Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTĂRÂRE nr. 1.574 din 28 decembrie 2022  privind modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 225/2014 pentru aprobarea Normelor metodologice privind prioritizarea proiectelor de investiţii publice    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 HOTĂRÂRE nr. 1.574 din 28 decembrie 2022 privind modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 225/2014 pentru aprobarea Normelor metodologice privind prioritizarea proiectelor de investiţii publice

EMITENT: Guvernul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 1277 din 30 decembrie 2022
    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 46 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 88/2013 privind adoptarea unor măsuri fiscal-bugetare pentru îndeplinirea unor angajamente convenite cu organismele internaţionale, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, aprobată cu modificări prin Legea nr. 25/2014, cu modificările şi completările ulterioare,
    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
    ARTICOL UNIC
    Hotărârea Guvernului nr. 225/2014 pentru aprobarea Normelor metodologice privind prioritizarea proiectelor de investiţii publice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 249 din 7 aprilie 2014, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. Titlul se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "HOTĂRÂRE
    pentru aprobarea Normelor metodologice privind evaluarea şi prioritizarea proiectelor de investiţii publice semnificative"

    2. Articolul unic se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ARTICOL UNIC
    Se aprobă Normele metodologice privind evaluarea şi prioritizarea proiectelor de investiţii publice semnificative, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre."

    3. Titlul anexei se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "NORME METODOLOGICE
    privind evaluarea şi prioritizarea proiectelor de investiţii publice semnificative"

    4. La anexă, la articolul 3 alineatul (1), literele a) şi c) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "a) elaborarea studiului de prefezabilitate al proiectului de investiţii publice, în forma stabilită de prevederile legale în vigoare, în baza notei conceptuale;
    ................................................................................................
c) transmiterea de către ordonatorul principal de credite a studiului de prefezabilitate întocmit în etapa de identificare a proiectului de investiţii publice, împreună cu celelalte informaţii menţionate la prezentul alineat, către Ministerul Finanţelor pentru analiză, evaluare şi avizare;"

    5. La anexă, la articolul 5, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 5
    (1) Un proiect de investiţii publice semnificativ nou este considerat a fi pregătit dacă, în urma evaluării prin aplicarea principiilor şi criteriilor de evaluare şi prioritizare prevăzute în anexa la Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 88/2013 privind adoptarea unor măsuri fiscal-bugetare pentru îndeplinirea unor angajamente convenite cu organismele internaţionale, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, aprobată cu modificări prin Legea nr. 25/2014, cu modificările şi completările ulterioare, denumită în continuare ordonanţa de urgenţă, îndeplineşte cumulativ condiţia de a obţine un punctaj total minim de 61 puncte şi cel puţin:
    a) 5 puncte la criteriul 1.1;
    b) 10 puncte la criteriul 2.1;
    c) 15 puncte la criteriul 2.2;
    d) 5 puncte la criteriul 2.3;
    e) 15 puncte la criteriul 3.1;
    f) 3 puncte la criteriul 4.1;
    g) 5 puncte la criteriul 4.2;
    h) 3 puncte la criteriul 4.3."

    6. La anexă, la articolul 6 alineatul (1), literele a) şi b) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "a) aplicarea de către ordonatorul principal de credite a criteriilor de evaluare şi prioritizare, detaliate în anexa nr. 1;
b) prezentarea către Ministerul Finanţelor, în atenţia Unităţii de evaluare a investiţiilor publice, a informaţiilor rezultate din aplicarea criteriilor de evaluare şi prioritizare, conform prevederilor lit. a), în forma din anexa nr. 2 şi în condiţiile prevăzute la art. 5 alin. (3), anterior sau la momentul promovării, spre avizare, a proiectului de hotărâre a Guvernului de aprobare a indicatorilor tehnico-economici;"

    7. La anexă, la articolul 6, alineatul (3) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(3) Etapa de selecţie şi bugetare are loc ulterior evaluării proiectului din punctul de vedere al gradului de pregătire şi aprobării documentaţiei tehnico-economice."

    8. La anexă, la articolul 7, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 7
    (1) În etapa de implementare a proiectului de investiţii publice ordonatorii principali de credite raportează trimestrial către Ministerul Finanţelor indicatori de performanţă în unităţi fizice/valorice în vederea monitorizării implementării acestuia."

    9. La anexă, la articolul 8, alineatele (1) şi (2) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "ART. 8
    (1) Etapa de finalizare, operare şi întreţinere a proiectului de investiţii publice presupune recepţia şi punerea în funcţiune a obiectivului de investiţii şi asigurarea operării şi întreţinerii obiectivului.
    (2) Pentru toate proiectele de investiţii publice semnificative, ordonatorii principali de credite au obligaţia ca, în termen de maximum un an de la finalizarea implementării acestora, să elaboreze rapoarte de finalizare. Ordonatorii principali de credite transmit rapoartele de finalizare Ministerului Finanţelor în termen de 60 de zile de la data primirii solicitării acestuia. Rapoartele vor cuprinde inclusiv informaţii referitoare la abaterile majore de la calendarul de implementare, precum şi justificarea acestora. În cuprinsul acestor rapoarte vor fi identificate şi orice recomandări/măsuri pentru îmbunătăţirea implementării proiectelor de investiţii publice similare."

    10. La anexă, la articolul 9, alineatul (2) se abrogă.
    11. La anexă, la articolul 10 alineatul (1), litera a) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "a) aplicarea de către ordonatorul principal de credite a principiilor şi criteriilor de evaluare şi prioritizare tuturor proiectelor de investiţii publice semnificative noi şi în continuare, cu respectarea cerinţelor prevăzute în prezentele norme şi a limitărilor impuse de ordonanţa de urgenţă, urmată de includerea acestora în lista proiectelor de investiţii publice semnificative prioritizate;"

    12. La anexă, la articolul 10 alineatul (1), după litera b) se introduce o nouă literă, lit. b^1), cu următorul cuprins:
    "b^1) informaţiile aferente proiectelor de investiţii publice prevăzute la alin. (6), art. 43 din ordonanţa de urgenţă, se vor prezenta de către ordonatorii principali de credite sub forma prevăzută în anexa nr. 3 la prezentele norme;"

    13. La anexă, la articolul 10 alineatul (1), litera c) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "c) transmiterea informaţiilor de la lit. b) şi b^1) se face pe suport electronic, la o adresă ce va fi indicată în scris, cu semnătură electronică; în cazul în care ordonatorul principal de credite nu are semnătură electronică, transmiterea se face pe suport hârtie; în ambele cazuri comunicarea se face cu respectarea termenului prevăzut la art. 45 alin. (2) din ordonanţa de urgenţă;"

    14. La anexă, la articolul 10 alineatul (1^1), literele a), b) şi e) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "a) titlul X - Proiecte cu finanţare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020 sau titlul VIII - Proiecte cu finanţare din fonduri externe nerambursabile postaderare sau titlul XII – Proiecte cu finanţare din sumele reprezentând asistenţa financiară nerambursabilă aferentă PNRR, pe toată durata de implementare a PNRR;
b) titlul XIV - Cheltuieli aferente programelor cu finanţare rambursabilă sau titlul XIII - Proiecte cu finanţare din sumele aferente componentei de împrumut a PNRR, pe toată durata de implementare a PNRR;
    .................................................................................
e) titlul XV - Active nefinanciare."

    15. La anexă, articolul 11 se abrogă.
    16. La anexă, la articolul 15, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(2) Anexa nr. 1 conţine precizări metodologice privind acordarea punctajelor şi justificarea acordării acestora de către ordonatorii principali de credite pentru proiectele de investiţii publice semnificative prin aplicarea principiilor şi criteriilor de evaluare şi prioritizare. Precizările metodologice reprezintă cerinţe minime privind informaţiile ce sunt furnizate de ordonatorii principali de credite pentru scopul justificării acordării punctajelor. Informaţiile solicitate potrivit anexei nr. 1 pot fi completate de către ordonatorii principali de credite şi cu alte informaţii relevante, după caz."

    17. Anexele nr. 1 şi 2 la normele metodologice se modifică şi se înlocuiesc cu anexele nr. 1 şi 2 la prezenta hotărâre.




                    PRIM-MINISTRU
                    NICOLAE-IONEL CIUCĂ
                    Contrasemnează:
                    p. Ministrul finanţelor,
                    Mihai Diaconu,
                    secretar de stat
                    p. Ministrul investiţiilor şi proiectelor europene,
                    Bogdan-Eduard Simcea,
                    secretar de stat

    Bucureşti, 28 decembrie 2022.
    Nr. 1.574.
    ANEXA 1

    (Anexa nr. 1 la normele metodologice)

┌────────────────┬─────────────────┬─────────────────┬─────────────────┐
│ │Criterii de │ │ │
│Principii │evaluare şi │Justificarea │Precizări │
│ │prioritizare a │punctajelor │metodologice │
│ │proiectelor noi │ │ │
├────────────────┼─────────────────┼─────────────────┼─────────────────┤
│1 │2 │3 │4 │
├────────────────┼─────────────────┼─────────────────┼─────────────────┤
│ │ │0 puncte │ │
│ │ │Obiectivele │ │
│ │ │generale şi │ │
│ │ │specifice ale │ │
│ │ │proiectului de │ │
│ │ │investiţii nu │ │
│ │ │sunt în │ │
│ │ │concordanţă cu │ │
│ │ │obiectivele │ │
│ │ │strategiilor/ │ │
│ │ │planurilor │ │
│ │ │naţionale/ │ │
│ │ │sectoriale/ │ │
│ │ │regionale/locale/│ │
│ │ │master-planuri/ │Se va indica │
│ │ │planuri de │strategia/ │
│ │ │dezvoltare. │master-planul/ │
│ │Obiectivele şi │5 puncte │planul de │
│Principiul 1 │ţintele │Obiectivele │dezvoltare la a │
│Oportunitatea │proiectului sunt │generale şi │cărei/cărui │
│proiectului în │relevante în │specifice ale │realizare │
│contextul │raport cu │proiectului de │contribuie │
│strategiilor/ │obiectivele │investiţii sunt │proiectul de │
│planurilor │strategiilor/ │parţial aliniate │investiţii şi se │
│naţionale/ │planurilor │la obiectivele │va menţiona actul│
│sectoriale/ │naţionale/ │strategiilor/ │aprobator al │
│regionale/locale│sectoriale/ │planurilor │acesteia/ │
│/master-planuri/│regionale/locale/│naţionale/ │acestuia. Dacă │
│planuri de │master-planurilor│sectoriale/ │documentul nu │
│dezvoltare │/planurilor de │regionale/locale/│este public, se │
│[10 puncte] │dezvoltare? │master-planuri/ │va pune la │
│ │[10 puncte] │planuri de │dispoziţia │
│ │ │dezvoltare │Ministerului │
│ │ │10 puncte │Finanţelor (MF) o│
│ │ │Obiectivele │copie a acestuia.│
│ │ │generale şi │ │
│ │ │specifice ale │ │
│ │ │proiectului de │ │
│ │ │investiţii sunt │ │
│ │ │în strictă │ │
│ │ │concordanţă cu │ │
│ │ │obiectivele │ │
│ │ │strategiilor/ │ │
│ │ │planurilor │ │
│ │ │naţionale/ │ │
│ │ │sectoriale/ │ │
│ │ │regionale/locale/│ │
│ │ │master-planuri/ │ │
│ │ │planuri de │ │
│ │ │dezvoltare. │ │
├────────────────┼─────────────────┼─────────────────┼─────────────────┤
│ │ │ │Pentru │
│ │ │ │indicatorii de │
│ │ │ │performanţă │
│ │ │ │economică se │
│ │ │ │transmite │
│ │ │ │valoarea. Pentru │
│ │ │ │valorile de │
│ │ │ │referinţă luate │
│ │ │ │în considerare se│
│ │ │ │va indica sursa │
│ │ │ │oficială a │
│ │ │ │acestora. │
│ │ │ │În cazul în care │
│ │ │ │legislaţia în │
│ │ │ │vigoare nu │
│ │ │ │prevedea │
│ │ │ │obligativitatea │
│ │ │0 puncte dacă: │calculării │
│ │ │- nu există │acestor │
│ │ │informaţii │indicatori, se │
│ │ │referitoare la │vor furniza │
│ │ │indicatorii de │detaliile │
│ │ │performanţă │necesare aferente│
│ │ │economică: VENA, │acelor │
│ │ │RIRE, raportul B/│indicatori, │
│ │ │C │necesari pentru │
│Principiul 2 │2.1. Proiectul │sau │justificarea │
│Justificarea │este justificat │- în situaţia în │economică, │
│economică şi │economic în │care VENA < 0 şi │calculaţi conform│
│socială │cadrul studiului │RIRE < RAS. │prevederilor │
│[35 puncte] │de fezabilitate? │10 puncte dacă: │legale în vigoare│
│ │[15 puncte] │- VENA > 0 RIRE <│la data │
│ │ │RAS. │elaborării │
│ │ │15 puncte dacă: │documentaţiei sau│
│ │ │- VENA > 0 şi │alte elemente de │
│ │ │RIRE > RAS sau │justificare │
│ │ │există importante│economică avute │
│ │ │beneficii │în vedere la │
│ │ │nefinanciare care│momentul │
│ │ │să fie luate în │respectiv. │
│ │ │calcul. │În cazul │
│ │ │ │actualizării │
│ │ │ │Ghidului pentru │
│ │ │ │analiza │
│ │ │ │cost-beneficiu, │
│ │ │ │la evaluarea │
│ │ │ │proiectului vor │
│ │ │ │fi avute în │
│ │ │ │vedere │
│ │ │ │informaţiile │
│ │ │ │actualizate. │
│ │ │ │Pentru proiectele│
│ │ │ │care au doar │
│ │ │ │beneficii │
│ │ │ │nefinanciare, │
│ │ │ │acestea se vor │
│ │ │ │prezenta în │
│ │ │ │detaliu. │
├────────────────┼─────────────────┼─────────────────┼─────────────────┤
│ │ │ │Ordonatorii │
│ │ │ │principali de │
│ │ │ │credite vor │
│ │ │ │prezenta minimum │
│ │ │ │trei indicatori │
│ │ │ │cost-utilitate, │
│ │ │ │în funcţie de │
│ │ │ │specificul │
│ │ │ │proiectului/ │
│ │ │ │sectorului, care │
│ │ │ │să fundamenteze │
│ │ │ │punctajul acordat│
│ │ │0 puncte │pentru │
│ │ │- impactul │justificarea │
│ │ │proiectului nu a │socială. Exemple │
│ │ │fost evaluat din │de indicatori de │
│ │2.2. Proiectul │punct de vedere │utilitate: │
│ │are justificare │social. │reducerea │
│ │socială? │15 puncte │mortalităţii, │
│ │[15 puncte] │- impactul │crearea de locuri│
│ │ │proiectului din │de muncă, │
│ │ │punct de vedere │creşterea │
│ │ │social a fost │speranţei de │
│ │ │evaluat. │viaţă, │
│ │ │ │îmbunătăţirea │
│ │ │ │calităţii vieţii,│
│ │ │ │reducerea │
│ │ │ │emisiilor, │
│ │ │ │economii de timp │
│ │ │ │de transport/ │
│ │ │ │călătorie, │
│ │ │ │îmbunătăţirea │
│ │ │ │siguranţei, │
│ │ │ │reducerea │
│ │ │ │numărului de │
│ │ │ │accidente. │
├────────────────┼─────────────────┼─────────────────┼─────────────────┤
│ │ │ │Vor fi prezentate│
│ │ │0 puncte │documentele emise│
│ │ │- dacă nu există │de autoritatea │
│ │2.3. Impactul de │document emis de │competentă de │
│ │mediu al │autoritatea │mediu în │
│ │proiectului │competentă de │conformitate cu │
│ │corespunde │mediu. │prevederile Legii│
│ │legislaţiei în │5 puncte │nr. 292/2018 │
│ │vigoare? │- dacă există │privind evaluarea│
│ │[5 puncte] │document emis de │impactului │
│ │ │autoritatea │anumitor proiecte│
│ │ │competentă de │publice şi │
│ │ │mediu. │private asupra │
│ │ │ │mediului. │
├────────────────┼─────────────────┼─────────────────┼─────────────────┤
│ │ │ │Excepţia │
│ │ │ │prevăzută la art.│
│ │ │ │43 alin. (9) din │
│ │ │0 puncte │Legea nr. 500/ │
│ │ │Proiectul de │2002 privind │
│ │ │investiţii │finanţele │
│ │ │publice nu │publice, cu │
│ │ │respectă │modificările şi │
│ │ │cerinţele │completările │
│ │ │prevăzute la art.│ulterioare, se │
│ │ │43 alin. (9) din │punctează din │
│ │3.1. Cerinţele │Legea nr. 500/ │oficiu cu │
│ │totale de │2002 privind │punctajul maxim. │
│ │finanţare ale │finanţele │La evaluarea │
│Principiul 3 │proiectului │publice, cu │gradului de │
│Suportabilitatea│respectă o │modificările şi │pregătire a │
│şi │estimare realistă│completările │proiectului de │
│sustenabilitatea│a resurselor │ulterioare. │investiţii │
│financiară │disponibile la │15 puncte │publice, │
│[40 puncte] │nivelul │Proiectul de │ordonatorii │
│ │ordonatorilor │investiţii │principali de │
│ │principali de │publice respectă │credite transmit │
│ │credite? │cerinţele │o analiză a │
│ │[15 puncte] │prevăzute la art.│impactului │
│ │ │43 alin. (9) din │bugetar al │
│ │ │Legea nr. 500/ │proiectului │
│ │ │2002 privind │asupra │
│ │ │finanţele │programului de │
│ │ │publice, cu │investiţii │
│ │ │modificările şi │publice existent │
│ │ │completările │până la sfârşitul│
│ │ │ulterioare. │perioadei │
│ │ │ │estimate de │
│ │ │ │implementare a │
│ │ │ │proiectului. │
├────────────────┼─────────────────┼─────────────────┼─────────────────┤
│ │ │ │Pentru proiectele│
│ │ │ │de investiţii │
│ │ │ │publice pentru │
│ │ │ │care se │
│ │ │ │actualizează │
│ │ │ │indicatorii │
│ │ │ │tehnico-economici│
│ │ │ │aprobaţi, precum │
│ │ │ │şi pentru cele │
│ │ │ │incluse în legea │
│ │ │0 puncte │bugetului de stat│
│ │ │- proiect de │se vor indica │
│ │ │investiţii │numărul şi data │
│ │ │finanţat integral│hotărârii de │
│ │ │de la bugetul de │Guvern. │
│ │ │stat │Proiectul de │
│ │ │2 puncte │investiţii │
│ │ │- proiect de │publice va fi │
│ │ │investiţii │încadrat doar în │
│ │ │finanţat de la │una dintre │
│ │ │bugetul de stat │situaţiile │
│ │ │şi venituri │enumerate la │
│ │3.2. Sursele de │proprii │justificarea │
│ │finanţare ale │10 puncte │punctajelor. │
│ │proiectului │- proiect de │* În cazul │
│ │[15 puncte] │investiţii │proiectelor de │
│ │ │finanţat din │investiţii │
│ │ │fonduri │finanţate din │
│ │ │rambursabile şi │Planul naţional │
│ │ │alte surse*. │de redresare şi │
│ │ │15 puncte │rezilienţă │
│ │ │- proiect de │(PNRR), pe toată │
│ │ │investiţii │durata de │
│ │ │finanţat din │implementare a │
│ │ │fonduri │acestuia, │
│ │ │nerambursabile şi│punctajul va fi │
│ │ │alte surse* │alocat conform │
│ │ │ │surselor de │
│ │ │ │finanţare PNRR │
│ │ │ │aferente │
│ │ │ │proiectului, │
│ │ │ │respectiv fonduri│
│ │ │ │nerambursabile, │
│ │ │ │fonduri │
│ │ │ │rambursabile. │
│ │ │ │Aceste surse vor │
│ │ │ │fi evidenţiate │
│ │ │ │separat. │
├────────────────┼─────────────────┼─────────────────┼─────────────────┤
│ │ │ │Conform studiilor│
│ │ │ │şi previziunilor.│
│ │ │0 puncte │* Cu excepţia │
│ │ │- nu va genera │acelor proiecte │
│ │ │venituri*. │de investiţii │
│ │3.3. Există │3 puncte │care aduc │
│ │aranjamente │- va genera │importante │
│ │credibile pentru │venituri care vor│beneficii │
│ │a acoperi durabil│acoperi parţial │nefinanciare, cum│
│ │costurile de │costurile de │ar fi, dar fără a│
│ │operare şi │operare şi │se limita la: │
│ │întreţinere │întreţinere. │proiecte de │
│ │rezultate odată │5 puncte │conservare a │
│ │ce proiectul este│- va genera │biodiversităţii, │
│ │finalizat? │venituri care vor│situri de │
│ │[5 puncte] │acoperi integral │patrimoniu │
│ │ │costurile de │cultural, peisaj;│
│ │ │operare şi │pentru aceste │
│ │ │întreţinere. │proiecte se va │
│ │ │ │acorda punctajul │
│ │ │ │maxim. │
├────────────────┼─────────────────┼─────────────────┼─────────────────┤
│ │ │0 puncte │ │
│ │ │- nu a fost │ │
│ │ │elaborată │ │
│ │3.4. A fost │strategia de │Se vor prezenta │
│ │elaborată │exploatare/ │informaţii │
│ │strategia de │operare şi │privind strategia│
│ │exploatare/ │întreţinere. │de exploatare/ │
│ │operare şi │5 puncte │operare şi │
│ │întreţinere? │- a fost │întreţinere, │
│ │[5 puncte] │elaborată │etape, metode şi │
│ │ │strategia de │resurse necesare.│
│ │ │exploatare/ │ │
│ │ │operare şi │ │
│ │ │întreţinere. │ │
├────────────────┼─────────────────┼─────────────────┼─────────────────┤
│ │ │ │Se vor prezenta │
│ │ │ │informaţii │
│ │ │ │referitoare la │
│ │ │ │data elaborării │
│ │ │ │şi aprobării │
│ │ │ │documentaţiilor │
│ │ │ │respective, │
│ │ │ │pentru fiecare │
│ │ │ │dintre acestea. │
│ │ │ │Punctajul acordat│
│ │ │ │pentru fiecare │
│ │ │ │documentaţie se │
│ │ │ │cumulează. │
│ │ │ │* Hotărârea │
│ │ │ │Guvernului nr. │
│ │ │1 punct │907/2016 privind │
│ │ │- Proiectul de │etapele de │
│ │ │investiţii are │elaborare şi │
│ │ │studiu de │conţinutul-cadru │
│ │ │prefezabilitate │al │
│ │ │întocmit conform │documentaţiilor │
│ │ │prevederilor │tehnico-economice│
│ │ │legale în │aferente │
│ │ │vigoare*. │obiectivelor/ │
│ │ │2 puncte │proiectelor de │
│ │ │- Proiectul de │investiţii │
│ │ │investiţii are │finanţate din │
│ │ │studiu de │fonduri publice, │
│ │ │fezabilitate │cu modificările │
│ │ │întocmit conform │şi completările │
│ │ │prevederilor │ulterioare, sau, │
│ │ │legale în │după caz, conform│
│Principiul 4 │ │vigoare*. │excepţiilor │
│Aranjamente │4.1. Cât de bine │2 puncte │reglementate la │
│pentru │s-a făcut actuala│- Proiectul de │art. 15 din acest│
│implementare/ │pregătire a │investiţii are │act normativ, │
│Performanţa în │proiectului? │indicatorii │alte prevederi │
│implementare │[6 puncte] │tehnico-economici│legale │
│[15 puncte] │ │aprobaţi, conform│aplicabile. │
│ │ │prevederilor │Punctarea se va │
│ │ │legale în │face din oficiu │
│ │ │vigoare. │pentru numărul de│
│ │ │1 punct │puncte │
│ │ │- Proiectul de │corespunzător │
│ │ │investiţii are │documentaţiei ce │
│ │ │alte documente │nu era necesar a │
│ │ │aprobate, conform│fi elaborată, │
│ │ │prevederilor │conform │
│ │ │legale │prevederilor │
│ │ │aplicabile; în │legale │
│ │ │cazul în care │aplicabile. La │
│ │ │legislaţia nu │fel se va proceda│
│ │ │prevede alte │şi în cazul │
│ │ │documente, se │documentaţiei │
│ │ │acordă din oficiu│echivalente │
│ │ │1 punct. │elaborate. │
│ │ │ │La evaluarea │
│ │ │ │gradului de │
│ │ │ │pregătire a │
│ │ │ │proiectului de │
│ │ │ │investiţii │
│ │ │ │publice vor fi │
│ │ │ │avute în vedere │
│ │ │ │doar primele două│
│ │ │ │elemente de │
│ │ │ │punctare, │
│ │ │ │respectiv │
│ │ │ │întocmirea │
│ │ │ │studiilor de │
│ │ │ │prefezabilitate │
│ │ │ │şi fezabilitate. │
├────────────────┼─────────────────┼─────────────────┼─────────────────┤
│ │ │ │Se vor preciza │
│ │ │ │indicatorii de │
│ │ │ │performanţă │
│ │ │ │definiţi. │
│ │ │ │Se vor preciza │
│ │ │Indicatori de │indicatorii │
│ │ │performanţă: │calculaţi pentru │
│ │ │exprimaţi în │evaluarea │
│ │ │unităţi valorice,│performanţei │
│ │ │fizice sau de │financiare a │
│ │ │altă natură, │proiectului de │
│ │ │cuantificabili, │investiţii │
│ │ │prin raportare la│publice. │
│ │ │obiectivele │Dacă RRF nu a │
│ │ │specifice ale │putut fi │
│ │ │proiectului: │calculat, se va │
│ │ │- 0 puncte, dacă │justifica de ce │
│ │ │nu au fost │nu a putut fi │
│ │ │definiţi; │calculat. │
│ │ │- 2 puncte, dacă │Se va anexa │
│ │ │au fost definiţi.│calendarul de │
│ │ │Indicatori de │implementare │
│ │4.2. S-au definit│performanţă │detaliat pe ani │
│ │indicatori │financiară: VFNA,│şi trimestre. │
│ │corespunzători │RRF: │Calendarul de │
│ │pentru progresul │- 0 puncte, dacă │implementare va │
│ │şi performanţa │nu s-au calculat;│furniza detaliile│
│ │proiectului? │- 2 puncte, dacă │operaţionale │
│ │[6 puncte] │VFNA a fost │pentru cel puţin │
│ │ │calculat; │următoarele │
│ │ │- 1 punct, dacă │elemente necesare│
│ │ │RRF a fost │pentru │
│ │ │calculat. │implementarea │
│ │ │Calendarul de │proiectului: │
│ │ │implementare a │- studiu de │
│ │ │etapelor/ │fezabilitate; │
│ │ │activităţilor │- organizarea │
│ │ │aferente │procedurilor de │
│ │ │proiectului de │achiziţie; │
│ │ │investiţii │- semnarea │
│ │ │publice │contractelor │
│ │ │- 0 puncte, dacă │proiectare şi │
│ │ │nu există; │execuţie; │
│ │ │- 1 punct, dacă │- durata de │
│ │ │există calendar │proiectare; │
│ │ │de implementare. │- obţinere A.C. │
│ │ │ │şi avize; │
│ │ │ │- execuţie │
│ │ │ │lucrări; │
│ │ │ │- perioada de │
│ │ │ │garanţie. │
├────────────────┼─────────────────┼─────────────────┼─────────────────┤
│ │ │0 puncte │ │
│ │ │- Nu au fost │ │
│ │ │desemnate │ │
│ │ │persoanele/ │ │
│ │ │departamentele │ │
│ │ │responsabile cu │ │
│ │ │monitorizarea │ │
│ │ │progresului │ │
│ │ │implementării │ │
│ │ │proiectului de │ │
│ │ │investiţii │ │
│ │ │publice. │ │
│ │ │1 punct │ │
│ │ │- Au fost │Se va nominaliza │
│ │ │desemnate │persoana/ │
│ │ │persoanele/ │departamentul şi │
│ │4.3. Există o │departamentele │se vor comunica │
│ │structură de │responsabile cu │detaliile de │
│ │management de │monitorizarea │contact; se va │
│ │proiect │progresului │detalia │
│ │identificată care│implementării │experienţa │
│ │răspunde de │proiectului de │personalului │
│ │progresul │investiţii │desemnat în │
│ │implementării? │publice. │implementarea │
│ │[3 puncte] │3 puncte │unuia sau mai │
│ │ │- Au fost │multor proiecte │
│ │ │desemnate │similare. │
│ │ │persoanele/ │ │
│ │ │departamentele │ │
│ │ │responsabile cu │ │
│ │ │monitorizarea │ │
│ │ │progresului │ │
│ │ │implementării │ │
│ │ │proiectului de │ │
│ │ │investiţii │ │
│ │ │publice, iar │ │
│ │ │persoanele au │ │
│ │ │experienţă în │ │
│ │ │implementarea │ │
│ │ │unor proiecte │ │
│ │ │similare. │ │
├────────────────┼─────────────────┼─────────────────┼─────────────────┤
├────────────────┼─────────────────┼─────────────────┼─────────────────┤
│ │Criterii de │ │ │
│ │evaluare şi │ │ │
│ │prioritizare a │ │ │
│ │proiectelor în │ │ │
│ │continuare │ │ │
├────────────────┼─────────────────┼─────────────────┼─────────────────┤
│ │ │0 puncte │ │
│ │ │- Obiectivele │ │
│ │ │generale şi │ │
│ │ │specifice ale │ │
│ │ │proiectului de │ │
│ │ │investiţii nu │ │
│ │ │sunt în │ │
│ │ │concordanţă cu │ │
│ │ │obiectivele │ │
│ │ │strategiilor/ │ │
│ │ │planurilor │ │
│ │ │naţionale/ │ │
│ │ │sectoriale/ │ │
│ │ │regionale/locale/│ │
│ │ │master-planurilor│Se va indica │
│ │ │/ planurilor de │strategia/ │
│ │ │dezvoltare. │master-planul/ │
│ │Obiectivele şi │5 puncte │planul de │
│Principiul 1 │ţintele │- Obiectivele │dezvoltare la a │
│Oportunitatea │proiectului mai │generale şi │cărei/cărui │
│proiectului în │sunt relevante în│specifice ale │realizare │
│contextul │contextul │proiectului de │contribuie │
│strategiilor/ │actualelor │investiţii sunt │proiectul de │
│planurilor │strategii/planuri│parţial aliniate │investiţii şi se │
│naţionale/ │naţionale/ │la obiectivele │va menţiona actul│
│sectoriale/ │sectoriale/ │strategiilor/ │aprobator al │
│regionale/locale│regionale/locale/│planurilor │acesteia/ │
│/master-planuri/│master-planurilor│naţionale/ │acestuia. Dacă │
│planuri de │/ │sectoriale/ │documentul nu │
│dezvoltare │planurilor de │regionale/locale/│este public, se │
│[10 puncte] │dezvoltare? │master-planurilor│va pune la │
│ │[10 puncte] │/planurilor de │dispoziţia │
│ │ │dezvoltare. │Ministerului │
│ │ │10 puncte │Finanţelor (MF) o│
│ │ │- Obiectivele │copie a acestuia.│
│ │ │generale şi │ │
│ │ │specifice ale │ │
│ │ │proiectului de │ │
│ │ │investiţii sunt │ │
│ │ │în strictă │ │
│ │ │concordanţă cu │ │
│ │ │obiectivele │ │
│ │ │strategiilor/ │ │
│ │ │planurilor │ │
│ │ │naţionale/ │ │
│ │ │sectoriale/ │ │
│ │ │regionale/locale/│ │
│ │ │master-planurilor│ │
│ │ │/planurilor de │ │
│ │ │dezvoltare. │ │
├────────────────┼─────────────────┼─────────────────┼─────────────────┤
│ │ │ │Pentru │
│ │ │ │indicatorii de │
│ │ │ │performanţă │
│ │ │ │economică se │
│ │ │ │transmite │
│ │ │ │valoarea. Pentru │
│ │ │ │valorile de │
│ │ │ │referinţă luate │
│ │ │ │în considerare se│
│ │ │ │va indica sursa │
│ │ │ │oficială a │
│ │ │ │acestora. │
│ │ │ │În cazul în care │
│ │ │ │legislaţia în │
│ │ │ │vigoare nu │
│ │ │ │prevedea │
│ │ │0 puncte dacă: │obligativitatea │
│ │ │- nu există │calculării │
│ │ │informaţii │acestor │
│ │ │referitoare la │indicatori, se │
│ │ │indicatorii de │vor furniza │
│ │ │performanţă │detaliile │
│ │ │economică: VENA, │necesare aferente│
│ │ │RIRE, raportul B/│acelor │
│ │ │C │indicatori, │
│ │ │sau │necesari pentru │
│Principiul 2 │2.1. Proiectul │- VENA < 0 şi/sau│justificarea │
│Justificarea │mai este │RIRE < RAS şi nu │economică, │
│economică şi │justificat │există beneficii │calculaţi conform│
│socială │economic? │nefinanciare │prevederilor │
│[35 puncte] │[15 puncte] │importante; │legale în vigoare│
│ │ │10 puncte │la data │
│ │ │- dacă VENA > 0 │elaborării │
│ │ │RIRE < RAS; │documentaţiei sau│
│ │ │15 puncte │alte elemente de │
│ │ │- dacă VENA > 0, │justificare │
│ │ │RIRE > RAS sau │economică avute │
│ │ │există importante│în vedere la │
│ │ │beneficii │momentul │
│ │ │nefinanciare care│respectiv. │
│ │ │să fie luate în │În cazul │
│ │ │calcul. │actualizării │
│ │ │ │Ghidului pentru │
│ │ │ │analiza │
│ │ │ │cost-beneficiu, │
│ │ │ │la evaluarea │
│ │ │ │proiectului vor │
│ │ │ │fi avute în │
│ │ │ │vedere │
│ │ │ │informaţiile │
│ │ │ │actualizate. │
│ │ │ │Pentru proiectele│
│ │ │ │care au doar │
│ │ │ │beneficii │
│ │ │ │nefinanciare, │
│ │ │ │acestea se vor │
│ │ │ │prezenta în │
│ │ │ │detaliu. │
├────────────────┼─────────────────┼─────────────────┼─────────────────┤
│ │ │ │Ordonatorii │
│ │ │ │principali de │
│ │ │ │credite vor │
│ │ │ │prezenta minimum │
│ │ │ │trei indicatori │
│ │ │ │cost-utilitate, │
│ │ │ │în funcţie de │
│ │ │ │specificul │
│ │ │ │proiectului/ │
│ │ │ │sectorului, care │
│ │ │ │să fundamenteze │
│ │ │ │punctajul acordat│
│ │ │ │pentru │
│ │ │ │justificarea │
│ │ │0 puncte │socială. Exemple │
│ │2.2. Proiectul │- Nu mai are │de indicatori de │
│ │mai are │justificare │utilitate: │
│ │justificare │socială. │reducerea │
│ │socială? │15 puncte │mortalităţii, │
│ │[15 puncte] │- Proiectul mai │crearea de locuri│
│ │ │este justificat │de muncă, │
│ │ │social. │creşterea │
│ │ │ │speranţei de │
│ │ │ │viaţă, │
│ │ │ │îmbunătăţirea │
│ │ │ │calităţii vieţii,│
│ │ │ │reducerea │
│ │ │ │emisiilor, │
│ │ │ │economii de timp │
│ │ │ │de transport/ │
│ │ │ │călătorie, │
│ │ │ │îmbunătăţirea │
│ │ │ │siguranţei, │
│ │ │ │reducerea │
│ │ │ │numărului de │
│ │ │ │accidente. │
├────────────────┼─────────────────┼─────────────────┼─────────────────┤
│ │ │ │Vor fi prezentate│
│ │ │0 puncte - dacă │documentele emise│
│ │ │nu există │de autoritatea │
│ │2.3. Impactul de │document emis de │competentă de │
│ │mediu al │autoritatea │mediu în │
│ │proiectului mai │competentă de │conformitate cu │
│ │corespunde cu cel│mediu; │prevederile Legii│
│ │proiectat │5 puncte - dacă │nr. 292/2018 │
│ │iniţial? │există document │privind evaluarea│
│ │[5 puncte] │emis de │impactului │
│ │ │autoritatea │anumitor proiecte│
│ │ │competentă de │publice şi │
│ │ │mediu │private asupra │
│ │ │ │mediului. │
├────────────────┼─────────────────┼─────────────────┼─────────────────┤
│ │ │0 puncte │ │
│ │ │- Bugetele anuale│ │
│ │ │alocate, inclusiv│ │
│ │ │pentru anul │ │
│ │3.1. Cerinţele │curent, nu au │ │
│ │totale de │acoperit │ │
│ │finanţare ale │necesarul de │ │
│ │proiectului │finanţare al │Se vor furniza │
│Principiul 3 │respectă şi au │proiectului de │informaţiile │
│Suportabilitatea│respectat o │investiţii │necesare pentru │
│şi │estimare realistă│publice. │determinarea │
│sustenabilitatea│a resurselor │15 puncte │încadrării │
│financiară │disponibile la │- Bugetele anuale│proiectului în │
│[40 puncte] │nivelul │alocate, inclusiv│unul din cele │
│ │ordonatorilor │pentru anul │două cazuri. │
│ │principali de │curent, au │ │
│ │credite? │acoperit │ │
│ │[15 puncte] │necesarul de │ │
│ │ │finanţare al │ │
│ │ │proiectului de │ │
│ │ │investiţii │ │
│ │ │publice. │ │
├────────────────┼─────────────────┼─────────────────┼─────────────────┤
│ │ │ │Se vor preciza │
│ │ │ │sursele de │
│ │ │ │finanţare. │
│ │ │ │Proiectul de │
│ │ │0 puncte │investiţii │
│ │ │- proiect de │publice va fi │
│ │ │investiţii │încadrat doar în │
│ │ │finanţat integral│una dintre │
│ │ │de la bugetul de │situaţiile │
│ │ │stat │enumerate la │
│ │ │2 puncte │justificarea │
│ │ │- proiect de │punctajelor. │
│ │ │investiţii │* În cazul │
│ │ │finanţat de la │proiectelor de │
│ │ │bugetul de stat │investiţii │
│ │ │şi venituri │finanţate din │
│ │3.2. Sursele de │proprii │Planul naţional │
│ │finanţare ale │10 puncte │de redresare şi │
│ │proiectului │- proiect de │rezilienţă │
│ │[15 puncte] │investiţii │(PNRR), pe toată │
│ │ │finanţat din │durata de │
│ │ │fonduri │implementare a │
│ │ │rambursabile şi │acestuia, │
│ │ │alte surse* │punctajul va fi │
│ │ │15 puncte │alocat conform │
│ │ │- proiect de │surselor de │
│ │ │investiţii │finanţare PNRR │
│ │ │finanţat din │aferente │
│ │ │fonduri │proiectului, │
│ │ │nerambursabile şi│respectiv fonduri│
│ │ │alte surse* │nerambursabile, │
│ │ │ │fonduri │
│ │ │ │rambursabile. │
│ │ │ │Aceste surse vor │
│ │ │ │fi evidenţiate │
│ │ │ │separat. │
├────────────────┼─────────────────┼─────────────────┼─────────────────┤
│ │ │ │Conform studiilor│
│ │ │ │şi previziunilor.│
│ │ │0 puncte │* Cu excepţia │
│ │ │- nu generează │acelor proiecte │
│ │ │venituri*; │care aduc │
│ │3.3. Există │3 puncte │importante │
│ │aranjamente │- generează │beneficii │
│ │credibile pentru │venituri care │nefinanciare, cum│
│ │a acoperi durabil│acoperă parţial │ar fi, dar fără a│
│ │costurile de │costurile de │se limita la: │
│ │operare şi │operare şi │proiecte de │
│ │întreţinere │întreţinere; │conservare a │
│ │rezultate odată │5 puncte │biodiversităţii, │
│ │ce proiectul este│- generează │situri de │
│ │finalizat? │venituri care │patrimoniu │
│ │[5 puncte] │acoperă integral │cultural, peisaj;│
│ │ │costurile de │pentru aceste │
│ │ │operare şi │proiecte se va │
│ │ │întreţinere. │acorda punctajul │
│ │ │ │maxim aferent │
│ │ │ │subcriteriului. │
├────────────────┼─────────────────┼─────────────────┼─────────────────┤
│ │ │ │Se vor prezenta │
│ │ │ │informaţii │
│ │ │ │privind strategia│
│ │ │ │de exploatare/ │
│ │ │ │operare şi │
│ │ │ │întreţinere, │
│ │ │ │etape, metode şi │
│ │ │ │resurse necesare.│
│ │ │ │Pentru proiectele│
│ │ │ │de investiţii │
│ │ │0 puncte │publice pentru │
│ │ │- nu a fost │care s-a realizat│
│ │ │elaborată │documentaţia │
│ │ │strategia de │tehnico-economică│
│ │3.4. A fost │exploatare/ │înainte de │
│ │elaborată │operare şi │Hotărârea │
│ │strategia de │întreţinere; │Guvernului nr. │
│ │exploatare/ │5 puncte │907/2016 privind │
│ │operare şi │- a fost │etapele de │
│ │întreţinere? │elaborată │elaborare şi │
│ │[5 puncte] │strategia de │conţinutul-cadru │
│ │ │exploatare/ │al │
│ │ │operare şi │documentaţiilor │
│ │ │întreţinere. │tehnico-economice│
│ │ │ │aferente │
│ │ │ │obiectivelor/ │
│ │ │ │proiectelor de │
│ │ │ │investiţii │
│ │ │ │finanţate din │
│ │ │ │fonduri publice, │
│ │ │ │cu modificările │
│ │ │ │şi completările │
│ │ │ │ulterioare, se │
│ │ │ │vor acorda 5 │
│ │ │ │puncte. │
├────────────────┼─────────────────┼─────────────────┼─────────────────┤
│ │ │ │Se vor prezenta │
│ │ │1 punct │şi informaţii │
│ │ │- proiectul de │referitoare la │
│ │ │investiţii are │data elaborării │
│ │ │întocmit studiu │şi aprobării │
│ │ │de │documentaţiilor │
│ │ │prefezabilitate, │respective, │
│ │ │conform │pentru fiecare │
│ │ │prevederilor │dintre acestea. │
│ │ │legale în vigoare│În cazul în care │
│ │ │la data │la data relevantă│
│ │ │relevantă; │legislaţia │
│ │ │2 puncte │aplicabilă nu │
│ │ │- proiectul de │impunea │
│ │ │investiţii are │elaborarea şi/sau│
│ │ │întocmit studiu │aprobarea unuia │
│ │ │de fezabilitate, │dintre documente,│
│ │ │conform │cum ar fi, spre │
│ │ │prevederilor │exemplu, │
│ │ │legale în vigoare│elaborarea │
│ │ │la data │studiului de │
│ │ │relevantă; │prefezabilitate │
│Principiul 4 │ │2 puncte │sau a celui de │
│Aranjamente │4.1. Cât de bine │- proiectul de │fezabilitate, │
│pentru │a fost făcută │investiţii are │aprobarea de │
│implementare/ │pregătirea │indicatorii │către Guvern a │
│Performanţa în │proiectului? │tehnico-economici│demarării │
│implementare │[6 puncte] │aprobaţi, conform│proiectului sau │
│[15 puncte] │ │prevederilor │similar, se vor │
│ │ │legale în vigoare│furniza │
│ │ │la data │informaţii │
│ │ │relevantă; │suficiente pentru│
│ │ │1 punct │verificarea │
│ │ │- proiectul de │justificărilor │
│ │ │investiţii are │prezentate. În │
│ │ │alte documente │acest caz, │
│ │ │aprobate, conform│punctarea se va │
│ │ │prevederilor │face din oficiu │
│ │ │legale aplicabile│pentru numărul de│
│ │ │(de exemplu, │puncte │
│ │ │studiu de │corespunzător │
│ │ │fundamentare a │documentaţiei ce │
│ │ │deciziei de │nu era necesar a │
│ │ │concesionare); │fi elaborată. La │
│ │ │în cazul în care │fel se va proceda│
│ │ │legislaţia nu │şi în cazul │
│ │ │prevede alte │documentaţiei │
│ │ │documente, se │echivalente │
│ │ │acordă din oficiu│elaborate. │
│ │ │1 punct. │Punctajul acordat│
│ │ │ │se cumulează. │
├────────────────┼─────────────────┼─────────────────┼─────────────────┤
│ │ │Valoarea totală │ │
│ │ │aprobată │ │
│ │ │2 puncte │ │
│ │ │- Valoarea totală│ │
│ │ │aprobată iniţial/│ │
│ │ │actualizată │ │
│ │ │conform │ │
│ │ │legislaţiei în │ │
│ │ │vigoare nu a fost│ │
│ │ │depăşită. │ │
│ │ │0 puncte │ │
│ │ │- Valoarea totală│ │
│ │ │aprobată iniţial/│ │
│ │ │actualizată │ │
│ │ │conform │Vor fi prezentate│
│ │ │legislaţiei în │informaţiile │
│ │ │vigoare a fost │necesare pentru │
│ │ │depăşită. │verificarea │
│ │ │Durata aprobată │corectitudinii │
│ │ │de realizare a │acordării │
│ │ │investiţiei │punctajului │
│ │ │3 puncte │pentru fiecare │
│ │ │- Durata aprobată│element. │
│ │ │iniţială de │Se va prezenta │
│ │ │realizare a │calendarul de │
│ │ │investiţiei nu a │implementare │
│ │ │fost depăşită. │actualizat a │
│ │ │0 puncte │proiectului, │
│ │ │- Durata iniţială│conţinând atât │
│ │4.2. Indicatorii │de realizare a │termenele │
│ │tehnico-economici│investiţiei a │definite iniţial,│
│ │pentru │fost depăşită. │cât şi termenele │
│ │performanţa │Calendarul de │efective de │
│ │proiectului mai │implementare a │realizare/ │
│ │corespund │proiectului: │îndeplinire a │
│ │actualului stadiu│1 punct │activităţilor/ │
│ │de implementare? │- Calendarul de │etapelor definite│
│ │[6 puncte] │implementare a │pentru │
│ │ │etapelor/ │implementarea │
│ │ │activităţilor │proiectului, în │
│ │ │aferente │forma ce reflectă│
│ │ │proiectului de │stadiul actual. │
│ │ │investiţii │Se vor prezenta │
│ │ │publice, aşa cum │şi alte │
│ │ │a fost el definit│informaţii │
│ │ │iniţial, la │necesare │
│ │ │demararea │verificării │
│ │ │proiectului a │corectitudinii │
│ │ │fost respectat. │acordării │
│ │ │0 puncte │punctajului, │
│ │ │- Calendarul de │pentru fiecare │
│ │ │implementare a │element de │
│ │ │etapelor/ │punctare. │
│ │ │activităţilor │ │
│ │ │aferente │ │
│ │ │proiectului de │ │
│ │ │investiţii │ │
│ │ │publice, aşa cum │ │
│ │ │a fost el definit│ │
│ │ │iniţial, la │ │
│ │ │demararea │ │
│ │ │proiectului, │ │
│ │ │inclusiv cu │ │
│ │ │detalierea │ │
│ │ │gradului de │ │
│ │ │execuţie fizică │ │
│ │ │şi valorică, nu a│ │
│ │ │fost respectat. │ │
├────────────────┼─────────────────┼─────────────────┼─────────────────┤
│ │ │0 puncte │ │
│ │ │- nu au fost │ │
│ │ │desemnate │ │
│ │ │persoanele/ │ │
│ │ │departamentele │ │
│ │ │responsabile cu │ │
│ │ │monitorizarea │ │
│ │ │progresului │ │
│ │ │implementării │ │
│ │ │proiectului de │ │
│ │ │investiţii; │ │
│ │ │1 punct │ │
│ │ │- au fost │Se va nominaliza │
│ │ │desemnate │persoana/ │
│ │4.3. Există o │persoanele/ │departamentul şi │
│ │structură de │departamentele │detaliile de │
│ │management de │responsabile cu │contact; se va │
│ │proiect │monitorizarea │detalia │
│ │identificată care│progresului │experienţa │
│ │răspunde de │implementării │personalului │
│ │progresul │proiectului de │desemnat în │
│ │implementării? │investiţii │implementarea │
│ │[3 puncte] │publice; │unuia sau mai │
│ │ │3 puncte │multor proiecte │
│ │ │- au fost │similare. │
│ │ │desemnate │ │
│ │ │persoanele/ │ │
│ │ │departamentele │ │
│ │ │responsabile cu │ │
│ │ │monitorizarea │ │
│ │ │progresului │ │
│ │ │implementării │ │
│ │ │proiectului, iar │ │
│ │ │persoanele au │ │
│ │ │experienţă în │ │
│ │ │implementarea │ │
│ │ │unor proiecte │ │
│ │ │similare. │ │
├────────────────┼─────────────────┼─────────────────┼─────────────────┤
├────────────────┼─────────────────┼─────────────────┼─────────────────┤
│ │ │1 punct │ │
│ │ │- stadiul fizic │ │
│Principiul │ │se situează în │ │
│auxiliar │ │intervalul 0%-< │ │
│utilizat pentru │ │10%. │ │
│proiectele în │A.1. Cât de │3 puncte; │Se indică atât │
│continuare: │avansat este │- stadiul fizic │încadrarea în │
│Perioada rămasă │proiectul din │se situează în │interval, cât şi │
│până la │punctul de vedere│intervalul 10% < │nivelul stadiului│
│finalizarea │al execuţiei? │30%; │fizic şi valoric │
│proiectului de │[10 puncte │7 puncte │în termeni │
│investiţii │suplimentare] │- stadiul fizic │procentuali. │
│publice │ │se situează în │ │
│semnificative │ │intervalul │ │
│[15 puncte │ │30%-75%; │ │
│suplimentare] │ │10 puncte │ │
│ │ │- stadiul fizic ≥│ │
│ │ │75%. │ │
├────────────────┼─────────────────┼─────────────────┼─────────────────┤
│ │ │5 puncte │ │
│ │ │- perioada ≤ 2 │ │
│ │A.2. Care este │ani până la │ │
│ │perioada estimată│finalizare; │Se indică │
│ │pentru │3 puncte │încadrarea în │
│ │finalizarea │- între 2-4 ani │interval şi │
│ │proiectului? │până la │termenul de │
│ │[5 puncte │finalizare; │finalizare │
│ │suplimentare] │1 punct │estimat. │
│ │ │- perioada > 4 │ │
│ │ │ani până la │ │
│ │ │finalizare. │ │
└────────────────┴─────────────────┴─────────────────┴─────────────────┘



    ANEXA 2

    (Anexa nr. 2 la normele metodologice)
    Ministerul/Instituţia/Autoritatea
    LISTA
    proiectelor de investiţii publice semnificative prioritizate

┌────┬───────────┬────────────┬──┬─────┬───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │ │ │ │ │Punctaj obţinut conform principiilor şi criteriilor de evaluare şi prioritizare │
│ │ │ │ │ │din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 88/2013 │
│ │ │ │ │ ├─────┬─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │din care: │
│ │ │ │ │ │ ├─────────────────┬───────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────┬─────────────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │Principiul 1 │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │Oportunitatea │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │proiectului în │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │contextul │ │ │ │ │
│ │Denumirea │ │ │ │ │strategiilor/ │ │ │ │ │
│Nr. │proiectului│ │PC│Codul│ │planurilor │ │Principiul 3 │Principiul 4 │Principiul auxiliar │
│crt.│de │Beneficiarul│/ │fişei│ │naţionale/ │Principiul 2 │Suportabilitatea şi sustenabilitatea │Aranjamente pentru implementare/ │Principiul auxiliar │
│ │investiţii │ │PN│ │Total│sectoriale/ │Justificarea economică şi socială │financiară │Performanţa în implementare │utilizat pentru │
│ │ │ │ │ │ │regionale/ │ │ │ │proiectele în continuare │
│ │ │ │ │ │ │locale/ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │master-planurilor│ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │/ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │planurilor de │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │dezvoltare │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ ├───────┬─────────┼─────┬─────────┬─────────┬─────────┼─────┬─────────┬─────────┬─────────┬─────────┼─────┬─────────┬─────────┬─────────┼─────┬─────────┬─────────┤
│ │ │ │ │ │ │Total │Criteriul│Total│Criteriul│Criteriul│Criteriul│Total│Criteriul│Criteriul│Criteriul│Criteriul│Total│Criteriul│Criteriul│Criteriul│Total│Criteriul│Criteriul│
│ │ │ │ │ │ │din │1.1 │din │2.1 │2.2 │2.3 │din │3.1 │3.2 │3.3 │3.4 │din │4.1 │4.2 │4.3 │din │A.1 │A.2 │
│ │ │ │ │ │ │care: │ │care:│ │ │ │care:│ │ │ │ │care:│ │ │ │care:│ │ │
├────┼───────────┼────────────┼──┼─────┼─────┼───────┼─────────┼─────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────┼─────────┼─────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │9 │10 │11 │12 │13 │14 │15 │16 │17 │18 │19 │20 │21 │22 │23 │
├────┼───────────┼────────────┼──┼─────┼─────┼───────┼─────────┼─────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────┼─────────┼─────────┤
│ │Proiect de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│1 │investiţii │ │ │ │0,00 │0,00 │ │0,00 │ │ │ │0,00 │ │ │ │ │0,00 │ │ │ │0,00 │ │ │
│ │1 punctaj │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼────────────┼──┼─────┼─────┼───────┼─────────┼─────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────┼─────────┼─────────┤
│ │Proiect de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │investiţii │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │1 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │justificare│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼────────────┼──┼─────┼─────┼───────┼─────────┼─────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────┼─────────┼─────────┤
│ │Proiect de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│2 │investiţii │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │2 puncaj │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼────────────┼──┼─────┼─────┼───────┼─────────┼─────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────┼─────────┼─────────┤
│ │Proiect de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │investiţii │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │2 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │justificare│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼────────────┼──┼─────┼─────┼───────┼─────────┼─────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────┼─────────┼─────────┤
│... │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼────────────┼──┼─────┼─────┼───────┼─────────┼─────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────┼─────────┼─────────┤
│... │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴───────────┴────────────┴──┴─────┴─────┴───────┴─────────┴─────┴─────────┴─────────┴─────────┴─────┴─────────┴─────────┴─────────┴─────────┴─────┴─────────┴─────────┴─────────┴─────┴─────────┴─────────┘


    PC - proiect de investiţii în continuare;
    PN - proiect de investiţii nou.
    Semnătura
    .................................
    Ordonator principal de credite,
    ............................................
    ----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016