Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTĂRÂRE nr. 1.064 din 2 octombrie 2021  privind modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 861/2018 pentru aprobarea Strategiei naţionale împotriva traficului de persoane pentru perioada 2018-2022 şi a Planului naţional de acţiune 2018-2020 pentru implementarea Strategiei naţionale împotriva traficului de persoane pentru perioada 2018-2022    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 HOTĂRÂRE nr. 1.064 din 2 octombrie 2021 privind modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 861/2018 pentru aprobarea Strategiei naţionale împotriva traficului de persoane pentru perioada 2018-2022 şi a Planului naţional de acţiune 2018-2020 pentru implementarea Strategiei naţionale împotriva traficului de persoane pentru perioada 2018-2022

EMITENT: Guvernul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 1014 din 25 octombrie 2021
    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată,
    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
    ARTICOL UNIC
    Hotărârea Guvernului nr. 861/2018 pentru aprobarea Strategiei naţionale împotriva traficului de persoane pentru perioada 2018-2022 şi a Planului naţional de acţiune 2018-2020 pentru implementarea Strategiei naţionale împotriva traficului de persoane pentru perioada 2018-2022, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 949 din 9 noiembrie 2018, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. Titlul se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "HOTĂRÂRE
    pentru aprobarea Strategiei naţionale împotriva traficului de persoane pentru perioada 2018-2022, a Planului naţional de acţiune 2018-2020 şi a Planului naţional de acţiune 2021-2022 pentru implementarea Strategiei naţionale împotriva traficului de persoane pentru perioada 2018-2022"

    2. După articolul 2 se introduce un nou articol, articolul 2^1, cu următorul cuprins:
    "ART. 2^1
    Se aprobă Planul naţional de acţiune 2021-2022 pentru implementarea Strategiei naţionale împotriva traficului de persoane pentru perioada 2018-2022, denumit în continuare Plan de acţiune 2021-2022, prevăzut în anexa nr. 3."

    3. Articolul 5 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 5
    Anexele nr. 1-3 fac parte integrantă din prezenta hotărâre."

    4. În anexa nr. 1, la capitolul VIII „Rezultatele strategiei“ obiectivul general nr. 3 „Dezvoltarea capacităţii de investigare a infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de minori“, rezultatul se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "Rezultat: Nivel crescut de profesionalism al specialiştilor care desfăşoară activităţi de cercetare, urmărire penală şi judecare a traficanţilor"

    5. În anexa nr. 1, capitolul XIII „Proceduri de monitorizare, evaluare“ se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "XIII. Proceduri de monitorizare, evaluare
    Cadrul organizatoric necesar implementării, monitorizării şi evaluării Strategiei naţionale presupune colaborarea tuturor instituţiilor implicate şi interesate pentru a pune în aplicare, întrun mod eficient, direcţiile de acţiune, obiectivele generale şi obiectivele specifice prevăzute în prezenta strategie.
    În vederea realizării activităţilor prevăzute în Planul de acţiune şi în scopul asigurării atingerii obiectivelor strategiei, se înfiinţează Comitetul de monitorizare a implementării strategiei. Acesta va fi format din reprezentanţi la nivel decizional ai instituţiilor implicate (secretar de stat, inspector general, director) şi va fi coordonat la nivel de secretar de stat de către Ministerul Afacerilor Interne. Secretariatul Comitetului de monitorizare va fi asigurat de Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane.
    Pentru obţinerea de informaţii privind stadiul/modul de implementare a Strategiei naţionale, precum şi rezultatele pe care atingerea obiectivelor acesteia le va produce, monitorizarea va urmări două direcţii:
    a) monitorizarea implementării strategiei. Această direcţie furnizează informaţii privind modul de implementare a acţiunilor menţionate în cadrul strategiei. În acest sens, fiecare instituţie care desfăşoară activităţi de prevenire şi combatere a traficului de persoane, de asistenţă şi reintegrare a victimelor va monitoriza modul de îndeplinire a sarcinilor asumate prin planurile de acţiuni pentru implementarea Strategiei naţionale;
    b) monitorizarea atingerii obiectivelor. Această direcţie furnizează informaţii privind rezultatele concrete obţinute în activitatea fiecărei instituţii cu responsabilităţi în domeniul luptei împotriva traficului de persoane. În acest sens, rezultatele monitorizării vor consta în identificarea stadiului îndeplinirii obiectivelor, rezultatelor fiecărei activităţi măsurate cu ajutorul indicatorilor de performanţă stabiliţi şi descrişi în planurile de acţiune pentru implementarea strategiei, compararea rezultatelor obţinute cu rezultatele estimate, precum şi încadrarea în termenele stabilite.
    Instituţiile responsabile vor elabora anual, în primul trimestru al anului următor, un raport de monitorizare. Rapoartele de monitorizare vor evidenţia: modul de îndeplinire a sarcinilor asumate prin planurile de acţiune, stadiul îndeplinirii obiectivelor, rezultatele fiecărei activităţi măsurate cu ajutorul indicatorilor de performanţă stabiliţi şi descrişi în planurile de acţiune pentru implementarea strategiei, compararea rezultatelor obţinute cu rezultatele estimate, precum şi încadrarea în termenele stabilite, progresul înregistrat în îndeplinirea obiectivelor Strategiei naţionale şi, după caz, motivele îndeplinirii parţiale sau neîndeplinirii obiectivelor, propuneri de îmbunătăţire/revizuire a obiectivelor propuse, propuneri de soluţii pentru remedierea situaţiilor constatate, măsuri de corecţie, astfel încât evoluţia indicatorilor să fie cea scontată.
    Rapoartele de monitorizare vor fi transmise anual Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane sau la solicitarea acesteia, în calitate de Secretariat al Comitetului de monitorizare.
    În cadrul procesului de monitorizare şi evaluare, Comitetul de monitorizare va analiza modul de realizare a sarcinilor
    asumate de către fiecare instituţie şi va stabili măsurile ce se impun în vederea atingerii obiectivelor strategiei.
    La finalul perioadei de implementare a Strategiei naţionale împotriva traficului de persoane 2018-2022, Comitetul de monitorizare va realiza o evaluare a rezultatelor obţinute raportate la obiectivele stabilite, ce va cuprinde concluzii şi recomandări privind posibile măsuri de îmbunătăţire a efortului antitrafic şi care va fi prezentată Guvernului României."

    6. În anexa nr. 1, la capitolul XIV „Instituţii responsabile“ litera A, punctul 1 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "1. Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane este structura de specialitate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne ce are rolul de evaluare şi monitorizare, la nivel naţional, a activităţii desfăşurate în domeniul luptei împotriva traficului de persoane."

    7. În anexa nr. 1, la capitolul XIV „Instituţii responsabile“ litera C, punctul 1 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "1. Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii, organ de specialitate al administraţiei publice centrale, cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, exercită activităţile aferente asigurării prevenirii traficului de persoane/minori, asistenţei victimelor copii şi a persoanelor cu dizabilităţi. Aceste responsabilităţi sunt relaţionate misiunii globale a autorităţii la nivel central în domeniul protecţiei şi promovării drepturilor copilului şi ale persoanelor cu dizabilităţi la nivel naţional şi sunt concretizate prin următoarele atribuţii specifice: asigurarea cadrului normativ privind organizarea şi funcţionarea serviciilor de prevenire şi a serviciilor specializate pentru protecţia, reabilitarea şi reintegrarea socială a copiilor victime ale oricăror forme de violenţă, inclusiv traficul de copii, precum şi a cadrului metodologic privind prevenirea şi intervenţia multidisciplinară şi interinstituţională în domeniul traficului de copii; asigurarea activităţilor prevăzute de lege în vederea repatrierii, protecţiei şi monitorizării postrepatriere a copiilor români aflaţi neînsoţiţi pe teritoriul altor state şi a copiilor victime ale traficului de minori; monitorizarea respectării drepturilor copilului pe teritoriul României, elaborarea politicilor, strategiilor şi standardelor în domeniul protecţiei şi promovării drepturilor persoanelor cu dizabilităţi."

    8. În anexa nr. 1, la capitolul XIV „Instituţii responsabile“ litera C, punctul 2 se abrogă.
    9. În anexa nr. 1, în tot cuprinsul capitolului XIV „Instituţii responsabile“, sintagmele „Ministerul Educaţiei Naţionale“ şi „Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat“ se înlocuiesc cu sintagmele „Ministerul Educaţiei“ şi „Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului“.
    10. După anexa nr. 2 se introduce o nouă anexă, anexa nr. 3, al cărei conţinut este prevăzut în anexa la prezenta hotărâre.




                    PRIM-MINISTRU
                    FLORIN-VASILE CÎŢU
                    Contrasemnează:
                    Ministrul afacerilor interne,
                    Lucian Nicolae Bode
                    p. Ministrul afacerilor externe,
                    Cornel Feruţă,
                    secretar de stat
                    Ministrul educaţiei,
                    Sorin-Mihai Cîmpeanu
                    p. Ministrul muncii şi protecţiei sociale,
                    Mihnea-Claudiu Drumea,
                    secretar de stat
                    p. Ministrul sănătăţii, interimar,
                    Vass Levente,
                    secretar de stat
                    Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei,
                    Cseke Attila Zoltán
                    p. Ministrul economiei, antreprenoriatului şi turismului, interimar,
                    Daniela Nicolescu,
                    secretar de stat
                    p. Ministrul tineretului şi sportului,
                    Kacsó-Doboly Izabella-Mária,
                    secretar de stat
                    Secretarul general al Guvernului,
                    Tiberiu Horaţiu Gorun
                    p. Ministrul investiţiilor şi proiectelor europene, interimar,
                    Vasile-Cristian Roman,
                    secretar de stat
                    Ministrul finanţelor,
                    Dan Vîlceanu

    Bucureşti, 2 octombrie 2021.
    Nr. 1.064.
    ANEXA 1

    (Anexa nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 861/2018)
    PLANUL NAŢIONAL DE ACŢIUNE 2021-2022
    pentru implementarea Strategiei naţionale împotriva traficului de persoane pentru perioada 2018-2022

┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│PREVENIREA TRAFICULUI DE PERSOANE │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Obiectiv general nr. 1: Consolidarea şi diversificarea demersurilor de │
│prevenire a traficului de persoane │
│Rezultat: creşterea eficienţei demersurilor preventive prin accentuarea │
│măsurilor de reducere a vulnerabilităţii în plan social, economic şi │
│educaţional │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Obiectiv specific 1.1: Creşterea nivelului de informare a populaţiei în vederea │
│conştientizării implicaţiilor traficului de persoane │
├─────────────────────┬─────────────────────┬───────────────┬──────────────┬──────────────┤
│ │ │ │Instituţii │ │
│ │ │ │responsabile │ │
│ │ │ │cu │ │
│ │ │ │implementarea │ │
│ │Indicatori de │Termen │acţiunii/ │Surse de │
│Acţiune (activitate) │monitorizare │de realizare │activităţii │finanţare │
│ │ │ │Instituţii │ │
│ │ │ │partenere în │ │
│ │ │ │implementarea │ │
│ │ │ │acţiunii/ │ │
│ │ │ │activităţii │ │
├─────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────┼──────────────┤
│Realizarea şi │ │ │Responsabili: │ │
│implementarea, │Număr de acţiuni/ │ │MAI prin ANITP│ │
│inclusiv în mediul │campanii de informare│ │Parteneri: │Buget ANITP │
│online, de acţiuni/ │derulate │ │Instituţii de │Buget │
│campanii de informare│Număr de beneficiari │anual │stat │parteneri │
│şi conştientizare a │Număr de materiale │ │Autorităţi │Finanţare │
│publicului cu privire│informativ-preventive│ │locale │externă │
│la fenomenul │diseminate │ │ONG │nerambursabilă│
│traficului de │ │ │Mediul privat │ │
│persoane │ │ │ │ │
├─────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────┼──────────────┤
│Desfăşurarea unor │ │ │ │ │
│activităţi │ │ │ │ │
│informativ-preventive│ │ │ │ │
│cu ocazia Zilei │Număr de activităţi │ │Responsabili: │Buget ANITP │
│mondiale împotriva │de informare │ │MAI prin ANITP│Buget APL │
│traficului de │desfăşurate │anual: │Parteneri: │Buget ONG │
│persoane - 30 iulie, │Număr de beneficiari/│iulie-octombrie│EIL │Finanţare │
│precum şi a Zilei │participanţi │ │ONG │externă │
│europene de luptă │ │ │ │nerambursabilă│
│împotriva traficului │ │ │ │ │
│de persoane - │ │ │ │ │
│18 octombrie │ │ │ │ │
├─────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────┼──────────────┤
│Derularea de │ │ │Responsabili: │ │
│activităţi de │Număr de activităţi │ │ME │Buget ME │
│informare şi │de informare şi │ │Parteneri: │Buget APL │
│consiliere a │consiliere │ │MAI prin ANITP│Buget │
│părinţilor şi │desfăşurate │anual │MAI prin IGPR │parteneri │
│elevilor asupra │Număr de participanţi│ │MMPS prin IM │Finanţare │
│consecinţelor │/beneficiari │ │ANR │externă │
│traficului de │ │ │EIL │nerambursabilă│
│persoane │ │ │ONG │ │
├─────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────┼──────────────┤
│Stimularea promovării│ │ │Responsabili: │ │
│de către mass-media a│Număr de articole │ │MAI prin ANITP│ │
│mesajelor de │publicate în presă │ │Parteneri: │Buget ANITP │
│informare, │Număr de emisiuni tv/│ │Instituţii de │Buget │
│sensibilizare şi │radio difuzate │anual │stat │parteneri │
│conştientizare a │Număr de difuzări ale│ │Autorităţi │Finanţare │
│publicului cu privire│spoturilor video/ │ │locale │externă │
│la traficul de │radio │ │ONG │nerambursabilă│
│persoane/traficul de │ │ │Mediul privat │ │
│minori │ │ │ │ │
├─────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────┼──────────────┤
│Derularea de acţiuni │ │ │ │ │
│de informare a │ │ │ │ │
│persoanelor care │ │ │Responsabili: │ │
│tranzitează │Număr de acţiuni │ │MAI prin IGPF │Buget IGPF │
│frontierele României │Număr de persoane │semestrial │Parteneri: │Buget ANITP │
│(cetăţeni români sau │informate │ │MAI prin ANITP│ │
│străini), cu privire │ │ │ONG │ │
│la traficul de │ │ │ │ │
│persoane │ │ │ │ │
├─────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────┼──────────────┤
│Continuarea campaniei│ │ │ │ │
│de informare derulate│ │ │ │ │
│de către misiunile │Număr de activităţi │ │ │ │
│diplomatice şi │realizate prin │ │Responsabili: │ │
│oficiile consulare, │intermediul │ │MAE │Buget MAE │
│atât prin mijloace │misiunilor │2022 │Parteneri: │Buget │
│online, cât şi prin │diplomatice şi al │ │MAI prin ANITP│parteneri │
│intermediul │oficiilor consulare │ │MMPS │ │
│activităţilor │Număr de beneficiari │ │ │ │
│întreprinse în rândul│ │ │ │ │
│comunităţilor │ │ │ │ │
│româneşti │ │ │ │ │
├─────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────┼──────────────┤
│Organizarea de │ │ │Responsabili: │ │
│activităţi tip zile │ │ │MAI prin IGPR │ │
│comune de acţiune JAD│ │ │Parteneri: │ │
│THB dedicate │JAD realizate │ │MAI prin │Bugetele │
│prevenirii şi │Rezultate obţinute │anual │ANITP, IGPF, │instituţiilor │
│combaterii traficului│ │ │IGI MMPS prin │implicate │
│de persoane la nivel │ │ │IM │ │
│internaţional │ │ │DGASPC │ │
│ │ │ │ONG │ │
├─────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────┼──────────────┤
│Reluarea programului │ │ │ │ │
│de educaţie juridică │ │ │ │ │
│în şcoli cu accent pe│Număr de persoane │ │Responsabili: │ │
│tematicile trafic de │implicate Număr de │anual │CSM │Buget ME, │
│persoane/justiţia în │activităţi educative │ │ME │Buget CSM │
│interesul copilului │desfăşurate │ │ │ │
│(„child-friendly │ │ │ │ │
│justice“) │ │ │ │ │
├─────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────┼──────────────┤
│Realizarea de │ │ │ │ │
│activităţi de │ │ │ │ │
│prevenire a │ │ │ │ │
│traficului de │Număr de activităţi │ │Responsabili: │ │
│persoane, în │Număr de materiale │2021 │DIICOT │Buget DIICOT │
│unităţile de │informativ-preventive│ │MAI prin ANITP│Buget ANITP │
│învăţământ, având ca │distribuite │ │ │ │
│beneficiari minori cu│ │ │ │ │
│vârste cuprinse între│ │ │ │ │
│8 şi 18 ani │ │ │ │ │
├─────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────┼──────────────┤
│Formarea cadrelor │ │ │ │ │
│didactice în vederea │ │ │ │ │
│derulării de │ │ │Responsabili: │ │
│activităţi de │Număr de sesiuni de │ │ME │Buget ME │
│informare a │formare Număr de │anual │Parteneri: │Buget │
│părinţilor şi │cadre didactice │ │MAI prin ANITP│parteneri │
│copiilor cu privire │participante │ │MAI prin IGPR │ │
│la riscurile │ │ │ONG │ │
│traficului de │ │ │ │ │
│persoane │ │ │ │ │
├─────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────┼──────────────┤
│Realizarea de │ │ │ │ │
│campanii de informare│ │ │ │ │
│adresate atât │ │ │ │ │
│cetăţenilor români │ │ │ │ │
│din afara graniţelor,│ │ │ │ │
│cât şi celor care │ │ │ │ │
│doresc să muncească, │ │ │ │ │
│să studieze şi să │Număr de activităţi │ │ │ │
│locuiască în │de informare │ │Responsabili: │Buget DRP │
│străinătate, cu │desfăşurate │ │SGG prin DRP │alocat prin │
│privire la drepturile│Număr de beneficiari │anual │Parteneri: │bugetul SGG │
│pe care aceştia le │ai campaniei │ │MAE │Buget │
│au, la potenţialele │Număr de materiale │ │MAI prin ANITP│parteneri │
│riscuri la care se │informative │ │MMPS │ │
│expun în momentul în │distribuite │ │ │ │
│care părăsesc │ │ │ │ │
│România, precum şi │ │ │ │ │
│asupra instituţiilor │ │ │ │ │
│cărora se pot adresa │ │ │ │ │
│în cazul în care le │ │ │ │ │
│sunt încălcate │ │ │ │ │
│drepturile │ │ │ │ │
├─────────────────────┴─────────────────────┴───────────────┴──────────────┴──────────────┤
│Obiectiv specific 1.2: Reducerea factorilor de risc ce conduc la victimizare │
├─────────────────────┬─────────────────────┬───────────────┬──────────────┬──────────────┤
│ │ │ │Instituţii │ │
│ │ │ │responsabile │ │
│ │ │ │cu │ │
│ │ │ │implementarea │ │
│ │Indicatori de │Termen de │acţiunii/ │Surse de │
│Acţiune (activitate) │monitorizare │realizare │activităţii │finanţare │
│ │ │ │Instituţii │ │
│ │ │ │partenere în │ │
│ │ │ │implementarea │ │
│ │ │ │acţiunii/ │ │
│ │ │ │activităţii │ │
├─────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────┼──────────────┤
│ │Număr de persoane │ │ │ │
│Organizarea de │cuprinse în │ │ │ │
│cursuri de formare │programele de formare│ │ │ │
│profesională a │profesională │ │ │ │
│persoanelor din │organizate Număr de │ │ │ │
│grupurile sociale │operatori economici │ │Responsabili: │ │
│vulnerabile şi │beneficiari ai │anual │MMPS prin │Buget ANOFM │
│aplicarea de măsuri │măsurilor de │ │ANOFM │ │
│de stimulare a │stimulare │ │ │ │
│operatorilor │Număr de persoane │ │ │ │
│economici care │angajate ca urmare a │ │ │ │
│angajează victime ale│implementării │ │ │ │
│traficului │măsurilor cuprinse în│ │ │ │
│ │programul de ocupare │ │ │ │
├─────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────┼──────────────┤
│Desfăşurarea de │ │ │ │ │
│activităţi educative │Număr de activităţi │ │Responsabili: │ │
│în zona educaţiei │educative desfăşurate│ │ME │Buget ME │
│nonformale destinate │Număr de beneficiari/│anual │Parteneri: │Buget │
│elevilor din │participanţi │ │ONG │parteneri │
│învăţământul │ │ │ │ │
│preuniversitar │ │ │ │ │
├─────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────┼──────────────┤
│Desfăşurarea unor │ │ │ │ │
│activităţi de │Număr de copii şi │ │Responsabili: │Buget ME │
│reducere a │tineri beneficiari ai│anual │ME │Finanţare │
│abandonului şcolar în│măsurilor de reducere│ │Parteneri: │externă │
│rândul copiilor şi │a abandonului şcolar │ │ANR │nerambursabilă│
│tinerilor │ │ │ │ │
├─────────────────────┴─────────────────────┴───────────────┴──────────────┴──────────────┤
│Obiectiv specific 1.3: Monitorizarea activităţii operatorilor economici din │
│domeniile profesionale cu fluctuaţie mare a forţei de muncă (construcţii, │
│agricultură, exploatarea lemnului, turism) │
├─────────────────────┬─────────────────────┬───────────────┬──────────────┬──────────────┤
│ │ │ │Instituţii │ │
│ │ │ │responsabile │ │
│ │ │ │cu │ │
│ │ │ │implementarea │ │
│ │Indicatori de │Termen de │acţiunii/ │Surse de │
│Acţiune (activitate) │monitorizare │realizare │activităţii │finanţare │
│ │ │ │Instituţii │ │
│ │ │ │partenere în │ │
│ │ │ │implementarea │ │
│ │ │ │acţiunii/ │ │
│ │ │ │activităţii │ │
├─────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────┼──────────────┤
│Identificarea, prin │ │ │ │ │
│activitatea de │Număr total de │ │ │ │
│control a │controale efectuate │ │Responsabili: │ │
│inspectorilor de │Număr de posibile │ │MMPS prin IM │Buget IM │
│muncă, a posibilelor │cazuri de trafic │semestrial │Parteneri: │Buget │
│cazuri de trafic de │suspicionate şi │ │MAI prin IGPR │parteneri │
│persoane în scopul │sesizate la IGPR │ │MAI prin ANITP│ │
│exploatării prin │ │ │ │ │
│muncă │ │ │ │ │
├─────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────┼──────────────┤
│Desfăşurarea de │ │ │ │ │
│verificări la │Număr de acţiuni de │ │Responsabili: │ │
│operatorii economici │verificare efectuate │ │MAI prin IGPR │Buget IGPR │
│cu profil de │Număr de operatori │2021 │Parteneri: │Buget │
│activitate │economici │ │MMPS prin IM │parteneri │
│întreţinere corporală│identificaţi │ │MAI prin ANITP│ │
│/salon de masaj │ │ │ │ │
├─────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────┼──────────────┤
│Realizarea de acţiuni│ │ │ │ │
│şi controale cu forţe│ │ │ │ │
│proprii şi în │Număr de acţiuni şi │ │ │ │
│cooperare cu │controale efectuate │ │ │ │
│structuri şi │Număr de angajatori │ │ │ │
│instituţii cu │verificaţi │ │Responsabili: │ │
│atribuţii în domeniul│Numărul posibilelor │ │MAI prin IGI │Buget IGI │
│ordinii publice şi │cazuri de trafic │anual │Parteneri: │Buget │
│siguranţei naţionale,│constatate şi │ │MMPS prin IM │parteneri │
│respectiv Inspecţia │sesizate de IGI │ │MAI prin IGPR │ │
│Muncii, pentru │organelor de urmărire│ │ │ │
│combaterea muncii │penală │ │ │ │
│nedeclarate a │ │ │ │ │
│resortisanţilor │ │ │ │ │
│ţărilor terţe │ │ │ │ │
├─────────────────────┴─────────────────────┴───────────────┴──────────────┴──────────────┤
│Rezultatele acţiunilor: nivel ridicat al cunoştinţelor deţinute de populaţie/ │
│grupuri de risc/categorii profesionale referitoare la fenomenul traficului de │
│persoane; grad crescut de conştientizare a populaţiei cu privire la cauzele şi │
│consecinţele traficului de persoane; grad crescut al capacităţii de │
│autoprotecţie a persoanelor din grupurile vulnerabile; reducerea │
│vulnerabilităţii la trafic prin măsuri economice, sociale şi educaţionale; │
│campanii/proiecte/iniţiative de prevenire implementate, naţionale, regionale │
│sau locale, adresate grupurilor-ţintă; asigurarea unui grad înalt de respectare │
│a normelor legale privind condiţiile de muncă, salarizare, sănătate şi │
│securitate; identificarea resortisanţilor ţărilor terţe care prestează │
│activităţi lucrative fără forme legale; identificarea unor posibile cazuri de │
│străini traficaţi prin muncă; creşterea gradului de conştientizare a │
│fenomenului traficului de persoane în rândul persoanelor care tranzitează │
│frontiera; creşterea capacităţii de diseminare a informaţiilor necesare în │
│vederea prevenirii şi combaterii traficului de persoane │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│PROTECŢIA, ASISTENŢA ŞI REINTEGRAREA SOCIALĂ A VICTIMELOR TRAFICULUI DE │
│PERSOANE │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Obiectiv general nr. 2: Îmbunătăţirea calităţii protecţiei şi asistenţei │
│acordate victimelor traficului de persoane în vederea reintegrării sociale │
│Rezultat: calitate şi eficienţă crescute ale serviciilor de asistenţă acordate │
│victimelor traficului de persoane │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Obiectiv specific 2.1: Consolidarea dialogului interinstituţional şi a │
│coordonării asistenţei şi protecţiei victimelor traficului de persoane şi │
│traficului de minori │
├─────────────────────┬─────────────────────┬───────────────┬──────────────┬──────────────┤
│ │ │ │Instituţii │ │
│ │ │ │responsabile │ │
│ │ │ │cu │ │
│ │ │ │implementarea │ │
│ │Indicatori de │Termen de │acţiunii/ │Surse de │
│Acţiune (activitate) │monitorizare │realizare │activităţii │finanţare │
│ │ │ │Instituţii │ │
│ │ │ │partenere în │ │
│ │ │ │implementarea │ │
│ │ │ │acţiunii/ │ │
│ │ │ │activităţii │ │
├─────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────┼──────────────┤
│ │ │ │Responsabili: │ │
│Continuarea │ │ │MAI prin ANITP│ │
│activităţii grupului │ │ │IGI, IGPR │ │
│de lucru (GL) pentru │ │ │MMPS prin │ │
│monitorizarea │ │ │DPSS, ANDPDCA,│ │
│implementării │Număr de întâlniri │ │ANES, ANOFM MS│Bugetele │
│măsurilor de │organizate │trimestrial │MJ │instituţiilor │
│protecţie şi │ │ │MAE │implicate │
│asistenţă a │ │ │ME │ │
│victimelor traficului│ │ │ANR │ │
│de persoane şi │ │ │Parteneri: │ │
│traficului de minori │ │ │OIM │ │
│ │ │ │ONG │ │
├─────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────┼──────────────┤
│Organizarea unor │ │ │ │ │
│sesiuni regionale de │ │ │ │ │
│comunicare (online) │ │ │ │ │
│între membrii GL │ │ │ │ │
│asistenţă victime cu │ │ │ │ │
│reprezentanţii │ │ │ │ │
│actorilor sociali │Număr se sesiuni │ │Responsabili: │ │
│(DGASPC-uri, centre │regionale de │ │GL asistenţă │Bugetele │
│regionale ale ANITP, │comunicare │octombrie 2022 │victime trafic│instituţiilor │
│ONG-uri) în vederea │Număr de participanţi│ │Parteneri: │implicate │
│identificării de │sesiuni de comunicare│ │DGASPC │ │
│soluţii pentru │ │ │ONG │ │
│îmbunătăţirea │ │ │ │ │
│accesării de către │ │ │ │ │
│victimele traficului │ │ │ │ │
│a serviciilor sociale│ │ │ │ │
│dezvoltate la nivel │ │ │ │ │
│local │ │ │ │ │
├─────────────────────┴─────────────────────┴───────────────┴──────────────┴──────────────┤
│Obiectiv specific 2.2: Creşterea capacităţii sistemului de asistenţă socială de │
│răspuns la nevoile specifice victimelor traficului de persoane │
├─────────────────────┬─────────────────────┬───────────────┬──────────────┬──────────────┤
│ │ │ │Instituţii │ │
│ │ │ │responsabile │ │
│ │ │ │cu │ │
│ │ │ │implementarea │ │
│ │Indicatori de │Termen de │acţiunii/ │Surse de │
│Acţiune (activitate) │monitorizare │realizare │activităţii │finanţare │
│ │ │ │Instituţii │ │
│ │ │ │partenere în │ │
│ │ │ │implementarea │ │
│ │ │ │acţiunii/ │ │
│ │ │ │activităţii │ │
├─────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────┼──────────────┤
│Realizarea unei │ │ │Responsabili: │ │
│analize a serviciilor│ │ │MMPS prin DPSS│Buget MMPS │
│specializate pentru │ │primul semestru│ANDPDCA şi │(ANDPDCA) │
│victimele traficului │Analiză realizată │2021 │ANES │Buget │
│de persoane │ │ │Parteneri: │parteneri │
│înfiinţate la nivel │ │ │MAI prin ANITP│ │
│naţional │ │ │ │ │
├─────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────┼──────────────┤
│Analiza cadrului │ │ │ │ │
│normativ privind │ │ │ │ │
│asigurarea calităţii │ │ │Responsabili: │ │
│serviciilor sociale │ │primul semestru│MMPS prin DPSS│ │
│destinate victimelor │Analiză a cadrului │2021 │ANDPDCA │Bugetul │
│traficului de │normativ realizată │primul semestru│ANES │instituţiilor │
│persoane, eliminarea │Recomandări formulate│2022 │Parteneri: │implicate │
│suprapunerilor │ │ │MAI prin ANITP│ │
│legislative, │ │ │ONG │ │
│îmbunătăţirea │ │ │ │ │
│acestuia │ │ │ │ │
├─────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────┼──────────────┤
│Organizarea unor │ │ │ │ │
│sesiuni de formare │ │ │Responsabili: │ │
│destinate │Număr de sesiuni de │ │MMPS prin │Buget ANDPDCA,│
│specialiştilor din │formare organizate │semestrul 2 │ANDPDCA │ANITP │
│cadrul DGASPC care │Număr de participanţi│2021 semestrul │MAI prin ANITP│Buget │
│lucrează direct cu │din cadrul DGASPC │2 2022 │Parteneri: │parteneri │
│copiii victime ale │ │ │DGASPC │ │
│traficului de │ │ │ONG │ │
│persoane │ │ │ │ │
├─────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────┼──────────────┤
│Dezvoltarea │ │ │ │ │
│oportunităţilor de │ │ │ │ │
│finanţare │Număr de proiecte │ │ │ │
│nerambursabilă │acceptate pentru │ │ │ │
│destinate │finanţarea │ │ │ │
│furnizorilor de │dezvoltării │ │ │Fonduri │
│servicii sociale │serviciilor sociale │2021 octombrie │Responsabili: │europene, │
│adresate victimelor │destinate victimelor │2022 │MMPS │bugetul de │
│traficului de │traficului de │ │MIPE │stat │
│persoane, prin │persoane Număr de │ │ │ │
│accesare de fonduri │servicii sociale │ │ │ │
│externe │dezvoltate cu fonduri│ │ │ │
│nerambursabile │europene │ │ │ │
│aferente perioadei │ │ │ │ │
│2021-2027 │ │ │ │ │
├─────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────┼──────────────┤
│Identificarea │ │ │ │ │
│soluţiilor comune │ │ │ │ │
│pentru creşterea şi │ │ │ │ │
│optimizarea gradului │ │ │Responsabili: │Buget │
│de aplicare a │Soluţii identificate │Semestrul II │MMPS prin │MMPS prin │
│prevederilor legale │ │2022 │ANDPDCA │ANDPDCA │
│în domeniul │ │ │ANITP │ANITP │
│protecţiei şi │ │ │ │ │
│asistenţei victimelor│ │ │ │ │
│traficului de minori │ │ │ │ │
├─────────────────────┴─────────────────────┴───────────────┴──────────────┴──────────────┤
│Obiectiv specific 2.3: Asigurarea asistenţei şi protecţiei specifice │
│principalelor categorii de victime identificate │
├─────────────────────┬─────────────────────┬───────────────┬──────────────┬──────────────┤
│ │ │ │Instituţii │ │
│ │ │ │responsabile │ │
│ │ │ │cu │ │
│ │ │ │implementarea │ │
│ │Indicatori de │Termen de │acţiunii/ │Surse de │
│Acţiune (activitate) │monitorizare │realizare │activităţii │finanţare │
│ │ │ │Instituţii │ │
│ │ │ │partenere în │ │
│ │ │ │implementarea │ │
│ │ │ │acţiunii/ │ │
│ │ │ │activităţii │ │
├─────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────┼──────────────┤
│ │Număr de cetăţeni │ │ │ │
│ │români identificaţi │ │ │ │
│Asigurarea asistenţei│drept victime ale │ │ │ │
│consulare specifice │traficului de │ │ │ │
│cetăţenilor români │persoane cărora li │ │Responsabili: │Buget MAE/MDOC│
│identificaţi ca │s-au eliberat │2022 │MAE prin MDOC │Alte surse │
│victime ale │documente de │ │ │(OIM/ONG) │
│traficului de │călătorie/le-a fost │ │ │ │
│persoane │facilitat transportul│ │ │ │
│ │în vederea │ │ │ │
│ │repatrierii │ │ │ │
├─────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────┼──────────────┤
│Înregistrarea în baza│Număr de persoane │ │ │ │
│de date ANOFM a │victime ale │ │Responsabili: │ │
│persoanelor din │traficului de │anual │MMPS prin │Buget ANOFM │
│categoria victime ale│persoane înregistrate│ │ANOFM │ │
│traficului de │în evidenţa ANOFM │ │ │ │
│persoane │ │ │ │ │
├─────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────┼──────────────┤
│Cuprinderea │Număr de persoane │ │ │ │
│victimelor traficului│victime ale │ │Responsabili: │ │
│de persoane în │traficului de │anual │MMPS prin │Buget ANOFM │
│măsurile de stimulare│persoane cuprinse în │ │ANOFM │ │
│a ocupării │măsuri de stimulare a│ │ │ │
│ │ocupării │ │ │ │
├─────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────┼──────────────┤
│Implicarea activă a │ │ │ │ │
│inspectoratelor │ │ │Responsabili: │ │
│şcolare şi a │Număr de victime care│ │ME │Buget ME │
│directorilor de │şi-au continuat │anual │Parteneri: │Buget │
│unităţi de învăţământ│traseul educaţional │ │MMPS prin │parteneri │
│în reintegrarea │ │ │ANDPDCA │ │
│educaţională a │ │ │MAI prin ANITP│ │
│victimelor │ │ │ │ │
├─────────────────────┴─────────────────────┴───────────────┴──────────────┴──────────────┤
│Rezultatele acţiunilor: capacitate crescută de coordonare integrată a măsurilor │
│de asistenţă a victimelor traficului de persoane; capacitate crescută de │
│acordare de asistenţă specializată victimelor traficului de persoane; asistenţă │
│şi protecţie adaptată situaţiei specifice şi nevoilor individuale │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│COMBATEREA TRAFICULUI DE PERSOANE │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Obiectiv general 3: Dezvoltarea capacităţii de investigare a infracţiunilor de │
│trafic de persoane şi trafic de minori │
│Rezultat: nivel crescut de profesionalism al specialiştilor care desfăşoară │
│activităţi de cercetare, urmărire penală şi judecare a traficanţilor │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Obiectiv specific 3.1: Dezvoltarea şi consolidarea cunoştinţelor şi │
│competenţelor profesionale prin formarea şi pregătirea continuă, necesară şi │
│adaptată a profesioniştilor din domeniul judiciar antitrafic şi a celor din │
│cadrul celorlalte structuri de aplicare a legii │
├─────────────────────┬─────────────────────┬───────────────┬──────────────┬──────────────┤
│ │ │ │Instituţii │ │
│ │ │ │responsabile │ │
│ │ │ │cu │ │
│ │ │ │implementarea │ │
│ │Indicatori de │Termen de │acţiunii/ │Surse de │
│Acţiune (activitate) │monitorizare │realizare │activităţii │finanţare │
│ │ │ │Instituţii │ │
│ │ │ │partenere în │ │
│ │ │ │implementarea │ │
│ │ │ │acţiunii/ │ │
│ │ │ │activităţii │ │
├─────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────┼──────────────┤
│Participarea la │ │ │ │ │
│cursuri de │ │ │ │ │
│specializare pentru │ │ │ │ │
│dezvoltarea tacticii │ │ │ │ │
│de investigare a │Număr de cursuri │ │ │ │
│infracţiunilor de │organizate Număr de │ │Responsabili: │ │
│trafic de persoane şi│poliţişti formaţi/ │anual │MAI prin IGPR │Buget IGPR │
│trafic de minori a │specializaţi │ │ │ │
│specialiştilor din │ │ │ │ │
│cadrul structurilor │ │ │ │ │
│de combatere a │ │ │ │ │
│criminalităţii │ │ │ │ │
│organizate. │ │ │ │ │
├─────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────┼──────────────┤
│Introducerea în │ │ │ │ │
│programele de formare│ │ │ │ │
│continuă a │ │ │ │ │
│poliţiştilor de la │ │ │ │ │
│nivelul IGPR şi IGPF │ │ │ │ │
│a unor teme privind │ │ │ │ │
│identificarea, │ │ │ │ │
│referirea, evaluarea │ │ │Responsabili: │ │
│de risc, repatrierea,│ │ │MAI prin IGPR │ │
│acordarea perioadei │Curriculă realizată │anual │MAI prin IGPF │Nu este cazul │
│de reflecţie, │ │ │Parteneri: │ │
│asistenţa şi │ │ │MAI prin ANITP│ │
│protecţia victimelor │ │ │ │ │
│traficului, precum şi│ │ │ │ │
│a altor aspecte │ │ │ │ │
│privind perspectiva │ │ │ │ │
│victimologică a │ │ │ │ │
│traficului de │ │ │ │ │
│persoane │ │ │ │ │
├─────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────┼──────────────┤
│Organizarea unor │ │ │ │ │
│sesiuni de pregătire │ │ │ │ │
│a poliţiştilor care │ │ │ │ │
│pot intra în contact │ │ │Responsabili: │ │
│cu victimele │Număr de sesiuni │ │MAI prin IGPR │Buget IGPR │
│traficului de │desfăşurate Număr de │2021 │Parteneri: │Buget │
│persoane cu privire │poliţişti instruiţi │ │MAI prin ANITP│parteneri │
│la prevederile │ │ │ONG │ │
│Mecanismului naţional│ │ │ │ │
│de identificare şi │ │ │ │ │
│referire │ │ │ │ │
├─────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────┼──────────────┤
│Desfăşurarea unor │ │ │ │ │
│sesiuni de instruire │ │ │ │ │
│a lucrătorilor │ │ │ │ │
│poliţiei de │ │ │ │ │
│frontieră, care pot │Număr de sesiuni │ │Responsabili: │ │
│intra în contact cu │desfăşurate Număr de │ │MAI prin IGPF │Buget IGPF │
│victimele traficului │poliţişti de │2021 │Parteneri: │Buget │
│de persoane cu │frontieră │ │MAI prin ANITP│parteneri │
│privire la │participanţi │ │ONG │ │
│prevederile │ │ │ │ │
│Mecanismului naţional│ │ │ │ │
│de identificare şi │ │ │ │ │
│referire │ │ │ │ │
├─────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────┼──────────────┤
│Instruirea │ │ │ │ │
│profesioniştilor din │ │ │ │ │
│cadrul IGI care pot │ │ │ │ │
│intra în contact cu │Număr de instruiri │ │Responsabili: │ │
│victimele traficului │realizate Număr de │ │MAI prin IGI │Buget IGI │
│de persoane cu │profesionişti │2021 │Parteneri: │Buget │
│privire la │instruiţi │ │MAI prin ANITP│parteneri │
│prevederile │ │ │ONG │ │
│Mecanismului naţional│ │ │ │ │
│de identificare şi │ │ │ │ │
│referire │ │ │ │ │
├─────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────┼──────────────┤
│Organizarea de │ │ │ │ │
│activităţi de formare│ │ │ │ │
│profesională continuă│ │ │ │ │
│în domeniul audierii │ │ │Responsabili: │ │
│persoanelor │Număr de judecători │anual │INM │Fonduri │
│vulnerabile în │şi procurori formaţi │ │Parteneri: │europene │
│general, inclusiv a │ │ │UNBR │ │
│minorilor - victime │ │ │ │ │
│ale traficului de │ │ │ │ │
│persoane │ │ │ │ │
├─────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────┼──────────────┤
│Organizarea de │ │ │ │ │
│activităţi de formare│ │ │ │ │
│profesională continuă│Număr de reuniuni de │ │ │ │
│în domeniul │formare │anual │Responsabili: │Buget INM │
│tacticilor de │Număr de judecători │ │INM │ │
│investigare a │şi procurori formaţi │ │ │ │
│infracţiunilor de │ │ │ │ │
│trafic de persoane │ │ │ │ │
├─────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────┼──────────────┤
│Organizarea de │ │ │ │ │
│cursuri de învăţământ│ │ │ │ │
│profesional şi │ │ │ │ │
│formare profesională │ │ │ │ │
│efectuate în cadrul │ │ │ │ │
│structurii centrale a│ │ │ │ │
│DIICOT - Biroul de │Număr de sesiuni │ │ │ │
│pregătire │realizate Număr de │anual │Responsabili: │Buget DIICOT │
│profesională şi │persoane instruite │ │DIICOT │ │
│proiecte, vizând teme│ │ │ │ │
│de interes în │ │ │ │ │
│domeniul traficului │ │ │ │ │
│de persoane, │ │ │ │ │
│traficului de minori │ │ │ │ │
│şi pornografiei │ │ │ │ │
│infantile │ │ │ │ │
├─────────────────────┴─────────────────────┴───────────────┴──────────────┴──────────────┤
│Obiectiv specific 3.2: Creşterea gradului de participare a victimelor │
│traficului de persoane în procesul penal │
├─────────────────────┬─────────────────────┬───────────────┬──────────────┬──────────────┤
│ │ │ │Instituţii │ │
│ │ │ │responsabile │ │
│ │ │ │cu │ │
│ │ │ │implementarea │ │
│ │Indicatori de │Termen de │acţiunii/ │Surse de │
│Acţiune (activitate) │monitorizare │realizare │activităţii │finanţare │
│ │ │ │Instituţii │ │
│ │ │ │partenere în │ │
│ │ │ │implementarea │ │
│ │ │ │acţiunii/ │ │
│ │ │ │activităţii │ │
├─────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────┼──────────────┤
│Realizarea unor │ │ │ │ │
│întâlniri comune │ │ │ │ │
│între procurorii │ │ │ │ │
│DIICOT şi poliţiştii │ │ │ │ │
│din cadrul DCCO având│ │ │ │ │
│ca obiectiv │ │ │ │ │
│standardizarea, la │ │ │ │ │
│nivel naţional, a │ │ │ │ │
│procedurilor de │ │ │ │ │
│aducere la cunoştinţă│ │ │ │ │
│a drepturilor │ │ │ │ │
│victimelor traficului│ │ │ │ │
│de persoane statuate │Număr de sesiuni │ │Responsabili: │Buget DIICOT │
│în Legea nr. 678/2001│realizate Număr de │anual │DIICOT │Buget IGPR │
│privind prevenirea şi│persoane instruite │ │MAI prin IGPR │ │
│combaterea traficului│ │ │ │ │
│de persoane, cu │ │ │ │ │
│modificările şi │ │ │ │ │
│completările │ │ │ │ │
│ulterioare, cu accent│ │ │ │ │
│pe modalitatea │ │ │ │ │
│efectivă de obţinere │ │ │ │ │
│a compensaţiilor │ │ │ │ │
│financiare din │ │ │ │ │
│bugetul alocat cu │ │ │ │ │
│această destinaţie la│ │ │ │ │
│Ministerul Justiţiei │ │ │ │ │
├─────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────┼──────────────┤
│Realizarea unor │ │ │ │ │
│întâlniri periodice │ │ │ │ │
│cu reprezentanţii │ │ │ │ │
│organizaţiilor ce │ │ │ │ │
│asigură servicii │ │ │ │ │
│victimelor traficului│ │ │ │ │
│de persoane, având ca│ │ │ │ │
│scop implicarea │Număr de întâlniri │ │ │ │
│acestora în asistenţa│realizate │periodic │Responsabili: │Buget DIICOT │
│victimelor traficate │Număr de participanţi│ │DIICOT │ │
│şi dezvoltarea unei │ │ │ │ │
│colaborări eficiente │ │ │ │ │
│pe întreaga durată a │ │ │ │ │
│procesului între │ │ │ │ │
│autorităţi şi │ │ │ │ │
│organizaţiile │ │ │ │ │
│neguvernamentale │ │ │ │ │
│implicate │ │ │ │ │
├─────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────┼──────────────┤
│Organizarea unor │ │ │ │ │
│sesiuni de dezbatere │ │ │ │ │
│cu profesionişti din │ │ │Responsabili: │Bugetele │
│domeniul combaterii │ │ │MAI prin ANITP│instituţiilor │
│traficului de │ │ │Parteneri: │implicate │
│persoane şi al │Număr de sesiuni │trimestrul 4 │DIICOT │Proiect - │
│asistenţei victimelor│realizate │2021 │MAI prin IGPR,│finanţare │
│cu privire la │ │ │IGJR , IGPF MJ│externă │
│coordonarea │ │ │OIM │nerambursabilă│
│victimelor traficului│ │ │ONG │(OIM) │
│de persoane în │ │ │ │ │
│procesul penal │ │ │ │ │
├─────────────────────┴─────────────────────┴───────────────┴──────────────┴──────────────┤
│Obiectiv specific 3.3: Dezvoltarea capacităţii de utilizarea a investigaţiilor │
│financiare în cercetarea infracţiunii de trafic de persoane şi trafic de │
│minori, precum şi în identificarea şi urmărirea bunurilor şi profiturilor │
│obţinute din săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane │
├─────────────────────┬─────────────────────┬───────────────┬──────────────┬──────────────┤
│ │ │ │Instituţii │ │
│ │ │ │responsabile │ │
│ │ │ │cu │ │
│ │ │ │implementarea │ │
│ │Indicatori de │Termen de │acţiunii/ │Surse de │
│Acţiune (activitate) │monitorizare │realizare │activităţii │finanţare │
│ │ │ │Instituţii │ │
│ │ │ │partenere în │ │
│ │ │ │implementarea │ │
│ │ │ │acţiunii/ │ │
│ │ │ │activităţii │ │
├─────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────┼──────────────┤
│Diseminarea către │ │ │ │ │
│procurorii DIICOT şi │ │ │ │ │
│poliţiştii DCCO ce │ │ │ │ │
│activează pe linia │ │ │ │ │
│combaterii traficului│ │ │ │ │
│de persoane a │ │ │ │ │
│materialelor de lucru│ │ │Responsabili: │Buget │
│/ghidurilor/studiilor│Număr de persoane │2021 │DIICOT │DIICOT │
│realizate în │instruite │ │MAI prin IGPR │Buget IGPR │
│2018-2019 ca urmare a│ │ │ │ │
│implementării │ │ │ │ │
│proiectelor cu │ │ │ │ │
│finanţare │ │ │ │ │
│nerambursabilă │ │ │ │ │
│derulate în această │ │ │ │ │
│perioadă │ │ │ │ │
├─────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────┼──────────────┤
│Realizarea de │ │ │ │ │
│întâlniri periodice │ │ │ │ │
│cu specialişti din │ │ │ │ │
│domeniul │ │ │ │ │
│investigaţiilor │ │ │ │ │
│financiare în scopul │Număr de întâlniri │ │Responsabili: │Buget │
│schimbului de bune │realizate Număr de │anual │DIICOT │DIICOT │
│practici şi al │participanţi │ │MAI prin IGPR │Buget IGPR │
│dezbaterii │ │ │ │ │
│modalităţilor de │ │ │ │ │
│acţiune în cazurile │ │ │ │ │
│concrete de trafic de│ │ │ │ │
│persoane şi trafic de│ │ │ │ │
│minori identificate │ │ │ │ │
├─────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────┼──────────────┤
│Participarea la │ │ │ │ │
│sesiuni de formare a │ │ │ │ │
│poliţiştilor/ │ │ │ │ │
│procurorilor privind │Număr de sesiuni │ │ │ │
│utilitatea şi │realizate Număr de │ │Responsabili: │Buget │
│complementaritatea │poliţişti/procurori │anual │DIICOT │DIICOT │
│investigaţiilor │instruiţi │ │MAI prin IGPR │Buget IGPR │
│financiare în │ │ │ │ │
│optimizarea │ │ │ │ │
│rezultatelor │ │ │ │ │
│investigative │ │ │ │ │
├─────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────┼──────────────┤
│Realizarea de schimb │ │ │ │ │
│de bune practici cu │ │ │Responsabili: │Buget │
│structuri financiare │Schimb de bune │anual │DIICOT │DIICOT │
│din ţările de tranzit│practici realizat │ │MAI prin IGPR │Buget IGPR │
│şi ţările de │ │ │ │ │
│destinaţie │ │ │ │ │
├─────────────────────┴─────────────────────┴───────────────┴──────────────┴──────────────┤
│Obiectiv specific 3.4: Îmbunătăţirea tehnicilor şi instrumentelor de lucru în │
│scopul optimizării identificării, urmăririi şi confiscării bunurilor şi │
│profiturilor obţinute din comiterea infracţiunii de trafic de persoane/minori │
├─────────────────────┬─────────────────────┬───────────────┬──────────────┬──────────────┤
│ │ │ │Instituţii │ │
│ │ │ │responsabile │ │
│ │ │ │cu │ │
│ │ │ │implementarea │ │
│ │Indicatori de │Termen de │acţiunii/ │Surse de │
│Acţiune (activitate) │monitorizare │realizare │activităţii │finanţare │
│ │ │ │Instituţii │ │
│ │ │ │partenere în │ │
│ │ │ │implementarea │ │
│ │ │ │acţiunii/ │ │
│ │ │ │activităţii │ │
├─────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────┼──────────────┤
│Organizarea de │ │ │ │ │
│sesiuni de instruire │ │ │Responsabili: │ │
│în scopul optimizării│Număr de sesiuni │ │MJ prin ANABI │Bugetul │
│identificării, │realizate │anual │Parteneri: │instituţiilor │
│urmăririi şi │Număr de participanţi│ │DIICOT │implicate │
│administrării │ │ │MAI prin IGPR │ │
│bunurilor │ │ │ │ │
│indisponibilizate │ │ │ │ │
├─────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────┼──────────────┤
│Creşterea gradului de│ │ │ │ │
│utilizare a │ │ │ │ │
│instrumentelor de │ │ │ │ │
│cooperare judiciară │ │ │ │ │
│necesare în vederea │Bunuri/Profituri │ │Responsabili: │ │
│identificării │identificate, │ │MJ │Bugetul │
│bunurilor şi │indisponibilizate, │anual │Parteneri: │instituţiilor │
│profiturilor obţinute│confiscate │ │DIICOT │implicate │
│din infracţiunile de │ │ │ │ │
│trafic de persoane/ │ │ │ │ │
│minori, │ │ │ │ │
│indisponibilizării şi│ │ │ │ │
│confiscării acestora │ │ │ │ │
├─────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────┼──────────────┤
│Organizarea în │ │ │ │ │
│colaborare cu experţi│ │ │ │ │
│străini a unor │ │ │ │ │
│sesiuni de instruire │ │ │ │ │
│a procurorilor şi │ │ │ │ │
│poliţiştilor cu │ │ │ │ │
│privire la │ │ │ │ │
│modalitatea de │Număr de sesiuni │ │ │ │
│identificare, │realizate/ │ │Responsabili: │ │
│ridicare, conservare │Număr de persoane │anual │DIICOT │Buget DIICOT │
│a bunurilor mobile │instruite │ │ │ │
│sechestrate, inclusiv│ │ │ │ │
│a celor perisabile, │ │ │ │ │
│şi modalităţile de │ │ │ │ │
│identificare a │ │ │ │ │
│produsului │ │ │ │ │
│infracţional │ │ │ │ │
│capitalizat în afara │ │ │ │ │
│graniţelor ţării │ │ │ │ │
├─────────────────────┴─────────────────────┴───────────────┴──────────────┴──────────────┤
│Obiectiv specific 3.5: Dezvoltarea cooperării judiciare dintre structurile din │
│domeniile conexe traficului de persoane ce pot contribui la cercetarea │
│infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de minori, la nivel naţional │
├─────────────────────┬─────────────────────┬───────────────┬──────────────┬──────────────┤
│ │ │ │Instituţii │ │
│ │ │ │responsabile │ │
│ │ │ │cu │ │
│ │ │ │implementarea │ │
│ │Indicatori de │Termen de │acţiunii/ │Surse de │
│Acţiune (activitate) │monitorizare │realizare │activităţii │finanţare │
│ │ │ │Instituţii │ │
│ │ │ │partenere în │ │
│ │ │ │implementarea │ │
│ │ │ │acţiunii/ │ │
│ │ │ │activităţii │ │
├─────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────┼──────────────┤
│Realizarea unor │ │ │ │ │
│întâlniri cu │ │ │ │ │
│principalele │ │ │ │ │
│structuri din │ │ │ │ │
│domeniile conexe │ │ │ │ │
│traficului de │ │ │ │ │
│persoane în vederea │ │ │ │ │
│elaborării unor │Număr de întâlniri │ │Responsabili: │ │
│metodologii de lucru │realizate │2021 │DIICOT │Buget DIICOT │
│care să asigure un │ │ │ │ │
│răspuns prompt în │ │ │ │ │
│dosarele de trafic de│ │ │ │ │
│persoane şi trafic de│ │ │ │ │
│minori, vizând │ │ │ │ │
│exploatarea prin │ │ │ │ │
│muncă şi exploatarea │ │ │ │ │
│sexuală │ │ │ │ │
├─────────────────────┴─────────────────────┴───────────────┴──────────────┴──────────────┤
│Obiectiv specific 3.6: Consolidarea cooperării judiciare internaţionale dintre │
│structurile de combatere a criminalităţii organizate în domeniul traficului de │
│persoane │
├─────────────────────┬─────────────────────┬───────────────┬──────────────┬──────────────┤
│ │ │ │Instituţii │ │
│ │ │ │responsabile │ │
│ │ │ │cu │ │
│ │ │ │implementarea │ │
│ │Indicatori de │Termen de │acţiunii/ │Surse de │
│Acţiune (activitate) │monitorizare │realizare │activităţii │finanţare │
│ │ │ │Instituţii │ │
│ │ │ │partenere în │ │
│ │ │ │implementarea │ │
│ │ │ │acţiunii/ │ │
│ │ │ │activităţii │ │
├─────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────┼──────────────┤
│Cooperarea cu │ │ │ │ │
│EUROJUST ŞI EUROPOL, │Număr de mandate │ │ │ │
│inclusiv în relaţia │europene de arestare │ │ │ │
│cu statele terţe cu │şi extrădări active │ │ │ │
│care EUROJUST are │şi pasive emise în │ │ │ │
│acorduri de │cazul cauzelor cu │ │Responsabili: │ │
│colaborare; │trafic de persoane cu│ │MJ │Bugetul │
│cooperarea cu │componentă │anual │Parteneri: │instituţiilor │
│reţelele de experţi; │transnaţională │ │DIICOT │implicate │
│cooperarea judiciară │Număr de comisii │ │ │ │
│la nivel de parchete │rogatorii, ordine de │ │ │ │
│şi instanţe cu │confiscare şi │ │ │ │
│autorităţile │indisponibilizare │ │ │ │
│judiciare din alte │ │ │ │ │
│state │ │ │ │ │
├─────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────┼──────────────┤
│Participarea la │Număr de echipe │ │ │ │
│acţiuni comune │comune │ │ │ │
│EUROJUST ŞI EUROPOL │Număr de participări │ │Responsabili: │Bugetul │
│pentru destructurarea│la întâlniri de │anual │DIICOT │instituţiilor │
│reţelelor │coordonare │ │MAI prin IGPR │implicate │
│internaţionale de │Număr de acţiuni │ │ │ │
│trafic de persoane │comune │ │ │ │
├─────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────┼──────────────┤
│Utilizarea tuturor │ │ │ │ │
│instrumentelor de │ │ │ │ │
│cooperare │ │ │ │ │
│internaţională cu │Număr de cereri de │ │ │ │
│statele de tranzit şi│asistenţă judiciară │ │ │ │
│destinaţie, pentru │în materie penală │ │ │ │
│creşterea gradului de│active/pasive │ │Responsabili: │ │
│identificare timpurie│Număr de OEA │anual │DIICOT │Nu este cazul │
│a cazurilor de trafic│solicitate/executate │ │MAI prin IGPR │ │
│de persoane, │Număr de MEA emise/ │ │ │ │
│obţinerea şi │executate │ │ │ │
│securizarea probelor,│ │ │ │ │
│depistarea şi │ │ │ │ │
│arestarea │ │ │ │ │
│traficanţilor │ │ │ │ │
├─────────────────────┴─────────────────────┴───────────────┴──────────────┴──────────────┤
│Rezultatele acţiunilor: specialişti instruiţi în investigarea infracţiunilor de │
│trafic de persoane şi trafic de minori; grad crescut de identificare a │
│victimelor traficului şi de intervenţie a specialiştilor din structurile de │
│combatere a crimei organizate, precum şi a profesioniştilor din celelalte │
│structuri de aplicare a legii, în cazurile de trafic de persoane; capacitate │
│crescută de lucru cu victimele traficului de persoane, prin creşterea gradului │
│de empatie şi înţelegere a perspectivei umane; grad crescut de participare a │
│victimelor traficului de persoane în procesul penal; capacitate crescută de │
│probare a faptelor de trafic de persoane şi trafic de minori, precum şi de │
│identificare şi urmărire a produsului infracţional; nivel crescut de recuperare │
│a prejudiciului rezultat din comiterea infracţiunii de trafic de persoane şi │
│trafic de minori; grad crescut de cooperare la nivel naţional în vederea │
│creşterii capacităţii de investigare a infracţiunilor de trafic de persoane şi │
│trafic de minori; utilizarea activă a instrumentelor de cooperare judiciară │
│internaţională │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│MONITORIZAREA ŞI EVALUAREA TRAFICULUI DE PERSOANE ŞI A IMPLEMENTĂRII │
│POLITICILOR │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Obiectiv general nr. 4: Creşterea calităţii informaţiilor diseminate privind │
│fenomenul traficului de persoane │
│Rezultat: grad crescut al calităţii informaţiilor diseminate │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Obiectiv specific 4.1: Îmbunătăţirea datelor colectate şi a modului de │
│colectare a datelor de către instituţiile cu responsabilităţi în domeniu │
├─────────────────────┬─────────────────────┬───────────────┬──────────────┬──────────────┤
│ │ │ │Instituţii │ │
│ │ │ │responsabile │ │
│ │ │ │cu │ │
│ │ │ │implementarea │ │
│ │Indicatori de │Termen de │acţiunii/ │Surse de │
│Acţiune (activitate) │monitorizare │realizare │activităţii │finanţare │
│ │ │ │Instituţii │ │
│ │ │ │partenere în │ │
│ │ │ │implementarea │ │
│ │ │ │acţiunii/ │ │
│ │ │ │activităţii │ │
├─────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────┼──────────────┤
│Modificarea şi │ │ │ │ │
│implementarea noului │ │ │ │ │
│ECRIS în sensul │ │ │ │ │
│colectării de date │ │ │ │ │
│specifice traficului │ │ │ │ │
│de persoane, din care│ │ │Responsabili: │ │
│să rezulte atât │Modificări realizate │ │MJ │Bugetele │
│numărul de victime, │şi implementate │2022 │Parteneri: │instituţiilor │
│cât şi alte date │ │ │CSM │implicate │
│statistice importante│ │ │DIICOT │ │
│legate de victime şi │ │ │ │ │
│traficanţi (sex, │ │ │ │ │
│mediu de provenienţă,│ │ │ │ │
│vârsta, forma de │ │ │ │ │
│exploatare) │ │ │ │ │
├─────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────┼──────────────┤
│ │ │ │Responsabili: │ │
│ │ │ │MAI prin ANITP│ │
│ │ │ │IGI, IGPR │ │
│Colectarea │ │ │MMPS prin │ │
│sistematică de date │ │ │DPSS, ANDPDCA,│ │
│privind măsurile de │ │ │ANES, ANOFM │Bugetele │
│asistenţă şi │Categorii de date │ │MJ │instituţiilor │
│protecţie acordate │disponibile │semestrial │MAE │responsabile │
│victimelor traficului│ │ │ME │şi partenere │
│de persoane şi de │ │ │ANR │ │
│minori │ │ │Parteneri: │ │
│ │ │ │MS │ │
│ │ │ │DGASPC │ │
│ │ │ │OIM │ │
│ │ │ │ONG │ │
├─────────────────────┴─────────────────────┴───────────────┴──────────────┴──────────────┤
│Obiectiv specific 4.2: Îmbunătăţirea cunoştinţelor referitoare la dimensiunea │
│fenomenului traficului de persoane │
├─────────────────────┬─────────────────────┬───────────────┬──────────────┬──────────────┤
│ │ │ │Instituţii │ │
│ │ │ │responsabile │ │
│ │ │ │cu │ │
│ │ │ │implementarea │ │
│ │Indicatori de │Termen de │acţiunii/ │Surse de │
│Acţiune (activitate) │monitorizare │realizare │activităţii │finanţare │
│ │ │ │Instituţii │ │
│ │ │ │partenere în │ │
│ │ │ │implementarea │ │
│ │ │ │acţiunii/ │ │
│ │ │ │activităţii │ │
├─────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────┼──────────────┤
│Organizarea de către │ │ │ │ │
│Centrul de instruire │ │ │ │ │
│a personalului │ │ │ │ │
│consular a unor │ │ │ │ │
│sesiuni tematice de │ │ │ │ │
│pregătire a │ │ │ │ │
│personalului │Număr de module │ │Responsabili: │ │
│diplomatic, consular │organizate │2022 │MAE │Bugetul MAE │
│şi de specialitate al│Număr de beneficiari │ │Parteneri: │ │
│MAE care urmează să │ │ │MAI prin ANITP│ │
│fie trimis în misiune│ │ │ │ │
│anuală/temporară în │ │ │ │ │
│cadrul MDOC, prin │ │ │ │ │
│invitarea unor │ │ │ │ │
│lectori din partea │ │ │ │ │
│ANITP │ │ │ │ │
├─────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────┼──────────────┤
│Derularea unor │ │ │ │ │
│sesiuni de pregătire │ │ │ │ │
│pentru personalul din│ │ │ │ │
│cadrul MDOC, cu │ │ │ │ │
│sprijinul ANITP, │ │ │ │ │
│având drept obiect │Număr de sesiuni de │ │Responsabili: │ │
│comunicarea unor │pregătire pentru │2022 │MAE │Bugetul MAE │
│eventuale modificări │personalul din MDOC │ │Parteneri: │ │
│de ordin legislativ, │Număr de beneficiari │ │MAI prin ANITP│ │
│a unor trenduri │ │ │ │ │
│observate, posibile │ │ │ │ │
│modalităţi de │ │ │ │ │
│abordare a │ │ │ │ │
│fenomenului │ │ │ │ │
├─────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────┼──────────────┤
│Realizarea de studii/│ │ │Responsabili: │Buget ANITP │
│analize/cercetări cu │Studii/analize/ │ │MAI prin ANITP│Finanţare │
│privire la evoluţia │cercetări efectuate │anual │Parteneri: │externă │
│fenomenului │ │ │ONG │nerambursabilă│
│ │ │ │MAI prin IGPR │ │
├─────────────────────┴─────────────────────┴───────────────┴──────────────┴──────────────┤
│Rezultatele acţiunilor: mod unitar şi comparabil de măsurare şi interpretare a │
│datelor; cunoaşterea evoluţiei fenomenului traficului de persoane; cunoaşterea │
│consecinţelor noilor prevederi legislative în domeniul traficului de persoane │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│COOPERARE INTERINSTITUŢIONALĂ ŞI INTERNAŢIONALĂ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Obiectiv general nr. 5: Dezvoltarea şi extinderea procesului de cooperare între │
│actorii relevanţi, naţionali şi internaţionali, implicaţi în lupta împotriva │
│traficului de persoane, precum şi dinamizarea eforturilor de acţiune │
│diplomatică de prevenire şi combatere a traficului de persoane şi de protejare │
│a cetăţenilor români în ţările de destinaţie │
│Rezultat: mecanism funcţional de cooperare, la nivel naţional şi internaţional, │
│între actorii relevanţi implicaţi în prevenirea şi combaterea traficului de │
│persoane şi în oferirea de asistenţă şi protecţie victimelor traficului de │
│persoane, precum şi grad crescut de protecţie a cetăţenilor români aflaţi în │
│ţările de destinaţie │
├─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Obiectiv specific 5.1: Consolidarea cooperării dintre instituţiile relevante cu │
│responsabilităţi în prevenirea şi combaterea traficului de persoane şi în │
│oferirea de asistenţă şi protecţie victimelor traficului de persoane │
├─────────────────────┬─────────────────────┬───────────────┬──────────────┬──────────────┤
│ │ │ │Instituţii │ │
│ │ │ │responsabile │ │
│ │ │ │cu │ │
│ │ │ │implementarea │ │
│ │Indicatori de │Termen de │acţiunii/ │Surse de │
│Acţiune (activitate) │monitorizare │realizare │activităţii │finanţare │
│ │ │ │Instituţii │ │
│ │ │ │partenere în │ │
│ │ │ │implementarea │ │
│ │ │ │acţiunii/ │ │
│ │ │ │activităţii │ │
├─────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────┼──────────────┤
│ │ │ │Responsabili: │ │
│ │ │ │Instituţia │ │
│Organizarea de │ │ │prefectului │ │
│întâlniri ale │ │ │Parteneri: │Bugetele │
│echipelor │Număr de întâlniri │anual │MAI prin ANITP│instituţiilor │
│interinstituţionale │desfăşurate │ │Autorităţi │implicate │
│antitrafic judeţene │ │ │publice locale│ │
│ │ │ │Instituţii │ │
│ │ │ │guvernamentale│ │
│ │ │ │ONG │ │
├─────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────┼──────────────┤
│Derularea de sesiuni │ │ │ │ │
│de instruire/ │ │ │Responsabili: │ │
│informare a │ │ │MAI prin ANITP│ │
│categoriilor │Număr de sesiuni de │ │Parteneri: │ │
│profesionale │instruire/informare │ │ONG │Bugetul │
│implicate în │organizate │anual │MAI prin IGPR │instituţiilor │
│prevenirea, │Număr de lucrători │ │DIICOT │implicate │
│combaterea şi │instruiţi/informaţi │ │MS │ │
│oferirea de asistenţă│ │ │MAE │ │
│şi protecţie │ │ │ME │ │
│victimelor traficului│ │ │MMPS │ │
│de persoane │ │ │ │ │
├─────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────┼──────────────┤
│Organizarea de │ │ │ │ │
│întâlniri ale │ │ │Responsabili: │ │
│echipelor │Număr de întâlniri │ │Consiliile │ │
│interinstituţionale │desfăşurate │ │judeţene - │Bugetele │
│locale (judeţene) │Număr de cazuri │anual │DGASPC │instituţiilor │
│pentru prevenirea şi │identificate de │ │Parteneri: │implicate │
│combaterea │inspectorii de muncă │ │MMPS prin IM │ │
│exploatării copiilor │ │ │ │ │
│prin muncă │ │ │ │ │
├─────────────────────┴─────────────────────┴───────────────┴──────────────┴──────────────┤
│Obiectiv specific 5.2: Diversificarea colaborării în domeniul traficului de │
│persoane între instituţiile publice, societatea civilă şi reprezentanţii │
│sectorului privat │
├─────────────────────┬─────────────────────┬───────────────┬──────────────┬──────────────┤
│ │ │ │Instituţii │ │
│ │ │ │responsabile │ │
│ │ │ │cu │ │
│ │ │ │implementarea │ │
│ │Indicatori de │Termen de │acţiunii/ │Surse de │
│Acţiune (activitate) │monitorizare │realizare │activităţii │finanţare │
│ │ │ │Instituţii │ │
│ │ │ │partenere în │ │
│ │ │ │implementarea │ │
│ │ │ │acţiunii/ │ │
│ │ │ │activităţii │ │
├─────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────┼──────────────┤
│ │ │ │Responsabili: │ │
│Dezvoltarea de │ │ │MAI prin ANITP│ │
│parteneriate între │ │ │Instituţii de │ │
│instituţiile │Număr de protocoale │ │stat │Buget │
│guvernamentale, │de colaborare/ │ │Autorităţi │responsabili │
│reprezentanţi ai │parteneriate/planuri │anual │locale │Buget │
│societăţii civile │de acţiune încheiate │ │Parteneri: │parteneri │
│(ONG, sindicate, │ │ │ONG │ │
│asociaţii) şi ai │ │ │Societăţi │ │
│sectorului privat │ │ │comerciale │ │
│ │ │ │private │ │
├─────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────┼──────────────┤
│Activităţi de │ │ │ │ │
│instruire şi │ │ │ │ │
│informare a │ │ │ │ │
│reprezentanţilor │ │ │Responsabili: │ │
│furnizorilor de │ │ │MAI prin ANITP│Buget │
│servicii care pot │Număr de acţiuni de │ │Parteneri: │responsabili │
│veni în contact cu │informare │anual │ONG │Buget │
│victimele/posibilele │Număr de beneficiari │ │Societăţi │parteneri │
│victime ale │ │ │comerciale │ │
│traficului │ │ │private │ │
│(transportatori de │ │ │ │ │
│persoane, personal │ │ │ │ │
│hotelier) │ │ │ │ │
├─────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────┼──────────────┤
│Dezvoltarea unor │ │ │ │ │
│parteneriate, │ │ │ │ │
│încheierea unor │ │ │ │ │
│protocoale cu │ │ │ │ │
│organizaţii naţionale│ │ │ │Buget DIICOT │
│şi internaţionale │ │ │Responsabili: │Finanţare │
│care să asigure │Număr de parteneriate│2021 │DIICOT │externă │
│formare de │ │ │ │nerambursabilă│
│specialitate pentru │ │ │ │ │
│toate categoriile de │ │ │ │ │
│actori implicaţi în │ │ │ │ │
│combaterea │ │ │ │ │
│fenomenului │ │ │ │ │
├─────────────────────┴─────────────────────┴───────────────┴──────────────┴──────────────┤
│Obiectiv specific 5.3: Dezvoltarea relaţiilor de cooperare internaţională cu │
│instituţii similare din străinătate, organizaţii şi organisme internaţionale │
│sau instituţii/organisme ale UE │
├─────────────────────┬─────────────────────┬───────────────┬──────────────┬──────────────┤
│ │ │ │Instituţii │ │
│ │ │ │responsabile │ │
│ │ │ │cu │ │
│ │ │ │implementarea │ │
│ │Indicatori de │Termen de │acţiunii/ │Surse de │
│Acţiune (activitate) │monitorizare │realizare │activităţii │finanţare │
│ │ │ │Instituţii │ │
│ │ │ │partenere în │ │
│ │ │ │implementarea │ │
│ │ │ │acţiunii/ │ │
│ │ │ │activităţii │ │
├─────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────┼──────────────┤
│Participare la │ │ │ │ │
│activităţile de │ │ │ │ │
│relaţii │ │ │Responsabili: │ │
│internaţionale cu │ │ │MAI prin ANITP│ │
│instituţii similare │ │ │MAE │Bugetele │
│din străinătate, │Număr de întâlniri │anual │DIICOT │instituţiilor │
│organizaţii şi │ │ │MAI │implicate │
│organisme │ │ │MJ │ │
│internaţionale sau │ │ │MMPS │ │
│instituţii/organisme │ │ │ │ │
│ale UE │ │ │ │ │
├─────────────────────┴─────────────────────┴───────────────┴──────────────┴──────────────┤
│Obiectiv specific 5.4: Aprofundarea cooperării cu statele de destinaţie în │
│scopul coordonării acţiunilor şi eforturilor de prevenire şi descurajare a │
│traficului de persoane şi al asistenţei acordate cetăţenilor români │
├─────────────────────┬─────────────────────┬───────────────┬──────────────┬──────────────┤
│ │ │ │Instituţii │ │
│ │ │ │responsabile │ │
│ │ │ │cu │ │
│ │ │ │implementarea │ │
│ │Indicatori de │Termen de │acţiunii/ │Surse de │
│Acţiune (activitate) │monitorizare │realizare │activităţii │finanţare │
│ │ │ │Instituţii │ │
│ │ │ │partenere în │ │
│ │ │ │implementarea │ │
│ │ │ │acţiunii/ │ │
│ │ │ │activităţii │ │
├─────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────┼──────────────┤
│Colaborarea cu │ │ │Responsabili: │ │
│autorităţile locale │Număr de contacte cu │ │MAE prin MDOC │Bugetele │
│şi cu organizaţiile │autorităţile din │2022 │Parteneri: │instituţiilor │
│internaţionale din │statul de reşedinţă │ │MAI │implicate │
│ţara de reşedinţă │ │ │ │ │
├─────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────┼──────────────┤
│Informarea │ │ │ │ │
│autorităţilor de pe │ │ │ │ │
│plan local cu privire│ │ │ │Bugetele │
│la legislaţia în │Număr de beneficiari │2022 │Responsabili: │instituţiilor │
│domeniul prevenirii │ │ │MAE prin MDOC │implicate │
│şi combaterii │ │ │ │ │
│traficului de │ │ │ │ │
│persoane │ │ │ │ │
├─────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────┼──────────────┤
│Participarea la │ │ │Responsabili: │ │
│activităţi de │Număr de întâlniri │ │MAI prin ANITP│ │
│cooperare │desfăşurate │ │MAI prin IGPR │Bugetele │
│internaţională cu │Schimb de informaţii │anual │DIICOT │instituţiilor │
│statele de destinaţie│realizat │ │MAE │implicate │
│ale traficului de │ │ │MMPS prin │ │
│persoane │ │ │ANDPDCA │ │
├─────────────────────┴─────────────────────┴───────────────┴──────────────┴──────────────┤
│Obiectiv specific 5.5: Continuarea politicii de atragere a fondurilor externe │
│nerambursabile │
├─────────────────────┬─────────────────────┬───────────────┬──────────────┬──────────────┤
│ │ │ │Instituţii │ │
│ │ │ │responsabile │ │
│ │ │ │cu │ │
│ │ │ │implementarea │ │
│ │Indicatori de │Termen de │acţiunii/ │Surse de │
│Acţiune (activitate) │monitorizare │realizare │activităţii │finanţare │
│ │ │ │Instituţii │ │
│ │ │ │partenere în │ │
│ │ │ │implementarea │ │
│ │ │ │acţiunii/ │ │
│ │ │ │activităţii │ │
├─────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────┼──────────────┤
│Accesarea de fonduri │ │ │ │ │
│europene în cadrul │ │ │ │ │
│call-ului deschis pe │ │ │ │ │
│linia traficului de │ │ │ │Fonduri │
│persoane - Joint │Fonduri accesate │2021-2022 │Responsabili: │europene │
│Action against │ │ │DIICOT │nerambursabile│
│Trafficking in Human │ │ │ │ │
│Beings addressing the│ │ │ │ │
│Culture of Impunity │ │ │ │ │
│ISFP-2019-AG-THB │ │ │ │ │
├─────────────────────┼─────────────────────┼───────────────┼──────────────┼──────────────┤
│Elaborarea, │ │ │ │Bugetele │
│fundamentarea şi │Numărul proiectelor │ │Responsabili: │instituţiilor │
│implementarea │şi parteneriatelor │ │MAI prin ANITP│implicate │
│proiectelor/ │aflate în elaborare/ │anual │MAI prin IGPR │Finanţare │
│parteneriatelor cu │implementare │ │Parteneri: │externă │
│finanţare externă │ │ │ONG │nerambursabilă│
│nerambursabilă │ │ │ │ │
├─────────────────────┴─────────────────────┴───────────────┴──────────────┴──────────────┤
│Rezultatele acţiunilor: răspuns naţional antitrafic eficient, coerent şi │
│transparent; canale active de comunicare şi cooperare la nivel global în │
│domeniul prevenirii şi combaterii traficului de persoane; calitate crescută a │
│activităţilor antitrafic desfăşurate de către actorii relevanţi în parteneriat; │
│răspuns coordonat şi eficient al autorităţilor din statele de origine şi │
│destinaţie în vederea reducerii traficului de persoane; calitate crescută a │
│activităţilor antitrafic finanţate prin intermediul fondurilor externe │
│nerambursabile │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


    Lista abrevierilor utilizate în text

┌────────┬─────────────────────────────┐
│ │Agenţia Naţională de │
│ANABI │Administrare a Bunurilor │
│ │Indisponibilizate │
├────────┼─────────────────────────────┤
│ANAF │Agenţia Naţională de │
│ │Administrare Fiscală │
├────────┼─────────────────────────────┤
│ │Agenţia Naţională pentru │
│ANES │Egalitate de Şanse între │
│ │Femei şi Bărbaţi │
├────────┼─────────────────────────────┤
│ANITP │Agenţia Naţională împotriva │
│ │Traficului de Persoane │
├────────┼─────────────────────────────┤
│ANOFM │Agenţia Naţională pentru │
│ │Ocuparea Forţei de Muncă │
├────────┼─────────────────────────────┤
│ │Autoritatea Naţională pentru │
│ANDPDCA │Drepturile Persoanelor cu │
│ │Dizabilităţi, Copilului şi │
│ │Adopţie │
├────────┼─────────────────────────────┤
│ANR │Agenţia Naţională pentru Romi│
├────────┼─────────────────────────────┤
│APL │Autoritate publică locală │
├────────┼─────────────────────────────┤
│CSM │Consiliul Superior al │
│ │Magistraturii │
├────────┼─────────────────────────────┤
│DCCO │Direcţia de Combatere a │
│ │Criminalităţii Organizate │
├────────┼─────────────────────────────┤
│ │Direcţia Generală de │
│DGASPC │Asistenţă Socială şi │
│ │Protecţia Copilului │
├────────┼─────────────────────────────┤
│DRP │Departamentul pentru Românii │
│ │de Pretutindeni │
├────────┼─────────────────────────────┤
│ │Direcţia de Investigare a │
│DIICOT │Infracţiunilor de │
│ │Criminalitate Organizată şi │
│ │Terorism │
├────────┼─────────────────────────────┤
│ │Echipele intersectoriale │
│ │locale pentru prevenirea şi │
│EIL │combaterea violenţei asupra │
│ │copilului şi a violenţei │
│ │domestice │
├────────┼─────────────────────────────┤
│EUROPOL │Oficiul European de Poliţie │
├────────┼─────────────────────────────┤
│ │Organ al Uniunii Europene │
│ │instituit în scopul │
│EUROJUST│consolidării luptei împotriva│
│ │formelor grave de │
│ │criminalitate │
├────────┼─────────────────────────────┤
│IGI │Inspectoratul General pentru │
│ │Imigrări │
├────────┼─────────────────────────────┤
│IGPF │Inspectoratul General al │
│ │Poliţiei de Frontieră │
├────────┼─────────────────────────────┤
│IGPR │Inspectoratul General al │
│ │Poliţiei Române │
├────────┼─────────────────────────────┤
│IM │Inspecţia Muncii │
├────────┼─────────────────────────────┤
│INM │Institutul Naţional al │
│ │Magistraturii │
├────────┼─────────────────────────────┤
│JAD THB │Joint Action Day on │
│ │Trafficking in Human Beings │
├────────┼─────────────────────────────┤
│MAE │Ministerul Afacerilor Externe│
├────────┼─────────────────────────────┤
│MAI │Ministerul Afacerilor Interne│
├────────┼─────────────────────────────┤
│MDOC │Misiunile diplomatice şi │
│ │oficiile consulare │
├────────┼─────────────────────────────┤
│MEA │Mandat european de arestare │
├────────┼─────────────────────────────┤
│ME │Ministerul Educaţiei │
├────────┼─────────────────────────────┤
│MIPE │Ministerul Investiţiilor şi │
│ │Proiectelor Europene │
├────────┼─────────────────────────────┤
│MJ │Ministerul Justiţiei │
├────────┼─────────────────────────────┤
│MMPS │Ministerul Muncii şi │
│ │Protecţiei Sociale │
├────────┼─────────────────────────────┤
│MS │Ministerul Sănătăţii │
├────────┼─────────────────────────────┤
│OEA │Ordin European de Anchetă │
├────────┼─────────────────────────────┤
│OIM │Organizaţia Internaţională │
│ │pentru Migraţie │
├────────┼─────────────────────────────┤
│ONG │Organizaţie neguvernamentală │
├────────┼─────────────────────────────┤
│SGG │Secretariatul General al │
│ │Guvernului │
├────────┼─────────────────────────────┤
│UE │Uniunea Europeană │
├────────┼─────────────────────────────┤
│UNBR │Uniunea Naţională a │
│ │Barourilor din România │
└────────┴─────────────────────────────┘


    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016