Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTĂRÂRE nr. 1.249 din 12 octombrie 2022  privind unele măsuri referitoare la mutarea temporară a arhivei fostei Direcţii Generale  de Protecţie şi Anticorupţie    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 HOTĂRÂRE nr. 1.249 din 12 octombrie 2022 privind unele măsuri referitoare la mutarea temporară a arhivei fostei Direcţii Generale de Protecţie şi Anticorupţie

EMITENT: Guvernul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 1004 din 17 octombrie 2022
    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată,
    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
    ART. 1
    (1) Pe durata desfăşurării lucrărilor de modernizare şi consolidare a imobilului în care află sediul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, situat în str. Maria Ghiculeasa nr. 47, sectorul 2, Bucureşti, se autorizează mutarea temporară într-un spaţiu pus la dispoziţie de Ministerul Apărării Naţionale a arhivei aparţinând fostei Direcţii Generale de Protecţie şi Anticorupţie din subordinea Ministerului Justiţiei, denumită în continuare fosta D.G.P.A., aflată în prezent în custodia Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi depozitată în imobilul anterior menţionat.
    (2) În scopul depozitării arhivei aparţinând fostei D.G.P.A. până la finalizarea lucrărilor de modernizare şi consolidare prevăzute la alin. (1), Ministerul Apărării Naţionale pune la dispoziţie un spaţiu cu capacitatea de 120 mc din Depozitul Central de Arhivă al Arhivelor Militare Naţionale Române, situat în aleea Poarta Eroilor nr. 4, Municipiul Piteşti, judeţul Argeş.

    ART. 2
    (1) Pentru mutarea temporară a arhivei aparţinând fostei D.G.P.A din imobilul prevăzut la art. 1 alin. (1) în spaţiul pus la dispoziţie de către Ministerul Apărării Naţionale, prevăzut la art. 1 alin. (2), se înfiinţează Comisia pentru mutarea arhivei fostei D.G.P.A., denumită în continuare Comisia, organism fără personalitate juridică.
    (2) Comisia are următoarele atribuţii principale:
    a) constituie colete ce conţin unităţi arhivistice, registre, condici, precum şi orice alte documente şi informaţii, indiferent de suportul pe care sunt stocate, aflate în actualul spaţiu de depozitare a arhivei fostei D.G.P.A.;
    b) supraveghează manipularea coletelor prevăzute la lit. a), depunerea şi preluarea acestora în şi, respectiv, din mijlocul sau, după caz, mijloacele de transport;
    c) supraveghează activitatea de transport al coletelor prevăzute la lit. a) pe durata deplasării de la sediul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, situat în str. Maria Ghiculeasa nr. 47, sectorul 2, Bucureşti, la Depozitul Central de Arhivă al Arhivelor Militare Naţionale Române;
    d) supraveghează depozitarea coletelor în spaţiul pus la dispoziţie din incinta Depozitului Central de Arhivă al Arhivelor Militare Naţionale Române;
    e) desfăşoară şi orice alte activităţi necesare în vederea mutării temporare a arhivei aparţinând fostei D.G.P.A. în spaţiul pus la dispoziţie de către Ministerul Apărării Naţionale.


    ART. 3
    (1) Comisia este alcătuită dintr-un număr de 5 persoane din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, una dintre acestea având şi calitatea de preşedinte al Comisiei, iar alta asigurând activitatea de secretar al Comisiei.
    (2) Comisia este numită prin decizie a directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.
    (3) Persoanele desemnate în Comisie trebuie să aibă, potrivit legii, certificat de securitate sau, după caz, autorizaţie de acces la informaţii clasificate secrete de stat, nivel strict secret de importanţă deosebită.
    (4) Comisia este convocată la prima sa şedinţă de directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.
    (5) Procedura de lucru a Comisiei se aprobă prin decizie a directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, la propunerea preşedintelui Comisiei.
    (6) Comisia se consideră legal reunită în prezenţa tuturor membrilor săi.
    (7) În perioada desfăşurării activităţii în cadrul Comisiei, membrii acesteia sunt degrevaţi de alte sarcini de serviciu.
    (8) La activitatea de desigilare a spaţiului în care se află depozitată arhiva fostei D.G.P.A. participă şi un reprezentant al Ministerului Justiţiei, desemnat prin ordin al ministrului justiţiei.
    (9) Administraţia Naţională a Penitenciarelor asigură îndeplinirea atribuţiilor Comisiei şi ia măsurile necesare pentru organizarea accesului în arhiva fostei D.G.P.A. al membrilor Comisiei, potrivit prevederilor prezentei hotărâri, continuând, totodată, şi exercitarea atribuţiilor privind custodierea acestei arhive, în condiţiile legii.

    ART. 4
    Activitatea Comisiei se desfăşoară cu respectarea prevederilor Legii nr. 182/2002 privind protecţia informaţiilor clasificate, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi a celorlalte reglementări în materia protecţiei informaţiilor clasificate.

    ART. 5
    (1) După finalizarea activităţii de mutare a arhivei fostei D.G.P.A. din imobilul prevăzut la art. 1 alin. (1) în spaţiul pus la dispoziţie de către Ministerul Apărării Naţionale, prevăzut la art. 1 alin. (2), Comisia întocmeşte un raport de activitate care va fi supus aprobării directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. Conţinutul raportului se stabileşte prin decizia directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor prevăzută la art. 3 alin. (5).
    (2) După aprobarea raportului de activitate prevăzut la alin. (1), directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor îl informează pe ministrul justiţiei cu privire la aspectele cuprinse în acesta, iar activitatea Comisiei încetează.

    ART. 6
    (1) În termen de 5 zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor numeşte Comisia prevăzută la art. 2.
    (2) Comisia va finaliza activităţile prevăzute de prezenta hotărâre în termen de 30 de zile de la data numirii acesteia.

    ART. 7
    (1) La predarea în vederea depozitării în spaţiul prevăzut de art. 1 alin. (2) a coletelor ce conţin documentele din arhiva fostei D.G.P.A. se încheie un proces-verbal de predare-primire între Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Ministerul Apărării Naţionale.
    (2) Un reprezentant al Ministerului Justiţiei, desemnat prin ordin al ministrului justiţiei, şi un reprezentant al Ministerului Apărării Naţionale sigilează spaţiul din incinta Depozitului Central de Arhivă al Arhivelor Militare Naţionale Române în care arhiva fostei D.G.P.A. este depozitată.

    ART. 8
    Ministerul Justiţiei va elibera spaţiul pus la dispoziţie de către Ministerul Apărării Naţionale:
    a) la finalizarea lucrărilor de modernizare şi consolidare prevăzute la art. 1 alin. (1);
    b) în termen de 30 de zile de la data cererii Ministerului Apărării Naţionale motivate de declararea, conform legii, a stării de urgenţă, de asediu, de mobilizare sau de război ori de înfiinţarea de noi unităţi, redislocarea sau reorganizarea acestora.


    ART. 9
    (1) În termen de 30 de zile de la întocmirea, în condiţiile legii, a recepţiei la finalizarea lucrărilor de modernizare şi consolidare a imobilului prevăzut la art. 1 alin. (1), pentru mutarea arhivei aparţinând fostei D.G.P.A. din spaţiul pus la dispoziţie de către Ministerul Apărării Naţionale, prevăzut la art. 1 alin. (2), în imobilul în care se află sediul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, situat în str. Maria Ghiculeasa nr. 47, sectorul 2, Bucureşti, se înfiinţează o nouă comisie pentru mutarea arhivei fostei D.G.P.A., denumită în continuare Comisia, organism fără personalitate juridică. Dispoziţiile art. 2 alin. (2) şi art. 3-7 se aplică în mod corespunzător.
    (2) Spaţiul din incinta Depozitului Central de Arhivă al Arhivelor Militare Naţionale Române, în care fondul arhivistic al fostei D.G.P.A. este depozitat, este desigilat, în prezenţa Comisiei, de un reprezentant al Ministerului Justiţiei, desemnat prin ordin al ministrului justiţiei, şi de un reprezentant al Ministerului Apărării Naţionale, în vederea mutării, în condiţiile alin. (1), a acestei arhive în imobilul în care se află sediul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, situat în str. Maria Ghiculeasa nr. 47, sectorul 2, Bucureşti.

    ART. 10
    (1) În spaţiul de depozitare a arhivei fostei D.G.P.A. prevăzut la art. 1 alin. (2) au acces reprezentanţi ai Ministerului Justiţiei, numiţi prin ordin al ministrului justiţiei, reprezentanţi ai Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, numiţi prin decizie a directorului general al acestei instituţii, ori ai Ministerului Apărării Naţionale, în vederea desfăşurării unor intervenţii şi reparaţii de urgenţă ori în cazul producerii unor incendii, cutremure, inundaţii, altor calamităţi naturale sau în cazul altor situaţii de forţă majoră. Condiţiile de acces în acest spaţiu de depozitare se stabilesc prin plan de măsuri încheiat de către Ministerul Justiţiei şi Ministerul Apărării Naţionale, prin structurile de specialitate din subordine.
    (2) Prin planul de măsuri prevăzut la alin. (1) sunt stabilite şi aspectele referitoare la asigurarea securităţii spaţiului, plata utilităţilor şi a costurilor pentru asigurarea materialelor de întreţinere, prevenire şi stingere a incendiilor şi a lucrărilor de reparaţii curente şi întreţinere periodice.



                    PRIM-MINISTRU
                    NICOLAE-IONEL CIUCĂ
                    Contrasemnează:
                    p. Ministrul justiţiei,
                    George Bogdan Ilea,
                    secretar de stat
                    p. Ministrul apărării naţionale,
                    Simona Cojocaru,
                    secretar de stat

    Bucureşti, 12 octombrie 2022.
    Nr. 1.249.

    ------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016