Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTĂRÂRE nr. 1.366 din 9 noiembrie 2022  pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 40/2015 privind gestionarea financiară a fondurilor europene pentru perioada de programare 2014-2020, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 93/2016     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 HOTĂRÂRE nr. 1.366 din 9 noiembrie 2022 pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 40/2015 privind gestionarea financiară a fondurilor europene pentru perioada de programare 2014-2020, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 93/2016

EMITENT: Guvernul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 1083 din 9 noiembrie 2022
    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. IX din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 39/2022 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul gestionării financiare a fondurilor europene şi pentru adoptarea unor măsuri privind beneficiarii de fonduri europene,
    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
    ARTICOL UNIC
    Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 40/2015 privind gestionarea financiară a fondurilor europene pentru perioada de programare 2014-2020, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 93/2016, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 133 din 19 februarie 2016, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. La articolul 39, alineatul (8) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(8) Sumele aferente fondurilor europene, virate eronat de către ordonatorii principali de credite cu rol de autoritate de management, respectiv de Autoritatea de certificare şi plată, în conturile de venituri ale bugetului de stat, se restituie de către unităţile Trezoreriei Statului, din conturile de venituri ale bugetului de stat în care au fost încasate, în conturile din care au fost dispuse plăţile, la cererea scrisă a ordonatorilor principali de credite cu rol de autoritate de management, respectiv de Autoritatea de certificare şi plată, care au efectuat virarea eronată, întocmită potrivit modelului din Formularul nr. 11 - Cerere de restituire, prevăzut în anexa nr. 11, a sumelor virate eronat în conturile de venituri ale bugetului de stat de către respectivii ordonatori principali de credite. Răspunderea privind sumele ce se restituie din conturile de venituri ale bugetului de stat în care s-a efectuat plata eronată revine exclusiv ordonatorilor principali de credite care solicită restituirea."

    2. La articolul 40 alineatul (1), partea introductivă şi literele c) şi e) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "(1) În aplicarea art. 6 alin. (6) din Ordonanţă, în bugetul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene pentru finanţarea proiectelor în cadrul Mecanismului pentru Interconectarea Europei ai căror beneficiari sunt operatori economici cu capital de stat, se cuprind:
    ..................................................................................................
c) sumele necesare pentru finanţarea cheltuielilor considerate neeligibile de către Comisia Europeană, altele decât cele prevăzute la lit. b), stabilite conform acordurilor/deciziilor de finanţare;
    ..................................................................................................
e) sumele neeligibile, altele decât cele prevăzute la lit. c), apărute în procesul de implementare şi determinate de evenimente imprevizibile la data semnării acordurilor/deciziilor de finanţare, necesare pentru finalizarea proiectelor, cu avizul ministerului de resort."

    3. La articolul 40 alineatul (1^1), partea introductivă şi litera c) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "(1^1) În aplicarea art. 6 alin. (6) din Ordonanţă, în bugetul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene pentru finanţarea proiectelor în cadrul Mecanismului pentru Interconectarea Europei pentru beneficiarii prevăzuţi la art. 6 alin. (5) şi art. 7 alin. (1) şi (2) din Ordonanţă, se cuprind, la o poziţie de cheltuieli distinct:
    ..................................................................................................
c) sumele necesare pentru finanţarea cheltuielilor considerate neeligibile de către Comisia Europeană, altele decât cele prevăzute la lit. b), stabilite conform acordurilor/deciziilor de finanţare;"

    4. La articolul 40 alineatul (1^1), după litera d) se introduce o nouă literă, lit. e), cu următorul cuprins:
    "e) sumele neeligibile, altele decât cele prevăzute la lit. c), apărute în procesul de implementare şi determinate de evenimente imprevizibile la data semnării acordurilor/deciziilor de finanţare, necesare pentru finalizarea proiectelor, cu avizul ministerului de resort."

    5. La articolul 40, după alineatul (1^1) se introduce un nou alineat, alin. (1^2), cu următorul cuprins:
    "(1^2) În aplicarea art. 6 alin. (6^2) din Ordonanţă, în bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii pentru finanţarea proiectelor în cadrul Mecanismului pentru Interconectarea Europei ai căror beneficiari sunt operatori economici cu capital de stat, se cuprind:
    a) sumele necesare cofinanţării publice naţionale, corespunzătoare valorii totale a costurilor eligibile la nivel de proiect, stabilită conform acordurilor/deciziilor de finanţare;
    b) sumele necesare plăţii taxei pe valoare adăugată neeligibilă;
    c) sumele necesare pentru finanţarea cheltuielilor considerate neeligibile de către Comisia Europeană, altele decât cele prevăzute la lit. b), stabilite conform acordurilor/deciziilor de finanţare;
    d) sumele aferente contribuţiei Uniunii Europene, altele decât cele transferate de Comisia Europeană, necesare pentru implementarea proiectului;
    e) sumele neeligibile, altele decât cele prevăzute la lit. c), necesare pentru implementarea şi finalizarea proiectului, cu aprobarea prealabilă a Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii;
    f) sumele aferente cheltuielilor generate de schimburile valutare efectuate în timpul implementării proiectelor."

    6. La articolul 40, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(2) În vederea cuprinderii în buget a sumelor prevăzute la alin. (1) şi (1^1), beneficiarii proiectelor finanţate în cadrul Mecanismului pentru Interconectarea Europei au obligaţia să transmită Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene Formularul nr. 12 - Fişă proiect CEF, prevăzut în anexa nr. 12, finanţat în cadrul Mecanismului pentru Interconectarea Europei."

    7. La articolul 40, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alin. (2^1), cu următorul cuprins:
    "(2^1) În vederea cuprinderii în buget a sumelor prevăzute la alin. (1^2) beneficiarii proiectelor finanţate în cadrul Mecanismului pentru Interconectarea Europei au obligaţia să transmită Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Formularul nr. 12.1 - Fişă proiect CEF - transporturi, al cărui model este prevăzut în anexa nr. 12.1, finanţat în cadrul Mecanismului pentru Interconectarea Europei."

    8. La articolul 40, alineatele (3)-(6) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "(3) În scopul asigurării informaţiilor necesare completării Formularului nr. 12 - Fişă proiect CEF şi Formularului nr. 12.1 - Fişă proiect CEF - transporturi, beneficiarii, în calitate de autoritate contractantă, solicită la încheierea contractelor de lucrări/prestări servicii un calendar de implementare care să cuprindă inclusiv valoarea facturilor estimat a fi emise lunar/trimestrial de către contractori.
(4) Beneficiarii proiectelor finanţate în cadrul Mecanismului pentru Interconectarea Europei completează datele privind cofinanţarea publică naţională din Formularul nr. 12 - Fişă proiect CEF şi Formularul nr. 12.1 - Fişă proiect CEF - transporturi, având în vedere cota acesteia în totalul cheltuielilor eligibile, aplicată corespunzător valorilor estimate prevăzute la alin. (3).
(5) În cursul anului bugetar, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene şi Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii pot solicita actualizarea datelor din Formularul nr. 12 - Fişă proiect CEF şi din Formularul nr. 12.1 - Fişă proiect CEF - transporturi, corespunzător stadiului de implementare a proiectului.
(6) Sumele aferente cheltuielilor generate de schimburile valutare efectuate în timpul implementării proiectelor din domeniile prevăzute la art. 6 alin. (6) din Ordonanţă, precum şi cele pentru pregătirea participării la apelurile de proiecte în cadrul Mecanismului pentru Interconectarea Europei, cu excepţia cazului în care pentru această activitate a fost emisă o decizie de finanţare a unei asistenţe tehnice în cadrul mecanismului, se suportă din bugetul propriu al beneficiarilor."

    9. La articolul 41, alineatele (2) şi (2^1) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "(2) Sumele prevăzute la art. 40 alin. (1) lit. a)-c) şi e) se transferă cu ordin de plată de către Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene în conturile prevăzute la art. 45 alin. (1) lit. a).
(2^1) Sumele prevăzute la art. 40 alin. (1^1) lit. a)-c) şi e) se transferă cu ordin de plată de către Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene în conturile prevăzute la art. 39 alin. (1) lit. i) şi j)."

    10. La articolul 41, după alineatul (2^1) se introduce un nou alineat, alin. (2^2), cu următorul cuprins:
    "(2^2) Sumele prevăzute la art. 40 alin. (1^2) lit. a)-c) şi e) se transferă cu ordin de plată de către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii în conturile prevăzute la art. 45 alin. (1) lit. a)."

    11. La articolul 41, alineatul (3) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(3) La cererea beneficiarului, sumele prevăzute la art. 40 alin. (1) lit. a)-c) şi e) şi alin. (1^1) lit. a)-c) şi e) se transferă de către Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene cu titlu de prefinanţare, prima tranşă fiind egală cu valoarea prevăzută în Formularul nr. 12 - Fişă proiect CEF, corespunzător primului trimestru de implementare a proiectului."

    12. La articolul 41, după alineatul (3) se introduce un nou alineat, alin. (3^1), cu următorul cuprins:
    "(3^1) La cererea beneficiarului, sumele prevăzute la art. 40 alin. (1^2) lit. a)-c), e) şi f) se transferă de către Ministerul Transporturilor si Infrastructurii în baza facturilor pentru livrarea bunurilor/prestarea serviciilor/execuţia lucrărilor recepţionate şi/sau a facturilor de avans acordate contractorilor în conformitate cu clauzele prevăzute în contractele aferente proiectelor implementate."

    13. La articolul 41, alineatele (4) şi (5) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "(4) Cu excepţia beneficiarilor pentru care se aplică prevederile alin. (3^1), următoarele tranşe de prefinanţare se transferă la solicitarea beneficiarului, cu condiţia ca acesta să facă dovada utilizării a cel puţin 70% din prefinanţarea acordată anterior.
(5) Ultima tranşă de prefinanţare se transferă în limita cotei de cofinanţare publică naţională stabilită prin decizia de finanţare."

    14. La articolul 41, după alineatul (6^1) se introduce un nou alineat, alin. (6^2), cu următorul cuprins:
    "(6^2) Sumele prevăzute la art. 40 alin. (1^2) lit. d) se transferă de către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii în contul prevăzut la art. 45 alin. (1^3) lit. b) în baza solicitării beneficiarului, însoţită de facturi pentru livrarea bunurilor/prestarea serviciilor/execuţia lucrărilor recepţionate, facturi de avans acordat contractorilor în conformitate cu clauzele stipulate în contractele aferente proiectelor implementate, precum şi de documente care să demonstreze faptul că sumele primite de la Agenţia Executivă pentru Inovare şi Reţele (INEA), prefinanţare şi rambursări, au fost utilizate în proporţie de cel puţin 70%."

    15. La articolul 41 alineatul (7), partea introductivă şi litera a) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "(7) În termen de 3 zile lucrătoare de la primirea plăţii intermediare/finale rambursate de către Comisia Europeană, beneficiarii prevăzuţi la art. 40 alin. (1) sunt obligaţi:
a) să transfere, în conturile prevăzute la art. 45 alin. (4), cuantumul sumei primite de la Comisia Europeană;"

    16. La articolul 41 alineatul (7^1), partea introductivă şi litera a) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "(7^1) În termen de 3 zile lucrătoare de la primirea plăţii finale din partea Comisiei Europene, beneficiarii prevăzuţi la art. 40 alin. (1^1) sunt obligaţi:
a) să transfere, în conturile prevăzute la art. 45 alin. (4), cuantumul sumei primite de la Comisia Europeană;“."

    17. La articolul 41, după alineatul (7^1) se introduce un nou alineat, alin. (7^2), cu următorul cuprins:
    "(7^2) În termen de 3 zile lucrătoare de la primirea plăţii finale din partea Comisiei Europene şi comunicarea contului de către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, beneficiarii prevăzuţi la art. 40 alin. (1^2) sunt obligaţi:
    a) să transfere, în conturile prevăzute la art. 45 alin. (4^1), cuantumul sumei primite de la Comisia Europeană;
    b) să transfere orice disponibil primit din categoriile de sume prevăzute la art. 40 alin. (1^2) rămas neutilizat, astfel:
    1. sumele primite de la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii/Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene în cursul anilor precedenţi în contul 23.A «Cheltuieli ale bugetului de stat», cu detaliere în structura clasificaţiei funcţionale şi, respectiv, economice (alineat 85.01.05);
    2. sumele primite de la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii/Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene în conturile de cheltuieli ale Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii din care beneficiarul a încasat sumele respective;
    c) să notifice Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii cu privire la operaţiunile prevăzute la lit. a) şi b)."

    18. La articolul 41, alineatul (8) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(8) În cazul nefinalizării proiectelor în termenul prevăzut în Acordul de finanţare sau, după caz, în termenul extins de finalizare aprobat de către Agenţia Executivă Europeană pentru Climă, Infrastructură şi Mediu, în cazul proiectelor de transport, beneficiarii sunt obligaţi să transfere în conturile corespunzătoare prevăzute la alin. (7) lit. b), alin. (7^1) lit. b) şi alin. (7^2) lit. b) sumele acordate conform prevederilor art. 40 alin. (1)-(1^2)."

    19. Articolul 42 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 42
    Sumele aferente finanţării proiectelor în cadrul Mecanismului pentru Interconectarea Europei se reflectă corespunzător în bugetul de venituri şi cheltuieli al beneficiarilor prevăzuţi la art. 40 alin. (1)-(1^2)."

    20. Articolul 43 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 43
    Sumele primite de către beneficiarii prevăzuţi la art. 40 alin. (1)-(1^2) conform art. 41 alin. (2)-(2^2), reprezentând prefinanţare rămasă neutilizată la sfârşitul anului, se reportează în anul următor şi se utilizează cu aceeaşi destinaţie."

    21. Articolul 44 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 44
    (1) Corespunzător fiecărei cereri intermediare/ finale de plată, transmisă la Comisia Europeană conform prevederilor acordului de finanţare, pentru justificarea cheltuielilor efectuate, beneficiarii transmit Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene o declaraţie financiară privind aceste cheltuieli, precum şi cheltuielile neeligibile, altele decât TVA, conform Formularului nr. 13 - Fişă justificare cheltuieli detaliate proiect finanţat în cadrul Mecanismului pentru Interconectarea Europei (CEF), prevăzut în anexa nr. 13, însoţită de documentele justificative, cel târziu în ziua următoare celei de transmitere a cererii către Comisia Europeană.
    (2) Solicitarea beneficiarului prevăzută la art. 41 alin. (6) şi (6^1) trebuie însoţită de o notă de justificare sau Formularul nr. 13 - Fişă justificare cheltuieli detaliate proiect finanţat în cadrul Mecanismului pentru Interconectarea Europei (CEF) completat corespunzător.
    (3) Cu 10 zile lucrătoare înainte de transmiterea cererilor intermediare/finale de plată către Comisia Europeană conform prevederilor acordului de finanţare, pentru justificarea cheltuielilor efectuate, beneficiarii proiectelor de transport transmit pentru validare aceste cereri la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii însoţite de documentele justificative, conform instrucţiunilor emise de acesta.
    (4) În termen de 15 zile lucrătoare de la transmiterea cererii către Comisia Europeană, beneficiarii proiectelor de transport transmit Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii o declaraţie privind cheltuielile solicitate la Comisia Europeană, precum şi cheltuielile neeligibile, altele decât TVA, conform Formularului nr. 13.1 - Fişă justificare cheltuieli detaliate proiect finanţat în cadrul Mecanismului pentru Interconectarea Europei (CEF) - transporturi, prevăzut în anexa nr. 13.1."

    22. La articolul 45 alineatul (1), partea introductivă şi litera a) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "(1) Conturile deschise pe numele operatorilor economici, în calitate de beneficiari, la Trezoreria Statului, în care se virează de către Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene sumele prevăzute la art. 40 alin. (1) sunt următoarele:
a) 50.99.06 «Disponibil al operatorilor economici aferent proiectelor finanţate în cadrul Mecanismului pentru Interconectarea Europei - prefinanţare» - pentru sumele prevăzute la art. 40 alin. (1) lit. a)-c) şi e);"

    23. La articolul 45 alineatul (1^2), partea introductivă se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(1^2) Conturile deschise pe numele beneficiarilor prevăzuţi la art. 6 alin. (5) şi art. 7 alin. (1) şi (2) din Ordonanţă, precum şi pentru beneficiarii instituţii publice autonome în care se virează sumele care se primesc în avans de la Comisia Europeană, după efectuarea schimbului valutar, sunt următoarele:"

    24. La articolul 45, după alineatul (1^2) se introduce un nou alineat, alin. (1^3), cu următorul cuprins:
    "(1^3) Conturile deschise pe numele operatorilor economici, în calitate de beneficiari, la Trezoreria Statului, în care se virează de către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii sumele prevăzute la art. 40 alin. (1^2) sunt următoarele:
    a) 50.99.06 «Disponibil al operatorilor economici aferent proiectelor finanţate în cadrul Mecanismului pentru Interconectarea Europei - prefinanţare» - pentru sumele prevăzute la art. 40 alin (1^2) lit. a)-c) şi e);
    b) 50.99.07 «Disponibil al operatorilor economici aferent proiectelor finanţate în cadrul Mecanismului pentru Interconectarea Europei - rambursarea finală» - pentru sumele prevăzute la art. 40 alin. (1^2) lit. d)."

    25. La articolul 45, după alineatul (3) se introduce un nou alineat, alin. (3^1), cu următorul cuprins:
    "(3^1) Pentru gestionarea sumelor prevăzute la art. 40 alin. (1^2), pe numele Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii se deschide la Activitatea de Trezorerie şi Contabilitate Publică a Municipiului Bucureşti contul 01 «Credite bugetare deschise şi repartizate pe seama ordonatorilor de credite finanţaţi din bugetul de stat» şi, respectiv, contul de cheltuieli bugetare 23 «Cheltuieli ale bugetului de stat», cu detaliere potrivit clasificaţiei bugetare din care efectuează plăţi către beneficiari, în limita creditelor bugetare deschise şi repartizate."

    26. La articolul 45, după alineatul (4) se introduce un nou alineat, alin. (4^1), cu următorul cuprins:
    "(4^1) Conturile de venituri ale bugetului de stat deschise pe codul de identificare fiscală al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii în care se rambursează sumele prevăzute la art. 41 alin. (7^2) lit. a) sunt următoarele:
    a) 20.A.48.19.01 «Sume primite în contul plăţilor efectuate în anul curent»;
    b) 20.A.48.19.02 «Sume primite în contul plăţilor efectuate în anii anteriori"

    27. Anexa nr. 11 se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 1 la prezenta hotărâre.
    28. După anexa nr. 12 se introduce o nouă anexă, anexa nr. 12.1, având cuprinsul prevăzut în anexa nr. 2 la prezenta hotărâre.
    29. După anexa nr. 13 se introduce o nouă anexă, anexa nr. 13.1, având cuprinsul prevăzut în anexa nr. 3 la prezenta hotărâre.




                    PRIM-MINISTRU
                    NICOLAE-IONEL CIUCĂ
                    Contrasemnează:
                    Viceprim-ministru, ministrul transporturilor şi infrastructurii,
                    Sorin Mihai Grindeanu
                    p. Ministrul investiţiilor şi proiectelor europene,
                    Carmen Moraru,
                    secretar de stat
                    Ministrul finanţelor,
                    Adrian Câciu


    Bucureşti, 9 noiembrie 2022.
    Nr. 1.366.
    ANEXA 1

    (Anexa nr. 11 la normele metodologice)
    Formularul nr. 11 - Cerere de restituire
    a sumelor virate eronat în conturile de venituri ale bugetului de stat
    de către ordonatorii principali de credite cu rol
    de autoritate de management/autoritate de certificare şi plată
    Nr. .......... din data de .............
    Către ................................................................. ^1)
    Prin prezenta cerere, ............................... ^2), cu sediul în localitatea.................., str. .............. nr. ....., judeţul/sectorul .............., având CIF..............., în temeiul prevederilor ....................... ^3), solicităm restituirea sumei de ............... ^4), virată eronat în contul de venituri ale bugetului de stat nr. ...., codificat cu CIF .........., cod IBAN ................, reprezentând ..............., achitată cu OPT nr. ....... din data de ................... .
    Restituirea va fi efectuată în contul nr. ..................... ^5), CIF .............., cod IBAN ................................, deschis la Trezoreria ........................ .
    Numele şi prenumele ordonatorului principal de credite,
    ......................................
    Semnătura
    ................
    L.S.
    _____________
    ^1) Denumirea unităţii teritoriale a Trezoreriei Statului la care este deschis contul de venituri ale bugetului de stat în care a fost virată eronat suma.
    ^2) Denumirea solicitantului (ordonatorul principal de credite cu rol de autoritate de management/autoritate de certificare şi plată).
    ^3) Actul normativ în temeiul căruia se solicită restituirea sumei.
    ^4) Cuantumul sumei pentru care se solicită restituirea, în cifre şi în litere.
    ^5) Contul din care a fost dispusă plata eronat de către instituţia publică.

    ANEXA 2

    (Anexa nr. 12.1 la normele metodologice)
    Formularul nr. 12.1 - Fişa proiectului CEF - transporturi
    finanţat în cadrul Mecanismului pentru Interconectarea Europei
    Ordonator de credite: ...............................................
    Departament coordonare implementare: .................
    Denumirea proiectului: ...............................
    Decizie de finanţare Comisia Europeană: ...........................
    Perioada de implementare: .................................................
    Termen de transmitere a cererii finale de plată: ..................
    Data estimată de finalizare a proiectului (recepţie finală): ............................
    Valoarea totală eligibilă a proiectului conform Acordului de finanţare: ................. mii euro,
    din care: UE/CEF RO/Cofinanţare
     - mii lei ^1) -

┌───────────┬─────────────┬─────────┬─────────┬────────┬────────┬────────┐
│ │ │ │Realizări│ │ │ │
│ │Corespondenţă│Total │cumulate │Necesar │ │Estimări│
│Categorie │art. 40 din │surse │până │an n │Estimări│anii │
│ │normele de │de │la finele│(curent)│an n + 1│următori│
│ │aplicare │finanţare│anului │ │ │ │
│ │ │ │anterior │ │ │ │
├───────────┼─────────────┼─────────┼─────────┼────────┼────────┼────────┤
│UE/CEF │ │ │ │ │ │ │
│(sume │ │ │ │ │ │ │
│primite de │ │ │ │ │ │ │
│la Comisia │ │ │ │ │ │ │
│Europeană) │ │ │ │ │ │ │
├───────────┼─────────────┼─────────┼─────────┼────────┼────────┼────────┤
│RO/ │ │ │ │ │ │ │
│Cofinanţare│lit. d) │ │ │ │ │ │
│sprijin UE/│ │ │ │ │ │ │
│CEF │ │ │ │ │ │ │
├───────────┼─────────────┼─────────┼─────────┼────────┼────────┼────────┤
│RO/ │ │ │ │ │ │ │
│Cofinanţare│lit. a) │ │ │ │ │ │
│(x% din UE/│ │ │ │ │ │ │
│CEF) │ │ │ │ │ │ │
├───────────┼─────────────┼─────────┼─────────┼────────┼────────┼────────┤
│TVA │lit. b) │ │ │ │ │ │
├───────────┼─────────────┼─────────┼─────────┼────────┼────────┼────────┤
│Cheltuieli │lit. c), e), │ │ │ │ │ │
│neeligibile│f) │ │ │ │ │ │
├───────────┼─────────────┼─────────┼─────────┼────────┼────────┼────────┤
│TOTAL │ │ │ │ │ │ │
└───────────┴─────────────┴─────────┴─────────┴────────┴────────┴────────┘


    ^1) Estimat la cursul valutar prevăzut în Scrisoarea-cadru elaborată de către Ministerul Finanţelor.
    Descriere cheltuieli, altele decât cele eligibile:

┌──────────────────┬──────────────────┐
│ │ │
└──────────────────┴──────────────────┘




┌───────────────────────────────┬─────────────────────────────┐
│Elaborat │Avizat │
├───────────────────────────────┼─────────────────────────────┤
│Departament/Direcţie │ │
│...............................│ │
│(beneficiar) │ │
│Director general/Director, │Ministerul Transporturilor şi│
│............................. │Infrastructurii │
│(numele şi prenumele) │Departament/Direcţie │
│.................... │........................ │
│(semnătura) │Director general/Director/Şef│
│Data .............. │serviciu, │
│Responsabil proiect, │.............................│
│............................. │(numele şi prenumele) │
│(numele şi prenumele) │......................... │
│....................... │(semnătura) │
│(semnătura) │Data ................ │
│Date de contact responsabil │ │
│proiect │ │
│Telefon: ................ │ │
│Fax/E-mail: ............. │ │
└───────────────────────────────┴─────────────────────────────┘



    ANEXA 3

    (Anexa nr. 13.1 la normele metodologice)
    Formularul nr. 13.1 - Fişă justificare cheltuieli detaliate proiect finanţat în cadrul
    Mecanismului pentru Interconectarea Europei (CEF) - transporturi
    Beneficiar: ...........................................................
    Denumirea proiectului: ........................................
    Acord/Decizie de finanţare Comisia Europeană: ....................................
    Perioada de implementare: .....................................................................
    Cerere intermediară/finală de plată transmisă către Comisia Europeană în data de ...............
    Semnificaţia coloanelor din tabelul de mai jos este următoarea:
    A - Nr. de identificare al contractului de achiziţie
    B - Valoarea totală a facturii (fără TVA)

┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│- lei - │
├─────────┬────────────┬───────────┬────────────┬────────────┬────────┬─────────┬───┬─────┤
│ │Tipul │ │ │ │ │Din care │ │ │
│ │contractului│ │Data │Nr. de │Valoarea│ │ │ │
│Categoria│de achiziţie│Activitatea│facturii/ │identificare│totală a├─────┬───┤ │ │
│de │(servicii/ │aferentă │documentului│al │facturii│Buget│ │TVA│Total│
│costuri │furnizare/ │costului │justificativ│contractului│(fără │de │UE/│ │ │
│ │lucrări) │ │ │de achiziţie│TVA) │stat │CEF│ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─────────┼────────────┼───────────┼────────────┼────────────┼────────┼─────┼───┼───┼─────┤
│1 │2 │3 │4 │5 │6 = 7 + │7 │8 │9 │10 = │
│ │ │ │ │ │8 │ │ │ │6 + 9│
├─────────┼────────────┼───────────┼────────────┼────────────┼────────┼─────┼───┼───┼─────┤
├─────────┼────────────┼───────────┼────────────┼────────────┼────────┼─────┼───┼───┼─────┤
└─────────┴────────────┴───────────┴────────────┴────────────┴────────┴─────┴───┴───┴─────┘



    Coloanele 1, 2, 3, 4, 5, 6 şi 9 se completează similar cu secţiunea a 2-a („Detailed costs incurred“) din declaraţia financiară anexată la Cererea intermediară/finală de plată transmisă către Comisia Europeană conform acordului de finanţare.
    Cheltuieli neeligibile

┌────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│- lei - │
├────────────┬───────────┬────────────┬────────────┬────────┬────┤
│Tipul │ │ │Nr. de │ │ │
│contractului│Activitatea│Data │identificare│Valoarea│Din │
│de achiziţie│aferentă │facturii/ │al │totală a│care│
│(servicii/ │costului │documentului│contractului│facturii│TVA │
│furnizare/ │ │justificativ│de achiziţie│ │ │
│lucrări) │ │ │ │ │ │
├────────────┼───────────┼────────────┼────────────┼────────┼────┤
│1 │2 │3 │4 │5 │6 │
├────────────┼───────────┼────────────┼────────────┼────────┼────┤
│ │ │ │ │ │ │
└────────────┴───────────┴────────────┴────────────┴────────┴────┘



┌────────────────────────────────┬─────────────────────────────────┐
│Elaborat │Avizat │
├────────────────────────────────┼─────────────────────────────────┤
│Departament/Direcţie │ │
│.............................. │ │
│(beneficiar) │ │
│Director general/Director, │Ministerul │
│........................... │........................... │
│(numele şi prenumele) │(coordonator domeniu CEF) │
│........................... │Departament/Direcţie │
│(semnătura) │.................................│
│Data ................. │Director general/Director/Şef │
│Responsabilul proiectului, │serviciu, │
│................................│.................................│
│(numele şi prenumele) │(numele şi prenumele) │
│................................│.................................│
│(semnătura) │(semnătura) │
│Date de contact responsabil │Data ................ │
│proiect │ │
│Telefon: ..................... │ │
│Fax/E-mail: ................. │ │
└────────────────────────────────┴─────────────────────────────────┘


    ----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016