Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTĂRÂRE nr. 1.268 din 19 octombrie 2022  pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 558/2017 privind aprobarea Programului pentru dezvoltarea investiţiilor în turism - Masterplanul investiţiilor în turism - şi a criteriilor de eligibilitate a proiectelor de investiţii în turism    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 HOTĂRÂRE nr. 1.268 din 19 octombrie 2022 pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 558/2017 privind aprobarea Programului pentru dezvoltarea investiţiilor în turism - Masterplanul investiţiilor în turism - şi a criteriilor de eligibilitate a proiectelor de investiţii în turism

EMITENT: Guvernul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 1029 din 21 octombrie 2022
    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată,
    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
    ART. I
    Hotărârea Guvernului nr. 558/2017 privind aprobarea Programului pentru dezvoltarea investiţiilor în turism - Masterplanul investiţiilor în turism - şi a criteriilor de eligibilitate a proiectelor de investiţii în turism, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 653 din 8 august 2017, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică după cum urmează:
    1. Articolul 2 va avea următorul cuprins:
    "ART. 2
    Masterplanul investiţiilor în turism vizează realizarea următoarelor activităţi majore:
    a) dezvoltarea turismului balnear şi balneoclimatic;
    b) dezvoltarea domeniului schiabil."

    2. Articolul 3 va avea următorul cuprins:
    "ART. 3
    În scopul îndeplinirii activităţilor majore prevăzute la art. 2 lit. a) se are în vedere finanţarea următoarelor investiţii:
    a) pentru unităţile administrativ-teritoriale atestate ca staţiuni balneare şi balneoclimatice: construirea/reabilitarea/modernizarea/ extinderea bazelor de tratament, traseelor marcate pentru cură de teren, aleilor de promenadă, buvetelor; achiziţia de echipamente, mobilier şi aparatură medicală specifice procedurilor balneare; amenajarea în scop turistic a lacurilor naturale cu proprietăţi terapeutice;
    b) pentru unităţile administrativ-teritoriale cu factori naturali terapeutici, altele decât cele atestate ca staţiuni balneare şi balneoclimatice: construirea unei baze de tratament cu dotări specifice."

    3. Articolul 4 va avea următorul cuprins:
    "ART. 4
    (1) În scopul îndeplinirii activităţilor majore prevăzute la art. 2 lit. b) se are în vedere finanţarea următoarelor investiţii pentru construirea/reabilitarea/modernizarea/extinderea domeniilor schiabile: pârtii de schi/şcoală/trasee de legătură, instalaţie de transport pe cablu, bandă transportoare pentru pârtii şcoală, tubbing, instalaţie de iluminat nocturn, instalaţie de zăpadă artificială, utilaj de bătut zăpada, clădire administrativă, parcare, pârtie/pistă de săniuş, drum de acces, post de prim ajutor, amenajare/reabilitare patinoar, infrastructură pentru petrecerea timpului liber pe timp de vară conexă domeniilor schiabile.
    (2) Domeniile schiabile se vor finanţa în ansamblu; nu se finanţează obiecte de investiţii astfel cum sunt definite la art. 2 lit. b) din Hotărârea Guvernului nr. 907/2016 privind etapele de elaborare şi conţinutul-cadru al documentaţiilor tehnico-economice aferente obiectivelor/proiectelor de investiţii finanţate din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare."

    4. Articolele 5-8 se abrogă.
    5. Articolul 9 va avea următorul cuprins:
    "ART. 9
    Lista proiectelor de investiţii în turism prevăzută în anexa nr. 1 se actualizează anual prin hotărâre a Guvernului."

    6. La articolul 11, alineatul (1) va avea următorul cuprins:
    "ART. 11
    (1) În conformitate cu dispoziţiile art. 34 alin. (2) din Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, din bugetul statului, prin bugetul autorităţii publice centrale responsabile în domeniul turismului, în limita fondurilor prevăzute anual cu această destinaţie, se pot aloca resurse financiare către bugetele locale pentru finanţarea parţială a proiectelor de investiţii în turism, în completarea surselor proprii ale acestora. Sumele aferente finanţării parţiale se repartizează pe unităţi administrativ-teritoriale prin ordin al ministrului antreprenoriatului şi turismului."

    7. La articolul 12, alineatul (1) va avea următorul cuprins:
    "ART. 12
    (1) Transferul de fonduri de la bugetul autorităţii publice centrale responsabile în domeniul turismului, titlul 51 «Transferuri între unităţi ale administraţiei publice», alineatul 51.02.21 «Transferuri de la bugetul de stat către bugetele locale pentru realizarea obiectivelor de investiţii în turism», către unităţile administrativ-teritoriale se face în conformitate cu contractele de finanţare, încheiate pe baza contractelor de achiziţie publică încheiate între acestea şi executanţi, în conformitate cu prevederile legale în vigoare incidente în materia achiziţiilor publice."

    8. La articolul 12, alineatul (4) se abrogă.
    9. Articolul 13 va avea următorul cuprins:
    "ART. 13
    Cotele avute în vedere a fi finanţate din sumele aprobate în bugetul de stat potrivit art. 11 alin. (1) sunt următoarele:
    a) pentru investiţiile realizate în zonele identificate pentru dezvoltarea domeniilor schiabile şi în localităţile sau părţi din localităţile atestate în condiţiile legii ca staţiuni balneare şi balneoclimatice, 90% din următoarele secţiuni ale devizului general actualizat în urma achiziţiei publice a contractului de execuţie lucrări: din cap. 1 «Cheltuieli pentru obţinerea şi amenajarea terenului» subcap. 1.2 «Amenajarea terenului», 1.3. «Amenajări pentru protecţia mediului şi aducerea terenului la starea iniţială» şi 1.4 «Cheltuieli pentru relocarea/protecţia utilităţilor»; cap. 2 «Cheltuieli pentru asigurarea utilităţilor necesare obiectivului de investiţii»; cap. 4 «Cheltuieli pentru investiţia de bază»; din cap. 5 «Alte cheltuieli» subcap. 5.1.1 «Lucrări de construcţii şi instalaţii aferente organizării de şantier» şi din cap. 6 «Cheltuieli pentru probe tehnologice şi teste» subcap. 6.1 «Pregătirea personalului de exploatare»;
    b) pentru investiţiile în domeniul de aplicare al prezentei hotărâri, realizate în alte localităţi decât cele prevăzute la lit. a), 80% din următoarele secţiuni ale devizului general actualizat în urma achiziţiei publice a contractului de execuţie lucrări: din cap. 1 «Cheltuieli pentru obţinerea şi amenajarea terenului» subcap. 1.2 «Amenajarea terenului», 1.3 «Amenajări pentru protecţia mediului şi aducerea terenului la starea iniţială» şi 1.4 «Cheltuieli pentru relocarea/protecţia utilităţilor»; cap. 2 «Cheltuieli pentru asigurarea utilităţilor necesare obiectivului de investiţii»; cap. 4 «Cheltuieli pentru investiţia de bază»; din cap. 5 «Alte cheltuieli» subcap. 5.1.1 «Lucrări de construcţii şi instalaţii aferente organizării de şantier» şi din cap. 6 «Cheltuieli pentru probe tehnologice şi teste» subcap. 6.1 «Pregătirea personalului de exploatare"

    10. Articolul 13^1 va avea următorul cuprins:
    "ART. 13^1
    Cheltuielile neeligibile vor fi suportate integral de către beneficiarul finanţării şi sunt din următoarele secţiuni ale devizului general actualizat în urma achiziţiei publice a contractului de execuţie lucrări: din cap. 1 «Cheltuieli pentru obţinerea şi amenajarea terenului» subcap. 1.1 «Obţinerea terenului»; cap. 3 «Cheltuieli pentru proiectare şi asistenţă tehnică»; din cap. 5 «Alte cheltuieli» subcap. 5.1.2 «Cheltuieli conexe organizării de şantier», 5.2 «Comisioane, cote, taxe, costul creditului», 5.3 «Cheltuieli diverse şi neprevăzute» şi 5.4 «Cheltuieli pentru informare şi publicitate»; din cap. 6 «Cheltuieli pentru probe tehnologice şi teste» subcap. 6.2 «Probe tehnologice şi teste"

    11. Articolul 14 va avea următorul cuprins:
    "ART. 14
    Pentru investiţiile propuse de unităţile administrativ-teritoriale ulterior anului 2022, în vederea actualizării anuale conform art. 9, data-limită de transmitere a propunerilor de proiecte, însoţite de studiul de fezabilitate/ documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii (DALI)/studiul de fezabilitate pentru obiecte mixte de investiţii, precum şi alte avize/acorduri/studii specifice, întocmite în conformitate cu legislaţia în vigoare, care să fundamenteze realizarea obiectivului de investiţii, după caz, este data de 1 august a fiecărui an."

    12. Anexele nr. 1 şi 2 se modifică şi se înlocuiesc cu anexele nr. 1 şi 2 la prezenta hotărâre.


    ART. II
    (1) Contractelor de finanţare aflate în derulare la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, prevăzute în anexa nr. 1 la lit. A, li se aplică prevederile legale în vigoare la data încheierii acestora.
    (2) Proiectelor depuse anterior intrării în vigoare a prezentei hotărâri, prevăzute în anexa nr. 1 la lit. B, li se aplică prevederile legale în vigoare la data depunerii acestora.

    ART. III
    Hotărârea Guvernului nr. 558/2017 privind aprobarea Programului pentru dezvoltarea investiţiilor în turism - Masterplanul investiţiilor în turism - şi a criteriilor de eligibilitate a proiectelor de investiţii în turism, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 653 din 8 august 2017, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cu modificările aduse prin prezenta hotărâre, va fi republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, dându-se textelor o nouă numerotare.



                    PRIM-MINISTRU
                    NICOLAE-IONEL CIUCĂ
                    Contrasemnează:
                    Ministrul antreprenoriatului şi turismului,
                    Constantin-Daniel Cadariu
                    Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei,
                    Cseke Attila-Zoltán
                    Ministrul finanţelor,
                    Adrian Câciu

    Bucureşti, 19 octombrie 2022.
    Nr. 1.268.
    ANEXA 1

    (Anexa nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 558/2017)
    A. Lista cuprinzând proiectele de investiţii în turism cu contracte de finanţare în derulare

┌────┬─────────────────────────┬───────────────┐
│Nr. │Unitatea │Denumirea │
│crt.│administrativ-teritorială│proiectului │
├────┼─────────────────────────┼───────────────┤
│ │ │Dezvoltarea │
│1. │Consiliul Judeţean │turistică a │
│ │Călăraşi │braţului │
│ │ │Borcea-Călăraşi│
├────┼─────────────────────────┼───────────────┤
│ │ │Extindere │
│2. │Consiliul Judeţean │Delfinariu, │
│ │Constanţa │municipiul │
│ │ │Constanţa │
├────┼─────────────────────────┼───────────────┤
│ │ │Telegondolă şi │
│3. │Consiliul Local Borşa, │pârtie olimpică│
│ │judeţul Maramureş │de schi, oraşul│
│ │ │Borşa │
└────┴─────────────────────────┴───────────────┘



    B. Lista cuprinzând proiectele de investiţii în turism aflate în stadiul de completări/clarificări şi nou-depuse

┌────┬───────────────┬─────────────────┐
│Nr. │Judeţul │Denumirea │
│crt.│ │proiectului │
├────┼───────────────┼─────────────────┤
│ │ │Dezvoltarea │
│ │ │infrastructurii │
│1. │Judeţul Alba │turistice - │
│ │ │amenajare domeniu│
│ │ │schiabil, oraşul │
│ │ │Zlatna │
├────┼───────────────┼─────────────────┤
│ │ │Amenajare ca zonă│
│ │ │de agrement lacul│
│ │ │cu apă sărată - │
│ │ │Parc Măgura, │
│2. │Judeţul Bacău │oraşul Târgu Ocna│
│ │ ├─────────────────┤
│ │ │Amenajare parc │
│ │ │aventură - Parc │
│ │ │Măgura, oraşul │
│ │ │Târgu Ocna │
├────┼───────────────┼─────────────────┤
│ │ │Domeniu schiabil │
│ │ │Valea Bârgăului, │
│ │ │comuna Prundu │
│ │ │Bârgăului │
│3. │Judeţul ├─────────────────┤
│ │Bistriţa-Năsăud│Dezvoltarea │
│ │ │domeniului │
│ │ │schiabil Valea │
│ │ │Vinului, comuna │
│ │ │Rodna │
├────┼───────────────┼─────────────────┤
│4. │Judeţul │Dezvoltarea zonei│
│ │Caraş-Severin │turistice Semenic│
├────┼───────────────┼─────────────────┤
│5. │Judeţul │Zona de agrement │
│ │Călăraşi │ │
├────┼───────────────┼─────────────────┤
│ │ │Schi în România, │
│ │ │staţiunea │
│ │ │Băişoara, comuna │
│6. │Judeţul Cluj │Băişoara │
│ │ ├─────────────────┤
│ │ │Aquaparc, comuna │
│ │ │Chinteni │
├────┼───────────────┼─────────────────┤
│ │ │Creşterea │
│ │ │atractivităţii │
│ │ │turistice a │
│ │ │staţiunilor │
│ │Judeţul │Eforie Nord şi │
│7. │Constanţa │Eforie Sud; │
│ │ │dezvoltarea │
│ │ │infrastructurii │
│ │ │pentru turismul │
│ │ │balnear, oraşul │
│ │ │Eforie │
├────┼───────────────┼─────────────────┤
│ │ │Instalaţie şi │
│ │ │echipamente de │
│8. │Judeţul Covasna│liftare şi sanie │
│ │ │de vară, oraşul │
│ │ │Covasna, │
│ │ │staţiunea Covasna│
├────┼───────────────┼─────────────────┤
│ │ │Parcare publică │
│ │ │şi dotări conexe │
│ │ │în zona │
│ │ │Telecabină │
│ │ │Padina-Peştera, │
│ │ │comuna Moroeni │
│ │ ├─────────────────┤
│ │ │Centrul │
│ │ │Salvamont, zona │
│ │ │Peştera, comuna │
│ │Judeţul │Moroeni │
│9. │Dâmboviţa ├─────────────────┤
│ │ │Refacere zonă de │
│ │ │agrement şi │
│ │ │construire bază │
│ │ │de tratament şi │
│ │ │valorificarea │
│ │ │apei sulfuroase │
│ │ │(existente în │
│ │ │zonă) pe dealul │
│ │ │Moţăianca şi în │
│ │ │zona „La sursă“, │
│ │ │oraşul Pucioasa │
├────┼───────────────┼─────────────────┤
│ │ │Realizarea unui │
│ │ │parc de aventură,│
│ │ │oraşul Borsec, │
│ │ │faza II │
│ │ │(Realizarea │
│ │ │parcului de │
│ │ │agrement Speranţa│
│ │ │în oraşul Borsec,│
│10. │Judeţul │judeţul Harghita)│
│ │Harghita ├─────────────────┤
│ │ │Extindere şi │
│ │ │modernizare │
│ │ │instalaţie de │
│ │ │înzăpezit │
│ │ │artificial │
│ │ │pârtiile de schi │
│ │ │Speranţa din │
│ │ │staţiunea Borsec │
├────┼───────────────┼─────────────────┤
│ │ │Amenajarea │
│ │ │domeniului │
│ │ │schiabil Gutâiul │
│ │ │Doamnei, oraşul │
│11. │Judeţul │Cavnic │
│ │Maramureş ├─────────────────┤
│ │ │Amenajarea │
│ │ │domeniului │
│ │ │schiabil │
│ │ │Borişte-Izvoare │
├────┼───────────────┼─────────────────┤
│ │ │Construire │
│12. │Judeţul Prahova│patinoar în │
│ │ │oraşul Vălenii de│
│ │ │Munte │
├────┼───────────────┼─────────────────┤
│ │ │Dezvoltarea zonei│
│ │ │turistice Luna │
│ │ │Şes - │
│13. │Judeţul Satu │Negreşti-Oaş │
│ │Mare ├─────────────────┤
│ │ │Bază de │
│ │ │tratament, oraşul│
│ │ │Tăşnad │
├────┼───────────────┼─────────────────┤
│ │ │Înfiinţare bază │
│ │ │de tratament │
│ │ │(wellness), │
│ │ │comuna Bazna │
│14. │Judeţul Sibiu ├─────────────────┤
│ │ │Înfiinţare bază │
│ │ │de agrement (aqua│
│ │ │park), comuna │
│ │ │Bazna │
├────┼───────────────┼─────────────────┤
│ │ │Amenajarea unui │
│ │ │parc de tip │
│ │ │„Adventure“, │
│ │ │comuna Suceviţa │
│ │ ├─────────────────┤
│ │ │Dezvoltarea │
│ │ │domeniului │
│ │ │schiabil, │
│ │ │municipiul Vatra │
│ │ │Dornei │
│15. │Judeţul Suceava├─────────────────┤
│ │ │Creşterea │
│ │ │calităţii │
│ │ │serviciilor │
│ │ │turistice în │
│ │ │Bazinul Dornelor │
│ │ │prin amenajarea │
│ │ │posturilor de │
│ │ │salvamont, │
│ │ │municipiul Vatra │
│ │ │Dornei │
└────┴───────────────┴─────────────────┘




    ANEXA 2

    (Anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 558/2017)
    CRITERIILE DE ELIGIBILITATE
    a proiectelor de investiţii în turism
    1. Beneficiarii care transmit documentaţiile aferente propunerilor de proiecte trebuie să fie incluşi în anexele Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 142/2008 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional Secţiunea a VIII-a - zone cu resurse turistice, aprobată cu modificări prin Legea nr. 190/2009, cu modificările ulterioare.
    2. Beneficiarii care transmit documentaţiile aferente propunerilor care se referă la dezvoltarea infrastructurii balneare trebuie să fie incluşi în anexa nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 1.016/2011 privind acordarea statutului de staţiune balneară şi balneoclimatică pentru unele localităţi şi areale care dispun de factori naturali de cură, cu modificările şi completările ulterioare. Se pot realiza investiţii în vederea dezvoltării turismului balnear şi balneoclimatic şi în localităţi cu potenţial curativ care nu sunt incluse în anexa nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 1.016/2011, cu modificările şi completările ulterioare, dar care au pe raza lor teritorială elemente naturale considerate factori naturali terapeutici, respectiv: ape minerale terapeutice (reci sau termale), lacuri terapeutice, nămoluri terapeutice, gaze terapeutice sau bioclimat, dovedite prin studii, analize de specialitate şi determinări efectuate în vederea evidenţierii rolului terapeutic valoros în tratamentul unor afecţiuni. Aceste unităţi administrativ-teritoriale pot accesa fonduri pentru amenajarea de baze de tratament cu dotările şi instalaţiile necesare şi alte amenajări specifice necesare îndeplinirii condiţiilor de atestare ca staţiuni balneare, balneoclimatice sau climatice (parcuri terapeutice, trasee de cură de teren, buvete, alei de promenadă, amenajări pentru aerohelioterapie, locuri de odihnă, lacuri terapeutice, ştranduri cu ape terapeutice, considerate drept baze de tratament balneofiziatrice şi climatice, potrivit Normelor tehnice unitare pentru realizarea documentaţiilor complexe de atestare a funcţionării staţiunilor balneare, climatice şi balneoclimatice şi de organizare a întregii activităţi de utilizare a factorilor naturali, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.154/2004).
    3. Beneficiarii care transmit documentaţiile aferente propunerilor care se referă la dezvoltarea domeniului schiabil trebuie să fie incluşi în anexa la Legea nr. 526/2003 pentru aprobarea Programului naţional de dezvoltare a turismului „Schi în România“, cu modificările şi completările ulterioare.
    4. Beneficiarii programului sunt unităţile administrativ-teritoriale reprezentate de autorităţile administraţiei publice locale, inclusiv consiliul judeţean în cazul în care obiectivele de investiţii sunt realizate pe terenuri aflate în proprietatea publică sau privată a unităţilor administrativ-teritoriale judeţene ori în administrarea acestora, precum şi unităţile administrativ-teritoriale membre ale asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară, constituite conform Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, pentru investiţiile realizate prin asociaţiile de dezvoltare intercomunitară.
    5. Obiectivele de investiţii care se realizează în cadrul programului trebuie să fie amplasate pe terenuri aflate în proprietatea publică sau privată a unităţilor administrativ-teritoriale sau în administrarea acestora.
    În cazul în care obiectivele de investiţii sunt realizate pe terenuri aflate în proprietatea publică sau privată a unităţilor administrativ-teritoriale judeţene şi pe terenuri aflate în proprietatea publică sau privată a unităţilor administrativ-teritoriale locale, altele decât judeţul, ori în administrarea oricăreia dintre acestea, unităţile administrativ-teritoriale locale implicate vor colabora pentru realizarea obiectivelor de investiţii. Colaborarea ori asocierea se realizează pe bază de contracte de asociere, în care se prevăd şi sursele de finanţare reprezentând contribuţia fiecărei autorităţi a administraţiei publice locale implicate. Contractele de asociere se încheie în conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare.

    6. Beneficiarii care propun proiectul vor trebui să deţină toate documentele de urbanism, conform legislaţiei în vigoare, pentru terenul pe care se va derula proiectul.
    7. Beneficiarii care vor depune documentaţii cu propuneri care se referă la dezvoltarea domeniului schiabil vor prezenta:
    – documentele privind schimbul de teren pentru scoaterea din fondul forestier a terenurilor destinate realizării investiţiilor în turism, dacă este cazul;
    – studii climatice realizate de autoritatea competentă, dacă este cazul;
    – documente din care să reiasă îndeplinirea criteriilor minime de omologare a pârtiilor de schi pentru agrement prevăzute în Ordinul ministrului turismului nr. 491/2001 pentru aprobarea Normelor privind omologarea, amenajarea, întreţinerea şi exploatarea pârtiilor şi traseelor de schi pentru agrement, cu modificările şi completările ulterioare, sau prevederilor din Regulamentul competiţiilor internaţionale de schi ale Federaţiei internaţionale de schi, după caz.
    Pârtiile de schi trebuie să aibă lungimea mai mare de 800 m indiferent de gradul de dificultate.

    8. Beneficiarii incluşi în anexa nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 1.016/2011, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi unităţile administrativ-teritoriale care au pe raza lor teritorială următoarele elemente naturale considerate factori naturali terapeutici: ape minerale terapeutice, ape termale, lacuri terapeutice, nămoluri terapeutice, gaze terapeutice, care realizează lucrări de construire/modernizare/extindere baze de tratament, vor depune un punct de vedere emis de Ministerul Sănătăţii, instituţia abilitată cu emiterea autorizaţiei de funcţionare a bazelor de tratament, cu privire la soluţia tehnică de proiectare a bazei de tratament prezentată în studiul de fezabilitate/documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii (DALI)/studiul de fezabilitate pentru obiecte mixte de investiţii.
    În cazul în care beneficiarul este o unitate administrativ- teritorială care nu este inclusă în anexa nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 1.016/2011, cu modificările şi completările ulterioare, dar are pe raza sa teritorială elemente naturale, considerate factori naturali terapeutici (ape minerale terapeutice, ape geotermale, lacuri terapeutice, nămoluri terapeutice, gaze terapeutice, bioclimat), factori dovediţi prin studii şi analize de specialitate şi determinări în vederea evidenţierii rolului terapeutic valoros în tratamentul unor afecţiuni, va prezenta, în plus:
    - licenţa de dare în administrare a activităţii de exploatare a resursei minerale;
    – buletine de analize fizico-chimice şi farmacodinamice ale factorului/factorilor natural/naturali terapeutic/terapeutici sau studii climatice, efectuate de către Institutul Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie (INRMFB), care să ateste calitatea terapeutică a resursei;
    – documentaţie care să ateste îndeplinirea criteriilor pentru acordarea statutului de staţiune balneară, balneoclimatică cu caracter permanent, prevăzute la art. 96 şi 98 din anexa la Hotărârea Guvernului nr. 1.154/2004.

    Ca urmare a investiţiei, unitatea administrativ-teritorială care nu este inclusă în anexa nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 1.016/2011, cu modificările şi completările ulterioare, trebuie să demareze procedura de obţinere a statutului de staţiune balneară, balneoclimatică pentru includerea în anexa menţionată anterior.

    9. Studiul de fezabilitate/Documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii (DALI)/Studiul de fezabilitate pentru obiecte mixte de investiţii, precum şi alte avize/acorduri/studii specifice, întocmite în conformitate cu legislaţia în vigoare, care să fundamenteze realizarea obiectivului de investiţii, după caz, şi orice modificare a acestora vor fi avizate de Consiliul tehnico-economic pentru domeniul turism (CTE-T), în limita bugetului. Introducerea proiectelor în CTE-T se face în funcţie de bugetul aprobat anual sau de angajament.
    10. Ordonatorii principali de credite ai unităţilor administrativ-teritoriale solicitante de fonduri vor prezenta o declaraţie pe propria răspundere din care să reiasă faptul că investiţia ce urmează a fi realizată nu este finanţată sau, după caz, nu au solicitat finanţare din alte fonduri cu finanţare internă de la bugetul statului sau externă rambursabilă sau nerambursabilă şi că informaţiile cuprinse în aceasta sunt valabile şi valide.

    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016