │ │
├────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Parc amenajat │ │ │
│ │(cu o suprafaţă │ │ │
│ │de minimum 1 ha,│ │ │
│ │potrivit │ │ │
│ │dispoziţiilor │ │ │
│ │Legii nr. 24/ │5 puncte│ │
│ │2007 privind │pentru │ │
│8. │reglementarea şi│fiecare,│ │
│ │administrarea │maximum │ │
│ │spaţiilor verzi │30 de │ │
│ │din intravilanul│puncte │ │
│ │localităţilor, │ │ │
│ │republicată, cu │ │ │
│ │modificările şi │ │ │
│ │completările │ │ │
│ │ulterioare) │ │ │
├────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Trasee turistice│5 puncte│ │
│ │montane │pentru │ │
│9. │omologate, │fiecare,│ │
│ │marcate şi │maximum │ │
│ │afişate, dacă │30 de │ │
│ │este cazul │puncte │ │
├────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Bază pentru │ │ │
│ │valorificarea │ │ │
│ │resurselor │ │ │
│ │naturale │ │ │
│ │terapeutice, │ │ │
│10. │respectiv │30 │ │
│ │hoteluri cu bază│ │ │
│ │de tratament, │ │ │
│ │piscine cu apă │ │ │
│ │termală, dacă │ │ │
│ │este cazul │ │ │
├────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Amenajări şi │ │ │
│ │dotări pentru │ │ │
│ │practicarea │ │ │
│11. │sporturilor │15 │ │
│ │(agrement │ │ │
│ │nautic, tenis, │ │ │
│ │fotbal etc.) │ │ │
├────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Localităţile sau│ │ │
│ │părţile de │ │ │
│ │localităţi care │ │ │
│ │dispun de │ │ │
│ │condiţii pentru │10 │ │
│ │practicarea │puncte │ │
│ │schiului trebuie│pentru │ │
│12. │să aibă │fiecare,│ │
│ │amenajate cel │maximum │ │
│ │puţin o pârtie │50 de │ │
│ │de schi │puncte │ │
│ │omologată şi │ │ │
│ │mijloacele de │ │ │
│ │transport pe │ │ │
│ │cablu │ │ │
│ │corespunzătoare.│ │ │
├────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Organizarea de │ │ │
│ │evenimente │10 │ │
│ │turistice, │puncte │ │
│ │culturale, │pentru │ │
│13. │sportive, cu │fiecare,│ │
│ │caracter de │maximum │ │
│ │repetabilitate │30 de │ │
│ │pe bază de │puncte │ │
│ │calendar │ │ │
├────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Centru de │ │ │
│ │informare şi │ │ │
│ │promovare │ │ │
│ │turistică, cu │ │ │
│14. │personal │20 │ │
│ │permanent care │ │ │
│ │să deservească │ │ │
│ │exclusiv │ │ │
│ │centrul, │ │ │
│ │acreditat │ │ │
├────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Asigurarea │ │ │
│ │legăturii │ │ │
│ │permanente │ │ │
│ │online dintre │ │ │
│ │structurile de │ │ │
│ │primire │ │ │
│15. │turistice cu │10 │ │
│ │funcţiuni de │ │ │
│ │cazare şi │ │ │
│ │centrul de │ │ │
│ │informare şi │ │ │
│ │promovare │ │ │
│ │turistică │ │ │
├────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│ │Organizaţie de │ │ │
│ │management a │ │ │
│ │destinaţiei │ │ │
│ │(OMD) │ │ │
│ │certificată de │ │ │
│ │autoritatea │ │ │
│ │administraţiei │ │ │
│ │publice centrale│ │ │
│ │responsabile în │ │ │
│16. │domeniul │20 │ │
│ │turismului şi │ │ │
│ │care să │ │ │
│ │organizeze anual│ │ │
│ │cel puţin un │ │ │
│ │schimb de bune │ │ │
│ │practici cu │ │ │
│ │staţiuni │ │ │
│ │similare, cu │ │ │
│ │rezultate │ │ │
│ │deosebite │ │ │
├────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│17. │Canalizare │20 │ │
│ │centralizată │ │ │
├────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│ │ │10 │ │
│ │ │puncte │ │
│ │Punct │pentru │ │
│18. │gastronomic │fiecare,│ │
│ │local │maximum │ │
│ │ │50 de │ │
│ │ │puncte │ │
├────┼────────────────┼────────┼──────────┤
│ │ │10 │ │
│ │ │puncte │ │
│ │Rute culturale, │pentru │ │
│19. │destinaţii │fiecare,│ │
│ │ecoturistice │maximum │ │
│ │ │30 de │ │
│ │ │puncte │ │
├────┴────────────────┼────────┴──────────┤
│ │Sunt necesare │
│Total │minimum 100 de │
│ │puncte. │
└─────────────────────┴───────────────────┘


    Preşedintele consiliului local,
    ..............................................
            (numele şi prenumele)
    Semnătura
    ..............................................
    Data .....................................

    ANEXA 5

    (Anexa nr. 5 la Hotărârea Guvernului nr. 852/2008)
    LISTA
    localităţilor atestate ca staţiuni turistice de interes naţional, respectiv local

┌──────────────────────────────────────────┐
│I. Staţiuni turistice de interes naţional:│
├────┬─────────────────────┬───────────────┤
│1. │Amara │judeţul │
│ │ │Ialomiţa │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│2. │Azuga │judeţul Prahova│
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│3. │Buşteni │judeţul Prahova│
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│4. │Buziaş │judeţul Timiş │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│5. │Băile Govora │judeţul Vâlcea │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│6. │Băile Felix │judeţul Bihor │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│7. │Băile Herculane │judeţul │
│ │ │Caraş-Severin │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│8. │Băile Olăneşti │judeţul Vâlcea │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│9. │Băile Tuşnad │judeţul │
│ │ │Harghita │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│10. │Borsec │judeţul │
│ │ │Harghita │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│11. │Borşa │judeţul │
│ │ │Maramureş │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│12. │Câmpulung Moldovenesc│judeţul Suceava│
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│13. │Cap Aurora │judeţul │
│ │ │Constanţa │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│14. │Călimăneşti-Căciulata│judeţul Vâlcea │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│15. │Costineşti │judeţul │
│ │ │Constanţa │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│16. │Covasna │judeţul Covasna│
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│17. │Dâmbovicioara │judeţul Argeş │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│18. │Eforie Nord │judeţul │
│ │ │Constanţa │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│19. │Eforie Sud │judeţul │
│ │ │Constanţa │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│20. │Geoagiu-Băi │judeţul │
│ │ │Hunedoara │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│21. │Gura Humorului │judeţul Suceava│
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│22. │Horezu │judeţul Vâlcea │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│23. │Jupiter │judeţul │
│ │ │Constanţa │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│24. │Lacu Sărat │judeţul Brăila │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│25. │Mamaia │judeţul │
│ │ │Constanţa │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│26. │Mangalia │judeţul │
│ │ │Constanţa │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│27. │Moneasa │judeţul Arad │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│28. │Neptun-Olimp │judeţul │
│ │ │Constanţa │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│29. │Poiana Braşov │judeţul Braşov │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│30. │Predeal │judeţul Braşov │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│31. │Pucioasa │judeţul │
│ │ │Dâmboviţa │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│32. │Râşnov │judeţul Braşov │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│33. │Ocna Şugatag │judeţul │
│ │ │Maramureş │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│34. │Slănic │judeţul Prahova│
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│35. │Saturn │judeţul │
│ │ │Constanţa │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│36. │Sinaia │judeţul Prahova│
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│37. │Sângeorz-Băi │judeţul │
│ │ │Bistriţa-Năsăud│
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│38. │Slănic-Moldova │judeţul Bacău │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│39. │Sovata │judeţul Mureş │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│40. │Suceviţa │judeţul Suceava│
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│41. │Tăşnad │judeţul Satu │
│ │ │Mare │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│42. │Târgu Ocna │judeţul Bacău │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│43. │Târgu-Neamţ │judeţul Neamţ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│44. │Techirghiol │judeţul │
│ │ │Constanţa │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│45. │Vatra Dornei │judeţul Suceava│
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│46. │Venus │judeţul │
│ │ │Constanţa │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│47. │Voineasa │judeţul Vâlcea │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│ │Zona Borlova-Muntele │judeţul │
│48. │Mic, comuna Turnu │Caraş-Severin │
│ │Ruieni │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│49. │Zona Mamaia Nord, │judeţul │
│ │oraşul Năvodari │Constanţa │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│50. │Zona Parâng-Petroşani│judeţul │
│ │ │Hunedoara │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│51. │Zona Peştera-Padina, │judeţul │
│ │comuna Moroeni │Dâmboviţa │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│ │Zona turistică a │judeţul │
│52. │municipiului Baia │Maramureş │
│ │Mare │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│ │Zona turistică a │ │
│53. │municipiului │judeţul Neamţ │
│ │Piatra-Neamţ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│ │Zona turistică │ │
│ │Centrul Istoric - │ │
│54. │Coridorul Crişul │judeţul Bihor │
│ │Repede, municipiul │ │
│ │Oradea │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│55. │Vişeu de Sus │judeţul │
│ │ │Maramureş │
├────┴─────────────────────┴───────────────┤
│II. Staţiuni turistice de interes local: │
├────┬─────────────────────┬───────────────┤
│1. │1 Mai │judeţul Bihor │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│2. │Albac │judeţul Alba │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│3. │Albeştii de Muscel │judeţul Argeş │
│ │(Bughea de Sus) │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│4. │Anina │judeţul │
│ │ │Caraş-Severin │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│5. │Arieşeni │judeţul Alba │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│6. │Balvanyos │judeţul Covasna│
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│7. │Baia de Fier │judeţul Gorj │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│8. │Bala │judeţul │
│ │ │Mehedinţi │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│9. │Barcani │judeţul Covasna│
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│10. │Bazna │judeţul Sibiu │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│11. │Bălţăteşti │judeţul Neamţ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│12. │Băile Homorod │judeţul │
│ │ │Harghita │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│13. │Băile Turda │judeţul Cluj │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│14. │Băile Băiţa │judeţul Cluj │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│15. │Bârsana │judeţul │
│ │ │Maramureş │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│16. │Beiuş │judeţul Bihor │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│17. │Beliş │judeţul Cluj │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│18. │Berzasca │judeţul │
│ │ │Caraş-Severin │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│19. │Bicaz │judeţul Neamţ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│20. │Boghiş │judeţul Sălaj │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│21. │Botiza │judeţul │
│ │ │Maramureş │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│22. │Bran │judeţul Braşov │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│23. │Breaza │judeţul Prahova│
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│24. │Brezoi │judeţul Vâlcea │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│25. │Broşteni │judeţul Suceava│
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│26. │Cacica │judeţul Suceava│
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│27. │Carei │judeţul Satu │
│ │ │Mare │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│28. │Cavnic │judeţul │
│ │ │Maramureş │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│29. │Călacea │judeţul Timiş │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│30. │Cârţişoara │judeţul Sibiu │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│31. │Cheia │judeţul Prahova│
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│32. │Ciocăneşti │judeţul Suceava│
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│33. │Cisnădie │judeţul Sibiu │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│34. │Ciumani │judeţul │
│ │ │Harghita │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│35. │Colibiţa │judeţul │
│ │ │Bistriţa-Năsăud│
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│36. │Corund │judeţul │
│ │ │Harghita │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│37. │Coronini │judeţul │
│ │ │Caraş-Severin │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│38. │Coşna │judeţul Suceava│
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│39. │Crivaia │judeţul │
│ │ │Caraş-Severin │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│40. │Dărmăneşti │judeţul Bacău │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│41. │Deda │judeţul Mureş │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│42. │Deta │judeţul Timiş │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│43. │Dorna Arini │judeţul Suceava│
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│44. │Dorna Candrenilor │judeţul Suceava│
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│45. │Durău │judeţul Neamţ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│46. │Fârdea │judeţul Timiş │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│47. │Frumosu │judeţul Suceava│
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│48. │Fundu Moldovei │judeţul Suceava│
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│49. │Ghioroc │judeţul Arad │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│50. │Gura Siriului │judeţul Buzău │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│51. │Harghita-Băi │judeţul │
│ │ │Harghita │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│52. │Ieud │judeţul │
│ │ │Maramureş │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│53. │Ineu │judeţul Arad │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│54. │Izvoru Mureşului │judeţul │
│ │ │Harghita │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│55. │Jucu │judeţul Cluj │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│56. │Lereşti │judeţul Argeş │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│57. │Lacu Roşu │judeţul │
│ │ │Harghita │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│58. │Lipova │judeţul Arad │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│59. │Livada │judeţul Satu │
│ │ │Mare │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│60. │Mădăras │judeţul Bihor │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│61. │Măguri-Răcătău │judeţul Cluj │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│62. │Mălaia │judeţul Vâlcea │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│63. │Mălini │judeţul Suceava│
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│64. │Mănăstirea Humorului │judeţul Suceava│
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│65. │Mărgău │judeţul Cluj │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│66. │Mehadia │judeţul │
│ │ │Caraş-Severin │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│67. │Moieciu │judeţul Braşov │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│68. │Murighiol │judeţul Tulcea │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│69. │Moisei │judeţul │
│ │ │Maramureş │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│70. │Moldoviţa │judeţul Suceava│
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│71. │Negreşti-Oaş │judeţul Satu │
│ │ │Mare │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│72. │Novaci │judeţul Gorj │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│73. │Ocna Sibiului │judeţul Sibiu │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│74. │Ocnele Mari │judeţul Vâlcea │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│75. │Onceşti │judeţul │
│ │ │Maramureş │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│76. │Ozun │judeţul Covasna│
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│77. │Panaci │judeţul Suceava│
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│78. │Păltiniş │judeţul Sibiu │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│79. │Pârâul Rece │judeţul Braşov │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│80. │Pecica │judeţul Arad │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│81. │Peştişani │judeţul Gorj │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│82. │Poiana Stampei │judeţul Suceava│
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│83. │Pojorâta │judeţul Suceava│
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│84. │Polovragi │judeţul Gorj │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│85. │Praid │judeţul │
│ │ │Harghita │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│86. │Putna │judeţul Suceava│
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│87. │Râu de Mori │judeţul │
│ │ │Hunedoara │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│88. │Rodna │judeţul │
│ │ │Bistriţa-Năsăud│
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│89. │Runcu │judeţul Gorj │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│90. │Sadova │judeţul Suceava│
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│91. │Salonta │judeţul Bihor │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│92. │Saru Dornei │judeţul Suceava│
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│93. │Săcele │judeţul Braşov │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│94. │Săcelu │judeţul Gorj │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│95. │Săcueni │judeţul Bihor │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│96. │Săcuieu │judeţul Cluj │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│97. │Sălaşu de Sus │judeţul │
│ │ │Hunedoara │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│98. │Săliştea de Sus │judeţul │
│ │ │Maramureş │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│99. │Săpânţa │judeţul │
│ │ │Maramureş │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│100.│Sărata Monteoru │judeţul Buzău │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│101.│Sâncraiu │judeţul Cluj │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│102.│Sânnicolau Mare │judeţul Timiş │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│103.│Secu │judeţul │
│ │ │Caraş-Severin │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│104.│Semenic │judeţul │
│ │ │Caraş-Severin │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│105.│Sighetu Marmaţiei │judeţul │
│ │ │Maramureş │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│106.│Sita Buzăului │judeţul Covasna│
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│107.│Snagov │judeţul Ilfov │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│108.│Solca │judeţul Suceava│
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│109.│Sângeorgiu de Mureş │judeţul Mureş │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│110.│Stâna de Vale │judeţul Bihor │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│111.│Straja │judeţul │
│ │ │Hunedoara │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│112.│Soveja │judeţul Vrancea│
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│113.│Sugag │judeţul Alba │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│114.│Ştei │judeţul Bihor │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│115.│Tăuţii-Măgherăuş │judeţul │
│ │ │Maramureş │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│116.│Timişu de Sus │judeţul Braşov │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│117.│Tinca │judeţul Bihor │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│118.│Trei Ape │judeţul │
│ │ │Caraş-Severin │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│119.│Tuluceşti │judeţul Galaţi │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│120.│Urecheşti │judeţul Vrancea│
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│121.│Uricani │judeţul │
│ │ │Hunedoara │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│122.│Vadu Crişului │judeţul Bihor │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│123.│Vaideeni │judeţul Vâlcea │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│124.│Vama │judeţul Satu │
│ │ │Mare │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│125.│Vama │judeţul Suceava│
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│126.│Vama Buzăului │judeţul Braşov │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│127.│Vatra Moldoviţei │judeţul Suceava│
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│128.│Vălenii de Munte │judeţul Prahova│
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│129.│Vaţa de Jos │judeţul │
│ │ │Hunedoara │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│130.│Vidra │judeţul Alba │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│131.│Zetea │judeţul │
│ │ │Harghita │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│132.│Zona Băile Banffy │judeţul │
│ │(municipiul Topliţa) │Harghita │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│133.│Zona Băile Ocna Dej │judeţul Cluj │
│ │(municipiul Dej) │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│134.│Zona Fântânele │judeţul Cluj │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│135.│Zona Moineşti Băi │judeţul Bacău │
│ │(municipiul Moineşti)│ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│136.│Zona Muntele Băişorii│judeţul Cluj │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│137.│Zona Şuior-Baia Sprie│judeţul │
│ │ │Maramureş │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│138.│Zona turistică a │judeţul Bihor │
│ │comunei Borş │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│ │Zona de agrement │judeţul │
│139.│Băile Figa - oraşul │Bistriţa-Năsăud│
│ │Beclean │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│ │Zona turistică │ │
│140.│Cugir-Şureanu a │judeţul Alba │
│ │oraşului Cugir │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│141.│Zona turistică a │judeţul Timiş │
│ │oraşului Jimbolia │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│142.│Zona turistică a │judeţul Bihor │
│ │oraşului Marghita │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│143.│Zona turistică a │judeţul Bihor │
│ │comunei Bratca │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│ │Zona turistică │ │
│144.│Budureasa-Padiş a │judeţul Bihor │
│ │comunei Budureasa │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│145.│Zona turistică a │judeţul Bacău │
│ │oraşului Comăneşti │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│146.│Zona turistică a │judeţul Olt │
│ │municipiului Caracal │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│ │Zona turistică │judeţul │
│147.│Cinciş-Cerna - comuna│Hunedoara │
│ │Teliucu Inferior │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│148.│Zona turistică a │judeţul Vâlcea │
│ │comunei Costeşti │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│149.│Zona turistică a │judeţul Braşov │
│ │municipiului Făgăraş │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│ │Zona turistică a │ │
│150.│municipiului │judeţul Suceava│
│ │Fălticeni │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│151.│Zona turistică a │judeţul │
│ │comunei Lupeni │Harghita │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│152.│Zona turistică a │judeţul Bihor │
│ │comunei Pietroasa │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│ │Zona turistică Valea │ │
│153.│Drăganului a comunei │judeţul Cluj │
│ │Poieni │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│154.│Zona turistică a │judeţul Suceava│
│ │oraşului Siret │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│155.│Zona turistică a │judeţul Bihor │
│ │comunei Şuncuiuş │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│156.│Zona Turistică a │judeţul │
│ │comunei Şişeşti │Maramureş │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│ │Zona turistică a │ │
│157.│municipiului Târgu │judeţul Covasna│
│ │Secuiesc │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│ │Zona turistică a │ │
│158.│comunei │judeţul Neamţ │
│ │Vânători-Neamţ │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│159.│Zona turistică │judeţul Bihor │
│ │Vârtop-Nucet │ │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│160.│Zona turistică a │judeţul │
│ │oraşului Vlăhiţa │Harghita │
├────┼─────────────────────┼───────────────┤
│161.│Zona turistică a │judeţul │
│ │municipiului Vulcan │Hunedoara │
└────┴─────────────────────┴───────────────┘



    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016