Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTĂRÂRE nr. 1.306 din 30 decembrie 2021  privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2021 al Fondului pentru mediu  şi al Administraţiei Fondului pentru Mediu, rectificat    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 HOTĂRÂRE nr. 1.306 din 30 decembrie 2021 privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2021 al Fondului pentru mediu şi al Administraţiei Fondului pentru Mediu, rectificat

EMITENT: Guvernul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 1255 din 31 decembrie 2021
    Având în vedere dispoziţiile art. 12 alin. (1) şi (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 115/2011 privind stabilirea cadrului instituţional şi autorizarea Guvernului, prin Ministerul Finanţelor Publice, de a scoate la licitaţie certificatele de emisii de gaze cu efect de seră atribuite României la nivelul Uniunii Europene, aprobată prin Legea nr. 163/2012, cu modificările şi completările ulterioare,
    în temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, precum şi al art. 2^1 şi art. 13 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 105/2006, cu modificările şi completările ulterioare,
    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
    ART. 1
    (1) Se aprobă bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul 2021 al Fondului pentru mediu şi al Administraţiei Fondului pentru Mediu, rectificat, prevăzut în anexa nr. 1.
    (2) Bugetul de venituri şi cheltuieli al Fondului pentru mediu pentru anul 2021, rectificat, este prevăzut în anexa nr. 1a, iar bugetul de venituri şi cheltuieli al Administraţiei Fondului pentru Mediu pentru anul 2021, rectificat, este prevăzut în anexa nr. 1b.
    (3) Se aprobă „Lista sumelor alocate proiectelor şi programelor pentru protecţia mediului şi categoriilor de proiecte prioritare finanţate din Fondul pentru mediu pentru anul 2021“, prevăzută în anexa nr. 2.
    (4) Se aprobă „Lista sumelor alocate proiectelor şi programelor pentru protecţia mediului finanţate din Fondul pentru mediu pentru anul 2021“, prevăzută în anexa nr. 2a, şi „Lista sumelor alocate categoriilor de proiecte prioritare finanţate din Fondul pentru mediu pentru anul 2021“, prevăzută în anexa nr. 2b.
    (5) Se aprobă „Lista sumelor alocate pentru proiectele cu finanţare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar“, prevăzută în anexa nr. 3.

    ART. 2
    Pe parcursul execuţiei bugetare, în cazul în care necesităţile o impun, se autorizează conducătorul autorităţii publice centrale pentru protecţia mediului să aprobe prin ordin efectuarea de virări de credite de angajament şi credite bugetare între programele şi proiectele prevăzute în anexa nr. 2a „Lista sumelor alocate proiectelor şi programelor pentru protecţia mediului finanţate din Fondul pentru mediu pentru anul 2021“ - rectificată, precum şi virări de credite de angajament şi credite bugetare între programele şi proiectele prevăzute în anexa nr. 2b „Lista sumelor alocate categoriilor de proiecte prioritare finanţate din Fondul pentru mediu pentru anul 2021“, cu încadrarea în totalul sumelor aprobate.

    ART. 3
    (1) Suma de 53.492 mii lei se utilizează din excedent din anii precedenţi din „Alte impozite şi taxe fiscale“ şi „Venituri din dobânzi“ pentru continuarea restituirii sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi timbrul de mediu pentru autovehicule, restituire prevăzută în temeiul Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 52/2017 privind restituirea sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi timbrul de mediu pentru autovehicule, aprobată prin Legea nr. 258/2018, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi al Ordinului viceprim-ministrului, ministrul mediului, şi al ministrului finanţelor publice nr. 1.488/3.198/2017 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 52/2017 privind restituirea sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi timbrul de mediu pentru autovehicule, cu modificările ulterioare.
    (2) Suma de 338.372,51 mii lei se utilizează din excedent din anii precedenţi din „Alte impozite şi taxe fiscale“ şi „Venituri din dobânzi“ pentru ducerea la îndeplinire a măsurii nr. 1 a Curţii de Conturi a României, Decizia nr. 7 din 11.05.2021, referitor la regularizarea sumelor privind alocarea din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului pentru restituirea sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi timbrul de mediu pentru autovehicule, restituire prevăzută în temeiul Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 52/2017 privind restituirea sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi timbrul de mediu pentru autovehicule, aprobată prin Legea nr. 258/2018, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi al Ordinului viceprim-ministrului, ministrul mediului, şi al ministrului finanţelor publice nr. 1.488/3.198/2017 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 52/2017 privind restituirea sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi timbrul de mediu pentru autovehicule, cu modificările ulterioare.
    (3) Excedentul de 410.928 mii lei este constituit din 291.584 mii lei, reprezentând excedent din „Venituri din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră“, ce va fi utilizat cu aceeaşi destinaţie în exerciţiul bugetar viitor, respectiv pentru finanţarea proiectelor cuprinse în anexa nr. 2b, şi din 119.344 mii lei, reprezentând excedent din „Alte impozite şi taxe fiscale“ şi „Venituri din dobânzi“, ce va fi utilizat pentru finanţarea proiectelor cuprinse în anexa nr. 2a.

    ART. 4
    Anexele nr. 1, 1a, 1b, 2, 2a, 2b şi 3 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.



                    PRIM-MINISTRU
                    NICOLAE-IONEL CIUCĂ
                    Contrasemnează:
                    p. Viceprim-ministru,
                    Mihaela-Ioana Kaitor,
                    secretar de stat
                    p. Ministrul mediului, apelor şi pădurilor,
                    Corvin Nedelcu,
                    secretar general
                    Ministrul finanţelor,
                    Adrian Câciu
                    Ministrul muncii şi solidarităţii sociale,
                    Marius-Constantin Budăi

    Bucureşti, 30 decembrie 2021.
    Nr. 1.306.
    ANEXA 1

    *) Anexa nr. 1 este reprodusă în facsimil.
    ADMINISTRAŢIA FONDULUI PENTRU MEDIU
    BUGETUL DE VENITURI ŞI CHELTUIELI
    al Fondului pentru mediu şi al Administraţiei Fondului pentru Mediu pentru anul 2021, rectificat
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)

    ANEXA 1a

    *) Anexa nr. 1a este reprodusă în facsimil.
    ADMINISTRAŢIA FONDULUI PENTRU MEDIU
    BUGETUL DE VENITURI ŞI CHELTUIELI
    al Fondului pentru mediu pentru anul 2021, rectificat
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)

    ANEXA 1b

    *) Anexa nr. 1b este reprodusă în facsimil.
    ADMINISTRAŢIA FONDULUI PENTRU MEDIU
    BUGETUL DE VENITURI ŞI CHELTUIELI
    al Administraţiei Fondului pentru Mediu pentru anul 2021, rectificat
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)

    ANEXA 2

    *) Anexa nr. 2 este reprodusă în facsimil.
    ADMINISTRAŢIA FONDULUI PENTRU MEDIU
    LISTA
    sumelor alocate proiectelor şi programelor pentru protecţia mediului şi categoriilor de proiecte prioritare finanţate din Fondul pentru mediu pentru anul 2021
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)

    ANEXA 2a

    *) Anexa nr. 2a este reprodusă în facsimil.
    ADMINISTRAŢIA FONDULUI PENTRU MEDIU
    LISTA
    sumelor alocate proiectelor şi programelor pentru protecţia mediului finanţate din Fondul pentru mediu pentru anul 2021
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)

    ANEXA 2b

    *) Anexa nr. 2b este reprodusă în facsimil.
    ADMINISTRAŢIA FONDULUI PENTRU MEDIU
    LISTA
    sumelor alocate categoriilor de proiecte prioritare finanţate din Fondul pentru mediu pentru anul 2021 (venituri din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră cod clasificaţie 30.10.11)
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)

    ANEXA 3

    *) Anexa nr. 3 este reprodusă în facsimil.
    ADMINISTRAŢIA FONDULUI PENTRU MEDIU
    LISTA
    sumelor alocate pentru proiectele cu finanţare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)

    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016